Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

2010.05. 10. TÁBLA

Kép

szisszka
 
 


Látom nem volt túl nagy forgalom vasárnap...

Én is tanultam... az üzleti kommunikációt már tudom, meg rengeteg matek példát megoldottam, talán már nem esélytelen :D de azért lehet, h csinálok puskát 1-1 feladatból :D majd még meglátom...

Rabbe
A neten többféle szopipárna szabásminta van :wink: nekem van lementve is, ha gondolod átküldöm :wink:

Sophie
Milyen volt Diósdon?

Vörösmacs
Drukkok mennek a keddi uh-hoz!!
Sote: hát nem értem én ezt... de az végülis mindegy talán, hogy ki írja meg a beutalókat... Az ikrek általában előbb születnek szerintem is. Bár azért ti november végére vagytok kiírva. Hát majd meglátod, aztán ha úgy alakul, még simán válthatsz!!! :wink:


Lucuzs
Naaa, akkor neked is gratulálok, hamarosan te is szopipárna tulajdonos leszel! :)
Én is előszedtem, de utána kell töltenem :wink: Ha túl leszek a vizsgákon, elkérem anyutól a varrógépet, és megcsinálom.


Vásárlás: mi is így terveztük, hogy minden hónapban veszünk egy-két dolgot a tesónak, muszáj beosztani! Én nagyjából összeírtam már, hogy mi kell, a ruhákat még nem.

Vayacon
Babakocsi: teszveszen tök jókat láttam mostanában, és nem agyon használtakat. Mi pl. az egyik babakocsit 8 hónapig használtuk, az vízszintesig dönthető stb., azt haszáltuk Marci 8 hónapos koráig. Utána az nekem nehéz lett, ezért vettünk egy másikat, könnyebbet, esernyőre csukhatót, mert sokat jöttem-mentem vele tömegközlekedve. Azt pedig 4 hónapig használtuk, mert Marci utána elkezdett járni, és nem nagyon akart babakocsizni :D

szisszka
 
 


Hali!


Mindenkinek köszi a drukkokat múlt péntekre!jó szurkoltatok: )
Megvan a papír! És kiderült hogy az egyik csopitárs is kismama de "csak" 9 hétben van: )
Már csk 4 vizsga és szervezhetek mindenkinek rendezvényt meg utazást: )

Csillagvirág: )
Úgy látszik mi az Öreglányok jól bírjuk a kiképzést. Nekem sem volt semmi bajom, és őszintén én is azt hittem hogy tuti rossz a teszt, és nem is vagyok kismama. De most már fényképes bizonyíték van: )

Szissz!
Csak annyi hozzáfűzésem van a táblázathoz hogy MI KIMARADTUNK :roll:

Képzeljétek mikor kedden voltam Székesfehérváron ugye a Down miatt, utánna találkoztam az unokatesómmal. Kiderült Ő IS NOVEMBERRE VÁR BABÁT!!! Szóval vagyunk még ám.
Közben a Down is megérkezett,úgyhogy teljesen megnyugodtam....
csak az a furcsa hogy más eredményeket mértek az uh kép alapján....

Volt már valaki AFP-n? ez hogy zajlik?

Mindenkinek szép hetet kívánok meg ilyenek! A kérdésekre majd válaszolok, de olyan régen voltam itt, hogy azóta 3-4 oldalt teleírtatok..
Majd bepótolom: Csá Eta+pici

Kép
Kép
eta
 
 

 
 

Eta
Küldd el az adatokat, és beteszlek a táblába ;) Ugyanis én a gmailünkön található táblából csináltam a mostanit... :roll:
És írtam is, hogy aki nincs benne, de szeretne, küldjön adatokat és szívesen beteszem :wink:
Gratula a jó eredményekhez és a vizsgákhoz!
Afp: emlékeim szerint szimpla vérvétel... :oops:

szisszka
 
 



Sziasztok Lányok!

Pénteken meg volt a védőnő, minden rendben volt.
A kutyákat imádja, rögtön meg is dögönyözte :D pedig csak úgy szállat a szőre :oops:

Próbált engem kérdezgetni, hogy minden oké-e, és csodálkozott,, hogy tényleg nincsen panaszkodnivalóm :lol:

Húzós lesz a hetem most is.... nekem is kezdődik a vizsgaidőszak (aki már tolja ezerrel, azoknak egyrészt gratulálok a már meglevőkhöz, másrészt szurkolok!)

Jah,
a leánykánk neve Ágnes Katalin lesz :D
Tábliba betehető ez is.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Köszi Szisszka!!!!!!!!!!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!
Én is vagyok, csak csütörtök-pénteken nem dolgoztam, otthonról pedig nem szeretek netezni.

Szissz!
Én végül átigazolok a dr.nőmmel a Szt.Imrébe, így a táblázatban is cserélheted az adatokat.
Nem kellene két részletbe szedni a táblázatot (1. teteje, 2. alja), mert akkor nagyobban meg lehetne jeleníteni? Így alig bírom elolvasni benne az adatokat. Bocsi, nem beleszólni akarok, csak ötlet :wink:
Köszi a szabásmintát. Szerintem én is varrni fogok, bár már olyan jó árban is lehet kapni. Majd meglátom, hogy jön ki olcsóbban.

Eta!
Te meg a Csillagvirág öreglányok??? :roll: Mit szóljak én? :roll: :wink:

Majd még én is jövök, csak tényleg annyit írtatok szerda óta, hogy nem bírok lépést tartani.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Valaki írta az utro elhagyásáról. Én a dokimtól engedélyt kaptam múlt hétfőn (11+1 voltam), hogy el kezdjem csökkenteni az adagot. 2x1-ről 1x1-re, amit reggel kell dugnom még 10 napig, utána pedig teljesen elhagyhatom. Már nagyon várom, mert baromira utáltam az egész gyógyszeresdit. A folsavat sem tudtam szedni a 10 hét után, mert undorom lett minden féle vitamintól-gyógyszertől, már a gondolatától is rámtör a hányinger :roll: :roll: :roll:

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!
Azzal kezdtem a napot, hogy felhívtam az SZTK-t (hogy ne menjek feleslegesen), a központostól kérdeztem mikor van terhesgondozás, mondja hát többször is egy héten, kérdezte kihez akarok menni. Elmondtam, hogy van orvosom az I. Női Klinikán, de ott nem csinálják meg a laborokat és az orvosam azt mondta, hogy a területi nőgyógyászaton jelentkezzek és majd ott. :?: Hát már a központos mondta, :shock: :shock: hogy tudomása szerint "csk labort" nem lehet, de hívjam később újra és beszélhetek a nőgyógyászattal.
Hát már elkezdett forrrrrni a vérem :twisted: :twisted: :twisted: , hogy ezt nem hiszem el!!!!! :evil: De úgy voltam vele,hogy ez csak egy portás volt, majd megtudom a tutit. :D
Hívtam a nőgyógyászatot, nagyon kedves asszisztens hölggyel beszéltem. :D Kérdezgetett, elmondtam mindent, hogy van orvosom az I-es Klinikán, de elküldött ide a terhesgondozóba, mert a klinikán nem csinálnak laborokat. :roll: Rögtön mondta a hölgy, hogy valóban változtattak a finanszírozásokon. Elmondta a hölgy, hogy van több kedves és jó orvos is aki rendel és van terhesgondozása az SZTK-ban, pl. Szabó Gábor és ugye éppen az I-es Klinikáról járnak ki, mehetek terhesgondozásra, persze előjegyzés szerint. Megörültem :lol: . Deeeee :shock: "csak labor" beutalókért nem lehet. :( Teljes egészében akkor oda kell járnom terhesgondozásra és majd szülni is szülhetek annál az orvosnál a klinikán. De nekem már van orvosom!!!!!!!! :roll: :roll: Mondta, gondoljam át és hívjam őket újra, ha úgy gondolom, hogy oda akarok járni! :?: :?: Mondtam neki, hogy egy sima terhességgel akár meg is csinálnám, de nem tudom mitévő legyek mert az orvosom ráadásul át akar adni egy genetikus kollégájának! :x

Esküszöm nem tudom mit tegyek, mindenhonnan elküldnek. :?: :?: :?: Még az is lehet, hogy a háziorvossal valahogy meg tudnám íratni a beutalókat :roll: , bár nem hiszem, mert elég vaskalapos, de könyörgöm ki fog a terheskönyvembe pecsételgetni??????????????????????? :?: :?: :?: :?: Mert eddig ezerszer voltam ultrahangon, de a kötelező vizsgálataim még nincsenek meg, védőnőtől kaptam egy hosszú listát, pénteken töltöm a 12. hetet és nem tudom mitévő legyek!!!!!!!!!! Holnap megyek ultrahangra a klinikára, elmondom, hogy mivan és ha nemtörődömséget tapasztalok, felhívom Tanár urat a BMC-ben és kérem ajánljon egy orvost a Jánosba és átmegyek oda!
Eezek a dolgok minenkinál simán mennek? Csak nálam ilyen szerencsétlen a helyzet?

Maccs
vörösmacska
 
 


Eta: Tényleg nem rossz öreglányként babázni. :wink: Bár szerintem az, hogy nem voltak rosszullétek, nálunk szerencsés családi örökség. Sem Anyukám, sem a húgom nem kínlódtunk ilyenekkel.

Angie: Én írtam az utro elhagyásról. Bár én nem dugdostam, hanem szájon át szedtem, azért jó lesz teljesen megszabadulni tőle. Nekem napi 5 db-ot kellett szednem. Múlt hét kedd óta 3 naponta csökkentem egy bogyóval, ma már csak kettőt veszek be és a héten VÉGE!

Vörösmacska: Veled tényleg jól kiszúrtak. Szerintem beszélj a dokiddal, és meséld el neki azt az áldatlan állapotot, amibe most kerültél. A vizsgálatok miatt ne aggódj. A problémáim miatt nálam se csináltak semmilyen vizsgálatot a 12. heti uh előtt. A múlt héten 12 hét 4 naposan csinálták az uh-t, utána mentem el először a védőnőhöz. Nálunk ő adja a beutalókat a laborokhoz. A vért a terhesgondozóban veszik le és táppénzes papírért is oda kell menni, de pecsétet a kiskönyvembe a saját dokim ad a magánrendelésén. Bár már 3X voltam nála, még egy pecsétem sincs.
A laborban, mivel a kombinált tesztre is befizettem, 4 kémcső vért vettek le egyszerre, de nem volt belőle gond. A Down szűrés eredményét email-en elküldik a többire pedig 1 hónapot kell várni.

Eclipse: Jó fej a védőnőtök!

Vizsgázóknak kitartást!!!! Én max. vizsgáztatni fogok júniusban, a szóbeli érettségin. :wink:

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Vörösmacs!
Én még ilyet nem is hallottam :shock: :roll: :shock: Én a MÁV-ba (most már ÁEK a neve) jártam, és ott minden simán megy. Sajnos, kórházat kell váltanom, mert másik kórházba ment az orvosom, és vele mentem, de ott még nem jártam be a rendelésére, így én is izgulok egy kicsit, hogy ott mi a rendszer.
Az ÁEK-ban gördülékenyen megy minden, és ott vannak az ország legjobb genetikusai (Hajdú Krisztina és tanítványa, Bátorfi doki). Jó orvosi és szülésznő csapat van, maximálisan felszerelt szülészet és koraszülött osztály. Én ennél a csapatnál szültem a fiamat, aki koraszülött volt, így ott is ismerem a járást. Szuper kezekben voltunk mindvégig. Az ultranahgba például beutaló nélkül jártam. Egyeztettem időpontot, és ott csak megkérdezték, hogy ki a kezelőorvosom, és máris vizsgáltak. Olyan is volt, hogy el kezdtem vérezni, és soron kívül megvizsgáltak, nem kérdezősködtek.
Nem akarsz ott keresni egy orvost? Tudok fiatal, lelkes dokit ajánlati, és tudok idősebbet is, de lehet, hogy olyan is van, aki ikerszülésekre specializálódott. Ha gondolod, próbálkozzál ott. Én a helyedben a Hajdú Krisztával kezdeném, hiszen hamarosan genetikai vizsgáltara kell menned, és ő biztos kitalál majd valami okosat.
A Jánost nem ismerem, de arról a kórházról több negatív véleményt hallottam, mint pozitívat. Neked nyilván vannak személyes tapasztalataid is, így könyebb a döntés.
Azért az meglepő, hogy a nagy Budapesten ilyen rugalmatlanok, és ekkora kálvárián kell keresztülmennie egy ikres kismamának. Nagyon sajnálom!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Köszi Lányok! :D Nekem is megfordult már a fejemben más kórház is, de csak oda mehetek ahol helyben van PIC is, így az I. és II. sz Klinika és a János Kórház jöhet szóba, ezt mondta Tanár úr! Holnap még futok egy kört a Klinikán, aztán meglátom! Nem megyek az Istenehegyire kombinált szűrésre,mert eltérően fejlődnek a babáim és így teljesen felesleges pénzkidobás, a dokim csinálja majd a klinikán a genetikai UH.t, de ezt sem értem, mert holnapra hívott, szerintem ez még nem az lesz, mert 11+4-en leszek még csak. Én nem értek már semmit! Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult. Mindkét testvéremnek teljesen simán ment, bejártak az orvosukhoz az egyik Csepeli Kh másik Nyirő és ott minden helyben el volt intézve, persze azóta mindkettő kh megszűnt, én is a Nyirőbe jártam, mert ugyanaz volt a dokim, mint hugimnak. Rég volt.

Maccs
vörösmacska
 
 


A MÁVban nincs PIC (mondjuk, nem is tudom, hogy mi az pontosan)? Tudtommal van a MÁV-ban is meddőségi osztály, így gondolom, ott is fel vannak készülve sok mindenre.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


A PIC az perinatális intenzív centrum, speciálisan a koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátására felkészült intenzív osztály és csapat.

Maccs
vörösmacska
 
 


Hát pedig az van a MÁV-ban, és az ország egyik legjobbja. Személyesen ismerem a koraszülött osztály főorvosát (a barátnőm sógora). Amikor a fiam ott volt, akkor 600 gr-os babákat is láttam az osztályon, ikerpárok is voltak, úgyhogy ez ne tartson vissza. Kérdezz rá az orvosodnál.
Egyébként pont ezért az orsztályért sajnálom, hogy elment az orvosom, mert én a MÁV kórház miatt választottam őt, nem pedig fordítva, de közben annyira megszerettem a dokinőt, hogy követni fogom a Szt.Imrébe. Ha koraszülés lesz, úgyis a MÁV-ba vagy a SOTE-ra irányítanak (de én a MÁV-ot fogom kérni, mert bennük bízom jobban).

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Bele telt egy kis időbe, míg elolvastam az elmaradásom. :D
Megkaptam a Dawn eredményt. Kedden vették le a vért és már pénteken délelőtt megkaptam az SMS-t a kódommal. Hihetetlen, sokkal lassabbra számítottam.

Vörösmacs,
egyetértve angie-vel, én is csak dicsérni tudom az ÁEK-et. Még sosem kaptam beutalót sehova csak teloztam és mentem. Tényleg király team van és a felszerelés sem rossz.

Ritya,
te hol vagy kinn?

Csajok,
emlékeztek arra a sorozatra, ami arról szólt, hogy a csávó megérintett különböző tárgyakat és akkor huss, átrepült különböző jövőben történt eseményekbe. Később ezek a képek alapján próbált megmenteni mindenkit. Kinn Death Zone-ként futott. A magyar címe érdekelne.

Szisszka,
én is beírtam már magam a gmail-ra de ezek szerint nem mindenki látja. :cry: 30/2010.11.09/13+6/1/ÁEK
Beraknád ezeket az adatokat? Köszi!
Szerinted, ha nincs anyagom se tömőanyagom, akkor érdemes nekiállni varrni ha a vaterán 3000-ért adják? Szívesesen nekiállnék de ha nem éri meg akkor hanyagolnám. :)

A 70.000 ft-ot, hogy kapom meg? Csak úgy ott lesz a számlámon? Valakinek van infója erről?

Aranyoska,
ellinkelnéd honnan rendelted (kitől) a szopipárnát?

Szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
haynii
 
 


Helóka!

Egy gyors bejelentkezés, mert nem nagyon volt idom rá.

Vorosmacs sajnálom hogy ennyire nincsenek tekintettel az ikres mamikra.

Mindenkinek sok erőt a vizsgákhoz!!!!!!!

Betöltöttem már a tizenkettedik hetet és még mindig elég rosszul vagyok.Minden harmadik nap.Állandóan kerülget a róka koma.Nem akarok panaszkodni járni csak annyira más ez a második terhességem és talán jobban is aggódok.

Üdvözlet mindenkinek!

KépKép
ritya
 
 


Haynii,

az egyszeri anyasági támogatást a Magyar Államkincstárnál kell igényelni, az alábbiak szerint
https://segitseg.magyarorszag.hu/gyik/s ... 00115.html
Remélem ez segített!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Köszi Eclipse!
Elmentettem.

Kép
Kép
haynii
 
 


Bocsi helyesbítés,
Dead Zone!

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Van pár dolgom eladó.
Többek között egy gyönyörűséges ágynemű garnitúra.
Ha valakit érdekel kérem írjon privát vagy egy emailt. Köszönöm!!

Kép
Kép

Elnézést a zavarásért.
További szép napot és kellemes babavárást mindenkinek!!! :)

Kép
Kép
anya1118
 
 


Haynii:elküldöm a linket,ahol találtam a szopipárnát,mert a csaj itt a Tesz-vesz-en több fajtát is hirdet.Makói egyébként és nagyon korrekt.
http://www.teszvesz.hu/70715_szoptatas_etetes_szoptatos_parna.html

az első pár darab ami fent van az mind tőle való.
Lenici74 az eladó csajszi felhasználó neve és Makói.
Remélem segít! :wink:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Köszi Aranyoska!

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Szisszka, köszi az adatok pótlását.

Eta gratula a papírhoz!

AFP - azt hiszem ez sima vérvétel. a fehérjét nézik,meg azt hiszem ebből meg tudják állapitani a nyitott gerincet is (remélem nem irok butaságot)

Eclipse drukk a vizsgákhoz

Macs elég brutál, amit irsz, lehet, meg kéne kérdezned az ottani dokit, van-e magánrendelése, ha ki tudjátok fizetni. Ha magánba jársz minden olajozottan megy, bár elég szörnyű hogy ez így van. Én magánba járok egy jános kórházas dokihoz és eddig minden normálisan ment.

Angie, én pedig csupa jót hallottam a Jánosról azért mentem oda :) szerintem mindegyik kórházról vannak negatív vélemények.. A MÁV meg az ÁEK nem ugyanaz ugye? Mert tesóm a mostani MÁV-ban szült, de neki elég rossz élmény volt.

Ritya szoritok hogy most már legyél túl a rosszulléten. És ne tessék izgulni minden rendben lesz :)

Én ma voltam védőnőnél, képzeljétek csak 1,5 kilót híztam azt hittem sokkal több lesz. Azt mondta, ez nem olyan vészes. Örültem neki. Azt mondta, csak kb 18-20 hét környékén lehet határozottan érezni a babamozgást. AZ még olyan soká van :( Na nem baj, 2 hét múlva uh, akkor megtudjuk végre a nemét is, meg újra láthatjuk majd :D

Kép
vayacon
 
 


LÁnyok!

Valaki tudja mi a PAPP-A értéknél a jó intervallum?

rodina74
 
 


Lányok!
Nektek mennyi lett a PAPP-A érték?

rodina74
 
 


Sziasztok Lányok!!

Csak egy gyors életjel....Megérkeztem, minden rendben :wink: Remélem veletek is, mindenki vigyázzon magára és a babákra :D

Holnap jövök bővebben!!

Pusz

KépKép
gyancsi
 
 


Jó reggelt!!!

Mai tábla 2010.05.11.

Kép

szisszka
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Vayacon,
Az ÁEK az Állami Egészségügyi Központ egy összevont kórház. A BM a Honvéd és a MÁV kórházat vonták össze. A HM tárca alá tartozik vezetésileg, de költségvetésileg már nem. Kicsit kusza. Szóval, ha valaki azt mondja, hogy MÁV az a volt MÁV kórházra gondol a Poz..... (sosem tudom kimondani) utcában.

Szisszka,
köszi, hogy beraktál a táblába. Nagyon tetszik.

Belegondoltatok, hogy napról napra egyre színesebb lesz?

Szép napot,

Hajni

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Megpróbáltam másképp konvertálni a táblát, hogy jobban látható legyen... hát igy sikerült... :roll:

Képzeljétek, tegnap éreztem a babónk mocorgását :D Egyszer délután, amikor hazaértünk a vásárlásból, ekkor még nem voltam teljesen biztos benne, de aztán este is éreztem mielőtt elaludtam! :D Ez olyan jó! :D
Tegnap nagyon lelkes voltam, örültem, h nem voltam rosszul, korán örültem, a ma reggelem ismét vukkal kezdődött :(

Eclipse
Örülök, hogy a védőnővel minden ok volt! :wink: Drukk a vizsgákhoz!!!!

Angie
Megpróbáltam nagyobba konvertálni a táblit, igy széthúzta, de legalább jobban látható! Próbáltam két részletbe szedni, de nem sikerült... nem értek én ám annyira ehhez... :lol: De majd hétvégén próbálkozom, addigra elvileg túl leszek a vizsgák nagy részén.

Macs
Remélem, hogy megoldódik ez az orvos- terhesgondozás dolog... azért próbálj beszélni a dokiddal, hátha van erre megoldás!


Hajni
Holtsáv néven futott a dead zone :lol:
beírtalak a tábliba. Egyébként nem jelentek meg a gmailen az új adatok, gondolom, hogy rákelett volna menteni oda is!!!! :wink: De mindegy, összehozzuk :wink:

Anyasági támogatás:
Van ugye ez a bizonyos 70.000 Ft, amit a MÁK-tól (magyar államkincstár) kell igényelni. Ezenkívül, az önkormányzatok is szoktam ám adni pénzt, ez is ilyen egyszeri támogatás. Ezt is a baba születése után lehet igényelni az önkormányzatoknál, annál ahol a gyerkőc állandó lakcime lesz. Mindenhol más összeget adnak egyébként. Budapest 11. kerben ezt Születési, életkezdési, Támogatásnak hívják, úgy tudom, hogy ott kb. 80.000-et adnak, valahol csak 20.000-et, szóval mindenhol más, de érdemes ennek is utána nézni!!!

Szopipárna:
Ami a teszveszen van, azt elég jó áron adja a csajszi amúgy! :wink:
Nekem volt otthon hozzá anyagom, csak a golyókat kellett vennem, ami 1500 Ft/kg volt, ebből 80 dkg kell egy szopipárnához, tehát marad utántöltésre is. Egyébként ilyen hungarocell golyókat lehet kapni olcsóbban épitő-anyagosoknál vagy ahol hőszigeteléshez árulnak dolgokat. Úgy hallottam Praktikerben is lehet kapni! De vannak ilyen babzsák foteles boltok, ott is lehet kapni, csak ott szerintem általában drágább.
Anyagot meg ki mennyiért vesz...
Ha valaki ügyes, ügyeskedik 2000 ft-ból ki lehet hozni szerintem. De itt benne van még, h meg kell varrni. A teszveszes postaköltséggel együtt 4000 ft.

Rita
Remélem neked elmúlnak a rosszullétek! Még én is rosszul vagyok nap mint nap :(

Vaya
Gratula a 1,5 kg-hoz, az egyáltalán nem sok. Én most kb. 3-nál tartok, de majd megmérem magam. Azért szerintem már a 16. héten is lehet érezni a babamozgást.

Most megyek írok puskát még a délutáni vizsgáimhoz! :D :lol: [/b]

És kérem ma a drukkokat erősen, a gazdasági matek vizsgám 16:30-tól 18:30 -ig lesz, és a matekkal eléggé vagyis nagyon hadilábon állok... :?
Utána 18:30-tól üzleti kommunikáció vizsgám lesz, de azt legalább tudom :D

szisszka
 
 


Rodina:nekem 407.50 min/L (így kell ezt írni?) :oops: :oops:


Flórám megint beteg,most épp mandula gyulladása van. :(

Legyetek jók,vigyázzatok Magatokra!

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Kinga
Jobbulást a pici lánynak!!!!!

szisszka
 
 


Sziasztok lányok!
Végre megint van gépem :)
Így visszaolvastalak Titeket, és újra itt vagyok!!

Vörösmacs! Nekem is a védőnő adott beutalót. Nem semmi, ami herce-hurca veled van. Ill. a véreddel :)

Szisszka! Nagyon jó a tábli, csak én vagyok a Duna ezen felén...

ritya! Nem akarlak elkeseríteni, de én már a 14-t is betöltöttem, és ugyanaz a helyzet velem, meg a róka komával.

Ma lesz az osztályomban az anyák napi műsor. Remélem, nem én leszek a legbőgősebb :)
Holnap meg megyek a védőnőhöz. Ő fogja adni a beutalót az APF vizsgálatra is, ugye? Mert a többire ő adta. Az két hét múlva lesz. És akkor UH is lesz, azt mondta a dokim :) De jó, férjemmel már alig várjuk.
A pocakom is elkezdett nőni. Na még mindig cseresznyemag, de majd csak beindul.... Este lefényképezzük :)
pont most vagyok ott, hogy nincs mit felvennem délutánra az ünnepségre. Valami ruhát kellene, de csak nyárik vannak. Ajj, ez az öltözködés.
na pussz


Kép
ebba
 
 


Sziasztok!

Nem szoktam fórumba írni, leginkább csak olvasom, de most úgy gondoltam beírok én is:) November 17.-ére vagyok kiírva, Pakson lakom, szinte biztos hogy Szekszárdon fogok szülni. Az első babám ezért nagyon izgulok. Olvastam, hogy többeknek elég komoly jelei voltak, mint a hányás, hasfájás ilyesmi. Nekem kb. 1 hónapig volt rosszul létem, de végül elmaradt ez is. Holnap leszünk a 13. héten. Jó hogy olvashatom, hogyan alakulás a hasonló idős kismamák terhessége, így látom mik a hasonlóságok, valamint mi várható a jövőben. Hát köszi, hogy ide írhatok!
nennaaa
 
 


Szissz!
Szerintem ez így már jobban látható, ha nincs időd vele foglalkozni, így is jó lesz. Inkább tanulj, nehogy a tábla miatt bukkjál meg :wink: (vagy ha megbuksz, milyen jó lesz valamire ráfogni :lol: )

Rodina!
A PAPP-A normál érték alsó határa úgy tudom, hogy 0,6 MoM. A Down-kórnál ennél alacsonyabb szokott lenni kb 25%-al.

Vayacon!
Igen, így van, hogy minden kórházról van ilyen és olyan vélemény is. Én csak azt tudom, hogy akik az ÁÉK-ban szültek, nagy többségében pozitívan vélekednek róla (természetesen van olyan is, akinek nem jött be, de annak az embernek lehet hogy egyik kórház sem jött volna be). Viszont a Jánosról több negatív kritikát hallottam, mint jót. De örülök, hogy neked jó tapasztalataid vannak, és biztos jó is lesz neked ott. Úgyis a dokid jelenti a legnagyobb biztonságot, lényeg, hogy vele legyél megelégedve.

Lányok!
Már én is érzem a babamozgást. Ha hanyat fekszem, és az alhasamra teszem a kezem, érzem, hogy néha dudorodik a tenyerem felé. Ülő állapotban még nem érzékeltem eddig :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok Lányok!

Voltam dokinál. Babót megnéztük, szépen nő, ficánkol, szívverése szép. :D Csak 2 percet néztük, és elfelejtettem megkérdezni a méretét, de mindegy, a lényeg megvan :D

Holnap AFP. Majd holnaphoz 1 hétre vissza a leletért.
De előre megmondtam a dokinak, hogy az AFP bizonytalan értékei engem nem érdekelnek, mert 3D-vel alaposan megnéztük a babát, és a nyitott hasfal, nyitott gerinc meg Down kór kizárva.
:D :D :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Aranyoska!
Igen, ha én sem tudok jönni napokig, akkor én is vagy órákig olvasok, és úgy próbálok mindenre reagálni. Ezen kívül még 5 topikban aktívkodom - vagy éppen nem – ezért néha órákig csak írogatok! De ez nagyon jó! Csak sajnos nincs mindig időm, minden nap jönni!
Vigyázz magadra! Balcsiról is fogsz tudni írogatni? Mikor lesz AFP eredményed?
Nagyon jó a képed! Nagyon csini vagy!

Sziszka!
Persze gyerek mellett sokkal nehezebb minden. Az embernek nincs annyi ideje. Én még ezt nem tudom, de hamarosan a saját bőrömön is fogom érezni! :lol: Köszönjük a táblázatot, nem kis munka!
Sziszaka beírsz a táblázatba? 35/2010.11.18/12+3/1/Bp. János kórház


Eclipse!
Hát igen, akkor fiúcskának mondták. A tegnapi genetikai uhun meg inkább kislánynak. Szóval még kétesélyes. Pedig a múltkori uhun meg is mutatták, hogy hol van a zacsija és a kis kukaca. Hát nem tudom, lehet, hogy azt tegnap elrejtette. :lol:
Szerencsére a genetikám negatív lett, de ahogy írtam a PAPP-A szintem eléggé alacsony. Utána olvastam és valószínű az inszem és az IR túltermelésem miatt alacsony. Szóval jó lesz, ha újra tartom a szénhidrát diétát.
Tök jó, hogy a védőnő így reagált a kutyusra! Nem tudom, hogy majd a mi 3 macskánkat mikor meglátja mit fog szólni, bár a terhes könyvembe beírta a káros szenvedélyekhez, hogy 3 macska! Jó mi?

Vörösmacs!
Tényleg, neked mit szólt a macskához?
Hát igen, ezek a hormonok. Én bármin meg tudok hatódni, egy zsúfolt étterem közepén és a villamoson is képes vagyok sírva fakadni. A párom ilyenkor mindig ijedten néz szét, és talán egy kicsit zavarban is van!
Remélem ez a beutaló mizéria ma megoldódott! Írd meg, hogy mit sikerült intézni!
Nekem egyébként a magánorvosom adta a beutalót. n maradtam magánban S ügynőknőnél, és nekem ő adta a Rókusba a beutalókat!

Haynii!
Én nem láttam ezt a sorozatot!

Az ellátások és támogatások ügyintézésére van egy jó kis oldal, szerintem itt jól le vannak írva a dolgok:
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... t%E9z%E9se

Lányok, ti hallottatok arról, hogy vannak olyan önkormányzatok, ahol adnak valamiféle születési támogatást? Úgy tudom van olyan önkormányzat ahol van rá pénz – valahol nem is kevés- máshol meg nincs! Tud erről valaki valamit?

Dorka84!
Sajnálom, hogy a múlt hétvégén visszajött a róka koma. Remélem, azóta már el is ment, és csak elköszönni jött!

Csillagvirág!
Örülök, hogy most már minden rendben van! Eltűnt a haematóma?

Már akartam kérdezni, hogy ti hogyan alszotok a szopipárnával? El sem tudom képzeli. Nekem van két kispárnám és este mikor lefekszem, mindkét oldalamra teszek egyet a pocim magasságába. Ahogy éjszaka fordulok, úgy támasztja alá a párna a hasam, és így nem kell rakosgatnom semmit. De ti hogy oldjátok meg, hogy mind a két oldalon érjen a párna? Lehet, hogy nekem gyenge a képzelőerőm!

Kinga!
Kösz, hogy leírtad, hogy neked mennyi volt! Flóra remélem hamar meggyógyul és gyorsan átvészeli a betegséget! Sok gyógypuszit küldök neki!

Angie!
Kösz a tájékoztatást. Nekem a 0,6 Mom- nál alacsonyabb, de minden más Down kórra utaló eredményem jó, így nem ajánlották sem az amniót sem a chorionboholyt sem. Egyébként már utánajártam, aki lombikos vagy inszemes, illetve IR túltermelése van, vagy esetleg túlsúlyos - bár ez nem vagyok - annak alacsonyabb szokott lenni. A Down kór számított kockázatom pedig olyan, mint egy 25 év alatti terhesé. Szóval tegnap óta kicsit megnyugodtam!

rodina74
 
 


Anige,
de örülök neki! Én is pontosan úgy vettem észre a babamozgást! :D :D

Képzeljétek, tegnap este amikor hazaértem jógáról, akkor is így felpúposodott a pocim, és szóltam a páromnak, aki éppen paprikás csirkét evett. Nem evett, zabált :lol: :lol: :lol: :lol:

Erre egy "A KIS DRÁÁÁGAAAA!!!" harci kiáltással odaugrott a pocihoz, és jó paprikás szaftos szájjal jól összepuszilgatta :D :D :D Megpróbáltam letörölni, erre közölte, hogy finomabban kell megsimogatni a picikét, és ő csinálta, mert ő finomabban csinálja :lol: :lol: :lol:

Haláli volt, nagyon élveztük!
Egészu sokáig fent volt a pocok, mire visszahúzódott :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Rodina,

gondolom ez a PAPP a kombinélt teszt vérvételében volt :roll:
Amit én nem csináltattam.

Gratulálok hozzá, hogy minden rendben, és biztos te is úgy gondolkodsz mint én, hogy fő hogy egészséges legyen! :lol: :lol:

Szép napot, puszi!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Rodina!
Vannak az eredményt befolyásoló tényezők, amiket figyelembe szoktak venni. Biztos, nálad ezt tették. Egyébként van, ahol 0,5-t mondják alsó határnak, ez változó.

Önkormányzati támogatás:
Szisszka írt róla, hogy náluk van. A mi kis vacak falunkban más alapvető dolgokra sincs, nemhogy ilyenre. Meg sem kérdezem, mert biztos kiröhögnének. Mindenképp érdemes utánajárni. Lehet, hogy feltételhez kötött, egy főre jutó bér vagy ilyensmi.

Eclipse!
Ugrik a babád a paprikás csirkére. Nyam, arra én is ugranék most, de ma be kell érnem valami gyorskajával, mert tegnap lecsúsztam a főzésről. Kaptam egy csomó virágot, amit ki kellett ültetnem, így már nem maradt erőm főzni (mondjuk, vacsit csináltam, csak mára nem készült már ebéd).

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


sziasztok!

most csak egy gyors beugrás. van valaki aki vaterás? mert én most rendeltem életemben először és még semmi visszajelzés meg a vaterán sincs nyoma. lehet hogy valamit rosszul csináltam?

Kép
vayacon
 
 


Szisszka: Így már tök jól lehet olvasni a táblázatot, nagyon szépen köszönjük! Ügyi vagy!!!! :lol:
A vizsgáidhoz pedig DRUKK, DRUKK, DRUKK....!!!!!!


Angie: Jó, hogy írtad, hogy már érzed a babát! Így nem érzem magam hülyének. Pár napja én is érzem, főleg esténként ha elnyúlok a ágyon és a pocimra teszem a kezem. Többen mondták, hogy ez még korai, de én biztos vagyok benne, hogy Ő volt az! Az első gyerkőcöt is nagyon korán, már a 15. hét elején éreztem.

Rodina: A haematóma szerencsére már nem látszódott a 12. heti uh-n. és az a kicsi barnás folyás is elmúlt, amiről a múlt héten írtam. Tényleg igaza lehetett a dokimnak, hogy az utro csökkentése miatt reagált így a szervezetem.

Ebba: Biztos nagyon ügyesek lesznek a "gyerekeid" az ünnepségen. Egy évig én is voltam alsós tanító, hát bizony odacsalja egy ilyen műsor a szemekbe a könnyeket!

Eclipse: Édes lehetett a párod a pocitörléssel! :lol:

Vaya: Én szoktam Vaterázni, megnyertél valamit vagy csak licitáltál rá??? Vége van már az aukciónak? Elvileg a licitálásnak és a megnyert dolognak is kellene látszódnia!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Siasztok! Nekem is megvolt a 12. heti UH!

Minden rendben a tökmagokkal! Csodálatos volt őket látni, már kész babák! Nagyon élveztem, sajnos a Zuram nem volt bent velem . A különbség megvan kettőjük között továbbra is, de a dokim nem tekintette rendellenesnek. Megvolt a tarkóredő mérés is!

Naptár és valóság szerint 11 hetes 5 naposak vagyunk (pont középidőben volt az IVF)
A baba CRL 58 mm - 12 hetes 2 naposnak megfelelő
B baba CRL 47 mm - 11 hetes 4 naposnak megfelelő
Tarkóredő mindkét kicsinyemnél 1,6 mm!

Tehát a kisebb babucim is szinte korának megfelelő és az elsőszülött lesz egy kissé óriásbébi:-)
A B babucika most is nehezebben látható, de nála is minden okés! Ez még hüvelyi UH volt. A doki átváltott 4D-re, úgyhogy a nagyobbik drágámat úgy is jól megnéztük, elképesztő volt! Tündérfalatkák. Imádom őket!

Legközelebb a 16. heti UH-ra kell mennem ( :?: ), akkor lesz majd az AFP is és akkor mutat meg a genetikusnak. Sokallottam :shock: , de majdnem leharapta a fejem. :oops: Mondtam neki jólvanna, nem voltam még terhesgondozás alatt. :oops: :oops:

Meséltem neki, hogy a vérvételeket nem akarják itthon helyben megcsnálni, mondtam neki, hogy hozzánk vidékre az ő saját kollégái járnak ki, mondtam neki nevet is, és hogy elhajtottak. Azt mondta menjek nyugodtan ahhoz a dokihoz akit említettem, ő meg fogja vele beszélni személyesen, hogy fogadjon és csinálják meg szépen a laborokat.
Írt levelet a háziorvosnak, hogy kiemelten veszélyeztetett terhes vagyok.

Terhes vitamint maximum heti 1 szemet szedhetek és nagyon megijesztett, hogy mivel túlsúlyosnak, hízásra hajlamosnak lát, diétáznom kell. Azt mondta felejtsem el a nagy kajálásokat, a klasszikus zsíros, fűszeres magyar konyhát, a nagy vasárnapi ebédeket. :? :? :? Csak fűszermentes, sótlan sovány dolgokat, zöldséget, gyümölcsöt ehetek :!: :!: :!: , mert egyébként az ikerterhességgel, az IVF-fel, az ICSI-vel, a korommal et így együtt egyébként is többszörösen rizikós a terhességem és el kell kerülnünk az esetleges magas vérnyomást, toxémiát, cukorbetegséget. :roll: :roll: Tényleg jó megrémisztett, bevallom egy kissé rosszul is esett, mert vannak nálam sokkal kövérebb nők is, de be fogom tartani, mert a babácskáimért mindent megteszek! :wink: :wink:
Majd rakok fel képet, csak lemerült a fényképezőgép.

Délután jövök, visszaolvasok, csak most van egy kis dolgom! Jók legyetek, jövök :wink:

Maccs
vörösmacska
 
 


Macsek:nagyon gratulálok az eredményekhez,és örülök,h egy picit megnyugodtál a babákat illetően.Ha az orvos diétára intett biztos meg van az oka,ezzel persze nem azt mondom,h biztos kövér vagy,sőt..ilyet sosem mondanék,de,ha ezzel is csökken a kockázata bármiféle rossz dolognak,akkor nem is tűnik akkora áldozatnak.Persze én könnyen pofázok,mert nekem nem mondtak olyat,h mit ehetek és mit nem.Biztos nekem is lekanyulna a szám :wink: Jah és nagyon várom a fotókat!!!

Csajok ti is rakhatnátok fel poci fotót,olyan kiváncsi vagyok rátok és a pocitokra..légyszi légyszi!!!! :oops:

Eclipse:ha valamit tudni kell rólam,hát azt,h nagyon vizuális tipus vagyok legyen szó bármiről..és amikor olvastam a párod reakciójáról,én is olyan jóízűt röhögtem,el tudom képzelni mi lehetett ott élőben! :lol: Jah és zabálásról annyit,h kezet foghatna drága párommal,mert mire én lerakom a valagam az asztalhoz,ő már az üres tányér alját kotorássza...hihetetlenek :lol:

Angie:a héten én is kertészkedtem apával,picit gazoltunk a sziklakertben és apa lenyírta a füvet(4 naponta lehetne)és közben tomboltam egy sort,mert észrevettem,h kibújt az anyukámtól kapot királyliliomom és fréziám is!Olyan büszke voltam magamra!
A kajáról meg annyit,h én sem tudok minden nap főzni,de a párom sose teszi szóvá,sőt van,h ő kéri,h,ne csináljak aznap semmmit,ha csak én meg nem enném,mert ő nagyon szereti a hideg kaját is :wink:

Rodina:köszönöm a bókokat...nagyon jól esik :oops:
Hála égnek Balcsin is tudok netezni,anyáéknél 2 gép is van,de szerencsémre az öcsém a felvételik miatt hétköznap le van tiltva a lap-topjáról,így egész nap én birtokolom :wink: és így könnyebb,mintha a másik gép előtt kéne görnyednem.Bár hozzáteszem,h nagyon bízom benne,h jó idő lesz és nem kényszerülök egész nap a házban gubbasztani :roll:
AFP-n hétfőn voltam és aznap délután mehettem volna az eredményemért,de nekem azt mondták a gondozóba,h nem kell v.menni,mert felküldik nekik a laborból és telefonon értesítenek,ha bármiféle gubanc van az eredménnyel,ha pedig minden okés,a következő gondozáson megkapom.
Valaki írta vagy kérdezte,h a védőnő adja-e a beutalót rá,nos nálunk a gondozóba adták..de persze ez nem jelenti azt,h mindehol így működik.Lehet van ahol a védőnő adja.

Olyan jó ,h egyre többen érzik a mazsik mozgását...még olvasni is fergeteges érzés. :oops:

Ebba: te pedig érezd jól magad az ünnepségen,biztos klassz lesz és hagyjad tombolni a hormonjaidat :wink: én egy rohadt reklámot képes vagyok megkönnyezni,ha olyanom van...szóval.. :wink:

Kinga:Flórának jobbulást kívánok...és vigyázz,nehogy te is benyalj valamit! :wink:


Na puszika nektek lányok ,nemsokára indulunk Balcsira,de onnan még lehet,h este adok valami kis életjelet!Meglátom mennyire leszek képben...ÉS AKI TUD TEGYEN MÁR FEL KÉPET,BABÁRÓL,POCAKRÓL,mert kíváncsi vagyok!!!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Eclipse!
Hát ez tényleg egy jó kis zaftos történet! Olyan jó, hogy a férfiak is így tudnak örülni a babának! Nagyon aranyos lehetett a férjed!
Igen a papp-a a kombinált vizsgálatban volt. Persze mindegy milyen nemű, csak egészségesen megszülessen!

Angie!
Nekem az eredményem 0,34 MoM volt, tehát nagyon alacsony. Az Istenhegyin azt mondták, hogy 0,3 az alsó határ, de szerintem azért mondták, hogy ne idegeskedjek, mert mellette a többi eredményem nagyon jó lett. Sokáig kérdezgettem erről a biológus csajszit, és ő egyáltalán nem ajánlotta a magzatvíz vizsgálatot. Majd ott kapsz te is egy kis szóróanyagot és abba benne van, hogy mitől romolhat az eredmény. Abból nekem, mint már írtam kettő meg van. Szorítok, hogy neked holnap után minden rendben legyen!

Vaya!
Ha belépsz, van olyan egy felső vízszintes sorban hogy vásárlás, abban vagy egy legördülő menü, hogy vásárolt áruk. (Felette van a licitált áruk listája is!) Ott tudod megnézni, hogy mit vásároltál! Egyébként majd a postaládádba jön levél az eladótól egyeztetés végett. Ő reagál először!

Sziszka!
Vizsgáidhoz nagy drukk!
Az önkormányzati támogatást pontosan melyik osztályon érdeklődted meg? Pontosan ennek a támogatásnak mi a neve, mert én csak hallottam róla, hogy van ilyen.

Csillagvirág!
Izgultam érted, mert átéreztem, hogy mit érezhettél. Nekem is pikk-pakk kellett leállnom a utróról.

Vörösmacs!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek! Gondolom kicsit megnyugodtál!
Ne ijedj meg! Jól tette, hogy szólt a dokid! Mert így legalább tudod, hogy vigyáznod kell. Én is most veszek vissza a kajálásból, pedig még mindig -1 kg-mal vagyok könnyebb, mint a teherbeesés előtt, d mégis nagyon sok szénhidrátot ettem az utóbbi időben, és valószínű ezért lett rossz a PAPP-a-m. Ja, és inkább meg kellene előzni a terhességi diabéteszt! Szóval hajrá, ha vannak jó receptjeid jöhet! Én most csinálok töltött padlizsánt, igaz van benne egy kis húsi is! De főleg zöldség!

rodina74
 
 


Sziasztok Lányok!

Vörösmacska,
nagyon-nagyon örülök hogy szépen fejlődnek a cicuskák!
Nyugodj meg, én szerintem egy egész kicsi paráztatás volt ebben a figyelmeztetésben, úgy van vele a doki, hogy ha a kétharmadát betartod annak amit mondott, már akkor is jó lesz!
De való igaz, hogy vérnyomás, terhességi cukor, ezek olyan dolgok amik karban tarthatók az embernek saját maga által ha odafigyel, és meg is kell tenni mindent ennek érdekében!

Rodina,
még mindig nem mentem férjhez :lol:

Magam súlya:
52 kg volt terhesség előtt, 10. hétre lement 49,5-re :shock: pedig nem is voltam hányós, aztán ma 51 kg, de még mindig mínuszban vagyok.... remélem már +6-7kg-nál több nem is jön fel, mindenféleképpen 60 alatt kéne maradni...
A cukromat a met remélem továbbra is szépen szinten tartja majd :roll:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Aranyoska!
Aranyos :D a párod :D

Rodina!
Ha neked az Istenhegyin azt mondták, hogy ne aggódj, akkor ne is tedd!! Nálam sajnos komplikáltabb a dolog, mivel már volt egy Down-kóros terhességem, 38 éves vagyok, így az eredmény nagy valószínűséggel pozitív lesz. De meg fogom kérni HK-t, hogy vegye ki a kalkulációból a két lehúzó tényezőt, vagy legalább a Down-kórt, és úgy is számolja ki a kockázatot, mert nem akarom fölöslegesen megszúratni magamat.

Eclipse!
Én sajnos már híztam 2 kg-t :(

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Angie!

Nem is tudtam! Sajnálom! Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz. A down kór kialakulását 5%-ban lehet örökölni, a 95% az a fejlődési rendellenesség a fejlődés során. Nem hiszem, hogy pont most ismét nektek lenne ilyen problémátok! Tudod, kétszer ez nem történhet meg! Így holnaputánra különösen szurkolok!

Eclipse!
Bocsi! De tényleg nem tudom hol járok, pedig leírtad a sztoritokat is! Vigyázz a végén nehogy tudtod nélkül férjhez adjalak!

rodina74
 
 


sziasztok!

mint eltűnt bárányka, az előbb írtam egy tök hosszút, el is küldtem, de most látom, hogy a babanet mégsem így gondolta, szóval sehol sincs a bejegyzésem... :S francba!

jó régen nem jöttem, aminek igazából különösebb oka nincs! lusta vagyok, meg sokszor alszom Benivel, ha úgy érzem, hogy hosszú lesz a nap.

ma voltam a terheléses cuki mérésen, sajnos csak 5ig lehet az eredményt elhozni, erről meg már lekéstem, de holnap a férjem itthon hagyja az autót, így elugrom érte, mert nagyon kíváncsi vagyok! picit aggódom, de reménykedem, hogy ebben sem lesz más az előző terhességhez képest ez a mostani! Benivel szerencsére ezzel nem volt gondom, leszámítva az alap problémámat... az IR-t...

gratulálok nektek a sok jó uh eredményhez! különösen, azoknak, akik már megtudták a babájuk nemét, persze tudom, hogy 12 hetesen nem ez az elsődleges, de én is bízom benne, hogy jövő szerdán esetleg látnak valamit! ;) Maccs, neked külön örülök, hogy minden okés az ikrekkel! :)

bocsánat, hogy nem reagálok mindenre, és mindenkire, de a napokban csak olvasni volt erőm, időm, szóval nagyon nem tudtam jegyzetelni, főleg, hogy Beni folyamatosan itt kavar a hátam mögött, és rá is figyelek! :D

egyébként be is jelentkeztem a Sejtbankhoz, mert ott ingyenes a kombinált down teszt, szóval jövő csütörtökön oda is megyek! a jövő hetem elég sűrű lesz! de nem bánom, főleg, hogy uh is van közte! :) juhéjj! végre! és végre 12 hetesnek mondhatom már magam, igaz, a vonom szerint már ma az vagyok, de sajna még igazából nem!

Kingának jobbulást! remélem, hogy ti is hamar meggyógyultok, ahogyan mi is, mert a változatosság kedvéért Beni is náthás megint, de szerencsére ő "csak" náthás. ma már talán jobban van, de az éjjeleink katasztrofálisak! :( ez van! bízom benne, hogy végre jön a tartós jóidő, akkor már csak nem leszünk betegek! ja, és a bárányhimlő eddig nem mutatkozott rajtunk, remélem, hogy már nem is fog! :)

Eclipse, leírnád nekem priviben azt a védőnős sztorit... meg a gyermekjólétiset! köszi előre is! ;)

ja, és önkormányzati támogatások... a szociális osztályon kell ezeket intézni, legalábbis a XI. kerületben ott kellett... Szisszka, ez még idén is működő támogatás? te már utánajártál? mert akkor megyünk vissza címileg anyuékhoz! :) ja, mert állandó lakosnak kell lenni a XI. kerületben pl. egyébként itt Szigetszentmiklóson sincs semmi ilyesmi... :evil:

most rohanok orrot szívni :( aztán megyünk le, mert most épp nem fúj a szél, és nem is esik!

remélem, hogy végre vissza tudok kapcsolódni normálisan...

ja, és Szisszka, köszi a táblában a javítást! ;) drukk a vizsgákhoz! bár az egyiket már javában írod... :oops:

sophie27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: