Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi!

Mi a minimanóban vettük a micimacis dekorokat. A kicsik 300-400Ft-ba, a nagyok 1200-1300Ft-ba kerültek. De pl. a Brico-ban is láttunk ilyet, de ott egy nagyobb 4500-5000 Ft-ba került. Érdemes jól körülnézni.
Vendég
 


Képzeljétek, Marci ma 8 után kelt! Hihetetlen, komolyan! :o

Eclipse
Így is szuper lesz nektek a babasarok! Marcinak is az volt csak, az ágyunk (matracunk:lol:) mellett volt a kiságya, meg mellette egy álló polc, amin a popsitörlő meg ilyenek voltak :wink:
Most sem lesz ám külön babaszoba, szintén csak babasarok.
Kitartás a következő apa nélküli napokra!
Én múltkor azon bőgtem, h Marci mennyire fog hiányozni, amikor szülni megyek :oops:
Elvileg 72 órát kell bent maradni szülés után a kórházban, a Szt. Imrében a második, harmadik babásokat már 48 óra után hazaengedték saját felelősségre. Gondoltam rá ám, h hamarabb hazajönnék, de pl. Marci 48 óra után sárgult be, igy azért van bennem egy félsz, nehogy baja legyen a tesónak :roll:

Ági
Szuper, hogy a főnök szabira megy! Így lesz egy kis nyugid!
Még régebben én is írtam, h nekem is volt ilyen, Marcinál, h már jött az előtej, így elég hamar el kellett kezdenem melltartó betétet használni. Viszont így a kórházban nem tukmálhatnak a babádra sem tápit, sem cukros vizet, mert amig a rendes tejci nem lövell be, addig a babónak bőven elég az előtej! :wink:

Sophie
ez az idő tényleg grrrrrr....
Dekor mindenképpen lesz :) Én dekorgumiból gondoltam ki, szintén Micimacit, és két oldalú ragaccsal tenném fel. csak a falfestés... :oops: annyira kipróbálnám :lol:
Jajj, szegény Beni, de ezek szerint már kifelé jöttök belőle!
Uh, tényleg hülye időpontot kaptatok tanácsadásra :?

szisszka
 
 


Angie
Nekem is folyt a tejem az első pár hónapban, mikor szopizott Marci :?
De volt h akkor is elkezdett, amikor Marci sírt. Meg akkor is folyt belőle, amikor szoktattam le Marcit. Majdnem 2,5 évig szopizott. Amikor nem adtam neki, a mellem akkora lett, mint amikor durván belövellt a tejem a születésekor, és úgy fájt is :shock:

szisszka
 
 

 
 

hahó

Dorka, cafeteria jár a táppénz alatt én októberig kapom novembertől már nem. Szülési szabadságot szerintem sem kell kivenni egy hónappal korábban, de majd rákérdezek én is a könyvelőnknél.

Ági én nem igazán értem mit és miért kellene visszafizetni. megpróbálnád elmagyarázni?

Zsófi szóval lehet hogy kislány, akkor vegyespáros lesz :) nekem amúgy olyan kislányos pofija van. nagyon szép kis formás baba, Beni meg egyszerűen észvesztő pasi :D

Vikoo nagyon jók a képek csini vagy rajtuk. irigyellek hogy Boldi olyan sokat mocorog az én manócskám elég kis lusta rugoshatna többet is. na de a végén gondolom majd beindul

Hayni és jössz majd még Erikához? én már minden héten szeretnék ha nem jön közbe semmi. hát igen picit hüvősebb lett de eléggé fülledt volt igy is tegnap az idő, és most jön megint a kánikula. Lottó ötöst kivánom itt mindenkinek, de önző módon elsősorban magamnak :D na jó a milliárdokat nem is bánom hogy elvitték mert állitólag attól bekattan az ember de egy 100 milcsi jól jönne. Tündérke Apid van.

Mikegirl jöhetsz úgyis ha csak magadról tudsz irni, de ha nem megy augusztustól várunk vissza.

Ági szépek a bútorok. tényleg korainak tünik az előtej de lehet hogy van ilyen, én nem értek hozzá.

Szisszka ne is mondd kereskedők nézték meg az autót persze jól lefikázták, bár mondták hogy motorikusan tényleg jó. végül nem mondtak árat de csak azért mert a férjemet látásból ismerték. amúgy pofátlan árat mondtak volna biztos. nem egyszerű sajna eladni mert suzuki és abból sok van. de azért bizom benne h sikerül majd.

Kép
vayacon
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Mikegirl, sajnálom, h „elmész”, én szerettem olvasni Rólatok, még ha nem is kommentáltam, de jó volt tudni, h jól vagytok, vagy, h nem vagytok jól… mondjuk ennek nem örültem. Azért, ha néha jössz írj pár sort, h tudjuk jól vagy! Szépséges nyarat és sok energiát kívánok!!!

Csillagvirág: mindenképp kérdezz rá, én 1ébként előtte is ittam sima vízet, mert az meg ráadásul hígítja a vért. Mondjuk nekem 1ébként sincs probléma a véremmel, de előttem egy kismaminak 5 pohár vizet kellett meginnia, mert annyira sűrű volt a vére, h nem tudták levenni.
Én is ott voltam 7-kor, csak aztán elkezdtek küldözgetni, meg sajna rajtam kívül még vagy 50-en ott voltak 7-re… :-( Nagyon sokan a kórteremből sétáltak ki, hatalmas-hatalmas pocakkal. :-)

Ági: nagyon szépek vagytok, és azok a micimackós kiegészítők, imádom a Micimackót!!! És a baba is imádni fogja az tuti!!!
Jujj, de jó jött az előtejed.. Én imádtam Bendinél nekem már a 20. héttől volt. Sztem nem fért el a cicimben, mert nekem ugyan nagyon fájtak az elején, de nem nőtt egy cm-t sem. Ennek eredményeként folyt orrba-szájba. De szerettem, mert olyan jó édes illatom volt. Most megnőttek a melleim és még nincs is tejcsi, van bent elég hely és elfér. :-) Engem nagyon megnyugtatott a tény, h legalább a szopival nem lesz baj!!!

Szisszak, szuper, h ma jó kedvvel ébredtél, az, h miért is van nem fontos, csak élvezd minden pillanatát ennek a csodás napnak, és észrevettem ilyenkor mindig történik vmi váratlan jó is!!!

Eclipse: kitartás a 7végére, beszélgess sokat a Babáddal, sétáljatok nagyok a hármasban a kutyussal és hipp-hopp elrepül ez a fránya 7vége!!!

Sophie: Örülök, h jól vagytok! Én azt mondom, h hagyd a Férjed szervezkedni, és bulizzatok 1et, jövőre már 4-eben lesztek és lehet, h már a Férjed sem lesz ennyire lelkes. :-)

Mindenkinek nagyon köszi a kép dicséreteket, tudjátok a tavalyi nyár elég nehéz volt, Bendi még nagyon pici volt a pociban, én fogytam 5 kg-t, sápadt és gyenge voltam a fekvés miatt. Most pedig, úgy érzem, h kicsattanok, egyszerűen jól érzem magam a bőrömben! Vannak persze furi dolgok, amikről nem tudom, h normálisak e vagy sem, és persze jóval khmm formásabb lettem mint voltam, ez sem könnyű, még ha kismami vagyok is, de IMÁDOM ezt az állapotot!! Mindenkinek nagyon-nagyon szép napot! puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Szisszka, sajna nem jött át a mailed :( Megpróbálnád még1x?
vagy tudod mit, megadok egy másik címet... mindjárt küldök privit!

Vaya, nekem változó, h. mennyit mocorog manócska, de általában délelőtt , ahogy most is, aztán inkább késő délután, na meg este jó későn :D Lehet, csak piciket mozdul Noni babád, nem olyan erőteljesen, azért nem érzed! Azért nekem sem rúgja ki a hasfalamat! :wink:
Szorítok, h. elmenjen a kocsi! Suzuki... micsoda?
Nekünk Suzuki Balenonk van, nem túl sok van beőle az országban és jó öreg már (11 éves), de a párom nem akarja eladni, mert azt használja úgymond munkásautónak és belpakol mindenféle vackot... egy újba meg tuti nem merne! Szóval amíg megy, addig velünk marad, úgy néz ki! :D

Ági, előtej már nagyon az elejétől is lehet, úh. szerintem nem gond! Én egyszer láttam a melltartómban vmi kis foltokat, de még nagyon az elején, azóta semmi!

Vikoo, nagyon csinike vagy!!! :D

Zsófi, Beni tényleg nagyon szép!!! :wink:

Striák, narancsbőr: én hétfőn kaptam a kozmetikusomtól csengőlinka krémet olajjal (szintén cs.linka) kikeverve. Ez amúgy szemránckrém is, mert puhává és rugalmassá teszi a bőrt és ezt kenem most a mellemre, hasamra, fenekemre, ja és a szememre is! De nem azt kenem a szememre, amit már nem szív fel a fenekem :lol:
Sajna nekem is jobban láthatóak most a csíkjaim, de ez van! 30 fölött az ember lánya már ne lepődjön meg ezen!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Szisszka,
bárhonnan elengednek bármikor, a szülés utáni 2-6 órában, saját felelősségre, ez az ambuláns szülés. Személyes szabadságodban nem korlátozhatnak, a gyerekért meg te vagy a felelős. Csak igazolnod kell, hogy neonatológus megnézi otthon a picit, és ez elég nehezen kivitelezhető, plusz nagyon kevés nő van olyan kondiban hogy szülés után hipp-hopp fel öltözzön fogja a gyereket és elmenjen, meg nem is vállalnák.
Tudom, mert amikor pár hónapja voltam a jogi előadáson, amiről írtam, ott ez is szóba került.
Aki ezt meg akarta, és meg bírta csinálni, az meg is csinálta, pl. apa egyik futó társának a felesége, de mondom ez ritka mint a fehér holló. Angliában gyakoribb. Az ottani főbérlőm az 1. gyerek szülése után 8 órával otthon volt.
Mondom, ez ritka dolog, nem követendő példának írtam, de lehetséges és kivitelezhető.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Vikoo,
a gond az, hogy nekem a kutyasétáltatás már nyűg. Már jó régóta csak és kizárólag apa viszi.
Ez azért van, mert a kutya neveletlen, amiről már írtam párszor, hogy nem az én nevelésem, hanem az anyósom és a párom volt felesége katasztrofális szinten elnevelte a kutyát.
Ha pórázon van, akkor is folyamatosan ugrál, rángat, hiába csinálok vele bármit, és mivel nincs lift, és a 4.-re kell le-fel menni, nagyon félek hogy egyszer le fog rántani a lépcsőn a 25 kg-jával, és akkor nekünk annyi...
Az utcán is rángat, kiszakad a karom, az egész felsőtestem, és ez nem jó, nem nekem való. Végig ordítok, káromkodok a kutyával, a franba kívánom a kutyasétáltatást.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Ági, nagyon helyes a bababútorotok!!!
Már nálunk is készül a pelenkázó, a kiságyat meg lehet, h. Api megveszi szombaton Budán, mert olyan autóval megy amibe befér! Rá merem bízni, hisz bútorasztalos, szóval ért hozzá, nem fog gagyit venni tuti! Viszont azt mondja, nem éri meg megcsinálni a kiságyat, olcsóbb ha megvesszük!

Rodina jó van! Nem akarok helyette írni, de minden rendben, csak még nem érte utól magát, tesójáék voltak itthon, ill. esküvőzött... de a részleteket inkább rá hagynám, főelg, h. én sem tudom pontosan :oops: :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


sziasztok,bocsi a zavarásért!!gyönyörű bébi ruháim vannak nagyon olcsón,200-600ft-ig,egy gyerek viselte általában!!itt az album,érdemes megnézni,irj ha érdekel valami:)))

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... fiu07Evig#

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 12Honapos#

sziasztok:))))további szép babavárást:))

bibar
 
 


Ági:Előtej
Kolosztrum
Az előtejet az emlőmirigyek állítják elő a terhesség utolsó fázisában, továbbá közvetlenül a szülés után. Ez a baba tápláléka az első időkben, amíg meg nem történik a tejbelövellés és megindul a tejelválasztás.
Miért olyan kevés?
Az előtej mennyiségre nagyon kicsi, ami nem is baj, hiszen az újszülött emésztőrendszere is nagyon pici az első időkben. A tápanyagokat koncentráltan tartalmazza, így a kis mennyiség ellenére az újszülöttnek éppen elegendő.
A kolosztrum állaga és tartalma
Az előtej állaga nagyon sűrű és sárga színe van. Szénhidrát, fehérje és antitest tartalma roppant magas, melyre az újszülöttnek nagy szüksége van. Zsírtartalma a későbbi anyatejhez képest alacsony. Az újszülött emésztőrendszerének igen megterhelő lenne a zsírt lebontani, képtelenek lennének azt megemészteni az első napokban. Az előtej, a későbbi tejhez hasonlóan, élettani szempontból teljesen a baba igényeihez igazodott. Ezért pontosan olyan az összetétele, amire az újszülöttnek szüksége van, továbbá képes azt feldolgozni.
Hatóanyagok
Az előtej egyik legfontosabb hatóanyaga az antitest, mely igen nagy koncentrátumban található meg benne. Ez vonja be védőréteggel az újszülött nyálkahártyáit a torokban, a tüdőben és a bélrendszerben. Ez az oka annak, hogy nem javasolt az újszülött teáztatása az előtt, hogy előtejet kapna, hiszen akkor még semmilyen védelem nincs a bélrendszerében.

A vírusoktól és baktériumoktól a leukociták védik az újszülöttet, mely szintén nagy hányada az előtejnek.

Az ember emésztőrendszerének részét képezik a hasznos baktériumok, melyek nélkül az emésztés folyamata nem tudna végbe menni. Ezek azonban még nincsenek a szervezetben születéskor. A kolosztrum feladata ezeket telepíteni, ezért előtej hiányában, vagy ha azt megelőzi a teáztatás, sokkal nehezebb a folyamat, ami a baba fejlődését hátráltathatja.
Előtej szerepe a sárgaság elkerülésében
Az előtej rendelkezik némi hashajtó hatással, mely hozzásegíti a babát, hogy minél hamarabb ürítse ki első székletét.

A sárgaság a bilirubin magas aránya a baba szervezetében, mely nem más, mint az elhalt magzati vörösvértestek, tehát salakanyag. Minél gyorsabban távozik a szervezetből, annál kisebb az esély az újszülöttkori sárgaságra. Nem tud másként távozni a szervezetből, csak székletürítés útján. Az előtej nagymértékben meg tudja gyorsítani ezt a folyamatot.

Még a nem emberi eredetű, például a szarvasmarha előteje is annyira egészséges, hogy immunrendszer erősítés céljából táplálékkiegészítőként is használják.

Kép
Kép
telokin
 
 


Vayacon!
Nem törvényszerű, hogy egész évre arányosan elosztva kapjam meg a cafeteriában az összeget. Pl a pénztári befizetések havonta történik, az üdülési csekket már az első félévban megkaptam, volt valamennyi utazásibérlet hozzájárulásom is, azt is már megkaptam, az étkezési jegy negyedévente jön. Tehát előfordulhat, hogy a novemberig járó összegnél nagyobb részt kapok már meg addig, annak ellenére, hogy a szülés után már nem fog járni. írtad te is, hogy csak novemberig kapod, tehát az elv ugyanaz.

Köszi a csajok az infókat az előtejjel kapcsolatban. Így már nagyon örülök neki, mert így valószínűleg nem lesz gond a tejcsivel:)

Navared!
Jó, hogy rá mered bízni a férjedre a kiságyvásárlást. Nagyon egy húron pendülhettek. Az én párom is aktívan részt vesz minden apróság beszerzésében. Eddig még nem is vettünk semmit úgy, hogy ne egyeztettünk volna róla.
A legújabb, hogy mostanában sterilizálót, mellszívót, mérleget keresgél a drágám. És már konkrét elképzelései vannak arról, hogy melyikből milyet és hol kellene venni. És ami a legjobb, hogy nem okoz neki nyűgöt, hogy akár valami apróság miatt is beugorjunk Pestre, hogy élőben is láthassuk és meg tudjuk tapogatni. Többek között ezért is imádom őt. Sok férfinak ez nyűg, de ő tudja, hogy nekem fontos és így ő is jobban részese tud lenni a babavárásnak.
Vendég
 


Sziasztok!

A cukorterhelésről:anno összekevert tömény szőlőcukros vizet (75g szcukor) kellett meginnom pohárpól,nem használhattam citromot hozzá(pedig vittem),majd leléphettem a városba addig és úgy emlékszem ihattam is vizet.

Vikoo:tényleg nagyon szép vagy!

Dobok pár képet:(remélem sikerül)

Kép pár órás fotó

Kép kb:2 hetes kép,beájulás


Kép mini talpacskák


Kép itt már gyakorol rendesen


Kép egy nem olyan régi kép

Kép
Kép
telokin
 
 


Sikerült!!!!

Kép
Kép
telokin
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma tényleg szuper idő van :D
Tegnapi nap is jól telt, főzöcskéztem, elmentünk fagyizni, barátokkal találkoztunk, és szombaton irány a Balcsi!!!!!!!!!!
Andris ugrik Siófokon szombaton (már írtam azt hizsem, h. 30 szülinapjára tandemugrást kapott), aztán utána irány Füred! :D

Csillag, én a vérvételtől félek, vagyis a tűtől rettegek, de már múltkor is hős voltam, úgyhogy bízom benne, h. most is ügyeskedek majd :oops:

Ági, nálunk is mindenki Lucababának hívja a babánkat :D Köszi a cafeteriával kapcsolatosan, amit írtál.Próbálok tájékozódni.

Hayni, na akkor péntektől otthon leszel?Már csak 1 nap! :D Ezeket a mai bandákat én egyátalán nem szeretem!Nagyon szuper lehetett a hétvége!Az én férjem ilyet képtelen lenne véghezvinni :D

Kinga, deédes, üdv itt!Gyere és mesélj!

Vikoo, gyönyörűségesek a képek!!!!!!!!!!!!!!!Te is nagyon szépséges vagy, és nagyon tetszik a bikinid!!!

Mikegirl, akkor kitartást még a maradék időre a melóhelyen, és ha van egy kis időd, meg kedved ahogy a csajok is írták gyere be pár szóra, h. tudjuk, h.jól vagytok!

Ági, szuperek a bútorok, és a matricák is!Én is szeretnék ilyen matricákat!Örülök a főnök mentességnek!!! :) Azért, így lényegesen könnyebb lesz!!!

Szisszka, nagyon örülök, hogy jó kedved van!!!!Meg annak is, h. aludtatok 8-ig :D :D
Én is próbálok unisex rucikat venni, de nem sikerül, egyátalán, úgyhogy, ha kukkancsa nő Lucának, akkor gáz van :D
Én is szöszmötölnék ilyesmivel, de a kézügyességem egyenlő a nullával :?

Eclipse, meglátod hipp hopp elrepül az idő, de igazából megértelek!
Sajnálom, h. nem tudsz sétálni a kutyával, pedig jó ötlet volt, de ha ilyen kis dilis inkább ne is vidd el!

Vaya, azt megköszönném ha te is rákérdeznél a szülési szabis dologra.Én mindenképpen táppénzen szeretnék maradni, amíg lehet.Sajnálom az autót :( Mi is el szeretnénk adni majd az én autómat, mert felesleges, és venni valami olcsóbbat, hogy azért mégis legyen

Sophie, jó játszóterezést! :D

Navared, én még nem vagyok 30 fölött, és nekem is nagyon meglátszanak a csíkjaim, vagyis a narancsbőröm, biztos a terhesség is, meg én azon is gondolkoztam, hogy rég voltam ilyen hófehérke, mint most, a barna bőrön talán kevésbé látszanak.De hát ez van...

Telokin! :D Nagyon édes Virág!!!Mekkora szemei vannak!!!!!!!!!!

Puszi mindenkinek!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


No, csak gyorsan, mert takarításban vagyok :D

Eclipse
Azért én is durvának érezném szülés után pár órával hazamenni. Le a kalappal azelőtt, aki ezt bevállalja!
Én szülés után moccani is alig bírtam... :oops: Igaz, h én abban tökre elzsibbadtam, amig rendberaktak, stb. Tolószékben vittek át a szobába, de abba egyedül ültem be, meg az székből is egyedül másztam be az ágyba. Egy csomó kismamit ággyal toltak a szobába.
Kutyasétáltatást sajnálom, tudom milyen, néha a mi kutyáink is idiótán tudnak viselkedni, mert túlságosan el lettek kényeztetve. Egyébként ugrálósak pl. ha hazamegyünk, akkor ránkugrálnak örömükben. Az érdekes, h amióta terhes vagyok, nem ugranak rám, ez az előző terhességnél is így volt. Még tesztet sem csináltam, még nem is sejtettem a babát, de ők nem ugráltak :D Biztosan megérezték :D



Vaya
Drukkolok, hogy sikerüljön jó áron eladni az autót!

Navared
Küldtem neked mailt a GMAILRE! Rájöttem, h a valamiért nem tudok g-mailre küldeni most a domain-es mailcimemről :? De a gmailesemről most újra átküldtem neked, légyszi jelezz vissza, ha megkaptad!!! Köszi!
Köszi, hogy írtál Rodináról, szólj neki, hogy hiányoljuk, és ha lesz egy pici ideje, írjon már pár sort magukról, hogy hogy vannak :) Meg h végül kiderült e, hogy kisfiú vagy kislány lakik a pocakban?! Meg ilyesmi :)

Telokin
Nagyon édes lánykád van :)

Dorka
Jó Balcsizást Nektek!
Én 7kor keltem, igy nyugalomban ébredezhettem :D

megyek mert Marci terrorizálja a kutyát :shock:

szisszka
 
 


Szisszka, én is pont úgy voltam szülés után, mint Te. :) Engem is tolószékben vittek a szobámba úgy, hogy Bencét a kezembe adták. :D Onnét egyedül másztam fel az ágyamra.
Nálunk a császárosokat vitték ágyastól a szobába.

telokin, nagyon helyes Virág!!!! Bence pont ugyanúgy szeretett aludni kicsi korában, mint ahogy Ő is szunyókál a 2. képen. Felhúzott lábakkal, popóval a magasban! :D :D :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Szissz!
Én úgy hagytam abba a szopiztatást Szilárdnál, hogy egyszer csak nem kapott. Én pedig nem fejtem, nem masszíroztam, és mégsem lett egyszer sem kemény, vagy durrant be. Nem is értettem, azt hittem baj van velem, de azt mondta a védőnő, hogy örüljek neki, merthogy ez lenne a normális, jól működik a tejleadó reflexem. Pedig volt még tejem (jó, nem annyi, mint 3 hónap után), és a mai napig sosem szűnt meg a tejtermelés a mellemben. Pedig nézettem prolaktin szintet, amikor nem estem teherbe, és az rendben volt. Ki érti ezt?!?

Eclipse!
Kutyával vigyázz! Légy nagyon észnél a lépcsőházban!
Az usá-ban is az a gyakorlat, hogy legkésőbb másnap hazaküldik a szülő nőt. Ha valaki hajnalban szül, lehet, hogy már este mehet is. Az EDA után is csak 6 órát kell feküdni, úgyhogy ha az letelt, akkor ádiosz! Én azért jobban örülök a 72 órás megfigyelésnek, főleg a baba miatt.

Telokin!
Nagyon édes Virág!

Dorka!
Érezzétek jól magatokat. Apa pedig óvatosan azzal az ugrással. Oktatóval ugrik, azért tandem?

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Lányok, nálunk már a kórházlátogatáson megmondták, h a szülőszobáról a kórterembe a lábadon kell felmenned. Néztem tágra nyílt szemekkel, aztán mikor anyum is nézett, akkor egy kicsit betojtam, mert ez elvileg még 16 éve nem így volt.
Bendikét epidurális érzéstelenítéssel szültem és két óra pihi után valóban a lábamon kellett felmennem a kórterembe, de meg kell, h mondjam, nem volt nehéz. Mondjuk én végig jöttem mentem, meg labdáztam, szerettem volna ha minél gyorsabban és komplikációk nélkül lezajlik. Legalább ez a vágyam teljesült.

Most olvasgatom az Útmutató a szüléshez című könyvet és sok minden világos lett számomra. Egy nagyon híres amerikai bába, Ina May írta a könyvet és a könyv szinte egészében rendkívüli módon hangsúlyozza a test-tudat kapcsolatát, ill a pozitív gondolatok és kimondott szavak fontosságát. Sok minden világossá vált számomra, többek között az is, h hogyan sikerült olyan gyorsan felépülnöm testileg, h milyen hálás voltam a testemnek, h olyan gyorsan regenerálódott, h újra befogadott egy kis életet. Emlékszem, hányszor elmondtam, h milyen büszke vagyok a testemre, és segített.
Na, szóval, csak az érdekel, h Ti milyen szülést terveztek? Akinek már volt milyen volt?

Telokin: gyönyörűséges a kislányod!!!

Eclipse: hát ezt nem tudtam.. de ismerős, nekünk ilyen volt a labink, Samu. Aztán búcsút mondtunk a férfiasságának és mára a legtöbb elviselhetetlen szokása tova szállt. Mi nem rontottuk el a nevelését, nah jó lehet kicsit elkényeztettük; de csak pici korában, na azt bezzeg nem felejtette el, azt, h nem nyálazzuk össze a papucsot, azt bezzeg igen. Aztán kezdte átvenni a hatalmat mikor jött a kamasz kor és utána, már francokat sem segített a kutya suli. Azt mondták hiper okos, és hiperaktív. Aztán rájött, h tud kerítést fonni, persze nem össze, hanem szét, és akkor már nem volt más hátra, mint előre és jött a kiherélés.
Van még egy csomó jó ötletem, amit általában akkor szoktam csinálni, mikor egyedül vagyok itthon. Pl.: babazenéket, delfin hangokat, relax zenéket keresgélek és hallgatunk Boldival. Tesztelgetem mi az amit bírnak az idegeim és mi az amit Ő nem szeret. Aztán ilyenkor még lehet jó nagy kád vízben ücsörögni, persze nem forróban, de pancsizhattok, ott is tök jól be lehet fordulni és rá figyelni.
Csak azért mondom ezeket, mert mi akiknek még nincs babájuk megtehetjük, h lazulunk, aztán majd a másodiknál, már nem lesz kérdés, h mivel töltjük az időnket, ha nem lesz otthon apa.

Na, jó bocsi lányok, ha túl sokat írtam volna, de ma vhogy csacsogós kedvemben vagyok. Vigyázzatok magatokra és szép napot!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Csajok,
dobok egy cikket, ez nagyon komoly hely, az állam leesett!
És van idehaza fizetőképes kereslet rá (csak nem én)

http://velvet.hu/poronty/2010/07/07/fel ... t_klubban/

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse: én már voltam itt, persze nem szülni, csak egy állásinterjún, de tényleg ilyen a hely. Totálisan kívülállóként éreztem magam, full sznobság az egész. Biztosan vannak olyan emberek, akik tudnak azonosulni ezzel a luxussal, de engem inkább feszéjezne. Mindenesetre várom az élménybeszámolókat azoktól, akik úgy döntöttek ott szülnek. Asszem, h a Hajdú-Sarka páros ide jár.
Jujj, végig olvastam a soraimat és olyan mintha irigykednék, pedig komolyan nem, én még a westendben sem érzem jól magam, mert nem az én közegem. :-) Én jobban szeretem a családias hangulatot.
1ébként jó a cikk és még jobbak a kommentek utána… olvasgassátok! Köszi Eclipse:-D

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Egy kis életjel magunkról.

Kedden jöhettünk haza a kórházból,nagyon kemény volt.Műtét jól sikerült,lánykám pedig egy hős,amiért ilyen jól viselte a bent létet.13 napig volt ágyhoz kötözve.

Remélem mindenki jól van,megpróbálok visszaolvasni.

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Nemrég keltem :D Szunnyadtunk két órát családilag :) Olyan mélyen elaludtam, hogy még a nyálam is kifolyt :D

Érdekes ez a magánklinika... én valahogy nem vágyom ilyesmire :oops: Jó nekem a Szt Imre ügyeletesekkel :) Hajdú Pufiékról meg amúgy is meg van a véleményem :D

Csillag
Nálam annyi különbség volt, h este fél 11 volt, és Marcit elvitték a csecsemősökhöz éjszakára, h tudjak még pihizni reggelig.

Angie
Szerencsés vagy :)
Mi is úgy hagytuk abba a szopit, hogy Marci nem kapott többet, nálunk volt is hiszti, meg minden... meg cici bedurranás stb.
Mondjuk mi azért hagytuk abba a szopit, mert jött a tesó, és volt, h görcsölt a hasam szopikor, igy nem kockáztattunk inkább.

Viko
Szülés: az enyém röviden: szép és könnyű.
Én azt csinálhattam amit akartam,annak ellenére, hogy nem volt sem fogadott orvosom, sem szülésznőm, meg semmi. Hajnal 4kor keltem 20 perces fájásokra, apát én még elküldtem dolgozni, 10 körül indultunk a kórházba, ahol felvettek, mert 2 ujjnyi volt a méhszáj. Aztán apa még ment dolgozni, én meg a közös vajúdóba.
Ott olvasgattam, meg elvoltunk a csajokkal, ebédeltünk :D Délután 2körül jöttek 7 perces fájásokat amiket valamennyire megéreztem. Apa fél 5-re jött vissza hozzám, időnként figyelték a baba szivhangját a hordozhatós dopleres cuccal. Aztán én szóltam a szülésznőnek, h kint leszek a váróban apával. Ott már 5 perces fájásaim voltak, de nem vészesek, meg apával jól elvoltunk, ettem (leginkább csokit, és nagymennyiségben)-ittam. Aztán 7kor megvizsgált a szülésznő, mondta, h nemsokára baba lesz, menjünk szülőszobába. Ott aztán hamar jöttek az erősebb fájások, jött a szülésznő aki levezette a szülést, átmentünk a vizsgálóba, ahol kaptam beöntést (mivel ugye én úgy döntöttem, h folyamatosan eszem :D), meg repesztettek burkot. Na akkor nekem egyből jöttek is a tolók, gyorsan wc, aztán szülőszoba, jött a doki is. A tolók azért már fájtak... de leginkább addig amig nem feküdtem fel az ágyra, utána olyan mintha egy másik dimenzióba kerültem volna, és megbeszéltem Marcival, h ügyesek leszünk, és tényleg ügyesek voltunk, hamar meg is született. Apa segített, mondta, h mikor vegyek levegőt, meg ott drukkolt, szóval ari volt. Aztán amikor kibújt Marci, rámtették, apa elvágta a köldökzsinórt, gyorsan lefürdették, megmérték, kérdezték a nevét stb.
Lehet, h azért nem birtam volna sétálni már este fél 11-kor, mert azért hajnal 4től már ébren voltam...

Kinga
Jajj, nagyon örülök, h jelentkeztél! Örülök, h jól sikerült a műtét, és gratula a hős lánykádnak! Nagyon drukkoltunk! Most hogy van?

szisszka
 
 


Ági, akkor te is fantasztikus férjjel vagy megáldva! Ez tök jó! :D Mi még mondjuk nem vettünk semmit, sem ruhaneműt, sem egyéb kelléket, de nem hinném, h. egyedül mennék vásárolni! Tudod, nekünk nagyon nehezen jött a baba, szóval biztos ez is sokat számít, meg az is, h. már nagyon vágyik/unk egy kis porontyra!

Telokin, szuper édes a kicsi/nagy lányod!!! :D

Dorka, én is úgy vagyok vele, h. ez legyen a legkevesebb! A páromon sokkal több a stria, pedig vékony dongájú és soha nem is volt kövér, csak szerintem hamar megnyúlt kamaszkorában, de a segge tök zebra! :lol:
Húú, tandemugrás... régen én is odavoltam érte, de ma már nem ugrálnék! :oops: :)

Szissz, megkaptam köszi, válaszoltam is!
Hát Rodináról nem tudok ám sokat, csak a másik topicból ismerem, na meg egyszer találkoztunk is a kórházban. Kislánya lesz, úgy tűnik ez már biztos és Kitti (ha jól emlékszem!) :D

Újra ilyen szép szülést kívánok neked és magamnak is és persze mindegyikőnknek!!! :wink:

Angie, te egy igazi ősanya vagy... remélem nem veszed ezt sértésnek! :oops: :) Nem semmi milyen könnyedén veszed/vetted az akadályokat!

Vikoo, a pozitív gondolkodás és hozzáállás baromi fontos! És hogy hálásak legyünk mindenért... nekem ezt meg kellett tanulnom!
Ezt a könyvet nekem is be kellene szereznem!!!
Én nem tervezek semmit előre, de az biztos, h. ha az égiek is úgy akarják és a baba is, akkor sima, nem "epidurálisos" szülést szeretnék, de ha nem úgy lesz, hát nem úgy lesz! Nem tervezem előbb megindíttatni és császárral világra hozni, csak mert mondjuk a dokim nem ér rá akkor mikor a baba magától jönne :roll:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok!

Kinga, örülök, hogy jöttél, és, hogy csupa jó hírrel szolgálsz! :)

Telokin, nagyon cuki Virág baba, hogy mekkora haja volt! azóta már vágtátok neki, vagy magától kopott ki, és rövidült, bár gondolom, hogy ez hülye kérdés, és vágva lett neki... :oops:

Vikoo, Te egy hős csajszi vagy, de ezt már a blogod olvasása közben megállapítottam...

szülés, nálam úgy volt, hogy van választott dokim, felkértem az SZTKban, és mondta, hogy oké, aztána szüléshez közeledvén, mint terhesgondozáson megkérdezte, hogy kinél fogok szülni, én picit furcsálltam, de nevetve mondtam neki, hogy hát önnél! mire ő, hogy ezt mikor beszéltük meg? mire mondtam, hogy hát eddig minden héten az elmúlt időszakban, így ennyiben is maradtunk.

aztán augusztus 11-én dél tájban azt vettem észre, hogy valami folyás féle távozik belőlem, de már nem áttetsző, hanem rózsaszínes. felhítam az SZTKt, pont rendelt ez a doki, és mondta, hogy menjek be, megnézi, hogy nem a magzatvíz szivárog-e (ezt egy amolyan itatóspapírral vizsgálják amúgy). de nem az volt. a biztonság kedvéért továbbküldött a kórházba. ott szintén vizsgálgattak, többen is, oszt. vez. főorvos is, meg az éppen ügyeletes (Zsigmond) doki is... nagy tanakodás, de mondták, hogy mivel zárt a méhszáj, ez meg nem magzatvíz, nyugodtan menjek haza, ha van valami menjek vissza...

ja, és másnap reggel 8ra irány az uh, majd fel a szülészetre a "dokimhoz"...

éjjel 11 magasságában már fájásokra keltem. kiköltöztem a nappaliba, a kanapéra, hogy a férjem tudjon aludni tőlem, hát tudott is. aztán is néha elszunyókáltam két fájás között, ezek még elég gyengék voltak, meg ritkák, de olyan 10 perc körüliek. hajnalban, úgy 3 körül keltettem apát, mert nem akart szűnni, irány a kórház. ott ismét megvizsgáltak, méhszáj még mindig zárt volt, így ismét hazaküldtek... CTG semmit nem mutatott, pedig volt közben fájásom! :S 7 körül érhettünk haza, aztán pici szunya, és indulás vissza, mert ugye az uh-ra menni kellett a főorvos előirányozta! reggel olyan 8 után meg is érkeztünk, de a tusolásnál, a kocsiban már nagyon durván fájtam, olyan 5-6 percenként. persze ekkkor már nem hittem semmit, gondoltam ez is normális! az uh-n várakozni kellett, hát azt hittem, hogy meghalok! na jó, annyira nem, de durva volt, csak akkor még nem tudtam, hogy mi jön utána... :D mikor sorra kerültem egy másik kismama előreengedett, mert ő látta, hogy fájásaim vannak! :) persze az uh már szinte semmire sem volt jó, hiszen a gyerkőc feje nagyon lent volt, mérni sem nagyon tudták. a súlyra azért becsültek egy 3,1kg-ot!

fel a szülőszobára az eredménnyel, itt találkoztam a "dokimmal", mondta, hogy szül éppen, majd jön. hát vártunk, de aztán nem bírtam már tovább, így becsöngettem, az ügyeletes megnézett, kiderült, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok. irány a közös vajúdó. apa közben kint a folyosón, én bent.

közben még taliztam a folyosón a "dokimmal", aki közölte, hogy tudom ugye, hogy neki rendelése van, így nem fogja tudni levezetni a szülésemet... én mosolyogtam egyet, mondtam, hogy oké, és szépen bementem apával a szülőszobába, és jött az ügyeletes doktornő, meg szülésznő, akikkel nagyon meg voltam/voltunk elégedve. ez olyan 2 magasságában lehetett

CTG, szenvedés, de kb. 2-2,5 óra alatt kitágultam 4 ujjnyira, így jöhetett apa, mentünk a szülőszobára. itt már menni nem nagyon tudtam, mert nagyon egymást érték a fájások, de kiderült, hogy belekakilt Beni a vízbe, mert egy vizsgálatnál elment a magzatvíz, egy másik doki meg valamit csinált, szerintem behelyezte Beni fejét a szülőcsatornába, és mondta, hogy akkor innentől hajrá, lehet nyomni! na, ez nagyon fájt, de azt hiszem megérte!

Beni 15:10kor született meg, 4120 grammal, természetes úton, sajnos gátvédelem nélkül, sőt, repedtem, szakadtam, vágtak, szóval eléggé nehézkesen, de megcsináltuk. amíg engem úgy 1 órán keresztül varrogattak, addig apa babázott! nagyon jó volt, és úgy gondolom, hogy egy ekkora gyereket ahhoz képest pikkpakk megszültem! :) egyébként pedig az a rózsaszínes motyó a nyákdugó lehetett, mert a kórházban még többször találkoztam hasonlóval a zuhiban, mikor a labdán is ücsörögtem.

ja, én normál módon, ágyon, háton, illetve oldalt fekve szültem, de nem volt ezzel semmi gond.

lehet, hogy picit durvának hangzik, de bennem semmi rossz nem maradt meg, remélem, hogy most is megúszom egy ilyen szüléssel! :)

1x volt egy kósza gondolatom a fájdalomcsillapítás iránt, akkor megkérdeztem, és azt mondták, hogy olyan jól halad minden a saját útján, hogy ha beadnák, akkor azzal csak lassítanák a folyamatot, szóval végül érzéstelenítés nélkül szültem!

ja, és beöntést sem kaptam... pedig jó lett volna! na. majd most külön kérem! :)

jön ma az anyósom, meg délután anyukám is. nem tudom, hogy mit csinálok, de szerintem lelépek itthonról, mert kellene 1-2 dolgot vennem!

szép napot nektek! bocsi, hogy ilyen hosszú lett a sztorim!

sophie27
 
 


Sziasztok!

mai tábla: 2010.07.09.
Kép
Kép

szisszka
 
 


Nagyon meleg van ma! Szenvedek.... :shock: :shock:

Edina! :)
Örülök, hogy rendben átment a szabásminta :)
Remélem tényleg tudtam segíteni :)

Zsófi
Szép nagy baba volt Beni :)
Sajnálom a gátvédelem dolgot! :( No, de majd most! :wink:
Nekem biztosan azért volt egyszerűbb, mert Marci 3000 gramm és 53 cm volt, jóval kisebb baba mint Beni.

Szülés: én is mindenkinek olyan szép és könnyű szülést kívánok mint a sajátom! Legyen jó kedélyű, kevés szenvedéssel. A 2 percesek azért tudtak már fájni... a tolókról nem beszélve... De ahogy felfeküdtem a szülőágyra csak Marcira koncentráltam, arra, hogy milyen ügyesek leszünk és hamarosan tényleg találkozunk :)
Szerintem fontos a hozzáállás, hogy minden rendben lesz, minden a lehető legjobban fog lezajlani.
A szt imrében a szülőszoba is kedves szerintem, nekem szimpatikus volt :) Engem megnyugtatott a szülőágy tudata :D Ott volt mellettünk az ikea szoba, de valahogy egyáltalán nem vágytam oda... Nem zavart az sem, hogy nem saját dokim, és szülésznőm van, ahogy megláttam őket, tudtam, hogy bízhatok bennük. (erre biztosan rásegített az is, hogy mindenki csak bíztatott az ügyeletesekkel kapcsolatban!) A lényeg, h ott volt apa velem, tudtam, h együtt csináljuk végig, és ez teljesen megnyugtatott. Na meg a folyamatos kommunikáció Marcipánnal.

szisszka
 
 


Halihó lányok!

Már jó rég nem jelentkeztem! Ez az elmúlt 2-3 hét nagyon sűrű volt. Nem tudom, hogy emlékeztek, hogy írtam, hogy itthon voltak a húgom a férjével, és vittük őket mindenhova. Sokszor nem is voltam nett közelében. Közben a mi rendes és a húgomék egyházi esküvője is volt. Szóval nagyon hajtós volt ez a pár hét, de nagyon jó volt. Néha bele tudtam olvasni, hogy ki mit írt, de már a fáradtságtól nem bírtam reagálni. Majd szép lassan visszaolvasok!
A lényeg, hogy a táblázatban az én nevemnél ki lehet rózsaszínezni! Fodros bugyijú a babánk, és Kitti lesz a neve!

rodina74
 
 


Sziasztok Csajok!

Na, én már extrán be vagyok sózva, holnap reggel 8-kor indulunk a Balcsira!!!!
Azt nem is meséltem tegnap, h. 17-én megyünk 4d-re.Ez lesz az utolsó, már többet nem megyünk.
Tegnap befejzte a vízvezeték-szerelő a munkálatokat, szerencsére, de a vízmű nem hitelesítette a vízórát, majd csak augusztustól, addig osztozunk a többi lakással, ami anyagilag elég gázos.....


Jó, hogy írtatok a szülésről.Szeretem olvasni, mert megnyugtat.Igazából félek tőle egy picit.Főleg a vágástól, varrástól, repedéstől.Most, hogy itthon vagyok, szerettem volna járni terhestornára, de nyári szünet van....Értelme így nem sok van, majd megpróbálok letölteni valami tornát.

Angie, igan, oktatóval ugranak le ketten.Máshogy elég durva lenne így elsőre...Izgulok is ám érte nagyon, szerintem szívrohamot kapok, mire leér, de minden ok lesz!

Vikoo, én ilyeneket nem is hallgattam még, mint te.Én önző módon, azt hallgatom, amit én szeretek.
Teljesen igazad van abban, hogy most, h. első baba minden figyelmünkkel rá tudunk koncentrálni.
Én most annyira várom, hogy láthassam, olyan régen láttam már.

Eclipse, az a kórház....Én nem tudom.Bár aki oda megy, annak már nagyon sok pénze van,nem hiányzik az a potom félmilla.

Kinga, örülök, hogy otthon vagytok!!!!A kislánykád pedig tényleg egy hős!!!!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok!

Nincs időm írni, mert ma még meg kell csinálnom két prezentációt. De gyorsan megkerestem nektek a szüléstörténetemet, és belinkelem ide, hogy akit érdekel, elolvashassa (kicsit hosszú :oops: pedig a szülésem baromi rövid volt). Ha legörgettek, kb a lap közepén van, Névtelen név alatt (mert télen kitöröltem magam a rednszerből a sok tragédiám után).
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=39700
(Szissz! Lehet, hogy te már akkor olvastad, hiszen akkor írogattál a topikba :) )

Szép napot mindenkinek!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Most nincs sok időm, úgyhogy csak néhány dologra reagálok.

Szülés: én már írtam talán korábban is, hogy tesómnak sajnos nagyon rosszul sikerült a szülése, nem is írom le, mert nem akarok senkit sem ijesztgetni. Nem volt komplikáció, de sok szenvedéssel járt.

Úgyhogy én emiatt elég sokat olvasgatok a témáról, próbálok felkészülni. Azt még tudni kell, hogy nálunk a nehéz szülés valószínű genetika is, mert anyukámnak is az volt bátyámmal.

Csak néhány dolgot írnék le, ami esetleg nektek is segíthet. Ha nincsenek még igazi fájások, ne engedjétek az oxitocint mert amiatt elhúzódhat a vajúdás, és sokkal erősebbek lesznek a fájások (persze más a helyzet, ha pl valaki már 2 héttel túlhordja a babát, akkor muszáj), nagyobb a valószínűsége így a császárnak is. Az érzéstelenítővel is nagyobb az esélye a császárnak, így ha kibírjátok, akkor szerintem inkább anélkül érdemes szülni. Valakinek nem is hat, pl rosszul adják be. Ugyanakkor a dúlám Erika szerint sokat segíthet, ha a megfelelő időben és jól adják be, de semmiképpen sem az elején. Ha tehetitek járkáljatok vajúdás közben, mert a gravitáció segít, hogy lejjebb csússzon a baba. Azt is olvastam, hogy a terhesség végéig érdemes aktívnak maradni, óvatosan takarítani, sétálni stb. mert ez segíthet abban, hogy meginduljon a szülés.

Szerintem terhestorna, jóga, gátizomtorna is nagyon sokat segíthet, akár otthoni tornázás is. Ezek is támogathatják a minél természetesebb szülést.

Magánklinika: durva ez a hely, iszonyat drága, de én nem vagyok teljesen az ilyen helyek ellen. Engem a Róbert Károly Klinikán műtöttek és hát teljesen más ott az orvosok, ápolók, nővérek hozzáállása. A műtét és a fájdalmak ellenére pozitív élménynek maradt meg. Gondolkodtam azon is, hogy ott szüljek, a sima szülés nem olyan drága, azt hiszem 250 ezer. Most hogy magándokihoz járok, majdnem ennyit kifizetek. Viszont ott még külön kell fizetni az érzéstelenítőért, császárért, azt már nem mertem bevállalni.

Rodina gratula Kitti babához, szép nevet választottatok :) Úgy látszik, a BMC-ben akkoriban a lánykák voltak a nyerők, kivéve Macst, aki kapott egy bónusz kiscsávót is :))

Kép
vayacon
 
 


Lányok nézegettem a babakocsikat, találtam két kevésbé ismert márkát. Nem nagyon találtam véleményeket a neten ezekről, hátha ti hallottatok róla valamit.

Az egyik úgynevezett lépcsőjáró kocsi, nekünk azért lenne jó, mert a negyediken lakunk, és nekem a gerincem is elég nehezen bírja a cipelést. Mondjuk ezt nyilván csak akkor lehet megtenni, ha nem alszik a baba. Hallottatok erről valamit, mennyire működik ez a dolog, nem rázza szét nagyon a gyerkőcöt? Amúgy a brutál drága Stokkénak is van ilyen funkciója, de ez egy olcsóbb változat.

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... b8ae06eb2d

A másik a Smarty Beep, ezt most akciósan lehet kapni 85 ezerért is komplett hordózóval és mózessel.

http://bababutorbolt.hu/termekek/babako ... id/5_1_636

Szerintetek? Nekünk fontos, hogy viszonylag könnyű legyen és szeretnék strababíró kocsit, hogy a második gyerkőcöt is kiszolgálja majd.

Kép
vayacon
 
 


Vayacon!
Nehogy azt hidd, hogy ugyanúgy fogsz szülni mint az anyukád. Ez nem feltétlenül így van. Nálunk anyum mindkettőnket 12 órás iszonyatos vajúdási fájdalmak között szült meg. A terhessége alatt is végig hányt, én pedig egyszer nem hánytam, és ha lesz időd, és elolvasod a szüléstörténetemet, akkor látod, hogy gyakorlatilag pont az ellenkezője vagyok anyunak, fájdalom nélkül tágultam, és szültem. Sok függ a hozzáállástól, attól, hogy te hogyan éled az életedet, sportos alkat vagy-e, milyen a pszichéd, milyen a fájdalom-küszöböd, stb. Van genetika is, de amellett még sok minden más is ami lényegesen mássá teheti a szülésedet, mint az anyukádé és tesódé volt. Körülöttem egy csomó barátnőm nagyon kellemetlen élményekkel jött ki a kórházból, én mégsem merültem el abban, hogy milyen nehéz és rossz a szülés.
Szerintem, olvasd el a szüléstörténetemet, hátha ad egy kis erőt, és enyhíti a félelmedet. Én beszéltem olyan nővel, aki szült is, és volt távozó veseköve is. Azt mondta, hogy inkább a szülés. Tehát van a szülési fájdalomnál rosszabb fájdalom is.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Lányok!

Én most elűnök egy kis időre, mert két hétig nem jövök dolgozni, és nekem otthonról nagyon macerás gépezni. Anyuéktól néha biztos be fogok jelentkezni, de nem hinném, hogy napi szinten.

Nagyon vigyázzon mindenki magára, a pocaklakójára és a gyerkőcökre, na meg apákra is :lol: :lol: :lol:

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Vaya,
szívemből szóltál a felkészüléssel kapcsolatban.

Angie,
érezd jól magad, vigyázzatok magatokra!!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok Csajok!

Én is elbúcsúzni jöttem, most nem leszek pár napig, mert reggel irány a Balcsi!!!! :D :D :D :D :D

Vigyázzatok magatokra meg a babákra!!!!

Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok...

én sem vagyok túl aktív... de azért próbálok olvasgatni... rajtatok kívül úgysem bandázom terhes nőkkel :-)
(valaki kérdezte a mit csinál apa egyipt... hát szolgál és véd, de már nem olyan sokáig és remélem többet nem megy szeptember közepe körül jön haza.... )

hétfőn voltunk 4D-s uh-n hát képet nem tudok mellékelni, mivel a kis cuncók helyzete nem volt megfelelő, még majd megyek augusztus végén valamikor..... de apának nagy élmény volt, végre láthatta ő is, h nem csak úgy poénból hízogatok :-) ami viszont jó hír, hogy megint lányt mondtak egyértelműen, egy kicsit megnyugodtam, mert vettem par cuccot ikeas hálózsákot meg pár tescos body-t meg rugit, és lányosat.... szóval úgy néz ki nem kell elajándokozni :-)

vayacon:

nekünk is hasonlók kocsink van/volt quinny buzz mózessel, maxi cosi hordozóval.... szerintem nehéz... lehet hogy könnyű meg valóban amíg még kicsi a gyerek, tehát a mózesben volt még könnyű viszonylag a de a 8 meg 9- kg-ós váz is nehéz + feltét + mondjuk 5-6 kg-s gyerek (fél éves korára megkétszerezi a súlyát, egy egyéves meg már simán 10 kg körüli akár több is...)..... aztán vettünk egy könnyű esernyő kocsit, na azzal már könnyen lehetett mozogni csukni pakolni.... egy maclarent(súlya 5kg) azt jobban szerettem már.... de ugye ilyenekhez nincs mózeskosár, meg terepre se annyira jók bár én simán eltoltam mindenhol..... mivel nem nyertem meg a 3 milliárdot nem veszek most új babakocsit, de ha most állnék vásárlás előtt én mindenképp nézném h minél könnyebb legyen.... a boltban zsuppolj bele egy 8-10 kg-s valamit és úgy próbált ki mennyire könnyű :-)

szüléstörténet:

nincs....

:-) dec. 10-re voltam kiírva, apa már november 26-tól nem dolgozott, védőnő mindenki mondta: "neked aztán akkora hasad van biztos előbb fogsz szülni.... " tehát vártuk a csodát.... ami ugye nem jött el, csak sokkal később......
dec. 10-től kétnaponta nst... + magzatvízvizsgálat... brrrrrrrrrrrr ez a rémálmom.... (megnézik h a víz tiszta-e)
mondanom sem kell, hogy a létező összes praktivál próbálkoztama szülés megindításara, tehák, lépcsőzés 10. emeletre, kirándulás... stb...
december 18-án reggel be kellett feküdnöm.... próbálták mindenfélével megindítani a szülést 18-án, 19-én, majd 20-án...hát 20-án már annyi oxitocint kaptam reggel 7-től, amitől valóban voltak fájásaim, de a méhszájam továbbra is teljesen zárt maradt, így végül 10:49 perckor császárral megszületett pici lányunk Enikő 4190 grammal és 54 centivel...
Csak azért írtam, hogy legyen egy császáros story is.... nagyon hosszú volt a várakozás, és a szülés ill. császár előtti rész a kórházban....
Doki mikor felvágta a hasam, szólt a másiknak h vágjon még mert itt nem fér ki.... aztán éreztem ahogy rángat, és úgy sziszegve mondja h de kemény feje van.... aztán mindenki meglepődött, úúú mekkora..... aztán jött a lepény azon is úúúúúú mekkora azti... aztán a csöves szürcsölő..... itt is van még itt is mennyi jön még.... szóval ott nem éreztem túl jól magam..... lánykámat is egy pillanatra láttam.... mert vitték mérni.... zokogást próbáltam visszatartani már amennyire lehetett.... doki aztán próbált kedves lenni....

Szóval most azért félek a rendes szüléstől is, meg a császártól is....

remélem nem volt túl rémséges, pedig sokat ki is hagytam nem akarok senkit nagyon elriasztani...... vagy én szültem rossz helyen nem tudom.....

na én így szültem.... nem lettem hős.... és nem kívánom senkinek.....

De persze egy egészséges, szép, okos babának adtam életet ami azért maga a csoda.... és tudom hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy ez megadatott nekem/nekünk, és talán remélem most még duplázhatunk is :-)

üdv

Ny.

Kép
Kép
nyusztika
 
 


Dorka!
Jó nyaralást!

Angie!
Nektek jó pihenést, és te is vigyázz magadra!

Nyusztika!
A párod Sínán van? Nekem is volt több kollégám ott, és nagyon jó élményekkel jöttek haza! A szeptember mindjárt itt van!
Remélem, most nem így fogsz szülni, és könnyű, gyors szülésed lesz!

rodina74
 
 


Szissz, persze, h. segítettél, köszike! :wink:

Rodi, remélmem nem haragszol, hogy én kicsit pletykáltam rólad... de nem sokat ám! :wink:
Ugye lesznek képek???? :oops: :D

Nyusztika, miért ne lennél hős? Nem te választottad, h. császár legyen... bár nem tudom milyen testalkatú vagy, de nem kis babád született, lehet, h. jobb is volt így! :wink:

Vaya, ha kérhetném ne programozd magadba, h. te is nehezen fogsz szülni, jó?! :roll: Ez nem így működik, mindenkinél más és neked gyönyörűséges lesz és kész! :D

Holnap mi is Balcsizunk egy keveset, ma meg du. Shreket nézünk!

Mindenkinek szép hétvégét, jó pihenést! :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok!

Lányok, félreértettetek nem gondolom azt, hogy nekem nehéz szülésem lesz, hiszem tesómnak talán pont azért volt ilyen, mert nem nagyon tett ellene semmit. Mindenki azt mondta, hogy minek olvasgatni stb. más is túlélte ezt a dolgot. Én a felkészüléssel pont azt próbálom programozni, hogy gyors, könnyű és csodás szülésem legyen. :D

Angie nem semmi a szüléstörténeted, ez tényleg ritkaság, hogy valaki így tűrje a fájdalmat. EDA-t amúgy miért kaptál, ha jól bírtad? Ez nem volt teljesen világos.

Csajok, azért ne tűnjön el mindenki :D

Nyusztika hidd el, hogy te is egy hős vagy, ami a szülést illeti. Ilyen szép nagy gyerkőcöt nagyon nehéz megszülni természetesen, és hát ugye a túlhordás miatt végképp. De egyáltalán nem biztos, hogy ez másodszorra így lesz, sőt.. :D

Babakocsi: az a baj, hogy ezek a kombináltak mind olyan nehezek, 10 kg körül kezdődnek. Persze vannak olcsóbbak, 200-300 ezerért, mint a Bugaboo meg a Stokke. Azért is gondoltam arra a lépcsőjáró kocsira, csak hát nem tudom, hogy hogy bírná a gyerek, hogy a negyedikre felrángatom. Hát valószínű az lesz, hogy a vázat lent hagyjuk majd a tárolóban, csak kell szerezni hozzá kulcsot. Később meg mi is veszünk egy sportkocsit.

Dorka már biztos utaztok a Balcsi felé remélem nincs olyan őrült nagy forgalom, amit előre jeleztek. Jó pihit nektek.

Szisszka szerencsés vagy te is, hogy ilyen könnyű szülésed volt. Biztos másodszorra is így lesz, mint ahogy itt mindenkinek. ;)

Zsófi nem semmi, hogy megszülted Benit ilyen súllyal nagyon ügyi vagy.

Kinga nagyon örülök, hogy végre otthon. Szegénykéim nem lehetett könnyű, de a lényeg, hogy túl vagytok rajta. Flórának gyógypuszik.

Telokin juj nagyon édes a lánykád behaltam az alvós képén. Nagyon durván sok haja van neki :D

Ági ok most már megvilágososodott előttem, amit a cafeteriával kapcsolatban irtál.

Navi nekem sajna a népautó van, a Swift hát abból van elég.. Az én párom is jó narancsbőrös szegény ő a fogyástól, mert egyszer eléggé meghizott aztán meg nagyon lefogyott.

Jó hétvégézést mindenkinek. Mi ma megnézzük tesómmal az egyik babakocsit (Smarty Beep). Valószínű hétfőn meg kinézünk a Dagályra keresztfiamékkal, akkor akciós a jegy ;) Mondjuk mi nem fürdünk, csak térdig megyünk be, de Erik imád pancsikolni :D

Kép
vayacon
 
 


Navi!
Dehogy baj, nekem semmi időm nem volt semmire az utóbbi 3 hétben.
Saját fotók már vannak, de majd ma megyünk a fényképészhez a hivatalos fotókért! Nagyon kíváncsi vagyok. Remélem, jók lesznek!
Jó Balcsizást, és írd majd meg, hogy ma milyen volt a Shrek, érdemes-e megnézni!

Most, amikor voltam a saját dokimnál – S ügynöknő -, megkérdeztem, hogy fürödhetek-e strandon, vagy a szabad vizekben. Azt mondta, hogy amíg zárt a méhszáj, addig nyugodtan, mert ha bármit összeszedek, azt majd kikezeljük! Úgyhogy ebben a jó időben fürödjetek sokat!

rodina74
 
 


Barátnőmnek van lépcsőnjáró kocsija, a stokkés... és nem a gyerekkel együtt húzza-vonja, hanem gyerek ki, felköti, és a kocsit rángatja csak. (attól függetlenül nem szerettem bele). Mikor anno Belvárosban laktunk, mfszt, ezer lépcső, mi lent tartottuk a bkocsit az autóban. Gyereket meg kendőben cipeltem a lépcsőn. :)


Szülés... van így is, úgyis.. Mindig másképpen, és sztem a gyerek jelleme is belejátszik. :). Nem mesélek előre. De én esküszöm a fogadott szülésznőre. Ő van ott végig, fogdossa a mancsodat ha kell, megatöbbi. Doula is biztos jó,. de nem szakmabeli, nincs otthon a kórházban, sajnos sokszor ellentétbe kerül a helyiekkel, és az nem annyira jó. Meg hát fizetek a dokinak, fizetek a bábának, nem hiányzik még egy tétel.

freestyler
 
 


Én is leírom a szüléstörténetemet (bár egyszer egy rövidített változatot már elmeséltem).

2007. aug. 8-án nagy családi ünneplés volt a férjem nagyszüleinél. A nagypapájának a 88. szülinapját tartottuk. Nem volt semmi bajom, csak nem volt étvágyam (ez már egy jele a szülés beindulásának...). ettem egy kis salátát meg persze tortát. Délután hazamentünk, enni továbbra sem volt kedvem, de sajnáltam a fincsi tortát amit csomagoltak nekünk, ezért betoltam még egy nagy szeletet. Ettől (vagy nem ettől) aztán jól felfordult a gyomrom, de ki nem jött. Aznap már nem is csináltam semmit. este lezuhanyoztam és elmentem aludni. Nehezen aludtam el, mert Bence nagyon mozgolódott a hasamban. Éjjel fél egykor aztán arra ébredtem, hogy keményedik a hasam, olyan 10 percenként. Egyáltalán nem voltak erős fájások, inkább csak kellemetlen volt. Fáradt voltam, úgyhogy szinte minden összehúzódás után szunyókáltam pár percet. 3 óra után kimentem WC-re a szokásos pisijáratra és akkor vettem észre, hogy egy picit vérzek. Gondoltam, hogy a nyákdugó lehet az. Mivel tudtam, hogy ez még nem feltétlenül jelenti a szülés beindulását, visszamentem az ágyamba, szóltam a férjemnek, hogy mi a helyzet, de annyira kómában volt, hogy csak annyi jött kis a száján, hogy "jól van drágám, de most még aludjunk egy kicsit."
Mivel az összehúzódások nem sűrűsödtek, folytattam a kis szunyókálásaimat. Aztán reggel 6 körül felkeltem, lezuhanyoztam és felhívtam az Anyukámat, mondván lehet, hogy lesz valami. Azt tanácsolta, hogy vigyem a cuccaimat is. Erre összepakoltam mindent (korábban nem vitt rá a lélek). Aznap reggel amúgy is be kellett volna mennünk a kórházba CTG vizsgálatra, így mondtam a férjemnek, hogy vigyük a táskámat is. Itt azért már meg kellett állnom és egy picit összegörnyedni amikor jöttek az összehúzódások. Aztán az autóban ülve láttam az órán, hogy 4 percesek a fájások. A kórház folyosóján épp összefutottam a dokimmal és elmondtam neki, hogy mi a helyzet. Azt mondta, hogy előbb csináltassam meg a CTG-t mert ha szülünk, akkor úgyis kellene és utána megvizsgál. Ez meg is történt. a gép is kimutatta a fájásokat, aztán a dokim is mosolygó arccal mondta, hogy bizony bő 4 ujjnyira van nyitva a méhszájam, így irány a szülőszoba.
A vizsgálóból már hálóingben engedtek ki. Szóltam a férjemnek, hogy hozza fel a kocsiból a cuccaimat, majd ő is beöltözött kórházi ruhába, én pisiltem egyet és kéz a kézben sétáltunk a szülőágy felé. (Beöntést nem kaptam, mert reggel kétszer is el kellett mennem nagyWC-re még otthon).
A szülőágyon vártunk még pár fájást, majd az orvosom megrepesztette a magzatburkot. Ekkor vették észre, hogy Bence belekakilt a magzatvízbe, ezért innentől kezdve nem kelhettem fel, végig monitorozták a szívhangot. A burokrepesztés után sokkal erősebbek lettek a fájások, de az orvosom mindig biztatott, hogy mindjárt nyomhatok. Ez nagyon hamar be is következett, de amikor már kb. fél órája próbáltam kinyomni magamból a kisfiamat, gyengültek a fájások, ezért kénytelenek voltak oxitocint adni. Nagyon hálás vagyok a dokimnak azért, mert nem futott velem a műtőbe megcsászározni, hanem kivárta, míg újra erősek lettek a fájások. Erre nem kellett sokat várni. kb. 20 perc kemény munka után végre kibújt Bence. (Talán hosszúnak tűnt a mesém, de a szülőágyon mindössze másfél órát töltöttem.)
A gátmetszést nem úsztam meg, de egyáltalán nem fájt, mert előtte egy fájás alatt érzéstelenítették azt a területet, ahol vágtak. Mivel Bencus nagy volt (3920 g, 51 cm), sajnos belül is repedtem egy kicsit, de azt is szépen rendbe hozták.
Nagyon sokat segített nekem az, hogy a férjem végig ott volt velem. Ugyan nem engedtem neki, hogy hozzám érjen, mert a fájások alatt nem esett jól, de a lelkem nyugodt volt a jelenléte miatt. Arról meg nem is beszélek, hogy az a két óra, amíg a szülés után hármasban lehettünk, örökre felejthetetlen élmény marad. Bence szopizott egy kicsit és csak bújtunk egymáshoz.

Hát ez az én történetem. Szerintem nagyon szép volt. remélem, hogy most is hasonlóan jól fog menni minden.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Anyucik,
köszönjük a szüléstörténeteket!

Én most akkora munkában vagyok hogy hajj.
Összeszedtem az előző lakók által itt hagyott limlomokat, használt ruhát, lakástextíliát, mindent, amivel tele volt a lakás, és mi nem tudtuk hova tenni a cuccainkat.
Ezt mondjuk hamarabb meg kellett volna tenni, mert január végén költöztünk ide :oops: :oops: de most vitt rá a lélek, látszik ez a fészekrakó ösztön :lol:
Péteken 20db, böszme 100literes extra ipari kukás zsáknyi cuccot vittek el kisteherautóval a Vöröskeresztnek!
Tegnap és 8 zsák üres és használt videókazettát, ingyen elvihető alapon, ma pedig maradék 6 zsák szemetet fog elvinni egy ismerős.
A saját cuccainkat elpakoltam, fantasztikusan szellős és tágas lett a kéró, van már helye a babucinak!
Még nagytakarítok, majd gofrit sütök, azzal várom apát, aki este 8 fele fog hazaérni. Egyébként veszett jól érzik magukat az edzőtáborban, nagyon örülök hogy kijutott oda.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


sziasztok lányok!

jó olvasni a szüléstörténeteket! de tényleg! remélem, hogy egyetlen első babás anyuci sem fog parázni tőle, mert tényleg életünk egyik, ha nem a legszebb emléke lesz minden fájdalmával, szevedésével együtt, amit az idő tényleg megszépít! én pl. így lassan 2 év távlatában egyáltalán nem tudom felidézni magamban, hogy milyen érzés volt a fájdalom, tudom, hogy fájt, de igazából ez érdekel a legjobban. a babám egészésges lett, én is túléltem, hamar fel is épültem, szóval most már csak a pozitív dolgokra tudok visszagondolni! :)

most csak gyorsban jöttem, ezt mindenképpen el akartam mondani, meg pár képet csatolnék! akik a gyerekszoba dekorációban gondolkoznak, egy tipp! a möbelixben vettem tegnap szuper falmatricákat! volt többféle, kislányos, kisfiús, meg vegyes is! én ilyet vettem! és mindösszesen 1490 Ft volt az 1 db A3as lap, rajta 12-13 matrica! :)

Kép

Kép

sophie27
 
 


Jó reggelt!

Mai tábla: 2010.07.12.
Hihetetlen, hogy lassan megint hónap közepe van... :shock:

Kép
Kép

szisszka
 
 


Helló Lányok!!

Elveszett bárányka jelentkezik :D Nagyon szuper volt a Balcsin, délután jövök hosszabb beszámolóval!!Remélem mindenki jól van, sajnos most megint rohanok ügyeket intézni!

Mindenkinek puszi!
Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Nagyon meleg volt hétvégén :(
Éjjel is aig tudtam aludni, hajnalig vergődtem az ágyban most éjjel is, előző éjjel is... Plusz valami rohadék szúnyog zümmögött a fülembe mindkét éjjel.
Most nagyon hisztis és nyűgös vagyok :( Valahogy most nem jön be a nyár :(

Szülés:
a lényeg, hogy mindenkinél minden rendben lesz! A fájdalmak tényleg enyhülnek az idő múlásával :) Bár én rögtön szülés után úgy voltam vele, hogy nem fájt annyira. Én sokkal rosszabbra számítottam. Bár én mensikor nagyon nagyon szenvedtem mindig, 3 nap kínszenvedés volt.

Rodina
Gratulálok! Egy életre szóló Boldogságot kívánok Nektek! És persze a hugodéknak is! A kiscsajszihoz is szívből gratulálok, nagyon szép nevet választottatok! :)


Dorka
Remélem az ugrás jól sikerült, és jól érzitek magatokat a Balcsin! :)

Angie
No, hát azért frissítettem a memóriám és elolvastam a szülés történeted, jajj, és végig bőgtem, annyira szép :) És az a fotó is, amit feltetteél!
Jó pihit neked, aztán ha tudsz, jelentkezz, hogy mizujs veletek!

Vaya
Azt csak erősíteni, tudom, hogy a mozgás megkönnyíti a szülést! Én napi 2x 45 percet sétáltam amikor vittüka kutyákat sétálni.
uh, mondjuk 250.000 azért nálunk megviselné a családi kasszát, főleg, h most nem is fizetünk semmit.
Sikerült hétvégén babakocsikat nézegetni?

Nyusztika
Gratula a kis szerzeménykhez! Jó, hogy apa tudta látni a kis csemetét! :)

Eclipse
Nagyon ügyes vagy, hogy rendbe raktad a lakást!

Sophie
Aranyosan ezek a falimatricák :) És tök jó áron vannak!

Ancsa
Várunk a mesével :) Hiányoztál ám!

Emese
Ti még mindig a Balcsin?

szisszka
 
 


Sziasztok Lányok!

Apa megjött este 7-kor, és leesett az álla, rá sem ismert a kéróra :D :D Nagyon komolyan lebarnult a 2000m-en, és úgy jött haza, mint aki egy hete nem evett, pedig rendes kajájuk volt. Én gofrival készültem, de neki kellett még előtte 5 tojásból szalonnás-hagymás rántotta :shock: aztán megevett 4 gofrit extra adag vaníliapudinggal meg tejszínhabbal. :lol:
Nagyon örültünk egymásnak, meg a kutya is nagyon örült a nagygazdinak. A kutyasétáltatást megúsztam, többet nem kell vinnem az ebállatot.
hHolnap viszem el a rengeteg félretett babaruhát Csucsutól, már van rejtekhelye a lakásban :wink:

A következő 2 hétben tervezzük a 4D-s UH-t családilag, a két nagymamával együtt.

Mindenkinek szép napot!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Freestyler, biztos van hátránya is a dúlának, de nekem már sokat segít most a szülés előtt, és utána is támogat, akár a lakásodra is eljön, ha szükséged van rá. Nekem ez fontos. De a fogadott szülésznő is jó választás, akinek arra van szüksége.

Csillagvirág köszi a szüléstörténetet, én is szeretnék hasonló gyors szülést. bár ki nem? :)

Eclipse ügyi vagy a nagytakarítással, nekünk is annyi mindent meg kéne csinálni, de én ebben a nagy melegben olyan hamar elfáradok. de szép sorban megcsinálunk mindent.

Zsófi nagyon jók ezek a falidekorok, biztos örül majd az új jövevény :)

Szisszka hát igen gyorsan telik az idő. Hármat számolunk és már mindenki szül :D Hát nekünk is sok a 250 ezer, bár így is kifizetünk majdnem annyit, csak részletekben, azért így könnyebb. Megnéztük a Smarty Beep kocsit, szerintem nagyon jó, csak tényleg nehéz. Rájöttem, hogy nem birnám felcipelni. Most találtam néhány könnyebb modellt, bár ezeknek a többsége csak kétfunkciós, és nem lehet vizszintesre lehajtani az ülést. viszont találtam tippet az interneten, ilyen esetben textilmózest lehet használni (aminek az alja merev) és be kell rakni alá valamit pl pléd, hogy vizszintesbe hozzuk. Szerintem meg lehet oldani, és olcsóbban is lehet kijönni, mint a három funkcióssal.

Felrakom a kocsikat, hátha valakit érdekel :)
http://www.graco.hu/hu_HU/product/7M88/VNSE/
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=5
http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... b8ae06eb2d
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 65488.html
http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... vanna.html

ha esetleg valakinek van tapasztalata, véleménye, várom. azt tervezzük, hogy megnézzük mindegyiket, aztán döntünk. Lehet kicsit rágörcsöltem a témára, de szeretném a legjobbat kiválasztani, bár tökéletes úgy sem lesz, tudom.

Ancsa üdv újra itthon, jól lehetett a Balcsin jó időtök volt.

Ma megyünk délután keresztfiammal strandolni, jó lesz kicsit víz mellett. Tegnap meg vettem frankó nyári ruhákat magamnak, meg nagyon jó áron egy márkás sportcipőt. Na még kicsit melózom. Szép hétfőt mindenkinek!

Kép
vayacon
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: