Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném felhívni a figyelmeteket a nov.20-ai PCOS találkozóra. A programban: dr.Tűű, dr.Breyer Helga, dr.Naszódy Péter, dr. Fülöp István nődoki, Szendi Gábor pszichológus, Zentai Andrea. Meg a szokásos körítés. :)

Miután most a PCOS a sajtóban - szerencsére - felkapottabb lett, sokkal többen eltalálnak a honlapra, ezért érdemes leregisztrálni a helyet. A helyek lassan, de biztosan fogynak. Jelentkezni itt lehet: pcos kukac pco-szindroma.hu tárgyban: "PCOS Találkozó"

Metformin babamoziba okt.30-ig lehet jelentkezni:

Amire szükség van:

1. nicknév vagy fantom neved
2. a babád neve (ha már megszületett vagy tudható a neve)
3. a babád születési dátuma vagy várható születési dátuma
4. a teherbeesés előzményeinek rövid leírása pár mondatban (nehézségek, kezelés, időtartam)
5. jó minőségű kép a babádról (terhesség esetén rólad, az arc takarásban maradhat) – max. 250 kb nagyságban!

Beküldési határidő: 2010 október 30
Az adatokat ide várjuk: sari.nora kukac pco-szindroma.hu, a tárgyban kérjük jelölni: Metformin babamozi 2010.
arkon

Arkon!
:oops: Köszi!Épp ezzel akartam jönni,nagyon el vagyok havazva :(
zazzy

Hali.

Deepgirl,nagyon nagyon szoritok,varunk a hirekkel:)

Kép
monyo83

Deepgirl remélem könnyű szülés lesz. Szorítok és jöhet majd a beszámoló.

Xtina ma mentél terhelésre, igaz? Milyen volt, hogy bírtad?
szti1

Sziasztok,

Szti, igen, ma volt. Képzeld, tök jól bírtam! Végig! És most nem volt benne citrom, de nem vettem észre, hogy oda volt készítve a bögrék mellé... mind1, lehúztam. Kicsit bealudtam félig a várakozásba, meg vittem 3 magazint (van ott, de egyre gagyibb a felhozatal)

Holnap eredmény, konzultáció. Majd jövök a számokkal!

Kép
xtina75

Xtina örülök, hogy most nem volt semmi gond. És még szunyókálni is sikerült egy kicsit. :wink: Remélem jó híreket kapsz a konzultáción, drukkolok.
szti1

sziasztok!

Deepgirl: szorítók
xtina75: örülök hogy jól ment drukkolok hogy jó híreket kapjál holnap

rólam: beszedtem az első adag Clostit

Kép
horibol

Ma hirtelen ötlettől vezérelve felhívtam a nődokit, hogy bepróbálkozzak a beutalókkal. Időpont nélkül fogadott, mert erre elég 1-2perc is. Elmondtam, hogy ő küldött el az MM-be stb, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy vigyek magammal 3. és 21. napi hormonsort, terheléses cukrot és inzulint. Szó nélkül felírta, és amin a legjobban meglepődtem, INGYEN! Nekem szólt a doki, hogy a patikában vegyek magamnak a cukorterheléshez cukrot. Gyógyszertári szőlőcuki, 75gr, 205Ft. Sztem ez belefér.
A TSH-mra azt mondta, hogy az is változik a ciklussal. Egy pajzsmirigyes lány pedig azt mondta, hogy annak mindig normálisnak kell lennie, nem ingadozik, mint a hormon. Tudtok vmit erről?

Julcsi még azt szeretné kérdezni, hogy csak abba a kórházba mehetek, ahol a doki rendel, vagy a kerületemben is? Magánban PEsten van, de a kórháza épp Pesten kívülre esik. Mert egyszerűbb lenne elmennem 2utcával idébb, mnt 20km-re.
szti1

szti!
a nőgyógyász nem írhat ki terheléses insulint vizsgálatot, csak ogtt-t (cukrot). úgyhogy ha kaptál is rá beutalót, nem valószínű, hogy az insulint is megcsinálják.

egyébként elvben oda kell menned orvoshoz/vizsgálatra, ahova bejelentett lakcím alapján tartozol... de mivel időpont-kéréses már lassan minden, azzal, hogy adnak neked időpontot a vizsgálatra, kvázi nyilatkozzák, hogy fogadnak területen kívülről is (én is szegedre járok gasztróra, pedig itthon is van)

horibol!
megy a drukk a clostihoz!!!

deepgirl :?: :?: :?: :?: :?: :?:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

szti,

tényleg nehogy úgy járjál, hogy odamész hajnalban éhgyomorra, megitatják veled azt a xart, aztán nem nézik meg az inzulint... Sztem menj el a laborba előtte, és kérdezz rá... az nem kerül semmibe.

Hát lányok, ügyesek drukkoltatok!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Glucose terhelés 0 perc 4.97 mmol/l 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 120perc 4.59 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terh 0 perc 10.20 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 28.02 mIU/l

Nem tudom, hogy az éhgyomri inzulin jó-e, biztos lehetne jobb is, de az előző terhelt inzulinom 66 volt!!!

horibol, egy kalappal erre a hónapra, kívánom, hogy a clostis kezelés segítsen! :)

Kép
xtina75

j, xtina75: köszönöm
horibol

Szti en is ugy tudom hogy a TSh-nak egesz honapban 2korul kell lennie,ez olyan mint a teszto egesz honapban barmikor levehetik a vert,nincs ciklusnaphoz koze.
erdemes lenne ennek utannajarni.

Xtina ez szuper,nagyon jok az inzulineredmenyeid :!: okes a terhelt kicsit emelkedett de az figyfene a 66hoz kepest,szepen javulsz :lol:

Horibol,drukk a clostyhoz,gyere surubben beszamolni.

deepgirl,ha minden ugy ment mint ahogy leirtad akkor mar anyuka vagy,meg nem gratulalok varom a hireket.

Kép
monyo83

Köszi a válaszokat. Most aztán teljesen összezavarodtam. :( A cukorterhelést kiírja nekem a házidoki, mert normális. Ez oké. De akkor az inzulinra ki fog nekem beutalód adni? Senki? De azt is meg lehet csinálni sztk-ra, nem? Vagy azt csak sztk-s nődoki adhat? Azt már megtudtam, hogy ott nálunk a kislaborban is megy a fizetős inzulin. Bocs, hogy értetlenkedek, de már annyira örültem, hogy mindent el tudtam intézni.

Xtina de jó, hogy ilyen számokat produkáltál!!!! Hurrá! Akkor csak pozitívan kell előre nézni. :wink:
szti1

szti ahogy en tudom,nalatok az endosdoki irhat ki terheleses inzulinvizsgalatot.nogyogyasz nem.

Kép
monyo83

szti, kérdezd meg a labort - ők tudni fogják!

Kép
xtina75

monyo83: olvasok mindig de nem tudok nagyon hozzá szólni.

A laborosokról annyit, hogy mindent ígérnek és felét sem csinálják meg nálunk legalábbis szentesen így van. (márciusi elküldött labor eredmény és augusztus 8.-ai tesztoszteron eredmény nincs meg)

Az normális hogy pár napja szúr a bal oldalam?
horibol

egyébként nekem is volt beutalom inzulinterhelésre nőgyógyásztól és nem csinálták meg a laborban. Szegeden fizettem márciusban 12000 ft-ot érte. Most az ultrahanghal vagyok így 4 nőgyógyász van összesen a városba magánba csak 2-nek (12000 ha ultrahangot csinálnak !) sztkba meg más betegének nem adnak beutalót ha nem muszáj. Még úgyis másfél hét a várakozási idő mert csak 9-11 ig van ultrahang a kismamákkal együtt de az egész nem tart tovább 2 percnél.
horibol

horibol persze hogy normalis,nol a peted:)hanyadik napon vagy?
mered a hodet?

Kép
monyo83

monyo83: link

Kép
horibol

eddig a másfél év alatt nem volt szóval nem is értek hozzá és fogalmam sincs mi a normális és mi nem
horibol

Mire kimérgelődtem magam, rájöttem a válaszra, hogy az endodoki a megoldás. :lol: Mindegy, ha eredménnyel akarok odamenni, így is, úgy is fizetnem kell érte. :( EGy hét múlva megyek a 21.napos hormonvizsg-ra. Viszont így 2x fogok késni a melóhelyről, azt hittem, hogy a hormonnal együtt túl leszek terhelésen is.

Horibol nekem akkor szokott szúrni, amikor peteérésem volt. Amikor még volt. Igaz, az csak egy napig tartott. De lehet, te már előtte is érzed, ahogy fejlődik. Bár, ahogy látom a görbédet, így a 9. napon azért még korai. Nem semmi nálatok a nődoki helyzet. Az egész városban csak 2 uh-s?? :shock:
szti1

igen és az enyém nincs is közte sajnos. Elég gáz kihez is járj itt mert mindegyiknek volt már műhibapere de ide senki nem akar jönni dolgozni.
horibol

Te jó ég! :shock: Még a hírük is rossz? Megértem, hogy tanácstalan vagy. De nincs egy közeli városban vmi megbízható doki?
szti1

ez egy súlyponti kórház legközelebb szeged a dokimnak most ugyan nem jó a híre de legelső alkalommal amikor elmondtam mi bajom rögtön mondta szerinte pco és ad beutalót laborba meg ultrahangra. Amikor azok meglettek kaptam beutalót endokrinológushoz meg diabetológiára. Ezekkel engem meggyőzött és mióta Tűűhöz járok az ő utasításait is betartja. Egy nagy probléma van vele épp egy per miatt fel van mentve, de a többinek még a nézése se tetszik. Egyszer elmentem az egyikhez akinek van uh-ja is ő most a főorvos elmondtam a gondokat mindent erre ennyi volt a válasza: és mégis mit várok tőle az hogy egy évben csak egyszer jön meg nem jelent gondot és egyébként is ahhoz képest amilyen alacsony vagyok elég duci vagyok és inkább azzal foglalkozzam mindezt bájos mosollyal. Egyébként hozzá járnak az enyém után a legtöbben mert hogy milyen aranyos meg kedves bár én ezt akkor nem vettem észre.
horibol

Horibol az viszont nagyon jó, hogy követi Tűű utasításait. Hát az elég nehéz, ha több "rosszból" kell kiválasztani a legjobbat. Sok nődoki azt hiszi, hogyha belemászik az ember lelkivilágába, az már gyógyítás. Ezeket a mondatokat midnig el lehet sütni. Nagyon hangzatosak, csak ezzel a saját hozzá nem értésüket palástolják.

Megint szeretnék egy kis tanácsot kérni. Most derült ki az egyik friss ismerősömről, hogy pco gyanús. Kapott a magán dokijától beutalót hormonra, cukorra, inzulinra. Telefonált az sztk-s laborba, ahol közölték vele, hogy ők nem csinálnak se hormont, se terhelést. Utána felhívta a kórházat, ahol a doki rendel, és érdekes módon ott sem csinálnak vérvételt. Én ezt nem akarom elhinni, de ilyenkor mi van??? Nem tudom, hol lakik, mennyire kicsi település ez. De értetlenül állok a dolog előtt. Okt közepén megy az MM-be, de addigra vinni akarta az eredményeket .Teljesen kétségbe van esve. CSak egy uh felvétele van. A hormon ugye meg rohadt drága ott.
szti1

Inzulin terheléshez:
Nekem már többször kérte kardiológus is(kardiológián dolgozom), eddig még minden alkalommal megcsinálták, sosem volt belőle probléma a laborban!
Lehet, hogy ez máshol nem így működik, azt nem tudom......

Xtina,
ezek jó eredmények!
Éhgyomri inzu még kicsit majd lemegy, de már ígyis nagyon szép eredmény! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Sziasztok,

Megjöttem Dr Rencztől, ő is azt mondta, hogy még magas az éhgyomri inzulin, és mivel a múltkor is 10.79 volt, szinte semmit nem ment le, ezért felírt Avandamet-et, ez kevésbé bombázza a zsírsejteket (kevésbe, mint a Meforal), de jobban rámegy az éhgyomri inzulinra. Ezzel viszont nem szabad teherbeesni, ezért mindig PÉ-ig kell szednem, PÉ után meg Meforal.

Kérdezte, akarok-e még fogyni, mert akkor nem írja fel. 24 kilót fogytam, 68 kg vagyok - fogyás vagy baba? - nos, babát jobban szeretnék :wink:

Azt mondta ennek segítenie kell, és akkor már teherbe kell esnem. 4 hónap próbálkozást javasolt, de szerinte nem lesz annyira szükség :wink:

Ilyen kedvem van: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Xtina ezek nagyon jó hírek!! :wink: Elhiszem, hogy fülig ér a szád. :D :D Bocs, de már nem emlékszem, neked amúgy is volt pé-d, vagy a diéta+meforal segített? És akkor meddig kell szedned ezt az Avandamet-et? Mikor lehet élesben próbálkozni? Mikor kell visszamenned? És ilyenkor a nődokihoz nem is kell visszamenni az eredménnyel? Na, jó sokat kérdeztem. :oops:
szti1

szti!
sztem insulin-terhelést belgyógyász kérhet... nem csak endokrinológus, de diabetológus is egészen biztosan...

ismerősödnek: ha a vér-vizsgálatot nem csinálják meg, kérjen tájékoztatást, hogy területileg hova kell mennie.
nálunk is van egy csomó minden, amit nem csinálnak...
ha az összes vizsgálat olyan (pl nemi hormonokat sokáig egyáltalán nem néztek), akkor le sem veszik a vért és elküldik az embert... pl kmétre... ha csak 1-2 paraméter, akkor a labor küldi el a vért a kiemelt kórházhoz (pl afp)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

[quote="szti1"]n írta:szti1eked amúgy is volt pé-d, vagy a diéta+meforal segített? És akkor meddig kell szedned ezt az Avandamet-et? Mikor lehet élesben próbálkozni? Mikor kell visszamenned? És ilyenkor a nődokihoz nem is kell visszamenni az eredménnyel?

Volt PÉ-m, de alacsony a progeszteronszintem, és nem reped meg a tüsző. Ezért kapok Clostit és Pregnylt.

Lehet továbbra is élesben próbálkozni, a lényeg, hogy PÉ-ig lehet ezt az Avandametet szedni, mert magzatkárosító hatása lehet. Tehát már PÉ idején váltani, és ha megjön, akkor ugye nem vagyok terhes, akkor megint a ciklus elején szedni.

A nődokihoz továbbra is járok, mert figyeli a peteérésem, tüszőrepesztő szurit ad, stb. Az endokrinológushoz meg 4 hónap után kell kb visszamenni.

Kép
xtina75

xtina75: örülök hogy jó híreket kaptál drukkolok hogy minél előbb sikerüljön
horibol

Xtina,

én is nagyon örülök, hogy ilyen jó híreket kaptál!!!!!!!!!

Kép
gota79

Xtina köszi, így már értem. Azt hittem, hogy amíg szeded az új bogyót, addig nem lehet próbálkozni, ezért nem állt össze a kép. Akkor 4 bogyó és a szuri. Ha a dokinő szerint nem lesz szükség a 4hónapra, akkor fantasztikus karácsonyotok is lehet. :wink:

Julcsi köszönöm neked is, tovább adom. Én is azt tanácsoltam neki, hogy hívja fel a dokiját és kérdezze meg, konkrétan hová is menjen, ha az a település erre nem alkalmas.
Hogy vagy/tok? Látom, nemsokára átlépsz a 3.trimeszterbe. Elvileg dec 13 a szülés napja? Nektek már tutira szuper karácsonyotok lesz. :wink: Találtatok már nevet a babának?

A 21. napi hormonban is pont uazokat nézik, mint a 3. napiban? Mert mondtam a dokinak, hogy kellene. De olyan papírt adott, amire az van írva, hogy 3-5napi hormonok.
szti1

Hori, gota: köszi :wink:

Szti,
3. napi hormonok: szinte teljes hormonkép kell - LH, FSH, Ösztradiol, Progeszteron, Prolaktin, TSH, Tesztoszteron, pajzsmirigyeseknek (vagy gyanú esetén) T3, T4, SHBG vagy mi, meg valami DHEAS vagy mi, de ezeket nem tudom pontosan... Van, hogy ezt csak akkor kérik, amikor már 1x nézték az alaphormonokat.

21. napi: legjobban a progeszteron a fontos. De nekem pl később szokott pár nappal PÉ lenni, ezért a 25., 28. napon is nézték (mert kb 7-10 nappal PÉ után van a progi-csúcs)
Meg van, akinek prolaktint is néznek ilyenkor.

Kép

Itt látod, hogy minden hormonnak más a csúcsa a ciklus során, a ciklus elején egy viszonylag lecsökkent állapot van, ilyenkor lehet jól kiszűrni, ha valami emelkedett, nem jó.

Karácsonyi öröm: úúú, de jó lenne... 8) 8) 8)
Nevek: a két év várakozás alatt már rég kitaláltuk :wink: : Gergő vagy Tamara

Kép
xtina75

szti!
köszi, jól vagyunk.
a szülés napja nagyon képlékeny... dec 10 és 22 között volt már minden :) (nem tudjuk, mikor készült a prücsök... ami biztos, hogy nem akkor, amikor uh-n is láttuk, hogy megvolt a PÉ) én azt mondom, hogy ha nem előzi be a mikulást, akkor már jók vagyunk ;) bár, nem aggódok azon sem, ha kicsit előbb jön... jó kezekben vagyunk :)
a picur neve Áron. évek óta tudom, hogy így fogják hívni... szerencséje, hogy megkukacosodott :lol:

21. napi hormon: ott elvileg felesleges nézni a lh-t, fsh-t... sztem leginkább a progeszteron a fontos, mert a lényege a vérvételnek az, hogy lássátok, volt-e PÉ.
egyébként amikor mi néztük, ettől függetlenül mindig mindent néztünk.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Xtina nekem az a bajom, hogy nincs pé-m. Legalábbis eddig úgy tűnik a görbém és a múlt havi uh alapján. A múlt ciklus 28 napos lett, most vagyok a 15.napon, de per pillanat semmi. Meg ugye az sem 100%, hogy most is 28 napos lesz. Köszi az ábrát. CSak egy vmit nem értek. Ott az FSH, LH aránya nem 1:1, ahogy nekem sem. De közben meg annyinak kell lennie a rajzon is, nem? A DHEAS meg ezek megvannak, mert a házidoki csináltatott nekem teljes vérképet meg vizeletet. Igaz, se nem 3., se nem 21. napi a lelet. Tamara és Gergő ismerősöm is van, és nagy illik hozzájuk a név. :wink:

Julcsi az Áron is nagyon tetszik, szép név. Lány névben nem is nagyon gondolkoztatok? Az jó, ha legalább a doki miatt nem kell aggódni. Mnden rendben lesz.

Nekem fiú névből a Máté a best of. De Viktor is nagyon tetszik. Lány nevek közül a Lili. Persze ezen még rérünk gondolkodni, főleg, hogy a barátomnak ezek nem nagyon jönnek be. :?
REggel felhívtam a kórházat, ahov beutalt a nődoki. ÉS megcsinálják mind a 3 vizsgálatot, úh csütörtökön ott leszek egy darabig.
szti1

Xtina!
Én láttalak a MM-be. Hova kell neked még fogyni?
Tényleg jók ezek az eredmények. Következő hónapban jön megint a Closty?

Julcsi!
Lánynak tényleg nem jó az Áron név. Szép neve lesz a kis pókhasúnak.

Szti!
Biztos nem adott volna a doki beutalót ha nem csinálják meg a vizsgálatokat. Nekem is megcsinálták a kórházba.

Meli!
Növöget a kis hudini baba?

Horibol!
Hajrá Closty! Remélem segíteni fog.
franci

franci,

Fogyás: köszi :) :wink: Most teljesen a súlyomnál vagyok, csak azért szeretnék még pár kilót lefogyni, hogy ne essem kétségbe, ha hízom egy kilót. Most 67.5 voltam reggel, és 65-66 a normál súlyom, ennyi. De mint írtam, teherbe esni sokkal jobban szeretnék, úgyhogy tojok a fogyásra 8) 8) 8)

Kép
xtina75

[quote="szti1"]X írta:szti1tina nekem az a bajom, hogy nincs pé-m. Legalábbis eddig úgy tűnik a görbém és a múlt havi uh alapján. A múlt ciklus 28 napos lett, most vagyok a 15.napon, de per pillanat semmi. Meg ugye az sem 100%, hogy most is 28 napos lesz. Köszi az ábrát. CSak egy vmit nem értek. Ott az FSH, LH aránya nem 1:1, ahogy nekem sem. De közben meg annyinak kell lennie a rajzon is, nem? A DHEAS meg ezek megvannak, mert a házidoki csináltatott nekem teljes vérképet meg vizeletet. Igaz, se nem 3., se nem 21. napi a lelet.

Na ezekhez a kérdésekhez már dr előtag kell :wink:

Máté: nekem is nagyon tetszik, cuki is és komoly is egyben (ahogy egy barátnőm mondja: "anyájjjé vagy, nem máté..." :lol: ), csak nálunk S-re végződik a családi név, és egybeolvadna, hogy SMÁTÉ. Meg ezért nem jó a magánhangzóval kezdődő sem, pl SÁRON lenne az Áronból.

Kép
xtina75

szti1: nekem sem szokót lenni és a ciklusom is teljesen kiszámíthatatlan talán most a Closti segít ebben

Kép
horibol

Xtina az elemzésem csak eszmefuttatás volt. Nálunk A-ra végződik a vezetéknév, úh sok gondunk nem lesz. :) SÁron tényleg vicces lenne. :D

Horibol remélem tényleg segít a Closti.
szti1

Sziasztok!

Rég jártam erre, kis időbe bele telik amíg visszarázódom.
Vendég

Loviné,

jó újra hallani rólad. Mi újság?

Kép
gota79

Gota,
semmi különös.Apit kezeljük most lehet az IR nála is a ludas.
Vendég

Sziasztok!

Merre van mindenki, kihasználjátok az utolsó napsugarakat? Holnap megyek a terheléses cukorra és inzulinra, kíváncsi leszek hogyan fogom bírni. Ma vagyok a 20.napon, de peteérésnek semmi jele sincs eddig. Hozom a 36-36,1es hőt.

Julcsi hogy vagy/tok?

Horibol mikortól is szeded a Clostit, már elkezdted?
szti1

szt1: drukkok mennek neked holnapra. Az első adag Clostit már be is szedtem. Ma vagyok a 15 napon tegnaptól szedem a Duphastont. Egyébként én semmi változást nem látok a görbén :( Majd írj hogy sikerült a terhelés. Eredmény mikorra lesz?

Kép
horibol

Sziasztok!

Deepgirl- ről van valakinek híre?
Bocsi hogy itt érdeklődöm,de nem tudom van-e másik topikon....

Kép
mók

horibol!
megvolt a pé, hogy szedd a duphastont?
mert a görbéden... hát én semmi ilyet nem látok (persze attól még lehetett)... aztán meg nehogy pont a progitól dögöljön be a tüsző!

szti!
drukkolok a holnapi vérvételhez!
mi jól vagyunk. megrendeltem álmaim babakocsiját, megvettük a szivacsot a kiságyba (haláli! traktoros-markolós-betonkeverős huzata van :lol: ) a pelenkázót... lényegében már csak apróságok hiányoznak.
aztán lassan összekészítem a pakkomat...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

j: szerintem nem de így beszéltük meg a gyógyszerezést: 3-8 ig 1x1 Closti 14 naptól 2x1 Duphaston utána 10 napon belül ha nem jön meg teszt ha megjön első naptól az 6ig Closti utána 14 től szintén Duphaston. Utolsó hónapban 2x1 Closti és minden ugyan az.
Küldenél egy képet a szivacs huzatáról kíváncsivá tettél:)
horibol

horibol!
sztem ez így azért elég gáz... persze a doki is abban gondolkodott, hogy a clostitól meglesz a pé... de nekem pl 1. ciklusban abszolút nem is volt. kellett a norculut.

a huzat ezen a képen láccik a legjobban:
Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?