Új privát üzeneted érkezett!

Szopi fekve (Ati 3 hetes volt):

Kép

Aztán időnként együtt pihi, imádtam ezeket:

Kép

Gyancsi, amit én rontottam el annó, az az volt, hogy:
- rossz volt a technika, a babának be kell kapnia az udvart is, nem csak a bimbót. Ennek eredményeképpen a bimbim szétment, bimbóvédővel tudtam szoptatni, ami nagyobb, mint az eredeti mellbimbó. És utána már nem lehetett letenni, mert túl kicsinek találta Ati az eredetit :oops:
- rengeteg tejet fagyasztottam, de a fagyasztott készletet rotálni kell, mert változik az ize is (nem csak az összetétele). Túl későn próbáltam a fagyasztott készletet felhasználni, és akkor már nem itta meg, így az egész ment a kukába.

mikegirl
 
 


Sziasztok!!
Eladó egy 30 db-os ruhacsomag Kislánynak.

6000-ért elvihető.De külön is lehet,ha egyben elviszi valaki ajándék egy műanyag biztonságibabafürdető kádba.
Tartalma:
2 db kiskabát(62-es,illetve jővő télre 9-12 hós)
74-es kapucnis zippes pulcsi
74-es kord kiskabát ÚJ!!
62-es polár pulcsi
62-es polár mellény
2 db 68-as farmer kisruha(egyik kantáros,másik egybe ruha)
1 db 62-as kord kisnaci
2 db pamut naci otthonra
5 db rugi(ebbe van 68-as,vastagabb,h.újju,vékonyabb pamut)
6 db pamut felső 62-68-as méretben
6 db bady(62-es)
1 db brendonos sapi
1 db kisnaci

Képet tudok küldeni,írjatok bátran,további szép pocakosodást kívánok.
csucsu99
Budapest
 
 


Sziasztok Csajok!

Angie, pihengess, és tényleg ne emelj nehezet,nem lesz tutira semmi gond!!!

Vaya, ha betegnek érzed magad, inkább ne is menj jógázni!!!Pihend ki!
Engem is most hívott a barátnőm, h. átjön, bár egy picit náthás, majd az erkélyen leszünk.Hát nem tudom, de nem szóltam semmit, de nem igazán örülök...

Mikegirl, nagyon sajnálom a rossz éjszakát!Én bevallom, hogy egy kávét iszom naponta,de csak az utóbbi időben. De a védőnéni azt mondta, hogy belefér, mert úgyis nagyon alacsony a vérnyomásom.
Előtej-még semmi, viszont néha fürdés után pl. tegnap nagyon fájt a mellbimbóm, alig bírtam bekenni a krémmel, amit használok a csíkok ellen!
Én is egy poncsót vettem, és már nem is szándékozom mást, és nagyon bízom benne, hogy marad ez az időjárás....
Annyira szépek vagytok Atival a képeken!!!!

Börzés cuccok: igazából olyan nagy dolog nincsen köztük, úgyhogy azt most nem fotózom le.Illetve nagy dolgok, mert Lucababáé lesznek :D

Gyancsi, örülök, h. jól telt a hétvége, és azért pihentél is!!!
Anyukám nekem tegnap azt fejtegette, hogy igazából, most, hogy nagymama lesz kezdi felfogni, hogy hány éves, pedig egyátalán nem öreg.Most ez arról jutott eszembe, hogy most látott anyukád utoljára nagy pocival.
De olyan jó, hogy segített, annyira jólesett.
Fekvés-igazából azért csinálgatok egyet s mást csak nagyon lassan, óvatosan és sokat fekszem közben.
Nekem is kellene ruhásszekrényt pakolni, de ma nem hiszem, majd holnap :)

Csillag, ti nem voltatok az expon?


Ja, expo, vettünk egy bébiételmelegítőt.Nagyon butaságot fogok lehet kérdezni, hová kell beleönteni a vizet, mármint azt, amelyik vezeti a hőt.
Tudom, bénák vagyunk...Tigex márkájú, Brendonos...

Puszi mindnekinek

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 

 
 

Ruhásszekrény - jaj de messze vagyok én még attól!!! De nekem is kellene.....

Dorka - szerintem oda, ahová az üveget rakod. Főleg akkor, ha csak az az egy luk van rajta :wink: És nem vagy béna, csak most várod az első gyermeked :D

mikegirl
 
 


SZiasztok!
Túl vagyok a védőnénis előadáson:) Megbeszéltük, hogy kell fürdetni, mit kapok én a doktornőtől receptre, és mit kell nekem venni magamtól. Tudtátok, hogy az olaj, amit kenünk a babára fürcsi előtt, az sima napraforgó olaj? (vagy csak én vagyok egy kis butus?:)Beugrottam egy pár bababoltba, épp ezt a kettő babakocsit nézem. Vélemény????
http://www.olcsobabakocsi.com/baby_merc ... kocsi.html

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... -22015136/

És!! Épp itt vannak az asztalosok, csinálják a vadi új gyönyörűséges bejárati ajtócskámat:) juhéééé!! Már alig vártam:)

mikegril! Aranyos a két képecske:) Mint egy reklámban:)

gyancsi! Nem tom, nálatok milyen az idő, de itt szuper, és ki lehet használni függöny mosásra, meg ilyenekre. Sztem nem lesz addig megint koszos:) Mitől lenne, már nincs sok időnk :wink:

Kép
ebba
 
 


Mikegirl, nagyon szépek vagytok Atival a szopizós fotókon! Én is próbáltam így csinálni a szopit, de Bence ordított... Csak úgy volt hajlandó enni, ha fogtam a kezemben. Pedig máskor mindent úgy csináltam ahogy Te is. Nem szoktattam kézhez a gyerkőcöt. Evett, pár perc büfi aztán már tettem is az ágyába és ott aludt el.
A mai napig így csináljuk mi is dolgokat. Fürdés után pici játék, utána felmegyünk a hálószobába, Bencus énekel, mondókázik nekem én meg mesélek neki egyet, kijövök a szobából, Ő pedig egyedül alszik el.

Dorka, nem voltam az expon, mert nekem már szinte mindenem megvan, Bencére való cuccokat meg már nem nagyon árulnak (vagy amit igen, az ramaty állapotban van...)

Ebba, én most olyan babakocsit vettem, mint ami a 2. linkednél van, csak máshogy hívják. Ha beírod a google-be, hogy Graco Quattro Tour Deluxe, kidob egy olyan oldalt, ahol egy kb. 8 perces bemutató filmen láthatod, hogy mit is tud a kocsi.
Én használtan vettem a miénket, beleültettem Bencét és még az ő súlyával is nagyon könnyen lehetett irányítani meg tolni. Remélem "élesben" is beválik majd. Nekem sikerült 25.000 Ft-ért megcsípnem hordozóval együtt (újonnan 100.000 Ft körül van a ára), de nem is adnék érte többet, mert nyáron, ha már tud ülni Gergő, úgyis egy kisebb, könnyebb sportkocsit fogunk használni.

AZ első gyereknél én is meglepődtem azon, hogy sima napraforgóolajjal kell kenegetni... :shock: :D :lol:

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok Lányok!

Gyancsi,
én is Didymost szerettem volna, de az 19-27e körül van, a pénztárcánk a jó öreg Nandu kendőt engedte, abból vettünk 2-t,
http://www.bababolt.com/index.php?/hord ... sztek.html
A dió meg a drapp árnyalatot, azok semlegesek, egyet apának, egyet anyának :) :) :)
Először a párom fogja kitapasztalni a csínját-bínját a technikának, aztán jövök én, mert én béna vagyok.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse, első kendőm anno nandu volt.... Sztem trabant a didymoshoz képest, mert vastag ezért nehéz bogozni. :) Ha küldesz egy címet püben, küldök kötözős dvd-t másnak is szívesen. )

És mamamin érdemes nézni, mert vannak olcsóbban, meg van egy klubja is, ahol lehet kölcsönözni.

Amúgy a pillanatynyi favorit újszülöttnél a JPMBB kendő, nekem már van :oops: , majd kipróbálom, aztán referálok. Anno két éve volt rugalmasom, tényleg sokkkal könnyebb kezelni a szövöttnél, és jól be lehet vele mindent gyakorolni, csak nagy súlyú babához nem az igazi. Ez viszont állítólag tovább jó.
http://www.jeportemonbebe.com/index.htm

Babakocsiból nekünk a hagyományos peg perego mélykocsi mellé most egy maxi cosi szett kerül az autóba, a babaülés rátehető a vázra, de ha a kétéves akar beleülni, akkor sportkocsi. (és a babszem megy a kendőbe)

freestyler
 
 


Sziasztok!
Mennyi időt fognak a picik átlagban a kendőben eltölteni? Mert nekem biztos kiakadna a hátam, ha sokat tartanám. Majd az apja kendőzik/kenguruzik :) Nem is a hátam fájna, hanem a derekam. Mondjuk egy 5-8 kg-t hordozni...
Meg mi nem tömeg közlekedünk, vagy séta, vagy autó lesz.
Csajszis anyukák! A fülbelövéssel, fülbevalóval hogy álltok? Anyukám is és kereszt anyum is akar venni ennek a vakarcsnak . Én meg hagyom :wink: Szerencsére a barátnőm kozmetikus, és lő fület is. Bár nem tudom, mikor kell. Na, majd megkérdezem tőle.
pussz

Kép
ebba
 
 


Sziasztok Lányok,

Rodinától tegnap este kaptunk egy doboz babaruhát, kisebb-nagyobb rucikkal, van benne minden. Azt hiszem, zoknikból el vagyunk látva egész télre! :D :D Ezúton is köszönjük! :D

Ma meló után megyek védőnőhöz.

Pusza

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Ebba- szerintem arra lőj, amelyiknek a sportkocsija a Ti igényeitek szerint: kényelmes, nagy a sétához, és becsukva is befér a kocsiba. A hordozót nagyon gyorsan ki fogják nőni, mélykocsi sem kell szerintem sokáig - max pár hónap, hacsak nem abban fogod altatni, viszont miután ülni tud, és addigra jön a jóidő is, a sportkocsi rész lesz a nyerő.
Fülbevaló :lol: :lol: :lol: Nekem ez még eszembe sem jutott :lol: :lol: :lol:

Freestyler - néztem a videót, nagggyon király! Legjobban a 2 éves kor utáni rész tetszett :lol: :lol: :lol:

Éjszaka megint szívás volt, most magam miatt nem tudtam aludni :? Egyszerűen sehogy sem volt jó :evil: Most persze hulla vagyok, és nem nagyon bírom rávenni magam semmire.....

Hajnalban ezt olvasgattam:
http://www.lll.hu/szfuzet
Meg a könyvemet, hogy hogyan is kell technikailag kivitelezni. Annyira régen volt már......

Na megyek, megpróbálom a lehetetlent.

mikegirl
 
 


Lányok, most csak önző módon... egy kérdés:
Van/volt vkinek viszektése???? tenyér, talp, mell, meg úgy mindenhol?! Fürödtem :lol: És bőrszárazság miatt sem lehet, mert eddig sokkal szárazabb volt és nem viszketett, de most elég idegesítő :twisted: Elég sok rosszat olvastam ezzel kapcs-ban és nem akarom túllihegni, de azért oda kell figyelni! Lehet ösztrogén túltermelés... ez a jobbik változat, de lehet epepangás miatt is, ami elég gáz! :( Szóval tapasztalat?
Vagy csak én vagyok ilyen béna, h. minden szar előjön? :roll:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Navared - tapasztalat ohne, de én is utána néztem. Szerintem gyorsan irány a doki, mert valóban lehet az a két dolog, amit írtál, illetve lehet még a könyvem szerint hepatitis vagy epekövesség. De ne riogassuk egymást, és legfőképp Te sem magadat, irány a doki!!!!!! Vérvizsgálat kell, hogy lássák a tutit.

mikegirl
 
 


Sziasztok!
Újra itt vagyok! A kislányunk Kinga szépen gyarapszik, tegnap voltunk uh-n, már 2300g a kis drágánk, szerencsére minden rendben van. S kb. 4hét múlva fog megszületni, pontos időpont még nincs, de nálam császár lesz, mert az egyik szemem nem jó nem látok vele teljesen (ez hosszú történet, már 3 szor mütötték korábban), mindegy is most a lényeg, hogy a szemorvosom szerint nem szabad erőlködnöm nehogy baj legyen és teljesen megvakuljak rá. Szóval a lényeg, mütét lesz! Nov.1-re vagyok kiírva azt mondta a doki kb. 10 nappal előbb lesz a nagy nap, de ez még sokmindentől függ. Az kb.okt.22., most meg szept 22 van úgyhogy kb egy hónap. Annyira hihetetlen, hogy már ilyen közel van, már nagyon várjuk a kis csöppséget!
Mindenképp írok majd még! Mindenkinek a legjobbat kivánom! Puszi:)

Kép
Kép
start7
 
 


Start - örülök a jó hireknek!!! A szemproblémád azt is kizárja, hogy megvárjátok, míg magától belindul a szülés? Csak kérdezem, nem okoskodni akarok, a szem és erőlködés közötti összefüggést értem :wink:

mikegirl
 
 


Sziasztok!!!!!

Rodi, Gyancsi és a többi érdeklődő a fordított ivásról,
Fogsz egy poharat félig vízzel. Lehajolsz, így a pohár másik oldalára kerül a fejed majd elkezded önteni a cuccost a szádba. Természetesen fordítva mint azt egyébként tennéd. Aztán lehet, hogy csak a röhögéstől múlik el de elmúlik és ez a lényeg.

Neva,
a tejjel (tejtermék) kapcsolatban azt olvastam, hogy tejallergiát okozhat mivel a szoptatás alatt ugye átmegy minden a babába amit az anya fogyasztott a tejen keresztül. Remélem hülyeség mert akkor én sem tudom végül is mit ehetünk?!?! :twisted: :twisted: :twisted: Lassan már semmit.

Hülye kérdés,
amikor ugye te teszed tisztába a gyereket a kórházban akkor kapsz hozzá popsikenőcsöt, vattát, stb.?

Ne felejtsétek el, hogy a védőnő feladata igazán a szülés után (amikor már otthon vagyunk) kezdődik el. Ezt csak azért mondom, mert lehet, hogy most valaki nincs megelégedve a védőnőjével közben pedig nagyon is ért a szakmájához ami később jön el. Ez csak pár éve van, hogy ezt a feladatot is rátestálták, pedig igazából most a szülészdoki tud érdemleges infóval vagy esetleg segítséggel szolgálni.

Vaya,
én simán iszok kávét amikor megkívánom és úgy érzem szükségem van rá (a vérnyomásom tökéletesen rendben van). Napi egy engedélyezett. Nem lesz tőle semmi bajod. Persze nem caffé italiano-ra gondolok. :lol:

Gyancsi,
hozzám október első 7végéjén jön a család ablakot pucolni. Szerintem nem korai, nem hiszem, hogy annyira koszos lenne 1-1,5 hónapon belül.

Csajszik,
képzeljétek ma mentem vérvételre és a piros lámpánál várakoztam. Amikor zöld lett akkor elindultam és nem értem át a szabad jelzés alatt. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy öreg ember átérne biztonságosan. Hihetetlen és mindez egy kórház előtt. Tegnap meg senki nem akarta átadni a helyet a villamoson. Végül egy öreg (70-80 év körüli) néni állt fel Én persze nem fogadtam el illetve amikor már az egész villamos minket nézett, hogy végül akkor ki is fog leülni akkor végül helyet foglaltam. Természetesen az öreg néni nem kapott helyet. Lányok akik tömeg közlekedtek, nektek átadják a helyet?????

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok,
Végre én is itthon vagyok. Múlt hét volt az utolsó a munkahelyemen. :)
A kollegáim nagyon aranyosak voltak, kaptunk már pici ajándékokat (tutyi, takaró, plüssállat, csőrös pohár).
Eddig meg elég zsúfolt volt a hetem: hétfőn reggel UH, aztán nőgyógyász. Kedd reggel háziorvos, délután védőnő, utána meg szülésfelkészítő tanfolyam, amit az újpesti védőnők szerveznek. Ma reggel még leletekért mentem a rendelőintézetbe, így a tényleges itthonlétem csak most kezdődik. Bár már most szervezem össze-vissza a programokat előre.
Volt már vmelyikőtök babaelsősegély tanfolyamon? Ha igen, milyenek a tapasztalatok?
A védőnők mondták, hogy hiába szerveznek ők is szülésfelkészítő tanfolyamot, érdemes részt venni a kórház által szervezetten is, ahol majd szülni fogunk. Tudja vki, hogy a SOTE I. szervez-e ilyet illetve hogy mikor?
Most hogy végre nem a munkára kell koncentrálnom, rájöttem, hogy egy csomó minden nem tudok még, rengeteg kérdésem van. :)
A nőgyógyász ajánlott egy szülésznőt (Makrai Évát), aki a SOTE I.-en dolgozik, és hogy őt fel lehet fogadni. Nektek van fogadott szülésznőtök? Ha vkinek van infója esetleg szokásos tarifákról, azt priviben nagyon szívesen venném, mert egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy mi (mennyi) a szokás.
Még egy kérdés: gyermekorvosotok már van?

Olivér a hétfői UH alapján: 2338g (állítólag jó kis pufinak tűnt)

Hajni

Kép
bedoha
 
 


Szia Hajni! Ejha, nem semmi hét!!! :shock: Azért csak óvatosan!!!
2007-ben voltam a Heim Pálban a bölcsőhalállal kapcsolatos oktatáson. Hasznos volt.
Sote II-n tudok tanfolyamról.
Szülésznő - van fogadott, bár lehet császár lesz - még nem dőlt el végérvényesen, tarifa: 30e - 50e-ig
Gyerekorvos: igen, lerendezve, receptcsomag nálam, ha Adél megszületik a nevére és az én tajszámomra lehet kiváltani, és hívni kell a dokit, ha megvan a hazaérkezés időpontja.
Olivér tényleg jó husiban van :lol:

mikegirl
 
 


Haynii,

hol átadják, hol nem a helyet , és voltak már nagyon érdekes szituációk :shock: :shock: :shock:
Nekem ugyanezt mondta a tejfehérje allergiáról egy szoptatási tanácsadó, és ezért csak a kecsketej meg az abból készült termékek ajánlottak, mert a zsír-fehérje-tejcukor összetétele más, kedvező. Én nekem a Lehel téri piacról fogja hordani a párom, 1liter 350Ft, ill. 500ml-es kecsketejből készült gyümölcsjoghurt 390Ft.

Baba újraélesztési tanfolyamot tervezünk végezni, de még nem döntöttük el hogy hol. Légzésfigyelőt kaptunk kölcsön barátoktól, de az csak úgy ér valamit, ha tudod hogy vész esetén mit kell csinálni. Azt hiszem ez 3000Ft/fő körül van.

Gyerekorvos: ma fogom egyeztetni a védőnővel, hogy az ott rendelő orvosok közül kit kéne megkeresni.

Fogadott szülésznő: 25 000Ft-ot ka, ha nem tetszik neki, sajnálom, nincs több.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Hello Csajok!

MikeGIrl- Mondjuk tényleg elég szép kis beszólás volt a párodtól a combodra :D Mondjuk az enyém olyan karfiolos, mint az állat, szóval nem csodálnám ha Csabi is beszólna, de eddig még nem tette :D Gyönyörűek vagytok a képeken, tényleg mint valami reklámban...Olyan meghittség árad belőlük :wink:Köszi, hogy leírtad a hibákat a szopival kapcsolatban :wink:

Csillag- És mennyire emeli meg a fenekedet az a pléd?Nem kényelmetlen?Mert logika az van benne ahogy leírtad :wink: Lehet kipróbálom....

Dorka- Nálunk a nővéremnek már van 2 kisfia, így Lili lesz a 3-ik unoka a családban, talán ezért is nem olyan " nagy szám", hogy Anyu nagymama lesz, hisz már évek óta az....Bár szerintem velem van a legközelebbi kapcsolata, így valahogy Lilire még jobban vár, mint a fiúkra anno, ráadásul tesómnál egy bazi szar házasságba születtek a gyerekek, itt nálunk ugye meg minden klappol, szóval azért más a szitu.....De nagyon készül az unokájához :wink: Segítés: Most is próbálkoztak kivenni a kezemből a házi munkát, de én vagyok annyira harcos menyecske, hogy amíg egyedül megy, addig nem fogadok el segítséget, inkább én szolgálom ki őket, hisz ők voltak vendégségben...Tiszta hülye vagyok, ugye??? :D

Ebba-Nekem a második kocsi jobban tetszik, de jókat mondott MikeGirl, igazából a sport részét fogod a legtovább használni ( ha csak nem akarsz majd külön sportkocsit venni).Én szeretnék majd egy idő után egy könnyű sportkocsit, ami kisebb helyet foglal és nem 15 kg...Én is akarok függönyt mosni :D :D Szerintem holnap neki állok!Fülbevaló nekem nem tetszik kisbabákon :oops: :oops: Bár lehet egy picike kő, ami csak egy pötty, az még nem olyann rossz....De a logós nekem egyáltalán nem tetszik :?

Csillag-Te nagyon jó vásárt csináltál akkor azzal a babakocsival :wink:

Eclipse- Engem is az ára tántorított el a didymos-tól, mert használtan is 20.000 Ft körül van :? Az meg rengeteg :roll: Mi csak egy kendőt vettünk egy 4,20-ast ( vagy 4,60 -ast? :roll: ), hogy Apa is tudjon hordozni :wink: Én meg majd kétszer tekerem körbe magamon :D

Freestyler- Hallottam már a JPMBB kendőről, csupa jókat :D Csak hát annak is az ára ami hmmmm, nem kevés, de lehet a legközelebbi kendőm olyan lesz :D

Navi- Nekem nem volt ilyen viszketésem még szerencsére, de tényleg inkább menj a dokihoz, nézzen utána mitől lehet!

Start- Akkor te már szépen a finisben vagy, gratula Kinga babához :D Szép méretekkel rendelkezik :wink:

Hayniii- Akkosr most már minden világos a fordított ivásról :wink: Én nem tömegközlekedek, de sajnos amíg Pesten éltünk nekem is sok volt a rossz tapasztalatom, sem az időseknek, sem a kismamáknak nem szivesen adják át a helyet :roll:

Vikoo- Jó rég voltál...

Maccsékról van valakinek híre??

Lucuzs- Aranyos-??

Akkor ha azt mondjátok nem korai, akkor szerintem a héten vagy a jövő héten neki is állok az ablak-függöny kombónak :D

Tegnap találtam az e-bay-en cumi láncot fából, amit olyanra csinálnak amilyenre az ember akarja...Te választhatod ki a gyöngyöket, meg a figurákat és belefűzik a gyerek nevét is, annyira cuki....Szerintem veszek egyet Lilinek, amúgy is nagyon tetszenek a fa dolgok ( játékok stb)....Elég fontos dolgokkal foglalkozom :D

Képzeljétek lehet még is október 1-én lesz az esküvő, de már annyi a kavarás, hogy inkább nem is írom, csak ha már tuti a dolog, mert teljesen hülyét csinálok magamból....Az anyakönyvvezető Sopronban szerintem totál flúgosnak tart már most :D

Na puszi, megyek ebédet készíteni :wink:
Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Bedoha- Téged kihagytalak, mert nem frissítettem :D Nagyon szép nagy baba Olivér :wink: Nekem nincs se dokim, se szülésznőm, itt nem is szoktak fogadni, így ebben sajnos nem tudok segíteni!

KépKép
gyancsi
 
 


Bedoha,
én a János kórház szülésfelkészítő tanfolyamának keretein belül szervezett babaelsősegély tanfolyamon vettem részt. Nekem bejött. Amire kíváncsi voltam azt elmondták. Ja és ingyenes. A másik amit kinéztem anno aza a Madarász utcai gyermekklinikán van minden kedden 14:30-16:00-ig. Ez a törekvés már az információgyűjtésnél megakadt hiszen felhívva a kórházat nem igazán tudtak felvilágosítást adni a saját tanfolyamukról. A tel. számuk: 450-3700 Hátha te nagyobb sikerrel jársz. Ez kb. 3000 Ft.

Eclipse,
a házi kecsketejet és az abból készült cuccokat is lehet enni-inni? Mert ugye most le vagyunk tiltva róla.

Kép
Kép
haynii
 
 


Haynii,
a szoptatás szempontjából az nem számít, most meg csak az elméletileg lehetséges ici-pici fertőzésveszély miatt van az elméleti tiltás, de szerintem ez is csak olyan KPESZ-es túlaggódás.
Én most a Cserpes sajtműhelyes cuccokat eszem, meg a 3,6%os tejet iszom, az olyan mint a házi majdnem és nagyon finom.

Gyancsi,
nem akarok aggódást kelteni, de szerintem a Te párodnak egy 4,6-os kendő kicsit kicsi... tulajdonképpen az alap kötési módok kivételével a többihez már inkább az 5 m-es kendőket ajánlják.
Több helyről hallottam hogy hiába írják, hogy elméletileg elég a 4,5m körüli, mégsem tudják megkötni az adott trükkösebb technikát.
Az én párom csak 170 magas és vékony, mégis a legnagyobbat vettük, inkább maradjon ki anyag, semmit ne tudjuk rendesen megkötni.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse!
Örülök, ha voltak benne olyan darabok, amelyek tetszettek. Nekem is nagy segítség volt, hogy odaadhattam, mert csak a helyet foglalta volna nálunk és csak kerülgetem! Használjátok egészséggel!

Ebba!
Én már néztem is fülbevalót! Találtam is nagyon szépet, rózsaszínű, és már divatos, de mégis visszafogott. Nem az a szokásos babás fülcsi. Ha a páromnak is tetszik, akkor októberben meg is vesszük. A Jánosban kilyukasztják a fülét a csecsemősök, még a régi hagyományos módszer szerint!

Navi!
Bocs, én nem tudok neked ebben segíteni, mert én egyáltalán nem viszketek! De biztos semmi komoly.

Start!
Sajnálom a szemedet! Juj, akkor nagy esélyed van, hogy akár te legyél az első babás! Bár Aranyoska és Eclipse is már időben lesz, ha jól emlékszem. ( Jaj, az a táblázat, már nagyon hiányzik!) Hú, már csak 4 hét! Szorítunk!

Mikegirl!
A szülésfelkészítőn elmondták, hogy a szülés fázisában, a tolófájásoknál, csukott szemmel kell tolni. Pontosan azért, hogy a nagy erőlködéstől nem pattanjanak meg az erek. Gondolom, Startnál ezt is el akarják kerülni, mert beindíthat nála valami folyamatot!

Haynii!
Én még nem is hallottam róla! Köszi!
Tegnap nagyon bamba voltam! Azt hiszem le sem reagáltam, amit a kocsiba mondtál! Nagyon megtisztelő részedről! Persze, hogy nagyon örülök neki, ha én hozhatom majd veled kapcsolatban a nagy hírt! Köszönöm! ( Biztos, járt valami a fejembe, néha elég bamba vagyok! :oops: )

Tegnap délelőtt pont az anyóssal is a tejről beszéltünk! Valahol azt olvastam, és ő is, hogy a szoptatáshoz nagyon jó a madártej. Ugye, abban is tejcsi van! Akkor most lehet, vagy nem?

Vaya!
Én nem nagyon iszom kávét a terhességem alatt, de csak azért, mert egyáltalán nem kívánom. Mondjuk pont ma ittam egy jó kis koffeinmenteset! :lol:

Bedoha!
Nekem sem fogadott szülésznőm nincs, és még gyermekorvosom sincs. Gyermekorvossal a szülésznő fog összehozni az utolsó védőnői alkalommal, és akkor kapom meg tőle a receptet is.
Gratul a kis Olivér súlyához!

Ablakpucolás:
Én július elején pucoltam meg az ablakokat, és mostam ki a függönyöket! Legközelebb csak tavasszal fogom!

rodina74
 
 


Sziasztok csajok!

Köszike hogy gondoltatok rám.Sikerült összeszednem magam.Már csak fújom az orrom.

Mai naptól kezdődött a vásár nálunk amely négy napos lesz.minden nap más koncert lesz.Például ma Dolhai Attilla, holnap Zséda, szombaton meg Ákos jön.

Ma megvette a picurnak édesapám a kiságyat.Használt, de igen jó állapotban van, matraccal együtt.Múlt héten vettünk szekrényt is. Szétválogattam a kis ruhákat táskába raktam és minden héten kimosok egy adagot. És már mehetnek egyenesen a szekrénybe.

Már csak fizetéskor beszerzem a kórházi csomagot,és már készen is vagyunk mindennel.

Bocsika ha nem reagáltam senkire, majd legkozelebb.

Pocak simi mindenkinek!!! :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
ritya
 
 


Sziasztok Lányok!

A védőnő kriminálisan elcsúszott időben, ilyen se volt még szétuntam magam a várakozásban.
Minden rendben, a baba jól van, szétrugdosta a szívhanghallgatót :D :D , vizeletteszt nega, vérnyomás tökéletes, a súlyom az viszont szépen belehúzott, 59 kg vagyok, 3 hete 57,5 voltam, ez 500gr/hét, összesen +7kg indulástól. A védőnő azt mondta, nehogy sajnáljam már ezt a kicsit, még kb 2 kg felmegy rám és kész, az is lemegy szülés után hamar, meg ez sem háj, hanem kb 2,5kg baba+ 1l magzatvíz+ 70dkg méhlepény+ extra vérmennyiség meg víz... de azért kicsit rossz lesz a lelkivilágomnak 6-ossal kezdődni :oops: :oops: :oops:
Kaptunk a védőnőtől is egy szatyor babaruhát, olyan kedves tőle! :D :D :D :D :D :D

Okt. 6 jön ide hozzánk lakásra, aztán már csak a szülés után talizunk, ha jön babucit nézni.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


sziasztok!

sajnos nem nagyon tudok reagálni semmire, de végigolvastam a termést!

örülök, hogy többé kevésbé mindenki okés!

lányok, ez a tej mizéria... igazából semmi sem tilos, csak ugye mondják, hogy a K betűs kajáktól puffadhat a baba, a tejtől meg pl. kiütéses is lehet. szóval, ha valami gubanc van a babával, az első, amit mondanak, hogy az anyuka hagyja el a tej illetve tejtermékek fogyasztását, mert az átmegy a baba pocakjába is, és elég sok galibát okozhat, de szerintem a tutit senki sem tudja! szóval majd kitapasztalja mindenki! :) aztán hipp-hopp eltelik az első pár hónap, a hasfájásnak is vége lesz!

Beni beteg lett, nem nagyon, csak picit! kapott gyógyszert, mert be van gyulladva a torka, mandulája, de az orra szerencsére nem folyik! vettem naki multivitamint, remélem, hogy hamar rendbe jön, és nem is lesz rosszabbul!

nekem is kapar ismét a torkom, de már fel sem veszem!

ma megint szuper idő volt, szinte izzadtam hazafelé a gyerekorvostól! kiakaszt, hogy egyik nap szar, másik nap gyönyörű az idő, csodálkozom, hogy a gyerek is benyel minden vackot!?

Mikegirl, nagyon jó a szopis és az együtt alvós fotó! én ezt fogom a legjobban sajnálni a másodiknál... hogy nem lehet együtt szopi közt bealudni, és pihenni, mert itt lesz az első szülött, aki persze pont nem akkor fog alukálni! :)

Gyancsi, pörögsz anyám rendesen! :) majd szólj, ha meglesz a nagy nap pontos dátuma, hogy drukkolhassunk!

örülök, hogy többen is újra előkerültek! és mindenki jól van, legfőképpen a babák!

holnap jön anyósom, én meg megyek anyatej világnapi rendezvényre, amit itt rendeznek a védőnők! jó buli szokott lenni, aztán 1/2 3-ra egy utcsó uh-ra is elmegyek az ismerős uh-s nénihez... szerintem esélytelen, hogy jó képeket csináljon, de azért próba szerencse!

bocsánat, hogy másra nem reagálok most, de holnap sűrű napom lesz! jó éjt mindenkinek!

sophie27
 
 


amíg Szisszka nem jön, addig hátha ez is megteszi! ;)

Kép
Kép

sophie27
 
 


persze a hetek számolása megállt ott, ahol anno Szisszka betette, ez csak egy tájékoztató adat, a születés várható dátuma az viszont jó! :)

sophie27
 
 


Helló!

Végre sikerült egyhuzamban 6 órát aludnom, úgyhogy most frissnek és üdének érzem magam :lol:

Haynii - hogy adnak-e a kórházba cuccokat a babaápoláshoz? Nemtom :shock: Én viszek: pelust, popitörlőt, és vettem már gyógyszertári popikrémet (recept nélkül kicsit drágább volt, de azt akartam, hogy legyen nálam). A köldök ápolással most gondban vagyok, hogy ahhoz adnak-e cuccot, vagy sem, mert arra nem készültem eddig....

Bocsi, félrekongattam tegnap. A Madarász utcaiban voltunk, nem a Heim Pálban az élesztéses oktatáson.....

Gyancsi - karfiolokat illetően velem sem bánt szűkmarkúan a sors :lol:
Október 1 esküvő? Az egy szép nap, akkor van a szülinapom :lol: :lol:

Navi - dokkernél voltál? Mi a szitu? Ugye semmi komoly?

Rodina - értem, értem, de a szülés nem a tolófájásokkal indul :lol: Azért írtam, hogy az erőlködés és szemprobléma között értem az összefüggést, viszont az elején - magzatvíz elfolyások, x perces fájások, ott még nem erőlködik az ember. De lehet, hogy már az sem megengedett, vagy fél a doki a gyors szüléslefolyástól esetleg....

Szoptatáshoz mi a jó? Én ezeket ismerem: van egy csomó féle tea, tabletták, maláta tartalmú ital - pl. Maci kávé, Karamalz, és én a tejmennyiség csökkenésekor mindig homeobogyót nyomtam magamba, és persze rengeteget kell inni. A madártejet imádom, szóval én abban is benne lennék :lol:

Ritya - nem dobsz fotót a babarészlegről?

Eclipse - az én lelkivilágomnak a 7-essel kezdődő szám tesz rosszat. 58-ról indultam, és már jó ideje nem méreszkedtem, utoljára 68 voltam, és még nincs itt a vége.

Sophie - Beninek jobbulást! Hétfőn ment Ati oviba, és ma már köhög. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én nyári felsőkben nyomom. Amúgy is, mintha hőhullámos lennék, és hát azért a 25 fok nem kevés.
Szopis alvás - hááát, hogy Ati ovis lesz délelőtt, szerintem én akkor meg-meglépem ezt a verziót. Muszály is lesz, hogy mire hazahozom ebéd után, kicsit összeszedjem magam energiaügyileg. Nem mondhatom neki örökké azt, hogy fáradt vagyok. A takarításban még lesz egy darabig segítségem, de azt tervezem, hogy később hétvégente csinálom Apával közösen, mosás az annyira nem gáz - az mehet hétközbe, esténként meg összeütök valamit másnapra, vagy az elkövetkezendő két napra. Szerencse nálunk abból probléma nincs, ha két nap ugyanaz a kaja. Na, ezt jól kigondoltam, már csak az a kérdés, tudom-e így csinálni :lol:
Ha túl vagy az anyatejes és uh bulin, dobjál már híreket, képeket.
Köszi a táblát!!!
Úgy látom, hogy Start, Kankalin, Vayacon, Kinga, Bedoha, Ági, Vikoo - mi nagyjából ugyanakkorra vagyunk kiírva. Mondjuk milndenki másik kórházban fogja nyomni 8)

Na megyek, gyorsan csinálok még ezt-azt, mert megyek be melóhelyre ebédelni és traccspartizni!!

Szép napot mindenkinek!!!!!

mikegirl
 
 


Jó reggelt!

Eclipse- Azt mondjuk láttam, hogy nem vagy egy nagy darab, szóval az baromi jó, hogy még csak most tartasz 7 kg hízásnál....Én már 7,5 -nél, de te egy hónappal előttem vagy :D Hát ezeket a kilókat te simán leadod a szülés alatt, ez nem is kérdés :D Ügyes vagy nagyon!Most egy kicsit bele ültetted a bogarat a fülembe , hogy nem lesz elég hosszú a kendő....Bár megmondom őszintén, olyan nagyon bonyolult kötéseket nem alkalmazunk majd Apán és akkor szerintem elég lesz ( elől zsebes keresztezett és társai pedig menni fognak ekkorával szerintem :wink: )Védőnő tök cuki :D

Rodi- Majd teszel fel képet a fülbevalóról?Hátha én is kedvet kapok :wink: Lehet nekem azért nem tetszik annyira, mert mindig az van bennem , ahogy régen ezekkel a lógós arany fülbevalókkal kínozták a gyerekeket és nagyobb volt a fülbevaló, mint a fejük, úgy néztek ki vele, mint a kis cigány vajda menyasszonya :D Kicsit lemaradtam még ennél, pedig gondolom most már azért nem ilyeneket nyomatnak :lol: :lol: :lol:

Sophie- Köszi a táblát :D Majd gyere a hírekkel, hátha még is kapsz valami jó fotót a babócáról :wink: Sikerült tároló zacsit vennie Anyudéknak?Beninek jobbulást!

MikeGirl- Örülök, hogy sikerült aludnod :D Sajnálom,hogy Ati köhög, reméljük gyorsan meggyógyul belőle.....Október 1. nekem is szimpatikus dátum lenne :lol: Előre is isten éltessen Téged....Hányadik is, 18???? :D Én is megyek ma a ex-munkahelyemre :D

Többiek-???

Én mára függöny mosást terveztem, de Apjuk leállított, hogy meg se próbáljam, mert mekkora egy felelőtlen vagyok bla-bla-bla.... :roll: Úgyhogy a hétvégén együtt mosunk függönyt :D Akkor viszont megcsinálom a saját szekrényemet is ( vagy is az én felemet, mert közös a szekrény)....Mindig azt hagyom utolsónak, mert egy "kicsivel" több ruhám van, mint Csabinak :D Este pedig megyek ex-munkahely látogatóba a repülőtérre...Kiváncsi vagyok :D

Most viszont elindítom a napot egy jó kis bundás kenyérrel :D

Mindenkinek szép napot!

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok!

Olvaslak titeket, csak reagálni nem nagyon volt erőm. Én nem tudom hogy csinálom, d e állandóan takaritok., mosok,főzők... :oops: Pedig nem vagyok egy konyhatündér, azért én sem kuktáskodok mindennap, néha kimarad.
Én holnap megyek a genetikai uh-ra... kiváncsi vagyok mekkora, mert utoljára szerintem nem jól mért a dokim, így kisebb lett a kis Patrikunk
:shock:

Tejes és k betűs eleségek: én 9 évvel ezelőtt nem csináltam belőle gondot. Mondjuk nem volt netünk, kis tudatlan voltam, a védőnéni meg nem mondott erröl semmit. így én mindent ettem amit megkivántam. Mondjuk Ádi nagyon jó baba volt, szinte mindig aludt, sosem sirt, így nem is aggódtam memiért. Én nem tudom milyen amikor fáj a baba hasa :roll: (nem is akarom megtudni :D )
rengeteg levest kell enni és inni és akkor lesz tejcsi. egyszer ittam valami teát(milupa szoptatós volt talán) két pohár után dőlt belőlem a tej. Szóval nem is ittam többet :-D

Most megyek mert kimostam és teregetek.

Nálunk ma spenot -krumpli- sült husi verzio lesz. ja és már dagad a finom házi kenyér :wink:

rabbe78
 
 


Sziasztok lányok!


Nagy nehezen,de ideértem.

Tegnap elég pörgős napom volt.Reggel 6kor keltünk,ami nem volt túl gyakori mostanában,mert az éjszakai vergődések után általában ilyenkor szoktam a legjobban aludni. :lol: Mentünk korán a laborba,éééés végre túl vagyunk az utolsó vérvételen,nem leszek többet megcsapolva.Hurrrrá-hurráá :wink: Aranyos volt a nő,mert ott ülhettem volna órákat,de én szóltam,h 8ra várnak NST-re,és a nőci egyből mondta,h pár perc és túl is leszek rajta,h még legyen időm enni valamit.Csak lestem,h ,de aranyos. :oops:

Az NST nagyon jópofa volt.Mentél egy folyosón...és ahogy közelítettél a helység felé,már lehetett hallani,ahogy dobognak a kis szivek :) Szerencsémre csak két kismama volt bent és 3 gép van,így gyors pisileadás,méreckedés,és vérnyomásmérés után már be is ülhettem.
Elég vicces volt,mert az én kis bogaram az első pár percben sokat mozgott,aztán csend költözött a pociba.Mondta az aszisztens csaj,h ha mozog eleget,akkor max.20perc az egész,erre az én kis Beki babym megmakacsolta magát és amikor a nő még egy utolsó rúgást kért,az istenért nem volt hajlandó rá.
Már fel-le csúszkáltam a széken,ettem-ittam,sőt képzeljétek odajött a nő és három akkorát tapsolt a hasamnak,h mondtam,erre még a halottak is felkelnének. :shock: :lol: De semmi.Na akkor odajött újra és úgy elkezdte rázni a hasam,meg böködni,h már majdnem fájt.Akkor meg hallottam,h úgy beindult a kis drágám pulzusa. :oops: Te jó ég,gondoltam..szegény gyerek.Álljak fel,rázzam meg a hasam...ez volt a következő mondata.Aztán ennyi piszkálás után szegény gyerek,meg úgy beindult,h azt hittem kimászik a bordáim között. :oops:
Utána megkerestem a dokim az eredménnyel,aki elégedett volt..és egy hét múlva szerdán kell újra mennem NST-re.

Vasárnap jönnek fel hozzánk az anyuék,már alig várom,de sajna csak reggel jönnek,este mennek,mert hétfőn anya férjének meló van(tanár)tesómnak meg suli.De fél év után hazajött az egyik legjobb barátnőm Amerikából 2 hétre,és most is felhozzák nekem.Jó kis nap lesz.

...és elérve a bűvös 36.hét.....hihetetlen.Eclipse-sel szorosan a nyomomban :wink: Neked is előre gratu hozzá.Megelőlegezem. :wink:

Szisszka:????Javuljon már meg az a laptop,jó lenne tudni rólad.

Gyancsi:te pedig drága vagy,h folyton hiányolsz,de sajna tényleg az van,h jövök minden nap olvasni,de mire odajutnék,h írjak,már szétszakad mindenem,itt a gép előtt.
Voltam patikában is...és beszereztem minden pipere holmit Zsebibabának.Ezekkel el leszünk egy darabig.

Más:tegnap láttam a kórházban kiírva,h 2500.- kapható egy kis csomag,azoknak akik bent szeretnének lenni a szülésnél.Férjnek,anyának stb....
Ez mindenhol így van?Vagy ez most kötelező?Legközelebb megkérdezem.Egyáltalán mi kellhet apának egy köpenyen,meg egy kis zacskón kívűl amit a cipőjére húzhat,max.kesztyű vagy mi?
Vagy én túl sok Grace klinikát nézek??? :lol: :lol:

Valaki valamit tud erről?

Na lépek teregetni :roll: már az életemet is kimostam ebben az elmúlt pár hétben... :lol:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Sziasztok!

Csak ezt az utccsó oldalt olvastam most, sajna a töltőmet még mindig nem javították meg :( De a tesók igérték, h próbálnak nekem szerezni egyet, mert már behalok a saját gépem nélkül.
Apa a héten szabin van, igy még kevesebbet férek a géphez.
Na, meg Marcipánnal sokat csavizunk, minden nap voltunk anyuknál, meg ikea, bababoltok stb. Folyamatosan szerezzük be a cuccokat az öcskösnek (akit én már teljesen Danizok, bár apa még mindig nem bólintott rá 100%-ban :D de nem érdekel :D )
Tegnap este elkezdtük Marcival a babasarok dekorációt, vettünk fotókartont, meg 2 oldalú ragasztószalagot. Még csak egy faágat vágtunk ki, meg a levelek is rajta vannak már és felkerült a falra. Erre jön majd a hintázó Zsebi baba :D

Most apa elvitte Marcit magával, h tudjak haladni, takarítás, főzés, meg egy adag babarhát is ki kellene vasalni. Délután meg suli...

Ne haragudjatok, h csak magunkról írtam most, igyekszem rendesen jönni majd, meg reagálni, meg minden...

szisszka
 
 


Emese :)
Nálunk nincs ilyen csomi, én legalábbis nem tudok róla!
Én annak idején a kórházban a gyógyászati segédeszköz boltba mentem be, és úgy kértem, h apás szülés ruhát szeretnék :D
Ez amúgy egy zöld köpeny volt, meg a fejére kellett egy ilyen cucc. Volt a csomiban a lábára való zacsi is, meg a szája elé az az izé, de azokat nem kellett felvennie. Nálunk azt mondták, h ha hozunk apának papucsot otthonról, akkor nem kell a lábára a zacsi :D

szisszka
 
 


Sziasztok Csajok!

Hááát, Lucababával a pocakomban én holnap reggel beköltözöm a kórházba :(
Teljesen nyitva van külső belső méhszáj......
Úgyhogy most megpróbáljuk kihúzni még 2 hétig, október 10-én töltjük a 37.hetet.

Onnan biztosan nem fogok tudni majd írni sajnos :( Az a baj, h. még soha nem voltam kórházban, fogalmam sincs, hogy mi hogyan legyen.....illetve lesz.Félek.

Ha közben megszületik, vagy bármi van, Eta számát tudom, írok neki.

Csajok, nagyon vigyázzatok magatokra, pihenjen mindenki egy picivel többet, mint most!!!
Hiányozni fogtok nagyon!!!!!!!!!!!

Sok puszi mindenkinek!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Dorka:most olvasom,h mi történt.Rettentően sajnálom,h idő előtt be kell mennetek,de,ne izgulh.A fő,h jó kezekben legyetek,szem előtt és bizti lesz majd jó kis társaságod is,pikk-pakk elfog szállni az a két hét és addig Luca baba is marad a popóján :wink:
Tarts ki kisanyám,nem furakodhattok be elénk :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Millió drukk és puszi nektek!!!!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Dorka,
nagyon sajnálom! :( :( :(
De gondolj arra, hogy jó kezekben vagytok, és még két hetet szépen kibírtok, aztán anyuka leszel!
De ha picit hamarabb jön, az sem gond, tökéletes fejlett szép kisbabád lesz!!!!
Ölelés, puszi!!!!!

Aranyoska,
nekem feláll a hátamon a szőr a baba macerálása miatt.... én inkább visszajövök máskor, de ne rázogassák, ne pöckölgessék.
Nem tartom normálisnak ezt a gyakorlatot.

Rabbe,
kérlek, még tartsd egy kicsit a babaholmikat, kérlek szépen.... uccsó előtti napom, jövő hétfőtől szabad kismama vagyok és odamegyek és akkor amikor akarok!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Jó reggelt Lányok,

Egy kicsit elsunnyogtam az elmúlt napokat, de mentségemre szóljon, meg sem álltam, úgy pörögtem, mint egy Duracell nyuszi. Esténként meg már totál összezuhantam a fáradtságtól. Azért próbáltalak olvasgatni Titeket, de annyira zúztatok, h nem fogok tudni mindenre reagálni. :-)

Ancsi köszi, h hiányoltál, ez nagyon kedves… Látom jól vagy, még jó, h az Urad nem hagyja, h totál szétcsapd magad, a függönymosással meg tessék csak megvárni Őt is.

Hízás: képzeljétek tegnap voltam védőnőnél és 6 hét alatt csak 2 kg-t híztam, az nálam szuper, mert sajna, nem ritka, h heti 1 kg-ok jöttek fel rám, még korábban. Most boldog vagyok, mert így most tartok 9-10 kg-nál. :-)
Boldi is jól érezte magát, ismét csuklott, mint mindig, szóval a szívhangját elég nehezen tudtuk belőni. De világ aranyos volt, szétröhögtük magunkat…

Minden kisbetegnek gyógyulást, minden Anyucinak kitartást. Még két napig szépséges idő lesz, mindenki használja ki, én már szétmostam az agyam, a Férjem meg nem ismer rám, mosok, vasalok, hurcibálom a szárítót az árnyékról a napra… Most is rohanok, mert a tegnap esti adag vár a teregetésre és még a vasalást is be kell fejeznem… Mindenkinek szép napot, millió puszi…

Ui.: pocak képeket tessék feltenni, mindjárt dobok egyet én is…. pusziii

Uui.: most olvasom Dorka sorait, nagyon fogsz fog hiányozni, és azért heti két jelentkezést kérhetnénk, nagyon fogunk drukkolni, h Luca baba még jó sokáig időzzön bent. Nem lesz semmi, de semmi baj…. A kórházban, pedig a dokim szerint nem is olyan rossz, persze mert Ő csak dolgozni jár be.. szóval, nem kell izgulni, majd mi izgulunk helyetted is, Te csak növesztgesd még Lucát. Szeretettel gondolok Rátok!!!!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


www.forbaby.hu/index.php?show_price=yes

Nézze meg akit érdekel,klassz kis oldal!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Dorka
Nagyon sajnálom, kitartás! Ügyesek vagytok Luca babával, bent fog maradni, amig kell! Drukkolok nektek és sokat gondolok rátok!
Azért ha tudsz sms-ezz Etának, h mi a helyzet veletek!!!!!

Sok puszi!

szisszka
 
 


Sziasztok Lányok!

Jujj, Dorka! Ez nagyon izgi. Valóban jó lenne még minimum 10 napig bent tartani. A kórházi fekvés hátha segít. Meg hátha ott kapsz tüdőérlelőt. Én csak 3 nappal voltam idősebb terhes, amikor megszületett a fiam, 2700 gr-al és makk egészségesen. Nagyon nem kell aggódni, minden rendben lesz!

Pörgős Lányok!!!
Kicsit irigyellek benneteket, hogy ti még ilyen intenzitással tudtok dolgozni. Én nem merek, főleg, hogy elő is lett írva a sok pihenés, semmi megeröltetés. Szilárddal ebben az időben nyíltam ki, és ezt nekem nagyon komolyan kell vennem. Pedig még annyi tennivalóm lenne.

Lassan összeáll Gombócka kezdő ruhatára. Még pár rugit kell kimosnom, kivasalnom. Az ágyat még mindig Szilárd birtokolja, de hétvégén megjön az ifi ágy, így bekerül a helyére a bébiágy is.
Takarítani most úgysem tudok, mert szétszedték kivülről a házunkat, dől be a pór az ablakokon. Jövő héten meglesz a nemesvakolás (ha az idő engedi), és akkor majd átjön anyu segíteni, meg a szomszédnőm megpucolja az ablakaimat. Hát, remélem, valóban sokat fogunk ezzel a 8 centis szigeteléssel spórólni a gázszámlánkon, mert baromi sok pénzbe kerül, nem beszélve a felfordulásról, amivel jár. Kicsit szkeptikus vagyok, de gondolom, nem véletlenül és szórakozásból szigetelik be az emberek a házaikat. Egyébként 4 éve építettük, csak akkor nem volt már több pénzünk. Azóta gyüjtögettünk, és filóztunk, hogy kandalló, cserépkályha vagy inkább szigetelés legyen. Végül a szigetelés mellett döntöttünk, mert a másik kettőbe továbbra is kell a pénzt (fát :wink: ) rakni, ezzel viszont (elméletileg) megmarad a pénzünk egy része.

Méhszáj: megnéztem, hogy mit írt be a dr.nő a kiskönyvbe, C2000. Mindjárt utána is nézek a neten, hogy ez mit jelent. Szilárdnál a 33 héten lett C3111 (ha jól emlékszem). Van még valakinek ilyen értéke? Kicsit parázok.

Macssékért nagyon izgulok! Drukkolok, hogy még az előírt időig bent maradjanak. A védőnőm menyének kedden születtek meg az ikrei (vegyes páros - lombikos), talán 35. hétben volt. Mindkét baba közel volt a 2.5 kg-hoz, és állítólag az utolsó héten fél-fél kilót híztak. Drukkolok, hogy Macséknál is így legyen.

Lányok!
Tényleg nagyon vigyázzatok magatokra! Még akkor is, ha azt érzitek, hogy tele vagytok energiával. A méhszáj kinyílása sajnos nem az energiakészleteinktől függ, és aki első babás, nem tudja, hogy mennyire hajlamos a könnyen kinyíláshoz/táguláshoz. Én is pörögtem Szilárddal, mert úgy éreztem, hogy bírom, de a méhszájam nem úgy gondolta. Ideje lelassulni, inkább beosztani az időt, és 2 óránként lepihenni 1-1 órára. A munka megvár, főleg, aki már nem dolgozik, és másnap is meg tudja csinálni az elmaradt munkát.

Szofi! Köszi a táblát, legalább egy helyen van, hogy kinek mennyi van még hátra, és ki az aki nagyon elveszett.

Szissz!
Az a fránya töltő!! Annélkül tényleg nem megy! Valamelyik dobozba lehet megbújva? Ha vennél egy másikat, tutira másnap előkerülne :lol: :wink: :lol: Te akkor nem választasz szülésznőt? Nekem azt mondta a dokim, hogy érdemes. Én még nem is jártam a kórházban. Talán jövő pénteken megyek, akkor csinálnak egy uh-t is, és körbevezet a dr.nő a szülészeten és a gyeremekágyon. Azt nekem is mondta, hogy apának venni kell egy köpeny csomagot, és hogy ha visz papucsot, akkor nem kell zacskót húzni a lábára. Babának popsikrémet ott adnak? Te már összecsomagoltál magadnak? Én nem merek, mert Szilárdnál megtettem a 34. héten, és egy hét múlva indulnom is kellett. Most inkább megvárom a 35 hetet.

Aranyos!
Te jó ég! Már 36 hetes vagy!!?? Jaj de szeretnék már én is ott tartani!!! De nekem még addig több mint 4 heten van. Hogy hogyan fogom én azt kibírni??!! De muszáj lesz!

Mindenki legyen nagyon óvatos és vigyázzon magára!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Angie, ne izgulj a C2000 miatt, nekem már a 20. héttől ennyi, és puha is volt a méhszájam, meg ugye rövidebb is… most tovább puhult, és most vmi olyasmit írt oda, h C1500. De ettől független egy szóval sem mondta, h pihennem kellene vagy ilyesmi… szóval, én nem parázok. Te se izgulj, minden rendben lesz.
Fura, mert én is azt hittem, h hamarabb fog jelentkezni a nyílás… mivel Bendinél a 32. héten egy csepp vérrel jelezte a szervezetem, h 1 ujjnyira kinyíltam, akkor vigyáztam magamra, mint egy hímes tojásra. Most meg nem röstellek 3 emeletet rohangászni, a babacuccok, a mosás és a teregetés közben és semmi :-D
Persze mindenki nagyon vigyázzon magára, most a babák egészsége a legfontosabb!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Mikegirl!
Bár onnan indulna a szülés! :lol: Sok időt, és fájdalmat spórolnánk! :lol:
Atinak küldök sok gyógypuszit, remélem, nem keveredik bele a betegségbe!

Sophie!
Ügyi, vagy, hogy beraktad a táblit! Jó, hogy tudjuk, hogy ki mikorra van kiírva!

Gyancsi!
Ez a fülcsi, amit én kinéztem, ez nem nagy! Ez nagyon kis aranyos. Én kicsit bele is szerettem!
Kirántani sem nagyon tudja, mert nem olyan a formája. Majd ha megveszem, vagy látom a neten valahol, akkor felteszem a képét!

Aranyoska!
Nálunk az apának fehér póló és egy papucs kell. Semmi más!
Gratula a 36. héthez! Már csak egy jó hét és a mi topikunkba is megérkezhetnek az első babák! Hihetetlen!

Dorka!
Nagyon szorítunk neked! Minden rendben lesz! Az értesítést és a képeket nagyon várjuk!
Szorítunk!

Angie!
A C2000-es ebben az időszakban nagyon jó eredmény. Ez még azt jelenti,hogy zárt vagy, csak a méhszáj rövidült meg 2 ujjnyira, kb. 3cm-re.

rodina74
 
 


Dorka, nagyon sajnálom, hogy be kell feküdnöd, de nyugi, a kórházban jó kezekben leszel. Hipp-hopp eltelik az a kis idő és a karjaidban tarthatod Luca babát!

Angie, nekem is C2000-es van a kiskönyvemben a 31. hét óta és ugyan nem dolgozom, de nekem is itt van a 3 éves gyerkőcöm, akit el kell látnom. Nem könnyű betartani a pihenést, hisz ő még nem óvodás és itthon van egész nap. Ráadásul a férjem zenetanárként és színházi zenekari művészként délután és este dolgozik, szóval a nap nehezebbik fele is az enyém. Próbálok pihenni amikor tudok és reménykedek, hogy másfél hét múlva is minden rendben lesz a dokilátogatáskor.
(Bencénél egyébként a 28. héttől kezdve volt C2000-es értékem és még 11 hetet kihúztunk.)

Most nem tudok többet írni! Mindenki vigyázzon magára és most már tényleg csak óvatosan csináljatok mindent!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Ezek lennénk mi a 36.héten: :oops: :oops: :oops:

Kép Kép Kép

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Jó estét kismamik!!

Rabbe-Holnapi genetikai Uh-ra egy nagy kalappal,majd hozd a híreket :wink:

Aranyos-Hát elég fura volt akkor ez az NST,de a lényeg, hogy Rebeka babával minden okés :D Nagyon jól nézel ki a képeken,mekkora a pocakod :D Képzeld nekem csíkom csak a köldököm alatt van, felette nincs :lol: Örülök, hogy jöttél lejelentkezni.... :wink: Egy kérdés: Lehet még is október 1-én házasodunk a Zemberrel Sopronban....Viszont napközben nem fogunk tudni nagyon mit csinálni....Van mozi ott nálatok?

Szisssz-Nagyon várjuk a képeket az új kecóról is és a babaszobáról is :wink: Majd gyere ha tudsz mesélni!

Dorka- Fel a fejjel és ne szomorkodj....Hamarosan a kezedben tarthatod Luca babát aki már most is elég nagy és erős,így semmi baj sem történhet :wink: Kitartás nektek, nem lesz rossz a kórházban,hisz olyan kis vidám, talpraesett csajszi vagy, tuti találsz barátnőt pikk-pakk :D Hiányozni fogsz és várjuk nagyon a híreket rólatok!

Maccsékról tud valaki valamit??

Vikoo-Ügyi vagy, hogy lelassult a hízásod :wink: Akkor te sem a popódat vakargatod otthon,hanem tüsténkedsz :D Adós vagy a pocifotóval :D

Angie- Ez a ház szigetelés nem hangzik jól,mármint a vele járó felfordulás,de tuti, hogy megéri, mert tényleg sokat lehet vele spórolni és pont jókor csináltátok meg,a nagy fűtés szezon előtt :wink: Méhszájhoz nem tudok hozzászólni,nekem nem írnak ilyeneket a könyvembe,mindig csak annyit mond , hogy rendben meg zárt :wink:

Rodi-MOst már nagyon kiváncsi vagyok a fülcsire amiről ilyen szépeket írsz :D

Én is régen tettem pocifotót,úgyhogy íme egy mostani :

Kép

Mindenkinek szép estét!

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Dorka! Sajnálom, hogy kórház lett a vége. :cry: De itt majd vigyáznak rátok még pár hétig! Kitartás!!! Szorítunk!!!

Aranyoska! Szép nagy pocak!!! :lol:
Gratula a 36. héthez!!! :lol: :lol: :lol:
Ezt az apukás kórházi csomagot én is láttam múltkor. :shock: Már akartalak kérdezni róla.
Nem tudom hová tegyem, Boginál ilyen még nem volt. Ha sikerül kideríteni, hogy kötelező-e vagy mi is van vele, akkor értesíts légyszi!!! De én is próbálok érdeklődni!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Gyancsi! Ti is szépek vagytok!!! :wink: :lol:

Mozi van! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Mi megvagyunk.
Minden délelőtt takarítok, míg Bogi ovizik. Nagyon jól állok, holnap már a tetőtér következik, a földszint már 99%-os! :D Egy-két nap és kész minden, és akkor kezdődhet a babaruha-mosás!!! :lol: És minden ami a kistesónak kell a helyére kerül tisztán!!! :D :D :D
Én most ettől vagyok boldog, és pörgök rendesen. :D

Most lépek fürdeni! Jó éjt!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: