Istenke éltese sokáig Pankát és Nándit !!
Orsoly Soya, fületek érjen bokáig
Na, zebránk, mi újság??? Juuuujj de iiizgiii!!! Irigy vagyok
Most csak röviden:
Az én okos nagyfiam már 4. napja ovis.
Előzmények: mint tudjuk, Ladányi Úr csak grill-rántottcsirkét, szilvásgombócot, almáspitét eszik. kizárólag. Főzelék? Leves? Zöldség??? ÁÁhh...dehogy
Aludni egy éves kora óta nemigen alszik ebéd után.
Ez az ovi olyan, hogy a szülők elvileg első nap végig, második nap tízóraiig, harmadik nap reggeliig, negyedik nap picikét maradnak...gyerek a 2. hét elején próbálhat meg ottaludni, és a 2. hét végére szokik be elvileg/átlagosan.
Namármost nálunk:
1.nap: Reggel viszem. Reggelinél eszeget, negyed kifli, negyed pohár tej. Mivel baromira elvan, engem elküldenek, ebéd után jöjjek érte. Ebéd után ovónéni: - ejj ej anya, ez a gyerek semmit nem eszik. Az almát megette tízóraira, de amikor meglátta a bablevest meg a túróscsuszát, még a székét is elvitte három lépésre az asztaltól. HA nem eszik, nem alhat itt. - na mondom, ez klassz lesz így.....amúgy üvöltve vonszoltuk hazáig, mert nem akart hazajönni. Tök jól elvolt, nem is keresett minket, semmi gond nem volt.
2.nap: beviszem, leülök. Ovónéni: tessék már hazamenni, hiszen olyan jól elvan...
Ebéd után érkezem, megint csak: ajajaj anya, ez a gyerek... a krumplifőzelékre rá se nézett, a fasírtból pár kockát, a bukta negyedét....én: naháááát ez tök jóóóó!!!!! üvöltés megint hazáig, ovónéni megsajnálja: na, ha eszel rendesen, csütörtökön itt alhatsz.
3. nap: reggel, már az ajtóban elbúcsúzik, be se megyek. ebéd után: ajajaj anya....a köretből csak 4-5 kanállal evett, a húsból kért még. Én méért megette???? Meg....de ajaj...ez a gyerek annyira keveset eszik.....mondom, hát a reggeli?? Ja, azt megette. Hát a tízórai? ja azt is. Mi volt a köret? Párolt zöldség....(na ja életében egy kocka répa, egy guriga borsó,kukorica nem gurult még le a torkán egy éves kora óta, és akkor öt kanállal!!!!)
4. nap (ma) beviszem, megbeszéljük, ottalszik. Leolvasom étlapot: lencsefőzelék, pörköltel....na mondom, ebből mi lesz....mondom óvónéninek, ha lehetne a főzeléket próbálják meg, ha nem megy, külön a pörköltet, hátha kitumkolja. Megbeszéljük, 1/2 1-től van alvás, 1/2 2-kor csörögjek, sikerült e elaltatni. Telefonálok: alszik a Peti, 1/2 3-ra azért menjek a biztonság kedvéért. Gyerek alszik. Ebédelt, dupla adag pörköltet kenyérrel, egész almás sütit. Reggel kalácsot, kakaót....na meg mukk nélkül lefeküdt....ahogy sugdolózunk, felébred. Felkönyököl, rámvigyorog - rettegtem, itthon hisztizve ébred néha - mondom, aludj még picit. Megfordul, vsszaalszik egy 15-20 percre. Aztán amúgy is kelés, kijön hozzám. Miután kiderült elhoztam a motorját, se lát se hall...hazajöttünk. Most aludt el.....
na ez történt eddig, meg vagyok döbbenve, plusz még egy áttörés: Egy éves korától este-reggel kakaózik, aztán valahogy az éjszakába is becsúszott pluszba nyűgtől függően 1-3 kakaó. Mondták óvónénik, hogy hát ez azért nem kéne, nem lehet, hogy ezért nem eszik a gyerek? Gyereknek elmagyarázva: Ha kakaózól, nem eszel ha nem eszel, nem alhatsz az oviban. "Elromlott a cumisüveg" három éves nagy lovak amúgy sem üvegeznek, láttad a többieknek sincs, este van tejecske (mézzel, jó altató) shrekes bögréből, éjjel csak víz pohárból, reggel maximum tea, aztán az oviban vár a reggeli. Első éjjel felévbredt: kakaót. Mondom, nincs. Víz jó? nem keell. És aludt. azóta is. Ma éjjel fel se kelt. El ne kiabáljam.....3 év után.........
Mit nem tesz az ovi......
Én meg holnap osztálytalálkozóra megyek, nagyon izgulok mi lezs Annussal hogy alszik el cici nélkül....jajj nekem....
Pusz: Maszat