Sziasztok Lányok!!
Először is ne haragudjatok, hogy isten tudja mióta nem jelentkeztem, de tényleg időm semmi... Én nagyon nincs is miről beszámolni. Voltak gondjaim. Ezek nem publikusak, és ezáltal nagyon magam alatt voltam. Nem akartam senkit sem lehangolni. Az egész nyarat végig idegeskedtem, nagyon nehezen bírtam a két gyerekkel. Nem gondoltam hogy ennyire megviseli majd a gyerekeket a 2 és fél hónap nyári szünet. A fiam semmivel nem találta fel magát, aludni a 2 és fél hónap alatt egyszer aludt napközben. Ha a Flóra elaludt felébresztette, sokszor kész akarva. Mindig szekálták egymást, nem tudom mi lesz később... ha már most így nem bírják egymást elviselni. Amióta oviba jár sokkal jobban elvannak. És én is kicsit nyugisabb vagyok. Kornélka mindig panaszkodik, hogy nincs rá időm, és hogy nem foglalkozom vele eleget... Sajnos részben igaza van, de annyira nagyon értetlen sokszor, hogy ha valamit elmondok neki szépen nem ért belőle, aztán már ordítva sem sok hatást tudok rá gyakorolni, és így inkább nem kínlódom vele. Ilyenkor nagyon rossz anyának érzem magam, de sajnos türelmem hozzá nem sok van. Nem tudom mit rontottunk el nála, de valami nagyon kicsúszott a kezünkből. Az oviban semmi gond nincs vele. És most hogy újra jár nyugodtam, és többet lehet vele foglalkozni. Valamelyik nap gesztenye emberkéket csináltunk, vagyis én, ő pedig lerajzolta őket, és rajzolt nekik arcot. Az oviban nagyon dicsérik, hogy milyen kézügyessége van. Ezen nem is csodálkozom, szinte 2 éves kora óta a rajz az egyik legkedvesebb időtöltése. Legózni már nem szeret... A Flórát pedig még nem igazán érdekli, nála az a játék, hogy kiszórja és összeszedi őket. Ma megyek az oviba szülőire kiváncsi vagyok mit mondanak az ovónők a gyerekemről.
A Flóra tegnap kapta meg a 18 hós oltást. Éjjel pedig hányt, nem tudom, lehetett-e ez mellékhatás, mert azóta semmi sem volt. De minden esetre éjjel nagyon rosszul aludtam, nem mertem mélyen nehogy megfulladjon vagy valami. 81cm és 10 kg aranyom. Nem nagy csajszi, de hát nem is baj, olyan kis pöttöm. Voltunk múltkor fodrásznál, mert a frufruja megint a szemébe ért. Hátul és körben csak a törést engedtem levágni, mert nagyon tetszik, hogy loknis a haja. Egészen jól viselte. A szúrit tegnap kevésbé... Még egy óra elteltével is mondogatta, hogy ott bibi... Most biztosan nagyon megjegyezte a doktornőt... nagyon megnézte, mikor megszúrta. Van egy új cicánk is aki annyira mafla, hogy még nem jegyezte meg hogy a gyerekek gyilkolják... mindig ott van, ahol a gyerekek, és ha közelítenek akkor sem menekül MÉG!! Remélem idővel azért megtanulja, hogy menni kell...
Azt hiszem rólunk/belőlünk ennyi elég!
Laar! Remélem, hogy minden oké nálatok, és már nincsenek "árvíz" károk. Míra is meggyógyult már. Ti mekkora cipőt hordtok? Nekünk 20-s kell. Én siesta cipőt vettem neki legútóbb. Az is sarok ékes... Múltkor jól beázott és kiszedtem a bélést, és akkor láttam.
Kiru! Hogy ízlik a házas élet? Milyen volt a nászút? Hogy bírtad Ákos nélkül? És ő nélkületek? Mesélsz majd?
Bár gondolom, most még anyásabb lesz Ákosod.
Daniella! Hogy vagytok? Miket ügyeskedik Lexi? Láttam, hogy ő ügyesen használja már a kanalat, mi még kifelé fordítjuk, mielőtt a szánkhoz érne...
Kilábaltatok a náthából?
Arte! Sajnálom, hogy a párod elvesztette a munkáját. Miért nem tetszik, hogy rendőri pályára szeretne lépni? Persze jár némi veszéllyel, de ha nem olyan közegben dolgozik, akkor talán annyira még sem vészes... Minden rendben az új családi fészekben? Helyre jöttek a károk?
Grácus! Hogy vagy? Remélem, túl vagy a válságon. A baba dologban akkor a genetikai vizsgálatra készültök? Remélem, hogy kiderül már valami konkrétum, hogy léphesetek! Szorítok neked nagyon.
Lucám! Gratulálok, a munkához! Hogy megy a beszoktatás? Látod, van Isten! Megsegített benneteket! Remélem, hogy minden rendben lesz veletek és Tamásod is élvezi majd a bölcsit.
Etnám! A te Botikád olyan mint az én Kornélkám volt. Bár nála a gyerek társaság pont az ellenkezőjét váltotta/váltja ki. Annyira begajdul, hogy nem lehet vele bírni. Produkálja magát. Az evésben is bénább volt mint a Flóra. Beszédről meg ne is beszéljünk... Még mindig vannak dolgok amiket nem tud rendesen kimondani... Pl emeletes ágy helyett azt mondja elemetes ágy... (azt szeretne... nem érti miért nem az lesz nekik, pedig tudja, hogy külön szobájuk lesz). Szerintem az miatt ne aggódj, hogy ráfogják, hogy hiperaktív. Azt csak az iskolában mondhatják. A gyurmával még ráértek szerintem, még megeheti a gyurmát. A rajzolást először úgy tudod neki öszötönözni, hogy te rajzolgatsz pl pont pont vesszőcskét. Ha a mese könyvek lekötik az jó. Nálunk a Flórát azok nem nagyon érdeklik. A meséket is elnézegeti, persze az ilyen kicsit gyermetegeket mint az elmo és a hozzá hasonlók. Az egész estés mesék még az én fiamat sem kötik le, ezmiatt se aggódj! A gyerek társaság tényleg aggasztó kicsit, de lehet, hogy nehezen oldodik fel. Nincs sok gyerek a közeletekben ugye? Mármint a rokonságban. Ha lennének akivel tudnátok összejárni és ők is mennének veletek játszóra talán könnyebben barátkozna, ha látná, hogy ő is barátkozik...
Angyalom! hogy megy a suli? hogy vagytok? remélem, hogy jól vagytok! Eszter jól viseli a bölcsit?
Suzikám! mi újság? hogy vagy? és a pocaklakód?
Tina! Boldog szülinapot Daninak! Helyes kiscsávó!!
Niki! Grat a vizsgáidhoz! Aminak is boldog szülinapot kívánok! Munka fronton mi a szitú?
Nagyon remélem, hogy nem felejtettem ki senkit sem!
Jaj, de Nofikám!! Hogy megy a munka? bele rázodtál már? De ugye veled szinte napi kapcsolatban vagyok! Én kis netes pszichologusom!
Most mennem kell csajok! Még főzni kell. Bocsi, hogy eltüntem, majd igyekszem többet jönni.