Új privát üzeneted érkezett!

nono, Remélem meggyógyultok hamar, de kérlek ha folytatódik, vidd be egy kórházba, ott csinálnak majd olyan vérvételt ami megmutatja h van-e baj vagy nincs. Mint írtam, legfeljebb eggyel több felesleges vérvétel lesz.A vírust nálunk a 8. intenzíves napon találták meg.....Akkor kezdtünk el komolyan reménykedni, h fel fog épülni a pici babánk.
A pocakod szerintem sem gond, a harmadik babóval nekem is nagy hasam volt, de a negyedikkel, kimondottam picike, pedig nagyobb volta gyerkőc.Ki érti ezt???
süni69
 
 


Nono
Szép a pocid, szerintem nem nagy. :) Gyerkőc hogy van? Remélem nem lett kórház a dologból... :?

Mi jól, rajtunk is átszaladt egy hányós-fosós vírus, de csak egy napos történet volt. Anyós állta a sarat, amíg mi apjukkal kidőltünk. A gyerekektől kaptuk el, ők hét közben letudták a dolgot, nekünk megmaradt hétvégi programnak. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


sorsi: törjön le a kezem ha mégegyszer le merem írni h unatkozom. Már zombi üzemmódban vagyok. Idegileg is meg fizikailag is sikerált taccsra tennem magam, ill a gyerek gondoskodik róla. A legrosszabb h semmi nyugtatószerűt nem vehetek be és enélkül már aludni is alig alig....

ma is voltunk dokinál megnézte h állunk kell e kórház szte sem olyan gáz tegnap ivott éjjel is óránként keltem itattam szval nicns kiszáradva a kedve is alakul. elvittem az ANTSZ-be a cuccost, sztem simán elaludtam a volánnál a piros lámpáknál, párszor ledudáltak h mivan má...a 70es táblánál is 40 el araszoltam (hehehe a sok marhát felidegeltem aztán láttam h állnak sorban a sünöknél a gyorshajtás miatt....jót kuncogtam nesze nektek gyorshajtás 8) )
Doki szerint egy elhúzódó bélhurut ami most tetőzött egy jó kis laktózérzékenységgel ezért puffad a szerencsétlen mint a lufi, vettünk laktóz mentes tejet mert nappal csak a tejet issza a kis szarosom.
Na kb ennyi. A gyerek aludt a kocsiban vagy egy órát....én meg a volán mögött mp-eket sztem...nyitott szemmel...hm ezt sem hittem h így is lehet de a kialvatlanság sokra képes. Azé 12körül bepróbálkozom egy kis szunyával hátha megkönyörül mert meghalok ha nem alhatok, a kv már semmit nem ér.

Du van a szülői....ha ilyen állapotban leszek asszem nem a kedvességem fog látszani.... :?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 

 
 

nalunk ha feluti a fejét nagy ritkan egy ilyen hanyos-fosos virus, azonnal szigoru diéta van: Rizs, fott krumpli, parolt répa, reszelt alma, banan, babapiskota. Sok viz és tea. Semmi zsiradék, nulla tej. én ugy tudom, hamarabb atvonul a fertozés, ha nincs neki alapanyag a gyomorban...
s.orsi
 
 


Igan, nálunk is hasonló diéta van ha ez a fosós-hányós vírus van...mi még ropit is szoktunk olyankor etetni a gyerekkel meg kólát itatni.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


az én kölköm öntörvényű és inkább semmit nem ivott ha nem tejet adtam neki....de a doki szerint a tej is jobb mint a semmi meg a kórház. fertőző osztályon egy hullafáradt terhes és egy örökmozgó két éves....ki van csukva h megúsztuk volna anélkül h össze ne szedjünk még valamit....tuti végigmászta volna az egész osztályt. Egy csecsemő más de egy 4 éves is és ha bár nehezen de ő megérti h maradunk a seggünkön h szedjen össze semmit pluszba a csecsemő is a seggén marad csak a 2 éves nem. De talán alakul már...kopp kopp kopp

rendi volt a kölök, aludt délben még 2 órát...úgy ájultam be mellé mint akit lelőttek...még mindig zizi vagyok de egy fokkal jobb már.

most lesi a tv-t én ülök a kupi tetején és itt csücsülök...semmi de semmi erőm arra h felkeljek és awkár a kisujjam is mozdítsam...terhesn amúgy is midnen nehezebb nade ezek az éjszakák...... :cry: itt fogok elhullani... :?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono, örülök a fejleményeknek!!Nálunk is szigorú diéta van eme vírus megjelenésekor, és kóla víz meg ropi igen, mi is ezt esszük isszuk.Meg Normolit port.
Igen, a kórháznak vannak veszélyei, de a lászlóban vannak egy-két személyes kórtermek, és nincs közös folyosó, oda csak a nővérek mehetnek, a betegek az udvari folyosóról mehetnek be az elszaparált szobákba. Csak azért írtam le, h nem olyan, mint ,más kórház, bár itt is biztos lehet szerezni bármit.
süni69
 
 


igen nalunk is van kola. ropi nem, de jo otlet. legkozelebbre. itt a hanyos-fosos jarvany mindig pont Karacsony utan van, a fél Fro. beteg a 10 fogasos vacsoraktol..

Nono,
az oviban voltal szuloin?

Nalunk csak annyi, h ma eloszor hasra fektettem Elisat este és EGYEDUL ELALUDT. 5 perc alatt, nyugisan. Mindig a hatan aludt eddig és jol alszik, csak elaludni nem tudott egyedul. Vagy cicin vagy kézben. szoval a mai napot bekarikazom a naptarban!
s.orsi
 
 


Szia Nono,

szerintem pocak rendben, nekem is hatalmas volt már a harmadikkal, plusz téged még nagyon vékonynak is látlak.

Nincs harag persze, de egy picit elbeszéltünk egymás mellett, most csak ezt szeretném tisztába tenni.

Mi immunerősítésre használjuk elsősorban, tehát arra, hogy kevesebb szutykot kapjon el. Immunerősítésre is a legjobb az alkatának megfelelő szer, vagyis az alkati szer ami már van a lányomnak és a fiamnak és úgy látszik már az enyém is tuti.

Aztán ugyanezt a szert kell beadni csak kisebb potenciálban betegség esetén.
De nem ám akkor amikor már két hete fosik a gyerek, hanem mondjuk amikor (ha nagyon fosik) az első fosi után, ha csak fogzási kakinak gondolod akkor 1-2 nap után.
Nem is akkor amikor már bokából köhög, hanem amikor elkezd folyni az orra, vagy csak taknyos a hangja.

Középső gyerkőcömért úgy mentem az oviba, hogy "taknyos" volt a hangja, 2 nap alatt rendeződött a dolog, és most teljesen jól van.

Ezért írtam azt egyszer, hogy az első (max. második) jelre beadom, így nem durvul be a dolog.

Ja és ami a legfontosabb, nem kísérletezek a gyereken (ahhoz sokkal gyávább vagyok), kisfiamat tegnap orvos látta, rendben van.


És amit még le szerettem volna írni, most történt velünk kedden éjjel: kislányomnak kruppos rohama volt, (legutóbb több mint másfél éve történt ilyen), megnyugtattuk, van itthon kúp is, de azért bevittük a kórházba.
Ha már ott voltunk, természetesen ott fogtak, volt minden, inhaláció, szteroidos kúp, megfigyelés. (azért is írok ilyen későn, mert két alvás nélküli éjszaka és nappal után úgy bedőltem most altatásnál mint a tök, mert ugye nekem a kicsi még szopik és a két fiú és a kórházban lévő lány között ingáztam.)

Aztán felhívtam a drnőt és elmondta, hogy hogyan kellett volna, hogy mit kellett volna adnom ahhoz, hogy teljesen megoldódjon a helyzet, és ha esetleg a jövőben szükség lesz rá.

Na most ezt lehet úgy értékelni, hogy hát lám lám a homeopátia, de én nem így gondolom.

Ez egy nagyon gyors, hirtelen szituáció volt, nagyon beszarik ám ilyenkor az ember lánya és gyorsan cselekszik, természetesen viszi kórházba a gyereket, nehogy nagyobb baj legyen.

A másik, hogy nekem nem volt meg a megfelelő tudásom, hogy mik azok a szerek amiket ilyenkor még lehet adni.

Szóval a lényeg a lényeg: szerintem én ésszel próbálom csinálni.
Nem utasítom el az antibiotikumot, hogy majd én kísérletezem a gyereken. Nem utasítottam el a szteroidos kúpot sem, hiszen nem fogom kockára tenni a gyerek életét (bár szerintem, mivel mire a kórházba értünk, az egyébként hörögve légző gyerekem előttem szaladt fel a lépcsőn, ezért a kúp inkább csak óvintézkedés volt a dokik részéről).
Nem fogok a vakbélműtéteket végrehajtani itthon homeopátiával, sem törött kezeket, lábakat gyógyítani.
Szóval megvannak a homeopátia maga határai.

De egy kezdődő taknyot szerintem be lehet vállalni, egy kezdődő fosós vírust is.

(Én egész délelőtt percentként wc-re rohangásztam, az első adag bogyó után, többet nem kellett mennem.)

Egyszer írtad, hogy dupla adag oscillot és mindenfélét esztek. (a drnőnk szerint a komplex szerek majdhogynem szart se érnek, mindenkinek egyéni szerre van szüksége. Mi is szedtünk mindenfélét 2 évig próbálkoztunk, hogy kevésbé legyen beteges a lány, mondhatom nem sok sikerrel.)

Szóval téma lezárva, akit érdekel szívesen válaszolok, de rátukmálni magam senkire se fogom.
Én csak meg akartam osztani veletek, hogy hátha valakit érdekel.
cukorka
 
 


Sziasztok!

Előkerültem, kipurcant a monitorunk, a héten nem volt gép, most lett készen.

A két nagy oviban , Samu a teraszon alszik a babakocsiban, tiszta hawaii.:) Csak valahogy azt tudnám feledni, hogy megint négyszer keltem éjjel.

De haladunk, Emi már nem kel, csak max egyszer. Beraktam nekik egy éjjeli fényt, így nincs vaksötét, azóta reggel sokkal tovább alszanak. Nyilván nem látják, hogy világosodik, mert amúgy sincs teljesen sötét.:)
Meg betettem neki a szobába egy bilit is, hogy ne ugráltasson engem, ha pisilni kell. Persze még sosem pisilt a bilibe, de azóta este nem ordibál ki 5 percenként, hogy pisilni kell, szerintem megnyugtatta, hogy ott a bili, ha akarna, belepisilhetne.

Samu meg már csak ötször (vagy hatszor) szopik egy nap. Az a baj, hogy ebből 3 éjjel van. Jól megetetni nem tudom este, nem fogad el semmit, a tejpépet kiköpi, a tápot sem kedveli. Joghurtot enne szegénykém, de azt meg nem merek adni, mert legutóbb is kihányta. Úgy látszik a felnőtt ételek ízlenének neki, de nem bírja a gyomra. Úhhogy marad a főzelék/gyümölcspüré, de az meg nem olyan laktató.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi,
nekem a 2. fiam volt ilyen, mint Sau. Semmit nem akart enni, csak vagy szopni, vagy amit mi eszunk. 1 éves koraig birtam, utana mar mindent kapott.
s.orsi
 
 


Hali Csajok!

Életjel. Minden okés velünk. Berci tegnap hazahozta az első felmérőjét, 4-est kapott, szerintem az nem rossz. Szerdán meg ő volt a Top Dog az osztályban, mert sokat jelentkezett. :)
Egész hétvégén tanulok, jövő héten teszt van anatómiából és két röppentyű a laborokból. :roll:

Jó hétvégét Mindenkinek!

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Korábban írtam, hogy Samu hányt Sinlactól. Méghozzá elég csúnyán, egész éjjel. A héten adtam neki bio gyümölcsjoghurtot, és attól is hányt.
Először nem értettem ,mert korában is adtam már másfajta joghurtot, attól nem lett baja, de most rájöttem, mi okozta,


A Sinlacban 3 dolgot említenek, hogy lehetséges, hogy nem bírja a szervezete a babának: a szentjánoskenyérmag lisztet, a cukrot és a rizst.Ez utóbbi kettőt kizártam, a szentjánoskenyérmag
lisztre gyanakodtam.

Ez most megerősítést nyert. Ugyanis eddig kétféle joghurtot kapott, s csak a bio joghurttól hányt. Először megijedtem, hogy ezt sem bírja a gyomra, akkor még ki tudja mi mindentől hány majd, de ma beugrott valami, és megnéztem: a bio joghurt összetevőiben sűrítőanyagként szerepel a szentjánoskenyérmag liszt.

Azt hittem, ez nem nagyon ismert valami, ám rákerestem a neten, és sajnos elterjedt sűrítő és térfogatnövelő anyag. :(
Tehát mostantól böngészgetni kell Samu ételeinek a hozzávalóit. Majdnem megvettem egy babajoghurtot is, de abban is volt.

http://www.tudatosvásárló.hu/eszam/mutat/140

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi: kész röhej miktől nincs egy gyereknek allergiája. Még jó h rájöttél. Nekem mondjuk amúgy is olyan unszimpi a sinlac. Én a tápszereket nézegetem....most sem készülök jobbra, tuti nem fog menni a szoptatás...pedig van már 3 féle könyvem is de igazából arra a gondra ami nekem van nem kínál egyik sem megoldást és sztem sincs....a fiamnál nem kellett sinlac remélem most is elkerüljük.

egcsi: anyai szíved cseppfolyós h ilyen ügyes a kölök nem? Én annyira büszke tudok lenni. :D

Na túl vagyunk a felnőtt csevejen a lányommal. A hol jön ki a baba. Olyan furcsa ám h az én kicsi lányom önálló nemiséggel és szexuális kiváncsisággal rendelkezik. Tuti nem 5 évesnek magyaráztam volna el hol és hogy jön ki a baba. Bár elég lightosan tettem de jól tettem h elmondtam mert az oviban már egymást homályosították fel és volt egy két érdekes és fura kérdése de végülis lerendeztük. Jobb h nem kezelem tauként nagyon érdekelte é jobb h tőlem hallja az igazságot mint a féligazság. Ráadásul most tudtam meg h a Gyermek születik című könyv ami tele van ilyen képekkel is lelopta múltkor a polcrólés megnézte majd visszacsempészte. Néha nézegetem mert a baba fejlődése is benne van és érdekel, kilesett és megnézte ő is. Úhogy ha hazudok csak azt érzi h anya titkolózik. Jobb így. Kár h nem 5 év múlva jutottunk el ide....de ez van.

Képzeljétek most akadtam egy érdekes szabályra. Azt eddig is tudtam h a babák érkezése a 24. héttől koraszülés addig vetélés de azt nem h az orvosnak kötelező minden esetben újraéleszteni és küzdeni érte....mégha a baba esélye alig 10% is az egészséges életre....aztán láttam riportot is egy elég régit ahol 25 hétre született 3 ikrek közül kettő halmozottan sérült volt és csak egy lett ép de akik ilyen korán születnek is kb 6-7 éves korukra érhetik be a társaik legkorábban. És mondta az anya h nincs pénz ajándékokra mert a fejlesztés elviszi minden pénzük. és mutatták a 2 sérltet akik 6 évesek voltak és pelenkázták őket. És mi alapján mondja bárki is h ne küzdejenek? Vagy épp azt h küzdejenek? Annyira szörnyű. régen a 28. hét volt a koraszülés alsó határa. Ma már egy 28 hétre születettnek a statisztika szerint 70% esélye van rá h teljes életet élhessen. Alig 4 hét a különbség és mégis milyen sokat számít. na midnegy, csak úgy elgondolkoztam azon amit láttam. megérintett. Biztos azért is mert lassan nálam is elérkezik ez a határ, 24 hetes leszek pár nap múlva. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nagyon lassan javulgat a fiam. ma már nem trottyolt annyit és az sem kifolyós volt inkább olyan pépes. bocs csajok. :oops: de 2 hét hasmars után már nagyon ki voltam h mi van vele. eddig mindene vízszerű volt. Sokat fogyott és nagyon gyenge szegényke de már azért jobban van sokkal. Bár ki is használja a lelkem h ennyire aggódom.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
További gyógyulgatást! A koraszülés tényleg elég gáz, én is nézek egy műsort, a koraszülött intenzíves babákról szól. Reméljük csak ilyen tapasztalataink lesznek, nem kell elsőkézből megtudnunk milyen a koraszülés. :?

Uxi
Csak azóta tudok erről az adalékanyagról, mióta te emlegeted. Még jó, hogy rájöttél. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


süni: itt írom neked h mindenre neg lett a tenyésztés. se baci se az adeno se rota se szalmonella nem volt benne....viszont én is elkaptam.....tegnap azt hittem meghalok olyan carul vltam. Ma egy fokkal jobb. Nagyjából meggyógyult az egyetlen h pár kaksival több van mint szokott de az már szilárd, nagyon nagyon lassu ez a gyógyulás. Már nem kell smecta meg társai csak normafloret kap. kivi vagyok ki a következő a sorban. a lányom vagy az uram? :roll: ha én sem úsztam meg ők sem fogják attól tartok... :?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


többiek????? hol vagytok???? fanetta, uxi, panny, sorsi, cukorka, nmarya, boeske?
Tuti kihagytam másoktat is bocs ..

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono, örülök, csak így tovább, mármint a gyógyulást!!Hát nem irigyellek, remélem hamar átmegy rajtad
Amint a nyári orvosi továbbképzésen megtanultam,a vírust nem lehet egyetlen székletből kimutatni, tehát sajna ez nem jelent semmit, ezért nem találták meg nálunk sem csak a 8. napon, az X.székletvizsgálatból.De végül is nincs is jelentősége ha már jól van :D
süni69
 
 


Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek!

Nincs semmi különös velünk. A héten Andris itthon van, kicsit náthás és köhög. Nem vészes, de amúgy is láttam, hogy most elég volt neki az oviból, így itthon maradt.
Délután meg ovis szülői lesz.

Úgy örülök, kaptam egy Hairagamit, szuper kontyokat tudok vele magamnak csinálni.

Szép napot Nektek is!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


csajok, nem érem el a dokim, sztetek nospát gyomorgörcsre lehet szedni? azt írják elvileg lehet de csak ha nagyon meggondolom, mármint ezt írja a tájékoztató. Tuti gyomorgörcs és nem más...tegnaphoz képest egy fokkal jobb volt de. most megint igen csehül vagyok.... :? Szegény fiam vagy 4-5 órát tv-zik és ez még csak a de. De nincs erőm bármit is csinálni, itt ülök és gógymódokat vadászok....de semmi csodaszer nincs....csak az idő. Apa elöbb eljön h elvigye őket a nagyihoz. Szegény fiam úgy sajnálom h itt szenved egyik sarokbóla másikba, hiába húzta a cipőjét h menjünk játszótérre oda sem vagyok képes kivonszolni magam. :cry: agysorvad a tv elött.... :cry:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono, jobbulást nektek!

Én meg ruhákat vadászok a gyerekeknek, a két fiúnak kell még ünneplő, szombaton nősül a tesóm.


Samu az éjjel nyolcszor kelt. :evil: Viszont találtam a szájában egy új fogat, lehet ez volt a ludas.

Próbálkozik a felüléssel, már majdnem sikerül. Felpúpozza a hátát, aztán kiül oldalra, már csak el kéne tudni engednie a padlót.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi, nem irigyellek!!Nekem a harmadik gyerkőc most kezdte az iskolát, hát ne tudd meg mennyit rohangáltam neki szép blúzért és nem sima fekete szoknyáért. Még a zarában sem találtam olyat, amiért adtam volna 5-6000 Ft-ot.Végül a H&M nyert. Valami csinos darabot szerettem volna neki az évnyitóra, iszonyú nehéz volt,kitartás!!Bár gondolom inkább aludnál a ruhás boltok helyett!
süni69
 
 


Süni, egyelőre turikban nyomulok, Beninek már van inge, mellénye, csak nadrág kell.

Samunak még nincs, de még van egy napom. Jó lett volna bemenni a Keleti melletti Háda gyerekruha turiba, ott gyönyörűek vannak, de valahogy nem akaródzik egy vagyont kiadni bkv jegyre/parkolójegyre. annyiból meg is vehetem itt a ruhát. :shock:
Legolcsóbban is 550 Ft az utiköltség, ez akkor, ha vonattal bemegyek a Nyugatihoz, és onnan gyalog a Keletihez átmászunk.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi,
8x kelt Samu? le a kalappal elotted, h még talpon vagy!!

Nono,
jobbulast!

En most éppen kilatastalannak érzem a sorsom megint. A nagyoknak iskola, beindultak a kulonprogramok. Nem érzem magam képesnek, h ezt mind végigcsinaljam egyedul. a fiaim rovokalnak. Turelmetlen vagyk. A munkamra koncentralni nem tudok, nem is haladok vele, emiatt még carabb a kedvem. A kicsi jovan, ugyesen fektotamaszozik, megtanult egyedul elaludni, miutan hasra teszem, bekapja az ujjat és alszik. Az éjjeleink jok, bar én rosszul alszom. A kozépso fiam miatt izgulok. 0 motivacioja van, nem hallgat senkire, kezd elkallodni... szaranyanak érzem magam. Bocs a nyafiért, de tényleg igy vagyok, na. és még nem is beteg senki!
s.orsi
 
 


sorsi: van egy kisbabád és nagyobb gyerekeid. Franciaország híres a sok gyerektámogatásról. A gyerekek plusz kisbaba már eleve 24 órás munkaidő, muszáj mellette dolgoznod? Létkérdés? Nem lehetne eltolni késöbbre? Az anyaság komol munka önmagában is muszáj neked még a férfiak dolgát is felvállalnod? Sok ez így, el is hiszem.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nem, egyaltalan nem létszukséglet. DE tavaly dolgoztam egy projekten latastol vakulasig. Ha egy teljes évet kihagyok, az egész munka karba vész. tehat sajat maggammal vagyok konfliktusban és ennek az az eredménye, h semmit sem csinalok jol. Nem birok leszokni a maximalizmusrol...
s.orsi
 
 


sorsi: és ez meddig tartana? Mert ha még egy két hó azt ki lehet bekkelni de ha több.....megéri? Megéri h frusztrált vagy kimerült és levert? Megéri h nem tudsz így teljes értékű anya lenni mert annyira megviselt vagy? Megéri h ha ez így megy tovább a karácsonyotok is arról fog szólni h rohansz egyik dolgotól a másikig? Hogy nem egy nyugodt főzöcskézős karácsonyotok lesz hanem kimerült legyünk már túl rajta? hoyg esetleg nem lesz karácsonyi hangulatod se?Lemondani vmiről nehéz de utána mikor visszafordíthatatlan lesz a dolog akkor már könnyű lesz. Anya most vagy később már lehet teljes értékben dolgozni és anyáskodni is de amíg picik a kettő nem fér össze sajna. Legalábbis nem midnenhol de azt hiszem sok gyereknél tuti nem. Én feladnám. Ha elveszik hát elveszik, többet ér az ha nyugodt vagyok kipihent. Akarsz még kisbabát később? Ha nem akkor most használd ki h van egy pici szuszogós csomagod és ne úgy gondolj vissza rá mint én egykor a fiam születésének idejére, dejó h túl vagyunk rajta.....az egyetem miatt. Persze nekem akkor már 5 évem benne volt és az ucsó államvizsgámon állt vagy bukott a dolog és ha nem csinálom meg elveszik az egész szval tudom h mit érzel és én befejeztem de ha lett volna már diplomám akkor tuti nem érdekel hagyom a csába. Persze kívűlről könnyű okosnak lenni, te tudod ám, nem akarok belepofázni. :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono,
elméletileg decemberig tartana... teljesen igazad van egyébként, pont ezek miatt van lelkiismeretfurdalasom és tulajdonképpen nem a kicsi issza meg a levét, hanem a nagyok. veluk vagyok turelmetlen... nyugalmi allapotban is érzem, h feszult vagyok, ez a gond. rémes.
Jobban vagy mar?
s.orsi
 
 


orsi, megértelek, én sem adhattam fel a munkát akkor sem, amikor a pici hetekig az intenzíven volt. Egyrészt megbeszéltem a nagyokkal, h egyszerűen nincs most rájuk energiám, és értsék meg, másrészt mindenhez segítséget kértem a családomtól és ismerősöktől, akiknek fizetek a segítségért. Így a tejem meg tudott maradni, ma már van energiám (ha nem is annyi amennyi kellene, tudom) a nagyobbakra is, a munka is megy minimálszinten (nekem még egy-két hónap) és általánosságban én is nyugodtabb vagyok.
Legyél most te is önző, nekem bejött, igaz többe kerül így az élet, de most ezt meg kellett lépnem.
süni69
 
 


sorsi: aha, december. hát végülis az már csak 3 hónap. Tul.képp akár még bele is fér ha már legalább jól fizet a dolog. Jól fizet? Vagy a saját maximalizmusod hajt meg jobban érzed magad ha megcsinálod? Te tudod, de asszem magamból kiindulva nem adnám fel ha csak decemberig kell kitartani, végülis az 2,5 hónap dec. elején lezárulna? hogy pihizz egy kicsit pár napot a karácsonyi hajrá elött?. :roll: :oops: utána ha nicns semmi tovább akkor a pénz mindig jól jön márha jön. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono,
az csak a végén derul ki, anyagilag megéri-e? tavaly megkerestem egy évi fizetésemet 3 honap alatt... sajat szamlamra dolgozom.

Suni, én is fizetett segitséget veszek igénybe. A nagyok kozul Maté megérti, 8 éves, de a 6 éves nem érti. Nalunk az a gond, h mindketto szellemileg tul fejlett a korosztalyahoz (pszihologustol tudom) igy még tobb idot igényelnének. Foleg a kozpéso. De nem tudom magambol kicsikarni. Amikor én raérnék, ok nem érnek ra vagy nem akarnak raérni. olyan sokat sirhatnékom van, de foleg attol, hogy ennyire elbizonytalanodtam. egyébként egy elég hatarozott ember vagyok, de most megint sodor az ar...

mindegy, most mar elkezdtem, decemberig csinalom, aztan meglatjuk.
Na, bocs, off, nem akarom a sajat nyavalyammal keseriteni mas életét, nem ez a topic témaja.
s.orsi
 
 


sorsi: a topik témája mi magunk vagyunk! Mi és a család és a gyerekek. Nyugodtan írd ki ha jobb, bár azt hiszem ezen nem nagyon tudunk segíteni max osztjuk az észt. Kitartás!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nekem az sokat segit, ha "osztjuk az észt" :) jobban szmebesul az ember az igazsaggal, ha leirja. legalabbis én.

nono, meggyogyultal mar?

tobbiek hol vagytok? sztrajkoltak?
s.orsi
 
 


Hali Csajok!

Mindenkinek kiatartás a kisebb-nagyobb panaszokhoz!

Mi jól, senki nem beteg, tanulok ezerrel.... :roll: Anyóssal zördültem össze ma kicsit, még mindig nem bír egyedül odatenni egy húslevest.... :roll: Már kibékültünk, de néha felcuppan az agyvizem, mikor tesze-tosza. Pedig alapból nagyon szeretem, bele se gondolok, mi lenne ha nem jönnénk ki. :shock:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


sorsi: tegnap már tök jól voltam, úgy tűnt túl a nehezén ma is mét róka, hasmars és még a láz is.....meg a hihetetlen gyengeség érzés.. :cry: egyszer csak elmúlik ez is...bár ha ilen tempóban folytatja velem együtt....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Előkerültem én is, az öcsé szombaton megnősült, a múlt héten mi is készülődtünk.
Végül minden gyereknek lett ruhája, a "legolcsóbb" a Samué volt, az övét a padláson találtuk, a gyülekezetből régebben kaptunk egy csomag ruhát, s akkor még nagyok voltak, de emlékeztem, hogy van benne egy babaünneplő is.Csak inget kellett hozzá venni, mert ami volt, az nagy is volt, meg nem volt már jó állapotú.

Anyósomék elvitték a két nagyot szerdáig, és képzeljétek, végre sikerült 8 órát aludnom. Igaz, hogy 3 részletben, de ez a nettó alvásmennyiség. Fél 10- től reggel fél 8-ig, közben 2*1 órán át szoptattam, de az nem volt vészes, közben is bóbiskoltam, mert egyszer arra ébredtem, hogy Samu megharapott.

Amúgy is mióta ovi van, kezdenek kisimulni az idegeim, ez a kis alvás meg csodákat tesz. Kezdem magam ismét embernek érezni, és nem zombinak.


Hozzátáplálás: nagyon kínlódtunk ,s a hétvégén rájöttem: a darabos kaját (persze a miénket) simán elfogadja. Csak nagyon lassú így etetni, de legalább megeszi. Úhhogy kicsi fiam tegnap tárkonyos ragulevest ebédelt. Nem volt benne végülis semmi, amit ne kaphatott volna, csak ez még finom is volt, nem úgy, mint a répapüré.
Délután meg banánt kockáztam neki uzsonnára, vacsorára meg joghurtot evett.
MOst, hogy kicsit jobban eszik, nem is kér annyit szopni, még éjjel sem. éjfélkor és ötkor kelt csak. Az ötórási szopihoz amúgy ébresztőórát lehetne igazítani, Samu minden nap 5-kor "csörög".

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


lenne egy kérdésem: körömvirág vagy édeskömény tea kismennyiségben iható terhesen? nagyon tönkre ment a gyomrom a hányós-hasmenős vírus után és kéne vmi ami segít h rendbe tegye de olyan ellentmondó h mit lelek a neten van aki szerint iható van aki szerint nem dehát az édesköményt újszülött is ihatja a kólikára nem? most akkor terhesen meg nem lehet egy alig 3 kg-snak meg már igen? sztetek? nagyon fáj a gyomrom és ez így nem mehet sem aludni sem enni nem tudok már -3kg nál vagyok és ez sem okés terhesen ugye...vmit csak kéne kitalálnom. nem akarok fogyni semmiképp de így nem tudok enni se (ami nem zavarna de aludni se).

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


tea ugyben nézz utana mik vannak a terhesteakban...
egyébként pedig lehet inni Normaflorat, ugy tudom
s.orsi
 
 


honnan tudni h egy anya totál kész van? leül a körzeti orvosnál a székbe és mikor az megkérdi hogy van, akkor a bőgéstől nem bír válaszolni....sztem 10 percig levegőért kapkodtam mire elmondtam mi a nyomorom....ritka kincs mi, ha megkérdik az ember jányától hogy is van.....na nem mintha önzetlenségből és valódi érdeklődésből kérdezné a körzeti orvos de ennyi elég ahhoz h elbőgje magát....no comment.....megyek kihalok....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


jaj Te szegény! jol benyaltatok vmit! de no para, a baba igy is egészséges lesz! én is voltam az utolso terhességgel halalomon 2x is és tuléltuk! Pihenj, ha tudsz!
s.orsi
 
 


nono, kitartás!!!Én a 20. hét körül kaptam el valami hasonlót, mindenki próbált tömni kajával, de semmi nem ment le.Felhívtam az orvost, és azt mondta nyugodjak meg, nem kell erőltetni a kajálást, jobb ha nem eszem egy darabig, de inni kell.A rosszullétre b6 vitamint szedjél és igyad a normafloret.Legalábbis nekem ez segített. A teákkal viszont vigyázni kell, jól nézd meg lehet-e.ó, nehogy görcsöket okozzon.Smecta port azt lehet, és az is jó volt nekem.
Egyébként nem ajánlják az újszülötteknek a köményes teát, ezt én is most tanultam így negyedjére...
süni69
 
 


Nono, most nem viccelek, a régi dokink fosós-hányós vírusra kólát javasolt inni. GYereknek is.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


http://www.origo.hu/itthon/20100921-koz ... varon.html

maga a hír is durva de az ucsó bekezdés a legdurvább. A konyha még mindig üzemel...

uxi: igen ő is mondta. Sajna mióta terhes vagyok a gondolata is rókát okoz de tennap legyűrtem egy kis dobozzal. Jobb volt utána. Ill vettem be gyógyszert is, Talcid vagy mi sztem a kettő együtt segített egy kicsit. Éjjel megabrutál volt, most napközben jobb....hát végülis a fiamnál is 2,5 hét volt mire kimászott belőle...én még csak másfél egy hete küzdök pont ma...még van másfél hátra.....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Na mára én lettem kész. Lassan átnevezhetjük panasztopiknak ezt a topikot.

Samu éjjel 11 körül elkezdett visítani, én még ilyet nem láttam, semmi nem nyugtatta meg. Mellre nem tudtam tenni, sikított és kifli alakban feszítette magát. Végül kb 1 órás műsor után elszunnyadt a vállamon, aztán egész éjjel ez volt a program: 3/4 óra alvás, 1 óra üvöltés. 3 körül elfogadta a mellemet, akkor szopott, 5 körül már azt sem. Ekkorra olyan fáradt voltam, hogy véletlen nekimentem a falnak, még jó, hogy épp ő nem volt a kezemben. Szó szerint kóvályogtam. ( így jár, aki sosem alussza ki magát)...
Jobb híján, mivel sehogy nem nyugodott meg, beraktam az ágyába, és rácsuktam az ajtót (sem a nagyágyban sem ölben, sehogy nem volt jó), Féltem, nehogy leejtsem a fáradtságtól. Még párszor bementem, aztán elfáradhatott, mert elhallgatott, azóta alszik.

Majdnem bevittem az ügyeletre, csak itt nincs gyerekügyelet, meg úgy látta aztán ,talán mégsem lenne jó ötlet. Mindjárt felköltöm és viszem a dokihoz. Szerintem a foga lesz a ludas, de hát nem tudom, én ilyet még nem láttam. Nagyon nehezen jön a felső első két foga.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi: nálunk is volt ilyen....hű sajna nem is egyszer.....én anno adtam nekik nurofent. nem vagyok híve de ha vmi fáj hátha alapon. szted segített? nem....mi is mentünk anno dokihoz de semmit nem talált. Kómára sok erőt kívánok..egyszer elmúlik ez is....(- velem együtt, szoktam mondani erre ha már nagyon kivagyok).

Voltam ma dokinál. 26 hetesnek felel meg és 925 gr. Kövéj jány lesz... 8) ami persze nem baj ill nem lenne az ha nem nekem kéne megszülni... :roll: de asszem engem sem kiselefántra terveztek ott lenn....bár asszem ebbe spec nincs beleszólásom. AÚgy látszik a gyereket bnem viselte meg a hányós vírus...amit leadtam azt ő felszedte....vagymi....bár a mérleg keveebb mint egy hónapja de szemmel láthatóan ilyen csekélységeken nem izgatja magát. :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi,
tegnap telihold volt (vagy ma). hu, micsoda éjjel. Kiderult a dokinal mi lehetett? esetleg fulfajas?

Tegnap nekunk is ritka sz@r éjszakank volt. Miota Elisa megszuletett ilyen még nem volt. 4x kelt, altalaban csak 1x szokott vagy elég sokszor 1x sem. fél4kor ott hagytam magam mellett aludni és még igy is felébredt egy ora mulva.

Ma a sz@r éjjel utan sz@ar napom volt. Fuvaroztam a kolykoket ide-oda, a kicsi ossz 2 x fél orat tudott aludni, ami marha kevés a szokasoshoz képest. Ma beajult az esti szopin. Ki tudja milyen lesz az éjjel...

Nono,
azt gondolom tudod, h nem a sulytol fugg milyen nehéz megszulni, hanem a fejmérettol. egyébként gratula a "kovér" lanykahoz! Te pedig gyogyulgass!
s.orsi
 
 


sorsi: az egyetlen ami aggaszt h általában egy nagy babának nagy a fejecskéje is. A fiamnál necces volt a téma a doki sokszor megmérte uh-on tuti e h kifér. kifért...de azért odalenn megvisel ám egy nagy fejecske. A vonalzóm szerint ma kéne 760gr-osnak lennie....ehhez képest 925gr....khm.... :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono, ne aggódj, még bármi lehet.
Nem is biztos, hogy akkora, elég, ha 1-2 mm-rel arrébb teszi a doki a mérőt a gépen, és máris több gramm eltérés lehet.
Ilyen kis súlynál is könnyű tévedni.
Az unokatesómnak 4000 grammos gyereket mértek uh-val, aztán két nap múlva megszületett 2900 grammal... Ő meg direkt amiatt kért gátmetszést, hogy ekkora gyerek biztos szétszaggatná...

Na meg tudom nem vígasztal, de akol kettő már kijött, különösen, ha az egyik nagyobb volt, a harmadik is könnyebben kifér.


Samu: torokgyulladást állapított meg nála a doki+ fogzik is, nagyon duzzadt az ínye.
NYilván a kettő még össze si függ. Délutánra már beijedtem, mert egész nap nem fogadott el sem enni, se inni, de aztán estig többször is szopott, meg éjjel is.

Most meg megint szopisztrájkol, különösen a bal mellemet kerüli.

Úgy látszik, így harmadjára már minden kijut, Beni sosem utasította el a cicit, most ezt is kipróbáljuk. Ha enne -inna mást, nem zavarna, de a hozzátáp is csak egy kínlódás. Egy év múlva majd remélem már csak röhögök majd az egészen.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Most mondta egy ismerős, hogy fogzásra adjak neki elekrotmos fogkefét.
Betojok,hasal a fiam, és "mossa" a fogát. :D :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?