Új privát üzeneted érkezett!

Lexie!

remélem nem lesz beteg a kicsi!

Elküldenéd nekem is a szüléstörténetedet?

Köszönöm
Lir
lirian

Sziasztok! Kép Lexie,aranyos vagy ha elküldöd,köszi! ilonana@freemail.hu Az egyik kérdésem,hogy van-e valami orvosi akadálya annak,hogy valaki kapjon ilyen edát.(nem mintha lenne nekem,dehát februárig kitudja mi lesz). Egyelőre ennyi...
Vendég

Lirian, mi az e- mail címed?
Ilonana, elküldtem neked mail- ben a beszámolót.
szerintem az eda beadsának annyi akadálya lehet, mint pl. egy sima altatásnál (szívbetegség, vérnyomás, esetleg visszér, stb.). elmondta az anesztes doki, de már nem nagyon emlékszem rá. pontosabban ilyenekre emlékszem. meg arra, hogy mondta, kér egy viszonylag friss labor leletet. így én szóltam a dokimnak, hogy írjon beutalót (talán a 36-37. héten).
de ha előre eldöntöd, hogy eda- val akarsz szülni (amit javaslok), akkor úgyis összehoz a dokid vagy a szülésznőd az anesztessel, aki mindent részletesen elmond és kikérdez téged.
lexie

Lexie!

Köszönöm, Ilona átküldte nekem is...

Vajon az állapotom az oka, hogy könnyek szöknek a szemembe? Kép
lirian

KÉT kismama boldogan várta HARMADIK babáját.
Aztán
Az egyiknél iszonyatos fájdalmak, méhe széthasadt. Csak a kicsijét tudták megmenteni, kivették.
A másiknál furcsa lefolyású szülés, vérzés, kaparás, atóniás vérzés?/ repedt méh. Méhcsonkolás, ismételt méhcsonkolás, lélegeztető gép, 4 liter vér. De hála az égieknek és az oda rohanó orvosoknak megmentették.
redna

Redna,

Ez az eset a MÁV kórházban történt. (tudom az orvos jelenleg a Schöpfiben dolgozik) Nem biztos, hogy a témának ebben a fórumban van a helye, még akkor sem ha szörnyű ami történt. szerintem....
K.

cuiccolo

Kriszta!

A szívemből szóltál. Egyetértek.

Zita
pzita

Lirian, hát még akkor mennyi könny szökik majd a szemedbe, amikor Te is átéled:-) és utána ha ránézel mindig.

Redna, nem értem hogy jön ez ide? Ide, ahol ennyi boldog kismama és anyuka van. Hogy megnyugodjon, aki esetleg megijedt volna a hozzászólástól: én is említett dokinál szültem a babámat és lám, mindketten jól vagyunk. ugyanúgy, ahogy évente négyszázan már évek óta, mióta a doktor úr praktizál.

bocsánat, ha kikeltem magamból, csak a véleményemet írtam meg.
lexie

Zitus!

hogy vagytok? mindenki meggyógyult?
lexie

Lányok Kép

nekem fogalmam sincs miről beszélt Redna... de tényleg elég rosszul hangzik, szinte feldúlja az itteni békét...
lirian

Lexie!

Kösz, jól vagyunk. azt nem mondom, hogy 100%-os az egészség nálunk, de min. 95%-osnak saccolnám, és az az öt százalék is én vagyok. Készül ám neked egy e-mail, csak nagyon lassan haladok, mert mindig valahogy néhány mondat után fel kell állnom a géptől. De mint tudjuk, ami késik, az nem múlik. A képeket mind megnéztük Ádámmal együtt.

Cuiccolo!

Valamikor tudom, hogy írtál e-mail címet itt a topikban, de nem lett feljegyezve. Viszont most írni szeretnék neked, küldenél nekem egy e-mailt, akár üreset is, és akkor nem kell kitenni a net-re a tiédet.

Lirian!

Hol jártál ez év januárjában? Ezzel volt tele az egész ország, tévé, rádió, sajtó. Szép nagy botrány volt.

Redna!

Tényleg nem értelek. Ez itt és most mire volt jó? Akik érintettek, azok dönthettek, hogy kiállnak mellette, és továbbra is hozzá járnak, vagy nem. Szóval ez most minek kellett ide?

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, de már régóta olvaslak benneteket! 27 hetesek vagyunk pont ma, és a Schöfiben fogunk szülni, dr. Amrein Attilánál, várhatóan január közepén.
Jó babavárást mindenkinek!
mirjam_07

Üdv Mirjam!

Gratulálok a pocaklakódhoz!

Zita
pzita

Oké Zitus, várom a leveled. és örülök, hogy jobban vagytok.

Lirian, ugyanúgy csukd be a füled ezzel kapcsolatosan, ahogy eddig:-))

én is utálom az ilyet, annyira el tudják rontani az ember kedvét és úgy meg tudják ijeszteni a kismamákat.

épp terhes voltam és valahogy mindenki akkor talált meg a rémtörténeteivel. aztán aggódhattam mások hülyesége miatt.

Mirjam, gratulálok a kisbabádhoz. januárban mikorra vagytok kiírva? fizetős szobát tervezel? Apás szülést? eda? mesélj!
lexie

Zita,
mail ment
K.

cuiccolo

Sziasztok! Apropó!fizetős szoba!? Nagyon vacilálok,hogy mi legyen,bár még van időm. Kinek mi a tapasztalata? Jó az vagy minek? Mirjam üdv. neked körünkbenKép
Vendég

Ilonana, én fizetősben voltam,ragaszkodtam hozzá és nagyon jó volt ez így. az első napon kétágyasba mentem,mert csak ott volt hely. egy nagyon aranyos lánnyal voltam egy szobában, de hozzám jöttek a látogatók, ami gondolom neki sem volt túl kényelmes, hozzá is jött a nagyobbik gyerkőc plusz férj, akik ott is voltak szinte egész nap és eközben mutatta nekem a védőnő a mellszívó használatát élesben, stb. Szóval ennek ez a hátránya. aztán kiürült az egyágyas és az szuper volt. tévézhettem, babázhattam kedvemre. ha sírt a kislányom, akkor sem ordított fel senkit, nem éreztem emiatt kellemetlenül magam. a látogatóim (közvetlen családtagok) nyugodtan maradhattak, stb. de én csak a fizetőst próbáltam, így a többiről nyilatkozni nem tudok:-)
lexie

csajok! nem hiszek a szememnek! úgy tűnik már meg is érkezett a TGYÁS, pedig párom csak múlt hétfőn adta be a papírokat.
lexie

Ilonana,
Szerintem, ha Shöpfi akkor kizárólag fizetős szoba. Én, első gyerekes kismamaként a 2 ágyasra szavaztam, volt kihez szólni, volt egy kis segítség. Pl: vigyázott Marcira amíg kiszaladtam pisilni. Vigyáztam a kislányára amíg elment gátkezelésre stb....
Viszont tévézni nem tudtam (erőm sem volt) és valóban mindkettőnk látogatói ott tömörültek. A mellszívó használatát, szomszéd apukának háttal ülve tanultam :-)
Viszont az utolsó 2 napban egy nagyon rossz kedvű, elkeseredett kisterhessel voltam egy szobában. Én jobban viseltem, Ő kevésbé :-(

Jó vacilálást!
Kriszti

cuiccolo

Zita!

Tudod, amikor a botrány kitört, én éppen nem voltam kismama, ergo nem ez képezte érdeklődésem homlokterét. Hallottam, úgy félfüllel valamit, de őszintén szólva fogalmam sincs, hogy pontosan miről szóltak a hírek. Bocs, a tudatlanságomért.

Lirian
lirian

Lirian!

Nem szemrehányásnak szántam a kérdést, hogy hol jártál. Csak nekem már annyira elegem volt abból, hogy akkor már a csapból is ez folyt, azt hittem, hogy más is így volt vele. De lehet, hogy csak túl gyakran hallgattam híreket?! Remélem, nem vetted bántásnak.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Köszönöm a kedves üdvözleteket!
Január 15-re vagyok kiírva, de jövő héten szombaton (23-án) megyünk uh-ra, ez akkor még módosulhat.
Kétágyas fizetősre gonodltam, bár az első emeleti rooming in sem rossz ötlet, csak ha a kétágyasban sok a látogató, mennyi lehet ott??? Kép) Úgyhogy maradunk a kétágyasnál. SZerintetek mikor kellene lefoglalni?
Apás szülést tervezünk, szerintem ma már az a ritka, ha nem papás. Bár nálunk sem volt ez mindig egyértelmű, de jártunk a szüléfelkészítő előadásokra és időközben szerintem a páromban is megerősödött, hogy szeretne ott lenni. Edát nem tervezünk, bár erről az orvosommal még nem beszéltünk, talán majd most megkérdezem (ő lesz az ügyeletes - nyugis uh-ra számítunk).

Már rég elkezdtem olvasni ezt a topikot, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, az elejétől, és most meglepődve látom, hogy akik az elején írtak, azok most várják a második babát! Ez tökjó! Kép)) Gratula nektek!!!
mirjam_07

Eszembe jutott egy kérdés is: ugye mostmár időszerű szülésznőt is választani? NEm késtem el még vele, ugye?
mirjam_07

Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat,persze szívesen olvasnék olyat is aki nem fizetősbe volt!? Én a dokimat ezelőtt 11 évvel az egyik szülésznő által ismerhettem megKépazt hiszem ez nálam nem kérdés...
Vendég

Hicu, tuti az a fotó! De jó nektek, hogy voltatok kirándulni. Nekem már nagyon hiányoznak a családi hétvégék. Apa hétvégén lakásfelújít, talán okt legvégén elutazunk, ha sikerül a jövő hétvégén költözni.
Csöpp?

Zita, szép látvány a 3 bébi. Megint megemlítettem Apának, hogy jó lenne a nagycsalád, de egyenlőre -.

Ilonana, én nemfizetősben voltam, majd legközelebb írok.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Kb. két napja nem tudtam fellépni a babanetreKép

Ed! Köszi a kérdést, szerintem Csöpp jól vanKép Nem rúg még olyan nagyokat mint anno a nővére, de tuti majd behozza a "lemaradást"Kép

Drukkolok, hogy mihamarabb költözhessetek és majd mehessetek kirándulni!!!Kép

Ilonana!
Mi jól átgondoltuk, jól megnéztük és végül egyágyas fizetősbe kerültem (a pénzszűke ellenére mindenképp a harmadik emelet mellett döntöttünk). Egyébként nekem mindegy lett volna egy- vagy kétágyas, de ez így kényelmesebb volt. Egyik este Apa bent is aludhatott velünkKép

Sajna amikor én bent voltam nem voltak jó benyomásaim, kétszer kapott el a rendőrség tolvajokat akik az elsőn fosztogatták ki a kismamákat.. (a rohadék szemetek...) és a harmadikon a nemfizetősbe feküdt egy lányka, akinek egész nap bent lófrált a pereputtya, és be-benézegettek a szobákba. Mi hárman voltunk friss műtétesek a csaszis örzőben és oda is bejöttek. Én üvöltöttem ki őket onnan...
inkább tovább nem ijesztegetlek!

A fizetős szobáknál van egy kétágyas és két egyágyas közös előszobán és fürdő/WC-n. Mi egymást kértük meg, hogy nézzenek rá a bezárt ajtónkra, amíg elmentünk valahova, ez így jó voltKép

Huu most ennyi jutott eszembe!Kép Remélem februárban megint lesz pénzünk a fizetős szobára, és lesz is hely!Kép

Felteszek egy vidám képet Duduról, ebben a szomorú időbenKépKép

Kép

hicudzsi

Sziasztok! Hicu: Édua kislányod tündéri! A hugom tavaly februárba feküdt a Söfibe,amíg csaszizták ellopták a mobiljátKép Jól értem,hogy összesen 4 ágy van ami fizetős?Gondolom itt is van zárható szekrény!? Ed!: Várom a te tapasztalatodat isKép Ja!És végre valami negatív is...Jobb félni,mint "megijedni"!
Vendég

Ilonana!

Nem jól értetted. Szerencsére. Nem csak négy fizetős ágy van. Az egész harmadik emelet fizetős egy kórterem kivételével, és a nőgyógyászaton, a másodikon, és a gyerekágyas osztályon, az elsőn, is van fizetős kórterem. Én a harmadikon az egyágyasokat próbáltam (I/3, I/4, II/3), ezekben a szekrény is zárható. A lényeg, erre fel is hívják a figyelmed, hogy mindig zárd az ajtót, ha nem vagy a szobában, még, ha csak a kezedet is mégy ki megmosni.

Üdv:

Zita

U.i.: Ahogy ismerősöktől hallom, csak azokban a kórházakban jobb a helyzet lopásügyileg, ahol a látogatók nem mehetnek a szobákba, vagy megszűrik a beteganyagot.
pzita

Sziasztok Kép

ha már így témánál vagytok: mikor kell (érdemes) ezeket a fizetős szobákat lefoglalni? egyáltalán: létezik ilyesmi? vagy amikor bekerülök, akkor vagy van szabad fizetős ágy vagy nincs?

Lir
lirian

Sziasztok Kép

ha már így témánál vagytok: mikor kell (érdemes) ezeket a fizetős szobákat lefoglalni? egyáltalán: létezik ilyesmi? vagy amikor bekerülök, akkor vagy van szabad fizetős ágy vagy nincs?

Lir
lirian

sziasztok mamákok!
tök jó hy megtaláltam ezt a fórumot, kérdésem is lenne. 2003. januárjában született a kislányom a Schöpfiben teljesen normál módon,az első fájást számítva (ami rögtön 3 perces volt)4,5 órán belül, fájdalomcsillapítás nélkül.
most 12. hetse vagyok a 2. babócával Kép és az EDA-ról szeretnék érdeklődni, mert igencsak töröm a fejemet, hy igénybe veszem.
szeretném ha megosztanátok velem az EDÁs tapasztalatokat (mennyire fáj a beadása, jó e az aneszteziológus, van-e 'sétálós' változat,tényleg jobban elviselhetők a fájások, előny, hátrány stb.) és egyáltalán 2. gyereknél érdemes e kérni, mert pl. sok ismerősöm nemrégiben szülte a 2.babót, és pikk-pakk kint volt a baba, szinte mindegyiknél.
megköszönöm segítségeteket!
Adrienn
adriennn

Lirian,
ha jól emlékszem, én 37 hetesen foglaltam fizetős szobát.a kiírás napját veszik alapul, de semmi baj ha előbb jön a baba (nekem pl. 39. héten), mert akkor is megpróbálnak mindenképpen fizetősbe tenni.
adriennn

Sziasztok! Adrienn! Ajánlom figyelmedbe a szülésfelkészítő tanfolyamot,nov.4.-én indul 16.30-tól,a kórházba. Nov.17.-én pont a szülészeti fájdalomcsillapítás lesz programon! Szerintem te is kapsz majd időben ilyen ismertetőt,hogy mikor miről lesz szó.Lehet,hogy te még rá is érsz jövőre ezen részt venni...
Vendég

Sziasztok!
Hicudzsi, az egyágyasban van hely, hogy a kispapi is bent aludjon?

Nem válaszoltatok, hogy szülésznőt mikor kell felkérni legkésőbb? Januári szülésre mostmár kellene?

köszi!
mirjam_07

Mirjam!

Szülésznőt minél hamarabb, mert egy hónapra csak ötöt vállalhatnak, az az öt hely meg gyorsan elkel.

Üdv:

Zita
pzita

Mirjam!
Hát elég hely nincs az 1/3-ban, a mellette lévőben volt, ott a földre simán mehetett volna a hálózsákKép (csak én nem abban a szobában voltamKép)

SDzülésznőt minél gyorsabban (ahogy Zita mondja!), általában a dokik a saját asszisztensnőjüket szokták ajánlani, mert a többit lefoglalják a többi doki betegei.. azaz minden doki a saját betegének a saját szülésznőjét ajánljaKép
Hú kicsit belezavarodtamKép

PUSZI!!

hicudzsi

ilonana,
köszi, bizti meg fogom majd hallgatni, mert az előző babánál erre sajna nem tudtam elmenni Kép
de szerintem nekem ráér még a következő időpont is Kép
viszont a saját tapasztalataitokat szeretném hallani az EDÁról, mert az csak valósabb, mint az elmélet, amit elmondanak.

Adrienn
adriennn

sziasztok lányok!

Adrienn, én eda- val szültem hat héttel ezelőtt az első babámat. nem terveztem a fájdalomcsillapítást, időközben mégis úgy alakult, hogy igénybe vettem és bár előbb tettem volna! nagyon bejött a dolog és ha még egyszer szülnék, mindenképpen így tenném. a fájásokat abszolút elviselhetővé tette. tudtam időközben mosolyogni, pihenni, átélni a pillanatokat. éreztem, hogy vannak fájások, de nagyon elviselhetők voltak. a tolófájásra már mindent újra ugyanúgy éreztem, ahogy azt kell, így simán tudtam nyomni. a beadása nem túl kellemes, de nem is vészes. simán megéri az a két perc kellemetlenség. Sorbán dr volt az aneszteziológus és szuper! már a szülés előtt kb. két hónappal mondta a szülésznőm, hogy beszélgessek vele, hogy ha úgy alakul, tudjam milyen az eda és mire számíthatok. a doki pedig mindent szépen elmagyarázott. ha épp bent van vagy ügyeletes, akkor minden további nélkül kérheted, ha nincs bent, bejön, de annak természetesen ára van, hiszen munkaidőn kívül teszi. nagyon rendes volt végig a szülés alatt és folyamatosan jött, kedves volt, figyelmes, ügyes (!). szülés után is mindig bejött meglátogatni. szóval én nagyon eda- párti lettem, ajánlom!
ugyanígy a fizetős szobát is. én az I/4- ben voltam, ami szintén nem túl hatalmas, így apuka nem tudom hol tudott volna aludni, de szerintem nem is érdemes. ő sem tudná nagyon kipihenni magát és szerintem Te sem. de persze ezt Ti tudjátok.

remélem tudtam segíteni, ha valami kérdés van, szívesen válaszolok.
jó éjt!

Kriszta
lexie

szia Lexie!
először is gratula a babához Kép!köszi a beszámolót! még annyi kérdésem lenne, hy az első fájástól számítva mennyi idő alatt lett meg a baba? a kitolási szakasz kb. meddig tartott? (ha még emlékszel rá)a kitolási szakaszban már totál érzed a fájásokat? volt e vmi mellékhatása az EDÁnak?

köszike:
Adrienn
adriennn

Szia Adri!
az én szülésem nem túl mérvadó, mert nekem az első fájástól 22 óra telt el mire megszületett a kislányom/nagylányom. első baba is, nagy is (4050 gr/57 cm), nehezen tágultam, stb. a kitolási szakasz s több óra volt, mert egy kicsit megpihent a kisasszony a szülőcsatornában és erősen gondolkodóba esett, hogy kijöjjön e vagy sem, de aztán rájött, hogy már nincs visszaút:-) a kitolási szakaszban mindent ugyanúgy éreztem, ahoy eda nélkül éreztem volna (valószínűleg), az utoljára beadagolt fájdalomcsillapítás már nem is enyhített semmit, mert jöttek a tolók. semmilyen mellékhatása nem volt se közben, sem utána. a szülés után két órával már hajat mostam és zuhanyoztam, másnap meg szinte szaladtam:-) a nehéz szülés ellenére is nagyon szép emlékeim vannak és bármikor újracsinálnám, úgyhogy nehogy megijedj attól amit írtam, mert azért ez első babánál sem jellemző:-)
ha újrakezdeném, csak eda- val tenném, nagyon sokat segített. egy ilyen hosszú szülésnél meg aztán nem is maradt volna semmi erőm a végére.
lexie

ja, és nagyon köszönöm a gratulációt:-)
lexie

Szia Lexie!
hú, nem semmi vajúdáson és szülésen mentél keresztül! de tök jó, hy jó élményként fogod felKép
na megijedni azt nem fogok, mert már a 2.babát várom, és tudom, mire számítsak Kép ezért is fontolgatom az EDÁt Kép
várom ám a többiek EDÁs tapasztalatait is!

jó éjt mindenkinek!

Adrienn
adriennn

Lexieke!
még lenne egy kérdésem: vajúdás alatt vizsgálták/tágították a méhszájat? ha igen, azt sem lehet annyira érezni? mert nekem az volt a leghorrorabb az egészben Kép nagyon fájt Kép

Szia:
Adrienn
adriennn

vizsgáltak elég sokszor és elég gyakran, gondolom tágítottak is, de ezt csak feltételezem, mivel lassan tágultam, de egyáltalán nem fájt. én is féltem ettől, meg a hasbakönyökléstől is, de valahogy mindegyiket hasznosnak és jónak éreztem. semmiképp sem fájdalmasnak.

lányok! a kislányom arcocskáján apró kiütések vannak (meg a fejbőrén). mit csináljak vele? ez a tejtől lehet?
lexie

Lexie! Lehet,hogy a tejtől,de nem váltottál mosószert vagy öblítőt? Mindenképpen allergiás valamire...
Vendég

Ilonana, szóval én nem fizetősben voltam. Rövid leszek.
előny: ingyen van, azt hiszem én a 2. bébivel sem megyek fizetősbe, inkább azt a pénzt elköltöm a gyerekekre.
hátrány: ablak nem volt nyitható; ágy kényelmetlen, görgőszék lába törött, szekrény nem zárható (enyém); 2 wc az emeleten, ahol néha dohányoztak; 1 működő zuhanyzó, ahol hangyák mászkáltak;
Nekem nem a körülményekkel, hanem a bezártsággal volt problémám. Sokan voltunk az emeleten, de valahogy mégsem kellett órákat várni a zuhanyzóra, wcre. A bébiket 3 óránként viszik szopizni, ilyenkor 1 órát vannak kint.
Ja, és ki kell fogni, hogy normális szobatársak legyenek. Nekem 4 szobatársam volt, egyikkel sem volt gond. Remélem érted.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia.
Én véletlenül szültem a Schöfiben.
Elég komplikáltan, iker szülés volt (császár+koraszülöttek),nem is tudtam,hogy létezik fizetős szoba, lehet,hogy szerencsém volt,de a szobatársak mindig jók voltak,pedig majdnem 3 hétig voltam bent. Az orvosokat sem ismertem aki épp ügyelt annál szültem (2003.08.16-án.)az anesztes orvos a Sorbán doktor volt, szerintem Ő az egyik legaranyosabb orvos, csak ajánlani tudom.
Sziasztok
andrea_74

nem tudom mi a fene lehet, mert sem mosóport, sem öblítőt nem váltottam. de ha azokra lenne allergiás, akkor nem csak az arcocskáján lenne, nem? neki pedig csak oldalt van a kis arcán és a fejbőrén. ha holnap reggelre sem javul, azt hiszem lesétálok a gyerekorvoshoz, de nem szívesen teszem.
lexie

abszolút egyetértek Andreával Sorbán dokit illetőleg. nekem elsőre annyira nem tűnt szimpinek, mint amennyire megszerettem őt a szülés alatt. és nem csak azért, mert akárhányszor megláttam mindig jobban lettem (az edától) :-)
lexie

Nekem elég hosszú ideig volt időm megismerni, mivel közbejött egy tüdöembolia és sokat köszönhetek többek közöt neki is.Először nekem se volt szimpi talán mert túl határozott, de nekem végül is pont ez segitett.
andrea_74

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?