Új privát üzeneted érkezett!

nekem is alacsony a vérnyomásom, de alapból, nem hiszem, hogy azért van, volt. Mert most már nem érzem :) gyorsan elmúlt, de ne is jöjjön vissza!

Lányok! Bocsi, hogy ilyet kérdezek, mert erről nem szoktunk beszélni,de azért csak nem haragudtok meg...
Ti szeretkeztek rendesen? Már úgy értem rendszeresen? Mert nálunk apa alig akarja, nehogy baja legyen a babának, azt mondja majd ha voltam 29-én dokinál, és azt mondja minden oké..
Szerintem lehetne, ti mit mondotok??

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi: dehogy haragszunk, ez is hozzátartozik a dologhoz :D elméletileg semmi nem tiltja a szeretkezést, hacsak valami probléma miatt az orvos másképpen nem rendeli

viszont nálunk sem működik úgy ahogy kéne, de miattam. mióta nőtt a méhem eléggé fáj, így nem merem én sem nehogy valami baja essen a babának. nem értem mi történt de nagyon fura volt :( azért remélem elmúlik

a párod meg nyugtasd meg hogy semmi baja nem lehet a babának, az jóval fentebb van, és ha mindketten úgy érzitek akkor rajta. csak persze kíméletesen :D

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


rebeka :) úgy látom, nem vagyok egyedül a légszomjjal! Akkor csak a terhességgel van összefüggésben!

timi nálunk megy a szex, úgy mint eddig. Nekem a doki azt mondta, hogy az a terhesség, ami ettől elmegy, az egyébként is elmenne... Persze, ha veszélyeztetett valaki, az más. Én is tartok tőle azért egy kicsit. A védőnő is mondta, hogy ha nincs vérzés, és egyébként is problémamentes a terhesség, akkor nyugodtan!

Kép
salsifraga
 
 

 
 

na megyek csajok. jó éjszakát. holnap meló van de majd megpróbálok írni

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


rebeka, salsifraga: köszi a válaszokat :) már csak apával kellene elhitetni, hogy nem lesz baj, de ő annyira félti a babát, hogy nehéz lesz...,de majd csak megoldódik, ha addig nem is, majd ha voltam a dokinál, de remélem hisz nektek :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


rebeka: szia! jó éjszakát!
holnap én is délutános vagyok, de azért próbálok majd írni.
vigyázz magadra!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


én is megyek..
Jó éjt mindenkinek, és ne legyetek rosszul, szép álmokat :!:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


én is lépek, jó éjt! :)

Kép
salsifraga
 
 


nálunk a párom részéről menne a dolog,csak az én részemről nem.sztem alapban nagyon vigyázunk ilyenkor magunkra,ösztönösen.ezért nem is kell annyira.de majd csak lesz jobb is.

KépKép
bettike83
 
 


nyufó

igen,megint elöjött,pedig tényleg 1 hete nem volt ilyen.meg ujra mensis göecsök is vannak.még 12 hétig kitarthat,de lehet még később is,ki tudja.

egyáltalán nem kell főtt kaja pl,száraz kajákat kivánom csak meg az uborkát,paradicsomot,kiló számra enném :D

KépKép
bettike83
 
 


Kismamarucik akár egyedi méretre is olcsón.
Szoptatós hálóing 3990 ft.
Kismama halásznaci 3500-tól. www.gportal.hu/elenorkismamaruha
Nem zavaró szándékkal került be ez a hozzászólás a topikba.
Szép estét!

lasaguilas
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Látom nagy téma lett a mai napon a piszkos anyagiak.. :D

T.Timi: én a szülési szabadság szülés előtti kivételével azért nem vagyok kibékülve.. És a kolléganőim közül is sokan a szülésük előtt, mert sosem tudhatod biztosra, hogy az a baba pont a 4. hét után megszületik, pont amikor az lejár.. Ha pedig ugye hamarabb világra kívánkozik a bébi, akkor ugrott a szülésid.. Vagy rosszul tudom?

Nekem ilyen gondom nincs, dolgozni ha akarnék, sem engednének, így kénytelen vagyok elviselni a táppénzes "minimál összeget".. Ráadásul, hogy pont én is eü-s vagyok, bizony, alig kapok 75-öt egy hónapban.. És mivel én már februártól vagyok itthon táppénzen (a lombik előtt pihentettem itthon a gerincsérvemmel) sokkal többre később sem számíthatok.. A lombik elvitte cirka 150-170 ezer megtakarított Ft-unkat.. Apukát februárban kitették az utcára, most tudott elhelyezkedni 3 hete, alig kap talán majd 100-at nettóban.. És az albérletet fizetni kell, meg a mindent, és hát jönnek a babák, szóval kézfogásom mindenkivel, akinek nehezebb lesz kicsit az anyagi sorsa - de mindig volt és mindig lesz valahogy :D
De pl. már két ismerősöm is mondta, ne vegyek ruhákat, mert egyik helyről pl. egy egész zsákkal adnak, mert nem tudta kihordani a kislány, másik barátnőmtől bébihordót kapunk, a két kiságy pedig már megvan, csak eldugva a szem elől vidéken babonából.. Szóval ami legnagyobb kiadás lesz nekünk is az az ikreskocsi lesz..

Hányinger: előző babónál semmi ilyen bajom nem volt, de nekem az elmúlt pár hétben a rossz szagok keserítik meg az életem - pl. a hűtőszag is néha.. :twisted: Szerencsére a vuk családból csak ennyi látogatott meg eddig :D


Szép estét és jó éjszakát - megjött apa a melóból..

8)

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


kis-csillag: azt hiszem, úgy van a szülési, hogy ha előbb megvan a baba az nem baj, megy tovább a 168 nap..de ha később jön, mint a 4. hét azt nem tudom :? De majd ennek is utána járok!

Hát nem lehet könnyű nektek sem anyagilag az biztos, de remélem azért majd megoldódnak a dolgaitok. Akkor neked sem lesz sok a gyes, eü-s révén :roll: akkor ezért tényleg kezet foghatunk :lol:
És amúgy te hol dolgozol a kórházban, mit csinálsz?

A hányingerhez még mindig nem tudok hozzá szólni... mert nekem semmi nincs, csak fáradtság!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Jó reggelt lányok :!: nagyjából végigolvastalak titeket :!: Hát ez a pénzkérdés elég rosszul néz ki: bár én 150-et keresek, de azért elég rosszul fizetnek a mamiknak :(
A szeretkezés kérdést már én is meg akartam kérdezni de nem mertem, még jó hogy Timi bátrabb volt :D Mi most ritkábban vagyunk együtt, meg sokkal óvatosabbak vagyunk. Legalábbis amíg a doki nem mond mást, addig így lesz :wink: De közben én is mindig arra gondolok, hogy remélem nem lesz baja a picinek

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Most csak röviden tudok írni, de a lényeg, hogy látom, sokat beszéltek a gyerek utáni ellátásokról. Nem tudom egyesével végigvenni amit írtatok, de elég sok a pontatlanság benne. Tudom, hogy az egészet nagyon nehéz megérteni, nekem is alig megy, de éppen ezért kérdeztem meg szakembereket, de még így is van ami ködös!

Egy példa, nem célszerű keverni a GYED és GYES fogalmát! Előbbi biztosításon alapuló jogviszonyt feltételez, utóbbi alanyi jogon jár. Előbbi a fizud után, maximált összegben, az utóbbi csak kb. 28ezer ft!

Csatolok egy tájékoztatót, én ebből sok mindent kibogarásztam, remélem, vkinek hasznos lehet!

Nem okoskodni akartam, hanem segíteni, mert tényleg nem mindig egyszerű, a magam esete sem pl., én is ezért fordultam segítségért hozzáértőhöz, nehogy kellemetlen meglepetés érjen szülés után, hogy miért ennyi az annyi.

Üdv, balimamika

http://www.babafalva.hu/download/TB_kisokos.pdf
balimamika
 
 


monka: hát, nem voltam szívbajos és megkérdeztem, mert nem tudtam ki hogy áll ezzel a kérdéssel, mert nálunk apa annyira vigyázz, hogy csak na, de majd talán megnyugszik ő is a doki után!
Igen, szóba jöttek az anyagiak is... te 150 ezret keresel nettóba, vagy az a bejelentett béred? Hol is dolgozol?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


balimamika : köszi, már el is olvasom.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Balimamika köszönjük az olvasnivalót :D Jó kis összefoglaló :wink:
Timi nekem a bejelentettem 150, persze most még jol keresek nettóba, de csak amíg el nem kezdik csökkenteni a jövedelmeket az adójóváírás miatt :cry: Remélem apud megnyugszik végre és kicsit "elkényeztet" téged már és nem vár az orvosig. Én is félek kicsit közben, de óvatosak vagyunk nagyon :wink: :wink:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


balimamika : köszi, már el is olvasom.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


monka: hát majd meglátjuk.
Egyébként ha neked 150 a bruttód, akkor a max gyed-et fogod kapni, ami 100 valahány ezer, balimamika oldalán megtalálod. Az meg szerintem nagyon jó.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


jaja, elhalmoznak minket pénzzel :!: Sajnálom, hogy nektek meg ilyen rossz a helyzet, és még a kevesebbnél is sokkal kevesebbet kaptok, de remélem azért majd megoldódik a helyzet és nem lesz probláma

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Sziasztok lányok!

Az anyagiakhoz meg az ellátásokhoz nem nagyon tudok hozzászólni innen, de azért végigolvastam, miről is megy az eszmecsere. Szex, hát igen, nekünk is az van mint nálad Bettike, én parázok, apa csinálná :D Azt olvastam valahol, hogy ha minden rendben van, akkor nyugodtan lehet, persze óvatosabban, akkor nem szabad ha a baba nem a hátsó hanem az első falon van, ha jól emlékszem? :shock: Valami ilyesmi. De hiába tudom hogy lehet, valahogy parássá válok terhesen, először is ez volt. :roll: Erről is olvastam, hogy van olyan nő, aki terhesen nagyon kívánós lesz, van aki meg pont az ellenkezője, egyáltalán nem akar szexelni. Érdekes hogy hány féle reakció lehet.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


monka: azért gond nincsen, mert eddig sem volt semmi gondunk, csak azért röhejesnek tartom, hogy ennyike pénzt fogunk kapni.

nyufó: nálunk meg fordítva, én akarnám, apa fél :lol:
De majd csak lesz jobb is, gondolom ez csak az elején ilyen, bár aztán meg lehet később én nem fogom akarni :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


T.timi igen, ilyen is van, hogy a férfi félti a babát, meg olyan is van, hogy nem kívánja úgy pocakkal az asszonyt, van olyan pasi aki meg olyankor extrán szexinek találja a párját. Lehet hogy neked apa végig ilyen parás marad, de az is lehet ha tudja majd hogy minden rendben van, meg az orvos is mondja hogy mehet a szex, akkor ő is majd beindul :D

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


én is arra az időszakra gondoltam Timi, ami majd akkor lesz, ha megszületik a babó, hogy majd még a kevesebbnél is kevesebbet adnak. Nálunk fordítva van, én félek és apa akarja....hát azért tényleg fura kicsit így babásan a szex nekem :lol:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka: hát igen, 3asban nem olyan :)

na jó csajok én kilépek most, mert mennem kell melózni,11kor megy a buszom, de ha oda értem akkor megint írok rendelés előtt.
addig is vigyázzatok magatokra:)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


sziasztok lánykák

átnyálaztam a közös "fejlődési" táblázatot, és hiányzik belőle
balimamika, lenojo, kis csillag, krisztin,és irbil!

ha szeretnétek nyomon követni, ki mekkorát nőtt mennyi idő alatt és kitölteni a magatokra vonatkozó részt, küldjétel el priviben az e-maileteket és megy a meghívó.

Nagyon szépen kiszinezte vki (nlzs? :) ) ezt a táblát is, ugyhogy már sokkal átláthatóbb és lett vitamin-szedő oszlop is. Alkalmasint frissítsetek. :)

Nálam közeleg a hétfő a 12. heti. Egyelőre a szokásos "egyre jobban izgulok" lelkiállapot van :)
Tünetem nem nagyon van, amikor ez eszembejut kicsit be is szoktam parázni h történt vmi... De ha történt volna épphogy rosszul érezném magam és nempedig jól, nem? Legalábbis így lenne logikus. A pocakom is inkább kisebb, mint korábban volt. Vagy lehet, hogy csak a puffadás szünt meg. Néha parázgatok, na. :)

Szex az nálunk nincs, de mert multkor elfelejtettem megkérdezni h már lehet-e :) hétfőn ennek is utánajárok.
Na meg a védőnő is hétfőn fogad. Ugyhogy erről szól majd a napom :)

mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
spumilla
 
 


Sziasztok!

Spumilla:Te már mész a 12.heti uh-ra? :shock: Az igen jóval előrébb vagy mint én!
Amúgy én színezgettem ki a másik Táblit,ha nem baj,és a vitamin oszlopot is én raktam!

Csajok,nézem,hogy már a legtöbbőtöknek megvan a 12.uh-s időpontotok ,én meg még nem is kértem_!
Már lehet akkor ilyen hamar kérni?Mert akkor én is hívom őket!

Én holnap megyek UH-ra,szorítsatok!!!

Kép

Kép
syl100
 
 


Sziasztok lányok!

spumilla: de jó neked, már mehetsz a 12 hetes ultrahangra. szorítok nagyon! nem semmi. nekem majd csak júli 5-én lesz. :(

amugy mit tudtok erről az ultrahangról? csak azért kérdem mert nem tudom mennyi időt vesz igénybe és hogy kell e rá kivennem szabit. a vérvétel az csak a szokásos reggeli labor vagy ott is lesz más is? bocsi ha butaságokat kérdezek, de fogalmam sincs még ezekről

amugy a mai napom elég rosszul indult, lehet a melegfront is hatással volt rám. reggel megint nagyon visszajött a hányingerem, pedig már azt hittem múlik. de nem. de remélem most már jobb lesz.

szép napot kismamik

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


syl

nálam úgy volt h pont 5 hetesen mentem uhra a kórházba ,megcsinálták és az uhs csaj rögtön mondta is h beirt 28-ára genteikai uhra.ők már automatikusan beirtak :)

KépKép
bettike83
 
 


syl: én meg csak kiszámoltam, hogy mikor leszek 12 hetes, és kértem egy időpontot.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


syl: jól tetted, h kiszinezted, sokkal jobb lett.
sztem ha holnap mész nyugodtan kérjél 12. időpontot.

köszi a drukkot lányok!!

Kép
spumilla
 
 


Na mi van csajok, hova tüntetek? Máskor ilyenkorra már 2 oldalt tele szoktunk írni, most meg sehol senki.. :?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Hát nálam ezerrel megy a munka sajnos, pedig hulla fáradt vagyok már :( Timi te most délután dolgozol?

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, olvaslak benneteket, de sajna el vagyok havazva a melóhelyen így nem jut időm az írásra. Most is csak beköszönök!
Irigyellek Spumilla, hogy már a 12. hetinél fogsz tartani, de nekem is eléggé közeleg az időpont :)

A gyed gyes tgyás számoláshoz találtam egy tök jó oldalt, próbáljátok ki.
http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Megyek is mert vár a munka. Kellemes délutánt minmdenkinek!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Elköszönök mára lányok, holnap jelentkezem, addig is kitartást a mai naphoz és Syl drukk a holnapi UH-hoz :wink:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Sziasztok, lányok!

A szex-témához még annyit, hogy én azt vettem észre, hogy utána elmúlik az émelygésem, és jobban leszek! :lol:

syl írtam a múltkor, hogy ki a dokim! Te kihez jársz?

Képzeljétek, reggel nagyon fájt a hasam alul, de nem úgy, ahogy szokott, hogy feszít vagy szurkál, hanem úgy sajgott az egész, és muszáj volt lefeküdnöm, már azt hittem, nem is tudok dolgozni menni. De feküdtem vagy 20 percet, és elmúlt. Ugye nem jelent bajt? ?

Kép
salsifraga
 
 


salsifraga

visszajelőltelek :) :) aranyosak vagytok a képeken :) párod gondolom nagyon boldog a pici baba miatt :)


lányok,ha bárki szeretné h ismerősök legyünk iwiwen,akkor küldjetek nekem egy nevet amin megtalállak benneteket iwiwen :) és én jelőllek...

KépKép
bettike83
 
 


Na, az anyagiak.
Próbáltam összeszedni a gondolataimat, hátha valakinek tudoksegíteni:

Betegszabadság: a bruttó mbér 70%a
Táppénz a bruttó mbér 60%-a
A tgyás a bruttó mbér 70%-a
A gyed a bruttó mbér 70%-a, max 100.100,- Ft, ami akkor jár, ha a bejelentett bruttó munkabéred legalább 143.000,- Ft. A GYED annyi időre jár, amennyi időd van biztosítotti jogviszonyban a szülés előtt, de max. a gyerek 2 éves koráig jár.
Régen ez után jöhetett a GYES, de ugye most megváltoztak annyira a szabályok, hogy ellátás csak a gyerek 2 éves koráig jár, bár már hallani, hogy mire mi odakerülünk, hogy a gyerek betölti a 2. életévét, addigra visszahozzák a 3. évre is az ellátást, ami a GYES, jelenleg havi 28.500 Ft.

Igazából azt, hogy megéri-e szülés előtt elmenni TGYÁS-re, azt mindenkinek a saját munkaügyesével kellene kiszámolni, mivel a betegállomány első 15 munkanapjára!!! betegszabadság jár, ami ugye 70%, és csak utána jön a táppénz, ami 60%.

Mivel a gyed maximalizálva van, ezért annak, akinek a 143.000,- ft-on felül van a bruttója, annak érdemesebb a szülés előtt táppénzre menni, mivel a betegszabiból, meg a táppénzből még több is összejöhet, mint a gyed-ből, de mindenképpen át kell számolni, az hogy melyik éri meg jobban,attól is függ, hogy szülés előtt mennyivel akarja magát kiíratni valaki.

Végül is nem az a kérdés, hogy a betegszabi és a táppénz összege kevesebb-e vagy több, mint a TGYÁS összege, hanem hogy a betegszabi és táppénz összege, vagy a GYED összege-e a nagyobb.
Ugyanis a TGYÁS így is úgy is 24 hétig jár, ha igénybe van véve belőle a szülés előtt, ha nem.
Ha a betegszabi, és a táppénz összege nagyobb mint a GYED összege, akkor a TGYÁS-t csak a szülés után szabad indítani, mivel akkor a TGYÁS a GYED-et késlelteti (ebben az esetben a GYED a gyerek 2 éves kora azaz 24 hónap mínusz 24 hétre jár.)

Ha a táppénz és a betegszabi kevesebb mint a GYED, ebben az esetben a TGYÁS-t minél hamarabb indítani kell, hogy a GYED minél több időre járhasson (max a gyerek 2 éves koráig)

Remélem,hogy érthető volt, ha valami mégsem, akkor kérdezzetek, megpróbálok válaszolni.

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


Ja, egyébként holnap megpróbálok ellógni a munkahelyről védőnőhöz. (nem is olyan egyszerű, ha az ember lánya a munkahelyén még próbálja titkolni a dolgot :oops: )
Ráadásul a védőnőmhöz csak csütörtökön 12-14-ig lehet menni.
Jó mi? :evil:
Meg ráadásul még háziorvost is kell választanom, mert már 2 éve költöztünk ide, de orvosnál még nem voltam, így háziorvosom sincs...


spumilla: megy a drukk

üdv. az újaknak

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


irbil

és meddig akarod még titkolni?

KépKép
bettike83
 
 


bettike: a 12. hétig gondoltam, biztos ami biztos.
Egyébként érdekekes, mintha sejtenének a kolléganők valamit, mostanában állandóan a gyereknevelés, a szülés, meg ilyenek a téma.... :lol:

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


hazaértem csajok... mostmár vagyok. sajnos melóból nem sok időm jut az írásra :(

irbil: köszönjük ezt a tökéletes felvilágosítást, szerintem teljesen értehtő minden. nekem lenne egy kérdésem még. ha elmegyek gyedre, akkor ha 2 év múlva jönne a 2. baba akkor az arra járó gyedet már csak az előző két év gyede alapján számolják vagy akkor is a munkabér az alap? lehet butaság, de érdekel.

érdekes hogy a védőnő ilyen lehetetlen időben fogad. én így tuti nem tudnék titokban ellógni :) de drukkolok hogy sikerüljön elintézni

salsifraga: remélhetőleg azóta már jobban van a pocid... szerintem ez normális (legalábbis az orvosom szerint). nekem is volt ilyen és azt mondta ne aggódjak és szedjem a magnéziumot. nekem az tényleg segít

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


Sziasztok!

Irbil: alapos és pontos tájékoztató volt, köszönöm, én ebben annyira "még" nem vagyok otthonos :lol:

T.timi: balesetin vagyok/lennék, de ha minden jól megy, s ha a babák mellett meglesz a diplomám, akkor megpróbálok majd a későbbiekben azzal elhelyezkedni.. Azért a fizetés jobb lenne..
Mellesleg most annyira nem zavarnak a piszkos anyagiak, mindent ki tudunk fizetni, elmaradásunk nincs, az orvosra is telik :wink: csak én mint vérbeli bika szülött, szeretem a nagyobb anyagi biztonságot.. Így meg, hogy fészekgyártás van, pláne :lol: Már azon morfondíroztam egyik héten, hogy szeptember környékén nyakamba veszem az üzleteket és betankolok pelenkából, mert abból sosem lesz elég :lol:

Dalmicsek: jó ez a kalkulátor, beteszem a kedvenceim közibe.. :wink:

Spumilla: köszönöm, PÜ ment neked :D

Megcsináltam az új vonalzóm, immáron ez a hivatalos verzió..
Ma megerősítette a két orvos, hogy missed ab. a C magzat :roll: vagyis hiába minden emberi erő feletti küzdelem, a természet az igazi Úr..! De ez így van jól, így van rendjén!
"A" magzat 31,5mm
"B" magzat 31mm
És a szerencsés apuka láthatta őket virgonckodni az UH-on :lol:
Holnap még egy utolsó látogatás Tapolcán, ott is megnézik őket még egyet utoljára, felírják az utolsó (remélem!!!) adag Utrogestant, és elköszönünk egymástól a babák születéséig :)

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Salsigrafa:Kovács Róberthez voltam !
De nem fogok magánba járni a terhesség alatt,csak a kórházba sima sztk-s rendelésre!
Én majd csak szülésznőt fogok fogadni,ha eljön az ideje!
Rékánál is volt és minden pénzt megért!Jobban mint a doki!

Kép

Kép
syl100
 
 


bettike köszi a visszajelölést! :)

syl a szülésznő-fogadást nekem is sokan ajánlották. Kovács Róbertnél én is voltam már az SZTK-ban, nagyon szimpi volt!

kiscsillag gratulálok a babákhoz! :)

Kép
salsifraga
 
 


miért van az h jobban pártolják a szülésznőt mint a dokit?

én még soha nem szültem és gondban vagyok ezzel,hogy is legyen..dehát végülis akinek nincs pénze fogadott dokira az is megszül.na lehet nem lesz nagy sürgés körülötte ,de akkor is világra jön a gyerek.annyi embert ismerek aki nem fogadott dokit és szépen megszült az éppen bent kévő dokinál.

irbil

végülis igazad van,12 hétig várj aztán már ugyse tudod titkolni :)

KépKép
bettike83
 
 


bettike azt mondják, azért jó szülésznőt választani, mert ő van végig melletted, a doki csak az éles helyzetekre jön, meg a végén. Na jó, én se szültem még, ez annyira nem volt szakszerű magyarázat! :)
Én úgy voltam vele mindig, hogy nem lesz fogadott dokim, ha telik rá, akkor se, de pár hónapja mégis afelé hajlok, hogy lesz... Most nagyon úgy néz ki.
Szerintem szülésznőt is választok.
De tény, hogy a baba megszületik ezek nélkül is! :)

irbil én is titkolom, sőt, a család se tudja még! (Csak az egyik rokonunk, akivel összetalálkoztam a védőnőnél). :) Pedig sokszor egyszerűbb lenne, ha tudnák a munkahelyemen, kezd macerás lenni mindig kimagyarázni a rosszulléteimet. És mondjuk senki nem dugná az ebédjét az orrom alá, hogy "szerinted romlott?" :lol: :lol: :lol:

Kép
salsifraga
 
 


Syl megy a drukk az UH-ra, várjuk a híreket, UH képet!!!

Rebeka sajnálom a hányingert, kitartás, talán egy-két hét és múlik. Nekem is kb. egy hete szépen elmúlt, néha van csak gyengén hányingerem, ha nem ettem egy ideje. De az esti erős rosszullétek elmúltak, úgyhogy bizakodom nagyon :D

Syl én integráltra megyek és én kértem időpontot. Nekem elég határesettel lesz, mert 13+6-ig lehet csinálni és 13+4 leszek mire megyek, de akkor megyünk haza, ez van, remélem azért jó lesz.

Salsifraga nem tudom sajnos, hogy ez gond-e. Azóta rendben vagy??? Remélem minden okés.

Irbil te ilyesmi munkakörben dolgozol hogy így kened-vágod a juttatásokat? Szépen leírtad a lányoknak! Drukkolok holnap akkor holnap a sikeres ellógásért a védőnőhöz :D

Kis-Csillag nagyon örülök hogy ilyen szerencsésen alakult és nem kellett a beavatkozás!!!! Akkor frissítésként a táblázatba beírhatom hogy 10+3 3,15 cm és 3,1 cm?

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


rebeka:

a köv. gyednél is az előző munkabér az alap, kivéve, ha a 2. baba előtt dolgozol újabb 180 napot, mert akkor az új jövedelem a 2. gyed alapja

salsifraga:
nálunk sem tudja még a család sem, de már nagyon várom, hogy elmondjuk. Azt még nem találtam ki, hogy hogy, de jó lenne valami jópofa dolgot kitalálni.... :lol:

nyufó:
igen, bérrel is foglalkozom. Holnap pedig majd kitalálok valamit, hogy miért is kell elmennem pár órára. Olyan rossz, hogy hazudoznom kell. Sokkal egyszerűbb lenne, ha az ilyen találkozók (védőnő), vizsgálatok megoldhatóak lennének munka után is...

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?