Hát Timili, Iván most 3 hónapos, feszítőpadon 62 centi, de ez nem mérvadó, mert ugye a Schöfliben születéskor 58 centire mérték nem tudom mivel, de az itteni rendelésen két hét mulva ez 52 centire módsult...
Mindensetre a 62-es rugik már nem jók rá, nem tudja kinyujtani bennük a lábát... de akárhogyan is számoljuk, 3 hónap alatt 9 centit nótt, 6kiló 10 deka volt tegnap, és a védőnő minden asszisztenst meg személyzetet behívott, hogy nézzék milyen szép hosszú baba! És nagyon megdicsérte a gyereket a doktornő (az itteni), azt mondta, hogy fantasztikusan élénk az arcjátéka és nagyon figyel mindenre és hogy nagyon szép rendezett a mozgása, sőt amiatt is megdicsérte a lányomat, hogy nem túl kövér a baba, azt mondta ilyen az igazi gustusos csecsemő, szóval a májunk hízott - az övé ott az enyém meg itthon mikor elmesélte
.
Kezdi 2 kézzel megfogni az őt ért játékokat, nagyon szeri ha valaki beszél hozzá, mindig visszareagál: ha mosolyognak rá, akkor visszamosolyog, ha elkomorulnak, ő is elkomorul. Nagyon anyás... legjobban ölben szeret lenni függőleges helyzetben, de nagyon kis simulós baba, odahajtja a fejét a válladra és átöleli a nyakadat... lehet az iyennek ellenállni, ha jellegzetes kéz és lábmozgással jelzi, hogy "vegyél ki, vegyél fel?" Ugye hogy nem - meghülyatett már midnenkit, de főleg a hülye nagyszüleit, akiknek anno elveik voltak...
Sajnos még mindig sokat sír (legalábbis ahhoz képest amennyit a lányaim sírtak - de ők nem mérvadók, mert ritka nyugodt babák voltak...) sír ha unatkzik, ha böfizni kell, ha szorítja a zokni (ilyen is volt már, és jogos volt a sírás), sír ha nem lát ki a kocsiból, ha sapkát adnak rá... még midig 7szer szopik/eszik naponta (uyge ő pótlást kap minden szopásután..)
Lehet vele "beszélgetni"... mondasz neki valamit, válaszol. Szereti ha énekelünk neki, nálam a nyerő aZ "Anya végy egy hegyet nékem..." még mindig. Szerti, ha a tükör előtt tartjuk, állandóan meg akarja fogni a másik babát ott a tüörben...
Összességében: imádnivaló kisfiú és szerintem nagyon szép formás (nopersze én egy elfogult nagyanya vagyok...) de bizony nem tudom hogy fog bírni vele a lányom, ha visszaköltöznek a lakásukba Kőbányára, mert egész napos szolgálatot igényel.
Sajnos éjszaka sem hagyja még midig aludni a lányomat, megmondom úgy ahogy van: tegnap egyszer majdnem elájult a fáradtságtól, még szerence, hogy nem volt a kezében a gyerek. (Lehet Iván is megérezhetett valamit, mert ma éjszaka megkönyörült rajta: ma csak kicsit piszkálta éjszaka...)
Öltöztetés, pólya:
Én elhiszem, hogy nagyon arik a kis farmerek meg egybek, de azért ugye egy 3 hónapost még lehet kisbabának öltöztetni ugye??? Ugye megengeditek???
Pólya: a pólya nem egy elavult régi csökevény, a legelső hetekben megvan a maga nagyon is fontos szerepe! Egyrészt állandó melegben tartja a babát, másrész az ujszülöttek egy részét nagyon nagyon idegesíti, mikor a kezük-lábuk akaratlanul ide-oda mozog, no erre is jó a pólya, kicsit "lefogja" őket. Nekem mindkét lányom plussz Iván is az első héten de még a másodikon is csakis pólyában tudott elaludni.
És hát mint tudjuk: ízlések és pofonok...
Igen, én is 50-en felüli vagyok, és én már TUDOM, hogy lesz még arra éppen elég idő, hogy a kisfiúnkat/kislányunkat vagányosan öltöztethessük, én szeretem, ha a csecsemő csecsemőnek is néz ki.
De ezen igazán nem evszünk össze...