Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát Anna is a nagyon keveset alvók táborát gyarapítja. Napközben szinte sosem alszik, max. 15 perceket. Így szinte semmit nem tudok csinálni.
Néha vannak csak olyan napok, amikor alszik pár órát napközben, de ezt sosem tudom előre, úgyhogy nagyon nehéz.

Tegnap 5 poharat 30 perc alatt mosogattam el, mert ahogy eltávolodom tőle, sír.
Ha komolyabb takarítást vagy főzést szeretnék csinálni, akkor meg kell szerveznem, hogy valaki segítsen felügyelni rá :-(
Remélem ez azért majd elmúlik....

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


hello! baratnom telojarol vagyok,uh bocs a betukert.meghalt a laptopunk meg a mult heten,azert nem tudok jonni.elvileg holnaputan kesz lesz,de majd meglassuk.mi jol vagyunk,bar ma este nem kellet a fiamnak a cicim.otlet?
jovok amint tuduk,remelem mar minel elobb.pussz

Kép

KépKép
mayday
 
 


csigaby, ismerős a téma. :? én igyekszem multifunkciózni, általában mikor írok pl ide, vagy etetek vagy ringatom fél kézzel... de volt, hogy teregetni próbáltam, pakolni... :)

nálunk most az a divat, hogy a babakocsiban sír, míg ki nem veszem. :( régebben bealudt. most sír, kiveszem, elringatom, alszik, mikor visszateszem, újra üvölt. néha kicsit elegem van. a kenguru bejött mondjuk, tegnap pl azzal sétáltunk. :roll:

csöpplány gratula, 200 g. nem semmi. ;)

mayday várunk vissza. :)

amúgy ma 5kor keltünk, evett 150et, 5.30-tól ringattuk 6.30-ig, hol sírt, hol szundizott, 6.30-tól újra sírt, hogy kajás... átvette a férjem, ringatta 7-ig, 7-7.15-ig aludt és újra sírt. 7.45-kor kapott 160at majd 8.30-tól megint eddig ringattam, most úgy tűnik elaludt. meddig? 5 percig? ááááááááá nem tudom, melyik időszakát várom, de ez gázos. hogy lehet ennyit enni???? és persze megint zéró kaksi vasárnap óta. :?

viszont ma megy haza az anyósom, sokat segített, de freeeeedom... :D akkor megyünk sétálni és ODA ahová én akarok, akkor hagyom sírni Petit, amikor akarom, akkor netezek, amikor tudok és azt csinálok, amit akarok úgy általánosságban. :lol:

hibernia
 
 
 

 
 

dixus, mennyivel is született Peti? gratula a fejlődéshez! :) :) te nem aggódsz a hígabb táp miatt? nincs tőle hasmenése?

hibernia
 
 
 


Hibernia,
én ugyan igy vagyok, ha vki jon "segiteni". Ugy jo lenne, hogy atjon 2 orara, aztan hazamegy, aztan masnap megint 2 orara.. de ezt ugy nem lehet. Viszont ha az anyosom itt van napokig (néha 2 hétig!) attol kiborulok. nehéz egyuttélni massal.

Nem semmi egy fiad van! Nekunk a nem kéri a cicit elofordul, este, de faradsag miatt van. én nem adok neki mast olyankor sem, nincs is cumisuveg itthon.

na megyek, Elisa pont jokor ébredezik, fél12re megyek az elso gattornara. Pont szopi ido lesz, ...
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem voltam napokig, de zűrös volt a hetünk. Az utóbbi napokban nem nagyon volt időm, mert Grétit hordozgattuk ide-oda. Szerdán vittük csípő ultrahangra. Na persze jó messzire kellett menni, a Budai Gyerekklinikára. A dokinő iszonyat bunkó volt, és azon háborgott, hogy miért nem csak ide hozzuk a gyereket (mert előtte való héten elvittük a Máv kórházba is egy hasonló vizsgálatra, csak ott nem volt uh, csak megnézték kézzel) Dehát basszus, ha az amatőr gyerekorvosunk mindkét helyre adott beutalót, akkor én honnan a retekből tudjam, hogy ez szinte ugyanaz a vizsgálat! Na de mindegy. Ja a rendelő tele volt mindenféle népséggel....kínai meg cigány, stb... mindez 2 nm-en és 40 fokban. Ráadásul felváltva üvöltés...na de túléltük. Viszont kiderült most már teljesen világosan, hogy Babucinak a bal lába nem hajlik rendesen. Csak 10 fok a lemaradás, és tornával helyre lehet hozni. Javasoltak rugi bugyit neki. Az egy ilyen műanyag szar bugyi, aminek az alján, vagyis a 2 lába közt egy kemény rész van, ami terpeszben tartja a lábát. Hááát szegény, kíváncsi leszek hogy viseli majd. Tegnap megvettük, ma kimosom és ráadom szerencsétlenre. Na szóval jól beparáztam ezen a diagnózison, kicsit ki is készültem, hogy akkor most mi lesz. Aztán néztük a neten, hogy pontosan mi is ez, mert aggódtunk, hogy nehogy ebből alakuljon ki a csípőficam. Találtunk egy csecsemő gyógytornász nőcit a 11. kerületben és tegnap oda el is vittük. Kikönyörögtem egy időpontot sürgősen. Tök szerencsénk volt. A nőci iszonyat jó fej! És mindent elmondott részletesen, meg tökre profi. Fél órát tornáztatta Grétit. Nekem is megmutatta, hogyan kell itthon mozgatni a lábait. Hetente egyszer megyünk hozzá és az augusztus 30.-ai kontrollra már tutira rendbe jön, azt ígérte. Úgyhogy megnyugodtam. Babuci amúgy nagyon jól viselte a megpróbáltatásokat. Torna közben csak egyszer ordított, pedig azért nem lehet neki kellemes, hogy feszegették a lábikóit.
Na úgyhogy még ez is, nem elég a hasfájás és az amiatti folyamatos ordítás....

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Vissza is olvastam ám.
Csigaby örülök, hogy újra jelentkeztél! És nagy gratula, hogy túl vagytok a műtéten is! Anna is egy hős, hogy minden megpróbáltatást ilyen jól visel. Jó erős kis csajszi! Még a gmailt nem néztem, de mindjárt.
Már megijedtem, hogy MAyday-ékkel mi lehet, de látom csak a gép döglött be.
Csöpplány, a strandolás miatt irigyellek!!! Én nem mertem még ilyen programot csinálni. A fotók tuti jók! Főleg a napszemcsis! 8) 8) 8)
Hibernia, nektek meg gratula a repüléshez!!! Gondoltam ám rátok, hogy ne legyen semmi gáz! De a fiad is egy hős!
Orsi, majd írd meg milyen volt a torna! Kíváncsi vagyok. A vendégséghez meg nagy kitartást! Én is úgy vagyok ezzel, mint Te, hogy naponta 2-3 órát jöhetne mindig valaki segíteni, de aztán menjen... :D
Dixus, nektek meg nagy gratula a súlyhoz! 18 napa alatt 1 kg... nem semmi!

Gréti most haladta meg a 4 kg-ot. Szerintem ő a legkisebb itt. De mondjuk a legfiatalabb is, úgyhogy nem aggódom. Amúgy a digitális mérleg egy szar! Mérem naponta fürdés előtt este meztelenül. Viszont van olyan nap, hogy pár grammal kevesebb, aztán meg jóval több... nem értem. Az is bezavarhat talán, hogy össze vissza kalimpászik rajta, úgy kell neki könyörögni, hogy egy pillanatra legyen mozdulatlan :lol:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Na még ezt megosztom veletek aztán megyek, mert lassan megint etetés...
Szóval rajtatok felbuzdulva vettem én is tejgyüjtő kagylót. Tuti jó! csomó tejet össze lehet gyűjtögetni egy nap. Fejni még mindig nem tudok, de már nem is erőltetem, amíg van elég a kajákra, addig jó ez így. Viszont anyósom jött pár napja és nekem meg benn volt a tejgyűjtő a melltartómba, hát nem tudta abbahagyni a röhögést :lol: pedig, ha látnátok azt a nőt!!! Szerintem évente nevet max. kétszer. Na már ezért megérte a tejgyüjtő :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó hétvégét mindenkinek!!! Reméljük jön egy kis lehülés, mert mi már elég nehezen viseljük a hőséget.
Majd még jövök, most már remélem időm is lesz. Ja és képzeljétek egyedül maradtam :( Férjem elutazott Romániába kalandtúrára medvét nézni :? Kedden este jön. Úgyhogy 4 nap Babucival kettesben. Bár ma jön a barátnőm és itt alszik szerencsére, de utána mi lesz....

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nadina - Anna még csak 3,5 kg, úgyhogy nem is Gréti a legkisebb, max. a legfiatalabb :D

Nagyon sok bunkó ember van az egészségügyben :-( Persze mindig vannak kivételek, akik előtt le a kalappal.
Régebben azt gondoltam, hogy a gyerekeknél csak jó fejek dolgoznak, de mára ez már megváltozott :-(

Az jó hír, h Gréti lába ilyen hamar rendbe jön :D

Mi ma is voltunk kezelésen, az 50 percből 45-öt végigsírt szegénykém, de úgy, hogy csurogtak a könnyei és engem nézett, hogy mentsem már ki. Majd megszakadt a szívem, de tudom, hogy ez most neki segít és erősnek kell lennünk. Az vigasztal, hogy eddig minden kezelés után láttam rajta javulást, tehát tényleg használ...

Úgy kikészült, hogy aludt 2 órát, felkelt evett 70 ml-t és megint alszik 45 perce. Ez hihetetlen :shock: Már egész elszoktam tőle, h ennyit aludjon.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Sikerült megnéznem a gmailt is! Minden baba nagyon édi!!! Nem hiába a mi topikbabáink a legszebbek! :lol:
Kati linkjét nem tudtam megnyitni :( sztem rossz

Küldtem én is pár fotót Grétiről.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Csigaby, akkor kitartás neked is a kezeléshez! Tudom milyen rossz, mikor könnyes szemmel sírnak, Gréti is csinált ilyet a torna közben, majdnem én is sírtam, mert láttam, hogy azért eléggé tekergeti a gyógytornász a lábát...ilyenkor biztos fáj is nekik....de bele se gondolok inkább. És ha már látod is a javulást, az meg tök jó!!!

Én azt hittem Anna már túlvan a 4 kg-on, de ami késik nem múlik! A fotókon nagyon édi formás baba! Jó a játszósarok, biztos élvezi. Na de a hintás kép a kedvenc :D olyan édesen alszik!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nadina,
ma még csak beszélgettem a szulésznovel, az igazi rész a kovetkzeo alkalommal kezdodik. meg a felét végigszoptattam, mert persze ott lett éhes Elisa. egyébként elmagyarazta az elméleti részét a dolognak, egy csomo képpel alatamasztva, hogy mi is az a gat. nagyn érdekes. azon mosolyogtam, hogy meg kellett szulnom a 3-at hogy ilyen részletesen kioktassanak, mi hogy , hol mukodik.

Nekem nincs tejgyuto kagylo, egy pelenka itatja fel a tejet, ha csopog. de biztos jo lehet, akinek szabalyosan folyik. egy baratnomnek volt és én csak lestem mindig, mennyi tejet gyujtott vele.
s.orsi
 
 


nadina bocs, de én a "műanyag szar bugyi" megfogalmazáson röhögtem egy jót. :) minden oké lesz, hidd el, én is így születtem, mint Gréti, tornáztattak ezerre és szép lettem, semmi baja a lábamnak. :)

innen jut eszembe, nálatok könnyel sírnak a babák? nálunk 20ból 1x, ha könnyezik... :roll:

orsi, nem irigyellek a rokonok miatt, én már vén vagyok, nem tudok csak a családommal élni (férjem + peti)... 21-22 éves korom óta nem élek otthon, nem vagyok képes mások hülyeségeit hosszútávon tolerálni. pl ha leejtek vmit és felébred peti, csak magam szidhatom, de most ha más ébreszti fel, mit csinálhatok? az igazság az, hogy rájöttem, kitől örökölte a férjem, hogy mindenhová úgy indulunk el, mint egy csiga + mindennek nekimegy, leejt stb. :? :? eh, de most már egyedül vagyunk, örülök azért, pedig így nem fogom tudni egy percre sem itt hagyni ezt a manót.

anyósról jut eszembe, dohányosok, ti hogy bírjátok a cigi nélküli életet?

amúgy alvás jelentés: 5 óta 3x ettünk már 150-100-160-at, most alszik először, másfél órája!!!! mikor írtam legutóbb, utána 5 perc múlva ébredt. :? mondjuk legalább játszott is, nem csak sírt. kb 40-45 percig el tud már játszózni... :lol:

hibernia
 
 
 


Még mindig itt vagyok :D Hihetetlen de Gréti azóta alszik mióta először írtam ma, pedig már több, mint 4 órája nem evett..... lesz ennek még böjtje úgy érzem :?

Orsi, hát jobb később, mint soha kiokosodni a dolgokról :D
Csigaby, teljesen igazad van, hogy az egészségügyben vannak iszonyat bunkók is sajna. Gondolom Ti is tapasztaltátok. Nekem a kórházi vizsgálat után a nő semmit sem mondott, hogy akkor most mi a következménye ennek a kötött izületes dolognak, vagy, hogy akkor hogyan tornáztassuk, vagy egyáltalán azt a terpeszbugyit hogyan használjuk, stb. Pedig kérdeztem! De válaszra se méltatott. Á, mindegy is.
Viszont persze a csecsemő gyógytornász, akit a neten találtunk mindent részletesen elmondott, megmutatott. Na persze, ez fizetős, és rettenetesen drága, de legalább ott, ha kérdezek akkor válaszolnak :D Nem volt más választásunk sajna.

Azt hiszem most felkeltem a gyereket, mert most számolom, hogy 5 órája evett utoljára....mi lehet vele :shock: remélem nincs baja.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


nadina ne izgulj, Peti 6 hetesen volt, hogy 8-9 órát nem evett, éjjel, mert ugye aludt. :shock: fel nem keltettem. :lol:

hibernia
 
 
 


én sem kelteném fel, amiatt, hogy régen evett. viszont amiatt igen, ha nappal ilyen hosszut aludna.
s.orsi
 
 


Mayday:várunk vissza mihamarább :wink:

Nadi:remélem azért tényleg minden rendben lesz Gréti lábikójával.Szörnyű lehet ez a torna,de ha ez kell hogy később jobb legyen neki,akkor sajnos tűrni kell,ha sírnak közben :cry: Nagyon cukker Gréti baba is! :D Szerintem ne keltsd fel,maximum ha nagyon feszít a cicid.Napközben viszont én sem hagynám sokat aludni,nehogy megszokja és felcserélje a nappalt az éjszakával.

Mi jól vagyunk,Balu is,bár ma elég nyűgi.Alig lehetett este ágyba tuszkolni,22:20kor sikerült elaltatni.Kivi vok meddig alszik.Szerdán 17 és fél órát aludt,csütörtökön 15 és felet,ma meg csak 12 és felet.Enni szerdán 500at evett,csütörtökön 625-öt,ma meg 635-öt.Minél többet eszik annál kevesebbet alszik?Nem értem én ezt,kicsi vagyok ehhez! :lol:

Hibernia:hát a 4710ről visszaestünk4540re,ma meg 4600 grammot mutatott a mérleg.Szerintem aug 3.-án vissza is adom a védőnőnek,mert csak felidegel,pedig nem is szoptatok :lol: Maximum kéthetente leviszem majd hogy ott mérjék meg.

Na megyek szundizni...sziasztok

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Szép jó reggelt!

Balu megdöntötte az egyéni csúcsát,fél 6 után ébredt egy kicsivel,ez azt jelenti hogy kicsivel több mint 8 órát aludt egybe :D Jó kisfiú! :D Én viszont csak 3 órát aludtam,de elég kipihent vagyok,amin csodálkozom,de jobb mintha tiszta kóma lennék :D Balu is éber,nem szándékozik visszaauldni,itt rúg-kapál mellettem a pihiszékben :D

Na megyek összeütök valami reggelifélét.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


csöpplány lehet rájöttél az összefüggésre, minél többet eszik, annál kevesebbet alszik... :? nálunk mióta itt vagyunk a séták + éjszakák is szarok, ma pl 11kor aludt el, 3-kor már ébredt, 4 óra alvás után, pedig máskor a 9 is ment már. 3-4ig hasfájás, ringattam itt ezerrel, aztán 4től fél 7-ig aludt vissza csak, azaz 2,5 órát húzott rá a 4-re... 6,5 óra éjszakai alvás 2 részletben úgy, hogy nappal is fenn van elég cink... :( szerintem a 10 órát se értük most el... eh.... jó hulla vagyok.

hibernia
 
 
 


mondjuk most kussolok, képzeljétek, 7től 8.30ig elvolt egyedül a pihiszékben aztán meg a játszószőnyegen... :shock: zuhiztam 2x, kimostam egy-két cuccomat kézzel, reggeliztem, fésülködtem... :lol:

hibernia
 
 
 


tegnap beleolvastam az aludj jol gyerkem konyvbe, mert miota este nem alszik el a cicin Elisa, nehezen fekszik le. azt irjak 3 honapos kortol mindenképp érdemes a szigoru ritualét betartani és kell neki egy (vagy tobb) kulso tényezo (maci, cumi, kisagy, stb) amirol rajon, hogy most aludni fog és amit nem vonunk meg tole soha. mint ahogy azt is megtanulja majd, ha az etetoszékbe ul és kanalat kap akkor enni fog, az alvast is ugyanigy kell tanitani. mivel o még nem tud nyilatkozni, mit valaszt alvashoz nélkulozhetetlen kulso tényezonek, hat én kivallasztottam, hogy textil pelussal fog aludni. ehhez majd o biztos valaszt par honapos koraban vmi kabalat.

Hibernia, vedd meg a konyvet, ha még nem vetted volna meg.
s.orsi
 
 


orsi köszi lehet rákeresek, hol lehet megvenni. az igazság az, hogy mióta gyakorlottabbak vagyunk, jobban megy az altatás, ami a mi fő gondunk az a szar hasfájás. van tök jó kis rituálénk, kajcsi, büfi aztán nappal játszás (ez az esti fekvésnél nincs), majd ha párat ásít és / vagy sír ringatom kicsit és ha nincs hasfájás, ált. 10 perc után elalszik, leteszem a kiságyba, szundizik is 5-10 percet de aztán csak felébred vmi csikarásra... (éles sírás, nem hiszti) vagy a is van, hogy sokszor elringatom, elalszik és egyszer csak hopp szemöldök összehúz - jön a görcs, felriad... :? hát így nem alszunk.. :(

hibernia
 
 
 


amúgy az esti rituálé része, hogy előtte sétálunk, fürdünk. :) aztán kaja után hálózsákba tesszük, nem betakarjuk, nincs játszózás és mindez félhomályban játszódik. :lol:

ma csak mi írunk? többiek?

hibernia
 
 
 


Halihó!

Bocsi hogy nem voltam ma,de voltunk baba-mama talin az anyatanyásokkal.Sajna csak 6an tudtak eljönni,de nagyon jó volt.Balu is élvezte,nézelődött,ismerkedett.Minden gyerkőc nagyon édes volt :D Most húzza a lóbőrt,nagyon elfáradt.

Megyek is,majd még jövök :)

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hali,

Képzeljétek, Krisz ezen a héten az öklét cuppogtatja folyamatosan és nyűgősebb esténként. Ez még ugye nem a fogzás jele!? Korai lenne még ez! :? :?:

Egyébként gagyorászik már nekünk, mikor jó a kedve: oá, eo, ia .... Olyan édes ilyenkor!!! :oops: :D

Csöpplány:de jó, hogy tudsz hasonló korú babásokkal talizni, későbbiekben még jobb lesz, mikor együtt tudnak játszani a gyerekek. :-)

Hibernia: már ennyit időt el tud tölteni egyedül Peti!!! :shock: :lol: Ez tök jó, mert mással is tudsz foglalkozni nyugodtan, mert ő úgy is elvan. Mi még a 10-15 perces időszakokban vagyunk.

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok, én is vagyok... :)
Képzeljétek, sógorom átrúgta a hátsó szomszédba a labdát, átmentünk érte, és kiderült, hogy Samunál 5 nappal idősebb kislány lakik ott!

Hú, most mennem kell, de majd jövök reagálni! :D

Ercsi?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Mayday, jó hogy írtál, mert nagyon ijesztő volt ez a hirtelen eltűnés. Remélem, hamar megjavul a gép, és visszatérsz közénk! :)

Balu mekkorát aludt! Nem semmi!

Jaj, ne! Elfelejtettem, mit akartam írni!

Gréti iszonyat szép! És milyen menő a babakocsija! Szegényt úgy sajnálom a hasfájása miatt. :( Lábtorna nálunk is van, terpeszpelust is vettem 2ezerért, de egyszer sem sikerült rajta hagynom. Nem viseli el magán. Viszont a kendőben hordozásnál is terpeszben van a lába. Remélem, az is elég...

Orsi, kitartást a jövő héthez! Gondolom, valahol várod, valahol meg már túl lennél rajta... Azért biztos jó lesz kicsit a nagy társaság. Talán besegítenek kicsit a háztartásba is... :)
Már Samu is a könyv miatt mindig a levendula báránykájával alszik. Magokkal és levendulával van megtöltve. Mikróban melegítve, vagy hűtőben lehűtve csomó mindenre jó. Többek között hasfájásra is.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


terpeszpelus szerintem is félig kivalthato a hordozos kendos terpesztartassal. nekunk egyelore nem szolt a doki semmit.

ja elfelejtettem, Elisa tegnap EGYSZER kinyomta magat hason. de azota sem. mondjuk ma alkalma sem volt, élveztuk az utolso nap nyugit, vasarolni voltunk, meg délben étteremben, stb...

Barbazso,
levendulas baranyka? nem nagyon eros az illata?
én azért valasztottam a textil pelust alvasnak, mert van egy olyan amire a gyerek fejét teszem, ha szoptatok (fekve szoptatok), annak kicsit tej és anyaillata van. és konnyen lehet mosni, ha elhagyjuk sem gond, mert van masik!
Ja, azt mindenkinek javasom, ha egy bizonyos allatkaval alszanak, abbol vegyetek kettot, mert ha egyszer elveszlik, akkor itt a vilagvége. mi egyszer szo szerint felforgattuk anyosom (nem kis) hazat, mire egy kanapé alatt megtalaltuk a kis macit. mikozben a gyerek orditott, hogy hol a macika?
s.orsi
 
 


Banyek, az a medvetúra nem semmi! Én nagyon genyó vagyok, nem engedem a férjemet máshol aludni. :) Örüljön, hogy a nappaliba átköltözhetett hétköznapokra. :D Azt a távolságot még elviselem nélküle. :D
Persze, ha munka van, és mennie kell, azt el kell fogadnom, de szerencsére az nagyon ritkán van, és max 1 éjszaka.

Ja, az intimtorna... Februárban én is jártam Kriston Andreához. Van egyéni feladatsorom, amit naponta kéne csinálni. Kéne... A szülésnél nagy segítség volt, amiket Andi mondott. Mindenképp akarom folytatni a tornát. Igazából csak napi negyed óra lenne... Csak tényleg mindig az van, hogy nem tudom, mennyi időm lesz, Samu meddig alszik.

Szegény kis Anna! Hogy megviseli és lefárasztja a kezelés! :(

Ezek az anyatanyás csajok milyen aktívak! Mi meg nem tudunk összehozni egy találkozót. :( Csajok, ősszel legkésőbb...! :wink: Orsi, ti nem jöttök haza valamikor?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Nem erős a bárány illata. Én nagyon szeretem. Hát szerintem ez nem lesz neki olyan hordozós plüss, mert nagyon nehéz a magok miatt. Tenti pelus nálunk is van, én is azt szeretném, ha ahhoz szokna hozzá. Nappal csak az van alváshoz, ha babakocsiban vagy máshol alszik el. Bírom, amikor ölelgeti, vagy magára húzza! :D A báránnyal az oldalát támasztjuk ki, mert a nagy ágyban mindig kalimpált, és nem tudott normálisan elaludni. Egy ideje két oldalról kitámasztjuk. Egyik oldalon a szagos bárány, másikon egy összetekert takaró. Nem tudom, hogy tudatos-e, de amikor éjjel felkel, néha odanyúl a pelushoz vagy a bárány hasához. Ha tudatos, talán ilyenkor csekkolja, hogy ott van-e, ahol elaludt. :) Legalábbis a könyv szerint ezt már kicsi korban is figyelik.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Gratula Elisának a kinyomáshoz! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Talalka a részemrol nehezen osszehozhato. valszinu szilveszter kornyékén megyunk haza. de egy konferenciabeszélgetés a skype-on megoldhato lenne!

Igen szerintem is ellenorzi Samu, minden a helyén van-e? Ma délelott megfigyeltem Elisat a pelussal. 3 oran keresztul aludt a nappaliban a babakocsiban. Mi kozben éltuk az életunket. o tobbszpr is mocorgott, mintha felébredt volna. aztan olyan volt, mintha beleszagolt volna a pelusba, kicsit a kezével megvakarta az orrat, néha beletalat a szajaba, és aludt tovabb. de persze, lehet, csak bebeszélem magamnak, hogy ez igy van. mindenesetre én hiszek benne, és ez a lényeg. akkor o is elhiszi, hogy igy jo.
s.orsi
 
 


én is megrendeltem a Kriston féle konyvet és DVD-t, a tesom hozza. Kivancsi vagyok.

Annanak én is kitartast kivanok. belegondolok milyen nehéz lehet végignézni, hogy "kinozzak" a gyereket, de muszaj, ha neki utana jobb lesz és a valtozas is lathato!
s.orsi
 
 


Hibernia,
nemsokara itta 3 honap! utana mar csak elmulik ez a franya hasgorcs.
s.orsi
 
 


Hali..vagyok én is.

Mayday beelőzött..írtam neki sms-t mert már aggódtam, de tudott üzenni szóval akkor ez van

Nadina..kitartást ehhez a hasfájósághoz... sok minden okosat nem tudok mondani... nekünk az infacol bevált de altató azért nincs benne :lol: Ergo nálunk is megy a nem alvás bár az elmúlt napokban nagyon jó baba volt Gabi.. igaz tegnap előtt este..eh az brutál volt, lefeküdt 22 kor, kelt 1kor aztán 2-3 között, fél5, fél6, fél 7 és fél8 volt a vége..nem volt egyszerű.....biztos ez a sz@r idő

Orsi..nekünk is van születése óta rituálé..nálunk a kiságy az állandó, mert csak éjszaka alszik a szobájában, a kiságyban, amúgy kinnt a bölcsőben aztán majd az utazóágyban...amúgy fürdi, aztán a sötétített szobában szopi, és alvás miközben beteszem az ágyba azt suttogom nei, hogy most elrepülünk álomországba... aztán egy szeretlek és jó éjt és annyi.... állatkája nincs, úgy tudom azt majd ők kiválasztanak maguknak majd nagyobb korukban.

Barba, sajnálom a fertőzést, de az jó hír, hogy Samu nem kapta el..te jobban vagy?

Csigaby... fantasztikusak vagytok ezzel a kitartással... döbbenet tényleg, hogy mennyit is ér az egészség....

Csöplány: LE A MÉRLEGEKKEL!!!! :lol: És ne parázz, ha gond lenne azt látnád Balázson!

Huh most csak ennyi voltam, pedig visszaolvastam de egyszerűen elfelejtek mindent mire írni kezdek :oops:

Ja tali: fixáljunk le egy napot most 1-2 hónappal előre és akkor tudjuk szervezni úgy az életünk, higy ráérjünk
Puszi

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért,de Márk teljesen lefoglalt a héten ,nagyon nyűgös volt a drágám,nehezen viselte ezt a nagy meleget. :cry:
De már vége,most olyan jó idő van itt bent a lakásban(28 fok van) úgy örülök neki. :lol:

Csigaby én is örülök hogy újra itt vagy.Nagyon szép Anna,kis husis.
Csöpp Balu is nagyon menő srác már most.
Mayday majd gyere ha jó lesz a gépetek.
Szerdán amúgy irtam de hosszú ideig nem küldtem el és elszált amit irtam,tiszta ideg voltam miatta.

Hétfőn voltunk védőnőnél akkor voltunk 5020 g és 59 cm.

Nadina Márknak is kötöttebb a csipője és mikor a korházban mondták akkor nekem se nagyon válaszoltak a kérdéseimre annyit mondtak,hogy majd az ortopéián megbeszéljük a dokival és,hogy majd ott elmondja,mit kell csinálni.
Nekünk nem irtak fel gumibugyit,azt mondta kettő pelust rakjak rá vagy egy textil pelussal terpesszem ki a lábát és tornáztassam minden pelenka cserénél.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Orsi gratula a kinyomáshoz Elisa nagyon ügyes és szép kislány.

Ja minden baba nagyon szép!!!Nekem is kéne felrakni képet!Küldök is egy párat mindjárt!

Ja képzeljétek vettünk babakocsit,nagyon szép álom babakocsi,megláttam és beleszerettem!Majd csinálok róla képet és azt is elküldöm g-mailra.

Nem tudom kinek mit akartam irni!

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Elküldtem a képeket g-mailra.

Na azt hiszem megyek aludni.

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Jaj, de édes Márk, ahogy mosolyog!!! Várjuk a babakocsi fotót is! :)
Rendesen belehúzott a fiad! Samu volt majdnem a legsúlyosabb születésekor, és mostanra szinte mindenki utolérte, vagy lehagyta. :) Holnap mérünk (ha nem lesz megint szita agyam). Már nagyon kíváncsi vagyok! Múlt héten nagyon keveset gyarapodott, viszont látványosan nyúlt hosszában. Hát most remélem, azért több lesz 50 grammnál a heti gyarapodás!

Az elmúlt pár nap elalvása nálunk is brutkó. Szerintem kevesebb a tejem, és nem lakik jól. Meg a hasa is fájni szokott este. Akkorákat pukizik! (És minden puki előtt sír.) De remélem, hogy az időjárás is közrejátszik, és hamar vissza fog állni a rend...

Zsu, köszi, én egy fokkal jobban vagyok. Már nem fáj úgy. Azért még mindig kellemetlen, ha megyünk valahova, vagy vendégek jönnek, és melltartóbetétet kell használnom. :( Már nagyon várom a kúra végét, hátha...!

Ja, ma itt voltak pár órát anyósomék. Nagyon élvezte az unokázást, aranyos volt, de nehezen viselném, ha ez menne mindennap. Azzal kezdte, hogy sírt Samu, én pedig megittam a tejeskávém, mert előtte még nem ettem-ittam semmit. Vagyis csak szerettem volna meginni, mert viccesen mondta a gyereknek, hogy "nem adnak neked enni?". Húúú... Jól esett. :) Igen, azért 5 kilós, mert éheztetem. :) És akkor is eszembe jutottál Zsu, amikor sétált vele, és énekelt neki, és aztán büszkélkedett, hogy elaltatta az énekléssel. Mondjuk engem ez nem zavart, csak kicsit olyan érzés volt, mintha azt hinné, hogy nekem ez nem ment volna. Pedig csak azért volt nála a baba, mert ritkán látja az unokáját. (Szégyellem, de részben az én hibámból.)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Halihó

Nálunk még csak 9.30 van, de már csomó mindent csináltunk, el sem hiszem, máskor ilyenkor még rég aludtunk. :lol:

Ma jó éjszakánk volt, 10.30tól 7-ig alvás volt. :shock: Szegény így behozta a nappali hiányt, bár így is csak 11 órát aludt összesen. A durva, hogy elaludni elalszik ő minden kajcsi után manapság, de fél óra alvás után ébred. Szerintem nem AKAR aludni. :shock: Tegnap voltunk bevásárolni, fél-fél óra autózás, fél óra vásárlással megszakítva és a kocsiban sem aludta végig az utat, pedig este voltunk, szóval jóóó fáradt lehetett már. Máskor a 10 perces taxiúton bealudt, hogy alig tudtuk felébreszteni a dokinál... De mostanság nem.

Jót röhögtem rajta, álltunk a pirosnál (itt iszonyú hosszú ideig piros a lámpa) és úgy bámult egy motorost, hogy az már megérezte és bekukkolt ránk. :lol: Remélem nem akar mocit később. :?

Most megnézem a gmailt, bár 9kor feküdt le, itt a fél óra vége, asszem kelés lesz... :) (ja és megint egy órát játszózott magában, 7.45-8.45-ig, tök büszke vagyok, de erre csak mostanság képes, nálunk is negyed óra volt eddig a limit) Úúúúúúgy nő... :) :)

hibernia
 
 
 


Halihó!

Elég gány az idő,esik,borult,nem lehet sehova se menni.Bár jobb mint a hőség.Balu fél10től aludt fél 5ig,aztán nem akart visszaaludni,az apja fél6ig küzdött vele,aztán az én combomon kötött ki a gyerek és jót dumáltunk meg játszottunk :) Aztán 6 fél 7 körül bedobta a szunyát rajtam,letettem magam mellé és elaludtam én is.Aztán 8kor arra ébredtem hogy valami szaglik mellettem,Balu meg csak nézett rám és gügyögött.Mintha azt mondta volna,hogy Anyu,készítettem neked valamit! :lol: Édes volt.Aztán utána se akart aludni,9kor sikerült aludnia fél órát.Azóta nyüglődés volt,most sikerült elaltatni,kivi vok mennyit alszik.

Hibernia:elég kiszámíthatatlan Peti alvása akkor.Nekem azért Balu este a 10 órát megalussza,általában 2 részletben.Meg nappal is szépen alszik,így általában 15 óra alvás jön össze,vagy kicsit több.Egyébként azt olvastam ha jóllakott a baba akkor jobban alszik.Hát mi ennek nem felelünk meg,vagyis már amikor.Szerintem ránk nem vonatkozik.
Peti is fejlődőképes akkor az önszórakoztatás terén. :lol:

Orsi:nálunk általában megvan a rituálé,mégis tőle függ hogy alszik-e vagy sem.Nálunk pelussal alszik,ami a feje alatt van mindig az arcába gyömöszöli,és közben markolja,hiába elveszem az arca elől,mindig visszagyömöszöli.

Charlott:azt mondják hogy a fogzás eltéveszthetetlen jele a nyáladzás.Nem lehet hogy cumizni akar?Csak még nem jött rá hogy az ujja jobb mint ökle?Csak egy ötlet.Általában megnyugtatja őket ha valamit a szájukba vehetnek.
Akikkel taliztam azok itt voltak régen babaneten ebben a topikban csak átmentek egy zárt fórumra,ahova én is mentem.De itt is maradtam veletek :D

Orsi:gratula a kinyomáshoz,nagyon ügyi Elisa!Hát fejlődnek ezek a gyerkőcök ezerrel! :D

Apropó fejlődés:nektek már kezdi felfedezni a babátok a kezeit?Nálunk már alakul,ha álmos dörzsöli a szemét,mint a nagyok :D Meg mintha bokszolni akarná a játékhidas állatkáit.De nekem nem nézegeti a kezét,hanem mintha egyre tudatosabban használná.

Barba:anyatanyásokkal idáig két pocakostali volt,meg egy babás.Én egy pocakosra meg most a babásra tudtam menni.A kosztolányi Dezső térnél van egy kávézó,gyerekbarát,lehet hozni nagyokat is,van játszósarok,most nyáron kint lehet lenni a teraszon,ahol van függőágy is.Kicsit drága hely,de nagyon barátságos.

Zsu:huu,ez elég brutál éjszaka volt.Nálunk ilyen még nem volt.Kopp-kopp.Az elején voltak brutál éjszakáink amikor még fáj Balu hasa és éjjelenként 4-5-6 órán keresztül üvöltött.

Tali:ez tényleg nem egy rossz ötlet,hogy lefixáljunk egy napot és mindenki megpróbál majd ahhoz alkalmazkodni.Mert tuti nem találnák olyan napot ami mindenkinek jó lenne.Így meg aki szeretne jönni,majd megpróbálja úgy alakítani a teendőit :P :wink: Én amondó vagyok hogy legyen augusztus 20 után,mert akkor Mayday is el tudna jönni.Augusztus végén valamelyik nap.

Törpi:jó hogy jelentkeztél,Várjuk a képet az álomjárgányról is! :D Márkó nagyon édes baba!És ahogy mosolyog álmában!!!Zabálnivaló!Balu is csinálja de mire odaérek a fényképezővel vagy a telefonommal mindig abbahagyja.Kis gonosz nem engedi hogy megörökítsem :lol:

Barba:amikor Balu elkezd sírni,akkor anyum is mindig mondja hogy biztos éhes,és hogy anyád nem ad neked enni,szegénykém.Kicsit idegesítő.Azt utáltam és szóltam is neki hogy azt mondta anyád már a pocakban se adott neked elég kaját(ugye a kis méhlepényem miatt nem kapott elég kaját Balu).Aztán szóltam neki hogy elég szarul érzem enélkül is magam,hogy ő ilyeneket mondana.Lelkifurim van miatta,pedig tudom hogy nem én tehettem róla.Csak mégis olyan szar érzés.De hálistennek anyu azóta nem mondta.Gondolom rájött hogy nekem milyen szarul eshet.

Balu tegnap 4630 gramm volt.Visszaálltunk a napi 30-40 gramm hízásra.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


utolso vihar elotti bejelentkezés. mar leszallt a gép a bandaval és uton vannak hazafelé. nagyon varom, hogy lassam a két gézenguzt!

az éjszaka ok-s, bar miota csak egyszer kel, olyan 4-5 korul utana meg 7-8 korul, nem mindig alszik vissza, mert reggel van. attol fugg este mikor fekudt le. tegnap pl csak fél10kor sikerult elaludnia. de van amikor mar 8kor alszik.

Csopplany,
Elisa mar 2-3 hete nézegeti a kezét, meg tudatosan szopja az oklét. o is dorzsoli a szemét meg bokszol, probal egyes targyak utan nyulni, de megfogni még semmit nem tud. a kinyomassal el vagyunk maradva, de ezzel szerintem jocskan elobbre voltunk. biztos a hatonalvas miatt.

Ezek a babas talalkak nagyon jok, foleg elsogyerekesként élvezzétek, utana mar nehezebben kivitelezheto! én is nagyon szerettem menni anno Matéval. megnyugtato volt latni / hallani, hogy mas ugyanazokkal a gondokkal kuzd és ugyanannak orul.
Hibernia, neked is jo lenne kint vmi hasonlo koru gyerekes baratno. van ilyen a kozeledben?
s.orsi
 
 


csöpplány nem semmi volt a hajnalotok... :) hétfőn telihold lesz, vigyázzunk... :)

húúú, hát mi nagyon nyáladzunk... :? vagyis peti. :lol: lehet, ezért ilyen izgága? :roll: akkora tócsákat hagy, mint a szél, nálunk nem az van, hogy lebukja a pólóm, hanem összenyálaz. :lol: amúgy a szemdörzsölés nálunk is van, megeszem olyankor (is), illetve a babakocsijára rakott baris csörgőt (szerintem) már tudatosan pörgeti. persze lehet, csak az én magyarázom be magamnak, de tök olyan. a játszóján is szokta pofozni a napot, arra nyúl legalábbis. ami furi: jobb kézzel többet ütöget. :shock: kéznézge viszont nálunk sincsen még.

orsi, remélem jól sül el a buli. :) :) kitartást hozzá... :) egy másik fórumról van egy lányka, ő is most szült áprilisban, vele szándékszom majd talizni, ha visszajön Magyarországról. :) persze jó lenne írekkel is dumálni, de egyelőre elég gáz a kimoccanás petivel... :?

ja, mondtam lányok, hogy itt mindenki cumisüvegből etet?? 0-s tápikat simán lehet venni a boltban, nem az, hogy kikönyörgöd a gyerekorvostól, hogy írjon fel már valamit. :shock: kicsit liberálisabb ez a szemlélet... :)

hibernia
 
 
 


Helló!

Roppant ideges vagyok!!
Egy csomót irtam,erre ide hivtam a párom,hogy mért nem tudok hosszú" i "betűt irni erre nem kitörölt nekem mindent.
Valamit megnyomott és eltűnt amit irtam.
Mindjárt robbanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!



:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry:

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Na akkor elkezdem újra!!

Hiberniaezért úgy kellett könyörögni,hogy irjanak fel tápszert?Szerintem ezért egy anyukának nem kéne könyörögni,hanem kapásból ki kéne irni neki,ha felmerül,hogy kevesebb a tejci.

Mikor elkezdtem irni akkor még fent volt Márkó,kiabált ha nem szólt a zenélős játéka,de most már bealudt.

Jaj mig el nem felejtem tegnap rá álltam a mérlegre,55 kg-al kezdtem a terhességet,74-el mentem szülni és most 61 kiló vagyok.Nagyon örülök neki. :lol: :lol: :lol: :D :D :D .
Csak a poci lett nagyon csikos,de már rengeteget halványult,de akkor is csúnyácska. :cry: :cry: :cry: :cry: :roll: :(

Csöpp jó hajnalotok volt akkor.Márk egyszer kel fel enni és mindig vissza is alszik.Talán kétszer volt,hogy nem aludt vissza.

Charlott nálunk is megfigyelhető az új/ököl szopás és a nyáladzás is,és ha betalál a szájába az újával akkor akár kettőt is sziv egyszerre.Küldök róla képet,azt hiszem van arról.

Na felkelt de nagyon jól elszórakoztatja magát,beszélget a játékainak az ő nyelvén :lol: ,megfogta a csörgőjét beleraktam a kezébe és azt rázta. :lol: Nagyon aranyos volt.

Na elküldöm,nehogy ki legyen megint törölve.
felrakom a képeket g-mailra,aztán még jövök ha tudok.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Ja charlott még annyi,hogy kérdeztem a védőnőt és ő azt mondta,hogy van egy elő fázisa a fogzásnak azért nyálzanak és szopizák az öklüket.Az is megeshet,hogy kb 3 hónaposan kijön a foga.nagyon meglepődtem rajta,de már halottam ilyet.
De ha jól tudom itt a topicba is irta azt hiszem Mucus.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Jaj lányok,nem ma volt ilyen hajnalunk hanem még a legelején amikor hazahoztuk Balut,kb 2-3 hetes lehetett.Az éjszakáink nagyon jók!Egyszer kel csak enni.Bár már második hajnala hogy nem alszik rögtön vissza csak 1-másfél óra múlva.De addig elvagyok vele,általában addigra én is eleget alszom hogy ne legyek annyira fáradt.Aztán mikor visszaalszik akkor én is visszazuhanok az ágyba még egy kicsit :lol:

Törpi:nagyon édes Márkó!Én nem hagyom hogy az ujját szopja,én nagyon ellene vagyok,inkább cumi.Arról később le lehet szoktatni.Nem tudom,valahogy engem nagyon zavar ha az ujja a szájában van.
Csörgőnk nekünk még nincs is :? Lehet hogy veszek most már egyet neki,hátha értékeli.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpp engem is nagyon idegesit,mert a keresztlányom is szopja az úját és neki is és a tesójának is fogszabályzót kell csináltatni.
Nem igazán szép látvány na meg ugye azért se mert fiú és,hogy néz már ki hogy egy fiú szopja az úját.
Mikor meglátom,hogy beveszi akkor kiveszem és berakom neki a cumit,de tudnád milyen hisztit ver le érte.

Felraktam a képeket g-mailra.Milyen a kocsi?

Kép

KépKép
torpilla
 
 


törpi, hát ez tényleg bosszantó lehetett, legalább te törölted volna ki... :? nálam nagybetű nincs sokszor... :(
ja és a kórházban alig akartak adni tápit, pedig ugye 5 naposan cukros vizen élni... aztán ugye otthon próbálnak lebeszélni a tápiról, ha csak pótolsz (mi most 150-200-at tápizunk, 500-600 a tej)... a könyörgöt úgy értettem, hogy receptre lehet kapni csak kezdő tápszert. :?

más. nálunk ma bebizonyosodott, hogy ha akar, alszik ám ez a fiúka... voltunk IKEA-ban, 1000rel üvöltött a hangosbemondó, gyerekek őrültködtek, peti meg csak húzta a lóbőrt... :shock: meg is vacsiztunk, tök durva, mondhatjuk hogy már étteremben is voltunk vele... :lol:

érdekes nálunk mostanság durvább hasfájása van, mint régen... :? egyszer csak elmúlik. :?

nálunk, ha éjjel ébred, nem alszik vissza. szívás.

hibernia
 
 
 


Ja és nagy gratula a súlyhoz!!! :) :)

hibernia
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?