Új privát üzeneted érkezett!

Babus,gyógyszertárban vettem...ezt ajánlották,hogy csecsemőkórtól lehet.Asszem a baba magazinban van hozzá kupon is,valaki írta a múltkor :roll:

Itthonra nem hazsnálunk semmilyet,mert szúnyogháló van minden ablakon.
Vendég
 


Zsófi: köszi :wink: én is gondolkozom vmi konnektoroson, mert kellene nyitni a nagyablakot is de arra nem lehet hálot rakni :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: oké, de most is jöhettek ám! Tóval ugyan nem szolgálhatok (hamarosan lesz medence), de nagy füves kerttel és sok szúnyoggal igen! :wink: Ja és két kutyával is, bár nekik külön udvaruk van.

Tegnap kutya-gyerek ismertetés volt kerítés nélkül. A nagy böszme németjuhászom végignyalta a két gyereket és egyfolytában hempergett nekik, a tacsink meg tacsimód ugrabugrált, Alexa meg úgy nevetett nekik, hogy mi is hemperegtünk egyet nevettünkben. Olyan édes volt. Hanga meg komolyan mustrálta őket.

Rana: akartam neked írni, anyu szerint én már 5 hónaposan álltam és nem tudtam elengedni a rácsot, ha elfáradtam, akkor krumplis zsák-mód eldőltem és csak utána tanultam meg mászni, ülni és tudok írni-olvasni, sőt szeretek is. :wink: Ja és 9 hónaposan egyedül mentem.

Szizzsófi: de aranyosak! És ügyesek! :) Északi parton laknak anyukámék, ott voltunk, Sukoró felé. Készül a bringaút a tó körül, már csak a Sukoró-Pákozdi rész van hátra, ha kész, akkor körbebringázzuk, autók között nem szeretek bringázni. Nagyim meg a másik oldalon lakik! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

Szizzsófi,jajj,nagyon cukik :D Gyönyörűek!B cumizza az ujját? :lol: Megzabálom :lol:
Ja,egy kis füvezés biztos nem árt meg nekik 8)

Timi,majd ha lesz medence,akor jövünk :lol: Na,vicc volt csak,még az is lehet,hogy egyszer bevállalom,és elugrunk hozzátok :D

Kutya nálunk is nagy favorit :D
Vendég
 


Babusok! Igen ugyanaz.

Kép
tigriske1978
 
 


Nyulasz: gyertek csak bátran! :wink:

Kb. 3/4 órája felmostam és nem szárad. Iszonyat párás a levegő, máskor 10 perc és száraz minden. :twisted:

Na, úgy hallom megvolt a nagy alvás! Dobom be őket kaja után a kocsiba, aztán irány a gyógyszertár.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,vetem babe naptejet.50 faktoros,4.900.- píz volt.
Enyémek most fognak aludni,asszem velük tartok :lol:
Vendég
 


bocsi, hogy nem reagálok, csak gyors kérdésekkel jövök, de kicsit be vagyok havazva.

Nyuszi, apa venni akart kullancsriasztót a gyógyszertárban, de kicsit értetlenek voltak. Bio galaktív, ugye. De krém, spré? És szerinted, ha egyszer délelőtt bekenem a gyereket, akkor délután újra érdemes? Vagy ezt kérdezted Te is?
Kicsit irigy rátok, hogy Timivel ilyen közel laktok, és esetleg talizni is tudtok.

Dicsekednem kell még egy csöppet; Emma ma elindult egyedül. Felállt a székbe kapaszkodva, és csak azt vettem észre, hogy megy a nappali felé. Nem hívtam, nem ösztönöztem. Annyira örülök! Riogattak itt gyógytornásszal meg hasonlókkal, aztán lám, alig múlt 13 hónapos és megy :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: gratula Emmának! :D :D :D Most aztán futhatsz kétfelé! :lol: Galaktív a neve és spray, ma rendeltem meg a gyógyszertárban.

Nyulasz: én meg megrendeltem, mert mindenféle Babe termékük van, csak épp naptej nem volt. Jó drága, de biztos jó.

Naptej: amit faktorszámnak megadnak, az azt jelzi, hogy mennyi ideig véd a naptól. Ma okosított ki a gyógyszerész. De utána is véd, csak akkor már fokozatosan átengedi a napsugarakat.

Gondoltam már 4 óra, kimegyünk a plédre a fűbe, lányok elmolyolnak a pléden én meg olvasok. Ahogy én azt elképzeltem. Alexát ahogy leraktam már ment is a fűbe, nem ette, úgyhogy hagytam egy darabig, hadd menjen, de Hanga is elindult, persze a másik irányba, hiába vittem játékokat, a fű jobban ízlett neki.
3/4 órát bírtam, hogy állandóan összevadásszam őket, aztán becuccoltunk. Aludni nem aludtak, úgyhogy most elég hangos a ház és Apa délutános! Hurrá!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi: Gratula Emmának, nagyon ügyes :) :) :)

Babusok: én konektorba dugós szúnyogriasztót használok, az ablakokon nincs háló, és bukóra nyitva vannak, később gondolom ki is tárjuk, ha nagy lesz a meleg. Mindig ezt használtam, nem volt gond. Szúnyog se, pedig nyitva volt az ablak!

Bálint jól, csak dobálja magát. Éjjel megint alig aludtunk :( Szerintem a fogzás a ludas. Annyira fájhat neki, hogy vergődik. Szopizni se akar ilyenkor. Ma mondjuk aránylag elvolt. Voltunk kint sokat. Gergő nagoykat röhögött Verára, Bálint is édesen szemlélődött. Most is sétálni vannak nagyszülőkkel. Én meg kicsit kikapcsolódok veletek!

Ma még nem volt hozzátápi. Gondoltam pár napig szüneteltetek. Hátha az okoz Bálintnál hasfájást. Annak idején a lányokat is csak 6 hósan kezdtem el hozzátáplálni, de nem volt még rendszeres, és a védőnő mondta hogy nem baj, 8 hós korig. Főleg mert roppant dagadt volt Vera :D 9330g volt 6 hósan. Hát a srácok se vannak ettől nagyon lemaradva. (kb fél kilóval) Szóval vannak itt tartalékok :D

Szép estét mindenkinek!

Kata
labkat
 
 


Hű, ezért érdemes írni nektek! :D Akkor itt milyen sokan korán álltatok fel!! :D Már csak az a kérdés, hogy hagyjam álldigállni, majd eldőlni? (A karámban nagyobbat koppan a feje, mint a kiságyban, mert itt ugye csak habtapi van...) Úgy sajnálom szegénykét.

Timi, ó, Velencéért irigy!
Itt is 54% a páratartalom, pedig mi c.r száraz lakásban lakunk! A gyerekek meg nyűgösek, izzadnak... Nem tudom, mi lesz pénteken! :?

Majd még jövök, most elromlott a hangulat.. :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Még élünk, hoztam is nektek rengeteg képet:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép

t-pk
 
 


Csak gyors bekukk, nagyon átlóztam...

Rana!
Hagyd eldőlni. Tudom, hogy szar látni, hogy esik és koppan, de hidd el, nem lesz semmi baja, max. megtanulja, hogyan kell állásból lepakolni magát a földre. Ha esik, próbálj nem megijedni. Sokszor azért kezdenek ordítani, mert látják, hogy anya megijedt. Ha te nem ijedsz meg, akkor a kisebb esésekből ő sem fog ügyet csinálni, ha viszont tényleg nagyot esik, az egyértelmű lesz. Nálam mindegyiknél bevált a módszer, néha koppannak akkorát, hogy azt hiszem, hatalmas ordítás lesz. és nem. Felkel, megy tovább. Pasim lánya meg szinte vattába van otthon csomagolva, naná, hogy egy seggre üléstől is zokogórohamot kap...
vovanda
 
 


T-pk: nagyon helyesek!

A mai napunk délutánunk nem volt fényes. Hanga uzsira is alig evett, aztán sikítva üvöltött. Nem tudtam vele mit kezdeni-így aludt el. Fürdés előtt eljátszogatott, de nem volt az igazi, vacsira meg a 230 helyett 130-at evett, azt is küzdelemmel. Most jönnének ki nála a fogzós tünetek, amikor már kint a van??? Vagy most jön nála a jósolt 3 napos láz? Kíváncsi vagyok milyen éjszakánk lesz!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


[quote="vovanda"]R írta:vovandaana!
Hagyd eldőlni. Tudom, hogy szar látni, hogy esik és koppan, de hidd el, nem lesz semmi baja, max. megtanulja, hogyan kell állásból lepakolni magát a földre. Ha esik, próbálj nem megijedni. Sokszor azért kezdenek ordítani, mert látják, hogy anya megijedt. Ha te nem ijedsz meg, akkor a kisebb esésekből ő sem fog ügyet csinálni, ha viszont tényleg nagyot esik, az egyértelmű lesz. Nálam mindegyiknél bevált a módszer, néha koppannak akkorát, hogy azt hiszem, hatalmas ordítás lesz. és nem. Felkel, megy tovább. Pasim lánya meg szinte vattába van otthon csomagolva, naná, hogy egy seggre üléstől is zokogórohamot kap...


Vanda, persze, tudom. Azt nehéz eldöntenem, melyik számít nagy esésnek... Vagyis hogy ÉN megijedjek-e vagy ne.... :roll: Pl ha teljesen felegyenesedve áll, és bumm, mint a cövek eldől, az azért elég nagy esés (mintha az én fejem esne másfél métert, csak nekik rosszabb ugye, mert egyrészt nem olyan kemény a fejük, másrészt meg relatíve nehezebb a testükhöz képest). Van persze, hogy ügyesen kifordul vagy oldalra teszi a kezét, de olyan is, hogy teljesen háttal ez nem sikerül... Úgy sajnálom szegénykét. :cry:
A másik meg: ha felkapszkodik és elkezd keservesen sírni (mert még nem tud leereszkedni). Jó hogy pár nap múlva megtanulja (remélem Nyulasz igazad lesz!), de addig csak nem hagyom ott lógni. Ma este már alig állt a lábán, a szeme le-leragadt, mégis minduntalan felkapaszkodott. Bőg, visszateszem. Még hátat se fordítok neki, már megint áll és bőg. Na jó, mondom, hagy fáradjon ki kicsit, hagy bőgjön. Erre hallom az őrzőben, hogy de furán sír valamelyik. Megyek be, látom, hogy a drágám a nemlétező fogával kapaszkodik már csak a kiságy felső lécébe (tényleg, még lejjebb kellene tenni a fekvőfelületet szerintetek? Majd mindjárt dobok képet, nem konkrétan erről az esetről), a kezeivel meg össze-vissza salapál, túl szélesen próbálja megfogni a rácsokat, közben meg imbolyog, mint nyárfa a szélben.
Na jól kipanaszkodtam magam. Nem is magamat sajnálom, mert legalább fogyok ebben a nagy rohangálásban, hanem őt. :cry:

Kata, jó "látni" titeket! Jaj de édik a csajok, sokat változtak!! És egyáltalán nem soványak! (Azt írtad, alig esznek). ÍRhatnál magatokról egy kicsit. :roll:

Nyulasz, én NIVEA baby naptejet vettem (50+ faktoros, hipoallergén meg mifene), az nem jó?? :roll: De rájöttem, hogy nagyjából felesleges, mert én a lábukat még nem hagyom pucéran (majd holnaptól.... ?), a kézfejük van kint egyelőre meg az arcocskájuk, rajtuk karimás kalapocska, szal az arcukat kentem be meg a kézfejüket (az ujjacskáik állandóan a szájukban, szal azokat nem), aztán jól beledörgölték a naptejes kezüket a szemükbe, amikor álmosak lettek. Ha meg a kézfejüket nem kenem, csak az arcukat, akkor arról kenik a szemükbe a naptejet... :roll: :roll:

Ti amúgy mit adtok rájuk ebben a melegben? Egy szál bodyka nem kevés árnyékban vajon, ahol csak hüvibb van egy kicsit?????

Meg írtad még a medencét (gyerekeknek, nem magunknak), ez a téma engem is érdekelne. Milyet érdemes venni???

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Na itt van most a fekvőfelület:

Kép

meg dobok még pár fotót. Sok az egyforma, nézzétek el nekem, de nem tudtam választani. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana, én lányaimon rövidujjú body van (Emmán holnap trikó lesz, mert ömlik a víz róla), meg egy kis szoknya, aminek van nacis feneke. Így ha csücsül a terasz kövén, akkor se fázik fel. Mert ha árnyék van, akkor a kő sem olyan meleg. Persze karimás sapi mindenképp. Ezáltal kenem lábuk, kezük, arcuk, mellkasuk, hátuk a nyakuknál. Eddig 20 faktorossal kentem őket, nem égtek le, bár nem is volt 35 fok :shock: Nekem azt mondták, felesleges 30 faktoros naptejnél magasabb faktorszámú cuccot venni, mert az se véd jobban, mint a 30-as. És jelentős árkülönbség szokott lenni, ha jól láttam a DM-ben.
Ha én sima, felnőtteknek való naptejet kenek rájuk, azzal ártok nekik? Azt nem javasolják? Amúgy a dögmeleg délelőtti hőségben ki sem vittem őket, csak a délutáni alvás után, ami 4 óra utánt jelent.

Mi történt ma velünk: 2 és fél éve lakunk itt, de a szomszédokkal max köszönő visonyban voltunk, esetleg némelyikkel pár udvariassági párbeszédünk volt. Ma drága Míra lányom a délutáni sétánk alkalmával belevágott a lecsóba. Úgy történt, hogy Emma meglátott egy cicát. Ezerrel húzott oda, hogy megsimizze. Persze kiderült, hogy a szemközti szomszédé, akik épp akkor tértek haza 5 éves kislányukkal. Míra nem csak az állatokat, de a kislányokat is nagyon szereti, így sikítva közeledett ő is a kapu felé. Több se kellett a kislánynak, kézen fogva egymást besétáltak a házba :shock: Én meg kinn álltam Emmával, hogy most hogy hozzam ki onnan a gyerekemet. Szerencsére jó fejek voltak a szülők is, némi unszolásra bementem én is, csakhogy kihozzam a lassan 5 perce eltűnt lányomat. SZóval nem kell más, csak egy gyerek (vagy kettő), és lesz hová menni tojásért, ha épp elfogy :lol: :lol: Ami igazán megdöbbentett, hogy az én barátságtalan lányom gond nélkül elment egy idegen gyerekkel és még csak nem is hiányolt egy jódarabig :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Lányok, az jutott eszembe, hogy lehet olyat csinálni, hogy a hígabb gyümiket (tízórait) sűrítem Sinlaccal? (Mert azt ugye lehet, hogy este Sinlacba gyümit teszek.) Vettem rizspelyhet, azt daráltam meg, de még így is elég darabos maradt, sűríteni meg nem nagyon sűrítette a gyümit. Vagy mit lehet beletenni, hogy kicsit tartalmasabb legyen? (Gyerekek hizlalása céljából) Én még mindig nem tudom, mit lehet adni és mit nem.... Annyira béna vagyok... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


[quote="szizzsófi"]K írta:szizzsófiÖRkérdés: végre nyár van, hurrá. Mit kezdjek a kölkekkel a dögmelegben ha a gólya egy 9. emeleti K-NY fekvésű panelba dobta le őket?

nem mondod, h ti is a 9-en laktok??? :lol: :lol: :lol: :lol:
nálunk délelött süt be csak a napocska szerencsére, addig függöny behuz ablak kinyit, Csajok 1szálbodyban, egyelöre ennyi, de nem tudom mi lesz még a 40 fokban :? van egy fujoka is vagy ventillátor de azt még nem szedtük elö...lehet nem is fogjuk mert állo és ugyis csak feldöntenék :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Törpi, akkor neked se egyformán izzadósak a lányaid? Nálunk Letti tök hamar csatakos lesz, Ajsi meg mint egy hópihekirálynő, mintha skatulyából húzták volna elő. :lol: Igaz, nem is mozog annyit... :roll:
A gyerekorvosunk a lelkemre kötötte, hogy 50-eset vegyek mindenképp, de én amúgy se vettem volna kevesebb faktorosat. Igaz, babáknak valóból csak ilyen van. Sztem nem ártasz a felnőtt naptejjel a babáidnak annyira, mintha nem kennél rájuk semmit, mert az UV sugárzás elég durva... :( Viszont a babáknak szántak általában hipoallergének, és nincs bennük illatanyag, meg csillám meg mifene (bár gondolom azért nem csillámossal kened őket :lol: ). Így is lelkiismeretfurdalásom van kicsit, hogy nem bio naptejet kenek rájuk, mert azért csak ezek is tartalmaznak vegyi anyagokat, amik felszívódnak a bőrön át.... :roll:
Na, akkor megvolt a haverkpdás, nem rossz az. Néha nekem is eszembe jut, hogy majd a játszótéren megismerkedünk sok hasonló korú baba szüleivel, akikhez amúgy nem szólmnánk egy szót sem, de a gyerekek majd összejárnak ugye.... Vagy vhogy így szokott ez lenni.... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: enyémek ha meleg van (és a monszun előtt is volt ilyen) egy szál bodyban vannak. Ma erős kísértést éreztem az 1 szál pelenkára, mert nagyon meleg volt, enyémek meg izzadnak ezerrel, főleg Hanga. Lakásban a bodyn kívül még egy rövidnaci is volt rajtuk. És eddíg sosem kentem őket, most is csak akkor fogom, ha napra kell menni és nem lehetünk árnyékban. Egy kis napsütés nem árt, persze nem a déli napra gondolok, hanem a 3 utánira. :wink:
Annyira kis zsiványok a lányaid!

Törpi: de jó! Lányod megoldja a barátkozást a szomszédokkal! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana: simán kutyulhatod sinlacot gyümivel :wink: mi a tejpépet ettük mindig gyümivel aztán ráuntak :lol: szerencsére csak a tejpépre :lol: édesek Csajszikáid :wink:
Kata: édesek Csajszikáid :wink:
Zsófi: édibabók :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi, mi az elsőn, de hasonló a helyzet. :? Nem mondom, hogy visszasírom ezt az árvizes hideget, de azért a 40 fokra sem vágyom... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: zabpehely vagy zabkorpa? A korpát nem kell darálni. Bár még én sem adtam, mert mindíg elfelejtek venni. Sinlac-kal szoktam sűríteni vagy főtt rizzsel.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, délben én se viszem őket a napra, persze. Amúgy lehet hogy a naptej alternatívája egy jó (UV szűrős) napernyő. Egyet már vettem, de nem igazán elég kettőjüknek. Sznyegúracska (Oroszul a Hópihécske, aki mindig a Mikulást kíséri a mi Krampuszunk helyett, na a mi esetünkben vajon melyik lányról van szó? :wink: :lol: ) meg rögötn felordít (álmában is :shock: ), ha a napocska egy erősebb sugaracskája megcsiklandozza az arcocskáját. :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Timi, zab még nem jutott eszembe, egyelőre rizspelyhünk van itthon (az is bio :oops: ). De akkor jobb lesz a Sinlac.

És akkor az úgy nem túl sok (unalmas), hogy 10óraira is kapnak Sinlacot meg vacsira is??? (Meg gyümit is, ugye) :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Zsófi, hű, főzibe is? :roll: Nem lehet hogy többet mozog a kis drága, mint a testvére, ezért nem hízik annyira? 6 hó körül szokott lenni egy megtorpanás a súlygyarapodásban.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Szép reggelt! Egész jól aludtunk. Ennek örömére dobok pár képet a gyerkőcökről!

Kép
Kép
Kép

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

Törpi,ez a bio galaktív spray.Asszem 4 órát ír hatóidőnek :roll:
Emmának óriási gratula :D Nem lepődött meg? :lol: Nem kell ide torna,meg fejlesztés,ügyesek a csajok! :D Na,és persze,hogy szomszédolnak :lol:

Timi,a mennyi ideig véd a naptól,akkor az 50-es,az mennyi ideig?50 perc? :roll:
Ja,hát már nem pihentető velük a kertbe,én is mindig vadászom össze őket :lol:
Hangána milyen volt az éjszaka?
Noémi is 130-at evett,és kelt is 1.15-kor enni.Érdekes,140-el már átalussza az éjszakát :lol:

Kata,6 hósan majd 10 kiló :shock: nem semmi...de most kis vékonykák a csajok,nem?Na,addigra pont raktál képet...édes a csipet-csapat :lol:

T-pk,nagyon helyesek a csajok :D Mi az a lépcsős valami,medence? :roll:

Rana,persze én sem hagytam ott álldigálni,ugyanez volt,írtam is többször,még meg sem fordultam,már újra állt,és sírt.Hidd el megtanulja!Koppanni mi is szoktunk nagyokat,szerintem úgy vannak összerakva a babák,hogy ez benne van,hiszen mindegyik így tanul meg ülni,állni,menni,hogy közbe esik jópárszor.
Nekem sógornőm azt mondta,hogy a vischy az,amelyik nem fogja meg a ruhát,babe-t még nem tudta,mert régebben ez nem volt.A níveát nem tudom,próbáltak többfélét,de kimoshatatlan foltot hagyott a ruhákon.
Mi rövidújjúban nyomjuk.Nem próbálod meg rugi nélkül?Enyémeken 5 hósan volt utoljára rugdalózó,illetve pizsinek használtuk,de abban sokkal bénábban mozognak :roll: Meg szerintem meleg is már nekik.Mi zokni nélkül nyomjuk,már úgy is aludtak,remélem nem fáznak meg,de 27 fok van a szobájukban.

Sinlac nyugodtan mehet!Én 7gabonás pelyhet vettem,attól is sűrűbb lesz.

Szerintem ezt az ágyat még nem kell lejjebb rakni :roll: Nagyon szépek :D :D :D

Medence ügyben még én sem lettem okosabb,láttam olyat,aminek a tetején árnyékoló van,nem tudom érdemes-e azt,vagy inkább napernyő? :roll:

Szizzsófi,ez jó kérdés,klímát nem lehet használni náluk?Mondjuk nem úgy,hogy rájuk fújni,mi tavaly úgy csináltuk,hogy amíg sétáltunk ment a klíma,vagy amíg aludtak a szobájukban,aztán lekapcsoltuk.


Na megyek,már éhesek...
Vendég
 


Lécci, szorítsatok. ?Mindjárt kajálnak a törpök, aztán lemegyünk sétálni, babakocsi nélkül. Dani pórázon, de azért parázok, mi lesz. muszáj beiktatni délelőtti sétát is, mert nem fáradnak el, keveset alszanak nappal. Na meg frászt kapok a folyamatos nyüszitől. Pasim szerint irtó bátor vagyok, szerintem meg nem vagyok normális.

Rana!
Ez sajna így lesz egy darabig, amíg meg nem tanulják a saját korlátaikat. Koppanás: pont azért esnek lényegesen kisebbet, mert sokkal rugalmasabbak a csontjaik, mint nekünk. te felnőttként valszeg összetörnéd magad/agyrázkódást kapnál olyan eséstől, ami nekik meg se kottyan. Esésnél próbáld figyelni a reakcióját. Ha nem kezd el azonnal ordítani, akkor te se ijedj meg. Rékán szilveszterkor röhögtünk jót. éjfélkor felébredtek a petárdákra. Dani cidrizett rendesen, ő a félősebb, Réka viszont egy idő után kimászott az apja öléből és elvonult játszani. A nagyobb dutrranásoknál ránk nézett, hogy mi hogyan reagálunk, amikor mondtuk neki, hogy nincs semmi baj, játszott tovább.

BNaptej: mindenképp babáknak való kell. Sapkát az enyémek nem tűrik... :?
vovanda
 
 


Jó reggelt, vagyis délelőttöt!

Jól aludtunk, Hanga csak reggel akart éhen veszni és Manó sem kelt hajnalban! :D Most épp a kisasztal alatti polcot rámolják le közös erővel. Pedig tegnap el akartam onnan pakolni, csak valahogy elmaradt, de ma muszáj lesz.

Nyulasz: igen, 50-es naptej 50 perc. Utána is, de akkor már átenged valamennyi napsugarat, de nem éget még sokáig.

Vanda: kíváncsi vagyok hogy sétáltok!

Kata: nagyon szépek a gyerekek és a lányok most nagyon hasonlítanak egymásra.

Mindjárt dobok én is képet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timi76 2010.06.08 08:15-kor.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Bocsánat! Kicsit sok lett, de nem tudtam választani! :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata: jaj de tündériek 4-en :wink:
Timi: édiCsajszik :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Vanda,hihi,jó sétát :lol: Majd meséld el,mennyi ősz hajszálad lett 8)

Timi,de cukik :D nyelvecske :lol: háááát,tényleg a szemük sem áll jó,úgyhogy pakolj el mindent :lol: Látom,hiába a sok szép színes drága játék,a papucs sokkal érdekesebb :lol:
Nálunk Noémi rosszalkodik állandóan,Balázs már egész jól megérti a "nem szabad"-ot,Noémi röhög,és csinálja tovább.

Szizzsófi,asszem milupa volt a 7gabonás pehely,és a DM-ben vettem...vagy az Intersparban :roll:

Zsófikukac elveszett a vizsgái közben :roll: Hahó,milyen volt a szülinap?????
Vendég
 


Babus,elloptam az aláírásod :D
Vendég
 


Na kérem szépen. Sétáltunk, mindenki nagyon ügyes volt. A pórázzal páran kicsit hülyének néztek, de nem érdekel. Enni is fáradtak voltak, leraktam őket, kb. 2 perc alatt elaludtak. Kiváncsi vagyok, meddig lesz szundi.

És az összes babakép gyönyörű, kééérek méééééég.
vovanda
 
 


Sziasztok! Megint egy fárasztó éjszakán vagyunk túl... :roll: Letti nyüzsigombóc lett, éjszaka is. :shock: :( Egész éjszaka forgolódott-nyöszkölődött félálomban (ezért én is :? ), aztán 6-kor arra keltünk, hogy áll a kiságyban és szólongat minket türelmetlenül (ehhez tudni kell, hogy eddig 99.9%-ban Ajsi keltette a családot, pontban 7-kor). Akkor odavettük a nagyágyba, hogy kicsit maradjon csendben (hogy Ajsit ne keltse fel), erre több csatakiáltás kíséretében letámadott :shock: :shock: :shock: és ráugrott a cicire. Odébbhúzódtam, erre iszkolt utánam 4kézláb, ekkor felültem, ő meg feltérdelt, és megragadta a cicit. Nem mondom hogy nem rámenős a csajszi. :lol: :lol: :lol:
Na majd folytatom és visszaolvasok, csak megyek ebédet csinálni.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Vanda, mire elkezdtem volna szorítani, már haza is értetek. Így járnak a későn ébredők :oops: De nagy-nagy gratula, én kettővel sem bírok elindulni, Míra mindent a szájába vesz, és mindenfele elkujtorog, Emma kezét meg azért még fogni kell. Az vesse rád az első követ, aki póráz nélkül képes ilyen nyüzsgő, szörnyen aktív gyerekekkel sétálni. Mutassa be, atán utána szólhat.

Labkat, gyönyörűek a gyerekeid :shock: Aztaaaaaaaaaaaaa!

Timi, nem tehetek róla, de nekem Manó a kedvencem. Annyira szép, és olyan huncut szemei vannak! Persze Hanga is ennivaló, amennyire neki a farács, a papucs.... és lassan hidd el, minden :lol:

Mennem kell nekem ebédeltetni. Pussz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Olyan jó a babás képeket nézegetni, egyik jobb, mint a másik. Irigy vagyok a zoknis képekért, mi levesszük magunkról :?

Naptej: én avene-t vettem, de majdnem hanyatt esetem az árától...

A lépcső a képen nem medence, vízibicikli :lol:

Nálunk is telnek a hétköznapok... Jázmin még mindig nem hajlandó enni, csak szopizni, flóra eszeget, csak én keverek be neki néha, mikor lefekvés elött (napközben) még szopizni akar, és így nem telik el olyan sok idő a köv. etetésig, így mindig csodálkozom, hogy mér csak 80 gt eszik, de nem tudom neki mondani, hogy te most nem szopizhatsz 11kor, lefekvés elött, mert akkor nem ebédelsz, 3kor meg csak nem ebédelhet...
Éjszaka még mindig kelnek, én éjszaka 2ig bírom, hogy rohangálok át a szobájukba és 2 után befekszem hozzájuk egy nagy szivacs van a földön és odaveszem magam mellé őket, így alszunk reggel 9.15-ig
:oops: . Lehet megszívom még ez miatt, mert nem fognak nélkülem aludni, de most egyenlőre ezzel még nem törődöm...

t-pk
 
 


Köszönjük a dícséretet! :oops:

Hát a papucsot Apa ma nekik adta, vadiúj, mert ahányszor meglátták a miénket támadtak, Alexa kimondottan abban a stílusban, mint Rana Lettije a cicire. :lol:

Nyulasz: azért a sütifaló is nagy kedvenc, ahogy meghallják zenélni, Alexa táncol, Hanga meg majd kiugrik a bőréből és fülig ér a szája. De kétségtelenül a favorit a papucs, a távirányító és az üres ásványvizes flakon, persze csakis a 2 literes! Most látom csak! Boldog 10. hónapot! Ezek szerint apellálhatok arra, hogy 10 hósan már megértik, hogy "nem szabad"?

Törpi: állítólag anyja lánya! :wink: Hanga meg apjáé. Usziban úgy öltözünk hogy apa viszi Hangát öltözni a férfiöltözőbe, én meg Alexát és azon röhögnek a többiek, hogy mindegyőnk a klónját viszi.

Hanga ma is kis hisztipicsa, de még elterelhető a figyelme a diliről, Alexa meg megevett egy kísérőkártyát, ami a diszzacsin volt. Legalábbis hiányzik 1 darabka, a többit sikerült a szájából kiszednem. Élvezet volt kirakózni a nyáltól tocsogó darabokkal, hogy lássam vajon mennyivel kevesebb tízórait kell csinálnom. :wink:

Vanda: ügyesek voltatok! Ezek szerint működik a póráz.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


[quote="nyulasz"]B írta:nyulaszabus,elloptam az aláírásod :D

jol tetted :wink: szép lett :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Csajok, nincs vkinek merkantilbankos ismije???

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


kétszer ment...töröltem.. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára t-pk 2010.06.08 11:30-kor.

t-pk
 
 


T-pk: mi fél 3-kor ebédelünk. :wink: Mármint a lányok, mert nekik valahogy így állt be.

Az előbb beléptem a babaszobába, mert aludniuk kéne-Hanga alszik is-de valaki dübörgött odabent. Hát Alexa rugdossa a pelenkázó oldalát, fején a takarója, amikor meglát, akkor vigyorog és mondja, hogy "he-he he-he" . Hogy ebből mikor lesz alvás??? De legalább már "csendben" elvan, ha lerakom aludni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Én is loptam. :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, nekem Emma áll fel azonnal, ha otthagyom aludni. Míra próbálkozik egyedül, csenben vergődik az ágyában, de a végső segítséget mégis meg kell neki adnom. Bár lehet, hogy előbb-utóbb maga is kisznevedné azt az alvást, de én hülye vagyok, és nem bírom kihagyni, hogy ne gyorsítsam neki a folyamatot :oops: A papucsot nálunk is mindig lopkodják, ha felelőtlenül elhagyom valahol. Persze rágják, csócsálják ők is, mit számít, hogy előtte a teraszra léptem ki vele :?

T-pk, ők ilyen típusú babák, szeretnek szopizni. Nekik így jó. Bár hatalmas türelem kell hozzá, különösen két babánál, (ami nekem nincs, tehát csak az észt osztom), de talán lassan bepróbálkozhatnál újra a kanalazással Jázminnál. Minden nap egy etetésnél, amikor nem fáradt, de tuti már nagyon éhes, esetleg... De tényleg nem akarok okoskodni, ehhez én nem értek, mi 7 hónapos korunk óta nem szopizunk.
Az biztos, hogy szokásukká válhat, hogy veled alszanak csak el, de minden könyvet meg tudnak hazudtolni, miszerint nagyon nehéz leszoktatni őket, pláne ha már idősebbek. Az én két lányom alvására eddig csak panaszt hallhattatok tőlem. Nem valószínű, hogy csoda történt, csak épp jó periódudunk van szerintem, de 3 napja éjjel apjukkal testületileg átvonultunk, mikor megkezdték a szokásos műsorukat. Senki nem lett felvéve, csak vizet kapott és fogbekenést, valamint vissza lett fektetve és simiztük őket. Kitartóak voltunk, mégis, mikor kimentünk, nyüszögni kezdtek. Hagytuk. Aztán csend és fél 6-ig alvás lett a vége. Másnap szó nélkül aludtak fél 7-ig, csak Emma nyöszörgött párszor. Bekentema fogát, és nyugi volt. Ma éjjel ismét Emma sírt fel, átmentem, ivott egy csomó vizet, majd hasravágta magát, és nem mozdult, elaludt. Nem tudom tényleg, hogy szerencse csak, vagy tanultak a dolgokból, de ha az előbbi, akkor igenis leszokatható a gyerek sokmindenről még egy éves kora után is.
Bocs, hogy litánia lett, csak bíztatásnak (és egy kis dicsekvésnek :oops: ) szántam.

Rana, nem semmi Letti lányod! Már előre örülök, milyen sztorikat fogsz itt nekünk kanyarintani a műsoraiból. Mert ez még csak fokozódni fog :lol: :wink:

Nyuszi, szép az aláírásod! Nálunk Míra a kezelhetetlen, hiába mondom neki, hogy nem, rámröhög, és csinálja. Ha nem nézem, csak sandítom, akkor látom, hogy mielőtt csinálja a tiltott dolgot, néz, hogy nézem-e. Szóval tudja, hogy nem szabad, de csakazért is. Emma nem lepődött meg, ő nagyon kis komoly csajszi, ez neki tudatos volt. Ő már készült erre az elindulásra. Írtam ugye, hogy eleinte csak apa és köztem grasszált, de már látszott, hogy méri fel a terepet az önállósodásra. És meglépte. Azóta is szorgalmasan gyakorolja, ha nem megy, mert elfáradt, szól és tartja a bal kezét, hogy sétáljak vele pihentetésképp. Imádnivaló.

Babusok, az sajna nincsen :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


[quote="timi76"] írta:timi76n is loptam. :oops:

jol tetted :wink: szép lett :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Ja, Jázmin mindennap ehet Flórával: dé:gyümiből 2 kanál, főziből 3, tejpépből van hogy megeszik 40-60 gr-ot, szóval eszeget, ha ezt annak lehet nevezni :roll:

t-pk
 
 


mi is alvás után ebédelünk 2-2.30 körül :lol: probáltam elötte de nem éhesek annyira, igy akkor csak joghurt gyümi ilyesmi van és menetrend szerint 11.30-12re már kidölnek :lol: na ja akik már 6kor kukorékolnak :lol: :lol:
ma nincs menetrend 10-12 ig aludtak :shock: :shock: :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?