Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lau: Köszönöm az ötleteket, majd bekukkantok abba a topicba, hátha találok valami jót. Te a homeopátiás bogyókat folyamatosan szedted, vagy csak akkor, ha úgy érezted kevés a tejed?

Boeszter: Szülés előtt semmiképp nem kell szedni, mert ez csak arra van, hogy növelje a tejtermelést, ha kevésnek találod. Egyébként én gyógyszertárban vettem. A Boiron cég terméke, Urtica Urens a neve.

Timcsusz: Ez a Milupa termék egy tea, vagy valami más? Hol lehet kapni?

Eszter
koeszter
 
 


Eszter: a homeopátiás bogyót azóta szedem, mióta megszületett a fiam. Nagyon bevált nálunk.
A Milusan is meg a Milford is. Ha a két szoptatás között eltelik 2 óra, már nyilall a mellem és van úgy, hogy a tej is megindul. Tehát biztosan növeli a tejmennyiséget.
Fejni két napja én is lusta vagyok, egyszerűen arra már nincs energiámKép Inkább sokat pihenek és sokat iszom, meg enni is megpróbálok eleget.

Igen, Milupa termék, Milusan a neve és granulátom. Gyógyszertárban biztos van, lehet, hogy bevásárolóközpontokban is kapni. A Milford teakeveréket biztosan meg lehet venni pl. Tescoban, Auchanban, Corában.

Megyek, mert sírdogál a cseppemKép

Lau
lau
 
 


Timcsusz, Koeszter, nektek is nagyon köszönöm!

Csirkesz! Nekem is pont ilyen dolgok jutottak eszembe! Sok hasonlóság van köztünk! Sajnos, én nem töltöttem sok időt vele, mert a családi viszonyok nem éppen jól alakultak, de azért a nagyapám volt, és szerettem. Sajnálom, hogy nem tudtunk eleget beszélgetni. Csak azt remélem, hogy most békében nyugszik!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen!

Jegyzetelem ám szorgalmasan a szoptatós jótanácsaitokat! Ki is tűzöm a listát a Kismama naptárra, hogy szem előtt legyen, amikor majd kelleni fog.

Olyan ügyesek vagytok! Annyi mindenre van energiátok!

Puszi mindenkinek!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

 
 

Lau: Eddig én is folyamatosan szedtem, csak nem voltam biztos a dolgomban, mert elvileg minden homeopátiás termék a "betegséget" kezeli, de ha egészséges az ember, akkor pont hogy azokat a tüneteket váltja ki, amik leginkább hasonlítanak a beteg panaszaihoz. Ebből azt gondoltam, hogy ha rendesen megjött a tejem a bogyóktól, és továbbra is szedem, akkor talán újra elapasztja. De ha neked teljesen bevált így, akkor én is ezt fogom csinálni. Köszönöm a gyors választ!

Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok csajok!!

Sajna megint alig van tejcim:-((((( Jön valami, de Bencinek nem elég meg ráadásúl olyan híg lötty féle:-(( Pedig azt hittem csak átmeneti dolog lesz és ez a milupás valami bevált, de most megint magam alatt vagyok:-((((Benci most éjjel nem sírt.3 óránként felkellt, adtam neki ('hál istennek volt fagyasztott tej még a szép időkből)tejcit és 1/2 4 körül be aludt végre 1/2 8 ig.Talán ez az infacol tényleg bevállik nekünk.Eddig a hasikájáért aggódtam most meg a tejci miatt, de azért nagyon!!!!Érzem kezdek depis lenni:-((((((
Csirkesz? bevállt a fürdetés, etetés sorrend?

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Sziasztok lányok!

Timcsusz: én is így jártam mint te,csak én annyira bepánikoltam,hogy rögtön tápszert adtam Márknak.Aztán szép lassan a maradék tejem is elment.
Ha elfogadsz egy két jó tanácsot:
-igyál nagyon sokat
-ha úgy érzed éhes maradt a bébid,jöhet a tápszer már csak azért is mert különben te tök ideg leszel
-DE mielőtt tápszert adsz előtte is szopizza ki a tejcsit és csak utána jöjjön a cumisüveg,mert ha kihagysz egy szopit akkor még kevesebb lesz a tejcsid...és akkor még egyszer tápszer kell,még egy etetést kihagysz-így 3 hét alatt teljesen elapad a tejed
-és tudom nincs ereje már az embernek ilyenkor de fejni kell,hacsak 30-at tudsz kisajtolni akkor is,mert minél többször szopik a baba(vagy fejed) annál több tej termelődik
Sok sikert!
Kár hogy nekem ezt senki nem mondta és én rögtön tápszert adtam.... de jövőre majd már okosabb leszek.

Sziasztok
kismuki
 
 


Kismuki: nagyon ari vagy és köszönöm:-)) Próbálok minél több lét benyelni és, ha fejni nem is, de többször rakom cicire Bencit.A bal mellemben már több tejci(féle) jön ki a jobból még mindig semmi:-((( Nem szeretnék tápszert inkább igyekszem tejcit termelni!!!

Kéthetesen még mindíg meg van a köldökcsonkunk:-((Bár egy picit véres és lóg is.Szerintetek mikorra esik le? Utána ugyanúgy kell még kezelni és meddíg??

Timi

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Timi,nekünk a 3.hét elején esett le,utána amig még váladékozott addig hintőporoztam de már víz érte (lehet nem kellett volna még) Ha leesik a csonk azt hiszem akkor már nem kell alkohol.
Nektek is odaadták a köldökcsipeszt a kórházban?
kismuki
 
 


Timcsusz: Te nem próbáltad ki ezeket a homeopátiás bogyókat? Én is ittam már mindenfélét, de nekem sem segített semmi, kivéve ezt.
A tejcsim nekem is jön-megy, és én is megijedek mindíg. Sajnos nem tudom mitől függ a tej mennyisége, de pihenni és sokat inni tényleg érdemes.
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy a bogyókat mindenképp érdemes megpróbálni, eddig bárkivel beszéltem erről, mindenkinek segített (bár az elején én sem hittem).

Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok!

Láttátok tegnap a Szülőszobát? Az Uzsoki volt benne és Csapó doktor.
Nekem tetszett, csak fura volt, hogy olyan pici a szülőszoba, hogy csak lapjával férnek el a kismama mellett, és hogy a doki szinte félrehúzódott, és nemigen ment oda a nőhöz.
Persze aztán lehet, hogy ez jó a kismamának. Nem tudom, milyen lelki állapotban van akkor az ember.

Figyelem a levelezéseteket a szoptatásról, és már előre tök jó tanácsokat adtok! Jegyzetelek ám! :-)

Szerintem, ne aggódjatok és szorongjatok a tejcsi miatt, mert itt is úgy lehet, mint a teherbeesésnél: minél jobban görcsöl rajta valaki, annál kevésbé sikerül. Minden rendben lesz, csak legyetek kitartóak!!

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, én is az Uzsoki Kórházban gondolkodom, a szobákról és az ellátásról sokat olvastam. Abban tudtok segíteni, hogy a szülés felkészítő tanfolyamra hogyan lehet jelentkezni, stb... Az apás szülés lehetséges-e és ha igen, akkor lehet-e bent mellette még egy személy, mert azt hallottam, hogy manapság már 2 fő is bent lehet a szülésnél. Dr. Szűcs Gézánál szült már valaki, vagy hallottatok felőle, mert nekem őt ajánlották. Előre is köszi minden infót és gratulálok mindenkinek, aki mostanában lett édesanya!
jeanmarie
 
 


TimcsuszKép
Most rohanok, és csak annyira futja, hogy tényleg ne parázzKépKépKépKép, az a legrosszabb a tejcinek. Fő a sok folyadék, de egy csomó jó tanács van a Márta Guóth-Gumberger és Elizabeth Hormann "Szoptatás" c könyvében. Én már kétszer végigolvastam, és a gyerek ágya fölött tartom, Nagyon hasznos könyv, csak ajánlani tudom, és szerintem sokat segíthet. Vagy a www.lll.hu weboldalon is körbenézhetsz, ott még tanácsokat is adnak minden szopis problémával kapcsolatban. (Ezt az őszi topikból tudom, szükségem nem volt eddig rá.)
A fürdetési trükk nem jött beKép Most az az új taktika, hogy akkor fürdetjük estefelé, amikor ő alvásból felébred. Ez 6 és 8 között bármi lehet. Így már két este is megúsztuk csupán 1 órányi hisztivel, és ez már jobb, mint a 3 órás sírásKép

JeanmarieKép
Üdv nálunk, a hétvégén ígérem válaszolok, de most mennem kell, vár a gyerkőcömKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Eszty: én is láttam tegnap a SZülőszoba c. műsort. Az én dokim is Csapó és meg kell mondjam, elég visszafogott volt a műsorban. Talán azért, mert a kamera vette.
Én mindkét fiamat nála szültem, és végig a szülés alatt ott állt mellettem, volt, hogy az ő kezét fogtam meg, mikor biztatásra volt szükségem (sajnos, a férjem épp nem volt velem, leírtam a születéstörténetemben, miért). Viccelődik, persze, nem bántóan, és mindig segít, nem kritizál, hanem ott van mellettem.
A tegnapi műsor alapján nekem se jött volna le a valós természete, de mivel nem az egész szülést vették fel, több órán keresztül, ezért tűnt úgy, mintha nem is ment volna oda, nem segített volna annyit.
A szülőszoba tényleg nem nagy, több ilyen kisebb beugrót alakítottak ki egymás mellett.

Majd még írok, nekem is mennem kell mostKép

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Jeanmarie: én csak decemberben fogok szülni, de azért pár dologra válaszolok. A felkészítőre nem kell jelentkezni, csak simán eljössz: minden szerdán van a Faházban (portásbácsi elmagyarázza, amúgy az Uzsoki kertjében van), este 17:00-tól, és kb. 2 óra hosszat szokott tartani. Minden alkalommal meghív valakit a pszichológusnő (nagyon érzékeny, fiatal dokinő). Legutóbbi kettőn nem voltam, mert a dietetikus nem nagyon érdekelt és nem voltam valami jól, múlt héten meg nem is tudom, mi volt a téma.
Apás szülés lehetséges. A második emberről még nem hallottam, de szerintem az kicsit sok már, főleg, ha ennyi hely van a szülőszobán: kicsit nyomasztó, ha ott nyomorognak körülötted: nekik is , neked is. És szerintem akkor úgyis minden nő nagyon befelé fordul, és vannak pillanatok, amikor még a párjukat is ellökik (csak elmesélés alapján tudom). Szóval nekem elég lesz csak ő, de persze ttől még te gondolhatod és szerethetned másképp. :-) De é tényleg nem hallottam erről. Én csak abban gondolkodtam, hogy ha a párom esetleg nem jönne be (mert kötelezni sosem akartam, vagy erőltetni), akkor a hugicám jött volna be. Dr. Szűcsről semmit sem tudok, sajna.

Lau: nekem nem ő a dokim, de ráismertem, hogy találkoztunk. A magánrendelője nagyon szép. Habermajeré ennél sokkal szerényebb, de azzal is tökre meg vagyok elégedve, mert nagyon kedves.
Nekem is eszembe jutott, hogy nem vették az egész terhességet, és talán azért tűnik visszahúzódónak, csak fura volt. Azt hittem, direkt. Valahol olvastam, hogy sok helyen a doki a háttérben marad, és a szülésznő viszi az egészet, a doki csak akkor lép közbe, ha kell, így azt hittem, ő is ezt az elvet vallja. De mindenesetre egy nagyon megnyugtató kisugárzása van: érezteti a kismamával, hogy ura a helyzetnek, és ezzel nyugalmat sugároz.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Jeanmary!
Eszty leírt mindent, amit én is írni tudtam volnaKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Hali csajok!!

Ma leesett a köldökcsonkunk!!!Kismuki a csipeszt mi is megkaptuk a korházban.
Eszter: apa ma reggel hozott nekem ilyen homeós bogyót.Azt írták napi 5-öt kell benyelni .Asszem kipróbálom:-)Bár képzeljétek van tejcim újra:-)))
Egész hétvégén nyomtam magamba a lét meg a leveseket és csak fejtem és fejtem...amint több tejcim lett Bencust egyből rácsatlakoztattam a cicimr. Csodálkozott is, hogy most jön is valami:-))Csak úgy pislogott azokkal az acélkék szemeivel:-))szóval tejtermelés talán beindúlt, de a bogyókat is kipróbálom.Szeretnék egy tejcsárda lenni:-)))))
Csirkesz: köszi a tanácsot:-)

Csajok, mennyi időre vihetném le a lurkót? Most lennénk levegőn elöször.

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Sziasztok!!

Timcsusz: Ügyi vagy! Menni fog! Akartad, igyekeztél, csináltad, és lám, van is eredménye! Irigylem a kitartásodat. Remélem, nekem is lesz elég majd anno.
Én is átolvasgattam a www.lll.hu oldalt. Vannak nagyon jó dolgok rajta.
Most nagyon szép idő van,de ha most viszed először, szerintem csak pár percre, nehogy összeszedjen valamit, és neki ez még szokatlan lesz. :-)

Van egy kérdésem mindenkihez, de biztos hülyének fogtok nézni. Az olyan fejőmasinákkal, amikre zacskót vagy üveget lehet csatlakoztatni tiszta sor, hova megy a tejcsi. De mi van például az elektromos pesztonkával, aminek csak a szívója van: hova megy a tej, és hogy kell beletenni valamibe? Zacskóba csak az AVENT-tel lehet? A kézzel fejésnél meg végképp nem értem, hogy kerül üvegbe. Erről semmit nem láttam az lll oldalon. Ennél a részletnél leragadtam.

Én is beszerzem majd időben a homeo bogyókat, biztos, ami biztos. Meg csipke-hibiszkusz teát. Az ivással nálam nem lesz gond, én állandóan iszom.

Puszi mindenkinek,

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Jelentem, október 9-én, szombaton este megszületett kisfiunk, Márk, egy elég hosszúra sikerült (reggel fél 6-ra értem a kórházba és este 3/4 8-kor érkezett meg a babó)szülés folyamán. A kórházzal nagyjából meg voltam elégedve, a doktor bácsival teljesen, 100%-ig, szombaton jöttünk haza, mivel kaptunk egy bakteriális fertőzést és erre antibiotikumot + Márk baba besárgult, erre kékfényezték - szóval volt ott minden.
Még xsak átfutottam, amit az elmúlt héten írtatok, de megnyugodva olvastam, hogy nem csak az én kisfiam ordít éjszaka órákig... Első éjjel majdnem sírtam, aztán másnap kijött a feszültség, ahogy a kicsi elaludt, én fakadtam sírva apa karjaiba:-) , tegnap már számítottunk rá, és szerencsére csak 2 órát sírt az előző éjszakai 4 helyett...
Tejem van elég, remélem, marad is, és annak ellenére, hogy 2 napig fejt tejjel, üvegből etettem Márkot, ma már újra vígan cicizik, igazi kis tejissza a gyermek...
Remélem, mindenki - mamák, babák egyaránt - rendben van, próbálok majd erre járni, amennyit a kisfiam engedi.
Ja, Csirkesz: a doktornénid egy imádnivaló ember, az egyik szobatársam nála szült, naponta többször látogatta, meg is jegyeztem, hogy ha nem ragaszkodnék a doktor bácsimhoz, biztos hozzá járnék. Isteni a humora, nagyon odafigyelős, bár engem nem "kezelt", de ennyi benyomás után is ajánlom őt (is) mindenkinek - főleg, ha női orvost akar.
Szüléstörténetet leírjam? Nem tudom, érdekel-e titeket, röviden annyit, hogy a császáron kívül asszem mindent "kipróbáltunk", amit a szülés során ki lehet, és örök hálám az orvosnak és a páromnak, hogy végig mellettem voltak. Nélkülük nem ment volna!
Mindenkinek jó babázást, a pocakosoknak sok türelmet, kitartást, és figyeljetek a hidegfrontokra!:-)

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Persela: Gratulálok!!

Képzeljétek most voltunk babaúszáson,csuda szupi volt.Manó is élvezte nagyon és nagyon ügyes is volt.Igaz a végére nagyon elfáradt,és sirizett egy kicsit.Na de aztán amikor ,megpróbáltam lezuhanyozni őt,akkor úgy elkezdett visítani,mintha nyúznám.Remélem meg fogja szokni a zuhit is.

Sziasztok

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Persela: Gratulálok!Kép az első időszak éjszakai sírásai elmúlnak majdKép nálunk is már csak enni kel fel a pici, aztán alszik tovább, sírás nélkülKép
viszont napközben annál inkább igényli a foglalkozástKép

most megyek, majd még jövökKép

Anita: láttad a dokinkat a Szülőszoba c. műsorban?

Lau
lau
 
 


Sziasztok!
Gratulálunk mi is Persela,akkor már két Márk baba is van ebben a topikban.Kíváncsi vagyok,hogy ti becézitek-e valahogy,mert nekünk mindenki azt mondogatta,hogy a Márk az azért nem jó név,mert nem lehet becézgetni.
Én epekedve várom a szüléstörténeted,főleg ahogy írtad,hogy a császáron kívül minden volt...nem lehetett könnyű.Szóval ahogy lesz időd írd le nekünk!
Én is néztem a szülőszobát,nekem ugyan a Tiba volt a dokim,de a Csapó is vizsgált egyszer kétszer és ebben a részban tényleg sokkal visszafogottabbnak tűnt mint amilyen igazából.Ti akik nála szültetek mondjuk jobban tudjátok.

Lányok még most használjátok ki ezt a napsütést mert az utóbbi 3 nap ezzel az állandó esővel katasztrófa volt,Márk teljesen megkergült itthon.
Szóval ki a szabadba!!!

Kismuki
kismuki
 
 


Sziasztok!

Persela: én is gratulálok!!! Jó egészséget kívánok nektek!

Lányok, akiknek már van babájuk, ti mikortól vittétek ki sétálni már úgy a babócát, hogy nem kellett előtte elaltatni, és fennt volt? Bence most 2 és fél hónapos, de ha nem altatom el séta előtt, és ébren van, akkor bizony sírni kezd, és jöhetünk rögtön haza. Ez kicsit fárasztó, mivel ha elalszik előtte, akkor is félek mindig, hogy séta közben felébred, és akkor "jajj nekem"!

Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok!

Persela: NAGYON GRATULA!!!!! Végre itt! Nár hiányoltunk! Gondoltuk, hogy elérkezett a babóca!! :-))
Nagyon várom a szüléstörténetedet!! De azért ugye a fogó és a vákuum kimaradt? Én azoktól rettegek, mármint a baba miatt, annyi rosszat hallottam róluk. a majd van egy szusszanat időd, írd meg nekünk!!! De olyan megnyugtató, hogy a kórházzal és a dokival minden OK! Melyik szobában voltál?

Puszi nektek, és minden jót!!

Lányok: nektek is sok puszit és kitartást!

Anita: milyen idős korban leget babaúszásra vnni a picit? Én úgy hallottam, hogy amikor már magabiztosan tud ülni, vagyis 6 hónap körül? És a baba-mama tornát pedig már 6 hetesen el lehet vele kezdeni. Tudtok róla valamit?

Puszi mindenkinek!

Most megyek Habermajerhez rendelésre, szokásos rutin, 32.hét.

puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Kedves Anyukák!
Valaki meg tudná nekem írni a pszichológus Mariann telefonszámát (ő szervezi a felkészítő foglalkozásokat)?
Eszter, sétálni bármikor viheted a babát, a levegő hőmérséklete nem okozhat problémát, csak a túl nagy páratartalom és a légszennyezettség. Tehát esős ködös nyirkos időben keveset tartózkodjatok a levegőn, viszont akár mínusz 10 fokban is sétálhattok,ha derült az ég. Az én kisfiam novemberi, és 9 napos korától minden nap kint volt, bár mi kiköltöztünk Budapest mellé. (Előtte a 6. kerületben nem biztos, hogy órákig sétáltattam volna.) A levegőztetés nem hobbi, hanem az oxigéndús környezet kedvez a gyermek fejlődésének, ezt kell szem előtt tartani. Tehát tilos kisbabát olyan helyen sétáltatni, ahol keringetős klímaberendezés van, pl bevásárlóközpont. Itt számos kórokozó és mikroszennyeződés kering a légtérben.
Szoptatás serkentésére minden olyan dolog jó, ami serkenti az anyagcserét, fokozza a vérbőséget. Pl. fél pohár vörösbor (ez még nem károsítja a babát), meleg vizet gyengéden zuhanyozni a mellekre, és sajnos sokat kell enni a kezdeti időszakban. A fejés szintén serkenti a tejtermelést, vagy a gyakori mellretétel.
Most hirtelen ennyi jut eszembe, jó babázást!
tigris
 
 


Tigris: Köszönöm a segítségedet. Igazából, nem a levegőztetéssel van gondom, hiszen a kisfiammal már két hetes korától minden nap sétálok, csak az a problémám, hogy előtte el kell őt altatnom, hogy ne sírjon séta közben. Az lett volna a kérdésem, hogy mikortól lehet úgy kivinni, hogy előtte nem kell álomba ringatnom felöltöztetve az erkélyen (ez elég macerás dolog séta előtt).
Eszter
koeszter
 
 


Jó reggelt lányok!
Eszter:én sosem altattam el Márkot séta előtt otthon,pedig ő is novemberben született,de ahogy kimentünk a levegőre 5 perc alatt bealudt a babakocsiban.Lehet hogy nyekergett egy kicsit,de ennyi.Szerintem ha jól lakott otthon,utána mire összekészülődtök eltelik fél óra és mire kimentek addigra el is fog fáradni.Ha sírdogál egy kicsit az sem tragédia...
Képzeljétek tegnap levágtam 3 mm-esre Márk haját.Halál rosszcsont feje lett így,majd valamikor megpróbálok feltenni egy képet.
Kismuki
kismuki
 
 


Sziasztok!

Kismuki: Az én Bencém ilyenkor nem sirdogál, hanem szinte üvölt (sajnos).
Annyira aranyos az a kép a kisfiadról, ami most van feltéve. Ezek szerint ő már 1 éves lesz. Mennyi idős volt mikor kinőtt az a haja, ami már megmarad, vagy ez még nem az?
Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok!

Eszter:3 hónapos kortól lehet babauszira járni.

Lau:megnéztem a szülőszobát,és nem csalódtam a dokiban.Én nála szeretném szülni a következő babát is.

Hogy bírjátok ezt a rossz időt.Nimród teljesen meg van zakkanva,hogy nem tudunk nagyokat sétálni.

Leírtam végre a szüléstörténetemet,ha akarjátok olvassátok el.

Sziasztok : Anita
<!--attachment: Sz_l_sem_t_rt_nete-122041.doc*mime_msword.gif*application/msword*25.1**Sz%fcl%e9sem+t%f6rt%e9nete%2edoc --><center><pre>
Kép
Szülésem története.doc (25.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok Lányok!

Két hétig rossz volt a számítógépünk, ezért tűntem el. Örömmel látom, hogy ezalatt is történt gyarapodás.. Gratulálok mindenkinek!

Persela mindenképpen írd le a szülés történeted, nagyon kíváncsi vagyok én is rá! Nem irigyellek az egész napos szülésért, az nagyon fárasztó lehetett.

Timcsusz: ezek szerint Bence is kettő van ezen a fórumon, meg Márk is.

Szoptatás: én nagyon utálom a teákat, így a laktoherb-ből is csak a kórházba ittam max. 1 litert. Utána homoktövis müzlit ettem (HÉBÉ márkájút, a többiféle készítménnyel ugyanis vigyázni kell, mert sokszor minden van benne, csak pont homoktövis alig), ami a jelek szerint bevált, mert nem volt semmi gondom a szoptatással, pedig Bencus már 4 és fél hónapos (még most is eszegetem, mert joghurttal nagyon fincsi). Egyébként, ha esetleg úgy látjátok, hogy mindenféle praktika ellenére mégis elmegy a tejetek, akkor nekem ajánlottak egy akupunktúrás embert, akinél a kezelés után úgy "tejel" a páciens, mint Riska tehén :-)) Ha bárkinek kell szívesen megszerzem az elérhetőségét.

Most rohanok, mert Kismaszat felébredt az erkélyen. Ha lesz időm még írok!

Ja, Mariann telefonszáma: 06-30/9899-864

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Anita: elolvastam a szüléstörténetedetKép Tényleg jó gyorsan zajlottak az események, annak idején Vera is mesélte, hogy gyorsan meglett a babóKép

Almadi: nem is hallottam még, hogy homoktövis müzli is növelheti a tejmennyiséget, mindenesetre lehet, hogy kipróbálomKép

Tigris: nagyon jó dolgokat írtál, kösziKép vörösbor jó ötlet, lehet, hogy ki is próbálom ma este apávalKép

Lau
lau
 
 


Sziasztok Lányok-Asszonyok!

Parsela: Gratula a bébihez, feltétlenül írd meg a születéstörténetedet!!! Kép

Csirkesz: Írtam neked magánban múlt hét pénteken, megkaptad?

Képzeljétek, ma voltam az Uzsokiban a 12. heti ultrahangon. Nagyon kedves volt Csombó Szilvia (remélem jól emlékszem a nevére), mindent megmutogatott, hogy mikor mit látok. Nagyon érdekes volt ki lehetett venni a kezén az ujjakat, az egyik lábát kinyujtotta, a másikat meg felhúzta. Kicsit izgultam, hogy minden rendben legyen, de szerencsére minden eredmény jó. Annyira boldog vagyok.
Egyébként szimpatikus a kórház. Közben bejött Sztakó doktor úr is, a következő kismamát ő vizsgálta, amíg nekem készítették a leleteket, hallottam, ahogy jópofizik, meg ő is szépen magyarázta annak a kismamának, hogy mikor mit lát.
Mostmár csak az van hátra, hogy bejelentsem a nagy hírt a munkahelyemen is, de még nem tudom, hogy adjam elő. Ti hogy csináltátok?

Kellemes esőmentes hétvégét mindenkinek!

Sweetlady
sweetlady
 
 


Sziasztok!

Sweetlady: a munkahely az egy érdekes dolog. Igazából én már tudtam, mire számítsak, mert nem én voltam az egyetlen kismama. Hozzám nagyon ragaszkodnak, de egy kicsit mindig saját személyük ellen irányuló cserbenhagyásnak vagy sértésnek veszik. Nem tudom, hogy írjam le ezt az érzést pontosan. Várnak vissza nagyon, tehát nem az a gond, hogy ezzel ők le is írtak, de sértésnek vették. Amikor a főnököd azt mondja, hogy nagyon örül, és hogy ez egy nagyon nagy dolog, de ugye azért tudod, hogy például Franciaországban a szülési szabadság csak 3 hét, akkor azért próbálnak egy kis lelkifurdalást kelteni, hogy még te érezd szarul magad, hogy terhes mersz lenni. Én a kezdetén nagyon rosszul voltam, émelyegtem, és majdnem elájultam lépten nyomon, és persze erőm nem volt, mert minden kijött belőlem. Emellett 12 órákat dolgoztam. Egyetlen egyszer fordult elő (már tudták, hogy terhes vagyok), hogy nem bírtam bemenni reggel, mert előtte nap semmi nem maradt meg bennem, és a 37 kilómmal nemigen voltak tartalékaim. Másnap a főnököm megkérdezte kedvesen, hogy ez gyakran fog-e még előfordulni. Hát, erre azt válaszoltam, hogy remélem, hogy nem, én sem élvezem. És én vezető beosztásban vagyok, egy 27 fős csapatot vezetek nem kis felelősséggel, a munkámat mindig elismerték (persze, csak hátbaveregetés szempontjából). Szóval nem "csak" beosztott vagyok (idézőjelben, mert én nagyon nagyra becsülök mindenkit, és senki nem lehetne vezető és jó vezető jó beosztottak nélkül, csak ezt a nézetemet feljebb nemigen osztják), vagyis nem lenne olyan nagyon egyszerű valakit a helyemre rakni. Persze, nincsenek nélkülözhetetlen emberek. Sok más okból kifolyólag is nagyon gondolkodom rajta, hogy nem fogok visszamenni, minden visszavárásuk ellenére is. Most a baba egy lehetőség: megváltozik az életem, és még most kéne változtatnom, mikor kaptam egy lehetőséget az élettől. Meglátjuk. Jöjjön a baba, aztán elgondolkodom, mit tegyek, merre induljak el. Lassan meg kéne állapodnom. A 12 órás munka baba mellett nem valami kecsegtető, főleg, ha sajnos nem sok perspektíva van benne: minden nap magamat kell felülmúlni, úgy, hogy maximumon vagyok. Ez fárasztó nagyon, és nem is sokáig lehetséges. A mérleg másik serpenyőjében pedig nincs semmi.

Na, ez hosszúra sikeredett, remélem, tudtam segíteni.

Mindenesetre, nem tudom elképzelni, hogy bármalyik munkáltató, a jópofizás ellenére, jól tudná ezt fogadni. Ha van jó tapasztalatotok, írjátok meg.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Februárban voltam 9 hetes terhes, akkor mondtam meg a munkahelyemen. Szerencsére nagyon jól fogadták, igaz, sosem csináltam abból titkot, hogy szeretnénk majd még egy kisbabát. Abban is szerencsém van, hogy egyszer már elmentem erről a munkahelyről babázni, és visszavettek. Most is visszavárnak, szóval kívánni sem lehet jobbatKép

Viszont én is azt hallom, hogy nem igazán szeretik egy munkahelyen, ha valaki babázni megy. Sőt, fel sem veszik néha, ha esetleg nem csinál titkot abból, hogy azért szeretne majd családot alapítani.
Igazság szerint én is szívesebben dolgoznék majd, ha visszamehetek dolgozni, 6 órás munkaidőben, de a munkaköröm 8 órás. Több olyan hely kéne, ahol részmunkaidőben lehetne dolgozni.

Amúgy meg a gyerekvállalással kapcsolatban nagyon sokan vannak a környezetünkben, akik csodabogárnak néznek minket azért, mert mertünk 2 gyermeket vállalni. Vállalnék én többet is, ha lenne rá anyagi keretünk. Nem is arról van szó, hogy nem tudok enni adni nekik, hanem a többi dologról. Vagyonokat kell fizetni már óvódában is, az iskoláról nem is beszélve.
Na mindegy, eltértem a tárgytólKép

Sweetlady: Szilvi nagyon aranyos szerintem isKép Nekem is csak jó benyomásaim vannak vele kapcsolatban.

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Sweetlady: nekem mázlim volt az én fönököm egy tündér-aranyos ember, három lánya van és 7 (!) unokája. Soha nem lehetett olyan fontos programja, hogy amiatt lemondja az unokákkal való találkozást, pedig felsővezetőként dolgozik. Szóval maximális támogatást kaptam tőle, és ahogy megtudta a hírt "az egyik szeme sírt, a másik nevetett", ahogy ő fogalmazott. Megbeszéltem vele azt is, hogy nem szeretnék 1 bébinél megállni, így a közeljövőben nem igen fogok visszamenni dolgozni. Ilyen főnököt kívánok mindenkinek!!!

Lányok! Kicsit intim a téma, de hogy álltok a szülés utáni házasélettel? Mert nekem elég gáz, pedig már több mint 4 hónapja szültem...

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!!

Hogy vagytok? Nekem ma nagyon nyomott napom volt és alig kaptam levegőt. És anyós is tett rá egy lapáttal, de mostmár itthon vagyunk végre.

Gabi: mit értesz azon, hogy gáz? Nem esik jól, vagy el sem juttok odáig, mert nincs kedved, vagy fáj? Sokan mondják mindegyik variációt. Nekem nincs tapasztalatom még, de sajnos nekünk már most is gáz. Igazából a 3-dik hónaptól szinte semmi sincs, mert mindenféle fertőzéseket kaptam, és át is adtam a párpmnak, úgyhogy miután rájöttünk, azóta nem nagyon erőltetjük. Az immunrendszerem kb. nullán van, a doki szerint normális, a babára nem ártalmas, és majd a szülés után minden rendben lesz, addig legyek türelemmel. Úgyhogy én attól tartok, hogy szülés után csak más okai lesznek, ami miatt gáz lesz, de biztosan lesz. Kicsit aggódok is miatta.
Puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Eszty: Konkrétan azt, hogy fáj és feszít. Azt hiszem elmegyek a dokimhoz, mert nem hiszem, hogy ez így túl normális lenne. (Mondom neki, hogy kapjon ki egy öltést, mert kicsit túlvarrt :-))
Na, de viccen kívül, ez mostanra már tényleg elég gáz. Még szerencse, hogy a férjem ilyen megértő és figyelmes. Lehet, hogy más pasi már megőrült volna ettől a helyzettől.

GAbi

Kép
Kép
almadi
 
 


Szia Gabi!

Értelek! Igazad van!
Mindenesetre biztos, hogy a doki a legjobb megoldás, és biztos, hogy fog tudni tenni valamit. Nem emlékszem, neked a Habi volt a dokid?

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!
Sweetlady:a munkahelyi problémáról én is hasonlóképpen tudok nyilatkozni.Egyik főnök sem örül annak ha valaki elmegy,de hogy őszinte legyek,ha nem örülnek,legalább tudod hogy meg voltak veled elégedve,különben csak annyit mondanának,hogy sok sikert!
Nekem is kb.25 embert kell irányítanom és inkább miattuk hezitáltam nem a főnökök miatt.A főnökeim azt várták,hogy fél év után visszamegyek,de fel kellett nyitnom a szemüket hogy kb.majd 4 év múlva látnak viszont.
Döntsd el meddig akarsz dolgozni,addig ne szólj amíg minden nem tuti és amig nem látszik,viszont hagyj nekik időd bőven az utánpótlás beszerzésére is.

Gabi:sajnálom,hogy ez van,én is féltem de szerencsére minden a régi a gyakoriságot leszámítva.Az egyik barátnőm is hasonló problémákkal küszködött és ő kapott egy síkosító krémet.Plusz próbálj meg teljesen ellazulni,adjátok le a babát egy estére valakinek,vagy úgy időzítsetek,hogy a bébi ezer% aludjon és te pedig ne legyél hulla fáradt.
Én az első fél évben állandóan fáradt voltam,ezért nem a szokásos esti összebújások voltak,hanem inkább Márk délutáni alvás idejére koncentráltunk.

Szóval sok sikert és kitartást mindenkinek!!!
kismuki
 
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat. Végül ma rávettem magam, hogy bejelentsem, elég jól foadta a főnökasszonyom. Azt mondta, hogy ez a legszebb dolog az életben, meg hogy milyen jó lesz nekem, és nagyon örül, de neki is az egyik szeme sír a mázik nevet, mert most új ember keresésébe kell fogni, és ez nem olyan egyszerü, mert elég speciális a munkám. Igaz én nem vagyok vezető, de így is napi 10-12 órát dolgozom, de mostantól ezt szeretném megváltoztatni, mert úgy gondolom, hogy előbbre való a baba és a saját egészségem, és szeretnék mindenféle tornákra járni, meg szerdánként arra az előkészítőre. Tényleg tudja valaki, hogy mi lesz most szerdán a téma? Remélem oda tudok érni.

Szép estét mindenkinek!

Sweetlady
sweetlady
 
 


Sziasztok!

Engem is érdekelne a szerdai téma, mert múlt héten sem sikerült eljutnom, így már teljesen kiestem a témákból.
Ha valaki tudja, írja meg.

Puszi mindenkinek, és minden jó lesz, meglátjátok!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Na megkaptuk a 4 hós oltást is.Nagyon féltem tőle ,azt semmio nem is volt.Van a kicsinek egy kis hőemelkedése,meg egyfolytában alszik.

Képzeljétek el,mióta iszom ezt a pickwikes csipkebogyó-hibiszkuszos teát,úgy beindult a tejem,hogy nem győzőm tömni a gyereket.Igaz ,3 litert szoktam meginni egy nap belőle Kép
Teljesen stresszben vagyok,más gyerek 4 hónapos korára már megduplázza a születési súlyát ,Nimród meg még a közelében sincsen.Ilyen 800,900,570,és legutóbb 640 grammot hízott.Lehet ,hogy csak én pánikolok rajta,mert a doki is azt mondta,hogy jól néz ki.De engem akkor is aggaszt egy kicsit.

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Anita, szerintem ne aggódj! Ahol tejcsi és kajcsi volt, ott gyerek éhen nem halt. Aúgy a születési súlyt onnan számítják, amennyire az első pár napban lefogy, nem a valódi születési súlytól.
Ha a doki meg van elégedve vele, a gyerek jókedvű, nem aluszékony, és szépen fejlődik, akkor minden OK, ne törödj a dekákkal! Biztos, hogy minden oké!

Jövőhéten megyek vérvételre, vizeletre és erre a streptococcus tenyésztésre. Nem tudjátok, hogy az a mintavétel miből áll? Csak simma kenetvétel? Remélem, minden OK lesz, és nem kell szednem antibiotikumot.


Puszi mindenkinek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Van egy eladó hordozókendőm ha érdekel valakit. Irányár:3500 Ft

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike
 
 
 


Sziasztok!
Remélem, mindenki jól van, mamák, babák egyaránt!
Megszültem (stílusosan) a születéstörténetünket, megpróbálom feltölteni, bár még sosem csináltam ilyet, azért remélem, sikerülni fog.
Mi jól vagyunk, most nem tudok sokat írni, mert lassan fürdetünk, majd jövök valamikor, amikor jobban ráérek:-)
Persela
<!--attachment: M_rk_sz_let_se-123509.doc*mime_msword.gif*application/msword*37.9*M%e1rk+sz%fclet%e9se*M%e1rk+sz%fclet%e9se%2edoc --><center><pre>
KépMárk születése
Márk születése.doc (37.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

remélem sikerül már megjelenítenem ezt az üzit.
Engem még érdekelne egy két dolog a Cserepesházban lévő baba-mama tornával kapcsolatban. Átlehet-e ott öltözni, illetve babakocsival be tudok-e menni vagy jobb ha kenguruval megyünk.

csibe
csibe13
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy egy kicsit belekontárkodok a szülés történetekbe, de arra lennék kíváncsi, hogy ismeritek-e Dr. Lukács Györgyöt.
(Mikor rendel a magánrendelésén, és mennyit szoktatok fizetni)

Előre is köszi az infot!

Niki

Kép
devnik
 
 


Sziasztok!

Niki: Én Dr. Lukács Györgynél szültem, és előtte is mindig hozzá jártam. A magánrendelésen keddenként rendel, vagy előző hét kedden, vagy hétfő délután lehet bejelentkezni hozzá.

Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok!
Niki, két és fél hete nála szültem a kisfiamat, ő volt az orvosom végig a terhesség alatt és remélem, még hosszú évekig ő is lesz! Kérdezz bátran, ha gondolod, akár e-mailben is. persela@freeweb.hu Elöljáróban, nagyon ajánlom őt, a magánrendelése keddenként van Zuglóban délután 4-től, bejelentkezni egy, de inkább két héttel előbb érdemes, a tarifáját szívesen megírom emilben.
Persela (+Márk baba, aki itt ficánkol a karomban, mert nem hajlandó a kiságyában maradni, kíváncsi a drágám:-)))

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Eszter, végre egy sorstárs!Kép

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Persela: köszi a történetet, nagyon jó volt olvasni téged.

Puszi mindenkinek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?