Új privát üzeneted érkezett!

A beépített fejtámlát nem lehet kivenni, csak le-fel mozgatni, ahogy nőnek a gyerekek.

Alvás: este 7től reggel 7-8ig, de persze közben kelnek vagy 3szor :(, ja és ott alszom velük...

ezt már akartam is kérdezni:
Ártok, árthatok azzal a gyerkőcöknek, ha egy nem túl kemény szivacson alszanak? Hiper-szuper kókuszmatracuk van a kiságyukban, csak nem szeretnek benne aludni, eddig az éjszak nagy részét azért ott töltötték, de inkább azért mert ott volt légzésfigyelő,viszont ugye most már nem kell nekik és már egy jó ideje velem alszanak egy szivacson, de ha ezzel esetleg gondot okozok - pl:gerinc-, akkor megpróbálom őket visszaszoktatni...

t-pk
 
 


igen erre a székre gondoltam, remélem az nem zavaró benne egy idő után

Velem is szokott időnként aludni valamelyik lány, erre még nem is gondoltam, hogy gond lehet vele

Móni
KépKép
reunion
 
 


Elég vastag, régen ez volt a mi ágyunkban, kb. 10 cm, de lehet még vastagabb, viszont elég puha, mármint a kókuszhoz képest.

t-pk
 
 

 
 

Zsófi: köszi! Itt van a közelünkben és nem is tudtam róla. Ha lesz még jóidő és apa itthon lesz lehet, hogy kimegyünk.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi! Köszi.

Flórának és Jázminnak boldog szülinapot!

Kép
tigriske1978
 
 


Tegnap visszaraktam őket az ágyba, az első ébredésig voltak, azaz éjfélig... :roll:

t-pk
 
 


Nincs türelmem visszaolvasni, ne haragudjatok. Szétvet az ideg... :twisted:
vovanda
 
 


Vanda mi a baj? Munkahely szenyózik?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Teljes szervezeti átalakítás lesz, csak épp nem tudjuk, mi, mert velünk senki nem közli.
Plusz anyám jól kiborított, plusz még a pasim is havibajos, vagy a tökömtudja, de jól összevesztünk.
vovanda
 
 


Vanda: tegnap ilyen nap volt, bár én már ott tartottam, hogy ideges sem bírtam lenni, csak végtelenül fásult. A munkahelyi átszervezést még az átszervezők sem szokták tudni, csak olyan jól hangzik, de jó nem szokott belőle kisülni. Havibaj elmúlik, anya meg csak egy van, ahogy mondani szokták. Nekem viszont fogalmam sincs, hogy az APEH-nek honnan teremtem elő a pénzt, mert nem adták meg az illetékkedvezményt-2,5 évet ültek rajta csupán, miután döntöttek. :twisted:

Nagyon el van tűnve mindenki. Merre vagytok?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: igen, mutogatom, hogy ott a szeme, szája, stb. Meg magunkon is. De Alexa pl. csak nagyon figyel és tanulmányoz. Látszik rajta, hogy nagyon figyel, de mutogatni csak most kezdett el. Hanga már régóta mutat sok mindent, ő nagyon fogékony. Alexa inkább mozgásban van előrébb, mint a tieid. Egyszerre meg gondolom nem megy minden. :wink: Nálatok meg tényleg nagyon belehúztak a mozgásfejlődésbe, a többit meg raktározzák, aztán egyszercsak előrukkolnak vele.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Jaj, de zabálni valók! :D

Ha jól tudom másfél éves korig normális a fogatlanság, ill. addíg azért meg kell mutatkoznia, ha akkor sincs még 1 sem, akkor van gáz.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi!
Azok a szemek!!! Huncut bandád van neked is.
Beszéd: semmi különöset nem kell gyakorolni. 3 éves korig nem foglalkoznak komolyan azzal, hogy mennyit beszél egy gyerek. Nekem Balu 2 éves is elmúlt, mire komolyan megszólalt, addig csak pár szót mondott, Rékám meg már 2-3 szavas mondatokat mond (20 hónapos), szóval elég nagy a szórás.
Fognál szintén. Enyémek is későn fogzottak, fogdoki szerint nem baj, jobbak lesznek a fogaik, na meg nem másfél év alatt szenveditek ki a fogakat, hanem hamarabb. Behozzák, nyugi.
vovanda
 
 


sziasztok
Vanda Timi minden rossz után jön valami jó csak hogy mondjak valami közhelyet, sajnálom hogy rossz napotok volt

Zsófi: nagyon jó képek még tehetnél
Nálunk sincs foga Laurának, én már most kezdtem aggódni, mert már álmodtam is hogy protkós a lányom, jó hogy írtad, akkor még nem kell vele foglalkozni

Légyszíves valaki írjon sóska receptet, lányoknak valót fagyasztott iglos sóskából csinálnámén nem ettem még sosem, nem is szeretem, de őket azért szeretném megkóstoltatni

Móni
KépKép
reunion
 
 


Szia Lányok,
élek, olvasó üzemmódban vagyok, de reagálni nincs időm. Ráadásul holnap indulunk Bp-re 5 napra, még el sem kezdtem pakolni és programokat is össze kell szerveznem a csajoknak, különben nem fogok velük bírni. A parám, hogy egy napot egyedül is leszek velük, apa oktatva lesz, még nem tom, hogy fogok boldogulni. Majd próbálok jövő héten már aktívan bekapcsolódni. BOCS!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: gyere le hozzánk arra az 1 napra, összedobjuk a 4 lányt, mi meg elmenekülünk! :wink:

Reunion: még nem adtam nekik sóskát, pedig nálunk mindenki szereti, de jó, hogy írtad, legalább van ötlet csak ki kell találni hogyan csináljam a lányoknak. Nyilván tej helyett tápszerrel fogom.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, elgondolkodtató ajánlat :wink: De féltem a lányaidat is Mírától, na meg a házatokat is :lol:
Sóskát mi már felnőttesen ettük, illetve nem ettük. Se sósan, se édesen nem jött be.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: komolyan gondoltam! Lányaimat meg ne féltsd, mai állás szerint még hálás is lennék Mírának némi fegyelmezésért! Tuti jön az eső, mert Hanga megállás nélkül vonyít, ölben is.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kép Hanga
Kép Alexa
Kép Játék ezerrel

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Istenem de drágák!!!!
Enyimek alszanak, nem akarok pakolni, félek, hangos lennék. Nem mellesleg a ruháik a szobájukban van, oda mégsem csörtethetek be. Listát már megírtam a culangokról, most pihi van.
Bizti van valami a levegőben, Míra is meg volt kergülve, annyira, hogy elvágódott az étkezőben lévő székkel. Nem kicsit repedt fel a szája, úgy néztünk ki mindketten, mint aki találkozott Drakulával. Csupa vér mindenhol. Szerencsére nagy baj nem történt, de a tanulság; nem iszom napközben, ne kelljen wc-re mennem, mert nem lehet magukra hagyni őket :evil: Másfél évesek! Mi vár még rám!!!!
Timi, hívlak még ma vagy holnap, egyeztetünk, megbeszéljük! És köszönöm a felajánlást, bár nem tudod, mire vállalkozol :wink:
Kicsi Hangát meg puszilom ezerszer!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi: csuda szépek a csajok

Én most vagyok túl egy 1 órás visitós ordításon Rékával
nem tudom mi baja lehet,
épp le akartam fektetni mikor elkezdte

Móni
KépKép
reunion
 
 


Lányok a járássegítő az egy jó dolog, vagy csak felesleges drága gyerekcucc
ami sietteti a gyerek természetes mozgásfejlődését?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
Járássegítő jó dolog, a bébikomp viszont kukába való. :lol:

Benézeget rátok, de irtózatos diliház van nálunk (ezért nem reagálok, bocsánat).
Minik lázadnak a délutáni alvás ellen, rohanok folyamatosan, fűtés meg még mindig nincs. :?
vovanda
 
 


Zsizzsófi: nálunk 4 napja fiók rámolás van, na meg kézodacsukás. A nappali terítve apa alsógatyáival, zoknikkal meg sapkákkal kesztyűkkel. A sapkák a legjobbak, mert ha sikerül a fejükre húzzák és azzal robognak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szaerintem járássegítő helyett jobb egy bébitaxi: lehet tolni = járássegítő, rá lehet ülni, lehet bele pakolni és lehet rajta, vele tolni a tesót :lol:

t-pk
 
 


Zsófi+Timi!
Pasim szerint összebeszéltek a lurkók. :lol: Nálam van olyan szekrény, ami tök igényesen szigetelőszalaggal van beragasztva. :lol: :lol: :lol: :lol: A bugyis fiókomban meg már nem rakok rendet. felesleges.
vovanda
 
 


Vanda: megnyugodtam! Ma nagy volt a kísértés, hogy barna ragasztószalaggal (az van itthon) végigragasztom a fióksort! :lol:

TKata: én is így gondoltam a járássegítőt, inkább bébitaxi, sokkal praktikusabb. Hogy megy az ágyba visszaszoktatás?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szizzsófi: nálunk is volt ilyen fosás, ha jól rémlik valami vírus. Nem kaptunk rá gyogyit, magától múlt, normaflort adtam, nekünk bevált.
G-nek jobbulást mag Benyusnak is, neked kitartást!

K. ma végre megcsinálta a kandalló elkerítését! Szerintem tök jó lett, az ő régi kiságyát vágta szét, abból csinálta. Így már nem érik el a lányok. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


most csak egy percre, majd vissza is olvasok...

Ipari mennyiségű HABTAPI eladó!

Számos és betűs, tehát nem sok apróból áll.
Mindegyik új, most vettem, de úgy alakult, hogy mégsem kell.
Leárazva vettem, 2990ről volt leárazva 2300ra.

Én 2000ért odaadnám őket, ha valakinek mind kellene, akkor még olcsóbban vagy esetleg a postát állom :roll:

Ja 8 csomag!

t-pk
 
 


Vanda, munkahelyet sajnálom. Azért még van remény?? :roll:

Móni, ahogy Vanda mondta, járássegítő jó (de csak ha már biztosan állnak-járnak, és / vagy szülői felügyelettel!! Nekünk van sima is meg bébitaxis is.), bébikompot nehogy vegyetek!

L-vel meg nem tudom mi van. Szerintetek mi lehet? Csak szopi közben szortyog, máskor nem (éjszaka sem), meg talán egy picit mintha szivárogna az orrocskája (de lehet hogy csak a nyála kenődik szanaszét), de egyáltalán nincs benne taki. Fogzik ezerrel, folyik a nyála, Apa szerint az megy föl az orrába szopi alatt, de sztem ez hülyeség. Valaki tud valami hasonlóról???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2010.10.01 14:29-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: szerintem Apának van igaza! :wink:

Tegnapi napunk sem volt piskóta, ma folytatjuk úgy látszik, Én nem tudom mi van, de délutánra teljesen elromlanak az én nevetgélő, huncutkodó gyerekeim. Délelőtt azt hiszem, hogy milyen jó napunk lesz, aztán a délután egy katasztrófa. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana!
A lurkók 3 éves koráig elvileg felmondásilag védett vagyok, a többit meglátjuk. Teljes a káosz, mindent átszerveznek, a központban a főnökséget már menesztették (főigazgató, főig. helyettes, gazdasági igazgató+két minisztériumi osztályvezető), szóval még nem tudni, mi lesz.

Szörcsögés: valszeg a fogzástól van. Kaja közben ugye tuti nem vesz a száján levegőt, ezért szörcsög olyankor. Enyémeknek is folyik az orruk, Réka két fogat növesztett ki, Daninak két szemfog készülődik.
vovanda
 
 


Vanda, bocs, erre jártam, ikreknél a gyes 6 éves korig jár (pontosabban a tankötelessé válás évének végéig) - legalábbis egyelőre, állítólag készülnek változtatni. Ha gyes mellett fogsz melózni (bár ezen is változtatni készülnek), akkor a felmondási védelem is addig tart.



Kép

 
 


Nó!
Sajnos nem. Idén májusban tisztázták, hogy a védelem 3 éves korig jár. Eddig sehol nem írták le, csak most. :-(
vovanda
 
 


Zsófi!
Részmunka mellett marad a gyes, ha jól értem az eddigieket. Egyébként zárójelben: szvsz aki 8 órában melózik, ne legyen gyesen.
Ami a megszorításokat illeti: nem tudom, feltűnt -e valakinek, de az előző kormány gazdasági intézkedéseihez nem nyúltak (pl. ígérték, hogy eltörlik a szuperbruttósítást), szóval újabbak már talán nem lesznek. Ami az én véleményem: van egy olyan szociális ellátórendszerünk, amit nem bírunk fenntartani, csak eddig senki nem mert hozzányúlni, pedig baromira muszáj. Még nagyon nem látni, mi lesz ebből, maga a törvénytervezet sincs még a neten, gondolom a választások után kikerül. Majd meglátjuk, mit akarnak. Ha hagynak egy hosszabb átmeneti időszakot (mint ahogy a gyes 2 évre csökkentésénél is másfél év volt), akkor fel lehet erre is készülni. Hú, jó hosszú lettem.
vovanda
 
 


Én csak reménykedni tudok, hogy az ikresektől nem veszik el a 6 éves korig járó gyest. Én szeretném ezt kihasználni és velük maradni, márcsak azért is, mert a munkahelyemre nem tudok visszamenni és minimálbérért nem is akarok.

Nyulasz: megjöttetek? Milyen volt? Beszámolót és képeket ide!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi!
Ezt leveleztük a barátnőmmel. Pár hete összeszedtük az ikergyes összes hiányosságát, meg azt is, hogy szerintünk hogy kéne, és elküldtük parlamenti képviselőknek, minisztériumba, OV-nek, meg akit csak fel tudtunk hajtani. Eddig nincs reakció, de hátha.... :oops: :wink:
vovanda
 
 


Zsófi!
Ha dobsz egy mailcímet, átküldöm.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Képek tündériek. Micsoda szemek!!!

Emlékszik valaki, arra, hogy 3 dolgot kell a gyereknek felmutatni az 1 éves szülinapján: almát, pénzt és talán könyvet. tudja valaki, hogy is van ez pontosan?

Köszi

Kép
tigriske1978
 
 


Vanda, én már gyesen vagyok (bölcsi és meló), és amikor megkaptam, a határozat szerint 2015-ig szól. Augusztusi keltezésű, szóval nem tudom, mikori a módosítás és hogy visszamenőleg érvényes-e.



Kép

 
 


Mó!
Akkor téged nem fog érinteni a változás, aki már kapja, attól visszamenőleg elvileg nem vehetik el. 8 órában dolgozol?
vovanda
 
 


Sziasztok!

Itthon vagyunk,jól éreztük magunkat,sajnos még taknyolunk,így vittük a pórszívót is magunkkal :lol: Megpróbálok visszaolvasni valamikor,remélem sikerül :D
Vendég
 


Vanda, 6, szerencsére megengedték a melóhelyen, a visszamenőlegesre mérget nem vennék, manapság elég könnyű alkotmányt módosítani
De ez igénylés dátumától függ, nem a gyerekek születési idejétől? Anno a gyes/gyed rövidítést is úgy vezették be, hogy aki pl. már terhes volt, azt sem érintette.



Kép

 
 


Mó!
Ez nem alkotmányos elv, hanem jogi alapelv, hogy jogszabálynak nincs visszaható hatálya. Szerintem ezt már nem lépik át.
Nem tudom, hogy mi lesz a határ, születési dátum, vagy igénylés dátuma, még neten sincs fent a tervezet, gondolom a választások után közzéteszik. Hátha itt is hagynak egy hosszabb átmenetet, nem bánnám, ha már 8 órában kell visszamennem, legyen benne valami jó is.
vovanda
 
 


Nyulaszkám, welcome home! majd mesélj részletesen is! ;)

Figyi, te a téma szakértője vagy (sajnos): mikor kell orrszívózni? Lettinek kicsit (néha) szortyog az orra, de annyira határeset, hogy nem tudom eldönteni, a fogzás miatti rengeteg nyál közrejátszik-e... Bár ma már mintha kicsit "náthás" hangja lenne a csajszinak, tudod, olyan "orrhang-szerű", és takit (beszáradtat) is szedtem ki az orrából nem keveset. Meg sokat dörgöli az orrát, bár lehet hogy más miatt... De nem folyik az orra (legalábbis ha igen, nagyon keveset, mert én nem veszem észre), nem lázas, nem tüsszög többet mint máskor.. Ha nem lennék betojva a szövődményektől, nem is izgatnám magam. :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Csak bekukk,Corában akciós lesz a kartondobozos pampers!

Rana,nálunk sem folyik az orr,Noémi szintén dörgöli,szerintem porszívózd ki,inkább feleslegesen,mint esetleg lerakódik...

bocsi,mennem kell még főzni,majd talán holnap tudok jönni.

Jó éjt!
Vendég
 


Hoztam pár ruhát, ha valakit érdekel, írjon privit.

Vadiúj szoknya, 18-24 hós, 400 Ft:
[törölt kép]


Ugyanez csíkosban:
[törölt kép]


Szoknya+kiskabát, vastag pamutból, 12 hós, 600 Ft:
[törölt kép]

Kertészfarmer, 12 hós, térdnél picit megkopott, 300 Ft:
[törölt kép]

Farmer ruha, a méret hiányzik belőle, olyan 9-12 hós, ha kell, mérek, 400 Ft:
[törölt kép]
vovanda
 
 


Én is töltöttem fel egy-két eladó dolgot: ruhák, kabát, játék...
Az aláírásomnál lévő linknél megtaláljátok...

t-pk
 
 


Nyulasz, kösssz. És te hogy fertőtleníted az orrszívót? Nem tudom, nektek milyen van, de a miénkre az van írva, hogy ki kell főzni használat előtt. Az egészet vagy csak azt, ami a gyerek orrába megy? :roll:

Kata, mindjárt írok mailt.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Visszahívtak egy csomó Fisher Price terméket. Még én se néztem át, itt a link (angol. Sajna képek nincsenek, így át kell bogarászni :? ):

http://www.babycenter.com/product-recal ... eakingnews

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?