Új privát üzeneted érkezett!

Barbus is szörnyen alszik mostanában. Ma éjszaka pl. 2-fél4-ig nem volt hajlandó aludni. Akkor evett egy kicsit és nagy nehezen aludt fél7-ig. Mosott kakik vagyunk az apjával. 2-kor persze még nem volt éhes, csak vigyorgott. Egyszerűen nem volt álmos. Pedig nap közben sem aludt sokat.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Lili egy hete kb. éjjel 2 körül ébreszt kajáltatni, aztán 7-ig alvás van.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Azzal még én is el voltam, mikor kelt enni és aludt tovább. De ez hogy majdnem 2 órán keresztül nem alszik! Hát ettől kész vagyok. Veszek chamomillát, hátha az segít.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Erika, az Aventnek van nagyon jó bimbóvédő krémje, én azzal az egész cickót bekenem. Szopi előtt sem muszáj lemosni. Csak vigyázni kell, mert a polón nyomot hagy!

dalika
 
 


Hahó!

Kivételesen ma van az anyósnap, mert holnap tali, úgyhogy zúzok ügyeket intézni.

Hirtelen ötettel lemegyünk anyuval meg a nagymamámmal Balatonra jövő hét hétfő-kedd-szerdán, és oda kell még pár dolog. Próbajárat a családi nyaralásunk előtt, hogy viseli Berci a környezetet, mit ne hagyjak itthon, ilyesmi. Meg strandolunk, hekket zabálunk,. ilyenek :)

boruska
 
 


Erika, Lansinoh kenőcs, icipici tubus, elég drága, és csak néhány patikában kapni, de nagyon jó. Tiszta lanolin.

boruska
 
 


Off

Uh csajok most szedtem be a száradó ruhákat. Van egy helyes kis pólóm, eddig nem értettem a méretezését, ma leesett.

Szal így írja a méretet: 11-12 yrs.

Szerintetek?

On

zarja
 
 


Köszönöm a válaszokat,nekem igazából a bimbóval nincs bajom,csak a többi bőrrel....

Lilypie Pregnancy tickers
erika87
 
 


bocsi a kisbetűkért stb, mobilról írok. Éppen a parkban fetrengünk egy pokrócon. Erika, pont tegnap este akartam én is bekenni a cickót, mert két hete iszonyat, ahogy kinéz, de nem mertem. Van még a terhesség idejéből dm-s olajam, arra gondoltam.

Ági

KépKép
agci
 
 


Igen, sajnos Borinak igaza van, a zsenge répa nitráttartalma magasabb :cry: én répából vagy üvegeset vagy tuti-biztos biot adok, ezt csak szeptemberben tervezem beszerezni, ameddigre Léni kb. odaér, jó lesz a répa is. Egyébként ezt elég 80 gr környékére is porciózni, mert magába úgyis keveset eszi a baba, utána krumplival, husival adható. Bolti üveges répa íze, hasonlóan a sütőtökhöz elég gáz..

Viki, csak neked akartam írni, monori földből nem adható sárga, fehérrépa és cékla, magas nitrátttartalom miatt. Vigyázz mert ti se vagytok olyan messze.

Saláta. Én nagyon szerettem. Aztán 1,5 éven keresztül egy élelmiszerbiztonsági program szóvivője voltam. Bécsben és kishazánkban bemért élelmiszerekről tartott konferencia óta nem eszem. Iszonyatos gáz a szermaradványokat találtak rajta. Piacon ás áruházakban, Bécsben és Budapesten is.
:roll:

Sűriteni nem tudok jobbat, mint krumpli ill. Holle rizspép :lol: Ezzel a rizzsel gyümik is nagyon finomak és akkor nem kell a hajmeresztő kekszes ötlet (igaz, a mi korosztályunk felnőtt rajta, de akkor is:wink: )

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hello!

Ktc!
A közgyógyot végül a refluxra kaptuk meg, bár eredetileg a stridorjára kértem, viszont arra csak akkor jár, ha hörgőtükrözéssel is igazolva van. Hát remélem arra nemlesz szükség, 1hónap múlva megnézi ismét pulmonológus. Miket lehet még erre feliratni? Utazási kedvezzményt is mondtak már nekem, az is jár?

Anita, Ktc!
Eszternek a nunusán van hemangiomája (szív alakú :D :shock: ) és kisdomboridik, vmint van egy icipici (fél gombostűfejnyi) a hátán. Egy darabig nőtt a nagyajkon lévő, de egyideje mintha megállt volna. Remélem nem kell levennni, félek tőle. :(

Eszter is állni akar felhúzza magát ülésbe, aztán kinyújta a lábát, és imboolyogva vigyorog :) :shock: Nem szabadna még, de akkora sikerélmény neki (látszik az arckifejezésén), h kb 2-3 naponta 1x hagyom 1-2 mp-re... :oops: Az még csak nem megterhelő olyan nagyon...

Az esti altatás, sőt az etetés káosz...Eszter olyan fáradt,hogy már nem akar enni sem, de éhesen elaludni nem tud. Üvölt. Ilyenkor ált. az segí6t, ha 10 percre elaltatom, megnyugszik, de ugye az üres pocak ébreszti, és akkor már haljandó enni. Ez kb 1-1,5h üvöltés.... Ha korábban próbálom, nem kell még neki.

Napközben kb 1 hete vagy kendőben alszik csak el, vagy úgy, hogy a lábamon keresztben lefektetem, és fogom az arcát, cumit.

Niki
Vendég
 


Én pont tegnap kaptam egy nagy zacskó zsenge répát egy ismerős nénitől. Tuti hogy nem használt semmilyen vegyszert. Akkor se adjam a picurnak? És ti hogy teszitek el? nyersen vagy megfőzve-pürésítve?
Én az utóbbira gondoltam és jégkockatartóba porciózva.
zuzmooo
 
 


Sziasztok,

Nem olvastam vissza, mert az utso par nap kaotikus volt. Nem egyszeru a koltozes, szervezkedes, pakolas, takartitas. Hulla vagyok, alig latok ki a fejembol...

Ma repulunk, legkozelebb mar otthonrol, addig is szep napot mindenkinek!

Kép

Kép
editmk
 
 


NINCS CUMISÜVEGMOSÓ CUCCOM! HA KÖLL, HOZZATOK!!!! :wink:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Nóri, az év házigazdája cím enélkül is a Tiéd :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Juci!
Szívesen venném a tápot! :)
Köszi a felajánlást!
Ugye nincs kibontva? Mert az van a dobozán, hogy kinyitás után 3 hétig használható.

Koviki!
Nem tudtam, hogy közben átnevezték.
Köszi az infót!
Ezt még Domó születésekor írták fel, akkor egy hétig használtuk, aztán beindult a tejem.

Fasza, mert reggeli közben bedagadt a szám. Paplan szájú lettem.
Régen is volt ilyen, de nem jöttünk rá mire lehetek allergiás. :twisted:
Ráadásul féloldalasan szokott, most pl a felső ajkam jobb fele.
Nagyon szánalmasan nézek ki... :roll: :twisted:
Pedig most még nem is olyan hardcore, mint szokott lenni.

Kattkat

Kép
kattkat
 
 


Ágic!
Köszi neked is a tápos ár informáciját.

Kattkat

Kép
kattkat
 
 


Sziasztok!

Lara!
Irok privit.

Tali: van ra esely, hogy a mi megjelenesunk veszelybekerult. Anyagilag igencsak kiszamoltuk a honap veget, erre ma nem kaptam kintrol fizut. Pedig mindig pontosan utaljak, most meg nem. Az angol kartyam meg itt sincs velem, felhivni sem tudom a ceget, vagy valamelyik kollegat, hogy tudjak-e mi a szosz van. :twisted:
Feri is elvileg ma kap, de erre sohasem szamolok, mert naluk eleve sikkes nehany napot csuszni, otbol negyszer eljatszak.
Van meg valamennyi tartaleklovenk, de azt inkabb tartogatom, ha valami extrem dolog tortenne mondjuk a gyerekekkel.
De nagyon bizom benne, hogy Feri ma kap fizut, vagy en holnap reggel, mert mar annyira szepen leszerveztunk mindent. :D
Ugyanakkor meg az is igaz, hogy nem szivesen utazok ugy, hogy csak a vonatjegyrevalo van nalam.

Agi!
Neked is irok privit.
Vendég
 


Kattkat:
dobj be egy kaciumot!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


igen, kálcium minden allergiára jó... este meg mondjuk még egy adagot :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, nem porcióztam ki a répát, csak mosás után megszárítva betettem egy zacsiba, hogy majdan mindig annyit veszek ki belőle, amennyi éppen kell. De most már mindegy is. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Nekem is ez a kérdésem, a totál soha nem műtrágyázott, nem túl nitrites talajból is gáz a répu? Mikortól lesz régi? Van korai fajtám, ami már jó nagy. Később csökken benne a vegyszer tartalom, vagy mi? :oops:
Én is azt akartam adni, bár a krumpli már jó bő 100napos, szóval lassan az is beérik. Már nem virágzik...

Saláta, spenót, sóska is bio nálunk. Sosem látott vegyszart... :roll: :roll: A környéken meg nincs semmi, csak családi házak és nem művelik a földet, szóval máshonnan sem hozhat a szél permetszert!

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Kakti,
most olvastam vissza, mindenképpen ragaszkodsz a bimbóvédőhőz?
1. szerintem Lili nem fogja elfogadni...
2. épp a napokban olvastam, hogy a bimbóvédő miatt kevesebb inger éri a mellett, így csökkenhet a tejtermelés... sose próbáltam, így nem tudom, de logikusnak tűnik...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nóri, fogalmam sincs mikortól számít réginek a répa :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Bea, válasz ment!

Holnap találkozunk ;)

Kép


Ági
agic83
 
 


de ha már itt bölcsészdiplomával szakértek :oops: akkor úgy tudom azért fontos az alát-tetejét levágni a répának, mert ott halmozódik fel legjobban a nitrát :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Szerintem akkortól régi a répa, amikor kiszedik az összeset. Asszem ez valahogy nyár végén szokott megtörténni.
De mitől megy el belőle a nitrát? Továbbra is a földben van régi répává éréséig, nem?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Ildi!
Egyáltalán nem ragaszkodom a bimbóvédőhöz. Van, mert mikor gyulladt volt a cicim vettem, hogy talán nem fogja úgy harapni a Csibe, de nem is kellett úgy neki.
Én bimbókiemelő cuccot kérdeztem, mert a jobb oldalon kicsit lapos, és talán amiatt sem tudja rendesen szopizni Lili.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Kakti!

Ha holnap eljutok, akkor egy doboz bimbokiemelo cuccot adok, ha kered.
Nemtom milyen fajta, majd megnezed. Ritanak vittem be a korhazba, mert kerte, de ki sem bontotta, egybol adta vissza, mert kiderult, hogy ugyanolyat kapott mar aznap. Vissza akartam vinni a gyogyszertarba cserelni valamire, de elmaradt. Tegnap indulaskor bedobtam, hatha keri valaki a talin.

Es van 4 ampulla K-vitamin is.
Azt is viszem, aki keri kapja.
Vendég
 


Kakti, figyelmes olvasásból beírtam magamnak egy megrovást :oops: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na, utánanéztem a nitrát-sárgarépa történetnek:

Ezeket találtam...

Nitrát: hatások és határértékek

A nitrát természetes vegyület, amely mind az ivóvízben, mind a zöldségfélékben előfordul. Főzéskor vagy később a bélben baktériumok hatására nitritté alakul. Ez az anyag megváltoztatja a vörösvérsejteket úgy, hogy azok nem tudnak többé oxigént sem felvenni, sem továbbszállítani a többi testrészbe. Három hónaposnál fiatalabb csecsemő esetében ez a káros folyamat kétszer olyan gyorsan zajlik le, mint egy felnőttben, a baba védőrendszere még nem működik, gyomrában nem képződik elegendő sav ahhoz, hogy elpusztítsa ezeket a nitritté alakító baktériumokat. Cianózis és oxigénhiány lép fel. Minél fiatalabb a baba, annál inkább ki van téve ennek a veszélynek. Egy év körüli gyermekek számára az átlagos nitráttartalom már nem veszélyes.
* Ha nem szoptat, akkor tudakolja meg az illetékes vízműnél az otthonába lévő ivóvíz nitráttartalmának mértékét: ha az érték a literenkénti 20 mg alatt van, nyugodtan használhatja a vizet. De akkor is engedje ki felhasználás előtt a vezetékből a vizet, és csak a friss vizet használja, a tejjel való keverés előtt még forralja is három percig.
Ha az ivóvíz nem megfelelő, használjon a baba ételeinek elkészítéséhez olyan ásványvizet, melynek címkéjén "Csecsemők számára alkalmas" jelzést talál. Ez a víz literenként legfeljebb 10 mg nitrátot, 20 mg nátriumot és 1,5 mg fluoridot tartalmazhat. Nitrátot is tartalmazó zöldség négy hónapos kor előtt nem kerülhet a gyermek étrendjébe.
* Az olyan termék, amely kilogrammonként több mint 75 mg nitrátot tartalmaz, három hónapos kor alatt nem adható a gyermeknek. Ennél idősebb korban a 250 mg-os határérték az ajánlott.
* Mivel az élelmiszerek nitráttartalma hosszabb állás, melegítés hatására nitritté alakul, a gyermeknek csak frissen készített zöldségfélét szabad adni.

A sárgarépa azon zöldségek közé tartozik,amely hajlamos a nitrogéntartalmú műtrágyákból a nitrát és más vegyületek tárolására!
Ezért tavasszal semmiképpen ne vegyünk fóliás sárgarépát a babának!

A sárgarépa gyökerében szintén felhalmozódhat a nitrát. Minnél erősebb, trágyázott (akár szerves, akár mű) a föld, főleg fóliasátorban jellemző (rosszabb esetben a vízkultúra), annál nagyobb a répa, de így nitrát tartalom is az egészségügyi határérték többszöröse lehet.

Ami pedig a nitrát-nitrit kérdést illeti. Való igaz, hogy korunkban a jobb és bővebb termés érdekében egyre több vegyszert és műtrágyát használnak a termelők. Sajnos a primőrnek "ára" van. Nem szoktuk javasolni, hogy az anyukák megvegyék a méregdrága primőr paradicsomot, salátát és társaikat, mert ezek szinte kivétel nélkül üvegházból kerülnek elénk, érésüket mesterségesen siettetik. Nagyon szépek, nagyon mutatósak, de ezen kívül nem sokat érnek és nagyon drágák. A zöldségféléket akkor tanácsos igazán megvenni, amikor idényük van. Amikor meg nincs, akkor sokkal nagyobb biztonsággal érdemes használni a fagyasztott, mirelit árukat. Egyik évben felröppent egy hír, miszerint anyuka megetette kisbabáját egy tányér sárgarépafőzelékkel, és a sárgarépának olyan nagy volt a nitrát/nitrit tartalma, hogy a csecsemő belehalt. Akkoriban erre az esetre felhívták a védőnők figyelmét is. Én azt gondolom, a körzetemben is azt javaslom, hogy minden főzeléket krumplival dúsítsunk. Ez egyrészt jól táplál, semleges ízű, tehát mindenhez adható és jól sűrít. Kicsit megszelidíti a nagyon vad ízeket és a babák általában szívesen fogyasztják. Nyugodtan meg lehet főzni a boltban vásárolt sárgarépát, de ha jobban bízol a mirelitben, akkor vedd azt, az legalább olyan egészséges. Általában a nitrit kérdés csecsemőkorban jelenthet csak problémát, nagyobb gyerekre és felnőttre nem. A sok vegyszer, génmanipuláció stb. károsító hatásán pedig lehet elmélkedni, vitatkozni, de sajnos nagyon nehéz kikerülni az ilyen élelmiszereket. Az anyatejbe majdnem minden károsító anyag átjut, amit az anyuka megeszik, megiszik, vagy elszív, de azt azt hiszem kijelenthetem (cáfoljon meg bárki, ha nem így van) hogy ahhoz nagyon sok nitrátos/nitrites zöldséget kellene megennie az anyának, hogy az a babában bármiféle kárt okozzon!

Kép


Ági
agic83
 
 


Anyámék nem trágyáztak, főleg nem művel. Szóval akkor honnan a nitráttartalom? :roll: És mitől lesz kevesebb az öregrépában, ha újkorában sem volt trágyázva?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Bea!
Kösziiii! :)
És 1 azaz egy ampulla Konakionra is lecsapnék, ha lehet.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Ildi, Kakti

Már ittam egy kálciumos pezsgőtabit (csak az volt itthon), de még mindig úgy nézek ki, mint akinek elcseszték a szájfeltöltését. :x
Az is jó vagy rongyoljak el a gyogyótárba másért?
Régebben Calcimuscot ittam rá, de az sem húzta le túl hamar.
Csak aszalt szilvás jogobellát és müzlit ettem, ami újdonság volt. :roll:
Nem tudom ezekben mi allergizálhat, ha egyáltalán ezektől durrant be a szám.
Ha holnapra nem múlik el, én sem megyek... :oops:

Kattkat

Kép
kattkat
 
 


Na még egy kevés.... ;)

Az egyes növényi részek között is van különbség a nitráttartalom szempontjából, így javasoljuk, hogy felhasználás előtt a saláta külső leveleit szedjük le, illetve a sárgarépa csúcsi részeit vágjuk le. Ha magunk főzünk a csecsemőnek, semmiképpen ne nitráthalmozó nyersanyagból tegyük ezt, mint például a cékla vagy a paraj. A megvásárolt zöldségeket rövid ideig tároljuk, mielőbb dolgozzuk fel. Ha mégis tároljuk a zöldségeket, alacsony tárolási hőmérsékletet és páratartalmat biztosítsunk.

A primőr, fólia alatt termesztett növényekből kifejezetten veszélyes lehet főzni pl. újkrumpli (műtrágya, nitrát)! Ehelyett inkább válasszunk megbízható minőségi gyorsfagyasztott zöldséget vagy gyümölcsöt.

A fõzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük, és a csecsemõkor idején leginkább ezzel történjen a sûrítés is. Ezen kívül a rántás helyett használhatunk rizs, illetve kukoricapelyhet is. Texturáltság szempontjából a csecsemõ kora és a zöldség fajtája szerint döntünk passzírozás vagy turmixolás mellett (zöldborsó héját csak passzírozással lehet eltávolítani). Darabosan csak akkor adjuk, ha már zápfogai is vannak, amelyekkel meg tudja õrölni a fõzelékrészeket.
A rágásra szoktatást általában 8-10 hónapos kor körül kezdjük úgy, hogy egy-egy nagyobb de egészen puha darabot hagyunk a fõzelékben, amit az ínyével összenyomhat. A fõzelék kezdetben mézsûrûségû, késõbb a csecsemõ ízléséhez igazodik. A burgonya után a sárgarépa, a cékla, a saláta, a sütõtök, a szelõtök, a gesztenye, a brokkoli, a kelbimbó, a spenót, a zöldborsó, a zöldbab és a spárga következzék. Magas, nehezebben emészthetõ rosttartalmuk miatt
a kelkáposztát, karalábét, karfiolt csak 8 hónapos kor után próbáljuk meg. Fõzelékekhez bio-termesztésû zöldség lenne az ideális, de ennek hiányában mindenképpen törekedjünk arra, hogy ellenõrzött beszerzési helyrõl (élelmezés-egészségügyi várakozási idõ betartása) vásárolt alapanyagot használjunk, és ha az alapanyag magas nitrát
tartalma nem zárható ki, illetve az elõbb részletezett probléma fennáll, akkor inkább kész bébiételt válasszunk. (A nitrát tartalmú élelmiszereknél még az elkészítés és a fogyasztás közötti idõtartamnak is jelentõsége van!). Spenótot, sóskát magas oxalát tartalma miatt csak hetente egy alkalommal adjunk. A száraz hüvelyesek felhasználása csecsemõkorban leginkább a vegetáriánus módon étkezõknél bír jelentõséggel. Csecsemõk nem táplálhatók vegetarianus diétával. Ha mégis akkor legalább 500 ml anyatejet, vagy tápszert kell kapniuk! (6) Gyorsfagyasztott alapanyagot használhatunk, de a csecsemõ ne kapjon tartósítószert, festékanyagot, mesterséges édesítõt tartalmazó élelmiszert.

Kép


Ági
agic83
 
 


ahhhhh
sziasztok
sárgarépa téma:hát én viszonylag sok friss sárgarépát adok a gyerkőcnek, mivel azt szeretti
minden nap kap,de persze krumplival és táppal csinálom, és már elmúlt 3 hónapos.most visszaveszek kicsit a répázásból-amugy se nagyon evős mostanában
szal ha majd va v.mi gáz akkor legalább tom h. mi
nem tudtam ezt a répa dolgot

meg mostanában kezdett el főzit enni, meg ugye nagyobb lyukúra cseréltem a cumisüvegszilikonját.így mult héten elég nagy adagokat bevágott.így ezen a héten nagyon nem jó az étvágya, remélem azért, mert ahogy a védőnő szokta mondani "tele van"

zsó
Kép
pcd1985
 
 


Szóval, ha jól értem, akkor a sárgarépa szépen összegyűjti a nitrátot, ami a talajban található. A öreg répa azért nem jó, mert nagyobb a nitrát tartalma. (Nyilván, mert nagyobb ;) ). A szárnál és a hegyénél kell levágni és úgy adni a kölkecnek. Ha leszedtétek (kihúztátok...) ne tartogassátok sokáig, hanem egyből feldolgozni, mert a tárolás során nőhet a nitráttartalom.

Szóval az elolvasott ezer millió szakcikk után mondhatom, hogy a saját termesztésű zsenge sárgarépa tökéletes a babának. Csak egyből érdemes lefagyasztani, mert nem tesz jót neki az állás. A tévedés ott lehet, hogy az újkrumpli nem jó, mert általában fóliás.

Mindenhol az volt a konklúzió, hogy a sorrend a következő: 1. biorépa (saját, ami tutira nem látott vegyszert) 2. fagyasztott 3. bébikajás

Remélem, segítettem egy kicsit és nem fokoztam a káoszt :D

Kép


Ági
agic83
 
 


Bea!
Én is szeretnék 1 db Konakiont, mert elfelejtettem hozni anyuékhoz és a mi dokink előírása szerint 2 hetente kell adni egy ampullát, ami a héten lesz esedékes.
Köszi!

írtam egy sort a gmailre, a piszkozatok között találjátok

Kattkat

Kép
kattkat
 
 


szúnyogcsípés téma: :wink:
én fujom, meg már a csillárrol is szunyogháló lóg, de megcsípI wazze kicsit kivagyunk mert neki viszket, én meg látom h. kinlódik, plusz akárki meglátja:
"nem kened?
"nincs szúnyoghálótok?"
én meg legszivesebben mondanám, h. igen ilyen hülye vagyok, h. nem jut eszembe a szunyogháló.
már nem puszilgatom napközben. mert folyik róla a szunyogspray(jo, ez kicsit tulzás :D )és elég szar ize van,
a z arcát-kezét ugye nem kenhetem, így az ökle meg a feje, (AZ ORRA NAGYON DURVA)tiszta szúnyogcsípes...

zsó
Kép
pcd1985
 
 


Kattkatt, módosítottam a hozzászólást... részletek gmailen...

Kép


Ági
agic83
 
 


Házszabályok a miheztartás végett!
1277899018.4643.doc

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Ági, ha mész patikába még tali előtt, nekem kéne egy HA pép, de csak ha nem gond! :oops:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Ági: nekem hasznos volt amiket összeszedtél! Köszi ;)
zuzmooo
 
 


Zsó!
Vegyél kiságyra meg babakocsira való szúnyoghálót!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Nóri, kéretik kinyomtatva 23 példányban elhelyezni a lakás különböző pontjain, mert a csap meg a mikró csavargatásának megjegyzése meghaladja a képességeimet :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Egyébként meg még mindig hüleeeeeeee! ;)

Kép


Ági
agic83
 
 


Nóri, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Pregnancy tickers
erika87
 
 


Milupa HA pép?

Mert recept nélkül 1117-ért (receptre 838) tudom csak hozni, tehát nem tudok receptes árért.. Csak annyi, hogy gyógyszerésznek nem kell recept... Bár gondolom, sejted, de azért csak, hogy biztos legyen...

Kép


Ági
agic83
 
 


Ági, nincs meg a nyomtatókábelem, indigó kiment a divatból, kézzel meg nem írom leeeee!!!! :lol:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Nóóóóóóriiiiiii!
Te nagyon gyagya vagy! És jó sok időd van. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Főleg, hogy reggel megírtam, fos word meg nem mentette le! :evil:
Megyek vásárolni, extra kívánság????

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?