Új privát üzeneted érkezett!

ézsóné: Ezt én sem értem, de a husira rákérdeztem a védőnőnél és ő is 6 hónapos kortól mondta. Barbus már kapott szilvát és sárgabarackot is, persze csak üvegesben. Az alma-málna csapta ki csak egy kicsit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.06.22 15:10-kor.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


nekem doki aszonta 5 hotol lehet hust

Edit

Kép
ézsóné
 
 


na jo én feladom.

Edit

Kép
ézsóné
 
 

 
 

Sziasztok!

Levinek jobbulást kívánok én is!

Kakti: én is próbáltam már mindenhogy adni Ramónának a tápszert, de sehogy se fogadta el. Kínomba már egy kis cukrot is kevertem bele de úgy se kellett neki. Most már nem is foglalkozom vele nem is próbálkozom, mert sehogy se kellett neki se cumisüveg, se kanál, se pohár, se csőröspohár.
ramiolgi
 
 


Sziasztok!

Írtam SZAR ANYA címen a gémélre. Légyszi olvassátok el. És nagyon vigyázzatok a babátokra. :cry:

Kép
zsizell
 
 


ézsóné: Csanád mióta is eszik? Nem fáj a pocakja ennyi féle kajától? És hogy már háromszor eszik naponta? Én ettől tartok mindig mikor bevezetek valami újat. Meg hogy ne legyen megint szorulásos Barbus. A szilva nagyon brutál ilyen szempontból, csak akkor adom ha már napok óta nam kakil egy normálisat .
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


zsizell: NEM VAGY SZAR ANYAAAAAA

Edit

Kép
ézsóné
 
 


3 hotol eszik. először volt csak alma, két kaja között. aztán kiváltottam vele egy étkezést. aztán alma-répa. aztán alma-keksz, répa alma kumpi. szép fokozatosan bővitettem a fajtákat, és váltogattam ki az étkezéseket. nála muszáj volt, mert a táptol nagyon hizott. ha csak tápot kapna, akkor már sztem lenne 10 kg simán. amiota így eszünk, nem a szokásos havi 1100gr-ját hizta, hanem "csak" 800gr-ot kb. nem fáj a hasa, mert fokozatosan vezettem be mindent, és növeltem a mennyiséget. sőt, amiota én csinálom a kajáját, még espumisan sem kell. minden megy gond nélkül. minden kaja után kaka, nem kemény, trotykol magátol.

Edit

Kép
ézsóné
 
 


Nóri: csak azért írtam, mert a táblázat szerint, amiket felsoroltam, azt 6 hotol lehet. mégis benne van a bébikajákban. ENNYI.

Edit

Kép
ézsóné
 
 


edit: Milyen időközönként váltottál? Mert én szoktam neki új dolgokat adni, de általában csak ugyanolyanból. Most adok neki rendszeresebben tejpépet és ezzel már kihúzzuk a husiig. Ha nincs a fiadnak baja, akkor az nagyon jó. Csak azért kérdeztem, mert van egy ismerősöm, aki próbál a fiának a fogára valót találni és szerintem ettől fájhat a pici hasa.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Alma-málna 4 hónapos kortól van. Meg van áfonyás is. Szerintem az üvegesekből kivonják azt, ami miatt nem kaphatja a gyerek a frisset. Mint pl. a málnánál. De azt hiszem én a husival még várok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


hááát, amikor elkezdtem akkor almát kapott ugy 2 hétig. aztán a répa. aztán a keksz. utána a többi. a doki szerint 4-5 napig kell tesztelni az uj kaját, hogy van-e allergia v hasfájás.

Edit

Kép
ézsóné
 
 


én málnásat nem mertem adni a gyereknek.

Edit

Kép
ézsóné
 
 


Szerintem: azt hisszük, hogy ugyanolyan éhen és ízkórászok a babák, mint a felnőttek. A felnőttek is összezabálnak mindent és egy moslékosvödör a gyomruk (de most tényleg; gondoljatok végig egy vasárnapi ebédet, mi lehet a gyomrodban). És azt hiszik, hogy a babák is unják az egyféle ízeket. Ezért a bébiételgyártók próbálnak variálni, de hát szűk a választék, ezért előbbre hozzák, hogy jobban lehessen variálni.
(nem tom abba belegondoltak e, hogy a legtöbb baba 3-4 hónapon keresztül napi 6 alkalommal ugyanazt kapja enni???)

zarja
 
 


zarja: én ugy agyalok, hog ne csak ne édeset kapjon. van egy édes féle, meg egy sós féle, oszt csok. most egy jo darabig ezt a két félét fogja kapni.

Edit

Kép
ézsóné
 
 


Halihó!

Levikének jobbulást! Anita! Kitartás neked! Küldöm a pozitív energiát.

Hófordulósoknak sok sok puszedli :roll:

Edit, Eszter, Bettike és a többiek de jó, hogy újra előjöttetek a csiguszházatokból :wink:

Kaja: Most volt itt a védőnő és azt mondta, hogy ameddig van tejem addig semmi hozzátápi. Majd 6 hónapos kora után jöhet az alma. Pffff. Gondoltam magamba, te jó nagy hülye vagy. Majd én azt tudom. És szerintem ezt más is így csinálja!!! Senki ne foglalkozzon a másikkal. Mindenki hagyatkozzon az ösztöneire. Szerintetek mi mit kaptunk annó? Paprikáskrumplit 3 hónaposan, meg tehéntejet meg kecsketejet is 3 hónaposan és még sorolhatnám, mert nem volt teje az anyukának tápszer meg a kanyarba. Azzal Edittel értek egyet, hogy a sós meg a gyümölcsös a két ízvilág oszt jónapot. Egyébként abban igaza van Eszternek, hogy az anyatej is egyféle íz :lol:

Szép babaméretek :shock: Kíváncsi lennék rá az én fiacskám mekkora lehet :roll: Na majd 5-én megyünk akkor kiderül. Egyébként a védőnő itt csodálkozott, hogy mekkora a gyerek :lol: Mit szólna akkor Csanádhoz vagy Domóhoz :lol: :lol: :lol:

Na még valamit akartam... :roll:

bellerreni
Eger
 
 


Jah fogacska: Valamelyik nap ráharapott a bimbimre, azt hittem besz.rok. Belenyúltam a szájába és már éles az egyik fogacska, meg fehér mind a kettőnél az ínye. Kíváncsi leszek rá mikorra bújik ki :roll:

bellerreni
Eger
 
 


Az igaz, hogy ha a baba csak anyatejet kap 3-4 hónapon át, az egyféle kaja. De én úgy tudom, az anya által fogyasztott ételek, fűszerek befolyásolják az ízét, így nem mindig egyforma.
zuzmooo
 
 


Zsizell! Szerintem sem vagy szar anya! Ez mindenkivel előfordulhat sajnos és biztos vagyok benne, hogy másnál is lesz ilyen vagy hasonló.

A barátnőm az előbb hívott, hogy az apjára bízta a kislányukat (a Kornél menyasszonyát :lol: ) és az apjának fontosabb volt a meccs úgyhogy a kislány lefordult az ágyról. Mondanom sem kell volt nagy riadalom, de szerencsére semmi komoly. :roll:

Zuzmooo! Én már nagyon sokszor megkóstoltam az anyatejet, meg van úgy hogy lenyalom a kezemről ha rácseppen vagy ilyesmi, de nekem mindig ugyanolyan ízű :roll: :lol:

bellerreni
Eger
 
 


Jah jut eszembe: Még ezt elmondom és bedugulok... "Főztem" vagyis áztattam a kölkecknek csipketeát! Én megkóstoltam és ugyanolyan íze van, mint a víznek. A gyermekem úgy nyakalja, mint kacsa a nokedlit :lol: Pedig csak sárgás-pirosas víz :lol: Na ennyit arról, hogy nekem az anyatejnek is ugyanolyan az íze :P

bellerreni
Eger
 
 


Jaj, nem bír bent maradni no:

alma-málna?????? Nem, nem vonják ki belőle azokat az anyagokat, amik bajt okoznak!!! És a hús később mehet, mint a málna???? Jesszus!
És hülye a védőnő, aki szerint elég 6hós korig az anyatej???? Vagyis egy főiskolát végzett nő, aki egész életében gyerekekkel foglalkozik és az anyatej mellett kampányol egyszerűen HÜLYE? :oops:

Vannak ugyan táblázatok, hogy mit, mikor lehet bevezetni, de ez lényegében irányadó. A bébiételek kormeghatározása pedig agyament, röhejes és csak arról szól, minél több szart adhassanak el az embernek!

És hogy mi is kaptunk tehéntejet 3hósan, almát, répát, krumplit, vagy szalonnát 3hósan az egy dolog. Dédnagyanyám korában nem volt antibiotikum és meghaltak tüdőgyulladásban, anyám korában brutál hormontartalmú fogamzásgátló volt.
Az én gyerekkoromban meg szexelt mindenki össze-vissza, nem tudták, mi az a HPV. Nem volt őssejtkutatás...
Ja, és az élelmiszerek nem tartalmaztak hormonokat, génmanipulált szarokat!
A bébiételben nem volt növényvédős alma.
Most van. Régen megfejték a kecskét és azt ette a gyerek. Viszont az udvaron volt a budi és lavórban mosakodtak az emberek!

Miért kell azzal példálózni, hogy régen mi volt? Fejlődik az orvostudomány! Nem hülyék társasága találja ki, hogy ne adjunk SEMMI mást, csak anyatejet, vagy azt helyettesítő tápszert lehetőleg 6hónapos korig!!!

Mondom ezt úgy, hogy Luca 3 hónaposan volt kb 8kg. Nem 5. Mondom úgy, hogy ő csak az üveges kaját ette meg, hiába főztem bio kutyagumit éjjel-nappal!

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Reni!
Abba belegondoltál már, hogy a babák ízlelőbimbóit még nem cseszték el brutál fűszeres kajákkal? Nekik az épp-hogy-tea is ízes. Mint ahogy elég csak halkan szólnia a zenének, mert mekik még jó a fülük...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


nóri: A málnában én úgy tudom, hogy az apró magvakkal van a gond és az üvegesnél másképp dolgozzák fel, mint amit mi itthon csinálnánk vele. De én sem hiszem hogy adok neki mostanában. Nekem ezekkel az elvekkel csak az a bajom, hogy 3 éve még egész más volt és 3 év múlva is lehet hogy az ellentéte mellett fognak kampányolni. Nem igaz hogy nem tudják eldönteni, mi meg kövessük őket mindig az aktuális szerint?

kakti: Nekem az volt a furcsa hogy Barbus az egyik sárgarépát két pofára zabálja, a másik meg nem kellett neki. Na a kecskeméti szerintem is car volt, a másikhoz képest se színe, se íze nem volt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Levi! Jobbulást. Sajnos tudom milyen szar a kétoldali tüdőgyulladás, de Anita drukkolok Nektek, hogy Lénához hasonlóan Levit is szépen rendbe hozzák. :wink:

Zsizell! nem vagy szar anya. Sajnos ilyen előfordul. Jó, hogy a vége jó :wink:

Lányok, én nem szállok be észt osztani kaja témába, de csak annyit nagyon Nórival kell egyet értenem.
Nem rémisztésképpen, meg azt is tudom, hogy az én gyerekem hiperérzékeny, de ma voltunk Lillával bőrgyógyásznál. Felsorolom miket nem ehet vagy miket kell elkerülni: :wink: dió, mogyoró, olajas magvak, kakaó, csoki, paprika, hal, kagyló, csiga, kaviár, füstölt húsok, belsőségek pl. májkrém, tojás, tej, sajt, déligyümölcsök (narancs, banán stb.), savanyú káposzta, kerülendő nyers zöldségek és gyümölcsök, paradicsom, paraj főzve sem. Szerintem egyikünk se vágyik ilyen listára, nem kommentálom miért. Ha egy kis kavicsot ér, hogy kevésbé durva cuccokat igyekeztek adni a babának, tegyétek meg, ne legyen ilyen listátok, mint nekünk. Nálunk a családban nincsen étel allergia, szopott, óvatosan etettem, mégis ide jutottunk. Nem várok sajnálatot, Lillával szépen megoldjuk és rendbe hozzuk a bőrét, csak kikívánkozott a keksz, parikáskrumpli, tej és málna hallatán. BOCSÁSSATOK meg érte, meg tudjátok be a mai sokk hatásának, de szerintem még tej és tápi ideje van, max. kóstolgatásnak óvatosan. :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hello!

Voltunk dokinéninél. Szerinte a fogacska még nem is olyan vészes... Már látszatra. Hát...ja. Szóval lesz még rosszabb is? :shock:

Viszont hogy mégis hízzon, kapjon gyümit, sinlaccal (még recepteket is kaptam:), meg szopizzon. Szükség esetén Milupa pepti 1.

Na hát, akkor legyen, gyorsan beszereztem a barackot, kutyultam..
Eszter először visított,mitakarok én a kanállal, aztán nézett rám kerek szemekkel, és ... ízlett neki! Meg is evett 150ml-t!

Akkor napi 1x gyümölcs, amúgy szopizunk. Mindenki csinálja ahogy akarja, ahogy a babónak jó, de én csak végszükség esetén adok Eszternek üvegest. Én jobbat főzök! :lol:

Remélem, lassan visszatér az étvágya. A barack mindenesetre bejött neki...
Vendég
 


Hát a málna nálam is kiverte a biztosítékot. :roll: A málnát és epret már 19 éve sem ajánlották 1 vagy 2 (ebben most már nem vagyok biztos) kor előtt, és a gyerekdoki most is kihangsúlyozta. Úgyhogy ezt az egy alapelvet szerintem nem változtatgatják. :oops:
Egyébként én kisiskolás koromban kifejezetten szerettem a zöldborsófőzeléket csirkemájjal a'la kecskeméti.

Gyerekem ma már négyszer sz@rt be. Lehet hogy ez is a fogzás előjele?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Csilla!

Lilinél is ahány peluscsere, annyi kaka a mai mérleg (eddig 4 darab) és most is van benne, mindjárt fürcsi van.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


q vagy 2 éves kor előtt. Az éves kimaradt. :)

Kakti, akkor kezet foghatunk pelenkaügyileg. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


vicky: mért nem csinálod a kaját a kicsinek? probáld ki, lehet jobban tetszik neki. meg aztán olcsobb is. és akkor a répa télleg répa, stb.

Edit

Kép
ézsóné
 
 


Hahó!

Bercikó délután megkapta a 4 hós oltásokat, nagyon sírt, de hamar meg lehetett nyugtatni. Délelőtt meg jógán voltunk, szóval jól kipurcant a gyerök, oltás óta idáig aludt, most eszik. Napirend felborulva, de oda se neki :) Majd fürdünk 10-kor :)

Dokinő írt neki Sinlacot meg vmi tejpépet, hogy azzal váltsak ki egy étkezést. És szerinte adhatok neki almát, meg ma kapott őszibarackot (kb egy kanállal vett meg), és tetszett neki (nem köpte ki). Kb. ezzel ki is merül a hozzátáplálás egy időre, talán még ilyen répa-krumpi kombót próbálok még, ha tudok venni vmi bioszerűt ezekből is.
Anyám agyamra megy, szegény, izélget, hogy cukrozzam meg az almát meg a barackot, hogy szívesebben egye. Mondom, te bolond vagy! Mind a kettő sokka édesebb már eleve, mint a táp! Megeskettem, hogy nem ad neki cukrot, ha ott van nála! (nekem is adott babakorban, oszt milyen dagadt édességfüggő lettem... :oops: )

boruska
 
 


Vicky a te lanyod kb mennyit esyik meg egyszerre :?:

anyatej kontra hozzataplalas.ki tudja mi a jo :?: lehet 10ev mulva az az allaspont lessz hogy az anyatej karos es 6hoig csak tapszer,nemtudhatjuk.allandoan varrialnak es ay anyuka egyre jobban osszezavarodik.mindenki ugy csinalja ahogy neki jo,nekem ha lenne tejem 6 hoig akkor is adnek neki mast is.

irjatok a kecsketejet,mi bajotok vele :?: Noci azt fog kapni ha eljon az ideje.

ezsone,ha azert adsz hozzatapit neki mert nagyon hizott Csanad akkor most miert adsz neki kekszet,az is hizlal.nem csesztetni akarlak csak kerdezem.

Kép
monyo83
 
 


hát ja! Mitől más két kaja, amiben pl répa meg krumpli van csak, HA répa és krumpli van benne???? És miért nem olyan, mint ha én főznék répát meg krumplit! Én elbasztam, mert Luc csak üvegeset evett. És ha már így, akkor persze csak jó minőséget (Hipp, Humana) napi 3üveg fogyott kb. Néha több. 100-asával vettem a cuccot Ausztriában. Azt hiszem a sütőtök és a spenót volt az első, amit megevett főtt kaja formájában olyan február táján (11hósan)

És pl nekem itt jön be a következő dilemma: minek egy nyári gyereknek sütőtököt enni júniusban? Van annyi friss zöldség!!! Én jobb szeretem az idénygyümölcsöket adni. Meg zöldséget is!

Csak a miheztartás végett, nálunk a következő lesz valószínű a sorrend:

Zöldség: répa-krumpli-sóska-spenót-zöldbab-kukorica-(esetleg zöldborsó, ha nem fingik annyit :lol: :lol: )-tök-patisszon-cukkini-karfiol-brokkoli-karalábé-cékla-sütőtök-vörös lencse-lencse-bab

Gyümölcs: alma-meggy-őszibarack-körte-gesztenye-szilva-narancs-banán-mandarin

Tejtermék: túró-joghurt-kefir-sajt

Gabona: rizs-köles-kukorica-zab-búza...stb.

Ezek kb év végéig vannak. 1év alatt nem kívánok adni: tehéntejet, tojást (sárgáját sem), rákot, tenger gyümölcseit, citromot, bogyós gyümölcsöt, mogyorót, magokat, cukrot, sót, csokoládét (túrórudit sem!) HÁZTARTÁSI KEKSZET (cukor, liszt, minden van benne) Esetleg saját készítésű kekszet igen. Mézet, kakaót, cukros innivalót, édességet. Hirtelen most ennyi! Luca nem kapta. Most kap csokit meg édességet is. Nincs fából, de nincs elkapatva. Nem élünk magokon! De egyszerűen sztem ezekre a dolgokra nincs szüksége egy egyéves babának! SZERINTEM!

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Na akkor újabb képzavar:

sógor 67-ben született. Akkor még nem volt GYES. Laci 75-ben, akkor már adtak valamit. Addig kb 6HÉT szülési szabadság járt.
De még sokáig az volt az általános, hogy fél évesen bölcsibe kellett adni a gyereket. Addigra pedig el kellett választani. Így 3hónaposan elkezdték az ELVÁLASZTÁST! Nem is szabadna hozzátáplálásnak írni. Ki pacallal, ki almával és keksszel.

Valóban változik a világ! Változik, mert mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy 3évig mereszthetjük otthon a gyerekkel. És ebbe belefér, hogy 6hónapig csak szopjon. Régebben hiába is ajánlottak volna mást!
És régebben sem mondta senki, hogy nem jó az anyatej, vagy hogy jobb a kaja. A tápszerek rosszabb minőségűek voltak. Ezért adtak kecsketejet a babáknak (amivel nincs baj, csak nem 3hósan). Szóval abban valóban változott az álláspont, hogy mikor kezdődjön a hozzátápi. De valamikor egyeseket meg akartak égetni, mert azt mondta, hogy a Föld kering a Nap körül...

(és ha már a régi dolgoknál vagyunk: anyu a nővéremet 3hós koráig szoptatta, engem 6 -utána elapadt a terhesség miatt- a húgomat meg 9!!!!)

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Csajok, annyit írtok a hozzátáplálásról, hogy én is elkezdtem utána olvasni. Még nem szeretném elkezdeni, csak hogy lássam, mit hogy szokás... Már most zsong a fejem a sok (időnként egymásnak ellenmondó) információtól. :shock: Azt hiszem egyenlőre elég megküzdeni az alvással :)
Azt akartam kérdezni, hogy BLW-t (igény szerinti hozzátáplálást) próbálta valaki, vagy tervezi? (valaki egyszer már belinkelte: http://www.mamami.hu/cikkek/szoptatas/1 ... ataplalas/)
zuzmooo
 
 


Ja és a málna nem a mag miatt allergizál, hanem a magas hisztamintartalma miatt...
és eldugultam

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


na csajok, ugy látom nagyon elszabadultak az indulatok a hozzátápit illetően. akkor maradjunk annyiban, hogy mindenki ugy csinálja ahogy neki tetszik. ÉN INNENTŐL KEZDVE NEM ÍROK EGY SORT SE ARRÓL, HOGY MIT ESZIK, ÉS MIT NEM ESZIK A GYEREKEM. pont.
monyo: a napi két kis kanál keksz nem hizlal annyira, az csupán a sűrítésre szolgál. nem vödör számra adom neki. és igenis, nem hizik annyira , amiota így kajál.

mindenkinek van véleménye, csak nem igazán értem, miért nem lehet finomabban közölni. én személy szerint azért jövök ide, mert a f@szom ki van mindennel, és jó, hogy vagytok, akikkel szabadon lehet bármiről beszélni. biztos én vagyok a túlérzékeny, mert most tudatosul bennem, hogy egy nagy rakás szar az életem. ha bárkivel paraszt voltam elnézést. kivontam magam a forgalombol.

jo babázást mindenkinek!

Edit

Kép
ézsóné
 
 


Katkat: Megjöttek a kuponok! :D Ezer köszi!!!!
Kép
Ha nagy leszek, meghálálom ;)
zuzmooo
 
 


edit: Úgy gondoltam, hogy amíg nem eszik meg egy egész üveg kaját, addig inkább veszem amikor akciós. 199 ft két napra a kajája. Ennél olcsóbban akkor sem jönne ki, ha főzném és így inkább Barbussal töltöm ezt az időt. A másik, hogy ha lent eszünk (mert jó idő van és bandázunk), akkor a sajátot nem tudom hűteni az üvegesrt meg nem kell, csak ami megmarad. De a dm-es bio sárgarépa fél adagos, szóval pont elég.

ildi: Azért én sajnálom a gyerkőcöt. Én nem gondoltam volna, hogy az üveges málnával gond lehet, ebben hittem a védőmőnek és ő azt mondta ez mehet. Már mindegy.

monyo: Fél üveg gyümölcs/zöldségpépet és most megette a 70ml víz+4 tápos kanál porból tejpépet.

nóri: Azért adom Barbusnak a sütőtököt, mert imádja. Bármit megeszik ha van benne. És sütni úgyse sütnék mert mi nem szeretjük. Annyit meg érdekes lenne sütni amennyit Barbus megeszik. Tudom hogy mindent meg lehet magyarázni, de nem vonom már meg tőle ha szereti.

Egyébként én láttam már durva dolgokat. Pl. akkora gyerekeknek hogy még nem tudtak maguktól ülni adtak fagyit meg kinder tejszeletet. Én is édes szájú vagyok, szóval nem hiszem hogy túl szigorú tudnék lenni majd a cukorral, csak próbálok majd olyat adni neki ami egészséges és viszünk bele azért mértéket.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Edit!
Remélem, még olvasod azért...
Szóval az én véleményem az, hogy itt senki nem volt durva. Nóri sem. Azért megszokhattuk már, hogy ő nyíltan kiáll a véleménye mellett. És igaz, nekünk, akik személyesen is ismerjük, könnyebb dolgunk van abban, hogy az írásai mellé "odalátjuk" a fizimiskáját is, a stílusával együtt. Így aztán abszolut nem lehet ráfogni, hogy bántó vagy sértő lenne. Egyszerűen csak határozott.
Kérlek, emiatt ne vond ki magad a forgalomból!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Edit!!!!!!!!! Ne csináld! Nagyon hiányoznál, ha "kivonnád magad a forgalomból"!Kép
Tény, hogy Nóri kicsit durván kiemelte a háztartásikekszet, de biztos, hogy ezzel nem akart megbántani, csak ilyen a stílusa és leírta, hogy Ő mit hogyan csinálna...
zuzmooo
 
 


Vicky:
igazán nem kötözködésnek szánom (én is rettentő édesszájú vagyok, látszik is a méreteimen), de az édesség hol egészséges? Mert szerintem ez a két fogalom nem működik egymás mellett. Épp töröm a fejem, de nem rémlik ilyen a boltok polcain. Én inkább igyekszem majd úgy nevelni Lilit, hogy az "édesség" vagyis inkább "csemege", "nassolni való" az a gyümölcs legyen. :) (Oszt majd meglátjuk, hogy fog sikerülni, mikor anyósom olyan finomakat süt.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Na jó, hagyjuk a hozzátáplálást akkorra, amikor már mindenki etet. Egyébként ez is olyan mint sok minden a gyerekekkel kapcsolatban. Nincs egyetértés a szakmában sem, szerintem nem fogjuk pont mi megváltani a világot.

nóri: Azt mondta a védőnő, hogy fermentálják a málnát. Nem tudom ez pontosan mit jelent.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Zuzmooo, nem vagy egyedül, nekem is zsong a fejem a sok információtól.
Védőnő szerint már 3 hónaposan el kellett volna kezdenem a hozzátápit, doki szerint 4 hónapos kortól. Én még nagyon nem szeretném, és húzom, ameddig tudom...ennek egyetlen oka van, kicsit sem érzem erre felkészültnek a gyerekem. Teljesen kielégíti a tápszer, mint írtam, csak 4szer eszik, és akkor is kevesebbet mint kellene, és mégis jól hízik.És semennyire sem érdekli, amikor mi eszünk. Nem nézi, nem nyúl a kaja után. A kakilása sem indokolja, minden nap van, és nem szenved. Jól alszik, nem éhes.
DE! nagyon örülök, hogy mindenki leírja a tapasztalatait, Nóri és Ildi írásait szorgalmasan másolom ki és mentem el. Talán annyiban vagyok biztos, hogy zöldésggel szeretnék kezdeni, és csak nagyon vészesetben üvegeset adni.

Kép

Kép
koviki
 
 


Szerintem se nem volt senki sem durva, Edit légyszi ne vond ki magad a fórumforgalomból.
Én kifejezetten örülök hogy pl. Nóri és Ildi leírják a tapasztalataikat, mert hiába második gyerekem van, az első akkora már, hogy rég elfelejtettem mindent. Csak az rémlik hogy a krumpli volt az első főzelék amit kapott. Senki nem mondta azt hogy így vagy úgy kell csinálni, mindenki hozzátette a maga véleményéhez, hogy SZERINTEM. És ez így is van jól. Szerintem. :roll:

Nóri, emberem 67-es, én 74-es vagyok. Majdnem ugyanaz. A tesóm meg 66-os, ugyanaz a korkülönbség tesók között, mint a férjedéknél. (Bocsi, számmisztikamánijás vagyok :lol: )

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


kakti: Csak arra gondoltam, hogy mondjuk ízesített túró gyümölccsel és nem gumicukor. Vagy inkább több százalékos csoki, mint a tej. De mondom, én nem szeretnék bort inni és vizet prédikálni. Olyan mint mikor valaki szerencsés alkat és a mi fajtánknak mondja hogy diétázzon, miközben ő meg tolja be a sütit. Érted mire gondolok?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


A fermentáció egy kémiai folyamat, ahol valamilyen szerves anyagot egy enzim hatásának teszünk ki. Más néven erjesztés. Erjesztéssel állítjuk elő a sört, a bort vagy az antibiotikumokat, például penicilin. A savanyított káposzta és a kovászos uborka szintén erjesztéssel áll elő.

Az iparban a fermentálás szót használják teák, kávék, dohányok füllesztési eljárására.

A fermentáció folyamatával állítják elő a biogázokat is, amit erőművekben villamos energia termelésre használnak. Vannak kezdeményezések a gázhálózatokba ("Zöld gáz") és a járművekben való használat bevezetésére.

A dohánygyártásban a fermentálás szót nem csak az erjesztésre hanem az egész dohánygyártási folyamatra használják.
(Wikipedia)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


kakti: És akkor ez mit jelenthet a málnánál?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Viki, ha jól értettem, amit olvastam (meg az eddigi ismereteim alapján), azért csinálják, hogy intenzívebb legyen az íze. A teákat is ezért erjesztik elvileg... De sógorom ebből írta a doktoriját, és mivel kíváncsi vagyok, meg fogom hétvégén kérdezni tőle ;)

Kép


Ági
agic83
 
 


VB-t csak én nézem lelkesen, vagy van más foci-őrült rajtam kívül is??? :oops:

Kép


Ági
agic83
 
 


Kakti, elképzeltem ahogy a savanyúkáposzta és a koviubi "előáll". :lol:

Nóri, megkaptad a tegnapelőtti vagy mikori privimet? :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?