Új privát üzeneted érkezett!

Juhhhuhhhhú!!!! Laptetőőőőőőőőőő!!!!!!!!!!

Kép
manguszta
 
 


Helló!
Köszi az együttérzést, valóban nem volt álomnyaralás! Közben itthon kiderült, hogy valóban helyi értágulat, vagy mi, és van némi gombás fertőzésem is. Megnyugtató, hogy legalább már kezelés alatt áll, mert nem szeretnék újra szivárgással, rémülten rohanni kórházba!
Ellenben most már annyiszor mondták, hogy "tónusos" (kemény, feszes) a méhem, hogy emiatt kezdek aggódni. Tényleg mindig feszes, de ez az elejétől fogva így van. Most megemeltem a magnézium adagot, meglátjuk. A méhszáj meg a saját dokim szerint is 2000. Ez van. Remélem, nem a feszességétől.
Hm... Azért én még reménykedem, hogy nem autoimmun eredetű a bélbajom. Lehet, hogy a nőgyógyászati és az emésztési problémáimat is a Candida okozza, ez most jutott eszembe. Mert most már normálisnak mondható a székletem, csak rendszertelen. És kicsit görcsölök is, ha kell menni.
Majd valamikor szülés, szoptatás után, ha lesznek komoly tüneteim, úgyis kivizsgáltatom.

Mindenkinek szép vénasszonyok nyarát!

M.
milina
 
 


Sziasztok!
mára a méhszájam 2100as lett :? és a méhlepény is már GII-es (2-es fokban érett) :? egyik sem nagy öröm...
de ami igen: van fotóm a kukacról :P
Kép

mangu!
grt a laptetőhöz ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Mangu, gratula a laptetűhöz!!!!! :lol: :lol: :lol: Húzzatok bele!!!!!! :wink: :lol:

Youlcsi, :lol: édes az a kukacka!!!!

Mondott valamit a doki, h miért lett ilyen gyorsan GII-es? Azt írtad, h kezdettől fogva 2000-es volt a méhszáj, szóval az "várható volt", h nyílik majd tovább, de a méhlepény mitől érik ilyen gyorsan?! :roll:

Én jövő héten szerdán megyek a 30-32. heti kötelező uh-ra a kórházba délelőtt, aztán délután meg vissza a dokihoz! Kíváncsi leszek, nekem is mit fognak írni a jelentésbe és aztán mit mond doki bácsi! :roll: Érzésre, Dani még mindig farfekvéses és nem is nagyon izgatja magát azon egyelőre, h megforduljon! :twisted: És nyilván van valami oka arra, h így feküdjön, hiszen a kezdetektől fogva ebben a pozitúrában érzi jól magát! :lol:

Viszont a fene se tudja, h az idő miatt, vagy itt az ideje :roll: , de hétfő óta egyre többet keményedik a hasam. :? Mondjuk hétfő volt a legdurvább, akkor egész nap. :shock: Tegnap csak délutántól és főleg este. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Szóval az intenzitás: bekeményedik 1/2-1 óránként (tegnap ritkábban, olyan 2 óránként) kb. olyan 10-15 másodpercig feszít 1000-rel, aztán abbamarad. Ez normális már ilyenkor?

Lica, te előbbre vagy 1 hónappal! Mi a tapasztalatod???!!! :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


b]Mumi[/b],

Nekem is keményedik, úgy átlagban naponta 3-4x, van amikor többször, van amikor meg kevesebbszer. Annyira nem foglalkozom ezzel, mert most sajnos más miatt idegeskedek...Kedden a dokim valami szalagot látott Moci mellett és miután hazamentem és minden szörnyűséget elolvastam erről a neten, teljesen kikészültem...ugyanakkor van aki ezzel nem is foglalkozik, van akinek felszívódik, stb. Ráadásul a férjemet szintén éppen kedden műtötték köldöksérvvel, úgyhogy ez most nem a legjobb időszak az életünkben...Nem is akartam erről ide írni... :(

Az elején ugyebár a saját beles betegségem miatt voltam kikészülve napokig, aztán végre megnyugodtam, elfogadtam azt hogy gyógyszert kell szednem, most meg Moci miatt kell izgulnom és ez sokkal de sokkal rosszabb :( :( :(

Persze, a doki (akivel másnap beszéltem telefonon) igyekezett megnyugtatni, de ő is azt mondta, hogy "tudom, hogy csak akkor fog megnyugodni, ha már megszült és látja hogy minden rendben". Úgyhogy én most már nagyon várom a szülést és magával a szüléssel kapcsolatban semmi félelmem nincs, csak Vele legyen minden rendben, én minden kibírok...

Legközelebb szept.21-én megyek dokihoz, remélem jobb hírekkel is tudok majd szolgálni...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Mangu, gratulálok a kukachoz!
Amikor múlt héten befektettek a vidéki kórházba a nyaralás alatt, voltak ott többen is nyitott méhszájjal. Volt, akit egy hónapig tartottak bent, megerősítették a babáját, aztán hazaküldték. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy hónap kórház a megoldás, mert ott mindenkit bent tartanak, ha kell, ha nem. Hanem azt, hogy még ez sem tragédia. Tudom, nemrég én rinyáltam a 2000-es érték miatt, mert váratlan volt nekem, de ezt tapasztaltam, hogy nyitottan is sokáig lehet húzni, akár kórházban, akár azon kívül.
A méhlepény érettsége már más kérdés. Én azt hallottam, hogy sok helyen annyira kemény a csapvíz, hogy hamarabb elöregedik, elmeszesedik a méhlepény. Én ezért szűrt vizet és ásványvizet iszom. Itt nálunk nagyon kemény a víz. Próbáld ki, hátha lelassul a folyamat!
Licaca, ne keseredj el! Tudom, ezt könnyű mondani, én is mindig beparázok, ha valami szivárog, vagy egyéb gond van. De egy csomószor találnak például cisztát is a magzatok agyában, veséjében stb, és nyom nélkül felszívódik. Ha az el tud tűnni, akkor ez a szalag is. Még az sem kizárt, hogy az UH verődött úgy, hogy látszódott valami, ami nincs is ott. Nekem van ilyen UH-s fotóm, a9. hétből, valami szalag látszódik. Azóta nincs.

Nálam ma fog kiderülni, mi az a fertőzés, ami miatt visszatér ez az ijesztő barnás váladékozás. Szerdán a doki egy nagyon parányi méhszájsebet is talált, aminek nagyon nem örülök, mert 4 éve volt egy méhszájseb-leszedésem, és bíztam benne, hogy nem újul ki. De nem az vérzett, hanem valami hajszálér-tágulat egy másik részen. Baromi felvidító ez is, mit mondjak... Ma reggel meg volt valami kis hártyás dolog a vizeletemben, úgyhogy talán kérek egy vizelettenyésztés-beutalót a háziorvostól. (Lehet, hogy az egész szervezetem a Candidával küzd? Olyan gyanús.)

M.
milina
 
 


Sziasztok Lányok!

Milina melyik kórházban voltál Balcsin??? Sajnálom h így ment tönkre a nyaralásotok!!!

Juli nézem képet, de nem látom... biztos én vagyok a béna…. azt a háromszög szerű vmit kell látni?
Mit jelent a GII?

Mumi nekem kivételesen magánban csinálja meg a 30. hetes UH-t doki. Csodálkoztam is rajta.
A hasam nekem is „fájósabb”. 30 perc séta után mint egy kő, 1 óra után már enyhe görcsök is jönnek mellé. A tetőfok h amikor megyek, sétálok egyfolytában pisilési ingerem van. Ha ülök akkor persze nem… Este alváskor csak jobb oldalamon bírok feküdni, ha átfordulok akár csak a hátamra húzódik minden jobb oldalt. Nagyon ott szeret lenni a gyerkőc.

Lica biztos minden rendben lesz!!! Párodnak jobbulást!!! Tarts ki mindjárt itt a vége neked és láthatod Mocit!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Lica, kitartás és ne izgulj!!!! Minden rendben van/lesz Mocival!!!! Makk egészséges és nem is lesz ez másképpen!!!
Párodnak jobbulsát és kitartást szintén!

Tigris, ne is emlegesd a pisilési ingert... :roll: 5 percenként vagyok képes normális mennyiséget kiereszteni magamból... :oops: :roll: Igazad van, ez fokozott, ha mozgásban vagyok. Bár ülve meg képes vagyok elérni azt a szintet, h alig tudok felállni és kiérni a WC-re... :lol:
Általában nekem is álldogálás után keményedik a hasam. Kb. 1 óra után le kell feküdnöm vízszintbe, h rendeződjenek a dolgok...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
nem mondott a dokim semmit a lepényre, csak hogy ez így teljesen rendben van... és nem tudom, hogy miért, de ha ő mondja, akkor én nyugodt vagyok... de nem tudom megfogalmazni, hogy miért. anno is ez volt... még a babán dolgoztunk... bármiért rácsörögtem... hogy megint nem vérzek... megint vérzek... itt fáj... ott szúr... e doktor képes volt a telefonon keresztül úgy megnyugtatni, hogy aztán már semmin nem aggódtam.

a fekvés miatt ne aggódj! ráér az utolsó napokban megfordulni... de amíg nincs beékelődve a fejecskéje, addig akár a vajúdóban is képes erre a mutatványra.
(enyimé kölök haránt fekszik a bal bordaív alatt... ami furcsa, mert ha hanyatt fekszem, mindig a jobb oldalamon van a hatalmas pukli... viszont valóban mindig bal oldalon érzem a mozgást)

keményedés: azt mondják az okosok, hogy az óránként 4 keményedés a gáz... akkor már kell kezdeni számolni az időt.
nekem olyan napi 8-10...12 keményedés van. ami engem zavar, hogy nem teljesen fájdalmatlanok, ne meg hogy teljes nyugalomban, fekvés közben is érkeznek... de amíg a dokim nem aggódik, addig én sem :)

lica!
párodnak jobbulást!
te meg ne idegeskedj! én is ez a hülye lepény-öregedés miatt végigsírtam 2 napot...

milina!
gondolom nekem címezted az elejét, nem mangunak :)
azt kétlem, hogy a lepény meszesedésének bmi köze lenne a csapvízhez... de azért köszi.
a nyitott külső méhszáj viszont egyáltalán nem aggaszt. tudom, hogy ha bmi olyan lenne, akkor nem szutykolna a dokim, hanem már csak a pakkért engedett volna haza.
viszont arra számítok, hogy télikabátot nem kell vennem :) a novembert már tuti bent töltöm :D

tigris!
a nyíl pont a fütykösre mutat :) igen... mondhatni háromszögszerű valami :lol:
a GII 2-es fokban érett lepényt jelent. a 3-asnál már olyan mértékű az öregedés/meszesedés, hogy általában romlik a baba vérellátása... de azzal is még hetekig ki szokták húzni.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Köszi Juli infót!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Lányok, köszönöm a bíztató szavakat !!! Ezt a dolgot nem is akartam senkinek a páromon kívűl elmondani, főleg a szülőknek nem (Anyukám amúgy is annyira parázós és depresszióra hajlamos, hogyha még emiatt is izgulna, az nagyon nem lenne jó). Próbálok nem gondolni rá, de állandóan előjön...

Tegnap volt az utolsó munkanapom, elbúcsúztattak, kaptam ajándékot, tortát (szilvagombócosat, az idei "ország tortáját" :) , úgyhogy jó volt. Azt hittem, kicsit sajnálni fogom az elmenetelt (mert én is azért eléggé érzékeny vagyok :roll: ), de valahogy mégsem éreztem most így...alig vártam hogy leteljen a munkaidő :)

Milina
Nekem is volt pár évvel ezelőtt méhszájseb-műtétem (P3 volt a citológiám), de most hála Istennek semmi baj nem volt ezzel, sőt P1 lett, ami szinte sosem volt...

Mumi
én is 2 napot végigsírtam...párom kórházban, én rágódom Moci miatt, hát nem kívánom ezt senkinek...Most már azért igyekszem megnyugodni, tudom hogy nem tehetek semmit, csak bízhatok a Jóistenben és megpróbálok másra gondolni...

Pisilés : dettó, időnként nagyon gyakran kell mennem, főleg amikor lefekszem aludni vagy elindulok valahová...

Moci-mozgás : én is inkább a bal oldalamon érzem a mozgást, de valamikor meg "hullámzik" az egész pocakom. A legaktívabb lefekvéskor - én a bal oldalamon szoktam elaludni és amíg ő elhelyezkedik, meg a nagy box meccs :D

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Igen, -j-, bocsánat, Neked akartam gratulálni!

Tigris: nem akarom elárulni a konkrét kórházat, mert eléggé kritizáltam őket, de legyen elég annyi, hogy a várost a "Balaton fővárosának" is szokták nevezni, a nyugati végén van...

Licaca, nekem csak p2 volt mindig, de elég csúnyán nézett ki... Konizációval szedték le, 15 perc volt a műtét, és nyomtalanul gyógyult, úgyhogy remélem, nem is alakul ki újra. A dokim azt mondta, ez most a terhességtől van.

Tegnap hívott a dokim a tenyésztés-eredménnyel, kórokozók, gyulladás, ahogy számítani lehetett rá, hiszen vérzett (barnásan). Gomba elleni kúpot kaptam, ráadásul két kúrát kell végigcsinálnom. Remélem, ez megoldja! Ráadásul már a 6. heti vizsgálat után kimutatták (mindig is hajlamos voltam rá), akkor is kaptam kúpot, de úgy látszik, nem kezelődött ki teljesen, megbújt, egy darabig nem okozott nagyon látványos tüneteket (ezért nem kértek tenyésztést), aztán az utóbbi hetekben elkezdte aljas hadjáratát... Hát, én nem szeretem a kioktatós kismamákat, de ha valaki gombára hajlamos, annak meg fogom mondani, hogy csináltasson a 2. trimeszter elején is tenyésztést, nehogy odáig jusson, mint én, hogy háromszor rohan rémülten a kórházba...

Sokat gondolkodom a bélbajomon is, hogy talán ott is a candida szaporodott nagyon el, mert egy autoimmun gyulladás - gyógyszerezés nélkül - nem múlik el pár hét vagy egy hónap alatt. Ettől még lehet valamilyen gyulladás (pl. a gombától), ami fellángol néha, de ha autoimmun volna, akkor mitől lennék jobban? Hiszen az immunrendszer pont hogy maga ellen dolgozna, nem? Akkor miért nem rossz a véreredményem, miért nincs lázam vagy hőemelkedésem?

Szerettem volna valamit még kérdezni: ez a fej-beékelődés a vége felé egyértelműen érezhető, feszítő érzés, nem? Mert néha kicsit aggódom, hogy az elmúlt időszakban valahányszor nézték UH-n, mindig lent volt a fejecskéje, pedig még csak a 23. héten járok. Érzem nagyon lent is a mocorgását, meg a köldökömnél is. Tehát állandóan függőlegesben van. Jobban örülnék, ha feljebb volna a feje.
milina
 
 


sziasztok!

milina!
sztem a fej beékelődése már csak a (jósló?)fájások hatására alakul ki... mert hogy ugye nincs hely, így irányba kell állni :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Merre vagytok, Lányok? Jötten zugolvasni, hát semmi nem termett a hétvégén... :roll: :lol:

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Én itt vagyok, csak szintén olvasó fázisban... :) Holnap megyünk kötelező uh-ra + dokihoz délután, majd referálok!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Én is vagyok, csak nem tudok mit írni. Történni mindig történik vmi, de hát nem írok be minden apróságot... Nehogy uncsi legyek. :lol:

Hát sajna a pisilési inger elért az irodában ülés közben is. Meddig lehet ezt még fokozni?! A másik "kellemes" tünet: olyan mintha a hüvelyembe éreznék minden babó mozgást... Elég fura és "rossz" érzés. De megnyugtattak hogy lesz ez még görcs is a vége felé... Alig várom.

Elkezdtem kimosni Beni cuccit. A ruhák már rég a szekrényben várják kisgazdájuk megérkezését. Most a textilpelenkák, kifogók, 4 részes ágynemű lett a soros. Ma ki is vasalom őket.
Sajnos a 4 részes ágynemű kitolt velem, mert ekrű színű és egy csomó helyen sárga foltok jelentek meg rajta. Egyből írtam a gyártónak. Kérte mossam ki még 1x hátha megoldja, ha nem megoldjuk. Én szívem szerint vmi mintás huzattal cserélném le ezt a világos színt most már! Azon legalább nem látszanak a foltok ennyire még ha elő is jönnek... Szorítsatok hogy lecserélje a huzatot nekünk és ingyen. Hisz nem volt olcsó és nem én rontottam el. Úgy mostam ahogy írva volt...

Már majdnem minden megvan ami szerintem kellhet (a többi meg kiderül menet közben úgyis). Már csak apróságok vannak: olló, hajkefe, harisnya, 2 pár zokni még... Szóval nem nagy dolgok.
A hőmérőn gondolkodom: szerintetek érdemes beruházni egy fül-homlok- vagy cumis hőmérőbe? Vagy maradjon a régi bevált: popsin keresztül mérni? Kinek mi a véleménye? (Csak hogy bedobjak egy témát...)

Szombaton lánybúcsúztatóra vagyok hivatalos (jövő héten lesz a lagzi), de lemondtam. Nem bírom az éjszakázást. A hasam hamar el kezd fájni+bekeményedik, a pisilési inger meg a tetőfok. Szóval nem akarok ott szenvedni csak azért mert elvárják tőlem. Lehet megsértődik az ara, de nem vállalom be inkább. Az esküvőre sincs sok kedvem elmenni, főleg hogy a mi kocsink lesz a menyasszonyi autó és így furikázhatjuk a párt a fotózásra is stb.

Az én férjem sincs jól sajna: elkapott egy hasmenést, amiből talán most már kifelé jön meg rég óta küzd a szédelgéssel ,ami most tetőfokára hágott. Kapott beutalót neurológiára, majd meglátjuk mi lesz az eredménye. Reméljük semmi komoly!!!

Dolgozgatok még, de annyira nincs kedvem. Legszívesebben aludnék csak...

Mumi majd képet kérünk, meg hogy mi volt pontosan! Nekem azt motyogta doki hogy becsült súlyt néz akkor. De gondolom azért annál összetettebb a 30 hetes UH. Mást is néznek gondolom...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Szia Tigris!

Azért zajlik az élet szép csendben nálatok is! :lol:

Hahaha, a pisilés egyre rosszabb lesz (csak, h megnyugtassalak... :twisted: ) Van olyan, h 5 percenként megyek! :evil: Ez van... Ez a "hüvelyben érzel" minden mozgást nekem is szokott lenni. Az kifejezetten "kellemes", amikor Dani méhszájon rúg/vagy bokszol/kapar, én már nem is tudom mit csinál! :roll:

Te már mosol? :lol: Én még gondolkodtam rajta, h nem korai-e, de ezek után, szerintem én is nekikezdek és kimosok mindent, aztán a dobozok helyett mehetnek be a cuccok a szekrénybe! :wink: Az ágyneműnk nekünk is megjött múlt héten (szintén ekrü színű, de mintás), iszonyat büdi, szóval majd azt is mosni kell. De még nem teszem fel úgysem, hiszen egyelőre még mindig Marci hasznosítja Dani ágyát, ha itt van és nem akarom, h összekenje már... :oops: Szorítok, h kicseréljék a Tiéteket. Ha mindent úgy csináltál, ahogy elő van írva, akkor zok szó nélkül kell cserélnie az eladónak!

Hétvégén megvettük a kiskádat és hozzá az állványt. :D Már alig maradt pár apróság hátra, akár csak nálatok. Mi úgy döntöttünk, h nem veszünk hőmérős cumit. Ha kell digitálissal tudunk lázat mérni popsiban. Egyedül vízhőmérőt vettünk (digitális kacsás :D), amit már most én is hasznosítok! Sajna imádok forró vízben fürdeni (pecsenye piros szoktam lenni régebben), de ugye most nem lehet, ezért mérem a víz hőmérsékletét vele.

A fáradtságot abszolút megértem és átérzem!!!! :roll: Szerintem nem lehet oka az arának, h megsértődjön, ha te nem leszel ott az esküvőn és a lagzin! Mindig is utáltam az olyan kötelező köröket, amikor meg KELL jelenni valahol, még akkor is, ha éppen a halálodon vagy! Szóval, ne is gondolj rá! Majd ő is meg fogja érteni, h milyen nehéz 7 hónapos terhesen élni a mindennapokat is... :oops:

Férjednek jobbulást!!!! :)

Meddig dolgozol még?! :roll: (bavallom, én meghalnék, h még mindig be kellene járnom... nem hittem volna, h ez lesz, de áldom az eszem, h egy hónapja bemondtam az unalmast :oops: :lol: )

Holnapi uh:
mivel a kórházban csinálják, max. sima 2D-s kép lehet csak, ha kapunk egyáltalán... Halljátok az a két fapi..na, akik az uh-t csinálják ott...no comment... :( :?

Egyébként nézik a mérteit Daninak (mint máskor is), fokozottan nézik a magzatvíz mennyiségét + a méhlepény állapotát + fekvését + a gyerek fekvését + a tápanyag ellátását. Ennyit tudok, de majd referálok, ha megjöttünk a doki bácsitól délután/kora este... :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Igen mosok... tudod ha most ilyen jól vagyok mi lesz még a végén velem... Még van rá energiám! :lol: Beszagolok a szekrényébe és érzem a friss illatot. A babaillat még várat magára, de nemsoká azt is érezhetjük....

A 4 részes ágyneműt újra mostam de semmi eredménye.
Holnap kiderül mi lesz a sorsa...

Esküvőre elmegyek, csak búcsúztatóra nem. Tudod arának mér 2 kisgyerek is van... De ő az a tipikus: csak én számítok mindenki másnak jó az élete stb. Szóval ha nem úgy van ahogy ő akarja akkor annyi.

Dolgozom amíg bírom. Nem panaszkodom, hisz nincs is nagyon munka. De legalább így teljes fizut kapok. 8)

UH felvilágosítást köszi: így tudom majd hagy ki doki nálam esetlegesen... :?

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Na halihó Lányok!

Ígértem, h referálok, ha megjöttünk ma az uh-ról és doki bácsitól. :wink:

UH diagnózis:
A terhes uterusban egy, élő magzat jelenleg medencevégű fekvésben. Jó életjelenségek. Normál mennyiségű magzatvíz. Placenta a hátsó falon tapad, 0 státuszú. :) (ez jó hír) Telt magzati gyomor és hólyag, szabályos 4 üregű szív. Vesék szabályos szerkezetűek. Hiánytalannak látszó végtagok. Tápanyag ellátás/köldökzsinór rendben.
BDP: 82mm AC: 258mm FL: 58mm RI:0,59 (na ezek azok a számok, amiket soha nem tudok mit jelentenek... :roll: ) Kóros elváltozás nem látható.
Bébi mérete: 31 hét 1 nap, súlya: 1622g (centire nem mondták meg, én meg elfelejtettem megkérdezni :shock: )

Doki bácsi:
Azt mondta idézem: "hát...az elkövetkező hónapban még lehet kicsi esély arra, h megfordul Dani". Ha nem, akkor császár lesz! (nem újongtam, h én pont ezt szeretném, csak konstatáltam a helyzetet. :twisted: )
Megvizsgált, méhszáj tökéletesen zárt 3000-es még mindig. :) Viszont bődületesen magasan van, ami adódik a farfekvésből! A keményedésekre azt mondta, h most jön majd a java! Remek... :roll: :oops:
Azt is mondta, h az elkövetkező vizsgálatok után (és szex után is), most már lehet 1-2 csepp vérzés, vagy barnázás, de ne ilyedjek meg! Még jó, h szólt, különben tuti paráznék ezerrel!!! :roll:

4 hét múlva kell mennem hozzá, akkor megnézi Dani fekvését és megbeszéljük a továbbiakat. Ekkor fogja levenni a bakterológiát is, és utána már hetenként kell mennem szívmonitorozásra.
Kérdeztem, h továbbra is tartjuk-e a november 18.-i szülést?! Azt mondta, h igen, sőt általában a farfekvéses babák totál kihúzzák a születési idejüket, akár még tovább is bent vannak. DE ha 1-2 héttel előbb indulna be a dolog, akkor sincs semmi... :roll: :wink:

Tigris, akkor kitartás az esküvőhöz! :oops:
Úgy döntöttem, h én is elkezdek mosni! Igazad van, most még én is bírom a dolgot, a végén tuti nem lesz hozzá se kedvem, se energiám! :lol:
Tényleg, mi lett az ágyneművel? Visszaveszik? :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


sziasztok!

bocs, hogy nem voltam, de rohanás az élet...
hétvégén átrendeztük a lakást (lényegébe 2 szobából 1be költöztünk :? ), hétfőn anyatejes világnapi rendezvényen voltam, kedden megrendeltem a bútort, ma meg már hozták is. közben várom az üvegest, hogy az erkély üvegét kicserélje plexire... ágynyugalom :lol: :? :lol:

holnap kis pihenés, de majd igyekszem jönni...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Szia Mumi!

Köszi h feltetted eredményed, így tudom mit fog nézni kb dokim…
Eredmények jelentése:
fej átmérője keresztben: 82 mm
haskörfogat: 258 mm
combcsont hossza: 58 mm
RI-t nem tom mit jelent… Valaki???

Gondolom h örülni fogsz ha nem fordul meg Dani. Ebből is látszik mennyire „hall” Téged… Rásegít a császárra…
Barnázást tényleg jó tudni!!! Így nem ijed meg az ember…

Most fejeztem be vasalást (textil pelenkák, kifogók, 4 részes ágynemű…), jó ülni végre.
Garnitúra sorsa még kérdéses, tudod mailben kommunikálok varrónővel, de max holnap délután felhívom ha addig se reagál levelemre… A folt nem jött ki második mosásra sem. Csak azt értem el, h kicsit összeugrott a tömés benne…

Na jó éjt mindenkinek!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Youlcsi, akkor nálatok is zajlik az élet rendesen és nem sokat pihentél... :roll:
Milyen a bútor? :lol: Kíváncsi vagyok! :lol: Lassan nálunk is alakul a gyerekszoba! :wink: Ma megyek a nővéremmel és Marcival IKEA túrára és beszerzek még 1-2 dolgot. Most jöttem rá, h pl. nincs egy darab fogasunk sem Dani szekrényébe, viszont van dögivel akasztós ruhánk... :lol: :roll: Szeretnék még venni képkereteket, amit le tudok festeni a szoba színéhez igazodóan.

Milyen volt az anyatejes találkozó?! Majd mesélj! :wink:
Jut eszembe... :oops: mondtam már, h elkezdett jönni az előtejem?! Még csak nagyon kicsi és sűrű sárga, de már jelentkezik...

Tigris, köszi a méret magyarázatot! :lol: Igen, Dani abszolút "hall" engem, remélem tényleg rásegít a császárra! Minden nap beszélgetek vele és többek között ezt is mondom neki! :lol:

Nem irígyellek az ágynemű kálvária miatt... :roll: Mindenképpen cseréltesd ki a varrónővel! Tegnap megbeszéltem én is anyuval, h kipakoljuk Dani szekrényéből most már az ideiglenesen tárolt cumókat és elkezdjük szépen feltölteni az ő ruhácskáival és dolgaival!

És amit elfelejtettem tegnap uh-ról: a kép, amit kaptunk, valami borzalmas minőségű...nagyon rosszul nyomtat a gép és nem látszik rajta gyakorlatilag semmi! :evil: Arról nem is beszélve, h minden ott volt Dani arca előtt, ami csak lehetett: keze, lába, ködökzsinór...no comment! :twisted: Viszont egy pillantra láttuk rendesen a kis arcát és éppen ásított egy hatalmasat! :lol: Annyira édes volt, ilyet még soha nem csinált egyszer sem! :lol: Teljesen elolvadtunk tőle! Ettől már tényleg annyira babásnak tűnt. :wink:

Te mikor mész legközelebb dokihoz?

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Reggelt mindenkinek!

Mumi mi is megyünk majd Ikeába, de mi a nővérem miatt. Mindig minket küld be, hisz ő lent van Balatonon. Pedig herótunk van tőle... Mindig annyian vannak mikor megyünk. Murphy törvénye.
Én akasztós ruhákat nem is tudok, mindent behajtogattam szekrénybe szépen... Pl. overáll, hálózsák, rugdalózó stb... Nincs is helyem már az akasztós szekrényben...

Az előtejet nem mondtad! De jó!!! Kiv leszek nekem lesz-e...

Mi 09.21.-én kedden 18-ra megyünk UH-ra... Reméljük mi szépen fogjuk látni, hisz magánba leszünk... De persze ez függ Benitől is... :lol:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


mumi!
ő a pocok bútora:
Kép
vagyis hát nem ő... de ilyen. már a helyén van, de még normális fotó nincs, mert kupi van.

anyatejes rendezvény:
jó volt nagyon. leginkább azért, mert rengeteg ismerőssel (anyukával és kismamával) találkoztam. volt szomszéd, volt osztálytárs, volt évfolyamtárs, stb, stb...
ami nagyon tetszett, az a Ringató foglalkozás volt (érdemes ráguglizni!). vagyis bemutatója... kb fél órás. azt hiszem, olyanra fogunk majd néha menni... majd ha apa sörözni megy, akkor mi a Ringatóra költjük a sör árát :)

érdekes, amit Dani ásításáról írsz... vagyis az érdekes, hogy a babák csinálnak ilyet odabent... pedig az ásításnak az élettani hatása az, hogy hirtelen nagy levegővétellel sok oxigén kerüljön fáradt a szervezetbe... és így frissítse kicsit az agyat, a koncentrációt... szóval ugye a babánál elvileg nem lehetne ilyen, mert nem vesz levegőt... de persze iszik is, meg emészt, miközben nagyon nincs is mit :)
ez tipikusan az a jelenség, hogy készül fel a kis szervezete a kinti életre :)

előtejem nekem is van már. nagyon régóta (sztem előbb volt, mint hogy prücsök mozgott volna) van kevés, ragacsos... kezdetben olyan minimális mennyiségű volt, hogy észre sem vettem, csak az esti fürdésnél, hogy vmi rászáradt a cicimre :oops: viszont vmelyik éjjel amikor felébredtem pisi-járatra :lol: akkor totál át volt ázva az alvós-pólóm... és már volt egyszer ilyen... szóval lassan előkerül a szekrényből a melltartóbetét... mert azért nem szeretnék egy városi séta közben ilyenre eszmélni :o

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!
Én is inkább csak olvastam az utóbbi időben, nem tartottam érdemesnek a napi nyavalyákról írni. De mégsem nagyon van más, ezért most egy kicsit visszakanyarodnék a fórum kellemetlen témájához... Rájöttem, hogy a vastól baromi kemény volt a hasam (ezt még a nyaralás alatti kórházi tartózkodásnál írták fel, habár a vérszegénység ellenére vashiányom soha nem volt), ezért csökkentettem napi egyre. Annyira rossz, amúgy is kemény (tónusos) hasú vagyok így várandósan, de ezzel már mozogni is alig mertem, mert mindenütt húzódott, olyan volt, mint egy kifeszített dob! Nem beszélve a szorulás előidézéséről... A magnézium viszont a hasmenést segíti elő, úgyhogy azt is jó lenne csak kétszer egy nap bevenni. A kettő keveréke - szorulás és menés - pedig rendes csikarásokat okoz. Szóval mozgalmas az élet!
A gombás fertőzésből, amit csak itthon mutattak ki (a balatoni kórházban nem foglalkoztak vele, hogy végül is mitől barnáztam), még nem gyógyultam ki, de most hétvégén újabb kúpozás. Remélem, utána negatív leletet lobogtathatok!

Mindenkinek további kitartást, és kellemes babavárást!

M.
milina
 
 


Tigris, azt én is utálom, mikor másnak kell vásárolni valamit (még akkor is, ha az a családban kell valakinek :roll: ), mert tényleg Murphy törvénye, h valami miatt nem fog klappolni a dolog. Vagy sokan vannak, vagy nincs, ami éppen kellene...
Ma szerencsénk volt, meg tudtunk venni mindent, amit akartunk. :lol: Marci kapott egy kék kis asztalt, sárga és zöld széket hozzá (ezt tőlünk kapja majd a szülinapjára) és egy mászó alagutat. Ezt nővérem találta ki. Állítólag a császáros babáknak ajánlják különösen, h át tudják "élni" ezzel a születés élményét, hiszen náluk kimarad az "alagúton" átkelés. :roll:
Én vettem gyerek fogasokat Dani szekrényébe. Nekünk mázlink van, mert egy hatalmas beépített szekrény van a szobájában, amit szerintem ki sem fogunk tölteni kezdetben. :lol:

Ami az előtejet illeti, azt hittem nekem nem lesz, de mégis. :lol: Nővérem mondta, h az első gyereknél neki is volt, Marcinál már nem. Kíváncsi leszek, de szerintem Neked is lesz!!!!

Szurkolok, h Beni megmutassa magát majd rendesen az uh-n!!!! :lol: :wink:

Youlcsi, nagyon szép a bútor!!!! Jó választás volt!!!
Örülök, h jól sikerült az anyatejes rendezvény! Azt nem is mondtad eddig, h Neked is beindult már az előtejed... :roll: és ezek szerint Nálad sokkal intenzívebb is már! :wink: Viszont ez jó! Igen, a betét elengedhetetlen, bár nekem még megteszi 1-1 papírzsepi is... :lol:
A ringatót ismerem, Marcival jár nővérem és imádják!!! :D Én is nagyon gondolkodom rajta, h majd viszem Danit!

Milina, érdekes, amit a vasról írsz. Furi, nekem pontosan a vas okoz hasmenést! :roll: hiába, nem vagyunk egyformák! Bár, mostanában abszolút a terhességre jellemző székrekedés áll fent nálam. Szerintem utoljára a betegségem, vagyis 10 évvel ezelőtt volt ilyen a székletem... :lol: :roll: Kifejezetten élvezem, h nincs hasmenésem!!!! Bár így is maradna, de sajna elég kicsi rá az esély... :roll: Hiába, a diétát most is tartanom kell.

A fertőzésből keveredj ki mielőbb!!! Szorítok, h hasson a kúp kúra!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!
Elveszett bárány jelentkezik.
Rengeteg minden történik körülöttem, csak az nem, aminek kellene.
Az utóbbi napok úgy elkeserítettek, hogy bizony végzetes gondolataim is támadtak.
Majd leírom, lényeg, munkahely miatt.
Van mit bepótolnom, majd visszaolvasok, csak végigpörgettem az oldalt, hogy már a 30. hetet közelítik itt egyesek! :shock:
Döbbenet, hogy megy az idő.
Ma elszántam magam, megérdeklődtem a tapolcai számot, felhívom és 6 év házasság és kb. 3 év próbálkozás után elpályázunk oda, hogy kuksizzanak meg, vizsgáljanak ki és valaki csináljon már egy gyereket nekem! 8) :lol:
Reflexológia hatására a szteroid nincs, ezt írtam anno, viszont a Pentasát és a gyomorvédő Controlocot nem tudom nélkülözni.
Nyaraláson kegyetlen rosszul voltam.....csillagokat láttam a fájdalomtól, akkor 3 hete hagytam abba a Pentasát.......
Aztán este bevettem, másnap kutya bajom volt.
Tehát használ. Baba lehet mellette. Ha azzal jól vagyok, akkor azzal kell élnem és beletörődni. Na, azért majd még megpróbálok lejönni a szerről. :roll: :lol:
Most vidámnak tűnök, de nem akarlak benneteket, kismamákat sokkolni az eseteimmel.......
Majd megírom, aztán szépen emésztgetitek.....vagy nem.....de az biztos..........
Puszi mindenkinek, ha visszaolvastam mindent, jövök és írok, kommentálok!
Ugye, visszafogadtok mééééééééééég? (bociszemű smiley)
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra és a picurkákra!
Pocisimi!
zsuzska30
 
 


Na, máris írok.
A keményedésre, pontosabban a görcsökre-amennyire tudom, előbbi van az utóbbitól-, a Schüssler-sók jók!
A nővérem azt ette, vagy mit csinált vele, a 30. héten nagyon vérzett, fekvés, sók, meg mégegy csodaszer az Őrségből egy kiváló nőgyógyásztól, és túl is hordta a babát, aki egészségesen született meg és imádnivaló!
Hajrá, szorítsátok össze a térdeteket, hátha erre is jó a térdek közé szorított Algopiryn! :lol:
Vicc vóóóóóóóóóóóót!
Azok a babák bent kell, hogy maradjanak! Slusszpassz, én üzenem!
zsuzska30
 
 


zsuzska!
jó újra látni!
mesélj, mi volt/ van veled!

a gyógyszer miatt meg ne aggódj! ha a doki azt mondja, hogy mehet mellette a baba, akkor ne akarj mindenképpen leállni vele. a babának is az a jó, ha te jól vagy.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Zsuzska

:lol: ki sem tagadtunk, ezért nem kell visszafogadnunk! Mesélj, mik történtek veled!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Juli
Nagyon szép a bútor!!! Ringató foglalkozásról még nem hallottam, de rákeresek neten! Köszi a tippet!
Amúgy nekünk is ásított Beni utolsó UH-n… Olvastam valahol hogy a magzatok is ásítanak…

Milina
Nekem sem volt még tudomásom szerint hasmenésem a magnéziumtól. A vas se okozott semmit eddig. A gombás fertőzésből gyógyulj ki mihamarabb! Én lekopogom, de most „jól” vagyok. Bár néha viszketősen, de nincs gond. Doki szerint ez még belefér.
A vérezgetés enyhén megvan + váladék is. Hol van hol nincs mint a mesékben. De inkább van mint nincs. De nem foglakozom vele amíg nem erősödik be… Pl olyan érdekes, mostanában reggel nem kell elmennem wc-re, csak du és este…

Üdv Zsuzska!!!
Örülünk ha írnak „elveszettek” is. Zizi is eltűnt, rég írt…
Öntsd ki szíved mi történt???
Nekem a nővéremék meséltek egy s mást (pl. ismerőst akinek elment 21 hetesen a babája és már több éve próbálkoztak beültetéssel stb…) ami elég lehangoló tud lenni…

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Köszönöm a drukkolást! Reméljük, a második kúra elűzi az álnok élősködőt.
A magnézium a dokim szerint úgy működik, hogy a MagneB6 inkább szorulást okozhat, a Magnesium Citrici pedig nem, sőt akár lazíthatja is a székletet. Ezért javasolta ezt nekem, mert többször volt szorulásom (nekem az IBS alapból ezzel jár inkább, plusz görcsök és puffadás).

Zsuzska, biztos ismered a terhesség-fórumot a crohn-colitis.hu-n, de ott sokaknak sikerült a baba gyógyszerszedés mellett. Ezen bizonyára nem fog múlni.
milina
 
 


Hali!
Munkahelyi problémák......
A nyár végén, augusztus végén közölték, hogy másik faluban is kell dolgoznom.
Útiköltségtérítésről szó sem volt, alá nem írattak semmit.....
De ami ott van...pedagógus valék.....
Első osztályban két pelenkásak!!!!!!!! Ikrek.
Meg mellé fogyatékosok is. Mármint tényleg azok, nem gúnyolódásból írom.
Szöknek állandóan.
A másik, hogy közel 50 gyerekre kell 1,5 órát vigyázni!!!! Ezek között ott ez a kettő, akiket szemmel kell tartani.....
Az udvar nagyon nagy, mellette autók járnak, ha nem vagyok résen, fut kifelé......naponta vagy 10-szer kell elkapni.......
Iszonyat, első nap után sírógörcsös pánikrohamom volt.......órákig szenvedtem, aztán éjjel olyan fejfájás, hogy azt hittem, mentő kell.
Alig bírtam menni, a szemeim szinte fennakadtak......
És minden nap sírva jövök haza.
Megpróbáltam azt, hogy ig.-val beszélek, hadd maradjak a falunkban, a vidéki meg akkor menjen kicsivel tovább, autója is van, minden van.....
De nem, a tanév elkezdődött. Sőt, a betegségemre is hivatkoztam, baromi megalázó volt, főleg az, hogy aztán meg elutasítottak.
Pedig "csak" 3 nap kell ott lennem, de egész nap, nem lehet bírni idegekkel, főleg az én helyzetemben. Tudjátok, a stressz a betegség ellensége.
Úgyhogy hétfőn felmondok.......
Ha lesz valami más, ha nem.
Elég volt!
A hosszú nyelvűek meg itt vannak helyben és biggyeszkednek, azok, akik semmit nem tettek le az asztalra két év alatt.
Én meg a 7 évvel mehetek a Jurassic parkba........
Elnézést.......
Többet ér az egészségem egy sz-ros munkahelynél.
Most ez van.
Keresek mást éppen, 30 nap felmondási idő, hogy bírom ki, nem tudom. Halálra aggódom magam, hogy olyan történik, ami miatt börtönbe kerülök. Pedig törvénytelen ennyi gyereket bízni egy emberre.
Ennyi röviden.
Ja, és ez egy általános iskola.......
zsuzska30
 
 


Hát Zsuzska!!!
Ez nagyon gáz!!! Én is kilennék! Ekkora felelősség egy emberen. És tudjuk jól h te leszel meghurcolva ha történik vmi. ez a magyar igazságszolgáltatás. Hiába van neked igazad. Én is felmondanék...
Reméljük mielőbb találsz egy jó kis munkahelyet!
Én ált. próbálom úgy felfogni az ilyen eseteket h a sors szépen elrendez mindent! Fő a pozitív gondolkodás ami nagyon nehéz persze!!! Kitartást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Más! Tegnap Beni úgy szét mocorgott és rúgott h csak na!!!
A férjem ráadásul fülhallgatót tett a pocakomra és bálna hangot meg baba zenét játszott a gyereknek, aki olyanokat mozgott, mintha táncolna... Ma elég csöndes tegnaphoz képest, biztos most "józanodik" meg pihenni ki tegnapot... :lol:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


zsuzska!
fogl.eü-s orvos nem tud segíteni ebben? mmint hogy bizonyos munkák végzését korlátozza a betegség miatt (pl kifejezetten stresszes környezet)... sztem fuss vele egy kört... és ha így nem felel meg az igazgatásnak, akkor küldjenek el! nem tudom, mennyi ideje dolgozol, de 3 év után legalább már végkielégítés is jár
(halkan jegyzem meg: egy jó munkavédelmissel és a fogl.eü-s szakorvossal ebben a helyzetben simán 100%os táppénzre vetethetnéd magad... a munkahelyi stressz is hasomló elbírálás alá esik, mint a foglalkozási megbetegedés, vagy munkabaleset... vsz utána ugyan nem fognak visszavárni... de átmenetileg még mindig jobb a táppénz (főként a 100%os!!!), mint a semmi...)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsuzska, szegénykém!!! :( tényleg gáz, amit Veled művelnek! Viszont igaza van Youlcsinak, érdemes lenne futni még egy kört táppénzre vétetés miatt... :roll: Azért ma nem egyszerű másik melót találni, az ember lánya kétszer is meggondolja, h felmondjon-e... Természetesen az is igaz, h szar körülmények között az ember nem tud létezni és dolgozni! :shock:

Mamik, ki h bírja? :roll: Nálam újabb terhességi "szépség" lépett fel... basszus :evil: ... kijött az aranyerem... :shock: megdöglök, annyira fáj!!! :oops: :cry:
Anyu ma elrobogott a patikába Kálium Hipermangánt (már ülőfürdőztem is benne) + Reparon krémet venni. Uram meg megy a kismama boltba hastartó pántot venni nekem. Hiába, eddig nem kellett, de most már egyre jobban nyomja ezek szerint a pocakom a belső dolgaimat, muszáj megtámasztani!

Nagyon remélem, h csütörtökre jobban leszek :roll: , mert vizsgázom délelőtt forgalomból!!!! Szorítsatok nekem!!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


zsuzska!
na mi van???
nem hülyeségből írtam azt amit... munkavédelmis vagyok... bár ilyen nálunk nem volt, de elvben működnie kellene a dolognak (a 100%os táppénznek)

mumi!
részvétem az aranyér miatt :(
lekopogom... nekem nincs ilyen bajom. néha van egy pici vérzés... de az korábban is volt.

amúgy mi alakulunk. babaszoba közelít a készhez, ruhák kimosva, száradnak. köv körben jönnek a pelusok, majd az ágyneműk/huzatok... de ezt még be kell szerezni.

megy csüt.re a szorítás :) bár sosem fogom megérteni, hogy képes valaki vezetni :o nekem a 3pedál vs 2láb valahogy teljesen összeegyeztethetetlen.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, köszi az együttérzést!!! :oops: Pindurit jobb a helyzet, mint pár órával ezelőtt...(hiába, ez a két szer csodákra képes!!! a hipermangánt nagyon ajánlják gátsebnél is!!! anyu is ezt használta már anno akkor is, mikor engem szült)

Nagyon ügyesek vagytok, h már itt tartotok a bébi szobájával!!! :lol: Majd csinálj fotót, ha készen lesz!!! Kíváncsi vagyok!!!
Lassan, de biztosan azért már én is haladok... :lol: 56-os ruhák kimosva, éppen száradnak, aztán folyt köv. a többi méret. Már bent sorakoznak a szekrényben, szépen polcokra osztva. :wink:
A hétvégén megfestettem a színes virágokat, amivel Dani szekrénye és ágyának/pelenkázójának oldala lesz dísztve. Ja és kitaláltam, h átrendezzük egy picit a szobát a mostanihoz képest! Kiűzöm a számítógépes sarkot (ne legyen bent a gyerekszobában) és annak a helyére fog kerülni a pelekázó sarok! Így, az ágyánál lesz hely egy normális szopis fotelnek is. :D Apájának meg fel kell szerelni a hold lámpáját a falra. :)

Vezetés: hihi, sokáig nekem sem ment a 3 pedál 2 láb téma... :twisted: de most már fel sem tűnik! Sokkal inkább a váltogatásra kell koncentrálnom (főleg visszaváltás) :D
Köszi a drukkot!!!! Nagyon remélem, h normális vizsgabiztost fogok ki, aki átenged elsőre, mert már alig férek be a kormány mögé a pocakommal és nem szeretnék többször menni... :roll: :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Te is jókor vizsgázol Mumi!!! :)
Én biztos nem bírnám... Annyira álmos és nyúzott vagyok a héten. Nem bírok rendesen aludni, állandóan felébredek viszont korán elalszom, tisztára mint az elején. Csak most a babó mozgás is nagyon erős! Olyanokat tud mocorogni, hogy csak jajgatok...
1 hét alatt nagyon belejött, pedig azt hittem ilyenkor csökkenni fog inkább, mert egyre kisebb lesz a helye. Félek mi lesz 1 hó múlva!!!

Nekem is van jogsim rég óta, azonban nem igen vezetek. Kész életveszély itt a forgalom... Komolyan még a párom mellett is "ugrálok" ha túl közel jön egy autó vagy hülyeségre készül... Le tud verni a víz. Nekem a pedál nem gond, csak a reakció idő, ami gyakorlás kérdése lenne... Ha nagyon muszáj lenne tudnék azért boldogulni... De reméljük nem leszek rákényszerítve.

Nekem aranyerem kicsi mindig is volt, amióta a betegségem van. Azért sokat görcsöltem a wc-n és az kihozta. Picit mindig kilóg... Nőgyógyász is mondta "kezdődő aranyerem van". Én meg mondtam neki h az alap, rég óta megvan köszöni! Csak rosszabb ne legyen! Szerencsére nem igen szokott fájni... A Salofalk kúp leírása alapján erre is jó... Dupla haszon, ha már használni kell...

Az ágynemű garnitúrát visszavették és készítenek újat egy másik színből amit választottam. Szerencsére nincs most ekrű színű... Nekem ez jól jött. 2-3 hét és elkészül vele varrónő.

Mumi a gyerekszobát te is lefotózhatnád!!! Nekünk még nincs bent babaágy amíg nem adtuk el sarokülőt... Nagyon nem kapkodnak érte sajna. Pedig tényleg semmi baja... Még van 2,5 hónapunk eladni. Elvihetné vki...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Szia Tigris!

Jókor vizsgázom mi?! :lol: De muszáj! Pesten bébivel közlekedni a bkv-n...hát...sokszor fizikai képtelenség. Arról nem beszélve, h totál meg vagyok kötve akkor az Uram nélkül. :twisted: Nekem fel sem tűnik az őrült forgalom, hiszen világ életemben ezt szoktam meg. Nekem az furi, ha alig vannak az utakon... :D

A nyúzottságodat átélem! Dettó nálam is a helyzet! Pont, mint az első 3 hónapban! :lol: Ki tudnám aludni a krumplit a földből, ugyanakkor én is ébredek többször éjszaka (+pisilés). Nagyon nehezen alszom vissza...van, h 1 órát is fent vagyok, mire megint sikerül. És igen, most a mozgás fokozott!!!! :wink: :lol: Egyébként, tényleg azt írja a szakirodalom, h mostantól kevesebbet mozog és többet alszik a bébi. Na, ez Danira igaz is napközben! Reggel felébred, amikor én is, fent van egy kicsit, majd délutánig alvás. :roll: Aztán délután bejelez egy kicsit, majd megint nyugi. ÉS eljön este 9 óra, majd megkezdődik a tombolás, úgy éjfélig! :lol: Aztán nyugi megint reggelig...

Hallod, h bírod az "állandó" aranyeret?! :roll: Katasztrófa... :shock: Bár már lényegesen jobb a helyzet, mint tegnap + ma reggel volt, de akkor is! Az ellenségemnek sem kívánnám...

Na, ügyes voltál, h ki tudtad cseréltetni az ágyneműt! :D Remélhetőleg ez már jó lesz!!!!! :wink: Milyet választottál, ha nem ekrü színű?

Ha kész lesz "Dani Lak", mindenképpen csinálok képeket róla! :lol:
Sajnálom, h nem akarják elvinni az ülőgarnitúrátokat és addig nem tudsz rendezkedni! :cry: Meghirdettétek mindenhol, ahol csak lehet??? :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi!
Nekem egész nap aktív a gyerek, persze vannak csendes szakaszok, de munkahelyen se kímél...

Én ugye balatoni vagyok, így nehéz megszoknom ezt az őrült forgalmat. Szóval nyugihoz szoktam az utakon is... Még Veszprémben vizsgáztam 10 éve már... Te jó ég!!! Mikor volt az?!

Ma tetőzök: fejfájás, orrfolyás, torok... :oops:
Vettem kamilla teát, C vitamint, mentolos orrkenőcsöt, meg torokra Verba cukorkát...
Dokihoz nem megyek, úgyse adna semmit... Ahogy olvastam algopyrin papírján harmadik trimeszterbe nem is ajánlják...
Szóval szenvedek. Reméljük pár nap és vége. Főleg h szombaton esküvő! Már 11 órára ott kell lennünk...

Aranyerem nem fáj szerencsére csak van... Így nem gáz annyira.

Az ágynemű garnitúra bézs alapszínű és maci mintás meg katicás... Reméljük jó lesz és nem ereszt a színe meg ilyenek...

Vaterán és expresszen hirdetjük sarokülőt... Más tipp esetleg?

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris!
nyugodtan beveheted az algopyrint! de mehet a quarelin is... illetve bmilyen paracetamol (coldrex, rubophen, stb)... és ezek mind szedhetők bélbetegen is ;)
a pipolphen sem szedhető a papírja szerint terhesen... mégis évtizedek óta még a kórházban is ezt adják!
(halkan súgom: a legtöbb gyógyszer papírján csak azért van rajta, hogy védjék magukat a gyógyszergyártók)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Kösz Juli!

Tudom h ezzel túl biztosítják csak magukat a gyógyszergyárak...
De nem mertem bevenni őket így terhesen...
Akkor rubophent szedek majd be 2x1 gondolom nem nagy adag...
Az szokott segíteni ezen a torokfájós bajomon.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Zsuzska, ez borzalmas!
Átérzem, mert eredetileg én is tanár volnék, de abbahagytam elég korán. Nem-terhesen sem bírtam csinálni, igaz, én csak nyelvet tanítottam, így volt lehetőségem a nyelvtudással másra váltani, de... Ehhez képest az én kamaszfiús osztályom és a nyelviskolai csoportok (ahol 6-tól 66 évesig mindenki igényeit ki kellett szolgálni, különben feljelentettek a vezetőségnél, és folyton ellenőrök jöttek a Rigó utcából, hogy alkalmas vagy-e a pályára) leányálmok voltak!
Szerintem is minél hamarabb ki kell lépned ebből a helyzetből! Lehet, hogy teljesen új életet kell majd kezdened a bébi születése után, lehet, hogy a sors is így akarja. Persze tudom, könnyebb mondani...

Amúgy a gombaellenes kúrán túlvagyok, egyelőre nincsen semmilyen rossz tünetem, de a doki nem vizsgált meg, csak 2 hét múlva, ha visszajön a szabadságáról. Érdekes, nem akarom elkiabálni, de a 24. hét betöltésével mintha elmúltak volna a változatos problémák. Biztos lesznek majd másmilyenek, de azért örülök, hogy most könnyebben érzem magam. Ebben a középső egy hónapban volt minden... már én is túl sok voltam a magam számára.

Mindenkinek ilyen "könnyebbedést" kívánok!

M.
milina
 
 


Tigris,

Na, h vagy? Jobban? Te is jókor szedsz össze náthásos dolgokat...Hatnak a bogyók/krémek?
Tudtommal is be lehet szedni az Algopyrint, hiszen a doki sem adna mást. A hétvégi esküvőre csak rendbe jössz!!!! Kitartás!!!! De legalább otthon maradtál pihizni, ugye????? :shock:

Sokkal több öteletem nekem sincs hirdetés ügyileg :roll: ...talán még a tesz-vesz...

Az ágynemű nekünk is macis! :D Remélem, nem lesz vele gondom!

Na, túl vagyok a vizsgán! SIKERÜLT!!!! :D Ez a legjobb, nem kell többet mennem!!! Most 3 napon van, h kikérjem az igazolást és elvigyem az okmányirodába, aztán várhatom a postást a kis kártyámmal... :lol: [/b]

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Milina élvezd ezt a nyugit amíg tudod. Én 28 hetestől már "megszenvedem" Benit. Olyanokat tud mocorogni...

Mumi
Gratula!!!!!!!!
Jobban nem vagyok sajna. Sőt éjszaka olyan fulladás jött rám, h párom kórházba akart vinni ijedtében... Nagyon rossz volt. Reggelre aztán jobban lettem, pedig alig aludtam. Ma még dolgozok, holnap már nem.
Most ajánlotta ismerős a Homeogene 9-et meg a Stodal szirupot amik homeopátiások... Reméljük hatnak majd!
Persze beszéltem nőgyógyásszal tegnap este: torokfertőtlenítő mehet (Strepsils stb...), meg orrsprayből Nasivin, Otrivint mondta 2-3 napra max, algopiryn ha nagyon gázos... Szóval ennyi...

Az ágynemű neked nem tesódéktól lesz? Úgy rémlik vmi miatt...
Mert ők akkor használták és tudják h engedi-e a színét..

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Jaj, jöttem, megint van egy kis időm.
Rémálom van, az fix.
Még mindig nem olvastalak vissza benneteket, de ami késik.......

Keresem a mhelyeket reggel-este.
Minden nap megnézem, hátha, ismerősök is keresik.
Aztán lépek, mert tudom, hogy nem lehet bírni.
Ma gyomorideg, fájó pocak, most nemrég szurkált is.
Pedig, képzeljétek el, hogy a szteroid abbahagyása óta most érezgetem a melleimet újra!
A hormonok újra elkezdenek a normális kerékvágásba állni-szerintem.
Olyan jó érzés!
Valahogy úgy gondolom, hogy a szervezetem tiltakozott is, hogy a szteroid mellett essek teherbe, ez a gátlás már nincs.
Úgy bízom!
Annyit segítene rajtam is, a lelkemen is.......6 éves házasok múltunk.....azért sosem hittem volna, hogy még ennyi idő után sem leszünk szülők. :(

Amint visszaolvasok, reagálok, de kérlek, nézzétek el nekem!
Tegnap fél 10-kor szemüvegestül bealudtam! :O
Ilyen egyszer fordult elő életemben.......ki vagyok purcanva testileg, lelkileg.
Vigyázzatok magatokra, akinek van babóca a pocakjában, rá is! Amint tudok, írok!
Szép estét, jó éjt!
zsuzska30
 
 


sziasztok!
hulla vagyok... ma 3 órán keresztül vasaltam a babaruhákat... de kész van :)
ágyneműt meg huzatot nekünk még venni kell...

na, múltkor hogy szó volt az előtejről:
pár napja csak melltartóbetéttel merek létezni... de napközben semmi... viszont már 3 éjszaka jártam úgy, hogy reggelre tiszta foltos volt az alvóspólóm...
ma megpróbálok cicitartóban aludni... bár nem tudom, mennyire lesz kényelmes...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris, kúráld magad! A Stodal tényleg nagyon jó, én is azt szoktam inni köhögésre! :wink: És tényleg tessék feküdni, betakarózni, aludni és pihenni!!!!! :roll: :lol:

Az ágyneműt vettük, azt nem kaptunk a nővéreméktől... :roll: Már az is nagy segítség, h a ruhákat igen! :lol: Épp most szedtem le én is a 62-es rucikat a szárítóról és kezdhetem majd vasalni őket. :lol:

Zsuzska, szorítok, h mielőbb rendeződjenek a dolgaid!!!! Utána kérdeztél Youlcsi javaslatának a táppénzről??? :roll:

Az nagyon jó hír, h a szteroid hatása kezd kimenni a szervezetedből és "újra éledsz"! :lol: Mielőbb rendben leszel testileg és !lelkileg!, annál előbb össze is fog jönni a bébi!!!!! :wink:

Youlcsi, nem semmi! Tuti lesz mit enni a kis trónörökösnek, ha már most ennyi előtejed van!!! :lol: Ez kifejezetten remek!!! Nekem még mindig nagyon kevés, elég 1-1 zsepi napközben. Inkább csak jelzi, h itt vagyok... Éjszaka pl. egyáltalán nincs semmi. :roll:
Viszont én a kezdetektől fogva (mióta beindult a mellnövekedés 1000-rel) sportmelltartóban alszom. Az ugye nem merevítős, de nagyon jó a kiképzése, formája. Nekem sokkal kényelmesebb, mint nélküle. Hiába, 75B-ről most már 85B-s melltartót hordok... :oops: ez elég nagy növekedés és kényelmetlenné teszi a létet, ha nem tartja valami... :oops: A triumph-ot tudom ajánlani mindenkinek! Nem olcsó, de megéri az árát, mert tényleg nagyon jó!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Lányok, nem tudom ki h van vele, de én ezt a nyirkos, gusztustalan időt nagyon nehezen viselem... :cry: Mindenem fáj, ami csak lehet: hátam, derekam, hasam is feszít egész nap. Most Dani mozgása sem esik így túlzottan jól... :cry:
Ráadásul az aranyerem sem tud rendbe jönni... :roll: Csillagokat látok, annyira fáj...

Bocsi a panasz áradatért, de muszáj volt legalább kiírni magamból! :shock:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: