Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Kép

Bocsi, hogy Titeket zargatlak, (bár már nagyon szeretnék oszlopos tagja lenni ennek a topiknakKép), de olyan kérdésem van, amire sztem Ti tudtok leginkább válaszolni.
A kérdésem az, hogy HCG csak terhesség esetén van a vérben, vagy előfordulhat máskor is ( nem szedtem semmilyen gyógyszert)?
Mert nekem pénteken vettek vért (kb. 1 héttel a mensi előtt), progeszteront és HCG-t néztek.
Progeszteron . 35,32 ng/ml
Hcg+ Béta alegység: 2,2 mlU/ML

Szerintetek ez most mit jelent?
Holnap megyek dokihoz, de addig is hátha megtudok valamit!

Köszi, puszi mindenkinek!Kép

A gyerkőcök gyönyörűek egytől egyig!!!!KépKépKép

Zita

Kép
Kép
zituska28
 
 


Sziasztok!

Gyönyörű babáitok vannak! Gratulálok!
Kicsit irigykedek is, pedig én már 10 éve átéltem ezeket a gyönyörű pillanatokat! De átélném még egyszer!

Kriszta

mohácska
 
 


Igen, lejjebb tettük az ágyat, hát aggodok, hogy leteszem folyton felébred, ha meg nem veszem vissza ujabban mindig kipattan a szeme, és elkezd mászkálni az ágyban, ami éjjel is 2-3 óra! De inkább virrasztok ha muszáj mint kiessenk!

Bogár! Orsi 9 hónapos lesz a jövö héten. Hasrol még mindig nem fordul vissza és felülni sem tudKép

Zita! Nekem volt olyan hogy nem voltam terhes és ilyen kis mennyiséget kimutatott a vérből. Remélem nálad más oka van!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 

 
 

Sziasztok Kép

Orsi Képés Cat Kép

a srácok iszonyatosan aranyosak és elbűvölôek mindkettôtöknélKépKép gratulálok
(pár hét és nálunk is két ilyen törpe Kép érkezik - olyan hihetetlen - viszont ti addigra már tapasztalt mamik lesztek - majd kiváncsiskodom Kép)

Rita
trus
 
 


Orsi, Cat aranyosak a srácaitok! Már úgy gyömörgetnék ilyen kicsiket.
Balika nagyon kis vasgyúró, most épp a sehogy se jó korszaka van, még nem tud átfordulni de már akar és küzd, bemérgel és nyög aztán óbégat KépMegpöckölöm, így sikerül neki, roppant elégedett aztán vissza akar fordulni és kezdődik előről. Mennyi idő még amíg megy neki egyedül is? KépIsmét 3 óránként eszik éjjel és eszik rendesen jóllakik bealszik. Negyed óra alatt végzek de ha nem adok neki enni akkor addig nem hagyja abba, szóval nem rafkós...de nagyon fárasztó hogy eddig aludt 8 órákat most pedig újra szopizik éjjel. Volt ilyen valakinek?
Szóval dög fáradt vagyok Kép
Pusz Erika
Kép
hurki
 
 


OrsiKép
Szívből gratulálok a legénykékhez.
CatKép
Még jó, hogy nem az enyémek, mert már megzabáltam volna Őket KépKép. Olyan szépek!!
AlenaKép
Jujjj, de izgulok már érted!
Lujza
lujza
 
 


Cat, OrsiKép
Nagyon szépek a fiúk, sok egészséget, erőt és boldogságot kívánok Nektek!

Puszi:
Melinda (bnemethm)
Bnm
 


Cat Kép és Orsi Kép

gyönyörűek ezek a fiúk. Gratulálok.
Annyira szeretnék én is felrakni képet Bálintról, de egyszerűen nem tudom lekicsinyíteni vagy ha sikerül lebutítani, akkor teljesen szétesik és élvezhetetlen lesz.
Tudna valaki segíteni?
Köszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok lányok!

Igaz, hogy van már egy leánykám, de nem emlékszem rá, hogy a terhességem elején milyen tűnetek voltak. Ti emlékeztek arra, hogy a feltételezett peteérés és a köv. mensi között (mikor meg kellett volna jönnie) volt e tűnetetek? Gondolok itt a tűszőrepire, beágyazódásra stb. Előre is köszi az infót.

Mindenki babája gyönyörűséges.

Köszi

Szilvia

emeseanyu
 
 


Edit Kép

kuldj át párat mailben átméretezem neked! Kép

Soraya-Kriszta
soraya
 
 


HurkiKép
Olyan jó kis husis Balázs ! Én már ezt várom, hogy a fiaim ekkorák legyenek! Persze a 3 órákért nem irigyellek, de gondolom hamar vissza fog állni a korábban már megszokottra.

EditkeKép
Látom Soraya már felajánlotta, de én is átméretezem, ha nem boldogulsz vele. Küld nyugodtan.

SzilviaKép
Nekem semmi de semmi terhességi tünetem nem volt a 6. hétig. Akkor is csak gyomorrontás-szerű tünetek voltak, majd mellfeszülés. A hányinger csak a 8. héten jelentkezett.

BnemethmKép
Köszönjük szépen!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Köszi Cat!

Nagyon szépek a babaáid. Azért kérdeztem, mert elég fura dolgokat tapasztalok. Akkor éreztem ilyesmit, mikor a lányommal terhes voltam és cipeltem valami nehezebb zacsit. Egyik ismerősöm mondta, hogy neki a beágyazódáskor fájt kicsit a hasa.

Azért köszi.

Szilvia

emeseanyu
 
 


Sziasztok!

Orsi, Cat
tündériek a fiúcskák!!

Karmen,
még nem fordul meg, de már feláll? De furi.

Hurki,
nagyon édi a kis Balázs! Igen ez ilyen korszak. Az is jó, amikor már fekve unatkozik, de még nem tud ülni.

Ma voltam orvosnál. A hormoneredmény rendben van, úgyhogy nem növelte tovább a gyógyszeradagomat. UH-n már látszott a kis fejecskéje és a végtagkezdemények. Azt hiszem, hogy most tudtam csak felhőtlenül örülni először a Csöppségnek! Bár még van bennem aggodalom.

Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok Lányok!

Olyan jól esik, hogy izgultok értem! Kép
Ma reggel voltam dokinál. A CTG jó lett, de már elég sok méhösszehúzódás látszott. A külső méhszáj egy ujjnyira kinyílt, de egyenlőre csak ennyi. Most már érzem, hogy a vége felé vagyunk, kezdenek előjönni a nyavalyák: derékfájás, nehéz légzés. Na de ezt a pár napot már fél lábon is ki lehet bírni, úgyhogy nem panaszkodom. Kép

Hóvirág Kép
De jó, hogy jó lett a hormoneredményed, és a baba is szépen látszik. Biztos nem lesz semmi gond most már.

Puszi, Alena
alena
 
 


HurkiKép
Gyönyörű ez a BabaKépKép És nagyon ügyeskedikKép Bizony-bizony nálunk is volt ilyen korszak és nálunk hosszú ideig tartott mert kicsit lassabb volt Gergő mozgásfejlődése de nálatok talán gyorsabb leszKép Nálunk az tartott sokáig, mikor Gergő már át tudott fordulni a hasáról a hátára, de vissza még nem és ilyenkor orditott, hogy forditsuk vissza, mert utál a hátán feküdniKépKépKépAlig vártam, hogy egyedül forogjonKép Lillusnál nem volt ilyen gondKép A háromóránkénti etetésekért én sem irigyellek, bár leirom "csendben", hogy Gergő újra kétszer eszik éjszakánként...próbáltam egy éjszaka leredukálni, de annyira sirt, hogy nem birtam idegekkel igy mi nem hogy előre lépnénk az etetéseket illetően, de még inkább visszafejlődünkKép KitartásKép
AlenaKép
Drukkolok, örülök, hogy jól vagytokKép
HóvirágKép
Gratulálok a Picikének is, nagyon kis ügyeskeKép
CatKép
Hogy vagytok, hogy birod? Nem jut időd az Ikres topikra...sajna de megértemKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok Kép

Cat Kép és Soraya Kép
Köszi az átméretezős felajánlást. Kriszta elküldtem neked néhányat, köszi.

Két kérdés:
1. kiságyba fejvédő: van mindenkinek? a csinosságon kívül hasznos is? Mert mi alapban nem vettünk, isten bocsá Kép, de nekem nem tetszenek, szerintem úgy stramm a faágy, ahogy van, de!! mivel Bálint nagyon fürgeürge és minden éjszaka valahogy feltornássza magát az ágy legvégébe, sőt teljesen keresztbefordul, így a kis buksija állandóan vagy az oldalsó rácsoknak, vagy a felső farésznek van nekinyomódva reggelre. Logikusan ettől még nincs baja, de tartok tőle, hogy ha még inkább emelgeti majd a buksit, akkor jól le is fogja koccolni a kemény fát. Szóval fejvédő nélkül veszélyes szerintetek vagy volt aki kihúzta nélküle?

2. A szauna hat valahogy a szoptatásra? És ha igen hogyan?

Hóvirág Kép Örülök, hogy jó hírekkel jöttél a picurkával kapcsolatban.

Cat Kép
Azt hiszem te írtad az Urtica Urens-t. Tegnap úgy döntöttem veszek, mert este Bálint egyik ciciből 90-t szívott csak és utána megpróbáltam lefejni és csak 20-t sikerült. Ettől megijedtem, hiszen ő olyan 180-kat szokott egy mellből megenni.
Utána néztem ez a csalánnak a latin neve, tehát ez azt jelenti, hogy valami csalánkivonat lehet.
Ugye ez homeos cucc és nem jelenti azt, hogy rákattanok és ha abbahagyom, akkor elapad a tejem.

Na, megyek reggelizem, amíg fiatalúr meg nem ébred.
Puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


HóvirágKép
Gratulálok a picurhoz. Mostmár lazíts egy kicsit, és próbálj nem annyira aggódni, már minden rendben lesz. Tuti a prolaktin volt a ludas az alacsony progi miatt. Viszont nézd a pozitív oldalát, hamar lesz tejcsid az új jövevénynek, és jó sokKépKép

AlenaKép
Sokat gondolok Rád, hogy mikor lesz a nagy nap! Szerdán front jön, ilyenkor beindulnak a szülések.Kép

DorisKép
Olyan szívesen mennék az Ikres topikba, de sajnos nincs rá időm követni.Kép Elég zűrösek a napjaim, pedig a párom rengeteget segít. Olyankor tudok ide ülni a gép mellé, amikor Ő felügyel, és mentesít. Készíti a reggelit, etet-itat. Az ebédet rendeljük, így szerencsére arra nincs gondunk. Csak az a bibi, hogy arra nem gondoltunk, hogy a szopi miatt én nem ehetek meg mindent, így a kaja nagy része a páromnak jut. Így Ő hízik rendesenKépKép
Most úgy állt be a "rend", hogy az egyik gyerekkel a párom alszik a hálóban, a másikkal én a nappaliban. 3 óránként viszont a párom hozza szopizni a fiút. Így ha valamelyik ordít, nem rázza fel a másikat, és legalább egyikünk tud valamennyit aludni, ha szerencsés. A ma éjjel szerencsés volt, mert csak Samunak fájt a hasa egy órácskát, de azon kívül mindketten aludtunk, a szopikat kivéve. Persze a családom, és minden ismerős ki van akadva, hogy nem tudjuk a szobájukba szoktatni őket, és "már elrontottuk a nevelést". Ezzel engem agyon idegesítenek. Persze 1 éjszakát senki sem vállalna el velük, pedig felajánlottuk, csak szajkózzák a helyes nevelés alapelveit.
Neked nem kell mondanom, hogy ikreknél egyszerűen képtelenség merev szabályokhoz ragaszkodni, mert végkimerülésben kipurcan a család. Így ott alszanak, ahol végre sikerül elaltatni őket. Ha a szobájukban lennének, 1. felráznák egymást, 2. mi állandóan szaladgálhatnánk a hálóból, mert mindig valamelyik gyerkőc sír, így semmi pihenésünk nem lenne. Nappal még egyszer-egyszer elalszanak a helyükön, de az kb. 2 óra, és nem egy egész éjszaka.
De nem panaszkodom, mert tündériek, és nagyon vártuk Őket, csak vannak nehézségek velük. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy csak pár hónap, és jobb lesz.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép
Bár ikrekkel nincs tapasztalatom, de ha egy picit is vigasztal egy pici, pár hetes/hónapos babánál sem tudunk merev szabályokat betartani.
És tudom, hogy a józan eszeddel te is tudod, hogy magasról le kell sz....ni a nevelési okoskodásokat (tudom ez fáradtan ebben az időszakban nehéz). Nekünk is mindenki mindent tud, a szomszédasszonyom (bár tényleg imádom), de tudja, hogy Bálintnak cumira van szüksége, az egyik rokon biztos benne, hogy édeskömény teát kellene vele itatnom minden szopi után, néhány barátunk ki van akadva, hogy milyen kegyetlenek vagyunk, mert a pici nem velünk alszik éjjel egy szobában, hanem a sajátjában és még sorolhatnám.
Szóval csak ahogy nektek jó. Kitartás és tényleg jobb lesz, egy hónapja még olvashattad, hogy én mennyire ki voltam készülve, most már sokkal könnyebb.
puszi,
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


EditKép
Én már beszedtem egy doboz homeos bogyót, és nekem nagyon bejött. Sok lett tőle a tejem, és nem apadt le utánna. Viszont tegnap megint vetettem a párommal, mert olvastam, hogy a 3. héttől megnő a tejigényük a babáknak, így biztos ami biztos legyen tej. Napi 2X5-t szedek, nyelv alatt kell elszopogatni. Kézzel a golyócskákat nem szabad megfogni, hanem a kis műanyag kupakból kell a szádba dönteni.

Nekünk van fejvédő, és nem bántam meg, mert van amikor a gyerkőc neki dönti a fejét. De mi felnőttünk nélküle is, Anyukám is mindig ezt szajkózza.Kép

Az uszoda és hideg víz elapasztja a tejet, azt tudom. Szerintem a szélsőségesen meleg sem túl jó, így a szaunát én kihagynám. A melegvízre, meleg borogatásra mondják, hogy nagyon jó. Nekem a kórházban az anyatejes azt mondta, hogy éjjelre kenjem be a melleimet disznózsírral, majd tekerjem be pelenkába mindkettőt, és rá a melltartó. Aludjak ebben, mert ez a dunsztkötés hihetetlen jó a tejtermelésre. Na nekem marhára nincs szabad éjszakám ezt csinálni, mert óránként moshatnám le a disznózsírt a mellemről a szopik miatt. Meg ugye nem lenne túl nagy vágykeltő a párom felé sem, hogy 2 disznós cici mellett alszikKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


EditKép
A szívemből szóltál! Az én Anyukám is mindig az édeskömény teát szajkózza, hiába mondtam neki, hogy a mieinknek fájt a pocakja a Laktoherbtől. Ráadásul azt is hallgatom, hogy az Ő idejükben éjszaka nem volt DIVAT szoptatni, ez új hülyeség, mert Ők csak teáztattak éjjel minket, és ez mennyivel egyszerűbb, mégis felnőttünk.
Szóval elegem van a sok jóakaróból. Még a fodrásza és a varrónője is üzenget nekem, a helyes nevelési elvekről.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok Kép

Edit Kép most kicsinyítem a képeket, mindjárt kuldöm vissza Kép

Ha Martin hagy, akkor majd írok is bovebben. (a leghorrorabb éjszakán vagyunk túl Kép)

Soraya
soraya
 
 


Edit Kép

Visszakuldtem a képeket!

Fejvédo: Martin is mászik álmában, fúrja a fejét a rácshoz. Én nyugodtabb vagyok, hogy nem a fába veri a kis fejét.
Nekem olyan fejvédom van egyébként, ami végigér körbe, tehát nem csak a kobakjánál van.

Szauna: hmm. Illene tudnom a választ erre a kérdésre. Utánakérdezek neked, jó? Elég autentikus források vannak itt a közelemben KépKép

Cat Kép Edit Kép
A jótanácsokat le kell sz.rni (bocs) Én is hallgatom a "na és kap már teát??" meg hasonlókat, nem szabad ezzel foglalkozni! (ha tea kéne a babának, akkor az folyna a nok mellébol-én ezt szoktam válaszolni a kérdésre) Mindent úgy kell csinálni, ahogy az embernek kényelmes és jó, a huhógókat pedig meg sem hallani! Kép

Cat Kép kitartás, egyre jobb lesz! És le a kalappal, hogy 2 kismanót is tudsz szoptatni! Kép
Vannak újabb képek a fiúkról? Kép

Az én fiam most 9 hetesen "romlott el", tegnap este 9-tol éjjel 2-ig sikítva ordított, bentragadt a kaka. Kép Aztán 2-kor nyakig összecsinálta magát, utána persze éhes lett, szóval fél 4-kor kerultem ágyba. Most itt 3/4 11 van és még mindig alszik Kép Hát ilyen is van Kép)

Alena, drukk-drukk!! KépKép

Puszi
Soraya Kriszta
(profilomban van kép Martinról, meg az albumának a címe is ott található Kép)
soraya
 
 


Kriszta Kép
Itt is köszi a képeket, mindjárt fel is teszem, pótolva az elmúlt 10 hét kép mentes időszakát.
Végre megnéztem a profilod, nagyon édes ez a legény. Az a kis alsó mosoly, ami a legtöbb képen ott bújkál az ajkán.
És! Le sem lehetne tagadni, hogy kisfiú, annyira kis férfi feje van Kép

Ideköltöztettem magam mellé az utazóágyat, így most baba mellettem fekszik, amikor netezek. Ez nagyon szuper, csak a bonyolult benne, hogy folyamatosan énekelnem kell neki, ezért bocs, ha elírás lesz.

Cat Kép
Hol vettétek a bogyókat? mert én már 3 patikát felhívtam, egyiknél sincs. ha megírod, apát megkérem vegyen.
Köszi
és akkor a képek
2004.09.18
Kép

2004.10.10
Kép

2004.10.20
Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Cat!

Én disznózsiroztam, iszonyatosan büdös!Kép De nekem mondjuk hatásos volt.... Nem sokszor, talán 2-3 alkalommal az első napokban használtam.

Ezeket a "jó " tanácsokat tényleg ne halljátok meg! Engem is töknek néztek, amikor Zsani 3 hónapos volt és még nem kapott gyümölcsöt csak anyatejet! 5 hónaposan nem ismerte a cumisüveget, el sem fogadta! Majdnem 6 hónapos volt mikor először kapott almalevet-kanállal. 10 hónapos koráig szopott, és azt is saját maga "hagyta" el. Egyszercsak nem kellett neki Kép

Katie
katie
 
 


EditKép
A homeobogyót a párom a belvárosi Madách gyógyszertárban vette a Károly krt-on. De érdemes odatelefonálni előtte, hogy van-e raktáron.

Nagyon aranyos a fiad! Érdekes, hogy a legelső képen tűnik a "legidősebbnek". Hát hiába fiatalodtok!KépKép

SorayaKép
Martin tündéri azzal az állandó mosolyával! Én már alig várom, hogy nevessenek. Egyenlőre csak "Anya-boci" vagyok a szemükben.

Részvétem az éjszakáért, átérzem!Kép

Na megyek mert ordít valamelyik.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Soraya!

Ez az "az folyna a nők melléből" nagyon tetszett.KépKép

Cat!

Ahelyett, hogy örülnének, hogy ikerbabák tudnak szopizni. Ez nagy dolog ám!Kép
Editkéjékkel ellentétben velünk meg az a "baj"KépKép, hogy Hanna egy ágyban alszik velünk és nem a sajátjában. ("Elkényesztetjük, soha nem fog a sajátjában aludni...") Úgyhogy most legyen okos mindenki, hogy a két ellentétes tanács közül melyik is a helyes. Szerintem az, amelyik nekünk jó. A családunknak.
Egy is kiigazítás: uszoda-tejelapadás. Az teljesen igaz, hogya hideg víz apasztja a tejet, viszont az úszás a mozgások közül nagyon jó kismamáknak és anyukáknak. Éppen ezért azt szokták ajánlani, hogy aki uszodázni szeretne, nyugodtan tegye (persze mértékkel, mint mindent), és közvetlenül az úszás után zuhanyozza le meleg vízzel a mellét. Ezzel kompenzálni tudja a hideget.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!

Mi másfél évig harcoltunk, hogy a gyerek ne keljen fel éjszaka. Márpedig azért kelt fel, mert velem szeretett volna aludni. Ha Apukája nem volt itthon, akkor velem aludt és nem kelt fel soha. Már a végkimerülés kerülgetett (2-3szor kelt éjszaka)megadtuk magunkat, beköltözhetett kiságyastól az ágyunk mellé. Soha többet nem kelt fel éjjel.Ez az állapot tartott 3-3,5 éves koráig. 1 éve raktuk vissza a szobájába, és ma már semmi baja. Csak addig kell vele benn lennem, amig el nem alszik.
Semmi gond, szerintem ha veletek alszik. Ahogy nő, egyre kevésbé lesz igénye rá. Most meg még ideális megoldásnak tűnik. Kép
Egyébként 2-3 hónappal ezelőtt láttam a Fix tv-n egyik este Dr. Ranschburg J.vel egy beszélgetést. Pont az "éjszakai vándorok"ról volt szó. Ő is teljesen egyetértett a franciaágy mellé helyezett szivaccsal, amit a gyerek bármikor igénybevehet éjjel, és megkaphatja Anya kezét. 2-3-4 éves korban fordul elő a szeparációs félelem a gyerekekben. Erre lehet ez megoldás. Igy a gyerek nem szorong, ha nem látja az anyukáját, hisz csak odavándorol, ledől, és már kapja is a biztonságot jelentő kezet.Kép

Katie
katie
 
 


Hóviirág! hasra tud fordulni Orsi csak vissza nem. Igen furcsa hogy mászni is csak probálkozik elöre, közben meg feláll.
Probálj pihenni sokat, minden rendben lesz a picurkáddal!!

Editke! ezekért a képekért megérte várni!! csodaszép baba!! vastag sapit hol vetted, mennyiért? nekünk nem volt rácsvédönk, csak ritkán koccant a buksija, sirás sem mindig volt. Késöbb kaptam de nem tettem fel, mert Orsit megnyugtatja ha fekszik és kilát. Amikor nem látott akkor volt gond pont.
Homeot lehet kérni megrendelik a patikák.

Cat,Editke! Nekem is nehéz volt az eleje, sokat sirtam is. Azt mondják az elsö 6 hét a kemény, ez ránk igaz volt.

Doris! Orsi meg hason utál feküdni, mindig sir miatta.

Cat! Akkor szuper férjeink vannak, nálunk is az enyém átvette a házimunkát. Én járok usziba Orsival, nem csökkent a tej mennyisége.

Régebben Orsi átaludta az éjszakákat, most 1-2 alkalommal felébred szopizni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Hurki: nekunk is ilyen a racsvedonk (ill a baldachin stb, mindenKép). Nekunk tehat van, de en eleg hamar leszedtem LackonalKép

Cat. egyik fulon be, a masikon kiKép egyebkent en lehet erelyesen megmondanam hogy az lesz amit ti akartok es kesz. Bar nem volt ilyen gondom, nem tudom muxik-e. amugy tenyleg nagyon nagy dolog hogy csak szopiznak az ikrek, minden elismeresemKép

Mi jol vagyunk, egesz jol megy a harmaslet, jol alszanak napkozben, boti jol alszik ejszaka, szal meg faradt sem vagyokKép

orsoly
orsoly
 
 


SziasztokKép
CatKép
Sajnálom, hogy nincs időd átjönni, de persze megértelekKép Jól emlékszem az elején mi is pont igy voltunk, hogy aludtunk volna mi bárhol, bárhogy,ülve, állva, fekve,földön,ágyban együtt is csak nekem a két hónapos intenziv lét, a babákat teljesne az egyedül alvásra szoktatta és hiába vettük magunk közé az épp sirdogálót sajnos nem volt jó ott sem. Én azt mondom, ha veletek nyugodtabban alszanak akkor vegyétek csak magatokhoz Őket mert fontos, hogy pihenni tudjatok meg ugye a lelki fejlődésük szempontjából is elengedhetetlenKépKép Nem lehet elrontani, ne foglalkozz a családi, baráti megjegyzésekkel. Csinálják jobban ha tudjákKép Nagyon jól csináljátok az alvást isKépKép Nevelni később kell őket, most még biztonságra van szükségükKépKép Kitartás, tényleg néhány hónap múlva jobb leszKépIgen, mindenki úgy érzi, hogy okos tanácsokat osztogat és az a tuti, de megmondom Neked őszintén, hogy nálunk Gergő még mindig (már megint)kétszer eszik egy éjszaka pedig 8 kg fölött van (5 kg-tól többnyire átalusszák a babák az éjszakákat csak az enyémek ezt nem olvasták...Kép)Próbáltam egyszer teáztatni de kiszlapálta a teát majd követelte a tápszert. Hát én nem kinzom, eszik és akkor nyugodtabban alszik. Lillus ehez képest csak egyszer kér enni (7kg-os)és azzal kibirja nyugiban az éjszakát. Hiába, ahány gyerek annyi féle. Az egyik ikres barátnőm akivel egy napon szültem eldöntötte, hogy nem etet éjjel mert 10-11 kg fölötti kövér babái vannak. Nos etetni tényleg nem etet, de 10-15-ször teáztat. Szerintem a megnövekedett mozgásigény miatt több ételt igényelnek...Kép Egyébként Lillus hihetetlenül hasfájós volt és semmilyen csepp,tea nem segitett. Egyszerűen tápszert kellett cserélni (hónapokba telt mire kiderült...)mert valamit nem birt a koraszülött tápszerben. Reméljük hamar túllesztek a nehezénKép
EditKép
Én is ajánlom a fejvédőt, mert az én babáim is folyton bekúsznak az ágy végébe és kényelmesebb, ha puha anyaghoz nyomják a kis buksijukatKépÉdesek a képek, gratulálokKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy zavarok, de megosztanám a rácsvédőbeli tapasztalataimat. Az én fiam most 10 éves. Anno vettünk egyet, én nem is akartam, de a férjem erősködött, győzködött hasznosságáról. Beleegyeztem, mert jópofi volt, de hasznosságát nem tudtam átlátni. Nem érte körbe a gyerekheverő méretű ágyát, de feltettem. Aztán, kb. 6 hetes lehetett a fiam, amikor elkezdett iszonyatosan forgolódni körbe-körbe az ágyban, és arra rohantunk be, hogy beszorult a lába a rácsok közé, a gyerek meg kitekeredve, embertelen pózban fekszik. Persze nem ott lógott a lába, ahol a rácsvédő volt. A férjem iszonyatos morgolódással, szinte üvöltve zavart el venni még egy rácsvédőt. Akkor értettem meg, miért hasznos.

További jó babázást kívánok!

Kriszta

mohácska
 
 


Lányok!

Köszönöm a nyugtató szavakat!

Alena,
Ez nagyon jó, nemsokára találkoztok a Picúrral!

Edit,
Gyöngyörű a kisfiad!!!!
Mi használtunk fejvédőt és jó volt, mert a Mili is mindig lekoccolta a kiságyat. A védőnőm azt mondta, hogy nem jó, mert leszűkíti a látóteret a gyereknek. Egy idő után meg majd lecincálja!!
Szerintem a szauna csak jó hatással lehet a tejtermelésre, mert a meleg beindítja a tejcsit, nem?

Cat,
A disznózsíros pakolást akkor kell alkalmazni, amikor beindul a tejcsi és úgy bedurran a cici, hogy kő kemény lesz.
Egyébként nagyon örülök, hogy két csemetével is megy a szoptatást. Büszke lehetsz magadra!!

Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok,

Reditke Kép, nagyon helyes a kisfiad! Legjobban az első kép tetszik, azon valami tündéri.

Képzeljétek, ma délelőtt elment a nyákdugó. Tudom, hogy még akár egy hét is eltelhet a szülésig, de azért azt jelenti, hogy már beindult valami. Most kicsit beijedtem.KépKép

Orsiról Kép és a fiúkról van valami hír?

Puszi, Alena
alena
 
 


AlenaKép
Nagyon drukkolok, hogy minden simán menjenKép

LányokKépElköszönök néhány napra, mert elutazunk és csak kedden jövök legközelebbKép Addig is vigyázzatok magatokra meg a babákrKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Szaisztok!

Alena! Épp azt akartam kérdezni, hogy veled vajon mi lehet? Nagyon drukkolok. A barátnőm nemrégiben a nyákdugó másnapján szült. Az jó? Szeretnél már szülni? avgy most pont parázol? hogy vagy ? mesélj, ha van kedved!

Edit! Ez a kölök gyönyörű, majd beszélgethet a kislányommalKép

Orsiról jó volna valami hír! Cat! te nem vayg jóinformál? És veletek minden oke?

Én holnap megyek terhelésesre, meg UH-ra. Kicsit kicsusztink az időből, mert holnap már a 31. hetet kezdjük, de a múltheti kórházzal senki nem számoltKép Kiváncsi vagyok mekkora most Hanga, mert egy ideje úgy tűnik mintha nem nőne a pocim. Persze ezen nem aggódok, csak megállapítom.

na, puszi
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


RékacsKép
No para, biztos nő Hanga, ill. nem nő hanem hízik szépen. Nekem sem nőtt 1 cm-t sem abban az időben a hasam, pedig mindig mértem a haskörfogatot. A 35. hét után nőtt még egy nagyot.Kép De mindjárt itt a 32. heti UH-d!

AlenaKép
Ez nagyon izgi. Az éjjel kaptam egy sms-t, és azt hittem, hogy Te szülsz. Rohantam megnézni, de csak egy reklám volt.Kép Hatalmas lesz az a fiú!

LányokKép
OrsiKép hulla fáradt, mert Levi már nála volt, de Mátét kellett járni le etetni, így nagyon nehéz volt szervezni az életét. Az utolsó információm szerint mától már Máté is nála lesz, de nem mehetnek még 1,5 hétig haza, mert a gyerkőcök fertőzést kaptak, és a gyógyszeres kezelésük addig tart. Pont ma 1 hetesek a drágákKépKépKépKép
Tejcsi van bőven, még fagyasztóba is jut neki.Kép

Mi is jól vagyunk, a mieink ma 3 hetesek.KépKép Az életünk nem lett csöppet sem könnyebb, viszont mi 1 picit rutinosabbak vagyunk, így már vannak helyzetek amiket egész jól kezelünkKépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép olyan jó olvasgatni titeket! És a fiaitok olyanok, mintha ők lennének az angyalok maguk!
Orsinak minden jót kívánunk a fenti topikból és remélem hamar jön az utánpótlás! Nagyon ügyesek vagytok! Kép

Alena Kép nagyon szorítunk neked, hogy most már mielőbb te is láthatsd a kisfiad KépKépKépKép

Puszi
Noémi
Vendég
 


Sziasztok!

Na jól lemaradtam az olvasgatással.

CatKép
Huggies pelus. Napi akció volt, úgyhogy aznap el is fogyott. Másnap mentünk már nem volt belőle.
A rokonokat, ismerősöket sz@rjátok le magasról. Majd ők úgy csinálják, ahogy nekik tetszik a sajátjukkal. Csak megsúgom, hogy Eszter 3 hónapos volt, mikor először aludt a saját ágyában és külön. Egy gyereknél sem lehet szabályokhoz ragaszkodni, mert vagy Te nem bírod, vagy a párod, vagy egyszerűen a törpe készül ki.
Anyukám most azon van kibukva pl, hogy az Eszter még nem jár egyedül és jártassam. Én meg mondtam, hogy minek is? Akkor kezd el járni egyedül, ha már úgy érzi, hogy biztonságban van. Én meg nem erőltetek semmit csak azért, hogy el tudja mondani az ismerőseinek, hogy már jár az Eszter. Szóval mindig lesz valami, amit más jobban tud.

EmeseanyuKép
Mindenki mást érez a terhességnél. Én sem éreztem semmit.

HóvirágKép
Jaj, de jó. Örülök, hogy most már minden oké. Olyan jó érzés, hogy fejlődik benned egy újabb életkeKép Képzeld a hétvégén két ismerősömről is kiderült, hogy terhes. Már mondtam apának, hogy gyere csináljunk mi is még egyetKép Na jó azért még tudok egy kicsit várniKép

AlenaKép
Minden jót és drukkolunkKép

ReditkeKép
Én azért mégis ajánlanám a fejvédőt. Nekem a nem fejvédős részeket Eszter hányszor lekoccolta. Meg tényleg beszorulhat a lába, ha fordul alvás közben. Ha üzletben nem is veszel, de varrj otthon. Én is ezt tettem.
Nagyon szép a kisfickódKép Az első kép tetszik a legjobban, ott tényleg már olyan nagyfiúsKép

KarmenKép
Orsi nagyon ügyes. Hallottam már olyan gyerekről, aki még ülni sem tudott és felállt , és majdnem másnap meg elindult. Minden jó úgy ahogy van. Én csak annyit szoktam mondani, hogy semmit sem szabad erőltetni.

LányokKép
Most már én vagyok ám hulla, mert Eszter örülök, ha egy órát alszik napközben. Reggel 7-8 között kel, de van, hogy már fél 7-kor fent van. Az én kis örökmozgó törpillámKép

Pusza
Bogár és az éppen aludni próbáló Eszter

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok!

Cat! Köszi a biztatást. Úgy jártam, hogy a 28. heti UH a 31. héten lesz, azaz holnap, tehát a 32. het isten tudja mikorKép Arnold nem siet.

Légyszi mond meg Orsinak, hogy a nővérem ikrei is épp így felfertőződtek. De nem lett semmi gond. Csak mert gondolom megnyugtató, hogy nincs ezzele egyedül. Szóval ők is az első két hetet kórházba volták és ott szépen ki is alakuult a napiren mire hazaértek. Na, mondjuk ennek már kilenc éve. Ők amúgy egy fiú egy lány.

Szösziékkel mi lehet?És Te Szöszi, pletykáljál már, most már biztos lehet!!!!!Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Alena Kép
Nálam a képlet a következő volt:
nyákdugó viszlát, fájások hello + 30 óra = Bálint

Úgyhogy drukk-drukk-drukk Kép Kép

Lányok Kép
Bálint mindenkinek köszöni a dícsérő szavakat, legalábbis az elégedett szuszogása itt mellettem gondolom ezt jelenti Kép

Rékacs Kép Azért ehhez a gyerekhez jár ám egy baromi féltékeny anyós a lányodnak Kép Kép

OrsiKépéknak kitartást kívánok és mielőbbi felépülést.
Orsi, köszi a bőrgyógyászt, nagyon rendes volt és kaptunk kenőcsöt, most úgy néz ki alakulunk.

Cat Kép
Képzeld apa elment patikába Urtica Urens-ért, ahol túl okos volt a patikus és felvilágosította, hogy ebből sok-sok fajta létezik, mindnek más a % arány, hogy valamiből mi van benne és minden szoptatós anyának más kell, tehát ő így nem ad, hanem valami homeopátiás "orvossal" állapíttassam meg, hogy nekem melyik fajta kell stb.stb.
Szóval bogyóm nem lett, de a tejem újra beindult, megint szív egy mellből 160-kat a fickó, úgyhogy nem bogyózom. Köszi.

Fejvédő ügyben Kép köszönöm a hozzászólásokat meghányjuk vetjük, de valszeg rakunk fel, mert nem lenne jó ilyen láb beszorulós, fej beverős sírásokra ébredni.

Puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!Kép

Megjottunk a wellnessrol, de meg nem erek ra semmire, mert a mosni valo ruha halmokban all es Balazs is most szokik vissza a cigany eletmodrol...Kép

OrsiKép
OOOriasi gratula, minden szepet,jot a fiuknak!

RekacsKép
Nem pletyizhetek, majd az illeto fogja neketek elujsagolni, de majd raszolok, hogy most mar ne huzza az idot sokaig...Egyebkent SorayaKép is tudja, nyuzzatok Ot is az infoert...Kép

Puszi:
szoszi
szoszi
 
 


EditKép
Elég hülye volt a patikus akkor.Kép De legalább a tejcsi gond megoldódott. Egyébként olyan sok nincs ám ebből a gyógyszerből. Van tejszaporításra és tejelapasztásra. Gondolom a párod mondta, hogy mire kell. Napi 2*5 szemet kell belőle szedni. A patikákban osztogatnak egy füzetecskét, amiben homeos bogyók vannak. Érdemes beszerezni, mert mindenre van benne szer, és ezek nem vénykötelesek.

RékacsKép
Átadom mindenképpen Orsinak az üzenetet, ha beszélünk. De Ő fog hívni mert nagyon elfoglalt.

BogárKép
Eszter mindjárt 1 éves lesz. Igazán jöhetne már a tesó!KépKépKép

NoémiKép
Na azért nem angyalok ám. Csak a képekenKépKép Barátoknak már felajánlottuk, hogy kölcsönadjuk Őket 1 éjszakára, de senki nem jött értükKépKépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


CatKép Bocs, hogy idepofátlankodom, csak annyira megörültem, hogy itt vagy!!! Sokat gondoltam RÁtok, biztosan szuper érzés, hogy anya lettél, és ott szuszognak a bébik!!
Nekünk nem sikerült....januárban lesz a következőKép
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


AnnaKép
Olvastam a másik topikban, hogy sajnos nem sikerült. De tudod a remény hal meg utoljára. Lehet, hogy nem is kell már a januári lombik, mert spontán babás leszel. Nagyon várunk ám itt ebben a topikban!

RékacsKép
Az jutott még eszembe, hogy beszélj az Arnival szülésznő ügyben, persze csak ha szeretnél. Azért mert olvastam, hogy nagyon elfoglaltak a szülésznők, mivel csak havi 5 szülést vállalhatnak, és előre már januárig táblázva vannak a Schöpfben. Érdemes megkérdezni, hogy Ő kit ajánl.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

CatKép
Na azért inkább ne szaladjunk annyira előre. Ha nekem is már kettő lenne, én is örömmel borzolgatnám mások kedélyeitKép, de asszem én még várok a kistesó-projekttelKép
...és bizony már két hét sem és öregszünkKép

RékacsKép
A szülésznőm Szvitek Ági volt és a következőt is az ő segítségével szülném. Na meg persze + ArniKép, ha gondolod megadom magánban a telcsiszámát, ha szimpi, szvsz Te is bevállalhatod.

AnnaKép
SajnálomKép

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok,

Egyenlőre semmi hír. Talán a mai telihold? Kép

Rékacs Kép
Tulajdonképpen már szülnék. Persze kicsit beijedtem, hogy hirtelen ilyen közeli lett a dolog, de hát sokáig úgysem halogathatjuk, úgyhogy tőlem jöhet bármikor. Arról nem is beszélve, hogy már nagyon kíváncsiak vagyunk apával, és nagyon várjuk hogy találkozzunk a kisfiúval.
Nekem is Szvitek Ági a szülésznőm. Úgy látszik, Arni vele dolgozik szívesen, mert nekem is ő ajánlotta. Párszor találkoztam eddig vele, mert a CTG-ket is ő csinálja.

Bogár Kép
Kérdeznék néhány dolgot priviben.

Lányok Kép, mindenkinek köszönöm a drukkokat. Olyan jó, hogy szorítotok. Ha van valami, üzenek rögtön.

Noémi Kép, nektek is köszi a drukkokat. Remélem, ti is jöttök ide minél hamarabb.

Puszi, Alena
alena
 
 


Sziasztok!

Köszi az infiket.
Bogár! Igen szertném a számát. És ha nem vagyok pofátlan azt is írd már meg nekem, hogy Te mennyit adtál Arninak.

Alena! neked megy a drukk ezerrel és tőled is szertném kérdezni, hogy mennyit adsz Arninak, persze csak ha nem vindisgréc.

Köszi
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Hahó, én is itt vagyok csak kissé még fáradt de végre ismét alszik éjjel Balika. Ez szerintem a fejlődési ugrásoknál lehet így, mert most nagyon küzd azzal az átfordulással és rengeteget mozog.

Szauna, mi MArcsival szaunáztunk, gőzöztünk, voltunk lassú halál és gyors halál szaunában is, bizton állíthatjuk, hogy semmi baj nem volt a tejcsire nézve egyikünknek sem. Előtte megkérdeztem szopitanácsadót és ő is azt mondta ami jólesik. Szóval bátran szavannázzatok Kép

Fejvédő, nekünk is van, ha feltornázza magát akkor nem nyomja mega buksiját a rács. Ha már mászik szerintme nem lesz rá szükség illetve van hogy leszedem neki mikor ébren van hogy kilásson de most külön élvezi rajta a macikákat és mozizza meg beszél hozzájuk, tehát most nagyon szeretjük.

Patikában van tényleg ahogy Cat is írta füzetke, klaszsul leírva hogy miből mennyit mire kell szedni, én annál voltam aki ezt írta, és nagyonrendes kedves aranyos és gyorsan fogadott még annó az allergiám miatt, ha kell megadhatom a számát.

Disznózsír és egyéb jótanácsok...az én esetemet mondom el és mindenki érezze ki belőle amit mondani akarok. Szóval én elég sokat görcsöltem az elején hogy legyen tejem elég és valahogy mindig kételkedtem, nagyon akartam szoptatni és hiába tudtam hogy nem örökletes az hogy se anyu se tesóm nemtudott szoptatni mindig bennem volt a kétség. És amikor úgy éreztem Bali nem evette eleget én is kétségbe estem és felhívtam szopitanácsadót, aki azt mondta ha eddig elég volt és most is milyne szépen fejlődik, akkor az a agyerek elég erős ahhoz, hogy csináljon magának tejet!!! Nagyon diplomatikusan nem tette hozzá azt a fél mondatot hogy csinál nekem tejet ha én hagyom. Adj neki akkor amikor ő szeretne, montda nőci nyugodtan akár két mellből, azért van kettő minek spóroljunk vele. Annál több termelődik. És vannak kidurranócicis napok és vannak kétcicileszívós napok. Ha kevesebbet stresszelsz azzal elősegíted. Amikor én rá akarok segíteni hogy több legyen akkor egy cicis alvászatot tartok és attól mert csak rágicsálta vagy azon szundizott már rengeteget számított utána jöttek a kidurranós napok. Kényelmesebb mint a fejés Képde azzal is lehet elősegíteni, én is sokszor csak 5-20 grammot tudtam lefejni, ezen sem kell problémázni a lényeg hogy neki elég volt és el kell hinni hogy elég is lesz.

jó éjt puszi Okoska Kép(Erika)
hurki
 
 


SziasztokKép

Tegnap beszéltem OrsivalKép. Szegény hulla fáradt.Kép Mindkét picur nála van, de kapják még az antibiotikumos kezelést vénásan, a fertőzés miatt. Nagyon szépen szopiznak, és dobtam is egy hátast, hogy ilyen pici súlyuak, és tegnap este a 60 gr-ot megették.(Máté 2190 gr, Levi 2290 gr) Az napi 8 szopit számolva 480 gr, ami egy 3 kilós baba fejadagja.KépKépKép
Sajnos a párja nem mehet be segíteni, csak plexin keresztül láthatja a fiúkat, pedig nagyon kellene a segítség.KépKép 5 ágyas kórterembe van, és alkalmazkodni kell a többiekhez is.Kép Viszont ha minden igaz, akkor jövő kedden hazamehetnek, ami szerintem nagyon jót fog tenni lelkileg is OrsinakKép, persze és a kispapának is.Kép

Pusza
Cat
p.s.:Van egy kép a profilomban a fiúkról.Kép

Cat
Kép
cateye
 
 


Most kaptam az sms-t AlenátólKép: "Bent vagyunk a kórházban, bő 2 ujjnyira nyitva a méhszáj, és jönnek is a fájások rendesen. Drukkoljatok."

Nagyon szorítunk!!!!

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?