Új privát üzeneted érkezett!

oh, laptető ezt most Timinek küldöm. :D
snooopy
 
 


Sziasztok!

csak jöttem elbúcsúzni! majd csak 4. vagy 5.-én jövünk haza! mindenki vigyázzon magára! használja ki a nyár utolsó kellemes napjait!

Timi Drágám!
rád sokszor gondolok!!! legyetek nagyon ügyesek! legyen minden úgy, ahogy azt szeretnétek! puszilom Pocilányt! (nagyon kííííváncsi vagyok a nevére!!!) várom tőled az sms-t! :wink: :D a pakkot azért én mielőbb összeraknám a helyedben!!! :lol:

sok puszi Mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


na még 2 dolog ...

Tenci!
pelust egy csomaggal kell vinni a bölcsibe, aztán szólnak ha fogyóban van :D popsikrém, törlőkendőt is a szülő visz + EÜ-i csomagot (ez kell az oviban is csak kicsit eltér az összetétel. Bölcsiben havonta kell egy 100-as pzs, egy csom. szemeteszsák, ha már WC-s akkor 1 guriga WC papír, éttermi szalvéta, 300 csoport pénz ill. egy évben 4 db baba folyékony szappan) természetesen vinni kell ágyneműt, váltóruhát, benti cipőt 8)

Orsi!
:oops: tudom! nekem is betörtek a korábbi (első) lakásomba beköltözés után 2 hónappal. :oops: szar érzés volt! :oops:
Hajrá ovi!!! :lol: biztos jó lesz!!!

Timi!
zárcsere! hát igen! szerinted ha 2 éve nem tudtuk elvinni pénzhiány miatt akocsi szervízbe akkor ... :oops: de meglett, hogy mért fogyasztott városban 7,5-öt nekem :D megcsinálták és tegnap már légkondival lement 6,7-re!!! :lol: :lol: :lol: szegény "KICSI" kocsim! :oops: messze nem kényeztetjük és mégis milyen jól bírja! :oops: :lol:

na most már tényleg mennem kell ...

pusz, pusz

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 

 
 

Na a 6-ról lekéstem, mert ma már 25-e van és ugye, akkor már csak 5 nap! 8)
Háááááááááááááát.....remélem a ma éjszakát még egyben töltöm, mert holnapra tényleg maradt még egy kis feladatom és valahogy az éjszaka közepén most nem lenne "kedvem" ébreszteni sem Apukámat, sem Ritát! :oops: :roll: Magamat meg végképp nem! :D Tudom, ez nem kíváncsiság műsor, de eddig nagyon tündér az én Legkisebb Lányom, mert meghallgatta a kívánalmaimat! :wink: De azért 1/4 11-től "nyomtunk" egy bő fél órás fájást, de azóta hál'Istennek nyugton van! 8) koppkoppkopp!!!!
De ha mégis jönni akar, akkor úgy is jön, de remélem azért meghagyja valami "emberibb időre"! 8)

Vero!

Akkor Nektek nagyon jó utat és vigyázzatok Magatokra! (bár szerintem ezt már nem fogod olvasni!) :roll:
Sms-t meg természetesen küldöm! :wink: És jelentem pakkom készülget, de még nem teljes! :lol: :wink: És lassan a név is meg lesz! :wink:

Orsi!

Köszi a laptetőt, elfogadom! :wink: És ha nem baj, akkor arra használnám fel, hogy holnap esténél előbb ne kelljen indulnunk és be tudjam fejezni még azt a kis melót, ami hátra van! 8) Tényleg nem nagy ügy, de azért én szeretném Pocilány új szekrényébe bepakolni a dolgait! :wink: 8)
A vegyes csoport olyan, ahova 3-6 éves korig járnak gyerekek. Szóval nem egyidősek! :wink: Adriék ovijában nincs külön kiscsoprot meg középső meg nagycsoport, hanem 7 vegyes csoport van! Adriék pl. 29-en vannak. Ebből idén most 6-an lesznek 3 évesek...szóval újak/kezdők, akiket azoknak a helyére vettek fel, akik most szeptembertől iskolába mennek......a többiek 4-5-6 évesek. Remélem így érthetőbb. 8)
A jeleket azt az óvó néniknek kell(ene) "felkínálni" nyílt napkor vagy beiratkozáskor. Szóval elvileg nem ők osztják ki a gyerekeknek, hanem lehet választani. Legalább is nálunk meg a családban/baráti körben gyerekek akik járnak/jártak oviba, mindig/mindenhol így volt, hogy a gyerek/szülő választhatott jelet. :wink:

Tenci!

Avont fodrászommal ma elintéztem. Úgy hogy köszi, de nem kell fáradnod! :wink:
Mikey cucc meg van! 8) Csókol Anyád! :lol: :wink:


Téptem aludni! Légyszi drukkoljatok, hogy a mai napot....legalább is estig.....tuti egyben töltsem! Kösziiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! 8)
Szép álmokat Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Timi, mivel sms még nem jött remélem még egyben vagy. :D
és miért jó a vegyes csopi?? nem rossz, hogy nem egyidősek a gyerekek?
snooopy
 
 


Sziasztok!

Orsi!

Igen, még 2in1! :wink:
Bár Rita reggel felhívott, hogy minden okés-e, mert tegnap a SZI-ben 16!!! szülés volt :shock: .....gondolom a hidegfront is bejátszott. 8)
Bár ha a tegnap estére gondolok......lehet még a hétvége előtt kettőben leszek!? :shock: 8) :wink:
Vegyes csoport szerintem azért jó, mert a kicsik nagyon sokat tudnak tanulni a nagyobbaktól! És ahogy ez alatt a két év alatt láttam, a nagyobbak sem "maradnak le" a fejlődésben a kicsik miatt! :wink:
Mert vannak akik ezért "félnek" a vegyes csopitól! De szerintem ez igazából óvónő függő! Ha rendesen foglalkoznak a gyerekekkel, akkor nem lehet gond, akár vegyes csoportba jár egy gyerek, akár nem.
Az "egyidős csoportokról" nem tudok véleményt mondani, mert nem jár(t) olyanba gyerekem. Meg valszeg nem is fog! 8)
Szóval nekem/nekünk csak jóóóó tapasztalataink vannak a vegyes ovis csoporttal! :wink:
Nem tudom, hogy más gyerek hogy volt vele, de Adri pl. az első évben nem is nagyon játszott a saját korosztályával! Mindig jobban érdekelte, amit a nagyobbak csinálnak.
Ha nem ilyen "vegyes oviba" megy, biztos akkor is el lett volna, mert akkor meg azt szokja meg. :wink:
De ne tudd meg, hogy hogy be van sózva Adri amiatt, hogy jövőre már....elvileg....suliba mehet! :shock: :D

Többiek????


Nyaralóknak....Vero/Boszi......jó utat és nagyon jó időt ill. nyaralást! :wink:

Megyek, befejezem az ebédet! Ha tudok, még jövök!

Szép napot Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Uff...

Bocsi csajok ezer a melóm, úgyhogy mindig próbálok beleolvasni, mikor van egy fél percem, de nem jutok a végére úgy látom... :(

Timi,
ez már nagyon izgiiii :D Várom ám az sms-t én is :wink:

Orsi,
én a bölcsiben vettem azt észre, hogy Ancsa ugrásszerűen fejlődik - nagyon sokat tanult a nagyobbaktól. A másik oldalt majd most meglátjuk, mert a nagyok már átkerültek az oviba és most már ő lesz a nagy :lol:

Tenc,
nálunk is így van: nagy csomag pelus és szólnak ha fogy...mondjuk nálunk ezen kívül csak popsitörlőt kell vinni, de havi 80ból már nyugodtan megoldhatják a többit :roll:
Nem hűlt még le a víz nálatok? Én most nem néztem mióta hazajöttünk, de szerintem már nem túl meleg :(

Ren,

nagyon jók a képek, főleg Lindapopsi :D Iván meg nagyon kreatív :lol:

Vero,
jó utat nektek, érezzétek jól magatokat!!! :D
Kocsifeltörés meg... :evil: száradjon le a keze az illetőnek :evil:

Magunkról kicsit: nagyon jól éreztük magunkat, törpit is hazaszállítottuk tegnap, egész jól bírta a két napot a nagyiékkal :D Abszolút kitanulta hogy kell őket irányítani :D
ÉÉÉÉÉS: szobatiszta lett!!! :D :D :D Remélem a bölcsiben nem rontják el :roll: Péntek óta nem volt baleset, bugyiban jöttünk haza nagyiéktól, így jöttünk be ma a bölcsibe (aztán egy fa tövébe pisiltünk, mert nem volt még bent senki, úgyhogy nem tudtunk bemenni a bölcsibe :twisted: ) Úgyhogy nagyon büszke vagyok a nagylányomra:D

Bocs lányok, ha valaki kimaradt, de ennyi maradt meg a szita agyamban, és most rengeteg a melóm is... Főnök elutazott és pillanatnyilag én vagyok a "rangidős" a csapatban :roll: szóval nyakamba szakadt ezer meló... Majd jövök ha tudok... Szép napot!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77
 
 


Sziasztok!

Gyorsan visszanéztem...... 8)

Judy!

Szia Főőőőőőőőőőőnööööööööööök!!!! :lol: :wink: Először is akkor jó melózást! 8) :D
Megy majd az sms, nyugi! :wink:
Örülök, hogy minden pepecül sikerült a nyaralással kapcsolatban! :D
Hogy nőnek ezek a gyerekek! :shock: :lol: Ancsa, mint Nagybölcsis! :D Ez tök jó!!!! És jövőre meg már ovi!!! :shock: :D
Tényleg, oviba hova fog járni? Szintén melóhelyedhez közel vagy Tarcsára? Tudom ez még messze van és ne kérdezzek hülyeségeket, de nézd el nekem, így a "végem felé"!!!! :mrgreen: :wink:
Jaaaaaaaaa, és gratula Nagyonnagy Ancsának a szobatisztihez!! :D
Biztos most már így marad, de persze azért "balesetek" még lehetnek! 8) Én már csak tudom Adriról (is)! :wink:


Most csak ennyi, mert mennem kell pakolni, míg a Lányok alszanak...meg míg János haza nem ér 8)..., mert reggel már "rám szólt" János :mrgreen: :lol: , hogy jó lenne, ha most már végre összepakolnám a kórházi pakkomat! :lol: 8) :wink:

Szépeket Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Sokat bekukkkoltam, hogy Timivel mizu, de írni nem volt időm :roll: :oops:
Most csepp idill...Fiúk kirándulnak, Linda beájult :shock: (bár Iván 1/2 7-kor keltette, tán ezért), lekvár rotyog a tűzön és csend van! :lol:


Vero
Jó pihit neketek!!! Zsófi nagyon klassz a bilizéssel! Már megy bölcsibe? És akkor Te mész dolgozni? Vagy inkább maradsz picit otthon pihizni? :lol: Rád férni gondolom :roll:
Ez az autófeltörés :twisted: Tesómékhoz úgy törtek be éjjel, hogy ők otthon aludtak. Semmit nem hallottak, de kiapkolták a lakást. Vagyis "csak" a kp-t vitték el, a kocsikulcsot, tárcát összes irattal, mobilokat (szal mindent, ami az előszobaszekrényen volt. És nanááá az autót, ami a kertben állt. és azt is, ami a garázsban volt, külön épületben :twisted: :shock: Nagyon gátlástalaok bírnak lenni :twisted: Húgom tökre be is volt tojva míg totál be nem risztózták a házat. Azóta éjszakára is bekapcsolják. Kizárólag "a pisiútvonal" nincs levédve. Annyira gáz, hogy így kell félni, félteni azt, amiért görizik az ember :twisted: :roll:

Judy
Anna nagyon klassz csajszi!!! Bölcsi...magánbölcsi? Csak hogy írtad a havi 80-at. És ti viszitek a popsitörlőt? :shock: Mert a pelus oké, nem minden gyereknek jó ugyanaz a fazon, de a popsitörlö??? Gondolom egy csomagnál több nem fogy gyerekenként, az meg 5-600 ft....Ennyi csak bele kellene férjen :roll:

Orsi
Vegyes csoprottal nekem sincs tapasztalatom. Vagyis Iván is "vegyesbe" jár, de ez csak úgy vegyes, hogy a csoport 1/3-a már "nagycsoportos", de kisebbeket nem raknak melléjük. Talán az utolsó, évvesztes évben (remélem, mert lindát is Iván csopijába tenném :wink: ) Én egyetlen hátrányát látnám a full vegyes csopinak, hogy hiába tutijó az óvónő, ő sem tud 100 felé szakadni és a 24-ből 48 órát varázsolni, hogy ugyanannyi idő jusson a kiscsopisokra, mint azokra, akiket a sulira kell felkészíteni és leginkább ez az utóbbi az, ami sztem fontos. De annyira nem lehet gáz, mert sok gyerek jár vegyes csopiba és azok is elkezdik vhogy a sulit :lol: :wink:

Timi
Halálos vagy! Mikor írtad, hogy pakolsz, simán azt hittem utazol vhová :lol: Ha János hozzáállását nem ismerném, nem is lepne meg :lol: Bár igazad van. Ha jól emléxem azt írtad anno, hogy szted ciklus vége táján "kalapáltátok össze" Pocilányt, szal ha ez tényleg így van, akkor nincs hova sietned, úgyis ráhúzol :lol: Na, nem kívánom azért 8) Csajszi szűz lesz, ez már fix :wink:

Tenci
Azért nem mindenhol ugyanazok a "feltételek" oviban, bölcsiben. mmint amit vinni kell, csopipénz...
Nálunk év elején kértek, gyurmát, foly.ragasztót és stiftet is, meg írólapot. Bnőméknek csak tisztaságicsomag kell, ott semmit nem kértek. Igaz, nálunk 300ft a csopipénz, náluk 1500 :shock: Sztem mondjuk ez gáz. Mmint az 1500. Nagyon sok. (ahol pl. van 3 gyerek az egy évben 50rongy!) Persze vannak külömbségek, mert hozzájuk gyereknapon a Kolompos ment zenélni, hozzánk meg vmi fickó, nem Gryllus (nyilván), de egy olyan stílusú fazon. Nem volt Ivánéknál ugrálóvár sem, de volt családinap, ami mondjuk filléres cuccokat használt, de az óvónők rendesen odarakták magukat és eszméletlen jó költségtakarékos, de annál érdekesebb feladatok és készítenivalók várták az ovisokat. Állati jól sikerült. És a nyuszi- ill.mikicsomagban is más dolgok vannak. A miénk szegényesebb, de igazából a gyereknek halál mind1. A nyuszicsomagban nálunk 1csokitojás volt és egy nyuszi mézeskalács. A dadusunk varrt hozzá kis sárga zsákocskákat. Szép volt és a gyerekek így is elaléltak, hogy ezt a nyuszi az oviba hozta :lol: Pont láttam az arcukat, mert vittem Ivánnak az itthonfelejtett alvókát :wink:
Év elején van lista: pzs, fogkefe, wc papír...stb. Ha vmi fogyóban, akkor szólnak. De mindenhol megvannak a helyi szokások. Majd belejössz! nem nagy cucc :wink: Az elején persze izgul az ember 8)

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


TIMI-nem voltál éjszaka... :lol: :lol: :lol: csak nem pihiztél kicsit?-fodrászhoz meg szívesen mentem volna-tényleg....de ha ezt is megoldottad :D :D :D :D
gondolunk ám rátok ezerrel.... :lol: :lol: :lol: :lol:
de ha beindultok és Jánoskával téptek: csajokra ki fog vigyázni addig???-jön Imi bácsi????? :lol: :wink: :lol: és sztem jövőhét lesz.... :D :D :D de tetszik a holnapi27.és gondolom neked meg a 28.nap :wink: :lol: :wink:
akkor ma mész Adrival? :roll: :roll: remélem sikerül még ezt is elintézned-aztán lazulj egy kicsit.....persze úgy Timi módjára :lol: :lol:

RENÁTA-lekvárod kész lett? :D és merre voltak családod férfi tagjai?? :D :D :D
ovis dolgok:-na jaaa majd belejövünk.... :wink: :lol: :wink: szerdán kezdünk-Mikey fél napos lesz,ill így kezdjük.....de mivel alvás már lassan két éve nincs ezt most nem erőltetem-és tudod nekem itt vannak mamák is...Iván ottalvós?-lehet kérdeztem már :oops: :oops: amúgy sok mindent nem kell vinni kapnak egységes oviszsákot :D a többi cuccot meg alap amit minden ovi kér...még annyi én viszek popsitörlőt-használják a nagydolognál..... :roll: mert ez egyedül még nem megy....próbáljuk de olyan kisbéna még :roll: :D
egyébként Ti ovitok szimpinek hangzik :wink: :lol: :wink:

ORSI-mi is csak minigyerkőcök csoport :D és akkor Ti is szerdán?? :D
Kolos ugye már teljes szobatiszta?
így,hogy csak kicsik lesznek a csoportban kivi leszek mekkora tutulás lesz szerdán :roll: :roll: aki nem tutulna szerintem az is fog :roll: :roll:

JUDY-gratula Ancsának! :D :D Te meg kisfőnök :wink: :wink: :wink:és jó,hogy így elvan a kiscsaj mamáékkal :lol: :lol:
és most én sem értem...80rugó a havi díj a bölcsiben? :roll: :roll: :roll: mert én azt hittem állami bölcsi :roll:
víz:még tegnap fürödtünk... :lol: :lol: és sztem még délután is...talán utoljára idén :roll:

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok! A szemem még nem 100%-os, de már ide tudok ülni.

Semmi nem történt a szememmel, hanem múlt héten hétfőn úgy ébredtem,h ogy nem tudom kinyitni és dől belőle a könny és vérvörös. Pont jöttek anyósék, de egy szóval nem mondta volna, hogy vigyáz a gyerekekre és menjek el dokihoz. Csak azt hajtogatta, hogy menjek el a gyógyszertárba valami cseppért. még jó,h ogy nem hallgattam rá, hanem ugyan csukott szemmel, de elmentem dokihoz, aki megállapította a szaruhártya sérülést. Anno 7 éve a sógórnőm fia belekapott, akkor sérült meg és most valószínű kiújult :-(((

Mi valószínű 2-3 hetes késéssel kezdjük az ovit, mert Petya bárányhimlős lett :-( Már Benin is láttam ma 1 pöttyöt.

Timi: ?????????????? Szerintem már babázol!!

:lol: :lol: :lol:
Kérdezted, hogy van az avatar képem? Nekem nem volt soha fenn, így nem is vettem le, a vonalzókhoz is csak most tettem képeket, idáig nem voltak.
A képek szuperek!!! Jázmin milyen kis göndör!! Nagoyn édes!

Orsi: Kérdezted, hogy miért vagyunk fasírtban a párommal. igazi oka nincs, csak kevés az időnk egymásra, sok a meló és ez rányomja a bélyegét a kapcsolatunkra.

Judy: Sajnálom,hgoy a párod nem vállal több játszótér építést. nagyon tetszik a tietek és apumékhoz jó lenne egy.... Esetleg az ismerősődnél rákérdeznél, hogy mennyiért csinálna egy várat, csúzdával és 2 hintával?előre is köszi!
Gratula a szobatisztasághoz!!!

Tenci: igen egész napos lesz Petya, mert pont akkor kéne elhozni, mikor Beni alszik, így őt nem rángatnám. Petyának pedig nem fog rosszat tenni, ha egész nap az oviban lesz :lol:
Szobatisztaság úgy néz ki alakul!! kopp-kopp!!

Veronikusz: Jó pihenést!!!!

Renáta: Jók a képek!!!

Orsi: Nálatok külön csoportok vannak?? Nálunk itt mindenhol vegyes csoportok vannak. most szerencsénk van, mert a mi csoportunkban csak 20-an vannak és abból 12-en leszenek kicsik, így végülis majdnem oylan, mint egy kiscsoport.



Szülinapos képek még nincsenek, de voltunk esküvőn, teszek fel a képeket:










Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
cukorfalat
 
 


Timi
Lehet, hogy már nem lesz 3????? Igaza lesz Briginek, hogy babázol...lebabázol :D

Tenci
Kész a leki! Este 1/2 11-kor dugtam őket az ágyneműtartóba :roll: Míg Linda aludt, addig csak megmostam és kiválogattam a szedret, meg odadobtam rotyogni :) Így elrotyog 1-1,5 órát és mivel nincs benne cukor, nem is ég olyan könnyen, nem kelle mellette ácsorogni, csak 5-10 percenként keverek rajta egyet :wink: Aztán leoltottam és este, mikor újra csend volt és nyugi, akkor bele a cukor rotty még egy 15-20 percet és ment az üvegekbe, majd a paplan alá:D Reggel Iván már tesztelte, ami nem fért az üvegakbe (egy fél bögényi). A teszt jól sikerült, a bögre üres lett :lol:
Fiúk nem mentek messze, csak a Hármashatárra. Odafelé háztól hegyig gyalog (azért az elég meredek táv, főleg Ivánnak!), haza már busszal jöttek, de csak a hegy lábától. El is fáradt :lol:
Iván ottalvós lett. Nem így gondoltam. Itthon vagyok, persze, jöjjön haza ebéd után. De annyira lefáradt eleinte a sok új élmény meg ilyenek, hogy itthon nem lehetett bírni vele. el persze nem aludt, mert már túl késő volt, hogy 1 után értünk haza, akkor még le kell csengeni (az minimum 1/2, de inkább 1 óra megérkezés után, akárhol is volt). Addigra viszont átesett a holtponton. Nem lehett bírni vele. Őrjöngött, a falat is lebontotta. Megőrültem. Kiharcoltam, hogy lefeküdjön, mert egyszerűen kellett neki, de az csak veszekedés-ordítozás árán ment. Így viszont nem volt élmény az együttlét egyikünknek sem. Óvónénit kérdeztem, hogy mit javasol....Próbáljuk meg a bentalvást. Megpróbáltuk, először kissé döcögős volt, mert akkor aludt el (3-kor), mikor a többiek ébredtek :roll: Így persze őt sem hagyhatták sokáig aludni. Ez kedvét vette, azt a keveset is :? Abban maradtunk, hogy akkor oké, egyik nap ott alszik, másiknap nem, így tornára is tud járni a többiekkel, mert az aztán nagyon klassz! Így lett, hogy bent aludt kedd-csütörtökön. Mázli volt ez a torna, mert azt imádja és megérte neki ottaludni 8) A többi napon vizsont ugyanaz volt...balhé :( Óvónéni tanácsára megbeszéltem Ivánnal, hogy mostmár minden nap ottalszik, ahogy a többiek is. Persze ígértem ezt-azt. Hogy míg ő játszik a többiekkel és pihen az aranyos pici oviságyon én sütök neki palacsintát, vagy kekszet, kedvenc kaját vacsira....Neki meg milyen jó lesz, mert amíg készítem ő felhőtlenül játszhat, nem csak a konyhában feltalálni magát...mert egyedül nem szívesen volt a szobában. Persze...Linda úgyis rajtam csüngött kendőben 8) Hiába imád főzni, azért nem minden nap 8)
Szal nálunk így lett. Talán ovi kifársztja majd Mikeyt :roll:
Ja popsitörlés...Lehet, hogy le vagyunk maradva????? Én nem próbálkozom :oops: Ő mondjuk hallani sem akar róla, ha néha felvetem :roll: Oviban egyszer próbálkozott...Totál ruhát kellett rajta cseréljenek és a dadus nevetve mesélte, hogy nem vicc, szószerint minden olyan volt! A wc fülke oldala, a csempe....El tod képzelni gondolom. Ilyenkor örülök, hogy nem vagyok dadaus :D

Brigi
Húúúú szemed elég rosszul hangzik! Anyósod meg...bááááááááááá :twisted: Bárányhimlő? Hol szedtétek össze? Azt hittem ilyet csak az ovisok, bölcsisek nyalnak be :shock: petya biztos előre dolgozik :lol: Remélem gyorsan túl lesztek rajta! Benivel gondolom keményebb menet lesz, ha elkapja most. De túl lesz rajta :wink:
Nagyon helyesek a fiúk! Nem mondanám, hogy olyanok mint két tojás :lol: Vagyis, de csak a színük nem egyforma :lol: :lol:

Timi, Te tényleg babázol! Vagy csak ennyire mosol-vasalsz-pakolsz? :D Orsi! Várjuk a híreket!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Sziasztok!

4........és jelentem a pakkom elkészült! :lol:
Zizi két napja már fent alszik és minden okés! :wink:
Szobák berendezve teljesen. Tegnap este Jánossal még összeraktuk Pocilány új szekrényét, ma meg a komódot és ki is takarítottunk! Úgy hogy most már jöhet a Kisasszony, kész lettünk Neki (is) mindennel! :wink:
Ja és tegnap este János végre csinált rólam képeket! :opps: Nem kapkodtuk el ezt sem! :roll: De meg vannak! 8)


Brigi!

Képek nagyon szupik! :D És hát ahogy látom, Neked sincsenek "tojás gyerekeid"! :wink: De mindketten nagyon cukik! :wink:
Szemed örülök, ha már javulgat!
Petyának és Beninek is gyógypuszkók a barikákra! Mennyire pöttyösek? Vagyis Petya mennyire pötyi?
És én már 5 éve folyamatosan babázom! :lol: Csak a létszám nő néha egyel-egyel! :lol: :wink:
De ha komolyan babáznék már, akkor azt Orsi hírül adta már volna!

Ren!

Milyen lekvárt főztél? Én most a körte befőttre pályázom! 8) Remélem megvárnak a körték! :lol:
Kukkolnod miattam meg nem kell! :wink: Sms-t repítem majd Neked is! :wink: :lol: Úgy hogy majd a telódat kukkold inkább! 8)
Vegyes csopival kapcs. meg csak annyit, hogy a jó óvó néni be tudja osztani az idejét és mindenkit le tud foglalni a maga korosztályában lévő feladatokkal. És a nagyokkal a suli előtt többen is foglalkoznak. 8)
1500 a csopi pénzt barátnődéknél??? :shock: Anyám!!! Nálunk is havi 500ft, szóval nem egy akkora összeg, én általában egyben kifizetem a 10 havit, mert utálok "aprózni havonta". 8)
Egyébként az oviknak nem is lenne szabad ill. joguk tisztasági felszerelést kérni, mert azokat az önkoriknak biztosítaniuk kell, minden állami ovinak! Egyébként nálunk is kellett vinni gyerekenként havi 1-1 cs. pzs-t ill. wc papírt, 3 cs. szalvétát, persze ez "éves adag", fogkefét meg fogkrémet, ahogy fogy. :)
És igen, az én Pocaklányom már tuti szűz lesz! :lol: :wink: És én nem sietek sehova, de azért most simán ki tudnék ruccanni egy tengerpartra lazítani! :lol: Ebben nem sokat tévedtél! :wink:
De azért nagyon nem szeretnék ráhúzni. Jó lenne nekem 30-a! :D
Főleg amiatt is, hogy Rita tegnap mondta, hogy 16 szülés!!!!! :shock: volt másfél nap alatt!

Tenci!

Lányokra Apukám fog vigyázni! Ahogy anno Adrira is Ő vigyázott, mikor Zizit-szülni mentem! :wink:
A héten még szabin van, de ha átcsúsznék a jövő hétre, akkor is Ő jön! Meló helyén már szólt előre, hogy ha mennie kell vigyázni az unokáira, akkor Ő biza megy! :wink: Neki van autója, és Ő tud a leggyorsabban is ideérni.
Adrival hova kellett volna ma mennem??? :roll: Ha a hallásvizsgálatra gondolsz, akkor azt már elintéztük kedden! 8)
És gondoljál csak rám nyugodtan! Rám fér! :D
Ja és telóközpontunk egy kicsit meghülyült....szobarendezések miatt....., de János Ricsivel egyeztet, hogy mit kéne csinálni, hogy megint rendesen működjön, úgy hogy most max. Te tudsz engem hívni, ha akarsz. :roll:

Na mentem aludni, mert elfáradtam! 8)
Szép álmokat Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Na mire elküldtem, már 3 lett! :lol: :wink:

Ren!

Közben elolvastalak, így válaszoltál is a kérdésemre, hogy milyen lekit csináltál! :wink:
Én is kaptam a szomszéd bácsitól szeder lekit...olyat még sosem csináltam...., nagyon finom, de az a qva :oops: 8) sok mag.......!!! :twisted: :wink: Szóval én a szeder lekit "fogpiszkálóval eszem"! :mrgreen: :lol: :wink: Gondolom TE sem magoztad ki a szedret! :lol: 8) Vagy tévednék? :D Mert szerintem ezt passzírozni sem lehet, olyan kicsik a magok!
Remélem 30-nál tovább tényleg nem húzom, mert nem lenne kedvem 2 naponta Nst-re járni vagy ahhoz, hogy valaki "megindítsa" a szülést! :roll:

Most már tényleg megyek aludni! Szépeket Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


hűűű de jól hangoznak ezek a lekvárbefőzések :lol: :lol: :lol: asszem mi is Timilekvárt reggelizünk-már csak a vége van :lol: :wink: :lol:
esetleg egy lekvárpartyt nem szervezünk?-mindenki a sajátját hozza-mondom én :lol: :lol: :lol: de gofrisütésben nagyon otthon vagyok :lol: :wink: :lol: gofry+leki-jóóó párosítás! 8) :wink: :lol:

TIMI-nagyon a vége :lol: :lol: :lol: de ha már így készen vagytok...akkor hajrá kiscsaj!!!! :D :D :D :D :D :D
és persze,hogy tudom apukád hamar odaér-olyan kocsival ami Neki van-nanááááááá :wink: :lol: :wink: amúgy csajok elvannak papával?-nem akasztják ki? :wink: :lol: :wink: nálunk ha M+B együtt -ne tudd meg mit tudnak művelni..... :lol: :shock: :lol:papa még nem ősz haja hamar színt tud váltani :lol: :lol: :lol:
igen hallásvizsgálatra...gondolom minden okés Adrival :D :)
telót meg értem:)csak még helyszínen legyél :wink:
mész még a héten ctg-re?

RENÁTA-olyan jó,hogy leírtad Iván esetét az alvással :D :D egyébként sok kismamitól pont ezt halottam-oviba lefárad,hazaviszed nem lehet bírni vele,átesik a holtponton....szóval tök ezek a sztorik...mi megpróbáljuk először így,hogy délben haza -majd meglátom/meglátjuk mit hoz ki Mikeyból az ovi...mert ugye minden gyerkőc más és igazándiból előre nem tudhatom hogyan alakul a helyzet hogyan reagálja le a dolgokat mennyit bír....pont ilyenek mire elaludna már kelés van...és hogyan is aludna el....szóval köszi a tapasztalatokat.... :D :D :D
Ivánból talán sztárszakács lesz??? :lol: :lol: :lol: kire üt ez a gyerek? :wink: :lol: :wink:
és a torna az oviban van?

BRIGI-örülök,hogy szemed javul....
szépek vagytok nagyon :D és két kispasid.....nagyon tetsz a séró :wink: nálunk is menő a zselés friszkó :wink: :lol:sőt már maguktól jönnek egy kis cuccért..... :D :wink:
pöttyökkel hogy álltok?gyarapodtak?és Petya hogy viseli?
oltást nem kapott Petya???vagy rosszul emléxem?
:oops:

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 


sziaztok,

még gyorsan van időm, Noel alszik, ha felébred megyünk peszre. jó rég láttam már a szüleim. :(

ovi: megvolt az első ismerkedő party és a szülői is. aranyos csoportba fog kerülni Kolos, szimpik az ovónők, néhány anyukával is jól megértük egymást.
KOlos jele a dob lett -mi más. :lol: aztán győzzem majd hímezgetni/rajzolgatni a jeleket a cuccaiba. :D
elvileg 28an vannak egy csopiba de nem kezd mindenki most, ez minicsoport - 2,5-3éves gyerekek járnak ide, szóval ők 4 évig lesznek együtt. olyan mintha a bölcsi egyben lenne az ovival.

hétfőn kezdjük a beszoktatás, eleinte csak 1-1órát leszünk ott, kizárólag anyával :)... mondtam az ovónőnek, nem hiszem h KOlos egyszer is keválik rólam, nehéz dolga lesz. vlhogy nem tudom elképzelni, h ott tudom majd hagyi. pesig biztos lesz idő amikor már szívesne megy... még mindig kételyek vannak bennem amúgy, hogy jó-e ez neki. pedig biztos jó csak... olyan pici még. :(

Brigi, örülök h szemed jobban. nagyon raik a képek, főleg az uccsó apa és fia. :D

Tenci, nem-még alváshoz kell a pelus. néha úgy kel reggel, h tök száraz de van amikor tele a pelus. változó. de nappalra nem kell már. szól ha pisilni kell, de volt, h már maga ment a wc-re, szépen felhajtotta a deszkát, pisilt, lehúzta és kezetmoott-mind ezt MAGÁTÓL: hihetetlen. nagyon büszke voltam rá. :D
viszont: beszéde nem javul, azon gondolkozunk elvisszük logopédushoz. nem tudom jó-e vagy sem...csak aggódom nehogy vlmi nagyobb baj legyen a háttérben mi meg el-lazázzuk.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Még 2in1! 8) De azért hétfőig nagyon szeretnék "osztódni"! :D


Tenci!

Tegnap elfelejtettem írni, hogy nekem tök mindegy, hogy 27-e vagy 28-a, a 30-hoz is kötődöm! :wink: :lol: Az utóbbi másfél évben már ugye kétszeresen is! :wink: :lol:
Papával totál jól elvannak! :wink: Adri mindig szót fogad Neki, már csak a termete miatt is :lol: :wink: .....pedig "nagy testben" nagy lélek és szív :wink: ...... Zizit meg marhára nem hatja meg, hogy ki mit mond Neki! :lol: De nagyon szereti az Apukámat és viszont is! Apának főleg az tetszik Ziziben, hogy nagyon vagány, szóval rám emlékezteti! :wink: Persze Adrival is nagyon szeretik egymást, de Adri kicsit "lelkisebb", szóval vele vigyázni kell, hogy mit és hogy mondod! 8)
Nst-re egy héten egyszer kell menni. Nekem ezek mindig hétfőn vannak! Így legközelebb 30-án megyek! Ha addig sem bújik elő a Kisasszony, akkor onnantól két naponta! De ezt nem nagyon szeretném! :roll:
Úgy hogy most reménykedve várom, hogy lesz-e valamilyen hatással rám ez a hidegfront! 8) Mert kedd este óta...amit már leírtam pár hsz-szel feljebb..... semmi jelét nem adta annak, hogy szeretne kibújni! :roll: De mivel tudom, hogy nem akkor fogant, amikor "kellett volna", ezért azon sem csodálkoznék, ha pár napot ráhúznék! 8)
Gofrit én nagyon utálom, de ha kapok kiflit, akkor szívesen viszek még lekvárt! :lol: :wink:

Orsi!

Nagyon találó a jele Kolosnak! :wink: Ti választottátok, vagy "kiosztották" az óvó nénik a jeleket?
Az jó, ha van már most pár szimpi anyuka! :wink:
Csak ne parázz rá arra, hogy ott kell hagynod Kolit! Tudom, nem lesz egyszerű, de ha látja Rajtad meg érzi, hogy "izgulsz/ideges vagy", Neki is sokkal nehezebben fog menni az "elszakadás", mert azt hiszi majd, hogy valami "rossz helyen" akarod hagyni! Szóval csak nyugi! Minden rendben lesz Veletek! :wink:
Anyukád/Nagyid hogy vannak? Remélem minden okés Velük továbbra is!
Húgodék belakták már az ex-lakásotokat! :wink:

Na mára ennyi, mert még hajat kell mosnom! :lol:
Szép álmokat Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Sziasztok Lányok!!!

Még nyaralunk! Kedden megyünk haza!
Szuper helyen vagyunk, gyönyörű és már Szofi is pancsizott igazit a Balcsiban. szóval nagyon jó.

de a lényeg!
Timikém!!!
Rajtad a világ szeme!!!
Nagyon drukkolunk érted!!!
Sok, sok puszi!!!
És várjuk a híreket!
sms-t? :oops:
Én is nagyon kiváncsi vagyok a nevére! de tuti szép lesz!
:-)))
És örülök, hogy minden elkészült!

sok puszi
és tessék időben elindulni!!! :lol:

ancsaboszi
 
 


Timcsikém!

Nagyon sokat gondolok ám Rátok!!!! Látom még egyben vagytok! Nagyon szorítok nektek, de ügyes csajok vagytok/lesztek.
Addig is vigyázz magatokra!!!

Millió puszi

KépKép

Kép
sissy80
Budapest XV. kerület
 
 


Hali!

Köszi a drukkokat :wink: , de semmi "izgalmassal" nem tudok még szolgálni! :lol: :wink:
Úgy látszik Pocaklányt nem igazán hatják meg a frontok sem! :D
De ha megszületett, akkor Orsi úgy is megírja! :D

Lányok alszanak, úgy hogy mi is tépünk Apával ebédelni! :wink: Meg mindjárt kezdődik a F1 időmérő futama! :lol: 8)

Szép napot Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Ja és már csak (elvileg) 2................. !!! :wink:
Egyébként Adri két nappal előbb született, Zizi meg 6-tal! Lehet, hogy Ő meg pontos lesz? Mert "késősnek" általában a fiúkat tartják! :shock: :lol: :wink:
Na nem őrlöm itt tovább az idegeket! :mrgreen: :wink:

Léptem.....téptem enni! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Örülök, hogy minden rendben. Majd jön, amikor ő szeretne. Azért ugye én is kapok sms-t?????? No meg a két napos képet???!!!!

KépKép

Kép
sissy80
Budapest XV. kerület
 
 


Timi, már a telcsimmel alszom, úgyhogy remélem nem húzza soká ez a lány. :lol: nem bírom az izgalmakat. :lol:
snooopy
 
 


TIMI-itt is izgulás :D :D :D de ha már így.....holnapi F1et ki nem hagyni :lol: :lol: :lol: :lol:

ORSI-nagyon ügyi Koli! :D és igen:olyan pici még..... már ezt is elérték :D :D érettek az ovira....de tényleg olyan hihetetlen :roll:
dobjel meg :wink: :lol: kitűnő választás :wink:
mi is csak minicsopi-ahogy töltik a hármat úgy csatlakoznak-lesz olyan is aki akkor jön mikor már Mikey tölti a négyet :D :D
logopédus-rosszat nem teszel :!: szakember csak egy szakember.....
telódat meg rezgésre max hangra kapcsolni :wink: :lol: :wink:

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 


Timi
Én csak azt mondhatom, amit Linda születése óta bárkinek. Se front, se sex, se semmi nincs, ami lerövíti azt a 266 napot :lol: Legalábbis ilyen szolíd módszer szerintem nem létezik. Durva, na az igen, de asszem ahhoz senki nem ragaszkodk, vagyis csak kevesen...szerencsére! Jaaaj, 2 naponta NST-t én sem kívánom! Csajszi, ahogy írtad, sztem sem lesz pontos, csak azt kívánom ne 6+2 legyen, amit ráhúz neked!!! Elégedjen meg 1 "bónusz" NST-vel :wink: Késős fiúk, hahahaha. Iván 9 nappal előbb, Linda 2-vel később jött :lol: Bnőm lánya is ráhúzott. Tod, ez olyasmi statisztika, mint a pociforma alapján a neme :wink:
Neve miatt fura, de annyira nem izgulok, pedig kíváncsi típus vagyok :lol: De azért jár az agyam, hogy ha Te lennék, akkor milyen nevet választanék :D
Lekit meg szinte ahány ház, annyi féle módon főzik. Szomszédasszonyom pl. lecukrozza előző nap, aztán csak rottyant rajta 20-30 percet. Én a szedret bő 2 órán át főztem. Jó másfelet cukor nélkül rotyogott, aztán még 1/2-et a cukorral. Ennyi idő alatt a magok puhára főttek :lol: Vannak, de nem recseg a fogad alatt :wink:
Azt a marhaságot (?) találtam ki, hogy kipecáztam néhány szemből a magokat, megszárítottam és elültetném március táján a kertbe. Szted??? Vagy bárki, aki többet tud a kertészkedésről?! Mit mondotok? Lehet belőle vmi? Ha csak zöld bokor én már annak is örülök :wink:

Orsi
He-he, Koli jele nagyon ott van :D Mázlitok volt, hogy volt ilyen jel a csopiban! Nálunk pl. az egész oviban nincs ilyen, ha jól tudom, de annyi féle létezik....Mondjuk nálunk 8 csoport összesen, kicsit variálhattak volna, mert 1-2 jel kivételével minden csopiban ugyanaz van :shock:
Timinek igaza van! Te magadban rendezd le az elválást, másként Kolinak okozol nehézséget leginkább!!! Miért akarod amúgy mindenképp az ovit? Kolinak úgy érzed kell az ilyesfajta foglalkozás vagy a társaság? Vagy inkább Neked kell egy kis szünet? Az okra koncentrálj, amiért beírattad, úgy könnyebb lesz elfogadnod az új szitut és ezáltal Kolos is könnyebben veszi az akadályt :wink:
Nem tudom Koli beszédjével mi a gond, de elsőkörben megkérdezheted az óvónénit is! Ők rengeteg beszédproblémával találkoznak. Tuti meg tudja mondani, hogy most azonnal rohanjatok a logopédushoz vagy ráértek, mert ez még változni fog!
Gyerekdokit, védőnőt nem kérdezted?

Kisovisok
Nekünk azt mondta az óvónéni az első szülőin, hogy sírás nélkül nem lehet megúszni. Vagy az elején vagy a közepén, de kijön. Szerencsésebb, ha az elején van néhány nagy sírás és nem a téliszünet után, mert az a tartósabb (igazolom :( ) Igen, baromi tréé úgy elmenni az oviból, hogy a dadus kezében sír a gyerekem, hogy ne menjek haza, mert jó az ovi, de én hiányzom neki. Az egész napom el volt cs.szve. Mivel láttam, hogy tényleg szívesen van ott, leszámítva az én hiányomat, sokat meséltem arról neki, mikor ilyen nyűgibb reggel volt, hogy milyen volt, mikor én ovis voltam, mit szerettem és mit nem, mire emlékszem, Zsolti is mesélt és ez feloldotta őt. Legalábbis nálunk ez bejött. Meg az, hogy Linda is menne már, mert mennyi klassz játék van, ami pl. otthon nincs, csak az oviban, de szegény Linda még nem mehet, mert kicsi, nem olyan önálló, nagy ovis, mint Ő. Emiatt Lindát nagyon tudta sajnálni :lol:
Nem észosztás, ha valaki annak venné!!!! Csak nekem pl. tök sokat segítettek a hasonló sztorik, mikor tavaly én jártam ebben a cipőben :wink:


Tenci
Igen, Iván tuti sztárszakács lesz :lol: A magyar Jamie Oliver :P :lol: Tényleg imád főzni 8) Már főzött paradicsom levest és lencsefőzeléket, de ezt tényleg!!! Mondjuk egyik sem túl bonyi :D Én odatettem a hozzávalókat és ő beletette (azért adtam instrukciókat, hogy picit, sokat, még :wink: ). A tűzhöz pesze nem engedtem, mindent az asztalon csinált. Fini lett :lol: Hogy kire üt? Apájára tuti nem! Egyszer, még gyerekmentes, zsenge házasságunk idején felajánlotta, hogy pihizzek, majd ő főz. Igaz, csak rántottát tud, de bízzak benne. Aztán jöttek a szagok...gyanús volt...kissé koxos lett a hagyma és a kolbász benne, a tojást porszárazra sütötte. Ehetetlen volt, de jót röhögtünk majd rendeltünk egy pizzát :lol:
Torna az oviban van. Iván óvónénije tartja heti 2x1/2 óra. Tudod, ilyen csiribiri torna jellegű dolog. Játékos, mondókázós fogócska, tűz-víz-repűlő ilyenek.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Az oviról:

azt gondolom, hogy a beszoktatásra idő kell. Annyi, amennyi a gyerekünknek kell. Én a Jankómat, ő a harmadik, három hétig szoktattam be. Adtak rá időt, a barátkájával együtt csináltunk, az elején mindkét szülő ott volt, aztán sokszor felváltva, de három hét kellett hozzá, míg hozzászoktak. A Boris - negyedik- ő bent volt a beszoktatásnál, tehát már egy évesen járt vagy három hétig az oviba,őneki nem kellett csak néhány nap. Hiszen ismerte a helyet, az óvó néniket, a szokásokat.
És itt, Dunakeszin be szabadott járni az ovi játszóterére játszani úgy, mint egy városi játsszótérre. Tehát bejártunk, szokták amúgy a környezetet.
Azt gondolom, hogy ebben ugyanolyan szemléletváltásnak kellene bekövetkeznie, mint a szülészetbeen a beeöntés-borotválás-apák részvétele kérdésben.
Szerintem NEM természetes a sírás. Az mindig kétségbeesést, magára hagyatottságot, "engem odaadtak valahova"-érzést mutat. Eben nem értek egyet a Waldorfosokkal sem...
Ne engedd el addig a kezét, amíg teljesen nem biztos a gyereked benne, hogy nem hagyod ott (örökre) . A gyerekek nem tudják, hogy délutánig mennyi idő van, és az sem időfogalom számukra, hogy ha ebédeltél...alvás után...érted jövök. Az neki egy örökkévalóság és nem érti.
Ha három hét, hát három hét. Bár az óvónőknek gonddolom nehéz, de melyik emberekkel foglalkoozó szakma nem az.
Csak szóltam, és megosztottam.
Szeretettel
nováky_rita
 
 


Ovisuli

Benne leszünk a TV-ben!

2010. augusztus 31-én, 10.45-től az M1 Nappali című műsorában.

Megkeresett az M1 szerkesztősége, hogy forgatnának az iskola előkészítő és a sulira hangoló tanfolyamainkról, melynek felvétele ezen a héten megtörtént. Adásba a jövő héten kerül. A felvétel kedvéért a 2 csoport összevontan látható, amúgy a csoportok külön-külön működnek. Ha épp ráértek nézzétek meg és kíváncsian várom visszajelzéseiteket!

Hátha valakit érdekel :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa
 
 



Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa
 
 


És most a beszoktatásról!
Ne izguljatok! Az óvónők rengetegszer csináltak már ilyet! Fontos hogy a gyerek érezze hogy biztonságban tudod őt ott, hogy megbízol a pedagógusban és hogy nyugodt vagy! A félelmek átragadnak a gyerekre ami visszavetheti a beszoktatást! Figyeljetek arra amit az óvónő mond mert a legjobbat akarja!
Nekem jövőhéten jönnek a kicsinyeim (vegyes csopi 10 kicsim lesz).
Orsi: A vegyes csoportról kérdeztél... sok helyen van már ilyen nekünk 6 teljesen vegyes korosztályú csoportunk van 3-7 évig így minden évben vannak beszokóink. A vegyes csoportnak vannak előnyei hátrányai pl a nagyok segítik a kicsiket a tesók együtt járhatnak nagy csopiban kevesebb gyereket kell iskolára felkészíteni, viszont gyakrabban kell megélni a csoport összetételének változását és az elengedést. Nálatok nem annyira vegyes ahogy kivettem az írásodból van ahol 3-5 vagy 5-7 éveseket vegyítenek. Ez inkább közelít a tiszta életkorú csoporthoz.
Hú sok voltam!
Timi??????? Ez aztán finish :D

Rita!
Szia!
Hogy vagy? Mi újság? Jól értettem hogy a szt Imrében vagy? Puszi

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa
 
 


Renáta szupik a képek!

Vero! Sajnálom az autót, ez szörnyű érzés lehet!

Tenci!
Akkor ti is beszoktattok! Most úgy látszik ez a beszokások éve :D

Brigi!
Két csinos legény de jó :D Nagyon édik! Szemedet sajnálom van egy nagyon jó magánszemész ismerős ha esetleg kéne!

Ancsa!
Várom a nyaralásképeket!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa
 
 


Sírás nélkül: Az a tapasztalat hogy mindig van sírás az a jobb ha az elején.... van aki 2 hónap után kezd el sírni holott "simán" beszokott ez a rosszabb. Általában ezeknél a gyerekeknél nagyobb a megrázkódtatás és csak később jön ki.
Sírás nélkül egyébként a szülő sem bírja én is zokogtam de TILOS ezt a gyerek előtt tenni!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa
 
 


Köszönöm a hsz-eket az ügyben. nagyon jól tudom, hogy Kolosnak nem szadab látnia a kételyt a szememben, és magabiztosnak kell lennem.
Tenic, hát én nem akarom most beadni csak anyósom javaslatára kezdtük el. ő ovónő volt azt ajavsolta legalább ismerkedjünk meg a csoprttársakkal-az ovival-ovónőkkel mert tapasztalata szerint nehezebb egy már meglévő összeszokott társoságba belecsöppenni. meg Szabi is szeretné ha Kolos gyerektársoságba járna. nem szeretnénk otthagyni egész napra, max délelőtt pár óra, esetleg ha jól bírja ebédre. meg nem utolsó sorban igen, legyen egy kis kikapcs nekünk is. :oops: :D
én csa jövőre szerettem volna ha kezdi...meglátjuk. eljárok majd vele délelöttönként legyen a gyerekekkel.

Rita köszönöm neked is a hozzászólást.

Beszéd: igen majd beszélek az ovónökkel is erről. amúgy a gyerekdoki javasolta a logopédust. már megkerestem egyet, ismerettségi körben van, ő személy szerint nem vinné sehova, de ha minket megnyugtat el lehet vinni egy fejlesztő kp-ba.

ne megyek kaját csinálni. :D
snooopy
 
 


Jelentem még egyben! :lol: Pocaklányt nem igazán hatja meg a front! :wink:
Visszaolvasni most nincs időm, bocsi, de du. ha a Lányok alszanak megteszem és válaszolok is Mindenkinek! :wink:

Megyek, sütök egy kis muffint, mert du. beugranak Ricsiék, ha már úgy is Pestre mennek! :D Egyébként tegnap meg kókuszgolyót csináltam! :lol: János már ki van tőlem, hogy nem pihenek! :wink:

Léptem!

Szép napot Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Sziasztok!

Na tök gyógy vagyok, nem du.-t akartam írni, hanem estét, hogy jövök, mert ugye du-ra vártuk Ricsiéket! 8)
Látom nem volt senki! A válaszaimat várjátok, mi?! :wink:
Na akkor belevágok!

Ren!

Szeder leki értve! Nem tudom Pista bácsi meddig főzte vagy hogy csinálta, de neki pl. szinte totál egyben maradtak benne a szemek!
Ízre különben nagyon jó, csak a magok.... 8)
Szeder magokkal szerintem nem csináltál hülyeséget! Tavasszal ültesd bele őket egy kis cserépbe és tedd napos helyre. Jancsika...ex-kollégám....is így ültetett paradicsomot meg paprikát, hogy kiszedte belőlük a magokat és tavasszal elültette őket! És neki mindig mindegyikből lett zöldség. :wink:
És persze, tudom én is a "kósza infókat", hogy ilyen pocak meg olyan, stb. :wink: :lol: De olyan jó volt kicsit "húzni" ezzel Benneteket! :mrgreen: :lol: :wink: Ne csak mindig nekem kelljen hallgatni öreg néniktől az "okosságokat"! :lol: :wink:

Rita!

Remélem nem kell hajnalban ébresszelek! 8) Holnap fél 12-re megyek Nst-re.
Remélem a jövő héten azért előbújik a kisasszony! :D
És igen, ahány gyerek...meg szülő...., annyiféle! Köszönjük, hogy megosztottad velünk a saját tapasztalataidat is! :wink:

Borsa!

Igen, finis....már elég rendesen! :wink:
Jó egy óvó néni hsz-t is olvasni ovis ügyben! Én tényleg szeretem a vegyes csoportot! Biztos ennek is van/lehet valamilyen "hátránya", de hál'Istennek mi/én nem tapasztaltam ilyet!
Gólya-gólya gilice........ 8) :wink:

Orsi!

Csak nyugi!!!! :wink: Ne izguljál!!! Az sms-t időben fogom küldeni! :wink:
Kolival meg minden okés lesz! Ha úgy érzed jónak, hogy eleinte csak fél napra vigyed, tedd azt! Te tudod és Te látod, hogy mennyit, hogy bírja Koli! És ami Neki jó, azt kell tenned! :wink:
Mit főztél? Én akkor kezdtem el a muffint csinálni mikor Te főzni! :D
Három adaggal lett! :D

Tenci!

Medencétek még áll? Mikor kezditek Mikey-val a beszoktatást? Már holnaptól mentek? Drukkolok Nektek! :wink:
Ja és telefonközpont okés! János és Ricsi megcsinákolták! :wink:


Mára ennyi! Mentem aludni! És már csak....elvileg....1!!!!

Szép álmokat Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Timi,
nekem nincs problémám a hajnallal :-)
Orsi:
március óta vagyok a Tétényiben. Volt ott már 10 szülésem. És úgy látom, hogy gyarapszik azoknak a tábora, akik a testvérke megszületésével keresnek meg, tahát jönnek velem, ami nagyon jól esik. És itt is vannak olyan orvosok, akikkel nagyon megtalálom a hangot. Igazán a szakmai vezetés nagyon jó, a császárok aránya szinte a legjobb az országban. Igazán aszerint mondok orvost valakinek is, hogy milyen a személyisége. Itt szinte senki nem dob hátast attól, hogy egy először szülő kismama gátvédelemben akar szülni, nem botrány, hogy akár négykézláb szüljön. Úgyhogy jól érzem magam, csak most majdnem három hónap kiesett az ottani munkából (meghalt a 23 éves lányom) és a helyi szokásokat már megismertem ugyan, de még mindig nem megy olyan rutinból, mint a Kútvölgyibeen. Majd az is eljön.
Szeretettel: Rita
nováky_rita
 
 


Rita
Millió puszi és 1000 ölelés!!!!! :cry: Juli gyönyörűséges! Sok erőt kívánok Nektek, hogy el tudjátok engedni :cry:
Míg néztem a videót pityeregtem...Iván kérdezte miért. Feleltem. "Ne sírj Anyu, csak messzire utazott. Most angyalka lesz, de majd beköltözik egy néni pocakjába és újra megszületik!" Mindenkinek más a hite, de mi ezt "küldjük" Nektek!
Puszi-puszi

Timi
Vonalzód szerint ma már +1 :shock:
Nekem majdnem teljesen szétfőttek a szemek :wink: Kicsit mondjuk nyomtam bele botmixert, hogy ne legyen darabos, mert Iván finnya :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


na megvolt az első nap: kinnt voltunk az udvaron. kolos először lelkes volt mikor meglétta a sok játékot, aztán mikor a gyerekzsivajt meghallotta már hátrált, úgy kellett bevonszolnom a kapun. :lol: homokoztunk, meg csúszdásztunk, inkább csak elvolt magában de egy pillanatra sem tévesztett szem elöl. hozzánkcsapodott egy nagycsopis Dávid, vele jétszottak a homokban.
aztán egyszer csak felpattan "anya oda" és mutat vlmerre, nem tudtam hova csak követtem, elég szaporára vette az iramot, elindult a kapu felé és elkezdte rázni, hogy menjünk. mondtam neki, hogy oké mehetünk csak köszönjünk el az ovónénitől. odamentünk mondott egy sziát majd leléptünk.
szerintem neki kell még egy kis idő mígy otthon érzi magát, de gondolom ez mindne gyerekkel így van. ő nehezebben oldódik, de van remény. :D
holnap újból megyünk.

Noel addig nagyival volt, nagyon jól elvannak, imádja a nagyit.

és még1: nagyon jó volt kettesben Kolossal lenni. ilyen utoljára noel születése előtt volt. szerintej neki is jó ha csak vele foglalkozom és nekem is...újra felfedezem a kisfiam. :D

Rita, nem is tudtam mi történt. nagyon nagyon sajnálom, és sok erőt kívánok!!! :cry:
snooopy
 
 


ovihoz-mi nem szoktatunk be,szerdán élesmenet-megyünk reggel,otthagyom Mikeyt és ebéd után hozom haza.....ez a beszoktatás nem is tudom de itt nincsen :roll: :roll: azoknak sem akik később jönnek...ahogy töltik a hármat ottmaradnak-ők is élesben :roll:

ORSI-olvasom megvolt első közös ovinap :D hááát igen idő az kell......és persze,hogy van remény-elvégre minden gyerek beszokott és megszokott :lol: :D
de úgy igazán mikortól megy élesbe Koli "is"????
nálunk is mama/mamák Benedek...még a végén Ő is ott akarna maradni vagy mindkettő tutulna ezerrel-habár itt inkább a második variáció áll fenn :lol: :lol: :lol:
hogy álltok Noel fogakkal??? :roll:

TIMI-nagyon kivár a kiscsaj :lol: :lol: :lol:lehet szeptemberi csajod lesz?-habár még itt a mai+holnapi nap!!! :lol: :wink: :lol:
ctg-n produkált valamit kiscsaj? :roll: és hívlak -vonalason képtelenség.....de próbálkozom :lol: 8)

BORSA-és Neked mint óvónéni milyen a kicsikkel kezdeni-így,hogy vannak nagyobbak is??? :roll: mert nekem mint laikus jobban feküdne 20apró egyforma sírós/hisztizős gyerkőccel indítani....de ha vannak nagyobbak is Ők mit csinálnak ilyenkor?bátorítják őket,vagy elfoglalják magukat?-és két óvónéni van kezdéskor?? :roll:
és az ÜGY :lol: hogy áll????????????????????? :wink: :lol:
Emmaovi megkezdődött?-gondolom Nektek ez már zökkenőmentes.....vagy????? :roll: :lol:

RENÁTA-kicsi JAmie Oivér ha éttermet nyit lehetünk az elsők között a megnyitón? :wink: :lol: :wink: :lol:
akkor Ti is szerdán kezdtek?
Lindának biztos hiányozni fog.... :roll:
szederszaporításhoz meg hajrááááááá :lol: kiváncsi leszek mi lesz....hát,hogy magról sikerül e???passz..............nem dugni kell a földbe?-Bálintgazda bizti többet tud :wink: :lol: :wink:

RITA-így ismeretlenül is részvétem.....mi is sok erőt kívánunk!

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 


CSAJOK!
most hívtam Timit-nem engedik haza!!!!két ujjnyi -némi fájásokkal!!!
lényeg: doki befékezett:)......szóval bármikor jöhet kiscsaj!!!! :lol: :lol:

ORSI-TELÓT KI NEM KAPCSOLNI!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 


Sziasztok!

Timi miatt néztem be....és látom, hogy készülődik a kiscsaj!!! Dejó! izgis!

Én is így voltam tavaly! Bementem CTG-re a kórházba és már nem engedtek haza!!

Timi: Remélem megint gyors, "könnyű" szülésed lesz!!!
hát nem nagoyn hasonlítanak a fiúk, de azért van közös vonásuk!
szerencsére nem túl pöttyös Petya, de elég sok nagy van neki, ami úgy néz ki, hogy hegesen fog gyógyulni :cry:

Rita: Örülök,hogy azért benézel hozzánk!!
Részvétem a lányod miatt!! Megkérdezhetem,hgoy mi történt? (jöhet priviben is).

Renáta:
Úgy kaptuk el a bárányhimlőt, hogy átmentünk PEtya jövendő ovístáráshoz játszani, ahol a kisfiú húga himlős volt.
tényleg nem sokban hasonlítanak egymásra a fiúk, de azért van közös vonásuk is. Csak Petya nagyon az apja típus, Beni pedig az én fajtám.

Tenci: Köszi a dícséretet!! Nem kapott oltást Petya, úgy voltam vele,hogy jobb ha átesik rajta. A gyerekdokink is azt mondta,ha kisiskolás korig nem esik át rajta, csak akkor oltassam. Így nem kapott oltás, örültem,hogy elkapta, de most, hogy úgy néz ki egy csomó heg marad, ez nagyon elkeserít :cry:
szerencsére nincs rajta sok pötty, de sok van, ami nagy. Jól viselte nagyon, egy kis hőemelkedése volt csak+ étvágytalan volt.

Orsi: Köszönöm a dícséretet!!
Mi 2X voltunk idáig az ovi udvarán. 1X a beiratkozáskor, Petyát alig bírtam hazavonszolni. menni akart a gyerekekkel ebédelni :*) és most 3 hete, mikor az ovi csoportunkat kifestettük társadalmi munkában. Olyan jól érzte magát Petya, hogy mikor arra mentünk 1 hét múlva akkora cirkuszt csinált, hogy nem megyünk be...
Mondjuk Kolos teljesen más típus, mint Petya, Petya az első erctől kezdve bárhol elvolt nélkülem.


Borsa: Ha tudom holnap nézem az M1-et!! A szemész nevét, tel. számát, ha átküldöd priviben, nagyon megköszönöm!!!
Köszönöm a dícséretet!

KépKép

KépKép
cukorfalat
 
 


juj, akkor nagyon készenlétben leszek. :D
snooopy
 
 


Timi írt, hogy éjszakára tuti benn fogják amit Tenci is írt 2 ujjnyira nyitva de nulla fájás, ha reggelig nincs semmi mehet haza.
snooopy
 
 


Hajrá Timi és kiscsaj! Én szorítok, hogy még ma meglegyen az a baby, ha már úgyis bent tartottak.

KépKép

Kép
sissy80
Budapest XV. kerület
 
 


azt gondolom,hogy akkor úgy induljon el, hoy egy kis időt még itthon tölthessek. Bent voltam a Timinél, mert nem lehetett tudni, hogy indulgat vagy jóslók, de semmi nincsen vele, de nem engedik haza csak holnap, ha nem indul el a vajúdás. Jól vannak, tudósítok amúgy, ha van változás.
Szeretettel

Más történet: amikor elköltözött a kútvölgyi, akkor eltűnt az az adventi naptáram, amit én készítettem a szükésznőknek, csecsemősöknek. 24 kiscipő, mindegyik más számmal, szentestére pedig egy kis csengettyűvel.Talán amikor bent voltatok karácsony táján, láttátok. Azok a kiscipők zömmel az én gyerekeim induló cipői voltak, meg első kis cipőcskéi.
Hát azt most hiába keresem. Van, aki azt moondja, hogy szerinte kidobták a nagy felújításkor.
Drukkoljatok, hogy meglegyenek, mert olyan kis cipellő is volt benne, amivel 24 éve bejelentettem a férjemnek, hogy új babánk lesz... Csak úgy mondom, hogy gondoljatok felém is.
nováky_rita
 
 


csak egy gyorsra jöttem (felszöktem a konzulira netezni :D) .... ucccsó pár hszt láttam ...


Timi Drágám!
lesem a telóm de látom még 2in1 ... sokat gondolok Rátok! Látom bármikor "elindulhat" Pocilány! :lol: Drukk megy ezerrel! Ügyesek lesztek!!!

sok puszi MINDENKINEK!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz
 
 


Rita!
Én is sok erőt kívánok neked ehhez a nehéz idő átvészeléshez!

Drukkolok, hogy meglegyenek a kis cipellők. Tudom milyen rossz érzés, mikor a szeretett dolog eltűnik. Szomorú, hogy mások ennyire nem figyelnek a féltett kincsekre.

KépKép

Kép
sissy80
Budapest XV. kerület
 
 


Ovi:
ma voltunk ugye 2.szor és azzal kezdi a nő, hogy jöjjek vissza f1re. néztem egy nagyot, mi van???????? nem hagyom itt a gyereket amikor mégcsak 1x voltunk. mondja jó akkor csak 1 órára hagyjam itt. és elkezdi elvenni tőlem Kolost aki persze kézzel lábbal tiltakozik. na itt szakdt el a céna, hogy nem erről volt szó, azt ígérték normálisan beszoktathatom és ő mégcsak 2,5 éves. erre a nő, hoppá, hát ő azt hitte már elmúlt 3 mert oylan nagy és akkor teljesne más a helyzet. akkor jöjjünk inkább a jövőhéten mert most sok a sírás és ez rossz kolosnak és ők sem tudnak egyszerre 100felé szakadni.
abban maardtunk, h néha bejárunk játszunk picit a többiekkel és majd nov-től kezdjük a beszoktatást.

Rita, nagyon szorítok, hogy meglegyenek a kiscipők. tudom milyen fontos az ilyen emlék.én egy plussnyiuszival és az első uh képpel mondtam meg Szabinak, hogy lesz egy Kolosunk. :D
snooopy
 
 


Halihó!

Egy elveszett bárányka :D

Timi!
Mizu?????!!!!Nagyon gondolok rátok, izgiiii

Rita!
:cry: Tényleg gyönyörűséges a lányod és milyen fiatal! Én csak azt tudom mondani, amit te mondtál nekem, mikor Myrtillel bent voltam és a szülés utáni dolgok miatt kivoltam, hogy sírd ki jól magad, idővel nem fog ennyire fájni, most biztos nagyon rossz.

Orsi!
Nálunk is ovi. Újra. Hosszú történet, majd leírom, ha érdekel valakit, de a gyerekek a szomszédban tombolnak :lol:

Mindenkinek szép napot, ebben a zord őszi időben!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes
 
 


basszus mindenhol ilyen szar idő van???téliesítettünk-megy a fűtés....egy hete még medencéztünk..... :roll: :roll: :roll: most itt épp szakad az eső és fúj a szél....nem semmi :roll: :roll:

TIMI-kiscsajod bírja még??? :D :D ez az idő sem hatja meg??-izgulunk ezerrel.....jöhetne már valami hír :wink: :lol: :wink:

ORSI-na olvasom....nem semmi-hát az ovónőci nem tudta,hogy Koli még nincsen3éves? :roll: :roll: és akkor mi a helyzet?-beszoktatás lesz addig még be nem tölti a hármat Kolos?
az viszont tök jó,hogy be tudtok járni-ismerkedni,játszani..... :D :D

STEFF-jó,hogy jöttél.....igen írjad-mi is kezdjük holnap :D :D

VERÓ-kis lopakodó :wink: :lol: többször szökjél fel :lol: :lol: remélem jól érzitek magatokat-pussz mindenkinek :D

BRIGI-és ezek hegek már tuti megmaradnak?? :roll: :roll: azért mert nagy még nem biztos....és örülök,hogy jól viselte Petya...Benedek még nem??? :roll: :? :roll: az tök jó,hogy Petya már így áll az ovihoz...de az igazi akkor lesz ha tényleg otthagyod...mikor kezdtek?
és mi ez a társadalmi munka?mit csináltatok???-azért is kérdezem mert Miki is volt-felújítás ....és persze van közel 100gyerkőc ebben az oviban-és velem akivel szarakodtak a felvétel miatt ,pont engem találnak meg...mindegy persze elment Miki,ígérte 8apuka,hogy megy és voltak ketten :roll: :?

JUDESZ-nagyon eltűntél.....jaaaa akimááááá főnök :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

Kép
Kép
etenci
Ercsi
 
 


"Sziasztok! Csókolom, ma 2010. 08.31en 15:15kor megszülettem. Nevem Anna Mira, súlyom: 3700g és 55cm. Anyuval együtt jól vagyunk sok puszi mindenkinek"
snooopy
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?