Új privát üzeneted érkezett!

Vicky,

és te híztál a szülés után?

Kép
gota79

Gota!
Nem tudom,ezt meg lehet-e állapítani,nekem a váraNDÓS TOPIKOMBAN IS VAN OLYAN,AKINEK MÉG NEM JÖTT MEG,PEDIG MÁR 16 HÓNAP ELTELT.

na,most nézem,Lara működött :lol:
zazzy

Gota, lehet a tejtől, de lehet a pcostól is.
Nekem már 4 hetesen volt mensi és onnantól 28 naponta :D
Vendég

Sziasztok!

Már Írtam pénteken reggel (vagy csüt. este?), de elszállt és nem voltam hajlandó újragépelni.

Kir: Tessék pihenni! Ez már nem vicc! Pihi és élvezd a kismamiságot. Majd a nagyszülők pesztrálják a fiadat ;)

Mók: Semmi gond a cukroddal... Nekem is mindig 4.4 alatt volt, aztán most a terhelés előtt néztek cukrot és 5.6 lett!!! Bármi lehet! Ha olvastad a fórumot az elmúlt 1-2 hétben, láthatod, hogy elég egy kicsike front, hogy megborÍtson mindent.
Örülj, hogy jók lettek az eredmények, nagyon jól csinálod a diétát, csak Így tovább! :)

Mókica: Mikor mész UH-ra? (20.heti ??? Nem volt 18. heti?) Nevekkel sikerült Apával dülőre jutni? :) Drukkolok, hogy megtudjátok a nemét, és csak remélni tudom, hogy velünk is megosztjátok :) Nagyon kÍváncsi vagyok :D

Kép

Kép
bettica

Nem tudom, mi van a gépemmel, frissÍtettem az oldalt, de mégis kimaradt néhány hsz... :(

Gota: Bármelyik lehet, bár én inkább a pcos-ra tippelnék. Hunci te nem érsz, mert szedted a metet ;) (ha jól emlékszem). Nekem szopi alatt is és után is meg volt zavarodva a ciklusom, csak a met tette helyre...

Kép

Kép
bettica

gota: Hát szülés után 7 kilóval voltam könnyebb, most kb. megint a szülés előtti súlyomon vagyok. Egy pár kilót talán sikerült ledolgoznom belőle. Nekem sem állt be a mensim. Szerintem nem is fog. Még csak kétszer volt, pedig már jó ideje nincs tejem. De a dokim azt mondta attól még befolyásolja a mensit még egy jó ideig.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok.

Ha mar a menzirol van szo.

nekem az elso menzim aprilisban volt,normalis erosegu(gorcsok nelkul juhejjjj)
most megint megjott de eleg gyenguszka volt.a ket menzi kozt 40nap telt el,ami enm is anyira rossz csak nem tudom normalis-e hogy kevesebb volt a verzesem mint szokott.

masnal is volt ilyen?

Kép
monyo83

Monyo!
Lehet,hogy vékonyabb volt a nyh,nem?Nekem sem mindig egyforma.Sőt egyik hónapban fáj,a,másikban nem.
Na miket beszélek,hónapban :lol: hol vagyok én havi ciklusoktól :?
zazzy

Hali!!

Mók szerintem teljesen jó a cukrod! Kíváncsi vagyok a dokid mit mond erre.

Bettica, szerdán megyek uh-ra. 18 heti lenne ez, ha a kedves dokim időben tájékoztatott volna, hogy időpont kell hozzá. Így kb 2 hete kértem időpontot. Védőnő szerint jobb egyébként, ha betöltött 19 héten megy az ember. Meg szerdán a dietetikus rendelést is lecsekkolom.(kell e beutaló, időpont...)

Puszi
mókica

Betttica, jogos, én szedtem :lol:

Monyó, nekem volt nem is egyszer, hogy gyengébb lett. Nemtom miért.sőt mostanában 28 nap helyett olykor 27 vagy 26 napra jön meg.
Vendég

Meg van a mai vérvétel eredményem

Glukóz(éhgyomri) 5,8 nmol/l ref:4,1-5,9 én is 5,8 -at mértem a mérőmmel. :)
Fruktózamin 195 umol/l ref: 205-285 ez csillagot kapott
HbA1C(NGSP) 5,4 % ref 4,8-5,9
HbA1C(IFCC) 35,5mmol/l ref: 29-41

Nem tudom, hogy ez mennyire jó. A frukózamin kicsit kevesebb talán nem lesz gond ezzel sem. Majd 23-án kiderül a tuti.
mókica

köszi a válaszokat, én is a pcosra gyanakodtam. elvileg ha szedem a metet, attól be kell hogy álljon, illetve meg kell hogy jöjjön? én ugyanis tavaly februárban kezdtem a metet, és az endokrín dokim nem várt semmit, és egyből kezdtük a clostyt és nem nagyon vártunk sokat a norculuttal sem ha jól emlékszem, hanem egyből 28 napos ciklusokat csináltunk. a sok olvasásból tudom, hogy ez így nem mindig jó, de szerencsémre nekünk bejött, hiszen már júniusban babás lettem. szóval a kérdés fennáll: ha csak szedem a metet, attól meg fog jönni? vagy csak a hármas kezelés hatására, és attól is csak esetlegesen?

Kép
gota79

Gota!
Hát ez egy jó kérdés.Embere válogatja.Nekem a met önmagában 9 hónapig nem csinált SEMMIT.Szó szerint.Egyszersem jött meg,csak ha meghozattam.Ahogy elkezdtem diétázni,akkor szinte rögtön.Csak nekem valahogy ilyen negyvenakárhány naposra "állt be".
zazzy

Zazzy,

jó korán kelő vagy :shock: :shock: :shock:

amúgy abból lehet valami baj, ha nem jön meg? vagy mindenféleképpen időnként meg kell hozatni? Mondjuk ezeket a kérdéseket majd felteszem az endokrín dokinak is, de nem árt, ha tapasztaltan megy az ember valahova. illetve remélem eljutok oda, mert egy kis gondok vannak. a másik fórumon már írtam, hogy begörcsöltem hétvégén, és a vérvételből úgy néz ki májgyulladás. azt mondták többen is, ha a kisebb epekövek (ez nekem az uhu alapján sejthető) elzárják az epevezetéket, akkor alakulhat ki. arra már nem is merek gondolni, hogy valami fertőző májgyulladás, mert nem bírnám ki. holnap már remélem megmondják végre, hogy mi is van.

Kép
gota79

Beneveztem Barbust a babavilág fotópályázatára. Szóval aki ráér és van kedve, attól várom a szavazatot.

Először be kell regisztrálni a www.babavilag.com -on. Itt feltesz egy csomó kérdést, bármit be lehet írni. Csak az utolsó kérdésnél ha nem szeretnétek hírlevelet, akkor ne felejtsétek el átváltani "nem"-re. Van egy olyan hülyeség még benne, hogy két szót kell beírni, hogy ne lehessen automatikusan regisztrálni, ha nem tudjátok kiolvasni a legfelső gombbal lehet kérni újat addig még egy normálisan olvashatót nem ad. Szóval beléptek és az alábbi linken találjátok meg a kisasszonyt. Egy szavazatot lehet csak leadni. Előre is köszönöm.

http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... 1290#41290

gota: Nekem alap esetben is csak két havonta volt meg. És van egy ismerősöm aki csak fél évente menstruál. Nem tudom hogy ez gond-e, de szerintem nem vastagszik meg annyira a nyálkahártya, hogy gondot okozzon. Ha igen, akkor persze azzal csinálni kell valamit, de nálam annyiban nyilvánul ez meg, hogy hosszabb ideig tart. Mondjuk a szülés utáni első nagyon sok volt, de csak 3 napig tartott. A másodikat a gyógyszer hozta meg, az már kicsit hosszabb volt, de az első napokban ott is sok jött.
vicky79
Budapest III. kerület

Gota!
Szerintem nem egészséges hagyni elszállni a hormonokat,nekem amíg a met elején 9 hónapig nem volt spontán ciklusom,időnként meghozattuk,olyan 50-60 napnál tovább én nem nagyon vártam. :roll:
zazzy

Sziasztok.

koszi a vaalszokat akkor mostmar nem izgatom rajta magam.meglatom a kovetkezo menzi milyen lessz.

Akik szoptatats utan kezdtek el a metet azok elotte elmentek vervetelre?vagy ugy ahogy abbahagytak kezdtek megint?

Kép
monyo83

Monyo!
Igaz,én nem szoptatás után kezdtem el,hanem még alatta,de csináltattam vérvételt.Terhelést nem,teljes vérképet meg hormonokat.Utána 3 hónap múlva megint.
Csak óvatosan kezdd el,én nagyon nehezen bírtam, :?
zazzy

most lehet kiverem a biztosítékot egyeseknél, de megkérdezem: hogy lehet véglegesen a tejcsit elhagyni? naponta már csak 30-40 grammot tud szopizni, azt is szenvedve, illetve bealszik rajta. tegnap nem volt egész nap, most gondoltam estére azt adok neki, mert egy kicsit már fájdalmasnak éreztem, viszont egyáltalán nem volt bedurranva. a balból szopizott, mérleg szerint 20 gramm körül, a jobbot viszont már a szájába sem vette.

amúgy jól vagyok, a vérből néztek hepatitis vírust is, a b és c negatív, az a péntekre lesz meg.

Kép
gota79

Sziasztok.

Gota en sem szoptataok mar egy hete,keves volt a tejci,kinlodas volt a szopi.Nem is szopott hanem ragta,huzta a melem igy besokkaltam.Egyszeruen nem adtam neki szopit,az utobbi idoben mar nem kajalas szempotjabol szopott hisz mindent eszik+tapszer.
egyik nap meg kapott szopit,masnap mar nem.nem is kereste nem kerte.A mellem egyaltalan nem faj,majd lassan szepen elapad a maradek kis tejci is.
nalunk ugylatszik konnyen ment a dolog.

Jo hogy nincs komoly baj,akkor tulkepp mi okozta a gorcsoket?

Kép
monyo83

Gota: Anno én is úgy hagytam el a szopit, hogy már nem adtam neki...
Reméljük, hogy a Hep A is nega lesz... Akkor kapsz antibiot? Vagy mi lesz a következő lépés? Még mindig rosszul vagy?

Kép

Kép
bettica

gota: Nekem Barbus nem is szopizott, a lefejt tejet kapta üvegből. Az elején még jó sok volt, aztán amikor már csak egy étkezésre való gyűlt össze az egész napi fejésből, akkor azt mondta a védőnő hogy hagyjam. Kaptunk szerencsére anyatejet és tápszer ment mellé. Én azt a kis mennyiséget már apasztottam. A homeós utricából a 15 ch-s apaszt. azzal próbálkozhatsz. Meg zuhanyzás közben egy kis hideg víz a cicire. Nekem elég hamar elapadt, nem fájt.
vicky79
Budapest III. kerület

mennyi ido meg total elapad a tej :?: szoval egy csepp se jon :?:

Kép
monyo83

Sziasztok!
Csak jöttem dicsekedni....
Igen Bettica...itt keseregtem a jóson...és ma 1éves Bebe!
Hozok majd képeket...mert volt ám buli szombaton is és ma is lesz még!!!

Pusza Nektek...és mindazoknak,akik egy éve itt drukkoltak Nekünk!
Köszönjük!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Már vártalak Kandi :D

Istenke éltesse nagyon sokáig Bebét!!!! Puszilgasd meg helyettem is!

Kép

Kép
bettica

Kandi,

Beliánnak boldog születésnapot!

Bettica,

köszi kérdésed, már nincs semmi bajom. akkor este begörcsöltem, fél óra kínlódás után 2nospával elmúlt.

Monyó,

valószínűleg az epekő okozhatta az egészet, az okoz májgyulladást is. most vigyázok a kajával, ha mégis olyat eszek, iszok rá sok vizet. a jövő héten megyek vissza a körzetihez, tőle akarom majd megkérdezni, mi az amit nem lehet enni. műtétet ha nem muszály nem akarok, egy az nem akarom babót itthagyni napokra, másrészt több hét a lábadozás utána, ami állítólag elég kemény, nem lehet emelni, stb.

Kép
gota79

Sziasztok!

Kandika, Belcsinek nagyon-nagyon boldog első születésnapot kívánunk!!!! Puszi Nektek!!!

Kép

Kép
anyoooka

Nekem elég hamar elapadt a tejem, mert már amúgy sem volt sok. De még két hónappal később is jött belőle egy csepp, ha megnyomtam. Most már nem jön.

kandika: Boldog szülinapot Belinek! Már egy éves. Eszméletlen hogy szalad az idő.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönjük szépena jókívánságokat!
Holnap jelentkezek!

További szép napot....Nekünk az!!!!!!!!!!!!!!!!!
pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Kandika.

Boldog elso szulinapot a kisfiadnak:)varjuk a kepeket.

Kép
monyo83

Belián babát Isten éltesse!

Gota, sajnálom, amin átmész.Nekem a terhesség 80 db epekövet csinált, előtte semmi sem volt.Emiatt korábban jött a gyerek is és 4 hetesen ki is vették a köveket és 1 hétig kellett bent lennem.Nekem tejem nem volt, állítólag összefügg az epkövek okozta görcsökkel-Majd tesó babánál lesz tejem, eldöntöttem :lol: Visszatérve, ad 1 senki sem kövez meg, ez van és ennyi ad 2 kitartás, mert piszok szar epekövekkel babázni, tudom :?

Monyó tőled is jöhetnek képek, na meg Anyótól és általában mindenkitől :lol: na ja meg tőlem is :oops:
Vendég

Sziasztok.

Hunci kezdem en a kepfeltevest de aztan keremszepen mindenki rakjon fel.

tehat NOi

Kép

Kép
monyo83

Sziasztok!

-édes Noi!

Köszönöm a sok-sok köszöntést!Aranyosak vagytok!
-és csak gyorsan pár kép....

Kép
Kép
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Szaisztok!

Monyo, Kandi!

Gyerekek gyönyörűek!!!!!!! :D

Ma reggel lett meg az újabb cukor eredmény: éhgyomri 4.8, reggeli utáni 6. Most el kezdetm reménykedni hogy végig kihúzzuk inzulin nélkül.

Szerdán voltunk nőgyógyinál. Kislányunk kb.2000 gramm, és szépen fejlődik, a cukrom nem befolyásolja egyenlőre.

Viszon kezdek türelmetlen lenni, szeretném ha már megszületne /persze 40. hétre/. Nagyon kíváncsi vagyok rá, és ez a várandóság most kezd igazán terhesség lenni.

Kép
mók

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

Sziasztok!

FELHÍVÁS:

„2010-ben metformin babád született vagy áldott állapotba kerültél?

Jelentkezz a 2010-es metformin baba moziba! Bemutató: 2010 november 20, IV. PCOS Közönségtalálkozó

Amire szükség van:
- nicknév vagy fantom neved
- a babád neve (ha már megszületett vagy tudható a neve)
- a babád születési dátuma vagy várható születési dátuma
- a teherbeesés előzményeinek rövid leírása pár mondatban (nehézségek, kezelés, időtartam)
- jó minőségű kép a babádról (terhesség esetén rólad, az arc takarásban maradhat) – max. 250 kb nagyságban!

Beküldési határidő: 2010 október 30

Az adatokat ide várjuk: sari.nora @pco-szindroma.hu, a tárgyban kérjük jelölni: Metformin babamozi 2010”

Várjuk a jelentkezőket!!! :wink:
Zazzy
zazzy

cukik a babák!

Íme Rebeka mostanság:

Kép

Kép

Kép

Kép
gota79

Kandi belian nagyon edes,es mar milyen nagy.nagyon szep tortai voltak.

Gota gyonyoru kiscsaj.latom a tied se egy duci baba.milyen hosszu o?

Kép
monyo83

gota: Gyönyörű a lánykád. Kicsit el voltam hűlve az első képen, hogy 5 hónaposan már áll, de utána néztem hogy csak el van forgatva a kép. :D Kicsit le vagyok lassulva ma.
vicky79
Budapest III. kerület

köszi lányok a babadícséretet.

Monyo,

3hete voltunk tanácsadáson akkor volt 67cm és 6150gramm.

Kép
gota79

gota,tenyleg jo hosszu Rebeka.Noi 5,5hosan volt 65cm,jovo heten megyunk ujra mereckedni.

te hozzataplalsz mar?

Kép
monyo83

Monyo,

már kb. 3-4 hete igen. délben szokott enni főzeléket, én csinálom neki, sárgarépa, krumpli, ízesítésnek pedig alma, vagy barack. tegnap kapott sütőtököt krumplival, nagyon szerette. mondjuk a múlt héten sikerült a 4óránkénti evés teljes éjszakai alvással. eredmény:10 dkg fogyás egy hét alatt. úgyhogy 3óránként megkínálom táppal, és ha éjszaka nyekken egyet adok neki enni. meg is eszi a 170ml-t. délután még szokott kapni tejpépet, de az most elfogyott. kedden megyünk oltásra, majd akkor iratok fel.
Nóci mit eszik már?

Kép
gota79

Mi is holnap megyunk oltasra.
Noci minden eszik majdnem,magam csinalom neki a kajat,sokszor azt kapja amit mi eszunk.
imad enni,most kicsit elkezdett hizni,ami igy doki elott nem hatrany.
ejjelente 3szor kell kajaert,megiszik 250-300ml ert egy ejszaka alatt.
ataludt ejszakank meg nem volt.
1foga van.nektek?

Kép
monyo83

Ma megjott,30napos ciklusom volt,peteeresel :roll:
meg a vegen helyrejovok,na nem mintha ez most anyira szamitana.

Kép
monyo83

Monyo,

nekünk még nincs foga, de már nagyon viszket neki. állandóan dörzsöli az ínyét, már nagyon viszket neki. ha akarnám nekem átaludná az éjszakát, hiszen csak nyöszörög néha, akkor ha a cumit a szájába adom aludna tovább. viszont inkább adok neki enni, 1-2szer 170ml tápszert, mert a múlt héten mikor csak a cumit adtam neki éjszaka és végig aludt, 10dkgot fogyott 1hét alatt. mondjuk akkor napközben is 4óránként evett. most már nem várom ki a négy órát, korábban is adok neki. megkínálom, ha éhes eszik, ha nem akkor úgysem eszi meg. este fogjuk mérni, akkor kiderül hogy a módszerem bevállt e a hízás szempontjából.

Nóci megszenvedett a fogával?

Kép
gota79

a fogzas.

Sokat kinlodott szegeny,aztan volt egy ejszaka mikor felorankent kelt ejszaka,reggelre kint volt a fog.
nalunk nem eleg ha visszaadom a cumit,de mostmar legalabb kevesebet eszik ejszaka.
tegnap voltunk meresen.
7450gram es 68cm.nem volt gond a sulyaval:)viszont mennunk kell vervetelre :cry: majdcsak tulleszunk ezen is.

mikor adod neki a vacsit hany orakkor?
nalunk fel 7kor van vacsi,szilard etel.aztan 8kor tapszer,amivol picit iszik csak.

Kép
monyo83

Gyönyörűek a képek...és milyen nagyok már :)

Nekünk elvileg a védőnő csak 6 hónap után akarta a hozzátáplálást kezdeni, de mi előbb kezdtük. Zyva is mindenevő....
Teszek később képet de most rohanok.

Üdv.
Aisha
aisha

Na itt a kép amit ígértem :)

Kép

Üdv.
Aisha
aisha

Aisha,nagyon edes Zyva.
nemsokara egy eves lessz,hogy rohan az ido...

Kép
monyo83

Lányok!

Egy pontosan ilyent szeretnék. Na jó na, a színe lehet más is :D
És 10ezer ft-nál nem drágábban.

Tudtok segíteni szerezni? :(

Kandi, itt a babanet-en fedeztem fel, h az ősidőken épp egy ilyent adtál el :)

http://www.licit.hu/arveres_Nania_Pico_ ... 13410.html

Kép
k.ir

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?