Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

makacs náthával küzködök lassan 3 hete, meg a manóm is (6 hónapos), bár ő most éppen jobban van. Milyen gyógyszert lehet erre szedni szoptatás alatt? Citromos-mézes teát iszom vödörszámra, de ez már kevés.

Köszi

Mariann
tmarianna
 
 


Még egy kérdés. Kislányom egyenlőre csak anyatejet kap, hozzátápit majd hó végén kezdjül szép lassan. Az éjszakákat már 4 hónapja végigalussza, így éjjel van 10-12 órás szopiszünet. Ez azt jelenti, hogy nekem valamikor félidőben fejni kell, mert különben reggelre úszik az ágy, meg fáj is. Általában éjje 1/2 1 és 1/2 2 között valamikor fejek, de addig nem tudok lefeküdni. Későn fekvő vagyok, tehát 1 óráért egyrészt minek, másrészt meg ha egyszer elaludtam tuti lusta vagyok felkelniKép Szóval van valami jó módszer arra, hogy ezt a fejést elhagyjam, vagy legyek türelmes, és fejjek tovább?

Mariann
tmarianna
 
 


Szia Mariann!

Homeopátiás dolgokat próbáltatok már? Azt mind lehet szoptatás mellett. Az Oscillococcinum-ot rendes gyógyszertárban is lehet kapni, ez nekem nagyon jól bevált korábban akkor, amikor éreztem, hogy ki fog törni rajtam a nátha. A tájékoztatója szerint akkor is használ, ha már kitört... Én egyébként bodza- és kakukkfűteát szoktam inni - Iboly megnyugtatott, hogy ezeket is lehet szoptatás alatt.

Jobbulást mindkettőtöknek!

GyeZsu
gyezsu
 
 

 
 

Sziasztok,

GyezsuKép
Gondoltam rá, de kicsit szkeptikus vagyok. Szülés előtt ittam szorgalmasan a málnalevél teát, szedtem a homeo bogyókat. Ennek ellenére egyáltalán nem indult be s szülésem, a történet hosszú, de végül császár lett.

Azt hiszem azért kipróbálom, milyen higításút vegyek?

Köszi a tanácsot.

Mariann
tmarianna
 
 


Mariann,
és ha egy kicsit előbb fejnél? Mondjuk lefekvés előtt közvetlenül (már amikor amúgy - a szokásos későn - lefeködnél)? Nem hiszem, hogy az az egy óra annyit számítana... Amúgy meg azt lehet még csinálni, hogy amikor fejsz, akkor mindig egy picivel kevesebbet, csak éppen hogy az a kis többlet még ne okozzon gondot (akár 5 ml-enként is lehet lefelé haladni). És így fokozatosan lehet csökkenteni az éjszakai túltermelést.

Nálunk a homeós bogyó mellett még megy a csalán is (bodzával keverve nem olyan rémes ízű). Ja és én ittam már hagymateát is, az sem túl kellemes, viszont őrülten hatásos.

Jobbulást,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi!
HA te vagy a Pécsi topkból akkor örülök hogy alkaptalak.Már nem tudomk i de segítséget kért szoptatás ügyben és mi monduk hogy te(ha te) tudnál neki segíteni. Szóval ha te vagy sz.tem nézz be oda
bocs az off -ért
Csilla
bim_bam
 
 


Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1.
Gyerkőcöm most még szopizik (+eszeget mást is, 11,5hónapos) 4-5* naponta, de szeretném ezt most már csökkenteni 3-ra és majd 2-re fokozatosan a következő hónapban. Ez a gyakoriság elég lesz neki ahhoz, hogy ne kelljen még tápszert kapnia? A védőnő azt mondja min. 2deci joghurt + 150gr túró az a mennyiség naponta, amit meg kell ennie ha már nem szopizik és 2 éves koráig csak tápszert kapjon, ne "rendes" tejet. Ez utóbbiról azt hallottam porból készítik ma Magyarországon?? Ez tuti, vagy mende-monda? és ha igen, mennyivel sterilebb vajon a tápszer (ez volt az védőnői érv), az is végülis csak por?!
Tudtok segíteni, hogy két szopi mellett akkor már elmúlik egy éves akkor most mennyi tejtermékfélére van szüksége?
2.
Ha evésidő van elkezdi tépni a pólóm ha idejében nem kapcsolok, ilyenkor elviszem tízóraizni vagy uzsonnázni utána így már általában ki tudom hagyni a szopit. Van mikor aztán egyáltalán nincs szopizási idő és ő mégis "nekem esik"Kép. Ezekkel az extraszopikkal azonban nemhogy visszább fognánk a szopit, de majdnem ott tartunk mintha nem is terelgetném sehova. Van valami ötlet mit lehet nem drasztikusat csinálni ilyenkor? Mert ilyenkor is rendesen szopizik, nem csak szippant kettőt unalmában.

Köszi!
botanika
 
 


Sziasztok lányok!

Az Aventnek nincs elektromos kiegészítője.
Van akinek az AVENT jön be, van, akinek a medela Harmony, van akinek az elektromosak. Van akinek csak a saját keze.
Ahol bérelni lehet, ott ugye kipróbálható, hogy mi jön be. A Tiva-Mednél bérelni lehet Harmonyt, Aventet és a nagy Medela elektromost.

Botanika!
Nekem a leírásból úgy tűnik, hogy a babád még nem akarja elhagyni azokat a szopikat. Nem lehet, hogy még rábízod?
Színtejet hivatalosan 1 éves kortól adhatsz. Szerintem nincs meghatározva, hogy mennyi tejterméket KELL fogyasztania egy 13 hónapos babának. Valószínűleg a tápszerek gondosabb ellenőrzésen mennek keresztül, mint a normál tej. Azonban a ded lehet, hogy mindent magasból letojik és inni sem hajlandó mást csak anyatejet. Akkor mindegy, hogy mivel kínálgatod. Egyébként ha más folyadékot (vizet, gyümölcslevet) elfogad, akkor akár ne is parázz a tejen, tápszeren. Jó ha eszik valamennyi tejterméket, de más forrásokból is bejuttatja a szervezetébe ami kell. Csak kellően változatosan kínáld neki mindazokat a kajákat amiket már ehet, ki fogja azt választani amiből a szervezetében hiány van. Akkor, ha a kajálás nem játszmázás nálatok. Könnyedén véve, a gyerek akaratát nem befolyásolva egyensúlyban lesznek a dolgok.
Nagyobbik fiam (szopi lehetőségével) 1.5 éves koráig nem kérte a tejet, (bezzeg a sajtot és a joghurtot)azóta azért megissza.
A kisebbik hónapokig veszettül követelte a sütőélesztőt (biztos B vitamin hiánya volt) , most legutóbb nem kérte. Becsülettel el is csodálkoztam. Kép

Sziasztok
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok,

és ha lecsökkentem az éjszakai fejés mennyiségét, illetve elhagyom a fejést, akkor ez kihatással van a nappali mennyiségre? Attól félek, ha 12 órán keresztül nincs szopi a másik 12 órában meg 4-5-nek kell még lennie, hogy a nappali mennyiség is csökken?

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok!
Botanika!
Én pont ugyanott tartok, mint te, csak éppen lassan 14 hónapos a fiam. Még az éjszakai szopiról sem tudtam leszoktatni, egy pár napig sikerült ringatással visszaaltatni, de most már ha megyek hozzá éjjel, rögtön mutatja a szopis fotelt, a cumi sem kell neki. Olyan is előfordul, hogy a reggeli szopi után egy órával hozza a párnát. Nem tudom, mikor fog leszokni, vagy legalább csökkenteni a szopik számát?? Ráadásul még nappal is szopira alszik el.

Snoopy!
Őszintén szólva, én nem hiszek ebben az elméletben, hogy a gyerek kiválasztja magának, amire szüksége van, ezek szerint az én fiamnak nincs szüksége zöldségre, gyümölcsre, tejtermékre csak minimálisan (egy szelet sajt/nap), viszont szüksége van édességre (túrórudi, babapuding jöhet, de babajoghurt nem). Semmi egészségesre nincs szüksége. Szerinte.
Zsófi
zsóf
 
 


Sziasztok!

Zsófi!
Igaz, ami igaz a dedek szeretik az édeset (bár mindenki meglepetésére Zsombi pár hónapig kiköpte, ha csoki került a szájába, még akkor is, ha ő kívánta meg Kép) Akkor ha lehet válogatni: túró rudi, babapuding, akkor a cukrosabbat választják. Ez nyilván nem tartozik az ösztönösen választottak közé. Ha nincs ilyen a hűtőben és mi sem eszünk ilyet előtte, akkor csak igen ritkán jut eszébe a dedeknek (persze csak a mieinkről tudok beszámolni), ráadásul pontosan csak a beszélőképes tud kérni rágcsa köznéven összefoglalt szörnyűségeket.
Ha nem fut bele és szisztematikusan nem kínálod semmi ilyesmivel, viszont a gyümölcsöket, zöldségeket változatosan (darabosan, reszelve, pépnek, lének) kínálod, akkor előbb-utóbb csak lesz a fogára való. Ha nem érzed úgy, hogy valamit azért ennie kell és akkor adsz túró rudit, hanem például azt mondod, hogy úgyis szopizik (ami könnyen emészthető és C vitamin tartalma is van (ami annak a függvénye, hogy Benned mennyi van), akkor játszva ki lehet iktatni ezeket a kajákat, szerintem.
Nálunk nagy sláger volt a habjoghurt. Amíg el nem olvastam az összetevőket. Nincs benne egy fikarcnyi gyümölcs sem. Csak aroma. Onnantól, még ha kérte is, akkor is azt mondtam, hogy nem találtam a boltban. Ha meglátta, hogy van a boltban, akkor azt mondtam, hogy most nincs nálunk arra pénz. Bár most már megértené azt is, hogy az a baj vele, hogy nem igazi. Asszem legközelebb áttérek erre Kép

Szóval ha könnyedén veszed, hogy 1.5 óra alatt alkottál gyümölcssalit és nem eszi,ami persze mérgesítő, de ha erőszakoskodsz vele, vagy éppen hamar nyalánkságot kínálsz helyette, akkor biztosan nem haladtok előre. Ha mindig csak egy vagy két dolog van, ami közül választhat (nem addig kínálgatod mindennel, amíg végre szíveskedik enni valamit( nálunk a nagyi csinálja ezt GrrrrrrKép)), és ha nem kér semmit, akkor hagyod éhesen, vagy szopival, akkor menni fog. Mivel úgysem szeretné nélkülözni a szopit, akkor jobb, ha Te is kihasználod az előnyeit...Kép

Nem mondom, ha ez nagy szemléletváltást jelentene, akkor nem könnyű.
Neked kell eldöntened, hogy mi a jobb nektek.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Snoopy!
Valóban, lehet, hogy sok mindenben már elrontottam a dolgot. Ott kezdődött, hogy 8-10 hónap között csak szopizott, semmi mást nem volt hajlandó enni, ezalatt fél kilót fogyott, vashiánya lett, tehát azt hiszem, jogosan aggódtam, hogy nem elég a szopi. Talán ez rögzült is bennem. Nagyon örültem, hogy amikor bevezettük a lisztféléket, elkezdett enni, zsemlét - mai napig üresen. Azt hiszem, mi nem a "hagyományos magyar" koszton élünk, gyakran eszünk főzeléket, húsos-zöldséges egytálételeket, raguféléket. Mégsem tetszik meg Botinak semmi, ami zöldségre hasonlít (kivéve alkalmanként kb. 10 szem zöldborsó, kézzel csipegetve), meg sem kóstolja őket, de mást sem, aminek a külleme nem szimpi. Néha végiggondolom, hogy mit evett egy nap, tegnap pl. összesen kb. 1/2 zsemle, 1 szelet sajt, 1 zabpelyhes keksz, kb. 2 szál spagetti szósszal, 1 dl babapuding, 10 szem szőlő, 1 dl gyümölcslé. Nem tudom, más babák hogy vannak vele, de egy egész napi menünek nekem ez kevésnek tűnik, minőségileg mindenképpen. Csupa szénhidrát, semmi vitamin. Persze valószínűleg nem kéne ilyen problémát csinálnom ebből, de nem szeretném, ha édességeken nőne fel, és olyan kövér lenne, mint az anyja. Kép
Bocs, a téma már nagyon OFF lett, csak hát itt merült fel.
Zsófi
zsóf
 
 


Mariann,
erről sajna gőzöm sincs pontosan, ill. csak kb. tudom, hogy bizony az éjszakai szopi/fejés jelentősen növelheti is a tejmennyiséget, így akkor ha ez nincs, akkor logikusan akár csökkenhet is. De azt is tudom, hogy a mell sok mindenhez képes alkalmazkodni, és gondolom, az teljesen egyéni, hogy kié mennyire és mihez, na meg a baba igényeitől is függ, mert ugye az a kiváltó inger. Tehát előfordulhat, hogy csökken a napi mennyiség, de az is, hogy csak az éjszakai többlettermelés szűnik meg. Ha ettől tartanék, én azt tenném, hogy először nem annyira csökkenteném a fejést, csak előbbre hoznám egy kicsit, ill. nem hagynám teljesen el, amíg nagyon szorongató, hogy csak anyatejen éljen a kölkec. Utána lazítanék jobban a dolgon. De ez csak az én véleményem.

OFF
Bim_bam Csilla Kép
én vagyok. A lányt figyelemmel kísérem másik topikban, én küldtem a pécsibe, hátha tudtok neki okosat mondani. Ha tudok, természetesen segítek neki, de sajna én sem vagyok rendes hozzáértő, csak saját tapasztalataim vannak, és azok teljesen más jellegűek, illetve a problémáim pont ellentétesek voltak, mint az övé. Ezért nem ajánlottam fel rögtön a segítségemet, mert nem vagyok biztos benne, hogy az én tapasztalataim hasznosak lennének neki.

ON

Snoopy,
majd magánban kérdezhetek a fejőkről?

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Snoopy,
Hát igazság szerint én imádtam szoptatni, de most már inkább csak szeretek és a napi 2-3max. lenne inkább elfogadható, ráadásul mivel tesót tervezünk ezért is szeretném, ha az esélyeim is nőnének meg egy kicsit magamra is találnék. Szóval tényleg szeretnék szopi számot csökkenteni, de hogy mondjak nemet????
Nasiztatni nem akarom, meg ma is nagy adag almapüré után nem volt hajlandó lemondani a szopiról.
Tejtermékgrammokba nem mennék bele végülis az inkább hozzátápis téma, de azért azt nem hiszem, hogy azt a mennyiségű kalciumot és fehérjét a víz és a gyümölcslé pótolhatná???

Zsóf,
Mi kb. 6 hónapos kora óta próbáljuk az önálló alvásra "nevelni", mert hagyományos módszerekkel már egyáltalán nem volt a gyerkőc altatható. Lett is jó kis napirendünk magától elalvással ami számomra maga a csoda - ám csak nappal működött. Kb. két hete felborultunk valamitől, de azóta újra tanultuk (némi nyaffogás árán) a dolgot és azóta az éjszakai szopikat is próbáljuk kihagyni. És ami a legújabb csoda nekünk, hogy ki lehet hagyni! Így nappal is több a kedvem a szopikhoz, de azért a "gyengéd leszoktatás" kérdésem tovább él!

Iboly,
Ha főleg leszoktatás ügyben, de tej kontra tápszer ügyben is esetleg tudsz valami biztosat ill. ajánlott mennyiség ügyben van ötleted kérlek írj nekünk köszi!
botanika
 
 


Zsófi,
Van egy öcsém, augusztusban múlt 19 éves. 85-ben, mikor született, kötelezöen 6 hetesen kezdödött a hozzátáp almalével. Kiköpte. És újra és újra undorral kiköpte. 18 évig soha semmiféle gyümölcsöt nem volt hajlandó megenni, tavaly nagy nehezen a kifacsart narancslevet megkóstolta, azt most issza, meg azóta az agyoncukrozott dobozos leveket is. Zöldségek hasonlóan. Sültkrumpli megy, semmi egyéb :-). Megjegyzem, anyukám 4 gyereket nevelt fel, az idézett példány a harmadik a sorban, szóval nem valószinü, hogy anyu rontotta el.
Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell kinálgatni gyümölccsel, zöldséggel, de tudd, hogy ilyen is van. Az öcsémnek soha komoly baja nem volt, nem látszik, hogy vitaminhiánya lenne. Él és virul Kép.

Bocs az OFF-ért

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok!
Rekabeka!
Kösz a nyugtatást, de azért köztünk szólva, nem hangzik valami jól. Vitaminkészítményeket azért szedett? Valahogy nem ezt tartják az egészségesnek Kép!
Zsófi
zsóf
 
 


Bizony, nem hangzik jól Kép. Anyukám is kétségbe volt esve az elején, de hát beletömni nem lehet.
Abban bizott, késöbb, ha nagyobb lesz, és látja, hogy mi is esszük, ö is fog. Hát nem igy lett. Most mindenesetre úgy néz ki, tényleg nem volt rá szüksége, vagy a fene tudja Kép.
Hogy szedett-e külön vitamint, nem emlékszem, c-vitamint biztos, azt mindannyian szedtünk ösztöl tavaszig.

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok !
Rövid kérdés: a sportnak van hatása a tejre?
Nem a maraton lefutására gondoltam, hanem napi fél óra lépcsözésre vagy hasonlóra. Ez ránézésre nem sok, viszont az utóbbi években nem nagyon sportoltam, igy nekem az :-) Ezért a kérdés...
schmo
 
 


Szia Schmo!

Vsz nyugodtan elkezdheted, lassan, fokozatosan. A kimerítő fizikai munka, sportolás csökkenti a tejtermelést, de a félóra lépcsőzés még nem ilyen. És csak addig csináld, amíg jóesik. Ha észrevennéd, hogy csökken a tejtermelésed pár nap pihenővel, intenzívebb szoptatással rendbehozhatod.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Haho Betti ,
"ameddig jólesik" ??? Áááá, akkor neki se állok :-)
Viszont akkor ezekszerint pl pár nap sielés elég rizikós lenne... Nem mostanság tervezzük, de azért majd észbentartom, hogy ezt is figyelembe kell venni.
schmo
 
 


Schmo!

KépKépKép Én is így vagyok vele! Pedig most már nem ártana tornázgatni.
Síelni lehet úgy is, hogy csak a kisebb pályákon csúszkálsz (csak nem az igazi). Nem kell rögtön sokkm-es sífutásba kezdeni meg a legmagasabb csúcsot megcélozni. Meg addig azért eltelik pár hónap, addigra egész jó formába kerülhetszKép

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Schmo!
Lépcsőzz vagy kocogj nyugodtan, és közben figyelj a következőkre:
-cicinek biztos támasz - a "lengedezésből" sajnos mellgyulladás is lehet,
-folyadékpótlás,
-lélekben felkészülni, hogy sport után más ízű (sósabb) a tej, és a babó esetleg óvást jelent be.
Ha meg síelni is mennétek, külön jó, ha kipróbálod, hogy mi a aport hatása nálad - talán Snoopy írta vhol az archívban, hogy neki spec. többlettermelést okozott a kocogás.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


sziasztok4 Örülök, hogy ezt más is írta, én is mindig úgy éreztem futás után, hogy feszül, teli a mellem, de azt hittem, ez hülyeség. egyébként nekem azt mondta a dokim (sport kórház), hogy 3 hónap után nyugodtan fokozatosan visszaállhatok sportolni. A nagy fiam 5 hónapos volt, amikor először indultam 10 km-en, 5 perccel a rajt előtt megszoptattam, majd beérkezés után is gond nélkül. Szóval ki kell próbálni, kinek hogy reagál a szervezete! Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Borcsa!
Nem kocogás volt az, hanem futás! KépKépKép
Egyébként kidolgoztam egy elméletet, ami megmagyarázza a töblettermelést és a sósabb tejet is. Eddig bevált, logikus és áttekinthető:

Amikor sportolsz meleged lesz és izzadsz. A szervezeted feltételezi, hogy a baba ugyanolyan környezetben van, mint Te, azaz ő is izzad. Folyadékot és sót veszít. Mit csinál az anyatermészet? Folyadékot és sót pótol a tejjel. Hogy ettől a Te folyadék és só szinted csökken? Mikor érdekelte ez a tejtermelést? Kép

Azaz mellgyulladás lehet a nem megfelelő rögzítéstől és a megugró termeléstől is. A babád ugyanúgy izzadna, biztos szívesen venné a sósabb tejet (tényleg szüksége lenne rá). Így kétesélyes a dolog. Nyilván beállítható a teljesítmény,a sósság a babához (dedeim bírták az ízváltozást Kép).
Tejcsökkenéstől csak akkor kell tartani, ha nem figyelsz a folyadékpótlásra és nincs miből tejet csinálni. De ilyen gondos anyukáknál ez persze nem eshet meg....Kép

Kriszi!
Persze, kérdezhetsz magánban is. Ha viszont mások is profitálhatnak belőle, akkor szerintem a témába illik...

Jó szopit mindenkinek!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Snoopy!
Tetszik az elméletedKép

Én azt figyeltem meg, hogy úgy kb. 6 hónapos szoptatás után, már a bevitt folyadék sem számított különösebben. Szóval a szervezetem inkább kiszáradt volna, de a tejet előállította. (Persze, csak úgy normál körülmények között, nem nagy folyadékvesztéskor.)

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Snoopy!
Igenis!KépKépKépKép
(Most tisztelegtemKép)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok !

Mostanában a babó (7 hetes) szinte minden szoptatásnál eljátsza (többször is) azt, hogy kiengedi a cicit a szájából és utána rögtön vissza is cumizza. Nem kitátja a száját és bekapja, hanem egy cuppantással a mellbimbót, aztán több szivással a bimbóudvart... elég fájdalmas. Van ötletetek, hogy miért és hogy hogy lehetne "lebeszélni" róla?
schmo
 
 


Schmo,
nem fogod elhinni, de ilyen korúak csinálnak ilyet Kép Hát, pl. ha nem jól csinálja, akkor kiveszed, és újra próbálkoztok (pl.). Persze ezzel óvatosan kell bánni, mert ha többször elveszed, akkor bedühödhet. Az én lányom kicsit később csinált hasonlót, ő bekapta a bimbó végét, szorongatta az ínyével, és közben rángatta a fejét. Az sem volt utolsó élmény... Kép Ja erről jut eszembe, úgy rémlik, kb. ilyentájt már elindulhatnak a fogcsírák, és ugyan esetleg még hónapokig semmi nyoma a fogacskának, a babónak azért kellemetlen érzés. Lehet benne vmi, mert Cicó kb. a fent emlegetett "gumicicizéssel" egyidőben kezdett nyálzani is.
Ja és szintén hihetetlen, de pár hét alatt magától abbahagyta Kép

Kitartás,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Szia Kriszi,
A fejrángatás is megvan és nyálazni is nyálazunk. Hurrá !!!
Ezenkivül kezdi felfedezni a világot és ezért idönként kiköpi a cicit és nézelödik. Aztán persze keresi, hogy hol van. Aztán megint kiköpi és néz... Nem valami hatékony Kép
De azért az jó hir, hogy a "gumicicizést" abbahagyja, mert ha csak eszembejut, fáj...
schmo
 
 


Szia Schmo!

Ennél még jobb, ha úgy nézelődik, hogy nem köpi ki a cicitKép. Nálunk volt ilyen is, felejthetetlen élmény.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Szia Betti,
Ja, igen, ezt is akartam irni, csak kifelejtettem... Szóval a "cicivel a szájban nézzünk körbe a szobában" müsorszám is nagyon jól megy Kép
schmo
 
 


Eggen, ösmerős Kép Jesszus, ha belegondolok, hogy hamarosan lesz még egy, aki ezt csinálja... Kép

Schmo,
nem akarlak idegesíteni, de lehet, hogy sosem lesz egy megülős, türelmesen kajolós, nagy zabás fajta... Cicó legalábbis most kimondottan un enni, és pontról pontról ugyanezeket csinálta ennyi idősen Kép Na jó, azért vannak kivételek, a savanyúkáposzta vagy a sült hal kedvéért még az etetőszékbe is hajlandó beülni Kép
Na komolyra fordítva a szót: ez a körbenézős figura fog menni egy pár hónapig még, nálunk legalábbis már nyolc hónapos is elmúlt, amikor nagyjából nyugis szopis idők jöttek újra. De a gumicicit olyan három hónaposan tényleg abbahagyta! Legendás, hogy a fél év körüli babákat hangszigetelt sötétkamrában lehet csak megszoptatni...de lehet, hogy ezt azért megússzátok, ezek a kölkök annyifélék lehetnek Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Szia Schmo!

Csak hogy fokozzam az élvezeteket: a "lecuppanás" sem rossz! Kép (Mármint amikor nem kinyitja a száját és elengedi, hanem húzza magával.)

Egyébként múlt héten voltam az Istvánban a szoptatós doktornéninél (szoptatási tanácsadó küldött hozzá), mert piros-hámlós-sebes bimbóudvar alakult ki a bal mellemen és már kezdett fájni szoptatás elején. (Kaptam két kenőcsöt, amivel felváltva kell kenegetni, szoptatás előtt lemosni.) Doktornéni megnézett egy szopizást, és megállapította, hogy 1) gyermek nem kapja be eléggé a cicit, a bimbóudar széle kilóg 2) cicit tolja el magától szopizás közben. (Kriszi, szerintem te írtál hasonlót - néha valóban izomlázam lesz a karomban, annyira "ellen kell tartani".) Elmagyarázta Katának, hogy ne csinálja Kép, de mondtam neki, hogy a magyarázással én még nem mentem semmire (a csipkedésről próbálom néha magyarázattal leszoktatni). És hogy jó közel tartsam a cicihez szopi közben.

Na, mindezt csak azért írtam le, hogy lásd, nem minden baba nő ki mindent (rendes vagyok, nem? Kép) - viszont a mellem azért megedződött, úgyhogy most már nem fáj. Kép

Minden jót!

GyeZsu

Kriszi, ezek szerint lehet már gratulálni? Kép
gyezsu
 
 


Szia GyeZsu !

Hát, én babóm se kapja be az egész bimbóudvart. Próbáltam, de nem megy. A szoptatásos könyv azt irta, hogy a kisebb bimbóudvart be kell kapnia, a nagyobbat meg minél jobban. Igy hát úgy döntöttem, nekem nagyobb van Kép Tudja esetleg valaki, hogy mi az a nagyobb?

Ja igen, és kérdeznék mást is.
- Idöröl idöre megfájdul a mellbimbóm. Nem sebes, hanem megkeményszik a teteje és világos szinü lesz. Ez tart pár napig, aztán elmúlik (ilyenkor is kicsit keményebb, mint régen, de gondolom, ez normális... normális?). És aztán pár nap/hét múlva megint visszajön. Ez attól van, hogy rosszul csinálom(juk) vagy az igénybevételtöl?

- Úgy rémlik, valaki már kérdezte, hogy hogy lehet rávenni a babót, hogy mindkét ajka kifele forduljon. Az alsót tudom korrigálni, a felsöt nem. Miután gyakran és gyorsan (gumicici ugye...)engedi el és kapja be, ezért bekapáskor se tudok "rásegiteni" (meg hát a felsöre nincs is már szabad kezem). Szóval van ötletetek? Vagy nem olyan gáz? (vagy lehet, hogy az elözö kérdésem ebböl ered?)

- Mariann kérdezett éjszakai nem-szoptatás kapcsán. Nálunk most 9-kor eszik este és reggel 5-kor ébreszetem (ez másik téma, majd erröl is kérdezek) - közben nem fejek (inkább alszom), de igy már szétdurranás határán Kép Jó lenne, ha még többet aludna, de akkor hogy kellene? Keljek fel éjszaka közepén "csapolni" egy kicsit? Gondolom, ez a megoldás, csak annyira jó hosszut aludni..

Kriszi, gratu !!!
schmo
 
 


Lányok,
kösz a gratulát Kép (GyeZsu, igen, lehet Kép )

GyeZsu,
igen, Cicó ezt az eltologatós témát is csinálta, nagyon sokáig, csak akkor hagyta végleg abba, amikor végleg feladtam az ülves szopizós verziót (akkor már csak elalváshoz kellett neki, úgyhogy könnyebb is volt fekve). Mert fekve nem tologatott, csak amikor klasszikusan a karomban tartottam. Ja, és volt olyan időszaka, amikor ehhez még a másik cicin pihentette mindkét lábát Kép A magyarázás nálunk iy ilyen hatással volt. De jelentem, hogy 22 hónaposan már egész jól el lehet neki magyarázni dolgokat Kép

Schmo,
a bimbódon a bőr lesz világosabb színű? Olyan sárgás-fehéres? Mert erre van tippem, hogy mi. Egyyébként végső esetben az alsó ajak a nagyon fontos, hogy azzal tudj mit kezdeni; a felsőt nálunk soha nem sikerült megkorrigálni Kép
Bimbóudvar: nekem van olyan változatom is, hogy egy minimum három centis átmérőjű kört kellene bekapnia. Én ebben megnyugodtam, mert nálunk az mindig megvolt.
A fájós bimbóról nem tudok mit mondani, mert nekem annyira pici és lapos, hogy a kölöknek nemigen sikerült csak azt elmarnia (bár keményen igyekezett, l. fent).
Éjszaka: nekem ez is csak mások tapasztalataiból-tanácsaiból megy, mert Cicó milliószor kelt éjjel majdnem másfél éves koráig. Szóval a csapolás nem árt, ha nagyon durrogsz, akkor egy picit muszáj is. De nem muszáj pont az éjszaka közepén. Lehet ezzel játszani, hogy pl. nagyon késő este lefekvés előtt, vagy ilyenek. És lehet fokozatosan csökkenteni a csapolás mennyiségét, akkor elvileg beáll a dolog szép lassan, és nem fogsz reggelre elázni Kép Hosszú alvásért irigykedem is egy picit Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi,
Igen a bör, olyan sárgás-fehéres. Mi a tipp? (nekem is pici és lapos... de ha babó "kezelésbe" veszi, akkor már nem Kép )

Bimbóudvar: megmérem ...

A hosszú alvást megbecsülöm ám ! Remélem, megtartja e jó szokását. Söt... Kép
schmo
 
 


Kriszi
Gratula KépKépKép
Cicó nem reklamál a tejcsi miatt?

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok!

Nemrég nagy segítségemre voltatok itt mellszívóval kapcsolatban. Most nagyobb bajban kérném a segítségeteket. Volt tejem rendesen a szülés után, de aztán visszakerültem a kórházba egy méhbevérzés miatt , ahol ergam cseppeket kaptam, amitől úgy elapadtam, hogy most már csak napi 200 gr tejem maradt. Illetve távol voltam a gyermektől két napig, fejtem bent rendesen, de bizonyult hatásosnak. A védőnő szerint már nem fog nőni ez a mennyiség, de én nem adom fel. Iszom a soja tejet, eszem a lucerna csírát és iszom a Laktoherbet, ja meg a urtica ureus ch5-öst. Hátha nőni fog a mennyiség. A legrosszabb az, hogy amíg én kórházban voltam a babuska elfelejtet ciciből szopni, pedig az segítene szaporítani. Egyszerűen lusta. Igyekszem azért visszaszoktatni és ez most úgy tűnik meg is indult, de 4-5 korty után elfárad és feladja. Akkor ráerőszakolom, de akkor csak úgy csinál, mint aki szopizik, de igazából nem szívja, csak játszik vele. Utána meg úgy nyeli a tápit, mint aki egy éve nem evett.

Most vagyunk 3 hetesek és én nagyon kétségbe vagyok esve, hogy így elfogyott a tejem és tápszereznem kell majd a kisbabám Kép

Tud valaki segíteni?

Köszönettel Multi
multiplusz
 
 


Sziasztok!

Kriszi!
Hatalmas gratula!!!! KépKépKép

Nagyon regen jartam mar itt, Emma januarban lesz ket eves es sajnos mar regen nem szopizik. Viszont van egy 3 honaposom, Dani es nagyon boldog vagyok, hogy most nincs gondom a szopival.
Kicsim mar most 6550 gr, Emma 7 honaposan volt ennyi...
Nem kell paraznom a hizas miatt, o nem is cumizik, cumisuveget meg nem latott.

Kriszi! Ugyanaz van nalunk is a ciciforgatassal. Ulo pozicioban csinalja ezt, fekve semmi gond, es ugy vettem eszre, hogy tobbet is eszik fekve.
Lehet, hogy igy jobban, vagy mashogy jon a tej?
Az a baj, hogy Emma mellett nem igazan tudok mindig lefekudni a szopikhoz, mert akkor a fejunkre maszik. Igy marad az este-ejszaka, delutan es ha itthon van valaki es addig foglalkozik vele.
Meg egy kerdes:
Alvasugy: Megint ugyanaz kezd lenni, mint Emmanal volt. Valoszinuleg en csinalok vmit rosszul. Este 8kor alszik el, utana kb fel 2 korul eszik. Ilyenkor meg altalaban vissza tudom tenni az agyba. Utana 4 korul ebred, eszik es itt jon a nyuglodes. Visszaalszik 1 orara, ujra ebred, ha nem jon rogton a cici a szajaba, uvolt.
De tudom, hogy ez nem jo neki, mert utana megint egy ora mulva ebred, lathatoan faj a hasa, bennragadnak a bufik, bukas.... stb stb. Igy megy ez 7 - fel8 ig, akkor kelunk.
Mit kene csinalni? Raadasul tudom is mitol van. Nyilvan az elso tejbol eszik sokat, ami nem igazan taplalo, viszont faj tole a hasa. Felek, hogy ez lesz honapokig, es en mar kezdek hulla lenni. Raadasul nehezeben birom, mint anno, mert ugye nappal Emma is nagyon lefaraszt.

Kriszi!
Meselj, mikor szuletik a babo? Ha erdekelnek reszletek a kezdeti nehezsegekrol, szivesen meselek, hiszen Emma es Cico egyidosek.
Emma mostmar szerencsere ujra kiegyensulyozott, es nagyon ugyes, be nem all a szaja mindket nyelven. Imadom oket. Kép

pusz
Kakukk
kakukkfu
 
 


Szia Lányok !

Tegnap óta új tudományunk van. A babó általában szopi után (de van, hogy csak úgy...) nagy cuppanások közepette szopogatja a felsö ajkát. Ti mint tapasztalt anyukák, biztos tudjátok, hogy ez éhség jele lehet vagy inkább olyan, mint az ujjcumizás, amolyan nyugtató jellegü elfoglaltság?

köszi
schmo
 
 


Multiplusz!

Hallottál már a az SNS (Szoptanít) készülékről? Egy rövid leírás: Ez a segédeszköz az anya nyakába akasztható műanyag flakonból, és három, különböző vastagságú vékony, lágy műanyag csőből áll. A palackból kivezető cső végét a mellbimbó felső részére kell helyezni, úgy, hogy a cső kicsit túlérjen a bimbón. A csövet bőrbarát ragasztószalaggal rögzíthetjük a mellen. Így, miközben a kicsi szopik, addig a csövön át is kap táplálékot. Az eszköz használatát csökkent tejtermelés, lassú súlynövekedés, helytelen szopási technika esetén javasolják. Nagyon jól alkalmazható akkor, ha az anya már egyszer abbahagyta a szoptatást, de szeretné gyermekét mégis mellből táplálni. Ígéretes segédeszköz örökbefogadó anyák számára. Ha megfelelően adagoljuk a pótlást, akkor az SNS használata során megindul, és fokozódik a tejtermelés. Néhány hét alatt visszatérhetünk segítségével a teljes szoptatáshoz. A http://www.tiva-med.hu/index1.htm oldalon a babáknak szóló részben a Medela termékek közt megnézheted, hogy hogy is néz ki. Az ismerettségi körömben egy örökbefogadó anyuka alkalmazta sikerrel.

Kakukk!

Hiányzol a másik topikból.

Jó éjt!

Zita
pzita
 
 


Multiplusz!

Én ugyan nem értek a szoptatáshoz, de ne add fel! Nekem azt mondták a kórházban, hogy 6 hét alatt bármikor beindulhat a tej. Ezért van még időd. Legyél türelmes és mindig szopival kezdjetek.

Tudom ez nem túl sok tanács, de sok szorítok Neked.
Üdv. Melinda
szokolka
 
 


Multiplusz!

Cumisüveget használ(ta)tok? Nem szorítja az ajkaival a cicit szopizás közben? Elég mélyen bekapja? Nagyra nyitja a száját? Lehet, hogy cumizavaros lett. Meg okos is, biztos rájött, könnyebben is hozzá lehet jutni a tejhez.
Szerintem gyorsan próbálj meg felhívni egy szoptatási tanácsadót, ha cumizavarról van szó, azt így neten keresztül nem nagyon lehet megoldani. A károgó védőnőt meg felejtsd el gyorsan.
Nyugodj megKép, én úgy gondolom, innen még bőven van visszaút, csak jó lenne a közvetlen segítség.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Multi!
Csütörtökön lesz LLL baba-mama klub a Budai Családsegítőben 10-12-ig. Esetleg megpróbálhattok oda eljutni. Szoktak lenni ilyen pici babák.
Ez egy kis olvasnivaló, hátha találsz benne vmi hasznosat: http://www.lll.hu/leche/32h.shtml
Drukkolok nektek!KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Hahó,
jesszus, egy napig nem jövök, és micsoda termés Kép

Multiplusz,
tippem sajna erre nincs, viszont csatlakozom Melindához: az ismeretségi körömben két baba is van, akik hat hetes korukra tanultak meg szopizni egyáltalán vhogyan, előtte egyáltalán nem akartak. És megfontolnám az SNS-t is, tényleg hasznos lehet. És küldök sok-sok kitartást is, szükséged lesz rá Kép

Schmo,
nekem is volt ilyen cicifehéredés, de főleg fejés után, illetve eleinte szopi után...meg zuhanyozáskor, ha fáztam. Na ez lett gyanús, és erre kérdeztem rá. Itt nekem Pele azt mondta, hogy ez a mellbimbó körüli izmok begörcsölésétől van, amit a túl kemény fejés, vagy a nem tökéletes szopitechnika okoz. A probléma az vele, hogy ettől a görcsöléstől nehezebben jut ki a tejci. A szopitechnika tökéletesedésével, a cici edződésével, a minél kíméletesebb fejéssel (már ha muszáj fejni) küszöbölhető ki a dolog. Mondjuk nálunk ez olyan huszadrangú probléma volt, nemigen volt energiám még ezzel is külön foglalkozni, mire meg lett volna, addigra helyrejött magától.

Rekabeka,
köszi Kép Cicót egyébként abszolút nem izgatja a dolog, igaz, már csak elalváshoz szopizik, azt is csak délben, azt se mindennap. Szerintem már csaknem mindegy neki, hogy jön belőle vagy nem... Kép

Kakukk,
OFF
Köszikösziköszi Kép
De jó újra hallani rólatok!!! Uramatyám, mindkét nyelven??? Miről maradtam le? Kép
Tudtam ám Daniról, de ezúton is gratula!!! Nagyon édesek a profilban Kép Nálunk május végén jön a tesó, addigra Cicó már majdnem kettő és fél lesz, igazi felnőtt Kép Kicsit aggódom is, hogy milyen lesz kettőjükkel, de csak reménykedni tudok, hogy másodszorra egy nyugisabb, zabásabb és hízósabb kölköt kapok Kép Igen, kíváncsi vagyok a kezdeti nehézségekre, de tán ezek egy része itt nagyon off lenne - tereljük magánba a dolgot? Az emilcímem ott van a profilomban.
ON
Ciciforgatás: szerintem ennek az a prózai oka van, hogy fekve nem látnak annyi mindent, és jobban tudnak a szopira koncentrálni. Cicó legalábbis két hónaposan a mintás ágykárpitnak kiabált szopi közben (helyett), én meg teregettem le mindent fehérrel, ez átmenetileg bejött. Elvileg fekve nem jön jobban a tej (sőt), legfeljebb ha fölötte van az ember, és a szájába lógatja Kép . Emlékszem, annak idején te írtad, hogy szerettek hídpozícióban enni Emmával, és akkor elforogni sem tud. Na hídpozícióban tényleg jobban jön, nálunk ez cicicsomósodáskor volt bevett póz, közben masszírozni is jól lehetett.
Alvás-cicizés: együttérzésem. Cicó anno olyan négy hónaposan uezt csinálta, azzal a különbséggel, hogy hajnali négykor ő FÖLKELT - igaz, akkor nyár volt, és nagyon világos már hajnalban. Mondjuk én már meg vagyok fertőzve az együttalvás bacijával, de a leganyakímélőbb megoldás szerintem a kicsi mellé fekvés, esetleg fekhet ő rajtad is hason, akkor talán könnyebben kijönnek a pukik-büfik, és kaphat cicit, amikor csak akar. Ennél kevésbé radikálisak szokták a cumit és társait is javasolni ilyenkor. Cicó mondjuk nem hagyta abba, a sokrétű éjjeli kelésről is akkor tett le, amikor leszoktattuk az éjjeli szopiról (jóval egyéves kora után). Az éjjeli felpattogásról úgy am Block meg csak most pár hete.

Üdv mindenkinek,
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi!
Gratula!KépKépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Kriszi!

Papa nalunk francia, innen a ketnyelvuseg, de azt hittem tudod. Kép
O, ha majusban jon nalatok a babo, akkor valoszinuleg egesz mas lesz a szituacio. Emma csak masfel eves volt. Irok majd neked.
Nyugisabb, zabasabb, hizosabb KépKépKép nalunk bejott, remelem neked is sikerul.
Nem reklamal Cico, hogy most kevesebb/mas a tej? Nem faj a szoptatas?
Lehet, hogy tandemszoptatni fogsz?
Igen, Emma a vegen csak hidpozicioban volt hajlando enni, aztan mar ugy sem. Kép
Ekkor volt 7 honapos. Lehet, hogy hibaztam es osszekevertem egy sztrajkkal az egeszet, de az biztos, hogy sokaig probalkoztam es eredmenytelenul.
Raadasul allandoan idegeskedtem a nemhizason.
Emlekszem, hogy ti atveszeltetek egy hasonlo idoszakot. Lehet, hogy nem volt eleg turelmem? De meddig varhattam volna? Csak kellet neki valamit adnom kulonben SEMMIT nem evett volna. Kép
Na mindegy, keso banat. Danival viszont eddig tenyleg semmi gond.
A hajnallal az a baj, hogy adok en cicit, akarmennyit, de latom, hogy neki nem jo. faj a hasa, sokat bukik, nyugos stb.
A cumit ejszaka egyaltalan nem fogadja el, nappal is nagyon ritkan, mar nem is probalkozom.
Rajtam fekve szerintem nem tudna szopizni, mert kicsi a cicim es be sem tudna ugy kapni.
Meg nem latom a megoldast.
Udv
Kakukk
kakukkfu
 
 


Hahó,

Borcsa,
köszi Kép

Kakukk,
így már értem Kép Édes lehet Emma, ahogy franciául csacsog Kép Cicó, ahogy nézem, elválasztja magát nagyon hamarosan, ugyanis már negyedik napja semmi szopi, de nem hiszem, hogy az íze vagy a mennyisége miatt, mert ha kéri, akkor nagyon lelkes, ugyanúgy, mint eddig (mármint nagyobb kora óta). De most már napok óta nem kérte, délután sem... kicsit szomorú vagyok, pedig eddig úgy voltam, hogy nagyon hozzám van kötve, jó lenne, ha nem lenne ennyire. De ez nem így működik!!! Mióta nem cicivel alszik, sokkal tovább tart elaltatni, csicsereg akár háromnegyed óra hosszat is, sőt volt, hogy délután egyáltalán nem aludt. Amúgy pedig - talán ez a nemcicizés hatása, talán életkori sajátosság, nem tudom - sokkal anyásabb, mint előtte volt, ha csak lemegyek a lépcsőn a spájzba, már kétségbe van esve, hogy hová tűnt anya (holvanacsudában anyanemtudom...). Pedig soha életében nem mentem sehová úgy, hogy ne mondtam volna el neki szépen, hogy hová megyek, meddig leszek ott, és addig mi lesz vele. Na jó, ez már nagyon off.

Szopiról még: Cicó mostanában, az elmúlt hetekben egy érdekes dolgot csinált. Egy nap azt mondtam neki, ma megpróbálunk cici nélkül aludni, de ha nem megy, nem erőltetjük. Ment, másnap pedig kérte, mintha mi sem történt volna. Harmadnap viszont nem!!! És attól kezdve pontosan kétnaponta kérte hetekig. Hogy ezt az időt hogyan tudta magában érzékelni???

Bocs, most mennem kell, elég rosszul vagyok,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Multiplusz!
Ami a cumizavart illeti:
Megnézheted, hogy jó technikát használ-e még a ded. Amikor nem veszettül éhes, érdeklődőnek tűnik, akkor próbáld az ujjadat betenni a ded szájába. Amikor az ujjbegyeddel a szájpadlásánál eléred a kemény és a puha rész határát a baba el kezd szopizni. Amit figyelni kell: A nyelve az ujjadat vályúszerűen körülfogja és elér az alsó ínyéig? Ha igen és szopi közben nem púposítja fel, akkor a technika jó. Akkor használhatod az SNS-t. Ha nem jól csinálja, akkor képes hamar kisebesíteni a melledet, még ha be is kapja gond nélkül. Addig az SNS-t pl a tanítására használhatod az ujjadra rögzítve a csövecskét, amiből akkor adsz kaját pl, amikor ügyesen csinálja. (erre jó az ujjetető is)
Ez haladóknak előírt gyakorlat, erősen tanácsos előtte felkeresni személyesen egy hozzáértőt.
Amit most is tehetsz, hogy megtanulod, hogy hogyan kell egy ekkorka babát pohárból itatni és áttértek a teljesen poharas etetésre. Így a szopási késztetését nincs min kielégítenie a babónak (sehol cumisüveg, játszócumi, sehol további cumizavar), Te pedig ha úgy adódik elszólásszerűen felajánlhatod a cicidet, pl közös fürdés, félmeztelen összebújás közben, amikor a bőrkontaktus esetén úgyis nagyobb a cumizási hajlandóság.
Amíg nem a baba csinál tejet, addig fejj rendszeresen! Éjszaka is, mindkét mellet, együttesen kb 20 percig egy alkalommal.

Az örökbefogadó anyák egy része is képes tejtermelésre csak fejés útján. Egy 3 hete szült anyukának hogy ne lehetne szaporítani a tejét? Kép
Kitartás! Válogassunk meg, hogy milyen biztató és csüggesztő szavakra hallgatunk!
Aztán, ha mindent teljes lelkesedéssel megtettünk és a sors különös fintora miatt mégsem sikerül, akkor is nyugodt lehet a lelkiismeretünk, hogy a legjobbat adtuk és adjuk a gyerekünknek, amire csak képesek vagyunk.

Mellékinfo, amire senki nem gondol, hogy a nem saját anyától származó tej is jobb, mint a tápszer. Sokkal. Ismerős tejadó, vagy anyatejgyűjtőből származó tej megbízható.Utóbbi receptre felírható 8 hónapnál fiatalabb babának, akinek anyukája nem képes (elegendő) tejet termelni.

Remélem segítettem. Beszámolót kérünk! KépKépKép
Sok biztató szó Nektek!
Hajrá!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok,

Éjszakai cicizés a problémám... A kérdésem az, hogy hogyan jobb leszoktatni az éjszakai szopikról a gyerkőcöt, egyszerre hagyni el mindet, vagy inkább megpróbálni apránként?
A kisasszony már 22 hónapos, és éjjel még mindig folyamatosan rajtam lóg. Hajnali 1-2 között felébred, kéri a szopit, és onnantól kezdve reggel 8-ig, amíg fel nem kelünk, kb. óránként-kétóránként rámcuppan. Ha csak szopizna 5-10 percet, az nem volna gond, de félórákat-háromnegyedórákat csügg rajtam, és még ráadásul felvette azt az új szokást, hogy szopi után a kezével birizgálja a mellemet még egy másik fél óráig, és ha elveszem a kezét, akkor vagy újra jön és cumizik, vagy elkezd nyafogni, amitől persze ugyanúgy nem tudok aludni. Már reggelente úgy ébredek, mint egy zombi, mert egyrészt álmos vagyok, másrészt ugye elfordulni sem tudok tőle, ezért el is vagyok teljesen gémberedve.

Snoopy,
mi már ezer éve azt csináljuk, amit te írtál Zsófinak, még október közepén azaz: "Ha mindig csak egy vagy két dolog van, ami közül választhat (nem addig kínálgatod mindennel, amíg végre szíveskedik enni valamit és ha nem kér semmit, akkor hagyod éhesen, vagy szopival, akkor menni fog. "
Azt kell mondanom, hogy nálunk nem megy. Sajnos. Kép Amíg van szopi, addig nem érdekli ha olyan az ebéd, (reggeli, vacsora, uzsonna, tízórai...) ami neki nem tetszik. És hajjaj, de sok minden nem tetszik... Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány ételt hajlandó megenni. Nagyon úgy néz ki, hogy ugyanolyan gyerek lesz, mint Rekabeka öccse, aki szintén nem evett gyümölcsöt, zöldséget 19 évig...

Yoan
yoan
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?