Új privát üzeneted érkezett!

T-pk,vigyél minket is 8)
Vendég
 


Nyuszi!
Ha egyéb fehérje is csúszik Noéminek, akkor nem gond. Enyémek sem isznak 3-4 deci tejnél többet/nap.

rana!
Kell, csak éppen szervizben volt. Dani nem éppen rendeltetésszerűen használja. ha meg akar szabadulni tőle, hihetetlen dolgokat művel, az a csoda, hogy még bírja, a szárát kellett ragasztani, meg helyrekalapálni párszor az elhajlított keretet. :lol:
vovanda
 
 


Vanda,akkor megnyugodtam...és szegény szemüveg...enyémek az apjukét vadásszák mindig le.

Mi játszóterezünk rendületlenül,a csúzdát viszont még nem rendeltetésszerűen használják :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép


és egy kérdés,ti éjszakára betakarjátok ebben a nagy melegben azért őket?
Vendég
 

 
 

Nyulasz: paradicsomot csak úgy adunk, hogy fogjuk és a levét kiszopogatják.
Nálunk is dög meleg van. Eddíg bodí és vékony rugit adtam rájuk éjjelre takaró nélkül,k ma csak egy bodyt, aztán később a vékony takarót rájuk teszem. 27 fok van a lakásban úgy, hogy egész nap le voltak a redőnyök engedve, ablakok becsukva. Holnap csobbanok Velencén, itthon meg felállítjuk a medencét., De jó lesz!

Nyulsza: nagyon helyesek! Irigy vagyok a játszótér miatt! Annyira jó lehet nekik! Nálunk semmi nincs. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz, de van benne. Úgy rejtjelezik: "szacharóz". :? Ráadásul enyémek benyomják a gyümit "magában" is, nem kell a palacsinta. :lol:
Amúgy jók a játszóteres képek, de nem is tudtam, hogy másfél éves gyerekeid vannak! :wink: :lol: :lol:
Én a rövidujjú body fölé adok rájuk egy nagyon vékony pamut hálózsákot, nem takarom be őket (úgyis lerúgják éjszaka)

Na még mindig nem tudom, mennyi kiegészítést adjak nekik. Kata, te szopi mellett mennyit adsz???? (Hány grammot) Te is adsz Sinlacot, jól emlékszem?

Zsófi, még átgondolom, fogjuk-e használni a SInlacot egyáltalán. Még megbeszélem a gyerekorvossal is. Végülis elég hosszú a lejárata, max. elhasználom majd süteményekbe ha már nagyobbak lesznek..... :roll: (Vagy Apa megeszi tejbegríznek :lol: :lol: :lol: )

Vanda, á értem. :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sinlaccal főzit is lehet elvileg sűríteni, én felváltva adok nekik rizspép és sinlac vacsira, de valószínű inkább rizspép marad a nyerő.
Én csak nézek és irigykedem, hogy mennyit esznek a gyerekeitek:
Jázmin ugyen nem eszik, csak szopik, de 100nál nem hajlandó többet enni, de van, hogy csak 60at eszik... :? :(
Flóra nem tudom mennyiket szopik, de gyümiből és főziből is csak akkor eszik 100 felett, ha legalább 3 órája nem szopott előtte...

t-pk
 
 


Rana: enyémek meg inkább eszik a gyümit magában, mint bármi mással keverve. Sinlacot max sűrítésre használok, valahogy nem szeretik túlzottan. Mostanában adogattam gyümölcshöz, de nem eszik úgy, mintha magában adnám.

Ma pizzáztunk barátokkal, pazarló módon én a szélét nem eszem meg, az üres tésztát nem szeressem. Alexa ült az ölemben és csak azt vettem észre, hogy rávetette magát, két kézzel megragadta és nekiállt szopogatni. Még jó, hogy nincs foga, viszont alig tudtam elvenni tőle. Úgy sajnáltam, annyira ízlett neki, dehát még korai lenne ilyesmit eszegetni. Tényleg! Szerintetek bulátát már adhatok már nekik? Persze úgy, hogy én fogom! :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szerintem lassan kaphatnak már bulátát.

Jázmin ma sült krumplit evett :oops: , ha mást nem hát majd ezen felnő :lol: (persze csak 2 szálat kapott, de ha rajta múlt volna én éhen maradok...)

t-pk
 
 


Hali,

ez igen,pizzáznak,sültkrumpliznak a kölkök,én meg a leturmixolt kaját is még átküldöm a szűrőn :oops: :oops: :oops:

Rana,már mér lennének 1.5 éves gyerekeim? :roll:
ööö az a cukor?Az nem valami édesítő? :roll: bocsi,de ehhez tök hülye vagyok :oops:

T-pk,de ti rengetegszer esztek egy nap,nem?Ja,ha mi is táp után nem várunk 3.5-4 órát,akkor ők sem ennének ennyit.Simán elég lenne 4 óránként,de a főzivel-gyümivel mi sem bírjuk ki addig.
Vendég
 


Timi,jó pancsizást! :wink:
Vendég
 


Mi 5ször eszünk napközben + 2-3szor éjszaka :(

t-pk
 
 


Nyulasz, hát mert a képeken olyan, mintha már másfél éves nagy gyerekek lennének! :wink:
Szaharóz: én is utánanéztem a neten. Ez bizony a kristálycukor. :(
Ja, dínót kérdezted: Ez itt ni (az ott benne nem az én gyermekem):

Kép

Timi, Kata, Én is gyümit "dúsítottam" a Sinlaccal, de többet nem fogok. :?

Zsófi, ja igen, vettem bio s.barack és szilva bébikaját jó drágán (HIPP), aztán majd' hanyattestem, mert azok is tele vannak nyomva cukorral (pont a s.barack meg a szilva, amik amúgy is tök édesek... :shock: )
Tudom, hogy ez az én mániám, de amíg nem muszáj, addig nem akarok cukrot adni a gyerekeknek (egy idő után úgyis megkerülhetetlen lesz).

Kata, ahhoz képest, hogy milyen keveset esznek a gyerekeid, nem is soványak.. Talán mert olyan sokszor esznek egy nap...
:roll:

Várom az estét, mert meg lehet dögleni, olyan meleg van.
:(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana,jó a dínó :D
Boldog 8.hót!

T-pk,hát az bizony 7-8 étkezés a 4-5 helyett.Ne is csodálkozz,ha nem esznek annyit :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Hát tényleg áldás egy kert és egy medence ilyen időben. De NE SÁRGULJATOK, ezt anyámék vették, merev falú 3,5m-es átmérővel, 90cm magas. Nem olyan igazi medence, de ebben mi is tudunk hűsölni, és a gyerekek is elférnek majd mind a négyen - azaz tesómék lányával együtt mind az öten - ha már mind fürdenek benne. Most még csak a nagyok! Ez is egy előnye az együttélésnek!!! :D

Vanda: remélem Réka már jobban!!! Nagyon szépek vagytok! :D Könyvek? Lehet volt már róla szó és én átsiklottam felette. Mi a foglalkozásod???

Én Sinlacot egy dobozzal adtam a srácoknak. Ez el is fogyott! vettünk most egy Hipp-es sima tejpépet (grízes) és ahogy betöltik a 6 hót, megy a kekszes és gyümölcsös nestlés tejpép. Nem tudom mennyire cukrosak, de szerintem a gyereket mozgásra nevelve nem lesz gond az édesség miatti elhízással! Bár azért nem tömöm őket cukorral. Mindenesetre Verának már neki állok lassan keresni valami délutáni ugrálást, hogy szeresse meg a sportot. Röplabdára gondoltam vagy kézire! Ilyen kicsin szerintem már kezdheti. Bár a magassága miatt a kosár is jó lenne. Tervezzük, hogy veszünk egy kosár palánkot, és házi bajnokságokat vívunk mi hatan :D :D :D

Ja igen, Rana, jó húsban vagyunk mind, és mégse esznek nagyokat a gyerekeim. A lányok se! Ilyen fajták vagyunk! A férjem eszik a legtöbbet, de ő is csak 5 éve szedett fel a cigi után 15kg-ot. Addig nádszálka volt! Mondjuk én oda vagyok az édességért, jobbára a csokikért és a sütikért! De ha kell, akkor diétázok. Bár a sütit akkor se zárom ki teljesen. Lassan tervezem, hogy újra zöldség zabálásba fogjak, és csökkentsem a haszontalan élelmiszer bevitelt. Na és tornázni se ártana már! Ha elmegy ez a hőség, szerintem bele is vágok :D

Kata
labkat
 
 


Nyulasz, kösssz :D

Kata, A cukortól nem az elhízás miatt féltem a gyerekeket. (Sőt, ha pindurit kövérebbek lennének, nem bánnám, bár Letti már a határon van :lol: ) A cukor (szénhidrát) ugyanolyan függőséget okoz(hat), mint a drog vagy a cigaretta. (plusz más bajokat is). Sokan nem is tudnak meglenni cukor nélkül, illetve különböző lelki gondokat orvosolnak édességekkel. Egy idő után úgyis kikerülhetetlen lesz (túró rudi, sütemények) de egyelőre még én határozom meg, mit esznek (később már úgyis csak részben lesz igaz), és nem baj, ha nem szoknak hozzá a túlédesített cuccokhoz már most. Később meg a fogaik miatt (is) vigyázni kell vele. Na ez a bajom a cukorral. :? Szólottam. :lol:
A sport természetes, hogy kell, remélem imádni fogják a csajok, és nem utáltatják meg velük a mozgást úgy, ahogyan velem tették általános és középiskolában (kb 12 éves koromig örökmozgó, futó- és gyűrűhintabajnok voltam, majd amikor az ált, isk felső tagozatában még kosarazni is csak "osztályozásra" lehetett, és a tesitanár állandóan belepofázott, na akkor örültem ha nem kell megmozdulni.) ! :evil: Hú, kosárpalánk jó lehet, de ahhoz tényleg egynél több ember kell, hogy élvezni lehessen! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: boldog 8. hónapot! Jó a dínó! Cukor nekem is heppem, és a bébikajákon azt mindíg nézem, hogy ne legyen hozzáadott cukor. Én az Univert jobban szeretem, ha nincs, akkor jön csak a Hipp. Kecskemétinek a közelébe nem megyek, dugig van nyomva cukorral.

Mi ma Velencén voltunk reggeltől, babákok nyagszülőztek, mi meg Párommal bringáztunk egy jót, közben szabadstrandon fürödtünk és még lángost is ettünk és legurítottam 1 citromos sört is. Isteni nap volt! Sok-sok ilyet szeretnék még a nyáron! :D :D :D És felderítettük, hogy hová megyünk a lányokkal strandolni, jövő héten megyünk is, ha az idő is úgy akarja!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata!
Jogász vagyok. :D

Rana!
Kaja szempontból igazad van, legalább amíg kicsik, vigyázzunk, mit esznek. Később már jön a válogatós korszak. Balu pl. a banánon kívül szinte minden más gyümölcsöt bojkottál újabban. Küzdünk keményen. Viszont annak nagyon örülök, hogy a cukros löttyök helyett teljesen magától vizet iszik. Nem mondom, hogy néha nem kattan rá a szörpre, de alapból vízivó.
vovanda
 
 


Minden tó és medence közelire irigy :oops: :wink:
Annyira jó nézegeteni a gyerkőceiteket, rakjatok még!!! Annyi boldogságot tudnak adni ezek a képek!

Lányok is nehezen viselik ezt a szaunát, pedig nálunk még ma délután is csak 25 fok volt a házban. A felső szintről azonban inkább nem beszélnék :? És szegéyn Míra ott kénytelen tölteni az ebéd utáni szunyáját. Lent csak egy szoba van, ott van az izzadós Emmám. Mégse rakhatom szegény Mírát a fürdőbe :roll:
Most este se túl fényes a helyzet, de mivel nekünk légkondink nincsen, így a pelenkázóra tettem fel egy ventillátort nekik. Majd ha megyünk lefeküdni mi is és kinyitjuk a szobájuk ajtaját, akkor kiteszem a ventit az előszobába, ott keverje a levegőt.

Kölkök imádnak kinn, de csak aszfalton vagy járólapon. Asszem beköltözök a betondzsungelbe, ezt a házat meg eladom :x
Ma füvet nyírtam. hát, kb 1500m2-nyit. Hálából jó kis napszúrást kaptam. Másik felét már apa volt kénytelen lenyírni. (A maradékon meg áll a ház meg a földtömeg, ami még eldolgozásra vár.)

Tegnap este és ma délután is party volt nálunk, így bocsi, ha személyesen nem reagálok, végigolvastam (nem csak átlózva :wink: ), de úgy láttam mindenkinek sikerült megtalálni az orvosságot kérdésére, az én bölcselkedésem nem hiányzik. És amúgy is, új oldalt kezdtetek :x , a memóriám meg, mint tudjuk :?

Nyuszi, imádom a kölkeidet, nem hiszem el, hogy nem szorongathatom meg már egyszer őket személyesen. (Persze ez a többi gyönyörűségre is vonatkozik :D ) Tudom, hogy nem nyugtat meg, de Míra 1 évesen is csak 7800g volt 77centihez. Még mindig rácsodálkozom, mikor felnőtt módjára mozog, ugrál, táncol, hogy ez a törékeny kis piliszka apróság valóban annyi idős már, hogy ezek teljesen természetes dolgok tőle. De hát ők ilyenek. Sokat mozognak, és nem lételemük a kajálás :) Lásd, Míra ugyanígy örömködik a csúszdán (nem rendeltetésszerűen, ahogy Te írtad).

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Ja, igen, volt a víz téma. Vanda módszerével élek én is, van mindig két cumisüveg vízzel töltve, amit bármikor elérnek (többnyire a földön hempereg :? ). Ha olyanjukvan, odamennek és isznak. Napjában többször töltöm újra. Kaja közben is kéznél van, amikor ők úgy gondolják, isznak belőle. Aztán sajna néha akkor is a földön landol. Pedig eskü, nem kocsmában nevelkednek :oops: Cukros, gyümilevet szökőévente kapnak, általában akkor, ha Míra nem eszik eleget, mert beteg. Emma el se fogadja.

És ma kipróbáltam nekik a körtét. Felkockáztam, tálba tettem. Két marokkal tömték a szájukba. Édesek voltak. Meg ragadósak. Aztán a parketta, a bútorok és a játékok is azok lettek :lol:

Két napja Míra nem fogadja el a kanalas vacsit, tegnap sajtospogit törölt be kis felvágottal, ma virslit kenyérrel. A jó hír, hogy se tegnap, se ma nem hányt tőle.

Na eldugultam. Két napig nem jövök, aztán meg ömlengek egy csomót :oops: :oops: Bocsi!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi, neked is kössz :D Rohan az idő.
Hű, de jó nap lehetett! Nem volt melegetek? Bár víz mellett meg se kottyan, gondolom.. :wink:

Törpi, te is kirúgsz a hámból? :wink: Édi volt, amit a kölkökről írtál. Ja és nem cserélünk kecót (írtad, hogy betondzsungelbe vágysz)? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Enyém kölkök még nem önkiszolgáló programmal működnek, ezért nehéz ez a víz ügy. :? És mivel eddig ugye nem kellett, hajlamos vagyok elfelejteni, hogy vizet adjak nekik. :oops: :oops: :oops: :oops:

Ma két aranyos dolog történt, leírom nektek. A másodikat fényképeztem is, az elsőt úgyse lehetett volna.

Ajsika, hogy a hangját próbálgassa, hatalmasakat szokott ordítani mérgesen (vagy műmérgesen). Tényleg nagy hangja van vmiért alapból, de ha dühösen kiált, akkor aztán a dobhártyák réme. Na a nagyágyon játszogatnak nagy nyugisan, szigorúan felnőtt felügyelet mellett, amikor Ajsika egyszer csak hatalmasat ordít mérgesen (és néz rám), aztán még egyet (mert biztattam). Erre Letti (addig csendben molyolt valamivel) egy másodpercre döbbenten ránéz, majd rám, de akkor a szája már lefele U betű, a helyzet már menthetetlen volt, eltörött a mécses. Úgy megijedt, hogy alig tudtam megvigasztalni. :cry: :lol:

A másodiknál hadd beszéljen a kép: Letti Ajsi bodykáját félrehúzva, a pelenkáját piszkálgatja, feszegeti, emelgeti, nézegeti (kaki volt benne). :lol: :lol:

Kép

Itt meg A.t akartam fényképezni, de L nem hagyta. :lol:

Kép

Na léptem, jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: szerintem azért a szénhidrát is fontos. Tudtommal a szénhidrát szükséges az izomzat fejlődéséhez. De ha nektek így jó, én ugyan nem szólok bele ki mit hogy miért ad a gyereknek és maga is mit eszik! :wink:
Én szeretem az édességet, és ha zabálom, nem fogom a gyerekek háta mögött enni, ha meg látják, hát adok nekik is. Ennyi az én elméletemről! Másrészt a zöldséget is nagyon kajáljuk. Johanna alma és banán fun, Vera meg sárgarépát nyomat nyersen akár naponta is! Én a változatosság mellett adom le a voksomat!

Nálunk ma 29 fok volt a szobában, és a medencében 30 fokos a víz. Srácok is jót pancsiztak, persze csak módjával!

A cukros löttyökről meg annyit, hogy ez is az együtt élés hátránya, hogy anyámék nagy üdítő fogyasztók, és lent mindig ezzel kínálgatták a lányokat. Pedig én és a férjem jobbára vizet iszunk, max néha almalét én a férj meg alkoholmentes sört. Ha vendégeket várunk, akkor veszünk egyéb üdítőt. De a lényeg, nem én szoktattam elsősorban a lányokat az édes löttyökre. De ha már ezt isszák, akkor próbálok jobbfélét venni. Iszonyat drága, és tényleg utálom. Bár Vera meginna mást is, de Johi nem inna inkább :( Így marad a lötty. Bízok az oviban, ahol csak vizet kapnak majd. Srácokat meg vízre fogom nevelni, az tuti!!!

jó éjt!

Kata
labkat
 
 


Halihó!

Törpi,nálunk si azonnal lemásznak a fűről a viakolorra :evil: olyankor hosszú gatyót kapnak,mert félek felhorzsolják a térdüket.Igazán megtanulhatnának már járni :lol:
Szerintem Noémi még 1 évesen se lesz annyi centi és kiló :lol:
Napszúrás :evil:
ja,apa néha morog a babanet miatt,de múltkor beszéltük,ha lenne tali,akkor ő is szívesen jönne :D Mondtam,jövőre biztos lesz...de mér csak akkor?Kérdezi ő :lol:

Rana,haláli a kakivadász kép :lol: Na,pont ezért adok rájuk napozót,hogy ne is lássák a saját és másik pelusát :lol: Szép ujjacskája van Lettinek :lol:
Volt időszak,amor Noémi kezdett sírni,ha Balázs kiáltott egy nagyot...aztán elmúlt,már tudja,hogy játék,és visszakiabál,vagyis iinkább úgy csinál mint egy tigri,váááááááááááááááááá :lol:


Tegnap megint intersparoztunk,hát Noémit mindenki bámulta,annyira örült a shoppingolásnak :lol: Az üzlet másik végében lehetett hallani,hogy mi hol vagyunk :lol:
Timi ötletére kaptak pizzát ők is...na csak a szélét :D
Vendég
 


Rana,megoldódott a rácselengedés?Lassan eltelik az 1 hét,nem? :lol:
Noémi megtanult szépen esni,már nem vágódik hátra,csak a fenekére huppan.Mivel néha elfelejt kapaszkodni,feláll a dohányzóasztalnál,talál rajta valami érdekeset,és megfogja két kézzel :lol: na ennek általában esés a vége.
Vendég
 


Kata! persze, totál egyetértünk, én nem azt mondom, hogy NULLA szénhidrátot kell enni. Most nem tudom pontosan, hány százalék kell hogy legyen a szénhidrát ahhoz, hogy normális legyen az anyagcsere. Én csak azt mondom, hogy ez a szénhidrát mennyiség amúgy is megvan (a kenyérben pl, vagy a cukrozatlan gyümiben is rengeteg a szénhidrát, pl a banánban, de az fruktóz, azaz gyümölcscukor formájában van jelen), és nem kell még megspékelni "üres" (tehát értéktelen) cukorral, ha lehet, persze. Nekem csak az a bajom, hogy egy csomó, babáknak szánt kaját telenyomnak kristálycukorral, pedig azt mindenki maga is hozzátehetné, aki ragaszkodik hozzá vagy nem találja elég édesnek, de "kivenni" ugye nem lehet belőle. És tényleg nagyon meg lehet szokni az édes ízt, én pl nem bírom megenni a cukrászdai süteményeket, annyira émelyítőek, az édes müzliszeletet vagy a porcukrozott rétest. :roll: Na ez nem azt jelenti, hogy a Túró Rudi nem jöhet, vagy egy finom túrós béles, annak én sem tudok ám ellenállni! Szal én is édesszájú vagyok, a magam módján. :wink:

nyulaszkám, képzeld, még nem tanulta meg a rácselengedést. (És semmi jel nem mutat arra, hogy tanulgatná) :cry: Lehet a napozót mi is bevezetjük, body helyett. :wink: :lol:

Sajnos éjszaka már 27 fok volt nálunk. Törpikém, átgondoltad akkor ezt a kecócserét? Igazán nem akarlak sürgetni, de lassan költöznénk akkor. :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana,nálunk 31 fok.
Menni fog,egyszercsak rájön,és kész...ennek nincs igazán folyamata :wink:
Vendég
 


Rana: na anyós isteni sütiiből többnyire azért nem eszek, mert megporcukrozza-após morog, ha nincs rajta, de csak ő szereti úgy, párom sem, én sem, anyósnak meg időnként magas a cukra, tehát eleve nem kéne. Viszont cukiba jöhetnél hozzánk, ugyanis nálunk kimondottan nem édes, sőt, íze sincs a cukiban a sütiknek. Nem is hoz kísértésbe! :lol: :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Olyan jó olvasni titeket, de nem bírok észben tartani semmit... :?

Szénhidrát-cukor: Rana mellett kell álljak, de...
a cukor meg a szénhidrát, azért nem ugyanaz. Vannak nagyon is fontos szénhidrátok és a napi kalóriabevitel több, mint fele, annak kell lennie, de az lehetőleg ne cukorból legyen, inkább: teljes kiörlésű gabonából, zöldségekből ..stb.
Egyébként én is iszonyat vigyázok, hogy "semmi2 oda nem illőt ne egyenek a lányok, de szerintem lehet túlzásba is viszem, visszük, nem lesz tőlük semmi bajuk, csak a mérték a fontos. De még ők sem kaptak se sót, se cukrot, kivéve ami a tejpépben van, az kikerülhetetlen.

Édes a kaki kereső kép, csak nem szagra ment? :lol:

Nálunk is dög meleg van, már várom, hogy végre felkeljen ez a hétalvó társaság és menjünk a Balcsira. "Reggel" 9.30-kor keltek :roll: , most meg lassan 2 órája alszanak, persze apával...

Az előbb kimentem a kertbe elültetni egy muskátlit, pár perc múlva éreztem, hogy valami megcsípte a lábam, lenézek, hát ez egész lábam térdig fekete a hangyáktól és már a nacimba is kezdtek bemászni, azt hittem ilyen csak a filmekben van, bár akkor nem tűnt viccesnek futottam is pár kört az udvaron, hogy minden dög hangya leessen.

Kaja: persze így belegondolva, tényleg 7szer eszünk, de egyszerűen nem bírnak leszokni az éjszakai ciciről. Még várok vele egy kicsit, de legkésőbb aug. közepén megpróbálom leszoktatni őket, akkor még apa is itthon van éjszakánként, így ő fog rohangálni hozzájuk és akkor talán nem kérnek cicit...reménykedem...

t-pk
 
 


TKata, igen, így valahogy, én is ezt mondom (a fehérje kell az izmok építéséhez, a szénhidrát pedig gyors energiát biztosít. A zsír meg hosszabbtávút. Ez utóbbin is sokat vitatkoznak, pedig ez is szükséges)! :wink:
Figyi, ne most kezdd el, persze, mert most a folyadék is kell, de mi lenne, ha nem adnál nekik rögtön cicit, amikor sírnak éjszaka? Hátha abbahagyják a sírást. Legalábbis az enyémek így szoktak le, hogy lustaanya nem kelt rögtön hozzájuk, mire meg felkelt, addigra meg visszaaludtak. Vagy lehet hogy nem találtam fel a spanyol viaszt, és ezt már próbáltad? :roll: Akkor bocs.
Délután mentek a Balcsira? Ó, a vízért irigy mindenkire, akinek van!! (Évek óta fűzöm anyámékat egy merevfalú medencéért, de lehet hogy most nem fogom kérni a véleményét, egyszerűen csak beállítunk eggyel! :wink: :roll: )
Ú, hangya eset durva. :shock: Állítólag most mindenütt rengeteg van. És nem is olyan hasznosak, ahogy azt mi az oviban tanultuk... :roll: :roll:

Timi, hát a se-íze-se-bűze cukrászdai süti helyett inkább anyósod sütijéből küldj, porcukor nélkül! :wink: :wink:
Egyébként én ha sütit sütök (nagy ritkán), fruktózt teszek bele. Harmadannyi kell belőle, mint a kristálycukorból, és sokkal egészségesebb. :wink:

Na megyek teregetni, míg Apa meccset néz...

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: ma kapros-túrós lepényt sütött, nincs rajta porcukor! Mehet?
Ja még azt akartam, hogy a Hippes szilva nincs olyan édes, mint ami a saját fánkon nőtt és a fagyóban várta, hogy valaki megegye! Ezen én csodálkoztam a legjobban, pedig tuti, ha valaki, akkor én semmibe nem rakok cukrot, nincs is a háztartásban, max fruktóz, vagy nádcukor, de az is belekövült már a dobozba. Tiszta ciki, amikor a vendégek kávét kapnak, aztán cukor meg csak anyósnál van 4 háznyira. :lol:

Étkezés: szerintem mindenki a saját elgondolása alapján a legjobbat adja a gyerekének és hiszem, hogy mindegyőnk gyerekének így a jó! :wink: Egyébként meg a rossz evő babáknál mindenki örül, ha végre valamit megeszik és nem azt nézi, hogy mi van benne, hanem, hogy végre valami lecsúszik.

Voltam DM-ben, hát nem elfelejtettem bulátát venni! Meg kölesgolyót magamnak! Gyengém és imádom. Mit fogok a forma-1 alatt rágcsálni?????

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timikém, bölcsen szólottál! :lol: :wink:
Kávéba való cukorral én is így szoktam járni, anyám most vett magának egy kilót, hogy legyen mit beletennie. Mondtam is neki, hogy egy évig tuti elég lesz... :lol:
Szilva: én nem értek hozzá, de gondolom fajták közt is van különbség talán... :roll:
Én is mindig csak azt felejtem el megvenni amiért megyek. :roll: :lol:
Kölesgolyó nekem is a gyengém... :oops:
Nyitom az ablakot, túrós lepény jöhet. :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana, szerencséd volt, két perccel később már nem lett volna a tartalom a pelusban :lol: :lol: :lol: Máshol azonban tüzetesen szemügyre vehetted volna :lol:
Pakolok már, csak annyi a cuccunk, de gondolom ezt Neked nem kell elmondanom. A másik probléma viszont azzal van, hogy bazi nagy a ház, és nem bírok a végére jutni. A nevelésem pedig nem engedi, hogy koszosan adjam át. Pedig iszonyat, nekem elhiheted. Kész fertő :wink:
Megjegyzem ma sikerült beszerezni egy mobil légkondit, remélem javítani fog a helyzeten éjszaka.

Kérdésem lenne azon anyukákhoz, akiknek a gyerekei már mennek. Mennek? Miről beszélek :shock: másznak fel mindenhova. Hogy lehet úgy elmenni egy percre is a közelükből, hogy ne másszanak fel a kanapéra, és ne essenek le. Mert ahhoz elég pár másodperc is. Vagy pont azért esik le, mert én belépek a szobába, megfordul, egyensúlyát veszti és esik :?

Nyuszi, megnéztem tegnap este még Míra adatait, 9 hósan volt annyi, mint a Te Noémid 10 hósan, valamint 72cm. Majd 10 hósan hízott 100grammot :shock: és nőtt 5cm-t.

Még jövök, de elviselhetetlen tutulás van, bocs!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Rana!
Kaja témában egyet értünk. Pasim néha morog az édesítő miatt, meg hogy teljes kiőrlésű a kenyér. Viszont van eredménye is: a drágám majdnem 20 kilót adott le... Pedig én is kegyetlenül édesszájú vagyok, sőt van süti, amibe belerakom a cukrot (piskótát egyszerűen nem tudok édesítővel csinálni, vacak lesz), de ha lehet, kerülöm.

Törpi!
Le tudnak mászni a kanapéról? Merthogy azt elég sok babának meg kell mutatni, hogy tolatva és ne fejjel előre próbálkozzon. Amúgy ezek ketten jönnek velem mindenhova. Mióta Dani feléri az íróasztalt, a WC-t se csukom magamra, így utánam jönnek, és nem rámolnak le... :lol:
vovanda
 
 


[quote="vovanda"]R írta:vovandaana!
Kaja témában egyet értünk. Pasim néha morog az édesítő miatt, meg hogy teljes kiőrlésű a kenyér. Viszont van eredménye is: a drágám majdnem 20 kilót adott le... Pedig én is kegyetlenül édesszájú vagyok, sőt van süti, amibe belerakom a cukrot (piskótát egyszerűen nem tudok édesítővel csinálni, vacak lesz), de ha lehet, kerülöm.

Törpi!
Le tudnak mászni a kanapéról? Merthogy azt elég sok babának meg kell mutatni, hogy tolatva és ne fejjel előre próbálkozzon. Amúgy ezek ketten jönnek velem mindenhova. Mióta Dani feléri az íróasztalt, a WC-t se csukom magamra, így utánam jönnek, és nem rámolnak le... :lol:


Ja igen, piskóta. Mmmmm. :) Ezer éve nem sütöttem. Abba tényleg csak a cukor jó. :roll:

Már rengetegszer gondoltam rá, milyen lehet úgy pisilni (kakilni? :shock: ) hogy egy (vagy két) kisgyermek néz.... :roll: Majd igyekszem hozzászokni a gondolathoz, mert ezek szerint muszáj lesz... :roll: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Itt kezd hűlni a levegő, már csak :!: 26 fok van. Szinte fázom... :lol:

Törpikém rendben, de kapjad össze magad, mert a teherautónk már itt áll felpakolva. :wink: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Vanda, lépcsőnk van, azt pedig lezárom. Mert fel már nagyon ügyesen mennek a korlátba kapaszkodva, de lefelé :shock: A WC pedig a lépcsővel együtt el van zárva. Oda csak akkor jönnek, ha viszem őket. Igaz akkor rettenetesen élvezik, hatalmas a dili, ha visszapaterolom őket a nappaliba. Az ugye már uncsi. Félreértések elkerülése végett, elég nagy a fürdőnk, abban van a wc is :roll: Amúgy Míra egész ügyes, azonnal tolatva közlekedett, bár még sosem engedtem végig a folyamatot, mindig megfogtam. Na majd legközelebb. Emma bezzeg azonnal fejjel indul neki, és hiába forgatnám meg, éktelen üvöltésbe kezd, hogy korlátozom szabadságjogaiban :?

T-pk, hangyatámadás :shock: jól vagy? nem csíptek meg? Horrorfilmet forgatsz Te ott a Balcsi-parton? 9:30-ig alvás :shock: Ilyen melegben? Még nekem se megy, pedig én mormota vagyok. Éjszakai cicizéshez csak annyit, hogy jónak tűnik az elgondolás nekem, hogy apa menjen át. Onnan veszem, hogy barátnőm kislánya ilyen fifikás; ha otthon alszik, átmászik anyjához éjszaka cicizni. Ha nagyinál, akkor vévigalussza az éjszkát.

Móni, merre jársz? Behavazódtat az építkezésbe? Néha azért gyere, hiányollak! Hol van az én éjszakai sorstársam? :wink: Azóta is alszanak az apróságaid? Képzeld, én arra következtetek, hogy összefügg a jó alvás és a menés-megtanulás. Attól az ájszakától alszik Emma jól, hogy elindult, és egész nap rójja a kilómétereit. Aztán lehet, hogy nincs igazam, és elkiabáltam magam :? Remélem nem!!!!

Timi, én a kávéval jártam mindig úgy, mint Te a bele való cukorral. Ezért is kaptunk a barátainktól 5db 2 személyes kávéfőzőtínászajándékba anno. Azóta nagyon felvágok, ha valaki kávét kér, és kiderül a körkérdés végén, hogy egyedül maradt a kívánságával. Cikinek érzi, hogy csak neki főzzek. Olyankor megnyugtatom, hogy csak kétszemélyes a kotyogóm, így még jobb is :roll:

Mírának ma reggelre hőemelkedése lett, és extra egy órát szunyált rajtam. Ebéd után alig több mint egy órával fekvés után dumálva ébredt (mindig ordítva szokott), 39.1 volt a láza. Germiciddel lement neki, de estére megint kicsit feljebb ment, 37.8 lett. Egész nap nyüszög és a szájában turkál, csupa nyál a keze. Remélem csak a foga. De nem magas ez egy kicsit annak? Timi, Kata, Nektek volt mostanság hasonló. Hogy is volt az?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hát....én már pisiltam úgy, hogy egy könnyes szempár meredt rám, mert ahogy kimentem a képből üvöltés volt, következés képen vittem magammal a hordozóban azt aki nem bírt nélkülem lenni 1 percet sem. Fura, de a szükség nagy úr! :lol:

Rana: de jó neked! Én is szeretnék "szinte" fázni, de szakad rólam a víz, itt még mindíg olyan dög meleg van.

Törpi: milyen a mobil klíma? Mi is erősen gondolkozunk rajta, hogy valami kéne, kíváncsi vagyok mennyire működik.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi: nálunk csak hőemelkedés volt meg Alexánál rengeteg piros pötty és némi bágyadtság, de egyébként jó kedv volt, csak mintha lemerült volna kissé az elem. 3 napig tartott. Hangánál meg a foga előbújása után volt hőemelkedés. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz, többiek: szúnyog ellen ezt találtam:
http://www.babaorrszivo.hu/bugslock.php
Ismeri vki?? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Törpi!
Fogzáshoz magas, de rásegíthet a meleg is. Rékának is csak azon az egyetlen napon volt láza, és kész. Valszeg a meleg nyomta fel.
Tökéletes biztonságot nem tudsz teremteni. Én ebből a szempontból örülök, hogy nincs lépcsőnk. Amerikai konyhás nappali lenne az ideális, de ebben a lakásban nem megoldható, nem olyan a beosztása. Amúgy meg befogom a csipogóm: 69 m2-en élünk, elférünk. Ráadásul panel-mércével mérve hatalmas a konyha. :D
vovanda
 
 


Törpi: remélem Míránál is csak a meleg lehetett a láz oka!

Semmit sem aludtam éjjel, annyira meleg volt. Amikor aludtam volna, akkor meg Manó úgy döntött elég volt a szunyából.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy eltűntem, szerdán még van egy szigorlatom és azzal vége is a vizsgaidőszakomnak, már alig váárom! Mikor nem tanulok, akkor meg a strandon vagyunk (persze csak 4 után) kölykök imádják, fürdenek a Balcsiban, lángost esznek, tölcsért, stb.

Nyulasz!
Moért nem adsz darabos kaját? Én letörök egy darab lángost a széléből, ahol puha és simán megeszik, vagy a pizza szélét, kiflit is. Nem irigyellek a meleg miatt, nálunk lent 25, fent 27 fok van.
Nagyon ügyik a játszótéren! Nem eszik a homokot?

T-pk!
Hajrá és éljen a Balcsi!

Timi!
Még a múltkor olvastam, hogy 3 napos lázatok volt. Nálunk hőemelkedéssel, enyhe lázzal volt ápr végén Matyinak (először a fogzásra fogtuk, csak a pöttyöknél derült ki) Málna 4!!! hét múlva kapta el, illetve akkor jött ki rajta!

Most megyek ébrednek...

KépKép
zsófikukac
 
 


Vanda, 11-kor megint dumára figyeltem fel, hagytam, csak lenyugszanak. Emma vissza is aludt, Míra nem. Végül nyafizni kezdett, bementem hozzá, 39 volt már megint a láza. Germicid lenyomta, hajnalra már csak hőemelkedése volt. Kapott tápit, büfi után egy az egyben kinyomta az ágyunkra :? Kihívtam a dokit a biztonság kedvéért, délután jön. Remélem tényleg csak a meleg meg a foga.
Mi amerikai konyhás nappalit csináltunk, de így is le van zárva a konyha. Én képtelen vagyok két gyerekre meg a főzésre is figyelni. Sajnos olyan nagy méretű rács meg nincsen ajtóval, ami nekünk ide kéne, így sosem tudom kinyitni nekik.

Timi, sajnálom az éjszakai hőséget. Hamarosan referálok a mobil klímáról, de még nem sikerült hasznossá tenni.

Zsófi, gratula a vizsgákhoz! De jó, hogy már csak kevés van hátra.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi: kitartás, mindjárt vége! Azt hiszem Hangánál is az volt a múltkor, bár nem jöttek a pöttyök. Majd kiderül, ha még ő nem esett át rajta.

Törpi: sajnálom Mírát és az éjszakát! Remélem semmi komoly!

Itt az imént akkora eső volt dörgéssel-villámlással, hogy csak na! És olyan jó a levegő! Lányim az egészet a teraszon aludták végig, pedig akkorákat dörgött, hogy a ház is beleremegett és még mindíg alszanak! :D Olyan jól lehűlt a levegő, csak azt sajnálom, hogy így a medencét nem tudom felavatni, de ami késik az nem jön időben! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Hulla vagyok,Noémi rákapott az éjszakai evésre :evil: Este 200 tápot megevett,még sose ennyit,és hajnal fél2-ig bírta csak :shock: Már lassan 1 hónapja ez megy.

Most meg nincs időm írni,amikor alszanak,akkor ruhákat válogatok,kaptunk a télen vagy tíz zsák ruhát,és most át kell néznem a nyáriakat benne...most meg már ébrednek is.
Vendég
 


Nyulasz: sajnálom az éjszakákat! Biztos most akarja Noémi utólérni Balázst! :wink:

Tuti jön a hűvösebb levegő, mert két mormotám van jelenleg. Délelőtt is aludtak 1-1,5 órát és megint alszanak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Ide is ideért a hűvösebb levegő. Vele együtt az eső is, majd a doki is. Sajna jó volt a sejtésem, de ehhez elég volt egy pillantás az én örökmozgómra. Mint a holtkóros, úgy támolygott délután a házban :( Vírusos torokgyuszi. Újabb Germiciddel is megkínáltam, annyira felforrósodott a kis teste :( Nem reménykedek, hogy Emma megússza. És még várható ugye a nátha és társai is :? Jaaaaaj!

Nyuszi, együttérzek, már ami az éjszakákat illeti :(

Timi, nekem nem aludtak jobban a lányaim, hiába a hűvös :? Teraszon villámlással hét méter mély alvás? Ez igen :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


sziasztok
Rana: víztéma már régen volt de szerintem a víz nem veszi el a helyet a tej, vagy bármi más elől,
nálunk sokszor több mint 100ml víz is lecsúszik a 150 ml táp előtt

A szülőkkel az együtt élés tényleg sok előny is, nálunk mondjuk az ilyen kerti cuccok fordítva lettek , mi vettük és végül övék lesz mert panelban nem sok hasznát vesszük

Mi most visszaköltöztünk többé kevésbé Pestre, tök egyedül vagyok lányokkal, senki nem lesz segítség, alig várom mindig apát, hogy hazaérjen.
Nem tudom mi lesz ha délutános lesz az nagyon hosszú (lehet olyankor majd megyünk vissza nyaralni 3 hetente)

Húst mikortól szokás adni? a bébiételeken összevissza van az interneten 7 hónap melyik az igaz?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Reunion: de régen jelentkeztél! Hidd el, a délutánok is mennek egy idő után. Kétségkívül húzós egyedül, de egyszer csak vége a napnak és alszik az aprónép, addíg meg nem ér rá az ember nyavajogni, hogy nincs segítség. :wink:
Húst elvileg 7. hónaptól, de ez függ attól is, hogy mikor kezdted a hozzátáplálást. Nekem a védőnő és az orvos azt mondta, hogy a hozzátáplálás kezdete után 1 hóval lehet a husit elkezdeni. Mi 4,5 hósan kezdtük a hozzátápit, 5,5 hósan a husit.

Törpi: én is viharban alszom a legjobban! Enyém lányok! :D

A hőmérőnk már csak 24,5 fokot mutat! Isteni érzés!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz, éjszaka :(

Törpi, szegény kis Míra :cry: Jobbulást!!!

Husi bevezetés: mi se vezettük be még :oops: :oops: :oops: Csirkemellel kell kezdeni mindig? Ha nem akarok főzőcskézni, melyik bébiételben van csirkemell?? Eddig azért nem mertem adni, mert a bébiételeken csak az van, hogy "csirkehús" vagy "pulykahús", a címkén meg comb van ábrázolva. Melyikben van melle húsa? És marhát mikortól lehet? És mennyit??? Én az ilyesmiket sose tudom (Hogy mikor mennyit kell adni). Ha husit adok, akkor azt először ugyanúgy csak egy-két kiskanállal? És 5 napig egyfolytában adni kell, hogy kiderüljön. okoz-e bajt? Na legalább én is kiöntöttem itt a szívem. :oops: :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Törpi: épp így volt Bálinttal is, bár ennyire nem volt magas a hője, de a tünetek hasonlók voltak :? Fogzás miatt elvileg nem lehet láz, ezt már ezren kifejtették nekem. Akkor legyengül az immun, és bekapnak valami vírust. Remélem gyorsan meggyógyul Míra!!!
EGyébként az én torkom tutira vírusos volt, de Gergő nem kapta el. Bálintnál is gyorsan lezajlott, mert én dokim két napig annak látta, aztán a fül-orr-gégész hamrad napra semmit sem látott!

Husit én 7-8 hó környéként tervezem bevezetni. De majd meglátjuk. Egyenlőre még jobban csak a gyümölcsök, tejpépek mennek. Főzelék csak Gergőnek jön be, Bálint pocija fáj tőle! :(

Hozzánk is elért egy jó kiadós eső, és borongós volt az idő - bár egy időre, amíg kalácsot sütöttem, jó meleg volt! :x De a hőmérséklet már sokkal elviselhetőbb a tegnap 30 fok mára már csak 27 nyitott ablaknál most!

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?