Új privát üzeneted érkezett!

Nono
Egy babának indult és háromfelé osztódott. Nagyon ritkán fordul elő az ilyen. Már majdnem 2 kilósak a babácskák és július végéig akarja kihúzni. :)

Orsi
Hajrá! Mire nem jó egy anyós! :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, beférnék-e még a csapatba. Nekem is három gyerekem van, az elsők ikrek.
Nono
Gratulálok neked! Nagyon nagy öröm ez, ne bánj semmt! Hidd el, nem lesz gond!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Akkor mindhárman egypetéjűek!!! Atyagatya!!! Ez igen!! Megkülönböztetésnél fel lehet kötni a gatyát!!!!!! Vagy ugyanazt háromszor fürdetni :lol: :lol: :lol:

Nono: akkor a tieitek nem egypetéjűek ugye?? Vagy az, hogy kettő helyen vannak megtapadva, az nem ezt jelenti?

Orsi: és bizniszt is csinálhatsz anyósból: kölcsönadhatod tuti szülésidítóként!!!!

Hali ervick!!!! Persze, hogy beleférsz!!!!!
Gyere mesélj: mit szóltak az ikrek Vincéhez? Hogy fogadták??? Gondolom, az ikrek után egy kisbaba lájtosnak tűnt -bár ugye azért ott voltak mellette még az ikrek is.
Gondoltatok arra, hogy az ikreket nem egy "szingli", hanem esetleg egy újabb ikerpár követi? Neked mi tűnt a legnehezebbnek az ikreknél? És mi volt a legelőnyösebb?

Kép Kép Kép
fanetta
 
 

 
 

Fanetta
Vincével a terhességem nehezebb volt,mint az ikrekkel, ráadásul túlhordtam 8 nappal, már teljesen kikészültem a várakozástól! Aztán fenyegető hegszétválás miatt újra császár lett. A lányok nagyon szeretik a kicsit, bár láthatóak a féltékenység jelei ( hisztik, nyavalygások, sértődések). Sokat csitult már, de azért van.
Gondoltam, hogy esetleg újra ikrek lesznek ( dokim is poénkodott ezzel, hogy jöhetnek a fiúk :) ). 2008 szeptemberében várandós lettem, be is pánikoltam előre, hogy mi lesz, ha kettő lesz. 12 hetesen halva találták bennem a picit. Vénás altatásban elvették tőlem. Akkor megfogadtam, ha 5-ös ikreim lesznek akkor sem fogok aggódni egy percet sem. Aztán 3 hónap után megfogant Vince.
Ez az én történetem. Mostmár teljesnek érzem a családot. ( Férjem szeretne 4 gyereket. :shock: )

Én is mindig megkapom, hogy ilyen fiatalon már 3 gyerekem van. Anyukámék meg már akkor kiakadtak, mikor mondtuk, hogy szeretnénk 3 gyereket. Persze már el sem tudnák képzelni nélkülük az életet.

Majd megpróbálgatok visszaolvasni.
Mennem kell rendezni a gyerkőcöket.

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


sziasztok,
bocsánat csak olvasgatlak benneteket és nono neked mondanám, hogy gratulálok, és ne aggódj, erőt is fogsz kapni ahhoz, hogy végigbírd a terhességet és a pici korukat is!!!
Nekünk most 5 hetes a negyedik gyermekünk és hidd el nagyon büszke vagyok rájuk!!!Neked az elején nem lesz egyszerű,(remélem lesz segítséged!) de utána könnyebb lesz mint 4 külön korú gyerkőccel.Szóval csak pozitívan, mondja ezt egy anyuka, aki bizony néha kiakad ha 1,5 óráig üvölt vagy ha 8 órát alszik a legpicibb gyereke!!De ez hozzátartozik!
Többieknek is gratula a babákhoz, vagy kitartást!!!!
süni69
 
 


Udv Ervick és Suni69!

Ervick! nagyon tetszik a vonalzod szlogenje! és mennyire igaz.

Fanetta!
szerintem az anyosomat ingyen sem vallalna senki! hu de gonosz vagyok!!!! Nagyon joindulatu asszony, de elég idos és MEGOOOORULOK attol, hogy hangosan gondolkodik, reggeltol estig beszél, mindent elmond 10x100x sot 1000x mert nem emlékszik ra, h mar mondta. én meg most egyszeruen nem toleralom ezt... csak az vigasztal, h az egész csalad igy van vele, a sajat fia is, szoval nem csak bennem van a hiba.

Mostanaban kicsit elhuzodik nalunk a lefektetés. Mivel anyos itt van, a sracok egy szobababan alszanak és ma babazos estét tartottunk. A pici ezerrel mozgott a hasamaban és ok uuugy élvezték. Olyan jo mikor ennyire koncentralnak a babara, kopogtatnak neki, a pici meg valaszol. Most mar alig varjak, hogy megszulessen én meg nem tudom hogy fogom kibirni a par nap korhazat. Minden este ugy adok nekik jo éjszakat puszit, hogy lehet, hogy mar reggel nem leszunk itthon, de mégis csak be van ez a gyerek betonozva megint. Mar majd orra bukok, akkora a hasam. A melegfrontra nem reagalt. Kedden hidegfront jon. Meglatjuk...
s.orsi
 
 


Orsi
Kitartás! Bent még nem maradt gyerek. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


orsi,
bár nem látom mikorra vagy kiírva, de jól emlékszem pár héttel ezelőttre, én is vártam a következő frontot.Aztán a kicsi lány csak nem jött,ugyanúgy mint a tesókat, őt is túlhordtam, sőt negyedjére még indították is a 41. hét végén. Kitartás ,kitartás, tudom hogy nehéz!!!!
süni69
 
 


Ervick
Üdv itt! A legjobbkor jöttél, Nono majd bombáz az ikres kérdéseivel. :D

Süni
Gratula a 4 gyerkőchöz! :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Köszi Egcsi! Nono csak bátran a kérdésekkel! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Nono
Nem látok elválasztó burkot. Egypetéjűeknek mondták? Vagy csak olyan szögből van, hogy nem látszik a burok?
Azért én is irigyellek! Legszebb időszaka életemnek, mikor a lányok kicsik voltak. És hidd el, az erő is meglesz, az időbeosztás is, menni fog simán. Valahogy úgy vannak kódolva, hogy türelmesek legyenek egymáshoz ( az első évben). Míg az egyiket etettem, a másik csendben várta, hogy rá kerüljön a sor. Mire odaérsz, hogy megszülessenek, már fel leszel készülve, hidd el. Azért annyit javasolnék, hogy pihengess amennyit csak tudsz! Két gyerek mellett szinte lehetetlen, de amikor ők nyugisak, akkor feküdj kicsit, vagy ücsörögj, és pihenj! Kitartás!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


ervick, süni: köszi a bíztatást!

ervick:Hát én genetikailag vagyok sérült az sicher mert még most is elönt a pánik meg a rettegés és hogy csináljuk vissza mert ehhez én kicsi vagyok és gyenge és 4 gyerek és jaj de sokkk és túlélem? és túl akarom egyáltalán élni? és miért pont én? és más is túlélte? és nem fogok becsavarodni? és és és.....és van egy pár kérdésem de egyenlőre nem ésszerűek, csak a pánik....
Egy burokban vannak úgy néz ki, ezért gondoltam h egypetéjűek.
Most a hányinger meg a kóma is rátesz a rossz kedvemre remélem ha ennek vége akkor már jobb lesz a hangulatom. Itthon ha ki merem ejteni a számon h félek h ezt nem akarom akkor apa kibukik úhogy magamban rettegek. ugyan mondta h mostanság nagyon csendben vagyok dehát mit mondhatnék? 4 gyerek....nem tudom feldolgozni, egyszerűen nem...nem tudom miért mert ráadásul tényleg nem panaszkodhatom, mindenünk megvan, egészség, boldogság most veszünk nagyobb házat.....szval minden adott csak az agyam hibás.....és azt a hibás gént nem bírom kikapcsolni. Mikor alszom akkor jó. akkor nem félek, nincs hányinger és ha róluk álmodom mindig nagyon boldog vagyok de ha felkelek elmúlik a jó érzés.
Sokat pihenek, a törpök hagynak is jól elvannak szerencsére.
Mennyi időre születtek a lányok? egypetéjűek? vagy minden egynemű egypetéjű? vagy nem? nem értek hozzá....nagyon nem. éjjel hogy bírtad alvás nélkül? Hány kg-sak voltak? Tényleg nem olyan nehéz? De tényleg? És szoptattál? És mi lett volna ha a második baba nem egy hanem kettő? Attól nem féltél? Vagy csak én vagyok ilyen hibás?
Na nesze nektek...most megint kibukott pedig már képes voltam a pánikomat kontrolálni.....hát remélem mire itt az idő felkészülök.....remélem. Nem hiszem h egy hülyeanyát akarnának....muszáj összeszednem magam....csak olyan nehéz. Úgy félek....attól h nem fogom bírni, ez a legnagyobb félelmem. Mert most olyen gyengének érzem magam és sokszor elesettnek.
Teszek majd képet a pocakomról csak lemerült a gépem. Már látszik pedig alig 8 hetes vagyok. ez a maxigáz....mi lesz itt később? elöl megy a pocak mögötte a cicó, az orrom és végül a sort én zárom?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


sorsi: kitartás, nehéz lehet a vége már nagyon. A kíírt napon még a játzótéren aszalódtam a lányomnál mert jele sem volt h a fiam megnézné milyen kint a napsütés. de éjjel meggondoltam magát. az ucsó pár nap már nagyon nagyon nehéz volt. ....és nem is én lennék ha erről nem az ugrana be h ikrekkel milyen nehéz lesz majd a vége már....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!
Nono
Az én lányaim egypetéjűek, bár volt elválasztó burok és az kétesélyes, de nagyon egyformák, úgyhogy egypetéjűek. Nem minden egynemű egypetéjű, de minden egypetéjű egynemű. :lol: 36 hétre születtek, előtte 5 napot feküdtem bent a kórházban. Hanga volt az "A" magzat, ő 2490 gramm volt és 47 centi, Eszter 2310 gramm volt és 41 centi. Sajnos nem szoptak, mert nem akartak, szerintem túl nagy energia lett volna nekik. Fejtem és azt itták meg, de kellett pótolnom hamar, mert az étvágyuk hamar megugrott. Éjjel csak 6 hétig ettek, utána átaludták az éjszakát.
Ezzel szemben Vince még most is kel éjjel legalább egyszer, de inkább kétszer, és front idején 2 óránként is. :roll:
Nem volt nehéz, mikor elindultak nehezebb lett, addig jól elvoltunk.
Elég szép nagyok lesznek már a gyerkőceid, hogy segítsenek. A lányok is akkor a legboldogabbak, ha tehetnek valamit a kicsiért. Jönnek, leterítik a plédet, hogy le tudjam tenni a földre, kinyitják előttem az ajtót, hogy ki tudjunk menni, stb. Ne aggódj, minden rendben lesz. Egyébként az én férjem is úgy reagál a paráimra, mint a tied. Mikor meglátta, hogy ikrek lesznek, ( nekünk 12 hetesen derült ki,akkor jött be velem először uh-ra) annyira vigyorgott, hogy nem tudta abbahagyni. Onnan ment dolgozni, szerintem egész nap felfelé görbült a szája. :D Ha a férjed örül neki, akkor pláne nincs miért aggódni, fog segíteni. Már úgy kell készülni, hogy neki ugyanúgy ki kell vennie a részét, mint neked. Pelenkázás, böfiztetés stb. .
A pozitív oldalát nézd! Lesz 4 gyönyörűséges gyermeked! Boldogság a köbön!

s.orsi hogy vagy?

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Ja igen Nono, a hasam ment elöl, utána én. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Nono
van egy baratnom akinek a 2. terhessége lett ikrek (mesterségesen - eloszor 3an voltak). Most gondolkodik a 4en , de a férje nem akar.
8 honapra szulettek és mindkettot szoptatta 6 honapig, és kizarolag csak szoptatta! szoval a szoptatasért ne aggodj.
Es olvasva, amit irtal, egyértelmuen attol rettegsz, hogy egyedul képes leszel-e? Mindenképpen meg kell szervezned a segitséget, attol mar most megnyugodnal. Ha a csalad nem (nagyon) tud vagy akar segiteni, akkor szerezz be egy csecsemost, kerul, amibe kerul, legalabb az elejére. Ha ezt sikerul a fejedben lezarni, hidd el meg fogsz nyugodni! Ha a félelemeidet nem tudod a férjeddel megbeszélni, akkor nyugodtan ird ki magadbol itt vagy irjal naplot.

Hat ma szuper programot szrveztem. elmentunk egy topartra, ahol homokos strand van, vizibicikli, stb... a gyerekek nnaaagyon élvezték. A férjem reggel azért megkérdezte, biztos menni akarok-e, mert ez 30 percre van tolunk, de a klinikaval ellentétes iranyba. :) Tok jol elvoltunk, mintha nyari szunet lett volna, a fiuk még furodtek is (kb 20 fokos volt csak a viz...) én meg egy napernyo alatt egész nap (még a vizibiciklire is vittem magammal :)).

Süni
a kiirt idopont majus 26. csak én akartam most az egyszer par nappal hamarabb szulni. de ezzel ezek szerint egyedul vagyok. Holnap szuper lenne, mert akkor lehet, h a hétvégére mar ujra itthon lehetnénk...
s.orsi
 
 


Nono
Valószínűleg ugyanilyen kérdések merülnének fel bennem is...ahogy Orsi írta, szervezz segítséget legalább az első időkre, az segítene a lenyugvásban. :)

Orsi
Hajrá! :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


lesz segítségem ez biztos, de akkoris nagyon aggódom h menni fog e....hát evvan....a szülés és utána ha volt ha nem volt segítségem nekem mindig rémálom volt. Sajna nem viselem jól pedig nem hagyom el magam. Azt hiszem azt a hormoningadozást nem tudom jól lekezelni. A depi se került el eddig egyszer sem...ezek miatt aggódom h én nehezen fogom viselni és akkor nem egy hanem két baba lesz....aggasztó. Dehát én már csak paramama vagyok. De az a nehezebbik esetből asszem. Hm, legalább van önkritikám ami most amúgy nem segít. Na mindegy. Nyápic.

sorsi: akkor hajrá a holnaphoz!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


sziasztok
egcsi,
köszönöm, tényleg fantasztikus a négy gyerkőc!!!
nono,
amit orsi is írt,az nagyon jó, zárd rövidre ezt a segítség dolgot, enélkül sokkal nehezebb lesz, de én is ismerek az oviból egy anyukát, aki 17 hónapig szoptatta az ikreit, nem volt segítsége, de azt mondta, nem az eleje volt nehéz.Úgyhogy a pozítív gondolatokat gyorsan előre kéne helyezni és akkor menni fog!!És neked nem kell majd 40 hétig aggódnod, mert 36 hét az ikerterhesség ideje (persze van eltérés),így már nyertél 4 hetet!!!
orsi,
ismerős ez az érzés!!Én úgy gondoltam, három túlhordott gyerkőc után a negyediket 41 évesen a 38. héten császárral megszülöm. Ugye Ember tervez, Isten végez, nos a 41. hét végén simán szültem.nagyon utáltam azt az utolsó 3 hetet!!!Az már szó szerint terhesség volt.
süni69
 
 


nono,
én hasonló "paramami" vagyok, most is nehezen bírom a nem normális napokat, de már 5 héten túl vagyok és várom hogy beálljon a rend a családban.Én ezt nem szégyellem bevallani, én a gyereknevelést nem az első napoktól élvezem minden percben.És a depresszió, nos én tényleg beteg voltam jó pár évig kb 10 évvel ezelőtt, azóta is néha szedek gyógyszert.A terhesség alatt is kellett néha, ez van.
nem érzel javulást ahogy telnek a napok?
A pocakod a harmadik gyerkőc miatt is nagyobb lenne ha egyedül lenne is, bár én a negyedikkel híztam a legkevesebbet,és a másodiknál és a harmadiknál a 25 és 27 kg-os hízás miatt mozdulni is alig bírtam a végére, pedig egyke volt!!!Szóval tényleg mindegyik gyerkőc más, és lehet hogy "egykével" is nehéz volna.
süni69
 
 


sziasztok csajok!
A hidegfront késik egy napot. :)

Nono,
nekem csak szimpla terhesség a 3., de mar 8 hetesen én is lattam magamon a valtozast. A hasam az elején gyorsan nott, aztan marha lassan, majd a 8-9 honapban megagyorsan. Ha igy oldalrol nézem magam olyan, mintha lenyeltem volna egy gorogdinnyét.
Lehet, ho jo lenne neked majd a késobbiekben jogazni vagy vmi ilyen ellazitos, relaxacios dolgot csinalni, h ne parazz annyira.

Suni,
szerintem sem fenékig tejfel az anyasag és a gyereknevelés. én marha pozitivan allok mindenhez, de be kell latnom, hogy miota gyerekeim vannak a turelemhatarom minimalisra csokkent (sajnos). Masfél év van a nagyok kozt és az elején, 6 honapig semmi segitségem nem volt. Az a 6 honap brutal volt. (ezért szajkozom Nononak, h barmi aron meg kell a segitsegéte szervezni, joelore.)
érdekes modon kicsit elmult nalam ez az abszolut szulni akarok érzés. elég jol vagyok (a viszketést kivéve)én csak a szulés beinditastol rettegek most mar. na meg egy esetleges csaszarmetszéstol... de hat csak nem!
s.orsi
 
 


Uxi, Panny, Marti
merre vagytok? minden ok?

Bangham,
varjuk a hireket. vagy még mindig korhazban vagytok?
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Szoktalak olvasni benneteket,de írni már nincs mindig lehetőségem...

Nono!Nekem alapból mindig a hasam ment előre.
Tudod az a te bajod,hogy nagyon negatívan nézed a jövőt,tessék a szebbik oldalát nézni. Lesz egy szép nagy (segítőkész)lánykád, egy nagyfiad és két mini babád!!!!!Csak erre kell fókuszálnod,a gondok bajok megoldódnak maguktól! Kitartás kell hozzá!
Ja egyébként is a terhesség utolsó heteit nem szoktad bírni,ezt most le is spórolod.... :lol:

Másra is reagálva...
Orsi kitartást,már biztos tűkön ülsz....
Császártól ne rettegj, nekem már 3 volt és mindet túléltem,sőt fürgébb voltam,mit a simán szülők...
Segítség az kell,bár én már "magányra" vágytam...

Mivel már baromi rég írtam ,néhány szó rólunk...
1 hónapja megszületett Gergő 4300gr. és 54 cm-vel,császáros lett ő is. Napjaink szépen tellnek.Szopikázik rendesen.
Szerencsére Jázmin (2 éves) se lett féltékeny,csak azt nem szereti,ha várnia kell vmire.
Danikám meg már a suli végét szeretné....
mi lesz itthon nyáron????

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


[quote="s.orsi"]
írta:
s.orsi
Mi még egyben, tegnap este beparaztam rendesen, ma mar 8kor a szulésznonél voltam. Képzeljétek el, h kb 10 napja egyre jobban viszked a borom mindenhol, a labamon, kezemen, hasamon, mindenhol, foleg este és éjjel, és mar odaig fajult, hogy nem tudok tole aludni. Semmi de semmi lathato jele nincs, sehol nem piros, nincsenek kiutések. Semmi. Este utanaolvastam a neten, basszus ilyenkor mindig haragszom utana magamra. Na a doki azt mondta, lehet hogy a majammal van gond, nagyon ritkan elofordul terhességnél és ha nagyon rossz a véreredmény, akkor a szulést beinditjak. vérvételre kellett mennem, de eredmény csak egy hét mulva lesz, addig lehet megszulok. adott megint vmi gyogyszert. szoval most izgulok, mi a franc van. a baba egyelore jol van, mozog rendesen. ez a hirtelen meleg viszont nagyon megvisel...


Nyugi, ne izgulj!

NEkem mind3 gyereknél ez volt, azt hittem, megőrülök, majdnem lenyúztam magam, véresre kapartam a bőrömet.
Eminél még májfunkciót is néztek, de nem volt semmi. A doki mondta, szokott ilyen lenni terhesség végén, szülés után elmúlik. És tényleg, így is lett. A két fiúnál már nem izgattam magam, s szülés után ismét elmúlt.
Az ujjaimnál kezdődött, majd a végén már mindenhol viszkettem, főleg, ha meleg vízben zuhanyoztam.

S Beni, meg Samu fórumán akadt pár sorstársam is, többen is tapasztaltuk ezt. NE aggódj!

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!

Üdv. az újaknak.

Nono!

Örülük hogy már kicsit nyugvóban a lelked :wink:


Építkezésért nem írígyellek de megéri azért belevágni...mi majdnem elváltunk:):)...de így utólag szuper a ház és olyan amilyet mi akartunk!Remélem az új kormány kedvezőbb feltételeket teremt az otthonteremtéshez is..anno nekünk így sikerült.

Pörgős napkon vagyunk túl...Márk fiam különdíjas lett a Pest megyei szavalóversenyen pénteken,Krizsinek évbúcsúztatója volt az oviban..Olika már megint iszonyat lázas volt és ömlik az orrából a trutyi :(

Én meg már nagyon várom ..egy hét múlva lesz a pé-m..már betáraztam lh tesztekkel :wink:

Gratula az új jövevényekhez!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Nekem is van ismerősöm, akinek ikrei vannak, sokáig szoptatott ő is. :)
Jó dolog is az! Én imádok szoptatni.

Panny ti szeretnétek 4. babát? Gratulálok a fiaidhoz, Márknak különösen, ez gyönyörű eredmény!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Panny, gratulálok a fiadnak, nagyon ügyes! :)

Pár napra én is eltűntem, leléptünk sátrazni 3 napra...

Nono, látom még mindig nagyon aggódsz, épp ezért örülök, hogy csatlakozott hozzánk egy tapasztalt ikres anyuci, szerintem ő fogja tudni legjobban oldani a félelmeidet.
A család többi tagja hogy fogadta a hírt? Egyelőre csak a férj öröméről meséltél. :) Anyukád, anyósod???

Orsi, holnap már 26-a, már tényleg itt az idő és amilyen idétlen az időjárás, csak beindul már a szülés! :wink: A terhességeim végén én is nagyon viszkettem, az utolsónál még a májfunkcióm is nagyon rossz lett, majdnem császár lett belőle.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Reggel olvastam, most válaszolok...teniszt néztem eddig. 8)

Sara
Gratula Gergőhöz! :D

Uxi
Mi volt a fejlődésneurológián? Elmentetek?

Panny
Márknak gratula! A kis ügyes! :)
Egy hét múlva drukk, gondolom rajtatok nem fog múlni. :D

Pókica
Bevállalós vagy ilyen pici babával sátorozni. Biztos jó volt, merre jártatok? Vízparton?

Süni
Végre valaki aki, negyven körül szült... Nem paráztál nagyon a baba egészsége miatt?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Tényleg néztek nagyon az emberek, hogy babával sátraztunk, nekem ez olyan fura. Egyébként horgászni voltunk Szigetcsépen (sikeresen! :D ). A másik két gyerekkel is pici baba koruk óta mindig mentünk, még egy ilyen alkalomkor se fáztak meg vagy lett volna bármi gond. Kifejezetten imádják. Akkor lenne gond ha tápszerezni kellett volna bármelyiket is, úgy már meggondolnám. De még Tündi is kizárólag szopizik.
Olyan nevetgélős volt mind a 3 nap, itthon többet nyűglődik egy nap alatt mint ott egész idő alatt. Jó nagyokat aludt, vittünk takarókat, hálózsákokat, elnézegette a tájat, jól érezte magát. A többi gyerekről nem is beszélve, ők mindig is imádták ezeket a túrákat.
Persze apa sokkal többször megy mint mi a haverjaival, ma éjjel se volt itthon.

Uxi, gyere amint tudsz!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


jó reggelt,
pókica, ez a sátras dolog nagyon tetszik, mi is ezt tervezzük augusztusra.Mondd el légyszi, a pici hogy bírta, ő is matracon aludt,vagy babaágyban, nagyon nomád körülmények között voltatok vagy kiépített helyen?Mi inkább kempingbe merészkednénk, de még gondolkodom...
egcsi, de igen, végig aggódtam a terhességet, most meg a babakort.Mondom is a gyerekeimnek (a nagyok 17,15 és 7 évesek) hogy korán szüljenek.Nem mertem magzatvízvizsgálatot sem csináltatni (minden egyéb vérvételes down tesztet megcsináltattam)
De azért nagyon jó, és remélem egy két hónap múlva elmúlik ez a para a fejemből!És nem érzem magam 41-nek, és ez a lényeg!!!!
süni69
 
 


Úgy látszik, nem ment el, amit tegnap másodjára írtam.
Emit most műtik 9-kor, Beni taknyos, Samunak gennyes a szeme, büdi a füle.
Azt sem tudom, hova kapjak. A fülészetre tuti megyünk, de kéne a gyerekorvoshoz vagya szemészetre is :shock: . Kocsink nincs, a férjem elvitte Emit (Miskolcon műtik, ő van ott vele tegnap óta, mert engem - vagyis Samut- nem engedik be a kórházba.) Kosci nélkül meg itt féllábú vagyok, a gyerekorvos 4 km, el is mennék gyalog, de Benivel nem tudok nekiindulni, ő még nem tud annyit menni.

Fejlődésneurológiára 2-ára van időpontunk, még nem voltunk. MAjdnem 2 hónapra adják az időpontot, röhej :evil: .

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Jaj, majd valamikor reagálok is arra, amit írtatok, most üvöltőszakkör van itthon :x :oops:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi
Mivel műtik a kicsit? Jajj de rossz az ilyen, ha mind beteg! Sajnálom és küldöm az energyt!

Pókica bátor csaj vagy!

Süni a 3 nagy mind lány? És a kicsi?

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


uxi,
hát nem irigyellek, így nagyon nehéz ha mindenkivel van valami bajság,remélem hamar túllesztek ezen a nehéz pár napon!
vick,
a 17 éves ő fiú, a többiek lányok (volt vonalzóm is, csak levettem mert megszületett a pici, majd lesz ha lesz egy kis erőm,most nincs sajna...)
süni69
 
 


Hú Uxi, szegény, jól rátok zúdult a baj! Az is elég ha egy gyerek beteg, de hogy mind a 3! :cry: Én is kérdezni szerettem volna már, hogy mivel műtik a kislányod? A legkisebbnek fülgyulladása van? Miért kell fejlődésneurológiára mennetek? Ne haragudj, ha ezeket egyszer már leírtad.

Süni, ne félj a sátrazástól, nyugodtan menjetek! Mi azt szeretjük ha minél nomádabb a körülmény vagyis minél kevésbé emberlátta. Már majdhogynem 10 éve járunk ugyanazon helyre a Velencei-tó partján, be a nádasba, jó messze a strandtól. Ide csak horgászok járnak, bár sajnos egyre népszerűbb. Az összes gyerek sátorban matracon alszik, nem viszünk babaágyat, se semmi ilyesmit. Vettünk egy nagy előteres két hálófülkés sátrat idénre, mert tavaly a nagy vihar szétszaggatta az előző sátrunk. De ez az előteres nem tetszik, így visszavittük és most a héten veszünk helyette egy nagy "másodperces" sátrat a kicsi ugyanolyan mellé. Így még mobilabbak is leszünk, na meg sokkal de sokkal praktikusabb.
Az biztos, hogy 3x 4-5 naposra biztos megyünk nyáron, már megvannak az időpontok, mivel haverok, családok is jönnek, így már tavasszal egyeztetünk velük, kinek mikor jó.
Nagyon szeretjük ezt az életet, a gyerekeknek (is) nagy kaland!
Bográcsozunk, flekkenezünk, strandolunk, viszünk műanyag kajakot (tavasszal kaptuk), a gyerekeknek sok játékot.

Orsi, megvagy még? :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


helobelo,

basszus most kezdem 3szor. mindig elszallt a hsz...

Megjott a hidegfront, vizszintesen esett/ szakadt az eso, 10 perc alatt 10 fokot csokkent a homérséklet. A hasamban a nagy mozgolodastol eltekintve mas nem torténik..

Ma voltam dokinal, a CTG ok, a véreredmény negativ, szoval nem a majammal van gond, de azért éjjelente viszket tovabbra is minden... igy a doki belenyugodott, h nem akarom beindittatni. Hiszen a genetikai UH-n mindig jun 1-t mondtak, legalabb addig varni akarok. csak az a gond, h ez a doki nagyon beinditas parti, én meg abszolut nem... Nalam ugy latszik min 41 hét a terhesség...

Uxi,
akkor te is Miskolc kornyéki vagy? eredetileg én is!
A gyerkocoknek jobbulast!! én is gondolkodtam mar, mi lesz, ha mindenki egyszerre beteg? és olyankor persze apa is pont kulfoldon lesz...

Panny,
gratula a fiadnak! Nalunk is sok verset tanulnak, na de szavaloversenyrol még csak almodni sem lehet. az tul sok erofeszitésébe kerulne a tanitoknak...

Pokica,
a satorozast az én gyerekeim is imadjak. én tul kényelmes vagyok hozza, de azért kempingekbe jarunk és azt mindig nagyon nagyon élvezik a fiuk. Augusztisban is készulunk, ha mindenkivel minden ok lesz (pl ha szopik a pici rendesen). Mi ha megyunk, akkor még a babakocsiban fog aludni a kicsi, amit én az elso két-harom honapban univerzalisan mozeskosarnak és bolcsonek hasznalok mindig. Igy ha megyunk vhova, az agy is jon velunk.
s.orsi
 
 


Pókica
Mi is vízpartra megyünk, apjuk talán pecázni is fog...Remélem az idő nem szarakodik... :roll:

Uxi
Kitartás! :shock: Kit viszel a szemészetre? Remélem minden okés lesz a műtéttel...mandula?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


sziasztok,
s.orsi
nekem is azt mondta a dokim, hogy én ilyen túlhordós típus vagyok,ez van.Én is mindegyik gyerkőcöt túlhordtam,az elsőt 14 nappal!Ha nem indítja meg, biztos most is még egy hetet ráhúztam volna.Kitartás!
pókica
köszönöm az infót, megnyugtattál, és még volna egy kérdésem, a nagyon nomád helyen a WC a természetben van,vagy visztek mobil WC-t,ha igen, milyet?Nálunk ez sajna egy központi kérdés a gyerekeknek (is), még más helyen is nehezen megy.Mi tavaly sátraztunk közösen először,nagyon jó volt, de a hely az ismerős volt és nem nomád.
süni69
 
 


Vick!

Igen nagyon szeretnénk 4.babát...a régiek itt már ismerik sajna a sztorimat(8 hónapon belül 3 vetélésem volt..a legutóbbi bő egy hónapja...az első kettő egy baci miatt volt,aztán abból kikezeltek bennünket, a mostani meg egy hamtóma miatt).

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Süni, hát mi az anyatermészetben végezzük el. Hiszen a mobil WC-t is ki kellene valamikor üríteni ennyi nap és ember miatt. :oops:

Panny, annyira szorítok nektek, hogy sikerüljön megtartani a következő bébit. Szörnyű így olvasni, min mentetek keresztül az utóbbi 8 hónapban. Hál'Isten, hogy te is azon nők táborát bővíted akik könnyen teherbe esnek és ez jó.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Jelentem még mindig egyben vagyunk!
s.orsi
 
 


Jajj Panny nagyon sajnálom a dolgot! Nekem egy esetem volt ( nem is tudják, mitől halt meg), de annyira megviselt, hogy még most is könnybelábad a szemem, ha rá gondolok. Szorítok, hogy összejöjjön!

Orsi
Nyugis gyerek, nem kapkodja el! Kitartás!

Süni
Nekünk is hasonló jellegű problémánk van. A lányok még pisilni sem tudnak fűbe, tarthatom fél óráig is őket. :? Nomádozás épp ezért kilőve.

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


panny,
így ismeretlenül is szorítok neked!!!Közel lakunk egymáshoz nagyon!!! :D :D
Nekem a harmadik és a negyedik baba között volt egy baba aki nem akart megszületni, így végigrettegtem a negyediket mindentől amitől lehetett,végül aztán túlhordtam!!!
Kaptál valami hormont(mert hogy lehetne),vagy mivel konkrét okot találtak, nem adnak semmit?Nekem anno azt javasolta a dokim, hogy várjak amíg kétszer nem jön meg, addig ne próbálkozzunk.(kb 3 hónap)
Nekem egy könyv sokat segített, Fern Reiss,Egészséges táplálkozással a gyermekáldásért.
Bocs ha olyat írtam amit amúgy is tudsz, de gondoltam hátha....
süni69
 
 


elképeszto, h milyen sokunknak volt mar ilyen keseru tapasztalata! nekem a 3. terhességem szkadt meg, ismeretlen okokbol (de én pszihés okokra gondolok, mert véletlen volt az egész és nagyon rossz az idopont... ), igy most én is végigizgultam a 4-et (egyébként is aggodalommal toltott el mindegyik terhességem).
Olyan furcsa, mikor nézem papirjaimat, terhesség = 4, gyerekek szama = 2 (remélhetoleg nemsokara 3!)

ma megyek CTG-re, mas nincs.
s.orsi
 
 


Nálam is elég rossz a statisztika:
Terhesség=6, gyerek=3 :(

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sajnos mi is veszítettünk már el több babát is. Minden másodikat, így 5 terhességből 3 született meg. Egyik a 6 héten ment el, a másik a 10. héten hagyott el minket. :cry: Az ember nem is gondolná mennyien vagyunk ilyen szomorú történettel.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


SziasztoK!

Emi túl van a műtéten, a fenekén volt egy kb 3*4 cm-es veleszületett anyajegy, ami nőtt, így levették.
Samunak hallójárat gyulladása volt, az már meggyógyult, de most meg kötőhártya gyulladása van, Beni nagyot hall, mert a nátha miatt visszamaradt ez a nagyothallás, a fülész szerint el fog múlni, orrcsepp, kalcium, fülmelegítés.

Orsi, nem vagyok miskolci, a férjem származik a környékről. Én eredetileg szolnoki vagyok. :D

Ez volt az életjel, a fiúk megint váltva alszanak, időm semmi :? .

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Halihó!

Tegnap volt a nagyfiam iskolaelőkészötős ballagása. Énekeltek. aranyosak voltak. Bence megsértődött, mert ő nem énekelhetett. A végén fel kellett engednem a szönpadra egy kicsit.
képek: Kép
Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára egcsi 2010.05.29 07:07-kor.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi
De aranyosak!

Úgy látom, sokan átéltük a baba elvesztését... sajnos.

Uxi
Kitartás! Jól összejöttek a dolgok, de tudod," egyszer fent egyszer lent", úgyhogy mostmár jönnie kell a pozitív dolgoknak! :wink:

Orsi
Mi volt CTG-n?

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


uxi,
jobbulást a gyerkőcöknek, és kitartást anyukának!!!
egcsi
aranyosak a nagyfiúk!!Nekem is van egy "ovis ballagó" lányom, igaz ő már 7 múlt januárban, de most kezdjük mi is a sulit.Ő már nagyon várja,igaz mi is, mert 12 osztályos az iskola, és mind a 3 iskolás gyerek egy helyre fog járni.
orsi,
kitartást neked is!
süni69
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?