Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
Még a vérnyomásod is magas?Ennyi problémád van Te szegény?Kordában tudod tartani?Mitől magas a vérnyomásod?
Gabi.
gabriela

Gabi!

Honnan vetted a magas vérnyomást? Na jó, igazad van... De azért nem vagyok szegény, ez csak egy újabb adalék a leletek között.. Pont ma tettek fel egy 24 órás vérnyomásmérőt, annak holnap lesz meg az eredménye.

Hogy mitől van??? Ez jó kérdés...KépKép(Egy biztos, nem ezektől...)
Kordában-tartás: 3 hete szedek még csak vérnyomáscsökkentőt, de szerintem holnapra minden kiderül!! (Amiket titokban kilestem a gépről, azok eddig még egész jók!! Bár nálam inkább az éjszakai adatok magasabbak...)

Szóval, remélem ez is szépen beáll!!

Izgulsz a holnap miatt? Ne tedd!! Szuper jó lesz - legalábbis a babára nézve tuti!!Kép

ÁgiKép
aszemenyei

Kedves Gyuri vagy más Anyatársak!

A helyzetem a következő: az előző terhességem alatt nem teljesen igazolt, de gyanúsan cukorbeteg voltam (ill. hasonló bizonyossággal volt magas vérnyomás nyűgöm is). Azóta rendeződött mindent, és lefogytam most már 25 kg-ot az előző terhességhez képest. (az előző babánál nem híztam a terhesség alatt) Még szerettem volna elérni a 80 kg alá kerülést, de egyéb okok miatt szeretnénk belekezdeni a baba-projectbe. Most 95 kg vagyok (160 cm). A kérdésem az, hogy a terhesség alatt lehet-e fogyókúrázni. Persze itt nem komoly diétára gondolnék, csak olyan havi 2-3 kg körül. Eddig is ezt tartottam. Vagy nem szabad. Vagy tartsam a súlyom, vagy még ezt sem szabad?

Tehát mit tanácsolnál, ha összejönne a 2. baba a cél elérése előtt. Amiben bízunk, habár még mindig szoptatok. Kép

Köszönettel
Panni
uran

Panni!Kép

Teljesen laikusként csak annyit, hogy van olyan ismerős (geszt. diab.) kismama, aki a második terhessége alatt mintegy 25 kg-t fogyott....
A kislánya most 2,5 éves, egészségesek mindketten. (Sőt, most már a harmadik baba is a pocakban van!!!)

De majd jön Doktor Úr, s kijavít...

Ági
aszemenyei

Szia Panni!

Ha egy egészséges "diétát" tartasz, attól fogyhatsz is ( mint az általam is ismert 25 kilót fogyó anyuka ), és a babának sem lesz semmi baja. A fő, hogy minden tápanyagot megkapjál te is meg a baba is, de ehhez ugye nem kell kettő helyet enni KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi

Ági!
nem ismerek ilyen hatást, de kérdezze Évát.

Uran!
Ne légy terhes amig szoptatsz, nem a baba miatt, technikai okok miatt, pl. mert ez a dolog un. terhesség előtti kivizsgálást (prekoceptionális gondozást) igényel. Több lépése van:
1. Cukorterhelés. Ha kóros akkor a diabetologus tegye a dolgát. Ha nem akkor start.
2. ha start, akkor is nyugodtan diétázhatsz. A diétás cukrosok általában fogynak és tudomásunk szerint ez semmi bajt nem okoz (szerintem sőt).
ld. még Ági és Yndi válaszát is.
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri!

Ez azt jelenti, hogy a szoptatás befolyásolja a terheléses cukor eredményét?
Vagy hogy szoptatás alatt nem szabad terheslésest csinálni?
Vagy alapvetően a szoptatást és a terhességet te nem tartod összeegyeztethetőnek?

Egyébként néztünk terhelésest és az jó volt. Kép

Panni
uran

Kedves szülés előtt álló I-es típusú diabeteszes anyukák!

Info: A Péterfy kórház szülészetén láttama akövetkezőt: A fent említett anyukák, amennyiben szeretnék beléphetnek babájukkal egy kísérleti programba, ami alatt valamilyen új tápszert kapna a baba ingyen, és évente kivizsgálnák a babát. Nyílván nekik az a jó, hogy tesztelve lenne a termék.

Többet sajna nem tudok, a tel szám elveszett, amit felírtam, merthjogy volt az is mellette.
de talán Gyuri is tud ennéél többet írni a dologról.

Pusz
Panni
uran

Uran!
A Péterfys dodlgról nem tudok.

A szoptatás alatti terhesség az ami technikailag gond, pl. a terhességet nehezebb megállapítani, gyakoribb a vetélés, a terhelést lényegesen nem befolyásolja.
Ha a terhelés jó volt a következő vizsgálat ideje a koraterhességben kb. 8 hét legyen. Sikert.
gyuri
Szeged

Yndi, Ági!

Köszönöm a válaszokat.
A tesztcsíkról olvastam, hogy ketté lehet vágni és akkor kétszer annyi lesz. Hát! Hamarosan kipróbálhatom.

Üdv,
Kunde
kunde

Szia Kunde!

Hát ez a kettévágás érdekes, én még soha nem hallottam róla, pedig 19 éve cukros vagyok. Az miatt érdekes, hogy egy fele olyan széles csíkot nem tudsz stabilan a gépbe helyezni az érzékelő rész fölé. Na de most felbuzdulva kipróbálom, és elmesélem az eredményt ( ami szerintem az lesz, hogy ez-így-ebben-a-formában-nem-megoldható KépKépKép ).

Yndi

Kép
Kép
yndi

Élménybeszámoló a felezett csíkokról:

1., alapból elég macerás a csíkfelezés, akárhogy is próbáltam párhuzamosan haladni a csík szélével, nem jött össze, az egyik fele nagyobb, a másik kisebb lett
2., vettem a nagyobb ( használhatóbbnak tűnő ) felet, belenavigáltam nagy nehezen a gépbe úgy, hogy nagyjából fedje az érzékelő részt ( ez sem jött össze, vékonyabb volt a csík az érzékelő szélességénél )
3., vércsepp szabályos felhelyezése után a gép ezt írta ki: ERR- ez hibajel, nem tudja értékelni az eredményt. Pedig nem a vércukrom volt hibás, az előtte való mérésnél még megvolt, és 5.5 volt.

Na szóval szerintem ezzel a csíkfelezéssel ne számolj, nem megy. AkkuCheknél legalábbis...
Megjegyzés: elvileg úgy használható a felezett csík, hogy csak vízuálisan értékeled ki az eredményt a doboz oldalán látható színskála segítségével De ennek az ereménye igencsak körülbelüli, mondjuk be tudod határolni, hogy valahol 6 és 10 között van. Ennek meg szerintem nem sok haszna van, főleg hogy van egy géped is elvileg, amit nem is tudsz használni felezett csíknál.

Yndi

Kép
Kép
yndi

Szia Kunde!Kép

A tesztcsík-kettévágásról: igaz, DE CSAK EGY RÉGEBBI TÍPUSÍ GÉPRE ÉS A HOZZÁVALÓ TESZTCSÍKRA igaz!!!!Sem az Accu-chekhez, sem a D Cont Personalhoz való tesztcsík NEM VÁGHATÓ SZÉT!!!!
(Valamikor az "ősidőkben" valóban létezett egy D cCont I. vagy II. elnevezésű szerkentíű, amihez egy Dextrostix nevezetű tesztcsík volt. Ez valóban méreténél fogva alkalmas volt a kettévágásra (keresztben elvágtad ateszt-részt, majd a szárból is levágtál egy részt, erre ragasztottad fel a tesztcsík levágott részét) Szegény ember vízzel főz... Arról azért nem szívesen beszélek, hogy a reagens-felület megfogása, ráragasztása mennyire befolyásolhatta a teszt "iagazságát"...)

ÁgiKép
aszemenyei

Őskorszak: egy olyan 15-16 évvel ezelőtt, amikor m,ég nem igazán ismertük (csak "Nyugatról" lehetett beszerezni pl- holttér nélküli fecskendőt, nem voltak penek és nem volt ennyiféle-fajta inzulin sem...
Oersze biztosan másnak más az "őskorszak", de én CSAK ezt a korszakot ismerem..(Na meg az azóta tartó korszakot......)

ÁgiKép
aszemenyei

Kép Sziasztok!

Hogy mindenkinek jó kedve legyen...

http://zoldtrabi.uw.hu/gamez/behappy.swf

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Kedves Gyuri!
Jó rég jelentkeztem, szerencsére nem volt miért, de most ismét lenne hozzád kérdésem. (második baba, 25 hetes, elsővel gest, diab, 150 grammos diétával rendben volt) Költözés miatt kórházat, orvost váltottam, és az új helyen nem vették túl komolyan az előzményeket. Azt tanácsoltad, hogy mindenképpen keressem fel aki előzőleg kezelt. Szánom-bánom, nem tettem, hanem beszereztem egy cukormérőt (D-Cont) és hetente méregetem zsömle-tejjel a reggeli cukort. Ami általában 6 alatt van, a legmagasabb érték 6.8 volt. A héten voltam 75 grammos terhelésen és az eredmény a következő:
éhgyomri: 4,7, 60 perc: 9,4, 120 perc:4,4. Tudom, hogy a 2 órásnak kell 7 alatt lennie, de nem sok az az egy órás egy kicsit? És normális az, hogy a 2 órás alacsonyabb lett, mint az éhgyomri?
Ha ez így normális, akkor a terhesség hátralévő idejében kérjek még 75 grammos terheslét (saját magától nem igazán kezdeményezi a jelenlegi orvosom még az előzmények ismeretében sem), vagy elegendő, ha továbbra is mérem hetente magamnak a zsömle-tejjel?
Ha viszont nem normális ez a terheléses eredmény, akkor mindenképpen felkeresem a doktornőt, akihez jártam előzőleg.

Köszönettel: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Most találtam ezt a lapot, ahol szinte bármely termék tápanyag-értékét megtaláljátok:

http://body.builder.hu/kaloriabase.htm4

Szénhidrát (+miből), fehérje, zsír (+miből), energia-, víztartalom, ásványi anyagok, vitaminok stb....
Egészen jó csoportosításban, keresési lehetőséggel!!

Jó böngészést!

Ági
aszemenyei

Kedves Ági!

Ez a legszuperebb táblázat, amivel valaha találkoztam! Volt eddig egy csomó minden, amit nem tudtam, pl, magvak, gyorsétterem, ebben minden benne van!
Ügyes vagy!
Eszter
cseszi

Szia Eszter!Kép

Én is úgy láttam, hogy hasznos, s hol másutt ossza meg az ember lánya a felfedezését???
Na jó, bevallom, én így örültem:
Kép
Ági
aszemenyei

Ági, öröm téged olvasni, a mozgó lököttségek miatt! : )

Kérdésem pedig: immár cukros voltomban (korai még a kérdés,a 4 hónapos lányunk miatt, de roppant izgat), már nem szülhetek másodikat (harmadikat) akárhol, tehát ha ismerős orvoshoz akarok már előtte is járni, melyik kórházból válasszak, ahol kimondottan jó a cukros-terhes gondozás?
Úgy gondoltam, mindenképp váltok nőgyógyászt, ha már úgysem szülhetek annál, akihez eddig jártam.
Köszi
cseszi

Cseszi!Kép

Remélem, hogy egy kis színt viszek az életetekbe, de egy kicsit azt is, hogy talán valami más hasznosat is tehetek....

Orvos: akire én (és rajtam kívül jópáran!!) esküszöm: Szabolcs utca, Központi Diabetológiai Szakrendelés: Dr. Baranyi Éva főorvos. Ha rám hallgatsz CSAK Ő, SENKI MÁS!!! Előzetesen telefonon mindenképpen érdemes vele beszélni (idejekorán hívd, mert sokan járunk hozzá, és gondolj arra, hogy a prekoncepcionális gomdozás mennyire fontos egy cukorbeteg kismama és babája érdekében!!!)

Fantasztikus szaktudás, tapasztalat, remek dietetikus, diabetológiai szakápolók!!

Nőgyógyász:ha a Szabolcs utca és Baranyi doktornő mellett döntesz, akkor elég egyértelmű a választási lehetősséged: A Szabolcsban létezik "diabétesz-munkacsoport", közülül választhatsz, illetve a Doktornő egy szakembert fogad még el (a szintén fantasztikus tudás és tapasztalat, no meg a tbbéves együttműködés miatt) és akire én is voksomat teszem: Dr. Csákány M. György a Jáhn Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa.Kép

Ha van más kérdésed, szívesen válaszolok, no persze, ha tudok..

ÁgiKép
aszemenyei

Na milyen gyors vagyok... a kezem gyorsabb, mint az eszem:Kép

A Diabetológia telefonszáma: 350-47-41. (Ez a szakrendelés közvetlen száma, a szakápolók (Hajni, vagy Gabi), esetleg a dietetikus (Judit) veszi fel, itt kérd a Baranyi doktornőt.

Ági

Kép
aszemenyei

Na milyen gyors vagyok... a kezem gyorsabb, mint az eszem:

A Diabetológia telefonszáma: 350-47-41. (Ez a szakrendelés közvetlen száma, a szakápolók (Hajni, vagy Gabi), esetleg a dietetikus (Judit) veszi fel, itt kérd a Baranyi doktornőt.

Ági
aszemenyei

Kétszer ad, ki gyorsan ad...??

Kép

Ági
aszemenyei

Eszter!

Ha van kérdésed,
Kép
akár priviben is.

ÁgiKép
aszemenyei

Nagyon szépen köszönöm!
Eszter
cseszi

Ági, írtam a freemailes címedre, de visszajött hibaüzenettel!
Mi a helyes cím?
Eszter
cseszi

Eszter!

Teljesen üres, de akkor inkább próbáld meg:

aszemenyei@chello.hu címet, ez sokkal biztosabb, mint a freemail-es..

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra, mert persze én is hasonló gondokkal küszködök :-) vagy :-( nem is tudom.
Stóval 5 éve vagyok cukorbeteg (I. típus), most vagyok 29, és babát szeretnénk a párommal.
Első kér(d)ésem: ajánljatok plíz spec ehhez a témához értő dokit! mármint szülész-nőgyógyászt. remélem létezik ilyen :-))
Gondolom ez az első lépés az ügyben, vagy?
köszi, üdv mindenkinek
Kriszta
nkriszta

ja, most olvasom feljebb az ötleteket - ez Bp-re vonatkozik? hol van az a Jahn Ferenc kórház? sose hallottam róla..
és ha terhes szeretnék lenni, külön kell nőgyógyász és egy profi belgyógyász is? vagy a kettő ugyanaz is lehet (ha van egyáltalán ilyen)
köszi
üdv
K.
nkriszta

Kriszta!

Üdv! A kérdés jogos: kell egy diabetológiában jártas belgyógyász (ld. Szabolcs utca: Baranyi doktornő) ÉS egy szülész-nőgyógyász, aki cukorbeteg kismamákkal foglalkozik. A diabétesz annyi marhaságot hozhat a"konyhára", hogy tényleg kell szakember. Rajtuk kívül: szemész, esetleg kardiológus, nefrológus... kinek-kinek "egyéni" kívánalmai szerint.

A Doktorról: a Szabolcs utcából ment főorvosnaka JFK-ba (ami másként a Dél-pesti kórház fantázianévre is hallgat.)

Nem kell a dél-pestit választanod, választhatsz a Szabolcs utcai diabétesz munkacsoportból is. Ez a Te döntésed.
Ági
aszemenyei

Kriszta!

Az első lépés a diabetológus!!! Nem a szülész-nőgyógyész! Ugyanis, amíg a diabéteszed nincs megfelelően karban tartva, nincsenek meg a feltételei a +start-jelnek". Azt pedig a diabetológus adja (vagy nem adja) meg.

Ha van start-jeled és terhes leszel, az igazi szerepe a szülész-nőgyógyásznak ekkor kezdődik.

Diabetológusra visszatérve: minden terhességre igaz, hogy fontos a prekoncepcionális gondozás, de a DIABÉTESSZEL SZÖVŐDÖTT TERHESSÉGRE EZ KÜLÖNÖSEN igaz!!!

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Nem akarok ellen propagandát az orvosoknak, de a lehetőségről jó tudni. Van a Péterfyben is a diabetológián egy doktornő, aki kifejezetten terhesekkel is foglalkozik. neve Thaisz Erzsébet (a keresztnév nem biztos).

Különösebben nekem nem volt vele jó tapasztalatom, nem szakmailag, hanem emberileg, de a többi anyuka nagyon szerette. Valszeg velem volt a hiba. Kép

Tehát, ha valakinek ez jobb, akkor van itt is lehetőség. Neki is van szülész párja, de őt nem ismerem, mert nekem az előbb volt mint a cukor gond.

Panni
uran

Panni!

Jól tudod, Dr Thaisz Erzsébet főorvos. Nem hiszem, hogy veled lett volna valami bibi, egyszerűen az orvos-beteg viszony bizalmi viszony: vagy tudsz együttműködni és azonosulni az orvosoddal, vagy nem. Ha nem, akkor nagy valószínűséggel a therápia sem fog olyan szinten működni, mint kellene!! (Ha nem szimpi valaki, nem igazán tudod elfogadni az elveit, miért sikerülne jól adaptálnod a tanácsait?(

A választás szabadsága persze mindenkinek a sajátja...

De én akkor is a Baranyit ajánlom mindenkinek, mert MŰKÖDIK A DOLOG!!!

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

NKriszta! Én is a Baranyit javasolnám, hozzá jártam gondozásta ( 19 éve 1. típusú cukorbeteg vagyok ). És most van 2 egészséges babám ( egy 25 hónapos és egy 7 hetes ) KépKépKép

Persze a legtöbbet te fogsz tudni tenni magadért, de a "segítséget" jól meg kell választani KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi

És gyönyörűek!!!

ÁgiKép
aszemenyei

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat!! Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül!
Azt hiszem megpróbálom a Szabolcs utcát - nehéz bejutni a Baranyi doktornőhöz? És ha ő nagyon foglalt, érdemes még a munkacsoportból más emberkét választani?
Egyébként a bogyók (fogamzásgátló) szedését most hagytam abba egy hete kb., szóval még csak a tervezgetés elején vagyunk. Persze ezzel együtt elkezdtem sokkal jobban figyelni a cukorértékeimre. És még egy számomra fontos kérdés: a terhesség alatt ha párszor feljebb megy mint kellene, az már nagyon veszélyes?
Szép napot Nektek!
Üdv
Kriszta
nkriszta

Szia Kriszta!

Baranyi doktornő jó választás. A munkacsoportról: a munkacsoportban a Baranyi doktornő A diabetológus szakorvos!! A telefont nem árt idejében megereszteni (bejelentkezni!!), mert lehet, hogy 2-3 hónapot is kell esetleg várnod. (Sokan vagyunk, akik Őt tartjuk a legjobbnak!!!)

A Diabetológia telefonszáma: 350-47-41. Ez a szakrendelés közvetlen száma, a szakápolók (Hajni vagy Gabi), esetleg a dietetikus (Judit) veszi fel, itt kérd a Baranyi doktornőt.

Vedd fel vele a kapcsolatot, sok sikert!

Ági
aszemenyei

Szia Ági!

A tanácsaival nem volt gond, és nem is volt semmi baj a cukrommal később. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy az orvosok (sajna többet is ismerek, akik hasonlóak), miért feltételezik az emberről, hoyg
- buta
- rosszat akar a gyerekének
- hazudik, mint az vízfolyás

vagy valami hasonlót. Volt, hogy mondta a doktornő, mikor megkapta a vizelet eredményt, hogy nincs benne fehérje, akkor közölte, " majd lesz" Mindezt ugye előttem. Mert nem hitte el, hogy igenis csak nála magas a vérnyomásom, otthon soha. Erre megkérdezte, miért magasabb itt? Háát, erre nem akartam mondani semmit, de azt hiszem a fentiek után, ti nem csodálkoztok.

Na a lényeg, ha valaki egy beteget nem kezel partnerként, akkor ne menjen orvosnak.

Én tanár vagyok, de ha én úgy viselkednék a doki néni gyerekélvel, mint ahogyan ő velem, hát nem kérnék a véleményéből. Kép
Panni
uran

Szia Panni!Kép

Akkor a Baranyi doktornő a Te "embered". A legfőbb feladat elfogadni, magadévá tenni a kezelési elveket, őszinte partnernek lenni. Kérdezni, ha valami nem világos.Kép

A másik doktornővel kapcsolatban felhozott problémákat személyesen (vedd szó szerint!!)ismerem. No comment!!! Bár talán annyit, hogy biztosan találkozott olyan betegekkel, akikkel kapcsolatban igaza volt, de ezt nem kellene általánosítani...
Nem vagyunk egyformák, szerencsére!!!

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Ági! nem kell azért eltúlozni!!! KépKépKép ( lásd korábban manócskáim ).

A hozzáálláshoz annyit, hogy bizonyos szinten nem ok nélkül áll hozzá az orvos úgy a dolgokhoz, hogy mindenki hülye meg hazudik ( bár tényleg nem ez a helyes hozzáállás ). A 2 terhesség alatt sok leendő anyukával találkoztam és beszélgettem, na ők aztán meséltek mindenféléket. És az eredmények is magukért beszélnek. pl egy 8.6-os hemoglobin után nem kéne azt állítani, hogy a cukrok max 6-ig mennek fel ( volt ilyen anyuka is ). Meg hogy a kedves anyuka ebédre az 50 szénhidrátjára 10 deka lisztől csinált nokedlit ( ami ugye barátok közt is 75 CH ), és ezt ette meg. Utána pedig megdöbbenve értetlenül tapasztalta, hogy 12 a cukra. 3. pl.: Anyukának hajnali 3-as inzulinnál csörög az óra, lecsapja, és alszik tovább, mert nincs kedve felkelni. 4 E inzulin kimarad, és reggelre 13 a cukra. És a véleménye ezek után: Nem baj, legfalább jót aludtam.

Én az első terhességemnél szinte ismeretlenül kerültem Baranyi doktornőhöz ( előtte már a 90-es évek elején jártam hozzá másfél évig, de aztán elmaradtam onnan- természetesen nem emlékezett már rám ). A vérvételek eredményének megérkeztéig nem is mondott nekem semmit az esélyekről, hogy megtartható-e a baba vagy sem. Mert én összeírogathatok neki mindenféle szuperebbnél szuperebb cukrokat, de ha 12-es a hemoglobinom, ott akkor nagyon bebukok...

Én mondjuk azt mondom, hogy hazudhatsz az orvosoknak, de saját magadnak és a babádnak nem tudsz. És nem az orvossal fogsz kitolni hazudozás esetén...

Yndi

Kép
Kép
yndi

Sziasztok!

Igazad van Yndi, abban, hogy vannak akik eltitkolják a doki előtt a valóságot, meghamisítják az adatokat.

Nálam az volt ahelyzet, hogy a végén már direkt magammal vittem az itthoni vérnyomásmérőmet, hoyg nézzék meg otthon a sajátommal 120/70 körül mérek, benn náluk 140/90. De még ekkor sem hitték el. Pedig ott volt a memória. Jó persze azt is meg lehet hamisítani. Na mindegy.
Annak örültem, hogy idővel bár, de a nőgyógyászom bízott bennem. Ez is nagy eredmént, mert eleinte ő sem így állt hozzám. De megérte a harc.
uran

Egy kérdés.

Mennyire gond az, ha most (bízva abban, hogy a 25 kg fogyás megteszi jótékony hatását és nem lesz gond a 2. babánál) nem mentem el diabetológushoz, hanem "csak" egy terhelésest csináltunk ami jó lett, és néha méregettem úgy egyébként is a cukromat, és az is jó lett. És így indultunk neki a babának. Ráadsául a vérképem évek óta a legjobbat mutatta úgy egyébként is. Kép

A kérdés az, hogy ha gond lesz esetleg a terhesség alatt, akor is elmehtek-e a Baranyi doktornőhöz még, vagy inkább ne kerüljek a szeme elé, ha most sem mentem el.

Panni
uran

Panni!

Szerintem a magad és a babád érdekében menj el a Baranyi doktornőhöz!!! Legalább tisztában leszel a lehetőségeiddel, esetleg a kockázatokkal. Szerintem a babád egészsége "ennyit" megér!!
Amúgy pedig ne legyen gond!! De erre sokkal nagyobb az esélyed, ha eleve a Baranyi doktornő "vesz kézbe", márcsak a hatalmas tapasztalat és tudás, no meg odafigyelés miatt is.

Ági
aszemenyei

Szia Yndi!

Egyáltalán nem túloztam!!!!
Kép

Ági
aszemenyei

Ági!

KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi

Sziasztok!
Szorítsatok nekem,hétfőn fekszem be a kórházba Insulin beállításra.Reményeim szerint egy hét,de a dokim azt mondta,meg se merjem kérdezni,mikor mehetek haza.Már jól kibőgtem magam.Minden jót Nektek,Gabi.
gabriela

Szia Gabi!

Melyik kórház, a bajai? Hány hetes terhes vagy?

Yndi

Kép
Kép
yndi

Szia Gabi!

Drukkolok!!! Egy kis "gyógy-kép":
Kép Kép
Sok szerencsét+ Várunk vissza a jó hírekkel!!!

Ági
aszemenyei

Sziasztok!
Yndi!
Igen,a bajai kórház.Én 12 hetes terhes vagyok.Te honnan írsz?Hány hetes vagy?
Ági!
Köszi a jókívánságot,a képeid mindig felvidítanak.Te hány hetes vagy?
Gabi.
gabriela

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?