Új privát üzeneted érkezett!

hi csajok. Ma rókás napom volt úhogy ahogy szoktam ismét csak belekapok a dolgokba. képtelenség ennyi midne észben tartani és reagálni. bocs. a 12. hét után jobb szokott lenni. ha meg ne ajd Isten fektetni fognak nem lesz más murim mint a net, itt fogok lógni.

bettike: néztem a kocsit amiket tettél. én tapasztalat alapján írom h nekem nem kéne egyik sem. Iszonyat nagy még össze csukva is. Megemelni szinte lehetetlen és sajna az országunk nem épp babakocsi barát. Nem bolygós az első kereke, ha kis helyen kell manőverezni alig fog menni (pl kisboltab kanyarogni a szűk polcsorok közt). Amúgy stabil a kocsi és nagy és olcsó és jól néz ki de veszett nem praktikus. Mondjuk ha terepen sétálsz és csak otthon használod is más de én a kisebbek híve vagyok. Remélem nincs harag h elmondtam csak 2 gyerek után már másképp látom. Mikor elsőre vettünk....ihajja, a legnagyobb legnehezebb szekeret vettem. Mostmár nem tenném.

na elüldöz a róka, megyek kidőlök, majd próbálok figyelmesebben is olvasni, reagálni csak így hirtelenjében most ez ragadott meg.

cakát csajok

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


dr nono

dehogy baj,pont ez a jó,mindeki leirhatja a véleményét és a kezdők is igy tudnak könnyebben vásárolni :)

KépKép
bettike83
 
 


Nono sajnálom hogy ennyire rajtad van a róka :( Bár jó lenne ha sokat lógnál itt, de ne ilyen áron hogy feküdnöd kelljen. Nagyon drukkolok hogy most már legyél túl rajta hamar.

Bettike azt nem is néztem hogy nem bolygós a kereke, az tényleg nem előnyös. Különben nekem meg még mindig a nagy babakocsi van, nekem nem jönnek be az esernyőre csukható könnyűek. Úgyhogy nekem nagyon tetszik amiket néztél. Viszont nem kell lépcsőznöm, buszoznom, ilyesmi, nagy a ház, elfér a babakocsi kényelmesen. Úgyhogy ezt tényleg kell mérlegelned, hogy hol kell használnod, meg mennyi helyed van tárolni.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 

 
 

avranim
nekem is volt lenyelős uh, hát mikor megláttam mit kéne letuszkolni a torkomon..a vicces hogy a nyugtató amit adnak közbe csak a végre hatot ,de akkor kiütött, alig tudtam hazamászni:)) igen minden műtétem előtt kell antibiotikumot bevennem és szülés előtt is betoltak egy adaggal, meg bármi megfázásom vagy nyavalyám volt eddig kellet szednem..a lyukról meg vitáztak, nem tudták benőt-e vagy nem:))) de nem volt nagy tudtommal.

nono
sajnálom a róka komát:( de ha jól értettem ez volt az első eddig, hátha most az ikrek megkímélnek:) és csak kicsit hánysz, előző terheségeddel már nagyon benne voltál ilyenkorra nem? kitartás!!

bettike
csak egyet tudok érteni dr. nono-val, nagyon át kel gondolnod majd hol használod, városba, utazol-e tömegközlekedve, autóba akarod e rakni a babakocsit, vidék, zötyögös terep (kis kerék-nagy kerék), bevásárlás. Lépcsőn kell-e cipelned...

KépKép

KépKép
msi22
 
 


zöldtea
remélem jobban vagy már! néha nekem múlthéten volt ilyen hogy jobban nyillalt (mintha késsel szurkáltak volna) meg görcsölt a pocim, meg minden bajom volt és is megijedtem hogy lehet az egyik baba megy el vagy mindkettő:(( dokit felhívtam mondta hogy amíg nem zavarja az életvitelem addig béke van...na mármost ki hogy nézi...pár nap volt aztán mire úgy voltam hogy bemegyek elmúlt és most már csak kicsit szurkál...remélem nálad sincs semmi gond!!!

batsy
nekem lesznek ikreim:) jól jönnek majd a tapasztalatok..de csak finoman adagold ok:))) mert mint előttem is írták némileg be vagyok tojva:)) van egy 21 hós kisfiam, igazi duracelnyuszi és egyenlőre csak a hetekre koncentrálok legyek túl rajtuk...

tudom hogy nincs biztos dolog ilyenkor, de neked mikortól mondta a doki hogy mindkettő megmarad? sajnálom ami tavaly történt:( mi is elvesztettünk egy babát tavaly novemberben de csak7 hetes voltam....ezért is vagyok parásabb most, főleg hogy ikrek és mindenütt azt szajkózzák hogy VESZÉLYEZTETETT :(((( ja és mindenki nagyon sajnál akinek elmondom hogy ikrek:S félek közbe meg úgy érzem hogy mindkettővel minden rendben lesz...fura ez...

KépKép

KépKép
msi22
 
 


avrenim: küldd el a privimbe az email cimed, arra tudok meghívót küldeni a táblázatba.
Suttogóból csak a 3. részt kaptam meg, abba még nem olvastam bele, előbb megpróbálom az első 2őt is megszerezni.
Jó horgászást! :)

nyufó: sztem már nem lesz ott a hema, a baba viszont szép egészséges lesz, mint miindig, erre gyúrok, testben-lélekben. :) Azt olvastam 1 hét-10 nap alatt felszivódik a vérrög. Sztem utána már nem kell feküdni, de a megerőltető, súlyemelős dolgokat kerülni fogom. Ősszel költözünk, vicces lesz.

Babakocsiból azt fogom választani, ami a sógornőméknek is van, nagyon könnyű-terep gép. Mi nem nagyon fogunk városozni, buszozni. De ha mégis akkor úgy gondolom hordozóval megyünk. Nem tudom a márkáját, de ha vkit érdekel kiderítem, vmi McLaren cucc.

Bébiőrt is tervezünk és az elsősegély tanfolyamot is nagyon hasznosnak találom. Csak hogy visszakanyarodjak az előző napi témákhoz :)

Az elmúlt héten szülészeteket nézegettem a neten. Nagyon szeretem a dokimat, de a SOTE eléggé tömeghely, iszonyú sokan vannak, és Bababarátba szeretnék szülni. Fontos szempont a vajúdási lehetőségek, hogy ne vigyék el a babát, gátvédelem legyen, ilyesmik. A MÁV és a SzentLászló(SzentIsván összevont) ilyen, de egyelőre a netes hozzászólokon kivül nincs semmi infóm ezekről. Ti tudtok bármit?

Kép
spumilla
 
 


msi

ilynekor az a legjobb ha pozitivan állsz a dolgokhoz,csak vidáman,nem parázni :)

nekem is sokszor vannak negativ gondoltaim de mindig elhessegetem őket,amennyire csak lehet.muszáj mert a pici is megérzi,ezért kell hozzájuk beszélni már :) azt mondják jót tesz :)

én elkezdtem pattanásosodni,ti nem?

ja a babakocsikról,én falun lakok és max boltba megyek vele végülis,vagy tanácsadásra,szoval nem kell tömegközlekednem.vagy ha megyünk nagyon bevásárlásra akkor ugyis kocsival,hordozóban visszűk.de addig még van idő,adodhat más lehetőség is,akár használtban is jobb fajta.

KépKép
bettike83
 
 


Avrenim úgy nézem a vonalzódon, lassan évfordulótok is lesz, gratulálok előre is. Túléltétek a veszélyes 7. évet :D Szép időt a horgászathoz!

Spumilla hát akkor a költözéshez be kell fogni a családot, hogy segítsenek! Te majd ülsz a káosz közepén és mutogatsz, hogy ezt ide, ezt oda. :lol: :lol: :lol: De érdekes, hárman is vannak a topikban akik most vesznek házat, költöznek.

Bettike a hormonok miatt, azt olvastam hogy sok kismama ilyenkor nagyon kicsattan. Nekem is van most rendesen. Ha neked nem kell buszozni, meg tudod tárolni, akkor nyugodtan vehetsz ilyen babakocsit ha ez tetszik, csak olyat nézz, ami bolygókerekes. De még sok idő van, mire tényleg a vételhez kerültök, lehet hogy tök más fog tetszeni.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufó

nektek gondolom sok minden megmaradt a kiscsaj után.ami nem is baj mert elég sokba kerülnek a baba dolgok.még ha nem is a ruhákat nézzük.etetőszék,babakocsi,babaágy stb...nem kevés összeg mire megveszi az ember.


néztem komplett babaszobákat,olyan 150 körül van,van benne ágy,komód,egy polc,egy 2 ajtós szekrény.nm tudom,mondjuk én picit drágának gondolom.

KépKép
bettike83
 
 


Jobban vagyok, bár azért ez a jótól még messze van... :D Ennék én, csak nem merek. És tudom, bűnözés, de a gyömbéres, szénsavas Kinley használ az émelygésemre, szóval azt iszok. :)

Többen írtátok, kérdeznék: miért jobb a bolygókerekes babakocsi, mint a rendes? Mert én rendesben gondolkodtam, mert nem is gyanítottam, hogy a másik ennyiben különbözik.

Lilypie Fifth Birthday tickers


Lilypie Third Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye
 
 
 
 
 


zöldtea

örülök h jobban vagy :) ezek a panaszok meg még erősödnek majd azt mondja mindenki.ez még csak a kezdet :D

én sem tudtam sokáig h miben különbözik a bolygós és nem bolygós babakocsi...a bolygóst lehet irányintani,elfordul a kereke,a másik fajtának meg nem,igy nehéz irányitani.

KépKép
bettike83
 
 



KépKép
bettike83
 
 


ezt legalább lehet bolygós kerékkel is kapni csak nem tudom mennyi lenne plusszban.

KépKép
bettike83
 
 


Az a különbség a bolygós és a nem bolygós között, hogy amíg a bolygósnak az első kerekei forognak, könnyebb kanyarodni, fordulni vele, addig a nem bolygósnak fix kerekei vannak, nehezebb az irányváltás. A bolygósokon általában van olyan zár, ha rárakod a kerékre, akkor fix lesz a kerék, tudod variálni. Mindenkinek különben más jön be, van aki az egyiket részesíti előnyben, van aki a másikat. Mindekttőnek van előnye-hátránya. Érdemes esetleg kipróbálni mindkettőt boltban, vagy ha van ismerősnek, hogy nektek melyiket könnyebb tolni.

Bettike igen, nekünk minden van szerencsére, csak egy tandem babakocsit kell venni, amibe mindkét gyerkőcöt be tudom rakni. Meg ha fiú lesz, akkor ruhát, de ennyi. A rácsos kiságy is már felszabadult, mert kb. 3 hónapja már rendes kiságyban alszik a lányom. Úgyhogy ez nagy igazság, hogy az első baba kerül sokba, a többi már nem (kivéve amikor több jön egyszerre, vagy már nincsenek meg a cuccok). Te tudod a kereted, de az biztos hogy olcsbban megúszod ha nem kész gyerekszobát veszel.

Zöldtea örülök hogy jobban vagy és nem kellett bemenni a kórházba, pihenj sokat!

Én is elég vacakul vagyok mostanában, egyre erősebb ez az egész napos émelygés, nincs lelkierőm semmihez, szakad rólam a víz a 37,2 hő miatt, áááá, remélem tényleg a 12. hét körülre megszűnik ez, most már én is egyre nyűgösebben viselem.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Bettike elgondolkodtam rajta, hogy mi a hátránya szerintem a bolygókeréknek. Nekem olyan babakocsim van és nekem az a tapasztalatom, hogy rosszabb minőségű úton, amin sok a töredezettség, vagy köves, amiknek van pereme, hát azon úgy ráz hogy na. Amíg a fix kerekűt simán áttolod, addig a bolygókerék jobbra-balra csúszál, mert eltérítik a rücskök, úthibák és ha egy nagyobba belefutsz akkor el is akadsz, mert a bolygókerék teljesen befordul. És ezek olyan úthibák amik mindenhol vannak. Be lehet a kereket lőni fixre, de az út közben a csuda se áll meg pár percenként a kereket állítgatni. Szóval ez mindenképpen hátránya. Viszont fordulni, kanyarodni sokkal könnyebb vele az biztos. Nem tudom milyen útviszonyok vannak nálatok, de eszerint is mérlegelj szerintem.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok kismamák!

Hogy vagytok? Ma úgy látom nagyon pangás van. A fürdéssel ti hogy álltok? Én nem szeretek zuhanyozni, csak fürdeni, az baj? Árthat valamit? A forró víz? Várom válaszaitok

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi

nem szabad kádban és főleg forró vizben fürdeni mert vérbőséget okozhat ami vetéléshez vezethet.még ha nem is szereted,most válts át zuhira mert ha a vizben űlsz a baktériumok,bármi jobban felmegyek ami fertőzést okozhat.a pici érdekében ennyit lemondás nem sok sztem.

nyufó

igen,emlékszem mert nekünk is volt otthon,anyunak,sima kerekű mozeskosaras is meg forgós kerekű is,én pl nem szerettem tolni mert állandóan forgott még útközben is.a mozeskosaras meg végülis jó volt,annyi volt h az egész kocsit elforgattuk mikor kellett.végülis nem volt annyira nagy dolog sztem.

KépKép
bettike83
 
 


Bettike akkor neked a fix kerekű babakocsi lesz a nyerő már látom :D

T.timi csatlakoznék ahhoz amit Bettike írt, még annyi kiegészítéssel, hogy én azt is hallottam (nem tudom igaz-e), hogy azért se szabad a terhesség alatt a testhődnél melegebb vízben ücsörögni, mert felmelegszik a magzatív és az árt a babónak.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Köszönöm a tanácsadást! Akkor nekem fixkerekes kell: kisváros, hely az van, de az útviszonyok hagynak maguk után kívánnivalót... :D

Nyufó8: Igyekszem én pihenni, de holnap záróvizsga, aztán még kettő... Szóval a kedv meglenne, csak az idő... :?

Lilypie Fifth Birthday tickers


Lilypie Third Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye
 
 
 
 
 


Zöldtea szegény, soha jobbkor :cry: Akkor kitartás neked a vizsgákhoz és egy nagy szekérrel!!!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Msi: Hát nekem csak lidokainnal befujták a torkom, de a végétre már kiment a hatása és próbáltam nyelni vizsg. közbe hogy ne follyon a nyálam mint egy idiótának, de pont ezzel olyan hányingert csináltam, hogy a doki is arréb ugrott nehogy vmit kapjon, dehát nem ettem előtte semmit semmi nem jött..

Nono:te is próbáld ki ezeket a gyömbéres itókákat /pl. Canada dry/bát ahogy néztem nagyonnem látott gyömbért az az üdítőse se..meg korpovitkekszet csócsálj, hideg folyadékot kortyolgas szép türelmesen..hátha kicsit csökken vagy jobban kihúzod ezeket a heteket.

T.timi: Mindig is zuhanyzós voltam, ez környezetkimélő is, meg időt és vizet is spórolsz vele, hozzá kell szokni, majd mikor gyerek lesz, hogy még egy jót wc-ni se tudsz elmenni...ezt mondta a sógornőm, ő vitte magával a nagydolgoknál is gyerek babahordozóba ült és nézte mit csinál az anyja...

Nyufo8: Igen kedden leszünk 8 évesek, a hetedik évben esküdtünk, augusztus 1 leszünk egy éves házasok :) megyünk vmi mexicoi étterembe, imádunk enni apával, hiszen mind2 bikák vagyunk, szeretjük élvezni a földi jókat..

Sumilla: küldöm az emailem..a 3.résszel is kezdhetes, az egy összefoglalója, a másik kettőnek problémák szerint taglalja a dolgokat nem korosztály szerint.

Jaj lányok nem tom én teljesen máshogy állok ezekhez a kütyükhöz, amiket írtok..szerintem nem lesz légzésfigyelőnk, hacsak nem lesz koraszülött vagy a kórházba nem kezd el "apnoézni"nem venni levegőt, az úgyis mondják a csecsemősők,hogy akkor vegyünk..más is felnőtt ilyen nélkül..babakocsit bizti kapok használtat sógornőmtől,nekem tetszik az esernyőre összecsukható kocsi, az több éves koráig használható és nagyon praktikus városi kirándulásoknál..
olyan helyen lakok, ahol nincs betonozott út, így ha újat veszek csak tönkremenne a kocsi, keresztfiamat is alig tudtuk eltolni az úton..anyumáknál lesz vmi kocsi, meg anyósoméknál és ot majd kiélhetem a tologatós hajlamomat :P
Nagyon bejön a hordozó kendő már tanuló koromba elhatároztam, hogy bizti beszerzek, sokféle van gyűrűs, meg sima...amikor voltam egy tanfolyamon egy 6 gyermekes anya mutatta/tabította hogy kell megkötni hányféle póz van...hozott sok képet is, valamelyiken 3 gyereket kötött magára, igaz volt egy egész készlete a kendőkből...nagyon bejött és mondta hogy nem kell rohangálni nézni mi van a gyerekkel magára köti, a gyerek biztonságba érzi magát és csöndbe van ő meg tudja végezni a napi dolgait, főzés mosás takarítás...jó bizti kell hozzá állóképesség is, ilyen plusz súlyt cipelni, de jó fogyiprogramnak :P bár a hölgy se volt éppen nádszálvékony..de ez is babafüggő már az elején fel kell kötni, hogy szokja de van olyan baba,aki nem igényli. Minden esetre nem olcsó ezek se..jah és szoptatós párnát tuti veszek, mert én eleve több párnával szoktam aludni, terhesség végére meg kell a lábközé, pocak alá párna így jó szolgálatot tud majd tenni..én is kicsit babonás vagyok a babának nem merek még vásárolni, de a várandósággal kapcs. dolgokat már vettem..hasfogót, nagy bugyikat ilyeneket.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


a horgászást csak kb délután 2 ig bírtuk, mert beborult szerencsére nem kapott el minket az eső..
Jah és csak én fogtam 2 kis keszeget :P ..sógornőm mondta, hogy nem ér, mi csalunk , mert egyszerre ketten horgászunk :lol:
hogy telt a gyereknap, akiknek van már babócájuk?

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Avrenim emlékszel Trompipire biztos, ő volt tudod akinek fekete vér volt és írtad hogy azonnal menjen be a kórházba, mert méhen kívüi. Ő meg írta, hogy biztos nem, mert már látták UH-n hogy a méhben van. Aztán pénteken elment az UH-ra és délután már műteni kellett mert baj volt sajnos. Azóta most a héten is kellett műteni. Azt üzeni, hogy elnézést kér tőled, hogy kételkedett benne amit írtál, igazad volt végül. A bal oldai petevezetékébe is be volt ágyazódva egy, úgy derült ki hogy a vérvételen még mindig magas volt a HCG szint az első műtét után is. Úgyhogy neki volt egy a méhben meg egy méhen kívül.
Nekem is van szopipárnám, az első terhesség végénél azzal aludtam, tényleg jó, csak ajánlani tudom.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


avrenim

én is akarok majd venni ilyen hasszoritott,főleg szülés után nagyon jól jön.meg 1-2 bandázst.kismama nacit...

KépKép
bettike83
 
 


nyufó8: Add át Trompipinek, hogy sajnálom, hogy igazam lett, és gyógyuljanak meg mihamarabb! Nyugodtan sírja ki magát,gyászolja meg a meg nem született babáit, mert talán csak így lehet túllenni ezen a traumán és esetleg később belevágni egy újabb babavárásba... és ne féljen attól, hogy nem fog sikerülni, hiszen most is kettő sikerült már egyszere, bizti a párján is múlott, de alkalmasak arra, hogy legyen közös gyermekük!!

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Avrenim átadom amit írtál. Valószínű nehezebben fog nekik összejönni a babó, mert sajnos a bal oldali petevezetéket is el kellett távolítani a beágyazódással együtt, de nem a baba miatt, hanem egyébént is gond volt vele. De ott van még a jobb oldali, úgyhogy esélyük az van még mindenképpen!

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


jobbulást trompipinek!!!!!!!

Kép
spumilla
 
 


nyufó8: Nincs kisebb esélye,hogy összejön a babó. A hiptalamusz ugyanúgy ingerli tovább a petefészket peteérésre, de ha az egész bal petevezetéket,petefészket kivették akkor csak a jobba fog havonta érni petesejt, a kis spermiumok csak egyfele tudnak közlekedni, nem tévednek el....
jah annyi hogy ha csak egy petefészek van akkor a petesejt készletek kimerülésével hamarabb eljön a menopauza...
de nem rontja a fogantatás esélyeit!!

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Spumilla átadtam!

Avrenim ez jó hír, köszi az infót, ezt is megírom neki, nem tudom ott kint mennyire tájékoztatják jól.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok , mennyit írtatok, tegnap nem tudtam rátoknézni, most meg alig bírlak végigolvasni bennetek.
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.

Avrenim, köszi a tippeket bár már elégsokmindent kipróbáltam és nem segített a székrekedésen. Az a szirup akkor nekemnem jó nem ehetek.ihatok cukrosat.
Az állóképességem nekem is jó, tejesen ugyan úgy élek mintha nem lennék beteg pont a pacemaker miatt lehet így, Heti 2-3 szo edzek, vasárnaponként táncra járunk,az is komoly mozgás, csak az arossz hogy 4 évenként műteni kell.

Bolygó, 9 évesen sportiskolába jártam és összeestem egy versenyen, onnantól minden nyáron 1 hónapot a pesti kardiológián töltöttem, de ez gyerekként nem nekem volt rossz, hanem a szüleimnek. Meg kellett várni míg fenőtt méretűre fejlődik a szívem és azután kaphattam pacemakert. De ez nem nagy cucc ám, én legalábbis nem érzem annak, elég sportos életet éltem mindig.

Nyufó köszi, hogy drukkolsz, igazán boldog lennék ha lány lenne,de ha fiú az is ami kicsink lesz. Az a baj olyan rég voltak már az elöző terhességek én már nem emlékszem a részletekre, csak az émelygésre, hányásra és a gyomorégésre, nem tudom összehasonlítani és valószínű a szervezetem is máshogy reagál 22 évesen és most 39 felé.
A 14 éves kisebbik fiam társastáncra jár, most standard és latin táncokból volt verseny. Egyébként a legkedvencebb hobbija a lovaglás.

Batsy, üdv a csapatban, reméljük most minden rendben lesz, ha nem gond emlékezni mi történt az előző babával?

Spumilla, én ma kezdem a 10. hetet én is csütörtökön megyek dokihoz, majd hasonlítunk

Kép
nlzs
 
 


Betty, azt hiszem te írtad, hogy pattanásosodsz, hát én is nagyon, így majd 40 felé olyan vagyok mint egy tini.

Nyufó, Üzenem én is Trompipinek nagyo sajnálom, szörnyű lehet, de fela a fejjel, reméljük sikerül hamar teherbeesni megint.
Nekem is csonkolták az egyik petefészkemet mikor a PCO-val műtöttek és a SOTÉn azt mondták velem született rendellenesség miatt nem lehetek terhes és látod megint jött ez a kis véletlenke a pocakomba.

Kép
nlzs
 
 


Hát én mindig utlsóként jutok hozzátok, előbb sosincs időm netezni, ti meg addigra mindig elmentek. Nektek hogy van időtök napközben erre?

Csodálkoztam, hogy ti már babakocsikat nézegettek nem korai még, én biztos babonából nem merek.

Amit a héten elkezdtem, hogy alakíthatnánk át a házunkat, hogy legyen még egy szobánk a kis jövevénynek, mert egyenlőre a két kamasz fiúnk is egy szobában van. Gondoltam még nem használtuk ki a szocpolt( legalább a félszocpolt a bővítéshez) na majd most és sajnálva hallom már nincs, csak bíztattak az OTP-ben talán várjunk még hátha visszahozza az új kormány.
Na de meddig várjunk, jó lett volna a nyáriszünetben megcsinálni, ha valamelyiktek tud valamit légyszíves írja meg!

Még más: a rádióba nyilatkozta a Czeizel doki: állítólag fél országunk kismamái Pozsonyba jár át, mert ott legálisan a 6.-dik héttől vérből megállapítják a baba nemét.
Azóta nem megy ki a fejemből, hiszen Pozsony tőlünk itt van 25 km-re. Hallotatok Ti erről?

Kép
nlzs
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Ti hogy aludtatok? Én nagyon vacakul :-( hajnali 2-től fél hatig olvastam, néha lekapcsoltam a villanyt, nem ment az alvás, megint olvasás.... de azt se értettem mit olvasok..... s utána végre elszundíztam másfél órára... aztán megind felriadtam...
Talán a fronthatások...

nlzs: ezt a neten találtam... hááát... semmi lehetőség a mai világban, legalábbis egyenlőre:
2010 Októberétől nagyon valószínű,hogy vissza hozzák a szocpolt!A feltételek ugyanazok maradnak,mint eddig,csak kiegészül plusz egy feltétellel.
Ami nem más,mint az,hogy lakás takarékpénztári számlát kell nyitnod! Pl: Fundamenta. De így is mindenképpen megéri majd,mert lesz magtakarításod és szocpolod együtt.
Azért azzal már lehet kezdeni valamit!

Azért ez az időpont sem biztos, mert ki tudja Orbánék mennyi idő alatt kapják össze magukat... meg az országot.
batsy
 
 


Batsy , köszi a tájékoztatást a szocpolról, ebbe csak az a baj, hogy dec. 20.-án szülök (mert tuti császárom lesz és azt a 38 hét elteltével megcsinálják), a munka meg legalább 1 hónapig tartana és csak fűtésszezon előtt lehet mert tetőt is bontanunk kell egy részen, nincs más megoldás. Azt sem tudom odaadják-e születés előtt előre, te ezeket az infókat honnan tudod, mennyi a valóságalapja?
Egyébként nekem is nagyon rossz éjjelem volt, egész éjjel hányingerrel küszködtem, csak hajnalba tudtam én is elaludni.
Fura most már a 10.hetet kezdtem és a múlt héttől jött a hányinger, pedig mindenhol azt írják most épp már múlnia kellene, remélem nem fogom most is végighányni mint a fiaimmal.

Kép
nlzs
 
 


nlzs: Szia! Már kezdtem aggódni, hogy senki se jön fel ide délelőtt. :D
Nincs mit, a netről vadásztam. Sajnos ez van. Nálunk se rózsás a helyzet, van egy csodaszép 90 %-ban elkészült házunk, de kifogytunk a pénzből,ill. közben meg is loptak minket, így még mindig Anyóséknál lakunk... képzelheted el se mondtam senkinek, mi a helyzet (Anyós tavaly kiakadt, s közölte, mire jön a gyerek húzzunk el innen.) Ja, és a tetejébe, tavaly miután elvesztettem a babát, visszaálltam a munkába szeptemberben, s novemberben közölte a főnökasszonyom, hogy ki leszek rúgva... végül január elején "kitették" a szűröm, március 22-ig voltam felmondási idő alatt, amit nem kellett ledolgoznom.... úgyhogy most két hónapja vagyok hivatalosan munkanélküli.
Igen, ősszel, télen nem lehet lakásfelújítani..
Én úgy tudom csak születés után jár mindenféle ellátás
batsy
 
 


Nlzs átadtam Trompipinek amit írtál. Nagyon jó hogy a fiadnak ilyen komoly hobbiajai vannak. Szeretném majd ha az én gyerekeimnek is lennének!
Nekem egész nap be van kapcsolva a számítógép, mert az otthoniakkal az egyetlen kommunikáció, sokszor ránézek, jött-e levél, a babanetre is fel szoktam nézni egy nap többször. Én itthon vagyok a kislányommal, itt van melletttem a laptop egész nap. Szóval így könnyű.

Batsy nem semmi hogy fél éjszaka nem tudtál aludni. Nagyon nem szeretem a forgólódást. Reméljük csak a front volt és most éjszaka jól fogsz aludni. Szerencsére én jól alszom, elaludni szar forgó gyomorral, de ha már elaludtam, akkor jó. Meg persze mostanában mindig ki kell mennem éjszaka pisilni 1-2x, de hamar vissza tudok aludni szerencsére.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek :)

Hétvégén sajna nem tudtam jönni, tele voltam munkával és még ez a fránya jégesős vihar is elkapott. Nagyon sokat írtatok, el se tudtam mindent olvasni :lol: Hát hétvégére "végre" megjött a cicifájás, most majd leszakadnak :? És persze a ma reggeli hányinger se maradhatott el :oops: Amúgy meg az őrület határán vagyok, olyan álmos vagyok mostanában, hogy még a kedvenc filmjeimet se tudom már megnézni :cry: mert 5 perc után elalszok. + állandóan éhes vagyok és amikor kaja kerül elém, azonnal hányingerem van. Sajna alig eszek. De a babavitamint szedem azért.
Tényleg, lenne egy kérdésem: ha minden nap van egy kis fehér folyásom, nagyon minimális, de van (szaga nincs), az ilyenkor normális? Meg a hétvégén előfordult velem, hogy felkeltem a kanapéról és olyan volt, mintha meg lenne keményedve a méhem, mert fájt és 2X is előfordult. Ezek után óvatosabban kelek fel.
Látom nektek változatos volt a hétvége, de a rosszullétek és a fájdalmak nálatok is megvoltak.
Amúgy vicces, de már én is azt nézegetem, hogy miket fogok venni, de persze megvárom, míg nagyobbak leszünk. De olyan jó érzés nézegetni.
Jah, és persze szombaton esti vizeletből csináltam még egy tesztet (a másik ugye csütörtökön volt) és bár ugyanolyan hamar jött ki a második csík, sokkal sötétebb volt :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


És persze üdvözlök mindenkit, akivel még nem "találkoztam" és nagyon BOLDOG BABAVÁRÁST nekik is :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Szia Nyufó! Most mit mondjak, elég vacak volt. A párom is felébredt, kérdezte mi a baj.... Mi lett volna... :D Örülök, hogy nekem nincs kavargó gyomrom, meg semmiféle tünetem... :D Azonkívül, hogy én is többször járok ki kétbetűsre.

nlzs: lefelejtettem: szerintem nem lehet azért annyira általánosítani, hogy mikor milyen nyavalyák jönnek ki az emberen terhesség alatt.
A házbővítéssel kapcsolatban: gondolom nemigen szeretnétek hitelt felvenni...
batsy
 
 


Szia Monka!

Én azt olvastam, hogy a kis mennyiségű fehér folyás normálisnak számít. Egyébként szerint mindenki nézeget babás dolgokat, ez természetes.... de én is úgy vagyok vele, hogy bőven ráér még.
batsy
 
 


Batsy nem semmi anyósod van :shock: Akkor nem várja az unokát? Akkor így most mit fogtok kezdeni, hogy a házat nem tudjátok befejezni, anyós meg ki akar rakni? Fogsz még munkát keresni szülésig, vagy maradsz munkanélkülin? Terhesen gondolom nem nagyon akar majd alkalmazni senki se :(
Nekem nem kell semmit vennem szerencsére, úgyhogy nem is kell nézegetnem semmit, kivéve a tandem babakocsit. Viszont azt meg már azért nézegetem most, mert az olyan fajta, hogy egy személyessé is átalakítható, és a mostani babakocsink már elég rozoga. Úgyhogy én lehet hogy megvárom a 12 hetet aztán be is ruháznunk, mert már most is tudom használni.

Monka gratulálok a szépen erősödő tesztcsíkhoz :D A folyás normális, sokaktól olvastam már, hogy terhesség alatt erősebb (különben nekem is). Amíg fehér, nem színes és szagtalan, addig okés, ne aggódj miatta.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nyufó! Nem arról van szó, hogy ne szeretné, csak tudja hogy milyen helyzetben vagyunk. Mintha mi nem tudnánk... De mikor a párommal megismerkedtünk (4 és fél éve) erről is beszélgettünk, hogy szeretnénk még gyermeket. Ha nem egyezett volna a véleményünk, valószínű,hogy nem jövünk össze
A fiaim 1997-ben születtek, s én azóta egyesegyedül tavaly estem teherbe, s az is ilyen katasztrófálisan végződött. Gondolhatod, hogy mennyire szeretném,hogy ez a manó megszülessen.
Igen, munkával kapcsolatosan... így biztos nem kellek sehová, viszont jó lenne valami bedolgozásos meló, admnisztráció.. mittudomén....
Egyébként nekem is sokminden el lett téve a fiaim után. De komoly normális babakocsink nincs, mert ők októberben születtek, s utána nyárra két összecsukhatos kis sportkocsit vettünk.
batsy
 
 


Hú lányok rengeteget írtatok, most jutottam a végére.

nyufó nagyon édes a mosolygós UH, jó lenne egy ilyet kifogni majd nekem is
batsy hajrá, drukkolok, hogy megmaradjon a babád és, hogy nyugodt otthont tudjatok teremteni
timi nem tudom ez mennyire aktuális még, de nekünk van egy kutyusunk viszont gyerekkoromban sok macskánk volt így nekem is néznek toxoplazmózist a véremben

Egyébként ma voltam vérvételen. Utáltam, hogy 5 fiolával vesznek le, a 3. után éreztem, hogy ebből szédülés lesz, aztán le is kellett feküdnöm egy percre, mert kiment a vér belőlem (szószerint :))
Azóta sem vagyok jobban, szédülök és hányingerem van. Haza kellene mennem a melóból, de sajna sok a dolgom és csak magamra számíthatok, el kell végeznem.
Péntek óta egy róka már sikerült, de akkor éhgyomorra vettem be a Gravidát. Na egyből visszajött. Azóta erre odafigyelek.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Szia Dalmicsek! Köszönöm szépen a jókívánságokat!
Fúúú... az a vérvétel tényleg kegyetlen! Részvétem!
batsy
 
 


Jó napot mindenkinek, bár itt a nyugati határnál szörnyen fúj szél sötét és hideg van, olyan szomorú az idő.
Batsy, hát tényleg nem tudunk felvenni kölcsönt, mert már van és a házunkra van terhelve, még 8 évig. Sajna csak 2 szobánk van, nekem a fiaim külön szobában voltak születésük után nem sokkal, szerintem így volt egézséges, de lehet most a kis harmadik el lesz kényeztetve és köztünk alszik majd, bár most még máshogy gondolom. Ha hozzáépítünk 1 szobát a házhoz még akkor is vagy a baba mehet külön vagy a két kamasz fiú. Dehát a ház miatt nem tudom azt mondani , hogy nincs helye a babának a családunkban, biztos lesz valahogy.

Kép
nlzs
 
 


nlzs: Akkor nektek is van bőven fizetnivalótok.. Majd lesz valahogy. Anyukám erre mindig azt mondta, ahol elfér két gyerek, ott elfér a harmadik is. :D
Gondolom a ti szobátokba csak befér egy kiságyikó is? Nem? :D
batsy
 
 


Batsy: Köszönöm a megerősítést, szerencsére tényleg csak kevés és szagtalan is, amúgy inkább vizesebb jellegű, mint krémes, csak hát fehéres. Remélem sikerül megfelelő otthont teremteni.

Nyufó8: Köszönöm a megerősítést, szerencsére tényleg csak kevés és szagtalan is, amúgy inkább vizesebb jellegű, mint krémes, csak hát fehéres. Igen, már szép zebrásak vagyunk :wink: Bár csak azért aggódom, mert időnként nem a köldököm alatt, hanem hátul a gerincemnél és néha a jobb petefészkemnél érzek egy enyhe szúrkálást. Rövid ideig tart, de elvileg ha a magzat jó helyen van, akkor csak a köldök alatt szabadnak szúrnia, nem? Aggódom. Remélem nem kívüli. Tényleg annyira aranyos az UH! Hihetetlen, hogy ennyire élvez valamit ez a picike és már ott ennyire mosolyog. Biztos jó élete lehetett odabent.

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


batsy rettegtem is ettől a vérvételtől, még szerencse, hogy nem ájultam el. de sajna még most is gyenge vagyok. Alacsony a vérnyomásom, biztosan azért vagyok ilyen szédülős.

Még kell menni ilyen 5 fiolás vérvételre később is vagy ez volt az utolsó?

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Monka: Nincs mit. De szerintem ha jársz a dokidnál, s megemlíted, biztosan elmondja, hogy ez nem ártalmas, s hogy meddig tarthat, ill. meddig normális.
Sajnos én már túl régóta reménykedem, s túl régóta lakunk Anyósékkal együtt. A kilátásaink nem túl jók. Sokszor vagyok úgy, hogy eladom (sőt hirdetve is van) a házat (én terveztem, s imádom), s visszamegyünk Gyálra a szüleimhez (hatalmas ház, a felső szint üres, 3 szoba, fürdő, wc, kis előtér), s legalább nyugalmunk lesz...
Sajna egyenlőre kénytelen vagyok eltűnni. Épp ma kell jelentkeznem először a munkaügyi központba. Du. valamikor leszek. Kellemes szép napot kívánok a továbbiakban is!
És jó étvágyat az ebédhez! :D
batsy
 
 


Sziasztok!
Még csak ma olvastam el a válaszaitok a fürdés-zuhanyozással kapcsolatban.
OKÉ, feltétlenül betartom amiket mondtatok, és nagyon köszi a válaszokat!!

dalmicsek: én ma kérek időpontot, és majd csak jövő héten megyek laborba. Majd megírom mi volt, én mondjuk nem félek a vérvételtől és rosszul sem szoktam lenni, remélem most sem.

Ti szedtek már terhes vitamint? Mert nekem azt mondta a védőnő várjam meg milyen lesz a vérképem? De én már gondoltam, hogy megveszem és szedem.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?