Új privát üzeneted érkezett!

betty: nekünk kiváltotta a videót a boxos upc :):):):
ezért nem is akarok váltani ,viszont apa szeretne átmenni a digihez :(:)

animácska sajnálom pirit. Szerintem a teák amiket betty is írt ha visszaolvasol érdemes kipróbálni. neki nagyon sokat segített és nekem is volt olyan ismerősöm akinek szintén segített.Még lh-ovulációs tesztet is beszereznék ami pontosan mutatja ha van pé-d.
Nem gondoltam hogy ennyire buták a NOrvégok. Nem hiába mondják hogy a magyar oktatás azért szinvonalas.Néha én is meglepődöm külföldieken amit mondanak.

nika70
Salgótarján
 
 


szia nika: el voltál veszve. vagy én? hogy van gergő?

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


kati: annyira nem voltam elveszve :):):):) tegnap is írtam :)
Gergő jól van én meg egyre jobban várom hogy oviban legyen már mert kicsit nyugisabb lesz ő is meg én is :):):):

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

nika

milyen az a boxos ups?mennyi havonta és mi van benne? :)

KépKép
bettike83
 
 


csillag

én is 23.án megyek genetikai uhra,akkor majd jövünk egyűtt a hirekkel :)

kati

nem korai ha kezd látszani a poci,főleg alul,ott éreztem én is h más,most meg már teljesen kidülled mint egy kelt kalács :D :D

KépKép
bettike83
 
 


nika: gergő unatkozik, vagy csak egyszerűen nehéz dolog egész napra programot taláni neki?

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


anyu nem rég mondta h kaptam az egyik ismerőstöl egy csomó kiscipőt,azt mondja nagyon szépek :) örülök neki,lassan nekem már nem kell vennem semmit :wink: anyu decemberben meg akarja venni a kórházból kihozos cuccot,könnyen vagyok,meg ad törölközöket is a picinek,Fanniról maradt 3 db,azt mondja h ne vegyek..pléd kell még,cuclis üvegek,orrszivó,kis harisnyák,zoknik is van rengeteg..textil pelus kell,állványos kád,bébiőr,légzésfigyelőt is kapok kölcsön.

KépKép
bettike83
 
 


betti: arany életed ven!!! mondjuk nálunk is van a családban egy baba, ahonnan sok szép cuccot megkapok.
mikorra vagy kiírva?

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


jan 10.

és azért ha belegondolunk nagy könnyebbség ha ennyi mindent kap az ember és persze jól is esik h gondolnak rám,ránk :) mennyi pénz mire azt a rengeteg cipellőtt megveszük vagy a sok kis ruhácskát...

gondolom nálad is lesz ilyen,a nagyszülik bizti vesznek cuccokat,meg a rokonok is :)

KépKép
bettike83
 
 


Kati, Betti de jo Nektek!! Olyan jo olvasni, hogy nol a hasatok!! Kati mar Neked is? De joooo!! Annyira orulok, hogy novekszik a babuci!!! Olyan joo erzes!!!! Meg Nekem is!!!:):)

Betti, nem semmi, nagyon sok klassz dolgot orokolsz meg es kapsz kolcson!!! Tok JOOO!!!:):)

Irjatok meg irjatok, jo olvasni! Sajna en nemtok ezen temakban hozzaszolni csak olvasi tudok mindenkit!! Se gyerek, se pocaklako de nem baj, orulok en duplan mindenkivel!!!!:)

Monanak es Nikanak pedig drukk! Es abban bizom lesz meg itt valaki majd akkor amikor en csikosodom. Nehogyma` egyedul legyek a tesztekkel!!:)
Vendég
 


Hú csajok, de jó, hogy ennyi mindent kaptok. Amikor Panka született, akkor nem volt sehol kisbaba, így mindent meg kellett venni (1-2 kisruhán kívül). De nem bántam, mert tök jóóó volt, csak sok pénzbe került.

Bettike: Én anno vettem cumisüvegeket, de úgy, hogy egy induló csomagban voltak egy mikrós sterilizálóval, aminek nagy hasznát vettem. A cumisüvegeket meg sok minden mást is bele tudtam tenni és 2 perc alatt sterilizált. A mellszívómat is ezzel fertőtlenítettem mindig. :) Én nagyon ajánlom ezt a fajta sterilizálót, mert van folyadék is, de annak van valami mellékíze, attól ódzkodtam...

Nekem most minden kisruhát meg kell vennem, mert anno Pankánál egy barátnőmtől kaptam kölcsön az 56-osokat, de azokat vissza kellett adnom.

Ja, még egy jótanács: Nem tudom, hogy mekkora ruhákat vásároltatok, de javaslom, hogy egy-két 50-es darabot is vegyetek, mert az 56-os általában lötyög rajtuk az elején (persze akad olyan lurkó, aki hosszú lesz a születésekor). Panka úgy nézett ki, mint egy kis lelenc :D (51 cm-rel született és csak 56-os ruha volt a legkisebb, amit vettem).

kovacszsuzsi
 
 


Sziasztok!!!!!!!!

Betti itt is jó nagy vihar volt.....csattant nagyokat....én élveztem:))))

Kati én voltam 4d-.......meg is van a dvd.....jó vissza nézni:)))))......de azt mondják hogy a 35 hét körül már olyan nagy a baba hogy nem lehet jó képeket csinálni........én ezt csak hallottam.......én a 27.héten voltam:)))
Kati ne félj....a nagyon kritikus időszakon már túl vagy!!!!!!!!!!!!pihenj és élvezd a kismamaságot.....olyan hamar eltelik:):(
muti a pocid?????????:))))))

4d-n nem adnak pecsétet..........

Zsuzsi ha nem gond akkor megköszönném.......körbenéztem a neten mindenhol 2-3000-elkérnek egy esővédőért.....én nem adok annyit érte az fix!!!!!!!!!

kismamik.......ha valakinek kisfia lesz vagy végülis mindegy....vannak szép babaruháim............nagyon vigyáztunk rájuk...........szóljatok ha érdekel.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita fiu ruhakat tartogasd Nekem!! Tuti fiam lesz!! Ne osztogassad itten senkinek!!!:):)
Vendég
 


Nita: Van egy esővédő 1200 Ft-ért. De az nem kifejezetten erre a márkára való, hanem minden kocsira jó. Mellékelem a linket... ide te is regisztrálhatsz (ingyenes az egész)
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3848472
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3848475

Azért mutatom mindkettőt, mert nem tudom, hogy a te kocsid sport vagy milyen... Nézd meg, szerintem a célnak megfelel ez is, és vadiúj...

kovacszsuzsi
 
 


köszi Zsuzsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ari vagy!!!!!!!!!!!
sport kocsink van.......baby point mark 4..........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Most tudod mit csináltam? Háhá, írtam levelet a baby point webáruháznak, hogy mijazisten van má, hogy nincs esővédő. Majdcsak visszaírnak...

kovacszsuzsi
 
 


akkor bocsi csillag:)nem figyeltem eléggé!

bogarka! ne félj nem maradsz egyedül..én biztos boldogítalak még egy darabig:)

KépKép
dike
 
 


zsuzsi

én is örülök neki,elég sok cuccot kapunk,persze megvenném ha nem lenne de igy könnyebb,anyu gyöjötget nekem,meg a rokonság is,és igy jól esik h gondolnak rám.


nita

te durva vagy,ennyire szereted a vihart?én majd betojok :? :D

KépKép
bettike83
 
 


igazi régi fajta polyát érdemes e venni a picinek??főleg a szoptatás miatt gondoltam...

karácsonyra meg kérek a családtól egy hinta széket és abban kényelmes lesz szopiztatni,meg szunnyadni ha a gyerek nyügi lesz :)

KépKép
bettike83
 
 


Betti: Sokan esküsznek a pólyára. Én nem vagyok a híve, hogy le legyen kötözve a gyerek. Szerintem a szoptatáshoz jobb egy szoptatóspárna, mert azt úgy hajlítgatod, ahogy akarod. A szoptatáshoz úgyis te fogod megtalálni a kedvező testhelyzetet, szerintem a pólya nem segíti elő. Az inkább (talán) arra jó, hogy jobban megnyugszik benne a baba. Szeretik, ha körülöleli őket valami. Panka pl. nem szerette. Még a hálózsáktól is ordított. Minden csecsemő más. Az én véleményem az, hogy ÉN nem vennék pólyát. Altatáshoz is inkább a hálózsák... De hangsúlyozom, hogy ez csak az én egyedi véleményem. Sokan szeretik a pólyát.

kovacszsuzsi
 
 


zsuzsi

majd még eldöntöm,én sem tudom h vegyek e vagy sem.lehet majd szoptatós párnát majd varratok mert úgy jóval olcsóbban jön ki.

KépKép
bettike83
 
 


annyira azért nem unatkozik de én nem vagyok neki olyan társaság mint 10 vele egykorú gyerek :) Játszunk mi sokat meg sajnos elég sokat nézi a dvd-t de persze csak mesét:) meg délután kint vagyunk 3-4 órát a ház előtt a vele egykoru gyerkőcökkel :)

Mi is sok ruhát kaptunk rokonoktól ismerősöktől meg nagyon olcsón teszveszen is csomagban vásároltam negyed annyiért és nagyon jó minőségben mintha újonnan.Engem nem zavar ha nem új hiszen nem hordja annyi ideig amennyibe kerülnek.A bodyk azok újjak voltak mindig meg azért vettünk neki néha de többnyire így vásárolok :)

nekem volt pólyám kaptam :) nem szerettem de én nem féltem megfogni meg amúgy is fektetve szoptattam mert elég nagy cicim van :) de akik félnek eleinte megfogni a picibabát azok esküsznek rá de szerintem is befogja határok közé a gyereket. de majd eldöntöd :)

nika70
Salgótarján
 
 


Én a teszveszen vettem szopipárnát, 3500 Ft. volt. Vettem hozzá egy póthuzatot is, az 1500 Ft. volt. Kaptam hozzá töltetet is pluszban. Nagyon szép anyaga van és nagyon kényelmes már most is pihenéshez. Én nagyon ajánlom...
Ezt is újonnan varrta az eladó csaj. Nagyon nagyon minőségi. A külső huzat is és a belső is mosható (csak ki kell venni a töltetet).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kovacszsuzsi 2010.08.04 17:07-kor.

kovacszsuzsi
 
 


Sziasztok!

Bogárka, köszi, drága vagy! :D

kati, a 35 hét szerintem is késő, nekem 28 hetesen volt, akkor már szépen látszódott az arcocskája, de még nem volt olyan nagy.

bettike, 4d-n nincs pecsét. Pólyát én nem használtam, nem is hiányzott, de neked kell döntened.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


kati, én nem éhgyomorra mentem, majd csak a cukorterhelésnél fogok, a többinél szerintem nem kell, a védőnőm se mondott mást.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Zsuszi te egy istennő vagy!!!!!!!!..majd írd meg mit válaszoltak....:)
egyébként SZUPER a kocsi!!!!!!!!!!!!!!!!már ki is próbáltuk......hatalmasat aludt benne a kis rosszaságom:)))))

Betti igen szeretem....de csak addig míg másoknak nem okoz kárt!!!!!!!
nekünk volt pólya de se a Máténál se a Barninál nem használtam........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Dike, semmi gond, remélem hamarosan Neked is sikerül átélned azt, ahogy növekszik Benned egy kis csoda! :wink: Bocs, de egy kicsit olvasgattam Rólad egy másik topikban is. Tényleg Győrbe fogsz jönni a Kaáliba? Én Győr mellett élek, de minden Győrhöz köt. Van egy barátnőm, akinek átjárhatósági problémája van, mindkét petevezetője elzáródott, de itt mindjárt az leső lombik sikerült nekik! :)

Nita, úgy örülök, hogy jó lett a kocsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Betti, pólyát én sem vettem. Bence se tűrte volna meg magán, főleg azért, mert hason aludt (alszik a mai napig).
A szoptatásnál is Neked kell majd megtalálnod a legjobb, legkényelmesebb testhelyzetet. Én pl. képtelen voltam fekve szoptatni.

Cumisüveg:
szerintem nem érdemes sokat betankolni... soha nem gondoltam volna, hogy van olyan gyerek, aki nem fogadja el... hát, Bence ilyen volt! Mondjuk én nem is adtam neki anyatejen kívül más folyadékot 6 hónapos koráig. szerintem tök felesleges teáztatni... Az egyéb folyadék nálunk a későbbiekben forralt víz volt, vagy babavíz.

Ruhák:
Bence is 51 cm-rel született, mint Zsuzsiéknál Panka :D , de nekünk csak 56-os cuccaink voltak. Amúgy olyan gyorsan kinőtte őket, hogy 6 héttel a születése után már át kellett térnünk a következő, 62-es méretre.

Képzeljétek, ma bementem Győrben egy használt babacuccos boltba és azt mondták, hogy bevihetem az eladó Bergon babakocsinkat. Szerintük 20-25.000 Ft körül el fogják vinni! Tök jó lenne, mert ugye 25.000 volt az a kocsi amit most vettünk.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Dike, aranyos vagy!!! Sztem en meg akkor is itt leszek "parlagon" amikor Te is babas leszel!! Mi projektelunk egy jo ideje, sot, decemberben lesz 2 eve. Voltak benne megszakitasok mert volt mehszajseb mutetem 2 is de ugy kb. ossz-vissz 1 ev az ami aktiv volt a mahoz kepest. Most leallunk, kb. oktober, november lesz az amikor ujra nekiesunk a gyeroknek!!:):) Nektek drukk! Babasodasra fel!!!:)

Beze, sziiiivesen!!! Mindig eszembe jut a pocik amikor meglatom a neved!!hihihi:):)

Virag, csucs lenne ha ezen az aron elvinnek a kocsit!! Nem semmi no vagy Te sem!! :wink: Ja, es Virag, tudod, Te novemberben szulsz en meg hozom a csikos tesztet!! Ezt nem felejtem am!!:)
Vendég
 


látom a polyát senki sem használta,egy ideig jó az,főleg ha megtüri magán a bébike :)

szopipárnát majd lehet beszerzek.

csillag

tök jó,hátha hamar elkel majd a kocsid
:)

KépKép
bettike83
 
 


Virág attól függ melyik fajta Bergonotok van?...nagy többségét 18-20.000-ért viszik........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Bogárka, én sem felejtettem ám el azt, amit a novemberi csíkosodásról írtam Neked!

Nita, én 20.000-nek is nagyon örülnék! nem is gondoltam többre... Nekünk Bergon Cross kocsink volt, ami egyedi rugózású (minden kerekénél külön állítható), de vadiújnak néz ki, sehol egy karcolás rajta, hisz csak a teraszon használtam a kertben. Szerintem max. 5x, ha sétáltattam benne Bencét bent Győrben...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Virág akkor tuti megveszik azt 20 ért is:))))))))

nekem 2 bergonom is volt..........szerettem őket:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Anyukak, Ti ugy cserelgetitek a kocsikat, mint a csajok a pasikat!! hihihi
Vendég
 


bogárka én nem :):):):) még az az egy van amit Gergőnek vettünk többfunkciós:):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Bogi én anyukámtól örököltem a babakocsi mániámat.......de ez eddig a legtutibb sportkocsim:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nika, tok jo, hamarosan tesztelhetsz!!:):)

Nita, most nezem, hogy Barni 10 honapos. Ha nagyon oregiteni akarnam akkor 11!:) hihi Na, szoval annyira cuki lehet! Kedvencem ez a korszak, a 7. honaptol a 14. honapig. 15. Ilyenkor a legedesebbek! Nekem!!:) Egy anyukanak mindig de tudod en meg nem igy nezem oket, nem vagyok anyuka.:) Cukor lehet a kis draga. Csuszik-maszik, lassan el is jar majd, probalkozik mindennel, gugyog, jajjj, megzabalnam!:):)
Vendég
 


Nika mikor tesztelsz??
Én várok keddig, ha nem jön meg akkor kedd reggel csinálok egyet! De, szerintem meg fog jönni...ma már nem érzek semmit!!!:(

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Mona, nem szuuuur az mindig, tudod!!!:):) Ha meg fog jonni sincs baj!! A kinezes mondta, hogy oktoberben esel teherbe!! Velem!:):) hihihi En is akkor fogok!!:):) Ezt nem mondta senki, en mondom!:):) Az oktober pedig mar itt van!!! Nyakunkon az oktober Mona!!!!!!:):) Ha pedig a kinezes azt mondta, hogy jon a baba, akkor jonni fog es nagyon szep uton is jarsz e fele ami a pe-d illeti!!! Egyelore ez is eleg draga Mona, nem kell minden egyszerreeeeee!!! :wink: Csak nyugi Babam!! Had` ne csikosodjak mar egyedul!!:):) Okes?? :wink:
Vendég
 


csillagvirág!

igen aug 25.én megyek a Kaáliba, a Boga lesz a dokim ha minden igaz.én 7 évig tanultam Győrbe, ugyh nekem is ismerős,meg 7 évig volt ott élettársam:)remélem nagyon h nekem is elsőre összejön, nálam is átjárhatósági probléma van.:(

bogarka! márciusba volt 2 éve h mi is próbálkozunk. leálltok,majd most összejön...tudod mennyi csodababa születik! drukkk!!!

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Dike, bocs, hogy eddig nem írtam neked, de valahogy mindig valaki kimarad! :oops: Nagyon drukkolok, hogy minden sikerüljön. A Kaáli nagyon jóhírű hely!!!! Drukk-drukk!!!

Csajok, ha valakit érdekel: http://hirlevel.brendon.hu/hirlevel/201 ... index.html
Jó dolgok vannak benne!

kovacszsuzsi
 
 


Dike, szurkolok nagyon!! Lengetem a Babat Dikenek zaszlom!! Izgalmas ido elott alltok, remelem minden rendben lesz!!! Aranyos vagy de Nalunk most nem fog meg jonni a baba!! Tudom!! Voltam kineziologusnal, O mondta. Azt is elmondta eddig miert nem jott es azt is, hogy mikor fog jonni. Hat... meg nem most de nem is banom, jo ez igy!!
Vendég
 


Zsuzsu, quuuuvaa jok ezek a Brendon-os cuccok! Es az aruk is!! Azt hittem sokkal dragabb!! Es jol is neznek ki!:)
Vendég
 


Most igazából ami nagyon érdekes lehet, az a szoptatási termékek, mert augusztusban 50% van néhányra. Ez a kismamiknak nagyon jól jön. Szerintem ennél olcsóbban sehol nem jutnak pl. mellszívóhoz vagy sterilizálóhoz.


Betti: Van pl. egy szett (Avent initial set), amit én is megvettem anno Pankánál. Van benne cumisüveg (több is), sterilizáló és mellszívó. Mindez 20 000 Ft. Valahogy így. Szerintem nagyon jó ár...

kovacszsuzsi
 
 


Igazad van Bogárka!!! Nem jöhet minden egyszerre, az a fontos, hogy a javulás útján vagyok!!! Próbálok pozitívan hozzá állni!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Bogi bizony már elmult 10 hónapos Barniak:)))))))
már megy a bútorok mentén...mindent megeszik...már a miénket is..........dumálgat..........és ennivalóan tud rám mosolyogni!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Mona, Bogárkának igaza van! Annyira szépen alakulnak Nálad a dolgok, hogy nem lehet okod panaszra! Gondolom, hogy nagyon nehéz látni azt, hogy körülötted potyognak a babák, de hidd el, hogy hamarosan Hozzátok is jönni fog valaki, aki majd bearanyozza az életeteket! Tudom, hogy így lesz!

Dike, hol tanultál Győrben? Tudsz már valamit a lombikról? most kell majd elkezdened mindenféle kivizsgálást vagy már a beültetésre készültök? Egyébként a barátnőmék is két éve próbálkoztak és utána sikerült nekik az első lombik. 2 babát ültettek be, de egy indult fejlődésnek. Mondjuk ennyi várakozás és megpróbáltatás után, határtalan a boldogságuk azzal az egyetlen gyerkőccel is (aki most már 4 éves elmúlt).

Nita, van egy üzleti ajánlatom Neked! Ma bevittem a bababoltba a Bergon kocsit és ahogy szedtem össze a tartozékait, észrevettem, hogy anno vettem hozzá esővédőt is. Teljesen új, ki se bontottam. Elvileg univerzális. Ha ez megfelel, szívesen elküldöm. (Cserébe, ha van valamilyen aranyos babarucid, egyet elfogadnék Gergőnek...)
Ha érdekel a csere, küldd el a címedet priviben és holnap fel is adom!

Zsuzsi, köszi a Brendonos linket. Nagyon szemezek egy mellszívóval. Te Avent kézit használtál? Mennyire fárasztó azzal fejni?
Nálunk nagyon hamar beállt a kereslet-kínálat dolog tejci ügyben, így nem kellett fejnem Akkor kaptam kölcsön egy elektromos mellszívót, amikor Bence (az öntörvényű oroszlán kisfiam) úgy döntött, hogy ő bizony egyik napról a másikra már csak reggel és este kéri a cicit, napközben pedig jöhet a főzelék, tejpép és a banán. Na, akkor nem győztem fejni, mert a melleimnek idő kellett mire "rájöttek", hogy most már kevesebb is elég lesz...

Ma hazahoztuk Anyuéktól a babakocsit, amit most vettünk éééééésss BEFÉR AZ ÉN PICI AUTÓM CSOMAGTARTÓJÁBA!!!!!!!!!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! (Ez volt az egyetlen félelmem, de simán bele tudom tenni!) mindjárt megyek és kisuvickolom a huzatát! sálálálálááááá
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagvirág14 2010.08.05 13:37-kor.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


NIta, jaj, egyem a szívét ennek a Barni fiúcskának!!!!!!!!!!!!!! én is annyira szerettem Bencének ezt a korszakát!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


csillagvirág! 4 év Bercsényi gimi, aztán 4 év Apáczai Cs. J. fősuli.
hát sok mindent olvastam már a lombikról...most lesz az első konzultáció semmit nem tok utána hogyan tovább. na meg ebbe a ciklusba itt Móron megcsináltattam a 3. meg a 21.napi hormonvérvételt. tavaly volt laparom,meg páromnak sperma és egyéb vizsgálat,nála minden ok volt.

KépKép
dike
 
 


Csillag: Én Avent kézit használtam. Nem volt túl nehéz a használata. Ha keveset kell fejni, akkor tökéletes. Nem kell szerintem elektromos. Ha sokat kell fejni, akkor viszont szerintem jobb az elektromos. Nekem elég volt a kézi. Nekem minden avent volt, mer egy kezdő szettben vettem meg mindent. Aztán sajnos elapadt a tejem és Panna tápszeres lett, akkor vettem még cumisüvegeket. A mellszívó most is jól jön majd azért, mert a császárosoknak kicsit később indul be a tej, és a kórházban ezzel lehet kicsit stimulálni.

kovacszsuzsi
 
 


Csillag tudom én...csak néha sikerül elkenődnöm...pedig tényleg egyre közeleg a cél, ha azt vesszük....csak hát mégis, van ilyen időszakom....

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?