Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

Mikegirl, sajnálom a rossz napot. Apa biztos nagyon beteg, nem hiszem el, h nem tudod átérezni a gyötrelmes fájdalmat. Többnyire nekem is ez a problémám, egyszerűen nem tudok átszellemülni a Férjem első hapcija után, h Ő már bizony beteg. :-) Ma nagyon szép idő lesz, minden Kismami használja ki, mert utána megint másfél hét zima jön.

Javaslom mossunk, én már be is raktam egy adagot! :-D Soha nem gondoltam volna, h ez fog boldoggá tenni!!!!

Vörösmaccs, lehet hamarosan találkozunk… de erről majd lejjebb még mesélek! Köszi az infókat!!

Rodi, Szisszka Nektek is jobbulást kívánok!!!

Lányok a börzén mi is ott leszünk, az h összefutunk e sanszos, bár én tavaly fél órát bóklásztam és a fenti nyilak alapján próbáltam tájékozódni, de még így sem találtam meg a családom. :-) Végül kivergődtem a büféig és na ott végre sikerült!! :-)

Eta, nagyon sok babakocsi volt tavaly és igazán jók! És mivel ez már az őszi-téli börze inkább a téliesített babakocsik voltak többségben.

Tapasztalt és jól tájékozott Anyukák, eszembe ötlött, h én még nem vettem semmi pipere cuccot a kölök tisztántartásához. Tudom, h sok mindent felír majd a doki, de azon kívül mi fog kelleni és abból milyen, mert bizti kell, popsitörlő, meg fülpiszka, vatta, de abból milyen pamacs, vagy korong, olló vagy csipi, hajkefe… és nekem kb ennyi is a tippem, mi kell még??? Kösziii

Na és akkor rólunk egy kicsit, Dokinál minden rendben volt, Boldi totál háttal, ismét fejvégben. Most 2080 g a méretei alapján most pont akkora amekkorának kell lennie, bár megjegyezte, h nem kis méretekkel bír.
Ami viszont meglepett, h a Dokim felajánlotta, h ha szeretném befektet a kórházba, én mondtam, h nagyon köszönöm, már a gesztus is kedves és megnyugtat, de van nekem dolgom bőven. De csak nem hagyta annyiban, annyiszor tért vissza rá, h a végére már kezdtem kicsit megijedni. Fizikai probléma nincs, méhszáj ugyan elég puha, de zárt! Viszont nagyon félti a lelkem. Ez nagyon kedves viszont iszonyat nagy döntés elé állított, mert ha úgy döntök nem élek a lehetősséggel és történik vmi, h bocsátom meg magamnak??? Azt mondta, h két hét múlva, tehát a 34. héten már menjek CTG-re és addig döntsük el mit szeretnénk, azt mondta a kórházban, biztos, h heti 2x csinálna CTG-t, a heti 1-gyel szemben. Nem tudom, h döntsek???

Na belőlem ennyi… Jók legyetek, puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok Lányok,

utódom munkaügyi hivatalban, addig sem dolgozom, nehogy már lemaradjon szegényke bármiről :D

Mikegirl,
nagyon sajnálom hogy zűrök vannak és rád szakadt a mindenség. :cry: Én párom is beteg volt múlt héten, akkor én igyekeztem gondoskodni róla, most én vagyok szarul, és most ő tündér figyelmes és segítőkész velem szemben, így 1:1

Lucuzs,
nagyon sokat hajtottál te is, most már pihenj le és élvezd a hátralévő időt! És kérünk szépen pocifotót is, mert nagyon régen láttunk :wink:

Vikoo,
sajnos fogalmam sincs hogy én hogy döntenék. Racionálisan gondolkodva otthon maradnék, de a kismama nem racionális lény :roll: a fő hogy Te a lehető legjobban érezd magad a picinkével.

Rodina,
2900 Ft volt a Weleda olaj, a Kolosy tér mellett az Aranysárkány patikában vettem, az orbáncfű olaj 1500 Ft volt, az kis műhelyes cuccos. De jó még a Katalizátor kiadónál kapható német cucc is:
http://www.katalizatorkiado.hu/gatmasszazs.htm
A 20ml-es kiszerelés 1950 Ft-ért elég is.

Vörösmacs,
én nagyon úgy érzem, hogy még min. 3 hetet maradnak a kiscicák a pocakodban, és addig még sokat nőnek, ügyesednek, erősödnek.
Kitartást kívánok és próbálj meg ne a mások még nagyobb problémáival foglalkozni, hanem csak a saját picinyeiddel. Tudom hogy nem lehet érzéketlenül maradni más koraszülött babáival szemben, de próbáld meg ne emészteni magadat! Ölelés.

Ma este jön Erika hozzánk szülésfelkészíteni, és még 2x jön :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


sziasztok lányok!

Vikoo, nagyon rendes a dokid, és szerintem is azt tedd, amit az ösztönöd diktál, ha biztonságosabb neked a kórházban, akkor menj be, de, ha otthon jobb, akkor inkább maradj otthon! még 1x semmi, de semmi baj nem történhet! szerinte a doki csak attól fél, hogy nehogy befordulj a 35. héten, depi, ilyesmi, de, ha elég erőt érzel magadban, biztosan minden okés lesz!!! ;) ++++

baba tisztálkodók: szerintem vatta nem fog kelleni, inkább steril géz, azzal kell tisztítani a köldököt, meg fülpuci, bár azt sem nagyon javasolják az első időkben. mi vettünk kisollót, de végül áttértem a csiptetőre, azzal sokkal gyorsabb a dolog, és Beni is jobban tűri! a dokinéni féle csomagban amúgy alkohol, hintőpor a köldökhöz, fürdető krém, popsikenőcs lesz, meg K vitamin és D vitamin, sóoldat a nóziba pl., azt hiszem kamillavirág és kb ennyi!

az első időkben szerintem érdemes a gyógyszertári cuccokat használni, még, ha a Johnson&Johnson-nak jobb is az illata, mert elég sok baba kiütéses lesz tőle, szóval azt csak később, és akkor sem biztos, hogy bírni fogja! nekünk nagyobb korban a DMes babylove vált be, pedig Beni nagyon érzékeny bőrű!

más nem jut eszembe, majd kiegészítik a többiek! :)

betegeskedőknek jobbulást!!! Szisszka, Rodina, Virág és, akit még esetleg kifelejtettem!

Mikegirl, mi szerintem ugyanazt a dokinénit fogjuk megfogadni, akit Benivel is, nekünk bevállt nagyon, bár most jó darabig beteg volt, szegény valamilyen daganata volt, de most már újra rendel, a helyettese egyébként kritikán aluli volt... :( na. beszéltem is velük, pár hét múlva elmegyek és elkérem a kezdő reci csomagot, meg csinálnak kartont!

Eta, ha mégis megyek a börzére (lehet, hogy öcsém eljön velünk), akkor nyélbe tudjuk ütni az üzletet? vigyem a motyót?

Rodina, a Weleda masszázs olajat a DMben is be lehet szerezni! annó én is filoztam rajta, de végül nem használtam, pedig lehet, hogy jobb lett volna...

babacsuklást én még nem észleltem. Benivel volt, de nem rémlik, hogy melyik héttől... mindegy, mi még picikék vagyunk! :)

na. megyek várat építeni a gyerkőccel, jók legyetek! bocsi, hogy megint csak így csapongtam össze-vissza!

szép napot!

sophie27
 
 

 
 

Reakciók, hozzászólások később, most csak gyorsan ennyit:

http://www.varandos-joga.shp.hu/hpc/web ... szazs_ACzT

Apa jobban van, Ati jobban van, viszont én ma reggel torokfájással keltem, és leltem is már egy fehér foltot a mandulámon :? Ennek örömére rögtön sütöttem is friss csokis-banános muffint reggelire, most pedig megyek főzni, kettőkor dokkernél jelenésem van, betegség miatt egyedül....... Egyébként meg pakolok, szedegetem a szétszórt cuccokat, megelőzve az atomtámadás látszatát.

mikegirl
 
 


sziasztok,

én is jelentkezem :oops:
a hétvégét a szüleimnél töltöttük. nagyon jó volt. bár a hosszú út kicsit megviselt, úgy látszik. Hétvégén szembesültem először azzal, milyen is a keményedés.. kétszer volt..

mikegirl: sajnálom, hogy a férjed beteg. A férfiak nagyon el tudják magukat hagyni ha betegek.. (az én férjem is ilyen orvos létére..).
de azért gondolhatna rád is.. remélem minél hamarabb jobban lesz.

gyancsi: köszi a kérdést, a dolgozatomat ma fejezem be, holnap köttetem be, és kész. :)
Csabinak jobbulást! gratula Lili szép eredményeihez! :)

sziszka: jobbulást nektek!

vikoo: nehéz döntés, nem könnyű tanácsot adni.. én lehet, hogy befeküdnék, ha az orvos azt javasolja.

angie: szép pocak! :)

macs: örülök, hogy eddig minden rendben veletek! továbbra is mennek a drukkok!

dorka: majd várjuk a képeket! :)

csuklás: mostanában én is többször érzem, hogy Levi csuklik. :) olyan vicces olyankor. :)

tegnap voltam védőnőnél. és képzeljétek, új védőnőt kaptam a másik elment.. hát, nem nagyon örültem, hogy a 30. héten kapok egy új védőnőt. már megszoktam a másikat :oops:
mért súlyt is most, hát azt hittem lefordulok a mérlegről..
:oops: 7 hét alatt 5 kilot híztam, így most 61-nél tartok. :oops:

ma még végső simítása lesz a dolgozatomnak.. aztán még du nem tudom mit fogok csinálni.. ráadásul ma a férjem ügyel, így biztos unatkozni fogok. :oops:

szülésfelkészítő: már régen volt tábla, és nem emlékszem aza z igazság. ki is fog a kettes klinikán szülni? azt hiszem, mult héten kedden indult szülésfelkészítő.. csak nem tudom, most már érdemes e elkezdenem..

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Sziasztok!

Gyancsi: eskövőről képet akkor tudokfeltenni, ha a barátnőm átküldi öket végre...de szerintem ez el fog tartani még egy ideig :) Mi csak néhányat csináltunk, de hát nem lettek vmi jók.

Mikegirl:
Jaj, ez annyira tipikus a pasiknál :lol: Nálunk is ha beteg a Drágám, akkor megáll az élet, mútkor meg amikor engem vitt be a kórházba, mert elestem, és látta, hogy ott mászkálnak két vajúdás között a nők a folyósón, közölte velem, hogy nem is olyan nagy szám ez a vajúdás!!!!!!!!!!!!! Jó mi????? Persze, amíg nem nekik kell végig csinálni. A természet jól kitalálta, hogy nekünk kell kihordani és megszülni a babókat, különben már lehet, hogy kihalt volna az emberiség :lol: Szóval kitartás!!!!!!!!!!

Vikoo:
Bence nálunk is sokat csuklik! Ez mondjuk a hajnali órákban nem a legkellemesebb érzés...meg még arra nem sikerült rájönnöm, hogy mikor alszik, mert rövid szünetekkel ugyan, de állandó mozgásban van :D

Hát csajok én csak nézegetem itt a vonalzókat és látom, hogy pár hét és megkezdődik a nagy "bébibumm"!!!!!
Azért az megnyugtató, hogy többen is írtátok, hogy nem bánnátok, ha pár héttel korábban kibújna a picúr...azt hittem én vagyok rosszul összerakva, mert néhányan furcsán néznek rám, amikor azt mondom, hogy nem bánom, ha a 38. héten már kint lesz!

Na, lépek! Szép napot mindenkinek!
berni01
 
 


Sziszka!
Sajnálom, hogy titeket is elért a takonykór! Gyors gyógyulást kívánok!

Vikoo!
Köszi, remélem hétvégére kiheverjük!
Miért akar végül is befektetni a doki? Nem igazán értem. Oké, hogy fel vagy puhulva, de ha jól emlékszem ez már így van hetek óta és azóta is zárt vagy! Nem ez a lényeg? Vagy így akar több pihenésre „kényszeríteni”?

Eclipse!
Kösz a tájékoztatást! Én a dm-ben néztem, csak kicsit drágálltam, de látom a tiéd is hasonló árban volt. Csak abban a búzacsíra olaj és az orbáncfű már elegyet alkotott, nem kell kevergetni.

Sophie!
Köszi a tájékoztatást!
Én szeretném használni a gátmasszás olajat, bár még nem tudom melyiket. Ezért is kérdeztem. Nekem is van még időm eldönteni, hogy melyiket használjam majd!

Mikegirl!
Vigyázz magadra, és gyógyulgass te is!
Látom sokunkat elkapott ez a rohadt takonykór és torokfájás!

Henne!
Te most vagy 61 kg?! Hát irigyellek, én 64 kg-ról kezdtem! A vékony lányok híznak mindig többet, szóval ne csodálkozz! Biztos vagyok benne, hogy te így is csodásan, és csinosan nézel ki!
Én nem oda járok szülésfelkészítőre, de szerintem nagyon hasznos, és több dolgot is el fognak mondani, ami kórház specifikus. Legalábbis nálunk így volt, és örülök, hogy elmentem. Ha más nem próbáld meg, és ha nem tetszik, akkor nem mész többet!

rodina74
 
 


Hali!

Sophie!

Ha tuti jöttök akkor bizniszelhetünk persze!!!
A számod megvan, pénteken hívlak ok?

Szisz:
Remélem nemsokára vége ennek a kipurcanósdinak, és ki tudod pihenni a fáradalmaid. Addig kitartást mindenhez!

VIKOO:
IGEN IGEN! Mossunk!
Én tegnap annyira megörültem a napnak, hogy mindent kimostam , és délután füvetnyírtam: )) !
De tettem ezt rövidgatyóban, úgyhogy most én is köhécselek...
De minden tiszta és száraz! A mosás boldoggá tesz!! Ez már anyai feeling!

Kép
Kép
eta
 
 


Helló Kismamik!

Eclipse-Átérzem basszus amit írtál, tegnap utolért engem is a takonykór, folyik az orrom, mint az állat és bedugult a fülem...Hogy mitől, na arról fogalmam sincsen.....Citromos teával kúrálom magam! :wink: Te hogy vagy??Jobban már?

Telokin-Sajnálom a dolgozatot, remélem sikerült időben beadni!

Rodi- Kiszámoltam az alapján Lili méreteit amit írtál, és így nekem 40 cm jött ki :shock: Olyan nagy lenne már??Nálatok mekkorák a picúrok?

Vikoo- Képzeld itt kint azt az elvet vallják, hogy semmit sem kell a köldökre kenni, se alkoholt se semmit, mert magától gyógyul a legjobban :shock: Melinda is így csinálta és azt mondta, hogy gyorsan be is gyógyult Noel babának, semmi gond nem volt vele...Hát a fene tudja...Fürdetéshez is állítólag semmit sem kéne használni, max anyatejet tenni bele :shock: Na bumm, minidg tanul valamit az ember :D Mondjuk azért én már irattam fel otthon gyógyszertári fürdetőkrémet, mert azok nagyon jók állítólag :wink: Hát nem tudom, hogyan döntenék a helyedben....Bár ha semmi "panaszod nincs"....Mondjuk nem tudom, hogy a heti 2-szeri CTG-vel mire mész, ha mondjuk pont nem azon a napon indul be valami amikor nézik akkor ott vagy ahol a part szakad....Nem tudom, nem könnyű a kérdés....Voltál már huzamosabb ideig kórházban??Hogy viselted??Mert ha simán veszed az ilyen akadályokat akkor nem kérdés...Viszont ha nagyon megviselne a dolog akkor lehet jobb lenne otthon, a megszokott kis környezetedben... :wink: Nekem Lili nem csuklik olyan nagyon sokat, heti párszor érzem.... :wink: Hát igen, a pasik valami iszonyúak ha betegek....Igaz MikeGirl???? :lol:

Nem tudom én valahogy úgy vagyok vele, lehet szemétség,de ők a pasik , a nagyok és erősek a szememben, akkor viseljék el nyavajgás nélkül a fájdalmat :? : :D Na jó nem azt ha levágják a lábukat, de egy kis náthát vagy hasonló kórságot azért még is csak...... :wink:

Kinga- Viszont te is gond nélkül élsz akkor ezek szerint ezzel a betegséggel, így reméljük, hogy a piciknek sem lesz vele gondjuk....Vagy van valami tüneted?Kell járnod kezelésre vagy gyógyszert szedni?

Eta- Izmos popsikat nézegettél???? :D :D De jó neked..... :D Mi a múltkor mikor otthon voltunk elmentünk megnézni a kurvákat a Gubacsi útra, persze megállított a rendőr , mert balról előztem a villamost...Kicsit furcsán nézett mikor mondtam, hogy hova megyünk :D Nem értem, szerintem tök normális, hogy egy terhes asszony megy utcalányokat sasolni, nem????? :lol:

Szissz- Jobbulást nektek!!!!

Mindenkit utolért a kórság Csajok :shock:

Aranyos, Tatjana, Lucuzs- Merre vagytok???

Sophie- Ti holnap mentek Uh-ra?

Henne- Mondjuk te alapból is vékony voltál, szóval annyira nem vészes az az 5 kg....Én is most kanyarodok a 60 kg felé ( néha 59,5 kg vagyok , néha 60 kg)...Picit most odafigyelek, mert a tervem szerint a 8-ik hónap elején szeretnék 60 kg lenni ( az pedig még pont egy hét :D )Messze laknak a szüleid??

Berni- Én csak annyit kérek a gyerektől, hogy október 26-ot bírja ki mindenképpen, egy 38-39-ik héttel már simán kiegyeznék én is, bár amilyen szerencsés vagyok, illetve ha követem a családi tendenciát, akkor túl fogom Lilit hordani :wink:

Csabinak ma betettek egy ideiglenes tömést a fogába, valami gyógy lópikulával, pénteken mégegyszer vissza kell mennie és akkor kicseréli neki egy rendesre.....Szegényt sajnálom baromira, mert tök szarok a fogai, valami betegség miatt felszívódik a kalcium belőlük és már az első fogai így is koronásak, de nem annyira szépek, majd meg kell csináltatnunk, ami viszont nem lesz 2 Ft.....Meg is beszéltük, hogy kérünk otthon árajánlatot rá.....Jajj lányok ma sikerült elérni az anyakönyvvezetőt, október 26-án összead minket, de nincs hely sehol csak az ő irodájában, úgyhogy közönség nem jöhet senki, csak mi meg a 2 tanu...Úgyhogy szegény barátaink meg a szülők kilesznek, mert már bejelentkeztek egy csomóan , hogy jönni akarnak röhögni ( természetesen a barátok, mivel tudják, hogy Csabi nagyon házasságellenes, gondolom cukkolni akarják :D :D )

Na puszi,megyek teregetni és lakást ganézni :D

Puszi
Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Jujj Lányok elfelejtettem, hogy ki írta, hogy meg van neki gépen a szülésfelkészítő anyaga...Áttudná nekem az illető küldeni??

Nekem pedig a Suttogó könyvek vannak meg pdf formátumban ha valakit érdekel :wink:

KépKép
gyancsi
 
 


jajj ez elment....

Vikoo:
most feldobtál ezzel az infóval, hogy sok babakocsi lesz: ))
Már alig várom! hánykor érdemes kimenni szerinted?

Mikeg:
Örülök hogy jobban van a család! Neked is jobbulást!

Henne:
én 61-ről indultam: ))
szerinted az olyan sok :? akkor én igazán dagi vagyok: ((
Véleményem szerint a Te hízásod a normális!!
Jó dolgozatköttetést! A múltkor kérdeztem, de nem válaszoltál: miről írtad a szakdogád?

Berni!
Hahaha még hogy a férfiak szülni? na azt megnézném hogy meddig jutnának: ) az első 3 hónap után a többség feladná, vagy az első hányásnál...
mi már nem nagyon születtünk volna meg az biztos....

RODI:
Hogy készítenek fel a szülésre? van már szülésznőd?
stb.....
A piperedolgokról a védőnéni biztos tud listát adni nem?

na megyek enni mert gizike követelőzik: ))

puszipá

Kép
Kép
eta
 
 


Sziasztok!

Eta, Gyancsi: aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok... nagyjából olvaslak is benneteket, ezért nem is írtam, mert mindenki olyan pozitív és nem akartalak benneteket megint zaklatni a problémáimmal :(

Csak körvonalakban leírom, hogy mi van, szerencsére nem a babával kapcsolatos:
Múlt héten beteg voltam, mint itt sokan, én is megfáztam. Két nap pihi után azonban mentem dolgozni. Pénteken este pedig hazafele a vonaton kiraboltak :( , vagyis szerencsére csak a telefonomat tudta elvenni, mert a táska pántja rá volt tekerve a kezemre, de sajnos a telefonon pont anyósommal beszéltem :(
Részleteket nem írok, de sajnos meghúzódott a szeméremcsontom és alig tudok menni, így most itthon vagyok táppénzen.

Most nem reagálok a hozzászólásokra, ha megbocsátjátok.

Mindenkinek szép napot!

Puszi

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 


Most olvasom, hogy Vikoo-t be akarja fektetni a doki....de hét miért is, ha nincs semmi baj???? Ilyen lelkiismeretes????? Ezzel aztán feladta a leckét :) Kívülről azt mondom, hogy nem feküdnék be, de persze könnyű így okoskodni, hogy nem velem történik.
Majd írj, hogy mi lett a döntés.

Gyancsi:
Az okt. 26-ai időpontot Lili biztosan tiszteletben tartja :) ...ha nem kukis lenne a pocaklakónk, akkor nálunk is Lili lett volna!!!!

Csajok pelenka fronton ki melyiket ajánlja? Vki a Pampersre esküszik, vki a Liberora...és valaki egy sokadik fajtára. Tudom, ki kell tapasztalni, de valahol azért el kell indulni :lol:


Kilóg: Én 30+4 hetes vagyok és most tartok 8.5 kg-nál...hát az eredetileg tervezett 10kg-os hízásomról már letettem :)
berni01
 
 


Tatjana: Hát ez nagyon durva!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem hiszem el, hogy ilyen világban élünk, hogy csak úgy kirabolnak egy vonaton egy KISMAMÁT!!!!!! Remélem hamar jobban elszel!!!!!
berni01
 
 


eta: dehogy vagy dagi! csak hirtelen soknak tartottam ezt az ö kilót. egyébként 53-ról indultam.
ez még nem szakdolgozat, csak szakmai gyakorlatról dolgozat, amit majd meg kell védeni. nálunk ez van szakdoga készítése előtt.

gyancsi: annyira nem laknak messze a szüleim, kb 220 km. Csak már úgy látszik, nem szereti a kisfiam a hosszabb utakat. :oops:
hát, én is úgy terveztem, hogy 60 kg legyek a 8. hónapra. :) de nem jött össze.
azt mondják 10-12 kg hízás a normális. ezért is lepődtem meg a hirtelen +5 kg-tól. Nem panaszkodni akartam ám. :oops: még van 9 hetünk. :)

rodina: hát, akkor lehet, elmegyek a jövő heti tanfolyamra. megnézem, hogy milyen. :)

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


tatjana: hogy mik vannak. pont egy kismamát kirabolni!.. hihetetlen...sajnálom. :(

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Vikoo. CTGre ha szeretnél, akár minden nap elmehetsz. Legfeljebb keresel vmi fizetős helyet, ha kinéznek a kórházból. Sőt mehetsz UHra is, nem kell a 4d, de tudnak nézni pl. áramlást. Én megőrülnék a kórházban, ami tele van bacikkal. Közös mosdó, stb. A legkönnyebb összeszedni vmi nyavalyát, és sztem aludni sem lehet normálisan...

Aztán h a lelkednek mi lenne a jó? azt sem tudom. De heti 2 CTgért bemenni kicsit túlzásnak tűnik, hisz simán szülhetsz a 40.héten, ami azért még másfél hónap, nem????

Macs, Te meg tisztára eüs kiképzést kapsz ott. .:)

Babánal tisztítószer nem nagyon kell. Én sima vízzel szoktam, a bolti habfürdők illatosak, de nagyon irritálják az éretlen bőrt. Johnson, nivea direkt ekcémát is tud csinálni. Olajjal szoktam őket áttörölni, a weledának vannak jók, azokat hígítom simaolivával. A hajlatokat vattával tisztítom. Fülpálcika... na az elég veszélyes üzem, ill. köldökalkoholozáshoz jó, de fülbe orrba nem ajánlott. Körömvágásra meg legjobb egy valóban jó minőségű körömolló. A babáknak amit árulnak többnyire életlen, és csak húzzanyúzza. Akció előtt alkohollal áttörölni, oszt ok. Hajkefe játék. :) De a nagyobbak szeretik.

Na ennyi, nálam is beteg a kicsi, nagyoknak suli... kezdek lemerülni.

freestyler
 
 


Rodina, Berni a fő ok sztem az, h lelkileg félt, nehogy bedepizzek, vagy a tudat, a szorongás vmi folyamatot elindítson mert ugye Bendikét 35 hetes korában vesztettük el, és, h biztos nyugodtabb lennék, ha folyamatosan kontroll alatt tartana, én pedig tudnám és hallanám, h minden rendben odabent. Nehéz a döntés, mert nyílván, ha baj lenne, nem nekem kellene döntenem, de most, h a döntés az enyém, a felelősség is az, és bárhogy döntök mindig az fog az eszembe járni, h az a jó, h itthon maradtam, vagy az, h bementem…

GyAncsi, ez az anyatejes dolog, pont olyan mint az aloe vera, az is mindenre jó. :-)
De tényleg hihetetlen, h mindig tanul vmit az ember…
Kórházban voltam már, mikor eltört a bokám 11 évesen, de ez most nem uaz lenne, itthon még elaludni sem tudok a Férjem nélkül… most hagyom is a témát, sztem majd 2 hét múlva megnézem, h állok a babaszobával, meg úgy mindennel és ez alapján fogunk dönteni… Ha jól beosztom az időt, úgy sincs alkalmam szomorkodni, meg miért is tenném, hiszen várom a kisöcsit!!! És hamarosan érkezik is!!!
Mentél Lányokat nézni??? Hűhaaa, hát nem tudom, nekem nem biztos, h ez lenne az első, ami eszembe jutna, ha pesten járnék. :-D De hát kit mi tesz boldoggá… :-D :-D

Eta, hát nem tom, én is pont ezen töröm a buksim, mert tavaly 9 körül értem ki és majd ¾ órát álltam sorba, most szerintem már fél 8-ra odamegyek, mert már nem bírom az ácsorgást. :-)
Babakocsi meg úgy is lesz, mert azt árusok viszik és nem kismamik…

Tatjana, sajnálom ami történt, pihengess és reméljük gyorsan elmúlik a testi és lelki „fájdalom” is.

Freestyler, igen tudom, h vannak más lehetőségek is, csak tudod ha a doki ennyire erősködik, az olyan fura tud lenni… Engem is inkább ez zavart meg, mert amikor elsőnek felhozta, szépen udvariasan megköszöntem a figyelmességét és ennyi, de mikor már harmadjára kezdte el, h Ő miért ajánlaná, hát már nem tudtam hova tenni…

Mindenkinek puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

köszönjük, igyekszünk gyógyulni.
Marci napközben jól van amúgy, rosszcsontabb, mint egyébként. de az is lehet, h én vagyok már ki, és nehezebben viselem a dolgait, napok óta 3 órákat alszom, szóval igy elég könnyű felhúzni :)

bébi pipere cuccok:
a doki úgyis felir egy csomó mindent:
a köldökcsonk ápolásához valókat: steril vatta, alkohol, hexaclorophen hintőpor
akkor fürdető krém, testápoló, babaolaj, kamilla tea, ilyesmik. steril gézlapot nem írt fel nekünk, de azt vettem külön.


Én vettem biztonsági bébi fültisztitó pálcikát (én ezt használtam a köldökcsonk ápoláshoz, nekem könnyebb volt)

aztán olló: szettet vettem, amiben van körömolló, reszelő, csipesz, disneyset vettem, kb. 1000 ft körül van. az ollót én nem tudtam jól használni, maradt a csipesz, azzal tök egyszerű volt a körömvágás, mai napig igy csináljuk :)

Én vettem fésüszettet is, hajkefe+ kisfésű, abból is disneyset. Marci nagyon szerette mindig, ha a hajkefével fésülgetem, igaz neki volt is haja :D

Berni:
Pelus: tényleg minden babának más a jó! Nekünk kezdetben a liberó volt jó, az elején a pampersből kifolyt minden. Most meg pont pamperst használunk. De bejött a huggies is.

megyek, mert marci nyúzza a kutyát.

betegeknek jobbulást!

szisszka
 
 


Sziasztok!

Először is kis és nagy betegeinknek jobbulást kívánok!
Flóra is felfázott,szegény annyira sír pisilés közben.


Vikoo:nagyon rendes dokid van,hogy felajánlotta,de ha semmi nem indokolja akkor miért?Én úgy tudom,vagyis nekem úgy volt anno,h 36.-ik héttől heti egy ctg.Na mindegy.Minden doki más és más.Biztos csak nagyon elővigyázatos.

Baba tisztálkodók:törlőkendő,sudocream(popsikrém)tudom,hogy lesz gyógyszertári is és sokkal olcsóbb,de Flóránál nagyon bevált.Többiek már leírták,hogy mik lesznek majd receptre.

Pelus:vettünk Liberot és Pampers-t is.Hogy én mennyit szívtam a pampers-el.Volt olyan éjszaka,hogy háromszor kellett átöltöztetnem Flórát.Aztán egy idő után innen vettük és sokkal olcsóbb.

www.pelenkafutar.com

henne:mi a férjed szakterülete?

Gyancsi:nekem is csak most derült ki terhesség alatt.Igaz panaszom nincsen,Flórát viszont azért műtötték,mert félő volt,hogy tönkre megy a bal veséje.

tatjana:te atya ég!!!!!Sajnálom,hogy ilyen szörnyűségeken kellett keresztül menned. :( Gyors felépülést így és -úgy is.

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Henne, hízással kapcsolatban, lesz ez még így sem! persze, ha az ember odafigyel, és kb. cukros diétát folytat, aránylag jól karban lehet tartani a dologkat, de az örök igazság, hogy a babák az utolsó hónapban sokszorozzák meg a súlyukat, szóval lehet hízni így a vége felé, elég rendesen!

sajnos én is már 9 kilónál járok, azzal a különbséggel, hogy rajtam volt plusz 15 tuti még ezen kívül! szóval lesz jó kis fogyikúra majd, egyszercsak! :)

Gyancsi, azért az osztrákok/németek is furák sokmindenben! szerintem tégy a legjobb belátásod szerint, az anyai ösztönök mindig segítenek! pl. Németországban élő kismama mesélte, hogy ott nem is fürdetik naponta a gyerekeket, mert minek!? itthon azért ez eléggé nagy népszerűségnek örvent, mármint a napi fürdetés, ha másért nem is, hogy kialakuljon a babávan valamiféle napirend... de nem vagyunk egyformák! amúgy Beninek nagyon hamar és szépen gyógyult a köldöke, pár nap alatt le is pottyant az elszáradt rész (ez el is van téve :P)

ja, és igen! holnap megyek 14:30ra uh-ra, de most csak egyedül! :(

Eta, szerintem 90%, hogy megyek, de az biztos, hogy a délelőtti órákban, mert a párom 9 utánra kell, hogy odaérjen a munkahelyére, szóval 10 magasságában már kint leszek! viszem a motyót, így legalább többet költhetek! :) juhéjj!

Tatjana, sajnálom, ami történt, de nyugodtan írd le, ha úgy gondolod, hogy megosztanád velünk! csak könnyebb a lelkednek! remélem, hogy hamar felépülsz, és minden rendben lesz a hátralévő hetekben! jobbulást!!!

Berni, mi a kórházba a huggies-t vittük, nagy kalap kaka, aztán itthon a liberot, pampers-t, DM babylove-ot használtuk, de a legjobban a DMes és a libero jött be! a mai napig! árban sincs akkora különbség, illetve pampers-nek szokott lenni jó kis akciója, de sajnos tényleg baba függő, már, amennyire én látom!

Szisszka, továbbra is jobbulást nektek is. egy kérdés! ugye nem kell a 30. hét után 2 hetente dokihoz járkálni... egy kismama kérdezte tőlem, de nem rémlett, én igaz, holnap megyek, de hátha már hamarabb tudsz infót adni!

beszéltetek már az NSTről a dokival? vagy még előtte kell menned hozzá?

ja, és még egy dolog. neked lesz választott dokid, szülésznőd?

jobbulást minden kis és nagybetegnek! mi jól, vagyis én már csak az orrom fújom, meg köhögök néha, de amúgy szuperül!

várom a holnapi uh-t, na meg a börzét! biztosan sokan lesznek, de szerintem megéri kimenni!!!

ja, és, ha valakinek van kedve csatlakozni, akkor van egy feles kuponom, amivel olcsóbban lehet bejutni, igaz, csak 300 Ft-tal, de akkor is! :) priviben lehet rá csápolni! :)

sophie27
 
 


ja, még egy infó! ugye a fiús anyukák, vagy fiút várok tudják, hogy létezik a kisfiúknál a fityma szűkület, illetve letapadás, na, én, mint kis naív gondoltam, hogy ez mennyire jó, hogy most lányunk lesz, egy gonddal kevesebb! hát, tévedés, a kislányoknak is simán össze tud tapadni, nőni a nagyajkuk, szóval erre is nagyon kell figyelni, és a sudocream-mel kapcsolatban hallottam, hogy annyira szuper hámosító, hogy vigyázni kell, mert kislányoknál gondot okozhat, ha nagyon vastagon kened be a nunit. szóval szerintem érdemes váltva használni!

ja, és a szülés utáni csomiban, felicitas, lesz minta sudocream, az tuti! :)

sophie27
 
 


Gyancsi!
Ha igaz, amit mondtak nekem, és miért is ne lenne az, akkor Lili már bizony 40 cm-es! Simán lehet, már olyan nagy. Nálunk, amikor nézték, akkor voltam 27 hetes terhes, és 37 cm-esnek mondták.
Jót röhögtem a Gubacsi úti sasolást! Nekünk is van egy hasonló sztorink. Még tavaly Palotán a hulladékégetőnél is voltak kurvák, de mióta megépült a filmstúdió, azóta eltüntették onnan őket. Na mindegy. Egyszer mentünk ott kocsival, és az anyósomékkal voltunk. Elöl ültek a fiúk, mi meg hátul. Pont olyan volt a közlekedési helyzet, hogy lassítani kellett, majd megállni. Az egyik prosti odajött, és amikor benézett az ablakon, elcsodálkozott, hogy egy egész család akarja őt? Olyan bamba fejet vágott, mi néztünk rá, ő meg miránk. Én egyszer csak megszólaltam, át sem gondolva, mit mondok, : Csak azért álltunk meg, hogy megkérdezzük, hogy van-e családi kedvezmény?
Hát, mit mondjak, a csajszi még bambább képet vágott, belőlünk meg kirobbant a röhögés. Nem akartam bántani, csak olyan hülyén jött ki a helyzet, hogy ő nézett be ránk, mi meg ki rá, hogy valamit reagálni kellett, és ez jött ki belőle!

Gyancsi! A János kórház szülésfelkészítője ez:

Szülésfelkészítő tanfolyam anyagai (15. oldal)


Eta!
6 előadás van egy felkészítőn, amelyek kb. 2 órásak. Nagyon jó, sok gyakorlati tanáccsal. Amit csatoltam Gyancsinak, abba olvass bele, nekem sokat segít. Minden elmondanak lépésről lépésre, a vajúdástól, a szülésen át, a császármetszésen, szoptatáson keresztül, a hazamenetelig, és az első napokig, hogy mit hogyan érdemes csinálni.

Nekem nincs szülésznőm, nem is lesz. Szerintem felesleges pénzkidobás. Hiszen amikor ott kell lennie, úgyis ott lesz, amúgy meg úgyis nekem kell szenvednem egyedül!
Mi kaptunk listát a védőnőtől, hogy mit ír majd fel a gyermekgyógyász a babának, és a szülésfelkészítőn is elmondták. Úgyhogy én ezt tudom. Talán Vikoo kérdezte ezt?!

Tatjana!
Pont egy terhes nőt rabolna ki! Egyszerűen felháborító! Nem is tudok mit írni, mert amit írnék, azt még a monitor sem bírná el!
Nagyon sajnálom! Jó, hogy nem történt nagyobb baj! Vigyázzatok magatokra!

Henne!
Olvass bele a linkbe, és ha tetszik, gyere el. Egyébként ezek hangoznak el ott is. Haynii már jár velem, annak ellenére, hogy nem ott fog szülni! A jövő héten fog pont elölről indulni a tanfolyam, a vajúdásról és a szülésről. Ez egyébként eléggé kórház specifikus, tehát úgy mondja el, ahogy a János kórházban zajlik. De szerintem érdemes a meghallgatásra!
Hízásról: Valahol olvastam, hogy a nagyon vékonyak, vékonyak híznak többet, és a kövérebbek kevesebbet. Rám ez érvényes, mivel rajtam volt 3-4 plussz kiló, így csak 3-4 kg-t híztam eddig. De hogyha összeadjuk a kilókat, már nekem is 8 kg lenne.

Vikoo!
Ó, így már értem! Ha téged megnyugtat az a tudat, hogy kórházban vagy, és figyelnek rád, akkor menjél, feküdj be, hiszen csak pár hétről van már szó! Így valóban nagyon nehéz döntés!

rodina74
 
 


Ja, nem 15, hanem 23 oldal!

rodina74
 
 


Lányok, valaki írta, hogy majd néhány hét múlva el kezd főzni lefagyasztásra is. Ti milyen ételeket fagyasztotok le? Én nem nagyon szoktam, mert miután felengedjük már többnyire nem esszük meg, de szívesen fogadnék ötleteket, hátha valamelyik kajához kedvet kapnék!

rodina74
 
 


Helló csajok!
Nálunk fagyasztással nincs gond, mert az anyósom istenien főz, és mivel nincs meze, ő lesz a szakácsunk :wink:
Egész nap a gép előtt ültem, ez már túlzás is volt, de még mindig nincs babakocsink, és ez felzaklat!! Na, nézzétek, miket találtam: Aztán kommenteket várok, aki ért hozzá, mert én abszolút nem.Most meg hajnalonként ez foglalkoztat, hogy mi lesz, ha nem lesz babakocsink, én meg kórházban leszek, Csabi meg vesz egy szart!??? Hogy élem túl?Mondjuk anno mi is felnőttünk gagyiban, meg is kérdem anyukámat, hogy nekem milyen volt, és hova lett? :)

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... tiserEmail


http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... tiserEmail

Egyenlőre ennyi.

Ancsa! Hát, a kurva nézegetős sztori nem semmi volt :) De én azért inkább a triatlonos jó fenekű pasikat nézegettem volna :) Főleg, miután vagy 5 hónapja nem volt semmi a párommal. De ki gonik a barátok, szegény Csabidat ki akarják nevetni?? :) Olyanok, de tényleg:)

tatjana! Szegény! Tényleg felháborító, hogy ilyen világot élünk! Engem még csak pozitív élmények értek az emberek részéről, hogy kismama vagyok. Előre engednek a sorban, meg ilyenek, de ez ugye nem nagy város, nem Pest, itt még más normák vannak.

rodina! Na én is nekirugaszkodok, és elolvasom, biztos sok újdonság lesz benne. Főleg nekem, akit az ilyen sosem érdekelt. Mindig meghallgattam a barátnőim szülés történeteit, de ki is ment a fejemből.

zsófi! Annyit a súly odafigyelésről, hogy én pl ma csak a sütemény kívántam. Magamba erőltettem egy kis cs.mellet, meg salátát hozzá, de csakis süti előtt, meg süti után. No, majd lesz ennek böjtje! Majd, mikor már + 20kg lesz rajtam, légyszi emlékeztess erre!!!!

Kép
ebba
 
 


csillagvirág14 írta: Vikoo. Gergő is rengeteget csuklik, én is sokszor éjszaka is érzem... úgy látszik hasonlítanak a fiaink. Mindketten nagyobbak a koruknál, husikásak és ezerrel edzik a tüdejüket! (vagy csak mohók és állandóan habzsolják a magzatvizet...


sziasztok,
milyen érzés, amikor csuklik? :oops: :roll:
én nem tudom megkülönböztetni
rékamamaja
 
 


Ebba, nem'tom, h. az első mennyibe kerül... nem látok árat, de szerintem az jobb. Igaz mi Pierre Cardint vettünk, de nem ezt a fajtát és hiába írja, h. nagy kerekű, hát nem annyira úgy néz ki, ill. az, ha nem egy kerék van, hanem kettő egymás mellett, hóban felejtős! Nekünk sem teljesen ledönthető a sportrész (pedig úgy írták), de ott a mózes, amit valszín használni fogunk, míg hideg van, ill. amíg belefér a baba és fontos a vízszintesig dönthető funkció!
De majd a tapasztalt csajok megmondják a frankót! :D

Réka, olyan, mint amikor te csuklasz, kicsit lüktető, rendszeres időközönként ismétlődő rándulás, ami kb. 2-3 mp-ként érezhető...

Majd még jövök és folytatom az írást, de most pici pihi! :wink:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


A top rider 40ezer, a pierre pedig 20 ezerbe kerül. Akkor ti nem voltatok megelégedve a pierre cardinnal?

Kép
ebba
 
 


Ebba!

Én nem tudok hozzászólni a babakocsi témához. A tél, és a nagy hó miatt, én is olyat választottam, amelyiknek mind a 4 kereke nagy. Mivel mi sokszor fogjuk kocsiba tenni, így olyat kerestem, ami könnyen összecsukható - bár aránylag nagy helyet foglal, de nagy a csomagtartónk - és mivel a kerekek, sárosak, koszosak a hólétől, vagy a sártól, levehetőek legyenek. Mert a kocsiba betéve leveszem a kerekeket és egy szatyorba rakom, így a csomagtartót nem koszolom össze. És persze voltak más kritériumok is, mint az, hogy ténylegesen vízszintesbe lehessen dönteni. Stb...
Szerintem nézd meg, hogy melyek a ti igényeitek, és amelyik ehhez áll legközelebb, azt válasszátok. Egyébként nekem mind a kettő nagyon tetszik, de talán a Top Ridert választanám, mert annak legalább 1 pár kereke nagy!
De én nem vagyok tapasztalt babakocsi vásárló, használó!

rodina74
 
 


Úgy látom, hogy nem számol a vonalzóm! :twisted: :twisted:

rodina74
 
 


Babakocsis téma: Én még Bendinél éltem át ezt a traumát, komolyan rémálmaim voltak a babakocsi miatt, azt, h hova teszem aludni, vagy mibe fogom fürdetni nem volt annyira fontos számomra, mint a babakocsi. :-)
Azt hiszem Ancsinak írtam, h mindenkinek a saját igényei szerinti babakocsit kell megtalálnia, mert Nekem hiába tetszenek nagyon pl azok is amiket Te tettél fel, ha egyszer a mi útviszonyainkhoz nem passzolnak. Fő szempontok: Tél lesz, tehát a mózes téliesíthető legyen, nekünk pl termós anyagú, hordozó legyen hozzá, mert sokat fogunk kocsival jönni-menni. A kerekei fix-ek legyenek, mert nálunk apró szemcsés kavicsok vannak, hiába beton, vedlik vagy mi a fene és a pörgős kerekek elcsuklanak rajta, legyen nagy kosár alul , mert valszeg sokat fogok járni vásárolgatni, itt a közelben nekünk ez az egyetlen elfoglaltság van. :-) Ha nem akarok kocsiba ülni. Ennek a kerekei is levehetőek, de arra amit Rodina írt még nem is gondoltam… :-))) köszii
Szóval, írj egy listát, mi a fontos nektek, mit vársz tőle, mit tudjon, mit ne… Nézz több típust, és meg fogod találni az ideális babakocsit. Sok sikert!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


sziasztok,

én sütőtököt és barackot fagyasztottam le
sajnos nem túl sokat :cry: ...pont annyit, amit be tudtam gyömöszölni a hütonk fagyasztó részébe
talán elég lesz :roll:

csuklás: igen, volt valami hasonló érzés... :shock: de van olyan, amikor, mintha lenne egy kis véső a kezében és azzal akarna lyukat furni az oldalamon...az valyon mi lehet?? :idea: a bordarúgásról és a hólyag taposásról nem is beszélek
azt hiszem mégiscsak hiányozni fog ez a pocak ...

Kép
rékamamaja
 
 


Sziasztok Lányok,

tegnap este odalett a meglepetés és a sok hetes igyekezetem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Erika jött hozzánk egyeztetni a szülés kapcsán, és bár tudta, hogy titok a baba neme, véletlenül elszólta magát, hogy "Még mindig Ágika lesz a picilány?"
A párom meghökkent, majd el kezdett vigyorogni, én viszont majdnem lefordultam a fotelból, aztán Erika is kapcsolt, aztán mind a ketten úgy elkezdtünk bőgni, hogy a párom teljesen kétségbeesett, hogy vigasztaljon meg 2 bőgő nőt?
Egyáltalán nem haragszom Erikára, imádjuk mert egy tündér, de még mindig vigasztalhatatlan vagyok, oda a lelkivilágom. A párom egyáltalán nem haragszik, azóta Mollizza a pocakomat... csak én vettem annyira a szívemre, meg szegény Erika...

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


jó reggelt!

üdv közöttünk rékamamája! az a kisfúrós nekem is szokott lenni, passzolom, hogy mi lehet, de egészen jól megfogalmaztad! :D

amúgy a lefagyasztással kapcsolatban, szerintem a lányok a saját ebédjükre gondoltak, nem a piciére! ;)

babakocsi téma. mi Szigetszentmiklóson lakunk, itt sem fergetegesen jók az útviszonyok, így mi a Bergon kocsija mellett döntöttünk, nagy batár, de én az elsőre simán felhoztam, jó, én is nagy batár vagyok, nagy kerekei vannak, nem bolygósíthatóak, de ez a hó miatt nem is volt gond, illetve volt hozzá lábzsák, ami elég magasan záródik! mindjárt nézek is egy képet... hátha találok!

Kép

sajnos olyat nem találtam, ahol minden fel van szerelve, de így néz ki téliesített állapotában, és erre jön még rá a lábzsák. biztosan el tudjátok képzelni! :)

kajafagyasztás! nálunk anyósom nagy főzőbajnok, nem tud egy adagot főzni, csak hadseregre mérten, szóval nála mindig van valami a frigóban, de ezek többnyire nem túl finomak már. na jó, a dar. hús alap, amit egy bolognaihoz fel tud használni, az okés, meg esetleg töltött káposzta, paprika, de nem tudom, hogy ezeket szopiztatás alatt érdemes-e adni. szóval nehéz ügy!

Ebba, miért? most mennyi van rajtad pluszban? ha nem túl indiszkrét a kérdés! :) amúgy én is sokkal jobban kívánom most az édességet, mint anno Benivel :oops:

Rodi, Te kövérebbnek számítasz a plusz 3-4 kilóddal??? vagy csak magadhoz képes mondod? mert szerintem ez a 2x 3-4 kiló nem sok egyáltalán!

éjjel elég szarul aludtunk, meg tegnap, mikor lefeküdtünk, elkezdett baromira fájni a vádlim, konkrétan sírva is fakadtam. nem görcsölt be, csak úgy alapból fájt. persze lehet, hogy a sírásnak más oka volt, és nem ez, de elég nehezen aludtam el. erre Beni éjjel nyöszörgött, sokat volt fent, inni, meg dumálni!

nem is értem, hogy mi játszódhat le a kis fejében ilyenkor, de a karácsonyfáról beszélt, meg, hogy a díszeket rátesszük, meg nem szabad hozzányúlni, mert bumbum lesz, meg ilyenek! de olyan kis okostojás módjára magyarázott! megzabáltam, hiába volt olyan hajnali 5 vagy még annyi sem! :) tök bírom, hogy ennyire gyors ütemben fejlődnek a gyerekek, és tényleg igaz, hogy a 0-1 éves korig tartó időszak tökre nehezen, meg lassan megy el, de aztán az 1-2ig, majd a 2-től 3-ig, az meg csak elrepül! annyi minden történik velünk! és azt is imádom, hogy annyira őszinte, és olyan jó, hogy mindent kimond, amit gondol, és sajnálom, hogy pl. ezt később kinevelik belőlünk, már nem a szüleink feltétlen, hanem az élet. annyira jó, hogy ilyen kis közlékenyek!

na. befejezem az ömlengést, hamarosan mindenki átélheti ezt az állapotot, de szuper lesz már!

ja, és még egy baromság, tőlem! :) pont a reggeli pisi közben, hirtelen beugrott egy kép, hogy ismét pici babát, újszülöttet fogok a kezemben tartani! annyira hihetetlen volt, és közben pár hét, és tényleg itt lesz közöttünk ez a kis csöppség! :)

szép napot lányok, bár eléggé borongós az idő, mi ma felkerekedünk, ha Beni is felébredt, és elindulunk anyósomhoz, délután doki, uh!

este jövök, ha tudok!

sophie27
 
 


Eclipse, nagyon sajnálom, hogy így történt! bár lehet, hogy párod mégis csak akarta volna tudni, de tartotta magát az eredeti elképzeléséhez! szerinte ő is szomorú lenne, ha annyira nem akarta volna megtudni, hogy milyen nemű is lesz a picikéje! ;)

fel a fejjel! remélem, hogy hamar megnyugszik a kis lelked!!! ölelés!!!!

sophie27
 
 


Jujj, Drága Eclipse, ez nagyon rossz lehet, mert ez nem akármilyen meglepi lett volna, de tudod mit a lényeg továbbra is az, h a babátok szépen, egészségesen szülessen, úgy, h az mindkettőtöknek, illetve hát mindhármatoknak életre szóló élmény legyen!!! Fel a fejjel! :-)

Sophia, csak óvatosan a városban, és majd gyere a hírekkel! Beni olyan szép!!!!!!! Puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Ma fél 9-ig aludtunk, és éjjel csak 1x kellett kelni, jeee! Végre ki tudtam aludni magam! :) Marci is és jobban vagyunk végre :)

Sophie:
Nekem nem mondott semmi ilyet Zs., h két hetente kellene járni, sőt. Én a 31 héten voltam nála. Azt mondta, hogy ha az uh kontrollon minden rendben, akkor 1 hónap múlva találkozunk, tehát a 35. héten. Akkor megcsinálja a hüvelyváladék tenyésztést. Még nst-ről nem esett szó, gondolom majd köv. alkalommal.
Adott még terhesség elején egy menetrendet, abban úgy van írva: ctg vizsgálatok hetente a 40. hétig. Utána hetente 2x.
Nekem nem lesz se dokim, se szülésznőm, Marcinál teljesen bejött az ügyeletes dolog. Nekem fontos, h magamban le tudjam rendezni a dolgokat, ne nyüzsögjenek körülöttem :D Most úgysem megyek be olyan korán, mint Marcival, csak amikor már kell, mostmár tapasztalt vagyok és a kórház is jó közel van :)

Fitymaszűkület: Marci szegénykém megszenvedett vele, és még nincs vége a dolognak, fogunk mi még dokihoz menni vele sajnos :( tanultam a dologból, a tesóval egyből foglalkozni fogunk a fütyi dologgal...

Sudocream: tényleg jó :) Bár mi nem használtunk sokat popsikrémet, 4 hós korig csak.

Én nem főzök előre, mert úgysem ennék meg. Mi úgy beszéltük, h rendelni fogjuk a kajcsit.

Ebba
A toprider tetszik nekem is jobban, bár szerintem az alapján kell döntened, h milyen útviszonyok között használni a kocsit, mennyit kell emelgetned, stb.

Rékamamája
üdv itt!

Eclipse
Sajnálom, h oda a meglepi... de ennek biztos így kellett lennie

Na a meglepiről még annyit, hogy unokatesómék végig kislányt vártak, 4d-ken erősítették meg nekik a kiscsajt stb, teljesen tutira mondták minden egyes alkalommal.
Megszületett a baba (augusztus közepén), a doki kérdezte, h mi lesz a neve? Ők magabiztosan közölték, h Zsófia. Erre a doki: akkor gyorsan találjanak ki valamit, mert ennek a Zsófiának bizony fütyije van :D

No megyek, délután elugrom a suliba is szerintem.

puszi nektek!

szisszka
 
 


Eclipse! Szerintem sem orrol rád a párod Erika miatt, meg a dolog miatt, hogy megtudta, hogy lágykátok lesz. A pasik nem úgy vannak összerakva, mint mi, ezt ne felejtsd el :)

Zsófi. Hát én a 171 cm-emhez eléggé alacsony súllyal kezdtem, 61kg voltam, épp túl egy nagy fogyókúrán/életmódváltáson. És most vagyok 74, ami sok nagyon...Jól eloszlik, bár mostanában érzem, hogy a fenekemre rakódóik... No de ma gyümölcs napozok, nem tom kibírom-e, majd megosztom sikerült-e.
Akkora jó a színe a kocsitoknak!

Babakocsi: Neki is kezdek egy listát írni, meg szerintem megnézem mind a kettőt személyesen, és úgy döntök. De lehet, hogy másikat találok addig :)

vikoo! Merre laksz, hogy csak a shopingolás az egyedüli elfoglaltság? :) Ja, látom,az egy város? Vagy község? Mi van hozzá közel?

Kép
ebba
 
 


szisszka! Na ne idegesíts ezzel a fiús születős dologgal!! :) Ha Janka mégis Balázzsá változik vissza a szülőszobán, akkor csabimnak rohanni kell haza, és eldugdosni a sok-sok rózsaszín cuccot, amiket kaptunk. Nem is vetem, de hát a legtöbb lány ruha amit kapni, az rózsaszín. :)
No ezt el sem mondom Csabinak :)

Kép
ebba
 
 


Sophie!
Nekünk is Bergon van, csak másik típus, amelynek mind a 4 kereke bolygósítható, de fixálható is. Én imádom!
Én, most a vége felé érzem, hogy nagyon kívánom az édességet. Bár az igaz, hogy most már kevesebb gyümölcsöt eszek, mint nyár közepén. Lehet, ezért.
Kilókról: Mikor 5 évvel ezelőtt megismerkedtem a párommal 56 kiló voltam. Aztán szépen meghíztunk egymás mellett. Nekem hozzájárult a meddőségi kezelés miatt beszedett gyógyszerek, injekciók, és ekkor lettem 64 kg. Nálam az ideális testsúly 59-60 körül lenne. Magamhoz viszonyítva gondoltam, mert így vagyok most 67-68 kg között.
Sajnálom a vádli fájást. Szerencsére nekem csak egyszer állt görcsbe a vádlim, éjszaka, da azt hittem rögtön ordítok, mert úgy fájt.
Édes lehet Beni, ahogy így magyaráz! A kép alapján elképzelem, hogy mennyire édesen tudja mondani a magáét!
Majd hozd a híreket a dokitól!

Eclipse!
Sajnálom, ami történt. Ne vedd a szívedre, ha a párod nem bánta. Szerintem legalább a szülésig felkészül arra a gondolattal, hogy lánya lesz.

Nem tudom ki írt a sudocremről: Nálunk a szülésfelkészítőn mondták, hogy nagyon jó, de először valami enyhébbet használjunk majd. Mert ha a sudocrem mellett is begyullad és piros lesz a bőr, akkor már annál erősebbet nem tudnak adni. Ezért használjunk először gyógyszertárit, ha az nem jó, akkor neogramormont, és ha már az sem, akkor sudocremet. Egyébként mindenki dicséri, és állítólag nagyon sokáig elég.

Sziszka!
Igen, mi is eddig a kaja rendelés mellett voltunk. De ha valami jót fagyasztanak le, akkor azt szívesen megcsinálnám.

Szerintem, azért a mai ultrahangok mellett ingen kicsi az esélye, hogy másnemű lesz a baba, mint amit hónapokon keresztül mondtak! :lol:

rodina74
 
 


Sziasztok Lányok!
Hihetetlen, hogy mennyit írtatok két nap alatt! Képtelen vagyok felvenni veletek az iramot, pedig annyira szeretném.
Azért annak nagyon örülök, hogy mindenki jól és egyben van. Macséknak külön örülök!!!

Én is úgy tudom, hogy a Sudocrem-ből csak nagyon vékonyan kell kenni, mert úgy hatásos. Mi az első doboz gyógyszertári popsikrém elhasználása után áttértünk Sudocremre, és talán egyszer sebesedett ki Szilárdnak a popsija, de az is hasmenéstől lett, olyan savas volt a széklete, hogy szétmarta szegénykémnek a popsiját. Akkor egy hétig áttértünk a Neogranormonra, és sokat szellőztettem a popsiját, és gyorsan meggyógyult. Lányoknál is oda kell figyelni, mert az egyik ismerősöméknél a nagyobbik lánynál összenőttek a kisajkak (azt hiszem).

Tudjátok, hogy én mitől félek! Jön a megfázásos és influenza szezon, és nagy eséllyel látogatási tilalmat fognak bevezetni a kórházakba. És akkor nem tudnak az apukák bent lenni a szülésnél. Már most valamelyik kórházban látogatási tilalom van, és van már h1n1-ben elhunyt kismama is (igaz, neki volt más betegsége is), és van h1n1-ből gyógyult kismama is. Én azt hittem, hogy vége ennek a fránya vírusnak, de ezek szerint ismét képbe került.

Apa hazajött, mennem kell.............

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


sziasztok,

elkészültem végre a dolgozatommal.. :) azt hiszem. :)

kinga: Flórának jobbulást! a férjem egyébként urológus.

ebba: a babakocsi téma ismerős. mi is még csak most fogjuk majd megvenni. én is attól tartok, nehogy kórházba kelljen feküdnöm, és a férjemnek kelljen bevásárolni..
:oops:

rodina: a kurvás sztori nagyon tetszett. :)

szisszka: örülök, hogy jobban vagytok. :)

fitymaszűkület: hát ettől én is tartok picit. de megnyugtat, hogy a férjem orvos, és még szakterület is, szóval mondta, majd ő odafigyel majd rá nagyon. ;)

eclipse: sajnálom ami történt. A párod biztos nem úgy fogja felfogni.

én is meglepődnék ha a kisfiunkból kislány lenne. :) főleg, hogy nincs is lánynevünk. :)

mostanában egyre rosszabbul alszom. A kisfiam állandóan mozog, rugdos, ki akar jönni az egyik oldalamon. fúrja rendesen. :) aztán pedig a hólyagomat rugdossa... :)

tényleg, nektek esetleg már befordult irányba a baba?
bár ha jól tudom, 36. hétig befordulhat. :)

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Sziasztok!

Ilyen egy fos időjárást. :evil:

Babakocsi:nekünk is Bergonunk van,aztán fél éves korában kaptunk egy Pierre Cardin-t és azt használtuk amikor kocsival mentünk valahova.(kisebb helyet foglal)

Hívtam a terhesgondozót ctg időpont miatt,de a hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható...... :(

Rodi:köszi az anyagot.Kérdezted múltkor,hogy van e orvosom.Flóránál volt(ugyanaz aki Vayacon-é),de felemelkedtek az árai,úgy döntöttem,hogy nem fizetek egyetlen orvosnak sem,jó lesz nekem az ügyeletes doki-szülésznő.(remélem :? )

Sophie:éjjel Flóra is nagyon-nagyon rosszul aludt,legalább 10-szer felsírt.Azt hiszem front van...legalább is én erre fogom.Egyébként ő mindig is rossz alvó volt,azzal szoktam vigasztalni magam,hogy edzésben tart,így legalább nem lesz gond amikor a picihez kell ébredni. :)
Kisfiadnak milyen szép kék szeme van.

Teszek képet Flóráról:
Kép

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Azért novemberben nem fogtok azonnal kirohanni a babával, nem gáz, ha nincs meg a babakocsi. Sztem érdemes nagyobb márkát nézni, PC-t sokan szidják, de lehet h jobb már. Nagyon jók a RÉGI peregok. (az újak sztem direkt gagyik, h ne bírjanak egynél több gyereket). Könnyű nyitni, csukni, jól gurulnak. De pl. a saját autósülésük rém picinyke.

Jók a maxi cosik, quinnyk.. Aztán meg hamar nem kell a mély rész, és akkor sportkocsiból, ami nagyon könnyű, ezer féle van.

Az én lányomnak papírja van a neméről. :)

Fitymaszűkületre azt mondta a gyerekdoki, h a kölkök maguktól elintézik az első meztelen, kétlábon töltött nyáron, úgy tűnik, igaza van....



h1n1 meg azért nagyon nagyon vitatott téma. Még a WHO is azt állítja, h mesterséges pánikkeltés folyt, és a gyógyszerlobbi bulija. Influ zárlat inkább dec, febr, nem????
Baba bármikor befordulhat, azon sem kell izgulni, nyugi, nyugi.

freestyler
 
 


Angie!
Én arra gondolni sem akarok, hogy a párom nem lesz ott a szülésnél! A mi szüléseinknél nem lesz ilyen gond! Mi tavaly év végén beoltattuk magunkat h1n1-gyel és influenza elleni védőoltással. Rákérdeztem több dokinál is, és azt mondta, hogyha nem mutálódnak a vírusok, akkor még ennek az év végéig védeni fog.
Bár, én nem hallottam még, hogy újra terjedne a vírus!

Henne!
Nálam már Kitti a 22. héten befordult! Azóta is úgy van, és remélem, úgy is marad!
Gratula a befejezett dolgozathoz!
A rosszabb minőségű alvás már nálam is meg van, de időben egyre többet alszom.

Nekem mostanában esténként egyre jobban feszül a hasam. Olyan, mintha szét akarna durranni! Ti nem éreztek ilyet?

Kinga!
Sajnálom, hogy Flóra rosszul aludt. Azért majd próbálj rápihenni a szülésre és az utána következő időszakra. A mi dokink mondta, hogy a Jánosban az összes szülésznő nagyon jó. Szóval szerintem mind a szülésznők, mind az orvosok jók ott.

rodina74
 
 


Rodi:köszi aranyos vagy! :D :D :D Flóra mellett szinte lehetetlen.

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


de aranyos Flóra! Búcsú, vagy mi volt, amikor fotóztátok?

Free! Jó,jó, de mi vagy, ha október végi lesz, ami könnyen lehet, és jó lesz az idő??:) át nem érted, hogy ilyenek miatt nem tudok aludni? :D A párom meg azért, mert fél, hogy rám fekszik, na persze, 2x2m-es az gyunk. Sztem meg sem találna:)
Láttad a linkeket, amiket tegnap szúrtam be? Szerinted? Keresgéljek még?

Ilyenek vagyunk ma:

Kép

Kép
ebba
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltüntem én is de jól vagyunk :-) Hogy ti mennyit tudtok egy nap alatt is írni!!!
Gyorsan visszaolvasok, reagálok, aztán leírom mi volt velünk mostanság.... :-D

csuklás: nekem a kis pocaklakóm még hetekkel ezelőtt rengeteget csuklott-naponta többször is-,de mosta nában csak 2-3 naponta érzem talán... :shock:
remélem azért fejlődik a kis tüdőcskéje :-)

Kicsi és nagyobb betegeknek JOBBULÁST!!! Most mindenkitől azt hallom hogy beteg :-( az én fiam is torokgyuszis, tegnap voltunk dokinál....

Mikegirl: hááááát csak lestem a szatyros sztorin :-( sajnos ismerős :-(
És ha még betegek is..... az én párocskám már megszokta hogy nemsok mindent tud kicsikarni belőlem a nyafogással, még az elején közöltem vele, hogy nem bírom a nyavajgós, beteg pasikat :-D Így nem igazán nyafog, inkább átesett a ló túloldalára: mostmár ha beteg sem akar gyogyszert beszedni, lázad, inkább játsza a mártirt :-D szóval mostanában azért morgok hogy vegyen be gyógyszert....
Milyen volt a tegnapi napod? Atival jobb már? Valami front lehet, többektől halllom hogy baj van a gyerekkel, de erről majd a végén még irok...
Hu, nekem még eszembe sem jutott hogy felirassam a ygerekorvossal a recepteket. De ugy látom akkor itt az ideje :-D
Én is a gyógyszertáriakra esküszöm, a johnson és társainak csak az illata jó, de sajnos a fiam még most is ekcémás így ezek kilőve....

Vörösmacs: örülök, hogy "minden ok". És én is úgy gondolom hogy kismacsekok bent lesznek addig, mig megerősődnek és minden rendben lesz!
Már ez a végső hajrá, hamarosan mindkettőt egészségesen a kezedben tarthatod!! Kitartás, már ccsak pár hét! :-) Drukkok továbbra is mennek!!

Rodina: nektek is jobbulást!

Eta:itt egy augusztusi hirdetés. lehet hogy megvan még nekik. De ha úgy ütöd be hogy variosport eladó akkor ad ki. érdemes pár naponta meglesni, mert többször is láttam már.
http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... -22207779/
http://apronet.hu/babakocsik/aprohirdetes=10297826

:oops:
Izmos ffi popsik :-D Én már nem is merném nézegetn i ennyi hónap kihagyás után

Ebba: újság ötlet nekem is tetszik de én is inkább az aznapit tenném el.... de gondolom te éves összefoglalóra gondoltál... mi a gyerkekek születési éveében készült bort teszünk el. Ádinak már találtunk 2001-t :-)

Szisz: probálj meg pihenni! éjjelente én is rosszul alszom, de nappal akkor megprobálok fél-fél órát pihenni és s egit. persze kisgyerek mellett nagyon nehéz megszervezni, de minden más(lakás) ráér :-) Küldök egy kis poz energiát!!! ;-)

vikoo: örülök, hogy minden rendben :-) ctg, befekvés: ha te jobbnak érzed feküdj be, d e nem lehet hetente 2X bejárni? Ha mást úgysem csinálnak....otthon csak gyorsabban telik az idő:-) de te érzed! biztos jól döntesz!

eclipse: mikor taizzunk? lassan megszülünk:-D
jövőhéten taizhatnánk valahol.... mit mondot a szülésznő? oszd meg velünk is légyszi:-FD

sophi: te nem is irtál magatokról:-) tessék irni! pusz.

henne: tesék pihenni ha leményedsz de szeritem itt a finisbe ez belefér. hu én 7 hónappal ezelőtt vltam 61 kg:_)
volt amikor nekem is m egugrott de mot másfél hónap alatt szint nem is hiztam.... ne izgulj, nagyon ügyi vagy! dolgozat-nem semmi lelkierőd van! hogy telt az éj, apa nélkül?

berni: én is nagyon szeretném előbb a szülést, nekem még a 36 is beleférne ha ő akarjas és elérkezewttnek látja az időt. csak egészséges legyen!
a fiam 38 hétre majd 4 kg-l és 60 cm született szóval talán könnyebb egy kisebb babát megszülni.

gyancsi: a füldugulással én hetek óta szenvedek kisebb szünettel, mot épp 4 napja már mgint olxan mintha viz alatt lenne a fejem.... szóval nem bizti hogy a náthától van. állitólag kismami tünet...

Ttajana: nem is tudom mit irjak! Micsoda szemét alakok vannak!!! neked jobbulást!!!! és pihenj próbáld kiheverni!!! Küldök sok energiát!!! Puszi a kis lelkednek!!

kinga: szegény flórácska! jobbulást!

eclipse: most olvasom az estéteket! fel a fejjel! bár én is magam alatt lennék, de hát a párod végül is örült! nem bánta. Nyugi! legalább előveheted a gyönyörű szerzeményeidet és együtt elképzelhetitek a kislányotokat!! probáld ne olyan komolyan felfogni! Puszi a te lelkedre is!!

rabbe78
 
 


annyit irtatok, hogy moire végeztem a válaszokkal(és van amire már nem is juott időm, bocsi) szóval m olst picit mennem kell de jövök magunkkal :-D
Könyörgök, addig ne irjatok sokat, mert akkor megint lemaradok :-)

rabbe78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: