Közkívánatra (=
Bikmakk kérésére) rólunk:
Kajálás:
hajnalban/reggel reggeli: szopi
reggel/délelőtt tízórai: gyümi (kb. 1/4 - 1/3 üveg) + szopi
dél körül ebéd: főzelék (kb. fél üveg) + szopi
d.u. (4-5 körül) uzsonna: gyümi (szintén kb. 1/4 - 1/3 üveg) + szopi
este vacsi: főzelék (ez csak jelképes, kb. 2 púpozott kanálnyi)
közvetlen elalvás előtt pedig szopi - ezt a vacsi befejezésének tekintem, csak közben van még a fürdés
Szóval nálunk sem csökken a napközbeni szopizások száma - ha megkínálom Bettit, elfogadja.
Egyelőre nem gondolkozom egyik elhagyásán sem - de majd a délutáni lesz az, amit a legcélszerűbb kiiktatni.
A múlt héten próbáltuk az üveges brokkolit, nagyon tetszett neki, hogy vannak benne nagyobb darabkák, amiket rágni kell! Olyan szorgalmasan rágcsálta az első fogacskáival!
A héten pedig az üveges tökfőzelék az újdonság, szintén darabkás, szintén élvezettel csámcsog rajta!
Kapott már a szendvicsemből sajt-falatkákat, azt is elnyammogta, meg szintén Nestlé banános-körtés babajoghurtot, szintén kedveli.
Viszont a vízivással hadilábon áll - volt már rá példa, hogy végre-végre nem csak rágogatta a csőrt, hanem szívott is belőle, viszont nem nyelte le a kortyot, hanem kiköpte... Nem baj, folyamatosan próbálkozom, 1x majd csak elfogadja...
Fogak: nálunk is előbb bújt ki az egyik alsó kettes, mint a fönti metszők, de így most 1xre három jön... Jól megkínozza Bettit, néha fájdalmasan "felordít" és tömi az öklét a szájába... Na, ilyenkor jön a Dentinox, ami pár percen belül hat is. Elalvások előtt is kell kenegetnem, különben nézhetek...
Altatás: már megint nehéz menetek... Minden összejön, amit az egyik linkben is olvastunk: fogzás, mozgásfejlődés és szeparációs szorongás... Tegnap is 1 órán keresztül próbáltam elaltatni, mire végre sikerült. Kivűlről nézve elég brutális módszernek tűnik, de nálunk ez vált be: hanyatt fektetem, és max. oldalra hagyom fordulni, ahonnan minden áron hasra akarna továbbfordulni, de azt már erővel megakadályozom, mert különben felnyomná magát 4kézlábra, onnan pedig ülésbe. Ha ez bekövetkezik, akkor csak ismét nagy sírás-rívás lenne, mert olyankor már annyira fáradt, hogy alig bírja tartani magát, előre szokott bukni. Szóval óbégat ezerrel, hogy nem hagyom hasra fordulni, hasizomból nyomja magát, de pár perc szó szerinti küzdelem után feladja és álomba dünnyögi magát... De az a pár perc, az nagyon durva, jajveszékel szegénykém, könnyezik, minden baja van, de sajnos csak így sikerül elaltatni. Tényleg mindent kipróbáltam már és ez a legdurvább, de leghatékonyabb altatási technika...
Másnál nincs ilyen???
Mostanában egyre többet vagyunk a kertben, napernyő alatt. A járókát is felállítottuk, néha használjuk - nem kifejezetten utálja Betti, de nem is szereti, az biztos...
Úgy tűnik, pár hét alatt megtanulta, hogy nem szabad a vezetékekhez és a számítógéhez nyúlnia, mert egy ideje már nem próbálkozik vele. Viszont már nem áll meg a küszöbnél, amikor négykézláb jön utánam a konyhába, hanem simán jön tovább - pedig eddig "okos kiskutya" módjára leült a küszöb előtt...
Ilyenkor visszaviszem a bázisára, persze nem marad ott, hanem megint mászik utánam.
Dbea, ha már egyfolytában térdel Marci, nemsokára jön a felállás is! Bettinél kb. 1-2 hét telt el a kettő között...
Hát igen, tegnap Betti is jól beleizzadt a gyerekülésbe... Nem tudom, hogy lesz, amikor még melegebb lesz!?
Légkondi kizárva, ablakokon keresztüli huzat kizárva
meleg bezárva, ki kell bírni...
Angelita, lehet, hogy délutánra eláll az eső és akkor mehettek sétálni! (Itt is reggel borult volt, mostanra kezd kisütni a nap...)
Oui, jobbulást Mirának és Zorának, na és persze Neked is kitartást!
Eni, vicces elképzelni, hogy tükörből eteted Liát...!!!
Aranyosak lehettek!
Bocs, aki kimaradt, felébredt Betti, rohanok...