Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry

Sziasztok!

Dixus, Kismami gratulálok Nektek!
Mayday, Neked pedig nagyon drukkolok!
Csöpplány, a szüléstörténeted engem is megríkatott, átéltem újra a kislányom születését. Bennem egyébként nagyon dolgoznak a hormonok, a hangulatomon érzem. Pl. annyira féltem a gyerekeimet, aztán kivagyok azon, hogy milyen gyorsan megnőnek, és milyen gyorsan öregszünk, meg ilyen hasonló érzéseim vannak és ezek elég intenzíven törnek rám.
Úgy várok már egy szüléstörténetet természetes szülésről is, úgyhogy hajrá!
Mi jól vagyunk, Ádám egyre többet eszik.
kriszta15

Pörögnek az események!
Kismami, nagy gratula Alinához! Gyere és majd mesélj!!! Reméljük minden simán ment!
Egyre több a topikbaba!
Mayday, Te is jelentkezz, ha lesz valami! Szerintem lesz.... kitartást kívánok! Meg könnyű szülést, és hasonlókat!

Tök jó, hogy így leírtátok ezt a nyákdugó dolgot, mert nekem ez nem volt tiszta... de akkor most már figyelem és nem esem pánikba, ha esetleg jön... amúgy egész nap iszonyat szarul voltam. Baba meg alig mozgott, már dél körül le akartam menni a védőnőhöz, hogy esetleg nézzenek rá a szívhang mérővel, mert már aggódtam. Aztán ebéd után kicsit mocorgott, de azóta megint szinte semmi... lehet őt is ennyire megviseli ez a hülye idő, vagy nem tudom mi lehet.

Csöpplány, nagyon jó a törölközős történet :lol: hallottam, hogy a fiúk szoktak ilyet csinálni, de a kaki azért meglepett. Tej meg tuti egyre több lesz, ha eszik is, meg fejed is. Van egy természetes tejserkentő, a védőnőm ajánlotta nekem: KARAMALZ. Ez természetes alapanyagokból készült, alkoholmentes, maláta üdítő. Állítólag nagyon jó. Gyógynövényboltban lehet kapni, meg elvileg Tescoban, Intersparban, CBA-ban, bár én ilyen helyeken még nem láttam. Hátha segít valamit.... és állítólag fincsi is és bármennyi megiható belőle.

Na megyek aludni, mert megint mindenem fáj. Ja és a legújabb! Képzeljétek feldagadt a szám! A fejem is felpuffadt kissé, de az ajkaim nagyon durvák! Azok csak ma....olyan vagyok, mint egy néger csak fehér bőrrel :shock: Anyu beugrott délután és el volt szörnyedve tőlem...a bokámról és a kezemről meg már nem is beszélnék... szóval a végét járom úgy érzem.

KépKép

KépKép
nadina01

Ezt találtam, itt minden le van írva róla, meg az is, hogy hol lehet kapni:
http://karamalz.hu/index.php?site=kinek_ajanljuk

KépKép

KépKép
nadina01

Dixus, nektek is gratula! És várjuk a beszámolót, ha már megy az ülés és a fotókat is esetleg!

KépKép

KépKép
nadina01

Szép estét!

Hatalmas gratula Dixus,Kismami!Gyors felépülést,sok-sok tejcsit nektek,na meg jó egészséget!És sok-sok boldog percet! :D

Nadina:a szájpuffadás is a szülés közeledtének a jele! :D Csak nem? :D

Most nem sikerült nagyon visszaolvasnom,majd holnap megpróbálom.
Annyit még hogy ma már még könnyebben ment a fürdetés.Most már fele annyit üvöltött közben mint tegnap. :lol: Viszont az öltözést nagyon nem szeretjük,na meg a babaápolást.Akkor vigasztalhatatlan.Mihelyt felöltöztetem kutya baja.

Viszont megint történt egy vicces dolog.Fürcsi után bebugyoláltam a törcsibe,apa meg felvette hogy megvigasztalja,Balázs meg lepisilte! :lol: Folyt végig a pólóján,én vettem észre.Anyu is itt volt jól kinevettük szegényt! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Nadina:köszi szépen a segítséget! :)

KépKép
Kép
csöpplány

Álmos, jó reggeltet!

Kismami: gratulálok lányod megérkezéséhez! :lol:
Dixus: neked is a legjobbakat kívánom! :lol:

Mayday: hogy vagy ma? :roll:

Csöpplány: tényleg viccesek ezek a pelenkázási sztorik! :lol: Pisilés a hideg hatására..., és az ember azt sem tudja, hogy miképpen is "védekezzen" az ilyesfajta balesetek ellen?!

Nadi: felpuffadt az ajkad!!!! Vizesedsz is? Én is úgy tudom, hogy ez a szülés előtt nem sokkal jelentkeznek ezek a tünetek! Úgyhogy hajrá! :wink:

Törpilla: valahogy nálam is hasonló érzések vannak jelen! Babaruhákat rendezgetem, nézegetem, vajon milyen tipusú ruci maradt ki? :roll:

Frontok ide vagy oda, Krisz és én kellemesen, mélyen aludtunk az éjjel és még a haskeményedés mértéke is kisebbedet. Azt hiszem nyugodt hétvégének elé nézek! :roll: 8) :)

KépKép
charlott

Jó reggelt!

Először is a legfontosabb!

Hatalmas gratula Maydaynek!

Most kaptam tőle egy üzenetet miszerint "Szalai Bálint Áron 2010.05.15.-én 9:12-kor megérkezett 3150 grammal és 53 cm-rel.Anya és Apa nagyon fáradt és boldog!:)"

Kívánok nektek gyors felépülést,sok-sok tejcsit,és örömet a piciben!Micsoda meglepetés! :D

Hát nekünk nem volt túl jó éjszakánk.Balázs kétszer kelt fel,az elsőnél semmi nem volt,csak visszabukta a fele kaját amit megevett.Hajnalba meg szerintem a hasa fájhatott,mert nem volt jó neki semmi se.Majd két órát voltam fent vele.Most 10kor evett,80-at,azóta húzza a lóbőrt! :lol: Remélem ma kicsivel jobb éjszakánk lesz.

KépKép
Kép
csöpplány

Charlott, csak el ne kiabáld! :lol:
Nálam épp az ellenkezője van, mint Nálad. Este brutál elkezdett keményedni a hasam, ráadásul (mint múltkor) eleinte megint rendszeres volt. Pár óráig egyre sűrűsödött, aztán mintha mi sem történt volna. Éjjel meg alig tudtam elaludni, minden bajom volt. Már kezdtem azt hinni, hogy lesz valami. De továbbra sem... :)

Csöpplány, szerintem Balázs direkt erre gyúr. Visszatart, megvárja, míg ölbe kerül, aztán kilő. :lol: :lol:
Hát a 9 hónap Kánaán után biztos nagyon rossz lehet szegény babáknak ez a sok macera, fürdetés, törlés, krémezés, öltöztetés,..., de biztos hamar meg fogja szokni. Végül is a fürdetésnél már most is van haladás! :wink:

Nadi, pont tegnap néztem az akciós újságokat, és mondtam Barnusnak, hogy ilyen Karamalzot veszünk majd! De nem tudom, melyikben volt. :oops:
Ez a szájdagadás elég ijesztő lehet és kellemetlen. Hátha tényleg azt jelenti, hogy közeleg a vég! :wink: Csak nem Te leszel a következő?!

Szerintetek Mayday bement a kórházba? Jaj, mi lehet Vele?! És Zsu?! Már tegnap sem jelentkezett...

Kriszta, ne is mondd! Néha rám is rám tör a pánik, annyira féltem Samu életét. Annyi mindent olvas az ember, hogy mik történhetnek... Meg folyton eszembe jut, hogy most olyan lassan telik még az idő, de ha megszületik, hogyan tudnám megállítani?! Na, szerencsére nem állandóan ezen jár az agyam, de elő-előtörnek a hülye gondolatok...

KépKép

KépKép
barbazso

Na, egyszerre írtunk...

Éljen az új Anyuka! Nagyon gratulálok Mayday! Ez annyira izgalmas! Jövő héten mennyi szüléstörténet és fénykép lesz a g-mailen...! :D Várom már!

KépKép

KépKép
barbazso

Mayday!
Hatalmas Gratula Neked! Sok-sok Tejcsit kívánok Neked!
Aztán várunk majd az infókkal! Nem hiába gondoltam én rád tegnap este, és még ma reggel is! :D

Csajszikák!
Jövök ám majd, és reagálok mindenre, és mindenkire, de ma még be kell menni a kórházba a szülésznőhöz egy-két dolgot megbeszélni, és lassan készülődnöm kéne! Most is csak Mayday miatt "ugrottam" be!

Az idő nagyon-nagyon ramaty! Már gondolkodtam rajta, hogy Kendrának el kéne menni venni valami bundát amiben majd hazahozzuk a kórházból, mert hát ha így halad az idő.......

Sok-sok puszi!

Kép

KépKép
ercsikati

Mayday: hatalmas gratula!!!!!!!!!! :lol:

Csöpplány: köszi az infót! :wink: Balázs biztosan érzékeny a jövő-menő frontokra, ezért lehet nyügős! A visszaböfizést, buktázást a gyomorszáj nyitottsága okozza, gondolom.

Barbazso:no, akkor Te következel a sorban! Készülj! :wink: Legalábbis a tüneteidet olvasva...
Nálam továbbra is nyugis minden.

Néztem a babáslistát és alig vagyunk 2 in 1 állapotban!!! :shock:

KépKép
charlott

Ercsikati: én is néztem a kisrucikat és melegruhája nincsen Krisznek! Ki gondolta volna, hogy 10 fokok lesznek május közepén? :roll:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Mayday, szívből gratulálok! Sok-sok tejcit kívánok!
Mostmár nincs megállás, én izgulok helyettetek is :)
kriszta15

Sziasztok!

Mayday, naaaagy gratula! Alig várom a képeket, beszámolókat. Nálunk még most sincs semmi, igaz még van egy hét. :D

Nekem az a szerencsém, hogy Kende októberi, így vannak vastagabb ruhák. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen rossz idő lesz.

Azért picit bízom a hidegfrontban... :D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Maydaynek nagy gratula!!!! És várjuk nagyon az "élménybeszámolóval" és a fotókkal! :D Olyan kíváncsi vagyok Bálint babára is!
Most már tényleg nem sokan vagyunk még....
Zsu lenne a soros.... mi lehet vele, nem írt még ma :shock:

KépKép

KépKép
nadina01

Anita, látom Te is bízol a hideg frontban :D Hátha... Neked akkor szerencséd van, hogy Kende októberi és vannak meleg cuccaitok is. Én is pont most gondoltam bele, hogy lehet kéne vennünk majd még egy bundazsákot, mert megfagyasztjuk szegény bébit hazahozatalnál. Bár ha május végén szülök, akkor addig még akár kánikula is lehet.
Kende skorpió jegyű?

Olyan kíváncsi vagyok mikor szülök. Néztem, hogy a bika jegy május 20-ig tart. Aztán ikrek jön. Eddig azt gondoltam jobb lenne bika, de végül is ez most rajta múlik :lol: Az eddigi topikbabák mind bikák, majd meglátjuk mennyire hasonlóak. Bár én hiszek abban, hogy az aszcendens is sokat számít.

Barba, nálad akkor nincs további haskeményedés? Lassan Te is soros lehetsz, sőt nem is olyan lassan...

Csöpplány, na aggódj, tök jól viseled ezeket a napokat, pedig azt mondják ezek a legnehezebbek, végül is össze kell szoknotok még. És tuti, hogy Balázst is megviseli ez a hülye idő, lehet csak ez a baj.

Ercsikati, szülésznővel még egyeztettek? Ez tök jó, hogy neked van fogadott. Én is akartam, de a Máv kórházban nem lehet választani, ott az lesz, aki épp be van osztva...így bízom a szerencsében, hogy normálisat fogok ki. Bár mikor bent feküdtem akkor egyel találkoztam, hááát őt nem kérném...

Nekem még ma is fel van puffadva a fejem, bokám, ujjaim és a szám is :shock: Olvastam én is, hogy elvileg ez már szülési előjel...meglátjuk. Ma egész jól vagyok viszont, meg is lepődtem, már ez is fura, ha nem fáj folyton mindenünk :lol:
Az idő nálunk is pocsék, annyira, hogy délben visszakapcsoltam a fűtést. Nem akarok itt szülés előtt megfázni... de azért durva, hogy május közepén fűteni kell!
Na megyek kaját kreálni.

Kismami akkor hétfőn jön ki a kórházból, várom már az élménybeszámolót! Nem is írta, hogy akkor végül is sima szülés volt-e vagy császár, ugye? Hiberniáék meg mostanában jönnek haza elvileg.
Mindenkinek további szép napot!

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Hát még egyben..bocsika, de elszaladt ez a pár nap + durva fáradság van rajtam
Első ízben: ÓRIÁSI GRATULA KISMAMI,MAYDAY, DIXUS!! Jajj remélem nem hagytam ki senkit!!! :oops: Annyi baba született 2 nap alatt hogy már követni sem tudom :lol:

Voltam pénteken dokinál...méhszájam kitapinthatatlan magasságokban :lol:
Elküldött UH-ra..ott ülltem egész pénteken... de a lényeg, hogy megnézték Gabit, ott azt mondták ez már a vége, csökkenő magzatvíz és lenn vana feje, csak nem illeszkedett be..szóval minden oké..meg is dícsérték, hogy szép hosszú a compbja, + a feje kicsit nőtt , BPD 97 mm de még kezelhető :)
Amúgy tegnap este jól szarul voltam és egyre több jóslószerűségem van de én nem is tudom most mi van...tudni fogom ha itt az idő?? Most állandóan ezen pörgök :D

Nadina: megkérdeztem a dokit, ha 17ig nem szülünk meg-sanszos- akkor + 1 hét azalatt 2-3 naponta ctg..ennyi. Szóval nem kell befeküdni elvileg. Kedden megyek legközelebb dokihoz.

Ja, és képzeljétek anno mikor még faros volt gabi kiírt a doki máj 12-re programozott császárra...hát elfelejtette visszamondani :D Pénteken mesélte hogy most csinálja a papírmunkát..szegény.

Csöplány: Balázs imádnivaló!!! :D
A sztorik meg halálosak, nekem nagyon tetszenek.. aztán meglátjuk milyen lesz mikor én kapom a pisit :lol:

Bocsi, megyek.. ne haragudjatok, hogy nem sok mindenre reagáltam... ha valami van üzizek, de azért megpróbálok jönni és nem kelteni a feszkót :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nekem a keményedések már szinte állandóak. Annyira hozzászoktam, hogy nem is nézem az órát... Csak bízni tudok benne, hogy tudni fogom, hogy ez már AZ, és nem felejtjük itthon magunkat. :D Állítólag abban különbözik a szülési összehúzódás ettől, hogy hullámszerűen jön, és kisugárzik más irányba is. Sokan kérdezik, hogy félek-e a szüléstől. Hát én már inkább nagyon kíváncsi vagyok... :) Tudom, hogy fájni fog, de azt is, hogy ez kell ahhoz, hogy megszülessen a Babám, szóval nem segítek magamon, ha rettegek a fájdalomtól. Különben a gátvarrástól félek kicsit. Nagyon bízom a dokimban, hogy ügyes lesz, és ha fáj, akkor ad még érzéstelenítőt... :)

Zsu, már majdnem írtam sms-t, hogy minden rendben van-e! :) Drukkoltam a mai napnak. Bár még mindig van pár órátok... :) Vicces a dokis sztori! :D Szegény! Azért milyen jó, hogy befordult Gabi!

Nadi, a lányok általában hamarabb jönnek, lazán lehet, hogy beelőzöl itt mindenkit! :) Mondjuk nekünk is még 11 nap hátravan, vagy ha ezt már holnapnak vesszük, akkor csak 10... Ami nem is zavarna, mert eredetileg a túlhordásra voltam ráállva, csak összezavart a doki meg a szülésznő azzal, hogy mindketten állították, hogy tuti nem várjuk meg a kiírást. Mondjuk most annyira nekifeszül a hasamnak, hogy nagyon fáj. Ilyenkor azért már várom, hogy túl legyünk rajta... :D :D :D

KépKép

KépKép
barbazso

Lányok, ezt olvastátok már? Most találtam a könyvjelzőim között, és nem tudom, hogy a fórumról szereztem-e, vagy máshonnan jött a link. Eddig nem olvastam el, csak elmentettem, de szerintem nagyon hasznos. Örülök, hogy nem szülés után fedeztem fel. :)

http://www.maternet.ro/Tanfolyam/4Asz%C ... fault.aspx

KépKép

KépKép
barbazso

Szép jó estét a hölgyeknek! Mayday párja vagyok és egy kis infóval szolgálnék amíg hazajön az anyuka a korházból.
Igaz a hír miszerint Mayday 2010.05.15-én 09:12-kor életet adott kisfiunknak Bálintnak, (3150g 53cm). Mind anyuci és a baba jól vannak. Mayday fantasztikus volt ahogy végígcsinálta!!!!!
23:15-kor telefonált a munkahelyemre, hogy 10 perces fájásai vannak de minden rendben van. Több sem kellett ami a kipufogón kifért téptem haza, átnéztük a korházi cuccot, bepakoltuk amit még kellett, és vártuk a fájások rendszerességét. 24:30 körül elindultunk Keszthelyre. Útközben a fájások már 5percesre fokozodtak. Fel a szülészetre, ahol felvették az adatait majd bepakoltak a szobájába. Jött az ügyeletes orvos, vizsgálat majd indulás a szülőszobába. Nst-re kötöték, hogy milyen gyakoriak és milyen erősek a fájások.
5-6-7 perces rendszertelen fájásokat mutatott a gép (50-60as erősségűeket). Szülésznő szerint ez még gyenge szinte a fele a normál fájásoknak. Felhívták a fogadott orvosunkat, tájékoztatták a történésekről! Telt múlt az idő szívhang vérnyomás és NST-vizsgálatok követték egymást. Reggel 5:30 körül beöntést kapott addig engem kiküldtek, hogy levegőzzek igyak kávét és stb.. kb 30 perc. Visszamentem addigra már megtörtént a "tisztulás". Zita mondta, hogy sétálva jobban bírja a fájásokat, ezért nekiálltunk a köröket róni a szülőszobán. Időközben Nst, szívhang és vérnyomás vizsgálatok követték egymást.
Reggel 8 órakor spontán magzatvízfolyás következett be. Feljött az ügyeletes orvos aki megvizsgálta anyukát bő 2újj a tágulás!!!!
Mosolyogva megjegyezte délre polyában lessz a baba!
7:30 körül szülésnőváltás volt jött a nappali műszak majd megérkezett a fogadott orvosunk is. Szintén vizsgálatok majd elment mondván késöbb jön. Infúzíót kapott a fájások rendszerezésére. Akkorra már a fájások 100-135 között mozogtak 3 percenként. Szülésznőnk előkészített mindent és figyelt ránk!
Sétálgatás vizsgálatok követték egymást! 8:40 körűl már tolofájásokat érzett amit szülésznőnk elmagyarázta hogyan kell kezelni és közben nézte a hüvelyben történteket. A látottak és a fájások alapján szólt a fogadott orvosunknak aki meg is érkezett. Kb 9 óra volt. Vizsgálat, majd a Doki szólt a kolléganőinek, hogy indulunk. Az események felpörögtek, pillanatok alatt ott voltak a hölgyek. Elmagyarázta a doki hogyan s miképp nyomjon. 9:12-kor Bálintka felsírt...... Hatalmas érzés kerített magába könnyeimet nem tudtam visszatartani. premier plánba néztem a szülést. Apukáknak üzenem ne féljetek csodálatos élmény és látvány hogy életetek értelme világra hozza gyermekedet. Elvágtam a köldökzsinort és a pici egyből anyuci mellkasán találta magát! Csodálatos élmény!!!!
Zita kimerült de jól van. Képeket majd ő közöl veletek. Ezuton köszönöm hogy bátorítottátok, tanácsokat adtatok és izgultatok érte!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok sikert kívánok minden várandos és szült kismamának!!!!
APA LETTEM!!!!!!!!!!!!!!
Üdv: Szalai Szabolcs

Kép

KépKép
mayday

Üdv és gratula Mayday párjának, a büszke apukának! :lol: Köszönjük a részletes szülési történetet! Nagyon meghatódtam a végén írottakon. És, mint laikus úgy vélem sima szülés volt, úgy ahogy a nagykönyvben le van az írva! Szerencsések vagytok! :D
Egészséget és boldog babásnapokat kívánok!

Lányok, hogy vagytok ezen a szép, esős, viharos reggelen? :roll: :lol:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Mayday Apa!
Nagyon köszönjük a beszámolót! Rendes tőled, hogy szántál időt arra, hogy leírd milyen élményben volt részed, részetek! Mi is úgy tervezzük, hogy a párom bent lesz velem, remélem ő is hasonló képen fog vélekedni ahogyan TE! Maydaynak sok puszit küldök és sok-sok boldogságot Nektek!

Én tegnap voltam a szülésznőnél! Hát a kórház egyre szebb, a vérnyomásom egyre brutálisabb! 185 volt! :roll: :twisted: :? :( Hát ha nincs ott a dokim akkor haza sem engedett volna a szülésznő! A doki annyit mondott, hogy nekem csak otthon szabad mérni a vérnyomást! Nézett fehérjét is a pisiben, de ott nem talált semmit! Még jó! A bokám vizesedik ugyan, de nem annyira brutálisan! Kaptam a szülésznőtől ilyen természetes alapú "bogyókat" hogy szedjem a vérnyomi miatt! Hát kíváncsi leszek milyen hatással lesz rám! Mondjuk már reggel megmértem 145 volt! De szerintem ez a Sz@r idő is közre játszik! Nálunk hatalmas a szél, és ráadásul az eső is esik! A társasház előtt lévő "parkban" egy fát is kidöntött a szél! Még jó, hogy nem a másik irányba, mert akkor az ott álló kocsik tropára törtek volna! Én sem vagyok túl jól ebben az időben! Nyűgös vagyok, és Kendra pörög ezerrel!

Zsófesz!
Abban azért lehet vitába szállnék veled, hogy a lányok előbb jönnek! Ha kicsit szétnézel a topikban akkor a fiúkból még most is több az aki már megszületett! :D De szerintem abban, hogy ki mikor fog megszületni most hatalmas szerepe van az időjárásnak! Május közepén 12 fok?! :roll: Nagyon durva!

Zsu!
Nekem a szülésznő azt mondta, hogy tudni fogom mikor van itt az idő! És szerintem mindannyian tudjuk majd! Tegnap amikor bent jártam a kórházban pont szült egy kismama! Hát hallottam a hangokat :shock: de a baba amikor kihozták....hát az valami csodálatos volt! Kislány volt, de valami eszméletlen szép volt! :D Rájöttem bármilyen fájdalmat elviselek ezért a csodáért! :D

Nadina!
A szülésznővel folyamatosan kapcsolatban vagyok! A CTG-k után hívom, hogy mi a helyzet, és ő is hív, hogy hogy vagyok, mi a helyzet! Nagyon aranyos, és nem bántam meg, hogy őt választottam! Mondjuk a Tesóm ajánlotta, mert Benedeket szülte ő volt a szülésznője, és maximálisan meg volt elégedve vele! És innentől kezdve nem volt kérdés, hogy kit is válasszak! :D Bízom benne, hogy amikor oda kerülsz akkor egy szimpi szülésznő lesz ügyeletben és elégedett leszel! :D

Anita!
6 nap!!!!! :lol: :lol: :lol: :o Nagyon izgi!
Kíváncsi vagyok mit hoz a hidegfront! :D Amúgy hogy érzed magad? Valami fájás vagy valami hasonló?

Most megyek, mert lassan kutyasétáltatós idő van! Mondjuk ebben a "klassz" időben nem leszünk lent túl sokáig! :(

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Köszönjük ifjú apuka a beszámolót,,meghatódtam a lelkesedéseden :D És nagyon gratulálunk!!!

Barba, köszi a drukkot, hát 15 bukta, de én is túlhordásra tippeltem... szerintem kb 5 nappal fiatalabb Gabi, mivel nekem 30-35 napos ciklusaim voltak anno a 28napos számítás nem reális..Egyenlőre ez az idő sem hatja meg a babát :D
Bár tegnap meg ma reggel is beparáztam, ugyanis kicsi fiam mindkét nap úgy kelt felt mint akit megütött az áram egy 1-2 mp-ig tartó remegés vagy rázkódást vagy mit éreztem... ez elvileg nem szokott jó jel lenni de tegnap végigmulatkozta a napot..viszont ma csak kb fél órája mozdult meg..hát azthiszem most az én vérnyomásom is ercsikatiéval vetekedett..de aztán ez a roszcsont megmutatta magát szerencsére :)

Nagyon kiváncsi vagyok ki lesz a következő kismama.. amúgy én már azon se lepődnék meg ha én lennék az utolsó..pedig mostmár szülnék... De ami késik, nem múlik :)

Ercsikati, tök jó hogy ilyen szülésznőd van ez nekem is hiányzik a MÁV-ban, hogy nem fogadhattuk szülésznőt...dokimat nem szívesen hívogatom a mobilján..igazából úgy érzem nincs kit felhívnom ha van valami.... na de ez van... Gabi ügyes gyerek és ügyesen meg is fog érkezni a megfeelő napon és időben... és talán pont ez a varázsa, hogy ezt az időpontot nem tudjuk :)

Charlott: idő ramaty meg a hangulatom is, de pocak so-so egész jó És te? Dinnyéd még megvan vagy már békénhagy?

Na majd nézek feléledtünk-e ma :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Barba elolvastam a cikket, tök jó.
Amúgy tőlem is kérdezik izgulok-e vagy félek-e de nem ... inkább várom, ami furi, mert tuti nem kellemes de életem/ünk egyik legmeghatározóbb napja lesz és szerintem csodás összességében.
Amúgy most eszembe jutott, hogy nálad volt ez az epis meg császros kérdés a két doki között? Mi lett a vége? Elmentél papírért, hogy beadhatják neked császárkor a gerincérzéstelenítést? Vagy hagytad az egézet a francba??

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Kedves Mayday Apuka!
Nagyon köszönjük a megható történetet! És örülök, hogy ilyen jól ment minden! Ez tök jó, hogy ilyen szép élmény volt az egész. Persze a történet végét megsirattam, mert annyira megható! Jó egészséget kívánok és sok-sok örömöt! Gondolom pár nap és otthon lesz az újdonsült anyuka és Bálint baba. Maydaynek sok puszi és mielőbbi felépülés!

Mai napom nekem se egy leányálom...ez az idő eléggé betett a kedvemnek is meg a közérzetemnek is. Iszonyat, hogy májusban ilyen van.... de érzem, hogy szülni még nem fogok a napokban, mert ma megint egészen a gyomromnál rúgkapál a poronty. De legalább mozog, mert nekem tegnap volt ez a para, hogy alig-alig jelentkezett. Tuti, hogy ő se élvezi ezt az időt.

Zsu, akkor neked holnap lenne "a nap". De ahogy írod, hogy a ciklusaid hosszabbak és akkor a Baba is kicsit fiatalabb lehet tényleg. Szerencse, hogy nem kell befeküdnöd, ha nem lesz semmi történés. Az meg végül is megnyugtató, ha gyakrabban nézik Ctg-n. De azért gondolom már max. még 1 heted lehet hátra.
Most már én is úgy vagyok vele, hogy várom a szülést nagyon. És annyira nem ijeszt meg a fájdalom. Eldöntöttem, hogy Eda lesz, ha kicsit is nem bírom,és még időben szólok, nehogy aztán már késő legyen... Kérdeztem is erről a dokimat, mert mióta terhes vagyok furán kattog a derekam tájékában 1-2 csigolyám. Paráztam nehogy emiatt rosszul adják be és baj legyen...doki megnyugtatott, hogy a legnagyobb baj ami történhet az, hogy esetleg nem hat kellőképpen a fájdalomcsillapító. Remélem.

Ercsikati, még jó, hogy bent volt a dokid és így haza engedtek. Reméljük a csodabogyók hatnak a vérnyomidra!

Barba, a cikk nagyon jó, én is elolvastam, remélem majd eszembe is jutnak a dolgok, ha szükséges lesz. Azért próbálom így programozni az agyamat. Már annyi ilyet olvastam, hogy valamit csak segítenek :lol:
Elvileg nekem is mondták, hogy a lányok előbb jönnek, de a kivétel erősíti a szabályt...szóval már nem tudom. Bár nekem is azt mondta a doki, hogy minimum 1 héttel előbb lesz szerinte. Így én is arra készültem, hogy akkor mostanában kéne már lassan. De egyenlőre semmi :shock:
Majd még benézek ma, hátha lesz valaki. Itthonról tuti ki se mozdulok.

KépKép

KépKép
nadina01

Kedves Mayday Család!

Nagyon gratulálok!
Annyira szép történet ez, nagyon megható!

Ez az idő rettenetes. Kitartás kismamik! Én most örülök, hogy szép időben jöhettünk haza a kórházból. De már jó lenne kimenni levegőzni, március 18 óta csak egyszer voltam kint, mégpedig múlt héten. Azért ez elég gáz.
kriszta15

sziasztok
mi volt eddig? mi még benn, holnap hza!!!!

hibernia

Ja, nem tudom, írtam-e, de május 12-én 14.38-kor megszületett a kisfiunk, aki TÖKÉLETES. :)

bővebben később, most üvölt, nem tudok visszaolvasni, még benn vagyunk.

hibernia

Hibernia, gratula nektek!
Várunk ide holnap, vagy ha lesz kis időd. Meg a történetet, meg fotókat :D
Kriszta, tényleg nem jársz kint gyakran. De jövő héten már csak jobb idő jön. Ez tényleg elég gáz. Mi már megint fűtünk, de így is fázom, és még minden bajom van. Gondolom a babák se szeretik az ilyen hülye frontokat.
Csöpplány, veletek mi a helyzet? Éjszakátok hogy alakult? Valami újabb Balázsos sztori? Úgy szeretem olvasni ezeket :D Olyan édi lehet.
Azt hiszem én lefekszem egy kicsit még aludni.

KépKép

KépKép
nadina01

Hú lányok, jó lenne visszaolvasni kicsit, látom sok sok baba született!!! Gratulálok mindenkinek, meséljetek, milyenek az első napok! :)
A még 2:1 állapotban pedig kitartást! Ezek a frontok nem egyszerűek... :?
Küld9k fotót meg sztorit holnap a gmaiilre. :)

hibernia

Hibernia: sziaaaaa! hogy vagy? Izgatottan várom a szülésed történetét, olyan jó olvasni azokat. :lol:

Kriszta: tőled is várok egy kis írást! :wink:

Nadina: nálam is hasonló a helyzet! Poronty rúgkapál, átevickél jobbról-balra és fordítva, de tegnap óta inkább passzív üzemmódban van. :roll:

Zsu: a haskeményedés megmaradt, de nem lüktet, nem erősödik, nagy nyugalom van bent, remélem ez az állapot a vihar előtti csendet jelenti! :-) Különben is, én leszek az utolsó szülő kismama... :lol: :wink:

KépKép
charlott

Mayday apuka:köszi hogy leírtad a szüléstörténetet.Biztos nagy segítséget jelentettél Maydaynek hogy ott voltál,és tényleg ügyesek voltatok!Tök jó hallani/olvasni hogy így szereted őket. :) Jó egészséget,és sok-sok puszit nektek!Aztán tessék képeket hozni!Na meg a friss híreket.Remélem hamar itthon lesztek hármasban,aztán jön Zita is csacsogni,mert hiányzik ám nekünk! :D

Hibernia:tök jó hogy jelentkeztél,már épp filóztam hogy küldök egy sms-t hogy mi van már.Mert ugyan a hír azért elért ide is,de úgy ért mindenkit mint derült égből a villámcsapás!Gondolom hogy tökéletes a pici fiad,de azért küldetnél képeket majd hogy mi is megleshessük :wink: :P :lol: Még egyszer sok boldogságot,jó egészséget és sok-sok tejcsit nektek is!

Lányoknak további kitartást!+++++

Nálunk az éjszaka szörnyű volt.Fél 12.kor semmi nem volt,evett elaludt.Aztán fél 4kor is felébredt,evett,pelenkáztunk aztán elkezdett üvölteni.Úgy sírt ahogy még ezelőtt nem hallottam.Anyu örült,mert hajnali 5kor felhívtam mit csináljak,aztán végülis rájöttünk hogy valószínű pukival küzd a kis drága,és apa hasmasszázsa csodákat művelt.Végül 6kor sikerült elaludnia.
Tegnap is volt egy kis ijedtség.Sírt,de szintén úgy hogy nem tudtam mi baja lehet.Éhes nem volt,tisztába lett téve,4-et is büfizett.És csak üvöltött.Áthívtam anyut,aki mondta hogy ivott a gyerek?Na halljátok,hogy lehetek én ilyen hülye?????Tápszerrel is kell pótolnom,mert nem elég a tejem Balázsnak.Még jó hogy szomjas volt.Csináltam bébiknek való teát,rácuppant és nyelte mint kacsa a nokedlit,és utána csend volt.Hát igen,nehéz az összeszokás.Meg kell tanulni mikor mi baja lehet a babának.Nekünk mondjuk szerencsénk van,mert nem nagyon sírós Balázs.Ráadásul könnyen megkülönböztethetőek a sírásai.Most már 4-5 féle sírását ismerjük,alakulunk! :lol:

Na és a mai vicces sztori:Apa idáig kétszer akart nekiállni pelenkázni,mindkettő alkalommal mihelyt levette róla a pelust elkezdett pisilni! :lol: Úgy tűnik,apának ez a sorsa! :lol: :lol:

Na megyek gyorsan összedobom a vacsit!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Na pisilés az ma nálunk is volt, kétszer.
Mármint lepisilés.
Füri előtt olajoztam, akkor kaptam egy adagot, aztán füri után mikor tisztába akartam tenni, jött a következő szökőkút :)
Hibernia, várjuk nagyon a beszámolót. Én csak így tudok átélni természetes szülést.
Én nagyon nem tudok mit írni, az enyém ugye programozott volt, viszont megélni sokkal jobb volt, mint a sürgősségi császárt.
Most egyáltalán nem izgultam, mindenki profi mód végezte a dolgát, egyáltalán nem fájt, csak utána, mert sajna nem hatott a fájdalomcsillapító. A bent töltött 4 nap is sokkal könnyebb volt, mint a kislányommal.
A férjem számítógépén a képernyőkímélő úgy van beállítva, hogy a gyerkőcök fotói váltogatják egymást. Más se hiányzott az én lelkemnek. Olyan furcsa, hogy már milyen nagy az én kislányom, tavaly ilyenkor még ő is kisbaba volt, most meg már egy akaratos nagy cula. Olyan gyorsan repül az idő. Na, abbahagyom a lelkizést.
kriszta15

sziasztok

kriszta császár volt nekem is, de elég "vicces" módon... mesélek... :)

csöpplány köszi neked is, vannak sztorik nálad is, látom...
köldökcsonk bizgerálás hogy megy? én attól nagyon félek. :( meg még nem is fürdettünk... :? holnap lesz az első éles nap!!! izgulok... :)

a tisztábatétel nálunk is cinkes... :lol:

hibernia

Huuu,Hibernia,én azt hittem hogy természetes szülés volt.Kiváncsivá tettél,mesélj,mi történt???Nekünk a köldökcsonkkal nem volt probléma,mert mire kiengedtek minket addigra leesett neki.Most már csak egy kis alkohollal fertőtlenítem neki,mert néha még vérezget.Hát az első nap izgi lesz és persze bénázós! :lol: e hamar bele fogsz/fogtok jönni.Engem érdekelne a gyerkőc neve,ha jól emlékszem azt mondtad hogy majd szülésnél ránéztek és úgy kap majd nevet!Végül mi lett?

KépKép
Kép
csöpplány

Hát ez izgi történet, de jó a vége. :lol: Lassan igyekszem megírni a sztorit, azóta is csak lesek... :lol: Az önhipnózis szobra lehetnék. :)

Péter Áron lett végül a kislegény. Most épp vizsgálják, dél körül megyünk.

Többiek? Ez a szél nem indít be senkit?

hibernia

Sziasztok!

Hibernia: ez a szél (hideg front) semmit sem indít be - üzenem a dokiknak! :? :) Rég nem voltam ilyen jó állapotban.
Szép kettős keresztnevet választottattok fiatoknak! :wink:

Csöpplány: a "szabadban" való pisilésre milyen technikát találtatok ki? Mit érdemes a baba alá, közelébe tenni, hogy a ruhád vagy a bútor ne legyen piszkos? :roll: :oops:

Kriszta: a második mindig könnyebb, mint az első! :lol: És sok ilyen okosságot tudnék mondani, de inkább kellemes babázást kívánok és megyek vissza az ágyba! :-)

KépKép
charlott

Sziasztok!

Elöször is nagyon sok gratula az ujdonsült anyukáknak!
És sok tejcsit kívánok nekik!

Ma voltam vérvételen :cry: hát mondanom se kell hogy mire meglesz a baba adigra nem is marad vérem :lol:
Ma megyek ultrahangra aztán védőnőhöz,utánna pedig a laboreredményemért.

Most nagyon ideges vagyok,mert mértem 3x a vérnyomásom és 140,145,150 volt.
most mit csináljak?
Várjak míg megyek az uh-ra(12 óra)vagy menjek be most a dokihoz?
Tudom mondtátok hogy hívjam fel ,de az a gond hogy nincs fogadott dokim és nem tom most mit csináljak!
Menjek vagy maradjak és várjak délig?
Addig meg a guta megüt.

Kép

KépKép
torpilla

Csöpplány nagyon vicces sztorikat mesélsz,kiváncsi leszek hogy nálunk milyenek lesznek :lol: már nagyon várom

Kép

KépKép
torpilla

Ja és Mayday párjának sok gratula hogy apuka lett :lol:
Sok boldog percet a babával :lol:
Köszi hogy megosztottad a történeted.
Habár ennek ellenére sem akar bejönni velem a párom :cry: Na mindegy :cry:

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!

Hibernia, halihóóóó :D
Jajj de jó, hogy jelentkeztél, nagyon várjuka beszámolót és a képeket..főként hogy így felcsigáztál ezzel a furi volt de jó császárral....

Nameg Kismami ha lesz időd írj..
És a többi anyuka? Kovmarti, Csigaby rólatok régen hallottunk, bár gondolom van aztán dolgotok bőven, de olyan jó olvasni titeket -is- :)

Csöplány..ezek a pisilések édesek.. hozzá kell szokni gondolom :D
De nagyon ügyik vagytok, hogy már így megy a sírás megkülönböztetés!! Csak így tovább :D Most milyen volt az estétek? Gondoltam kisbabásokra meg pocakosokra is... kisbabák hogy bírták/ják?
Pocakosok? Csak nem kiderül, hogy hárman maradtunk, Charlott, -törpi meg én... :?: :D

Barba..nagyon izgatod az agyam mi lehet veled hiszen nálad már sok jel volt...
De ercsikati meg nadi is majd jelentkezzen... olyan izgi, ilyenkor már az ember mindíg arra gondol mi van, ha a szülőszobán vannak.

Ja, amúgy mára vagyunk kiírva.... a gyereket ez nem különsebben hatja meg :D Bár az éjszakám gyötrelmes volt, de nem hiszem, hogy a csöpség miatt..semmi fájdalom vagy bármi jel...ülök és várok türelmesen a csodára... de mostmár szülnék amúgy :D

Törpi: szerintem azt a dokit aki azt mondta hívd fel, hívd fel!
Nem tudom mennyire messze van a kórház..bár ha egy helyen van az UH-val igazából mindegy, hogy előtte vagy utána nézel be a nődokihoz....
Ha megnyugtat inkább menjél be mert csak gerjeszted a magas vérnyomit az idegeskedéssel..
Amúgy szerintem nem lesz semmi gond!! Ez még talán határeset, nem??

Na megyek..csajok, jöjjetek :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu: oly'annyira maradtam a finishben, hogy a védőnő azt mondta (ma reggel voltam nála), hogy a babám még nem készült fel a szülésre, nagyon fent van még! :shock:
Akkor most mi lesz szombaton, mikor is orvosok megnéznek és lehet, hogy elindítják a szülést? Legalábbis egyik doki a múlt héten azt mondta, hogy ne legyen túlhordás! :roll: Kezdek összezavarodni, a babámnak a legjobbakat szeretném!

Törpilla: én is azt tanácsolnám, hogy hívd fel a dokidat! Azért a dokid, ha bármiféle gondod adódik, felhívhasd! :wink: és mindennek előtt nyugodj meg! :wink:

KépKép
charlott

Zsu akkor ha ma nem indul meg a szülés akkor még egy hétig várnak és ha addig sincs semmi akkor indítják?
Nagyon fura mert eddig te vagy az aki végig vitted?Ugye?Kismami is végig kihordta?Nem tudom nem emlékszem rá :oops: :lol:
ez van :roll: kismama agy :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Charlott, a 40. hetet csak megvárják, nem??

Nálam úgy van törpi, ahogy írtad. most 1 hét türelmi idő..holnap ctg utána rá 2-3 napra..nem parázzák túl a dolgot :)
Voltam pénteken uh-n ott mindent rendben találtak + mondta az uh-s csaj, hogy csökkenő a magzatvíz ami bizony zülés előtti állapot..de ez is napokat/heteketz is jelenthet..
Ha Gabi meg úgy gondolja jövő hétfőig nem születik meg akkor sanszos, hogy 2-én megindítják. De dokim azt mondta ezen a +1 héten 98%-ban megszületnek a babaák, szóval no para..na köszi... még jó, hogy bírom a dolgot pocakom is tűrhető és a közérzetem is.Ha valami szenvedős lenne nem tudom hogy viselném, hogy túlhordom itt a drágát..

Nagyon kiváncsi leszek erre a lustaságra :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ja, kovmarti elküldte a szüléstörténetét gmailre..nem lehetett egyszerű, de szép történet..persze a legszebb a vége :)

Törpi, akkor mihez kezdesz? Hívod a dokidat?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu: hétévégén töltöm be a 40. hetet az utolsó mensi alapján (a vonalzóm nem jó, mert azt az UH értékei alapján készítettem).

KépKép
charlott

Zsu folyamatosan mértem eddig és most már csak 135 körül van.
Megvárom a 11 órát és akor elindulok a rendelőbe,és uh előtt beszélek a dokival,mert már csak 1 óra van addig

Kép

KépKép
torpilla

Charlott..ja..így már értem!!! Azért az ritka ha rögtön 40. hét első napján beindítják a szülést..persze a dokik tudják mi a jó nekünk, de pár nap türelmet csak kapsz, főként ha UH alapján fiatalabb..mert az elszámolás lehetőságe ott van.. Na majd kiváncsi leszek!! És szurkolok is :wink:

Törpi..hát igaz, lassan el is megy a délelőtt.. 135 az még határeset, nem? Csak ne idegesítsd magad!!! Aztán ha már ott leszel a rendelőbennem lehet gond :) :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?