Új privát üzeneted érkezett!

Suzy
Köszi szépen!

Yokka
Környezeti kódról csak annyit tudtam meg, hogy az otthonodra vonatkozó osztályzás! De, hogy melyik szám mit jelent, azt nem tudom! DE nem úgy van hogy 1es nagyon rossz vagy nagyon jó, hanem mindegyik jelent valamit!

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok Lánykák!

Végre, ma megyek uhra :) már alig várom. A dokim mindig kérdezi a súlyom, ezért ráálltam a mérlegre. Lehet, h nem kellett volna, majdnem elájultam. 2 hét alatt másfél kg felszaladt :S. Hát ez a nap is jól indult :)

Szia Neked Hencsi. Irigykedve olvastam, hogy nem csak rugdos, mocorog a Babád, de még azt is tudod, hogy kisfiú lesz :). Hát nálam még semmi, pedig én is 20 hetes vagyok. Már komolyan kezdem azt hinni, hogy én vagyok a lüke :). Te mikor érezted először?

Yokka: ha ez vigasztal, nem csak neked volt sírós estéd. Az én férjem is rengeteget dolgozik (reggel 8-este 7), én egész nap egyedül vagyok itthon. Nem ismerek itt senkit, szüleink, rokonaink min 150 kmre vannak tőlünk, szal nem túl rózsás a helyzetem. Mindezek mellett ki lehet találni mennyire várom az este fél8at, hogy a férjem haza érkezzen. De tegnap csak negyed 10re jött meg, mert vmi hatalmas katasztrófa történt és nem tudott jönni. Én meg itthon duzzogtam, hisztiztem. Végre haza ért, de ő is csak aludt. Hát… Nem könnyű, de értünk dolgoznak szegénykéink, nem? :)

Gabi: együtt örülök veletek, úgy várom már, hogy haza menjetek, mintha csak hozzám jönnétek haza. :D

Wivi: kitartást, biztos nem lesz semmi baj, remélem csak ki kell feküdnöd ezt a pár hetet még.

KépKép

Kép
szandriii

Szandriii
mikor mész ma :?: egyedül :?: drukk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok Csajok!

Suzy
Igen túl vagyunk ezeken a nehéz napokon,igaz feldolgozni majd csak idővel sikerül hogy mi történt,de azért már jobb kicsit.Főleg hogy a picúromra kell gondolnom,aki nem is hagyja hogy másra is gondoljak rajta kívül! :D :D És te hogy vagy?Remélem minden ok! :wink: Még mindig fekszel?

Vivi
Megy a drukk+++++ nagyon!!!!

Szandriii
Dehogy vagy lüke :D Ne aggódj a tied is hamarosan meg fog mozdulni!!Én már pár hete érzem hogy van valami,de ilyen intenziven talán másfél hete-két hete érzem úgy hogy a párom is érzi.!Sokszor amikor ülök itt amunkahelyemen is érzem hogy mocorog :D :wink:
Múlt héten voltam uh-on,és annyira egyértelműen lehetett látni a kis fütyijét!! :D :wink: Ha nem mondja a doki akkor is rájövök hogy ő bizony kisfiú!Anyu is egyből kiszúrta,mert ő volt benn velem mert a párom dolgozik!
Kivel mész?és mikor?Megy adrukk++++++++ :D :wink:
Neveken gondolkoztatok már?
A súlyon ne aggódj!Én 51ről kezdtem és tegnap voltam védőnőnél és 57 vagyok most!

Evita
Holnapi uh-hoz drukk++++ :wink: Párod megy veled?Most már csak meg tudják mondani hogy fiú vagy kislány! :D Persze ha nem lesz szégyenlős! :D Az enyém egyáltalán nem volt! :D Nagy nőcsábász lesz! :D
érzed a picúrt rendesen? :D

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Hencsi
Idő kell a dolgok feldolgozásához ez így van :!: jobb lesz majd...
örülök, h ilyen hamar érzed a picurkádat, mert Én ugye csak 24 hetesen éreztem egyértelműen, h mozog :!: :wink:
a mi kis fütyisünk sem szégyenlős egyáltalán :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
Igen én is csodálkoztam hogy már ennyire egyértelműen érzem a babócámat! :D Meg van olyan hogy egy helyen van,és annyira érem olyankor,jó nagy púp van olyankor a hasamon! :D Kezdtem mostanában néha elég nehezen venni a levegőt,meg a szívem soksor úgy beindul hogycsak na.De ez normális ilyen kor szerintem!Meg hát a hátfájás ami megint erősödött!
Remélem veletek is minden rendben! :wink: Cipike hogy érzi magát?Bírod a fekvést?

Yokka
Sokszor én is ilyen síros hangulatban vagyok!
Sajnálom hgy ilyen volt a párod,de biztos csak nagyon fáradt volt.Majd megváltozik ez ám szerintem!!Addig is fel afejjel!!!

hencsi25

Szandrii! Mennyit sikerült felszedned ideáig? Hát még egyenlőre úgy érzem a súlyomon nem agódok. Most vagyok 166-hoz 50
Drukk az uh-hu!

Suzy! Lehet a negatív visszajelzések miatt csak a rosszat látom most benne.

KépKép
yokka03

Hencsi
Igen jön velem Laci! Felvesz majd videora az uh-ot! ajánlom neki, hogy ne legyen szégyenlős! :lol: Minden nap elmondom neki, hogy holnap megyünk dokihoz, és meg kell mutatnia magát! Érzem Babót igen! Bár még nem olyan gyakran! Eleinte rezgéseket éreztem! Most meg már kicsi rúgásokat, de csak akkor ha háton fekszem! Szerintem egyből panaszkodik, hogy kicsi a helye! :lol: Tegnap előtt éreztem egyedül ülve is a rúgásokat! DE még nagyon gyengécske volt! :lol: Már várom, hogy egyre erősebb legyen! Olyan türelmetlen egy lány vagyok, mindent azonnal akarok! :lol:
Remélem kicsi lelked is hamar rendbe jön! Babócád majd megvigasztal!

Szandri
Mennek a drukkok!!!+++++++

Hát nagyon rossz leszek ma, de nem megyek be a délutáni órámra sem! :oops: Nincs erőm! Legfőképp nem volt erőm elolvasni, amit el kellett volna órára! A nélkül meg nem mehetek be! Ez van! Szörnyű vagyok! :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Hencsi
örülj neki nagyon :wink: ezek min-mind normális tünetek :!:
jól vgyunk, Cipike aktív, egyre több helyre van szüksége :lol: bírom, mert ezt kell csinálnom :!: :wink: rendelt nekem a férjem ilyen dönthető laptop alátétet, hát nagyon szuper találmány :!:

Evita
ejnye, ejnye :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
Na milyen kedves a férjed! Bár ezt eddig is tudtuk! :lol: Mindent a kényelmedért! Nagyon drága!
Nekem megint el kezdett szurkálni a hasam! Most vegyek be megint 1 magne b6-ot? Pár órája elmúlt tőle!

evita10
Budapest IX. kerület

Kismamik, köszönöm a drukkokat :). Már szinte remegek, úgy mennék már.

Suzy: 4-re megyek, már alig győzöm kivárni, hogy induljon a buszom :). És szerencsére most Imi is jön. Szólt a felettesének, hogy ma lógna egy órácskát az uh miatt. Ezért nem akart szabit kivenni, de jó fej volt a főnökszerűsége, mert szó nélkül elengedte.
Amúgy Imi szerint lány lesz, de szerintem fiú. A név miatt gondolom így, mert ezzel a lány névvel továbbra is nagyon gondban vagyok.

Hencsi:már egy ideje rágódunk a neveken. Ha fiúcska, akkor apa után és még inkább a védőszent miatt Imre lesz. Ha lány, akkor az Emmán, Lillán és Annán gondolkodtunk. Annából már sok van a családban, tekintve, hogy Imiék 6an, a szülei 8an vannak testvérek... Igazándiból az Anna is a védőszent miatt és a becézések miatt jön szóba mégis. Egy Panni vagy Panka nevű rózsaszínű kis tündért el tudok képzelni magamnak :). Nincsenek nagy igényeim, igaz? :D
A mozgások miatt nem stresszelem ám magam általában, mert majd megmozdul amikor akar. Egyedül csak azért idegesít mégis, mert így csak remélni tudom, hogy jól van. Ma úgyis megmondja a doki, hogy mozog, ver a kicsi szíve, aztán innentől pár hétig megint nem izgat annyira a dolog. Persze várom, meg minden, de kibírom. Csak tudjam, hogy jól van. Te Babádnak mi is lesz a neve?

Yokka, Te aztán szép karcsú lány vagy :). Én 163 cmhez voltam 60-61 kg között, most pedig reggel 65,8. Normális ez, tudom, csak meglepett, hogy két hét alatt felszaladt majdnem 2 kg. Na mindegy. Most csak gazdatest vagyok :)

Megyek, pakolgatok kicsit, vmit kitalálok, mert nem bírok egy helyben ülni sem :P

KépKép

Kép
szandriii

Evita
Én is mindig beszélek a picúromhoz! :D :wink: Lehet hogy néha hülyének néznek de nem igazán érdekel! :D
Nem csodálom hoyg nem akartál bemenni suliba! :D majd bepótolod!

Suzy
Igen tudom hogy ezek normális tünetek!nem is aggódom ezek miatt! :D Örülök hogy jól vagytok!Gondolom sokat fészkelődik! :D Mondjuk most úgy egy hétig én is kibírnám a fekvést! :D Nincs sok erőm itt lenni!
nagyon egy rendes férjed van azt megmondom! :D :wink: Mindent megtesz csakhogy neked jó legyen!Le akalappal előtte! :D :wink:

hencsi25

Szandriii
Elhiszem hogy már nagyon izgulsz!!Drukkkk+++++++ nagyon akkor 4kor!! :wink:
Mi is hadilábon állunk a nevekkel!Ha lány lett volna akkor Dorinán vagy Hannán gondolkodtunk.Ha fiú akkor kevin vagy Dominik.De már nem vagyok ezekben sem biztos,úgyhogy újra kezdjük a névnézegetést!A párom mindenképp kap nevet,az Árpádot csak szeretnék mellé tenni egy nevet amit hazsnálni fog.De ha nem jutunk dűlőre akkor marad csak az Árpád! :D
Anyósom nagyon lányt akart egyébként,de azért örült a fiúnak is.Én már éreztem egyébként valahol ott legbelül hogy fiú lesz,és hát be is jött!
Szerintem sem aggódj a mocorgás miatt,majd csak elkezdi,akkor meg aztán nem is fog békén hagyni!!! :D
majd írj ám a fejleméynekről!!! :wink:

hencsi25

Evita
napi 3x2 lehet bevenni, hol szurkál :?: két oldalt lent :?:
igen, nagyon kedves, azt szeretné, ha semmiért nem kelnék fel, csak wc-ni :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandrii! Ahhoz képest a szomszédasszonyom megjegyezte hogy szedtem föl látványosan...meg hát ő 43 kg volt mikor terhes lett, jah meg 1,5 fejjel alacsonyabb :) Mintha érdekelne, bár az zavar hogy a 26-os farmer egy picit szűkebb...lazább dolgokat jobban szeretem.

KépKép
yokka03

Suzy
Asszem középen szurkál! :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Szandriii
hamarosan mentek :roll: :wink: szorítunk++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hencsi
köszike, tudom, h sokat megtesz az Én nyugalmam és kényelmemért, de igyekszem meghálálni neki :!: :wink:

Evita
Vivi nem írt :?: nagyon izgulok érte :oops:
elmúlt a szurkálódás :?: pihizzél :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
Nem írt még Vivi! Ha ír azonnal írok Neked sms-t! :wink:
Elmentem postára és boltba! A hasam még jobban szurkál! :cry:
Én is izgulok Viviért, de nem merek írni neki, hogy mi a helyzet vele! :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Szandrii
Várunk nagyon! Siess haza és írj! Már nagyon kíváncsiak vagyunk!!!!

evita10
Budapest IX. kerület

jaj lányok annyit írtatok hogy sokáig tartott visszaolvasni..3 oldalnyit kellett visszapörgetni alig hittem el hogy akkor írtam utoljára...na akkor próbálok felzárkózni
szandrii ha összeírod ki kicsoda és miegymás akkor már egy vastagabb füzetet nyiss meg hozzá :lol: én csak annyira tudom követni már kivel mi van hogy az előző bejegyzésemtől olvasok...
apával szülés dolgot megértem de nézzetek utána és kiderül hogy apa nem ott fog állni premier-plánban a lábad között...azt szokták mondani hogy "derék alá nem mehet"és akkor nem látja olyan naturálisan a témát :) uh-hoz nagy drukk nektek hogy kiderüljön a lényeg :D nekem is akkor mondták meg bár csak "halvány tipp"volt
az Anna névhez milyen védőszent társítható?az én babóm ugyanis Anna Flóra lesz...
suzy szép pocakod van nagyon!!!és szuper párod van!én is vettem egy laptop tartót az ikeában és nagy hasznát veszem itt az ágyban...aranyos vagy hogy figyelsz rám és kérdezed hogy avgyok....tegnap rossz napom volt és nem volt erőm netezni...annyira bedepiztem mint eddig a terhesség alatt sose...
yokka a védőnő hülye :P tőlem egyszer ezt úgy kérdezte meg egy fiatal talán rezidens orvos hogy egy kézzel a lukamban matatott...hirtelen nem is tudtam mit mondjak....akkor 2 hete bent voltam már a kórházban mégis mit gondolt mi a szarért vagyok ott ha nem akarom a gyereket :?: :shock: :roll: :twisted: lassan semmin nem csodálkozok tényleg

Kép
menion
Budapest

Evita
sajnálom a szurkálódást, de mitől lehet :?: :roll: volt székleted ma :?: (már bocsi, h ilyet kérdezek, de nekem gondot okoz :oops: )

Menion
köszi a pocak dicsit :!: :wink:
hát persze, h hiányollak, Te is fontos vagy nekem, érdekel mi van veled nap, mint nap :!: :wink:
sajnálom a depis napodat, remélem ma már jobb :!: :roll: biztos az idő miatt :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy
Nem baj, hogy ilyet kérdezel! :lol: volt már! Tudtommal,ha tágul a méh, akkor ilyen szurkálódás van! A védőnőm is ezt mondta, hogy a szurkálástól ne ijedjek meg! CSak még ilyen sokat egy nap nem szurkált!

evita10
Budapest IX. kerület

adri nagyon drukkolok neked nektek!!!
orsi jaj csodaszééééép oda vagyok a kishölgyért! nagyon cukiii...majd azért ha picike időd van bár gondolom most nem sok lesz akkor majd írj a szülésről puszi és sok tejcsit és minden jót!
wivi jaj nagyon szorítok érted!aggódok nagyon úgyhogy várom a híreket és nagyon remélem nincs nagy baj!
gabi örülök a jó eredményeknek!remélem végre tényleg sikerül a hazamenetel
hencsi sírós hangulatról annyit hogy tegnap nagyon kedvetlen és erőtlen no meg feszült voltam...úgy éreztem a szar idő miatt hogy be vagyok zárva a házba és nem volt semmi máshoz kedvem csak kiszabadulni...nyüglődtem és aztán el is sírtam magam de nem tudtam mi a bajom...Laci is kérdezgette fáj a hasam vagy mi van,de nem tudtam megmondani az okát...végül elmentünk a tekkóba vettünk hungarocellt a falra és esőbe mentünk haza végül az úton összevesztünk a Lacival mert nem akart az esernyő alá állni és lekiabálta a fejem hogy úgy bánok vele mint egy gyerekkel...na aztán ez végképp beadott...otthon meg odabújt hozzám és bocsánatot kért...de a vacak napot fél 4ig folytattam azzal hogy nem tudtam elaludni...fél 4ig kinlódtam...
aztán aludtam 10-ig és azóta semmi depi :shock: teljesen hihetetlen....nem csodálom ha a Laci nehezen viseli...

Kép
menion
Budapest

Evita
akkor ok :!:

Menion
vannak ilyen napok :roll: sajnos, de a lényeg, h nincs harag köztetek :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy én is sajnálom bizony mert asszem már így is fárasztó vagyok...a párom nagyon rendes figyelmes és gondoskodó...szeretném kímélni és vigyázni rá de nem hagyja mert azt hiszem akkor úgy érezné hogy nem elég erős és férfias...ezért nem kíméli magát...és makacs is rohadtul...

ma nekem se nagyon ment a nagywc...ma 2 részletben küzdöttem ki a dolgot...és mint a kő :cry:
ilyenkor neked nem jut eszedbe hogy amikor erölködsz akkor a babának milyen lehet?valaki azt mondta nekem hogy azt hitte kinyomja a gyereket :roll:

Kép
menion
Budapest

Menion
A terhesség ilyen és ezzel jár, vannak nagyon nehéz napok, sok férfi ilyenkor inkább elmenekül, minthogy segítene, mert ugye frontok, hormonok hatnak ránk rohadtul és nehéz ezen felül kerekedni :!: azt hiszem szerencsések vgyunk, mert nem hagynak békén :!: :wink:

nem szabad erőlködni, addig ülök ott még magától ki nem jön, nekem is kő a vas miatt, iszom a Laevolac szirupot és így lazább, de ha nem iszom :shock: tényleg nem szabad erőlködni, mert kinyílhat a méhszáj :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion
Sajnálom a depis napot! A lényeg, hogy ma már jól vagy! A férfiak már csak ilyenek! :lol: :lol: Hozzá kell szoknunk! :wink:

Én is néha félek az erőlködéstől. Bár szerencsére eddig nem nagyon kellett. Ami vicces,hogy terhesség előtt még csak minden nap se volt, most meg... Pedig ellenkezőleg kéne,hogy legyen!

evita10
Budapest IX. kerület

Ahogy Suzy írta, én is úgy csinálom, hogy szépen addig ülök ott, amíg nem jön, vagy amíg türelmem van! :lol: Általában egy pohár tej, rajtam segít!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
ennek különösen örülj, mert tényleg ritka, h fordítva legyen :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy
szerinted írjak sms-t Vivinek?

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok Kismamák!

Vivi párja vagyok, megkért, hogy írjak egy pár sort a fórumába.

Röviden a mai nap eseményei:
Reggel 5körül felkelt Vivi a szokásos kétóránkénti pisilésre, s akkor tapasztalta, hogy vérzik/vérzett. Megijedtünk, mert a nyákdugó távozáskor tapasztalható esetleges vérzésnél lényegesen nagyobb mennyiségű volt. Cuccot felkaptuk, irány be a kórházba. Ott megvizsgálták Vivit, méhszáj zárt,csak felpuhult, vérzés már nincs, babaszívhang ok, méhizomaktivitás 49max, fájások nincsenek. De a biztonság kedvéért legyen még egy uh, ill. péntekig megfigyelésre bentfogták. Uh-n minden ok, méhlepény a helyén, magzatvízáram ok. Aggasztó, hogy elég gyakran kemény a pocakja. Ha így marad, fájások megléte ide vagy oda, lehet, h császár lesz belőle.
A vérzés oka még nem tisztázott, de úgy tűnik, Kicsi Fiam még marad. Pozítiv tapasztalat volt, hogy van fogadott szülésznőnk, éppen akkor nem volt műszakban, de bent volt dolga, s egyből pártfogásába vette Vivit, nem kellett a nővérekre várnia.

Röviden ennyi, s köszönöm Vivi nevében is, hogy gondoltok rá.

Jocó

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Hát megjöttem.
Semmi jó :(
Azzal fogadott a doki, hogy miért nem vettem át a levelet, küldtek nekem egyet Szigetvárról. Ugyanis a MOM értékem nem lett jó. 0,7 helyett 0,65 lett. Szóval holnap be kell mennem a pécsi klinikára, ahol csinálnak még egy uh-ot, hogy ellenőrizzék a dolgot. Nyugtatgatott a doki, de azért bennem van a para. Gyorsan felhívtam az exvédőnőmet is, hogy mondja már el ez most mit is jelent. Azt mondta, hogy ez csak egy matematikai képlet alapján számolt érték, aminek fontos része, hogy éppen jó időben végezzék a vizsgálatot, azaz a 16. héten. De mivel nekem nagyon hektikus volt a menstruációm (28 és 40 nap közötti ciklusok), olykor ki is maradt, mint pl amikor fogant a baba, valószínűleg csak rosszkor végeztük a vizsgálatot. Azt gondolja, hogy a baba picit nagyobb, mint amit számon tartunk. Szal ne aggódjak. De azért rám-rámtör a sírógörcs. Hol megnyugszom, hol megijedek.
Már néztem is neten egy C jártasságú ultrahang diagnosztát, sztem bejelentkezem Bpen, hogy tegyünk már pontot ennek a dolognak a végére. Nem igaz, hogy nem tudják belőni kb mennyi idős a babám.
Tudom, h az utolsó menzesz első napjától számolják, az nekem ápr 21. volt, de akkor még nem lehettem terhes, mert június 6án teszteltem és akkor még negatív volt. Szóval kb május 20-a körüli lehet a fogantatás. Na mindegy.
És ráadásul még fel is húzott a doki, mert azt mondta, hogy csak a 25. hét körül látszik a baba neme, szal nem tudja megmondani. És amúgy is a éppen a popóját mutatta az apjának és a doki bácsinak.
:(
Szomorú vagyok. És ideges. Volt vkinek ilyen baja (rossz MOM), vizsgálata?

KépKép

Kép
szandriii

szandri
Nyugodj meg! Ez tényleg nem jelent semmit! Az AFP-nél annyira fontos, hogy jó időpontban vegyék le a vért! Főleg,ha ennyire bizonytalan a terhességed valószínűleg rossz időpontban vették le! Egy másik topikba is szoktam írni, ahol mindannyian márciusra várjuk a babánk! És ott az egyik lánynak rossz lett az AFP-je. Neki is picivel alacsonyabb. Mivel ő csináltatott integrált tesztet, ott is levették az AFP-ét csak nem ugyanazon a napon, és a már jó volt! És csak pár nap eltérés volt a két vérvétel között. Ennyire számít a pontos idő, úgyhogy próbálj meg nem idegeskedni! Nem lesz semmi gond!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Jocó
Köszönjük az infokat! Továbbra is mennek a drukkok++++!

evita10
Budapest IX. kerület

jocó nagyon köszi az infókat nagyon vártuk és nagyon nagyon drukkolunk Wivinek hogy ne legyen semmi baj!!!!
remélem csak ijesztget a pici és még nem jön ki!!!bár 36 hetesen elvileg mindene szépen kifejlődik de azért csak jobb ha marad még DRUKK DRUKK DRUKK!!!SZORÍTUNK!!!

szandrii ne sírj!!!ne idegeskedj az afp-t van olyan ország ahol már nem is nézik mert annyira megbízhatatlan...nekem már előre mondta a védőnő és az orvos is hogy sokszor rossz az eredmény ne ilyedjek meg...nekem is rossz volt de mivel rákészültem nem sírtam és nem idegeskedtem emiatt...volt 18 heti uh ii és ott a 3. doki is ugyanezt megmondta hogy csak azért nézik mert benne van a protokollban ebben az országban...a fontos az uh hogy a 12. és a 18.heti jó legyen és érdemes ezekre tényleg jó szonográfushoz menni!!! ne ess kétségbe tényleg! én is "c"-s uh-oshoz járok de a 12 hetin kórházban voltam így nem válogathattam....nem csak a terhesség ideje szól bele az eredménybe hanem az is hány kiló vagy pl...egy átlagosra van kimérve a reagens és ha attól pl eltér vki akkor már nem reális az eredmény...de az idő is ilyen szempont úgyhogy nagyon nem objektív az afp!!! nyugi! drukkolok de addig is ne idegeskedj mert az rosz nektek!

Kép
menion
Budapest

Szandrii
Tényleg a súly is fontos! Tőlem megkérdezték hány kg vagyok! Tőled is megkérdezték? Szerintem annyi a probléma,hogy korán vették le a vért! Nekem van olyan ismerősöm, aki el se ment az AFP-re! Nagyon megbízhatatlan!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Köszönöm szépen. Aranyosak vagytok :( .
Mindezek ellenére azért aggódom :( .

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok!

Megpróbálok gyorsan írni, nehogy elfelejtsem, amit akarok...annyi mindent írtatok!

Jocó!
Köszi, hogy írtál! Jobbulást a párodnak és szorítok neki is+ a pici fiatoknak is, hogy minél előbb normalizálódjon a helyzet!

Evita
Jobbulást a pocidnak!

Szandrii
Tényleg ne izgulj! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz annyiban, hogy az AFP vizsgálatról én is hallottam h nem igazán megbízhatóak. A Klinikán meg jó UH-s dokik vannak, jó kezekben leszel...
Nem tudom, hogy belinkelte-e valaki korábban ezt az oldalt, de én anno itt kaptam részletesebb infókat, amikor az integrált teszt után kutattam (nálam csináltak a múlt héten) Itt olvashatsz a MoM értékről is... http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... -bovebben/
De tényleg ne izgulj, hnap remélhetőleg kiokosítanak valamennyire ebben a kérdésben!

Suzy
Jó, hogy írtad a Laevolac szirupot. Valószínűleg nekem is kell majd vas és hát a jelenlegi épp elfogadható helyzeten nem fog javítani... :oops:

Menion
sajnálom, hogy így alakult a hangulatod... Talán egy kissé naposabb ősz jobb lenne... Ha itt lesz napocska holnap, küldök neked is!

KépKép
manama

Lányok!

Magne b6-ot a terhességi héttől függetlenül lehet bevenni? Úgy látszik engem is utolért a hasszurkálós időszak... a gyomorszájam után most már az egész pocakom görcsben van meg szurkál... :( Nekem azt hiszem sok volt a stressz mára...
Azt hiszem hnap elmegyek a patikába és veszek magne b6-ot...

Vigyázzatok magatokra és ne idegeskedjetek!!!!

KépKép
manama

Még annyit tennék hozzá, hogy asszem ma nekem volt a legkevesebb okom idegeskedni és mégis ilyen lüke vagyok...
Szép estét mindenkinek!

KépKép
manama

Sziasztok Lányok!

segítsetek nekem , hol tudom én hozzávetőlegesen elég pontosan kiszámolni h mennyi idős terhes is vagyok , mert itt is más van az orvos is mást számol és a vizsgálatok szempontjából nem mindegy...:S :oops:

Kép
böbe baba

sziasztok!

na tegnap nagynehezen megjártuk Kecskemétet. Majd szétvetett az ideg. először egy csaj ultrahangozott meg, aztán meg valami szakorvos lehetett. igazából nem tudom, mert be se mutatkozott. kicsit fura volt. meg nekem már az is furcsa volt, hogy ott is kérszer kellett megultrahangozni. hát, sajnos nem tévedés volt, és ne hibás diagnózis. a baba nyaki bőrredője már 11mm és azt mondták ott Kecskeméten, hogy ödémás. legalább 40 percig ultrahangozott. akkor még nem tudtam semmit, de egy kicsi jó is volt benne, mert láttam a picit 3 vagy 4D-be (igazából nem tudom melyik melyik. de ti gondolom tudjátok melyikre gondolok). a papíron az van, hogy testszerte subcutan oedema látható. az ultrahang után elmentünk erre a genetikai tanácsadásra, ahol az orvos csak így lazán a képembe vágta, hogy nem érdemes megtartani. köpni-nyelni nem tudtunk a párommal. aztán mivel a párom kérdezett, az orvos elmondta, hogy miért, és nagyjából azt is, hogy mi van a papíron. azt mondta, hogy nem csak a nyaki bőrredőjével van gond, de az egész testében a bőr alatt ilyen vizenyős valami van. igazábol nem sokra emlékszek amit mondott. de szerinte 10% esélye van a babának, hogy egészséges legyen. ő már tegnap "be akart avatkozni". kérdezte, hogy bent maradok-e vagy visszamegyek ma reggel.. hát mondom akkor bent maradok (mert ugye elég messze lakok onnan, luxus lenne hazajönni, másnap visszamenni). aztán beszélt egy másik orvossal, így jövőhét szerdán vissza kell mennem. vesznek mintát a magzatvízből, és meglátjuk mi lesz. a magzatvízből való mintavétel nagyon fáj?
deann

Deann!

:cry: :cry: Sajnálom, hogy ilyen rossz hírekben volt részed!
Én úgy tudom, hogy a magzatvizes mintavétel inkább kellemetlen, mint fájó, de utána pihenni kell még a helyszínen és otthon is. (Ez a legkevesebb, gondolom).
Arra bíztatlak, hogy a mintavételig próbálj meg megnyugodni, amennyire bírsz, aztán majd ha annak az eredménye is a birtokodban lesz, akkor meglátjátok, hogy mit döntetek...
A saját orvosoddal beszéltél már? (Lehet, hogy mondtad, de nem emlékszem... :oops: )
Nagyon szorítok!!!!!

KépKép
manama

Böbe baba!

Hát, én először babás oldalak kalkulátorain néztem meg, hogy hányadik hétben lehetek és mikorra várható a pici.
Ilyenek: http://www.babasmamas.hu/kalk.php
http://babanet.hu/kalkulator.php
Ezek a számított terhességi kort adják meg. Ha jól emlékszem, akkor valahogy úgy alakul, hogy az utolsó mensi első napjához egy évet hozzáadni, három hónapot levonni és még egy hetet hozzáadni. Azt ne kérdezd, hogy mi az alapja, én nem tudom... :)
Az UH során pedig a doki a mért terhességi kort írja a papírodra. Itt a baba centiben mért ülőmagasságához 6,5-öt adnak, ezzel jön ki a mért kor. Nekem egyedül a 12 hetes UH-nál került rá a papírra a számított kor is a dokinál.
Ami a vizsgálat szempontjából releváns kort illeti, tanácstalan vagyok én is azért, mert pl a védőnő azt mondta, hogy a számított kor a fontos, míg a dokim az összes UH-t, vérvételt (eddig) a mért kor alapján rendelte megcsinálni. Én azt csinálom, hogy jelzem, eltérés van, aztán mondja meg, hogy mit lát jónak...

Nekem ilyen infóim vannak... Remélem segítettem.

KépKép
manama

remélem nem fáj, de érte bármit. a saját orvosomhoz holnap tudok csak visszamenni. csaak az a baj, hogy életembe először mentem nőgyógyászhoz, és akkor is helyettesítés volt. szóval azt nem tudom, hogy akit helyettesített, az az orvosom, vagy aki helyettesített. de lényegében ugyanoda kell visszamennem. na majd meglátjuk. de ezek után nem sok jóra számítok.
köszi, hogy szorítasz (:
deann

Sziasztok :!:

Adri
nagyon sajnálom a rossz eredményt :cry: a mintavétel nem kellemes dolog, van aki azt mondja jobban fáj egy v.v, mint maga a mintavétel, a nővéremnek fáj, de kibírta :!: hol csinálják meg :?:
kb. 3 hét mire ebből eredmény van, mert ez egy sejt tenyésztéses vizsgálat :!:
volt-e a családban vmilyen kromoszóma rendellenesség :?:
én drukkolok neked, h ne legyen baj, de ilyen súlyos odaema mellett ilyen magas nyaki bőrredővel sok jóra sajnos nem szabad számítani :arrow: ne haragudj, h ezt írom, de Én őszinte vgyok és ezek a munkám során tapasztalt dolgok :!: :cry: kitartást kívánok nektek ebben a nagyon nehéz napokban :!:

Manama
3x2 magne b6 szedhető, de kezd el szedni, mert segíteni fog görcsre, idegeskedésre, szurkálódásra :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jocó
nagyon köszönjük, h írtál Viviről nagyon aggódunk érte, remélem ma már sokkal jobb a helyzet ill. tudják a vérzés okát :!: :?: pihenjen csak és reméljük, h haza fogják engedni :!:
ha bármi új infó van rólatok és időd engedi légyszives írd meg :!:
pusziljuk Vivit és szorítunk értetek :!: örülök, h Barnika is jól van :!: :wink:

Szandriii
sajnos elég sok kismamát idegesítenek fel ezzel a hülye AFP-vel...ezt a vizsgálatot már csak itthon csinálják sehol máshol az világon :roll: ez a vizsgálat önmagában kevés, ezt egy uh-al alá kell támasztani, ezért van a 20 hetes genetikai uh :!: hidd el, nincs semmi baj, nem a megfelelő időben vették le és ez elég ahhoz, h ne a megfelelő tartományba legyen az mért érték :!:
remélem megnyugtatnak az uh-on ma :!: szorítok drága :!:

Evita
megy a drukk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

böbe baba itt is számol neked de szerintem ahány orvos annyi dátum...nekem mindenhol más és más az időpont...pl a vonalzóm is más a dokimnál is más az sztk-s dokinál is más és a kórházban is mást számoltak :roll: :roll: :roll:

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html

manama köszi már ide is ért a napocskád :D

Kép
menion
Budapest

adri nagyon sajnálom!!!! kérlek ne nézz ilyen filmet mint a néma sikoly....igy is nehéz döntés és lelki megrázkódtatás az egész...ne nehezítsd meg a dolgodat.....
suzy szerinted miért húzzák az időt?szerdán már ha jól gondolom 12 hetes múlik az adri.....és ha még az eredményeket is ki akarják várni akkor végképp kifutnak az időből hogy műtét lehessen nem????
nővéremnél minden ua.volt csak neki félidősen volt gond és 2-3nappal késöbb akartak amniocentézist csinálni de addigra nem volt már értelme mert akkorát romlottak az adatok....és sajnos mikor megtudta azt mondta hogy bent is marad de akkor mondták csak meg hogy ekkor már műteni nem lehet és meg kell szülnie a babát....azt hiszem ennél nagyobb tragédiát nem szenvedhet el egy nő...

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?