Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és Labkat, asszem Te írtad, hogy konnektorba dugható szunyogriasztótok bevált. Melyik fajta? Bár még nem találkoztam idén szunyoggal, de tuti lesz. Ez ugye legyek ellen nem véd? :oops: Olyat nem ismer valaki? 3 szomszéddal arrébb lovarda van, szerintem annak isszuk a levét :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Öltöztetés: nekünk bent a laksában 26-27 fok van, pedig csak az emeleten lakunk. Én a srácokra rövid ujjú body-t, és rövid gatyót adok, meg zoknit ha hűvösebb az idő, és ahogy melegszik, leveszem azt is róluk. Nálam legalábbis bevált, hogy ha melegem van, nem veszek zoknit. Bár most én is kis nyári ruhában nyomom - pedig elég fázós vagyok. De érdekes, mert tegnap ugyanennyiben nadrágban és pólóban voltam!

A képeket most néztem csak meg Kata, Rana, és Timi gyönyörűek a csajok! :D
Timi: mintha egyre jobban hasonlítana egymásra Hanga és Alexa - vagy csak a fotó olyan...

Nyulasz: a csajok szerintem pont jók. Se nem vékonyak, se nem dagik. Vera 20kg, de magas, 115cm körül van, mintha egy évvel idősebb lenne. Johanna 14kg körül van. Ő kicsit kisebb és vékonykább is lesz, mint Vera... szerintem

Naptej: én sose vettem babásat. Niveat használunk, nagy Nivea fun vagyok! Most light-ot vetetek a férjemmel, mert az nem annyira zsíros, talán nem annyira idegesíti majd a gyerekeket.

Vanda: de jó, hogy sikerült a séta :D Én is tervezek pórázt venni
:lol: :lol: :lol: Nektek milyen van és hol vetted, mennyiért? Talán ha már nektek nem kell átveszem :D

Kata: együttalvásból tényleg szívás lesz, de én is így csináltam. Lásd, férjem a lányokkal alszik, én meg a fiúkkal. Aztán nagy ritkán ha észnél van a férjem átjön hozzánk aludni, de nem bírom ha horkol, és mivel a lányok bírják, így jobbára ott marad!

Törpi: legyek ellen véd az új Raid préselt homok technológiával készített izé bizéje. 10 napig jó, így elég drága egy 700-as utántöltő, de jónak tűnik!

Kata
labkat
 
 



t-pk
 
 

 
 

Törpi: lovardáért irigy, bár a szagért és a legyekért nem. Nekünk a szomszéd tartott karácsonyig kecskéket, disznót meg szárnyasokat is.

Néhány szösszenet Alexa 10 perces tevékenységéről:
Kép
Kép
Kép

Azt sajnálom, hogy Apa felkapta. Kíváncsi lettem volna mennyire merül el a földezésben.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: húúú... a virágnak úgy tűnik nincs ott jó helye :lol:

t-pk
 
 


A virág már feljebb került, miután sikerült megmenteni. Meg a többi is, ami lent volt, csak a nagyot nem tudjuk elrakni.

Hangának hőemelkedése van, aludni nem aludtak, úgyhogy volt 2 óra tombolás üvöltéssel ötvözve, uzsit nem akarták enni, csak a tápszert-főleg A. Hanga meg belealudt az evésbe és úgy raktam le, hogy fel sem ébredt. Végre egy kis csend!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Na itt is vagyok. Ebéd után sétáltunk egy nagyot a szép időben. Apa meg itthon dolgozott. :? Ja és beszart a laptopom, úgyhogy most Apáéról nyomom. Mi lesz itt este? :roll: :roll: :roll:

Csajok, jubilálunk? 100. oldal! :D

Timi, mondtam én, hogy Alexa nagyon egy húron pendül Lettivel! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mondjuk nálunk karám van, így még növények is. :lol: :lol: :lol:

Nyulasz: medencét én is néztem árnyékolósat, de aztán rájöttem, hogy felesleges, úgyis árnyékba teszem őket, nem a napra... :roll:
Ruhák: ma már csak egy szál bodyban voltunk (mármint én nem! :lol: ) itthon. Kintre még adtam rájuk kisgatyót meg kocsicipőt azéért.
A faktorszám azt jelenti, hogy ha mondjuk 10 percig bírja a bőröd a napon leégés nélkül, és bekened magad 20-as faktorszámú naptejjel, akkor 20-szor annyi ideig fogja bírni, vagyis 200 percig lehetsz a napon leégés nélkül (gondolom közben újra kell kenni). De persze a babák bőre nem nagyon bírja a napon 1 percnél tovább krém nélkül, gondolom, így jön ki kb az 50 perc nekik... :roll:

Vanda, ne aggódj, pórázunk nekünk is lesz, letojom, ki mit mond, a gyerekem épsége fontosabb (ne szaladjon ki az autók elé).


T-pk
, és te az Amazonon vetted a hámot?? Mo.-on hol lehet normálisat kapni? Mik a szempontok? Mire kell figyelni?
Ha együttalvással megy egyelőre, akkor sztem úgy megy, és kész. Aztán meg majd lesz vhogy. Most fontos, hogy aludjatok...

Kata, Nyulasz, hogyhogy nálatok olyan meleg van a lakásban?? :shock: :roll: Fűtötök? :lol: Nálunk "csak" 24-25 fok van, de majd megdöglök... :oops:

Törpi, dackorszak elkezdődött? :roll: :wink: :lol:

Babusok, nincs ilyen ismink. Miért kérded?
:roll:

Na mit is akartam még írni, annyi minden eszembe jutott még... :roll:

Ajsiról nem is írtam mostanság (Letti a sztár), de olyan édesen "énekelget", hogy meg lehet halni tőle. Leírni se lehet az élményt! :) Ja és nem hagyja már magát, az előbb is összevesztek a mobiltelefonon (kedvenc tárgyak, ugye, vizespalack és távirányító mellett... :roll: ), de Ajsi győzött (ritka szép esemény)!!! Erre Letti rávágott kétszer jó nagyot a fejére, és megsértődve otthagyta. :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


TImi: Alexa igazi kis gézen gúz :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyes!!!

Kata: pórázzal kapcsolatos kérdéseimet Rana feltette. Jónak tűnik!!!

Rana: Hát mi emeleten lakunk. A szobánkat délelőtt az ablakos felületen süti a nap, a másik oldala meg déli fekvésű. A lányok szobájában csak 23 fok van, az északi, keleti fekvésű, úh oda csak délelőtt jut a napsugárból. Ezért a meleg. De annyira nem vészes. Csak bugyiban és melltartóban nyomom! A srácok meg bodyban, és a lányok is sokat pucérkodnak ilyenkor.

Kata
labkat
 
 


Csak gyors bekukk.

Kata!
A póráz fazonra olyasmi, mint amit T-pk belinkelt, 1700 Ft volt a Brendonban.

Timi!
Kis kertész cuki. :D nekem dani zabált párszor virágföldet.

Rana!
Rékám énekli a Thomas, a gőzmozdony főcímdalát. :D Zabálnivaló.

Irulok, pirulok, igen, TV-znek. Thomas a kompromisszum, ezt Balu is megnézi, nem félelmetes, aranyos. A nagy amúgy is néz mesét (igyekszem szelektálni, hogy mit, és mennyit), szóval akkor már nézzenek értelmeset.
vovanda
 
 


Kata, á értem. 23 fok az egész jó. A déli fekvés meg gondolom télen szupi. :) Hozzánk délelőtt süt be a nap (keleti fekvés), csak azt kell átvészelni, a délután már egész jó, addig meg csak pihegünk.

Vanda, hát Ajsi azért még nem annyira profi, mint Réka! :lol: De nemsokára! 8)

Na megyek, rengeteg a dolog, meg Apa is kéri a gépet...

jó éjt mindenkinek.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!
Rég nem voltam, most is csak rövid leszek.
Visszaolvastam mindent, de nem tudok mindenre reagálni, az viszont biztos, hogy minden babóca gyönyörű és édes és nagyon cuki!

Törpi,
bízakodjunk! Hátha 1 éves kor után nekünk is lehet szerencsénk! Nagyon félek leírni, nehogy elkiabáljam, de pár napja enyémek is alig ébrednek éjjel és miután elhatároztam, hogy hétfőtől kemény leszek és sírnak amíg sírnak, akkor is egyedül kell elaludniuk, azóta kb. max. 5 percen belül alszik mind a kettő, sőt, nappal is egy szobában! Ebben a bazi melegben kb. 9 körül megyünk sétálni, akkor egyből kidőlnek a babakocsiban és kb. 45-50 perc szunya van, viszont így alig bírják ki 1-ig, így akkor nagyon könnyedén elalszanak ismét, majd este ugyanez a helyzet: miután 6 felé keresztbe-kasul átmásszák a játszóteret, megint kidőlnek és nincs gond az elalvással. Hát, remélem ez így is marad, mert holnap megyek le velük anyukámékhoz a Dunára egy pár napra.

Babusok,
enyémek néha 1/4 6-kor kelnek, de legkésőbb 6-ra mindig tuti fent van a csapat :-) Bár az is igaz, hogy ma pl. 3/4 8-kor már aludtak este!

További szép hetet mindenkinek és kitartást a hőséghez!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lpemoni: nagyon jó, hogy alszanak!

Hanga tegnap kihányta az uzsit fürdés előtt, aztán valamikor fél 10 körül a vacsorát is kiküldte. Csak akkor láttam, amikor bementem betakarni őket. Úgy aludt, mint a bunda és nagyon rossz néven vette, hogy én takarítgatok körülötte, azt meg főleg, hogy őt is. Alexa este nem evett, így 3/4 6 óta fent vagyunk. Csodálom, hogy eddíg bírta! Nem tudom milyen lesz a mai napunk, remélem nem vészes!

Rana: keleti fekvésért irigy, nálunk a terasz francia-ablakkal déli-nyugati fekvésű, éjjel is 25 fok van a lakásban már most.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Na, akkor most mondja meg nekem valaki, hogy hogyan etessem meg azt a gyereket, aki nem ér rá enni! Alexa este max. 100-at evett, most reggel meg én naív azt hittem, hogy nagyon éhes lesz, de 50-et alig tudtam belediktálni, azt is többszöri nekifutásra. Egyszerűen ugrik ki a kezemből és megy játszani, dumál, kacarászik. Égedelem egy gyerek. Ha megtanul járni tuti lefogyok fogyókúra nélkül is.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda: nekem gyerekek is néznek tv-t. Én is próbálom szelektálni, hogy mit nézzenek.Verába már bele neveltem, hogy szóljon, ha buta mese megy. Van amelyik tetszik neki, de aranyos, és szól akkor is, ha tuja, hogy akkor kikapcsolom! :) Valaki azért megvet, de én is szeretem bámulni a dobozt. Szóval mi egy ilyen rossz szokású család vagyunk, akkor meg a gyerekeket minek szedáljuk le róla.

Kata
labkat
 
 


Móni, de jó! Remélem így maradnak az éjszakák! Párszor volt ilyen bekeményítéses periódusom nekem is, aztán a bemegyek és elsimizem vált most be egy ideje. Remélem nem csak egy ideig :?

Babusok, mikor viszed Te aludni a csajokat este? Ha 6-kor kelnek, ebéd előtt alszanak, fél kettőkor kelnek, este mikor teszed le őket? Mert nekünk sajna nem jött be az, amit Dorcsi írt, hogy ha előbb leteszi a lányokat, akkor reggel érdekes mód később kelnek. Bár mi csak fél órával teszük le őket korábban (fél9-kor), mégis mostanában 6 körül kelnek. Ez esetben viszont kénytelen vagyok még visszakényszeríteni őket fél8 körül egy 45 percre szunyálni, különben nem bírják ebédig. Azaz mégiscsak két alváson vagyunk így :?

Vanda, mesélted, hogy Dani nagy polcmászó. A libikókát nem támadta meg? Mert nekem a hajam az égnek áll, mikor Míra feláll a közepére és kapaszkodás nélkül egyensúlyoz rajta. Még nem esett le, de attól félek, előbb-utóbb be fog következni :? :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata!
Balu is szól, ha olyan megy, amit nem szabad néznie. :D

Törpi!
Réka is csinálja. Frászt kapok tőlük.
vovanda
 
 


Törpi: kelés 6-6.30, szunya 11.30/12-14/14.30 és szunya után ebédelünk :oops: este 20-20.30 szunya :wink:
probáltam, h szunya elött ebéd de nem esznek adagot és már fáradtak is...gondolom majd alakul ha végre nem hajnalban kelnének talán az ebéd is beleférne...na majd egyszer :wink:
Timi: nálunk már nincsenek virágok :oops: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babusok, köszi! Jó sokat kibírnak ébren, de látom jó nagyokat is alszanak. Bár azért fél évvel idősebbek vagytok nálunk. Csajaim a délelőtti kényszer szunya után még meg tudnak ebédelni (meg közben persze bambulják a Gyerekdalokat), de iszonyú álmosak már, tudom miről beszélsz. De szerencsére ők esznek rendesen ettől még. Majd így alszanak két, két és fél órát. Hát majd csak alakulni fog nekünk is.

Timi, eleinte én is naívan elő hagytam a nagy cserepes virágaimat, mondván, nincs hova rakni. Aztán mikor sorra kipakolták a földet, mégiscsak akadt nekik hely a felső szinten. De most olyan meleg van fenn, hogy inkább pálmát kéne, meg citromfát termesztenem ott :?
Éjjel Emma fel is ébredt, szakadt róla a víz, át is öltöztettem gyors rövidgatyás-rövidujjú body-ba. Hát nem fázott.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Rém nyügik ma a srácok. NEm bírják a meleget, csak kint az udvaron elviselni, de hát 11-4 között bent a helyünk!!! Hihetetlen módon tudtak ma ordítani :shock: :shock: :shock: Már én is sírtam velük együtt :cry: :cry: :cry: Alig esznek, csak szopiznak sokat, de hát ebben a melegben nem is csodálom!

A fiúk kint szerelik a medencét. Remélem holnap már én is tudok fürdeni!

Kata
labkat
 
 


Timi, mi újság Hangával? Hányt azóta? És mit küldött ki? Szilárdat vagy tápszert? Milyen kedve volt ma? Valami betegség lappanghat benne, vagy nálatok is az van, mint Míránál, hogy túlzabálja magát, aztán kiküld minden előtte megevett kaját, különösen a darabosat. Bár Ti olyat azért még nem esztek, ugye?

Bocs, hogy részletekben reagálok, de ennyi időt adnak a csajok. Majd még olvasok vissza.[/quote]

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Babus!
Neked a 6 óra hajnalban van? Én fél kart adnék, ha addig aludnának. :D
Mióta sétálunk délelőtt is, az enyémek is ebéd előtt alszanak. Majd tolódik.

Rékám belázasodott délutánra...
vovanda
 
 


Vanda: jobbulást Rékának! Nem lehet, hogy a melegtől?

Kata enyémek sem esznek, max gyümit, még a tápszer sem kell. Medencéért irigy!

Törpi: Hanga kaja után 2 órával küldi ki a kaját és csak akkor, ha valami baja van. Ő így reagál mindenre, erre már rájöttem. Fog, nátha, baci, neki mindegy, hány 1-2-t, aztán rendben van. Ma már semmi baja nem volt azon kívül, hogy Alexa szabályosan lebirkózta és nem tudott mozdulni. :lol: Alexa ma megevett egy fél jótállási jegyet, nem is evett uzsonnát, mit neki tejpép, jobb a papír! :D Ez eléggé darabos nem? :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, hát kedves egészségére! Furcsa izlése van a lányodna, az már biztos. Na de ez legyen a legnagyobb hibája :lol:
És miután kiküldi a kaját Hanga, úgy létezik tovább, mintha benne maradt volna? Értem úgy, hogy nem akar korábban enni? Nem lesz hamarabb éhes? Nem kel korábban ezért?

Vanda, korábban kelnek a törpök, mint 6 óra? :shock: bár Te korán is fektetsz, nem? Már 7 után szunyálnak. Ezen nem lehet segíteni? Vagy nem is akarsz, inkább keljenek hajnalban, de este feküdjenek időben?
Én ma este majd' meg hülyültem Emmától. A szokásos fél3, 3 helyett fél4-kor ébredt, így alig tudtam 9-kor letenni aludni. De egész nap meg volt kergülve, mindenért sírt, de könnyezve, mint akinek minden érintés fáj. Remélem nem lappang benne is valami. Én ezért vagyok ki erre a bolond melegre. Szegény kölkök megizzadnak, aztán meg lehülnek, és nesze, megfáznak. Jobbulást Rékádnak!!!

Kata, medence? Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! Sárga vagyok, de nagyon! :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: Hanga nem kel korábban, úgy csinál, mintha tele lenne a pocakja. Nem is értem hogy csinálja. Ha nap közben van ilyen, akkor előbb éhes és még dilizik is a kajáért, de éjjel alszik.
Emma lehet, hogy nem szereti ezt a meleget. Nálunk Hanga csinálta ezt a napokban, utána jött a hányás, de azóta meg semmi baja.

Alexának éjjel szívni kellett az orrát. Ilyen még nem volt. Tiszta takony, de már attól is hehézik, ha meglát az orrszívóval. Mazochista ez a gyerek. De nem is ő szólongatott, hanem a Hanga. Nem vagyok én ehhez hozzászokva, hulla vagyok. Már napok óta hajnalban kelünk, most meg ez is. Ma meg kardiológiára is menni kell ebben a hőségben.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


[quote="vovanda"]B írta:vovandaabus!
Neked a 6 óra hajnalban van?

igen, még mindig hajnal :oops: :lol: de javulunk régebben 5.30ig bírták csak :wink: lehet minden évben rátesznek egy fél órát :lol: hu akkor 2 évesen esélyesek vagyunk a 7 órára :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Betegek gyógyuljanak :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Törpi!
Danikám kb. 3 hónapja hajnal 5kor kukorékol. Kitoltuk a lefekvést fél 8-8ra, de semmi változás. Evvan. és igen, inkább keljünk egy ideig korán, mint hogy később szívjon a gyerek. Pasim lánya rendszeresen 10- fél 11 körül fekszik. Oké, hogy meg tudják oldani, hogy reggel később menjen oviba, de mi lesz, ha iskolába megy? Oda nem elég 9 körül beérni... Szóval inkább kibírom a korán kelést, amúgy is azt tűröm jobban.
vovanda
 
 


Vanda, hát nem irigyellek, én még a 6 órás keléstől is meg vagyok zakkanva. Pedig melóba se sokkal később keltem. Most valahogy nem bírom feldolgozni, hogy itthon vagyok, de nem alhatok :oops: Mert hát itthon vannak a főnökeim :lol: Ma negyed7, háromnegyed7 volt a kelések időpontja. De már most dilik. Kivinni egyedül udvarra nem tudom őket, akkora a dzsuva még. Alig várom, hogy rendben legyen itt körülöttünk minden, talán a szabadban jobban tűrik a délelőtti ébrenlétet. hát, kíváncsi vagyok a mai napunkra így, hogy nem altattam vissza őket délelőtt. :?

Timi, jobbulást Alexának is, remélem visszaáll a régi jó alvókájuk a lányoknak!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.22 18:20-kor.
vovanda
 
 


Szizzsófi!
Még a kupolát is leszedik néha, napernyővel nem is tudom, mit mávelnének. :D
vovanda
 
 


Megvolt a kardiológia ÉÉÉÉÉÉÉS nem kell többet mennünk, mert minden rendben! :D

Szizzsófi: nekünk van napernyő és nagyon szeretem, jó dolog! (Espritünk van nekünk is) És megnyugtatlak, nálunk Alexa már szereli lefelé, úgyhogy ne hidd, hogy a tieid nem tennék!
Mi 4 hósan kezdtük a kanalazást, most így néz ki 1 napunk evésileg:
8-8.30 tápszer 150-180 ml
11-11.30 gyümölcs
14.30 főzelék
17.-17.30 tejpép vagy tápszer
20-20.30 tápszer 210 ml
Elvileg 3x kanalazunk, de az uzsi mindíg valami "tejes" dolog. Pár napja a gyümölcs nem elég nekik magában, ilyenkor tejpéppel keverem vagy rizzsel.

Vanda: szépek vagytok! Hát Réka egy igazi kis huncut a szeme meg a mosolya alapján, Balu meg teljesen olyan, mintha téged látnálak szőkében.
Ja, és a nappali bútorunk erősen hasonlít egymásra! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda, annyira szépek!!!! És mi történt? Balu engedi fényképezni magát? :shock: :wink:

Timi, én az esetek 95%-ában tejpéppel adtam és adom mai napig a gyümit. Másképp nem nagyon eszik meg, és valóban, laktatóbb is. Hurrá kardiológia! Nagyon jó hír, hogy többet nem kell menni. Esernyő és társaival én sem próbálkozok. Míra mindent szétszerel :? És Emma nagyon tanulékony :roll:
Ja, és úgy megy, mit megy, fut, mintha nem is 3 napja kezdte volna. Eddig csendben figyelt, majd bemutatta a kész művet :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: nálunk Hanga olyan, mint Emma. Alexa mindent előbb csinál, Hanga meg rá 1 hétre, de olyan profin, mintha már gyakorolta volna. Mondjuk a kúszásán nagyon röhögök még mindíg, mert olyan, mint egy rombolórakéta és még hangot is ad hozzá. :D

Alexa továbbra is taknyos és a könnye is folyik. Ez vajon mi lehet? Mert egyébként jól van, jó kedvű, olyan eleven, mint mindíg. Viszont az orrszívót kezdi utálni. Nem is a szívás, hanem, hogy lefogom, mert nem ér rá, hogy legalább fél perce leálljon. Már kerestem rajta a kapcsolót, de nagyon eldugták.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hová tűnt mindenki?

Nyulasz: merre vagy?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Nem mondod! :D Másik topikon egy jogász csaj meg az egyetemi könyveimet szúrta ki a szekrényben. :lol:

Törpi!
Vannak jó pillanatai. :wink:
vovanda
 
 


Hali,

vagyok,csak olvasó üzemmód.

Vanda,szépek vagytok!

Timi,szuperjó hírek a kardiológiáról!
Vendég
 


Szizzsófi,gratulálok!Ágyat tegyétek lejjebb!
Vendég
 


Szizzsófi: gratulálok! Nem semmi! :D Nem tudtam miért olyan ismerős a kiságyatok, aztán rájöttem! Ugyanolyan elefántos (ha jól látom) ágyneműje van Hangának! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi! Kardiológia szuper hír! :D Hogy van ma Alexa?

Zsófi, tényleg tegyétek lejjebb az alvófelületet! :shock: És Tényleg nincs messze a felállás... :? :)

Nyulasz miért csak olvasó üzemmód? :roll:

Vizet ti hogy adtok a babáknak? Mert ugye a felbontott ásványvizeket lehet adni 24 óráig forralás nélkül. Akkor egyet kibontok reggel, azt lehet adni egész nap, másnap meg ugyanazt forralva, vagy ha elmegyünk itthonról, akkor bontsak egy újat? (Ez utóbbira gondoltam, a maradékot meg megiszom én) Jól emlékszem, vki írta, hogy a Szentkirályit is lehet adni babáknak? Vagy abból csak azt, amire ez rá van írva?? (Nincs mindegyikre ráírva)
És milyen gyakran kell megkínálni őket, és mikor? Pl evés után? Vagy rögtön ha felébredtek? :roll:
A fürdővizet ilyenkor gondolom nem kell olyan melegre csinálni, mint máskor, hisz nekünk is jól esik ilyenkor hűvössel lezuhanyozni. De vajon mennyi az a minimum hőmérséklet, amiben lehet fürdetni? Tegnap 35 fokosban fürösztöttem, lejjebb nem mertem vinni. :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


[quote="nyulasz"]S írta:nyulaszzizzsófi,gratulálok!Ágyat tegyétek lejjebb!


Csatlakozom! Villámgyorsan le azzal a matraccal!

Rana!
Enyémek teljesen sima, szénsavmentes vizet isznak, soha nem forraltam. Nekik egész nap elérhető helyen van az innivaló, sokat is isznak. Szóval nem elég a kaja után itatni, ha nem bízod rájuk (enyémek önkiszolgálnak), akkor legalább óránlént.
vovanda
 
 


Rana: köszi, Alexa jól van, csak folyik az orra, de ma még csak 1x szívtam, meg adtam orrcseppet. Szerintem a foga csinálhatja, mert semmi más baja nincs.
Én sosem adtam ásványvizet, mezei csapvizet adtam forralva, de bevallom egy ideje már nem forralgatok. Kanalas kaja után mindíg isznak az enyémek, ébredés után is és amikor fent vannak is megkínálom őket ebben a melegben. Mi csőrösből iszunk már vagy 2 hónapja. Alexa iszik egyedül szépen, Hangát meg itatni kell, mert csak akkor fogja meg, ha rágni akarja. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, a foga lenne? Na ilyet még nem is hallottam! :roll:

Akkor megkínálom őket gyakran. Már csak az a kérdés, mennyit adjak. Most is, ébredés után kaptak pár kortyot (enyémek sima pohárból isznak), de mindjárt szopi lesz, és nem akarom, hogy a víz elvegye a tejci helyét a pocakjukban. Mert ugye az is kitűnő szomjoltó. Eddig nem is adtam nekik plusz vizet (állítólag nem is kell, ha ilyen sokat szopiznak), de sztem ebben a hőségben muszáj... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana,egyéb gondok vannak,ezért mostanában csak olvastam.De jól vagyunk,nem családi gond.

Mi Janát adunki,addig a babyt adtam,de Vanda felvilágosított,hogy a sima Jana is ugyanaz.Ébredéskor mindig kínálom őket,Noémi kaja közben is szokott kérni,azt úgy jelzi,hogy elkezdi cumizni az ujját,és csak akkor hajlandó kivenni,ha vizet adok...utána eszik szépen tovább.
És játék közben is szoktam próbálni,meg sétáláskor is,van amikor nem kell,van amikor igen.Mi néha használjuk a csőrőst,van nuby,meg aventos.Az aventossal az a bajom,ha nagyon megdől az üveg,akkor felül a levegőztető lukon kijön a víz,egyenesen Noémi orrára.Balázs annyira nem rajong még a csőrős pohárért,kb kétnaponta használjuk csak. :roll:
Nálunk elfogy az üveg víz,mert mi nem szopizunk,és a tápot is azzal csinálom.

Nekünk a vízhőmérőn be van jelölve egy tól-ig skála,amiben lehet fürdetni.Majd mindjárt megnézem melyik a minimum rajta.

Timi,reméljük csak tényleg a fog :roll: jobbulást!

Voltunk mázsáláson,már ideje volt,5 hósan voltunk utoljára,még januárban :oops:
Noémi:7360 és 70 centi
Bazsi:10500 és 79 centi

Én ma változtatok a kajáláson,mert eddig így nézett ki:
8-táp
11.30 gyümi+puding
14-táp
17 főzi+tejpép
19.45 táp

De Noémi miatt akartam még napi 3x tápot adni,mert néha csak 100-120-at eszik,néha 170-et,és úgy tudom a napi 500 milinek meg kéne lennie :roll:

Most a gyümit beraktam alvás elöttre,1/2-10-re,de így csak a felét ették meg a szokásosnak.
3/4-1-kor főzit kaptak (ezzel szerintem nem húzzák uzsiig,így gondoltam lefekvés elött 2 körül kapnak egy kis pudingot,vagy joghurtot,mert most gyümi után nem kaptak)
1/2 5-kor tejpép lesz(remélem ezzel kihúzzák vacsiig)
3/4 8-kor táp

Szerintetek nem gond,ha Noémi csak napi 250-300 tápot eszik meg majd összesen?
Bár megint kel éjel 1-kor,akkor 170 le is csúszik :roll:
Vendég
 


Rana,32 és 37 fok között kell lennie a víznek.
Vendég
 


Ja,és a Babe naptej nagyon car,olyan sűrű,hogy alig lehet kenni :evil:
Vendég
 


Nyulasz: én tudom kenni a Babe-t. Sűrűnek sűrű, de kenhető szerintem, bár ebből is kétféle van, ha jól tudom, a miénk a sima 50 faktoros gyereknaptej. Enyémek sem esznek napi 500 tápot, talán sosem ettek annyit. Kb. olyan 300-350-et esznek. Ebben a melegben meg kimondottan utálják a tápot, azt vettem észre, de a gyümölcs az csúszik-meg a paradicsom- és uborka szeletet jó szopogatni. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz, köcce. Táphoz nem értek, és most azt se tudom, mennyit szopiznak a kölkök, mert nem mérjük őket. Gyümiből meg főziből viszont elég szerintetek fejenként kb 125 gramm??? Vagy ti mennyit adtok?
Ja én vettem még a NIVEA mellé Sebamed 50 faktoros naptejet, az is jó.
Medence ügyben tudtál meg valamit? És hámot te tervezel venni? Milyet? (Majd te szétnézel helyettem is, ahogy szoktál, ugye? :mrgreen:

Ja, és Sinlacra mérges vagyok: édes, mint a bűn (megkóstoltam, még nekem is émelyítő, brrrrr!), tele van nyomva cukorral!! :evil: :evil: :evil: :evil: Úgyhogy nem is fogom nekik adni, ne a cukortól hízzanak! (Ennyi erővel a régi jó cukros víz is jöhetne... :( ) A tieitek szeretik??? Csak azt nem tudom, mit csináljak a kiváltott majdnem két teljes dobozzal.... :evil: (Ráadásul nem is bio, Apa meg ettől kap szívszélhűdést)

Itt meg lehet dögleni, 40 fok van kint. Nem is viszem ki a gyerekeket, még a szél is éget. :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Ja, Vanda, akartam mondani, hogy szupik a képek. Daninak akkor mégse kell szemüveg, vagy hogy áll a dolog?

Timi, neked meg írtam a labdákat? Elloptam az ötletedet, vettünk egy dínót tele labdákkal, és IMÁDJÁK!!! :lol: :wink: Most mintha rémlene, hogy írtam már... :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Hát én azt hiszem eddig bírtam itthon... fogom a napernyőket, sátrat + gyerek+ játékok... és írány a Balcsi...

t-pk
 
 


Rana,medencét kapunk,valami kicsit,de a régióban rengeteg féle van 2-3 ezerért is,állítólag.

Sinlacban nincs is cukor :roll: én palancsitának hívom,mi keveset eszünk belőle,mert arra használtam,ha a gyümi végefelé már nem kellett nekik,akkor tuningoltam sinlaccal,és úgy lecsúszott a maradék gyümi is.Mindig mondtam nekik,most almás-körtés-banános palacsintát eszünk,most csak banános-almás palacsintát,most meg csak almás-kekszes palacsintát :lol:

Milyen dínó???

Nem tudom a 125 elég-e :roll: Enyémek megettek 180-at,tököt csináltam nekik csirkehússal,ezt ették 12.45-kor,és most 14.30-kor csináltam tápot,Balázs üresre szítta az üveget,240 volt benne(csodálkozott,hogy vége,pedig csak este szokott ennél többet kapni),Noémi meg 150-et evett meg,ami igencsak jónak mondható.És még 2 óra sem telt el a főzi óta.De több főzit meg nem ennének,de valahogy nem laktatja őket eléggé.
Lehet visszatérek arra,hogy főzi után rögtön kapnak még tejpépet is,mert így meg 6x eszünk ma :roll:

Timi,paradicsomkarkát szopogatnak? :shock: És nem eszik meg?Én annyira félek darabosat adni,pedig lassan ideje lenne :oops:

Na,elaludtak,megyek én is hunyok velük....

Ja,most 31 fok van a szobájukban :twisted: Napközben nem merem használni a klímát,mert ott mászkálnak alatta,de asszem a délutáni sétánál bekapcsolom 28 fokra,aztán fürdés után leveszem 27-re,és úgy marad amíg kajálnak,meg játszanak,mert a karámhoz nem fúj oda a klíma.Igaz közvetlen a szobájukba sem,de azért hűt valamit rajta.

öööö,és nem fűtűnk :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?