Új privát üzeneted érkezett!

közben találtam egy ilyet (ezt mindjárt elküldöm a közös e-mailre, hátha a későbbiekben is szüksége lesz rá valakinek :D )



A BABA ÖLTÖZTETÉSE

Az ember azt hinné, hogy csak télen macera a baba öltöztetése, de azért nyáron, melegben is meg kell gondolni, milyen és mennyi ruhát adjunk rá. Jómagam a kevésbé aggódós anyukák közé tartozom ezen a téren: a szomszéd gyerekei még sapkában szaladgáltak, amikor az enyémek már sortban, pólóban

Az újszülötteknél 6 hetes korig a hőháztartás nem működik még normálisan, ezért 1 réteggel adjunk többet rájuk, mint egy felnőttre, már csak azért is, mert ők nem mozognak. Tehát 20-25 fok között legyen rajtuk body és hosszúujjú pamut rugdalózó, 25-30 fok között elég már csak a rugdalózó, afelett pedig egy szál body is elég. Többnapos nagy kánikula esetén, amikor a lakás is bemelegszik, a 6 hétnél fiatalabbak is lehetnek már egy szál pelenkában, takaróként pedig egy pamut pelust használjunk. 20 fokos hőmérséklet felett kerüljük a plüss ruhadarabokat és a műszálas ruhákat. 30 fok felett nem szükséges a zokni sem.

Sétához, babakocsiban, 20 fok felett nem kell vastag takaró, bőven megteszi egy 1 rétegű panel, nagy melegben egy pamut pelus.

6 hetes kor után már lehetünk valamivel engedékenyebbek is és nyugodtan hagyatkozhatunk a saját hőérzetünkre: 25 fokig lehet két réteget adni a kicsire, 7-8 hónapos kor után, amikor már többet mozog, 20 fok felett is elég csak 1 réteget ráadni.

Az 1 éves korhoz közeledve át lehet térni a kisgyermekekre jellemző öltöztetésre: 25 fok felett előkerülhet a sort és a póló, nagy kánikulában pedig nyugodtan szaladgálhat pelenka nélkül 1 szál pólóban is a kisgyermek.


Kell-e sapka?
Tűző napon érdemes a kicsire sapkát adni a napszúrás elkerülése végett. Ha sokat sétálunk, akkor jó szolgálatot tehet a babakocsira szerelhető napernyő is, amit abba az irányba fordíthatunk, amerre a nap süt.

És a pelenka…
Nagy melegben jó eséllyel kap pelenkakiütést a kicsi, ezért ilyenkor érdemes néha pelenka nélkül is útjára engedni, vagy 1-1 alkalommal textilpelust használni, hogy szellőzzön a bőre.

Az alapszabály az, hogy mindig egy réteggel többet adjál rá, mint ami rajtad van, mert ő szinte mozdulatlanul van a babakocsiban. 20 fok felett nem kell túlbonyolítani, mehet a nadrág, rövid vagy hosszú ujjú body, ha légmozgás vagy eső van, akkor mellényt vagy kardigánt (dzsekit) adhatsz még fölé.
20 fok alatt pulóver/dzseki/kardigán kell, de harisnya még nem.
10 fok alatt lehet vastagabb vagy bélelt nadrágot adni, ha fúj a szél vagy esik az eső, akkor 10-15 fok között is lehet vastagabb a nadrág. Felülre őszi dzseki, kötött kardigán, bélelt kardigán vagy polár kardigán a jó.
5-10 fok között ha nem fúj a szél, elég a bélelt nadrág, de ha nyirkos az idő vagy fúj a szél, akkor lehet harisnyát adni. Télen ilyenkor kaphat téli dzsekit is, ősszel és tavasszal, a tavaszi dzseki alá még egy plusz pulóvert vagy téli pufimellényt és vastag pulóvert lehet ráadni.
5 fok alatt mehet a harisnya vagy a rugi fölé az overall és a téli dzseki.
Kicsiknek lehet kapni kevésbé vastag overallokat is, polárt vagy vékonyabban béleltet, 10 fok alatt ezt is ráadhatod.

szisszka
 
 


Kinga: én is pont ma néztem a táblit és hiányoltalak! :-)
Flórácskának jobbulást és megy a drukk!!!

Szisz:De jó, a mit bemásoltál! Szerintem nem lehet előre eldönteni, mert az oktober lehet 25 fokos és 12 is. De ha jól megnézem ez mostanra, júniusra is érvényes. Tavaly is volt olyan augusztusban hogy visszavettem a téli kabátot(könnyű télit :-D )

rabbe78
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Van 3 szuper hírem :D
1. A doki csak keddtől helyezett vissza dolgozni, úgyhogy még hétfőn pihenés!!!!

2.túrtam ma 2 nagyon szuper rugit, összesen 400 ft-ért, még a címke is rajtuk van :D

3.Andris hazajött, és mondta, hogy menjünk be Győrbe vegyünk nekem gatyót, mert látja, hogy szenvedek, és a H&M-ben vettünk 2 terhesgatyót összesen 6000,-ért, a kettőt!
Össze vissza próbálgattam már, nagyon örülök!!!!!!!!!!

Csajok, most megyek, mert nézünk valami nyaralást a neten:)

Húúú, nagyon fel vagyok dobva!!! :D :D

Puszi mindenkinek!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 

 
 

sziasztok!

Szisszka, köszi a választ uh ügyben! :) remélem, hogy nálunk is kiderül, bár én csak egyedül megyek... :S

Vikoo, köszi szépen a bókot! ari vagy nagyon! :) nem voltál végül a tesztes uh-n???

Kinga, mennek a drukkok nektek, illetve Flórának, a kishugihoz pedig szívből gratulálok! :) mi lesz a neve?

az öltöztetéshez, ha nincs még hó, és miért is lenne októberben (bízzunk benne), akkor szerintem csak melegen öltöztetném, és rádobnék egy vastagabb takarót! ha viszont marad nálunk a nov. vége, dec. elejei időpont, akkor van Beniről vékonyabb overáll, ilyen plüss kívül, belül pedig pamutos, az szerintem elég lenne, és akkor alá nem kell olyan nagyon beöltöztetni! a babakocsiban én úgy csináltam, hogy ikea-ban vásárolt takarót tettem alá, és fölé is tettem, erre a lábzsák! az egyáltalán nem volt vastag. viszont mi nem nagyon használtunk rugit! valahogy nem esett rá sosem a választás, talán a műszál tartalma miatt...

Dorka, gratula a terhesgatyihoz, na meg, hogy csak kedden mész vissza melózni! juhéjj! hová mennétek nyaralni!?

ja, és még egy infó, bár lehet, hogy tudjátok ti is, de a baba születésekor az apukák +5 nap szabit kapnak, amit a gyerkőc 2 hós koráig ki kell venniük! ennek alapfeltétele a szül. anyakönyvi kivonat, azt hiszem! :)

na jó éjt mindenkinek! szebb hétvégét! mi eléggé rohangászósra vesszük a figurát, szóval csak okosan tessék írogatni! :P

sophie27
 
 


Jó reggelt!

Mai tábla: 2010.06.19.
Kép
Kép

szisszka
 
 


http://www.suseskinder.eu/suseskindertragejacke.htm

én télen így öltöztem a kicsivel...

ez alá csak egy vastagabb frottír overállt adtam a benti cuccra.

Amire érdemes figyelni, hogy a fejükön át nagyon sok hőt vesztenek, eleinte a kis pamutsapka sztem nélkülözhetetlen. A kezük ált. elég hideg tapintású, a perifériás keringés nincs a csúcson, de nem jelenti, hogy fáznak. A tarkójuknál érezni először, ha melegük van, ott érdemes tapogatni.

Menni fog, higgyétek el. :)

Az overáll is jó, de télre érdemes a babakocsiba, ha azzal mentek bundazsákot tenni. Sőt, én az alá is szoktam plédet, hogy alulról szigeteljen. Volt aki polifoam matracot is tett a mózesbe a betét alá.

Amit még akartam mondani, mi mosható pelust használunk, ha valakit érdekel, szívesen megmutatom, mesélek róla. Eleintecsak azért használtam, mert elborzasztott a szeméthegy, amit az eldobhatóval termelünk. DE mostanában észrevettem, hogy a baba bőrének is jobb. Van, hogy veszek eldobhatót, pl. elmenéshez. De a legutóbbi tök jónak kikiáltott p.mpers teljesen kiütötte a gyerek bőrét.

Mindenkinek csak jókat.

(adatok: 6. gyerek, rózsaszín. :), várható nov 10,én 40 vagyok, afp sztem értékelhetetlen, amiatt lett amnio, de megkeresem majd)

freestyler
 
 


kórház még bizonytalan

freestyler
 
 


sziasztok

Nyusztika én még nem gratuláltam a kislányodhoz, tényleg egy tündér legalábbis kinézetre :D azt nem bánd hogy rosszcsont az ilyen gyerekek állítólag később talpraesettebbek

Ebba szóval marad kukis :) nagyon durva ez az árviz remélem minél hamarabb rendeződik a biztosítóval

Aranyoska jól jártál a szoptatós melltartóval. Kukorica hmm jól hangzik én is ennék. tyúha ez aztán a pocak te aztán nem tagadhatod le hogy várandós vagy :D

Navi köszi a vírusűzőt hatott, már sokkal jobban vagyok, bár orrdugulás még megvan de a torokfáját végre nem érzem el sem hiszem. Várunk vissza :)

Sophie nem akartam okoskodni ezzel a cukorral meg ijesztgetni sem, csak tesóm pont igy járt, már az elején nagy babája volt és jóval 4 kiló fölött született. Neki sem mutatott ki semmit a cukor viszont most két orvos is azt mondta h valószínű van cukorproblémája (állitólag sok helyen nagyon korszerűtlenül nézik a cukrot és egy vizsgálat nem is biztos mivel az csak az aktuális állapotot mutatja). Most tesóm odafigyel a kajára és szinte még nem is hizott pedig már 14 hét körül jár (előző terhességénél több mint 20 kilót szedett fel). de ez csak egy eset, a nagy baba tényleg nem feltétlenül jelent cukrot.

Dorka még én sem tudom mikor megyek 4D-re nálunk elvileg benne van a terhesgondozásban az ára. Majd rákérdezek az asszisztensnél mikor érdemes. de jó mentek nyaralni mi a terv hova mennétek? mi ezen a nyáron kihagyjuk csak mászkálni kirándulni fogunk. de én azt is szeretek nagyon nekem az is kikapcsolódás

Csillagvirág gratula a gyerekeidhez. szúnyogot ne is mondd nálunk is van bent majdnem minden éjszaka tegnap is szétcsipkedett egy. nekünk is be kéne szerezni valami irtót csak tényleg jó lenne tudni mit lehet ilyenkor veszélytelenül használni

Zsófi dehogy van dagi hasad nagyon is lehet látni. nagyon helyes a pocakod. nekem most 20 hetesen van kb ekkora hasam vagy még ekkora sem :( bár már egyre többen mondják h látni. na api felkel csináltatok most már képet hogy el tudjátok mondani a véleményéteket

Ancsa tényleg szépség ez a baba :D

Szisszka de jó volt végre egy jó éjszakád

Rabbe orrdugulásra sajna nem tudok mit mondani én is a sóoldatosat használom de mint halottnak a csók nem sokat ér :( szerintem is próbálkozz homeóssal de szép hasad van neked is

Kinga de jó hogy jöttél :D mindig arra gondolok milyen jó lenne ha együtt szülnénk :D gratula a kiscsajhoz és Flórának nagy drukk hamarosan túl lesztek rajta

Freesstyler gratula a rószaszín babához ;) lassan tényleg behozzák a lányok a fiúkat

Tegnap én is vettem pár használt rugit, bodyt jó áron olyan cukik jó elképzelni a babát bennük. hétfőn megyek védőnőhőz kedden meg a dokihoz uh-ra kérünk most színes képet is, olyan még nem volt :) már úgy várom. Már én is minden nap érzem a babát de még csak buborékos most már azt várom hogy olyan igazi rugdosódós érzés legyen :)

Kép
vayacon
 
 


Drága kis babácskáim, de legfőképpen a felső kismaszatka beindult és ma már igazán érzem ahogy a lábacskájával rugdossa a hasamat a köldökömnél jobb oldalon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Még a könnyem is kicsordul amikor csinálja! Ez utánozhatatlan érzés :D :D :D :D :D :D :D :D

Navi megjöttél :?: :?: :?: Átjöttél :?: :?: :?: :?: Légy üdvözölve!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bár benni még nem vettem, de azért nézegettem már kis rucikat nekik, de azon bosszankodom, hogy jelen pillanatban nyár lévén sehol sem láttam hosszú ujjú bodyt. Köszike mindenkinek az öltözködős tippeket illetve tanácsokat!

freestyler 6. gyerkőc :?: :?: :?: hatalmas gratula :!: :!: :!: :lol: :lol:

Vaya küldöm a gyógybogyót :arrow: :arrow: :arrow:

Szigetszentmiklós és környékiek (úgy sasolom vagyunk egy páran), nálunk az este iszonyatosan nagy vihar volt, hatalmas eső és szél! :shock: Egyedül voltam, nagyon betojtam. :( Aki itt lakik a környéken Szigethalmon Gyártelepen találtam egy üzletet ahol beváltják a Felicitas kupont, ha érdekel megírom priviben.

Pusz! Szép hétvégét!

Maccs
vörösmacska
 
 


Maccs! Ugye, milyen jó érzés? én akkor érzem legjobban, mikor ettem, vagy valami gyümi levet ittam, na rá 5 percre :)

vayacon! Én is remélem, mielőbb jön a biztosítós kárszakértő. De azóta rám hozták a frászt, mert azt mondták, hogy belvízre nem fizetnek. Na, ha nem lett volna ár, nem lenne még mindig belvíz. ÁÁáááá!!!

Csajok, hogy ti hogy beindultatok vásárlásokkal! Csak nézek:) Na, én is veszek már valamit. Mondjuk kezdetnek egy tankinit, de mekkorát? Hogy jó legyen egész nyáron, mennyivel kell nagyobbat venni?
Ja? Most, hogy belegondoltam, vetem két mami bugyit:) Eléggé vicces, olyan igazi vágyölő, fehér pamut :) De legalább a hasamat nem szorítja majd el. Még nagy rám:)

freestyler! Nem értem. Ilyened van? Hol vetted?

pussz

Kép
ebba
 
 


ebayen érdemes megnézni, ill. mamami.hu-n árulgatnak néha. Van első betét is, lehet nagyhassal, vagy előrekötött kicsivel is használni. A belső kardigán meg szuper tavasszal, hűvös nyári napon... nekem megváltás volt. pl. szánkózásnál

freestyler
 
 


Sziasztok csajok!
Mindig olvaslak ám titeket csak nincs mindig időm írni.
Aranyoska nagyon szép a pocid! Kinga gratula a kislányhSzerencsére a mi kis picurink is nagyon élénk, iszonyatosan sokat rúgdal, reméljük ez így is marad!
Puszi!

Kép
Kép
start7
 
 


sziasztok!

nem tudtam jönni, mert nem engedett be ez a szenyó rendszer, de azért olvasni tudtam, szerencsére! :)

nálunk végülis minden okés, bár Beni ma hajnalba nagyon nyüszi volt, reggelre meg jól betaknyosodott... lehet, hogy fáj a torka! :( valamelyik nap vizezett a kertben, és lehet, hogy meghült, nem tudom, de úgy sajnálom ilyenkor! én is utálok taknyosnak lenni, hát még nekik milyen rossz lehet, hogy azt sem tudják, hogy mi van! :S

ha holnap is nagyon készen van, akkor elviszem a dokihoz! sajnos a porszit is be kellett vetnünk, pedig az nagy mumus nálunk (is) :S

Szisszka, szuper így a tábli, hogy nagyobban látni az adatokat! :)
köszi érte!

Vörösmacs, nem is tudtam, hogy Te is környékbeli vagy... merre laktok?

freestyler, gratula a 6. gyerkőchöz! mi a nemek aránya eddig a gyerekek között?

Vaya, én sem úgy értettem, csak esetleg vannak közöttünk ebben (szerencsére) nem annyira jártas kismamik, és nehogy aztán nagyon beparázzanak! szóval én is csak azért írtam, hogy nem feltétlen ;)

amúgy nekem is az inzulinom van az egekben terhelés után, nem a cukim, szóval ezt az inzulin értéket nem igen szokták vizsgálni alapesetben, bár az endós dokim szerint terhesség alatt csak a cukor a lényeg... és ezért van csak cukorterheléses vizsgálat, kizárólag glükózra!

4Dvel kapcsolatban, megnéztem Beni felvételeit, és a 23. és 29. hét között tervezem most, mert akkor a legszebbek a képek, illetve igaz, hogy akkor már nem fér bele egyben a babó, de az arca pl, már olyan szép, meg a végtagjai is! nem kis pálcika emberke :oops: szóval mi augusztusban megyünk előreláthatólag!

ja, és még egy... mikor anno a Schöpf Méreibe jártam, ott a Babavízió volt a 4Ds uh, és ott is nyomtak alá zenét! :) ami a rendelőben szólt, az ment a lemezre is! királyság! :)

jó éjt mindenkinek! holnap jövök!

sophie27
 
 


Jó reggelt!

Mai tábla 2010.06.21.

Kép
Kép

szisszka
 
 


Örülök, hogy tetszik a tábla :) Rájöttem, hogy egyszerű ketté szedni :lol:
Én úgy csinálom, h képként copyzom a táblát a excel-ből paintbe, és kiválasztom a megfelelő fájl típust és úgy mentem el. De ezt le kell konvertálnom kisebbe, hogy fel tudjam tölteni a képet. De ahogy egyre többen vagyunk, meg színesedik a tábla, azzal a fájl mérete is nő. Az egybe táblát már nem tudtam olyan mértben konvertálni, h a babanetnek is jó legyen, meg látható is legyen :roll:

Lucuzs, Eta, Ebba
Gratula a félidőhöz!!!!!!! :wink:

Dorka
Gratula a rugikhoz, a gatyókhoz is! Ügyesek vagytok!!!!
És merre néztetek nyaralást?????
Tök jó, hogy ma még nem kell menned dolgozni, szóval tessék nekünk ma írni :lol:

Sophie
Óóó, de kár, h egyedül mész uh-ra... Addig ki vigyáz Benire?
Dec. elején azért kell már a vastagabb téli overáll (legalábbis mi abban hoztuk haza Marcit a kórházból...) Én abból indulok ki, hogy akkor már azért én is felveszem a téli kabit :D De előútte ha nincs olyan hideg, simán mehet a plüss overál, Marcinak is volt olyan, tavaszra meg őszre.

Apanap: azért az apukák érdeklődjenek utána ennek, mert mi úgy jártuk, h mondták, h persze persze jár, aztán meg utána levonták a fizujából azt az 5 napot... bár csendben megjegyzem, hogy akkor is bement a munkahelyére, de nem volt ott egész nap, hanem csak pár órát... no komment.... :evil:

Freestyler:
No, mesélj a mosható pelusról, és sokat szemeztem vele annak idején... :) És van bevált márka amit használtok?
Mondjuk nálunk nincs pelus gond szerencsére, Marcinak jól bírja a pelusokat a bőre, de ki tudja a tesó milyen lesz?! Minden gyereknek más a bőre!

Vaya
Gratula a kis rucikhoz! :)
Nálunk Marci folyton a kis ruhákat pakolja :D Teljesen odavan értük, meg öltözteti az Elmoját :D Pont akkora az Elmo, h az újszülött rucik jók rá :lol:
Jujj, az szupi, hogy a 4d benne van a terhesgondozás árában! ;) Azt szokták mondani, h a legjobb időpont a 24 és 28 hét között van, akkor szép képeket tudnak készíteni a baba pofijáról már :)

Macs
Gratula a mocorgáshoz! :)
Én a teszveszen vettem hosszú ujjú bodykat (találtam újat is).
Szeptemberben aztán majd a bababoltokban is lesznek hosszú ujjúak, de pl. a baby outletben elvileg most is lehet kapni. Amikor megyünk majd, ott akarok beszerezni pár db-ot. De azt hiszem múltkor láttam az Elefáni bababoltban is hosszú ujjú body-t...

szisszka
 
 


Szisszka, szerintem apa melóhelye kicsit béna ezzel az apa szabival kapcsolatban! Ezt törvény határozza! Persze én is ismerek olyan apát, aki maszeknál víz-gáz-központi fűtéses, és ott természetesen nem úgy működik a szabi, mint egy rendes melóhelyen, szóval, ha nem megy dolgozni, akkor nem kap fizut, ez oké, de a nagy átlag, aki bejelentett, fix melóval rendelkezik, ott jár ez az 5 nap, az éves szabikon felül! tuti!

hosszú ujjú body, rugi, szerintem tesco-ban lehet beszerezni most is... ráadásul most nagy leárazás van! meg kell nézni, ha útba esik! mi nagyon szeretjük a tesco-s, több darabos body-kat, jó minőség, és cuki minták! :)

lehet, hogy Benit elviszem a dokihoz... csak nyugodtabb lennék, ha mondaná, hogy semmi baja! éjjel már köhögött is, bár most viszonylag jól aludt! ;) nem tudom. na. még beszélek apával is... ja, és ma főznöm is kellene!

tegnap este, altatás közben, félig a hasamon feküdtem, és 2x éreztem rúgni a manót! :) meg aztán 1x itt a gép előtt is, mikor ittam a maci kávém! :) annyira jó lenne, ha már többször jelezne egy nap alatt. imádtam azt az érzést! az már olyan kézzel fogható nekem, meg legalább apa is megérzi végre! :)

uh. most próbálom apát rábeszélni, hogy próbáljon meg eljönni a melóhelyéről pár órára, de elég necces, mert ő a Hungária Kerepesi sarkán dolgozik, szóval nem egy sétagalopp, amíg oda, illetve vissza ér! :S hátha mégis lesz kedve...

szép hetet mindenkinek!

sophie27
 
 


Jaaaaj, amit még akartam:

Sophie
Beninek jobbulást! Marci is taknyos volt 1-2 napig (szerencsére nekünk elég volt a kis kézi orrszívó) Nem csoda, h megfáznak ebben a hülye változékony időben!!! :evil:

Ancsa
Neked csak az abc design 3 tec tetszik?
csak azért kérdezem, mert a baby outletben most akciós a 4 Tec, 69.900 :roll:
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=16413&groupid=675&mainid=15


A másik, ami miatt tuti hülyének néztek :lol:
Nézegettem képeket a gépemen, és megtaláltam a karácsonyiakat is... hát én teljesen oda lettem, meg vissza, mániákus karácsony imádó vagyok :oops: :lol: Általában szeptemberben el is kezdem a készülődést, de csak lightosan, szépen csendben, de most nem bírtam magammal és megnyitottam a "Christmas 2010" fájlt a gépemen :lol: Azzal nyugtatom magam, hogy most úgyis születik a kistesó, és akkor már nem lesz annyi időm, igy jobb belekezdeni :lol:

szisszka
 
 


Sophie
Látom, hogy közben írtál:
na akkor apának rendesen bejelentett melóhelye volt, mi sem értettük, de az van... először ott is azt mondták, h persze persze, aztán meg nem fizették ki...
Azóta már máshol dolgozik, viszont most számlás, szóval nem lesz apa nap... viszont igy többet is keres havi szinten, mintha bejelentett lenne. Gratula a mocorgáshoz! :wink:

Tesco-s body-kat én is szeressem, a battaiban mindig olyan jó kis akciók voltak, annyi mindent vettem ott Marcinak! Volt, hogy 500 ft-ért vettem a 3db-osat, meg volt h 150 ft-ért vettem nadrágot!
Most viszont amikor a tököliben voltunk, nem nagyon láttam jó cuccokat. lehet, hogy a Camponába kéne elmenni :lol:

szisszka
 
 


Szissz, pedig pont a tökölibe akartam ma elmenni! sajnálom akkor az apaszabit, de tény, hogy jobb utánaérdeklődni, mint utólag koppanni, bár látom, hogy ilyen variáció is létezik! :(

karácsony... nálunk egyelőre Beni 2. szülinapja körül forog a világ! :oops: nem tudom, hogy mit, meg hol vegyek tortát! most szeretnénk forma tortát csináltatni, meg is van, hogy milyen formásat, csak nem tudom, hogy melyik cuki is a profi ebben itt a környéken!

de amúgy nekem is nagyon jó élmény volt a tavalyi karácsony! Beni is láthatóan élvezte a fát, a díszeket, igaz, az ajándékbontás annyira még nem vonzotta, de talán idén! most a kistesó is bekerül a fa alá! :)

ez az ABC design babakocsi nagyon jól néz ki! mi szerintem maradunk a réginél, végülis tökre jó állapotban van még mindig, és ezekre az utakra, ami a környékünkön van, hát, teljességgel megfelel! :)

sophie27
 
 


Sziasztok!

Először is, Navinak bódog szülinapot - bár nem tudom, mikor fogod ezt olvasni de akkor is :D

Macs de jó hogy érezted az egyik babát hamarosan rugdosni fog a másik is. Én is éreztem ma reggel de még olyan kis finom, nem is tudom, hogy ezt már mondani kell-e a védőnőnek, mert azt mondta azt a napot jegyezzem meg amikor már biztos ő volt. Hát 99 százalék hogy ő az.

Ebba Tankinit én is akarok venni szerintem az olyan csini. Csak jó drágák nehéz lesz jót találni.

Sophie nincs harag azért vagyunk hogy megvitassuk ezeket a dolgokat ;) én félve szoktam leirni ezeket mert nem akarok senkit se riogatni csak tesóm meg pont azért járt rosszul mert senki sem figyelmeztette ezekre a dolgokra. Beninek jobbulást remélem hamar jobban lesz.

Sziszka aranyos ez a karácsonyi készülődés.. :) hát idén tényleg nem sok időnk lesz ezzel foglalkozni miután megszületik a baba

Én ma nyűgös vagyok rosszul aludtam megint volt szúnyog megőrjitenek. imádnak engem most is megcsipett egy. ma megkérdezem a védőnőt mit lehet ilyenkor használni

felteszem az igért pocifotót :)

Kép
vayacon
 
 


Kép

még nem túl látványos de azért szerintem már látni valamit :)

Kép
vayacon
 
 


Sophie
Beninek mikor lesz a szülinapja? Én is szeretem tervezgetni :D
Csak nálam ez simán beleesik a karácsonyi készülődésbe (dec. 6.)
Milyen tortát szeretnél?
Én sütni szoktam, de lehet, hogy ez idén elmarad energia és idő hiányában.
Az első szülinapi tortáján el Elmo-fej volt, krémből rajzoltam rá. A második meg egy Micimackó fej volt :D Idén még nem tudom milyen legyen... szívem szerint verdás lenne, de az túl nagy meló lenne picur mellett.

Azért nézd meg a tököli tesco-t, hátha van azóta valami jó kis cucc! :wink:

Drukkolok, h apa el tudjon menni veled uh-ra :wink:

Vaya
Szép a pocakod!!!! Már szépen látszik ám! :)
Szúnyogok... :evil: grrr... az előbb is voltam kint a kertben a kutyákkal, és nagyon sok volt belőlük!


A karácsonyra nekem bevált forgatókönyvem van, ami alapján csinálom, szervezem a dolgokat :lol:
Meg minden advent vasárnapkor sütök sütit.
De Télapóra is van bevett tradíció: December 5-én sütünk "Télapó Kedvence" nevű sütit a nagyszakállúnak, este kitesszük neki egy pohár tej vagy kakaó társaságában, és természetesen a rénszarvasról sem feledkezünk meg, ő is kap répát :lol: December 6-án reggel, mire felkelünk a süti helyett ajándékokat találunk :lol:

szisszka
 
 


Hát csajok...többet termeltetek ez alatt a pár óra alatt,mint mi mindannyian egész hétvégén :wink:
Jól teszitek!

Mi szombaton még jól éreztük magunkat,egész kellemes kiránduló idő volt és az újdonsült szomszédainkkal ezt gyorsan ki is használtuk :wink: Elmentünk Fertőrákosra a Kőfejtőbe és a Barlang Színházba,voltunk a tóparton,persze volt fagyi is :oops: és itt Sopronban is felmentünk a Károly kilátóba.A napot pedig egy klassz kis étteremben zártuk,ahol megajándékoztam magam egy Mojito-val(alkohol nélkül persze) :wink:

Tegnap és ma már kevésbé tetszett ami reggel fogadott amikor felhúztam a redőnyt.Eső,szél(nem is kicsi)és rendesen őszi idő :( Mindjárt vége a júniusnak is,aztán alig egy hetet volt egyhuzamban nyári idő.

Képzeljétek,szokásomhoz hűen,megint csemegéztem a hirdetésekben és találtam egy csajszit,akitől 2500.-ért több,mint 15 db kisbaba rucit tudtam venni.Van benne rugi(hozzáillő sapival),body(hosszú újjú)kisnadrág,kiskabát,kertész naci,hálózsák(abból a nagyon puha fajtából)és egy másik lábzsák,ami babakocsiba való...és gyönyörűek :lol:
Remélem nem tévedtek a doktoranduszok,ugyanis ezek közül szinte majdnem mind rózsaszínű :oops:

www.jofogas.hu
www.aproo.hu
Csak ajánlani tudom mindkét helyet!

Holnap kell mennem gondozóba,szerintem most kapok beutalót terheléses cukorvizsgálatra.Nálunk eddig nem volt.

Hááát lányok,én ezt a kis kurvinát már a nap minden szakaszában érzem mocorogni :oops: Nem is találkoztam eddig ennél istenibb érzéssel.Jókat mosolygok amikor pl. a boltban jön rám :wink:

Megint elkezdődött a derékfájós időszak :( Tegnap alig bírtam megmozdulni annyira fájt az egész hátammal együtt.Lefekszek és szabályosan a levegővétel is fáj,mert olyan,mintha beakarna szakadni a két lapockám között.Szenved még ettől valaki?
Lehet,h hülyeséget kérdezek,de ti tudtok valami olyan derékövről ami kismamiknak való és egy kicsit tartja a derekat?Ha egy picit több mindent csinálok egy nap,utána végem,de fetrengni meg nem bírok egész nap és a házimunkát is csak meg kell csinálni. :roll: Szóval...nem tudom :cry:

Remélem mindenki jól van a kis CSIPET-CSAPATUNKBÓL :wink: Gratulálok a félidősöknek(nemrég még nekem írtátok és lassan,de biztosan mindenki töltögeti :wink: )
A babamocorgásnak pedig külön örülök mindenkinél,mert ez annyira felemelő érzés,h egyszerre mutatnám meg az egész világnak,h milyen jó,és egyszerre tartanám meg csak magamnak az érzést :oops:

Jöjjön mindenki mesélni aki tud,h hogy telt ez a viharverte hétvégéje és mi újság a porontyokkal :wink:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Aranyoska, én múltkor rákérdeztem dokinál is, védőnőnél is, azt mondták, hogy a gyógynövényes sportkrémek mehetnek, doki szerint a fájdalomcsillapító is... nekem szerencsére most nincs, de lesz ez még így sem!

kismama öv, hát brendonban van pl. ilyen hastartó pánt,
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... 2&pageno=4

ez lehet, hogy jó a derekadnak is. neked azért már jó nagy a pocid! :) nehéz lehet...

a hétvégi progi pedig nagyon jól hangzik, főleg az étterem és a fagyi része! :)

ja, hétvégén mi is voltunk a szomszédainkkal, Beni szerelmének a szüleivel ebédelni a XI. kerületben, majd moziban! az ilyen a formám c. filmet néztük meg, eléggé aktuális Jennifer Lopez-zel, nagyon jókat röhögtünk rajta, bár az otthonszüléses csajszi kicsit kiakasztott, de nem lövöm le a poént, majd, ha esetleg megnézitek, akkor megbeszéljük! :) (félreértés ne essék, nem az otthonszüléssel van bajom, bár nekem eszembe sem jutna, hanem, ahogyan azt ábrázolták... 1 szülésen már túl vagyok, és annyira távoli tőlem az a viselkedés, amit a film bemutat)

Szisszka, hááát, tortában eddig úgy néz ki, hogy kukásautót szeretnénk. nálunk most ez a nagy szerelem! Te viszont nagyon ügyi vagy, hogy magad sütsz! én is csináltam az 1. éves szülinapra, ilyet, amiben túrós mascarpones krém volt! hááát. istenien sikerült! :)

http://picasaweb.google.hu/b.zsofia/Ben ... 8402722642

ezt a télapó kedvence sütit majd írd már le légyszi, hogy hogyan és miből készül! köszi! :)

Vaya, örülök, hogy nincs harag! mondjuk én sem vagyok az a haragos típus! :) amúgy jó, hogy leírtad tesód történetét, akár tanulhatunk is ebből! ;)

pocakod nagyon szép! szerintem látszik már, nem is kicsit!

sophie27
 
 


Emese
Jó kis hétvgétek volt! :wink:
A derekadnak jobbulást!

Sophie
Megnéztem, istenien nézett ki a torta amit sütöttél! :)
Majd keresek én is képeket.

És a recept: baromi egyszerű, gyorsan elkészül, én két adagot szoktam sütni belőle mert nagyon hamar elfogy nálunk.
Egyébként ez az amerikai csokis keksz receptje, csak mi kereszteltük át Télapó Kedvencének, a filmekben is ilyet szoktak kitenni a Télapónak.

Télapó kedvence

125 g fehér liszt
100 g cukor
100 g olvasztott vaj
1 tojás
100 g apróra tördelt csoki
20 g apróra tördelt dió
csipet só
mokkás kanál sütőpor

Elkészítés: egybegyúrjuk az egészet :: kiskanállal a tepsibe szaggatjuk sütőpapírra, 12 percre forró sütőbe toljuk, utána rácson szárítjuk, hogy ropogós legyen. (én a diót ki szoktam hagyni belőle)

szisszka
 
 


Télapónak és a rénszarvasnak ( a tányér festése is saját :D )
Kép

2. szülinapi torta: Kép

szisszka
 
 


Sziasztok Csajok!

Igaza van Aranyoskának, tényleg több a mai termés, mint a hétvégi :D
Ma sajna utoljára itthon :( Holnap újra meló, de végül is csak 2 hét, mert utána jön ismét 2 hét pihi kb.

Képzeljétek, ma reggel nagyon jó híreket kaptam :D A tesóm állásinterjún volt, és felvették, nagyon akarta ezt az állást, angyon büszke vagyok rá!!!!!

Nyaralás, kérdeztétek:igazából üdülési csekkünk van, és szeretnénk olyan helyre menni, ahol a kaját is és mindent meg tudunk belőle oldani, hogy ne kelljen pénzt költeni.
Balatonfüredet nézegettük, de borzasztó drágák a hotelek, de később már úgysem tudjuk elkölteni.

Sophie, remélem sikerül apának eljönnie melóból, gyere ám a hírekkel!
Hány órára mész?
Beninek jobbulást!!!

Freestyler gratula a 6 gyerkőchöz!!! :D

Vaya, édes nagyon a pocakod!!!Te magándokihoz jársz, ugye?

Vörösmacs,de szuper, hogy érzed a mocorgást!Húúú, gondolj bele, amikor már ketten fognak kalimpálni :D Mikor mentek legközelebb u.h-ra?

Ebba, nekem is van néhány mama bugyim :D :D

Szisszka, én is imádom a karácsonyt, és most már Luca babával azt hiszem, varázslatos ünnepünk lesz!
Ez a Télapós szokás nagyon szuper, én is szertenék majd ilyeneket kitalálni!Ezek olyan különleges dolgok!!!

Aranyoska, akkor megint jó fogást csináltál ügyi vagy!A kirándulás meg szupi lehetett!
Sajnálom a derekadat nagyon!Amúgy használsz rá krémet?Én is félek, hogy nehogy kukaca legyen mégis Lucának.Persze, mindegy volt igazából a neme, csak már ráálltam a kislány babára!És amit vettem, azok is csajosak!

Tegnap mi nagy melóban voltunk, kipakoltuk azt a szobát, amibe átköltözünk, is limlomokból állt, meg a spájzot.Jól el is fáradtunk,de éjszaka meg egyikünk sem bírt elaludni.
Ma meg ruha átválogatást tervezek, de igazából nincs is kedvem hozzá!
Tényleg jó lenne, ha eltűnnének a frontok!
Csajok, én már nagyon érzem, ahogy rúgdal Luca baba, és már nem csak reggel és este!Annyira jó!!!!!!!Imádom!!!!!!

Gyancsi, merre kószálsz?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok!

íme a beöltött 20 hetes pocis kép:

Kép Boldi-LAK

Kép

Kép
vikoo
 
 


Szisszka, szuper a torta , a süti és a tányérka is :D :D :D

Vikoo, nagyon szép a pocakod!!!!!!!!!! :D :D :D

Csajok, lassan haladok ezzel a szekrénypakolással......

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok,

Dorka, sajnálom, h menned kell dolgozni, én mostanra már nagyon szeretek itthon lenni. Bendinél még a legelején voltak depis időszakaim, de mostanra már olyan szuper jól kialakítottam a bioritmusom, h csuda. 2 hét gyorsan elrepül és utána jó lassan telős 2 hét pihit kívánok.
Gratulálok a Tesódnak, azt kívánom, h érezze nagyon jól magát!!!

Szisszak, milyen jól néznek ki ezek a sütik, csöpög a nyálam a hasamra… :D Hogy Te milyen ügyes vagy!!!

Sophie, figyi Lacházán van egy szuper cukis, én ott csináltattam az esküvői tortát is és a Férjemnek egy halas tortát. Olyan szép és finom volt mindkettő. A forma tortái nagyon igényesek, és szuper áron vannak. A tököli tesco nem rossz, én mindig találok ott vmi jó kis rucit, de amiben eddig még nem csalódtam, viszont nem sokat járok oda, az a vágóhídnál lévő tesco, na ott aztán bőven szokott lenni leértékelt áru, gondolom, mert oda mindenki csak beugrik vásárolni, és a babaruhácskák nem fogynak úgy.
Beninek én is jobbulást kívánok… ez a hét sajnos ismét nagyon nyirkos lesz, vigyázz rá!!
Örülök a babarugiknak, most már Te is egyre többet fogod érezni…

Aranyoska, nagyon ügyes vagy, h ilyen olcsón sikerülnek beszerezni a dolgokat. Mi is nagyon sok mindent a neten szereztünk be. A nagyo cuki darabokról tesztek fel képeket? A derekadat nagyon sajnálom, kérdezz majd rá a dokinál, vagy a védőnőnél, hátha vannak jó praktikák.

Karácsony: nekünk ez lesz az első kiscsaládos karácsonyunk. Az eddigi években mindig jöttünk mentünk. Az én anyukám is és a Férjemé is 24-én este mindig igényt tartottak ránk, hát ez most már nem így lesz. :D

Vayacon: nagyon szép a pocakod.

Jelentem én ma már eljártam a táncunkat, de haszontalan, megint egy hatalmas fekete paca közelít felénk. :( Ez nem is igazi nyár.. :(

Mi jól vagyunk, Boldi tegnap turbó üzemmódra kapcsolt, szinte egész nap éreztem. Nagyon kis finom a lelkem, de így is beszéltük meg. :D Mi holnap megyünk dokihoz, és remélhetőleg a héten sor kerül a szuper masina tesztelésére is. Én már olyan kíváncsi vagyok Boldira!!

Jah, igen sokat gondolkodtam a talin, de olyan sokan vagyunk, olyan sok felől, nagyon nehéz olyan programot, helyet találni, ami mindenkinek megfelelne. Szóval, sztem ha vannak ötletek dobjuk össze és majd kitaláljuk.

puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Vikoo, és azt meg tudod mondani, hogy mi a cuki neve? rákeresnék a neten. sajnos egyelőre az sem tiszta, hogy hol van Lacháza... :oops:

Szisszka, nagyon guszta a micimacis torta, és a télapós süti is! nyammi! :) nagyon ügyes vagy, sajnos az én kézügyességem nem túl jó, így inkább nem sokkolnám a családot egy általam kreált kukásautóval :D

Dorka, mi a Hotel Marinában voltunk, igaz, az még előszezon volt... all inclusive az ellátás, nagyon fini minden! :) mennék én is, csak nekünk már üdülési csekkünk nincs, így több nyaralás nem lesz az idén! majd jövőre! :)

majd csak július 2-án megyek az uh-ra, 11re, az még 2 hét! :S

talival kapcsolatban, nem tudom, hogy a vidéki kismamik közül ki tudná megoldani a bp-i kiruccanást... mi amúgy a 2008. augusztusiakkal a Kosztolányi Dezső téren lévő Tranzit Cafféban voltunk. mikor pocakosan elmentem, sajnos csak 1 talira sikerült, már nagy pocakja volt mindenkinek, és mikor mentünk hazafelé, odajött egy másik vendég, hogy jééé, maguk mind babát várnak!? hát ez szupi! szóval volt nagy meglepődés! :D hihi!

voltam Benivel a gyerekdokinál, de sajnos eléggé fura a nőci... azt mondta, hogy be van gyulladva, illetve dagadva a mandulája, de várjunk pár napot, hátha meggyógyul magától... mondtam neki, hogy ilyen még sosem fordult elő, hogy ha beteg volt, akkor gyógyszer nélkül megoldódott volna a baj, így felírta az antibiotikumot, amit ki is váltottam, de most apa is azzal kábít, hogy hátha csak meghült... szóval várunk még 2 napot, aztán, ha szerdán még mindig köhög, taknyos, vagy esetleg láza is lesz, akkor nyomom neki az antibiotikumot! nem szeretem, de azt sem, ha feleslegesen várunk a csodára! most adom neki a multivitamint, meg fújom a nasivin sanft orrspray-t!

sophie27
 
 


Vikoo:csak a te kedvedért :wink:

Remélem a többiek sem bánják. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ez a mostani zsákmány,nagyon büszke vagyok magamra :oops:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Hááát :roll: nemrég telefonált a védőnő. Alacsony lett az AFP-m, két gyerekkel 1,33. Hát nem is tudom mit mondjak, azt hiszem semmit :twisted: . Kérdezte megyek-e UH-ra - most voltam egy hete és minden szuper volt. Szerdán magzatvízvétel, ott is lesz UH. ;
júli elesjén meg magzati szív UH; és
júli 5-e után valamikor a 18-21. heti genetikai UH.
Most ez jól összetorlódott.

Vaya látszik ám a poci :lol: :lol: :lol: nagyon csini vagy!!!
Vikoo gyönyörű 20 hetes gömbölyület :lol: :lol: :lol: !

Maccs
vörösmacska
 
 


Sophie: a cuki nevét sajnos nem tudom, de mindjárt rákeresek a neten, szóval, Kiskunlacházán van… Fúú, nem találom, a nevére meg nem emlékszem, de majd megkérdezem Anyukámat, 1ébként Lacháza, úgy van, h ki kell menni az 51-esre, tehát nem Tököl, csép, márton felé hanem a kinti úton és Varsány után már Lacháza a következő község ahol át is megy az út. Egész a végénél van… na de majd megírom.

Jujj, Aranyoska, ezek aztán világ aranyosak, és NAGYON szépek!!! Még így a képen is átjön, h milyen kis minőségi darabok… én elolvadok az ilyen ruciktól, főleg a rózsaszínűektől. A fiú cuccok inkább vagányak, mint cukik…. Ez egy kicsit szívfájdalmam, de sebaj, Boldi majd olyan kis bújós macis rucikat fog kapni. :D

Kép

Kép
vikoo
 
 


Vörösmaccs: én annyira nem értem ezt az AFP dolgot, úgy 1ébként sem, azt tudom, h Nálatok most magasabb értéket kellett volna kapni, de annyi országban meg sem csinálják már, h csuda. Főleg, h a hazai dokik nagy része is, inkább ad a kombinált down szűrésre, ill a genetikai uh-kra. De az jó, h most szerdán mész, így legalább nem agyalsz rajta olyan sokáig, majd ott jól átpásztázzák a Csöppeket és nem lesz semmi baj!!! pusziii

Kép

Kép
vikoo
 
 


sziasztok!

most csak gyorsan beköszönök mert elvileg dolgozom :twisted:

Macs sajnálom a rossz AFP eredményt de csak nincs gond.. mindenki azt mondja hogy ez sokszor fals eredményt ad, gondolom ikreknél ez hatványozottan igy van. Ne izgulj nem hiszem hogy bármi baj lenne. remélem szerdán megerősitenek ebben

én voltam védőnőnél meghallgattuk a szivhangot annyira édi volt. bár alig találta meg de megszámolta és azt mondta teljesen rendben. kérdeztem a szúnyogriasztást azt mondta nem hiszi hogy az elektromossal gond lenne, de még jobb a lámpa. most nézem a neten van ultrahangos is szerintem az sem okoz gondot a babának. villámgyorsan be kell szerezni mert megesznek a szúnyogok

meg azt is mondta hogy hivatalosan négyszer kellene kijönnie, de csak egyszer fog a szülés előtt meg amikor én akarom. szerintem bőven elég egyszer feljönnie úgyhogy jó ez igy

Kép
vayacon
 
 


...azt mondta a védőnő, hogy 2-nek kellett volna lennie az eredménynek két gyerekkel. Én azt olvastam, hogy 0,7-től jó, két gyerekre az 1,4... hát nem tudom... :roll: ....

Maccs
vörösmacska
 
 


Sziasztok Csajok!
Eltűntem,de most itt vagyok.Visszaolvasni még nem volt időm.Remélem mindenki jól van a rossz idő ellenére is.
Olyan gáz , nem lehet kimenni mert foly. esik.A Virág itt kínlódik bent. Szerencsére a vérvétel erdményem jó lett, még pénteken beszéltem az orvossal.
Most pizzát sütök,Virág meg a párom meglógtak kocsival,legalább így nyugodtan meg lehetett csinálni:)
Na majd még jövök!

Kép
Kép
telokin
 
 


Képzeljétek, most hívott a párom,hogy bezárta a Virágot a kocsiba,véletlen megnyomta a kp.zárat és a kulcs is bent maradt!Szegény meg már visít!
Szerintem betöri az ablakot mást nem tud csinálni!

Kép
Kép
telokin
 
 


Macs tényleg ne foglalkozz vele, az eredményed közel van ahhoz amit olvastál. nem biztos hogy a védőnő tudja jól

Telokin jaj szegény Virág remélem hamar ki tudja szabaditani a férjed. nem semmi izgalom

Kép
vayacon
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Gyors bekukk....még megvagyunk.
Atinak kész az új szobája. Majd dobok képet, de még nem volt rá időm. Mától dolgozom, még annyi sem lesz mondjuk....
A kistesó neve azt hiszem megvan, a pénteki uh után el is árulom, ha megint kislányt mondanak. :wink: Egyébként megy a rugi-bugi ezerrel a pocimba, általában fél 6-tól óriási az aktivitás.

Látom beindult a shopping rendesen :lol:
Szépséges cuccokat láttam a fotókon!!!! Mi még semmit nem vettünk a bizoytalanság miatt.

Remélem jól vagytok!!! Igyekszem pótolni, és visszaolvasni valamennyit.

Szép estét!!!!

mikegirl
 
 


Be kellett törni az ablakot, csak így tudtak elindulni:)

Freestyler:írtad hogy mosható pelenkát használsz,mikortól kezdted? Milyen tapasztalataid vannak?Írnál bővebben róla,nagyon gondolkozom hogy most kipróbálnám a Virágnál és ha bejön akkor a picurnál is!Köszi

Más:a hasfogó pánton én is gondolkodtam,de nem ilyet láttam mint a brendonos,egy itteni boltban árulják,kül.méretben van,szinte olyan mint egy szélesebb öv tépőzárral állítható és a 18.héttől lehet a szülésig hordani,állítólag a csíkok kialakulását is megakadályozza vagy legalább is csökkenti.Nekem eléggé kirepedt a bőröm a Virágnál,de akkor nem ajánlotta senki nekem ezt az övet csak az utolsó NST-n egy védőnő,rá pár napra szültem:)
[/b]

Kép
Kép
telokin
 
 


Jó reggelt!

Mai tábla 2010.06.22.
Kép
Kép

szisszka
 
 


Hajni, Nyusztika
Gratula a félidőhöz!

Köszönöm a dícséreteket :D Egyébként nem olyan nehéz ezeket megcsinálni :) Csak jó receptek kellenek hozzá :wink:
Jajj és annyi, de annyi receptem van :D Az aprósütik a kedvenceim, mert azokat hamar el lehet készíteni :)

Dorka
Sajnálom, hogy ma megint meló, de kitartás, nemsokára megint pihi!
Drukkolok, hogy sikerüljön valami jó helyet kifogni a nyaraláshoz! :wink:

Viko
Szépséges a pocakod! :)
Mi régebben sem nagyon jártunk családozni karácsonykor, mert apának már 25-én és 26-án munka volt :(

Tali:
Nekem a program mindegy :lol: Úgyis az lenne a lényeg, hogy összeüljünk dumcsizni :)

Sophie
Beni jobban van már???
A kukás autót én sem merném bevállalni :D

Emese
Nagyon szépek a kis rucik! Ügyes vagy!

Macs
Afp-vel nem foglalkozz! Úgyis minden rendben van! De ezt te is tudod! :wink: Biztos két lányod lesz :lol:

neten találtam is ilyet: (ilyen orvos váaszol rovatban)
Kérdés:
Mennyi az ikreknél az elfogadható AFP érték?

Válasz:
Egyszerű a válasz: ikrekre kidolgozott normálérték-határ nincs. A vizsgálat ugyanis az adott minta átlagtól való eltérését mutatja, és fejezi ki egy számértékkel, ebben a mintában persze túlnyomórészt nem iker terhességekből származó vérek vannak, így ezek átlagához az
ikerterhesség nem hasonlítható. Itt a döntő az ultrahang vizsgálat lesz.

Dr. Ács Nándor

A védőnők sokszor "olyan baromi okosak"...

Telokin
Nyamm pizza... biztos fincsi lett :)
Jujj, ez az autós sztori durva, de a lényeg, h sikerült hazaérni épségben!

Mikegirl
Juuujjjj, olyan kiváncsi vagyok a tesó nevére :lol: Mindenképp gyere és írd meg!!!! :)

szisszka
 
 


Helló Csajok!!

Szissz- Tényleg jobb így a tábla, hogy kettőbe szedted, sokkal átláthatóbb, ügyi vagy :D Észrevettétek, hogy hogy felzárkóztak a lányok???? :lol: Gratula a kiskukishoz nálatok :D Engem érdekelnének a receptjeid :D Nagyon jól néz ki a Micimaci torta és a keksz is nagyon ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!Köszi a babakocsi linket, nem rossz ez a 4tec sem és 30.000-el olcsóbb..... :shock: Szerintem ha hazamegyünk tuti, hogy elmegyünk ebbe a Baby outletbe, csomó minden kéne ( konkrétan még nem vettem semmit egy hálózsákon és egy overállon kívűl :D )....Bár Apa már igent mondott a 3tec-re is :D ...Nagyon tetszenek ez a kis tradíciók, én is szeretnék ilyeneket majd kialakítani karácsonykor, télapókor :wink:

Dorka- Kitartás a 2 héthez, gyorsan el fog menni :wink: A terhes gatyókat feltehetnéd, kiváncsi vagyok :D

Rabbe- Cuki pocakod van :D

Kinga- Flórának egy nagy kalappal holnapra!!! :wink:

Nekem is , mint kezdő Anyukának vannak ilyen gondolataim, hogy majd mit és mennyit adok a gyerekre :D De szerintem úgy is érezni fogjuk, bent a lakásban szerintem nem kell annyira beöltöztetni, ki meg nem hiszem, hogy kiviszem az első 2-3 hétben, utána meg harisnya, hosszú ujjú body, nadrág, pulcsi, egy meleg overáll, bundazsák, polár pléd és persze sapi meg kesztyű....Én így öltöztetném sétához :wink:

Vaya- Ezt a hasat rejtegetted eddig???? :D Hát ez nagyon aranyosss :lol:

Vörösmaccs- Még egyedüli babáknál is szokott szar AFP kijönni, így szerintem neked nincs semmi izgulni valód, tuti, hogy minden rendben, hiszen eddig minden vizsgálat ezt támasztotta alá :wink:
Ügyesen az amnion!!!!Utána szigorú pihenés!

Ebba-Én már beruháztam egy tankinire, a CundA-ban vettem, nagyon jók vannak....Nekem most is kényelmesen elfér benne a cicim-hasam, elvileg annyira brutálul csak nem nő meg egy hónap alatt....Mi akkor megyünk nyaralni :D Szerintem egy picit legyen esetleg nagy és akkor kihúzod vele a nyarat!

Start- Puszi neked!

Sophie-Jobban van már Beni???Gyönyörű a torta amit Beni első szülinapjára csináltál! :wink:

Aranyoska- Nagyon jól jártál a rucikkal, egyszerűen meseszépek, pihe-puhák,nagyon tetszenek :D Derekad jobban van már??Én is nagyon derékfájós vagyok, néha alig bírok felállni, ha tüsszentek akkor meg mintha egy konyhakést szúrnának a derekamba....Úgyhogy átérzem :(

Vikooo- A te pocakod is egyre szebb, komolyan mondom :D
Én is szeretem a tesco-s cuccokat, tesóm egy csomó mindent vett ott a gyerekeinek, 100% pamut és tényleg nagyon cukik és nem mellesleg olcsók is :D Mai Uh-hoz drukk!

Telokin- Nem semmi az autós sztori, jó hogy végül azért jó kimenetele lett, én tuti beszartam volna :D

MikeGirl- Én is kiváncsi vagyok tesóbaba nevére :wink:

Csajok én tegnap rohangáltam , mint pók a falon, ezért nem tudtam jönni...Reggel elmentem a Tiszti orvoshoz és tegnaptól hivatalosan is itthon vagyok :D Magához képest nem volt annyira bunkó, mondjuk ilyen beutalóval szép is lett volna ha elkezd görénykedni :wink: Aztán bementem Linzbe leadni egy papírt, aztán voltam melltartót venni, utána kimentem a reptérre leadni a táppénzes papírt és megmondani, hogy asta la vista :D Utána boltban voltam, bevásároltam, utána gyors főztem, aztán elmentünk úszni majd utána meccset nézni egy barátunkhoz...11-kor zuhantam ágyba, mint egy rongybaba :D ....Ja és képzeljétek mim van nekem....Rendeltem az e-bay-en egy hordozókendőt és tegnap jött meg, annyira szééééép, úgyhogy meg van a mai elfoglaltságom, kötésmódokat fogok tanulni a netről :D

Mindenkinek szép napot!
Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok!

Már megint jól eltűntem. Azt hiszem nem vagyok jó fórumozó. Vagy időm, vagy kedvem nincsen leülni a gép elé:(

Tegnap voltam a dokimnál, mindent rendben talált. Egyébként a napjaink egyre mozgolódosabban telnek. Mármint a Babó mocorog nagyon sokat:) A frontokan nagyon rosszul viselem:(


A bútort megrendeltük, 3 hét múlva érkezik. A melléklet linken megnézhetitek. A képen nincs rajta, de rendeltünk hozzá még egy nyitott polcot a játékoknak. Úgy gondoltuk, hogy a pelenkázóban el fog férni az aktuálisan használt ruhája, amit kinőtt, azt meg tudjuk máshol tárolni.
http://forum.sanomabp.hu/forumkep/18/17 ... 4412/1.jpg
Vendég
 


Lányok most főzök egy csomófélét, mert holnap amnio után fekvés egy pár napig. Mivel a gép az emeleten, ezért egy jó ideig nem fogok jönni, mert lépcsőzésről legalább 1-2 hétig szó sem lehet! Kérlek drukkoljatok!
Köszi! Puszi. :roll:

Maccs
vörösmacska
 
 


Vörösmacs: nagyon fogok drukkolni, mint itt bárki más. Minden rendben lesz ez tuti!!!! :-) Pihenj sokat!

Pocik továbbra is édesek és amiket feltettetek képeket is mind tetszik :-) Azok a babarucik annyira édessek! Én is mindig lesem a vaterát meg teszveszt, fogtam már ki egy-két jó dolgot én is. De most egyenlőre nem veszünk semmit, most gyűjtögetünk, mert kicsit túllőttünk már a célon költekezésben :-D
Aki fizet majd adokinak a szülésért: Ti tudjátok már mennyit kell?
Én pár nappal ezelőtt gondoltam ki, hogy én majd szeretnék pólyát is venni, mert a babák szeretik a rokonság kezében meg biztonságosabb. A nagyfiamnál nem használtunk, mivel nyári baba volt kb 50 fokkal :-) De most nem lesz melege banna apicinek, és nekem nagyon tetszik :wink: Már ki is néztem egyet ....

Olyan jó, hogy a ti babátok egyre többet mozog! Én viszont sokat aggódok, mert van hogy csak napi 1X érzem.... pedig probálom ösztönözni több mozgásra :-D néha szótfogad, például ma reggel annyira kidudorintotta magát, olyan édes volt. De aztán kb fél perc múlva vissza húzódott mélyebbre, nem éreztem....

Szisz: Tábla csuda jó!!!

Autóüveg: nem semmi, de én is betörtem volna :-)

rabbe78
 
 


Ági- Annyit jössz amennyit tudsz, nem vagy rossz fórumozó egyáltalán :D Csak elfoglalt vagy :D Örülök, hogy mocorog a Babód!!

Vörösmaccs- Nagyon szorítok értetek :D Minden rendben lesz, ez 100% :D :D Csuriban van mindenem, kezem-lábam, fülem-farkam :lol:

KépKép
gyancsi
 
 


Maccs, mennek a drukkok, és tessék szigorúan pihizni utána! Minden okés lesz, a gyerkők pedig egészségesek, mint a makk! Tutttti! :)

Rabbe, nekem még szinte napi rendszerességgel sem jelez! :( Pedig olyan jó lenne már érezni rendesen! Mindegy, még nem vagyok lekésve semmiről, szóval majd lesz még ne mulass! :) Benim mondjuk nagyon nyugis babó volt a pocakban, bezzeg kint! ... :shock: :P

Huh, de jó, hogy Virágot ki tudtátok szabadítani! Nekem is nagy parám, ha úgy állunk meg, hogy a gyerek a volánnál játszik, mármint parkolóban, mi meg a kocsi mellett, és a kulcs meg bent van... Persze most már nem hagyjuk úgy, de azért volt rá példa, hogy az volt a mázli, hogy az ablak le volt eresztve...

Beni nincs túl jól, hajnalban már hőemelkedése is volt, és úgy sírt, mint a fene, szóval biztosan fáj valamilye... :( Elkezdtem adni neki az antibiotikumot! :cry: Remélem, hogy hamar a javulás útjára lép, mert nagyon nem jó ilyenkor látni! :( Most éppen tejszeletet nyomat befelé, aztán alszunk, és majd csak délután eszik ebédet, mert látom, hogy már nagyon fáradt, és ilyenkor az ebédeléshez van a legkevesebb türelme... De előbb még orrszívás! :(

Utána jövök még, mert az előző oldalról sokminden kimaradt...

sophie27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: