Új privát üzeneted érkezett!

bolygó: ez az, de majd még pénteken kiderül mi lesz...

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


T.timi sajnos nem nagyon tehetsz ellene, hajlam. Nagyon kemény lesz a diéta főleg ha te is szeretsz enni, de próbáld magad azzal vígasztalni, hogy átmeneti és szülés után ehetsz újra mindent. Azért az nagyobb gáz lenne ha állandó cukor lenne. Így "csak" a hátralevő 7 hónapot kell valahogy kibírnod :cry: Különben én is el lennék kettyenve, teljesen megértelek.

Monka akkor te kérdezted korábban hogy tud-e valaki Budán jó orvost, csak már nem tudtam ki volt. Nem semmi akkor Spanyolban se az időjárás. Itt sem egyszerű, olyan kemény tél volt, hogy a legtöbb kertben (a mienkben is) kifagyott a sok éves jukka. Itt se ismerik az angolok a téli gumit, de azt hiszem ez után a tél után lehet hogy már máshogy állnak a dolgokhoz. Itt általában 10 fok körül van télen is, most viszont kemény mínuszok voltak, nagy hó meg minden. A legtöbb házon (még a régieken) kint futnak a csövek a ház falában és idén több is befagyott.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufó: köszi, még abban bízok, hogy pénteken nem lesz ennyire magas, vagy egyáltalán nem.. bár erre elég kicsi az esély.
Hajlam? hát lehet, bár a családban senki nem cukros..

KépKép

KépKép
t.timi
 
 

 
 

T.timi drukkolok, hátha esetleg rosszul nézték, bár tényleg kicsi rá az esély. Az nem számít hogy a családban van-e cukros, mert ez a terhességi cukor egész más, ahogy a rendes cukorbetegség nem múlik el magától, ez tényleg elmúlik. A terhesség nem véletlenül "más" állapot, ilyenkor nagy igénybevételnek van kitéve a szervezet, sok minden felborulhat, és úgy látszik neked a terhességi cukorra hajlamod van. Ezért is mondják azt, hogy akinek kijött, az utána számíthat rá nagy valószínűséggel a többi babánál is. Nagyon szorítok hogy megúszd ezt a diétát :cry: Pénteken akkor terhelésesre mész?

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


T.timi mi a normális érték különben? Mert most jöttem rá, hogy nekem mértek vércukrot éhgyomorra, nem a terhesség kapcsán, akkor úgy 4 hetes lehettem és 5,9 volt, akkor nekem is sok? :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufó: Nem terheléses cukorra megyek. hanem éhgyomori vércukorra. Ha megvan az eredmény akkor fel kell hivnom a dokit, és akkor meg mondja mi legyen, de ha már most sok akkor már most el kell mennem terhelésesre.
Amúgy 5,8-ig jó, és nekem 6,3. Szóval egy kicsit neked is sok volt akkor amikor mérték, de azóta kitudja mi a helyzet. Mikor mész laborba?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Lányok!

Az éhgyomri 5,5 ig elfogadható, DE ha már 4,7 felett van, az utalhat csökkent cukortoleranciára, tehár terheléses cukorvizsgálat valószínű pozitív lesz!

Nyufó:neked is oda kell figyelni az étkezésedre, mert elég közel van ahatárértékhez és azért a terhesség elején jár még...

T.timi: Nem lehet, hogy ittál cukros folyadékot? sokan úgy értik az éhgyomri vérvételt hogy folyadékot/vízet/ ihatnak, csak enni nem szabad.
Egyébként számít a családi anamnézis, ha volt a családban cukros akkor korábban szoktuk a cukorterhelést is csinálni, mert előjön. Nálunk nagyon sok cukros fekszik, mivel a főorvosnő ennek a specialistája...a diétásokat is befektetik legalább egy hétre és ha diéta mellett BÁRMIKOR kiugrik 7,0mmol-ra a cukor akkor jön az INZULIN :!:
Szóval angyon kemény és nehéz, nagyon szoktam sajnálni az anyákat, főleg, hogy néhe van csőprofil nap, amikor minden főétkezésnél vérvétel van...nagyon nem lennék a helyükbe és nagyon félek hogy nálam is kijöhet mert van időskori cukorbeteg a családban.Szerencsére ilyeneket nem kívánok..
Délelött egyetek hosszú felszívódási idejű dolgokat: teljes kiőrlésű műzli, gabonák,(Korpovit keksz,Baranyai félbarna szeletelt kenyér/ este felé lehet olyan gyors felszívódású dolgot enni mint tej,tejter,ékek /tejcukor gyorsan szívódik fel/
Vásároljatok édesítőszeres, teljeskiőrlésű, diabeteszeseknek való dolgokat..az én konyhám is televan ilyennel, sokszor édesítőt használtam már terhesség előtt hogy a lelkiismeretem tiszta legyen. nagyon megszerettem a szeletelt félbarna kenyeret, csak azt eszünk, van kenyérsütőm ha zsírosabb dolgokat eszünk akkor sütők házi félbarna kenyeret.

Életmódváltás későb is jó szolgálatot tesz, amikor majd a terhesség alatt felszedett kilóktól kell megszabadulni!

És fogjátok fel úgy, hogy a baba jelzett hogy valamit nem jól teszünk a szervezetünkkel!Régen az idősebb, többször szült nőknél alakult ki a terhességi cukor, mert már kimerült a szervezetük, de a mai társadalom betegsége hogy mindenki mindent össze-vissza eszik így már bárkit érinthet...
És ne feledjétek, ami kijön terhességbe az időskorba is valószínű visszatérhet: magas kolleszterin, cukor, epe problémák stb.!

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Avrenim az a baj itt nem nézik a cukrot. Megpróbálok holnap kibulizni a kórházban egy vércukor vizsgálatot, úgyis megyünk. Nekem nem volt különben az első terhességnél, teljesen normális volt, most nem tudom mi van :shock: . Én semmit nem fogyasztottam, annyira éhgyomri volt, hogy felkelés után pár percel nézték meg. Amikor megszúrják az ujjbegyed, az ugyanaz, mint a vérvételnél ami kijön? Mert olyan kütyüvel nézték meg és 6 volt, de a papírra 5,9-et írtak. És különben ha én most elég rendesen zabáltam minden nap a szénhidrátot meg mindent, az okozhatott kárt a babóban? Vagy hogy van ez? Mikor veszélyes a babára? Marhára nem értek hozzá, hogy kell ezt a diétát csinálni, neten lehet találni hozzá anyagot? Az a baj, hogy alapban édesítőszert használok, de terhesség alatt kerülni szoktam mert nem túl egészséges, most se akarnék azt használni.

T.timi itt nem nézik a cukrot, úgyhogy nem tudom most mi van ilyenkor, mit csináljak. Holnap megpróbálok rákérdezni a kórházban.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


avrenim: nem ittam semmi cukrosat és nem is ettem, vizet azt ittam, de azt mondta a dokinak is azt mondta az nem számít. Úgyhogy semmit nem ettem és nem ittam, és mégis 6,3.
A családban senki nem cukros, és eddig még nekem sem volt soha magas. Hát kórházba fekvésről még nincsen szó, csak pénteken egy újabb labor...

nyufó: egyáltalán nem csinálnak labort? Pedig jó lenne megnézetned, ha már 4 hetesen annyi volt. Esetleg ilyen otthon használatossal?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nem tudom nekem lesz e gondom a cukorral,remélem nem,bár megvan az esélye,mert sajnos alapban van rajtam 15 kg és igy gondolom esélyesebb a dolog.bár volt egy kismama aki vékony volt,és terhesség alatt sem túl sokat hizott és még igy is diétáznia kellett mert félidőtől magas volt a cukra.

KépKép
bettike83
 
 


T.timi nekem sincs a családban cukros és az első terhesség alatt se volt gond, csináltam otthon terhelésest és rendben volt. Csak ahogy írtad hogy neked mennyi lett, kúszott be az agyamba ez, hogy nekem ennyi volt, de nem is foglalkoztam vele, nem is tudtam hogy ez már magas lenne, azt hittem normális. Holnap rákérdezek, hátha megnézik.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


ma be kellett mennem a faluba venni kovászos uborkát :D :D meg is ettem fél kilót délután belőlle :D

mostanában nem vagyok annyira kivánós de az ubit nagyon megkivántam.a gyümölcs,zöldségfélék mennek,más nem :)

KépKép
bettike83
 
 


Bettike kovászos uborka, nyamiiiiii, ne is mondd!!!! De szeretem, összefutott a nyál a számban rendesen!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nyufó: nyugi nincs nagy gáz! nálatok nem csinálnak terheléses cukorvizsgálatot se? általában leghamarabb 16.héten terhelnek szóval addig még lehet várni, a terhesség előrehaladtával emelkedik a diabetogén/cukornövelő/hatás..
A cukorbeteg kismamáknál szoktak nézni fruktózamint és HgbA1c, az egyik a 3 hét alatti vércukorkiugrást mutatja ki, a másik a 3 hónapon belüli cukorkiugrást, mondom CSAK inzterhesség előtt fennálló cukros mamiknak nézik, drága vizsgálat, ha pozitív lesz a terhesség elején tehát volt nagy cukorkiugrás, akkor terhességmegszakítást ajánlanak az orvosok, mert nagy a magzatkárosodás veszélye..de vkinek, akinek nem volt előtte gond a cukrával akkora cukorkiugrás nem szokott lenni, hogy gáz legyen, Ráadásul nem vagy nagyon túlsúlyos gondolom..
A kolleganőnek akinek 2 vetélés után derült ki a cukorbaja majdnem 100kg volt így ránézésre is volt problémája...
Nálunk csak vénás vérből fogadják el a vércukoreredmény, mert a stixes általába kicsit csal lefelé, mindig elmondjuk hogy stixen/ujjbegyből/ is mérjék a profil alatt, hogy tudják a saját gépük mennyire csal a laborhoz képest.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Avrenim itt nincs terheléses cukor vizsgálat. Amit írsz ez a cukorkiugrás ami magzatkárosodást okoz, ez látszik UH-n, ha károsodott a magzat, vagy ez hogy jön ki? Vagy akkor ha eddig nem volt gondom a cukrommal akkor biztos hogy ilyen kiugrás nem is volt? Az ujjbegyesre írod hogy lefele csal? Akkor ezek szerint valószínű hogy magasabb volt az értékem a valóságban? Húúha :shock: Bocsi a sok kérdésért, de jó hogy itt vagy és lehet tőled ilyeneket kérdezni :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


én nem hiszem hogy aggódnod kéne, tuti nincs semmi baj a babódnak, a terhességi cukorbetegség fokozatosan alakul ki, nem rögtön így nincs nagy vércukor kiugrás a terhesség elején, ami bajt okozna a babónak.

A magyar vércukormérők csalnak lefelé az értékből, nem tudom külföldön mennyire pontosak a mérések, lehet ott elfogadják a stixet és nem mérnek vénás vérből.
Minden esetre ha nagyon kiváncsi vagy szerezz be vércukor mérőt otthonra is és megcsinálhatod maganak a "vércukorterhelést", mondom nálunk ez nem lenne szabályos és nem fogadják el a stixet,dehát ki tudja? Egyébként ha a nőgyógyász nem rendel cukro vizsgálatot a háziorvos még rendelhet nem?Nem tudom nálatok hogy működik az egészségügyi rendszer..

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Nyufü: nyugi, holnap minden rendbe lesz az UH-n csak erre koncentrálj!! Írd fel az összes kérdésedet és holnap kérdezzd meg az orvosodat.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


bocsánat az íráshibákért csak fáradok... :o

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Avrenim nagyon köszönöm amiket írtál, kicsit megnyugtattál ezzel hogy fokozatosan alakul ki. Holnap megpróbálok kibulizni egy vércukor mérést! Jó éjszakát!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


dalmicsek
Kovi ubit símán tudsz egy napos ablak befőttes üveg és a többi belevalóval gyártani ebben a melegben 3 nap kb.

T timi
A terhességi cukor nem annyira veszélyes de oda kell figyelni. Lehet tésztát, csak azt nem, hogy milyen, cukort édesítővel, azért jól és könnyebben meg lehet oldani nah és van light fagyi is:) Azt nem tudom milyen de van:)
nyufó
a vonalzókat még nem láttam, annyira képben vagyok, hogy azt sem tudom hol kellene megnézni de talán majd a bejegyzésem alá kerül szegény bettit gyötörtem de egy tündér volt:)
Nagy gyerekem lesz?... Hm az első kettő 4 kiló volt:) Hát azért könnyen ment..:) Szegeden szül valaki?
Folyást kérdezett valaki és sorry, hogy nem emlékszem ki a barátnőm is várandós, és homeopátiás golyót szedett rá és jobb lett. Nekem is több van gondolom a megváltozott helyzettel jár:)

Betti
köszönöm a vonalzót, igaz még nem láttam, de küzdöttél érte:)

Üdv K

Mindenkinek jó éjt:)

KépKép
Kép
krisztin76
 
 


VAOOOOO

Ez nagyon tuti!!!!!!!!!

Betti örök hála!!!!

Köszönöm:)

KépKép
Kép
krisztin76
 
 


jó reggelt kismamik.

tegnap nem nagyon tudtam írni mert sajnos sokáig dolgoztam, benn a munkahelyemen meg nem igazán tudok amugy sem :-(

timi: olvastam hogy magas lett az éhgyomri cukrod. tudom most kellemetlen, de fogd fel úgy hogy azért kell menned megint, hogy a babánál minden rendben legyen és oda tudjanak figyelni rád. de az is lehet hogy legközelebb már nem lesz ilyen kiugró.

nekem is hasonló problémám van, pedig nekem az éhgyomri cukrom csak 4,8 lett. viszont mivel a vizeletben nagyon magas lett kedden mennem kell cukorterhelésre. pedig nagyon rosszul viselem a vérvételt. ha annak sem jó az eredménye akkor szigorú diétára fognak sajnos. de úgy vagyok ezzel, hogy még mindig jobb hogy most derült ki, mintha nem tudok róla és azzal ártok a babának. szóval szerintem ne csüggedj. én drukkolok hogy az eredményed jó legyen

krisztin: szupi lett a vonalzód :-)

sajnos még nem sikerült az ultrahangos képet felraknom mert annyira rossz minőségű, hogy nem látnátok semmit. de dolgozom rajta

mindenkinek szép napot!

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


Jó reggelt kismamik:)

hát csajok tegnap beszéltünk a bankkal és úgy tűnik maradunk a seggünkön, szipi-szupi lesz 45 nm-be öten:) de mi akartuk, nyeljük be....tegnap úgy bőgtem hazafelé a kocsiba mint egy szaros gyerek, apa meg kiakadt mert évek óta nem látott sírni (nem vagyok egy picsogós fajta) a végén röhögtem hogy milyen idióta vagyok ,aztán megint bőgtem:)) apa megállapította hogy elment az eszem...most baromira félt:S szórja az ötleteket hogy férünk be (mondjuk sehogy de ez van)

próbálom pozitívan nézni pl nem kell nagyobb lakást takarítani, a kölkök úgyis a sarkamba lennének állandóan, nem is kell több szoba..aludni az ikrek miatt úgyse fogunk így nekünk se kell külön szoba, kirakjuk a konyhából az asztalt és olyan kínais földön ülős megoldást vezetünk be, még egzotikus is:)) vagy a húgom és a sógornőm is jelentkezett egy-egy gyerekre..odaadom nekik így meg Balóval elférünk...:))))

na nem sír a szám ,másnak még ekkora saját lakása sincs (mondjuk 20 évig ez is banké:S) sok jó ember kis helyen is elfér...

uh-ra menő kismamáknak megy a drukkk!!!! a cukorral riogatottaknak meg kitartás és remélem hogy mindenkinek jó lesz az eredménye!!!!

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Lányok! Kinek mi a véleménye a terhesség alatti strandról, fürdésről? Sok mindent olvastam erről, persze gyökeresen eltérőek. Az orvosom meg azt mondta, hogy bármit lehet, ami jól esik. Hétvégén strandra mennénk. Hideg vizes úszómedence. A méhszájam zárt, vizsgálták. Szerintetek?

Lilypie Fifth Birthday tickers


Lilypie Third Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ti aztán termeltek :lol:

Avrenim: balesetis vagyok, de most egy jó darabig ugye nem kell menjek dolgozni, csak látogatóba, mindenki nagy örömére :D
Majd az ikrek születése után meg meglátom mikor menjek vissza, mert ha jól tudom, velük a gyermekek 6 éves koráig itthon lehet maradni - de az majd még akkor az anyagiak kérdése is lesz..

Nyufó: nem kell beavatkozni, mert felszívódik magától, legalábbis ebben bízom a leginkább.. Nem szeretném, ha kilökődve távozna.. :roll:

Megvolt tegnap az első vérvétel.. Zsemlés tejes.. Sikerült megcsináltatni, a vércukrom 1 órával utána 6-os lett, a toxoplazmám pedig jelenleg negatív, vagyis fogékony vagyok a fertőzésre.. A vizeletben sajna 1 kereszt fehérje, de azt mondják, ez annyira nem vészes..
Most várom a védőnőmet, jön lakás-látogatásra.. Majd jól megkérdezem tőle is, hogy jó-e pl. ez a vércukor érték, mert én azért kicsit magasnak találom..

Délután 4 körül meg megyünk UH-ra a főorvoshoz, majd utána jövök és beszámolok a hírekről, de most valahogy én is abban bizakodok, hogy a 3. baba missed ab. - egyébként testileg is valahogy "könnyebbnek" érzem magam, sokkal aktívabb vagyok, mint még a múlt héten, így örülök annak, hogy végre idehaza tudok mit kezdeni magammal.. :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.30 20:28-kor.
szonce82
 
 


szonce
tudom és én is igyekszem így felfogni....mondjuk nekünk egy háló és egy nappali van, a háló a gyerekeké a nappali meg a miénk, de majd kitaláljuk hogy lesz a legjobb, kitapasztaljuk....igazából leginkább az aggaszt hogy Baló úgy alszik mint a nyúl, mindenre felriad és hát ha betolok oda még két sírdogáló csomagot akkor nem tudom hogy viseli majd...de mint mondtam kitaláljuk...lehet hogy felfúrjuk őket a plafonra úgyis 280 a belmagasság:)))) amúgy már mi is pár hete lottózunk:), eddig még semmi de hátha a most szombat a miénk lesz:)))))

kis-csillag
várjuk a híreket majd, nagyon szorítok!!! elképzelhető hogy felszívódik simán aztán növögethetnek az ikrek...

Dr nono
remélem kezdesz javulni és visszatérsz hozzánk, szerintem sokban tudjuk egymást támogatni, biztatni...ha úgy érzed adj magadról életjelet...

zöldtea
van hogy a doki tiltja, van hogy úgy áll hozzá max kikezeljük ha valami gond lesz pancsi után, elvileg vannak úszótamponok is ami a fertőzést akadályozza meg...nehéz kérdés, mert jót tesz az úszás, de ha meg egy fertőzést összeszedsz és valami baj lesz a babával...de én úgy olvastam (persze dokit kérdezz erről inkább) hogy sok kismama kap el uszi nélkül is fertőzést és gond nélkül kikezelik, nem károsítja a magzatot, illet soknak nem is lesz semmi baja a víztől és nem is fáj a háta...

KépKép

KépKép
msi22
 
 


krisztin

nagyon szivesen :wink: :)

KépKép
bettike83
 
 


a fürdéssel én is dilemmában vagyok.azért néha jó lenne elmenni fürdeni ebben a dög melegben.de azért félek..

lehet beszerzek egy kis otthoni pancsizos medencét :D mondjuk nem ugyanaz de ez is vmi :)

KépKép
bettike83
 
 


zöldtea: én is nagyon szeretek strandolni....
Utánanéztem, elég eltérőek a vélemények, de most pl. olyat olvastam (olyantól aki ajánlja), hogy lehet, és esetleg lehet olivaolajjal átitatott tampont felraktni, mert az olivaolaj fertőtlenítő hatású? (hú ebben nem vagyok biztos, de valami ilyesmi), meg ugye mivel olaj, taszítja a vizet.

Ja, az fontos, hogy csak olyan mehet strandra, akinél zárt a méhszáj. (legalábbis ezt írják)

Hát nem tudom, még én is vacilálok....
De olyan jó lenne....

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


Felhívtam a dokit. Megyünk, azt mondta,nyugodtan, csak ne süttessem magam pecsenyére a nappal, mert az nem tesz jót. De jó fürdést kívánt. :)
Gondolom ezt is dokija válogatja. De ha a neten minden elolvasott szakértelem véleményére hallgatni akarok, akkor kettészakadok, mert mindenre van szavazat, és ugyanannak az ellenkezőjére is... Így inkább megbízom a saját orvosomban, végülis nem hiába őt választottam. :)

Lilypie Fifth Birthday tickers


Lilypie Third Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye
 
 
 
 
 


sziasztok lányok!

zöldtea és úsznivágyók. én is megyek a tóra úszni, megvárom mig elég meleg lesz és munka után irány a víz :) az én dokim azt mondta, semmi akadálya, ha elkapok vmit, majd kigyógyít. A velencei tóból még nem kaptam el soha semmit, pedig már töb éve itt lakom :) Mindenesetre, ha már a strandolók felszedik a szmötyit az aljáról és az a tetején kezd úszni, nyár vége felé, majd nem megyek bele.

nyufó: tegnap meg ma is nagyon sokszor eszembejutottál, nagyon drukkolok!majd mesélj.

valaki ma még UH-os de nem emlékszem, bocsánat!

megy a munka ezerrel, csak beugrottam csekkolni a hangulatot :)
napok óta hajnali 4kor felébredek, hogy nagyon kell pisilni, aztán nem nagyon tudok visszaaludni, csak nézem a plafont :) más ellenszenves tünetem szerencsére nincs.

Kép
spumilla
 
 


nálunk csak medencés fürdőhelyünk van a közelben.de a hideg vizbe biztos lehet menni,főleg ha nem sokan vannak.ez a tamponos dolog nem leht hűlyeség..

KépKép
bettike83
 
 


Na ezt találtam még az olivaolajos tamponról:

"Előzzük meg a gombás fertőzéseket! – mi magunk soha ne menjünk uszodába, ha fertőzünk, de ezt sajnos nem várhatjuk el mindenkitől. Vannak kifejezetten erre a célra árult szerek, de a lábra egy ecetes törlőkendővel való törlés, vagy az úszás közben használt olíva olajjal átitatott tampon bizony könnyű szerrel megvéd még akkor is, ha amúgy érzékenyek vagyunk a fertőzésekre. Használjunk gumipapucsot a zuhanyozóban, mindig tiszta fehérneműt viseljünk, és frissen mosott fürdőruhába bújjunk."

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


Helló Mindenki!

Hát én ezt a tampon dolgot nem merném kipróbálni, az orvosom még anno, amikor elkezdtem hozzá járni határozottan lebeszélt a tamponról, mondván a tampon és a méhszáj között rengeteg baci ottragad és kárt okoz. Anno egyfolytában gyulladást mutatott ki a cytológia, és megállapított egy begyógyult méhszájsebet is, amit szerinte a tamponhasználat okozott. Persze ez menzi idejére volt igaz, de mindenesetre amikor utána leálltam a tamponnal, teljesen meggyógyultam. Lehet hogy ennek is köszönhetem, hogy most babát várok. Azt mondjuk nem tudom, hogy ha az ember nem menstruál, akkor is olyan káros-e a tampon.

Mivel első babámat várom, én tartok minden rizikós dologtól, így nem valószínű, hogy idén nyáron strandolni fogok, a dokim sem ajánlja. Úgy vagyok vele, hogy kibírok egy szezont strand nélkül. Nehéz lesz, mert vizi lény vagyok, de majd csak tusolok a strandon vagy belógatom a lábam.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Ja, meg hallottam már olyat is, hogy canestennel megkent tampon.
De ha már lehet választani, akkor az olivaolaj csak természetesebb anyag....

Nyufó: mennek a drukkok!

Jelentkezz!

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


hát lányok, én sem tudom mi legyen a fürdéssel. igazából én sem akarok kockáztatni, mert amugy is hajlamos vagyok a fertőzésekre. viszont imádom a vizet, a strandokat, de idén max én is a lábam lógatom a vízbe, vagy langyos vízbe bemegyek rövid időre. de erről én is megkérdezem majd a dokim

msi: sajnálom hogy nem sikerült a lakás. de tényleg próbáld meg úgy felfogni, hogy legalább van. sokan ezt sem mondhatják el magukró. és hidd el hamar sikerülni fog majd. hacsak nem milliomos az ember, akkor mindenki hitelből vesz vagy épít lakást. a mai világban máshogy nem is menne. nekünk is 20 év adósságot jelent. lehet jön egy jó lehetőség és akkor majd váltotok. akár a lottó is bejöhet :-)

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


Sziasztok lányok!

Nagyon jól esik hogy gondoltatok rám.
És a lényeg: minden okéééééééééééééééééééés!!!! 4 cm-nek mérték és így szerintük nem 9+6 hanem 10+5 vagyok ma, hááát nem tudom. Bejelentkeztem az integráltra otthon, 13+6-ig lehet megcsinálni, ha igaz az új számítás akkor 13+3 naposan tudok menni, határeset. De lehet hogy otthon megnézik rendesen és visszaminősítenek. Azért addig javítom a vonalzóm az újra, új szülési dátum január 1. Integetett, mozgott keze-lába, nagyon édes volt!!!! ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ lányok most már én is hivatalosan is közétek tartozom, olyan boldog vagyok :lol: :lol: :lol:
A cukorral nem foglalkoztak, mert itt nincs benne az eü policy-ba, kösz. Ha nincs a családban cukros én se vagyok, akkor nem vizsgálnak meg, közölték hogy bármitől lehetett olyan magas akkor. Úgyhogy majd megszervezem otthon ezt is.
Felrakom a képet is, remélem kivehető, kis feje, pocija, meg a lába látszik, bár nem túl jól. Kép

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Rebeka szorítok hogy rendben legyen a cukrod kedden! Nekem is az éhgymori 6-volt 4 hetesen, úgyhogy nekem is meg kell nézetnem, lehet hogy gond lesz nálam is. Majd legfeljebb adjuk itt egymásnak a diétás ötleteket :shock:

Msi nagyon sajnálom az új fejleményeket. Akkor biztos már minden utat bejártatok? Esetleg később nem változhatnak a lehetőségeitek? Ha ilyen szép nagy a belmagasság akkkor tényleg lehetne esetleg valami galériában gondolkodni, bár gondolom akkor még egy dolog amire majd figyelhettek oda, nehogy leessen a gyerkőc a lépcsőn.

Kis-Csillag várom nagyon a délutáni bejelentkezésed, és drukkolok nagyon hogy missed ab. legyen a harmadik!!!


A fürcsiről hallottam annyi rosszat, legalábbis a következményeiről, hogy én nyúl vagyok és inkább kibírom valahogy ezt a nyarat. Annyira eltérőek tényleg a vélemények még az orvosok közötti is hogy ember legyen a talpán aki ki tud igazodni, hogy akkor mi az igazság. Aki fog fürcsizni, az vigyázzon magára, biztos nem lesz semmi gond, mi nyulak meg majd irigykedünk :D :D

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


dejóóó nyufóóóó, akkor az uj időszámitásod szeint egyidősek vagyunk, meg nlzs-vel is egy nap hiján. hát ez nagyszerű! a képed is nagyon jó, cuki kis búra!!

a fürdőzőknek: én bizti nem használnám a tampont, semmilyen bevonattal. vagy beszivja a vizet és túl közel van méhszájhoz, vagy az olajos.. hát nekem egyik sem szimpi.

Kép
spumilla
 
 


nyufó a babád nagyon édes! Tényleg nagyon nagynak tűnik az én felvételemhez képest (9+2), szóval bizti sokkal előrébb jársz :) Gratulálok!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


jaj de jó nyufó :) :) én tudtam h nincs baj,és olyan édesen látszik a kis formája :) :)

KépKép
bettike83
 
 


nyufó: jajj de jó, gratulálok. jó nagy a babócád... :-) gondolom most már tényleg megnyugodtál.

a cukorról: hát én nem is értem nálad miért nem csinálnak még egy vizsgálatot. de remélem nincs gond. nekem amugy anyukám inzulinos, így a hajlma is bennem van sajnos. de majd kedden kiderül.

KépKép
Kép
rebeka85
 
 


nyufó: gratulálok! :lol:

milyen szép kis formás babád van már...

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


Köszi lányok :D :D :D

Spumilla tényleg! Bár én nem lepődnék meg ha majd az integrált tesztnél visszaminősítenek, mert szerintem fizikai képtelenség hogy egy héttel odébb tartanék :shock: Majd két hét múlva kiderül.

Dalmicsek lehet hogy csak jobb a gép vagy közelebbi a felvétel, mert szerintem nem járhatok előrébb, de majd két hét múlva kiderítem otthon :D

Rebeka akkor ha nálatok van családban akkor megértem hogy tartasz a keddi vizsgálattól. Nagyon szorítok hogy ne legyen magas az érték!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufó: nagyon gratulálok az UH képedhez, nagyon szép:)) És tök jó, hogy már előrébb is jársz, mint amire te számítottál:)
Örülök, hogy neked nem volt gond a cukroddal.
További sok jó hírt kívánok, és boldog babavárást!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nyufó
nagy gratula!!!:))) szerintem tök jól látszik, édes:)))) amúgy addig amíg meg nem születnek a babák és le nem tudjuk a szocpol teljesítést addig tuti nem indulhatunk, úgyhogy max jövőre..illetve erősen lottózunk:)

kis-csillag
nem 4re mentél? remélem minden rendben van, illetve hogy a természet ügyesen végezte a dolgát...nagyon szorítok!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok!

Igen, 4-re mentem.. Vagyis 4 és 5 között :lol:
A és B magzat 2 nap alatt nőtt 3 mm-t, komolyan, mint a bolondgomba.. :lol:
C magzatnál továbbra sincs semmi életjel.. Szerdán reggel megnéz ismét a főorvos UH-on, illetve még egy másik UH-os orvos és akkor mondják ki a végső szót. De most már tényleg nagy a valószínűsége a missed ab.-nak.. A petezsákja lapos, a kontúrja kivehető, de a két babához képet a baba kontúrjait nem nagyon lehet kivenni, semmi vérkeringés nincs a zsákján belül, sem a placentáján..
A természet tudja a dolgát, lehet beteg lett volna! Talán jobb is így! Nem kell életem végéig azon rágódnom, hogy jó döntést hoztam-e.. :roll:
Illetve még egy jó hír: július 1. 11 óra - 12 hetes UH időpont :lol:
Szinte rohan az idő :roll: :twisted:

Nyufó: ez a bébi annyi de annyira édes!!! Szerdán már én is 10+3 leszek, remélem ugyan ilyen óriásbébiket fogok látni :wink:

Megpróbálom majd beszkennelni a keddi uh képet, ha sikerül, felteszem nektek én is :D

Fürdés: én sem merek, pedig olyan jó lenne ebben a nagy melegben, de most különösképpen óvatoskodok, mert félek még a vérzéstől.. Benne van a pakliban, hogy úgy távozik a pici - DE úgysem így lesz :wink: Fő az optimizmus..
Tampont én abszolút nem dugnék fel terhesen, szintén a fertőzés miatt.. Ki tudja, hogy az az olívaolaj mennyire steril.. :?
Még régebben arról hallottam, hogy makacs hüvelygyuszira joghurtba mártott tampont kell használni, de az nem terhesség esetére vonatkozott.. :roll:

A vonalzóm még szerdáig marad, a vizsgálattól függően változtatok rajta majd :oops: :wink:

Illetve.. Egy gyors kérdés.. Közületek érez valaki néha "keményedést"?
Azt tudom, hogy a méh már ilyenkor is intenzíven készül a majdani szülésre, de néha olyan érzésem van, mintha keményebb lenne a poci, és nemsokkal később el is múlik, és mindig inkább kétoldalt érzem a "fájdalmat"..

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Sziasztok!
Hú, jól le vagyok maradva! Lehet, már nem is emlékeztek rám. :(
Remélem, ha jobban leszek, többet tudok majd írni, és követni az eseményeket, mert most többnyire ahhoz is lusta vagyok, hogy kinyissam a gépet.


nyufó óriási gratula! Szép a baba, örülök, hogy minden rendben van!!!!

Holnap utazunk Szekszárdra a férjemmel, ott leszünk a hétvégén. Úgy örülök, nagyon rég nem voltunk sehol, pedig utazgatósak vagyunk alapból. Sajnos még nászúton sem voltunk március óta, a munkám miatt, elvileg szeptemberben megyünk!

Holnap leszek 9 hetes! :) És hétfőn megyek védőnőhöz.

Kép
salsifraga
 
 


salsifraga

dehogynem emlékszünk :) mizujs veled?pocakod nővekszik? :)

kiscsillag

úgy látszik tényleg a természet tudta a dolgát.de legalább a 2 pici szépen fejlődik az a lényeg mostmár.

KépKép
bettike83
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?