Új privát üzeneted érkezett!

Helló csajok!
Én is voltam védőnőnél, lemázsált, megnézett mindent, és ismét két hét múlva talizunk. Most ő jön, valami kicsi továbbképzést tart nekem a fürdetésről. Meg akkor itt leveszi a mintákat, hogy ne kelljen másnap menni hozzá. Még mindig ő is farosnak látta, ill érezte Jankát, hát, még megfordulhat...

Navared! Várom én is maccsról a híreket! Eszternek most azért örülünk, mert babás lett? Kicsi lemaradtam(Bocsi Eszter, bocsika)

dorka! Én is azon gondolkodtam, hogy miben fogok hazajönni a kórházból? Sztem majd valami ruhát, vagy szoknyát teszek be, ami tuti rám jön. Nehogy már hálóing legyen belőle :)
Szülés? Én világ életemben féltem tőle, állítólag visszahozták az epidurált a kórházba, ahol szülni fogok..nagyon helyes, csak semmi nagy fájdalom.

angie! De szerencséd van a családi napközivel! Olyan jónak tartom én is. Majdnem belevágott a barátnőm, de még akkor nem volt olyan felkapott, mint manapság.

Kép
ebba
 
 


Ebba, igen, baba van a pocijában!!!! :lol:
Ezen már én is agyaltam, h. mi a frászt veszek fel a kórházból hazafele, de szerintem egy melegítőt + dzsekit v. mellényt, max. nem lesz begombolva :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Navared - köszi!!! Eszternek sikerült - hurrá!!!! :lol:

Dorka - sztem vegyél sensitive mosószert. De legalább folyékonyat, ne port.
Kell egy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, hogy apa családnevére írják a bébit.
Házassági évforduló - szerintem ruccanjatok ki valahová apával. Vacsi, vagy valami más program kettesben, de házon kívül. :wink:

mikegirl
 
 

 
 

Navi, Mikegirl írta, mikor írtam, h. félek a szüléstől, h. bekattant az agya, mikor beindult a szülés :D
A fényképalbum tuti jó ötlet, csak már tényleg kevés rá az idő....
Nekem is erős a folyásom, de nem fertőzés okozza, azt már megállapította a doki, de én nem kaptam aztán rá semmit, illetve egyszer, de az nem segített sajnos.De remélem, illetve nem lesz gond!

Kórházból hazajövős ruci: bárcsak már ott tartanánk :D
Én tuti szabadidőalsóban fogom nyomni vagy a szokásos cicagatyóban :D

Ebba, milyen lelkes a védőnő!Én havonta megyek, és ő nem jön!De ez nem is annyira baj!

Mikegirl, hol mondták ezt az anyakönyvi kivonatot?Jobb lesz utána nézni, nehogy megszívjuk, bár logikusan belegondolva egy újabb hülyeség, ha úgyis házasok vagyunk, minek kérik?
Ez a sok papír.............
De tényleg köszi az infót!!!!!!!!!!!
Mosópor: folyékonyat használok, Perwollt ás Bonuxot.

Én is a vacsin gondolkozom!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Dorka! Mi is vacsizni mentünk a házassági évfordulónkon. Jó volt, legalább kettesben voltunk, nem sokáig lesz ez így :wink:

navared! Hátha jó idő lesz, mikor szülünk, és tényleg nem kell nagyon beöltözni. Bár, ha a mostaniból indulok ki...

Kép
ebba
 
 


Sziasztok!

Navared:
nekem végig elég sok folyásom volt, de a doki azt mondta, hogy ez babaváráskor normális, ha csíp, viszket, szaga van, akkor szóljak, mert az már fertőzés. Aztán amikor elkezdődtek a keményedések inkább írt ki rá kúpot, mert állítólag fertőzéstől is lehet keményedni. Én Pimafucin kúpot kaptam, amit úgy olvastam, hogy terhesség alatt is lehet alkalmazni. Persze nem változott utána se semmi, úgyhogy tényleg a babavárás miatt változtak a dolgaim és csak én paráztam túl a témát :D
Másik oldalon olvastam, hogy másnak is Dalacint írt ki a dokija, gondolom csak tudja mit csinál :lol:

Dorka:
Mi szintén vacsizni mentünk házassági évfordulónkon. Jóóóóóó, nem valami fantáziadús ötlet, de vacsi közben olyan jókat lehet beszélgetni!


Anyakönyvi kivonat:
szerintem érdemes rákérdezni a védőnőnél, mert pl. nálunk úgy van, hogy aki itt házasodott össze Győrben, annak nem kell, de aki nem, annak kell. Én is a védőnőtől tudom :)

Szülés:
Én is nagyon félek! Bár próbálok arra gondolni, hogy Picúrnak is nehéz ez, nehogy már magamat sajnáljam :) ...de akkor is félek!!!!! Egyedül tutira nem tudnám végig csinálni!

Hétvégén megyünk esküvőre. Reméltem, hogy jó idő lesz és fel tudok majd venni valami aranyos ruhát, de kezdek letenni róla...marad a nadrágos variáció.....áááááááááááá, kezd idegesíteni, hogy nem tud az ember lánya normálisan felöltözni :roll: Ilyenkor persze mindig eszembe jut, hogy már csak 10 hét....hihetetlen csajok!!!!!! Úgy röpül az idő!!!! :)
berni01
 
 


sziasztok!

bocsi a félrevezetésért, nincsen semmi titok! nem is emlékszem már, hogy mit írhattam, ami félreérthető volt! :oops:

végig olvaslak titeket, csak egyszerűen időm nincs visszaírni... persze nem azért, mert itthon tüsténkedek, csak egyszerűen nem bírom felvenni a fonalat, ezért nézzétek is el, hogy nem fogok tudni most (sem) névreszólóan mindenkinek írni! :roll:

először is, Macsekéknak mennek továbbra is a pozitív energiák, illetve drukkok, nem lehet semmi baj Kittikével!!!!

Eszter, neked köszi a híreket, és halk gratula a babóhoz! tudosíts majd magatokról is mindig! :)

fotók még mindig nagyon jók! pocifotót én is csinálok, aztán feldobom, de nekem inkább csak gyomor tájon jön ki, ott kemény, és feszül is, szerintem a kicsi lányka minden szervemet feltolja, hogy ő jól elférjen köldök magasságban! :)

a védőnéni 8,5 kilós hízást mért, sajnos nem kevés, pedig azt hittem, hogy Beni mellett, hogy nincs megállás, jótékonyan fog hatni a hízásomra, de nem úgy tűnik... Benivel a vége 16 kiló lett, persze ott mérhetetlen mennyiségű víz is volt! szóval szülés után már ott voltam, mint a terhesség előtt (kilóban).

lányok, a szülés után simán felveszitek még a terhes gatyót, a has először, persze hízástól függően, egy ideig még lógni fog, nem megy vissza az hipp-hopp, csak a szerencsésebbeknek! :) ott fog lötyögni a bőr egy ideig! guszti lesz, de minden megoldódik idővel! ;)

a szüléstől félőknek elmondom, ha előtte féltek is, mikor oda kerültök, tutira nem az lesz a fontos, hogy féljetek, így a természet ezt is megoldja okosban!

stiák. nekem van dögivel! ez alkati kérdés! akinek olyan a kötőszövete, mint az enyém, kenheti magát akármilyen csodakrémmel is, repedni fog a bőre, akinem meg nem, annak pedig kb. kenni is csak azért kell, mert a feszülő bőr viszket, és ezt enyhítendő!

Gyancsi, nem semmi a párod munkahelye, nem valami kedvesek... :( remélem azért elengedik! vagy, ha betegállományba megy, akkor mi van? bár ez így, hogy már tudják, hogy mi a szitu, kicsit hülyén jönne ki...

kézi mellszívót, ha valaki venni, nekem lenne egy eladóm! Avent-es!

Vikoo, klassz a gatya, sajnos ovis koromban is kicsi lett volna rád, de édes vagy, hogy bedobtad! :) Boldi lak még mindig csudaszép!

Dorka, vacsi szerintem is jó lenne a házassági évfordulóra! és gratula hozzá!!!

babarucik mosása, anno én is dreft-et használtam, és ecettel öblítettem, de most azzal mostam ki, ami nekünk is van! öblítőt is használok, de csak higítva, és nem nagy mennyiségben! vasalást is mellőzni fogom most!

Nava, reméljük, hogy nem fog tovább keményedni a hasad, és nem kell gyógyszerezni magadat!

haskeményedés nekem is van, vagy legalábbis ahhoz hasonló, de annyira nem számottevő, vagy én nem veszem észre...

ovis, bölcsis tesók, hát, első időkben biztosan vigyázni kell jobban, de, ha a szülők ennyire nincsenek tekintettel a másikra, akkor Te mit tehetsz!? én is szeretném Benit jövőre oviba íratni, de nem hinném, hogy sok esélyünk lesz rá, főleg, hogy itthon leszek a picivel... pedig tudom, hogy kell neki a társaság, és a 1/2 éves huga meg én már kevesek leszünk!? :( de max. beíratom, és itt is támogat valamit az önkormányzat, hátha...

velünk összességében minden okés. a kislányka neve még mindig nincs meg! :( apa nem hajlandó mással törődni, csak a Lillával... ezért picit szomorú is vagyok, mert anno a Benedeket is ő nézte ki, és most szerettem volna, ha én választhatok, persze csak is olyat, ami mind a kettőnknek tetszik! de ő nem tágít... :(

időjárástól készen vagyok! kint száradnak a ruhák napok óta, persze minden nyirkos, de, ha bent szárítok, akkor meg büdik maradnak! ki érti ezt!? :(

gondolkozom Beninek valamiféle vitamin adásán, hogy ne döntse le rögtön az első kis nyavalya a lábáról, nem lenne jó, ha végigbetegeskednénk az őszt, illetve telet! nekem sem, a picinek sem, de neki sem! :( tippek esetleg vannak erre vonatkozólag? ki mit ad a nagyobb gyerkőcnek, ha ad egyáltalán valamit! (sajnos a gyümikből csak a banánt hajlandó megenni, amiben tudjuk, hogy mennyi a vitamin... :S)

gyorsban ezek jutottak az eszembe. az egész lakás egy merő káosz. minden nap ugyanazok a vackok kerülnek elő, a babaruhákról nem is beszélve! szortírozok ezerrel, mert okt. 9-én lesz helyi börze, és szeretnék kimenni árulni, merthogy Beniről sokminden klassz cucc megmaradt!

jók legyetek és mindenkinek kitartást!

uh képek nagyon régen voltak! senki nem kapott mostanában? :S

én jövő csütörtökön megyek, de a SZTKba, szóval ott nem adnak sosem! :(

sophie27
 
 


Hali!

ZSóf: Mennyiért adnád el a mellszívót?
engem érdekelne ha jó az ára: ))

köszi.



Mindenki mást Isten hozott, bár van még nemi hiányérzetem......
szissz hova lett? aranyossal mi van??

MACSNAK hajrá, Eszternek grat, és drukk, és várom a további jó híreket, gondolom mindenki más is.....

ÉS most jött el a siránkozás ideje:
Lehet hogy naív vagyok, de azt hittem hogy megtalálni a legjobb babakocsit csoda egyszerű dolog....
DE MINEDKI MÁST mond..... sok féle van, nincs két bolt ahol ugyanannyiba kerülne ugyanaz.....kezdek belehülyülni: ( mert nem bírom megjegyezni hogy hol mi mennyi.....

SEGÍTSÉG!!!!!!!!!

Kép
Kép
eta
 
 


Ovi:
Ne gondoljátok azt, hogy totál óvoda ellenes vagyok... Én is beírattam Bencét tavasszal és, ha megfelelőnek tartottam volna körülményeket, akkor lehet, hogy el is kezdtük volna. Mondjuk valószínűleg nem most ősszel, hanem tavasszal, amikor már (remélhetőleg) összeszokik az "új" családunk.
Nálunk több épületben vannak elhelyezve a gyerekek, az egyik egy teljesen felújított, a másik egy átlagos, a harmadik messze van tőlünk, azt nem is láttam. Ide mindenkit felvesznek és a szülök képébe is mondták, hogy ezzel az az önkormányzat célja, hogy minél több fejkvótát megkapjanak az államtól... A gyerekek nem igazán számítanak... :? Először úgy volt, hogy Bence a szép új épületbe kerül, ahol tágasak a csoportszobák, van tornaterem, kedvesek az óvónők (voltunk játszóházban), aztán augusztusban kiderült, hogy olyan sok kiscsoportos jelentkezett, hogy Bence már nem fér be abba az épületbe... (nekem ugyebár nincs protekcióm...) Ehelyett indítanak egy új kiscsoportot, ami helyileg a korábbi fejlesztő szobából van kialakítva. Én bizony, mielőtt döntöttem volna, megnéztem azt a szobát. Háááááááááát, kb 30 m2-en akartak összezsúfolni 20 kisgyereket!!!!!!! Ebből az alapterületből természetesen még elvesz némi helyet a bútorzat... a terem teljesen el van szeparálva a többitől, a folyosó olyan szűk, hogy két felnőtt ember alig fér el egymás mellett...
Megmondom őszintén, összeszorult a szívem, amikor megláttam. Utána bemutatták a leendő óvónőket, és bizony még jobban összeszorult a szívem. Az egyikük ugyanis waldorfos (én nem vagyok híve ennek a módszernek), a másik pedig egy kezdő... a dajka meg... háááááááát, egész szülői értekezlet alatt teli szájjal rágógumizott, úgy volt felöltözve, mint egy útszéli k...
Ha mindezt összeadjuk, talán érthető, hogy miért nem akarom, hogy ebbe az óvodába járjon Bence. Lehet, hogy nekem vannak nagy igényeim, de úgy gondolom, hogy ha sem a hely, sem az emberek nem olyanok, amilyennek szeretném, akkor inkább várunk.
Tanár vagyok és a sulinak, ahol dolgozom, van ovija is, szép termekkel, kedves óvónőkkel, így jövőre inkább ott kezdünk majd. Eredetileg azért nem akartam csak odavinni Bencust, mert mi Győr mellett lakunk (10 km-re) és így minden nap be kell majd hurcolni. de inkább vállalom ezt, mint az falubeli állapotokat....

Bocs, ez egy kicsit hosszúra sikerült....

Kórházból hazajövetel:
Nos, aki nem szült még, annak üzenem, hogy a szülés utáni napokban nem sokkal lesz kisebb a pocitok, mint szülés előtt.... Sokan úgy néznek ki, mintha még mindig a pociban lenne a babóka. Épp ezért sokszor pont a kismama gatyó az, ami kényelmes a hazamenetelhez. Idő kell ahhoz, hogy a poci visszahúzódjon. :wink:

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Helló csajok

Itt vagyok ám rendszeresen és olvaslak titeket,csak annyira ki vagyok az elmúlt egy hétben...azért nem írok,mert csak panaszkodni tudnék,azt meg nem akarok.Főleg olvasva szegény Macsekékat(hozzá képest én csak picsáskodok)
Ezúton is küldöm neki a drukkokat!!!!!
Eszternek pedig gratulálok! :wink:

Én nem tudom,h minket ez a rohadtul változékony idő visel-e meg ennyire vagy egyszerűen már a végét érzem,de totál ki vagyok.
Fáj miindenem,főleg a szeméremcsontom és a bordáim.Nálunk Beki semmivel sem mozog kevesebbet,de ő az elejétől rettentő virgonc.

A mosást és a vasalást én szépen apránként megcsináltam,de így is egy kínlódás volt,főleg vasalni.Mi folyékony Persil-t vettünk,ami Sensitive és AloeVeras.Coccolino(FEHÉR)szintén Sensitive öblítőt.ISTENI az illata.Lassan a szobába is helyére kerül minden.Ragasztottunk az egyik sarokba éjjel világító csillagokat is.
Függöny is a helyén,szóval szépen haladunk.

Csíkjaim nincsenek,hála égnek,de én is kenem az eleje óta.
Amúltkori babamozin 2kg és 45cm volt Beki baba,a gép szerint.

MAJD MÉG JÖVÖK és reagálok is :wink: ígérem!!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Eta, fogalmam sincs, megnézem a teszvesz/vaterát, aztán abból még engedek és megírom utána, okés? :)

Csillag, egyről beszélünk szülés utáni időszak kapcsán! :)

az ovit pedig tökéletesen megértem! én sem vinném olyan helyre, ahol nem lennék nyugodt, hogy a gyerekem jó kezekben, környezetben van! akkor inkább legyen itthon mind a kettő! persze, ha vissza kell menni dolgozni, akkor már keményebb dió, mert muszáj lesz megtalálni azt, ami mindenkinek jó lesz, de ez a sulitok ovija jól hangzik, csak kár, hogy minden nap kocsikázni kell 2x... vagyis 4x... :S

sophie27
 
 


Sophie, egy évig lesz egy kicsit rossz a kocsikázás... Az utána következő évben már dolgozni fogok (Gergő 2 éves kora előtt nem sokkal kezdek majd...) Így reggelente együtt megyünk majd az oviba.
Kisöcsire meg délelőtt Apuka vigyáz (ő zenetanárként és színházi zenekari művészként délután és este dolgozik) és mielőtt indul a zenesuliba, beviszi a szüleimhez. Hazafelé meg én megyek érte (akkor már Bencével együtt).
Szerencsére van saját kocsim, így nem kivitelezhetetlen a dolog.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Kép Hát nem a legjobb,de ez mai kép...)

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Hazajövős ruci - na én is csak igazolni tudom, hogy 3 nap után azért még nem fog lepottyanni rólunk a kismama naci :lol: :lol: :lol: Viszont mielőbb hordani kell hasszortót. Én már viszem be magammal a kórházba is. Nemtom, hogy a varrat miatt mikor tudom feltenni, de azért beviszem.

Dorka - én már nem tudom hol mondták, vagy hol olvastam az anyakönyvi kivonatot, de elvileg kell. Kérdezd a védőnőt, hogy nálatok is így van-e, nehogy potyára szerezd be.

Szerintem azon a 'nem ér be a cippzár' állapoton már elég régen túlvagyunk :lol: :lol: :lol:

Berni - lehet nincs is már 10 hét, csak 6 8)

Sophie - mi Atival (Ati és én) Aloe vera-zunk. De nem Forewer-től, mert azt a kocsonyás izét nem issza meg. Van ízesített és szürt változata, drogériákban kapható, áfonyás, ez az:
http://www.provitamin.hu/aloe-vera-term ... -p550.html
Nagyon finom, Ati szívesen issza. Plusz adunk neki Béres cseppet a nyomelemek miatt és cebion 2x multit készülve a taknyos időre.

Eta - szerintem nézz körül az utcán, ha sétálsz. Melyik márkából van sok? Egyébként meg dönts saját belátásod szerint :lol: Szerintem mindegyik jó valamiért, és mindegyik nem jó valamiért 8)

Csillagvirág - megértelek ovi ügyben.

Aranyoska - grat Beki baba paraméterekhez!!!!

Maccsal mi lehet? Folyton rá gondolok.....

mikegirl
 
 


Macs hírek:
"Nálunk semmi változás. Mai ctg-k jók lettek, pénteken újra flowmetria. Volt nálam az orvosom, átbeszéltük. Idő, idő idő. Szeretném megforgatni az idő kerekét. Várakozunk és reménykedünk, hogy nem romlik túl gyorsan Kittikém keringése, direkt nem azt írtam, hogy állapota, mert nem úgy kell elképzelni, hogy ő most beteg, hanem úgy, hogy nem kap megfelelő mennyiségű táplálékot a lepényétől......
Én azért imádkozom, hogy javuljon, vagy stagnáljon jópár hétig a helyzet, de úgy veszem ki, erre a dokik nem nagyon látnak esélyt, persze azt mondják a pakliban benne lehet.
Az tuti, hogy még nem szabad megszületniük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon köszönöm, hogy ennyit gondoltok ránk!
puszika mindenkinek"

Most csak gyorsban bemásoltam, mert látom, ti is hogy aggódtok!
Én meg majd később v. holnap!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Hali!
Egész nap itt ülök a gép előtt, és nem érzem hogy okosabb lennék: (
De MikeGirl köszi a sok hasznos infót: ))
ugye olyan még nem volt hogy ne lett volna valahogy....: )
Szerencsére a férjuram határozottabb pár dologban :lol:

Na szépen vagyok: most hívtak hogy holnap lehet hogy jobb lenne ha mégsem mennék önkénteskedni a triatlon vb-re, mert hogy kismama vagyok.... és hideg van...
De Ők kerestek önkéntest :oops: na mindegy ez van.... lehet hogy ciki?????

na jön az uram mára elköszönök: ))

Nava:
Szerezz be schwangerschaftölt, aztán mesélj milyen hatása volt :lol:


Ki írta az e-bayt??? KÖSZiiiii

Kép
Kép
eta
 
 


Eta, mit szerezzek be??? Az mi a bánat is? :lol: Emlékszem, h. volt szó róla, de ennyi! :D
Lehet, csak féltenek és nem akarják, h. ott szülj meg... a hidegtől :roll:

Berni, szerencsére nem csíp, nem viszket, csak sok és eléggé idegesítő, már annyi intim betétet használok, h. lassan belőlem él a Libresse cég :roll: :D
Esküvő... húú hát bizti csini leszel, ha ruci, ha naci lesz a befutó! Szerintem minden kismami csini, ha nem annyira kövér, h. nem látszik rajta, h. babát vár! :lol: Majd kérünk ám fotót! :wink:

Dorka, lehet a vacsi lesz tényleg a legjobb! Az bármikor kivitelezhető, nem kell hozzá a várost járni és agyalni! Csak vinni kell fotóapparátot! :lol:

Zsófi, nem tetszik a Lilla név? Kár, pedig olyan szép! De persze a te döntésed, azaz h. nem... azért Apa igazán megengedhetné, h. te válassz!

Aranyoska, ugyan már, gyere csak hisztipicsáskodni, mi meghallgatunk és majd ha már túl sok lennél, rád szólunk... igaz lányok?! :lol:
Hát bizony egyre nehezebb lesz, ráadásul itt a szutyok idő is, ami nem segít sokat, de már csak pár (na jó, jópár) hét és finis!!!

Igazatok van tapasztalt anyukák, hiszen kb. úgy fogunk kinézni szülés után, mint előtte és tényleg jó lesz az a cucc, amiben bemegyünk, de azért vannak kivételek... és én szeretnék az lenni! :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Eta! Nehezen, de leesett!!! :lol: pufff, még hallottam is!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Köszi lányok, a striás hozzászólásokat! Még nekem sincsen, és szerencsére anyukámnak sem volt annak idején. Remélem nekem sem lesz. Csak kíváncsi voltam, hogy akinek lett, az hányadik hét környékén lett. Nekem a mellméretem sem nőtt számottevően, remélem ott sem lesz. Majd kíváncsi leszek, hogy a tejtermelődésnél lesz-e.

Kórházi hazamenetel: Én is melegítőben fogom nyomni. Nem parázom túl a dolgokat, otthon nem fog úgysem piros szőnyeg várni! Tegnap a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy szülés után a hasunk kb 26-28 hetes kornak fog majd megfelelni. Így valóban jó lesz még a terhes gatyó is. ( Ahogy Sophie is írta. )

Sophie
Neked mikor kezdett kialakulni a stria?

Navi
Nekem is van erős folyásom, de nekem sem baci okozza, így nem is foglalkoznak vele. Ez a terhesség egyik mellékhatása.
Jó pár napja nekem is jobban keményedik a pocim, remélem csak az időjárás az oka.

Szülésről:
Én igazából nem is a szüléstől, a fájdalomtól félek, hanem, hogy azt hogyan fogom tudni elviselni. Hogyan tudok majd uralkodni magamon. Ja, és a kiszolgáltatottság érzésétől félek még nagyon. Nem akarom, hogy majd én is egy történet legyek valahol.

Dorka
Nálunk is kell az eredeti anyakönyvi kivonat, ami nem lehet 300 napnál régebbi!

Azt viszont nem tudom, hogy ezt el is veszik a kórházban? Ha igen, nem kapjuk vissza?

rodina74
 
 


Navi. a szülés utáni pocakvisszahúzódást illetően én két héttel szülés után már belefértem a régi nadrágjaimba. :wink: Úgyhogy nem elkeseredni! :lol: Csak a kórházból hazamenetelnél nem lesz még jó... :wink: (de azért azt hozzáteszem, hogy kellett azért még jó pár hónap, hogy teljesen visszamenjen a hasam... eleinte a torna sem ajánlott, mert majd érezni fogjátok,hogy ha megtapogatjátok a pocit, középen lesz egy mélyedés... ez nem más, mint az pocakosság alatt egymástól eltávolodott hasizom.. Ennek kell több idő, hogy nagyjából záródjon.)

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Szülés utáni pocak: igaz én a 35. héten szültem, de nekem már másnap nem látszódott semmi, pedig nem is szorítottam le… rá egy hétre, már 3-4 km-t sétáltam a hóban, akkor vettem egy szauna nacit, azt vettem fel sétához… És végig melegítőnaciban nyomtam, vettem egy-két jobbat a decatlonban, és abba mentem mindenhova, sajna a kismama nacim nagy lett rám, h lement a pocim…:-(

Eszternek: halkan ugyan, de nagyon gratulálok, végig nagyon drukkoltam neki (is), meg persze Maccséknak is, de ott nem lehet semmi baj, abban biztos vagyok!! Nem lehet másképp!!

Nálunk a házassági anyakönyvi kivonat kell, mert mi már 2 éve házasok vagyunk, és az már soknak számít?!

Stria: lekopizom, nekem sincs, és én is azt olvastam, h ez nagyobb százalékban genetika… lehet kenegetni, mert persze az nem árt, de ha vkinek hajlama van rá, akkor nem semmi sem segít. Sőt a barátnőm végig tök örölt, h nincs, és szülés után pár nappal jött ki rajta, először halvány rózsaszín, majd egyre mélyebb lett… Szegénykém hát nem örült! :-(

Navi, Te a libresst tartod el, én az alwayst. :-) Sőt az utóbbi időben a wc papíros forgalmat is fellendítettem, a víz számlánkról már nem is beszélek, már csak minden második pisinél húzom le, de még így sok… :-D

Jajj Lányok mennem kell, mert Apa már hisztizik, h menjünk aludni! Holnap majd jövök, mert még akartam írni… Szép álmokat!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


az jutott még eszembe, h én nem használok öblítőt a babaruhákhoz soha, így jó eséllyel nem marad bennük vegyszer. Ecetet szoktam, nincs szaga, de puhábbak a cuccok. (ekcémás gyerekem miatt kezdtem, de kiderült, h a mosógépnek is jó....) Napon szárad minden, kivéve ha ilyen az idő, jó a szaguk. :)


Macs, csak pozitívan.

Azt számolgattam, h már kevesebb mint 50 nap... lassan visszaszámolunk. Én nem szeretem az uccsó hónapot, sok a macera, CTG, meg társai, és nehéz megszervezni. Mire a nagylányom : szülj 36 hétre, és nem kell menni. Haha, mert az mrá csak úgy megy. Itt mifelénk inkább 41 dívik.

freestyler
 
 


Sziasztok!

tegnap bekötötték a netet végre :D apa itthon hagyta ma a gépet, igy erről tudok írni. Az én laptopom töltője megadta magát, jövő héten viszem megcsináltatni. És táblit utána tudok majd tenni, mert az én gépemen van, remélem nem hariztok érte.

visszaolvasni szerintem nem tudok...

egyébként jól vagyunk, 1-jén voltunk uh-n, 1771 grammnak mérték az öcsköst, és egy héttel idősebbnek. Meg valamivel több magzatvizet találtak most, de ez marcival ugyanigy volt, azt mondták, biztosan utánozza a tesóját. Dokinál is voltam hétfőn, ő is mindent rendben talált, méhszáj zárt stb.

szisszka
 
 


Rodina:Te is a Jánosban szülsz ugye?Szülés másnapján jön a védőnő,elkér minden papírt,lefénymásolja és utána visszakapod.

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


sziasztok!

Szisszka, üdv a klubban újra! :) már hiányoztál nekünk! gratula a kisöcsi méreteihez! kinél voltál uh-n? a csajszinál? egyedül voltál, vagy apa is elkísért? zárt méhszáj szupi!

én jövő csüt. megyek! kíváncsi leszek, hogy mekkora már a kisasszony! ;)

Rodi, sajnos nekem eleve is voltak már ilyen csíkjaim, mert sajnos eléggé hízékony vagyok, és volt is rajtam sokszor több felesleg is, mint most, szóval terhesség alatt "csak" azok repedtek tovább, újabbak nem igen keletkeztek, de úgy rémlik, hogy a számottevő hasnövekedéstől indul be a folyamat... most még nincs újabb, de talán most kezd el jobban nőni a pocim! tegnap tökre sokkolt az a tény, hogy ha hanyat fekszem, és ráadásul még a pici is úgy fekszik, hogy kifeszíti magát a hasfalamhoz, akkor kezd kifordulni a köldököm! :S én ettől féltem a legjobban Beninél is, na meg, hogy nagy fekete haja lesz! baromság, tudom, sőt, a nagy haj ma már tetszik is, de a kifele forduló köldök még mindig parám! persze abban sincs semmi, csak nekem fizikailag fáj, ha valakinél ilyet látok :roll: :oops:

Freestyler, a CTG első alkalommal még buli, de aztán tényleg eléggé fárasztó és fölöslegesnek tűnő dolog, de azért sokminden kiderülhet ebből is, szóval orvosilag biztosan hasznos! ez van! :)

azért ne szülj a 36. hétre, ha nem muszáj! :)

Eta, tegnap írtam privit, remélem, hogy megkaptad, de akkor itt is... olyan 7e körül szeretnék érte kapni!

házassági anyakönyvi kivonat másolata... nálunk a XI. kerületben, mivel ott is kötöttük a házasságot és ott is szültem, nem kellett bevinni, de amúgy tényleg mondták a 300 napnál nem régebbi másolat bemutatását, amit az önkormányzatnál kell kikérni!

Aranyoska, nagyon szép a pocid!

Mikegirl, köszi a vitaminos infót!

Macs, neked továbbra is mennek a drukkok!!!

tegnap elmentünk a tököli tesco-hoz, persze gyerekkel egy rohanás az egész, így csomó mindent nem intéztünk, amit szerettünk volna. ráadásul Beni konkrétan bekakált, szóval aztán már siettünk is haza, mert olyan kis érzékeny a bőre, hogy tökre hamar kimarja a kaki, pisi a fenekét, aztán csak sírás van a pelusozásnál! :S

akartam vanish szőnyegtisztitó port venni, mert kritikán aluliak a szőnyegeink, hátha jó hatással lesz rá... gondolkozom, hogy átruccanunk a Camponában, ott van Tesco is, meg DM is, igazából Beninek és a picinek is hosszú ujjú body-t vadászok, de persze abban a méretben nincs, ami nekünk kellene... jellemző!

az idő is marha jó, kimenni sem tudunk! :(

na, nem rinyálok többet, ez van, ezt akartam, hogy legyen végre ősz, na de ilyen!?!?!?!?!? :shock:

sophie27
 
 


Sziasztok!

Szissz!
Végre előkerültél! Teljesen be vagytok már rendezkedve az új lakásba?

Szülés utáni pocak: Nekem az a tapasztalatom, hogy ez is alkat kérdése. Van akinek nagyon laza a hasfala, és nekik nehezebben húzódik vissza. 6 hetes kontroll után ha minden rendben, módjával el lehet kezdeni tornázgatni (akinek lesz rá ideje és kitartása). Viszont van olyan alkat is, akinek gyorsan visszamegy a hasa. Nekem például ez történt. Én 12 évig sportoltam intenzíven (olyan nap is volt, hogy két edzésünk volt), ezért nekem baromira meg van erősödve a hasfalam, még úgy is, hogy 18 éves korom óta csak hébe-hóba sportolgattam, aerobik+kondiztam. Én ugyan kaptam egy haskötőt, és már a kórházban feltettem, de a hasam totál lapos lett, mire hazakerültem a kórházból. Szerintem, most azért kicsit tovább fog tartani így a másodiknál, mert már az elsőnél kitágult egy kicsit. Egyébként nekem a méhem is ugyanilyen gyorsan ugrott össze. A második (beteg) szülésem után mire áttoltak a műtőbe (kb 20 métert) és feltettek a műtőasztalra, már olyan kicsire visszahúzódott, hogy a dokinő azt mondta, hogy a normál méretű eszköz nem fér be. Pedig már 16 hetes terhes voltam, tehát a méhem kb egy kisebb sárgadinnye méretű volt. Ez adottság, azt mondta a szülésznőm.

Striák: Ez is alkat kérdése. Én néha kenegetem, de mégsincs. Anyukámnak sem volt. Viszont van olyan barátnőm, aki a legdrágább szereket vette, hogy megelőzze, de azzal sem sikerült. Talán valamennyire enyhítette a striák erősségét, de megelőzni nem tudta. Kenni azért mindenképpen érdemes, de szerintem semmiképpen ne költsetek rá vagyonokat. Egy egyszerű testápoló is megteszi napi egyszer jó vastagon bekenve, bemaszírozva.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Jó reggelt!

Azt hittem hogy, egy kicsit naposabb reggelre ébredek! :twisted: Tegnap hagytam magam letargiába seperni de ma én fogok győzni!!!!!! 8)

A pelenka ahogy azt Rodi is írta nagyon király!!!!!! Persze volt pár száz forintért (400) drágábban a cseh gyártmányú de úgy voltam vele, hogy a magyar is tökéletes.

Rodi,
küldöm amivel tartozom:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hu
Ez a tájékoztató amit kaptam a végén van egy ipse, ha nála kötöd akkor egy 50-essel olcsóbb:
1284017108.5319.pdf

Csak, hogy a többiek is értsék:
Végül rászántam magam az őssejtre mert találtam egy remek ajánlatot és ráadásul a barátnőmnek személyes tapasztalata van ezzel a céggel. Szóval a részletek:
Sima egyszerű klasszikus csomag: 100. 000. Ft. Ebből most ki kell fizetnem 25.000 Ft-ot a dobozért és ha sikerül levenni kellő mennyiséget és az jó minőségű, tehát fagyasztásra alkalmas akkor ők leveszik a a maradék 75.000 FT-ot az egészségpénztárunkról. Valamint persze évente 16.000 Ft. (20 évig). A többi au. mint más cégeknél. Persze itt is megtaláljátok a 300-400-500 ezres csomagot is. Lefagyasztanak szintén 4 ampullát a tesztelésért így nem kell felolvasztani az egészet.

Ne értsetek félre, nem kerítőt játszok! Csak megosztom a tapasztalatomat hátha valakinek segít a döntésben.

Szép napot mindenkinek!!!!!!!!

Kép
Kép
haynii
 
 


au.=ua. (ugyan az) Bocsi!!! :oops:

Kép
Kép
haynii
 
 


Kinga!
Köszönöm a válaszod! Igen, ott szülök! A kórház elintézi az anyakönyvi kivonatot is? Mert olvastam valahol, hogy vannak olyan kórházak, ahol összegyűjtik a papírokat, és az anyakönyvit is elintézik. Gondolom ezért is kell a házassági, igaz?

Sziszka!
Örülök, hogy minden rendben van veletek!

Vikoo!
Szegény barátosnéd! Én is azért kérdezem, mert szeretném megúszni a dolgot, remélem sikerül!

Sophie!
Jaj, a köldök! Én is azt nézem állandóan! Szörnyű, hogy hogyan néz ki, ahogy kezd kidudorodni! Remélem, majd a helyes kis köldököm visszakapom!

Aranyoska!
Nagyon szép a pocakod! Ja, és ugyanolyan kádunk van, és a csempénk is nagyon hasonló!

Haynii!
Nagyon szépen köszönöm! Mindjárt bele is vetem magam az áttanulmányozásába!
Ezt talán mi is meg tudjuk finanszírozni az egészségpénztárból!

rodina74
 
 


Szisszka:de örülök,h végre megjöttél :wink: sikerült berendezkedni nagyjából?Majd mutathatnál képeket,kiváncsi vagyok az új otthonra.Marcika,h viselte???

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


haynii! Pelenka? Hol? Milyen? Textil? Nekem abból kellene pár db. Azt nézegetem.

Angie! Nekem is eléggé erős(volt) a hasfalam, hát majd meglátjuk. Attól is függ, hogy oda mennyi rakódik a husiból. Nem? :) Meg persze alkat függő is. Jaj, de én már alig várom, hogy bemenjek egy jó kis aerobik órára.Hiányzol step pad!!!.No meg a kocogás! A lovaglásról meg ne is beszéljünk, de azt sokáig hanyagolnom kell majd, ha szoptatok. nehogy a bokámig nyúljon a cickó:)

eta! babakocsi ügy: hát, pont ugyanúgy állok, mint te, csak kapkodom a fejem, bújom a honlapokat, meg a teszveszt, és egyre tanácstalanabb vagyok. Most a pierre cardint nézegetem, de nem tom mi lesz az egészből. A másik a pelenkázó ágy-komód vásárlás. ÁÁÁáááá

zsófi! Szuper szombatban akciós lesz a sparban minden vainsh termék!!

vikoo! Én is csatlakozom a wc papír gyártókat és alwayst eltartók táborához. Bár megmondom őszintén, hogy a mensi nem hiányzik, tehát ott a betéten meg spórolok :)


Kép
ebba
 
 


húú már csak 60 nap:)

Kép
ebba
 
 


Ebba,
ha tetszenek a pelenka paraméterei és nem találsz arrafelé jobbat, akkor ha szeretnéd én m,megvehetem neked és lejuttathatom. Akár postán akár amikor megyünk Szabolcsba megbeszélhetünk valamit. Vagy a húgom Miskolcra jár egyetemre, vele is le tudom küldeni. Vagy akármi.
100% pamut, magyar, tetra pelenka.
http://www.babadiszkont.hu/cont.html

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok csajok!

Macs - Én nagyon drukkolok, hogy meg tudd beszélni a kiscicáiddal, hogy még jó pár hétig jobb lesz nekik odabent!!!!

Eta - fogd fel úgy, hogy aggódnak érted, féltenek.... A munkahelyemen az utolsó időszakban már vitték volna a táskámat, papírlapot osztottak volna helyettem, stb. Aggódtak értem, de be kell valljam, nekem jól esett :oops: :)
E-bay - én.
Megtaláltad ott álmaid kocsiját? Melyik az? Mi most ebből a kocsivásárlásból kimaradtunk ugye, mert van régről, ami bizonyos szempontból jó, viszont a választás, vásárlás és nézegetés izgalma elmaradt.....

Szisszka - gratula a jó eredményekhez :D Micsoda összetartás lesz itt kérem, ha már most a tesót utánozza :lol: :lol:

Sophie - nekem már ezer éve kifordult a köldököm, olyan, mint egy svájci sapi :lol: :lol: Múltkor is így volt. Engem mindig a lufi végére emlékeztet, mintha látszana, hogy ott fújták fel a pocimat :lol: :lol: Fotót nem dobok, hogy ne kÍnozzalak :lol: :lol:
Body - CundA-ban vannak viszonylag nagy méretű bodyk, ott láttam, áruk és minőségük is jó - baby club. Én már nem veszek Atinak, mert nehéz benne a wc-be pisilést lerendezni. Ki még csak kicsatolja az ember, na de vissza.....

Angie - vissza még csak visszament a pocim, persze már nem volt olyan kockás, mint előtte, viszont azt megfigyeltem, hogy egy-egy kiadós zabálás után úgy kidudorodott, hogy csak na!!!! Nem győztem rejtegetni :lol: :lol: Éhgyomri állapotában még egész jól nézett ki!

Ebba - én a bútorvásárlást is élveztem :oops: :D

Dög fáradt vagyok, kicsit strapás volt a mai nap, és még mielőtt elhozom Atit, mennem kell a szervízbe a kocsiért. Képzeljétek, tegnap óta Pingu anya lettem :lol: :lol: Ati a kis Pingu - egy mese alapján találta ki, és tegnap óta pedig Pingu anyunak hív. Mondjuk a járásom alapján simán passzol a név :lol: :lol:
És mondta, hogy Adélka ölelje meg őt. Mondtam, hogy most nem megy, mert a pociban van. Akkor bújjon ki!! :lol: :lol:
Tegnap előtt óta pedig mondja nekem, hogy Ő férfi. Apa is férfi éééééééééés anya is férfi :lol: :lol: :lol:
Gyerekszáj :lol: :lol: :lol: Na, nem untatlak tovább Benneteket.

mikegirl
 
 


Macs:

ma pont 29 hetesek :)

Ma voltak uh-n, és hála Istennek Kitti keringése nem romlott!
Valószínűleg kedden nézik újra, remélhetőleg minden rendben lesz!!!

Továbbra is minden nap ajándék, míg Balázs és Kitti odabent marad!
Én legalább 4 hetet tűztem ki Macséknak és abban kiegyeztünk, hogy az remek lenne! Folyamatosan beszél velük, hogy maradjanak még bent, reméljük, hogy hallgatnak rá :D

Ma megkapta a 2. tüdőérlelő szurit, így a babák tüdeje egyre felkészültebb a külvilág hatásaira! Reméljük, még kapnak vagy 2-őt a szülésig... mivel 4 hetente adják ezt, így akkor máris 8 hetet teljesítene Macsekunk!!!

A mai Ctg-k szuperek lettek :D ez nagyon jó, mert a szívműködésük akkor hibátlan még mindig! Maradjon is így!!!!

Nagyon drukkolunk innen is és hozom a híreket, amint tudok valami újat!

eszter82
Budapest
 
 
 
 


Mikegirl: nagyon édes a kisfiad :-D olyan jó, amikor ilyeneket mondanak. :-D Én anno sokat felirtam a fiamtól, de közel sem mindet. :-( főleg mióta már ilyen nagy.....pedig tegnap is volt -nem is kicsi- aranyköpése, illetve irása, de már el is felejtettem, pedig anyummal percekig hahótáztunk rajta. Mostmár mióta ir a legtöbb poén az irásaiból származik: itt látszik hogy nem jól hallott kicsinek minden szót és elég furcsán irja le :-)

Szisz! jaj de örülök neked, már épp tegnap akartam én is irni, hogy HIÁNYZOL!!!! (na meg a tábli is ;-) )
Aztán mesélj és "képelj" mindenről :-D

Luczus: mintha te is nagyon eltüntél volna......

Idő: hááááát én nekem jobban tetszik minta nyári meleg :oops: , csak fűteni ne kelljen még mert a gatyánk is rámegy..... főleg hogy itthon vagyok, így mindennap rákapcsolom egyszer, kicsit átmelegitem a lakást......

Képzeljétek mi volt ma velem :shock: : hajnal 2 kor arra keltem, hogy enyhe de 5 perces fájásaim vannak :shock: :shock: :shock: már éppen ébreszteni akartam a párom mikor 1 óra múlva elmúlt. közben ettem is, mert már olyan éhes voltam(éjjel 2 kor :roll: )
Aztán viszaaludtam, nem fájt többet, reggel utamra eredtem délelőtt még 2-szer fájt a hasam alja, azóta semmi :shock:
Viszont ugy járok mint aki a12(!) hónapban lenne :lol: délután picit fájt a derekam is(bevásárolni voltam, most pihenek. azt hiszem dobok a dokimra egy sms-t, hogy mit szól...
Szerintetek? Szeretnék egy picit előbb szülni(fiam majd 3 héttel előbb 60 cm-el, 3800g-al született), na de nem 30-hétre :!: :!: :!: :!:

rabbe78
 
 


Helló Csajok!!

Szerintem most csak részletekben fogok tudni írni, mert Apjuk mindjárt itthon van és tuti kirúgdos a gép elől, hihihi :lol:

Eta-Hát babakocsi tényleg annyi van , mint az állat.....Tökéletes szerintem nem létezik ( azt majd mi feltaláljuk :D )....Ha valamelyik megtetszik formára , árra akkor keress rá, hogy milyen vélemények, tapasztalatok vannak vele kapcsolatban, mert a legtöbbet úgy is tapasztalt Anyukáktól lehet tanulni....Mire kell figyelni stb.... :wink: Én még mindig szerelmes vagyok a miénkbe, a másik ami nekem nagyon begyere az az Espiro Vector.....Könnyű is, nem olyan drága, szép is....Csak a szinével nem voltam kibékülve :wink: ( és hát ugye nekem ,mint nőnek az a legfontosabb :D )Ahogy MikeGirl is írta, E-bay.at....innen lőttem a design-os kis vasalómat :D

Én ugyanúgy csinálom, mint Aranyos, Persil sensitive és Coccolino sensitive, én is imádom az illatát :D :D

MikeGirl- Köszike a gratulációkat az esküvőhöz ( már ha lesz egyáltalán :D , de reméljük a legjobbakat)....Olyan sok szépet írtál rólam, hogy teljesen zavarba jöttem :oops: :wink: Kár, hogy a fele sem igaz :D Kell az a szemöldök-szempilla festés az ember lányának, mert megérdemled :D

Eszter- Köszi a jó MACCS híreket és gratula neked a pocakosodáshoz :D

MACCS- Csak így tovább, minden egyes nappal közelebb a sikerhez, rendben lesz minden a kicsi lányoddal, nagyon sok erőt és kitartást nektek++++++ :wink:

Vikoo- Nekem lehet jó lenne a gatya, mert nem vagyok egy nagy darab asszony.....De mire ideér addigra megszülök :D

Dorka- Kb 250 km oda és ugyanennyi vissza, végig autópálya, szóval olyan 2,5 óra lenne oda és vissza is.....ha nem lesz más megoldás szerintem bevállalom, annyira szeretném Csabi vezetéknevét adni a kiscsajnak , mert olyan szép ( Földvári) :wink:
A kajcsi szerintem is jó házassági évfordulóra....A legszebb ajándék már úgy is a pocakodban lapul :wink:

Navi- Ne kínozz ezzel a kacsasült, pároltkápi, hagymás krumpli kombóval :D :D :D Mindjárt elindulok haza egy adagért :D Én is észre vettem, hogy Lili baba kevesebbet mocorog, gondolom fogy a helye :wink: Szerencsére folyásom az nem vészes, viszont ha tüsszentek....hmmmmm :oops: Néha van, hogy egy csepp pisi kijön....Nektek nem szokott???? :roll:

Ebba- Iszonyú profi leszel mire kibújuk Janka, fél kézzel fürdeted majd :D :D Hát kicsit lelkes arra felé a védőnő, de még mindig jobb, mintha letojna :wink: Janka baba tessék szépen megfordulni!!!!!!! :lol:

Én terhes nacit viszek hazajövősnek szerintem, hasleszorítóm van ( Anyutól elcsórtam :D ), remélem azért nem a térdemig fog csüngeni.....Én leszek a csüngőhasú kis Ancsa :D

Berni- Érezzétek jól magatokat a hétvégi esküvőn :wink: Képeket tessék majd hozni!!

Sophie-Gondolom, hogy gyerkőccel vásárolgatni, már nem egy leányálom :roll: Én is C und A-t vagy H und M-et javasolnék, ott nagy jó kis bodyk vannak.....Illetve a Tesco-ban is, de ott már jártál, úgyhogy az kilőve :wink:

Csillag - Így abszolút érthető, hogy miért nem adtad Bencust az oviba!!

Aranyos- Végre, végre!!!Tessék ám jönni, nem baj ha siránkozol :D Azért vagyunk, hogy meghallgassunk!! :wink: Beki csodaszép méretekkel rendelkezik :!: Nagyon -nagy a pocid és gyönyörűűűű :D

Folyt.köv

KépKép
gyancsi
 
 


Navi- Jaja, remélem mi azok táborát erősítjük akik 20 éves kori alakjukkal távoznak a kórházból ( álmodik a nyomor :D :D )

Rodi- Én is a kiszolgáltatottságtól félek a legjobban....Meg attól, hogy oda " nagyvécézek" az ágyra :roll: :? Az annyira ciki, bár tudom, hogy 100 ilyet láttak már és az lesz a legkevesebb gondom akkor, de akkor is....... :roll: Na meg, hogy hogyan fogok tudni ott lent borotválkozni, mert azért csak 4-5 napig bent leszünk és naponta ellenőrzik a dolgokat odalent.....4-5 nap alatt pedig elég helyes kis tüskék nőnek már a " virágomra" :D :D :D

Szisssz- Már úgy hiányoztál nekünk :D :D Minden a helyén???Milyen az új hely??Megszoktad már?Marci hogy viseli?Képeket kérünk :D

Angie- A barátnőm is ( Melinda) világ életében sportolt, röplabdázott, úgyhogy ő is kb 2 héttel a szülés után úgy mászkált, mint aki sosem szült, nekem alapból nagyobb hasam van, mint neki akkor :D Úgyhogy szerintem is nagyon sokat számít az izmos hasfal....De erről én már lecsúsztam :D

Ebba- Vikoo- Én is csatlakozom a WC-papír ipar fellendítésén dolgozók táborába :D Csabi hülyének is nézett, valamelyik nap hazaállítottam 5 csomag ( azaz 5*10 tekercs) Wc papírral :D :D

Rabbe- Aztaaa :shock: :shock: Na nehogy megszülj itt nekünk, minimum 6 hetet tessék még kibírni!!!Szerencsére nálunk már központilag fűtenek, de pont éjszakára kapcsolják le , amikor a leghidegebb van....Tök logikátlan :roll:

Képzeljétek tegnap voltunk úszni Csabival és most valahogy Lili babának nem tetszett a dolog....Akárhányszor elkezdtem tempózni nagyon bekeményítette a hasamat, mintha a hasfalamon akart volna kijönni....Nem tetszik neki már az úszás??? :roll: Eddig még sosem csinált ilyet..... :?

Na most megyek, mert még kitakarítom a fürdőt-wc-t-konyhát, holnap meg vár rám a maradék lakás :wink:

Mindenkinek pusszantyúúú!
Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Rodi, hát szerintem nekem sem kóros, csak a dokker azt mondta, inkább most csináljunk egy antibiotikumos kúrát, mint, h. később gond legyen... hát csak tudja! :? Amúgy ma a védőnő is azt mondta, h. nem árt egy ilyet végigszedni és közben nyomassam a Normaflore-t is, h. ne terheljen meg annyira a gyógyszer!
Keményedés biztos nálad is normális és ne is csodálkozzunk, mikor egyszer 10° van, máskor meg 25° :roll:

Ne idegeljetek ezzel a házassági anyakönyvi baromsággal! :shock: Ma elfelejetettem megkérdezni a védőnőt, de majd kiderítem! Mi a bánatnak kell? 7 éve vagyunk házasok és akkor meg kellett adnunk, h. ha gyerekünk születik, mi lesz a vezetékneve! Most akkor emiatt is járkálni kell?
Rodi, amúgy csak a fénymásolat kell, ahogy a bmc-ben is!

Csillag, okés, akkor csak 2 héttel később megyek címlapfotózásra! :lol: nem közvetlenül a szülés után... :oops:

Vikoo, akkorát röhögtem! :lol: Én is csak minden második pisi után öblítek, hisz, szinte csak viz jön belőlem! :D

Free, ez jó: szülj a 36. héten! Azért inkább tényleg ne! :shock:
Most lehet h. azt mondod/mondjátok, h. hülye vagyok, de én rühellem a szabadban/napon száradt ruha illatát/szagát! Nem tehetek róla, biztos velem van a baj! Zuram szerint ez sok mindennel így van velem kapcs-ban... szerinte fordítva működöm! :lol:

Szissz, de jó, h. minden okés! Tessék visszakapcsolódni hozzánk! :wink:

Zsófi, nálunk dög meleg volt egész nap! :shock: Majd szét sültem!
Én sosem gondoltam volna, h. a köldököm ki bír fordulni, annyira mély, és mégis! Nálunk tesóm undorkodik tőle! :lol: engem nem zavar!

Rabbe, ez eléggé ijesztő, h. fájásaid voltak!!! :shock: Én besz@rtam volna, konkrétan, az tuti! Vigyázz nagyon magatokra!

Ancsa, ott nincs vmi magyar étterem, ahol kapni ilyen finomságokat? Vagy süssél te! :wink:
Nekem tüsszentéskor nincs gond... még :lol:
Egy címlapfotózást te is bevállasz utána? :D
Engem is fusztrál ez az odakakkantós téma, úh. lehet én kérek beöntést! Bár gondolom, ott akkor nem ez lesz/lenne a fő problémánk, de mégis... :roll:

Ma én is ki vagyok tikkadva! Délelőtt védőnő, aztán egész nap takarítás, főzés, még nem pihentem semmit, de majd mostantól!
Ja és képzeljétek 7 kg pluszom van! De hogy hol??? :shock: :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Ancsa: köszi igyekszem bentartani :-) Te aztán alapos voltál. Milyen sokat írtál?!!!

nekem is lennének kismama nacijaim, amik nem jönnek rám(comban, csipőben) szivesen felajánlom akinek szüksége van rá. nem nagy számok, de betétes a hasuknál és kényelmesek :-) ha valakkit érdekel jelentkezzen és mérek, fotozok :-)

Most ünnepeltük a fiacskám névenapját(anyumék is feljöttek) és hortobágyi husospalacsintát tálaltam, csokitortával

:lol:
mind elfogyott :lol: :lol: :lol:

most meg pihenek, azthiszem ma valahogy nagyon fáradt vagyok..... :cry: :cry: :cry:

rabbe78
 
 


Látom közben navared, irtál :-)

Na akkor én is folytatom röviden...
Én anno kaptam beöntés(nem kérdezték csak csinálta a szülésznő :lol: , ) de nem bántam. abszolut nem fájt, mégcsak nem is volt kellemetlen, olyan ügyesen csinálta... nekem meg olyan jó kis szervezetem van, hogy a hashajtó (beöntés sem) csinál galibát, max 1X elmegyek wc-re mint más mindennap. amikor a méhtükrözés előtt adtak, csak lesteka n ővérek hogy két perc után jöttem ki a wc ről és ennyi... :lol: :lol: :lol:
Szóval én inkább kérek most is...csak kibirom. A dokimmal már megbeszéltem hogy gátvédelemmel szeretnék szülni, megigérte ha nem muszáj, nem vág 70 % esély hogy nem kell-mondta ő.

Wc-papir: na én is mindig azon agyalok, hogy milyen sokba van ez a terhesség :lol: -az a sok papir és betét :-) mondjuk betétből olcsot használok(lidl-s) ugyanolyan jó mint a drága társai. Persze egyszer használtam illatositott always vagy mit na az nagyon bejött, de sajnálom rá a pénzt... :cry:
Wc öblités: nálunk szabályozható, igy én is minimálisat használok, épphogycsak :lol:

Folyás: nekem elejétől folyamatosan sok van, de előtte is bővebb volt szerintem mint az átlagnak... viszont mivel beteg voltam a multhéten és antibiotikumot kellett szedjek, gondolom nálam alura is hatott ha kellett...

Házasságianyakönyvi: csak ott lehet kiváltani ahol kötöttük(X kerület) vagy ahol lakunk is odaadják(XVII. ker)? Tudja valaki biztosra?

rabbe78
 
 


Rabbe - fájásokra biztos én is beparáztam volna. Dokid mit mondott?
Házassági anyakönyvi kivonat - ahol kötöttétek. Az online ügyintézés ott kezdődik, hogy add meg a házasságkötés helyét, és elirányít a hely alapján az illetékes okmányirodába. Szóval ezért gondolom, hogy szinte biztos, hogy ahol kötöttétek.

Egyébként csatlakozom a nagytöbbséghez. Dög vagyok. Szarul aludtam, meg gondolom a front is, meg az a sokminden, amit ma el kellett intéznem :?

Navared - sajna tök mindegy, mikor házasodtatok. Mi konkrétan 2003-ban..... Ügyfélkapun elektronikusan megkérhető. Nem vagy regisztrálva? Van valami ideiglenes regisztráció, nézz utána, hátha arra elég, hogy ezt megkérjed a neten keresztül, és akkor nem kell sehová sem elbaktatni.

Beöntés - normál szülésnél Sote2-n nem jár alapból. Azt mondta a szülésznő, hogy sokkal rosszabb tapasztalataik vannak beöntéssel, mint nélküle, erzét nem adják. Azt mondta, hogy őket aztán a kaksi nem érdekli, úgy kicseréli a lepedőt, hogy az ember észre sem veszi, de ha az a kaksi olyan hasmenős fajta - hát az sz@rabb. Egyébként azt mesélte, hogy amikor jön a baba feje, akkor sokan mondják, hogy kakilniuk kell, és wc-re akarnak menni. Ilyenkor szoktak szólni, hogy nem, az a baba feje. Ezt azért mesélte el, mert én is ettől a bekaksizós dologtól cidrizek.

mikegirl
 
 


Beöntés: nekem nem adtak... a dokim megkérdezte, hogy mikor voltam utoljára nagyWC-n és mivel a szülés napján reggel kétszer is rám jött a hasmars, így mondta, hogy nem kell. A kisfiam egyébként 11:35-kor bújt ki.
Szülés közben pedig amikor nyomnom kellett, folyton azt mondogatta a dokim, hogy "most kakilunk, kakilunk, kakilunk... :oops: " ugyanis csak akkor ér valamit a nyomás, ha teljesen lefelé nyomsz, nem elég befeszíteni a hasadat. Tényleg úgy kell érezned, mintha a WC-n nyomnád ki magadból a felesleget... :oops: (bocsi....... :oops: )

Rabbe, ne ijesztgess itt minket... maradjon csak még bent a babátok........ Próbálj meg egy kicsit többet pihizni!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


sziasztok csajok!

még másfél hét míg megyek a mázsára a védőnénihez, de azért parázok, mindenem megnőtt úgy érzem hogy szétfeszülök... (itthoni mérlegen ami egy fos elvileg +5 kg, de kb 25-nek érzem)

ma azt mondta valaki milyen nyúzott vagyok .... beesett az arcom... hát nekem úgy tűnik, mintha pont tokásodnék :-)

aláírtam a megrendelőlapot a konyhához gépek + bútor... hát így is horror ár és nincs is benne minden :-(

ennek örömére voltam ma vásárolni, sikerült téli kabót beszerezni nagyjánynak jó vastag remélem jó lesz... sapka, sál kesztyűvel, még majd kell egy síruha is... meg a bakancs... kistesónak is vettem pár dolgot nem bírtam ellenállni :-)

Vitamin+ ásványi anyag: én nem adok plussz vitaminokat a leánykámnak kivéve béres csepp, de nem állandóan... figyelni kell, mert sok élelmiszerben van hozzáadott vitamon, főleg ha felnőtteknek való esetleg a cucc, h mennyit iszik-belőle a gyerek + még a kanál vitaminok, meg még ugye eszik-iszik is az ember vitamint itt ott a kanyarban... egyszer vettünk egy kubut mert útközben voltunk, azon lepődtem meg, h mennyi hozzáadott vitamint tartalmaz

:shock:
bölcsiben nem sokat bír ki takony-köhögős cuccok nélkül :-( pl 6 nap bölcsi és már megint köhög és taknyos..... sírva ébredt az előbb aranyom :-( nyáron 2 hónapig nem járt, semmi baja nem is volt.... pedig jöttünk mentünk.... strandolás stb

bocsi hogy csak magamról írok...

jóéjt mindenkinek pisiszünet és egyéb zavaró tényezők nélkülit :-)
próbálok egy uh-s képet felrakni

Kép pufi pofi

Kép
Kép
nyusztika
 
 


Szijasztok mindenkinek!

Na végre itthon: )) Jó hosszú volt a mai nap, de olyan pihenős fajta!
9-14 ig Triatlon vb : B
14-20 Babakocsinézegetés......
ÉS MÁR NEM VAGYOK BIZTOS ABBA HOGY SZERELMES VAGYOK-E A BEBE CONFORTBA: (

Ráadásul a drága párom meg most azt mondta, hogy majd egy bevásárlókocsit átalakítunk: )) abban benne van a mózes, ha akarom sportos....... :roll:

No comment
Na fexem mert már csak baromságokat írok... Majd holnap reagálok mindenkinek
jó éjt

Kép
Kép
eta
 
 


sajnos nem megy az alvás lánykám beteg lesz... olyan elesett ilyenkor magához se tér, csak anyázik és sír amitől még több taknya van.... :-(

mivel lefeküdni így még nem merek, hátha be is lázasodik... bár lehet lassan megpróbálom szúrok be pár képet a gunyákról amiket eddig beszereztem... Kép guúnya Kép .. Kép ... Kép ...

Kép
Kép
nyusztika
 
 


Nyusztika: nagyon édes a babód!És cukik a ruhák is, ügyes vagy! Csak 5 kg??? én lassan 15-nél tartok..... érdekes nálam most ez a 13 kg plussz ugymond megsem kottan, pedig ha alapban hiztam 3 kg-t akkor már alig birtam mozogni, ugy éreztem..... persze nem vagyunk egyformák, de szerintem nagyon ügyes vagy hogy csak 5 ment eddig!!!
Nagyjányodnak jobbulást, remélem nem lázasodott be!
Grat az uj konyha szerzeményhez is, biztos gyönyörű lesz!!! majd mutimeg! :-D

Eta: miért nem tetszik már? És van ujabb jelölt? Mik az elképzeléseid babkocsiterén?
A férjek már csak ilyen humorosak, illetve ilyen könnyedén veszik...ők úgyis jobban szeretik kézben vinni/mutogatni szemük fényét :-D Ezért nekik nem fontos a babakocsi :-D

rabbe78
 
 


Csillagvirág: Köszi az aggodalmat, most éjjel már semmi bajom nem volt és most reggelt sem. remélem igy marad. Este nagyon beijedtem, már majdnem elindultunka kórházba aztán egy meleg zuhany segitett.... Ma többet pihenek már.

Nekem is azt mondta a dokim, hogy pont ugy kell nyomni :lol: :lol: :lol:

rabbe78
 
 


Pálinkás jó röggelt mindenkinek!

köszi rabbe, látom korán keltél! A testemről már levált gyermekem szerencsére (kopp-kopp-kopp) nem lázasodott be, de elég betegnek néz ki, így no bölcsi.... otthon maradtak főzni a nagyival én már melóhelyen nyomom...

konyháról kép nagyon soká lesz, még különböző szakik, festés és utána jöhet a bútor... (egyenlőre ezt rendeltem meg ill. még be kell fizetni az előleget de végre elindul valami.... és talán egyszer vége lesz)... bár tegnap pl néztem konyhacsempét semmi nincs készleten, nem mintha tetszett volna valami ...

szép napot mindenkinek

Kép
Kép
nyusztika
 
 


Jó reggelt!

Rabbe:
A kedves ismerősök felhomályosítottak, hogy a nagyon pici kerekűt nem lehet normálisan tolni ilyen szar járdákon... Meg kavicsos illetve földúton sem. Ennek pedig ugye PICI kereke nagyon! Nem emlékeztem rá, hogy ilyen, de tegnap- már mint specialista- vizsgáltam....
Most a chippolino gemma tetszik, de arról meg azt olvasom, hogy nem a legjobb minőség: (
Nem voltak azóta fájásaid ugye? vigyázz magadra, pihenj sokat...
És egyél sok-sok húsospalacsintát: )
Ahogy írtál róla nagyon összeszaladt a nyál a számban... lehet csinálok is ma estére, bár nincs névnap......

Angie:
A családi napközi szuper lehet, főleg így, hogy támogatott.....
Az izmos hasfalát meg mindenkinek irigyelem!! Az enyém is lógós lesz
Ancsa becsatlakozhatok a "csüngőhasú klubba" ?? :wink: Bár ahogy téged néztelek nem áll fenn a veszélye hogy neked kelleni fog hasleszorító: )
Az espiro vectra nem ismerős majd megnézem: )
A szín igenis NAGYON FONTOS ÉS MEGHATÁROZÓ!!!!! A tiétek milyen típusú kocsi?

Ebba:
A sport nekem is nagyon hiányzik: ( A természet megnyugodott más arrafelé?
Hát igen... enm egyszerű a kocsivásárlás: ) Autókkal nem lenne ennyi gondom: ) Ha nem lenne pénz kérdése az egész....
A pierre cardinok nekem annyira nem jönnek be.. nem tudom miért, de hát ez az én véleményem. Ami meg a babaágy, pelenkázót illeti: Az IKEÁ-ban is és a KIKÁban is lehet kapni sokfélét viszonylag olcsón. Én a pelenkázást egyszerűen egy komódra rakott pelenkázó matracon fogom csinálni.....azt jónapot!
De ágy ügyben mázlink volt, mert anyóspajtásék járnak "gagyiba" Ácsra, és ott találtak egy használtat, ami olyan mint az új! És arra lecsaptak. Mire észbekaptunk már itt volt a szuper kiságy, mai később átalakíthatós: ))
Ti is ilyenre gondoltok? Szerintem előnyös nagyon, mert nem kell évente újat venni: )

Mikeg:
Az e-bay-en van egy csomó olyan típusú babakocsi amit sem a vaterán sem a teszveszen nem láttam, és pl az megtetszett. Ez a Musty....mittomén milyen neve van....
Egy gondom van vele: Németország közepén kínálja eladásra a kedves MAMA: ( onnan elhozatni meg ugyanannyi mint itthon venni egy tök újat.... szóval nem egyszerű
Már azon gondolkodtunk, hogy lehet egyszer átugrunk Parndorfba, vagy Bécsbe megnézni az ottani kínálatot és árakat... hátha.....
Neked milyen van?
Mi lett az ovival? Gyümölcsnap hogy sikerült?

Zsóf: Köszi a privit reagálok ok?

NAVA:
Köszi a macshíreket, én továbbra is küldöm az energiákat, és örülök hogy nem adja fel!!! Igy kell ezt csinálni! Példaképem kezd lenni ez a nő!
7 kg? Az semmi! ebből 2 a gyerek 3 a magzatvíz, és 1-1 a cici!
Arányosan nem látszik: )) Jól nézel ki és kész: ))

Sziszka!
Üdvözöllek újra a "ráérősebbek" között: ))
1771 g???? Az csodaszép súly GRATULA! Van kép?
Mesélj mi minden történt... Lakás, suli... Minden rendben? Kiváncsi vagyok nagyon, és ha tudsz, tegyél képet is.

Haynii:
Hmm az őssejtkérdést nem egyszerű eldönteni! Köszi a felvilágosítást! Ez az eljárás pontosan hogy zajlik egy egy betegség esetén? hogy használják fel a sejtet? kitenyésztik és beültetik? Ennek milyen pluszköltségei vannak? Stb... mindenre kaptál választ ami benned felmerült?

Nyusztika:
Nagyon szép kép, bár a vaku bevillant, de látszik hogy gyönyörűséges babó!
ÉS a ruhaszerzemények is álomjók! Láttam egy- egy ikeas darabot: )) olyat én is veszek: ) majd: )

ÚRISTEN LŐJJETEK LE! velem van tele az oldal

BOCCS:roll:

Eclipse: Ha olvasol jó balatoni hétvégét, aztán tessék beszámolni: )
Tatjana: Mi van veled?? Egyedül dolgozol megint?
Lucuzs: hallóóóóóóóóóóóóóó

Kép
Kép
eta
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: