Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Hát ez volt a titkom....ezért jöttem ritkábban...remélem így utólag elnézitek nekem a múlt történései miatt h titkolóztam :oops: :wink:
Ma voltam 12 hetes UH-n és minden OK!Talán egy kicsit már el merem hinni hogy okés lesz minden!

Mostmár jövök sűrűbben ígérem...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: sejtettük de jól tetetted h hallgattál, szívből gratulálok! Na azt nem gondoltam h már túl is vagy az első trimeszteren tul.képp! :shock: ez meglepi volt! Kékes a vonalzód. Kedvenc színed vagy a ráadás is kukacos lesz? :D Mikorra vagy kiírva? De még így is téli baba lesz ahogy nézegetem nem? Rosszullétek kóma voltak/vannak?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Egyenlőre csak a kedvenc színem a kék...még nem látszódott semmi arra utaló jel :wink: ...(lehet lecserélem a vonalzót mert jót ír ki ugyen,de a gólya előrébb van :roll: )

Amúgy február 24. az időpont...egy hónap híjján pont 3 év lesz a korkülönbség Olika és a pici között(Olika márc.24) :wink:

Hányás és hányinger van dögivel :( ..egész nyaralás alatt is rókáztam reggelente...ja és nem is mertem egyátalán fürödni...nemhogy a gyógyvízbe még a sima vízbe se..ezért is volt kicsit macerásabb az idei nyaralás mint máskor.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 

 
 

Szóval le is cseréltem :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny, nagyon örülök!!!Vigyázz magatokra nagyon!!!
süni69
 
 


csak bekukk, élünk, de nulla idom van, még olvasni sem tudlak titeket mostanaban. mult héten elutaztunk, a jovo héten valszinu megint. hulla vagyok! pedig annyi mindenrol szeretnék beszélni veletek. majd valamikor ujra bekapcsolodom!

Panny, oriasi gratula!!!!!!!!!!!!!
s.orsi
 
 


Panny: hihetetlen kitartóak vagytok!!! Remélem a kis puncis ( 8) ) érzi, hogy mennyire várjátok őt, és minden rendben lesz vele!!!

Á Nono, tényleg jól sejted: haverok, fanta és buli az élet a 3 kölökkel!!!! Csak tudnám, hogy a t..kömbe tudja ilyenkor utolérni az ember magát!!!! És ráadásul bölcsibe-oviba is járnak a nagyok (arról nem i sbeszélve, hogy ha valamelyik itthon marad, akkor aztán totál csúszom mindennel, mert ugye olyankor az megkapja amér itthon maradt, azt a több figyelmet).

Jól gondoltam én, hogy a 3 gyerek egy szép kis kihívás, és csak nemnormális emberek csinálnak ilyent :D :D :D

Minden nap azt kell eldöntsem, hogy mi az ami csúszik a köv. napra. Ráadásul a legkisebbem mostanában de. kb. egy fél órát alszik, ami arra elég, hogy egy nagy levegőt vegyek. Hááát.......

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Panny, szívből gratulálok! :D


Fanetta, ugyi hogy nem is igaz, amit általában (egy és két gyerekesek) mondogatnak, hogy egy harmadik gyerek mán fel sem tűnik? :P :wink: Én is sokszor csúszásban vagyok, most épp a mosással... Valahogy kettővel még midnenre volt idő, hárommal már nem annyira.

Nálunk egész nyáron teltházas itthonlét van, szeptember elsején mennek a nagyok oviba. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, de túl nagy illúzióim nincsenek. Tuti Smau rögtön háromszor annyira anyás lesz. :wink:


Képzeljétek, hogy jártam tegnap. Régebben vettem leárazva bébiételeket, gyümölcsös-müzlis, meg nem is tudom még milyen, az is valami gyümölcsös, vegyesen 6 és 8 hónapos kortól ajánlottat.

Samukám eléggé ellenéll a kanalazási kísérleteknek, tegnap így elővettem egy ilyen üvegeset, s csak lestem, szinte zabálta. Már a harmadát megette, mikor észrevettem, hogy ez nem is 6, hanem 8 hónapos kortól van, s van benne midnenféle, amitől sikítana a védőnő :mrgreen: . Gluténos gabona, joghurt, meg gyümölcs. Tudta a lelkem, mi a jó, megnyugodtam, az ellenállás nem a normális ételeknek szól, hanem csak az ízetlen püréknek, amiket elvileg kaphatna :D
Pörköltet kéne tumixolnom nokedlivet, az tuti csúszna. :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi,
ne aggódj, most olvastam, hogy a gluténos hamit 7 hónapos kor előtt be kell vezetni, úgyhogy sajna elkéstél :)
háromgyerekesekről,
szerintem sem több mint a kettő, most lehet h követ dobáltok majd rám nekem ugyanúgy semmire nem volt időm kettővel, hárommal és most néggyel.
Viszont, most h a picurka betegsége miatt a nagyok el lettek vidékre küldve nyaralni, fura volt,h még egy mosásnyi szennyes sem jön össze, mielőtt elfogy az összes méretre jó pólóm.Meg a főzés mennyisége, meg a csönd, unalmas lehetett az életünk egy csecsemővel...Most fokozatosan szoktatjuk magunkat újra a nagycsaládhoz, na meg persze a hangokra igen igen érzékeny picikénket.
süni69
 
 


cajok, légyszi segítsetek ha mán 3 gyerekes topikban vagyunk.

Szval aki már rutinos mondja jár vmi támogatás h a 3. a hasamban van? mondjuk félpénzen az ovi koszt? Vagy ez még nem számít a társadalomnak gyereknek? adókedvezmény jár vagy bármi amitől jobban érzem magam? :D
Esetleg 2 hetes luxus nyaralás tahitin?

Mert a gyerekeim ma reggeli teljesítménye rádöbbentett h a társadalom nemhogy elismer, sajnál. Álltam a közértben és vártam a sorom. Közeban a kölkök azzal a baba méretű kiskosárral száguldoztak és visítottak. Én hiába kiabáltam már velük kb mintha a malacnak mondanám oldjon meg egyenleteket, le sem cartak. a vevők úgy néztek rám....júúúú, két gyerekkel és még terhes is......azt a sajnálatot....siettem is kifelé nehogy a nagy jóindulatban rámküldjék a gyivit.

uxi: semmi baj sztem. a kicsifiam is tojt az ehetetlen íztelen pürékre...ne sózzam ne tegyek bele semmit....aha....csak manapság a kapható dolgok olyan íztelenek ha abból főzök bármit szintén íztelen lesz. Lehet ha vidéki nagyi kertjében termett dolgok ízesek és megfőzve is az marad de ezek a bolti/piaci nagyüzemi izék....fuj. szval mi idő elött ettünk mindent...evvan...védőnőnek egy szót se. 8)

Csajok nem bíztattatok...én is vallom azt az elvet mely szerint a 3. észrevétlenül felnő. :lol: Nemá h nem így lesz!!!!! Mondjátok h szivattok! :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


uxi: igaz, hogy nem igaz!!! :D
Azt gondolom (most), hogy 2 kölköt még elég jól el lehet koordinálni, de afölött má mindegy lehet, hogy 3 vagy 6, legleljebb a jelző változik, hogy kicsi nagy vagy óriási az a káosz 8) 8) 8) . De lehet, hogy valamikor, amikor már profin kezelem sokadmagunkat, akkor majd változik a véleményem is -hihi.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Bár tény, amíg gyerekeim nem voltak elveim annál több....ma már...hm....érdekes no, az elveim felét kidobtam a caros pelusokkal amásik felét még őrizgetem (pl csak nevelés kérdése h a kamasz felesel e vagy sem.... :lol: )....de azt az elvemet h a 3. észrevétlen.....naaa, mondjátok h ez igaz és nem valami hüleség amit a kétgyerekesek találtak ki? :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


hanyadik hét hanyadik naptól van a 100 nap visszafelé, nem tudja vki? Úgy szeretem a 100 napos programot, még Medgyesi elvtárs vezette be anno de olyan klassz ha már nem 3 jegyű a számsroa ami a szülésig hátra van. csütörtökön doki, megtom tényleg lány e a jány.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


itt kettővel is szokik káosz lenni....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono:ovibölcsi félpénzen jár 3 kölöknél - a többit nem tudom
Hihi nono, hápersze, hogy sajnálnak!!! nem nagy ép te sem: 3 gyereket ilyen világban!!!!! :lol: :lol:
De bevallom én azért marha büszkén sétálgatok mindhárommal!!!!

uxi:gyoors és életrevaló a kölök!!! de hát muszáj neki harmadikként!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


harmadik észrevétlen......hmmmmmm........hát Zéti tényleg áldott jó bébi, na de.................csajok, szerintetek most akko hazudjunk nononak?????? és elég neki, ha szülés után rájön.........(fejvakargatós szmájli) :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


fanetta: hazudjá jó????? :lol: légyszíííí! Nem akarom tunni.....csaka szépet és a jót!
Azt én is tudtam h van kedvezmény a kajájukra csak azt nem tom h akkoris ha csak félkész a harmadik csemeténk? 8) Vagy félkész gyerek nem egész gyerek ergo egyenlőre csak két és fél gyerekem van?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Panny
Hatalmas gratu! Nagyon szép és problémamentes pocakosodást! :D

Fanetta
Nem bírsz elbátortalanítani, már alig várom, hogy csatlakozzak a nemnormálisak táborához. :lol:

Uxi
Turmix :D

Holnap elhúzunk Californiába, vidámpark, óceán... 8) Remélem jó lesz. A gyerekek már nagyon várják. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono!

Én is kitartok melletted...sztem se nagyobb teher a harmadik gyerek..legalábbis nekem/nekünk nem az...nem mondom most nyáron azért húzósabb hogy itthon van mindegyik :roll: :roll: ..de suli-ovi időben sztem nem gáz annyira...az tuti hogy kész logisztikai vezető veszik el egy 3 vagy több gyerekes anyában :wink:

Lehet hogy azért is veszem könnyebben az akadályokat mert anyukám segít ha kell....főleg abban hogy elviszem hozzá egész napra a srácokat és én addig itthon minden házimunkát rekord sebességgel megcsinálok..ma pl.füvet vágtam az egész birtokon :wink: ,gaztalanítottam,fűzfát nyestem..szal kertészkedtem ezerrel..közben két adag ruhát mostam és lájtosan kitakarítottam...na az tuti hogy ha itthon lettek volna akkor a negyedét sem tudtam volna elvégezni.
Na meg nálunk valahogy az esték is flottul mennek..apával már az elején kilalakítottunk egy rendszert ami műkszik....egyszerre fürdenek a nagykádban...utána a nagy már maga törölközik,öltözik,Krizsit apa intézi én meg Olikát..szal ez se gázos.Álatlában arra törekszem hogy mindent együtt csináljanak amint lehetett...együtt esznek,fürdenek hogy egszuerre letudjuk őket :wink: ...nálunk általában fél9-re már csend van és marad időnk kicsit egymásra is.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert még a sárgabaracklekvárt be kell fejeznem.......

Panny!
Gratulálok!!!!

Egcsi!
Jó utat nektek!

Nono,
Igaz az a mondás, hogy a harmadik észrevétlen! :) Tényleg, egy szavam se lehet panaszra! Mármint Eszter miatt, a többiről tudnék mesélni. Vásárlást kb én is írhattam volna. :)
Nálam is csúszik azért sok minden főleg, hogy férj reggel 6-kor elmegy kb és 10 fele jön meg este. Én őszintén szólva már várom a szeptembert, hogy egy kicsit levegőhöz jussak.

Uxi,
A pörkölthöz szerintem kell a kovi ubi is :lol:

Fanetta,
Irigyellek az ovi, bölcsi miatt, mi nem járhatunk. Máj 31-től már nem mehetnek oviba, és csak szept. 6-án megyünk.

Na lépek, vár a barack(nem vagyok normális....)
Jó éjt!
E

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Nono, nekem sem a harmadik okozza a nagy nehézséget, Samu néha szinte észrevétlen :D . Hanem hirtelen kevesebb idő jut a másik kettőre, na meg a többi teendőre.
Nekem legnehezebb az, hogy nem bírom magam kialudni, és kialvatlanul minden nehezebb.


Mikor még csak egy gyerekem volt (és ő kicsinek elég mintaként viselkedett, 6 hetes korától átaludta az éjszakát, nem volt nehéz terménszetű, azt hittem, tudom a tutit nevelés terén, és milyen jól megy ez :oops: :wink: ). Aztán ahogy egyre több gyerekem lett, rájöttem, hogy nemúgyvana'. 8)


Panny,igen, ott a kulcs, hogy van segítséged. Nagyon sokat számít. A múltkor itt volt a nagynéném egy fél napot, azalatt kétheti elmaradásomat behoztam a házimunkában. :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ja, Samó négyszer cupott az éjjel, Emi kétszer pisilt.Tuti friss vagyok és kipihent. :roll:

Panny, én is azt várom, hogy egyszerre fürödjenek, meg Samu már nem szopjon, és akkor egyszerre vacsorázzanak. MOst még elég nehéz, Smaunak ki kell várnia, hogya nagyok lefeküdjenek, s csak utána vacsizhat, mivel én fektetem az összeset, amíg a nagyok ébren vannak, nem tudok nekiállni nyugodtan szoptatni. S mivel néha türelmetlen, vagy álmos már ő is,időnként a nagyok fektetését végigüvölti. :cry:

De NOno, hogy mégis megnyugtassalak, naccsaládos ismerőseim azt mondták, később már jóval könnyebb lesz, akkor már tényleg nem anynira feltűnő, hogy 2 vagy 3.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


sziasztok,
panny, amit írtál az nálunk is így van.
Reggel szétosztani, délután ismét szétosztani, majd este összeszedni a két helyen három időpontban végző gyerekeket, ez igazi logisztikai feladat!!!
Én azt szoktam mondani, lusta anyának, önálló gyerekei vannak, nekem nagyon önállóak, nagyon régóta,a hétéves is legalább két éve tud egyedül hajat mosni pl.Így a program koordinálása a fontos(apával együtt!!), és megkövetelni, h mindenki csinálja meg azt amit aznap ráosztottunk(na itt jön a kamasz visszabeszélése, és ez már 6-7 éves korban elkezdődik sajna, csak nem szabad bedőlni neki!!!pedig sokszor gyorsabb pl megteríteni, mint kivárni amíg unottan pakolásszák a tányérokat.)
szóval nono, nem mondom h nem fogod észrevenni, főleg amíg az "egymáshoz szokás" időszaka van, de megnyugtatlak, nem olyan borzasztó!!!Négyig ez nálunk igaz , afelett passz.
Hát a büszkeség az egy másik dolog, naggyon naggyon büszke vagyok mind a négy csemeténkre, bár ritkán sikerül begyűjteni mind a négyre vonatkozó elismerő pillantásokat!!!Hatan ritkán megyünk el valahova egyenlőre....
edina, én szerencsére tavaly közel száz üveggel tettem el, így most csak enni kell!!!
süni69
 
 


Az az igazság h mikor megérkezett a másdik csemetém is feje tetejére állt a világ. gondolom ez nem a gyerekek számától függ mert egy gyerekkel is minden fejre állt aztán lassan egyenesbe jött. Szval gondolom most is ez lesz, megjön a harmadik, én kúszok a feladatok után...de elmúlik és sztem (remélem ) mire eljön a nyár már menni fog.
A fiam beiratom fél napra egy magánbölcsibe. Találtam nem olyan drágát, majd csak kinyögjük. Már most üvölt ha apa elmegy melóba ha a lányomnak is indul az ovi egyedül marad és i lesz borulva. Szval sztem elkezdjük. államiba semmiképp de ahol csak 5-7 gyerek van sztem nem gáz pláne h csak fél nap. Ha nem megy neki akkor kiveszem de sztem neki is jöbb lesz pláne ha megjöna téli 3. csemete, egész nap bezérva menni nem tudok még egy újszülöttel az influ szezonban, legalább annyi kimozdulássom lesz h elmegyek értük oviba bölcsibe.


egcsi: irigykedem, kivéve ha arrafelé 45 fok van, akkor annyira nem, majd jövőre. Terhesen ez a meleg kiborító, de hétvégén már hideg lesz. És észrevettem h napközben meleg van iszonyat de éjjel nagyon lehül már....közeledik a nyár vége...csajok hétvégén ár az augusztus fele is leteltnek mondható. eszméletlen rohan az idő.

Ja akit érdekel de asszem egyenlőre csak engem érint most, h a 3. pocaklakó után a terhesség 91.napjától adóvisszatérítés van havi 4000ft. Nem sok de ez is valami. Apjuk is igényelheti ha házasságban él az anyjukkal, jelen esetben nálunk igen. szinte semmi pénz ma de azért jól jön minden apró. Holnap kérek igazolást arról h terhes vagyok és akkor apjuk megigényli.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono, nem úgy van az, a havi 4 ezer Ft a terhesség 91. napjától MINDHÁROM gyerek után jár. azaz havi 12 ezer Ft.
Az már nem is rossz. :D

Ez tuti, mi is úgy kaptuk. Előtte semmi nem járt, de a harmadik babánál már mindhárom gyerek után kapod.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Igen, Panny, ha apjukkal is számolhatsz este a fektetési ceremóniánál, akko úgy má nagyon tutker a dolog!! De ha nem :shock: :shock: :shock: , na akkor aztán naondenaon nemeccerűűűűűűűűű (arra gondolok sokszor, hogy milyendemilyen marha nagy segítség lenne, ha valaki este egy fél órát vagy neadjisten egy órát megfogná Zétibébit).

Nálunk az este lefektetés eléggé képlékeny, és nagyjából a kicsinek van alárendelve a sorrend. Ha épp éhes, amikor hazaérünk a játszóról, akkor a nagyokat bepakolom a kádba, és amíg pancsolnak, addig megetetem és elrendezem Zétit, majd ő eljátszik, amíg elkészülök a 2 naggyal, vagy a mosógépről figyeli az akciót, ha nincs el egyedül, de tudok már vele a kezemben is fogat mosni Niminek, vagy öltöztetni őket (nem is gondolná az ember, hogy ez azért nem is olyan nagyon eccerű :lol: ), sőt a fenéktörlés is megy már, az ágyvetésről nem is beszélve (csak ilyenkor 3x annyi energia használódik el, de ugye ez rendelkezésre áll korlátlanul, vagy legalább is összeesésig).

A délutáni összeszedés nálunk sem annyira gáz - de erre majd ránézek télen is !!! (az egyetöltöztet-egyetvetkőztet-kettőtöltöztet-kettőtvetköztet-hármatöltöztet-hármatvetkőzet számtalan ismétlése után mire lesz még enerdzsim 8) ), még akkor is úgy érzem ura vagyok a helyzetnek ha a kivülálló már a fejét fogja (bár ugye vannak elég nehezen megoldható banalitások, amiről nem is gondolná az ember, hogy logisztikát igényel pl. hogy mi van akkor ha neked kellene elmenned a wc-re és és épp nem otthon vagy a 3 kölökkel :lol: :lol: :lol: ).

Szóval Nono, ha az esti lefekvésnél számíthatsz apjukra, akkor ne is olvasd tovább, ha meg nem, nos, akkor ugye az evolució sokmindenre képes, és ha az embernek ennyi dolgot kell tennie egyszerre és ez a helyzet több alkalommal is ismétlődik, akkor képes 2 másik kezet is növeszteni a meglévők mellé, és akko má tényleg tutker a dolog :lol:

De az is egy tuti megoldás, hogy 3 évig leszel terhes, és akkor mire ez a prüntyőke megszületik, arra a nagyok már tényleg nagyok lesznek, és akko havai, dizsi........

És ha az anyám közelebb lenne..........na közben beleért a kezem a bilibe és felébredtem :lol: :lol: :lol: :lol:

És és: most kérem vissza, a "meglátod rendbe jöbbek majd a dolgaink, lesznek még szép napjaink"-ot :roll: :roll: :roll:

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


a diplomám meg tombolán nyertem, uxi! :lol: Azé kösz, gondoltam megosztom a bölcsességem itt is még a vizsga elött és akkor nem bukok nagyot! :lol: a 12 ezer már nem olyan apró az tuti! :D

és lenne még egy kérdésem. én ugye most a másodikkal a 3. évemet kezdtem itthon de gyurcsi bácsi elvette a 3. évet és mán csak kettő van a 2010.04.01 után születetteknél asszem. Namármost úgy tűnik h a harmadik igencsak 2010 április után fog születni de a jogfolytonosság miatt nem jár mégis a 3 év ellátás utána? merthát ez szerzett jog vagymi...vagynem? és a szerzett jog nem elvehető és rám ég a régi rendszer vonatkozik most de ha megszületik már az új fog? :roll: én olyan setét vagyok ezekben a dolgokban h az éjszaka is világít mellettem. :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


[quote="fanetta"] írta:fanettami van akkor ha neked kellene elmenned a wc-re és és épp nem otthon vagy a 3 kölökkel :lol: :lol: :lol: )


fanetta: dugó be és próbálj nem röhögni nagyon merthát ugye nem zárnak már az izmok 3 sima szülés után olyan flottul. :lol:
Bár bevallom ez terhesen (ugye ülnek az ember hólyagján) 2 gyerekkel is cirkuszi mutatvány.
Nálunk így szokik kívűlről hallatszani ha 2 gyerekkel préselődök az idegen klotyóban: ne már, ne lökj bele, ne nyúlj hozzá, Márk az szaros ne csináld már, te meg ne lökd bele a tesódat a vécébe, hagyd már engem se lökjetek bele...elééég, kifelé, a wc kefe nem fésűűűűűűű! És ezt max hangerőn.... :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy így ismeretlenül, de Nono-nak akarok egy picit segíteni. Betöltött 12. héttől jár az adókedvezmény, ami gyerekenként 3000 Ft. A többit sajnos nem tudom.
Vendég
 


Panni!
Örülök, hogy jelentkeztél!!!! Gratulálok!!!!!!

Nono!
Mi hasonló cipőben járunk, s tényleg a 91. naptól jár a családi adókedvezmény, ami havi szinten 12.000 ft. Egy igazolást kell kérned a nőgyógyásztól, s azt leadni a munkahelyen, s apa kapja a lóvét.
Visszamenőleg is megjár, azt majd az adóbevallásnál kell visszaigényelni, ha jól tudom, nekünk is 1 havit lehet visszaigényelni, mert arról lemaradtunk.
A gyes-ről amit írtál jól hangzik, de sajna nem így van. Hacsak Viktorka vissza nem állítja. Beszélte, hogy visszaállítja, majd meglátjuk. De ha belegondolsz, így harmadiknál mindegy, mert ha elmész főállású anyának, ugyanazt az összeget fogod kapni, mintha gyesen lennél.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


na igen, nem sétagalopp a 3., bar én ne szoljak semmit, mert az elso ketto mar "nagy" és most sokat nyaraltak kulon is. paradox modon, most a legnehezebb, hogy hazzajottunk, egyedul vagyok a kicsivel. basszus, lehet, hogy az elso két honapban kialudta magat egy fél évre! az ejszaka még mindig ok, de ma pl semmit nem tudtam csinalni. nagyon be vagyok szarva a szeptembertol. akkor mar dolgoznom is kell majd, persze itthonrol, ma is megprobaltam, de nem tudok ugy koncentralni, hogy Elisa azt mondja, gaa gaa vagy mmma mmma... nagyon fusztralt vagyok emiatt, arrol mar nem is beszélve, hogy mint feleség egyelore felmondtam a szolgalatot. de a férjem szerencsére marhara turelmes!

jovo héten nyaralni megyunk, két hétre, jot fog tenni a tengeri levego, remélem, de az uttol be vagyok ..., 7 ora kocsival, minimum. Elisanak az éjszakai utazas lenne jo, mert a mozesban alszik. de a nagyoknak nem. na akkor most kinek legyen jo? szoval szerintem Nono az a nehéz, hogy meg kell szokni a folyamatos kompromisszumot, mivel 5 embernek 5féle igénye van. tegnap amiatt sirtam, hogy nyaralni megyunk. nevetséges nem? mert igye maga az osszepakolas egy napomat veszi igénybe. A mult héten ugy mentunk el, hogy a kocsi papirjait a taskam helyett a fiokba tettem... de szerencsére a rendor sehol nem allitott meg.
s.orsi
 
 


ma meg azon kaptam magam, hogy az olembe fogom Elisat és kozben félkézzel tologattam az ures babakocsit.
s.orsi
 
 


Nono: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: (jót röhögtem a wc-s sztoridon) De úgy pisálni, te sem tudsz, hogy mindeközben még a harmadik is az öledben van.

Orsi: te is vicces lehettél!!!!

Én meg Zéti mellé felkaptam a baránőm egy éves szaladó lurkóját, bevittem a házba őket, lábra állítottam majd szinte Zétit is utána azzal a felkiáltással, hogy na most már futás!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Orsi :D :D :D .
A múltkor egy üres bevásárlókocsit tologattam úgy, mintha Samu benne feküdne :D. Rutinmozdulat. :wink:

Fanetta, igen, az embernek a végén 8 keze nő :D . Én is fürdettem már úgy a nagyokat, hogy közben ültem a kád mellett a lehajtott tetejű wc-n és szoptattam a legkisebbet.
Kedvencem a főzés: volt olyan, hogy az egyik lábammal tologattam a babakocsit, közben az egyik kezemben az egyik gyerek, a másik kezemmel meg kavargattam az ételt, le ne égjen. S az elején mindkét törp üvöltött. :roll: 8)

Nono, harmadiknál már télnyleg mindegy, ha a két év gyedre jogosult vagy, utána lehetsz főjállású anya. De tkp mégsem ilyen egyszerű, megnéztem a törvényt, hacsak nem módosították azóta:

idézem:
"gyermeknevelési támogatást az a szülő, nevelőszülő vagy gyám veheti igénybe, aki saját háztartásban három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévétől 8. életévének betöltéséig jár. "

Tehát azt írja, 3 éves kortól jár. De akkor mi van 2 és 3 éves kor között?
Bár állítólag visszaállítják majd a gyest a 3. évre.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Orsi: a megoldás: odaadod a gyivinek a kölköket a legkisebb 2-től 3 éves koráig! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (mer ugye ha akkor nem lehetsz főállású anya és nem kaphatsz erre lóvét, akkor kölköd sem lehet)

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


[quote="fanetta"][ írta:fanettab]Nono: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: (jót röhögtem a wc-s sztoridon) De úgy pisálni, te sem tudsz, hogy mindeközben még a harmadik is az öledben van.


hohóóó! :lol: fogadjunk! a természet nagy úr, tudod ha menni kell hát menni kell ha meg pisilni kell....há tudsz mást tenni? Be mégsem csurgathatok! Hogy magyarázom el a szobatiszta kölkeimnek? Életük végéig ezzel cikiznének....oda lenne a pozicióm! :lol: naugye...evolúció, anya-evolúció. Sosem hittem hogy megy nézőközönség elött...azt pláne h kettő is néz közben és kommentál....kettő vagy három.....nem mindegy h a két kezemben csecsemőt fogok vagy a wc kefét rántom el a fiam szájából? Sztem mán mindegy...bár a gatya felhúzás praktikusabban megy ha csak wc kefe van a kezemben....egy újszülöttel macerásabb de ez már csak részletkérdés!

babakocsi, tesco kocsi, egyre megy, ringatom mindkettőt. Végülis mindegy h a tejet meg a kiló húst hintáztatom vagy egy üres babakocsit, nem? :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


[quote="dr_nono"]
írta:
dr_nonobabakocsi, tesco kocsi, egyre megy, ringatom mindkettőt. Végülis mindegy h a tejet meg a kiló húst hintáztatom vagy egy üres babakocsit, nem? :lol:

:mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


voltam a genetikai uhun. Minden oks továbbra is punás a lelkem, meg tudnám zabálni és jó húsban van, már 300gr....khmm....a fiam 4200 volt a lánykám elötte 3200 lehet fogadni...elérjük vajon most az 5200-t? :lol: Azé nem csípném de most nem zabálok nem is hízok oszt őkelme mégis jó húsban van. Persze ha neki így jó nekem is csak azért egy kicsit aggaszt tekintve a sablont, minden csecsemő kövérebb mint elődje....khm....tom megcáfoltátok már itt...remélem én is megfogom.
egyenlőre totál lábbal lefelé van ez idáig csaszi gyanús de ezen aztán végképp nem aggódom a 19 héten, hiszen még bőven ráér befdrulni vagy seggre ülni. Ha leül vagy megfordul akkor sima ha marad így akkor marad csasz.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono,
5200 gr-s csak nem lesz. nekem Elisa mar 2,5 honapos és most 5 kg!
egyébként nekem a 3. lett a legkisebb centiben, de sulyban is. 1/ 3520, 2/3710, 3/3500
s.orsi
 
 


sorsi: ezek azért elég hasonló méretek. De nekem nagyon nagy volt a 3200 után a 4200. Persze szülni könnyű volt de azért így a 3.al nem bánnám ha kissebb lenne, mondjuk 3,5 kg.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono, nálunk így volt:

1. 3100, 53 cm
2. 3810, 56 cm
3. 3340, 51 cm

Mindegyik a 41. héten született. Harmadikra egész kellemes volt az a 3,3 kg :wink: . Azért 4200 grammost nem semmi lehetett megszülni :shock: Hátha a harmadik kisebb elsz.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono: hülyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D

Még valami: a bébi - akármelyik felét harapja is a nagyobb -higiénikusabb kissé, mint a wc-kefe. Tehát innentől nyert ügyed van (legalábbis azt hiheted)!

Úgy látom parázatni akarod magad újra egy kissé :wink: . Nem törvény, hogy a harmadik nagyobb legyen, de ha ezt akarod hallani!!!! :lol: :lol: :lol: Óriásbébi lesz!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Igaz, hogy nálam sem így volt, de csak a te kedvedé: LEGYEN :P
1-3300g
2-2700g
3-3000g
(mindhárom 38 hét előtt) De én inkább az olvasom ki az adatokból, hogy inkább az első kettőhöz hasonul a harmadik, első-második körüli a sablon)

Mondggyátok má, hogy nem lesz mindenn nap ilyen hajtás!!!!!!!!! Hogy hamarosan könnyebb lesz és jobb lesz!!! meg rózyaszín felhőkön csücsülök, és lógathatom a lábam!!!! Naaaaaaaaaaaaa! Lécciiiiiiiiiiiiiii!!!!
Hihetetlen, hogy minden nap meg vagyok őrülve (nem elírás, hosszúúúú őőővel olvasandó), annyi tennivaló van!!! Nem hiszem, hogy +1 ennyivel több melót jelentene!!!! Vagy csak öregszem és ennyivel lelassultam volna? :roll: vagymiaszösz

Uxi: nekem is ultrakönnyű szüléseim voltak (főleg ugye a harmadik a maga 15 percével), de ezért a kellemes szóról mégsem az jut eszembe 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


fanetta: ne idegelj a rézanyádat! 8) enyém kölkök kb 5 hóval lesznek idősebbek amikor érkezik a legkiosebb szval nálunk nagyon hasonló lesz a felállás. De szemben veled nekem KÖNNYEBB lesz! :lol: Az nem játszik h ez ilyen szívós feladat. A fiam megy magánbölcsibe a lányom egész nap oviban lesz sztem egy gyerekkel itthon,c sak a reggeli hacacárét kell túlélnem meg a estit.....remélem könnyebb lesz. Bakker. Bár tény ez a nyár elég szivatósra sikerált. összevont csopik vannak az ovikban így már júni óta itthon van a lányom...de az a legjiobb szórakozása h öli az öccsét....ha meg épp nem akkor az öccse addig piszkálja mígnem újra ölni kezdi aztán a kis mafla meg visít.....már naon várom az ovi kezdetét. Du lehet h elmegyünk a magánbölibe beiratkozni. egye kánya.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


fanetta: 15 perc az ucsó szülésed??? khmm.....15 perc alatt a fájásokkal még a kocsiig sem jutok le nemhogy be a kórházba ami csúcsidőben jó egy óra...nem csúcsban is fél....itthon szülök..apjuk levezeti....a dokim úgyis a kerületben lakik ha épp otthon van minden meg lesz oldva..be sem menek aztán a kórházba. 8) A papírokat még meg kell néznem akkor hogyan kell beszerezni, a kórházban jött az anyakönyves, vele eccerűbb volt. :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
nekem a 3 szulésem volt a legjobb és kozéphosszu, kb 8 ora.

Fanetta,
igen, fogsz majd rozsaszin felhon csucsulni, kb 18 év mulva, mire mindegyik egyetemista lesz! addig fogat osszeszoritani és hajra!

nekem most a héten megint csak a kicsi volt és mégis tokre kivoltam, Elisa eldontotte, hogy megmutatja a masik arcat is! napi 3x20 perceket aludt és csak anya olében, lehetoleg cicin volt jo. ejjel mondjuk tovabbra is alszik.
Na de mara megjavult az alvokaja. rendes tole, hogy egy napot hagy nekem, mert holnap reggel megyunk a fiukért és akkor kezdodik a dilihaz. gyorsan mindent kimosni, osszepakolni a borondoket valahogy ugy, hogy még mi is beférjunk a kocsiba. A hét elején magam alatt voltam. nevetséges, sirtam még azért is mert nyaralni megyunk vasarnap! annyira félek a szeptembertol. iskolakezdés, nekem dolgoznom kell, mégha passzivan is, itthonrol, de muszaj, APa meg allandoan kulfoldon lesz, néha még hétvégén is! ha decemberig nem halok meg, akkor orokké fogok élni!
s.orsi
 
 


[quote="fanetta"]
írta:
fanettaUxi: nekem is ultrakönnyű szüléseim voltak (főleg ugye a harmadik a maga 15 percével), de ezért a kellemes szóról mégsem az jut eszembe 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)


Nekem nem voltak könynű szüléseim. De a második anynira brutális volt, hogy ahhoz képest a harmadik már könnyűnek tűnt :D . PEdig megszenvedtem azt is, dehát ki nem szenved szülés közben?
Na jó, létezik EDA, de mindig olyan helyen szültem, ahol nem lehetett kérni.

Idősebb gyerekkel rendelkező nagycsaládos ismerősök aszonták, később jóval könnyebb. Neked is az a nehezítő tényező, ami nálunk, hogy csecsemő van a háznál.
Én legalábbis ezzel biztatom magam, szerintem később sokkal könnyebb lesz. A házimunka nem lesz kevesebb, sőt, szerintem több, de nem kell választanod, hogy akkor most elvégzed a teendőket, és közben üvöltő csecsemőt hallgatsz, vagy tutujgatotd a bébet, a szennyeshegy meg közben a plafonig nő...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Orsi, nem irigyellek a munka miatt.
Ott nálatok 3 hóanp a szülési szabadság?
Nem is tudom, hogy gondolják, 3 hós gyereket adjanak böcslibe?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


nem megy bolcsibe, nincs is, meg egyébként is szoptatok. ide fog jonni egy dadus, napi 3 oraban. Itt nagyon tamogatjak a csaladokat ilyen szempontbol anyagilag.
eloszor megprobaljuk igy. aztan, ha mukodik a dolog, emelek az oraszamon. én pedig bezarkozom majd egy szobaba és megprobalok nem arra koncentralni, ami a hattérzajokbol beszurodik. itthonrol fogok dolgozni. nekem szeptembertol decemberig van k... sok munkam, utana mar ok lesz.
s.orsi
 
 


ja és nekem a hordozokendo jelenti a 3-4. kezemet. ha végképp nem haladok itthon semmivel, abban elvan a picur.
s.orsi
 
 


fanetta! 18 év múlva sem fogsz....csak me akkor agyalhatsz h akkor miből is varázsolsz neki lakást h el tudja kezdeni az életét! :lol: Meghát ha olyan társat választ...hm akkor is lehet izzadni... :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?