Sziasztok!
Visszatértem a melóba
Ahogy Annamari fogalmaz, egy porcikám sem kívánt visszajönni, de mivel megígértem, hogy szept. 1-ig bejárok, és nem szeretek senkivel kiszúrni, így hát kisebb megszakításokkal jönnöm kell. De majdcsak eltelik ez a pár hónap. Az a baj, hogy ülőmunkát végzek 8 órában, és Gombóckám valahogy úgy fekszik, hogy a gyomorszájamat nagyon nyomja, és a rekeszizmaim is néha fájnak emiatt a sok üléstől. Plusz még 1-1 óra vezetés. De majd ha úgy érzem, akkor kicsit megpihenek, ha megérti a főnököm, ha nem.
Jó volt a pihi, itt van a nagyim (kétlaki USA és Erdély között, és nálunk szokott 1-2 hetet időzni, amikor utazik fél évente egyik helyről a másikra). Így most Szilárd is ki tudja dédizni magát
Nekem megvan az afp eredményem, tökéletes lett, 1,1 (Szilárdnál 0,83 volt). Úgy látszik, hogy ez a baba tényleg nagyon akart jönni, és nagyon egészséges, és nem akar minket ijesztgetni. Nem is hiányzik a sok tragédia után egy percnyi aggódás sem.
Sajnos nem tudok visszaolvasni, nagyon lemaradtam, de ahogy átfutottam egy-két hsz-t, láttam, hogy evés a téma.
Szilárd nagy étkű volt, mindent meg tudtam vele etetni egy éves 9 hónapos koráig. Nem kellett sokáig pépesíteni, mert a daragosat szívesebben megette, ügyesen megtanulta szétrágni a dolgokat, pedig későn nőttek a fogai. Viszont egyszer csak behúzta a féket, és gyümölcsön, gyümölcsjoghurton és túrórudin kívűl gyakorlatilag semmit nem akart megenni. Mindent szó szerint bele kellett könyörögni, és a könyörgéssel együtt pár falatokat evett. Gyümölcslevesen élt hónapokig. Nem vittem orvoshoz, mert másoktól hallottam, hogy semmit nem tudnak ilyenkor csinálni. Ha iszik, akkor nem szárad ki, és hát azzal nem volt gond. A reggeli és esti (gazdag házi) tejét megitta, plusz még valamiket elcsipegetett. Néha egy kis "zsarolással" (nem vesszük meg neked a markolót, amit kinéztél, stb) rá tudtuk venni, hogy ne csak csipegessen, hanem 1 kisebb szelet kenyeret megegyen. Egy több mint egy évig ment. Aztán szép fokozatosan visszajött az étvágya, és elég sok mindent meg lehet vele etetni. Most meg az a bajunk, hogy lusta, és két-három falat után kijelenti, hogy unja az evést, és etessem, különben leszáll és nem eszik. Így hát 3 évesen visszatértünk az etetéshez. Az oviban természetesen egyedül csinál mindent, és csak nagyon ritkán kell etetni (ha már nagyon álmos). És szerencsére elég sok mindent megeszik. Persze, továbbra is finnyás, és sokszor látszatra elítéli a kaját, sőt, már volt olyan, hogy megkérdezte, hogy mi van abban, amit főzni fogok, és ha az egyik alkotóelem nem tetszett vagy még nem ismerte, ő már nem is szerette, pedid nem is látta még a kaját. Olyankor könyörögni kell, hogy megkóstólja (és kb fél óra rábeszélés után megkóstólja, és meglepődik, hogy szereti).
Szóval nem egyszerű a válogatós gyerek etetése. Rengeteg türelmet igényel, és leszívja a szülők összes energiáját. Nálam sokszor elszakadt a cérna. A gyerekem tök egészséges, nincs semmi nyomelem vagy ásványianyag hiánya, sőt, az immunrendszere is rendben van, nem is volt télen beteg, úgy hogy egy évig nagyon szegényesen étkezett (mondjuk, a gyümölcsöt minden mennyiségben megette, megeszi).
Moti! Esetleg megpróbálhatnád a Kecskemétinek a gyümölcspüréit. Nagyon finomak, és a barátnőm kisfia is megette annak ellenére, hogy a gyümölcsöt ő sem fogadta el.
Panndi!
Drukkolok, hogy rendes időben jöjjön meg!!!
Franci!
Gratula az ovihoz!
Moti!
Te írtad, hogy Concord pihenőszéketek van? Én is olyat akarok venni, de baromi drága. Tudja hintáztatni benne magát a kicsifiad, vagy csak felnőtt segítségével billeg?
Szilvi!
Mikor is jöttök? Tali nagyon jó lenne, talán valami spontán, mert nem nagyon tudtuk megszervezni.
Annamari!
Te hogy vagy? Legközelebb mikor mész dokihoz?
Boni!
Meddig is nyaraltok? Apa is veletek van? Vagy csak hétvégére megy?
Sucer!
Hihetetlen, hogy ilyen sokáig bírtad a melót. Le a kalappal! Nekem már csak nyűglődés az egész, de mit csináljak, ha egyszer ilyen vagyok, hogy az igéretemtől nem tudok eltérni.
Kri! Teri!
Mennek a megadrukkok a tesóhoz!!!
Danyukám!
Millió puszi!!!
Most más nem jut eszembe
Biztos kimaradt valaki