Új privát üzeneted érkezett!

Irigy a sokáig alvásért! Bár mi is 8 után keltünk, de közben nekem volt egy cumidugdosásom negyed 6 -kor.

Törpi: térkő :twisted: tuti gutát kaptam volna! Tegnapi csendes pihenő sem jött össze. Talán ez az első olyan dolog, ami nem úgy van, ahogy én elterveztem. De nem adom fel!

Start számla: mi úgy értelmeztük, hogy évi minimum van, amit be kell fizetni és az az összeg ami minimum nekünk nem menne a két gyereknek. Egynek sem sajnos. Ezért nem nyitottunk. Így mi külön takarékos számlát nyitottunk a saját nevünkre, ami a lányoké és az ünnepekre kapott pénzük szépen megy be oda és ha nekünk is van plussz, akkor az is. Utóbbiról csak annyit, hogy az én számlám egyenlege hónapok óta "-" jellel kezdődik. :cry:

Tök jó volt most délután, kint voltunk, a csajok babakocsiban szemlélődtek, amíg füvet vágtam. Nem gondoltam, hogy másfél-2 órát kibírnak, de nem unatkoztak és nem is aludtak. Most megint a "nagy " alvás van. Remélem a tegnap fél órát ma túlteljesítik!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, én nem tudok ilyen minimum összegről, sőt, nem is tettem rá semmit a megnyitás óta. Nem is lenne mit, a gatyánk rámegy erre a tereprendezésre.
És még lépcsőt kell burkoltatni, előszobaszekrényt csináltatni, gardróbot bebútorozni, mert a csajok tuhái már kifolynak a szekrényből. És mindemellett Mírának nincs egy értelmes gatyája, mert hosszú és vékony.
Térkő miatt minden mást kaptam a guta mellett :lol: Kicsit már jobb a hangulatom, mert elrendeződni látszik az ügy. Az akciós áron megkapjuk az általunk kiválasztott színben, csak épp az egyik méret nincs és nem is lesz egy ideig, így új lerakási formát kellett választanom. De hát azért ez már mégiscsak jobb, mint amire számítottam. Ma kezdték volna a munkát, így megint csúszunk. :evil: Remélem nyár végére pöpec lesz már a kert, mert kezdek meghülyülni ettől az állandó trutyitól, ami a ház körül van. A lányokkal sem tudok így kimenni, csak a teraszon lehetnek, ahonnan meg képesek lepottyanni, ha nem figyelnek. Augusztusban meg Karnevál, ezer haver jön hozzánk az ország különböző pontjairól, ki kéne már néznünk valahogy.

Alváshoz sok erőt és kitartást, ahogy ismerlek, ki fogod hozni a csajokból a legjobbat. (Megjegyzem mi is keltünk Emmához 5-kor, de apa leköltözött vele az alsó szobába, kicsi lelkem játszadozott az ágyban, miközben apa aludt, majd egyszercsak magán találta a lányát hunyva. Nem idegesítjük már magunkat, rövidre zárjuk az ilyen próbálkozásait - kb. heti 2-szer fordul elő. Apa, anya, Míra kialussza magát, Emma meg megoldja maga, ha már minket nem hagy segíteni.)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: több, mint 1 órája alszanak a csajok!!! :D :D :D Fog ez menni, Persze 1 alkalom után nem gondolom, hogy már sínen vagyunk, de....

Holnaptól hetente járunk éneklős-mondókás fejlesztő foglalkozásra. Az előbb telefonált a védőnő és megbeszélte a csajjal, aki tartja, hogy vállalja az egyik lányomat! :D :D :D :D Tiszta öröm ez a mai nap és a nap is süt végre!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

na, remélem, csak ideiglenesen csatlakoztam a nemalvók táborához. :( Ma fél 6-ra felhúztuk az órát, gyerekeket cicire dobtuk, hogy - én naiv azt gondoltam - majd így fél 9-kor kelnek (mert amúgy 7:30-kor szoktak kelni, és még visszaalszanak vagy 10-ig), és fél 10-re megyünk a dokihoz kontrollra. Erre ugyanúgy fél 8-kor keltek, én meg a karikás szemeimmel, mert 6 után már nem tudtam visszaaludni. Olyan mérges vagyok magamra, hogy nnnnnna! (Bár még most sem tudom, hogy kell megoldani azt, ha vhova időre kell menni, ami beleesik pont az alvásidejükbe).

Jó hírek amúgy, A is nagyon ügyi lett, dokinő el volt ámulva, sőt, azt mondta, csökkenteni kell a tornát nyáron, nehogy A is túl gyorsan fejlődjön (és felálljon), mint L. :shock:
És még egy dicsekvés (eddig nem akartam írni, mert nem voltam biztos benne): Ajsi következetesen mondja nekem, hogy "enya" meg "ana"(Ma reggel odajött, rám mászott, a szemembe nézett, és azt búgta édes mély hangon, hogy "enya". Én meg placccs, egy pocsolyává olvadtam el.), Apának meg hogy "apa". Eddig azt hittem, csak véletlen, de többször előfordult már, elég következetesen (már nem keveri), úgyhogy tuti nem. :D :D :D :oops: (büszke emotit nem találtam) Ezeken kívül mondja még, hogy "mama" meg "papa" (de ezeket csak véletlenszerűen, nem a nevezett személyeknek), illetve a legújabb a "tete", "tetá" és "tata". Letti egyelőre a vávávávává-nál (ahol a v erősen "b" színezetű) tart, illetve ennek artikulálatlan, de aranyos változatainál. :lol:

Törpi, jaj de édi lehet ez a fogócska!!!! (Várom már én is az ilyet)
Sztem is kösd az ebet a karóhoz a térkő ügyében. Azért írd meg, hogy alakult a dolog.

Kata, még a múltkor akartam kérdezni, de elfelejtettem: miből gondolod, hogy kevesebb a tejed? :roll:

Timi, start számlánál nincs minimum szerintem (bár gőzöm nincs az egészről, csak mintha ez rémlene). Maximum összeg van, amit érdemes fizetni, ha maximum állami támogatást szeretnél, mert annál többet nem éri meg fizetni havonta. Javítsatok ki, ha tévedek. Nekem gyerekenként 5 ezer rémlik, hogy max. annyit érdemes befizetni. No meg nem tudom mi van, ha az ember egy-két hónapot kihagy.... :roll: :roll: :roll: Bár-lista? ("Bár ne vettél volna fel hitelt...) :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


na látom közben Törpi is írt (illetve nem közben, csak én nem olvastam el :oops: ), úgyhogy egy pár dolog tárgytalan.

Timi, mi ez a fejlesztő foglalkozás? Mi az elnevezése, ki tartja? Van vmi honlapcím? Köszi. Engem is érdekelne az ilyen, csak eddig olyat találtam, ahová az enyémek még picik.

Na megyek belekukkantok a meccsbe, hogy Apa ne unatkozzon. Kérdezek tőle egy-két butaságot, azt szereti. :wink: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Milyen ügyes kiscsajok vannak itt :)

Timi: JÓ ötlet ez a takarék számla, és az ajándék pénz lekötése!

Rana: tejmennyiség csökkenésre azért gondoltam, mert srácok nyügik evés után napközben, és tegnap pl szopizott Bálint, s utána még lehúzott 60 tápit. Gergő meg benyomott egy fél sárgarépa püré konzervet! Szóval pont a hozzátápi hiányzik nekik, de Bálint gyomra még jó ha a gyümit és a tejpépet befogadja, a zöldségtől még fáj a hasa. Ma bepróbálkoztam kb 4 kanál répával, és megint nagyon tekereg :( Szóval neki a déli kajálás tápival lesz kiegészítve, Gergő meg nyeli a zöldség püréket!

Kata
labkat
 
 


Rana: nem tudom mi a foglalkozás neve, a kettes számú védőnő fogja tartani, aki most csinál ilyet először és nagyon-nagyon izgul. Gondolom olyasmi, mint a ringató, de majd holnap este beszámolok. Onnan egyenesen Velencére megyünk Dédihez.
Alig várom, hogy enyémek is mondják "anya" vagy bármi hasonlót. Lehet el is fogok pityeredni.

Beszéd: apa tegnap Alexának megakadt lemez-módban ismételgette, hogy "nem nem". Ma Hanga előadta és amikor anyós mondta neki, hogy de-de, akkor egyre mérgesebben ismételgette, hogy nem-nem. És még nézni is mérgesen nézett, hogy nem érti, hiába mondja, rám is nézett, hogy most mit tegyen. Nagyon röhögtünk. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana, ebben az alvásidőben való mászkálással én is bajban voltam mindig délelőtt. Valaki biztos rugalmasabb, én ezt sose tudtam idegbaj nélkül megúszni. A délutáni alvás már más volt. Ha útközben ért, és rövidebb is volt, az nem zavarta meg a ritmusunkat.
Ajsinak nagyon hamar jönnek a szavak :shock: Látod, valaki ebben, valaki abban jobb. De hát igazából ez sem igaz már rá, ha a dokinéni is így megdicsérte. Örülök, hogy ilyen jól hatottak a tornák :D

Timi, látod, össze fog jönni a csajoknak ez a hosszú alvás. Kis napirend-módosítás, és ők olyan könnyen alakulnak még! Beszámolót kérünk ám majd a foglalkozásról. Kíváncsi vagyok, hogy viselkedett az a baba, aki nem Veled volt, hanem az oktatónál.

Kata, szegény Bálint pocija :( Azért még nincs lekésve semmiről. Tudod, érettségizni nem tejpépet fogyasztva fog :wink:

Vanda, milyen volt a napotok? Hogy bírtad az alvás nélküli éjszaka után? Napközben nem nyüglődtek a srácok a fogaik miatt? Sikerült kimenni velük, lefárasztani őket, hogy aludjanak és esetleg Te is pihenj kicsit? Gondoltam Rád párszor napközben, mikor Míra szenvedett, és én még kipihenten is nehezen bírtam néha aranyom kínlódását :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Bocsi, hogy csak most reagálok de teljesen elcsúsztam.
Köszi mindenkinek a dicséreteket, tényleg nagyok már. És köszi a folttisztítós tippeket is.

Törpi! Ecet és vanish jött be + 60 fokos mosás, de nem tökéletes, de nem számít. Míra nem semmi.

Vanda! Édesítek már évek óta. :-) Gratula a keresztgyerekhez, joggal vagy büszke.

Nyulasz! Fújós még kipróbálom. Nagyon ügyesek, hisz a Tigris jó közelről kell megnézni.

Rana! Mi nem sétálunk, engem is megőrjít az emberi érzéketlenség, bunkóság stb. Bár vannak kedves és vicces részei is:
- Hármasikrek?
- Igen.
- Mindhárom lány?
- Igen.
- Na nem baj... :shock:
Szeretném már én is hallani az ana szót.

Zsófi: 3 petéjűek.

Timi: Enyémek fűnyírásra alszanak a legjobban.

Edit! Ez rémisztő lehetett. Otthonlét és csajok: Elvagyunk... heti kétszer jön szitter, ilyenkor én kikapcsolódásként dolgozom. Ha ültetem őket, már ilyen ügyik, de már felhúzogatják (próbálkoznak) magukat is és nagy sírás van ha nem sikerül és fekve maradnak. Voltunk fejl.neu.: Lili teljesen normális, a két naggyal már csak időszakosan kell Dévény tornára járni, mert nagyon ügyesen fejlődnek ők is. Lili még nem, de a másik kettő már hasról hátra fordul. Lilit nem igazán izgatja a dolog, szeret hason lenni. :-) Ugye Ő volt a legkisebb, így gondolom időbe telik még összeszedni magát, bár a súlyuk amellett szól ,hogy már összekapta magát:
Zita: 6,5 kg (születési súly: 2,1 kg)
Kata: 5,5 kg (születési súly: 1,8 kg)
Lilla: 6 kg (születési súly: 1,5 kg)
Napirendünk: 6-7 köröl kelnek, napi kétszer kanalazok velük (gyümit és főzit) egyébként anyatejet és tápszert kapnak, néha sinlac-ot. Éjjel már nem etettek, így átalusszák az éjszakát, de néha Katának kell visszaadni a cumit, vagy megnyugtatni, mert épp álmában fordult át. Szóval semmi különös, leszámítva, hogy rájöttek, hogy Ők kistigrisek és a legváratlanabb időpontban üvöltik, hogy váááááá. Imádom őket.

Képek, mert nem tudok leállni (illetve ha valakit érdekel gyerekfotózás csak ajánlani tudom):


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Babakötvény: Havi kétezer Ft/gyerek és így jár rá a max állami támogatás.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: nagyon szépek vagytok és tényleg jó a fotós. Priviben megírnád mennyiért dolgozik?
Nekem havi 10000.-/gyerek rémlik a kötvénynél, de akkor lehet, hogy mi értettünk valamit félre. Megkeresem a tájékoztatót valamikor, mert így viszont már nem lenne rossz.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Babakötvénynél a hai 10000/ gyerek a maximum. minimum nincs, ha csak rendszertelenül rakod be azt a pénzt, amit a gyerek esetleg ajándékba kap, azt is lehet.

Tigris!
Szépek vagytok!!! és fenntartom, hogy ment le rólad, lehet, hogy a mérleg még nem "látja". A arcod is vékonyabb.

Törpi!
Nem ragozom. Ötödik brutális éjszakábn vagyunk túl, ráadásul most nem is fájt neki, csak felébredt ésnem akart aludni. bevallom: amíg csak "eeee"-zett és nem sírt, nem mentem be.Hajnal 3kor aludtam el (pasimmal is jól összevesztünk), elegem van.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Csajok!
Ne haragudjatok,de annyi blődséget írtatok össze a babakötvénnyel kapcsolatban.
Az nyithatja,akinek a nevére a CSALÁDI PÓTLÉK ÉRKEZIK és nem a gyes. Szükség van még adószámra,így azt a gyerkeknek meg kell igényelni.Nincs minimum összeg,amit el kell rajta helyezni. Minden pénzintézet foglalkozik ilyennel,bárhol nyitható. Érdemes a a szülő számlavezető bankjánál megnyitni.

Rana!
Azért ha az ügyfelünk lennél,mi megnyitnánk a doksik alapján,aztán csak aláírni kellene bejönni. Azt gondolom,ennyi a számlaveztő bankotoktól is elvárható lenne.

Tigriske!
Eszméletlen jók a képek! :lol: Még-még! Mennyiért vesztegettek egy ilyen képsorozatot? Én is annyiszor terveztem már,hogy a 4fiúról csináltatunk közös képeket (most még talán hajlandó lenne rá a Dávid),de mindig elmaradt.

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit: akkor a start számlára nem vagyok köteles minden hónapban berakni valami minimális összeget???

Kata
labkat
 
 


Sziasztok, megkérdeztem apát én is erről a start dologról, Edit jól szól, de hát már csak szakmába vág neki :wink: , azonban egy dologban ellent kell mondanom, miszerint sajna nem minden bank foglalkozik vele. Spec, ahol én dolgoztam, ott nem volt ilyen, ezért lett apa bankjánál nyitva nekünk is.

Vanda, át tudom érezni a helyzetet, ami a kialvatlanságot és a cudar éjszakákat illeti. Én sem megyek át Emmához már, amíg csak dumál vagy panaszkodik, csak akkor, mikor már sír is. Ez ma egy óra után következett be. Majd mikor újra kezdte, le akartam küldeni apával a "büntiszobába", de mire apa felkelt, aranyom a fáradságtól behunyt. Apával való veszekedéshez csak annyit, hogy mi túléltünk egy építkezést és jó pár évet alig pár összezördüléssel. Mióta "kezelhetetlenek" lettek a csajok, heti rendszereséggel mi is összekapunk :? Talán lesz ez jobb is. Most moziba készülünk kikapcsolódásképpen kicsit kettesben. Csak azt tudom tanácsolni, amit Te nekem, menj el otthonról lógni egyet, szerezz felügyeletet a törpékre (hagyd kicsit apára őket :twisted: ). Bár én ilyenkor még felöltözni is fáradt vagyok, nemhogy eljutni valahova :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Start: max éves befizetés összege nem haladhatja meg a 120e Ft-ot. Nincs viszont minimum kötelezettség, és rendszeres befizetés sem kötelező. Az állami támogatás a befizetett összeg után éves 10%, ami nem haladja meg viszont a 6000Ft-ot. Mindemellett a befizetett összegek gyarapítása érdekében bármilyen konstrukciót választhatsz, bármibe fektetheted a pénzt, ami az adott banknál lehetséges. Ennyit tudtam meg Csajok.

Tigris, nem írtam az előbb, bocs; annyira szépek vagytok!!!! Milyen szép emlék marad ez majd Nektek, na meg a csajoknak is később :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata! Sajnálom a pocifájást, de sztem nem a tejed lett kevesebb,hanem a gyerekek kívánnak egyre több kaját. Ez ilyenkor már természetes. :)

Valaki írta, hogy szeretik a bébijei a spenótot. Hát az enyémek nem. :cry: Ajsi evett belőle vmennyit (merthogy ő egy nagyon jó baba), de Letti úgy tolta ki a nyelvével, ahogy én adtam neki (mert ő egy rendetlen, de édes baba :lol: ). Soha életükben nem fognak spenótot enni? :shock: :( Mi lesz a vassal? Mit fog szólni Popeye? :roll:

Edit, kösz a Start-ról az infot. Először én is cs. pótlékot akartam írni, de elbizonytalanodtam. :roll: :lol: Ja, én is azt vártam volna a hülye banktól, hogy az eredeti papírok alapján megnyitják. :evil: A gyerekek adószáma alapján úgyis le lehetne ellenőrizni, hogy nyitottak-e már nekik ilyet. Nem mindegy, ki nyitja meg?? :roll: :roll:
Azért örülök, hogy feljött ez a téma, és végre tisztázódott számomra. :)

Tigris, nagyon szépek vagytok! Mikor készültek a képek? Mostanában? Babafotózás engem is érdekel. Úgy látom, házhoz ment a fotós. :?:
Ja, nekem is mondta már egy bácsi arra, hogy mindkettő lány, hogy : "Nem baj, majd hoznak a házhoz fiút." :lol: Kínában élünk, vagy mi, hogy a lányok értéktelenek, csak a fiúk nem azok?? :shock:

Vanda, éjszaka :cry: veszekedés :cry: (mi is sokat veszekszünk Apával, de ennek lassan hírértéke sincsen. :cry: )

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Köszi a startszámlás infót mindenkinek, ezek szerint jól gondoltam, hogy mi értettünk félre valamit, de nagyon!

Megvolt reggel a ringató és jó volt, még össze kell rázódnia a csapatnak, na meg megtanulni a mondókákat. Ma még csak 4 baba volt (mi kapásból ketten ugye), de jön még 3-4 és akkor egész szép kis csapat lesz.

Annyira fáradt vagyok! Éjjel megint nem aludtam. Egyszerűen felijedek ha elalszom és megy a szívem ezerrel. Éjjel 2-től csak forgolódtam, már fájt mindenem. 4-kor ittam egy kis meleg tejet, hátha segít visszaaludni (mint a babák), de csak 6 körül sikerült, 7-kor meg keltem. Aludtam vagy 4 órát, azt is részletekben. :(
Csatlakozom a veszekedő párok táborába, mi lassan már nem is beszélünk, hogy elkerüljük a vitát. Talán a nyaralás helyreráz minket.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


A fáradtság sajnos sok rosszat kihoz az emberből. Egyik kedvenc színészemet tudom idézni: mi folyton vitatkozunk. A vita hőfoka viszont azon dől el, hogy van -e valami egyéb problémánk. :lol:
vovanda
 
 


Bocsi, nem az állami támogatás miatt fizetünk 2000 Ft ,de rémlett nekem a 2000 Ft:

http://www.cib.hu/maganszemelyek/szolga ... k/baba/cib

Veszekedés: Nálunk is mindennaposak. :-)

Fotó: Házhoz jön és megkérdezem, hogy mennyibe kerül, mert mi ajándékba kaptuk, ugyanis ez a barátnőm munkája. Egyébként pár hete készültek.

Kép
tigriske1978
 
 


Veszekedők táborát erősítem én is:
gyerekek növekedésével és zsiványkodásával egyenesen arányosan nő a viták száma is + mi még építkezünk is, de nekem már nagyon elegem van, hogy mindig mindent nekem kellene tolerálnom....

Rana,
mi nagyon szeretjük a spenótot, de csak mióta "felnőttesen" esszük

Tigris,
tényleg gyönyörűek a csajok!!!!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Ó, mennyi veszekedő pár. Én meg azt hittem, mi vagyunk a kakukktojás... :roll: :(

Móni, hogy érted, hogy felnőttesen? Rántással, fokhagymával? Úgy már az enyémek is ehetnék sztem. :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana,
igen, rántással, fokhagymával, sóval, tápiba áztatott zsemlével.
Én csak mostanság kezdtem rántani nekik a főziket, helyesebben most már sokszor azt eszik, amit mi. De amíg nem így csináltam, addig zsemle ugyanúgy volt benne és krumplit meg csirkemellet főztem és azt turmixoltam bele.

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Ja, Rana, és küldtem privit

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Veszekedés nem kakukktojás. Egy gyerek nagy próbatétel egy kapcsolatban, bármennyire is tervezett-akart babákról van szó. Neház időszak, elmúlik a nagyon pici korral együtt. Meg hát fáradtabb mindenki, kevesebb a türelem.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Mi is veszekszünk. De mi már a gyereknevelési elveink miatt.Sajnos. Mindig megfogadom,többet ilyen nem lesz. De aztán az uram kihozza belőlem a "vadállatot". Sajna. Viszont azt gondolom,ezt is meg kell tanulniuk kezelni a gyerekeknek.Ha nem folyik vér és nem mindennapos,akkor azért talán nem olyan gáz.

Kata!
Nincs kötelező befizetési kötelezettséged. De azért érdemes erre az adott banknál rákérdezni,hátha lehet ebben is eltérés.

Törpi!
És most sincs ilyen számlájuk?Hol dolgoztál?

Timi!
Ezzel a problémával érdemes lenne orvoshoz fordulnod,mert lehet pszichés alapon is. És neked is nagyon rossz lehet,hogy akkor sem tudsz aludni,amikor hagynának a gyerkőcök.

Rana!
Mi banánnal ettük a spenótot. Egyik baba-kajás fórumon olvastam és az enyémeknek nagyon bejött. Pici sós vízben megpároltam a spenótot majd tápival és banánnal összeturmixoltam. Amikor már darabosabbat is ettek,tettem bele villával összetört főtt krumplit. Nyami-nyami!!! Így még nekem is ízlet,pedig én úúútálom a spenótot.

Kép

Kép
edit73
 
 


Jó reggelt!

Azt hittem az éjjel kialszom magam és majd apa felkel, ha valamelyik leányzó nyafizik. Hát már nincsenek ilyen gondolataim, mert apa ugyan fel nem kel, ha fel is ébred, megvárja, míg én felkelek. Állítolag ő nem hallotta, csak amikor már ott voltam. Utána meg ő nem hagyott aludni-és ne gondoljatok semmi jóra-egyszerűen csak szövegelt, aztán ő szépen visszaaludt én meg forgolódtam reggelig.

Edit: nálam szülés óta nem volt ilyen fáradtság, szerintem nekem most merültek ki a tartalékaim.

Rana: a rántás nem túl egészséges szerintem-de ezt lehet csak a rántásutálat mondatja velem. Én magunknak habarok, nekik krumplival, de inkább rizzsel sűrítek, utóbbit imádják. Spenótba egy kis fokhagyma és két pofára eszik-legalábbis az enyémek. Alig várom, hogy zsemlével csinálhassam!

Tényleg! Zsemlét meg ilyeneket mikortól lehet? 1 éves kortól?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Edit!
Igenis lehetünk mérgesek arra is, akit szeretünk. mi az exemmel az utolsó fél évben nem veszekedtünk. Azéert nem, mert belefáradtam, hogy folyamatosan feleslegesen tépem a számat.

Timi!
Helyedben lecsaptam volna a pasimat, az tuti. Rám jó világ volt, tényleg nem ébredtem fel Réka kisasszonyra, de amúgy is meg volt beszélve, hogy most éjjel a párom ügyel, mert én teljesen kikészültem...
vovanda
 
 


sziasztok
Voltunk vérvételen, Réka iszonyúan sírt, több helyen is megszúrták de sehonnan nem jött egy csepp vér sem, nagyon durva volt, apa azt hittem megver ott mindenkit, és végül én szóltam, hogy hagyják abba, inkább nem kell
Laurával meg semmi gond nem volt
Én meg hazafelé végigbőgtem az utat, és most magam okolom hogy fájdalmat okoztunk a gyereknek
és k..va szarul érzem magam :cry:

Móni
KépKép
reunion
 
 


Vanda: igaz! Amikor az ember már nem is veszekszik, akkor helyrehozhatatlanul vége a kapcsolatnak. Gonoszdi révén, amikor már mélyen aludt odacsaptam, hogy felébredjen, meg is kérdezte, hogy mi van, kapott is rá választ! :twisted:

Reunion: sajnálom szegény Rékát! Fene egye meg a béna vérszívókat!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kép
Kép Anya süss valami finit, különben üvöltök!
Kép Áll a baba és rámol.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


kész van az eredménye Laurának, 126 a hemoglobinja, 13 a vas ugyhogy végülis nem rossz, szerintetek erre kell vasat szedni
nem tudok még beszélni a dokival

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi!
Édesek a rámolóid.

Reunion!
Nem bizti, hogy a laborosok voltak bénák. Sajnos ilyen pici korban irdatlan nehéz vért venni tőlük. Sógorom Rékát 3szor szúrta meg anno, pedig ő korababákon edződött. A fejük a legtutibb, de Rékának a nagy haja miatt szóba se jöhet. Kéz-láb meg nagyon nehéz.

Réka addigra aludt el, mire Dani felkelt. Nyűgös az összes (Balu is itthon van), FELMONDOK!!!!
vovanda
 
 


Vanda,a főnökeid szerintem úgysem engednek felmondani :lol: Sajnálom a kialvatlanságot :evil:

Timi,apa nálunk detto :twisted: Édesek a csajok :D Szerintem zsemlével nem kell 1 éves korig várni.Mi 7 hós koruk óta adunk kenyérhéjat,meg kiflit időnként,igaz csak nyammognak rajta.A mai nézet szerint 7 hós kor körül meg kell ismertetni a gluténnal őket,legalábbis dokibácsink így mondta.Az más dolog,hogy lisztet nem kaphatnak 1 éves korig.Gondolom ez olyan,mint a tej,meg tejtermék,tejet ugye 1 éves korig nem,de sajtot,túrót,kefirt,joghurtot lehet hamarabb.

Tigriske,nagyon szépek lettek a képek!Apa dolgozik már?

Reunion,szegény kislány :( Egyszer Noémivel is így jártunk...annyira sajnáltam.
Eredmény szerintem jó.

Törpi,akkor a térkövezés megoldódik?Bosszantó dolog az építkezés,nem elég,hogy annyi pénzt elvisz,mint egy feneketlen kút,de még akkor ilyen-olyan hülyék miatt kell bosszankodni.

Edit,banánnal spenót :shock: na ezt még nem hallottam :roll: Nekünk felnőttesen bejött.

Na megyek,mert túl nagy a csend,ez gyanús,valamelyik szobában pakolnak biztos...
Vendég
 


Vanda, Neked már megint kijutott a jóból :( Balu mért otthon? Nem volt jól megint? Vagy még a múltkoriból lábadozik? Nekem is nyügi ma Míra, a levegőben lehet valami. Bár ha jobban meggondolom, nála ez a normális :? :evil: Ha sikerül elfogadtatni a felmondásodat, légyszi juttasd el hozzám is a sémát :wink:

Timi, nagyon édesek! Alexa hihetetlen nagy zsivány, lesz Neked még bajod, nem győzöm ismételgetni :wink: Imádnivaló, bár gondolom néha azért annyira nem vicces Neked :oops:
És jelezted apának, hogy pihenő éjszakát tartasz, neki kéne ugrania? És ennek ellenére megvárta, hogy Te kelj fel? Na egy taslt neki nevelő jelleggel. Szegénykém, Te meg aztán el is lettél kényeztetve a lányid által eddig, pláne megvisel a hipp-hopp.

Reunion, sajnálom az apróságot, kemény lehetett végignézni :( Én is bizti kiborultam volna.

Edit, elég régen már, de írtam egy privit, nem tom olvastad-e, abban írtam, hol dolgoztam. De amúgy még most sincs nekik.

Móni, nem vagyok házassági tanácsadó, de szerintem azért az nem járja, hogy mindig Te legyél a toleráns. Az a baj, ha az ember csak tűr, tűr sokáig, egyszer csak kifakad és akkor az nagyot tud robbanni, nagyot tud rombolni. Nekünk is azóta több a nézeteltérés, mióta a csajok "eszesednek" rosszaságban, na meg bejött ez a nyanvadt tereprendezés (és ez még csak nem is egy épitkezés). Azonban egynek örülök, mégha nem is az én javamra van, hogy apa sem hagy rám mindent, és nem engedi, hogy elnyomjam, mert aztán hajlamos lennék rá. Ő meg amilyen türelmes... de azért most már szakad nála is néha a cérna :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi! Hát a tieid is jó korán kezdik. :D :lol: :shock: Édik nagyon.
Nekem a védőnő meg a doki azt mondta, hogy akár 4 :shock: hónapos (gondolom a tápis babáknak. Anyatejeseknek 6 hós) korban lehet már adni glutént a tudomány legfrissebb állása szerint. Mi kb 7.5 hós korukban adtunk először (mert akkor mondta ezt a doki).
Rántást én is útálom, én zabkorpával sűrítek magunknak.

Nyulasz
, a zsemlében van liszt. Meg a lisztes rántásban is (elvileg azt is lehet) :roll: Magában meg úgysem adunk lisztet. Szóval akkor ezek szerint lehet lisztet adni... :roll: :roll: :roll:

Edit, spenót banánnal? Hm, kipróbálom. :roll: Mondjuk az enyémek tápit nem kapnak, de krumplival is jó gondolom.

Móni, szegény Réka. Elhiszem, hogy megvisel. Én azt is megkönnyezem, amikor tornán ordít szegény. :cry: :cry: :cry:

Törpi, én a szakadó cérnákat nem szeretem...
:roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

Vanda, és a felmondási időt le kell dolgozni? :wink: :lol: :lol:

Ma voltunk neurológián, mindkét gyerek (Ajsié is!) diagnózisa: SINE MORBO (ez latinul annyit tesz: makkegészséges :D ) :D :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


törpi!
Kutya baja, nevelésmentes nap van az oviban. jövő héten még jár, aztán kitör a nyári szünet. Én meg csendben megőszülök. A főnökség tesz a felmondásomra (még a pasim is).
vovanda
 
 


Rana,dejó :D mit néznek ilyenkor?

Liszt,tehát pont azt írtam,hogy lisztet nem lehet(mármint a hagyományos fehérlisztet),rántást-habarást kukoricalisztből csinálom.Ezzel ellentétben pékárú mehet,attól függetlenül,hogy lisztet tartalmaz.Azért írtam,hogy biztos ez is olyan,mint a tej-és tejtermékek.Azért lássuk be,egy rántásnál,vagy habarásnál nem sok dolog történik a liszttel,gondolom,ha valaminek a tésztájában van,és úgy sül meg,az más.
Vendég
 


Ja, azt nem mondtam apának, hogy pihenőt tartanék éjjel. Én hülye mindíg elfelejtem, hogy a pasik nem tudnak a sorok közt olvasni. Hihetetlen, de ma azért kellett veszekednem vele, mert 1., vállalta a porszívózást-(felszólításra) és annyira belejött, hogy nekiállt a bejárati ajtó előtt a teraszt is porszívózni.-kint a szabad ég alatt a csupa dzsuvát. Nem kicsit lilult a fejem. Aztán felmosás közben azt vettem észre, hogy Alexa felállt a járókában, ami középállásban van és majdnem kiesett. 2., Szóltam, hogy lejjebb kéne tenni erre jött azzal, hogy honnan vettem én ezt a hülyeséget, nem kell azt letenni, mert ő nem látta amit én. Régebben nem volt ennyire dinka viszont türelme akkor sem volt, csak már az enyém is elfogyott. Pedig ma hozott nekem egy duplacsokis magnumot is. Ki érti ezt???

Nyulasz: ha zsemlét meg ilyeneket kaphatnak, akkor lisztet miért nem? Nem tökmindegy már akkor? Bár, a mai zsömlék még távolról sem láttak lisztet, mert adalékokból csinálják.

Tegnap próbáltam bulátát adni nekik, az egész család nekem esett, miután Hangának felragadt a szájpadlására és öklendezett tőle. Így hogy a fenébe próbálkozzak szilárd kajával? Akkor amikor senki nem látja? Hű, azt hiszem mára eldugulok, mert nagyon kivagyok.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana: gratulálok a szuper eredményért! Nagyon ügyes gyerekek! (mint itt mindenkié!)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Indulnék be a vásorba a lányokkal, persze, hogy Míra ilyenkor alszik maratonit :?

Timi, a pasik nem fognak a sorok között olvasni, a szájukba kell rágni MINDENT! Nekünk is ebből adódnak a vitáink; miért morgok az orrom alatt, miért nem mondom, mit csináljon. Könyörgöm, ő magától nem látja meg? :shock: :shock: Bár nekem az éjszakai kelésekre egy szavam se lehet. Lehet másra. Szerencsére a gyereknevelési dolgok azonban rám vannak hagyva. Én vagyok velük itthon, az én szavam dönt. Le a kisággyal, ha Te azt mondod!!!!!

Vanda, nevelésmente nap? :shock: Hogy nekünk nincs olyan!? :shock: :lol:

Rana, inkább szakadjon néha a cérna, mint a bomba robbanjon egyszer, de nagyot. Jobb, ha kijön belőle is, és nem örlődik. Van már egy depressziós a családomban, iszonyú nehéz neki/vele, nem szeretném, ha életem párja is az lenne, mert elnyomom.
SINE MORBO-nak nagyon örülök! :D

Nyuszi, ha csend van, az gyanús. Én reggeli öltözködés közben lettem figyelmes a néma csendben némi papírzörgésre. Az étkezőasztalról lehúzták a reklámújságokat, és nagy egyetértésben cincálták darabokra. Míg mielőtt tízórai helyett azt ették volna meg, elvettem tőlük, aztán libasorban, majdhogynem kézenfogva kivonultak az asztal mögül. Pukkadoztam a röhögéstől a látvány miatt, de csak magamban, különben a letolásom semmit nem ért volna :lol:
Térkövezés okés lesz nagyjából, csak még nincs itt az új kő. És ki tudja mikor lesz.

Míra még mindig szunyál, felveszem, mert este megint fél10-kor fogok elköszönni tőle, pedig vendégeim lesznek, nem kéne. Emma meg csendben pakolászik, játszik. Egy kisangyal. Biztos, hogy Míra a miénk? Néha kételkedek. Ennyire rossz nem lehet az én gyerekem :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyulasz, de nekem a dokinő pont azt mondta, hogy lisztes rántás is mehet!! Sztem amiben liszt van, az mindegy, milyen formában, a glutén így is úgy is bennemarad... Pl aki lisztérzékeny, az pékárut se ehet ugye.. :roll:
Csajoknak a mozgását nézték, meg reflexeket, meg testi fejlettséget, ilyesmit. UH most nem volt, de azt mondta a dokinő, hogy nem is indokolt. :)

Timi, enyém Apa pont ilyen... :roll: :(
Na ezt mondtam én, hogy buláta és társai ezért nem jó... (Az én szájpadlásomra felragad, akkor gondolom a babákéra is... ) :roll:
Kiságyat meg azonnal le! Ha már felmerül csak a gondolata is ennek, azonnal le kell tenni. Mi vesztenivaló van abban, ha leteszitek? És ha fent marad...? :roll: :(

Törpikém
, megint bölcsen szólottál:
1. a férfiak tényleg SOHA nem tudnak a sorok közt olvasni (Maximum akkor, ha elmondjuk nekik a lényeget, de ugye az akkor már nem ugyanolyan..)
2. sosem látják meg maguktól, mit kell csinálni (HA-HA, mi térdig járunk már a szemétben, ha megfogadom, hogy nem szólok neki, hogy vigye ki a szemetet. Amikor már ÉN nem bírom a látványt, kiviszem én vagy/és kiakadok.)
3. ó igen, a cérnáért tényleg nem kár, a bomba már neccesebb dolog (a húgomra gondolok, akinek a férje soha nem hallatott egy hangos szót se, veszekedni se lehetett vele. Aztán egyszer csak depresszió és alkohol, majd válás lett a vége... :cry: ) :roll: :roll: :roll:
4. "Az is gyanús, ami nem gyanús" (A Tanú)
5. Nekem is van egy gyerekem, aki ördögfióka inkább (még szerencse, hogy hasonlít rám, különben felmerülne a gyanú, hogy vmit összekutyultak a Kaáliban.. :roll: :lol: )

Ja, és még egy jó hír: az előbb Letti a karámba kapaszkodva álldigál. Mondom neki "Csüccs!", és segítenék neki leülni, de nem akar (ha a kedvemben szeretne járni, ilyenkor lecsücsül). Jó, mondom, hagyom a fenébe, hagy álldigálljon ha akar. Kijövök, egy idő múlva nyüszögés, na gondoltam elfáradt, mehetek leszedni. Erre lent a földön mindkettő, és vmi játékon veszekednek, ezért a nyüszi. De hogy nekem ezt miért nem mutatja be, hogy egyedül le tud csücsülni????
:roll: :roll: :roll: Tényleg, Timi, Alexa vissza tud ülni állásból?

Na eldugulok, sok voltam.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: szerintem ő sem tud leülni, eddíg vagy én raktam le, vagy dőlt, mint a liszteszsák. Őszülök rendesen a csajtól, ma az egyik mutatványa az volt, hogy a középső lépcsőfokon feküdt hanyatt, lábai a felső lépcsőn, a feje meg lefelé lógott és közben bömbölt, mert nem bírt mozdulni-szerencsére! De hogy hogyan hozta össze ezt a pózt nem is akarom tudni!
Keverés a lombikban- Alexa nem ránk hasonlít, de felmenőkön keresztül senkire és kegyetlenül eleven-rosszcsont! :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Pasik:
Enyém sem csinál magától semmit. Viszont ha mondom neki, akkor bármit. Szóval szépen odafigyelek magamra, és puffogás helyett minden nap rászólok, hogy legyen szíves kivinni a szemetet stb. :D Működik, érdemes kipróbálni. :lol:
Amúgy nagyon másképp működnek, mint mi. És lőjetek le, egy szétment házassággal a hátam mögött ne akarjak házassági tanácsokat adni. :oops:
vovanda
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy kéretlenül betörök ide, de remélem, hogy lesz, akinek segítség lesz.
Angol (alig) használt ruháim vannak nagyon nagyon olcsón. Márkák Next, George, MarksandSpencer, Mothercare, Ladybird és hasonlók.
Az árak kb: body 100-200ft, rugi 200-300ft, póló 100-200ft, rövidnadrág 100-200ft, kocsikabát 200-300ft, nadrágocska 100-400ft
Érdemes körülnézni! A képek alatt ott a konkrét ár, állapot és márka is. Nagyrészt néhányszor mosott, egy gyerek által hordott dolgokról van szó.

http://picasaweb.google.com/gabikikocs

Ha tetszik valami, írj privit vagy e-mailt a gabikikocs kukac gmail pont com e-mail címre.
Köszönöm!

kikocska
 
 


Nyulasz! Még nem, de már talált állást. Elvileg 12-én kezd.

Timi! Nagyon helyesek!

Rana! Szuper!

Felvetnék egy újabb témát, mert érdekel a véleményetek: öltöztetés!
A különböző neműeknél ez nem gond, de azonos nem esetén van egy kis problémám. Elvileg egy bizonyos kortól nem tanácsos egyforma ruhába öltöztetni őket (ezt valahol olvastam). Mivel sok használt ruhánk van, így eddig nem is volt ez gond, mert mindenki kapott egy bodyt, meg egy rugit. Most ugye jön a jobb idő kellett kis sapka, kis ruha, nadrág stb. Ha ajándékba kapnak a csajok ruhát az 80 %-ban egyforma, illetve ha én elmegyek vásárolni ritkán találtam három egyforma vastagságú, de különböző színű ruhát. Így most sokszor adok rájuk egyformát és elbizonytalanodtam...

Kép
tigriske1978
 
 


Törpi,
teljesen igazad van, de azért engem sem kell ám félteni, nem vagyok az a csendben ülős és nyelős típus.... csak sajnos egyikünk sem akar engedni az igazából (kos-bika párosítás :-) ) így mi tényleg jókat tudunk veszekedni. Csak tudod, most Apa minden szabad percét a háznál tölti, így én próbálok toleráns lenni, csak azt felejti el néha, hogy egész nap az ikrekkel sem sétagalopp....

Az enyéimmel mostanság időnként nagyon nehéz, mindenért csak nyüszögnek, hisztiznek, állandóan ott kellene ülnöm mellettük, de néha az sem elég, folyton csak kint lennének meg a játszótéren, de ugye még csak segítséggel mennek, így ha vizes a fű, nem tudunk kimenni, meg nagy élmény a játszón 2 gyerek után szaladgálni... szóval mostanság igen csak le kell kötni őket, ma pl. játszóházba vittem őket, hát mit mondjak, hihetetlenül élvezték, a néha kissé ijedős Matyim boldog-boldogtalanra vigyorgott és nem is érdekelte, hogy ott vagyok-e. Mondjuk Fannit se nagyon, de ő mindig mindenkivel ilyen barátságos. Én meg esténként kivagyok, mint a kutya...

Bocs, ezt most jól Rátok ömlesztettem..

Móni

Kép
lpemoni
 
 


[quote="tigriske1978"] írta:tigriske1978Elvileg egy bizonyos kortól nem tanácsos egyforma ruhába öltöztetni őket (ezt valahol olvastam). Mivel sok használt ruhánk van, így eddig nem is volt ez gond, mert mindenki kapott egy bodyt, meg egy rugit. Most ugye jön a jobb idő kellett kis sapka, kis ruha, nadrág stb. Ha ajándékba kapnak a csajok ruhát az 80 %-ban egyforma, illetve ha én elmegyek vásárolni ritkán találtam három egyforma vastagságú, de különböző színű ruhát. Így most sokszor adok rájuk egyformát és elbizonytalanodtam...


Tigriske! Ezt én is hallottam, viszont ez állítólag csak egypetéjű ikrekre vonatkozik (akik amúgy is egyformák, és az identitásuk fejlődéséhez kell a különböző ruha, vagy vmi ilyesmi a magyarázat..) Sztem kétpetéjűeknél külön aranyos az egyforma ruha, és ők ugye eléggé különböznek amúgy is... :wink: :lol:
Kicsit más: Azt vettem amúgy észre, hogy ha egyformába öltöztetem őket (vagy nem is az egész cucc egyforma, csak mondjuk a sapi meg a nadrág), idegenek ámulattal csapják össze a tenyerüket, hogy "Atyaúristen, milyen egyforma ez a két gyerek!" (Hát végülis igen, mindkettőnek két füle, két szeme, két lába és két keze van, és ebben kb ki is merült a hasonlóság!) :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziaszto!

Tigriske!
Ad rájuk más-más napon azt az egyforma ruhát. :wink:
Egyébként most még nem annyira sarkalatos kérdés ez.Akkor jön elő a pszichológiai oldala,amikor már figyelik magukat a tükörben. Ha már mondják arra,akit látnak,hogy baba!!! Az ikreket - ha tükör elé állítod - nagyon nehezen különböztetik meg magukat a testvérüktől.(majd teszteld,ha eljön az ideje) És itt jön be a különböző ruha szerepe!!!!
Mi most már szigorúan le vagyunk tiltva az egyfomra (akércsak színben) ruhákról.

Most mennem kell,mert éhes a banda.

Kép

Kép
edit73
 
 


Jó reggelt! :D

Jelentem kialudtam magam, apa kelt éjjel 2x is állítólag-este még azt mondta, hogy ő ugyan nem kel, de én annyira ki voltam ütve, hogy nem ébredtem fel semmire.

Lpemoni: én oroszlán (skorpió aszcendenssel), párom kos. Szerinted? Az olasz házaspárok nem olyan hangosak, mint mi és a lányok skorpiók. :wink: Fáradtságot értem és érzem is, talán az idő is közrejátszik, majdcsak túllesz mindenki a nehezén!

Öltöztetés: mi a legtöbb ruhát kaptuk, nincs is köztük egyforma és én nem is szeretem egyformába öltöztetni őket, mert annyira mások. Ettől függetlenül van néhány egyforma darab, de úgy adom rájuk, ahogy Edit javasolta-más napokon. És sokan így is egyformának nézik őket, pedig aztán ő egy kicsit sem hasonlítanak-párom szerint, mint fürjtojás és a strucctojás. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hangának nem tudom mi baja lehet, tegnap estére belázasodott, kapott lázcsillapítót, reggelre "csak" hőemelkedése volt. :? Olyan kis bágyadt, de játszik és jókedvű.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?