Moti!
Rékánál már a hozzátáplálást is másképp csináltam. Nála tényleg 6 hónapos kora után kezdetem el, addig csak cicizett, még vizet se kapott vagy teát. Aztán nála nem is vettem elő a turmixot, mindent villával nyomtam szét, s ő valóan rágott is.
Rékánál is volt 1-2 hét, mikor nem akart enni, de nem volt olyan, mint Leventénél, nála már nem aggódtam.
Levente pont olyan, mint én, ha én is érzem, egy húsba, hogy zsír vagy porc van benne, majdnem megfulladok, s rámjön a hányinger.
Mi is adtuk neki a Vitacolen-t, béres cseppet, nálunk nem vált e egyik sem. Remélem Boldinak segít majd. Hidd el, tudom, hogy mit jelent. Most is szoktam mondogatni Leventének, hogy mikor még szopott, milyen érdekes, akkor tudott üvölteni, mikor éhes volt, most meg nem bír szólni.
Mondták nekünk is, majd, ha bekerül az oviba, látja a többieket enni, neki is megjön az étvágya. Nálunk ez sem jött be, első alakalommal valamit kézzel fogott meg, s azóta nem is evett semmit. Akkor még 2 hónapot próbáltuk, aztán kivettem, s ebéd előtt hoztuk haza.
Most, hogy Réka is elkezdte az ovit, ismét megpróbáltuk az ebédet, Réka evett, Levente hozzá sem nyúlt.
Én már próbáltam neki szépen, kiabálva mondani, hogy nem azért fizetjük, hogy másik gyerek egye meg, nem hatott. Bevallotta, azért nem eszik, mert rászóltak, hogy ne kézzel egyen. ( mondom ez volt 3 évesen, beszoktatás alatt).
S szerintem hiába erőltetem, ő akkor sem fog enni. Pedig szeptembertől már mindkettő ott is alszik. Én se akarok vele kiszúrni, hogy egész nap üres hassal kell neki lennie, de talán megjön az esze, s belátja, hogy jobb, ha eszik.
Moti! Az a lényeg, hogy ne erőltesd az evést. Próbáld hívni, ha nem megy, akkor nem szabad erőszakoskodni.
Volt, hogy én is úgy értem el, hogy evett, hogy őt nem is hívtam enni, csak Rékát, Leventének meg azt mondtam, hogy neked nem kell jönnöd, játszál nyugodtan.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, de tényleg tudnék kisregényt írni.
Remélem nálatok sincs semmi szervi baja, csak tényleg ő is sztrájkol.
A bölcsi miatt meg ne legyen lekifurdalásod. Ott evett egyébként???