Sziasztok Lányok!
Jó rég voltam...
az az igazság,hogy zajlanak az események nálunk.
Igyekszem reagálni is majd, de hadd meséljem el mi is történt, vagyis mik is történtek még , mert lassan a múlt homályába merül már a történet.
Hosszú lesz, bocsesz.
És akkor a nagy helyzetünk:
2 hete csütörtökön kezdődött a peches sorozatunk következő felvonása(a baba elvesztés volt ugye az első sorscsapás)
Hétvégé esküvőre készültünk, amit már nagyon vártunk, mert nagyon jó barátanink esküdtek + a balatoni banda közül utánunk ez volt a következő esküvő. Szóval vártuk nagyon, ezek miatt is meg hogy jól
kikapcsolódjuk.
Ennyit az előszóról.
És akkor történt csütörtök este, hogy vittük Andort fürcsizni, ment a móka meg miegyéb, ficánkolás, rúgkapálás a pelenkázón... Andor szereti ha gyorsan rántom le a lábáról a zoknit, amelyik olyan persze,hogy könnyen lejön, ezért most is erre készültem. Rántottam a lábáról, amikoris Szabolcsom valahogy hirtelen mellém/mögén jött és én egy szép mozdlattal belecsaptam a hüvelykujj körmömmel a szemébe
((((
Ő szépen oda is kapott, de reméltem,hogy semmi komoly.
Én gyors elvittem Andort zuhizni, lefektettem, majd látom, hogy a Drágám még mindig nagyon küzködik a szemével, hogy baromira fáj neki.
Megnéztem, hogy nem látok-e látható sérülést, de a pirosságon kívül nem láttam. így vártunk még. Miután 1 óra múlva sem javult a szitu, elkezdtem keresni, hogy hol van ügyelet.
Kiderítettem, hogy az Uzsoki kórházban van szemészeti ügyelet aznap. Ok, momdom, akkor megyünk.
Andor pont felsírt, nagyon fájdalmasan, uccsó rágóival küzködik + be is taknyosodott, szóval mondom így nem bízom a szomszédra, jön ő is.Gyorsan összecumóztam és bementünk.
Bent egy undok nővér mellé kifogtunk egy rendes dokit, aki megállapította, hogy szépen meghorzsoltam a szaruhártyáját, szóval most le kell ragasztani, cseppenteni antibittikumos cseppel + hámosító géllel és 3-4 nap múlva javulnia kell.
Boooorzasztó fájdalmai voltak szegényemnek, de napról napra volt valami változás. Viszont folyamatosan feküdt, mert nem bírta egyik szemét sem nyitni, hisz együtt működnek a szemek, nagyon fényérzékeny volt, szédelgett, hányingere volt...ahhh...
Azért pénteken lementünk Balatonra, hogy hátha szombatra már jó lesz és tudunk menni az esküvőre. sZerencsére az utat jól bírta, de utána is folyamatosan feküdt, bekötött szemmel.
Szombaton d.u.-n végül összegyűjtötte az erejét és elmentünk az esküvőre, de csak a szertartásra tudtunk maradni, mert magyon nem jól érezte magát szegényem a végére - szédelgés, gyenge, hányinger...
Szóval irány haza és hátha jobb lesz, akkor talán még csatlakozunk, de hamar letettünk róla, mert egyértelmű volt, hogy elég volt ennyi a szemének, a szervezetének.
Szóval lemaradtunk a buliról.
Persze a legfontosabb ,hogy rendbe jöjjön a Drágám.
Vasárnapra már jobban volt, hétfőn már levette a kötést, viszont homályosan látott még.Visszamentünk a szémészetre kedden itt D.keszin, ahol megállapította a doki, hogy ennyi idő alatt igazából helyre kellett volna jönnie, szóval csütörtökig ad haladékot (akkor telik el ugye 1 hét a balesettől) és ha akkor sem tökéletes, akkor le kell, hogy kaparják újra az EGÉSZ szaruhártyáját, majd kap egy ideiglenes lencsét, hogy egyszerre szépen nőjön újra a szaruhártya és akkor jó lesz. Mert így lehet, hogy nem hegedt be jól és azért lát homályosan
((( (ez volt múlt héten)
Doki szerint ez nem vészes dolog, de akkor is borzasztóan hangzik és ha belegondolok, hogy akkor lehet az megint annyira fájni fog ha gyógyul.....
ahhhh
Csütörtökön izgatottan mentünk a szemészeten és szerencsére nem kaparták le neki a szaruhártyáját. Azt mondta most a doki, hogy így rendben van, viszont valszeg korábban is gyengébb volt az a szeme és most "mégjobban a baleset által ez kijött" (érdekesen hangzik) ezért hordhat szemügöt, ha gondolja. Mivel csak -0.5-est írt fel neki, így mondta,hogy max vezetésnél kellhet, vagy ahogy érzi. Én is azzal kezdtem, most -0.75 van, de napközben nem hordom, csak vezetésnél, olvasásnál meg ilyesmi. Bár neki is, nekem is inkább távolabbi látáshoz kell ugye.
Viszont mivel volt már barátnőmnek is ilyen, és ő most mondta, hogy 1 hét után jól volt (úgy mint akkor Szaboolcsom) de tökéletes csak még kb 1-2 hét után lett neki is, így gondoltam, hogy neki is még javulni fog. Mert azért még piroskás volt neki.
És akkor ezek után a 3 a magyar igazság (remélhetőleg befejező balszerencséje):
Múlt hét péntek: Nem hiszitek el, de újabb baleset érte Szabolcsom már korábban sérült szemét. Azt hittem a szívbaj jö rám!
Kint csinálták az asztalosok a kerti faházat,amikoris ő kiment megnézni, hogy hogy áll. Egyszercsak robog be, hogy a szemével belement egy szerszámba, valami kiálló fém cuccba. Azt hittem összerogyok. Majd hirtelen észlelte, hogy valahol vérzik! Jesszus mondom. Majd láttuk, hogy szerencsére "csak" a szemhéját vágta meg a fémmel. Elrobogott a háziorvoshoz, akinél pont aznap volt, hogy a táppénzes papírját rendezze. Ő mondta, hogy ezzel ő nem tud mit kezdeni, menjünk a szemészetre.
Mire visszajött észrevettük, hogy tiszta véres, amolyan véraláfutásos lett a fél szemgolyójának a fehér része. Ok, mondom akkor most robogunk a szemészetre.
Gyerek bepakol, munkások itthagy, mi meg vágtáztunk a dokihoz.
Szerencsére hamar, talán soron kívül került be, majd jött is ki, hogy ez most csak esztétikailag durva, de nem vészes, mint a múltkori.
Igazából a szemhéj sérülésből került a vér a szemébe, ami szerencsére nem okoz fájdalmat, viszont eltelik egy időbe míg az onnan felszívódik. És baromi ronda, mint aki mokeszt kapott. Elég vad. Viszont most nem fáj.
Meg csepegtetni kell ismét antibios fertőtlenítős szemcseppel.
Mára már javult a véraláfutás, de még látszik.
Tegnap volt pont a cégnél szemvizsgálat és ott megállapították, hogy a legutóbbi (pénteki) vizsgálat óta már 0.3 dioptriát javult a szeme. Szóval szerintem tényleg helyre jön.
Valamint megállapította a doki, hogy nem is érti ,hogy itt D.keszin,hogy-hogy nem rendelte vissza a doki,hisz azért ezt a véres szemet ellenőrizni kén,hogy hogyan szívódik fel. így majd megy ezekhez megnézetni valami komolyabb műszerekkel jövő héten.
És itt Keszin miközben várakozott, a idősebben meg ódákat zengtek az itteni szemész dokiról,hogy milyen jó,ezért kell annyit várni nála. Háááát nemtom. Ezek után én megkérdőjelezem ezt azért.
Szóval ennyit a kálváriánkról.
remélem vége a peches sorozatnak.
Rólam meg annyit, hogy tegnap voltam nődokinál rákszűrésen+megvizsgált uh-gal és megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben visszaállt, szóval szabad utat kaptunk. Nem kell megvárni a 2 mensit.
Mérnökasszony,
Jó a boltos sztori
Anna, Ildi, hogy vagytok?
Kora, Szilvi???? Merre jártok?
Most mennem kell.
Pusszantás!