Új privát üzeneted érkezett!

Lehet, hogy a 24. héttől én megkönnyebbülést érzek, mert a panaszaim többsége elmúlt (kopp-kopp-kopp), de azért a mozgások természetesen nekem is tudnak kellemetlenek lenni. Múltkor azt hittem, az ágyban fekve, hogy a párom ütötte meg a hólyagomat, aztán a hasamat is. Kifejezetten rossz volt. Többnyire ráadásul a hólyagomat bökdösi a kezével, ami szintén rossz, és gyakran megyek pisilni. Például egy bevásárlást sem húzok ki vécé nélkül... De azért örülök, mert az erős mozgások arra utalnak, hogy erős, jól fejlett baba (és nem arra, hogy idegbeteg, ugye? :-D )
milina
 
 


Milina, örülj neki, h a panaszok nagy része elmúlt! :lol:
Az erős mozgások igen jók és nem idegbetegségre utalnak! :roll: :wink:
A rugdosás meg alap. Dani most már a 31. héten olyanokat tud belémrúgni, h tényleg majdnem összepisilem magam. Nem tudom, h erre pluszban rásegít-e neki a farfekvés, de brutál... :lol: Szóval, ne is idegeskedj azon, h egy vásárlást nem bírsz ki pisilés nélkül. Ez csak rosszabb lesz! Nekem, ha iszom rendesen azt a mennyiséget, amit meg kell inni/nap, akkor fél óránként mennem kell... :shock: :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Engem is elkapott valami náthaféle, lázam nincs, de torokfájással kezdődött, aztán takonykórral folytatódott, ma meg már köhögés is volt. Egyelőre gyógytea, méz, citrom (+ a szokásos vitaminok,nyomelemek amiket amúgy is szedek). A legnagyobb bajom az, hogy már napok óta nem alszom rendesen, azaz átlagosan 2 óránként felébredek, azzal hogy : 1. pisilnem kell, 2. leizzadtam, 3. mindenem fáj, de csak kb. addig amíg el nem jutok a wc-ig, mire visszafekszem, már nagyjából elmúlik. Visszaalvásról aztán szó sincs, olvasnom kell legalább fél órát, hogy visszaálmosodjak. Fogalmam sincs, mi tart életben...biztos Moci :-)

Kedden megyek a 35. heti vérvizsgálatra+NST (magzatszívhang), du.pedig a dokimhoz.

Eddig nem írtam, mert nem akartam panaszkodni...de hát ez van :(

Mindenkinek minden jót!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 

 
 

Reggelt Mindenkinek!!!

Jobbulást azoknak akik betegek!!!!

Én még benne vagyok, de talán kifele jövök belőle.
Pénteken otthon voltam szabin, a fulladás el is ment, de a nátha, orrdugulás, felszakadó köhögés megmaradt és hozzá jött szombatra egy jó kis fül dugulás is!!! Mehettem a gyógyszertárba venni rá vmit. Szerencsére du-ra alább hagyott. Azért még most sem az igazi a fülem. :cry:

Szombaton megvolt a lagzi is... Hát nem volt akkora durranás, csak jól szétrohangásztuk magunkat és még ki is nyúltunk hajnali 1-re...
Vasárnap persze már 8kor fent voltam.
Teljes igaz rám az amit Lica is írt!!!
Most azért dolgozom már, de pénteken és hétfőn szabin leszek, megyünk le Balatonra szüleimhez. Ki tudja szülésig lejutunk-e még, hogy fogom bírni...

Holnap megyünk kötelező 30 hetes UH-ra! Nagyon várjuk már hogy lássuk Benit. Főleg h aggódom nehogy az orrspray "káros" hatásai vmit okozzanak neki!! Minden más amit szedtem/szedek homeopátiás, így elvileg nem árt neki. Csak a Nasivin... De úgy el tud dugulni az orrom...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, kitartás!!! Kúráld magad 1000-rel!!! :lol: Ne izgulj, tuti nem okozott semmit a Nasivin Beninél!!! :wink:
(hidd el, h rosszabb, ha egyszer végigsétálsz a körúton... :roll: )

Szóval, "túléltétek" a lagzit. :twisted: Helyes!

A családlátogatás jó! Nálunk a hétvégén volt banzáááááááájjjjjjjjjj :D itt voltak vővéremék és keresztanyámék köszönteni. Bár hivatalosan csak ma születtem meg... :roll: :wink: És mindenkitől szoptatós hálóinget/pizsamát kaptam ajándékba! Most akartam venni, de nem kell ezek után!!! Viszont olyan hulla voltam estére, h megint elaludtam fél 9-kor... :twisted:

Referálj, ha megvannak az eredmények, kíváncsi vagyok nagyon Benire!!! Kép is jöhet! Reméljük neked jobbat csinálnak majd, mint nekem!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Boldog Születésnapot Mumi!!!!

Mindenképp írok majd, hogy mi volt dokinál és ha lesz jó kép felteszem azt is természetesen... Reméljük csak jókat fog mondani...

Én is hamar kidőltem tegnap, igyekszem behozni az alvás hiányokat amiket a pisilés meg az orrdugulás okoz! :cry:
Annyira álmos vagyok most is...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Mumi, gratulálok a sikeres vizsgához és

Boldog születésnapot kívánok Neked!

Betegek, gyógyuljatok meg!
Én is az vagyok!
Valami ronda vírus.
Iszonyú torokfájással kezdődött, mintha szétmarta volna valami a nyelőcsövemet, torkomat.
Aztán éjszaka nátha és köhögés.
Fél hatkor reggel tettem fel a disznózsíros pakolást, nagyon szeretem, mert kb. 15 perc múlva már szakadt fel.
Aztán most azon rimánkodom, hogy ne legyen baba a pocakomban fura módon, mert 38.5 fokos vagyok délután óta, nem megy le.
Jöttem is megnézni, mit ajánlottál, Julcsi!
Megnézem, van-e Rubophen. Már a szívem elég rendesen dolgozik a hülye láztól!
Betegség monnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyyyon le!

Étvágyam van, közérzet tűrhető.
Sokat emlegettük a táppénzt........megkaptam! :)
Most vizes zsepik vannak a csuklómon (féltem, nehogy elírjam ezt a szót, mert azt hiszem, néznétek! :lol: :oops: )

Néha el-elvétek egy szót, én röhögök rajt a legjobban.
Pl. a tantum verde-t sikerült minap tantum verda-ra.

:lol:

Kismamik, kitartás! Ilyen állapotban dolgozni, Tigris!
A fülre Otipax bevált, nem tudom, babásan lehet-e, mivel vény nélkül adják, talán igen. Lidocainos.
A fejem is fáj, minden porcikám, mintha influenza lenne! :O

Gyógyulást mindenkinek!
Vírusmentes ölelés!
zsuzska30
 
 


Sziasztok!
Csatlakozom én is a dögrováson lévő csapathoz!
Szerdán kezdődött, torokkaparászás. Ittam rá 2 forrócsokit, az használni szokott. Csütörtökre bedurrant az orrom, levertség, gyengeség, izomfájdalmak, ugató köhögés. Péntekre úgy folyt a nózim, mint a vízcsap - mihelyt kifújtam, nyúlhattam új zsepiért.
Hétfőn bementem dolgozni, de haza is jöttem, lucskosra izzadtam a pólóm, mire felértem a lépcsőn. És tegnap estére a köhögéstől úgy fájnak a hasi varrataim, mint műtét után 4 héttel. Van rá esély, hogy hegsérvem lesz. Csütörtökön megyek dokihoz.
Vigyázzatok magatokra, jobbulást mindenkinek!!!

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a köszöntést!!! Aranyosak vagytok!!! :lol: Jogsira is értendően!

Tigris, Zsuzska, Mangu, Ti rendesen benyeltétek ezt a hülye virnyát, ami most van... :roll: :shock: Gyógyuljatok meg mielőbb!!!!!!!!!!!! :wink: Most én is kijelentettem, h nem pusziszkodom senkivel, mert nem szeretném még ezt is elkapni...elég nekem az erem... :evil:

Zsuzska, remek hír, h megkaptad a táppénzt!!!! Látod, nem szabad veszni hagyni az ilyen lehetőségeket!

Tigris, várjuk a jelentést!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenkinek jobbulást kívánok! Én kezdek kilábalni belőle, ma már alig köhögtem,viszont az orrom továbbra is folyik, de ezt már elviseljük Mocival valahogy...

Ma voltam először NST-n, azaz magzat-szív-uh-n, izgi volt hallani a dobogásokat meg a mocorgásokat, sőt a rugásokat is :D
Jövő héten megint menni kell, azt hiszem most már hetente kell majd járnom erre is meg a dokihoz is.

Már nincs sok hátra...nagyjából 1 hónap...olyan gyorsan elment az idő. Moci már 2,6 kg! :) Én meg 68 :(

Üdv mindenkinek!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!

Szóval dögrováson mindenki...
Lekopogom de én kezdek kilábalni belőle...

Lica az NST-re magánhoz jársz vagy SZTK-ba, kórházba???
Nekem a dokim tegnap mondta hogy mehetek őrsre rendelőbe vagy kórházba vagy magánba hozzá is... Csak nem kérdeztem meg mennyi ha magánba nézi... Csak nem 10 000 az az 5 perc is???!!! Bár ha 15 perc annyi... Ki tudja. Majd 1 hónap múlva megyek ismét hozzá akkor megkérdem.
Azt mondja bnőm h a kórházba járt ő, de agyrém volt: mindig minimum 1 órás csúszás volt stb... Ráadásul ő túlhordta babát így 40. hét után naponta kellett mennie...
Remélem mi nem lépjük túl 40. hetet. Nem bánnám ha előbb jönne ki 1-2 héttel...

Tegnap megnézett minket doki, minden rendben van Benivel... Nagyon szép baba arca van!!! :D Sajna ezt a kép nem adja vissza amit feltöltök nektek... Már 1 600 gramm kb... Fejlődik szépen. Az adatait külön képen láthatjátok.
Azt mondta doki h érdemes elgondolkodni a szülésznő kérdésen is, h szeretnénk-e fogadni. Ugye 2 van bent alapban, de ha épp sokan vajúdnak akkor megoszlik nagyon a figyelmük. Kérdés: mi van akkor ha fogadok és pont ő van "ügyeletben" a kórházban. Akkor nem dobhatja el a többi kismamát miattam, nem? Vagy behívnak akkor másik szülésznőt? Mi van ilyenkor? Mennyibe "fáj" egy szülésznő, ha fogadnánk? (Bár jelenleg a nem felé hajlunk, elég lesz a dokit kifizetni, azért érdekelne, hátha...)

Azt is megtudtam h mért viszket annyira a pocakom: kenhetem krémmel nem fog használni, mert az epe nem tud ürülni rendesen ilyenkor és az okozza doki elmondása alapján...

Gondolkoztam TGYÁS-on is: lehet azt csinálom h novembertől elmegyek rá, aztán mellette dolgozok távba, meg 4-5 órákra bemegyek céghez... Így lazább lenne a munkaidőm, tudnék pihengetni, intézni dolgaimat is... Hisz akkor még nagyobb lesz a poci és bármikor megindulhat a szülés is... Na majd kiderül!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Kép Adatok

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Kép Ez a fejecskéje lenne...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Kép Ez pedig a kukac, pontosabban a mogyorócskák :D

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Lica, kitartás, már tényleg nincs sok hátra!!! :) Az NST-t már én is nagyon várom, kíváncsi vagyok milyen lesz! Én is úgy tudom, h innentől kezdve hetente kell menni, ha esetleg betöltöd a 40. hetet, akkor naponta. :roll:

Tigris, nagyon édes Beni! Tényleg szépen fejlődik! :lol: Na, csak így tovább!!! Én csak gondolom, hogy Dani is, mert bár alig eszem (és nem nassolok :roll: ) jönnek fel a heti fél kilók rendesen. De írja is a szakirodalom... Arról nem beszélve, h eddig oldalt nem volt hasam, de most már kezd képződni ott is... :lol: :oops: Na mindegy...ez van...majd küzdök a kilók ellen szülés után... :roll: :oops: :cry:

Szülésznő kérdés:
Szerintem mindenképpen fogadjatok! Ugyanis ténylegesen ő lesz veled végig és sajna nem a dokid, még akkor sem, ha egy tündérbogár és imádod és akár többször rád is néz vajúdás közben... :roll: A szülésznő lesz az, aki a kezedet fogja (persze apát leszámítva :lol: ) és irányít végig! Szóval, ezen nem szabad spórolni! Az mondjuk kevésbé jó hír, h csak 2 szülésznő van nálatok... tényleg gáz, ha ne adja az ég, egyszerre többen kerültök be... :roll: A tarifa egyébként (legalábbis nálunk, de úgy tudom, h ez a bevált mindenhol) a doki díjának a felét szokták adni. Nálunk ez 80 a dokinak és 40 a szülésznőnek, még császárnál is... :roll:

A pocakviszketés érdekes...na nem azért, mintha nekem nem lenne, csak ezt az epe dolgot még nem hallottam rá... :roll: Eddig úgy tudtam, hogy nyúlik a bőrünk és ezért viszket jobban.

Hallod, nem semmi, h így bírod a melót még mindig!!!! :wink: Csak ámulok!!! Azért, csak óvatos duhaj legyél, hiszen november közepétől már tényleg bármikor beindulhat a dolog nálad is!!! Csak két héttel vagy "hátrébb", mint én, és én is nov. 18-ra vagyok tök hivatalosan kiírva 40. hétre... :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Kösz Mumi!

A 2 szülésznőt úgy értettem, hogy többen is vannak, csak egyszerre egy időben 2 van a kórházban... Ami jó ha egyedül vajúdsz :D De rossz ha sokan... Azt se tom kit kérhetnék fel rá, ha úgy is döntünk...
Mondtam is páromnak, h ez a terhességi "piac" sajnos nem mérhető fel jól, mert a bnőmnek tök jól bejött ez a doki, nekünk meg van amit nem csinál meg amit neki év elején még igen... Szóval tök érdekes... Hiába volt nála az nálam más van már pár hónap különbséggel.

Pociviszketés: most figyeltem meg, h nem alul viszket ahol krémezem hanem felül :D Szóval lehet benne vmi...

A meló nem megeröltető amúgy, nincs sok hál isten, de a reggeli korai ébredés az kezd gázos lenni...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,

Most már értem a 2 szülésznő dolgot... :roll: DE!!!!! Ha van fogadott szülésznőtök (és még ugye fizettek is neki), akkor kutya kötelessége, h bejöjjön hozzád, még akkor is, ha éppen nincs ügyeletben!!!!!!

Nálunk nem is kérdéses a dolog. Eleve megbeszéltem Magdival (nekünk a barátaink ajánlották őt), h a 36. héttől minden héten látjuk egymást, mert az NST-vizsgálatokra is ő fog bevinni a kórházban. Tudom a mobilját, szóval ha az éjszaka közepén indul is be a dolog (ugye ezt még nem lehet tudni..., még akkor is lehetséges, ha programozott császárra készülünk), akkor is kapja magát és jön be hozzám! Ez így működik...

Szerintem válaszd ki a számodra szimpatikus szülésznőt (persze nem árt utána érdeklődni másoktól) és beszéld meg vele, h mire számíthatsz, ha ő segédkezik neked!!! :wink:

Doki dolog: hát...igen...mindenkinek más jön be... a barátnődnek tökéletes volt, neked már kevésbé...sajna, ezt csak tapasztalatból tudja meg az ember... :roll:
Hála az égnek!!!! :lol: nekem teljesen pozitívan sült el a doki váltás a legelején!!! Most már nyilván nem, de ha gondolod, akkor majd később ellátogathatnál az én doki bácsimhoz, hátha ő bejön... :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris,

NST-re én SZTK-ba, azaz kórházba (Uzsoki) járok, nincs csúszás, időpontot kell kérni telefonon és eddig még mindig vérvételnél is meg most NST-nél is betartották a pontos időket. Amúgy meg fel van újítva az egész részleg, voltam előadáson (ingyenes! :) ahol megmutatták a szülőszobákat meg mindent, elláttak egy csomó hasznos tanáccsal, úgyhogy meg vagyok elégedve :)

Én se bánnám, ha Moci előbb jönne...majd megdumálom vele :lol:

Tegnap én is voltam a dokimnál, Moci is már nagyon babaarcú, csak a nagy buci-feje fért bele a monitorba :lol: Van kép is, de sajna nem tudom feltenni, mert itthon nincs szkenner (ami eddig volt, azt a m.helyemen csináltam - de már nem dolgozom, hálIstennek, nem hiányzik egy csöppet sem)

Nekem a dokim azt mondta, hogy mostantól csökkenni fognak a "terhek" (mármint az anyagiak, gondolom...) de nem igazán értettem mit értett ez alatt :?: Talán azt, hogy most már hetente kell majd járnom hozzá és akkor nem kell leperkálni a szokásos díjat (10 e.)...De aztán majd ugye jön a "nagy csomag" ...

A szülésznőre én is rákérdeztem nála, adott is egy nevet, tel.számot, akit tud ajánlani, a tarifáját is megemlítette (min.40e) :x Hát ezen még gondolkodunk...Mivel voltam a kórházban és az ottani nővérkék, szülésznők tök rendesnek tüntek, ezenkívűl a párom is ott lesz, nem tudom bevállaljuk-e még ezt is...Valahogy olyan furának tűnik, hogy most én előre lebeszélek valakivel valamit...inkább azt preferálnám HA MÁR, hogy ott a helyszínen meglátjuk ki lesz, milyen lesz és ha meg leszek vele elégedve, akkor persze szívesen adok...szerintem ez lenne a normális, ha már egyszer ilyen rendszerben élünk :evil:

Én is azt tervezem, hogy TGYÁS-ra megyek és azt már most elkezdem intézni, mert a szülés várható időpontja előtt 1 hónappal már lehet kérni.




Mumi,

Igen, úgy van hogy a 40. hét után naponta kell járni NST-re, találkoztam is ott egy kismamával, aki már néhány napja jár és állandó készenlétben van szegény...

Lányok,

Képzeljétek el, nekem mostanában rémálmaim vannak a szüléssel kapcsolatban (el sem merem mondani milyen szörnyűségek),pedig amúgy nem vagyok azért annyira besózva...sokkal inkább Moci miatt izgulok, hogy minden rendben legyen, én meg majd kibírom valahogy...úgyhogy nem tudom honnan jönnek ezek az álmok...Az a kevés idő is amit alvással töltök, ilyen hülyeségekkel van tarkítva :x Bár lekopogom, ma végre kialudtam magam, csak egyszer mentem pisilni hajnalban...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Azt tudom Mumi h bejön a szülésznő egyből ha "helyzet" van, csak azt nem tom mi van akkor ha alapból bent van a kórházba már mert ő van beosztva aznapra??? Behív a maga helyére mást és csak velem foglalkozik? Vagy mindenkivel foglalkozok csak többször rámnéz mint a többiekre? Ezt nem tom!

Köszi Lica a felvilágosítást!!! Én is Uzsokiba szülök... Szóval oda érdemes NST-re járni, mert mégsincs csúszás?? Milyen időpotba szoktál járni??? Csak mert akkor én is olyanra kérem kb (hátha akkor nincs csak csúszás :lol: )... Ezek szerint az NST is az új részlegben van? Te mikorra vagy kiírva??? Ki a dokid, ha megkérdezhetem...
"Előadásra" hány hetesen mehet az ember? Azt doki mondja majd? Vagy nekem kell utánajárnom? Hogy van ez? Minket is érdekelne...
A teher csökkenésre kiv vagyok mit ért alatta dokid???

Az álmok elvileg a belső gondolataink, félelmeink kivetülései, én mindig ezt hallom! Lehet h alapból nem félsz azoktól, de legbelül rág... Ki tudja

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok, aki bekapta a vírust!
Rövid leszek, mert egyszer már elszállt, amit írtam.
Nálam sem pozitívak a fejlemények, mert míg eddig mindig gomba tenyészett ki a kenetből, most baktérium, és ez sokkal veszélyesebb. A dokim szabin van, azt üzente, hogy jövő héten megbeszéljük. Nyilván antibiotikumot kell majd szednem, de azt sem tudom, melyikre vagyok érzékeny (egyikre egyszer már voltam). Itt, a Babaneten van egy minden igényt kielégítő fórum a Streptococcus Agalactiae-ről, de nem túl jó olvasni, persze. Hiszen szülés alatt is antibiotikum kell majd, meg a babának is kell kapnia, így megelőzhetők a fertőzésből eredő betegségek. Le vagyok törve, mint a bili füle... Fogalmam sincs, hol kaphattam el, mivel itthon vagyok, itthon dolgozom, alig járok valahova. Most már a feszülésektől, görcsöktől is jobban parázom...
Az antibiotikum meg milyen jó lesz az IBS-re!!! Mindenképpen fogok mellette probiotikumot is szedni (már ha szabad, mert nem mindenki szerint), és talán hüvelyi probiotikumot is.
Most már csak az hiányzik, hogy a mai cukorterheléses vérvétel eredménye ne legyen jó...
Na jó, megpróbálom derűsebben szemlélni a dolgokat. VAN baba, szépen fejlődik, méhszáj zárva, súlyos betegségem nincs.
Amíg meg gyerek van, addig aggodalom is van.

M.
milina
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma találkoztam életemben először a borsosmenta olajjal, hát valami isteni. Kidugította az orromat (zsebkendőre csöppentettem 2 cseppet) és nem is közvetlenül szippantottam. Persze közben majd kiégett a szemem, de csontig hatol, és végre jóóóól ki tudtam fújni. Azélet apró örömei.

Kép
manguszta
 
 


Tigris,

Igen, az NST (is) az új részlegben van, uott ahol a vérvétel. Keddenként van NST, időpontot pedig telefonon kérhetsz - www.uzsoki.hu - itt minden infót megtalálsz, összes telefonszámot, előadásokról infókat, stb. Ha nem veszik föl egyből a telefont, légy kitartó, mert nincs külön emberük a telefonra, aztán ha éppen vért vesz valakitől, a másiknak meg mondjuk ki kellett mennie, akkor várni kell egy picit, de nekem eddig még mindig sikerült beszélnem velük :)

Az előadásra bárki, bármennyi hetesen jöhet, párral vagy anélkül. Én múlt kedden voltam, egy szülésznő tartotta, lehetett neki feltenni kérdéseket, nagyon jó volt. A legközelebbi előadás szept. 28., kedden 17-18h-ig lesz, úgy tervezem hogy arra is elmegyek a párommal. Erre a lehetőségre nem fogja neked külön senki felhívni a figyelmedet, sajnos (nekem sem mondta ezt se a védőnő, se a doki, hanem én kérdeztem rá, mert az egyik barátnőmtől hallottam, hogy ő járt ilyenekre). Szerintem érdemes eljönni, aztán még lehet, hogy találkozunk is! :)

A hivatalos időpontom nekem okt. 30., de ugyebár, állandóan variáljuk (azaz, a doki gépe mindig mást ad ki), volt már okt. 18, 23, 28, a legutóbbi most 26. A dokim Gerencsér Géza, neked?


Milina,

Fel a fejjel, abban teljesen igazad van, hogy aggodalomra mindig van/lesz ok, tehát jobb ha a dolgokat elfogadjuk úgy ahogy vannak, megpróbálunk megtenni minden tőlünk telhetők, hogy segítsünk a bajunkon, és közben megpróbálunk elérni valami lelki nyugalmat, mert az a legfontosabb szerintem. Ha már megvannak a bajok, legalább ne tetézzük őket azzal, hogy folyamatosan rágódunk rajtuk...Nekem is sok idő kellett mire egyáltalán elfogadtam ezt a "bélbajomat", meg hogy gyógyszert kell szednem...Aztán jött a "szalag" dolog ami a méhemben Moci mellett található és amiről rémséges dolgokat olvastam a neten-hát ezen vagy két napig rágódtam, sírtam, hogy most miért nem elég hogy nekem van valami bajom, miért kell még őt is féltenem...azóta már megnyugodtam, tegnap a doki is mondta, hogy a legnagyobb valószínűséggel ez nem fog okozni semmi bajt. Muszáj bízni, másképp nem megy!

Kitartást és bizodalmat, lelki erőt mindenkinek!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


sziasztok!

végre ide is ideérek.
tegnap mire írtam volna, kezdődött dr. ház... és azt muszáj nézni :D

tigris!
nagyon jó kép! nagyon aranyos arcocskája van már így is :)

szülésznő:
nálunk nem lehet fogadni... de minekután orvosom sem lesz, így már majdhogynem mindegy. majd lesz bent valaki...
egyébként az sztem nem megy, ha a szülésznő alapból dolgozik aznap, akkor csak veled foglalkozzon... hiszen a munkáját el kell végeznie... és akkor máris nem neki járna a pénz, hanem annak, akit berángatnak helyette (bár sztem ilyen nincs... ha éppen dolgozik, akkor "így jártál")

milina!
bízz abban, hogy tudja az orvos, hogy mit csinál.. és kikúrálja a bacit, mire kell :)

mi lassacskán elkészülünk. a babakocsit megrendeltük, már csak olyan apróságok hiányoznak, mint cumisüvegek, vízhőmérő, babaőr, orrszívó, hajkefe, bimbóvédő, fejőgép :lol:

a szobánk... vagyis a törpe szobája:
Kép
dekor még nincs meg... a pelenkázó fölé varrok zsebes tárolót, a kiságyba természetesen jön az ágynemű, rácsvédő... meg még ide-oda színes kis apróságok :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Milina kitartást!!! Biztos minden rendben lesz!!!!

Lica nagyon köszönöm a sok hasznos infót!!! :D Én 1 hónapra Rátok szülök majd elvileg. Eddig a doki nem módosított adatok alapján rajta. Szerintem már nem is fog, hisz 1 hó múlva csak méhszáj meg kenet lesz, abból nem fog méretet látni. :lol: Nekem Fábián az orvosom. Ő az Örsön rendel meg Uzsokiba is van...
A tiédet nem ismerem. Ő nem az Örsön rendel ha az emlékezetem nem csal...

Ahogy nézem mindig másról van előadás!!! Ez tök jó!!!

Juli nagyon szép lesz pocaklakó szobája!!! Gratula!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Milina, kitartás!!!! :roll: Gyógyulj mielőbb ki ebből a csúnya baci dologbóll!!!

Youlcsi, nagyon jó lesz a Manó szoba!!!! És nem kicsi!!! :lol: A hétvégén mi is át - és berendezzük végre a szobáját, akkor én is csinálok majd képeket! :D

Csajok! Megdöglök, annyira fáj az erem... :cry: :evil: Tudjátok mit hallottam tegnap? ...nem tom mennyire lehet igaz... állítólag, akinek már ilyenkor kijön az aranyere, az nem is szülhet rendesen, mert akkor totál szétmegy a szülésben... alapból császároznak... Ez igaz lehet?

Tegnap összeröffentem a barátnőimmel (talán most láttak utoljára egyben :lol: ) pont annál a lányzónál, aki szemben lakik a kórházzal! Álltam kint az erkélyen és mondtam is neki, h nagyon nem vágyom itt eltölteni napokat még akkor sem, ha tudom, h ő tuti mindig ott lesz velem, amikor csak tud... :lol: :wink: Röhögött... :lol:

Megfigyelést tettem: keretes a terhességem! Visszatért az 1. trimeszteri álomkórom és a minden napra 1 újabb pattanás az arcon projekt is... :shock: Ez miért van???!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


köszi lányok :)

na, nem is nagy a szoba... ő a kiszoba. olyan 16 m2 körül van.
a sarokban a heverő a mi ágyunk volt... ideiglenesen a babánál marad... bár jó lenne, ha nem kellene sokat ott aludni vele.

mumi!
most hogy írod: a pattanásokkal én is küzdök megint :o
az álomkórról nyilatkozni nem tudok... lévén, hogy gyógyszert szedek :)

azt nem hinném, hogy az aranyér ok lenne a császárra... max extrém esetben... de a fájdalom nem biztos, hogy súlyos aranyeret takar... nincs feltétlen összefüggés közöttük.
de meg kell kérdezni a dokitól...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Mumi! Ez érdekes, de nekem kevésbé tűnik hihetőnek...
Kérdezd meg dokid, kiv vagyok rá már!!!

Én is álmos vagyok megint... A patti: még nem özönlött el, inkább tisztul le. Neogranormonnal kenegetem néha őket, az leszárítja... :lol:

Juli tényleg nagynak tűnik a szoba képek alapján! egyetértek Mumival! De az csak jó ha tágas...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Igazatok van, nekem is furi volt ezt hallani tegnap... :roll: Rá is fogok kérdezni doki bácsinál! :lol:

Már nagyon várom, h menjünk hozzá...olyan kíváncsi vagyok, mit fog mondani egyébként is! De még két hetet ki kell bírnom... :oops: :lol:

Ki fogom próbálni a neogranormont... :D

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Youlcsi,

Tök jó a szoba! Mi is nár nagyjából mindent berendeztünk, beszereztünk (erre volt jó a 3 hetes szabi, amit - nyaralás helyett - boltokba való járkálással töltöttünk), anyukám még tök szép baldachint is varrt kék organza anyagból a kiságyra- a valamikori függönyünkből, és most ugyanolyan a függöny is mint a baldachin :)

Tigris,
Az én dokin nem az Örsön, hanem a Népfürdő u-ban rendel (magánpraxis), de külsősként az Uzsokiban van.

Mumi,

Az álmosság engem is megint gyötör, hiszen a napokban alig aludtam éjszaka (telihold is volt, amúgy...) Napközben kellene szundikálni, csak nem mindig sikerül...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


lica!
nekünk nem lesz baldachin... onnan tudtam, hogy nem kell, hogy miközben tesóméknál is jön a kistesó, ez volt az egyetlen dolog, amit azonnal és önként felkínált nekem az ő kiságyukról :lol:

mumi!
nekem is még 2 hét az orvoslátogatásig... de ha hétfőn még lesz hozzá időpont, akkor már csak 1 hét... kereken.
nagyon várom... mert szoktunk kicsit mozizni :)
na meg kíváncsi vagyok, hogy hogy állok odalent/bent :lol: maradt-e 2100as a méhszáj, vagy esetleg romlik...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Julcsi, klassz lett a szoba nagyon! Gratula!

Mumi, nem hiszem, hogy volna összefüggés! A szemüveges tévhit is megdőlt már, amit régen mondtak, hogy 5-ös fölött nem lehet természetes úton szülni, aztán rengetegen vannak, akik mégis. A családból van példám, sógornőm mindkét gyereket természetes úton (és expresszsebességgel) szülte, és mindegyiknél eléggé megkínozta az aranyér. Vékony lány ő is, lehet, hogy ez játszik közre?

Képzeljétek, nekem meg a nagy köhögésekben fájdultak be a varrataim. Mára kaptam időpontot ultrahangra, nagyon érdekes volt. A jó hír az, hogy nincs károsodás és a belek is, lekopogom, a helyükön. Viszont vannak odabent fonalak (kellenek, jó, hogy tartják, amit kell, az oké, de az ottlétükről a klinikán elfelejtettek tájékoztatni...), amelyek közül egy betokosodott. Ez se baj, természetes reakció, és tökjó, hogy csak az egyikük, viszont ha esetleg olyanja lesz, elindulhat kifelé. Addig is, a köhögésnél izélgeti a heget. De legalább tudom, mitől fáj :-)

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy csatlakozok a colitises kismamák csapatához. :) Bár nekem még PCOS-om is van. :( Kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok, aminek nagyon örülök, mert már fél éve próbálkoztunk. Bár tegnap kicsit megijesztettek, mert a doki mondta, hogy vmi bevérzés van, amire sárgatest-hormont írt fel.

Az lenne a kérdésem, hogy aktív colitis árthat a babának? Mert most úgy néz ki, hogy egy kicsit előjött. Eddig semmi nem volt, de a tegnapi nap megjelent a vér, de csak napi 1-szer látogatom a wc-t.

Licaca és Tigris: láttam, hogy ti az Uzsokiba jártok. Ott ki a nődokitok? Ő ismeri a colitist? Én az Örsön voltam eddig, de ott annak a dokinak még csak 1-2 colitises kismamája volt, és úgy gondolom, hogy azért jobb lenne, ha olyan dokihoz kerülnék, aki ismeri ezt a betegséget.

Köszi előre is!
mse26
 
 


Sziasztok Lányok!

Mse, üdv a klubban és gratula a bébihez!!! :D Nyugi, csak pozitív hozzáállás!!! Minden rendben lesz vele! A lányok majd mondanak jó dokit Neked!

Mangu, teljesen KO-s lettem attól, amit írtál... mi az, h elindulhat kifelé???!!! :shock: Ez komoly??? Mit lehet tenni ellene???

A szemüvegesség ezen részéről nem tudok nyilatkozni, bevallom soha nem is foglalkoztam vele, hiszen nem érint...csak azt a verziót tudom, h akinek műtötték a szemét, az nem szülhet normálisan utána... :roll: (erre több barátnőm is példa)

Youlcsi, nekünk elvileg lesz baldachinunk, bár gyanítom az első dolog lesz, ami le fog kerülni az ágyáról, ha az aktív használat során csak akadályt képez... :lol:

De jó, akkor te jövő héten is tudsz menni a dokihoz, ha nagyon akarsz?! :wink: Látod, most én irígykedek, mert mozizhatsz majd egyet!!! :D
Szurkolok, h minden rendben legyen veletek!!! Reméljük, stagnál a méhszáj és nem nyílt tovább! :wink:

Csajok kérdés:
Lehet, h nagyon hülye vagyok, de...ugye ez a 32. hetem... tegnap 3-szor volt olyan nyákos (de színtelen és szagtalan) bővebb folyásom, mint amilyen ovulációkor szokott lenni. Ezt akkor ott nyákdugónak hívják. DE ugye ez nem az "igazi" nyákdugó darabokban még???!!! :shock: A frász jött rám! A tegnapi 3 eseményen túl, olyan száraz volt a tisztaságim, mint a Góbi sivatag...
Mit tudtok erről??? :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Lica A Fábián is a Népfürdőben (is) rendelt magánba, de átköltözött a Bolgárkertészbe (Sejtbankhoz)…

Álmosság: már tom mért vagyok az: ma éjszaka is 1-1,5 óránként wc-re mászkáltam. Tuti emiatt nem bírom kialudni magam!!!
Az a baj h sokat is iszom, mert kívánom, pedig azt mondják h a vizesedés miatt nem tanácsos! Max 3 litert/nap… Ki mit tud erről???

Juli nekem a doki most 3000-es méhszájat írt, de meg se vizsgált, csak 1 hónappal ezelőtt… Gondolom arra hagyatkozva írta be…

Mangu, a szemüveges dologról nem is tudtam. Ez új infó… Milyen fonalak? Bocsi nem értem!

mse26 szia! gratula babához!!! Nem kell megijedni a vérezgetéstől! Nekem is van! Nem járok sűrűbben én sem a wc-re. Gasztrósom azt mondta ennyit ki kell bírni: nagyobb az ijedelmem, mint a baj… Szóval ne izgulj! Ha gyógyszeresen kordában lehet tartani és nem görcsölsz + nem jársz sokat wc-re akkor nincs baj. Nem okoz gondot a babának!!! A nőgyógyászom nem tud segíteni a gasztrós dolgaimba. Van neki 1-2 ilyen kismamája, de „mindegyik” jól bírja a terhességet! Szóval a Fábián nem sokkal „dolgozott”. Te kihez jársz?

Mumi ez érdekes! Amúgy én is riadtan nézem a vizeletem, mert néha olyan érzésem van mintha vmi nagy „dolog” jött volna ki… A nyákdugó tudomásom szerint kocsonyás/zselés állagú valami, ami lehet átlátszó, kicsit véreskés, vagy éppen fehér, meg barnás. Sok embernek jóval előbb távozik vagy egyben vagy több részletben, de ez még nem jelenti a szülés közeledtét… Kb ennyit tudok róla… Én is bizti frászt kaptam volna. Én reggel barnázást találtam tisztaságimban. Jó hogy mondtátok h várható, így nem ijedtem meg tőle…

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


mse26,

Gratulálok és ne izgulj, itt mindannyiunknak van valami bélbajunk és ez jól karban tartható. Nekem is az 1. trimeszterben jött elő (másodszor életemben) a colitis, én is átlagban napi 1x mentem wc-zni és a kis vérezgetés mellett nem volt semmi más bajom, ezért húztam is az időt, nem mentem el a proktológusomhoz...Elkezdtem inkább homeopátiás bogyókat szedni, de hát csak nem múlt el a dolog, ezért végül mégis elmentem. Ugyanazt a gyógyszert írta fel (Salofalk beöntés) mint amikor előszőr (tavaly nyáron) jött elő és ugyanúgy mint akkor már másnap elmúlt tőle a vérzés. Ezt egy pár hétig "szedtem", aztán mondta, hogy áttérhetek a Xalazin kúpra, ami ugyanolyan hatóanyagú (meszalazin), csak sokkal kisebb dózisban. Azt mondta, hogy ezt most a szülésig alkalmazzam, a szoptatás alatt pedig gondolom nem (mert ez rá is van írva a betegtájékoztatóra). Tetszik az orvosnőm hozzáállása,mert sok már orvosi véleménnyel ellentétben, ő nem azt mondja, hogy folyamatosan szedni kell a gyógyszert, hanem azt mondja, ha valaki több hónapig tünetmentes, akkor meg lehet próbálkozni a gyógyszer elhagyásával.
Amúgy meg megnyugtatott, hogy semmilyen káros hatása nincs a magzatra, az alapbetegség nem kezelése sokkal veszélyesebb. Én egyébként minden lehetséges fórumon utánanéztem a dolognak, többek között egy amerikai orvos honlapján is, ahol nagyon sok gyógyszer és hatóanyag van felsorolva - melyik lehet káros és melyik nem a terhesség alatt és a meszalazin hatóanyagra azt írta, hogy nem.
A nődokim (Gerencsér Géza) nem nagyon ért a colitishez, bár mindig megkérdezi, mi a helyzet, de hát nem is ez a szakterülete, úgyhogy nem is várom el tőle. Viszont nagyon rendes, egypárszor feltettem neki kérdést SMS-ben és mindig abban a percben viszahívott, hogy megnyugtasson vagy elmagyarázzon valamit. Na ilyenkor nem sajnálom azt a pénzt, amit magánba kiadok neki (egyébként mindig kapok számlát is!).

Youlcsi, Mumi,

Persze, a baldachin nem fog sokáig díszelegni a kiságyon, de most tök jól néz ki :D Egy kicsit "kuckósabbá" teszi a kiságyat.

Nekem is mostanában van valami kis folyásom, nem nagyon tulajdonítottam neki jelentőséget, meg most vett a doki hüvelyváladékot, úgyhogy kiderül ha van valami (remélem nem!). Én is úgy tudom, hogy a "nyákdugó" véreskés, úgyhogy szerintem ne izgulj emiatt, de majd azért persze említsd meg a dokidnak.


Tigris,

én is igyekszem sokat inni, de nem azért mert kívánom, hanem mert kell. Azt olvastam, hogy a felesleges folyadék úgyis távozik a szervezetből (lásd gyakori pisilés), úgyhogy nem kell magadtól megvonni a folyadékot, szerintem. Én szerencsére eddig még nem "vizesedtem". Pár napja csak 1x megyek ki hajnalban (általában 4 körül) pisilni, de előtte kb 2-3 hétig az ment, hogy átlagban 2 óránként...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Lányok! Azt vettem észre h a lábam "dagad". Azt mondja család nem vizesedik, mert az "ujjnyom" nem marad meg benne... Csak dagadt a bokám a vádlim... A kezem is vastagodott... De nem értem mért!?!?
Ez el fog múlni vmikor??? A combom meg egyre narancsbőrösebb...
Anyu viccesen nyugtat h csak nehogy ezek miatt kitáguljon, megnyúljon a bőröm és a visszafogyásnál gondot okozzon... Kicsit beparáztam... Vki tapasztalt ilyet magán???

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Szia Mse!
kár, hogy a bélbaj miatt, de örülök, hogy találkoztunk itt!
Csatlakozom a többiekhez, a colitis nem okoz kárt a babában/nak, csak ha el van hanyagolva és ha nem szeded rá a megfelelő gyógyszert. Ahogy olvasom, a Te esetedben nem ez a helyzet :-)

Az én nődokim se ért a colitishez, pedig tanársegéd a klinikán és egyébként nagyon okos. Szerintem jó ez így, végülis a bélbaj a gasztroenterológus kolléga dolga, ő a nőgyógy részlegért felel. És úgy tapasztalom, nagyon nem szokás holisztikusan vizsgálni a pácienst.

Mumi, igen, ezek tények, de nem lehet mit csinálni vele, legalábbis előre nem. A legjobb, tudni róla. Figyelgetni kell, és ha tényleg elindulna, kiveszik. Nem nagy cucc, közel van a bőrfelszínhez, könnyen megoldható, ha szükséges lenne. Remélem, nem lesz :-)

Kép
manguszta
 
 


Ja, a sárgatestről: biztonságból is szokták adni, ha van egy kis vérzés a terhesség elején. Keresztbe lenyelne az orvosom, ha hallaná, de kb olyan ez a terhességnél, mint a c-vitamin az influenzaszezonban.

Tigris, ezek a fonalak a tavaly decemberi műtétemből vannak, a colitistől függetlenek :-)

Kép
manguszta
 
 


mse!
üdv a klubban... a pcos-esben is ;)
utóbbi miatt kifejezett gratuláció a babához... meg hogy ilyen gyorsan összejött :)

ha igazán aktív a colitis, akkor az baj. kelleni fog a gyógyszer. az kevesebbet árt, mint az aktív gyulladás.
de majd a gasztrósod felvilágosít erről biztosan.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Köszönöm lányok a sok megnyugtató választ!

Tigris!
Én is Fábián dokinál voltam eddig (2-szer :)) Nekem szimpinek tűnik, csak az bizonytalanított el egy picit, hogy nem volt még túl sok colitises betege. A gasztrós dokim mondta, hogy olyanhoz kellene mennem, aki már több colitises kismamával foglalkozott. De ha szerintetek ez nem gond, akkor maradok nála. :) Olvastam, hogy a Bolgárkertész utcába költözött a magánrendelése. Azt nem tudod, hogy mikor rendel, mert a neten nem találtam róla semmit?


Youlcsi!
A PCO miatt neked is diétáznod kellett a terhesség alatt, ugye? Inzulin nélkül végig tudtad csinálni? Mert engem azzal ijesztgettek, hogy lehet, hogy inzulinoznom is kell majd magam, mert elég magasak voltak a legutolsó értékek. A 12. héten kell mennem terheléses cukorra. Édesítőszert lehet enni? Valahol olvastam, hogy nem nagyon ajánlják terhesség alatt. De ha cukrot sem lehet, meg ezt sem, akkor mit?




Lenne még egy hülye kérdésem. Tegnap a párom nagymamája beleültetett egy infravörös fényű derék masszírozós gépbe, hogy az milyen jót tesz. Én nem is tudtam, hogy az infra is, azt hittem, hogy csak vmi masszírozó-gép. Mire érzékeltem a dolgot, hogy melegít is, és rájöttem, hogy mi az, eltelt kb 5-6 perc, és utána kiugrottam a gépből, mert megijedtem, hogy vmi kárt teszek vele. Szerintetek ettől lehet a babának vmi baja? Most teljes lelkiismeretfurdalásom van, hogy minek is kellett nekem abba beleülnöm.
mse26
 
 


Mse, ne izgulj! Szerintem semmi bajt nem tett az az infrás gép, pláne pár percig. Az nyilván más tészta, ha egy fél napig ültél volna benne... :-) Más okból kifolyólag nem szeretem ezeket a masinákat, összeráznak. Nálunk anyósom ilyen kütyümán, átérzem a helyzetet...

A dokival kapcs, szerintem hívd fel a sejtbankot telefonon. Központi számuk van, olyan "nyomd meg az egyest, ha az xy-ra vagy kíváncsi", segítenek.

Nálink apukám cukorbeteg, érdekel a téma, asszem érintett leszek majd várandósan. Szolidaritásból anyuval mi is leszoktunk a cukorról, azért, nem volt olyan nagy áldozat. Viszont emelett neki a szénhidrátbevitel se mindegy. Hiába nem eszik cukrot, de meg kell mérnie a tésztát is a levesben, a rizst a lecsóban, és el kell döntenie, hogy megeszik-e két őszibarackot, mert akkor egy fél zsömlével kevesebbet ehet vacsira. Sőt, pl. a téliszalámiban is van cukor... Annyira dühítő, hogy az élelmiszergyártók köpnek erre. :twisted: Kapósabbak a termékek, ha édesek...

Kép
manguszta
 
 


Tigris,

Hihi, most már több körön bizonyosodott be, h te vagy a "terhes párom"! :lol:
A kezem, lábam nekem is dagad kb. 1 hete látványosan, annak ellenére, h az enyém sem vizes! :roll: Viszont fájnak a kezeim...nem jó érzés, ha be kell hajlítanom az ujjaimat. A fogkrémet alig tudom kinyomni a merev falú tartójából... :roll: Anyu szerint természetes, nem kell aggódni miatta. Majd elmúlik szülés után szép lassan... :wink:

Ja és megkérdeztem nővéremet a nyákos folyásról tegnap. :oops: Ez is tök természetes a vége felé, (neki is volt) nem kell aggódni ezért sem! :wink: Amíg nem véres, addig no para. És azt is mondta, h a nyákdugó ilyenkor általában egyben jön ki (persze vannak kivételek) és sokkal inkább egy nagyobb "kocsonya/zselé darabra" hasonlít... :shock: guszti...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mse! A Fábián kedden rendel magánban 15-19 óra között. Persze időpontra kell menni, amit szinte sosem tart be! Ez a legbosszantóbb: fizetsz 10 ezret és késik 15-30 percet. Majd 15 percre ha bejutsz. Jelenleg a receptírásán kaptam”nevető-síró” görcsöt! Először nem írta rá a receptre h 100-as kell. Utána ráírta, de nem írta oda a naplószámot és azt se h 2 havi. Csak azt, hogy II Duas. Ezt nem fogadták el a gyógyszertárba. De azért szerencsére 1 dobozzal adtak így is. Mondtam patikusnak h gyorstalpalót fogok tartani majd dokinak ezek után… Amúgy tényleg aranyos doki, de kiv leszek a szülésénél milyen lesz. Mi azt fájlaljuk még h UH-t nem csinál csak a kötelezőket. Szóval ha szeretnéd látni havonta a picidet pár percre akkor inkább keress mást! A bnőmnek persze még nézte minden alkalommal, de most… Biztos több lett a kismamája mint akkor.

Mumi! Jó fej vagy!!! Megkérdeztük védőnőt ma (nővérem összefutott vele) és ő azt mondta h a sok ülő munka teszi ezt, pócoljam fel a lábaimat. Gravitációs ödéma vagy minek nevezte… A gyűrűmet már le kellett vennem, nehogy úgy vágják le a kórházban! Szóval a kézfejem is dagadt kicsit… Reméljük tényleg elmúlik szülés után!!!
Viszont tegnap óta úgy tud mozogni-feküdni babó, h az fáj! Remélem csak átmeneti!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris!
ha rendesen, erősen megnyomod, akkor sem marad meg a nyom a bokádnál/sípcsontodnál?

a lábdagadás nem jó dolog... küzdök vele már 2 hónapja. nem is tetszik a dokiknak sem... bár azt mondják, amíg a vérnyomásom OK és/vagy a vizeletben nincs fehérje, addig nem kell aggódni miatta.
(vizesedésre amúgy: sok séta, mozgás, vagy fekvésnél felpolcolt kábak. az álldogálás és az ülés nagyon rosszat tesz neki)

mse!
nem diétázom, a cukorterhelésem tökéletes volt (az 1. nekem is a 12. héten volt)... bár igazság szerint azon kevesek közé tartozom, ahol nincs IR (vagy csak nem tudták kimutatni???). az insulin-terhelésem tökéletes volt, ennek megfelelően a metet is hiába szedtem anno.
te szedsz metet? milyet, mennyit, meddig?

ja, és megvan a babakocsink :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Tigris,

:D Na tessék, látod nem tesz jót a sok ülés és a MUNKA!!! :lol: Hajrá, pihenj többet te is végre! Vagy legalábbis tényleg próbáld meg felpolcolni akkor a lábaidat, amikor csak tudod!
A gyűrűimet már 3 hete nem hordom, mert már akkor alig tudtam levenni magamról, most már meg sem próbálom felvenni őket... :cry:

Bébi mozgás: Ezek szerint Beni is tud szépen ficeregni!!! :roll: Hát...nem lesz jobb...csak rosszabb...legalábbis ha Danit nézem... :roll: Igaz egyre többet alszik (ma pl. az egész délelőttöt átszundizta), de amikor fent van, akkor olyanokat képes művelni velem, h csillagokat látok... :shock: Mikor nekifeszíti a fejét a hasamnak, azt öröm nézni úgy kidudorodik a pocim :lol:, de átélni kevésbé fincsi érzés... :roll:
És mindehhez társulnak a jóslófájások... :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
elképzelni nem tudom, hogy rossz érzés is tud majd lenni, amikor bubukám mozog :o pedig már annyiszor olvastam másoktól is... de egyenlőre az egyetlen kényelmetlenség tőle, hogy időnként megtalálja a hólyagomat.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi,

Nagyon jó a babakocsitok!!!! :lol: Tetszik!!! :lol: Mi is néztük ezt, de aztán én ebbe lettem szerelmes :D meg is vettük:

Kép

Nekünk a mózes autósülés is egyben.

Holnap megcsináljuk a gyerekszobát, majd teszek fel képeket! :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Youlcsi,

Nagyon jó a babakocsitok!!!! :lol: Tetszik!!! :lol: Mi is néztük ezt, de aztán én ebbe lettem szerelmes :D meg is vettük:

Kép

Nekünk a mózes autósülés is egyben.

Holnap megcsináljuk a gyerekszobát, majd teszek fel képeket! :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Youlcsi, sajna tényleg tud fájdalmat okozni a bébi... :cry: :oops: De persze az ember ezt majd úgyis elfelejti... :lol: Igen, a hólyaggal kezdődik a dolog, aztán majd folyt. köv. a többi mocorgással. Hiába, egyre kevesebb helyük van...

Úgy látom a rendszer nincs a helyzet magaslatán, kétszer küldte el az előző bejegyzésem... :shock: :lol: Bocsi!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


ez is szuper járgány! :o :D
nekünk nem volt szempont az autóba tehető alkatrész (ezért nem is fizettünk ki +20 ezret a hordozós változatra), mert hogy nincs kocsink. így majd az utazásokhoz tudunk másfajta, olcsóbb, esetleg használt hordozót nézni.

na, meg szempont volt az ár... nagyon szempont... és azért ez igencsak az olcsóbb kategória.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: