Új privát üzeneted érkezett!

KrisztaKép
Menetrendszerűen követem a példádat. Én is szombaton kezdtem el barnázni és ma este meg is jött. Ennek nagyon örülök, mert nem telik hiába az idő. Remélem a pocakodásban is követhetem a példádat Kép

LullabyKép
hajrá, hajrá!

OrsiKép
Sok-sok drukk, hogy maradjatok még egyben egy kicsit! Azután jó sok időtök lesz még gyönyörködni egymásban!

FodrászKép
A november már biztos sikeresebb lesz!

Mindenkinek jó éjszakát és szép babás álmokat!
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok Kép

Mindenkinek drukk, úgy látom, mindenkinek van mihez - mindenhol megy az akció!

Woodi-közeli sorstársam Kép
Külön drukk!

Zsebi-még közelebbi sorstársam Kép
Az injekció nem fáj egyáltalán, és fél perc.
Nekem vérvétel már megvolt, csütörtökön megyek kardiológiára. A belgyógyászatot te a háziorvosodnál csináltatod?

szép álmokat mindenkinek
Milena
milena
 
 


Milena!

A belgyógyászaton a háziorvosom megcsinálta az EKGT. A vérvétel már nekem is meg volt hétfőn.

És te magadnak szúrod a szurit?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

Zsebi Kép

Gyors vagy! Nem, arra nem vállalkoztam, hogy magamnak beadjam (és a párom sem vállalta), bejárok az intézetbe.

Milena
milena
 
 


Sziasztok lányok,

A hétfői UH-n négy tüszőt láttak,2-2 mindkét oldalon !! Ez nekem nagyon jo hírnek tűnt, remélem mindben van petesejt, ki is bujik es at is megy a vezetőkön ! Tegnap este dupla Choragon szurit kaptam, és holnap reggel lesz az inszem !
Most úgy kalkulálom, hogy négyszer akkora esélyem van, kellllll hogy sikerüljön. Ráadásul a páromnál is most telt le a 3 hónap a Maca szedésben, így már remélem mutat valami hatást a kiskatonák mozgékonyságábanKép Én szilárdan elhatároztam hogy ez a hónap a miénk !!!
Lara,
Sajnálom hogy elsőre az én példámat követted, reméljük ez a hónap együtt lesz sikeres !!! Pénteken megy a drukk ++++++++
Lullaby,
Drukkolok neked is, járj elől a jó hírrel ! A sportolás szerintem is jó dolog, mi vasárnap még jót bicikliztünk, bár én az előző inszem két hetében nem mertem mozogni, most meg nem lesz rá időm. A lényeg, hogy te jól érezd magad, sporttal vagy anélkül, ahogy kívánod.
Orsi,
Remélem már jobban vagytok, és szorítjátok egymást okt 27-ig ! Mi is szorítunk nektek KépKép
Zsebi, Woodi, Potykamanó, Milena
Sok sikert a visszaültetéshez és a szurikhoz. Remélhetőleg mindannyian zebrásak lesztek 2 hét múlva ! Mennyi kismama egyszerre Kép
Zsu, hol vagy ??

Holnap délelőtt gondoljatok rám !
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok Lányok!

Nemrégiben már jártam Nálatok.
Szeretnék segítséget kérni.
Egy máshol végzett hatástalan stimu után jelentkeztem be a BMC-be, de a szokásos módszer szerint nem lehet gyermekem. 13 éve szeretnék édesanya lenni, most végre találtam egy orvost, aki segítene. A petefészkem nem működik, így petesejtem sincs. Nagyon sok intézetben megfordultam már, az egyetlen lehetőségem a petesejt-donor.
Az orvosom elvállalná a bonyolult beavatkozást, ha találok valakit, aki segít. A BMC-s topicra is írtam, de elég inaktívnak tűnik. És hátha van valaki közületek, akinek van ismerőse ott.
Tudom, hogy a lombikosok közül mindenki átesik 1-2 stimun, és előfordul, hogy nagyon sok petesejtet sikerül leszívni. Ha lenne olyan kedves valaki, és segítene rajtam, kérem írjon.
Egyetlen szempont van, az adományozó 35 évesnél nem lehet idősebb.
Hálásan köszönöm.
Mindenkinek sok kitartást, jó egészséget, és babaesőt kívánok.

Kattca
kattca
 
 


Nem tudok írni üzenetet Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Kriszta Kép Megy a drukk az inszemre. 4 tüszőcske inszemhez, nem semmi. Kép
Orsi drága Kép Tudom, hogy mindent elkövetsz a 2 Kismaczkóért, így nem is neked üzenek.
Kismaczkók Kép Tartsatok ki még egy kicsit, nektek is jobb lesz, ha picit később jöttök a világra. Szerencsére nagyon jó helyre fogtok születni, de még ne siessetek anyát meglátni.
Milena Kép A vérképpel és az EKG lelettel visszamentem a háziorvoshoz és ő adta a belgyógyász véleményt. Mióta is kapod a Suprefactot?
Zsebi Kép Igazán mozgékony vagy, mindenhol ott vagy. Köszi az infót Orsiról. Te mikor is kezdted/kezded a stimut? Én magamnak adtam/adom a szurikat (a hasba valót).
Lullaby Kép szorítok a 2 csíkért.
Potykamanó Kép kedves mikor mész ma? Én majd csak délben tudom meg. Remélem egymás kezét fogva és támogatva hamarosan mi is jó hírekkel szolgálhatunk. Neked ez az első? Nekem igen így fogalmam sincs, miket kellene majd érezni, nem érezni. De majd itt a lányok segítenek, ahogy eddig is. Kép

Még egyszer megkérdezem, hogy kell VIGYORI fejet írni????

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Na csak elment Kép

Kattca Kép Kívánom, hogy megtaláld a donort és végre anyuka lehess. Én sajnos nem felelek meg a követelményeknek, túl vagyok a 35-n és kaális vagyok.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Kriszta, nagy szorítás! Igazad van 4 tüszöcske az 4x esély! Olyan jó lenne két hét múlva már a hányingerről társalogni Kép

Jut eszembe Woodi: így kell vigyorit csinálni, csak szóközök nélkül: : o(kis O betű)

Tök jó, hogy ennyien lettünk itt! És remélem mindneki sikeres lesz ebben a hónapban, hiszen nagyon zajlanak a dolgok!

Kattca sajnos én sem tudok segíteni, de remélem, hogy találsz valakit!

Mindenkinek babásodást!
L
lullaby
 
 


:o
Lullaby Kép Bocs, de ez nem jött össze. Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Woodi, Lullaby, köszönöm.
Ha bárki tud valakit, kérem szóljon.
kattca
 
 


Sziasztok! Kép

Woodi - holnap kell menni Szegedre, eddig telefonon kaptam az infokat, ma is azt mondták, hogy kettő törpike nagyon igyekszik, a másik kettő kicsit lassúbb, de ők is iparkodnak. Na jó, de melyik a kislány? - A szundi, a morgó, a tudor vagy a vidor? A kislányok előnyben de megbékélek a fiúcskákkal is, csak tartsanak ki 9 hónapig!
Nekem ez az első lombik, és ilyeneket érzek, meg néha arra gondolok, hogy tényleg mind a 4 törpicúr magában hordozza egy-egy bébi lehetőségét, és úgy sajnálom, hogy bármelyiknek is el kell pusztulnia. Szeretnénk végre egy kis potykamanót de nem tudom mennyire szokott nagy lenni az esély első nekifutásra. Én úgy érzem már így elsőre is jól megítéli a reakcióimat az orvos és tudja, hogy mikor mit kell tenni. Jó lenne ha sikerülne!!!
Neked is ugyanezt kívánom!!!! Te mikor fogsz menni? Kép

Kattca - Drukkolok, hogy sikerüljön Képmegvalósítani a vágyadat - segítenék de hogyan? Mennyire veszik komolyan ezt a 35-ös korhatárt?

Kriszta - Hogy ment? Várjuk ám a híreket! Remélem minden simán ment és Te is mutatsz majd nem sokára egy kis zebra figurát!!!! Kép

Fodrász - Nem tudom hány sejtes állapotban vannak a törpikéink, nem árulták el, de holnap majd rákérdezek. A negyedik napon teszik vissza nekem. Szerintem ne aggódj ez a legfontosabb, de ha én is okosabb leszek az ügyben, megírom. Kép

Lullaby - remélem én is, hogy az is normális ha fájdogál a hasam, mert hétfőn volt ugyebár, hogy leszedték a kis petéket és még ma is fáj a hasam, de azért már kevésbé, hasizomból mozdulnom, egyenesen kín. Remélem azért nincs velem semmi gond, az egy nagy pofon lenne ha a fejlődő kispotykáimat amiatt nem tudnák visszültetni, hogy velem valami gond van. Pfuj, nem is gondolok ilyen rondaságokra!!!!
Te hogy vagy? Nálad mikor derül ki valami? A sportolást meddig lehet űzni, én is jártam tornára, de most egy darabig nem merek menni. Kép

Zsebi, Milena - Nektek is sok sikert!!!! Kép
...és persze mindenki másnak is!!!! Kép

Potykamanó

Kép
potykamanó
 
 


Valaki tud valamit Kardalus Dóriról Kép ? Nem látom mostanság.

És Zsu Kép - Te is el vagy veszve????

Manó

Kép
potykamanó
 
 


Nekem holnap 10:30-kor lesz az ET és még mindig 12 szép embrió van. (Biológus mondta így.)
Köszönöm lánykák az eddigi drukkot, de azt hiszem most lesz majd igazán szükségem rá.

Potykamanó Kép Tegnap nekem is fájdogált a hasam, nem esett jól az ülés, ma már inkább csak érzem, főleg ha köhögök.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Potykamanó, az orvos azt mondta, hogy a törvény előírja a 35 éves korhatárt. Az én pécsi orvosom nem vette volna ilyen szigorúan, de itt sajnos nem találtam donort.
A segítség abban kellene, hogy egy eleve stimuzott lányt találjak, akinek több petesejtje van punkciókor, mint amennyire szükség van a beültetéshez. Mivel nincs a rokoni/baráti körömben olyan, aki tudna segíteni, teljesen kívülállót pedig nem tudok megfizetni.
Lett volna egy adományozó, aki önzetlenül segített volna, de az orvosa (Dévai) nem vállalta. És volt egy másik lány "önkéntes", aki 650 ezerért vállalta volna. Nekem ennyi pénzem nincs, (13 év alatt nagyon sokba kerültek az orvosok) de én nem is szeretnék üzletet csinálni ebből.
A gyógyszerköltségekbe természetesen beszállnék, de külön nem tudnék fizetni.
Szóval olyan asszonyt/lányt szeretnék találni, aki felajánlja a segítségét és megfelel a 35 éves korhatárnak. Nem tudom, hogy az orvos mennyire szigorú, szerintem egy pici eltérés még belefér, de ez csak az én véleményem.
Sok keresgélés után a BMC-ben találtam olyat, aki vállalná ezt a nem egyszerű esetet, ezért kellene a BMC-ből donort találni.
kattca
 
 


Kattca tehát kritérium az is, hogy BMC-s legyen?

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Woodi Kép - fő a nyugodt lelkiállapot, szurkolásban számíthatsz rám, gondolatban ott leszek Veled is!!!! Úgy látom pont egyszerre lesz a nagy akciónk, mert nekem is 10:30-ra kell mennem, csak ugyebár Szegedre! Akkor HAJRÁ!!! Kép

Kattca Kép - a fentebb elhangzott kérdés érdekel engem is: szóval akkor BMC-s kell legyen az adományozó? Vagyis a beavatkozás végrehajtása igényli az azonos intézetet? Én egyébként 35 múltam 5 hónappal és eszembe sem jutna, hogy pénzt kérjek azért, hogy egy ilyen jelentőségteljes ügyben boldogabbá tehetném egy ember (illetve házaspár) életét, főleg akkor ha a "fölösleges" petéim úgyis csak kárba vesznének előbb-utóbb, hiszen mindre úgysem lesz szükség. Viszont én most beültetés előtt állok, négy petesejt termékenyült meg és ha jól tudom 3-at ültetnek vissza, tehát egy szegény törpicúr kimarad, de gondolom Téged csak petesjetek érdekelnek megtermékenyülés nélkül?! Ebben csak akkor tudnék segíteni ha ez a beültetés nem sikerül, de akkor 3 hónapot várni kell és akkor már 8 hónappal leszek túl a 35-ön. De hátha addigra akad Valaki nagylelkű aki segít és addigra már a pocidban lesz esetleg a kis potykamanó!
Ha van valami fejlemény, írj. Kép

Potykamanó

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok!

A babás topikban bejelentkezett Orsi férje. Azt írja, hogy kapja még az infúziót és jól vannak. Ennek nagyon örülök Kép
Hajrá Orsi, hajrá!

Kattca Kép
Hidd el, előbb-utóbb megtalálod azt, aki segíteni tud Nektek Kép Addig is maradj velünk!
Ja és próbáld meg itt is (ez egy másik lombikos fórum, ahová különböző meddőségibe járók írnak):
http://www.noklapjacafe.hu/forumkifejt.php?forumid=15648&id=18
Remélem, tudtam segíteni!

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok!
Ha valakinek lesz infója arról hogy hány sejtesen ültették vissza az embrióit, kérem írja meg! Nekem ez nagyon fontos lenne. Szeretném tudni ,hogy a következő alkalommal kicsit okosabb legyek ebben a témában.
Woodi! Potykamanó!
Nagyon sok sikert kívánok nektek a holnapi napra!
Woodi!
Te úgy olvasom jobb helyzetben vagy ha esetleg ne adj Isten nem sikerülne az első próbálkozás mert lesz mit lefagyasztani és nem kell azt az éveknek tűnő 3 hónapot kivárnod a következő lombikhoz. Sajnos nekem csak januárban lesz esedékes a következő.De hát ez van.
Orsi!
Remélem jól vagy és a 2 kismaczkód is ! Kívánom hogy ameddig csak lehet maradjanak a helyükön ahol kell nekik! Szorítok mindenkinek!!!
fodrász
 
 


Fodrász Kép - én a Várva várt babák című könyvben azt olvastam, inkább szó szerint idézem:
"... A kis csészékben elhelyezett petesejtek és spermiumok táptalajban úszva visszakerülnek a termosztátba. A következő napon, 18 óra elteltével az orvos és a biológusok értékelik a megtermékenyülést. Sikeres megtermékenyülés esetén két mag látható a petesejten belül, az anyai és az apai előmag. Ez a 2PN állapot, azaz két pronokleusz található benne. Táptalajcsere (átágyazás) után visszakerül a termosztátba, majd a következő nap, tehát 48 óra elteltével következik az embrió értékelése. Szerencsés esetben ekkor 2-3-4-5-6 sejtes lehet az embrió, s ebben az állapotban kerül be az anyaméhbe."
Szóval, ennyi. Azért ez a 2-3-4-5-6 ez elég tág lehetőség, hogy kinél mennyi lehet ez függ néhány dologtól. Szerintem ne aggódj, biztosan tudja az orvos hogy mit csinál? Kihez és hova is jársz?
Egyébként tapasztalataim szerint az időpont sem törvényszerű, mert a 48 órához képest nekem már a 72 is eltelik mire visszaültetik őket, de biztos így van rendjén.
Remélem sikerült némi megnyugtatással szolgálnom!!!

Orsi Kép Kép DRUKKOLOK Nektek!!!

Potykamanó

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó, Woodi Kép
Nagyon fogok szurkolni holnap! Olyan jó lenne 2 hét múlva a sikerprojekteknek örülni! És így is lesz Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok lányok,

Hát a mai nap elég hosszú lett. Szerintem ma rekordot döntöttek a Kaáliban. 10 órára kellett visszamennünk, de csak 11-kor kerültem sorra, 6 másik lánnyal együtt-tömegesen- öltöztünk, és annyi lombikos pihenő volt már, hogy kettőnk ágya csak a folyosón fért el, sőt, engem először a műtőben hagytak. Végül délután egykor sikerült eljönnöm. Ráadásul egész nap nagyon feszül a hasam ettől a sok repedő tüszőtől/vándorútra indult petesejttől. Na jó nem panaszkodom, a lényeg hogy jól sikerült a dolog, sőt, még a párom eredménye is javult- Köszönjük neked Maca Vibe Kép
Délután csak feküdtem, aztán este jól be sajt-fondue-ztünk, csak egy pohár finom bor hiányzott hozzá Kép Most csak reménykedni tudok, illetve erős fogadalmat tettem, hogy a munkahelyemen nem fogom magam halalra idegeskedni és dolgozni a következő két hétben. Előre a zebrákért !!!!
Lullaby,
Benne vagyok a hányingerben KépKép
Lara,
Péntekig neked is megy a drukk, utána pedig főleg Kép
Woodi, Potykamanó, Milena, Fodrász
Szép osztódó sejteket kívánok és küldöm a babatapasztó energiákat a visszaültetetteknek Kép
Jó kis csapat lenne, ha mindenkinek ebben a hónapban sikerülne !
Kattca,
Sajnos en meg csak inszemelek, igy nincs leszívott petesejtem. Ez a második volt, tehát- bár remélem most sikerül- még elég messze vagyok a lombiktól. Azért szerintem 1-2 havonta nézz be hozzánk, ha valakinek van felesleges, biztosan fogunk adni. Sok sikert neked és mielőbbi babásodást !
Orsiéknak nagyon szorítok +++++++++++++++++++tessék szépen kapaszkodni babók Kép
Catnek pedig ma volt a császár, nem ? Nagyon izgulok hogy minden rendben volt-e.

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok!
Tök ó, hogy így zajlanak az események mindenkinek össze fog jönni és akkor annyi baba lesz itt, hogy öröm lesz számolni! Kép

Milena
Amikor bemész az intézetbe csak az injekció miatt akkor sokat szoktál várni?
Nekem könnyű volt végezni a papírok beszerzésével, mert ahol dolgozom van belgyógyászat és EKG-t is csinálnak.

Holknap megyek a nőgyogyóhoz a chlamidia eredményért.

Kriszta!
Érzem ez a te időd és négy petesejttel sokkal sokkal jobb az esélyed, biztos most ugrik le a te babód a felhőről! Drukkolok és küldöm én is a +++++++++++++++++++ energiát.

Woodi!Potykamano!
Holnap gondolok rátok és remélem hamarosan boldog zebratulajdonosok lesztek. Írjátok majd meg kinek mennyi baba került vissza! Hajrá a babákért!
Nekem is megvan a Várva várt babák c. könyv nagyon jó, szerintem. Sok hasznos info van benne.

Potykamanó!
Én is kislányt szeretnék a szívem mélyén tuti recept nincs rá reméljük a biológus jól választ a kiskatonákból. Ikrek esetén egy fiú egy lány jöhet, vagy két lány Kép, de nekem két fiú egy kicsit gáz de természetesen örülnék nekik Kép

Orsi!
DRUKKKKKK! Kitartás pocaklakók anyukátokkal való találkozás még várat magára. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Kép Lara,Kép Kriszta,Kép Zsebi Kép

HÚÚÚ tényleg jó nagy itt most az izgalom Mindenkinél úgy látom. Köszönöm a jókívánságokat és csak ugyanezt kívánhatom viszont!! Kép

Azért én most egy kicsit izgatott kezdek lenni. Most fejeztem be minden feladatot, hogy tudjak majd 3 napig feküdni. Be akarom tartani a szigorú szabályokat, mert nem akarom azt érezni, hogy én nem teszek meg mindent az ügy érdekében. Szerintetek is fontos ez a szigorú 3 napig fekvés?

Szerintetek az is igaz, hogy ezekben az intézetekben nem szoktak plusz pénzt adni az orvosnak? Tudom, benne van a tájékoztató füzetben, hogy tilos adni, de ez valóban így is működik? Mert mi eddig nem adtunk külön csak amit kértek. Végül is így is van épp elég költség, de ahhoz képest nem annyi amennyir számítottunk az emlegetett összegek alapján.

Azt hiszem rossz lesz kivárni azt a 2-3 hetet. Remélem simán megy a beültetés és nem okoz gondot az, hogy még mindig fáj a hasam!

Kép Zsebi - valóban hasznos az a könyv, nekem sokat segített, hogy megértsek néhány dolgot és ne teljes "sötéten" menjek neki a dolgoknak. De kicsit félelmetesek a történetek, hogy miken mentek keresztül azok a nők. Azt még nem is olvastam végig, mert néha horrornak tűnt, én meg amúgy is hajlamos vagyok a majrézásra, így inkább mostanság nem is olvastam ilyesmit.

Akkor kislányosodjunk!!! Úgy legyen!!!

Jajj, lehet aludni sem tudok majd, olyan jó lenne ha nem izgulnék ennyire. Tudtok erre valami gyógyírt? Bár mire megírnátok már úgyis mindegy lesz. Gonolom már mind alszotok.

Akkor csodás babás álmokat mindenkinek!!!!
Potykamanó

Kép
potykamanó
 
 


Szia Fodrász!

Nekem 4 sejtesen ültettek vissza egyetlen szem petesejtet augusztus végén, és nem lett belőle semmi.
Körülbelül egy hete találkoztam egy ismerőssel, aki a kaáliban volt biológus, de eljött már onnan, úgyhogy nyugodtan elmondhatott olyan dolgokat is, amit eddig nem.
Azt mondta, hogy ha a leszívást követő második reggelig nem osztódik legalább 8 részre akkor szinte esélye sincs arra, hogy megmaradjon. Azt mondta azért adják vissza az alacsony sejtszámú petéket is /lásd a mi esetünk /, mert nekik ez az egész üzlet, és ilyenkor is, ha nem sikeres a lombik, megkapját a TB hozzájárulást, ami pedig nem kevés pénz. Szó szerint azt mondta: "Senki nem törődik vele, hogy te belepusztulsz a csalódásba".
Amiket most tapasztaltam, azt kell hogy mondjam, sajnos így van!
Ennek ellenére én is megfogom mégegyszer próbálni, mert a "remény hal meg legutoljára".
Mindezek ellenére, még mindig a kaáliknak a legjobb az átlaguk. Például a tapolcai meg sem közelíti. Ezt is az az ismerősöm mondta, amikor megemlítettem neki, hogy ezek után inkább a Tapolcai Meddőségi Központba akarunk menni.
moncs
 
 


Sziasztok Lányok!
Én átmentem egy másik topikba (2004.nyári babák), de azért olvasgatlak Benneteket is. Nagyon beindult az élet Felétek, nagyon sikeres babásodást kívánok mindenkinek! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
Ez remélem, segíteni fog!

Fodrász!
Az, hogy milyen állapotban ültetik vissza a babókat, attól függ leginkább, hogy hány petesejt termékenyült meg, mert úgy tudom, csak 4 fölött várnak több napig. Nekem nagy szerencsém volt, mert 10-en voltak és 7 megmaradt az 5. napig. Ez már blaszto-állapot,tehát már nem is lehet megszámolni a sejteket, és állítólag jóval nagyobb az esélyük a megmaradásra, nekem 3-ból 1 baba lett. De a barátnőmnek (decemberben fog szülni) kettőt a második napon ültettek vissza és így is egy megmaradt. A fene se tudja, hogy mi az, ami a sikerhez kell!
Moncs!
Én a Dévairól hallottam sajnos ugyanezt, azt mondták egy barátnőmnek, hogy az első három sikerül, ahogy sikerül, de igazából először csak a 4.-nél tesznek meg mindent, hogy tényleg sikerüljön. Ott is az üzlet dominál. Nem kívánom egyiknek sem, hogy annyi mindenen menjen keresztül, mint egy babát nagyon akaró mama-jelölt.

Puszi mindenkinek

Kriszta/Lujzika

Kép
lujzika
 
 


Kattca! Én irtam anno a másik topicba ami erröl szolt, hogy késöbb akarod donor lenni, de jövöre leszek 35 és még mindig szoptatok, igy nem tudom még vállalni a stimut. Nekem nem volt fagyasztott babám, igy abbol sem tudok adni.
Tesomnak van, neki nem is kell, de sajna amikor kérdeztem szinte leüvöltött mit gondolok én.
Remélem találsz valakit aki tud segiteni!
Szomoruan látom hogy valaki ezért pénzt kért volna! Valszeg ö nem ment át évekig tartó kudarcokon!!

Fodrász! Nekem 6,8,8 sejtesek voltak. 3. napra már el kellene érniük a 8 sejteset 4. napra még többet ugy tudom minden nap duplázodnak.

Kriszta! Ez nagyon jo hir, drukkolok azoknak a tüszöknek!!++

Manóka! Remélem szépen nönek a babák, osztodjanak csak!! Igen, nehogy akarj pénzt adni, a mi dokinknak tuti nem lehet, és nem is örülne neki. Azt szokták amikor megszületik a baba visznek 2 ajándékcsomagot, 1et a növéreknek egyet meg a dokinak.

Orsinak szoritok maradjanak bent a srácot még. Irta a férje hamarosan tud bentröl is netezni Orsi, akkor biztos ide is fog irni.

Az én Orsimnak kibujt a 4. fogacskája is, szegényke az nem viselte meg de most csupa takony. ELkapta a pesti talin mult héten mert a többi gyerköc is beteg lett.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Potykamanó!
Először neked szeretném megköszönni az infókat!
Ez egy kicsit megnyugtatott,Már amit a sejtszámról írtál.
Moncs!
Neked is köszi az infót! Én sajnos pont erre a dologra gondoltam és ha ez tényleg így van az nagyon felháborít. Gondoljátok,hogy ílyen könnyelműen bánnak a pénztárcánkkal!? A lelkiállapotunkról már nem is beszélve? De legyünk optimisták!
Ha megyek legközelebb a dokinőhöz meg fogom kérdezni tőle hogy ez mégis hogy van,mi a normális beültetési stádium.Azért jó lenne ezzel tisztában lenni. Persze ezen kívül még nagyon sok minden közrejátszik a sikerhez vezető űton ,úgyhogy ne vádoljuk meg őket elhamarkodottan!
Karmen!
Nekem mint írtam 2.-nap ültették vissza 4-4-2 sejtesen. Sajnos nem igazán ért hozzá az ember lánya hogy mégis mi a legjobb és ezért kétségei vannak a sikertelenség után,és keresi az okokat.
Persze lehet hogy jobb lenne ha inkább megpróbálnám egy kicsit ezt az egészet félrerakni.Ez űgy aránylag sikerülk is de most Moncs levele kicsit felborzolta az idegeimet.
Woodi,Potykamanó!
Remélem jól alakult a mai napotok,és szerencsésen túljutottatok az et.-n!!!
Remélem több szerencsétek lesz mint nekem volt!!!
Én nagyon bízom a következő lehetőségben! Remélem hamar eljön a január amikor megint lehet izgulni!
Kriszta!
Remélem hogy Te is jól vagy és szépen alakulnak majd a dolgaid!
Sok sikert a babásodáshoz mindegyikőnknek!!!
fodrász
 
 


Sziasztok Lányok Kép Megjöttem és 3 db 8-8-7 sejteseket kaptam vissza. Sajnos kicsit túlstimulált lettem, de ez nem lenne baj, ha vastagabb lenne a nyh. Ez utóbbi miatt most majd 4 HGC injekciót kapok 2 naponta, de a túlstimulálás miatt nagyon kell figyelnem magam, hogy ha puffadok, fulladok, akkor nem kaphatom tovább az injekciót. Szóval beindult a para. (No jó, csak egészséges izgalom.)
Potykamanó Kép Milyen érdekes, valamiért én se tudtam tegnap jó sokáig elaludni. Kép
Karmen Kép Orsikának múljon el minél hamarabb a náthája. Talán ilyen szép időben ez menni fog.

Lányok Kép Mitől maradnak az embriók a méhben és nem jönnek ki??? Ahányszor pisilni megyek, mindig ettől rettegek, hogy a wc-be pottyannak. Mi a véleményetek erről? (Most épp ilyen kérdések foglalkoztatnak. 1-2 nap múlva biztosan mások. Ezt nézzétek el nekem.)

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Woodi!
Vigyázz nagyon magadra és a babákra! Igazából biztos nagyon butát kérdezek, de nekem is vékony a nyh. és nem értem tulajdonképpen miért kéne vastagabb, a megtapadás miatt? Nagyon nagyon szép babákat kaptál vissza (gondolok itt a sejtszámokra). Főleg a Moncs írásai alapján. Eléggé elgondolkodtam azon és megijedtem. Komolyan én már meg sem merem kérdezni majd a sejtszámukat, mert ha azt mondják 6 teljesen beparázok hogy akkor abból már nem is lesz baba. Bocsi de ilyen hülyve izgulós vagyok én is.

Potykamanó!
Veled mi újság? Hányat kaptál vissza?

Tényleg ti előre megbeszéltétek a dokival ki mennyit kér vissza vagy hogy volt nálatok?
Amikor visszakapod a babát három nap teljes pihenő van "előírva"?

Lara!
Holnapra drukkolok nagyon érted, hogy csak pozitív híreket kapjál és minél előbb kezdjed a lombikot. Írjál mi a helyzet.
Mindenkinek minden jót!

Már régen szerettem volna megköszönni, hogy befogadtatok magatok közés és a sok sok segítséget és hasznos infot.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok lányok,

Csak ámulok amit itt a lombikos dolgokról írtok. Hát nem volt nagyon biztatóKép Nekünk viszont nincs más hátra mint bízni a Kaális orvosokban és magunkban !!! És nem kell adni pénzt az intézetben senkinek sem, benne van a szabályzatban hogy tilos. Az ajándékcsomag jó ötlet, de csakis zebraval a kezünkben.
Ma persze megint halálra dolgoztam magamKép és a 4 oras duphastont is elfelejtettem bevenni.
Zsebi, Potykamanó, Woodi
Köszönöm a biztatást, én is nagyon drukkolok nektek, akarhany sejtes embriot is kaptok vissza, akkor is ott lesz a zebra ket het mulva -egyszerre az enyémmmel !!! KépKépKép
Woodi,
Tuti hogy nem fognak kiesni, ne izgulj KépKépŐk pontosan tudják hol a helyük. Azért a szurikért nem irigyellek, remelem hamarosan minden rendben lesz.
Fodrász,
Neked is sok sikert a lombikhoz, muszály hinni hogy sikerülni fog !
Karmen,
Orsinak jobbulást, és vigyázz magatokra Kép

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Szija Zsebi Kép Az csak természetes, hogy az elsőnél izgulsz. Én is. De nagyon. És látod Manó is. De itt vagytok Ti. Nyugtatgattok, magyaráztok, néha elgondolkoztató infókat írtok, segítetek. De enélkül gondolj bele mi lenne. Még nagyobb para. Kép
Egyébként a többi embrió 5-6-7 sejtes volt.
És képzeljétek sorszámozva voltak! Az egyeske és a ketteske volt 8 sejtes. Kép 7 sejtes volt a négyeske és a nyolcaska, nem tudom melyiket kaptam közülük vissza. Kép Szegény heteske volt a sérült. Most nem tudom, hogy tovább nevelik őket, vagy így fagyasztják le?

Én is csatlakozom Zsebihez és köszönök Nektek mindent. Remélem a jövőben is elviselitek a "hülye" kérdéseimet. Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Jaj majdnem lemaradt hogy Orsinak is nagyon drukkolok még mindig, remélem már jobban vannak a babók is !
Tegnap pedig lattam este, hogy Cat ikrei is szerencsésen megszülettek, NAGY GRATULA nekik !
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebi Kép A transzfer napjára van előírva az ágynyugalom másnaptól kímélő életmód javasolt. Viszont másnaptól már lehet(ne) házaséletet élni Kép
A punkció előtt egy csomó nyilatkozatot kellett kitölteni. Abban kellett leírni, hogy mennyit is szeretnétek visszakapni. Max. 3, de 35 év felett engedélyezett a 4 is, ha van. Én ezt csak ma tudtam meg, így 3-ra készültem és a doki is ennyit javasolt. Bár eléég elkeserített, hogy 40 felett a szépen osztódó embriók 3/4-e sérült és nem fog tovább osztódni. Mégiscsak 4-t kellett volna visszakérnem, nem? Annak a 3/4-e 1. Na de bízzunk, hátha én vagyok a kivétel. Kép

Kriszta Kép Azért az ajándékkosárral kicsit tovább kéne várni. 12 hetes korodig tartanak csak ott, aztán elbocsájtanak. No akkor kellene odaadni. Én legalábbis így teszek.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Woodi!
Én biztos vagyok benne, hogy elég lesz a három abból kettő tuti megmarad érzem nem tudom hangsúlyozni, de érzem ez a mi időnk. Ha jól számoltam nyolcan vagyunk akinek mostanában kb. november végéig kell történni valaminek, hát babaeső lesz ez már biztos! Én erre drukkolok és tiszta szívemből mindenkinek. Kép

Elég érdekes lehet ez az egész fagyasztás is. Azért is kell fizetni nem?
Szerintem külön jó, hogy a Kaáliban nem fogadnak el hálapénzt, mert végülis ha belegondolunk így sem kevés pénzbe kerül ez a kis akció. Állami intézetben szinte ugyanennyit ki kell fizetni és még a dokinek tömjem a zsebét és kérdés kinek mennyi az ára. Így nem kell azon agonizálni mikor adjam oda elég-e ennyi és így tovább. ....

Zsu!
Hogy haladsz? Lassan már közeledsz az izgalmas részekhez nem?

Amúgy én nem gondoltam, hogy a beültetés másnapján már lehet(ne) házas életet élni. Én tuti nem mernék!
Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi a próféta szóljon belőled Kép

A fagyasztásért fizetni kell 15 eFt/év és ha a kiengedés, visszaültetés költségét én fizetem (35 eFt), akkor nem számít bele az 5-be. Kicsit furi, de ezen ráérek még gondolkozni. Illetve a te érzésed szerint nem lesz min gondolkoznom. Kép
A házasélettel mi azért megvárjuk a jövő hetet Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Berni 30!

Ha olvasod még a topikot, akkor írd meg hogy mi van veletek!

Izgulok érted.
Szia. Moncs
moncs
 
 


Sziasztok Lámyok!

Bocs hogy nem irogatok olyan sürün , de azért iszonyatosan szurkolok mindenkinek! Minden nap olvaslak benneteket!Egy kicsit el vagyok havazva, mindenben.
Én ma kapom az első szurimat!Kép
Engem ez az egész munkahely mizéria aggaszt a legjobban! Én nagyon fel tudom magam húzni a munkahelyemen és nem érzem magam lelkileg kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak. Két-három heteket meg nem hiányozhatok mindig mert akkor nem lesz honnan gyesre mennem. Ti ezt hogy oldjátok meg?
Ha tehetném végig kirándulnám azt a két hetet valami gyönyörű helyen. És a mostani lombiknál lehet hogy két hétig minden nap bolondok házába fogok elindulni!

No!Mindenkinek ezer minden jó és tartsátok bent a babákat!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Woody! Megy a drukk!

Nálunk az a szokás ha megszületik a baba elviszik megmutatni az intézetbe és akkor visznek csak csomagot. Mert korábban ugye bármi történhet, megköszönni meg a babát szokták.
Amugy képet is illik adni, itt legalábbis van egy albumjuk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Woodi, örömmel látom, hogy sikerült a vigyorifejet előállítani Kép Drukk a sejtecskéknek, pihenj amennyit csak tudsz! A szurikat azért nem irigylem tőletek!

Kriszta, hogy vagy?

Potyka, mi volt, mesélj!!

Mindenkihez akit stimuznak: mennyi pénzt érdemes félretenni a gyógyszerekre, meg a szurikra?
Nem kezdtetek el gömbölyödni attől a rakás hormontól? Honnan lehet tudni, hogy túlstimuláltak?

Mindenkinek drukk a zebrához, Orsikának gyors gyógyulást a náthából! Orsinak meg a kismaciknak meg kitartást még legalább 2 hétig!
L
lullaby
 
 


Lullaby Kép Nekem kb. 135 eFt-ba kerültek a stimus injrkciók, de én kicsit nehezen indultam neki,aztán itt van! Jó sok petikém lett, most meg félt az orvosom a túlstimulálástól Kép De azért én se ülök ölbetett kézzel, hanem fehérjét eszem, meg sokat iszom. Érdekes, hogy estére dagad meg jobban a hasam, már kevés kaja is nyom.
Első alkalomra 56 eFt volt az egy heti adag a Gonalból. Utána megnézett uh-n és felírt újabb 2 napi adagot, majd megint uh és újabb 2 napi adag. Újabb uh, újabb 2 napi adag és a tüszőérlelő vasárnap hajnalra. Mivel ez utóbbit izomba kell adni, ezért szólj az orvosnak, ha nincs ki beadja, hogy adjon papírt az ügyeletre. E papír alapján kötelesek beadni neked.
Alkata válogatka ki hízik a hormonoktól, ki nem. Kicsi odafigyelés és nem hízol.
Az uh azért kell, hogy nézzék, nem stimulálnak-e túl. Egyébként a túlstimulálás főleg a HCG (tüszőérlelő) beadása után jelentkezhet. Mivel nekem sok petim volt, kis folyadék van a hasamban és még kapok megtartónak HCG-t, ezért félt az orvosom. A súlyos túlstimulálás jelei: haspuffadás, hányinger, majd hányás. De jó sok fehérjével és foladékkal ennek elejét lehet venni.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Kösz Woodi, eltárolom az infókat, és csendben reménykedem, hogy nem lesz rájuk szükség Kép

L(akinek még 1 hét a tesztig)
lullaby
 
 


Sziasztok!

Kép Karmen - köszi a válaszod, akkormaj így foguk cselekedni, bárcsak vihetnénk mi is albumba valót. Nagyon-nagyon aranyos volt az orvos, mindig mondta, hogy mire számítsak,hogy éppen mit csinál. Kaptunk uh-os fotót a beültetett két törpikéről. Fáj kicsit a hasam, és a baloldali petefészkem meg van nagyobbodva, a jobb már javul, túl sok volt a tüsző. Elindult egy kis hiperstimulációs folyamat, de remélem, hogy nem lesz komolyabb. Ha eddig nem fajult el, lehet még rá számítani azért szerinted?

Kép Fodrász - köszi, nekem az egyik potykamanó 8 a másik 6 sejtes, a másik kettő 4 és ez alatti volt, de végül a dr.Bácsi javaslatát elfogadva mi is egyetértettünk azzal hogy ne hármat hanem kettőt rakjanak vissza, a kettő legfürgébbet.

Kép Woodi - hát minden egyformán történik velünk? Én is félek egy kicsit, mert nekem is bejátszik ez az enyhe hiperstimuláció, de remélem nem fajul el. Viszont én is félek kicsit tőle, hogy a fenébe ne félnék! Te is méricskéled magad? A köldökvonalon-hasiátmérő meg a súly reggel este minden nap. ha megugrik, akkor van baj. Én ma reggel rövid ideig fulladtam de aztán elmult.
Remélem azért fekszel, hogy már tegnap számítógépeztél. Tessék 3 napig szigorúan feküdni!!!! Én most is fekve írok. Lehet látszik is. Ha lesznek, bocsi a hibákért.
Ez röhej, nekem is ilyen gondolataim vannak a klotyón, ahova elég sűrűn járok, met ugyebár sokat kell inni. Meg, hogy melyik a jobb, a hanyatt fekvés vagy az oldaltfekvés, ez is irányítja a mozgásukat, hiszen hat a gravitáció rájuk is, vagy nem? Én utálok huzamosabb ideig hanyatt feküdni, de lehet nekik ez a legjobb! Kép

Kép Zsebi - a 6 sejtszám, tökéletes de persze a 8 tökéletesebb, szerintem nem oszt nem szoroz, de ha van kettő 8 sejtesed és kettő 3 sejtes biztosan a 8-asokat teszik vissza hiszen ők az ügyesebbek. Ennyi a lényeg. 4 is lett már terhesség, ezt modták tegnap.
Nekünk nem ajánlotta az orvos a 3 babó visszatételét és én hittem neki egy 3-as ikerterhesség elég rizikós, így kettő szép sejteset tettek vissza, akik jó eséllyel indulnak. Kép

Kép Kriszta, Kép Lullaby - köszi az érdeklődést - midjárt jövök, de most rohannom kell - szólít a VC.

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok Csajok!

Egy kicsit dolgozik az ember és azután alig győzöm visszaolvasni a termést. Úgy látom tényleg nagyon beindultak az események. Mindenkinek hajrá, hajrá Kép
Én 3-ra megyek és akkor kiderülnek a dolgok a továbblépést illetően. Remélem a hormonvizsgálat is rendben lesz és akkor nem kell tovább várni.

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Kép Lullaby - mi 100 e. alatt vagyunk az injekciók és az összes gyógyszer árában, pontosan nem tudom, de kb. 80-90 körül. Alkati dolog, hogy ki mennyi és milyen szurit kap. A hízás meg szerintem főleg attól van, hogy megjön az étvágy a hormonoktól, és aki ennek teret enged az hízni fog aki meg nem az olyan marad amilyen volt. Viszont ez a fekvés és evés ez is egy kicsit a kilók szaporodásának kedvez. De én még nem találkoztam eddig drasztikus esetekkel.

Kép Kriszta - köszi Catről a hírt, húúú de jó érzéseket élhet most át, remélem lesznek majd fotók is és láthatjuk a szépséges babókat.
Türelmet kívánok Neked erre az egy hétre és a végén nagy-nyga örömmámort!!!

Kép Zsu - végre előbujtál a barlangodból. Én is tapasztaltam, hogy elöntöttek a dolgok, nem könnyű az egyszer biztos, de mindent a cél érdekében. Nem tudsz táppénzre menni?

Kép Moncs - én még csak most olvastam amit írtál, ez durva, főleg abban az állapotban nem volt jó ezt most elolvasni ahogy vagyok, mert így is nehéz elterelgetni a hülye gondolatokat. De ezt most nem azért írom, hogy nem kellett volna leírnod, csak így az ember kétségbeesik majd ha csak ilyen 4 vagy 6 sejteseket akarnak neki visszaadni. De én tegnap beszélgettem egy sorstárssal és Ő azt mesélte, hogy a Barátnőjének csak egyetlen egy petesejt termékenyült meg és az 4 sejtes volt és megmaradt. Akkor ez hogy van?
Azt írtad: a leszívást követő második reggel, vagyis a második vagy a harmadik napon? Honnan számolva? A leszívás reggelét követő nap reggele? Vagy a leszívás reggele + két reggel? Mert ez most nekem fontos, hiszen akkor le is mondhatnék a terhességemről ha az előbbi???
Rosszul vagyok!!! De ne érts félre nem Téged akarlak bántani de ha ez igaz akkor ezek az összes intézetiek gusztustalan népség. Pedig én éppen most annyira bízom abban az orvosban akinél voltunk.

Na sziasztok lányok! Azért próbálok nem erre gondolni, mert ez fáj.

Akkor is sok kis potykát mindenkinek.

Manó

Kép
potykamanó
 
 


Különben, meg hülye vagyok, hiszen most jövök rá, hogy nem is fejlődhet olyan gyorsan a sejt, hogy másnapra 8 sejtes legyen, de a könyvek is azt írják, hogy 48 óra elteltével 2-3-4-5-6 sejtes kell legyen az embrió, szerencsés esetben. Nyugtatom magam. Kép

Lányok Ti milyen gyógyszereket kaptatok, nekem annyi vackot kell szednem. A metypredet szedi még valaki? Az mire jó? Mondta a dokibácsi, de elfelejtettem.

Manó

Kép
potykamanó
 
 


Zsuska Kép Bátorság az első szurihoz! Menni fog. Először is én a munkahelyemen nem mondtam el, mi is a helyzet velem, hanem egy nőgyógyászati beavatkozás miatt kell eljönnöm minimum másfél hétre, de ha nem vgayok jól, akkor kettőre. Kép Te legalább 1 hétre gyere el. Van még szabid? Nem szép dolog, de hazudj, ha kell. Vidéki rokonod nincs, akit ápolni kellene? És mi van, ha tényleg beteg vagy? Bejársz betegen? Próbáld megoldani legalább azt az 1 hetet. A babóknak is szükségük van rád.
Karmen Kép a pesti Kaáliban is van album, az örzőben meg egy babafal Kép Én is majd babástól megyek vissza az ajándékkosárral. Orsika náthája múlik?
Lullaby Kép Neked "már" csak 1 hét! Eddig jól bírtad? Elfoglaltad magad? Szurkolok neked.
Egyébként azt mondták, hogy a március és az okróber a babásodás hónapjai Kép Ilyenkor valahogy nagyobb a sikerarány. (Én legalábbis reménykedem ebben.)
Lara Kép Már csak 1 óra és sok minden kiderül veled kapcsolatban. Este gyere és számolj be, mi volt. Szorítok.
Manócska kedves babásodó társam Kép Ne parázz! A reggeli fulladás kicsit gáz, de próbálj meg félig ülő helyzetben feküdni és valami izotóniás italt inni. ÉN sose mérem magam, nekem elég, ha felveszem a nadrágom és szorít, vagy nem. Érdekes módon reggelre lemegy mindig a hasam.
Én is érzem a méhemet vagy mit, de enyhe görcsölgetésem van. De tényleg csak enyhe. A jobb petefészkem bizonyos lábhelyzetekben fáj, de akkor pózt váltok. Nem fekszem folyamatosan, néha félig ülőhelyzetben vagyok, most is és így netezek. Ha nem kapsz már HCG injekciót, akkor napról-napra jobb lesz és elfelejtheted a túlstimut. Én eddig nem híztam, de most majd fogok. Kép A fekvés, a semmittevés majd segít ebben.
Az örzőben volt egy kép az asszisztált reprodukciós petesejtről. 0. nap, amikor leszívják. 1. nap már 2 sejtes. 3. nap a visszaültetés napja, ekkor már kis virágszirmúak. 6. nap a megtapadás napja. 12. nap amikor már teljesen befúrta magát a nyálkahártyába.
Bízz az orvosodban Manó! Eddig csupa jót írtál róla, ne inogj meg. Különben nem fog sikerülni. Ha valami nem akar megtapadni, akkor teljesen mindegy hány sejtes. Van egy ismerősöm, akinek volt 11 petesejtje,de csak 7 indult be. Továbbtenyésztették soksejtes állapotba és akkor már csak 4 maradt meg. Most gondolt el, hogyha pont azt a 3-at kapja vissza, ami nem fejlődött tovább, akkor most nem lenne boldog 2 gyermekes anyuka. Szóval ne légy bilifül Kép, ne törj le. Itt vagyok neked én. Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Manó Kép Szerinem a beágyazódás elősegítésre kapod. Mit szedsz még?

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Manó
http://www.pharmachip.hu/main/ut/cikk_report?nev=menogon&SUBMIT=Keres Ide írd be az oldal keresőjébe a gyógyszer nevét és az ára meg a leírás, hogy mihez van az is ott van.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?