Új privát üzeneted érkezett!

Bea, pont ezért nem meséltem már el, hogy ráb*sztam az ajtót ma reggel a Zapára, és elhúztam a gyerekkel sétálni, mert mindig csak panaszkodok róla (vagyis most már de :? ). Azóta duzzogtam.
viszont este meg reggel egész ehető kekszeket ettünk, szóval vmit vmiért

boruska

Halihó Csajszikáim!

Hát hihetetlen egy időjárás van erre felénk. Reggel jó idő volt csak felhős. Dél körül szakadt az eső, de olyan durván, hogy nagyon :roll: (ezt jól megaszontam :lol: ) Most meg verőfényes napsütés.

Szegény drágám nagyon kivan. Tuti a foga mert már fehéredik alul az ínye. Ha kenek neki a Dologelből akkor egy kicsit jobb, de csak ideig óráig. A homeos bogyes is csak rövid ideig hat. Kokonya Móni. Egyéb bogyó fogzásra? (Esetleg olyan amit Magyarországon is lehet kapni, mert az Osanit az ugye nincs)
Nóri! Megtennéd, hogy leírod nekem azt ahonnan lehet rendelni Osanitot, mert sehol sem találok.

Nagyon szép a Mirc :lol:

bellerreni
Eger

Azt akartam kérdezni - csak megint a szita agyam :? - hogy szerintetek lesz valami baja Zsubikámnak, ha a 4 hónaptól adható teával nem várom meg a 4 hónapot? :roll:

bellerreni
Eger

Reni!
Milyen tea?
Igy tudatlanul en azt valaszolom, hogy nem lesz baja, legalabbis nem hinnem, hogy ezen a kozel ket heten sok minden mulna. Legalabbis en nem vettem eszre, hogy Erik olyan egetrengetoen sokkal masabb lett volna ket hete, mint most negy honaposan.

Katica!
Mar korabban akartam reagalni, csak elmaradt. Tenyleg sok 18-i babank van, aznap domping volt. Igaz, hogy en nem veletlenul csatlakoztam be kozetek, merthogy inditott voltam.
Vendég

Tekintettel arra, hogy a kimaradt 30 oldalt nem tudtam visszaolvasni: egy kis osszefoglalot kaphatok arrol, hogy melyik babank hogyan all? Van-e mar fogasunk, ki forog es ki nem, hova, hogyan, stb? Es ki meg csak tejes, ki vegyes tuzelesu?

Hozzataplalas: halvany lila gozom nincs, hogy mikor kezdem. Ugyanis Eriken azt latom, hogy meg egyaltalan nem all keszen. Mindent szopni akar ami csak az arca ele kerul, szerintem nem is tudna kanalbol enni meg, azt is tuti szopogatna, vagy kitolna a nyelvevel. Nem is erdeklodik meg a mi eveszetunk irant, Kristof is csak 5 honaposan kezdte sasolni, hogy mi mit is csinalunk.
Szoval nekem meg van idom.
Vendég

Ma már az új oktatóval voltam vezetni és nagyon jó volt. Ég és föld a két pali. Teljesen alkalmazkodó és azt mondta nem vagyok reménytelen eset. Már ma ki akart vinni forgalomba, csak még hivatalosan nem vagyok a tanítványa. Hétfőn elintézem az áthelyezést. Köszi azoknak akik megerősítettek abban hogy váltsak oktatót.

Barbus náthás egy kicsit. Éjszaka óránként kelt, reggel szívni kellett az orrát. És egész nap hisztizik, Tamás alig bírta fél óra alvásra rávenni.
vicky79
Budapest III. kerület

Sátrat szeretnénk venni, amiben le tudom tenni Benőt szunyálni pl a strandon vagy megszoptatni bárhol. Ezeket néztem ki:

Ez azért tetszik, mert UV szűrős, kicsi és van matraca, de nem vagyok benne biztos, hogy a 70cm magasság elég ahhoz, hogy beüljek Benivel szopizni.
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8 ... 17135195/#

Ez nagyobb, akár egy felnőtt is alhat benne és az ára is baráti:
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8 ... 68096777/#

Ebbe lehet a legkényelmesebben beülni, de nincs szúnyoghálója
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8 ... 67781460/#

Vélemények? esetleg tapasztalatok (akár más sátorral)?
zuzmooo

Zsuzsa, az első akkor jó, ha mondjuk fekve is tudtok szopizni.
Nem tudom hogy strandon mennyire fontos a szúnyogháló, én nem nagyon szoktam legyekkel találkozni, szóval eszerint akár a harmadik is lehet nyerő. Ha azt választod, még mindig vihetsz egy darab függönyt és a nyílás elé lógathatod, vagy varr(at)hatsz gumit a szélébe és rá lehet húzni. Gondolom én, persze nem biztos hogy jól.
A második 10 cm-el magasabb csak mint az első, nem tudom.
Most jól kisegítettelek, ugye? :oops:

Ildi! Nekem borsófagyasztásos tanács kéne. Anyós hozott, de azt mondja úgy fagyasszam le, hogy előtte megrottyantom forró vízben. Szerinted is így csináljam? És egyáltalán milyen adagot fagyasszak?
Meggyet is érdemes? Az anyukáméknál lesz majd.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zuzmoo! A Hervisben most lehet kapni 1990 Ft-ért szélfogó sátrat. Bár nekem Lidlis van, de úgy láttam, hogy az is olyan, mint az enyém, hogy felhúzható az eleje és simán diszkréten tudsz szopiztatni. Igaz szúnyogháló nincs hozzá, de nekem nagyon megteszi anélkül is. Főleg ennyi pénzért :lol:

Viki! Hajrá új oktató :lol: :wink:

Bea! Nekem Kornél kinézi a szánkból a kaját és elkezd ömleni a nyála, ha eszünk. A homeos bogyót kanálból adom és olyan ügyesen beveszi, hogy nálunk tuti nem lesz gond az evéssel, de én még nem akarom kezdeni. Sőt tegnap a kezébe adtam a kanalat és olyan édesen ette a kanalat, sőt kivette és utána betalált a szájába is :lol: Lassan már egyedül eszik. :oops: :P A tea az pedig a Hipp-es vagy a Milupás por tea. Tudjátok amit granulátumból kell keverni. 4 hónapos kortól már van és a nagy melegben hátha szívesebben megissza, mint a vizet :roll:

Eszter, Edit, Lara és a többi elveszett. Merre vagytok? Lara már nagyon nagyon régen jelentkezett.

Na joccakát

bellerreni
Eger

http://www.hervis.hu/rsync_hervis_hu/fl ... te%206.pdf Erre gondoltam, csak ez pont nem a felhúzhatós elejű, de itt Egerben van olyan is úgyhogy tuti ott is van.

Na pusszpá

bellerreni
Eger

Zsuzsa: mi ma vettünk egyet a hármas fajtából. Az első olyan kicsi, hogy a kölök elfér benne, meg Te is, magzati pózban :oops: A matraca gyakorlatilag egy hálózsák, szerintem tök meleg.

Ha már ott jártunk, megajándékoztam magam egy fürdőrucival, kb. 4 e Ft volt, a mostani külsőm ennyit érdemel. Amúgy a tavaly óta megnövekedett melleimet kiválóan tartja, úgyhogy jó bolt volt.

Ma voltunk babaúszáson :D Ismerősöket kísértünk és mi is bemerészkedtünk. Csöpp nagyon bátor volt, semmi sírás nem volt. Apjának voltak ugyan kétségei, tényleg lehúzzuk-e szegényt a víz alá, de nagyon ügyesen viselkedett, nem nyelt félre, nem ijedt meg. Büszke voltam 8)

Forgással mi még sehogy nem állunk. Viszont pár napja kiköveteli, hogy az oldalán altassuk, mert háton nem hajlandó elaludni. Furi, mert két hónapig szó nélkül aludt úgy, nem tudom, most mi ütött bele.

Kép
juci-77

Apropo babaúszás. Van két kiscsávó, akik szintén február 3-án születtek, mint Milán. És kábé fele akkorák. :roll: Na jó, háromnegyed. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én babaúszáson megkérdeztem a mellettem lévő apukát, hogy mennyi idős a gyerkőce. Kicsit volt csak kisebb Hannánál. A válasz: 7 hónapos :shock: Jó húsban van a lánykám :lol:

Kép
juci-77

Juci, és akkor fogtok járni rendszeresen hogy így tetszett Hannának?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt!

Képzeljétek, tegnap vacsizni voltunk a barátainkkal. Olyan helyre mentünk, ahol a fiúk tudták nézni a meccset. Volt egy olyan akció, hogy aki jól tippeli meg a meccs eredményét, annak ingyen volt a vacsija, vagyis a főétel. A barátnőmmel eltaláltuk, teljesen véletlenül, gondolhatjátok mennyi meccset nézünk. :) A fiúk csak néztek, mert ők persze nem. Most hallgathatják ezt egy darabig.
A kicsi viszont "megbosszulta", hogy a nagyira hagytuk, mert reggel 5-kor kelt, pedig 7-8 között szokott. Most aludt vissza.

Ági

KépKép
agci

Reni!

Ha a granulatumos teakrol van szo, akkor az en velemenyem eleg radikalis. En akkor sem szoktatnam ra a babat, ha fizetnenek erte. Hozzateszem, hogy ez en vagyok, es van ezer masik dolog, amivel en nem vagyok hajlando foglalkozni, pedig sokan azzal kotik az ebet a karohoz (pl. en babavizet nem adok, max akkor, ha szar lenne a csapviz, banant adtam mar 6 honaposan, sot, mangot is, stb.)
De nekem a granulatumos teakkal van egy olyan nagy gondom, hogy cukor van bennuk, ha megkostolod, akkor rajossz, hogy nem is keves. Ez nalunk ubergaz lenne, mert Kristof rengeteget iszik, gyakran ejszaka is megkeresi a csobloget a parna alatt. Szerintem ha cukros cuccot inna ilyen mennyisegben, akkor tenyleg dagi lenne mar, masreszt az esti fogmosas semmit nem erne, lehet, hogy 3 evesen mar feketek lennenek a fogai. Es van egy olyan erzesem, hogyha az edes lottyhoz szokott volna hozza, akkor mast nem fogadna el.
Mivel elore nem lehet tudni, hogy mondjuk Zsubi milyen lesz, mennyit es mikor kivan inni, igy szerintem nem celszeru eleve a cukorhoz szoktatni.
Nyugi, o sem itta meg a vizet sokaig, negy hos korig fogadta el, utana nem. Azutan eleinte filteres babamosoly teat attam izesites nelkul (szerette), majd betertem egy gyogynovenyeshez es megkerdeztem, hogy x honapos gyermekemnek milyen teat javasol. Igy jutottunk a csipkebogyohoz. Izesites nelkul is finom, szereti, azota is azt kap.
Van a tenyleges forrovizes filter valtozat es van csipkebogyohus szinten filterben akar, amit nem szabad forrazni, csak hult forralt vizet szoktam raonteni es par ora alatt azik ki. Ennek aranysarga szine lesz (az elobbinek eros piros), kicsit az ize is mas, de tenyleg finom.
Nekunk ezen variaciok annyira bejottek, hogy Kristof meg most sem ker cukros teat, sot, amiota poharbol iszik (a mi segitsegunkkel), azota a vizet is szereti nagyon.
Jah, ha siman boltban veszel csipkebogyot, egyeb gyumolcsteat, akkor nagyon meg kell nezni, mert sok valojaban izesitett feketetea. Az nem mehet babanak.
De van hibiszkusos-csipkebogyos valtozat is, olyat is szoktam venni.
De persze te dontsd el, ha neked a granulatom szimpibb, akkor azt valaszd.
Vendég

Uhh Bea,mennyire egyet kell értsek Veled! Kitekerném a nyakát annak,aki azt a rohadt egérszar teát kitalálta! Annyi cumisüvegből "deezcsakbabateát" szlopáló, rohadó fogú gyereket ismerek. Meg a Kubus gyerekek! Mégis minek inni?? Egy szoptatott babának nem kell!! Ha tápos, vagy kajál az más. Akkor jó ha kap mellé kb 0,5-1dl VIZET! Nem mást és nem többet! A csipketea üresen ok! De pl én nem adtam mást, csak sportkupakos (szopókás) ásványvizet. Akkor még nem ilyen volt, hanem felhúzható volt a kupak, ezzel nem tudom h lesz. De Luc először 1-2 kortyot ivott. 1évesen, egyedül, tisztán ivott pohárból VIZET! (járni pl még nem tudott) Most napi 1liter víz körül fogy. Úgy kell könyörögni,h reggelihez ne azt igyon. (de azt iszik) és minden bnőm tanácstalanul áll,h hogy csináltam,h megissza a vizet? Hát úgy,h nem kapott mást! Reni, tudom,h nem akarsz rosszat Zsubinak, de nem az a lényeg,h igyon minden áron. Megkapja ő a napi folyadékot, zsírt tápanyagokat a tejben! Ha anyós mást mond, küldd hozzánk fejtágításra! Vagy vedd elő az embőc kinyomtatott gyerekfotóját, színezd feketére néhány fogát és kérdezd meg,h tetszik-e neki!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára norcogomorcogo 2010.06.20 08:30-kor.

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

A kórházban kaptam két mintát ebből a granulátumos "teából" (nem is értem miért hívják teának!!! :shock: :shock: ) én megittam, tényleg nagyon édes! Babának én sem adnám, még hígítva sem..
Vendég

Hahó!

Megyünk keresztelkedni!! :)

Drukkoljatok, hogy jól menjen minden! Majd igyekszem képekke jönni este v holnap!

Tea: én is megkósoltoltam, aztán mondtam, hogy jóccakát - én magamnak sem teszek semmibe cukrot, és a fiam is mindent megiszik, vizet, teát, és azt a moslékízű tápot, szóval nem finnyás :)

boruska

csuppancs: Nekem mondjuk a sóskára mondta a védőnő, de szerintem a többit is lehet így: jégkockatartóban kis kockákban lefagyasztani. Szerintem jó ötlet.

reni: Ez nagyon jó ár a sátorért, nekem is kéne vennem egyet. Lehet hogy délután elnézek a hervisbe. Ha látok vegyek neked és elküldöm postán? Párom nézte ezeket a granulátumos teákat és tényleg tele van cukorral. Én inkább mecsek babyt főznék vagy vizet adnék a gyereknek. Barbust meg szoktatom le a gyümölcsléről. Egyébként Barbusnak is kiskanállal adtuk a gyógyszereket az elejétől kezdve, mégis meg kellett tanulnia hogy kell használni a kanalat. De már egyre szebben eszik, már nem kell pelusra vetkőztetnem ha nem akarok mindent kimosni róla. Lara nekem is eszembe jutott tegnap, nézegettem a pocakos képeket tegnap.

bea: Erről a teáról nekem is ez a véleményem, már a gyümölcslénk is olyan hígításban van, hogy inkább csak színe van. Remélem Barbus lejön a szerről. :)
vicky79
Budapest III. kerület

boruska: Drukk hogy minden jól menjen.
vicky79
Budapest III. kerület

Má mé ne menne jól, Berci egy tündérbogár!!! :D :D

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Hello!
Én sem adok Eszternek instant teát, kamillavirágot forrázok le neki (szerencsére már megissza cukor nélkül is), esetleg kicsi, enyhe limonádét kap még.(nagyon ízlik neki)

Boruska, tuti rendben lesz minden...

Nekünk egy snassz napozósátrunk van, ott szopizunk, és villogok a fürdőrucimban... Lehet h meg fogtok verni, de én ott tartok, ahol terhesség előtt: arra kell figyelnem, ne legyek 50 kg alatt... :oops: Az izmaimmal viszont gondok cvannak, konkrétan szinte nem is léteznek... :evil: Ezért babával tornázni fogunk, így hamarosan ismét formába lendülök... :D Csíkjaim vannak, no de annyi baj legyen, az is elhalványul majd... :) Éljen a nyár, a bikiniszezon... Csak sütne már a nap.:)
Vendég

Köszönöm a sátras válaszokat. Azért gondoltam, hogy jó lenne, ha lenne szúnyoghálós "ajtaja", mert ha mi megyünk valahova, az általában a Tisza part. Kép
zuzmooo

köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket és mi is boldog névnapot kívánunk pammut -Bori Leventéjének.
Szintén gratulálunk a sok hófordulósnak és azoknak is akik időközben átfordultak :)
Kép

Beköltözött hozzánk egy újabb családtag Tüdő Gyuszika :( Annyi a jó a rosszban, hogy nem vírusos eredetű, így nem kell naponta többször szúrni, hanem elég a már elkezdett antibiotikum és kell mellé hörgőtágítót belélegeztetni, illetve ambobenevel inhalálni, hogy kijöjjön a váladék.

Van valakinek Babyhaler készüléke? Nem tudjátok hol lehet szerezni hozzá szájmaszkot? Kaptunk egyet kölcsön, de ahhoz sajnos nincs, így házi megoldást alkalmaztunk, de hát nem valami faszás

Megnéztem az előtte-utána képeket az albumban, lányok, nincs miért szégyenkezni. Tegnap én is próbáltam megeleveníteni az 5 évvel ezelőtti képet, hát tényleg majdnem sírógörcsöt kaptam... Felteszem én is.
stephie

Szeretném véleményeteket kikérni!
Szerintetek jó ez a mei-tai?
Sajna Szerbiában nem sok helyen árulják!
Véleményetekre lennék kíváncsi,internetes rendelés!
Az ár kb.7300ft postaköltséggel együtt!
Kép

Köszi

Kép
Kép
szintus

Anita!

Úgy sajnálom! Szegény Levi, annyi rossz érte már azt a kis Csöppet! :cry: Jobbulást!!!!

(szájmaszk: nem tudom, de én úgy csinálnám, hogy gyógyszertári arcmaszkot kivágnám a cső helyén és azt tenném az arcára, jobb ötletem sajna nincs...)

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Szintus!

Párnás a vállánál az izé? Mert ha nem, eléggé vágni fogja. De ha nem sok Neked árban, Gremese bizti postázná Neked Szerbiába is... (vagy nem :lol: )

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Hello Csajok!
Megvolt a keresztelő. Amilyen szépen viselkedett tegnap Milán a névadón, olyan hisztis volt ma a templomban. Szerintem tetszett neki ahogy visszhangzott a bömbölése. :lol: De a pap nem zavartatta magát, mondta tőle a mondandóját. Jópofa volt, mert három kézen ment keresztül a gyerek. Sógornőmnél volt amikor a keresztszülőnél kellett, aztán amikor sírt, visszajött hozzám emberem kezén keresztül. :lol: Teszek majd fel képet, de kuncsorognom kell tesómtól, mert drága érett nagyfiam összesen kettőt készített. (Azon is szinte csak Milán feje búbja látszik.)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

A keresztelők remélem rendben lezajlanak/lezajlottak. Majd küldjetek képeket! :P

Anita! Nagyon sajnálom, hogy Levi beteg, kívánom, hogy mihamarabb gyógyuljon meg! Babyhalerrel kapcsolatban nem tudok segíteni, sajnos!

Vicky! Örülök, hogy beválik a másik oktató!

Sátrakkal kapcsolatban én is most néztem szét. A Praktikerben láttam
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/strand_storszlfog_anglet/?id=198244,
a Sparban pedig 1990 Ft-ért van most akcióban. Nekem még ez is megfelelne. Holnap meg is nézem. hogy kapok-e.

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!
Nekünk még két hónap van a keresztelőig,most kezdtük el szervezni.

Tegnap leánybúcsúban voltam...hááááááát én még egy darabig tutti sehova nem megyek gyerek nélkül,annyira hiányzott,egyáltalán nem tudtam kikapcsolódni,bár nem is akartam annyira,csak azért mentem el,mert a menyasszony szervezte az én tavalyi csajbulimat és ugye így illik. :oops: Igaz nem is voltam ott végig,csak a közepén este 10-kor csatlakoztam,aztán már fél 2-kor húztam is haza.Annyira idegennek,kívülállónak éreztem magam,hiába már rég voltam bármilyen szórakozóhelyen,de nem is vágyom.Zsombi egy tündér volt este fél kilenckor letettem aludni és "reggel"10-kor kelt fel,hajnalban volt egy szopi álmában!Na még ilyet sem csinált sose!Aludni persze nem tudtam,mert nem itthon aludtunk,hanem egy barátnőméknél és az ő 2 éves fia már nem volt ennyire toleráns,már reggel 6-kor ébresztőt fújt! :twisted: :twisted: :twisted: Én szeretem a gyerekeket,de ilyen kómásan sok mindenre gondol az ember,üvöltő,romboló, két éves közelében.... :oops: :oops: :oops:

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Gyors gyógyulást kívánok Leventének!

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Csilla a bömbölő gyerek a keresztelőn nem olyan vészes. Tavaly kereszteltük az unokahugaimat, akkor voltak 2 évesek. Mikor a pap kérdezte, hogy "Ellene mondotok-e a sátánnak?", az ölemben ülő Panni kapásból rávágta, hogy "Nem!". :oops: Akkoriban mindenre ez volt a válaszuk :D
zuzmooo

Zsuzsa, ez jó lehetett. :lol:
Milánnal az volt a gond, hogy álmos volt. Ha ő álmos, akkor autó, babakocsi, vagy cici. Namármost a templomban nem gondoltam megszoptatni, cumi meg itthon maradt és ugyan nem nagyon szereti, de hátha megoldás lett volna.
Mindegy, legalább lesz a nyanyáknak min csámcsognia. :lol:
Amúgy a fél falu megjegyezte, hogy tiszta apja. Meg is jegyeztem, örülök hogy egyetértenek abban, nem kell DNS vizsgálatot csináltatnunk. :twisted:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Már én is nagyon várom Bende keresztelőjét. A sógornőm mint leendő keresztanya szervezi, de el kellett halasztani, mert anyáék csak most jöttek haza egy három hetes gyaloglásból.
zuzmooo

Hello Lányok!
Hazajöttünk, visszaolvastam, reagálok, megyek hajat mosni és vasalni, mert tele van a lakás vasalnivalóval.

Nóri:
Sorry! Javítottam a képfeliratot (és hozzá is szóltam).

Nóri+Zsizell+Stephie:
duguljatok el "kövérek" :lol: :lol: :lol: És ne akarjátok, hogy feltegyek olyan képet, mint ami Borinál is készült (és én nem vette, le egyiket sem :twisted: ).

Zuzmoo:
a baby sátor gyerekeknek van! :) - de már más is írta. Az utolsó fajta van Norcogónak is, és én is olyat kapok szülinapomra! :)

Csilla:
a borsót fagyasztás előtt blansírozni ajánlott (vagyis kb. 5 mp-re forró vízbe tenni)

Granulátumos teákról:
Bának igaza van! Tele van cukorral! Tudni érdemes, hogy az élelmiszerek összetevőinek felsorolásánál általában mennyiség szerint vannak felsorolva a tételek. Amiből a legtöbb van benne, az van legelöl. Ezekben a cukor a legelső tétel!

Ha lesz energiám, ma frissítem a blogot a pénteki babauszival és képekkel, videoval.

Lili az utóbbi napokban rettentő nyűgös, nyálas és rágja az ujját. Most oldódik neki a chamomilla - remélem, segít majd.

Ja! Kérdés! Mellgyuszira mit csináltatok? Mert rettentően fáj a cicim, de esélytelen, hogy abból ne szoptassak, mert Lili éhen hal! Meggymagpárnás melegítést meg garmastant gondoltam. Más ötlet?
És persze tündérkém akkorát harapott ma az amúgy is fájó bimbi hegyébe, hogy felsikítottam - mire ő felsírt. Jók voltunk együtt, de hamar megnyugodott.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó estét!

Na, a keresztelő meg a családi buli rendben lezajlott, Berci nagyon nagyon jó viselkedett, a tempomban alig nyikkant, a 3 másik gyerek, akivel együtt keresztelték, hozzá képest végigsírták.
A pap ismer, és tök jó fej volt, vicceskedett a Bercinek, az meg röhögött :)

Utána nagy 15 fős banzáj volt anyuáknál, kaptunk egy csomó ajándékot, nagy részét a lurkó nem tudja értékelni, de a keresztapjától, az öcsémtől kapott olyan kakti fél műanyag karikákat (már előre ladtam a rendelést). Imádja!!! Mindenhova felógatom, kapál utána, megfogja, megrágja, tök jó!

A vendégségben tök nyugis volt, viselte a nyúzást, aztán amiko nyűgösködni kezdett, letettm aludni, és aludt vagy 2 órát.

6 körül jöttünk haza, azóta itt játszik, most kezd sztem egy kicsit elege lenni a napból, de ez már így is nagyon szép teljesítmény tőle mára

Amúgy a kacsás játszószőnyeget végül is kímélő programon színfogó kendővel kimostam, semmi baja nem lett, azt is kidekoráltam a karikákkal.

Most a férjem épp dolgozik, úgyhogy nem rakhatok fel képet semmiről, mert fogalnám vele a sávszélességet... Majd később

Megyek, csinálok neki almát, hátha az felvidítja :)

boruska

csuppancs, boruska: Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő. Várjuk a képeket.

stephie: Sajnálom a tüdőgyuszit. Mielőbbi jobbulást.

Koszmóval küszködők/tek: a sógornőméknél is előjött. Vettek Babe-s sampont. Ti hogy használtátok? Hányszor egy héten? Ti hogy oldottátok meg hogy egy kicsit a baba fején maradjon.

Ma kipróbáltuk az orszívó-porszívót. Hát jó sok takony kijött. Holnap megyünk 5 hónapos státuszra, akkor megnézetem a dokinővel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.06.20 19:13-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Nah csajok! Köszike a teás hozzászólásokat. Akkor tutkó én sem veszek neki olyan izét. És a csipkebogyeszt mikortól lehet adni? Esetleg már most is?

A sátrat én a múltkor a Lidl-ben vettem, nekem nagyon megfelel. Arra amire kell tökéletesen megteszi és egyébként bazi nagy :lol: Anyuéknál felállítottuk a múltkor és Zsolti, az öcsikém, Zsubesz meg én is elfértünk benne :lol:

Nekünk július 18-án lesz a keresztelő. Már megvan a kis rucika, de nem mutatom meg, mert nektek nem fog tetszeni :roll: Végülis nem az lett amit mutattam. Majd utána teszek fel képet.

Na menek, mert pancsitime

További szép estét

bellerreni
Eger

vicky:
babét eleinte két-háromszor egy héten, azóta egyszer. És én azzal kezdem - épp ma is használtuk. Először benedvesítem a fejét, jól besamponozom, aztán amíg átmosdatom, addig rajta marad. Legvégén leöblítem, és ennyi.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Köszi, átadom a sógornőmnek.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti!

Mellgyulladásra: fejés, szopi után (abból is szoptass, hamarabb múlik a csomó, még ha fáj is, a babónak semmi baja nem lesz), masszírozás, hideg-meleg váltott zuhany (ez csak ha jól esik).nekem segÍtett, 2 nap alatt elmúlt,pedig nagyon lázas voltam, nagyon-nagyon fájt, tejem is alig volt...

Nekünk augusztusban lesz a keresztelő, a kettőnké együtt :) Nagyon várom már...
Vendég

Kakti: mindenképp szoptass a gyulladt mellből, sőt mindig azzal kellene kezdeni + melegítés, masszírozás. Én semmilyen kenceficét nem használtam rá, így is elmúlt pár nap alatt. Ha belázasodsz, vegyél be egy algopyrint, ha több napig lázas vagy, antibigyó is kellhet.
zuzmooo

Viki, mi már sokszor használtuk az orrszívót (sajnos most is kell) és tényleg meglepő mennyi trutyit kiszív. Szegény Benő már ott tart, hogy akkor elsírja magát, ha meglátja a kezemben a porszívó csövét pedig még be sem kapcsoltam :(
zuzmooo

orrszívó: Bercikó is elég szörcsögős, néha mi is kiszívjuk, de míg néha valóban sok a takony, néha csak vaklárma, és csak egy feleslegesen icipicit összekoszolt üvegcső az eredmény

Berci próbálgatja a hasról hátra fordulást, azt a trükköt, amit a talin is csinált: magasra tolja fel a felsőtestét hason, és lényegében ldől az egyik irányba. egyébként ez mindenkinél így van? vagy más babák más technikát alkalmaznak?

boruska

Lányok, én mindig irtóztam ettől az orrszívó-porszívózástól, de a saját szememmel láttam, hogy egy barátnőm 1,5 éves kislánya viszi az anyjának hogy szívja ki az orrát, mert nem kap levegőt..csak lestem :shock: :shock:

Az előbb a párom akkorát kiabált miközben a vb-ét nézte, hogy Bazsu felébredt! :twisted:
Először majdnem kivettem a kiságyból, de aztán eszembe jutott Erika popsi ütögetős altató módszere (amin bevallom a tali óta sokszor mosolyogtam, arra gondoltam, hogy mi lesz ha felnő és csak így fog tudni elaludni :lol: :lol: ) és bevált!! Na de mire ezt leírtam már megint ébred :( most mondtam apának, hogy ő jön!

Kakti, én is csak azt tudom mondani, amit már a többiek is írtak. Minden szopi után fejd ki, ha csomót is érzel, zuhany közben meleg víz alatt masszírozd. Nekem írtak fel antibiotikumot, de szerencsére két nap alatt így jobb lett és nem kellett bevennem.

Na közben a többit elfelejtettem és már új oldalon vagyunk. :roll:
Vendég

Vicky: Daninál is volt egy kis koszmó, fürdés előtt szaliciles alkohollal bekentem, majd fürdés után kifésültem, és másnapra már nyoma sem volt, és azóta sem jött elő. ha véletlenül nem jönne be a babé..

Kép

Kép
koviki

Nóri, anyukád hogy van? Voltatok kivizsgáláson?
zuzmooo

Funky!
A porszivos orszivozas tenyleg kinzasnak nez ki, de valojaban nem az.
Tobb dologgal is magyarazhatom:
-Eriknek eddig par napon at volt ra szuksege. Mivel ot meg nem kellett lefogni a folyamathoz, igy konkretan eszre sem vette szinte, nem ellenkezett, egy hangja nem volt, utana vigyorgott. Ha fajna, akkor neki is fajna.
-Kristof sem sirt picikent, akkor kezdte megutalni, amikor mar izgett-mozgott es le kellett fogni hozza. Nah, akkor orditott kozben, mint akit nyuznak. Viszont 1 masodperccel kesobb mar nem sirt. Ne mondja nekem senki, hogy a fajdalom ilyen hamar elmulik. Mert nem.
Egyertelmuen a lefogas miatt sirt.
-Amiota erdekli a dolog, azota o is beleul az olembe es maganak csinalja. Neha nem jol, mert mondjuk perceken at szivna az egyik orrlyukat, de a masikat nem. Ilyenkor segitek. Ha lefogom, akkor meg mindig ordit. Ha maganak csinalja, akkor nem sir.
Vicces volt, amikor anyaeknal takaritotta az orrat maganak, ott volt a keresztlanyom es o is sorba allt. Veszekedtek a gyerekek azon, hogy eppen kinek az orrat kell szivni. :lol: :lol: Inkabb tunt elvezetes dolognak, mint kinzasnak.
-Annyi taknyot kiszivott mar ez a szerkezet a fiambol, hogyha az a sok bent maradt volna, akkor mar nemtom mennyi arcureggyulan lennenk tul. A ferjemnek szinte megszamlalhatatlan alkalommal szurtak fel emiatt. En ezt inkabb elkerulnem, ha lehet.
Sokat Kristof nem volt beteg, nem azert volt taknyos, hanem minden erosebb fogzasnal nathas.

Boruska!
A hasrol hatra fordulas jo kerdes. En mar nem is emlekszem, hogyan csinalta Kristof, de ugy remlik, hogy o a fejet dobta eloszor. MOnjuk tekintve, hogy nagy feje van, igy ez logikus lepesnek tunik. :lol: :lol:
Ez a mozzanat volt az, amit nem volt idom megfigyelni, mert ezt szinte egybol kovette a teljes korbeforgas es a kuszas (eloszor hatra). Szoval ezert ilyen kopottak az emlekeim.
Erik meg nem szandekozik igy fordulni, egyenlore o elvezi a hatrol hasra fordulast. Tetszik neki, teljesen ivben kinyomja magat hason es nezelodik, sot, ma a nagy nezelodesbe bele is aludt. ILyenre meg talan sohasem volt pelda, hogy o egyedul aludjon el hason, mindig en altatom es ugy rakom hasra, mert korabban csak verte magat es sirt, ha hasra forditottam eberen. Persze igy, hogy mar o csinalja, igy sokkal erdekesebb. De nem latom rajta a szandekot, hogy vissza is szeretne fordulni.
Eleve o meg csak jobbra fordul hasra, a balra fordulast ma kezdte el gyakorolni, de megakadt feluton.
Vendég

A mellgyulában én vagyok a király :shock: :lol: Amit eddig írtak az mind igaz, én még annyit tennék hozzá, hogy próbáld meg úgy szopiztatni, hogy az álla a csomó felé mutasson. És fejés maszírozás fejés maszírozás fejés. És csak meleg zuhany, mert a hideg zuhanytól elapad a tejed. Hideget - kizárólag csak ha jól esik és kevés ideig - csak és kizárólag szoptatás után tegyél rá. De ha nem vagy lázas akkor nem is kell.

Betegeskedőknek jobbulást és naaaaagy nagy virtuális ölelés és buksisimi.

Nekünk is a szaliciles izé vált be.

A popsiütögetős módszert én is alkalmazom már nagyon régóta. Nekünk is bejött :wink:

Na joccakát

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?