Új privát üzeneted érkezett!

Monka én úgy tudom végig. Csak hébe hóba mérem meg. Meg van a napnak olyan része amikor alacsony, van mikor meg szépen 37-37,2 körül van.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


monka: azt tudom, hogy onnan kell számítani, de én is akkor voltam mikor a menszitől voltam 6 hetes, és csak a 4 hetesnek megfelelő petezsák látszodott, más nem. és akkor küldött el védőnőhöz, és akkor labor meg ilyenek..de szívhang meg ilyenek az még akkor neked sem lesz, mert a baba még csak 4 max 5 hetes.

nem szoktam mérni a hőmet, még az elején egy-két reggel megmértem,de azóta nem.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


dalmicsek: ez így jó ötlet, mert akkor nem sok, idő lesz ami állomány. de én nem szeretnék novemberben is dolgozni, épp elég lesz oktober végéig. neked hány szabid van egy évre?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 

 
 

Halihó!

Spumilla köszi a dícséretet :oops:, és drukkot is, kicsit rám hoztad a frászt, jaj csak nem kapkodtam el én is a képpel, dehát az én javaslatom volt, hogy jó lenne arcot kötni a nevekhez, úgy sokkal személyesebb, magam előtt látom arcot mikor írok valakinek, vagy olvasom mit írt.
Várom a TE szép kék szemed körítését is. Én töltöm tovább a másik táblát is.

Nyufó nagyon szépek és izlésesek a táblázatok, nagyon jók így egymás alá illesztve. Sokat elárul a készítőjéről. Köszönjük!!

Balimamika rangidős társ, fura milyen különböző a véleményük a dokiknak, az enyém meg pont azt mondta ha jók a tesztek eredményei, nem szívesen szokták ajánlani a magzatvíz vételt.
így nehéz ldönteni mit akarjon az ember.

Kép
nlzs
 
 


Látjátok itt látszik a korkülönbség, én még soha nem hőmérőztem, mindegyik gyerek hagyományosan magától jött, (jó tudom szerencsém van, nem a problémásokra gondolok), de nem is nagyon hallotam még ezekről a praktikákról míg nem olvastlak bennetek. Remélem értitek mire gondolok.

Kép
nlzs
 
 


nyufó most látom milyen jó az uh kép a vonalzód előtt, jó ötlet

Kép
nlzs
 
 


nlzs: én sem hőmérőztem meg semmi ilyen, csak simán jött, elsőre, ahogy kell :)
én csak mikor megcsináltam a tesztet és pozítiv lett utána mértem meg 2x-3x, hogy tényleg magasabb-e,de aztán azt se csinálom, már rég.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


T.timi nem tudom olvastad-e az előző oldalt, csak nem akarom hogy hülyeség maradjon meg benned, a 4 % az 94%, csak elírtam :!:

Nlzs jól esik a dícséret, köszönöm, nagyon örülök hogy így bejön mindenkinek a táblázatom, ízlésem :D :D :D Az UH képet az előbb raktam be, nem tudom miért nem jutott az eszembe korábban, majd mindig átcserélem a legfrissebbre. Mondjuk nekem nem lesz sok UH-m, a második 20 hétben egyáltalán, na de sebaj, azért mégiscsak személyesebb így a picur. Meg ha kiderül a neme, majd variálok a szineken is :D Jó játék :lol:

Én se hőmérőzök, csak amikor beteg volt a kislányom, 39 fok feletti lázzal, akkor kb. óránként néztem a hőmet, nehogy nekem is elinduljon felfele, mert az veszélyes a magzatra és be voltam parázva :)

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


én sem hőmérőztem, mivel két év múlva szerettem volna teherbe eseni :)
de szerintem két év múlva sem hőmérőztem volna.

A másik tábláztatot én is tölteném tövább a friss adatokkal, ha lesznek, szerintem azt se szüntessük meg.

timi nekem 22 nap jár és még van belőle 17. Nem is tudnék most elmenni szabira, mert nincs aki helyettesítsen. Talán 1-1 napra. Amúgy meg mivel először vagyok terhes nem tudom, hogy fogom bírni a végét, simán lehet, hogy feladom október végén és elmegyek betegállományba.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


nyufó: igen olvastam, köszönöm :)

dalmicsek: igen, én sem tudom, hogy fogom bírni, de én oktober végénél tovább nem szeretnék maradni.
Nekem 20 nap jár, de kb 13 van, mert nekünk volt 1 hét leállás amire kellett a szabi.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi: felvették, tényleg kedvesek voltak :) (fehérvári kombinált szűrés)
két hétre előre be vannak táblázva, igy azt mondták h a 12. héten menjek 8 és fél 10 között kiskönyvvel.

ugyhogy most gőzerővel üldözöm a helyi védőnőt, hogy szerezzek egy kiskönyvet :D

holnap délelőtt állítólag el is fogom érni :))

nlzs: :oops: :D menni fog a kép, szombaton készittetek csak nektek egy szépet :)

Kép
spumilla
 
 


Hát én csak azért hőmérőztem, mert sokáig szedtem gyógyszert és attól függetlenül, hogy a ciklusaim 28-29 naposak voltak, biztos akartam lenni több szempontból, hogy van peteérésem is. Nekem most is fent van, bár már nem mérem, csak nagyon ritkán. Csak érdeklődtem.
Akkor most nem értem, mert ha még csak 4, max 5 hetes a baba, akkor a vonalzóm se jó? Mert pl. mikor a vérvételem volt, akkor pont 4 hetes voltam (mensitől számolva) és az eredmények és ezt igazolták :roll: De akkor miért mondta a doki, hogy most menjek? 6+4 napos leszek az UH napján, de a magzat még csak (ha fogantatástól számolom) 4+4 hetes lesz és akkor még csak egy petezsákom lesz Timi? Most elszomorodtam, azt reméltem, látom már a picikémet :cry:
Amúgy ránéztem a februári topicra....hát elég nyögvenyelősen megy :lol: annyit írtak 2 hét alatt, mint mi 2 nap alatt :!:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka az utsó menzesz első napjától kell számolni nem a fogantatástól azt sok ember nem is tudja.
Én 6+4 nap voltam UH-n az utsó menszitől számolva és már vert a pici szíve.
Ne aggódj, nálad is így lesz! :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


én úgy tudom Dalmicsek hogy azért kell majd a havi elmaradásától számolni, mert nem lehet tudni mindenkénél pontosan, hogy mikor volt peteérése. Ezt jól tudom?
Csak Timi válaszára írtam, hogy akkor aggódom, mert a lap elején írt és akkor valami ilyesmit vettem ki belőle :( De úgy szeretném látni a babómat :roll:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


pénteken én is pont 6+4 leszek

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Monka1: Nekem most mensitől számolva 5hetesen,csak megvastagodott méhnyálkahártya látszott,6hetesen 6mm petezsák,és pont 7hetesen már 4mm embrió,szívhanggal,és nekem kb 1héttel kisebb uh szerint,mint mensi szerint,szóval,ha középidő környékén fogant,már lesz szívhang :D
(A kislányomnál is 5hetesen még csak terhesség gyanú,pont 6hetesen,meg már szívhang és baba is volt :D )
Nyugi minden rendben lesz :D
lenojo
 
 


Nekem mensitől 4 hetesen egy 3mm-es felritkulás volt a doki szerint. Hát remélem látom a manókámat. Amúgy tuti középidőben fogant.

Mára elköszönök lányok :D beszélgessetek jókat, holnap jövök, addig is jó pocaksimit mindenkinek. :wink:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka igen azért számolják onnan, de attól is függ hogy milyen hosszú a ciklusod.
A múltkor ha jól emlékszem Spumilla linkelte ide a magzati méreteket, most kikerestem és bemásolom:
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Ez alapján már 8 mm-esnek kellene lennie pénteken, az már látszik :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Sziasztok!!

Neharagudjatok,hogy zavarok,de van egy eladó S-es méretű kismamanacim,fehér lenvászon.M-es méretű kantáros farmer naci,illetve S-M-es méretű felsők.

Lenvászonnaci 2000 ft
Farmernaci 3000 ft
Felsők 1500-2000 ft/db

Képet tudok küldeni,többit pü. megbeszéljük.

További szép napot kívánok!!!
csucsu99
Budapest
 
 


nálam a mensitől számitott 5 hetesen már látszott a 6mm-es petezsák :) :) :)

hát lányok,az előző héten majdem semmi bajom nem volt,most megint olyan hányingerrel küszködök :?

KépKép
bettike83
 
 


nyufó látom, bekerültem a táblázatba, köszi! Nagyon jól néz ki!

spumilla maradjon szerintem is a korábbi táblázat, abban több adat van, az új pedig könnyebben áttekinthető! :wink:

timi én szeretnék dolgozni minél tovább. Igazából nem is nagyon vagyok vele tisztában, hogy ha mondjuk dec. 1-jétől már nem dolgoznék, akkor a szülésig táppénz jár? Vagy hogy van ez? :oops:

Tök mérges vagyok, jól megfájdult a fejem, a munkahelyemen ment a klíma délután, és szörnyen érzékeny vagyok rá. :(

Linkelek nektek egy dalt, ismeritek? Én nagyon szeretem, meg-meghallgatom, és mióta terhes vagyok, annál a résznél, hogy "mikor ez a kisbaba fogant", mindig kipottyan a könnyem... Milyen szentimentális lettem... :D

http://www.youtube.com/results?search_q ... 9sdal&aq=2

Kép
salsifraga
 
 


salsifraga:én ma már mindent megtudakoltam a munkaügyön.
szóval... valameddig dolgozol, utána elmehetsz állományba, az a te tavalyi bejelentett egy havi béred 60%, a szülési szabadságot kiveheted 4 héttel a szülés előtt, az a fizetésed 70%, de a szülési szabadság megegyezik a TGYÁS-al amit így is úgyis kapsz 168 napig, és utána kapod a gyest. a TGYÁS mindenképpen 168 napig jár, a gyes pedig a baba betöltött 2 évéig (ha szerencsénk van akkor 3. évig)tehát ha a szülés előtt igénybe veszed azt a 4 hetet akkor is 168 nap a TGYÁS, meg ha akkor veszed igénybe amikor megvan a baba akkoris 168 nap. csak azért jársz jobban ha előbb kiveszed, pl decembertől,mert akkor nem állományi pénzt kapsz hanem a 70%-ot.
Remélem értetted, ha nem akkor kérdezz nyugodtan, mert lehet hogy kicsit zavarosan írtam le! :oops:

monka: nem akartalak elkeseríteni,de nekem tényleg úgy volt hogy menszitől számított 6 hétre mentem, két pozítiv teszttel, és 12 mm-es petezsák volt és ennyi, mert akkor az 4 hetes terhességnek felelt meg. de legyen szerencséd. Drukkolok! és írj ha haza jöttél!!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


sziasztok!

jó sokat írtatok megint mióta nem voltam gépközelben.

hát lányok túl vagyok a terheléses cukron, az eredményt hétfőn tudom meg. a glükóz elég borzasztó volt de belecsavartam a citromot, ahogy a doki tanácsolta, úgy már meg lehetett inni, ha nehezen is. bár éhgyomorra elég megterhelő volt, de bennem maradt :lol:

salsifraga: én ezt a dalt nem ismertem, de nagyon aranyos :D
amugy ha már decemberben nem dolgozol, akkor igen táppénz jár csak sajnos. a tgyást a szülést megelőző hónaptól lehet kérni. bár szerintem érdemesebb előbb betegre menni, úgy jobban jössz ki anyagilag. valahogy én is október végén akarnám kiíratni magam, de még nem tudom hogy alakul. sajnos nem nagyon tudnak helyettesíteni és kiszúrni sem akarok a kollegáimmal. de nem tudom hogy fogom bírni.

bettike: sajnos ez az állapot ilyen. múlt héten én is úgy éreztem hogy na végre enyhültek a tüneteim, de a héten megint felerősödött. szerintem biztos a meleg is teszi. de már hátha a vége felé tartunk, bizakodjunk :wink:

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


salsi: jó volt a szám, nekem is kicsordult a könnyem :)

Kép
spumilla
 
 


spumilla örülök, hogy tetszett! :)

timi, rebeka köszi a segítséget!

Kép
salsifraga
 
 


salsifraga: szívesen, remélem tudtam segíteni és nem volt túl kesz-kusza amit írtam :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: jól értelmezem, ugye, hogy a gyedet a szülést MEGELŐZŐ év napi átlagkeresetéből számítják? Vagyis ha 2011-ben szülök, akkor a 2010-et, nem? Szóval ha végig dolgozom a decembert, több lesz a gyedem?
Nem tudom, érthető-e, hogy hogy értem... :oops: A hivatalos oldalakat már megnéztem, csak kicsit kínai.
És azt esetleg tudjátok, hogy mennyi lehet kb. a gyed nettó maximumösszege?

Köszi előre is!

Kép
salsifraga
 
 


Monka az utolsó mensi első napjától kell számolni a heteket, de majd az UH-n lehet hogy pontosítanak, mert ha nem középidőben volt a peteérésed, hanem előtte-utána, akkor kicsit módosulhat.

Bettike visszajött a hányinger? :shock: De galád! Akkor lehet hogy én is korán örültem, mert nekem is már egész jó, akkor még lehet hogy visszaköszön? Na szépen vagyunk!

Salsifraga örülök hogy tetszik a táblázat. Ezt a dalt nemrég óta ismerem, Avrenim linkelte be a fórum elején, azóta :lol: :lol: :lol: Kicsi a világ.

Rebeka drukkolok hogy jó legyen a terheléses. Na ebből is látszik hogy édesszájú vagyok, nekem amikor a lányommal volt terhelésesem, hallottam több helyről milyen borzasztó az a lötty, nekem meg se kottyant, de mondjuk én a sűrített tejet is jóízűen elszopogatom :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


salsifraga: nem lesz több ha végig dolgozol akkor sem, max pár ezer forinttal. igen a 2010-et fogják nézni. a max 102 ezer de ehhez kb 150 ezret kell keresned most.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi KÖSZI!!!
Még egy :?: : a 150 ezret nettóban érted?
Bocsi a béna kérdésekért, de nagyon hülye vagyok az ilyen ügyekhez! :roll: :roll: :roll:

Kép
salsifraga
 
 


salsifraga: nem baj, kérdezz csak, és nem vagy hülye!!!
Nem ez bruttó, annyinak kell lennie a bejelentettnek.
Neked mennyi? (bocsi, ha kíváncsiskodom)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


a korábbi "úszhatok-e kérdéskörre" találtam választ itt:
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/mit-lehet-mit-nem/lehet-e-uszodaba-menni-terhesen

pluszmegrendeltem ugyaninnen a szülésfelkészítő tréninget (+egy másikat is de azt még nem hallgattam, olvastam..) és nagyon szuper, első babásoknak kihagyhatatlan. szerintem.

Kép
spumilla
 
 


timi Még egyszer köszi, nagyon kedves vagy! :)
152 a bruttóm egyébként.

spumilla jó a cikk! Én azt olvastam valahol, hogy aki a terhessége alatt hetente többször is úszik, könnyebben szülhet, és a hasizomzata is jobban helyreáll. (Vagy valami ilyesmi). Én már rég nem voltam úszni, de ha ez a rosszullétes időszak elmúlik, visszatérek! :) Addig marad a bicaj. :)

Kép
salsifraga
 
 


köszi spumilla az uszodás infókat. ahogy korábban írtam imádom a vízet, nem tudom hogy bírom ki nyáron strand nélkül. de akkor max marad a balaton egyszer kétszer

salsifraga: látom már válaszolt neked Timi. igaza van, az előző év átlagkeresetét nézik és úgy tudom a max gyed 102.900 Ft bruttó havonta ami 86000 Ft nettó. de fél évig még a tgyást kapod, ami a béred 80%-a bruttóban

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


rebeka: csak a 70% a tgyás is és a gyes is. ma mondta a munkaügyes nő.

salsifraga: akkor neked nagyon jó, akkor te simán megkapod a max gyest, szuper, örülhetsz nagyon! bezzeg én...

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


köszi timi: ez akkor megváltozott, ez nekem is új infó volt :)
:oops:

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


sziasztok, én pont ma kérdeztem a könyvelést és azt mondta, nem nagy a külöbség,ha táppénzen vagyok vagy dolgozom akkor is csak sajna olyan 58-60 ezer ft. körül fogok kapni, mert 100 e. alatt van a bejelentett bérem. és nekem azt mondta az utolsó 2 év átlagát nézik, de min 1 év munkaviszony kell hozzá.

Én is émelygek szinte minden délután és este, sajnos, pedig az elején nem volt.

Spumi várom a képet

Kép
nlzs
 
 


timi elég számító a bébim, lehet,hogy azért csak jövőre akar megszületni, mert ha még idén születne, akkor a 2009-es bérem alapján kevesebb lenne, mert akkor akkor az első fél évben ekhós voltam, az meg csak minimálbéren számolódik a gyedbe! :)
Ebben az apjára hasonlít, nálunk ő a pénzügyes! :))))

Kép
salsifraga
 
 


nlzs: igen nekem is 100 alatt van. neked mennyi a bruttod?
Akkor neked sem lesz sok a gyes :cry: kezet foghatunk...

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


salsifraga: örülj neki nagyon, mert így sok pénzetek lesz..de nekünk :cry:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi örülök, mert nagyon nem mindegy... ne keseredj el te sem!!!
Én most azon izgulok, hogy a férjem munkája maradjon meg, június végén derül ki, hogy meghosszabbítják-e a szerződését. De bizakodó vagyok! :)

Kép
salsifraga
 
 


salsifraga: drukkolok! nem keseredem el, mert én ezt tudtam, eü-ben nem lehet másra számítani, csak irigykedve nézem azokat akiknek ennyi a fizetésük, de hát jó helyre mentetek!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


hát nagyon meg tudlak érteni benneteket, nem mindegy hogy mennyiből kell megélni. és szégyen hogy az eü-ben ennyire nem becsülik meg az embereket. de fel a fejjel lányok. valahogy csak lesz.
az az egyszeri szülés utáni valami arról tudtok valamit?

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


rebeka: hát nem mindegy az tuti! de mindegy, mert ha arra várnék, hogy eü-be keressek sokat, akkor soha nem lenne babám, azt meg semmiért nem cserélném fel!!! már alig várom, hogy itt legyen!! :) (csak ha az embernek az eü az érdeklődési köre, és a betegek a fontosak akkor nem mehetek el egy gyárba dolgozni, mert utálnám..)
Mindig volt és ezután is lesz valahogy, eddig is boldog voltam apával most még jobban az leszek :)

Igen tudom az egyszerit is, az meg úgy van, hogy ha megszületett a baba és meg van az anya könyvi kivonat meg a TAJ kártya akkor lehet igényelni a Magyar Államkincstárba, és egyszeri összeget adnak ami most 64.150 forint.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi, nekem 90 e., sajnos, de nem is számítottunk már erre a gyerekre.
Húú nagyon hányingerem van, alig tudok írni, kell a kezem a szám elé.

Kép
nlzs
 
 


nlzs: nekem is 90 ezer a bruttó, abból megkapok 70 ezret.
Huu, ennyire rosszul vagy?? Hát akkor pihenj sokat, meg feküdj akkor hátha nem annyira rossz!!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


köszönöm timi a segítséget. azért ez legalább nem olyan pici összeg. meg mikor megszületik a baba úgyis lesz mire elkölteni. igazad van, a baba az első és ha arra várnánk hogy százezreket keresünk akkor sose szülnénk. de szerintem az a jó felfogás ahogy te is gondolod

nlzs: sajnálom és tudom mit érzel. én is rosszul vagyok és fogalmam sincs hogy segítsek magamon. próbálj meg sokszor picit enni. nekem még az ami leginkább bevált. meg ha nagyon rosszul vagyok cukrot szopogatok. az is jó. próbáld ki, hátha neked is segít

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


rebeka: köszi :lol: :lol:

Nektek nem szokott fájni, szúrni a bal mell alatt amikor veszitek a levegőt? Ma érzem először,de nagyon rossz.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi nekem is volt ilyen, nem tudtam eldönteni, hogy a szívem fáj, vagy beszorult a levegő.
Nekem olyan szokott még lenni, hogy nehezen veszem a levegőt, légszomjam van. De lehet, hogy csak a melegtől.
Egyébként elég alacsony volt a vérnyomásom tegnap a védőnőnél.

Kép
salsifraga
 
 


timi: én még ilyet nem tapasztaltam, viszont nekem állandóan légszomjam van mintha nem jutna elég levegő :(
de ahány terhesség annyiféle. minden napra más tünet jön.

KépKép
Kép
rebeka85
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?