Sziasztok!
Anna!
Nálunk bonyolult volt a helyzet, mert a férjem elvált, aztán halt meg a volt felesége. Már régóta ivott, kábítózott. Amikor elváltak, Dettike már felnőtt volt, 20 éves, ő választhatott, kivel szeretne élni, és minket választott. Bencus 11 éves volt, ő az édesanyjánál maradt. Féltettük, de úgy nézett ki, férjem volt felesége új életet kezd, férjhez ment Szolnokra, vitte a Bencét is. Aztán fél év múlva telefonáltak, hogy hozzuk el Bencét, mert intézetbe teszik. Kiderült, mindenüket elitták, veszekedtek, verték egymást. Mi minderről nem tudtunk, mert a Bence bár sokat volt velünk, de nem mesélt az ottani dolgokról. Azóta neveljük együtt, ennek már 5 éve. Közben a gyámügy hozzánk helyezte a BEncét, az édesanyja el se jött a tárgyalásra. Rá egy évre öngyilkos lett. Ezt azért írom le, mert el tudod képzelni, ezek a gyerekek mit éltek át. Az a baj, hogy ez biztosan egész életükre nyomot hagy a kis lelkükben. Ráadásul az édesanyjuk családja sem törődik velük, így még a rokonaikat is elvesztették. Még szerencse, hogy az én családom velem együtt nagyon szereti őket. Amúgy örültek a kistesónak, Dettike rajong érte, Bencus is szereti, de fiúban reménykedett.
Gyezsu!
Dettike már 26 éves, 2 éve költözött össze a barátjával, s nagyon reménykedem, hogy kedvet kap a babázáshoz! Bencus 17 éves, olyan igazi kamasz, s ha a tanulás nem lenne, akkor nem is lennének vitáink, de a sulit azt nem csípi, pedig az esze meg lenne hozzá. Amúgy tanító vagyok, amikor terhes lettem a Pancsival, pont 4.-es volt az osztályom, így nem kellett elhagynom idő előtt őket. Azóta is rendszeresen látogatnak, pénteken voltak itt megint öten, imádják a lányom. Na meg én eléggé anyás voltam velük, oszt máig az én keblemen sírják el bánataikat.
A husiról annyit, hogy én a főtt csirkemellet húsdarálón ledaráltam, betettem a fagyiba, mindig egy kicsit veszek elő. Először Panka sem tudta lenyelni, de 3-4 próbálkozás és néhány nap szünet után szépen megtanulta. Gondolj arra, hogy eleinte még a reszelt alma is gondot okozott nekik, aztán hogy megszokták.
A dokidhoz meg gratulálok. Én most töltöttem be a 34-et, de a dokimnál mikor rákérdeztem a magzatvízvizsgálatra, akkor ki volt akadva, hogy mit akarok én 34 évesen életem teljében, pedig nálunk a férjem 49 éves és ez is jelenthet gondot.
Bucska!
Az éjszakai szopik nem zavarnak. Az első 2 hónapban is az volt a nehéz, hogy utána még altatgatni kellett a kisasszonyt. Most 5 percet szopizik, aztán berakom a kiságyba és alszik is tovább. Próbáltam nem szoptatni, de akkor sír, és annyira felébresztette magát, hogy 2 órába telt, mire elaludt. Majd egyszer leszokik róla, ráadásul hamar eljön az idő, mikor már könyörögni kell nekik, hogy bújjanak oda egy kicsit az ölünkbe. Élvezem minden percét, mikor hozzám bújik. Ráadásul este sincs gondom vele, meg napközben sem, mert szopi után leteszem, beszélget még 5-10 percet, aztán magától elalszik, úgyhogy jó kislány.
A gyermekeid gyönyörűek, mint 2 tojás!
Bogi!
Köszi, hogy bevettél a táblázatba így is, hogy nem tudtál minden adatot.Panka születési súlya 2520 gr, 52 cm. névnapja július 26,án van.
Elképesztő Lilike milyen fejlett! Én még nem merem a Pankát így nekiengedni a kádnak. Elücsörög benne, de azért a kezem készenlétben a háta mögött, míg játszik. Persze mindez még mindig a kiskádban.
Panka kajáztatásával megint gondban vagyok. Péntek óta hasmenése van, Bence hazahozta a vírust a suliból és végigsöpört a családon. Erre közölte a doki, hogy 4-5 napig nem adhatok neki szopin kívül semmit (mármint gyümit, zöldséget), viszont felírt valami hasmenés elleni tápszert, amit naponta legalább kétszer adjak a kicsinek. Ma ki is váltottuk, de a Panka nem hajlandó enni, pedig próbáltam kiskanállal, cumisüvegből, mindenhogyan. Most el vagyok keseredve, még holnap próbálkozok, aztán ha nem megy, akkor csak kell valami kis krumplicskát adnom neki, hogy a szopik közben is legyen valami a pocijába és jól lakjon. Szóval nem egyszerű, remélem hamar kiheveri, mert nem szeretnék vele megint doktorhoz menni. Ráadásul az egyik gyerekorvos beteg így most a mi házidokink egyedül van az egész városra és a környező falvakra. El tudjátok képzelni, mi volt ma is a tanácsadáson.
Na puszika! Judit
U.i.: Pancsiról a
www.babaszoba.hu-n az albumban PPanka és PPanka2 címen találtok képeket, ha valakit érdekel. Sziasztok!