Új privát üzeneted érkezett!

Kép babas
ági_zsófi

Bea: Az a baj a mellretétellel, hogy mint kiderült nem rakom jól rá, de még nem jöttem rá, hogy hogyan lenne jó, Szani meg nem kapja be rendesen a bimbót, ahogy kellene, ezért az inger sem jó, és nehezebben tud csak szopni. A szakértő, akinek írtam, azt válaszolta, hogy ha rossz a mellrehelyezés, akkor a baba is el tudja apasztani a tejet, úgyhogy most inkább csak fejek, és próbálom feltornászni a tejet, utána pedig szerintem házhoz fogok hívni egy tanácsadót, hogy segítsen. Emlékszel, már a kórházban is volt ilyen problémám. :(

Itt van egy blogja, ezeket érdemes elolvasni, sok hasznos infó van benne:
http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/ ... page=8#993

Tegnap voltunk a dokinál, előtte való nap este megmértük a csajszit, hogy nagyjából mennyi lehet. A mérleg szerint 4760 gr volt. Másnap az orvos már csak 4650-et mért, igaz, hogy akkor Szani nagyon ordított és lehet, hogy a mérleg nem tudta pontosan lemérni. A hossza 59 centi, úgyhogy kinőttük az 56-os rucikat. :D

hodo: Én úgy tudom, hogy nincs koraszülött ellátás az Uzsokiban, de azért járj utána. Azért hátha utóléri még magát a babád! :wink:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

kis.csillag
nekem Dorina ujjatlan hálózsákban alszik. Imádja.
Azért jobb a takarónál, mert azt könnyen lerúgják még a babák magukról vagy épp magukra húzzák. Ebben pedig kényelmesen elfér, bőven van helye rúgkapálni.
Most már lassan a nyári hálózsákot kell elővegyem, mert amiben most alszik már meleg.

Voltunk masszázson, hát élmény volt. Neki is nekem is.
Persze mikor a hasmasszírzáshoz értünk bealudt a kiscsaj annyira élvezte :D

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsot és véleményét azt hiszem az aranyközép útat választom teljesen nem hagyom el a vitamint csak max heti 2x fogom szedni!

Egyébként nincsen semmilyen kóros vitamin hiányom teljesen normális a vérképem is sőt rengeteg gyümölcsöt és zöldséget
eszem mellette!

Az lenne még a kérésem ,hogy én leginkább nem magától a szüléstől félek hanem az utána következő varrástól tudom talán kicsit őrültnek hisztek, de a vágást-varrást nagyon nem bírom....
ez mennyire lesz fájdalmas?? :( :?

Üdv mindenkinek!
halmainé

Buba: nos igen, hálózsákban altatni jó. Nekem az a bajom, hogmikor napközben végre bealszik Malacka alatt, nem tudom zsákba dugni. Amúgy meg, amikor mocorog, ne szívesen tartom annyira felöltözve. Jó lenne, ha rendszeresen aludna, de amint rákészülök a zsákkal, mntha érzékelné, és csak azért sem alszik el. :?

Én nem tudom, mi jöhet még a császáros sebemmel: ma reggel egy kis részen elkezdett vérezni. Olyan, mintha csak elületi karcolás lenne, de elég ijesztő volt. Bízom benne, hogy csak valami kis felületi sérülés. De honnan!!!!!????

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ne félj a vágástól és a varrattól.
Ha természetes úton szülsz, akkor épp akkor csinál a doki gátmetszést (már ha szükséges) amikor épp nyomnod kell és észre sem veszed. Én meg sem éreztem mikor gátmetszést csinált ollóval.
A varrat illetve maga a gátmetszés csak 1-2 naoig kellemetlen de nem mondhatnám fájdalmasnak.
Mikor én szültem és mellettem volt a kislányom a kórházban éjjel nappal, én még azt sem vettem észre, hogy gátmetszésem van olyan boldog voltam és mindent feledtetett.
Szóval ne félj!!!!!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Tkrisz: hát nagyon köszönöm, hogy ennyit dicsértél a doki miatt, nem is kellett volna. Szívből örülök, hogy ennyit segített neked és nem csalódtál benne. Másfél éve szült nála egy mami ügyeletben soha se látta előtte és olyan teljesítményt nyujtott és tudom hogy semmit sem kapott tőle - szóval az igazi orvos itt kezdődik.

Amugy még egyszer gratula, nagy szerencsével sikerült és minden ok maradjon is!

Hodo: ha kicsi a baba, azért biztos figyelnek rád. Mondjuk nekem régen a 38 héten mondták hogy kicsi aztán mégis 3 kilóval született. Azért ne aggódj mert annál rosszabb, fogadj szót a dokiknak. Ha koraszülés akkor viszont nem tudom Uzsoki fogad-e arról már hallottam, hogy ekkor más kh pl. Péterfy vagy SOTE I. Utóbbi helyen 3 orvos van állandó ügyeletben és az ügyeletvezető állandó aneszteziológia és nagyon jó dokik vannak. Ne félj!

Gátmetszés/varrás: előző tuti meg se érzi senki, varrás: ekkor én aludtam erről nem tudok semmit. VArratszedés: régen nekem szinte semmiség volt. Viszont ülni jó darabig nem tudtam, uszógumi segített.

Minden jót

kispatak
Vendég

Sziasztok!

tegnap mi is hazajöhettünk végre! :D

igyekeztem visszaolvasni, de elnézést kérek, ha nem fogok mindenre reagálni :)

Kriszta: köszönöm, hogy megírtad a mi gólyahírünket is, örülök, hogy Nálatok is minden jól alakult, és, hogy találkoztunk bent :)
a fotók nagyon jók!

május 4-én, 2.54 perckor született Bálint, a burokrepesztés után 44 perccel, hihetetlen gyorsasággal, mint egy pezsgősdugó, a szülésznő úgy kapta el :)
3300 g, 55 cm, teljesen egészséges, pedig a zsinór 2x a nyakán volt, emiatt picit lila volt, de hamar elmúlt
éjfél után pár perccel mentünk be a kórházba, a legtovább az adminisztráció tartott, de hívták a doktornőt, aki hamar meg is érkezett, és maximálisan meg voltunk elégedve a segítségével, a hozzáállásával és a munkájával, továbbra is csak ajánlani tudom mindenkinek!

a kórház egyébként számomra egy futószalagra emlékeztet, rengeteg szülés volt ezalatt a 4 nap alatt, nővért soem láttunk, a vizitek tényleg szupergyorsak, csecsemős 1x volt a szobában megmutatni a köldökápolást, egyébként totál magára van utalva az ember, így akár már másnap haza is mehetne

nem bántam meg, hogy ide mentem, de csak a Lajis doktornő miatt

mi az evéssel kínlódtunk a kórházban, sajnos tejem szinte semmi, szoptatok, de a kisfiam, már az első éjszakáját végigéhezte, hallhatóan korgott a gyomra :), már a második nap kérnem kellett Neki pótlást, itthon is kell a táp, az étvágya viszont kitűnő :D

Lili teljesen odáig van, imádja, kézzel foghatóan is :), amit Bálint egyenlőre jól tűr

minden jót kívánok mindenkinek és igyekszem újra felvenni a "fonalat"

Kép Kép Kép Kép

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Zsuzsi: igen, valószínű mi voltunk, Lili "véletlenül" talpig rózsaszínben :D

Ági: köszi, hogy már frissítetted is a táblázatot!

Jó éjszakát mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

ahsoka: mellre tételnél én is többször nyomom a szájába és veszem ki mert hiába heves a kicsike nem mindig cuppan rá elsőre, pedig gondolod csöpög a szájába és lehet ez neki kényelmes:) a ruhája már tiszta tej.
viszont két ujjad közé fogod és mikor tát akkor jól bele dugod még a bimbóudvart is, na az tud izgis lenni mikor rásziv:)

van kedvenc cicink is a másik nem jön be neki.

már3szor fosott hason.) apa pont az egyiket látta nem tudtam elugorni.)
tegnap meg meztelenül a mérlegig nem jutottunk el........végig fosta a bemart fogantyús fiókos szekrényt és a mérleget..........apa szegény takarított még mi vártuk a pocak csendesedését:)
na megyek mert ébred:)
evaczak

Sziasztok!

Gratulálok a babákhoz. Tündéri édesek, és nagyon aranyosak a nagytesós képek!

Eltüntem kicsit, mert most nincs itthon állandó gépünk, és a férjem notebook-ján tudok csak netezni ha hazahozza. Elköszöntem végre a kollégáktól, és itthon vagyok. A héten nem sikerült ugyan túl sokat pihennem...
Szemészetre kellett mennem, és hiába kértem másfél hónapja az időpontot, másfél óra várakozás után jutottunk be, és ráadásul jövő héten pupilla-tágítás Dórinak, és csütörtökön vissza kell vinnem, mert "olvasás" alapján csak 80%-os eredményt ért el, de azt mondták, hogy tágítás utáni gépi beméréssel tudják megmondani, hogy ez valós-e, és kell-e szemüveg... Velem minden rendben volt, szemészeti oka nincs a természetes úti szülésnek. Rákérdeztem a védőnő által említett "új gyakorlatra", hogy már 4 hónaposan szűrik a szemüveges anyuka babáját.... persze nincs így, azt mondta a doktornő, hogy 1 éves kor alatt nem sok értelme van...
Csütörtökön a táppénz miatt mentem a háziorvoshoz, tegnap pedig Dóri szülinapját ünnepeltük családilag, de sok segítséget kaptam, úgyhogy nem volt vészes.

Mindenesetre többet pihentem, mint a múlt héten, míg dolgoztam... MIndent csak szépen komótosan, ha elfáradok, lepihenek. Pénteken megyek méhszáj-kontrollra. Remélem nem nyílt tovább.
Nagyon örülök Erika, hogy a szüléssel kapcsolatban is jók tapasztalataid a doktornőről. Én is azt érzem, hogy végre határozott, jó kezekben vagyok.

Hodo, az én babóm is le van maradva már a 20. héttől 1 héttel folyamatosan, a doktornő azt mondta, hogy nem lesz semmi gond. A második "félidőben" elkezd bejátszani a szülőktől, felmenőktől örökölt genetika, onnantól gyakran előfordul az átlagtól való eltérés, hiszen a felnőttek sem egyformák. Az egyik barátnőm 5 héttel jár előttem a terhességben, és az ő babája is két héttel van lemaradva. Az egyik doki elég nyersen ijesztgette, hogy "retardált" a gyerek, a másik, meg rálegyintett, hogy nem gond. Ráadásul ő terhességi diabéteszes, úgyhogy mondták neki, hogy örüljön, hogy nem az ilyenkor szokásos óriásbébije lesz.

Igyekszem pozitívan tekinteni én is a jövőbe, és elhessegetni a rossz gondolatokat, hogy bármi baj lehet. Nem lesz, és kész. :)

Éva

Kép

Kép
teva

Erika: Gratulálok, nagyon szép baba lett Bálint! Igen, ez a tej-dolog elég macerás, és az ember azért nem bírja kivárni, hogy beinduljon a tej, mert annyira rossz addig hallani, hogy milyen keservesen sír a baba, amikor éhes. Egyáltalán semmi tejed nincs? Lilinél sem volt?

evaczak: én is szoktam próbálni többször ráharaptatni, de nem nyitja ki eléggé a száját. :( Azért még nem adjuk fel...

Kép
ahsoka

Ahogy néha visszaolvasok, beigazolódik, hogy mennyire lutri a szoptatás. Akinek sok van, az feji, néha kiönti, akinek kevés, az azért küzd és mindent kipróbál. Van, akinek a babája lelkesen szopizik akkor is, ha nincs mit, más babák bealszanak, pedig lenne tej.
Elgondolkodtam, és úgy is szerencsésnek érzem magam, hogy nem elég a tej, mert Máténak is és nekem is hatalmas élmény a szoptatás! :D

Erika! Kitartás! Nekem pl. a more milk kapszula jött be, másoknak a fejés. Én kipróbáltam a szoptanitot, ami először működött, aztán mégsem, de nem adtam fel. Szurkolunk!
És nagyon ügyesen fogja a nagylány a pici fiút!

És bocs, de megragadom az alkalmat, hogy felajánljam megvételre a Pesztonka mellszívómat (orrszívó is), ami most Orsinál van kipróbálásra. Annak, aki úgy érzi, szüksége van rá.

Üdv. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, hogy gratuláljak az újdonsült Anyukáknak, és tegyek fel képet Dóriról, aki egy picit talán hasfájós, bár nem merném határozottan így felcímkézni.
Egész jól összeszoktunk, bár holnaptól csak kettesben leszünk, az lesz az igazi megmérettetés.
Ma sikerült egyébként nyakig fosnia magát, ám rém csendben és nyugalomban tûrte a kiságyban, békésen szundizott a drága pedig ahol lehetett ott kifolyt! Egyszer mindent elkell kezdeni... :)

Tegnap volt az elsô sétánk, mindenki marhára élvezte, gyerkôc aludt mi meg kimozdultunk végre.
Lassan indulunk második utunkra! :)

Ami a kórházi méricskélést illeti: minden papírunkra az van írva, hogy 3400 gramm és 55 cm. A bibi csak az, hogy pénteken elvittem a védônôhöz, hogy megnézzük eleget hízott-e, és ott lemértük, hát döbbenten tapasztaltam, hogy gyerkôc csak 50 centi. Én meg totál tanácstalan voltam, hogy az 55 centijével és 3400 grammjával miért ilyen hurkás!!!?? Hát ezért... :)

Egyébként 3320-al jöttünk haza és 2 hetesen 3500 gramm. Ez jónak számít?

Na, megyek mert borul a bili ha 5 percre leülök!!

Kép

Kép

Kép

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Erika, gratulálok a kis Bálinthoz. Édes kis pofa.
Ne add fel. Én is küzdök a tejjel, de ezekért a babákért megéri.
Ez a legjobb, amit adhatunk nekik.
Ráadásul még neki is meg kell tanulnia szopizni,össze kell, hogy szokjatok és ehhez lehet több napra is szükség lesz.
Kitartás!!!

Kép

Kép
buba*

Anita, nagyon édes Dóri.
Ez a hízás teljesen jó. A babáknak ebben a korban 15-dkg-ot illik hízni 1 hét alatt, de ez is bab függő. Van aki többet van olyan aki kevesebbet hízik. Ez alkati kérdés is.

Kép

Kép
buba*

Anita, nagyon aranyos Dóri és nagyon szépek a képek.
A centikről: a védőnőnk azt mondta, a kórházban másképp mérik, ezért ő mindig kisebbnek méri a babákat. Én láttam képet a kórházi mérésről (hála Apának), és az a különbség, hogy ott a feje bubjához teszk a centit, így gyakorlatilag a fej kerületéből is hozzámérnek, míg itthon tényleg a magasságát mérjük. :lol:
A hízása pedig nagyon szép a kicsi lánynak, hisz már megis haladta a születési súlyát!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Erika: Üdv újra itt, örülök, hogy szerencsésen túléltétek a kh-at. :) Bálint egy tünemény, Lilivel együtt, nagyon édesek. A szopihoz azért hajrá, hátha még menni fog!

Nálunk is az "odáig van" a jellemző, ami Mátét illeti, néha már-már túlzásba is viszi, állandóan piszkálni, simizni akarja Gergőt. Csendben lenni nem annyira tud, még amikor külön megkérjük sem, de a kistesó elég jól tűri eddig a zajokat. :)

Anita: gratulálok még egyszer Dórihoz, csodaszép, milyen jók ezek a fekete-fehér fotók! :) Az 5 cm eltérés azért viccesnek tűnik... :lol: Egyébként nekem sem tűnt Máté 58 cm-nek, de az tény, hogy nem lett volna szükség 56-os rucikra, vagy nem mennek rá, vagy kilóg belőlük a fél mellkasa, ennek ellenére a kh-ban előszeretettel adtak rá ilyet... :twisted:
A hízás sztem tök jó, elvileg ugye először visszafogynak és csak a születési súlyukat kell visszanyerniük kb 10 napos korukra, ti meg még bőven híztatok is. Máté egyébként vissza se hízott annak idején 10 nap alatt, több idő kellett, de semmi gond nem volt.
Nekünk most mérlegünk sincs, mind a doktornőnk, mind a védőnőnk azt mondta, nem kell, ha figyeljük h van -e elég kakis,pisis pelus, eszik- e, kerekedik -e rendesen. Bíznak bennünk h 2. gyereknél már jobban el tudja dönteni az ember, minden rendben van -e, hát, remélem... :wink: Amúgy két hetesen ajánlják betolni egy rövidke mérésre időpontegyeztetés után, h tuti legyen a dolog. Én is alig várom már a sétakezdést! :)

Éva: utólag boldog szülinapot Dórinak! :) És abszolút igazad van, csak pozitívan, minden rendben lesz! :)

Orsi: sztem biztos tudna segíteni a tanácsadó, hívd nyugodtan házhoz! Egyáltalán nem mindig könnyű a helyes mellretétel, én is sokszor küzdök vele... Hajrá! :)

Ági: köszi a frissítést a táblázatban! :)

Halmainé: sztem se félj a gátmetszéstől, nem is érezni, a varrásnál meg van érzéstelenítő, amivel jól ki lehet bírni, és amúgy is az már semmi a szülés végén jelentkező kínokhoz képest! :wink:

Na megyek lassa, bár gyermekem ma igen jókat alszik, a tegnapi nappal ellentétben. Nem tudom, mi volt tegnap, de alig aludt és nem igazán lehetett megnyugtatni, kb. 20szor szoptattam, de az sem mindig segített. Egyik nap ilyen, a másik nap olyan, de alapjában sztem nyugisabb baba lesz, mint Máté volt.

Puszi mindenkinek,Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

köszönöm szépen a gratulációkat Lili és Bálint nevében is, és a szurkolást a szopi ügyben
egyenlőre a helyzet változatlan, pedig Bálint nagyon ügyesen szopna, ha lenne mit :twisted:

Éva: tényleg légy nyugodt a doktornővel kapcsolatban! megbeszélted már vele a részleteket? mert képzeld az ügyeletes doki rákérdezett, hogy meg van-e beszélve a doktornővel, gondolom azért, mert éjjel volt
szerintem lehet egyéni eltérés a babák növekedésében és az uh sem mutat pontos eredményt, Bálintot a 38. héten 3248 g-nak saccolta az uh, és 3300-al született a 40. héten
csak pozitívan!
Dórit isten éltesse!

Orsi: köszönöm! sajnos csak pár csepp van, Lilinél ugyanez volt :(, azért még kűzdök

Bea: köszönöm! most próbálom még a homeos bogyót
Lili már nagyon türelmetlen volt, hogy mikor veheti ölbe, és tényleg nagyon ügyes

Anita: nagyon édes Dóri, tök jók a képek!

Buba: köszönöm, egyenlőre kitartok, az is erőt ad, hogy Ti is néhányan hasonló cipőben jártok :? , az ember nem is gondolná, hogy milyen sok mindenen múlik a siker

Kriszta: köszönöm Neked is :)
Lili tényleg nagyon aranyos, ugyanazt tudnám írni, amit Te is leírtál :D, hát csöndben lenni sem tud, a kicsi meg tűr :lol: , hiába, második gyerek és azt hiszem kicsit mi is lazábbak vagyunk, mint elsőre, ugye?

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Koszonom a szuleszno nevet! Azt hiszem ra gondolok:) Nem is ertem egy ejjszaka alatt hogy nem jutott eszembe egyszer se megnzeni a nevet:)mert tui akkor se tudtam hogy hivjak, csak megismertem latasbol. Igaz vegul velem ketten voltak( a masik a VEra volt, o mely nyomott hagyott bennem mert ugy belem konyokolt mondvan nyomja lefele a babat hogy nem tul ekes szavak kiseretben loktem el a kezet onnan pedig addigra masfel napja vajudtam es erom egy fikarcnyi se volt: ) ) de ez a rovid haju olyan szelid es nyugodt es megerto volt.
Nem is tudom hanyadik het kornyeken erdemes oket felkeresni ezzel a keressel hogy szeretnek vele szulni????

A babak gyonyoruek!
Irigykedve nezem, meg olyan messze van oktober....

KépKép
tavasziszel

Igen-igen, a baba hosszát másképp mérik a kórházban, megmutatta nekem a védőnő is az egészséges rendelésen. Zsoltit a kórházban 59 cm-nek mérték, valójában a testmagassága 56cm. Amikor a védőnő megmutatta, hogy mérik a kórházban, tényleg 59cm lett. :shock:

Az én "pici" fiam alig múlt 5 hetes, de már 5 kiló! :shock: Hé, mekkora lesz 6 hónaposan? :oops:
Persze, hogy ennyit eszik, van is mit termelni... már nem egyszer küldte rám a kakit... Persze apának mindenképp le kellett fotóznia... 8) :D

Anita, gyönyörűek a képek! Hihetetlen, de a fekete-fehér képek jobban kiemelik a lényeget.

Hencsi, a gátmetszés tényleg nem fáj, nem érzed, úgy feszít a baba feje kitoláskor. A varrást meg pici szurkálódásnak érzed. Én most kevésbé tűrtem a varrást, mint Zsófival, de ezt te most meg se hallottad... :wink: A varratszedés meg kis csipkelődés, meg se kottyan. :D

Tavasziszel, szerintem keresd fel a szülésznőt és tájékozódj a felfogadásáról (bemegy-e miattad a kórházba, ha épp szabadnapos, pénz, stb...), mert akkor úgy kell kérnie a beosztását legalább a szülésed hetére, hogy a szülőszobára legyen beosztva, na és persze ne legyen szabin.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Szerintem is minnél hamarabb fel kell fogadni ha akarod. Azt hiszem, hogy az Uzsokiban kérvényt kell írjanak a szülésznők, ha valaki velük akar szülni és annak kb. 30 nap az átfutási ideje.

Én is vele szültem (épp ügyeletes volt). Kb. a 36-odik héten elkezdtem parázni, hogy szülésznőt kellett volna fogadjak, de akkor azt mondta a doki, hogy már késő... Meg amúgy is azért lenne értelme, hogy a vérvételeken meg a CTG-ken is segít ha felfogadtad.

Kép

Kép
ursus

SZiasztok!

Köszönöm a jókívánságokat Dóri nevében.
Azt elfelejtettem írni, hogy szegény Dóri összeszedte a hányós-hasmenős vírust, lázas is volt, épp szombaton, mikor családilag ünnepeltük őt. Egyelőre én nem kaptam el. Remélem ez így is marad.
Ráadásul mától 3 napig Atropinnal kell tágítani a pupilláját. Félelmetes, nem lát rendesen, és akkora a pupillája, de hősént tűri a cseppentéseket, és ezt a szerencsétlen helyzetet is...

Nagyon jók a fekete-fehér képek Dóriról. Igazán jól sikerült baba. :)
Gratulálok hozzá.

Én eddig nem gondolkodtam szülésznő felfogadásában... Szerintetek kellene? Milyen tapasztalataitok vannak az ügyeletesekről? Érdemes fogadni, vagy mindegyik normális? (Régebben írtatok egyről, akivel kapcsolatban nincsenek jó tapaszatlataitok...)

Éva

Kép

Kép
teva

Hát csajok én teljesen el vagyok keseredve:(
Úgy néz ki hiába küzdök több, mint 3 hónapja a sors és a szervezetem másképp akarja. Elmegy a tejem:(
Már mindent kipróbáltam, more milk, urtica, laktoherb tea.....
Már fejtem 2 óránként is, hogy nehogy elapadjon, már megpróbáltam nem rágörcsölni most a végén, de minden hiábavaló.
Anyukám mndta tesómmal minket 3 hónapos korunkig tudta adni az anyatejet, mert egyszer csak elment neki.
Én mindvégig bíztam benne én nem járok így, de másképp alakultak a dolgok.
Azt hiszem ezt nagyon nehéz lesz feldolgzonom.
Olyan szép volt mindvégig a terhesség, csodálatos volt a szülés és ilyenen bukok meg. Ráadásul én akartam az elejétől fogva és mégsem jön össze.
Lelkileg nehéz lesz összeszednem magam.
És több, mint valószinű, hogy amiatt megy el a tejem, mert megjött. A szervezetem már másképp működik.
Eddig 600ml-t tudtam adni Dorinának és csak 200-300-al kellett kipótolni, hát most örülök, ha 300-at tudok neki adni és 600-al kell kipoótolni.
Hát ez van:(

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Buba ne keseredj el,Te mindent megtettél erőn felül tetted a dolgod,hogy sikerüljön és sikerült is!Nézd meg milyen szép babád van és az első pár hónapban amikor tényleg nagyon fontos volt neki,hogy kapja a tejcit tudtál neki adni!

Úgy csodáltalak benneteket amikor kiscsillag és orsi is (és mindenki)írta,hogy mi mindennel próbálkoztok,hogy legyen tej.

Légy büszke rá,hogy te eddig is tudtad legalább biztosítani neki!(Olyan sokan vannak akik egyáltalán nem is tudtak szopiztatni.)
Biztos nagyon nehéz feldolgozni,én könnyen beszélek még,de próbálok lelkesíteni mindenkit!

:)
hodo

Teva:azt mondják,hogy normálisak a szülésznők,és rábízhatod magad az ügyeletesre.Én úgy álltam neki az elejétől,hogy majd aki lesz az lesz!Szegény Dóri,nekem is volt,hogy cseppentettek a szemembe ilyen cseppet.Nagyon rossz volt,mindig olyan érzésem volt,hogy szédülök.
hodo

Buba: csatlakozom hodohoz, ez nem teljesítményre megy, ettől még nem buktál meg semmin. Nem egyformák az emberek, ne keseredj el! Én is csak napi 550 körül tudok termelni, de már nem érdekel, annyi van amennyi. Ezen nem érdemes parázni. Olyan rossz, hogy mindenki elvárja az embertől, hogy mit hogy teljesítsen. A kórházban is folyton azt szajkózták, hogy csak tegyük mellre a babát gyakran, attól úgyis megindul, pedig ennyire nem egyszerű. Az én anyum is csak 3 hónapig tudott minket szoptatni a tesómmal, a nagymamámnak meg annyi teje volt, hogy adott is el belőle. :? Most pár napja már én is próbálok 2 óránként fejni, de még nem tűnt föl, hogy segítene valamit. :(

Kép
ahsoka

hodo, ahsoka
köszi csajok a bíztatást. Megpróbálok innentől nem rágörcsölni erre a dologra. Úgy érzem tényleg mindent megtettem amit lehet, de ha így alakult ezt is el kell fogadjam.
Ettől függetlenül még fejek, de már nem görcsölök. Annyi tejcsit adok neki ami még van, a többit kipótolom. De nyugodt a szívem, hogy nem rajtam múllott a dolog.

Képzeljétek Dorina rátalált a kezére :)
Ezen belül az ujjacskáira is, főleg a hüvelyk ujjára :)
Este apával tv-t néztünk beszélgettünk és csak azt hallottuk, hogy megint veszettül cuppog. Hiába veszem ki és adom be neki a cumit, kiveszi és kicseréli az ujjára.
Napközben már volt, hogy citromlét csepegtettem az ujjacskájára hátha az segít, de csak ideiglenes megoldás volt.
Mst próbálunk leszokni erről, remélem sikerülni fog.

A ti babáitok mennyit alszanak éjszaka?
Dorina mostanában 11-12 órán át szuszókál.
Most is este 20-30-kor már aludt és még mindíg húzza a lóbőrt :)

Kép

Kép
buba*

hoztam is képet ezt tegnap reggel ébredés előtt készítettem róla:
Kép
kicsit csajosan felöltözve
Kép

Anita, nagyon jók ezek a fekete-fehér képek. Nekünk is vannak ilyenek, meg szépia képek is. Ezek valahogy mások mint a színesek.
Kép

Kép

Kép
buba*

buba, örülök, hogy jobban vagy! :D És nagyon édes a csajszi! :D Máté is megnézte: mostanában nézi a tvben mozgó képet, és most hátranézett az ölemből a monitorra, ahol épp Dorina képe volt.

A múltkor a tükörben lévő babára mosolygott :lol:
Kép barát a tükörben

Én ma reggel óta azon aggódom, hogy (megint) alig eszik valamit a gyerek. Az okát tudom: ki kéne tolni a előző adagot. Nálunk még mindig 4-5 kakis pelus van naponta, és ha nem jön ki, akkor nem eszik a baba. :cry:
Most aztán két pelust is telerakott 10 percen belül. 8)

Ma megyünk a csecsemő uh-ra, remélem, ott mondanak valamit. Egy hónap alatt alig 400 grammot "hízott" Máté. Én már régen mondom, hogy valamit tenni kell, de csak most kapott AR tápszert - amit egyelőre utál. És továbbra is alig eszik, viszont az anyatejből ugyanúgy visszabukik :cry: - ha a tápszert enné, az az anyatejet is bent tartaná állítólag. Ma veszünk egy másik fajtát, hátha azt jobban szereti majd. :?
Viszot születése óta már 10 centit nőtt (most 63 centi), hosszú lesz, mint az anyja (+ az apja).
Szorítsatok, hogy ne találjanak semmit nála!!!! Illetve csak azt, aminek ott kell lennie :wink:

Egyébként, ő az öklét nyomja le a torkán. Néha mindkettőt próbálja a szájába tuszkolni. Néha a cicim mellé is :? :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Csatlakoznék a 2010-es mamitáborhoz. :) Még van négy hónapom a szülésig, és mivel sok jót olvastam az Uzsokiról és az ott dolgozókról, én is ennél a kórháznál döntöttem. Nemrég személyesen is jártam ott egy szülésfelkészítő előadáson, akkor meg is nézhettük a felújított szülészetet, és nagyon szimpatikus volt minden szempontból, és ami külön jó, hogy Apa is ott lehet velem és a babával rögtön a szülés után is, úgyhogy eddig minden klassznak tűnik.

Még az orvosban nem vagyok biztos, hogy kihez járjak rendszeresen. Kalocsai Géza doktorról nem sok infót találtam, valaki tudna róla írni?
gumimami

Sziasztok!

Buba:nagyon édes Dorina különösen a ujjszopis képe tetszik,nekem anyukám hiába akart cumit adni csak az ujjam kellett, attól voltam nyugodt.Örülök,hogy kicsit sikerült megvígasztalni!Orsinak igaza van ne parázz rá,adj neki annyit amennyi van!

Kis.csillag:hogy megnőtt Máté..hatalmas gyerek
Látod Te azon izgulsz,hogy kint nem akar hízni én azon,hogy bent nem akar...ilyen az anyukák sorsa.De én is csak azzal tudlak vígasztalni amivel engem is vígasztalnak,minden rendben van, ne aggódj Ő ilyen.Nőtt 10cmt ez óriási!Ha nem lenne vele valami rendben nem is nőne!
:wink:

Gumimami:üdv!Pont ma császározta a barátnőmet a Kalocsai.Az első gyerkőce is nála született,ő is csaszi volt.Rendes doki,egyszer én is voltam nála.Tapasztalt róka,nekem csak azért nem jött be,mert úgy éreztem,hogy kevés az infó amit kapok tőle.Egy biztos nem paráztat,mindenre csak azt mondja,hogy ez így van jól.Nekem így viszont kicsit kevés volt.De van akinek ez jön be! :)
hodo

Hodo: Köszi az infót! :)
Én szeretem, ha beszédesebb a doki, akkor tud kialakulni könnyebben bennem a bizalom, de ha szakmailag jónak tartanak valakit, akkor próbálom elfogadni a szűkszavú stílust is, csak akkor többet kell készülni a kérdésekkel... Na és persze általában a felét elfelejtem, mire odakerülök, aztán meg guglizhatok. :)

Annak vajon hol lehet utánanézni, hogy egy orvos mennyire "császárpárti"?
gumimami

Bea: Szurkolok, hogy minden rendben legyen Mátéval! Hogy mekkorát nőtt ez a gyerek! És a haja is nagyon jó! Szaninak most kezd épp csak kócosodni! :D
buba: Alexandra is pont ma találta meg a hüvelyk ujját, persze anyum rögtön dugta a cumit a szájába, persze nem sok sikerrel...
Meg vettünk neki egy cumi alakú rágókát is, de még annyir az sem köti le. Bár ma egyszer megfogta de a szájába nem sikerült beraknia, mert 5 centivel arréb próbálta bedugni, de sehogy se ment. :lol:
Én is még fejek bőszen, de annak ellenére, hogy megint nagyobb lett a mellem, és mintha kicsit feszítene is, kevesebbet tudok csak leszívni, mint a múlt héten, pedig szinte már egész nap csak fejek. :x :cry:
Ma volt a védőnő is, "átmentünk" a három hónapos teszten, minden oké. :)

Szani éjszaka jól alszik, mi este 9 körül fürdetjük, utána kajálás (szigorúan cumisüvegből, mert cicin kb 2 perc múlva elalszik), így 10-től reggel 6-ig szokta általában bírni, ha nagyon nem akar felébredni, akkor 7-kor szoktam kelteni, tovább nem várunk, mert szerintem neki még azért sok a 9-10 óra egyhuzamban.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Buba: jaj, nagyon sajnálom, és teljesen megértelek, annyira rossz, hogy az ember kudarcként éli meg ezt a dolgot, pedig mindent megtesz :(
viszont Dorina tündéri a képeken! és nagyon édes, ahogy szopja az ujját :)

Kis.csillag: nagyon édes Máté, tök nagyfiúnak látszik ezzel a frizurával, ha nem tudnám, azt mondanám legalább 6 hónapos
remélem, hogy minden rendben lesz a vizsgálatokon, drukkolok!
mi az a AR tápszer?

Gumimami: üdv itt! én a Kalocsait nem ismerem, ill. számomra rengeteg ismeretlen orvos volt a kórházban, sokan vannak
a szülőszobáról és a szülésznőkről viszont csak pozitív tapasztalataim vannak!

kb. mikor esik le a köldökcsonk? mert Bálintnak már nagyon lóg, Lili viszont már 3 hetes volt, mikor leesett neki

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Köszi csajok, aranyosak vagytok! Jól esik amiket írtatok.
Erika:
a köldökcsonk nekünk 3 hetes korunkban esett le. A lényeg, hogy nem szabad sűrgetni, nem szabad feszegetni, mert gyerek és gyerek közt is van különbség, hisz minden baba köldökzsinórja más. Akinek vastagabb volt annak nyilván később esik le. Csak szépen kezelni kell rendszeresen és idővel leesik.

kis.csillag:
Drukkolok én is, majd írj mi volt.
Nagyon édes a kisfiad. És mekkora haja van:) Hihetetlen, hogy tényleg nem 3 hónaposnak néz ki.
ahsoka:
úgy látszik a kislányod is most jutott el oda, hogy már felfedezte az ujjacskáit. Édes lehet:)
Ne görcsölj rá a tejcsire. Én már rájöttem nem szabad. Azzal nem lesz több.
Most ott tartok, hogy 350-400 között tudok lefejni és mikor mondtam a védőnőnek mondta, hogy higyem el, ha csak 50 ml-t tudnék neki adni az épp olyan jó lenne, mivel a védettséget az első 3 hónapban már nmegkapta az anyatejjel.
Szóval ez a napi 300-400 ml magamhoz képest nagyon jó.
Ja és hét elején 200-250 jött le mikor rágörcsöltem. most mióta lazábban vesze,mintha megint picit több lenne és csak 4-szer fejek naponta. Mikor 2 óránként fejtem, fele ennyi jött le.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok,

Annyira régen írtam már, hogy a jelszavamat sem tudtam hirtelen:) De olvasom a hozzászólásokat mindig, csak az írás megy nehezebben :)

Először is üdv a "friss" anyukáknak, sok sikert a babákhoz. Csak biztatni tudok mindenkit, az első pár nap nehezebb, de utána nagyságrendekkel könnyebb a kis gézengúzokkal. Legalábbis Bendegúzzal biztos. Egyre többet alszanak éjszaka, egyre könnyebb kitalálni miért nyűgös, ha nyűgös stb.

Buba! Én is sajnálom, de ne aggódj, adj neki annyit ami van, az is nagyon jó, hogy eddig volt tej. Nekem inkább az elején volt szükségpótlásra, pedig ittam laktoherbet, szedtem homeo bogyókat...Aztán kipróbáltam a Fitolac teát is, attól megoldódott. Esetleg még megpróbálhatod, ha nem mondtál le teljesen a dologról:) Én kb. kétnaponta iszom, és azóta a fagyasztóba is jut bőven. Persze mindenkinek más jön be, de hátha...

Gumimami! Én voltam párszor régebben Kalocsainál. Nekem is kicsit fura volt a stílusa, pl. kezet csókol köszönésképpen, meg ilyesmi. Ez nekem nem jött be, de sok kolléganőm jár hozzá, volt aki nála is szült és nagyon elégedett volt vele. És azt hiszem a császárnál ő segédkezett a dokimnak, de annyira már nem voltam akkor képben, csak úgy rémlik a dolog:) Van ,magánrendelése Zuglóban, és az asszisztense az egyik szülésznő, egy rövid vöröshajú, azt hiszem Magdinak hívják. Ő ott volt a szülésemnél, szerintem nagyon kedves.

Ti mennyi idősen utaznátok/utaztatok elelőször a babákkal? Olyan utazásra gondolok, ahol több órás autóút és nem otthon alvás is van. Mi most készülünk elutazni pár napra (Pünkösd), de azért kicsit aggdom, hogy minden rendben legyen:)

Jajj, olyan rossz idő van most is, mikor lesz már napsütés, meleg, nyár? Tegnap is alig mertünk lemenni sétálni, egész nap szemerkélt az eső.És jövő hétre még rosszabbat mondanak. Bár egy kicsit unom már a környéket :) Ti milyen gyakran/mennyi ideig szoktatok sétálni? Ha van valaki, aki szívesen összefutna néha egy-egy közös babasétáltatásra, csak szóljon :)

Jók legyetek!
V.
vikcsibaba

Jó reggelt!
Tegnap jó későn értünk haza.
Mátéval ultrahangilag minden rendben, nem derült k, mitől bukik, mitől nem eszik és nem hízik. Tegnap is: az uh kicsit felzklatta, ezért a szoptató sarokban megpihentünk. Kb 1 óra múlva jó nagyot bukott. :cry: Volt nálunk tápszer, nyekergett is, így adtam. Kb fél óra múlva mind visszajött. :cry: Lassan ott tartunk, hogy csak az marad eg benne, amit éjjel, hajnalban és reggel eszik. :?
Utána egész délután nem volt hajlandó eni, csak mikor hazaértünk. Utána fürdés, szopi - újabb bukás.
Vettem másik fajta tápszert, hátha a majd tetszik neki!
Erika, az AR anti refluxot jelent, azok a babák kapják, akik sokat buknak. Sűrűbb.
Nekünk először a BEBA típusút írták fel, ami 2x annyiba kerül, min a Milupa, viszont nem is tetszik a gyereknek. :? Most Milupát vettem. Abból még nem kapott, mert estére és reggelre is volt tejcsi.

Mivel tegnap jól elszaladt a nap, beugrottunk egy McDrive-ba, ahonnan 2 csibeburgerrel és egy almáspitével távoztunk.
Lányok, a mekinek ezzel kéne reklámoznia magát: Tejserkentő csibeburger!
A esti 1 more milk kapszula után hajnal 3-kor ébredtünk. Úgy feszüt a mellem, hogy meg kellett fejni, hogy Máté e tudja kapni. Jóllakott 1 ciciből. Fél 7-kor ébredtünk újra, amikor jóllakott a másik ciciből. Utána még lefejtem cicinként 60 ml-t. :shock: 8)
És most újra érzem, hogy van benne - remélem, kell majd neki!

A párom szerint, a múltkori csibeburger után is jó muzsikáltam. Lehet, hogy néha kell egy kis meki? :wink:
Alvás: Máté 8 körül alszik el (na tegnap nem így volt), éjjel és hajnalban - amikor Apa elmegy fél 5kor - megébred enni. Ha Apa később megy, akkor ez utóbbi elmarad. Magától fél 6-6- fél 7-kor ébred, fent van 1-1,5 órát, majd visszaalszik. Ilyenkor van, hogy 3 órát is alszik, de általában 1,5 óra. Utána teljesen hetikus.

A köldökcsonkhoz én nem tudok hozzászólni: Máténak - hála a szakszerű ápolásnak - 1 hetesen már nem volt. A csecsemősök gondozták - sajnos :( -, és nagyon büszkék voltak magukra. Csak hallottam, hogy hazatérés után 1-2 héttel zokott leesni.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

vikcsibaba
mi minden hónapban 2-3 napra hazautazunk szüleimhez vidékre.
Az első utazás 1,5 hónaposan volt.
Dorina nagyon jól bírja az utazást is és az ottlétet is.
Utazóágyban alszik, amiben pont olyan jó a szuszókálója, mint itthon. A legfontosabb amit én észrevettem az az, hogy nem szabad felborítani a rendszert, amit itthon kialakítottunk. Ugyan abban az időben füröfjünk, ugyan akkor tegyük le este aludni stb...és meg sem érzi, hogy nem itthon vagyunk.

kis.csillag
Örülök, hogy semmi olyan nem derült ki, ami aggodalomra adna okot. Máté nem eszik mohón? Nem nyel sok levegőt evés közben?
Mennyi ideig büfizteted?
Dorina is pár napja elég sokat bukik. De ez nála ilyen visszatérő dolog. Van, hogy napokig csak büfi van, aztán jön pár nap amikor büfi mellett bukik is. De mondta a védőnő, hogy ne aggódjak, 6,3 kilós hízik, tehát nem gond.
Ezeket a tápszereket, amiket adtál neki a doki írta fel nektek?
Dorina ma rekordot dönt. Eddig 11-12 órákat alszik éjszaka.
Este 9-kor aludt el és még nem kelt fel. Már több, mint 12 órája alszik:) Kész ez a csaj.

Kép

Kép
buba*

Buba, jó nagy büfik jönnek. És látom rajta, hogy mikor jönne még egy: ha leteszem, olyankor nyugtalanná válik, felveszem, és jön is. Egyébként szopizás közben is büfiztetem, olyankor is jelzi, ha jönne valami. Kis szünetet tartunk és büfi után folytatjuk. Egyébként nem mohó, szépen eszik, és tegnap mondták is az uh-n, hogy nincsa a pocijában több levegő, mnt más babáknak, valszeg nem ez az oka a bukiknak. Nem jutottunk közelebb.
A tápszereket meg természetese a doki írta fel. Ismerek olyan babát, akit nem tudott szoptatni az anyukája, tápszert kapott végig, és igen hamar ilyen AR tápszerre kellett áttérniük. Semmi gondjuk nem volt vele. Hátha!!!

Engem inkább az aggaszt amikor nem akar egyáltalán enni. Tegnap nem csak a tápszer, de a lefejt tej sem kellett neki.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
nem tudok okosat mondani. Öcsém is sokat bukott. Volt, hogy evés után szinte az összes ki is jött belőle, de amint anya anno megkezdte a hozzátáplálást el is múlt neki.
Egyébként mondta a védőnő, hogy lesznek hullámvölgyek, amikor a baba szinte alig akar enni, aztán jön a következő nap, amikor bepótolja a kimaradt kajálást.
Remélem hamar túl lesztek ezen. Hátha segít majd a hozzátáplálás.
Mikor kezditek majd el?

Kép

Kép
buba*

A hozzátáplálást 4 hónapos kortól mondta a doki. Szerintem nálunkszükség lesz rá! Talán a sűrűbb pées kaja jobban megmarad benne.
Most pl. alszik, miután cicizett egy jóízűt. :D
Nekem az a fura, hogy alig eszi, mégis 4 kakis pelust produkál naponta.
Lehet, h dokit váltok, van a aközeli faluban egy másik gyerekorvos - mgnézetem vele.
Egy barátnőm ajánlotta, hogy vigyem be vlamikor ügyeletre - olyankor ott kevesen vannak, és van idejk megnézni. Ha hétvégén sem eszik, megyünk a János kh-ba, majd előadom, hogy "nem eszik a gyerek, mi baja, ezken a vizsgálatokon voltunk már, de eddig semmi okosság". És ez mind igaz :(

Mennyi időnként cserélitek a cumit? Én úgy olvastam valahol, h 2 havonta KELL, de a mienk1 hónap után annyira leharcolt, h lecseréltem. Inkább feleslegesen gyakrabban, ugye.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

sziasztok! mi tegnap előtt hagytuk el a köldök csonkot 2 hetesen 1 naposan. előtte már csak hajszálon n lógott reggel meg ugy kellett megkeresni a ruhájában.

doki bácsi volt tegnap előtt és ajánlotta a rota virus elleni oltást ami 2*18000 ft szájon át, mik a tapasztalatok? van aki beadatta? állitolag ha elkapja nem ússzuk meg kórház és infuzió nélkül.:(
evaczak

Sziasztok!

Gumimami:üdv nálunk! :) Nekem egy barátnőm 3 gyermekét szülte a Kalocsainál, ami jól jelzi, hogy meg volt vele elégedve! :wink: Igaz, ő amúgy Uzsokis dolgozó, tehát biztos extra ellátást is kapott, gondolom. Nálam az első szülésnél őt hívta be a dokim, amikor elakadt a végén a dolog és már-már vákummal v császárral akart készülődni, aztán a Kalocsai volt higgadtabb és ő próbálkozott még meg menteni, ami menthető, h ne legyen szükség más beavatkozásra, igaz, ez konkrétan azt jelentette, hogy rásegített a világrajövetelre egy kis hasra gyakorlolt nyomással, de semmi gond nem volt ezzel. Én akkor is örültem, h meg tudott születni, és a Kalocsai higgadt, rendes volt.

Evaczak: gratula köldökcsonk elhagyáshoz! :) Nekünk még megvan, jó vastag volt a zsinórja a drágámnak. De alig várom h leessen, utálatos dolgo ápolni...
Hogy vagytok? Tejcsi még mindig ugyanolyan bőven folydogál?
Hát igen, ez a Rota vírus oltás jó kérdés, rohadt drága.... Máté mondjum sosem kapta el, de ez persze nem jelent semmit... én is tanácstalan vagyok...

Bea: Máté tényleg egy hajasbaba, egy tünemény, én sem gondolnám 3 hónaposnak, hanem többnek. Remélem, alakul nálatok a kajaelfogadás, mitől lehet ez? De ha van elég kakija, akkor csak jut bele elegendő táplálék.... nem? Viszont akkor biztosan érdemes lesz elkezdeni 4 hósan a hozzátáplálást.

Andi: Dorina gyönyörű!!!
Sztem se aggódj, görcsölj, így is szépen tudsz neki tejet adni és klassz, hogy eddig is tudtál!
Igazán jó alvó a kiscsaj, nem semmi! :wink:
Milyen messzire utaztok vele amúgy?
Én is várom már h útra kelhessünk, igaz, nekünk nincs kocsink, de a tesómékhoz legalább a kicsivel beférünk majd, ha anyuékhoz utazunk először, sztem majd ha túl vagyunk a 6 héten. Máté meg elbuszozik apával. :)
Nyár végefelé azért egy kis családi üdülést is tervezünk hegyvidéki nyugalomban, anyuékkal, húgomékkal, remélem, hogy összejön, jó azért kimozdulni kicsit.
Nálunk holnap lesz az első séta, már nagyon várom, de remélem, az időjárás nem szól közbe! :roll:

Vikcsibaba: tegyél majd fel képet Bendegúzról, biztos sokat nőtt már ő is! :) Ti a 15.ker-ben laktok? Akkor Erikával tudtok majd esetleg könnyen összefutni, nem? :)

Erika: hogy vagytok, tejcsivel mi újság? Lili továbbra is aranyosan viszonyul Bálinthoz?

Nálunk minden oké, van azért olyan, hogy nehezen nyugszik meg v alszik el, de nem panaszkodom, napközben elég jó gyerek. :) Éjjel még persze kel, mostanában inkább 2x, de nem vészes, hamar visszaalszunk, aztán biztos ritkul majd az éjjeli szopi és nyúlik az alvásidő.
Hétfőn megyünk méricskélésre, kíváncsi leszek nagyon! Jól eszik, sokszor ő is sokat, mohón, volt, h az orrán is folyt vissza a tej. :roll: Egyelőre nem aggódom, h nem hízott volna, ki van szépen kerekedve. :)

Na jók legyetek!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

kis.csillag
érdemes egyébként más doki véleményét is kikérni, hiszen több szem többet lát.
A hozzátáplálás szerintem segít majd a helyzeten, de azért jó lenne tudni az okát mitől van ez.
Egyébként pontosan mennyit hízott a születési súlyától számítva Máté?
Cumit mi Dorina 2 hónapos korában cseréltük le. De nem azért,mert elgyepálódott, ezek a szilikon cumik nagyon jók, inkább azért, mert már kicsi volt neki. Ez újszülött cumi volt és olyan vehemenciával szívta, hogy tekjesen bevágta a kicsi szája körül és egy hatalmas piros csík keletkezett neki.
Ekkor vettünk neki 3 hónaposnak megfelelő cumit és ez most úgy néz kis más kialakítású és sokkal jobb. Bár először idegenkedett tőle, mert nem ugyan olyan márkájú volt, de elfogadta.

Kriszta:
köszi szépen, aranyos vagy! Mi 160km-re utazunk. Sajnos anyumék nagyon messze laknak. Beleszámolva a pesti forgalmat durván 2 órás az út, de Dorina végigalussza szerencsére.
Majd tegyél fel Te is képet Gergőről.

Kép

Kép
buba*

Aranyos vagy, buba, hogy érdeklődsz. Máté amúgy két kilót hízott 3 hónap alatt (amióta itthon vagyunk).
A gond az, hogy az utolsó hónapra ebből csak 400 gramm jutott , tehát az eloszlással van a gond: most kellene többet híznia, 600 körül havonta, de min. 450-et.
A másik adalék, hogy a hosszához képest kicsi a súlya. Van egy percentilis táblázat, ami szerint 3 alatti. Utánanéztem: 10-90 között normális, a 3 alattinál súlyhiányos, tehát jön a védőnő megnézni, hogy van-e mit ennem és ado-e a gyereknek is. :roll: Na persze nem jön, mert tudja hogy nem ez a gond.
Önmagában a súlya is jó lenne (kivéve, h. most keveset gyerepodott), a hossza jó (mi is magasak vagyunk, ő miért ne nőne!), de a kettő aránya nem jó. Az a 3 alatti. :(

Kriszta, én is a kaki-tesztben bízom. :lol: Mostanában mindenki azt kérdi, milyet kakil. :shock: Első válaszom az lett volna: mit tudom én, amilyet szokott. A tegnapi uh-s doki néni segítő kérdést tett fel: lekvár? Igen, kicsit híg lekvár. Mert azért az ember leánya önkéntelenül is tudja, milyet sz@rik a fia. :lol: Szóval: lehet, hogy jut elég kaja, nem hal éhen. Csak nehogy gond legyen a fejlődéssel!
Boldogult fiatalkoromban :lol: engem egyszer kivizsgáltak, mert hiába ettem, fogytam vagy 8-10 kilót, asszem, 2 hét alatt. Semmit nem találtak. Most is lefogytam: mint egy anorexiás agárkutya :?. De állítólag az ő korában a genetikai adottságok még nem játszanak a súlynál! Pedig ha csak 60 centis lenne, a súlya megfelelő lenne. Hogy is van ez? :x
Nekem ez olyan, mint amikor a ruhák ujjahossza nekem a 42-esből is rövid, bőségre viszont 38-ast hordanék. Ezért varrta varrónő a kosztümjeimet: én olyat nem kapok magamra konfekcióban. :? Máté is ilyen lesz?
Van olyan rugija, aminek az ujja könyékig ér :lol:

Mindenesetre: köszi a szurkolást. Ma eddig példásan eszik, sz@rik, alszik. Kicsit nyűgösek vagyunk mindketten, de ezt a hülye fülledt időre fogjuk.
Máté pedig eszi a reszelt vasszöget :lol: , hátha fokozza az étvágyát. És délután kipróbáljuk az új tápszert. :roll:

És igen: kérünk képeket! Olyan jó mások babáit is nézegetni!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag! Ez a sok bukás elég rosszul hangzik, remélem nem lesz semmi gond Mátéval. Szorítok, hogy beváljon az új tápszer.

Mi egy kicsit messzebb mennénk, Ausztriába, kb. 6 órás út (gyerek nélkül, nem tudom így mennyi lesz, hányszor kell megállni). Eddig kb. 1,5 óra volt a legtöbb, amit kocsiban töltött, remélem nem lesz gond. Érdekes módon eddig ha elindult a kocsi, azonnal bealudt, mostanában kevésbé szereti az autókázást, sokszor nyűgös lesz. Lehet, hogy az ülés nem kényelmes neki? Van ilyesmi tapasztalatatok?

Megpróbálok képet is felrakni a Kisbüdösről:
Kép Kép

Már nagyon sokat mosolyog, elég ha csak meglát, vagy beszélek hozzá. Persze csak akkor, ha tele a pocak. Ha éhes, akkor a világ összes fájdalma szakad rá hirtelen :)

cumi: Bendus nem sokszor fogadja el, van hogy napokig elő sem kerül. Szerintem eddig összesen 1 órát sem volt használva, szóval még nem cseréltem le. Van egy nagyobb is, próbálkoztam már vele (főleg amikor nem találtam hirtelen a kicsit), de egyelőre jobban szereti az újszülött cumit. De ha elhasználtnak találod, akkor cseréld le mindenképpen.
vikcsibaba

Mi mátéval sokat autózunk és elég jól bírja.
Mivel a világ végén lakom, szinte mindenhová autóval megyek. És mivel egyedül vagyunk, ő kénytelen velem jönni. Mostanában nem alszik be mindig, hanem vagy engem figyel (a Bogárba mellém tudom háttal bekötni), vagy kifelé nézeget. Ott nem tudom, mit lát :shock: . Én pedig beszélek hozzá, énekelek. :roll:
Szerintem nem gond a hosszú út, csak le kell foglalni. És legfőképpen: valaki üljön mellette! Ne hagyjátok egyedül hátul, hogy mindig legyen valaki, akit lát, aki visszaadja a cumit (ha mégis kell), aki megsimizi - és így ehhez nem is kell megállni.
Egyébként Kisbüdös nagyon édesen huncut!

Cumi: nos a mienk sem elhasználódik, csak higiéniai szempontból cserélem. Mi rátaláltunk a megfelelőre, így csak a minta változott most: MAM latex cumit vettem. A NUK-ot sokan ajánlották: abból kettő figyel a szekrényben, mert nem jött be.
És most a sűrűbb tápszerhez s MAM szopókát vettem: selyemszilikonnak hívják, és a formája sem az általános, hanem laposabb. A másik nagyon nem tetszett Máténak (az új tápszerrel kapta), így lecseréltem.
Olyan jó, hogy ennyi mindenből lehet választani! Vagy nem? :? Így annyi mindent meg is veszünk!
:? :wink:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Hali!

Íme pár kép Gergőről, sok a szunyálós egyelőre! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta! Nagyon édes Gergő! És milyen helyes, ahogy az oldalán alszik!
Én is ilyen csíkos, Tigrises rugit vettem Máténak. Amikor kiderült, hogy a csomagjaikban nincs elég 68-as rugi, elmentem, és rögtön megkívántam ezt a rucit. Olyan benne, mint egy békebeli cirkuszi erőművész. :lol: Imádom!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?