Új privát üzeneted érkezett!

Kép

KépKép
ritya
 
 


Mikegirl: én a múltkori Füredi mangalica tepertős kenyér után kattantam rá ezekre az igen egészséges dolgokara, szombaton végre sikerült szerválnom egy adagot, és azóta azt eszegetem!!! :-) Csak mértékkel ugyan, de nem bírom nem eszegetni! :-)

Ritya, nagyon szépek a rucik!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Jó sokáig tartott, mire visszaolvastam :D

Először is, csajok, mindenki nagyon vigyázzon magára meg a babucikra!!!!Amúgy én személy szerint soha életemben nem voltam ilyen ügetlen, mint mostanság....

Mikegirl, Lucuzs, Gyönyörűek a babaszobák!!!

Tatjana, Ebba,Aranyoska, gyönyörűek a babák a képeken!!!!!!!!!!!!!

Vikoo,Ebba,Henne, Navared a pocakok is gyönyörűek!!!

Rabbe, szép voltál az esküvőn, jó nagy már a pocakod!
:D

Sophie, Henne, Mikegirl, Gyancsi, Ryta, szépek a ruhácskák!!!

Vikoo, azt hiszem a héten én is nekilátok mosni, vagy lehet jövő héten, mert nekem nincsenek olyan dobozaim, csak sa szekrénybe tudnám betenni.

Vörösmacs, örülök, h. jelentkeztél!!!Veletek vagyunk, kitartás!!!!!!!!

Berni, üdv itt!Én komáromi vagyok :D

Gyancsi, de jó lehetett a szülinap!Grillkocsi...besz@rás, nagyon jó ötlet!!!
Bolhapiac, én még soha nem voltam, de kipróbálnám!!!!!
Mikegirl,pihengess amenynit tudsz, és ne legyen lelkismerefurdalásod!!!!!!!!!!!Ne is agyalj ilyeneken!!!!

Eclipse, várjuk a képeket.Túra-hihetetlen, h. mennyi energiád van!!!!

Eta, te kis cukrászmester :D Örülök a cukros jó híreknek!!!!!

Magunkról: pénteken voltunk Ikeában,Auchanba, sok mindent vettünk, szombat délelőtt meg bejártuk Győrt, és meg van a KISÁGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Be is tettük a helyére :D

A pocakom nekem is egyre nehezebb....Sokszor már nehezen állok fel, és sokszor Lucababa úgy kinyomja magát, h. tisztán ki lehet venni, biztos értitek, mit akarok mondani, nem tudom elmagyarázni.

Tegnap megszült az egyik ismerősöm!!!Gyönyörű a baba, Maja :D
Csajok, én kezdek nagyon félni a szüléstől, de már várom is!!!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 

 
 

Dorka, mi ugyan a tescoba vettük a dobozokat, de 7végén láttam az IKEA-ban is, és tudod mit negyed annyiba kerültek, Apára majdnem a frász jött, gyorsan újraélesztettem aztán mentünk tovább gyors léptekkel… azért nem is tartom felesleges dolognak, mert persze nekem az is fontos, h most még másfél hónapig frissen tartsa a ruhákat, de utána kiváló lesz a sok játéknak, meg az apró-cseprő dolgoknak. :-)
Gratula a kiságyhoz, várjuk ám a képeket!!!
És igen értem mire gondolsz, Boldi mostanság előszeretettel utazik elől, és így néha úgy nézek ki mintha egy kis alien lakna bent 8 csáppal és 3 fejjel… csupa dimbes-dombos a hasam… :-D
A szüléstől pedig nem szabad félni, én úgy gondolom sok minden fejben dől el, persze fel kell készülni a fájdalomra is, de a legfontosabb, h az lebegjen a szemed előtt, h már csak pár pillanat és a kezedben tarthatod ŐT!!! Én biztos csak erre fogok gondolni, na meg arra, h táguljak-táguljak és táguljak!!!! :-D

Jah és Ritya, a holnapi uh-ról várjuk a képeket!! :-)

És íme a poci kép a 31 hetes Boldi lakról:

Kép

Kép

Kép
vikoo
 
 


Rabbe,
én a XI. kerületben dolgozom, és a XIII. kerületben lakom, a kettő között meg a 3-as metró vonalán+villamossal mozgom. Ha esetleg a kedves párod bent jár a városban, egyeztessünk talit és átveszem, kifizetem a cuccokat!
Köszi!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Még 3 hét munka - de ebből 4 nap szabim lesz...

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Lányok!
Szóval, tegnap már nem mertem tovább húzni ezt a pocikeményedéses dolgot és felhívtam a dokimat, aki szerencsére pont ügyeletes volt a kórházban! Igazából nem is az a fő probléma, h. keményedik és feszül, hanem, h. emiatt kinyílhat, ill. megrövidülhet a méhszáj és akkor, függően, h. mennyire nagy a gáz, vagy szülünk v. fekvés még hetekig...
De hál'Istennek nincs gond, a méhszájam olyan, mint amilyennek lennie kell és kaptam egy szar gyógyit, amit ma vettem be utoljára! :twisted: Olyan szinten kiüt, h. csak szédelgek, ráadásul ez "csak" egy nyugtató, ami ellazít és ezáltal oldja a görcsöket... de kóma vagyok tőle és nyilván Zorka is! Ezt nem tehetem meg vele, úh. most Béres MagneB6-ot vettem, amiben 5x annyi a magnézium, mint a másikban és még talán este v. reggel beveszek egy fél drogot, aztán abbahagyom! Ha utána is gond lesz, majd konzultálok a dokkerrel, de ilyen erős cuccost nem fogok szedni!
Most kezdek magamhoz térni! Dúúúúrva :shock:

Bocsánat, h. önző módon most csak magamról írtam, de kárpótlásul küldök nektek egy videót! Én imádom ezt a számot!
http://www.youtube.com/watch?v=w7JthgTMHDU

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Igen, belinkelhettem volna azt is, amelyiken történik is valami :lol: Csak én közben írogattam és nem vettem észre, h. ez csak a zene, de oldalt vannak videok is! :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok Csajszik!

Köszi Tsajok a dicsiket. Mátékának hízik a mája. :lol:

Vikoo,
kérdezted mennyi a súlya. Hát?!?! Két héttel előrébb vagyunk ám. Múlt héten amikor az UH készült akkor kellett volna 1300-1400g-nak lennie. Az én babám 1760g volt. :wink: Azt hiszem az 56-os méret kizárva. :D A végét 3800-ra saccolták. Miért kell számolni a 32. héttől és pontosan mit is???? :?: :?: :?:

Eta,
én nagyon császár párti voltam (most sokan megköveznének). Úgy voltam vele, hogy a baba ebben az esetben szenved a legkevesebbet és a felmerülő komplikáció is kevesebb. Már rég megdült az az elmélet melyszerint a a császáros vagy tápos babák nem annyira életrevalók. Viszont arra jöttem rá, hogy a hüvelyi úton való szülésnél begyűjtött j ó bacikat máshogy nem kaphatja meg a baba. A mostani álláspontom szerint jöhet a hüvelyi de akkor sem esek kétségbe ha császár lesz a vége.
Olasz nyelvel kapcsolatosan. Bár már nem adnak el Olaszországban de nem mernék okítást vállalni. A munkanyelv angol volt bár az igaz, hogy a munkahelyen kívül nem nagyon beszélték ezt a "világ" nyelvet. Néha még belül sem. Ja és erősen napoletán (Nápoly) dialóggal nyomták és ez is ragadt rám. :lol:

Berni,
kicsit megkésve de remélem nem utolsósorban szeretnélek üdvözölni. Ha majd szisz előkerül iratkozz fel a tábliba (persze ha akarsz). Nagyon jó látni mennyien vagyunk.

Nyuszti,
mi az a "felöltöztetetlen hűtő"?????

Rodi, Tatjana,
holnap János kórház??????

Erősítem Nevared táborát:
"Van nyelvvizsgám és tudok is" csak most nem használom, ha majd megint kell akkor feltuningolom magam. :P

És a végére agy bejelentés: 9.1kg plusz!!!!! :oops:

Ja és egy kérdés. Senki sem érzi magában a késztetést, hogy megszervezzen egy talit? Csak egy időpont kéne, a helyszín szerintem már adott (Kopaszi gát).

Kép
Kép
haynii
 
 


Haynii!

Mi biztos megyünk! Nekem nagyon bejön az oktatás!
Szép súlya van Máténak! Nem lesz pici baba!
Rajtad nem is látszik a 9 kiló! Jó vékony lehettél előtte!

Én is benne lennék egy taliban, mert a múltkorinál feküdnöm kellett, sajnos. Még most, amíg szép idő van! :lol:

rodina74
 
 


üdv lyányok

megvolt az uh... ami biztos, hogy lánykánk lesz, és eddig legalábbis normálisnak mondhatók a méretei, inkább normál mínusz 1500 grammosra becsülte a gép ill. egyik alá egy picit egyik meg fölé ugyanazon méretek alapján.

ami érdekes volt h frankón nyújtva voltak a kis csülkei két lábfej egymáson olyan lazán... természetesen az arcocskája előtt, meg persze a kezecskéi is ott voltak, és hiába próbálkoztunk egyre jobban eltakarta az arcocskáját

felöltöztetett hűtő az olyan ami nem fehér vagy szürke hanem valami matricákkal vagy tapétával van díszítve, de pontosan én sem tudom csak multkor láttam egy afrikásat tévében ....

na én ilyenkor nem tudok írni mert valaki belekontárkodik.... :-) mennem kell olvasni a sznupi kutyát

na pápá

Ny.

Kép
Kép
nyusztika
 
 


Eclipse, kitartás a 3 hét munkához, amiből 4 nap szabiiii…. :-)

Navi, jól tetted, h megkerested a Dokid. Megmondom őszintén én nem nagyon tudok hozzászólni a has keményedés témához, sztem még nem volt… ezidáig!!!
Viszont Boldi nekem is szokott nyomni vmi ideget amitől a szeméremcsontomat, a belső combjaimat néha elég érdekesen érzem, kb mintha lovon ülnék. Vicces érzés, és biztos vicces látvány is vagyok ilyenkor, még az a szerencse, h itthon nem nagyon látnak. :-)

Haynii, igazából csak azért érdekelt, mert engem a babamozin jól megijesztettek, h az a 30 deka amivel többet becsültek, az túl sok és, h biztos a cukrommal van vmi, hát nincs, csak szimplán nagyobb a kincsem… De jó hallani, h vannak itt még „dagi” babák. Én személy szerint örültem neki, mert gyanítom Boldi nem marad bent a kiírt időpontig, és így legalább a súlya meglesz. :-)Arról nem is beszélve, h nem is nagyon hiszek ezekben, olvastam már cifraságokat, mikor nyugodt szívvel indították be a szülést a 37. héten, a súlyát 3200 gr környékére saccolták, aztán 2800 gr volt a kislány… ami nem kevés, de azért gáz!!! Még jó, h Boldi kerek pofija vmennyire igazolta az értéket. :-D

Poci fotók???

Kép

Kép
vikoo
 
 


Hajnii, nem biztos, hogy elfelejtheted az 56-os ruhácskákat. Bence 3920 grammal született, szóval husi volt, de mivel hozzá csak 51 cm volt a hossza, így jók voltak a rucik. :lol:

Vikoo, Hajnii, a mi Gergőnk is husika lesz, ha hinni lehet az uh-nak. :D A 26. héten már 1165 g-ra becsülte a gép. :D Jövő héten hétfőn megyek az utolsó uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy mekkorát nőtt. :D

Navared, pipolphent kaptál? Arról hallottam ilyenek, amiket írtál...
Ha nincs nyitva a méhszájad, ne izgulj! A Béres féle magnézium tablettától én speciel sűrűn jártam a mellékhelyiségre, jól meghajtott... :oops: ha Nálad is hasonló a helyzet, akkor a Magnerotot próbáld ki!

Nyusztika, sajnálom, hogy eltakarta az arcát a kiscsaj...

Dorka, örülök, hogy megvolt a vásárlás!!!!!!!!!!!!!! Éljen, éljen, éljen!!!!!!!!!!!!!!!!

Mikegirl, ne érezd magad rosszul az ovi miatt... drukkolok, hogy Atika szárazon maradjon alvás alatt is.
Nektek is mostanában sikerült leszokni a pelusról? Mi egész nyáron próbálkoztunk, aztán végül pont 2 nappal a 3 éves státuszvizsgálat előtt tört meg a jég. Azóta a pisi megy a bilibe, a nagydolog viszont még mindig a pelusba... Bence idén még nem ovis, így nem gond. Van még egy évünk. (bár remélem, hogy azért hamarabb sikerülni fog...) Aminek most nagyon örülök, hogy egyre többször száraz a pelusunk az éjszakai alvás után is. :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok, bocsi, hogy betolakodok, a júniusi topikból írok.
Eladnánk Fisher Price akvárium kádunkat 8kissé már kinőtte a gyermek) irányára 7000.-
Kép
Kép
Érdeklődni: efacsen@freemail.hu címen lehet.

Még egyszer elnézést, és mindenkinek boldog babavárást, könnyű, gyors szülést!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Ritya - aztaaaaaaa, mennyi ruhácska. Te aztán jól bevásároltál :)

Dorka - a nők a szülésre vannak kitalálva!!!!! És ha majd ott tartasz, nem fogsz félni. Bár én császárral szültem, de spontán indult meg a szülés, elfolyt a magzatvíz, két perces fájásaim voltak, szóval ha nem túl sok időt is, de eltöltöttem abban a lelki állapotban. Sokmindent éreztem, de a félelem az nem volt köztük. Bekattant az agyam. Szerintem a Tiéd is be fog :wink:

Csajok, én a szekrénybe pakolom vasalás után a ruhákat. Az gáz? Én nem terveztem dobozolni. Az jobb?

Vikoo - szuper nagy Boldi lak :)

Eclipse - kitartás!!! Nemtom hogy bírod még a munkát. Na nem fizikailag, mert az már lejött, hogy hatalmas erő lakozik benned :lol: Hanem hogy hogy bírsz koncentrálni. Engem a végén már annyira nem izgatott, mint korábban....

Haynii - engem a császárral kapcsolatban egy dolog izgat. Ne programozott legyen, Adélka akarjon megszületni.

Nyusztika - még pár hét, és találkoztok élőben. Biztos meglepetésre készül a lánykátok :wink: Szóval ne bánd. Mi egyébként szándékosan nem nézegetjük. Születéskor találkozunk, látjuk egymást, amikor Adél is fel van készülve erre.

UH - nem pontosak azok a mérések. Az alapján mi Atit közel 4 kilóhoz - de tuti 3,5 -nél többre vártuk, aztán 3,3 lett, amiből visszafogyott 3,17-re. És 59 centi volt. Gondolhatjátok, sehol egy hurka.
Szept 1-én, azon a napon, amikor a 31.. hetet töltöttem Adélkát az uh 2.338-ra saccolta. Ez alapján azt gondolom, hogy akkor valójában kb. 2 kg-os lehetett.

Csillagvirág - tegnap Ati szárazon maradt alváskor :D (Most nyáron kezdtük a leszokást. Korábban is próbálkoztam, de azon kvül, hogy összepisilt mindent, nem értem el semmit.) Viszont olyan szinten nem pihente ki magát....szerintem keveset aludt. Szegénykém ült a padon, és meredt maga elé. Észre sem vette, hogy ott állok előtte. Aztán meg nem akart hazajönni. Fentrengett a földön, elszaladt, hisztizett, elhagyta magát. Engem a sírás kerülgetett, mert tehetetlenül ott álltam, fogtam a kezét, próbáltam kivonszolni a kocsiig, mert hát fel nem emelhetem. Hiába kértem ezerszer szépen, hogy menjünk..... fél óra alatt sikerült elérnem, hogy jöjjön már ki velem a kocsihoz. Aztán itthon kitalálta, hogy menjünk motorozni. Hát elmentünk. (Szarul is voltam utána.) De érezte, hogy megbántott, mert kérdezte, hogy mi a baj.....kíváncsi vagyok, ma mi lesz.

Ma már voltam piacon, mert gyümi nap van az oviban. Viszont múlt héten nem mondták meg, hogy tuti kedd, így apa reggel nem vitt semmit, mondjuk nem is lett volna mit. Kirohantam a piacra, beadtam a gyümiket az oviba (szégyelltem, hogy nem vittünk semmit), de az ovónéni olyan csúnyán nézett rám, hogy lehet inkább hazahozom Atit ebéd után. Ha ma is olyan zizi lesz alvás után, akkor inkább szabadulnék ebből a helyzetből, nekem ez annyira gáz.

Most várom a riasztósokat egy kis átprogramozásra. Kis pihi, aztán mára a kamra rendbetételt terveztem be. (Mindig csak egy kicsit csinálok minden nap, mert azt szeretném, hogy mire Adélka megérkezik, rendben legyen minden. De azt a kicsit kell....)

Szép napot mindenkinek!!!!!

mikegirl
 
 


Sziasztok Lányok!
Már megint régen jelentkeztem, és ti már megint milyen sokat irtatok. Jó kis csapat ez, csak én vagyok az, aki nem birja felvenni az iramot veletek :oops: Itthonról nem szeretek netezni, mert mindig valami más dolgom akad, a másik pedig, hogy a gépünk is nagyon lassú, a laptopomat pedig nem mindig sikerült a netre felinstallálni valami hálózati gikszer miatt.
Hogy ti milyen ügyesek vagytok, hogy már ruhabeszerzésen és mosáson is túl vagytok. Én még semminek nem fogtam neki, azaz hazudok, mert a babakocsikat még a jó melegekben kimostam és bezacskóztam és a férjemmel lehozattam a padlásról a cuccokat, hogy megnézzem, mire van szükségünk a téli napokra. És hát rájöttem, hogy vennem kell pár cuccot, annak ellenére, hogy fiú után fiút szülök, mert Szilárd késő tavaszi baba volt, és mindene rövidújú az aprócska méretekben. A téli overálját is kaptuk, amit vissza is adtunk, igy azt is vennem kell. Tehát indulhatok én is bevásárlási körútra. Kórházi csomagot is össze fogom késziteni szép lassan, talán a 32. heti uh után, mert úgy-e Szilárd is 35 hétre jött, igy benne van a pakliban a korábbi szülés most is. Mondjuk, nem is bánnám, de a 36 hét betöltését mindenképp jó lenne megvárni.

Keményedések: Látom, nem vagyok egyedül a problémával. Nekem minden kis hülyeségre be tud keményedni a hasam, attól is, ha a zoknimat akarom felhúzni, és egy picit össze kell görnyednem. Délelőtt ritkábban, délután viszont annál gyakrabban. Ha épp nem fekszem, akkor képes óránként többször, a normál napi 10-nek simán megvan a duplája is. De ezzel igy voltam a fiamnál is, és hát jött is hamarabb. Ezért is figyelek oda most jobban, és kérlek, keményedősök, hogy ti is vegyétek komolyan, mert a túl sok és hosszan tartó keményedés beindithatja a szülést. Sok-sok pihenés, és persze, mellette a magnézium nagy mennyiségben!!!

Magnézium: Félreértést szeretnék szétoszlatni a Magnerot és MagneB6 körül. A Magnerotban NEM 500 mg magnézium van, hanem ennyi magnézium-orotát-dihidrát. Ebből 32 mg a tiszta magnézium. A MagneB6-ban pedig 470 mg magnézium-laktát-dihidrát van, amiből 48 mg a tiszta magnézium. Tehát még több, mint a Magnerotban. A Magnerot viszont azért jobb mégis, mert a magnézium melletti hordozó anyagok (amik mások mint a MagneB6-ban) jobban segitik a Mg beépülését mint a MagneB6-ban lévők. Az eltérés nem jelentős a két készitmény között, tehát aki MagneB6-ot szed, az most hirtelen ne cserélje le, hanem szedje be, ami megvan, és max utána váltson át Magnerot-ra. Ezeket az infókat elsőkézből tudom, a sógórnőm gyógyszerész, öcsém pedig orvos. Egyébként a hatóanyagok rá vannak irva a betegtájékoztatóra, és ott tisztán látható a tiszta Mg a készitményekben.

Lábnövekedés: a barátnőmnek is 39-ből 40-re nőtt a lába, ami úgy is maradt, viszont neki a vége felé 42-es cipőt kellett hordani, mert annyira meg is dagadt a viztől. Ezek szerint ez is a terhesség velejárőja egyeseknél :)

Vörösmacs!
A telefonomról szoktam olvasni a fórumot, is figyelemmel követem a bébik fejlődését. Nagyon örülök, hogy jól alakulnak a dolgok, és hogy ilyen jó kezekben vagytok. További kitartás a babóknak, és kivánom, hogy még maradjanak bent a nekik megfelelő időig.

Mikegirl!
Szerintem tiszta zacsikba mindenképpen tedd bele a ruhákat, mert a szerkénybe is be tud a por szállni, főleg, ha nyitogatod is, mert újabb dolgokat teszel be. Én szerintem szeptember végén kezdem el kimosni a cuccokat. Addig meg még veszek párat.

Hajnii!
A császárral kapcsolatban nekem is pont az a problémám, amit aztán te is megfogalmaztál, hogy állitólat a szülőcsatornában rengeteg olyan folyamaton megy át a gyerek (és itt nem csak a jótékony bacikról van szó), amit a kiemelésnél nem kaphat meg. Én attól nem tartanék, hogy mennyire fáj vagy nem fáj a babának a megszületés, mivel az élet és természet (na meg Isten, aki hisz benne) olyan csodásan elintézte a születést, hogy a gyerek semmire sem emlékszik belőle, sőt, az utána következő rövidke kis időszakra sem, mert az emberi agy születés után még hatalmas fejlődésen megy át az első pár hétben. Gondolj csak bele, a baba még nem is lát, csak fényeket az első napokban-hetekben! Ezt a szülés alatti lelki sérülést pár unatkozó kutató találta ki, és a sok naiv ember el is hiszi. Engem viszont az inkább észérvek győznek meg :D :D

Lányok!
Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül itt a vége felé a kinlódással. Fiatalabbak talán jobban veszik az akadályokat, a testük is jobban birja a megterhelést, de igy 39 évesen rendesen meg van terhelve minden porcikám. Ha oldalt fekszem, a melleim között totál elzsibbadok, és fáj a csont is (talán szegcsontnak hivják, ami ott van). Na meg a hátam tud rettenetesen fájni. Háton úgy-e sokáig feküdni nem lehet (bár a dokinőm azt mondta, hogy ha gondot okozna a hátonfekvés, és elnyomná azt a főeret, ami ilyenkor elő szokott fordulni, akkor azt a szervezetem jelezné és érezném, mert szédülve ébrednék - nekem meg soha semmi bajom a hátonfekvéstől - tehát ha nem érezzük magunkat rosszul tőle, akkor lehet háton is feküdni). Ettől függetlenül nem merek sokáig, csak amig egy picit megpihenek. A lábam között mindig ott van a jó kis dagi nagypárna, de az sem old meg minden problémát. A nappalok sem sokkal könnyebbek, mert szeretnék sokat pihenni, de ugyanúgy megvan a nappali fekvéssel, üléssel a bajom.
De akkor is tűröm-tűröm-tűröm, és örülök, hogy még egyben vagyok, méhszáj szépen zárt, és növekszik a babóm. Ez a lényeg, a többi pedig hamarosan megoldódik :D :D :D

Nekem a pocim mintha nem nőne már abban az ütemben, mint az elején. Persze nagy (nagyobb, mint Szilárdnál volt 29 hetesen), de az első rohamtempóhoz képest egy picit visszavett a növekedés (amit nem is bánok, mert már igy is alig birok egy zoknit felhúzni). :D

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok Lányok,

Mikegirl,
le a kalappal az összes pici gyerekes kismama előtt. Ez a teljesítmény, nem a túrázás. Én el sem tudom képzelni hogy s mint tennék hasonló helyzetekben.

Angie,
együttérzésem a fájdalmak miatt, nekünk kemény a matracunk, ami nagyon jó, egészséges, de az oldalt fekvés miatt a bordám fájdul meg tőle, az sem kellemes :(

Melót unom mint állat, és tény hogy engem sem érdekel már, de nagy nehezen erőt veszek magamon, és próbálok mindent azonnal megcsinálni hogy ne halogassam.

Pénteken megyünk Balatonalmádiba, apa szombaton új versenyen fut :D :D :D itt nincs veszély, csak körbe-körbe megy egy parkban, és én majd adom neki a frissítőt, szem előtt lesz, úgy örülök. :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse!
Hát a mi matracunk is kemény, jó drága matrac volt. De a kismama gondokra ez sem nyújt megoldást :wink:
Én Szilárdnál a 33 hétig dolgoztam, de utána meg is fogadtam, hogy ezt még egyszer NEM!!! Főleg, hogy 35 hétre szültem, és volt 2 hetem a szülés előtt pihenni és a babavárásra készülni. Most a másodiknál még 9 hetet lefaragtam az előzőhöz képest, és a 24. héten abbahagytam a melót. Igaz, most szerintem nem is birnám. Ennyit jelent az a 4 év és a korom :roll: :roll: :roll:

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Pár napig nem néz erre felé az ember, utána meg csak győzzelek Titeket visszaolvasni :)

Eddig úgy gondoltam, hogy még nagyon ráérek a kisruhák kimosásával, de itt annyian írjátok, hogy pár hét múlva én is nekiállok. Most akkor nem elég, ha csak beteszem a szekrénybe vasalás után???? Van ilyen Ikeás zippzáros zsákzserű tárolónk (jobban nem tudom elmagyarázni :) ), szerintetek jó ha esetleg abba teszem???? Dobozt most ezért külön nem vennék.
...ja és még egy kérdés: Ti mivel mossátok? Ez a Dreft folyékony mosószer, ami érzékeny bőrre van jó???? Öblítő meg úgy tudom nem kell...Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de hát első gyerkőc és persze mindenen problémázok :D

Látom a keményedés sokunknál jelentkezik...A Magnerottal kapcsolatban már épp akartam írni, amit Angie is írt, hogy abban nem 500mg a MG, de ilyen szakszerű infót nem tudtam volna adni!!!

A többgyerekes anyukák előtt le a kalappal! Nem lehet egyszerű nektek.

Lábnövekedés: a párom kérdezte egyik nap, hogy nem nőtt a lábam??????? Elöszőr totál hülyének néztem szegényemet, aztán tegnap akartam venni sportcipőt, felpróbáltam a szokásos méretemet és...nyomott!!!!! Hihetetlen :)

Angie mi ugyebár pocak szempontjából egyidősek vagyunk :) Szóval az utóbbi héten nekem se nagyon nőtt a pocakom, aztán tegnap beindult ismét...nekem valahogy mindig "szakasosan" nől, hetekig semmi, aztán megindul.
39 vagy? Hát biztos egy 20 éves szervezete jobban tűri a babavárást, de lelkileg szerintem az évek előrehaladtával teljesen máshogy éli meg az ember ezt az áldott állapotot, úgyhogy mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is.

Na, olvasgatom tovább vissza a leveleket. Mindenki vigyázzon magára meg a babóra, a haskeményedéseseknek meg kevesebb keményedést és kevés frontot kívánok :lol:
berni01
 
 


sziasztok,

pár napig nem tudtam jönni, mert hétvégén vendégeink voltak, így elég sok dolgom volt.


ritya: nagyon szép kis babaruha gyűjtemény! :)

vikoo: nagyon szép Boldi lak. :)

navared: örülök, hogy minden rendben méhszáj ügyileg.

nyusztika: örülök, hogy minden rendben volt az uh.-n.:)

a babaruhák mosásának még én sem álltam neki. majd szerintem októberben. :oops:

macs: nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!

mi múlt hét csütörtökön voltunk uh-n. minden rendben velünk, már 1200 g voltunk. :)Inagyon gyorsan fejlődik a mi kisfiunk. :)
ma délután megyünk Ikeába, szétnézünk.. és itt az ideje, hogy belekezdjünk a nagy vásárlásba. :oops:

majd még jövök. ;)

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Tatjana, Haynii!
Jöttök ma a szülésfelkészítőre? Vagy valaki más?

rodina74
 
 


Sziasztok!

Most néztem, hogy a Baba diszkontban a Lehel téren le van értékelve a tetrapelenka. Ma meg is nézem aztán küldöm az infót ha valakit érdekel.
"Tetra (magyar) 10 db-os pelenka 1890 Ft"

Rodi, Tatjana,
talizunk a Jánosban!

Legyetek jók,

Hajni

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Macs hírek:

ma voltak megint flowmetrián és a kis Kitti keringése romlott :(
remélem nem haragszik majd, ha idézek abból amit ő írt, de így a legkonkrétabb a "közvetítés":

"Nem izgultam annyira, mint a múlt héten, mert úgy éreztem minden rendben van.
De hát sajnos Kislányom nincs rendben. A keringése nem javult, nem stagnál, hanem valamelyest romlott. Szó szerint nem tudom idézni a leletet, de már nem írta rá, hogy kezdődő keringéscentralizáció, hanem valami olyasmi, hogy időnként distolés blokkok..... rákérdeztem, hogy most akkor romlott-e és erre az volt a válasz, hogy most nem annyira pozitív, mint az előző. Folyamatos CTG kontroll szükséges, bele is nézett az anyagomba és látta, hogy szépek a görbék. Nem részletezett semmit, annyit mondott, hogy reméli ez átmeneti, húzzuk az időt, folyamatosan nézni fog és hogy "fent találkozunk". Remélem feljön osztályra és átbeszéljük.
Kétségbe vagyok esve.
Volt vizit, osztályvezetővel sokat beszélgettünk. Még jelen pillanatban nincs dráma, de lehet és az a nagy kérdés, hogy meddig tudjuk húzni. Ő is említette, hogy lehet ezek a blokkok átmenetiek. Ha nagyon rosszabbodik a kicsi keringése, akkor sajnos majd dönteni kell, hogy mi legyen, persze ez attól is függ, hogy mikor fog bekövetkezni. Hogy kicsi fiú biztos legyen beáldozzuk-e a kislányt vagy vegyük ki mind a kettőt és akkor A baba sem biztos, hogy túléli.
A héten töltöm a 29. hetet, 30. hét már egy állomás, a 32. hét egy következő. A héten megkapom a második adag tüdőérlelő szteroidot."


Ha bármi változás lenne, megírom!

eszter82
Budapest
 
 
 
 


Sziasztok!

Mikegirl:nem tudtam arról, hogy második szülésnál nem lehet EDA, ha az alső császár volt!!!,na majd csütörtökön megyek dokihoz és rákérdezek én is


Most olvasom, hogy mi történt Macs-nál:nagyon drukkolok, remélem a lehető legjobban fog alakulni a vége

babaruha mosás:még semmit nem mostam ki, egyenlőre gyüjtögewtő fázisban tartok

haskeményedés:még nem vészes nálam, de egyre többet mozog, nekem inkább izomlázam szokott lenni,annyit rohangálok, a védőnő is mondta, hogy most már lassítsak

Ma elindultunk (ebben az esős időben)a városba(földhivatalba kellett mennem),benéztem egy turiba és most rakták ki az őszi-téli ruhákat,vettem pár darabot,Virágnak és az öcsinek is.
Szombaton megyünk lagziba,nekem még mindig nincs ruhám,lehet hogy még ma vagy holnap azt is meg kell venni.
Ja képzeljétek a szakdogámmal kapcs, a tanár csüt.-ön találkozik velem meg egy o.társammal, vinnem kell a Virágot is magammal kíváncsi leszek mi lesz

Kép
Kép
telokin
 
 


Mindenkinek szép napot!

Igazából látom mindenkinek van mit csinálnia! Csak én érek rá piszkosul: ))

Hajnii:
Köszi amit leírtál, tudom hogy igazad van, és a szervezet erre van kitalálva. Ráadásul a családban eddig mindenki simán hüvelyin szült..
Csak én vagyok ilyen beszari mert tudom hogy alacsony a fájdalomküszöböm.... De azt is tudom hogy semmivel fel nem cserélhető élmény lesz... És mint minden ami fáj a végére megszépül
: )
Hülye példa, de olyan amikor valamilyen táborban beázik a sátrad éhes vagy, és szar az egész, vagy mikor elkapnak és megbüntetnek a haverjaiddal együtt. Akkor ott adott esetben utálod a szituációt, mégis pár év múlva ez marad az"igazi sztori" amire visszaemlékszel...
hmm Jól elfilozofálgatok........

LÁNYOK!
Én csütörtökön önkénteskedek a kopaszi gátnál egy wwf pandatlon nevű rendezvényen: ) NINCS KEDVETEK KIJÖNNI???
gyerekeknek meg felnőtteknek lehet játszani ottan, és igazából egy nagy triatlon vb mellékrendezvénye az egész, úgyhogy lesz ez-az......

Ritya:
jól bevásároltál az már igaz: )) szép cuccok

Eclipse:
Kitartást a melóhoz,és hajrá apa balatonalmádi-i futásához: )

Mikegirl:
Ne érezd már kellemetlenül magad mert az óvónő dolgozik a munkahelyén....
Ez olyan mint amikor a benzinkutasnak már kötelező jelleggel borravalót adunk mert megcsinálja a munkáját.
Műár bocs de a pedagógusnak ki ad borravalót amikor rászól a gyerekére hogy ne káromkodjon? vagy próbálja nevelni??? senki hát akkor??? Ez a dolga a jó ég áldja meg.....
Ha hazaviszed akkor csak Ati kipihentségért tedd, és azért hogy boldog legyen, ne azért mert az óvónő csúnyán nézett: ))

Angie:
Nem vagy te véletlenül gyógyszerész????
Mindent ennyire megfigyelsz elolvasol?? Nem vagy semmi: )
Sajnálom hogy nem tudsz úgy pihenni ahogy megérdemelnéd, és itt is ott is fáj....
Szerintem a végeredményért megéri összeszorítani a fogat: ))

Bár befogom a számat, mert nekem az a legnagyobb problémám hogy SEMMI BAJOM :oops:
pedig azt hittem diétáznom kell, erre kiderült hogy a cukrom is normális , borzalmas....... :lol:

Na azért egy valami rosszul esett:
MA azt mondta egy ismerősöm, hogy csalódott hogy csak ekkora a hasam: ( pedig én tök büszke vagyok a kis kerekségemre.... de lehet hogy tényleg pici????
na megyek is hízlalom egy picit a pocit.... Puszi: eta

Kép
Kép
eta
 
 


Telokin!

Hajrá szakdogaügyben!
Nem vagy semmi hogy ezt így bevállalod!
Miről írsz?

Kép
Kép
eta
 
 


Haynii!
Én ott vettem a pelenkát vagy másfél hónapja. Tegnap mostam ki, és ma vasaltam ki, szerintem jó minőség, megéri. Ja, és én is ennyiért vettem!
Oké, talizunk!

Macs!
Nagyon szurkolunk továbbra is! Hinni kell, hogy minden rendben lesz, mind a két picivel!

Eszter! Köszönjük a híreket! Reméljük legközelebb jobbak lesznek!

Telokin!
Szurkolok a szakdolihoz!

rodina74
 
 


Haynii!
Én ott vettem a pelenkát vagy másfél hónapja. Tegnap mostam ki, és ma vasaltam ki, szerintem jó minőség, megéri. Ja, és én is ennyiért vettem!
Oké, talizunk!

Macs!
Nagyon szurkolunk továbbra is! Hinni kell, hogy minden rendben lesz, mind a két picivel!

Eszter! Köszönjük a híreket! Reméljük legközelebb jobbak lesznek!

Telokin!
Szurkolok a szakdolihoz!

rodina74
 
 


Sziasztok!
Kislányom kiságyát és babakocsiját szeretném eladni.
Adatok:
2009-ben vásárolt, nagyon keveset használt (kb. 3x aludt benne) Bogi kombi kiságy. 176x68x90. Matracméret: 60x120.
Anyaga: biolakkal kezelt bükkfa a rácsos kiságy része, laminált bútorlap a szekrény és az ágyneműtartó része, cseresznye színű. Fekvőfelülete 3 fokozatban állítható.
Ajtós, fiókos, dupla ágyneműtartós. Heverővé és szekrénnyé átalakítható. A pelenkázó szabadon variálható jobbra vagy balra. Ár: 35.000.- forint.
Bergon babakocsi:
0-6 hónapos korig a baba szemből látható, és egy ötletes megoldás révén, még mózeskosár jelleg is kialakítható. Később a babakocsi hátulról tolható, és sportkocsiként használható. Több fokozatban dönthető a háttámlája. Az esővédő, a lábzsák és a bevásárló háló benne van az árban. A babakocsi alumíniumból készült, súlya 10,5 kg. Könnyen, kicsi esernyő alakúra csukható. Ár: 15.000.- forint.
Érdeklődni e-mailben lehet: s.agnese2009@gmail.com
Kép
Kép
manó201001
 
 


Na ha a császár lenne az igaz út, cipzár lenne a hasunkon. (és ez szabadon továbbvihető a gátmetszésre). Mindkét esetben lehet a sebészi megoldás az egyetlen járható, de azért annak szövődményei vannak, mag hasonlók.


Drága Macs, sok erőt Neked!

Ja, és miért kellene fertőtleníteni a babruhákat? Ok, mosni persze. És hát ha vki mosható pelussal nyomja, annak sem árt. De nem él a baba steril világban. Esetleg a látogatók ell lesz érdemes elzárkózni novemberben. Ők potenciális veszélyforrások. Ill. én oviba sem hordom gyerekeket újszülött mellől.

freestyler
 
 


Helóka mindenkinek!

Eszter koszi a híreket Macsról mennek nekik a drukkok.

Délben végeztem a dokinál. Tamáska szépen fejlődik, már 1400 g.Nincsen képem róla de nagyon cukker volt a 3D felvételen.Doki mondta szép kerek pofija van.
Cukor eredményem amit ma kaptam meg:éh gyomorra-3,13
cuk.lotty után-4,53
Két hetente fogok járni most már.Tehát legközelebb szeptember 28.-án megyek.Most nem volt vérvétel de legközelebb igen.

A kis holmikat ma elküldték a postán és remélhetőleg már pénteken meg is kapom.Izgatott vagyok.

Pussz mindenkinek

KépKép
ritya
 
 


Angie, köszönöm a kiigazítást a Magnerottal kapcsolatban. Mindig tanul valami újat az ember... :oops: :wink:

Macs, nagyon sok erőt kívánok Nektek! +++++++++++++++++++

Freestyler, teljesen egy véleményen vagyok Veled az ovit és a ruhák mosását illetően! Bár az én kisfiam is betöltötte a 3. életévét augusztusban, most mégsem ugrottunk neki az óvodának, pont azért, mert nem szeretném az ovis bacikat, vírusokat hazahozni egy újszülöttnek.
A ruhákat én sem fertőtlenítettem Bencénél sem... Úgy mostam őket, ahogy a bevarrt címke mondta. Most sem állok még neki a mosásnak, majd csak októberben. Ha meg előbb ki akarna bújni Gergő, akkor a férjem is be tudja tenni a ruhákat a mosógépbe, az Anyukám pedig ki tudja őket vasalni amíg mi a kórházban vagyunk. Annyit tettem eddig, hogy egy nagy zacskóba tettem be azokat a rucikat, amik az első hónapokban kellenek. Így telefonon is tudok "irányítani", ha úgy hozza a sors... :D

Eta, örülj annak, hogy ilyen energikus vagy! Én egy kicsit irigyellek is emiatt! (és Eclpise-t is! :lol: )
Én inkább Angie-ra hasonlítok... nekem is képes bekemémyedni a pocim annyitól is, ha lehajolok valamiért... a sétálás meg... hát ne is beszéljünk róla... pár száz méter után alig vonszolom magam. Nehéznek érzem a hasamat, fáj a szeméremcsontomnál... mindig megváltás, ha eljutok az autómig és beülhetek... :oops:

Telokin, hol tanulsz? Miből írod a szakdogádat?

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Haynii, én is úgy vagyok vele, h. mindenképp hüvelyi szülés, és senkit nem kövezek meg, ha nem így gondolja (függetlenül attól, h. ez az élet rendje), de ha mégis császár kell, akkor legyen, csak ne kelljen előtte 15 órát vajúdni!
Nálam szerintem 5-6 kg plusz, de csütörtökön a védőnő majd megmázsál :D

Vikoo, úgy látszik mindenkinek megvan a maga „keresztje”…van akinek keményedés, van akinek vizesedés, stb… nem baj, már csak pár hét van és a kezünkben a picuri! :wink:

Csillag, jaja, azt kaptam! Meglehetősen durva! Este csak egy felet vettem be, reggel fel is keltem szépen, reggeli, majd teakészítés közben éreztem h. vmi nincs rendben: falfehér pofa, ájulás környékezett, hányinger, vérnyomásom padlón és fekvés! Aztán jobban lettem és ebéd után meg elkezdtem remegni, alig bírtam kontrollálni a mozgásomat, ideges lettem és úgy döntöttem alszom egyet! Na azóta okés! Úh. ennyit erről a nagyszerű nyugtatóról :roll:
Bérestől nekem is hasmars van… :shock:

Angie, teljesen igazad van! Én is megnézegettem és a Megnerotban még kevesebb a magnézium, mint a MagneB6-ban.
Esetleg megkérdeznéd a sógornődet a Béres Magnéziumról…? Mi a véleménye?

Én nem akarom, h. nőjön a lábam, mert így is nagy a pici testemhez képest! :roll:

Mosást, szanálást én is elkezdtem… talán a fészekrakó ösztön elkezdett dolgozni bennem?

Eta, ezzel a hasmérettel engem is idegelnek: nem is olyan nagy… :shock: Miért mekkora legyen? Első baba, én sem vagyok egy nagy nőci, ekkora, azt csók! :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Navi, nekem sem mondható nagynak a hasam pedig második gyerek... én is kezdek hülyét kapni azoktól a megjegyzésektől, hogy "hát, nem is nagy..." És akkor mi van? Ilyen alkat vagyok... úgy látszik bent jól tud terjeszkedni, bújócskázni Gergő.
Egyébként a fiamnál sem volt nagy hasam, mégis majdnem 4 kg-mal született... :shock: úgyhogy ennyit a pociméretről... Ja, és őt kb 3,40 kg körül saccolták.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Csillag, na hát akkor miről beszélünk...?! :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Kamra kész!!!! De nagyon durva volt.....

Macs - kitartás!!!!! Mennek a drukkok ezerrel!!!!!!

Angie - kicsit nekem is nehezebb, mint 2007-ben Atival. De azért annyira nem rossz a helyzet, mint nálad. Kitartás!!!!!!
Zoknifelhúzás - úúúúúúúúúútálom :lol:

Berni - szerintem teljesen jó az a mosószer is. Én ezt használom, és ennek az öbltőjét:
http://www.bio-bolt.hu/index.php/l-arbr ... oszer.html

Sterilizálás - szerintem sem kell túlzásba vinni. Cumi, cumisüveg ok, de azon túl én sem csináltam semmit. Mosás normálisan....

Ovi téma - amíg Adél szopizik, addig elvileg kapja tőlem a támogatást a betegségek ellen. Most úgy gondolom, hogy Atinak bünti lenne, ha még délelőtt se menne oviba, mikor Adélka megszületik. Az első két hetet nyilván otthon fogja tölteni, mert ugyebár négyünknek kell összecsiszolódni, és szeretném, ha velünk lenne. De utána megpróbálom.....azt persze nem állítom, hogy a véleményem nem fog változni, mivel tapasztalat az nuku.

Ritya - Tamáska szépen növöbet!! Gratula :)

Navared - durva bogyó :shock:
A lábnövekedést én sem akartam :lol: így is volt, vagy 39-es, 40-es fazontól függően :oops: Ja, és hogy ne tudjak cipőt venni, lapos és vékony. Szóval eddig is ami hosszra jó volt, abból kiestem.

Ja, és kaptunk meglepi pénzt!!! :lol: Emlékeztek a betörésre? Kaptunk a teraszajtóért 100ezret + pótolták az elvitt kp-t. Ebből a meglepi a teraszajtó, mert lett rajta vagy egy 1 cm-es horzsolás alúl, semmi egyéb. Ez is csak akkor látszik, ha valaki odagugol, és tüzetesen nézegeti.
Riasztósok nem jöttek, de ha nem telefonálok rájuk, nem szól senki, hogy nem jönnek :evil: Új időpont: csüt délután.

Ati ma nem volt zombi délután. Sztem most eleget aludt. Most meg motorozni mentek apával. Csupa víz minden, már sötétedik, lóg az eső, de nem lehetett lebeszélni. Rengeteg energiája van.



Henne - na, mi volt az Ikeában?

Telokin - én is a szülésznőtől tudtam meg.

Megjegyzések a hasméretre - baromság.....

mikegirl
 
 


Keményedésekre most hallottaóm, és ki is próbáltam, Schüssler sóból, hetesből, tíz szem forró vízbe és lassanként elkortyolni (akár egy órán át). Meglepően jó volt. Amúgy azért normális ám, ha keményedi, ezek a BH kontrakciók, kell a méhizom oxigénelltásához. Es más ám, ami lefelé is hat, meg nyílást okoz. Azt a kiütős bogyót én sem szedném, ajjjaj.


Ovi meg.. szóval Ötöske július végi, nagyfiúnak muszáj volt menni, mert nagycsoport. Szoptattam én, de a kicsi szinte havonta volt lázas beteg. A szívem szakadt bele. Tesómnál meg a bárányhimlő ütött be újszülött mellé. Mondjuk én srácaim nem akkora óvodarajongók, spt szeretnek idehaza. Más lehet, ha a gyerek AKAR menni. :) Én bevallom gyűlölöm magát az intézményt, folyamatosan azt tapasztalom, h beviszik a gyerekeket begyógyszerezve, ebből lesz aztán egy olyan baktérium és víruselegy, hogy ihajla. Nyáron kutya bajuk, ősztől legalább köhögés és orrfolyás. Nem betegesek, de azért ez is macera. Érdekesen iskolára ez elmúlik

freestyler
 
 


Jó reggelt Lányok,

Sokan írtátok, h bajban vagytok gatyóval, én meg találtam egyet a szekrényben, ami már enyhén szólva is kicsi… szóval nagyon szívesen odaadom annak akire éppen jó. Maga a farmer jó állapotban van, kicsit koptatott és a szárai bővülnek, viszont a has tartó része már kicsit bolyhos. Írom a méreteit: S-es MamMystic
Csípő: 41 cm, Comb 30 cm a hosszát meg a poci részét úgy is lehet alakítani. Remélem vkire jó lesz…

Képet is csináltam róla. :-D
Kép

Kép

puszi Mindenkinek!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Jó reggelt!

Annyit irtatok hogy egyszerüen alig tudlak követni titeket :-) De nem baj, csak igy nem mindig tudok irni, de rendszeresen olvaslak titeket.
Nekem nagyon szaladnak a napok Ádit viszem suliba, vásárlás, fözés takaritás, majd már mehetek is érte délben.... este meg mikor apárom is itthon van akkor már ritkán ülök le hosszan a gép elé, általában csak elolvasom amit irtatok, aztán mire irhatnék már megint valami dolog van( vacsi, fürdetés, mese...) utána meg beájulok az ágyba :-)

Így csak cimszavakban:

Óvoda: én óvónő vagyok.......tapasztalat: amikor valahol kisbaba születik azt megértik az óvónők hogy kicsitt könynebb ha nagy bent van, söt mi szoktuk mondani aludjanak is bent, mindnekinek jobb, de ha lehet uzsonna után jöjjenek érte. Szerintem azért lehet kicsi mellett olyan napirendet kialakitani hogy fél 4 felé anyuci odaférjen.... az viszont eléggé felháboritó, akit apuci hoz be reggel ügyeletre(pl fél 7) és este is ügyeleten van és fél 6- 6 felé szaladnak be érte.... miközben törvén yis van rá hogy max 10 órát lehet bent agyerek. de nem ez a lényeg hanem az a kisgyerek mit gondolhat, mi játszódhat le kis lelkében?!!! szóval nekem az a véleményem, hogy menjen csak oviba nagyobb, de mértékkel.... ha megoldható.
Bacik: mikor a nagyfiam született 6 hetes korától rendszeresen jártam be az óviba és vittem magammal(különóráat tartottam) és addig kézről kézre járt a gyermek. Majd egy éves koráig még csak megfázva sem volt.... anyatejes baba volt... aztán egy évesen bölcsis lett, nem volt vészes betegség terén, néha egy kis hasmenés(1-2 nap max) vagy megfázás.... aztán a következő évben rengeteget volt beteg(megfázás, de mindig otthon tartottam és kikuráltam.) aztán utána évben megint jobb lett. Oviban is sokat volt náthás, de nagyobb betegségek nem igazán voltak, mondjuk szerintem ez alkat függő is.
Én is felháboritónak tartom mikor betegen beadják, begyógyszerezve és még a szülö a szemembe is hazudik hogy nem beteg a gyerek, csak azt felejti el hogy a gyerek ugyis elmondja........(mert kihuzzuk belőle ;-) ) szóval ebből komoly viták is szoktak kialakuni. Én elhiszem hogy nehéz a mai világban , mert a szülök ha otthon maradnak akkor kirugják őket. na de az sem megoldás hogy a többire meg ráragsztjáka bacikat... van olyan kislány a csoportunkban aki 2-3 napot jár majd 3 hetet otthon betegen (anyukája azért nem tud elhelyezkedni) és mindez azért mert érzékenyebb és elkap mindent a többitől....
ja és felvan egyes szülő háborodva ha azt mondom hogy kötöhártyásan nem veszem be a ygereket! csak orvosi igazolással! Na ezen kibuknak :-)
Nem értem őket, komolyan.....nem hogy a többi gyerek érdekét nem nézik de a sajátja sem fontos?!!

Eclipse: Nekem eléggé kiesik a mindkét kerület de köldök priviben telefonszámot és akkor megbeszéljük mikor hol...
kengurud van: van egy nagyon egyszerű(rózsaszin) szivesen beletszem neked azt is. Ha meg nem kell akkor jelentkezhet rá más ;-)

Mosás: én sem fertőtlenitem aruhákat csak rendesen kimosom. Fiamét a mienkével együtt mostam, soha semmi baja nem volt. Persze tiszták voltak a mieink is, mármint nem olajos,meg nem fehérnemű....

Hasnagyság: ezeket szerintem csak azért mondják, hogy mondjanak valamit....nekem meg mindenki szörnyülködik hogy milyen nagy.... már nem is tudom mit szóljak, ilyenkor ugyérzem mintha azt mondanák jól meghiztam :-D
szóval mostmár viccelődni szoktam hogy biztos ikrek csak még nem vették észre :-D... nem a hasméret a lényeg ha ababa egészségesen nődőgél....nekem állandóan kint fekszik biztos azért néz ki nagynak.... van akinek befelényomul :-)

na most megyek mert velem lett tele az oldal. puszi mindnekinek

rabbe78
 
 


A mosásról:
Én sem fertőtlenítem külön a ruhákat. Csak kimosom és sensitiv öblítőt használok. Persze kivasalom, amit egyébként utálok, de Kittim kedvéért bármit!

Lányok, van már valakinek striája? Kinek mikor kezdett el berepedezni a bőre? Mit használtok?

Nekem sem túl nagy a pocakom. Mostanában kezdték el mondani az ismerősök, hogy : Na most már kerekedik, most már látszik! Bár szerintem korábban is látszott!

rodina74
 
 


Helló Csajok!!

MikeGirl- Ne érezed magad rosszul az ovónők miatt, én sem értem, hogy miért kéne neked lelkiismeret furdalásodnak lenni :roll: Szard le, csak azt nézd , hogy Atinak , Adélnak és neked mi a jó!! :wink: Ez a kacsasült olyan szinten beindította a nyálelválasztásomat.... :lol: Párolt kápi, imádom :D Húúú nem számított plusz pénz, szuper, ezek a legjobbak :D

Sophie- Nagyon titokzatos vagy, gyere és mesélj :D

Vikoo- Nagyon szép a pocakod :D Mindenkinek olyan szép pocakja van lányok :D Én személy szerint szerelmes vagyok a sajátomba :oops: :D Mindig mondom Apjuknak, hogy olyan jó, hogy oda nőtt az a kis púp, úgy szeretem, hogy mindig velem van :D

Eta- Torta egyszerűen profi :D Ha az íze is olyan jó, mint amilyen guszta akkor taroltál vele :D Igen, ez egy ócskapiac, nagyon durva, minden van, csak túrni kell, egy csomó minden tiszta kosz, de ki érdekel, letudom mosni, nem igaz???? :D Jövő héten jönnek Anyuék, velük is kimegyünk, mert kincsekre lehet szert tenni :D Az én hasamra is rendszeresen azt mondják, hogy kicsi.....De engem nem érdekel.....Mindig mondom, hogy nem baj, mert szülés után egy hónappal már fogom tudni hordani a régi gatyáimat :D :D Ennyi!

Nyusztika- Mi Linz mellett lakunk, egy Marchtrenk nevezetű kertvárosban :wink: Gratula a kiscsajhoz :D

Ritya- MI volt az UH-on??Nagyon szép cuccokat szereztél be, gratula :D Most olvasom,hogy minden rendben Tamás babával, ez szuperrrrrr :D

Dorka- Végre akkor megvolt a hőn áhított shoppingolás, juhéjjjj :D Kérünk ám fotót a szerzeményekről :lol:

Eclipse- Kitartás a 3 hét melóhoz ( -4 nap) :D Hajrá Balatonalmádi :D

Csillag- Nagyon ügyes Bencus a pelenka dolgot illetően :wink: Akkor a ti babátok sem lesz egy madárcsontú :D Én is kimosom, kiválogatom és zacskókban teszem novemberig a babacuccokat....Sajnos nálunk páromat a szülésre nem akarják elengedni a munkahelyéről, úgyhogy nem tudom mi lesz....Remélem nem egyedül kell szülnöm, mert az fasza lenne :shock:

Angie-Én " csak" 30 éves vagyok, de a lehajolás nekem is nehezemre esik, derékfjással küzdök jó régóta, és most, hogy írtad magamra ismertem, hogy a pocim is sokszor bekeményedik ha pl cipőt kötök..... :roll: Ez eddig fel sem tűnt :D Nem baj, már nem kell sokáig kibírni, és olyan jutalomban lesz részünk, ami mindent feledted :wink:

Navared- Örülök, hogy minden rendben veletek :wink: Erről a Phipolphenről én is azt hallottam, hogy eléggé kiüti az embert!! :roll:

Haynii- Olasz nyelvet imádom, a középsuliban az volt a második idegennyelvem, de akkor nem érdekelt, inkább Uno kártyáztunk az órán, így a Bon Giorno-n kívűl más nem maradt meg :D ( Ja és Anyum olasz-orosz szakon végzett az Eltén, szóval..... :roll: :D )Na ezt a suliban nem hírdettem anno :D

Berni- Én vettem Sensitive-es mosószert és öblítőt, azzal mosom a kiscsaj cuccait :wink:

Henne- Vettetek valamit az Ikeában??

Eszter- Köszi a Maccs híreket!

MACCS- Veletek vagyunk, innen küldjük a pozitív energiákat Kitti babának, hogy a lehető legtovább kihúzza odabent!!!!!!!!!!Legyetek erősek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Telokin- A szakdogádat reméljük 5-re osztályozza a tanár Úr :D

Rabbe- Az ovónők szempontjait is meg lehet érteni, sok a hülye szülő is gondolom :? :D

Én tegnap megint sokat pörögtem, kimostam a baba ágyneműket, lemostam a babakocsit, a huzatot, a műanyag -fém részeket lefertőtlenítettem, lefóliáztam....Gipszképeket csináltam, vasaltam, vásároltam, főztem..... :D Képzeljétek lehet a Zember nem fog kapni szabadnapot az esküvőre ( mondjuk még nem mondták biztosra), így vagy nem lesz esküvő vagy október 26-án lesz, ami itt kint egy ünnepnap, otthon pedig munkanap....Viszont pont akkor kezdem a 9-ik hónapot.....Szerintetek nagy felelőtlenség akkor hazautazni az esküvő miatt Sopronba?????Nem tudom mi tévő legyek :roll:

És akkor a képek a szülinapról, illetve a 29 hetes Lili-pocakról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Mindenkit puszilok!
Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Rodi- Én sima kamillás Gabi babakrémet használok, nagyon jó zsíros, eddig nincs striám, remélem nem is lesz :wink:

KépKép
gyancsi
 
 


HALLIHÓ!

Rodi: Én nem tudom van-e striám, mert nem látom: ))) de én a tesómtól kapott dm-es babylove "schwangerschaftsöl"-t használom: )
Nagyon jó terheskrém, és jó illata is van..
a drágám is beindul tőle, mindig ő akar vele kenegetni: )

Rabbe:
Tök igazad van! bár én nem vagyok óvónő, ismerek egy pár olyan szülőt hogy hajjjaj... nem lennék a gyereke!
Van azért olyan is, ami nem lehet egyszerű hogy az illető 2 vagy 3 műszakban dolgozik, és egyedül neveli a gyerekeket, nagyszülő meg nincs... Na erre mit lehet lépni??? ugye meló kell, segítség nincs... remélem soha nem tudom meg milyen szar helyzet lehet....

Ancsa:
Tuti jó buli volt: )
Az esküvőre remélem kap A Zembered szabit: ) Flohmarktra én is kimennék, de itt ami van az igénytelen!!! Nem kincseket, hanem szemetet lehet csak találni. Meg Sajnálatraméltó öregeket, akik a kis pénz reményében minden régi kis kincsüket eladnák.... ezekért összeszorul a szívem :cry:
Nem tudsz valami német vagy osztrák "vaterás" oldalt?

Beleszerelmesedtem egy babakocsiba, de magyarországon már csak egy darab van, és nem is lesz többet.....hátha kint még kapható :?

A pocival kapcsolatban köszi mindenkinek a hozzászólást: )) teljesen megnyugodtam: ), majd gyorsabban belepasszolok a régi cuccokba: ))

na megyek meg"kergetem" a púpomat: ))

pusz Eta

Kép
Kép
eta
 
 


Sziasztok! Én sem tudnám itthon tartani a fiamat. Már szombaton kérdezgeti hogy mikor lesz már hetfő. A 3 hetes szünetet is alí bírta ki. Ő családi napközibe jár amit az önk. fizet (a kaján kívül) mert a nagyoviban nincs elég hely. 10en vannak összesen. Tavaly talán 1szer volt 2 napig beteg. Értelmes gyerek és meg fogom tudni neki magyarázni hogy az első 2 hétben ne puszilgassa nagyon. Fertőtlenítes: a ruháknál ez a kifőzést jelenti? Én nem fogom. Öblitőt nem használok (plusz vegyszer, amire szerintem nincs szükségünk, a ruha alig lesz tőle puhább). Vasalni max az első 3 hónapban fogok, kivéve a textilpelusokat, amivel a nyálát törolgetem.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok! Én sem tudnám itthon tartani a fiamat. Már szombaton kérdezgeti hogy mikor lesz már hetfő. A 3 hetes szünetet is alí bírta ki. Ő családi napközibe jár amit az önk. fizet (a kaján kívül) mert a nagyoviban nincs elég hely. 10en vannak összesen. Tavaly talán 1szer volt 2 napig beteg. Értelmes gyerek és meg fogom tudni neki magyarázni hogy az első 2 hétben ne puszilgassa nagyon. Fertőtlenítes: a ruháknál ez a kifőzést jelenti? Én nem fogom. Öblitőt nem használok (plusz vegyszer, amire szerintem nincs szükségünk, a ruha alig lesz tőle puhább). Vasalni max az első 3 hónapban fogok, kivéve a textilpelusokat, amivel a nyálát törolgetem.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Rabbe - én már tegnap 1/4 4-kor ott toporogtam kis Atiért, hogy elhozhassam. :D Még az uzsonnát sem fejezte be, kint ültem a padon, és vártam. Ma inkább 3/4-re megyek, hogy ne zavarjam meg az uzsonnát.
Mi ma reggel 6-kor már játszottunk, délután, mikor hazahozom, akkor összebújunk. Én is ott nézem vele a kisvakondot, pom-pom-t, vagy amit akar (saját ötlete, nem én tuszkolom dvd-t nézni, hogy legyen csendbe). A játékában igyekszem maximálisan részt venni - nem szól alaphangon a tv, csak ráfigyelek - nem csak fél szemmel, csak annyi, hogy próbálok vízszintbe lenni, már amennyire lehet. Minden este két mese van, egy apától, egy tőlem. Amikor bölcsis volt, fél 7-re jártam dolgozni, hogy 3-kor befejezve a munkát 3/4 4 - 4 körül elhozhassam, de persze nem tudtam konkurálni a helyben dolgozókkal, mert nekem Pestről kellett Gödöllőre hazajönnöm. Ez alapján talán nem tartozik a hányatott sorsú, nem törődöm szülők gyerekei közé.

Rodina - még azt hiszem nincs csíkocskám - kenem rendszeresen, de múltkor sem lett a terhesség alatt. Viszont tejbelövelléskor szétment az egyik cicim. Szóval az még egy veszélyforrás.....

Gyancsi - küldj egy kis energiát!! Lehet idő miatt, de most lent a pocim is fájdogál, többek között ezért sem csinálok ma semmit, inkább csak pihengetek. Ma akartam folytatni a konyhát. Lassan, komótosan tudnám csinálni, de ma még így sem.....
Nehogy má ne legyen szabi az esküvőre!!!! Én félnék utazni a 9. hónapban akár fele olyan messzire is..... ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs én még nem is gratuláltam. Sok boldogságot Nektek, és üdv a szerencsés Zemberednek, akinek ilyen helyes, bomba, energikus csajszi lesz a felesége. A szülinapi képek naggggggyon jók!!!!!!!

Eta- igen, a bolhapiac valahogy más értelmezést kap kint, mint itthon. E-bay-t próbáltad? Mondjuk www.e-bay.at?

Angie - 10 fős csoport az szuper!!! Itt 25 gyerkőc van egy csoportban. Valószínűleg nem ússzuk meg a betegségeket, de remélem azért jelenteni fog valamit, hogy Ati bölcsiből ment oda, az immunrendszere kapott némi kiképzést. Már ott túl lettünk a bárányhimlőn.

Egyébként már megjártam az okmányirodát, elhoztam a bölcsiből az ágyneműt, és kövezzetek meg - elugrottam a szomszéd utcába kocsival! a kozmetikába szempilla és szemöldökfestésre :oops: De már annyira lepukkantul néztem ki.......
Viszont most már csak pihenni fogok, amíg kis Atiért nem indulok.

Maccsal mi lehet? És ahogy néztem Eszter - a hírhozó - vonalzóját, számára ma nagy nap van. Hajrá-hajrá!!!!!! Csak jó híreket szeretnék mindkét irányból!!!! :wink:

mikegirl
 
 


Mikegirl, most még csak Eszterről tudok jó hírt mondani, de remélmem, Macsékról is érkezik majd minden szép és jó!
Szóval Eszternek sikerült!!! :D

Mindjárt visszaolvasok, de ezt nem hagyhattam ki :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok Csajok!!!!!!!!!!

Húú, Navared de jó, h. Eszternek sikerült :D Gratulálunk neki!!!
Te meg jól tetted, h. felhívtad a dokidat, és tessék pihengetni!!

Vikoo, valóban jó ötlet ez a doboz dolog, de azt hiszem én még várok a mosással, nem ruházunk be dobozokra.
Igazad van, a szüléstől nem kell félni, én azért mégis tartok tőle.....De próbálok arra koncentrálni, h. mi lesz a jutalmam :D
Szépséges a pocakod!!!!!!!!!!!
A nadrággal kapcsolatban nagyon rendes vagy, h. felajánlod!!!!!!Hááát nekem még sajnos a fél lábamra sem menne fel, pedig én is gatyagondban vagyok,de jók lesznek a cicagatyák.

Csajok, én szerintem szülés után tutira nem fogok beleférni a régi gatyáimba.....

Nyusztika, gratulálok a kiscsajszihoz!!!

Mikegirl!Remélem az én agyam is bekattan majd a szüléskor!
:D Gratulálok a száraz pelushoz!!!!Ja, és a nem várt pénzhez is!!!Legalább egy kis szerencse a szerencsétlenségben!

Angie, köszi az infót a magnéziummal kapcsolatban:)
Én 25 éves vagyok, de nekem sincs mindig kirobbanó energián, sőt....Egyre nehezebb kb. 2 hete..

Eclipse, hajrá Apa!!!!!!!!!!Tényleg le a kalappal előtted a meló miatt!!

Henne, nem kaptatok képet az u.h-n?

Eta, szerintem se foglakozz ezekkel a pociméretes beszólásokkal!Nekem is 1 hónapja kb. mindenki azt hajtogatta, pedig már akkor is volt pocakom, de aztán rájöttem, h. csak mondani akarnak valamit!!!
Én is azt a krémet használom, amit te!

Telokin, Virág majd jól elvarázsolja a konzulensedet :D

Ryta, örülök, h. minden ok volt a dokinál.

Csajok, én ilyen fertőtlenítéses mosáson nem is gondolkoztam egyátalán, gondoltam kimosom, ahogy acímkén van, és azzal a mosószerrel ill. öblítővel, amit mi is használunk!Ez így nem jó?

Gyancsi, hihetetlen egy nőszemély vagy!Szépek vagytok a képeken, és most megint nőtt egy nagyot a pocid szerintem!
Nem kap apjuk szabit?Az kemény?Hány km-t kellene pontosan megtenni a későbbi időpontnál?

Esküvőről jut eszembe: csajok mi ez a házassági anyakönyvi kivonatos dolog?

Hétfőn lesz a házassági évfordulónk.Semmi ötlet....
Nincs valami tippetek?

Puszi csajok

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Jaj, azt elfelejtettem írni, h. voltam tegnap a védőnőnél, 9 kg hízásnál tartok.Bár én többnek látom.....
Csütörtökön megyek dokihoz, elvileg ultrahang is lesz!

Szissz, Aranyoska merre vagytok?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Mikegirl, lábtéma dettó: hosszú, vékony és minden bő rá! Úh. inkább szélesedhetne kicsit, a hossza épp elég! :D
Gratula a lóvéhoz! Ez most tuti jól jön! :wink:

Ancsa, jut eszembe, vasárnap kacsasült volt anyóséknál párolt kápival és a husi zsírjába forgatott krumplival! Boooocs :oops:
De szemetek, h. nem akarják elengedni a férjed… basszus, azért megérthetnék, h. nem itthon vagytok és bárkinek szólhatsz, h. menjen veled szülni! :roll:
Ajaj, most olvasom, h. saját esküvőjére sem akarják elengedni? Én nem mernék bevállalni egy ekkora utat, de te tudod, h. hogyan érzed magad… de ahogy elnézem, miket csinálsz, elég jól bírod! :D
Képek nagyon jók!!! Csini vagy!

Rodi, én a kozmetikusomtól vettem csengőlinka krémet, azaz ebben az olaja is benne van és már 3-4. hónaptól használom… nagyon szép a bőröm, úgy értem nem száraz, repedezett és nem striás! Egyik nap fürcsi után ezzel kenem a hasam, mellem, fenekem, másik nap pedig zuhanyzásnál, még vizesen sima babaolajat használok mindenhova! Igazából, nem tudom, ha nem használnám, milyen lenne… :roll:

Eta, jajj de kis betűkkel írtad, pedig én is vágynék egy kis beindulásra! :lol:

Én Amway-es mosószert és öblítőt használok, szerintem ez tökéletes lesz a babaruciknak is! Nem vagyok a túlzásba vitt sterilizálás híve, bár ha hazaérek bárhonnan, az első mindig egy alapos kézmosás, de nem vagyok elvetemült ám! :lol:

Akik már túl vannak a 31. héten, ti is észreveszitek, h. már kevesebbet mozog a babci? Már valahogy más! Zorka baba eddig is elég finoman működött idebent, de most mintha többet pihenne! :? Remélem, minden okés vele! És nem érezte meg ezt a 2 napos gyógyszerezést! :? :shock:

Dorka, erről lemaradtam, h. reméled bekattan a te agyad is a szüléskor? Ez mit is takar pontosan? :D
Szerintem a mosási terved teljesen tökéletes, nem hinném én sem, h. ezt túl kellene pörögni!
Évfordulóra tipp: én nagyon szeretek fényképalbumokat csinálni szülinapra, bármilyen eseményre, csak lehet, ahhoz már kevés az idő…? Esetleg venni szívecskés medált (vagy másmilyet), ami ketté törhető és mindketten tudjátok hordani láncon… vagy ez nagyon gyerekes és tinédzseres? Most más nem ugrik be…

Nem vettem ám be több bogyót! A fene sem akar bedrogozva leledzeni! És igazából akkor keményedik, ha felidegesítem magam vmin v. már fáradt vagyok!

Nem akarlak tovább sokkolni benneteket, de a dokim emellett a nyugtató mellett írt fel még Dalacint, mert elég erős a folyásom... na persze ez sem ajánlott várandósoknak, hisz antibiotikum, de azt mondta, h. a folyás előjele lehet egy koraszülésnek is, vagy okozhat koraszülést és nem akarja, h. gond legyen... Vélemény? Vki (bocs, de nem emlékszem, hogy ki) írta, h. szedett antibiotikumot megfázás miatt... szóval csak nem lesz baj belőle, nem?! :roll:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: