Új privát üzeneted érkezett!

Adri Zora nem issza ezeket a hippes teákat meg, csak a frissen facsart narancslevete, de az meg az istenért nem jön ki a ruhából :twisted:

Bikmakk Zora is ebből az itatópohárbó kezdett el inni, vízet, hogy bejöttek a nagy melegek. És rájött ha hátrahajtja a fejét akkor könnyebb az ivászat :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép Kép Kép Kép Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Bim-bam,
a fogak "hivatalos" sorrendje, hogy alul jönnek az egyesek, aztán felül az egyesek, aztán felül a kettesek, majd alul a kettesek. Utána változó helyen a négyesek, utána ötösök, és végül a szemfogak közénőnek. Levinek még sehol nincs, és nem is jön...

Irdab,
ez az esti szopi olyan érdekes, nekem pl. a gyerekeim nem is az esti szopit hiányolták, hanem a reggelit. Lili 7 hónapos korától csak reggel szopizott, Levi kb. egy hete állt át, hogy csak reggel szopik. Na szerintem nem is hiányolná, ha nem így lenne, de amíg van tej, addig igya. Így most 4-szer eszik egy nap, plusz ez a kis szopi.

Bikmakk,
az itatópohárról akartam még írni, hogy az Aventesnek elvileg stabilan hátrapattan a feje, kicsit tovább kell nyitni, hogy az üveg teste fele hátrahajoljon, és akkor bepattan. Így meg nem zavarja a kis orrát Daninak. Most néztem, hogy 4 év alatt lett újfajta varázsitató, lehet, hogy Levinek beújítok egy olyat. Most cumisüvegből teázik, vizezik, mikor mit, de azt a 120 ml-est símán kiissza egyszuszra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk, Bori,
már az ötödik DVD íródik, remélem holnap postára tudom adni.
Írjatok légyszi priviben címet, mert a múltkoriakat őszintén szólva nem mentegettem el, szerintem már rég törlődtek a privik közül. Köszi. Bár lehet, hogy valamit én bénázok nagyon, mert egy DVD beolvasás+ írás olyan fél óra. És hiába akarom két példányban, mindig újra beolvassa. Na mindegy, végül is eldolgozik a lapitopim itt magában. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska én nem a lefekvés elötti, illetve a reggeli szopiról szeretném leszoktatni Zorát, hanem az éjjeli két óránkénti szopiról.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
ja, hogy Zora még éjjel is szopizik. Na ha ez így van, én a helyedben nem várnék egy éves koráig :lol: :lol: :lol:
Nekem nagy mázlim van, kezdetektől max. kétszer kelt Levi éjszaka, de kb. fél éves korától egyátalán nem eszik éjszaka. Este fél 8-kor, utána meg reggel 7 körül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Emma heti menüje így néz ki jelenleg:

Reggeli (6-fél 7): tápszer
Tízórai (10-fél 11): tápszer
Ebéd (fél 3 körül): főzelék, kb. 180 gramm
céklafőzelék, tökfőzelék, spenótfőzelék, sütőtök-alma bébidesszert (Univer), brokkolifőzelék (ez banánnal csúszik jól :) ), banános gabonapép vagy cukkinifőzelék

Minden főzeléket egy kevés krumplival vagy bébirépával vagy is-is sűrítek és a végén teszek bele Floriol étolajat pár kanálkával (nagyjából tartom az 1 deci főzelék, 1 kávéskanál olaj adagolást).
Hetente 1x-2x csirke- vagy pulykamellet teszek a főzelékbe, néha csirkemájat vagy most már bejött a tojássárgája is, mint alternatíva.
Ízesíteni nem szoktam (só, hagyma, fűszerek), Emma nem igényli, sőt pl. az Univeres bolognaiban kifejezetten zavarták az erős ízek.

Uzsonna
(5 körül): gyümölcs (reszelt alma vagy őszibarack-alma, szilva-alma bébidesszert), kb. 80-100 gramm
Vacsora (közvetlenül lefekvés előtt, 7-fél 8): tápszer

A spenótfőzeléket úgy csináltam, hogy spenótleveleket (Tescóban lehet kapni bio mirelitet) megfőztem bébirépával és a végén olaj hozzáadásával összeturmixoltam. A tojást megfőztem és a sárgája felét beletörtem a főzelékbe.

Emma szerencsére jó, hálás evő, szerencsém van vele.

Linácska,
a külföldi topicosok válaszoltak valamit?

Adri, az éjjeli szopik elhagyása nem 'kegyetlenség', mert ez már csak megszokás, nem az éhség csillapítására szolgál. Az unokaöcsém 1,5 éves, nemrég hagyták abba a szopit teljesen és azóta átalussza az éjszakát. Amíg szopi volt, addig 1x ébredt.

Zora nagyon édes a képeken, már komoly nagylány :)!

Játéktipp: buborékfújóka :)! Mi már a másodikat "fogyasztjuk" :).

Kép
angelita

Csilla, biztos, hogy szájpenész az?? Az elvileg olyan fertőzés, amit a gyerekek a kórházból visznek haza, nem higiénés okokból alakul ki. Bár biztosan voltatok vele orvosnál..
Hivatalosan az alsó kettő 1-es fogat a felső kettő 1-es követi (Emmának már ezek is áttörtek), de nincs kőbe vésve :)...
Emma is mindent a szájába vesz és ahogy Adriéknál is látom a képeken, a mobil és a távirányító a nagy kedvenc, bármelyik játékkal szemben elsőbbséget élvez :)).

Kép
angelita

Adri, azt nem tudom, hogy mennyi ideig áll el a kaja a fagyóban, de szerintem pár hétig nyugodtan maradhat. Én nagyobb mennyiséget főzök mindig, hogy 1-2 adagot legalább le tudjak fagyasztani, aztán felélem azt a készletet.
Spenótba próbálj meg egy kis banánt törni ;-)!

Kép
angelita

Angelita, köszi nagyon a menüt meg a spenótleírást. És az uzsonna után már nem kap tápszert, gondolom. És itatod olyankor? Vagy csak ebédkor? Mostanában Dani is megeszik 100 g gyümölcspépet uzsira (kopp-kopp-kopp), de még simán szopizik utána 50-100 körül.

Mobil és távirányító
: hehe, úgy tűnik, hogy az a kedvence a babákoknak, amit nálunk látnak folyton. Mi nem nézünk TV-t egyáltalán (mert a német adók nem vonzanak, pedig biztos jól lehetne úgy nyelvet tanulni. DVD-ket nézünk, de csak este, amikor Dani már alszik), így a távirányítót még észre sem vette, hiába hever a kanapén. Ellenben az egérért megőrül. :) :) Amúgy is számítógépmániás, és valamelyik reggel jót mosolyogtam magamon, amikor azt mondtam Daninak, hogy nem kell folyton a gépre figyelni, foglalkozzon mással is. Hát hogy hinné ezt el nekem, ha látja anyun és apun, hogy debizony mindent szabad percükben a gép előtt ülnek... :)

Linácska: köszi a DVd-ket, mindjárt írok privit. Nem értettem viszont, amit az itatópohárról írtál. Én nem a védőfedelére gondolok (a miénknek ez teljesen elválik az üvegtől, ha kinyitom), hanem magára a szilikon-tetőre, amin a csőr is van. Annak megy neki az orra. Bár nem zavarja mondjuk annyira. Nem is iszik belőle, teszem hozzá, csak játszik vele.

Kép
bikmakk

Irdab, Zora nagyon helyes lányka! És milyen sok haja van! Daninak szerintem sosem lesz ennyi. :shock: :shock:

Bori, azért ha Betti enged, kicsit írhatnál magatokról! Tényleg ti hogy álltok a kajálással? Úgy emlékszem, te sem akartad nagyon siettetni a dolgokat, nem céloztad meg az étkezések mielőbbi kiváltását. Most hogy álltok?

Valaki egyszer írta, hogy olyan etetőszéke van, aminek alul van egy kosara, és nem tudja, hogy mire kell használni. Milyen márkájú volt az a szék? És hogy vált be?
Én ha ráveszem magamat, akkor délután elkocsikázok Danival egy bababoltba, venni egy Chicco Happy Snack nevű széket - de nem tudom, vajon jó-e. Élőben látni fogom persze, de rossz, hogy egyedül kell döntenem. A férjemnek most 2 héten át nagyon-nagyon dolgoznia kell, hétvégén is bemegy, nem sokat látjuk, így ide sem ér rá velem jönni. Pedig már nagyon kéne az a szék... :cry:

Kép
bikmakk

NA teszek én is néhány képet Daniról.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bikmakk

A második képen látható kábelrengeteget az íróasztal alatt ma délelőtt szüntettem meg a lakás gyerekbiztossá tevésének keretében... Erről jut eszembe, Irdab, hogy az egyik képeden az a sólámpa elég ijesztően néz ki. Zora odamegy, aláhasal, megrántja a zsinórt... Én nemrég készítettem egy oktatóvideót a témában (nem szándékosan): épp felvettem, ahogy Dani az éjjeliszekrényt nyitogatja, amikor meglátta a rajta levő rádiós órát, ami épp úgy volt visszatéve (merthogy minden nap többször is használja :lol: :lol: ), hogy a zsinórja tök elöl lógott lefelé. Felnyúlt, hogy megrántsa.... a videó itt megszakad, vagyis először hirtelen a plafon látható, aztán vége, mert rohantam megmenteni....

Kép
bikmakk

Irdab, az éjszakai leszoktatás tényleg jó ötlet, és szerintem teljesen oké hogy az egy éves kort lőtted be, hátha addig le is szokik róla. Mira (amíg nem lett teljesen takonyos megint) már csak 1x kelt éjszaka, úgy, hogy nem is akartam róla leszoktatni, és ő is anyatejes. Én is kb egy éves korára gondoltam a leszoktatást, addig úgy vagyok vele, hogy kibírom:).

Kép
Kép
Kép
oui

irdab, a bébim haja a tied nyomába sem érhet. Ahogy Angelita írta, már növesztjük, na de Zora jól elhúzott a mezőny mellett! Bámulatos! :) Direkt mindig punkosra formázzátok neki, vagy alapból így áll?

bikmakk, Dani mindegyik képen nagyon helyes, de az elsőn különösen. :) Ez a vigyori arc!

Én voltam a tárolós, Happy Snacket vettünk mi is. :) Tök jó, a tárolóban üres tejfölös dobozokat, kisvödröt, stb. tartok, azokkal jól elvan Lia, ki-be pakolássza. Csak nem sűrűn használom a széket, mert pici a helyünk, és nem macerálok mindig a kinyitással, csak beültetem az ölembe, és hajrá. (Bárszék van a konyhában, szemben tükör, tök jól tudok tükörből etetni, meg ő is szereti magát nézni.) Na de ma a székben etettem (jelentem, bejött a tojássárgája, nagyon is), nem szokott el tőle, és még evés után is szívesen elüldögélt, amíg pakolásztam. Szóval szerintem jó kis szék, csak én lusta vagyok mindig előpakolni. :)

Kép
mocorgó

[quote="bikmakk"]A írta:bikmakk második képen látható kábelrengeteget az íróasztal alatt ma délelőtt szüntettem meg a lakás gyerekbiztossá tevésének keretében...

Hogy csináltad?

Kép
mocorgó

Itt vagyunk mi is, csak kicsit nehezen jutok oda, hogy írjak is :lol: Amikor Marcus alszik, igyekszem angolozni kicsit, egyébként meg nem nagyon tudok netezni, most is itt ül a lábamnál :lol: :lol: :lol:

Bikmakk: nekünk Top Rider etetőszékünk van, annak van alul kosara. Mi nagyon szeretjük. Összecsukható, gurítható, dönthető, állítható a tálcája is, úgyhogy minden szempontból meg vagyok vele elégedve. Azt hiszem többeknek is ilyen van, és mindenki jókat mondott róla.

Köszi Angelita a menütöket :lol:
Akkor nem aggódom, mert mi is hasonlóan állunk :lol: Leírom, hátha Bikmakk örül majd neki :wink:
Kb. hajnali fél ötkor: szopizunk
Nyolckor: szopizunk
Dél körül: főzelék 200-300 gramm között valahol (almafőzelék, répafőzi, ezek keveréke, spenótfőzi, cukkinifőzi, padlizsánfőzi) Már tettem bele csirkehúst is, úgy is megette, bár nem nagy lelkesedéssel. Ha esetleg kevesebbeet enne, akkor adok még utána Hipp-es gyümölcsöt (tökös alma, vilmoskörte, őszi vagy sárgabari, szilva)
Három körül: ez lenne az uzsi, de mi nem eszünk ilyenkor gyümit, mert semmi idénygyümölcs nincs, inkább zöldségezünk helyette, ma például répa-alma-cékla volt a menü. Általában ebből is lecsúszik a 200 g.
Fél hat körül szopizunk még egyet.
Este nyolckor megint szopizunk.

Múltkor, hogy mentünk a Mátrába vettem én is rendes bébiételt, biztos ami biztos alapon. Nem is néztem mi van benne, mondván, a hippes biztos tuti jó. Hát aztán itthon megnéztem. A cukkinis paradicsomos tésztában tejpor is volt, úgyhogy azzal a lendülettel ment is a kukába, úgyhogy megfogadtam bébiételt többet soha. Ezek a gyümis dolgok addig jók, amíg nincsenek rendes gyümölcsök, utána ezeket is beszüntetjük.

Képzeljétek mióta Marci feltérdelt azóta egyfolytában térdel valahol :lol: Volt már belőle baleset is sajna, mert eldőlt a Drágám és beütötte a buksiját, de kis sírás után tepert tovább :lol:

Adri: szerintem sem kegyetlenség, azért neked is kell pihenned, és biztos, hogy nem az éhség miatt kell olyan sokszor. (csak zárójelben írom ide, hogy egyetértek Linácskával és én sem várnék egyéves koráig)
Igazság szerint most elbizonytalanodtam, hogy Marcusom miért kelhet hajnalban, vajon éhes vagy addigra már cicihiánya van??? :lol: Mindegy abba az egy kelésbe nem halok bele, utána meg nagyot durmolunk még nyolcig, úgyhogy nem szólok semmit...

Kép

Kép
dbea

Linácska: mi a helyzet a pörkölt projekttel??? :lol:

Kép

Kép
dbea

Dbea,
Végül kapott mást Levi előbb, hogy én nyugodtan tudjak ebédelni. Na ez nem jött be, mert kinézte a pörit is a számból. Úgyhogy a szafttal összetört krumpliból kapott.
De ma is kétszer ebédelt, mert egy adag zöldség után üvöltött, úgyhogy még lecsúszott egy adag Sinlac is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mi ott tartunk, hogy teljesen szétesnek a napjaink, nulla napirendet tudok jelenleg felmutatni, Mira csak cicit hajlandó elfogadni, de azt állandó jelleggel, és folyamatosan nyöszörög, mert álmos. Emellett köptetőt és antibios orrcseppet kap. Nem vagyok fitt, mert a másik gyerkőc is ugyanezt a gyógyszer-kombót kapja, egy hétig ő is itthon van. Mira üvölt, ha meglátja az orrcseppes fiolát, az orrszívót vagy a köptetőt. Brr. Láz szerencsére nincs, de jó lenne már ezen túlesni, arra gyanaszom, hogy az egészet még a fognövesztés is súlyosbítja, mert a szájában is matat szegény állandóan.

Angelita, én is vettem olyan pillangót, mint amit te Emmának, nagyon szuper, én kifejezetten élvezem, amit csinál, még a 4 évest is elvarázsolta!

Kép
Kép
Kép
oui

Bea, köszi a napirendet! Örülök persze, hogy ti ilyen jól álltok :D :D, de mi ettől fényévekre vagyunk. A legeslegtöbb, amit kajából Dani megevett, az 130 g volt, és az is csak egyszer. Nálunk a következő a napirend:
- hajnali fél 5 körül szopi ("reggeli"), utána alvás kb. fél 7-ig
- reggel kilenckor szopi ("tízórai")
- fél 1-kor ebéd: főzelék, ált. 30 g körül, de a brokkoliból 70 g körül is eszik (mondjuk ma csak 20-at evett belőle :? ), aztán szopi
- 4-kor uszonna: gyümölcspép (jelenleg csak barack-alma és szőlő-alma-rizs megy felváltva, mindkettő Nestlé Aléte, mert csak ezeket eszi): 80-100 g is akár, már kb. 5 napja (ma mondjuk csak 20 g ebből is...), utána szopi
- 7-fél 8 között szopi ("vacsora")
- éjfél körül szopi

Most azon morfondírozok, hogy ha én is besűríteném a napi kajálásokat eggyel, akkor elmaradna-e vajon az éjféli. Attól félek, nem, és akkor már 7x enne egy nap, az azért túlzás, nem? Ráadásul nem tudom kihúzni a vacsit nyolcig, mert nagyon álmos lenne már akkor. Kb. egy hete stabilan átállt a napi 2x alvásra a 3x helyett: kb. 10-fél 12 és fél 3-4 között alszik. De ha véletlenül fél 3 körül ébred másodszor (mert mondjuk mindkét alvása csak 1-1 órás volt), akkor sem alszik már estig. Persze álmos már 6 körül, de azt a másfél órát még kihúzzuk....

Akiknek átalussza a baba az éjszakát: magától döntött így a bébi, vagy megvontátok a szopit, és akkor "jött rá", hogy így már nem érdemes felkelni?

Köszi az etetőszékes válaszokat, mocorgó és Bea, végül rávettem magam, és elautóztunk a bababoltba, és megvettük. Happy Snack végül (le volt árazva, 60 euróért vettem). Dani már ki is próbálta, no nem evett benne, hanem a vadiúj tányérját dobálgatta belőle a földre, mialatt lefekvés előtt gyorsan összepakoltam a konyhát... :)

Mocorgó: feltettem minden kábelt az asztalra, a monitor mögé...
Köszi a danidicséretet :) !

Oui,
sajnálom a betegséget, de egyszer már csak túl lesztek rajta!! Milyen pillangóról van szó?

Bea
: tényleg nagyon meg kell nézni a bébiételeknél, hogy mit tartalmaznak. Itt pl. egy rakásban van tejszín is (pl. a spenótokban). De azért van egy csomó, amik normálisak! Én a Nestlé Aléte kajákat szeretem a legjobban, de nem tudom, hogy otthon van-e ilyen. Azt írod, uzsira azért nem kap gyümölcsöt, mert nincs idénygyümölcs. De közben ebédre meg adsz neki gyümit, ez nem ellentmondás? És hát az alma az mondhatni mindig idénygyümölcs...

Kép
bikmakk

Bilmakk az a toppmodell vékony Te vagy a képen Danival? A sólámpa jelentem már nincs ott :lol:
Dani nagyon cukika :lol: Zorának is nagy favorit a brokkoli.
Rólam is készült hétvégén kép, és hát iszonyatosan undorítóan nézek ki, már tokásodom, úgyhogy beosztottam az időt, és torna meg hétvégén futás is lesz....

csajok a cukkinit hogyan csináljátok meg? vettem ma ott figyel a konyhában, holnap megcsinálnám.

Angelita nem a sóskába kell a banán? Te a spenótba tetted? És az a banános brokkoli milyen?

Oui jobbulást nektek, és kitartást neked. Te hogy fogod csinálni a leszoktatást?

Köszönöm a csajom dicséretét :lol: , meg a hajáét. Nagy dilemmában vagyok vele h mi legyen, mert mindenki azt mondja h nyírassuk le, h erősödjön, de én meg nem akarom, mert olyan édes szerintem ezzel a hajjal.
Szerintetek, lányos anyukák?

Adri

Kép

Kép
irdab

Mocorgó lógok még a primör dolgokkal is neked nem felejtettem el.
Talán hétvégén, ha apa is lesz megírom...

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, köszi a dicséretet. Úgy tűnik, engem a szoptatás fogyaszt, mert most 3 kilóval vagyok kevesebb, mint amikor teherbe estem (igaz ugyan, hogy akkor a sok lombik miatt volt rajtam pár kiló). És 25-tel vagyok kevesebb, mint amikor szültem.... Viszont tokám egész életemben volt, most is, és bizony a derekam is vastag maradt. Mindig tervezem, hogy ferde hasizmozok minden nap egy kicsit, de persze dehogy. Kicsit félek, mi lesz, ha abbahagyoma szoptatást, mennyi jön vissza. Mert önuralmam jelenleg nem nagyon van, napi 1 tábla csoki....

Én ugyan fiús anyuka vagyok, viszont én is voltam kislány, és szerintem hagyd meg olyannak a haját, ami neked és később neki tetszik. Nekem kiskoromban rövid hajam volt, mert anyukám szerint úgy erősödik, és egész gyerekkoromban hosszú hajra vágytam, és törölközővel a fejemen mászkálva imitáltam a hosszú hajat...

Ma este is lakást pakoltam, nagyon nekiestem a gyerekbiztossá tevésnek, de ijesztő, hogy mi minden tud veszélyes lenni. Szerintem sosem érek a végére.

Kép
bikmakk

Irdab:én a cukkinit is ugyanúgy csinálom mint a többi kaját. Én megfőzném ill. előtte megpiritanám majd bele egy kis krumpli viz.

Ha nagyon vékonyszálú a haja én még most vágnám le neki mint 1 év múlva. A bnőm is 1 évesen vágatta le a kislányának és most dús haja van.
Vendég

Irdab,
én úgy tudom, hogy attól nem fog erősödni a haj, hogy levágatod. Hajhagyma ugyanis nem lesz több tőle. Mi Lilinek 9 hónapos korában levágattuk, de azért, mert a feje tetején meg két oldalt még megvoltak a baba hajai vagy 15 centi hosszan, közte meg picike volt, és már hülyén nézett ki. Azóta nő, eleinte volt fufruja, de azt nem engedte vágni, szóval azóta nő. Egyszer megengedte nekem, hogy az aljából vágjunk, meg most pár hete a pót-oviban, mert ott az anyuka, akinél vannak, eredetileg fodrász. Úgyhogy születése óta most 4,5 évesen jött le komolyabb mennyiség róla. És nagyon dús, erős haja van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ilyen volt
Kép

Ilyen lett
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bori,
nincs meg a címed. Légyszi-légyszi küldd el, kész vannak a vakondok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Tegnap írtam egy regényt és bontott a netem :cry:

Bikmakk!
Fürdéshez írtam....Nekem egy barátnőm lakik Münchenben(nagybátyám ex neje)kb:30éve.Ő mesélte,hogy a felnőttek közt is rengeteg van akik nem fürdenek minden nap.
Az ,hogy egy babát nem fürdetünk meg minden nap az még okés,mert míg nem másznak addig tényleg max a büfi lesz rajtuk.De azért egy utcán tömeg közlekedésen közlekedő,munkahelyen dolgozó felnőttnél ez kicsit durva...de tényleg ők tudják.

Gyermek védelem,lakás biztonságossá tétele.1db virág van ami lerántható,és 1db hatalmas fikusz aminek a földjében már kurkászott a Regi.A fikuszt elszigeteltem egy székkel a másikat még nem szúrta ki a csajszi.
Azért nem igazán szeretnék mindent eltüntetni.Meg kell (kéne)tanulnia,mit szabad mit nem.No ez az ami a SZabinak nem ment,remélem a Regi más lesz.A Szabi mindent levert ,eltört ,szétszedett ,kiborított ,tönkre tett.Remélem a Regi azért nem lesz ilyen.
Viszont Adriéknál nem is a sólámpa volt a veszélyes.Volt ott egy vasaló is :lol:

Haj.AZ tév hitt,hogy erősödik a baba haja a vágástól.A húgom nagylánya szőke volt és nagyon gyér hajú.A húgom levágta géppel a haját.Hát nem lett erősebb tőle,viszont kopasz lett és borzalmas.
A Szabi pl sok hajjal született ,1éves korára igencsak gyér haja lett.Sokáig géppel vágtuk hisz fiú és neki lehet.Még most 4évesen sem rendes a haja,van ahol még most sem erősödött meg,vagy nőtt ki rendesen.
Szóval semmi köze az erősödésnek a vágáshoz.
Egy kislánynak bőven elég kiigazítani a haját.
Én is ezt szoktam néha a Reginek,...azt az 1 tincset ami a feje tetején nő
:lol:

Szopi.A Regi is szopik éjszaka többször is.Én még nem gondolkodtam azon,hogy erről le kéne szoktatni.Bár néha én is tudnék aludni egy jót.NO de majd pár év múlva :lol:
No készülök a fogdokihoz...semmi kedvem menni

mimi12

Lina! :lol:
A Reginek is lassan ilyen lesz a haja,csak én már vágtam belőle így nem ennyire keszekusza :lol:
Nagyon édes volt Lili :D
És Zora is nagyon cuki és Dani is :D

mimi12

Sziasztok lányok!

Adri,
a banán minden zöldfőzibe mehet, kellemesen édes lesz tőle. Én tettem már brokkoliba, spenótba, de szerintem sóskába is tuti!
Cukkini: én meghámoztam, a belső magos részét kiszedtem, utána apróra vágva főztem krumplival, a végén összemixeltem. Sok íze nincs, de Emma azért ette.

Haj: nekem is mindig rövid hajam volt kisgyerekként és nagyon vágytam hosszú, igazi kislányos frizurára, ami aztán olyan ált. iskola 4. osztályában adatott meg. Akkor aztán úgy ragaszkodtam hozzá, hogy nem engedtem belőle vágatni egyáltalán, a végén már nagyon gáz volt (tiszta töredezett), így aztán kiegyeztem a vállig érővel és azóta is olyan, plusz-mínusz 5 centi :).
Szerintem Zora haja még nem igényli a vágást, majd ha már a szemébe lóg, akkor elég lesz! Egyébként annyiban számít a rövid frizura, hogy nem mindegy, mennyi súly húzza a hajhagymát!

Bikmakk,
nagyon édes Dani, olyan bájos pofija van :)! Az a babafotel nagyon tuti -milyen márka?
Uzsonnára csak a gyümölcs megy nálunk, utána már nincs tápszer.
Szerintem nem érdemes besűrűsíteni az étkezéseket, mert az éjjeli szopi nem az éhség ellen van.
Nestlé Alete van Magyarországon is.

Oui,
örülök, hogy Nálatok is nagy sikernek örvend a lepke :)! Emma is szereti, minden nap játszunk vele.

Ideért az eső, szakad kora reggeltől, nagyon úgy néz ki, hogy egész nap bent dekkolunk ma...

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Adri: szerintem te döntsd el, hogy vágsz-e hajat vagy sem. Mi Marcinak már kétszer vágtunk, mert annyira nő a haja, hogy valami hihetetlen és rettentő sűrű, erős szálú haja van. Dehát ő kisfiú ugye.

Naptej: tegnap vettem a dm-ben egy illatmentes, mindentőlmentes 50 faktorosat. Volt olyan (talán nivea), aminek gumicukor illata van. Hangosan motyogtam is magamban, hogy dejó, hogy ilyen is van, legalább van mit lenyalnia a gyereknek :lol: Én spriccentőset vettem, az tűnik praktikusabbnak, majd meglátjuk.

Lassan szeretnék venni medencét és homokozókészletet is Marcinak :lol: Az udvarunkban van homokozó, feltett szándékom, hogy ha már igazán jó idő lesz birtokba vesszük :lol:

Lányok, akik jártok kocsival a babákkal: mit csináltok hogy ne főjetek meg a kocsiban nyáron???? Most pár napig, hogy jó idő volt majd meg lehetett dögleni a kocsiban. Mielőtt beszálltunk persze jól átszellőztettem, de ahogy beültünk és becsuktam az ajtót megint nagyon meleg lett... Légkondizni ugye nem merek Marci miatt, a nagy ablaklehúzástól is félek, de az sem tuti ha beizzadunk a kocsiba :shock:

Otthon miket adtok a babákra? Nálunk tegnap már 24 fok volt és Marcus érezhetően izzadt a body+rugi kombinációban, úgyhogy ma már csak rugit kapott... Meg a mászáshoz egy kantáros farmert...

Gyerekbiztos lakás: hát én eltűntettem a kábeleket, meg a konnektorokat bedugdostam. A többit meg megtanulja. Úgyis oda fogja csukni a kezét az ajtóval, tegnap szájba verte magát egy fiókkal, dehát valahogy rá kell érezni a határokra. Egyelőre hiába mondom, hogy nem, vagy nem érti vagy nem érdekli, ki tudja??

Kép

Kép
dbea

És egy pár kép:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Jaaaaj, de jó, hogy megint többen tettetek fel babás képeket! :D
Bikmakk, nagyon kigömbölyödöt Dani, nagyon szép kis husi-baba lett - annak ellenére, hogy még mindig nem nagyon mennek neki a kaják. Ja, és nagyon-nagyon vékony lettél, emlékeim szerint a suliban egy kicsit teltebb voltál, vagy nem jól emlékszem?
Irdab, az uccsó képen szinte rá sem ismertem Zorára, annyira nagylányos már! Nagyon tuti a sérója is :wink: Egyetértek Angelitával, szerintem is elég akkor vágni belőle, ha már a szemébe lóg és zavarja. :roll:
Linacska, jó ez az ilyen volt - ilyen lett összehasonlítás. Tényleg az első képen már kicsit csapzottnak hat Lili haja. Levinek még nem kell igazítani?
Dbea, hogy milyen sokat változott Marci is!!! :shock: Az első képen már simán ovisnak nézném, de min. bölcsisnek! Jobban áll neki ez a rövidebb haj, nagyon szép kisfiú!

AKkor is én is csatlakozom a képesekhez - tegnap a Kopaszi-gáton voltunk a nagyival, ő csattogtatta a gépet:

Kép Kép Kép

Kép

Kép
hmbori

húúú, de sokat írtatok... :lol:
És tényleg de jó, hgoy végre sok-sok babafotó van!!! :lol: :lol: Rengeteget nőttek, elképesztő!!! az ember lánya a saját béjbijén nem is veszi annyira észre, de másén??? :roll: :shock: :shock:

na, tegnap hazajöttünk. SZuper volt, tök jó időt fogtunk ki. Amennyit lehetett, a parton döglöttünk. Zsigi még nem mászik, úgyhogy egész jól el lehetett vele lenni. Nem is tudom, mi lesz, ha elkezd eszeveszetten mászni, majd a strandon fogom kergetni... :roll:
Azért jó volt hazajönni is: pozitívum: minden játék újdonság erejével hatott, és ugyan csak egy hét telt el, egészen másképp játszik egy-egy darabbal... :shock:
ja, ez a Waledás napvédő engem is érdekelne, bár a Biodermától nem pattogott ki a bőre. Most vettem egy Garnier Kids-et, nem tudom, milyen lesz...

Napirend, kajálások: Kicsit összekuszálódtak a napjaink, mostanában elég kaotikus a helyzetünk e téren. És bár észrevehetően több szilárd kaját eszik Bogyóka, még mindig állandóan szopizna (Oui :lol: :lol: :shock: :shock: ), pedig nagyon szeretném valahogy visszaszorítani a dolgot........

tényleg, szopisok: van még valaki ---rajtam kívül---, akinek nem jött meg a szülés óta?? ez normális??? Gondolom, a szopitól van, de már talán időszerű lenne....nem???

etetőszék: mi is TOp Ridert vettünk --az itteni ajánlások alapján, és nagyon szeretjük. Szerintem a hátsó kosár praktikus, én pl. abba teszem az előkéket!

HOrvátország: én is úgy tudtam, hogy útlevél kell, ezek szerint nem. De baromi gyorsan készen lett az is, csak valamennyi illetéket asszem kellett fizetni.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Közkívánatra (=Bikmakk kérésére) rólunk:

Kajálás:
hajnalban/reggel reggeli: szopi
reggel/délelőtt tízórai: gyümi (kb. 1/4 - 1/3 üveg) + szopi
dél körül ebéd: főzelék (kb. fél üveg) + szopi
d.u. (4-5 körül) uzsonna: gyümi (szintén kb. 1/4 - 1/3 üveg) + szopi
este vacsi: főzelék (ez csak jelképes, kb. 2 púpozott kanálnyi)
közvetlen elalvás előtt pedig szopi - ezt a vacsi befejezésének tekintem, csak közben van még a fürdés :)
Szóval nálunk sem csökken a napközbeni szopizások száma - ha megkínálom Bettit, elfogadja. :) Egyelőre nem gondolkozom egyik elhagyásán sem - de majd a délutáni lesz az, amit a legcélszerűbb kiiktatni.

A múlt héten próbáltuk az üveges brokkolit, nagyon tetszett neki, hogy vannak benne nagyobb darabkák, amiket rágni kell! Olyan szorgalmasan rágcsálta az első fogacskáival! :) A héten pedig az üveges tökfőzelék az újdonság, szintén darabkás, szintén élvezettel csámcsog rajta! :)
Kapott már a szendvicsemből sajt-falatkákat, azt is elnyammogta, meg szintén Nestlé banános-körtés babajoghurtot, szintén kedveli.
Viszont a vízivással hadilábon áll - volt már rá példa, hogy végre-végre nem csak rágogatta a csőrt, hanem szívott is belőle, viszont nem nyelte le a kortyot, hanem kiköpte... Nem baj, folyamatosan próbálkozom, 1x majd csak elfogadja...

Fogak: nálunk is előbb bújt ki az egyik alsó kettes, mint a fönti metszők, de így most 1xre három jön... Jól megkínozza Bettit, néha fájdalmasan "felordít" és tömi az öklét a szájába... Na, ilyenkor jön a Dentinox, ami pár percen belül hat is. Elalvások előtt is kell kenegetnem, különben nézhetek...

Altatás: már megint nehéz menetek... Minden összejön, amit az egyik linkben is olvastunk: fogzás, mozgásfejlődés és szeparációs szorongás... Tegnap is 1 órán keresztül próbáltam elaltatni, mire végre sikerült. Kivűlről nézve elég brutális módszernek tűnik, de nálunk ez vált be: hanyatt fektetem, és max. oldalra hagyom fordulni, ahonnan minden áron hasra akarna továbbfordulni, de azt már erővel megakadályozom, mert különben felnyomná magát 4kézlábra, onnan pedig ülésbe. Ha ez bekövetkezik, akkor csak ismét nagy sírás-rívás lenne, mert olyankor már annyira fáradt, hogy alig bírja tartani magát, előre szokott bukni. Szóval óbégat ezerrel, hogy nem hagyom hasra fordulni, hasizomból nyomja magát, de pár perc szó szerinti küzdelem után feladja és álomba dünnyögi magát... De az a pár perc, az nagyon durva, jajveszékel szegénykém, könnyezik, minden baja van, de sajnos csak így sikerül elaltatni. Tényleg mindent kipróbáltam már és ez a legdurvább, de leghatékonyabb altatási technika... :oops: :( :?
Másnál nincs ilyen???

Mostanában egyre többet vagyunk a kertben, napernyő alatt. A járókát is felállítottuk, néha használjuk - nem kifejezetten utálja Betti, de nem is szereti, az biztos...

Úgy tűnik, pár hét alatt megtanulta, hogy nem szabad a vezetékekhez és a számítógéhez nyúlnia, mert egy ideje már nem próbálkozik vele. Viszont már nem áll meg a küszöbnél, amikor négykézláb jön utánam a konyhába, hanem simán jön tovább - pedig eddig "okos kiskutya" módjára leült a küszöb előtt... :D Ilyenkor visszaviszem a bázisára, persze nem marad ott, hanem megint mászik utánam.

Dbea, ha már egyfolytában térdel Marci, nemsokára jön a felállás is! Bettinél kb. 1-2 hét telt el a kettő között...
Hát igen, tegnap Betti is jól beleizzadt a gyerekülésbe... Nem tudom, hogy lesz, amikor még melegebb lesz!? :roll: :roll: :roll: Légkondi kizárva, ablakokon keresztüli huzat kizárva :arrow: meleg bezárva, ki kell bírni...

Angelita, lehet, hogy délutánra eláll az eső és akkor mehettek sétálni! (Itt is reggel borult volt, mostanra kezd kisütni a nap...)

Oui, jobbulást Mirának és Zorának, na és persze Neked is kitartást!

Eni, vicces elképzelni, hogy tükörből eteted Liát...!!! :lol: Aranyosak lehettek!

Bocs, aki kimaradt, felébredt Betti, rohanok...

Kép

Kép
hmbori

A mi kocsinkban sajnos nincs légkondi, így marad az egyoldalon lévő ablakok lehúzása, de sajnos Emma is bele szokott izzadni az ülésbe -mi lesz nyáron, a 40 fokban?? Ilyenkor félek, hogy megfázik, ha kiveszem izzadt háttal -átöltözni nincs mindig rögtön lehetőség...
Valaki vett már esetleg nyári üléshuzatot, ér valamit, tényleg jobban szellőzik?

A hétvégén viszont utaztunk szüleimmel és akkor ment a klíma, persze nem lett túl hűvös, kellemes volt bent a hőmérséklet, nem lett Emmának semmi baja!

Bikmakk,
még kérdezted az ivást: meg szoktam kínálni Emmát többször is egy nap, ebéd után mindig és evések között is.

Ma sikerült jobban szemügyre vennem és nekünk sem előírás szerint bújnak a fogacskák: felül a bal 1-es és 2-es tört át, jobb oldaliak még nem.

Marci
nagyon helyes, jó a frizuja :)!
Betti nagyon édes a sünis pólójában :)! Nem is tudtam, hogy Nektek is Pierre Cardin kocsitok van -a miénk is ilyen színű :).

Az altatás nálunk is nehéz ügy, főleg délután, olyankor Emma is nagyon küzd ellene, tépi a ruhám, rúgdos, mindent csinál, hogy ébren tartsa magát. Én ölben szoktam ringatni, úgy sétálunk fel-alá. Az éjszakai elalvással viszont nincs gond szerencsére, ezt le is kopogom gyorsan!

Az eső hol eláll, hol rákezd, mindenesetre nagyon barátságtalan az idő...

Kép
angelita

Bea!
Nekünk a kocsiban pont most murdált be a klíma kompresszor...de már használtuk volt a klímát a meleg miatt.A Regi háttal van még bekötve így nem megy rá a cúg.AZ ablakokat le szoktuk húzni de figyelünk,hogy ne menjen nagyon rá.
Viszont ha kész lesz a klíma akkor azt fogjuk használni.Nem kell -10fokra hűteni a kocsit :wink:
Arra kell figyelni,hogy ne menjen a gyerekre a hideg.
Öltöztetés.
Most a Regin egy rövid ujjú bodi van és egy vékony naci és zokni.
Rugdalózót nem igen adok rá.
De ha jól értem,hogy nektek a rugdalózón van még egy farmer,akkor az iszonyat meleg.Én már szívem szerint rövid nacit adnék rá,de akkor nem maradna a térdén plazúr :lol:
Én kb úgy öltöztetem a Regit ahogy mi felnőttek is felöltözünk.
20fokos melegben nem kell már az a meleg overál ami Marcin volt :wink:
Én mindig azt szoktam mondani.
Nézzük meg milyen kint az idő,és nézzük meg a lakásunkban milyen az idő.Mostmár nálunk a lakásban van hűvösebb.Így nagyon figyelek,hogy kintre ne öltöztessem túl a Regit,nehogy pont akkor fázzon meg,ha bejövünk.

Szóval kb mint Bori Bettije,úgy öltözünk mi is
:lol:

mimi12

Sziasztok!

Köszi a danidicséreteket.
Bori, a suliban vékonyabb voltam, mint most, és egész egyetem alatt nem adhattam vért, mert nem voltam 50 kiló.... :)
Aztán amikor férjez mentem, és esténként mákos gubázgattunk a TV előtt, akkor gyorsan feljött pár kiló :), de mindenki azt mondta, hogy jól áll... Na hát ezt az időt célozom most is (nem mintha tennék valamit érte), és kilóban lassan már ott lennék (kb. 2 kéne még lemenjen, de mondjuk a melleim két számmal nagyobbak, úgyhogy ez nem is lényeges), viszont az alakom teljesen átalakult, ahogy mondtam, a derekam nagyon megvastagodott. De csak van arra is valami módszer... :shock: :shock:

Betti nagyon édes a képeken, és nagyon hasonlít rád!
Tulképpen Betti sem eszik Daninál sokkal többet, ahogy így olvasom... Csak nálatok nincs éjféli szopi...

Angelita:
gondolod, hogy nem éhségből kell ennie Daninak éjfélkor? PErsze én is úgy tudom, hogy 4-5 (!!) kiló felett már nem szükséges egy babának éjjel is enni, de ez olyan érdekes: Dani sokszor felsír este (pláne mostanában), de mindig vissza lehet nyugtatni simivel és cumival, és aztán éjfél tájt jön egy olyan felsírás, amikor meg nem. Akkor csak a szopi a jó...
Viszont érdekes, mert ez általában akkor van, miakor mi is bemegyünk lefeküdni, és ettől felébred (pedig nagyon vigyázunk). HA 1-kor megyünk csak aludni, akkor 1-kor kéri... Gondolkodtam már azon, hogy ha a nappaliban aludnánk (mint ahogy tervezzük, hogy egyszer majd átköltözünk), akkor lehet, hogy nem is kérne enni?? Egyelőre még nem visz rá a lélek minket, hogy kiköltözzünk tőle. Na meg nekem is sokkal kényelmesebb hajnalban úgy szoptatni, hogy csak átemelem, félálomban szopik (nekem csukva a szemem), aztán visszateszem. Mindig úgy tervezem, hogy akkor költözünk ki, ha már nem szopik éjjel, hogy ne kelljen átjárkálgatnom. De közben meg lehet, hogy attól szopik éjjel, hogy együtt vagyunk... Róka-fogta-csuka....

Mi most jöttünk meg a babaúszásról, de nagyon szakad az eső.

Kép
bikmakk

Angelita: Cotoons márkájú a babaülőkénk (ahogy anyukám nevezi: Dani íróasztala :lol: :lol: )

Gyerekbiztos lakás: persze igazad van, Mimi, hogy neki is meg kell tanulnia, hogy bizonyos dolgokat nem szabad.. Viszont van olyasmi, ami annyira veszélyes, hogy lehet, hogy csak egyszer próbálná ki..... Mondjuk pl. ha a fejére ránt valami nehezet, aminek lelóg a zsinórja (pl. Adri képén a sólámpa. A vasalót is láttam, de annak a zsinórja be volt dugva a polcra, nekem az nem tűnt olyan veszélyesnek). Vagy pl. a tisztítószerek. Elég egyszer beleinni.
A konnektor már kicsit kérdéses, de mivel úgy néz ki, hogy Dani a férjem eszméletlen kíváncsiságát örökölte (aki pl. szöget vert a konnektorba), talán jobb azt is bedugaszolnom. Viszont maradt elöl egy-két kábel, és eddig azon aggódtam, hogy hogyan tüntessem el azokat is, és talán igazad van, majd azon meg a növényeken (ha nem mérgezőek - még utána kell olvassak) megtanulja, hogy bizonyos dolgokat nem szabad. Elvégre bármilyen éles fogai vannak, talán nem rágja el egyből a kábeleket....

Angelita, mit a délutáni elalvást babakocsiban, séta közben abszolváljuk, másképp nekünk is nagyon nehezen megy...

Bea, mi légkondizunk a kocsiban, és soha nem lett Daninak semmi baja.

Öltözködés: Dani egy hosszú ujjú bodyban van és egy nadrágban + zokniban van. Eddig kantáros nadrágokban nyomta, de most nőtte ki mind a hármat, amiket egész télen hordott, úgyhogy most már csak sima nadrág. De neki nagyon hamar melege lesz, úgyhogy lehet, hogy már nem is lenne jó a kantáros. Ha majd jön a jó idő (most épp 8 fok van kint :shock: :shock: ), majd átváltunk rövidujjúra.

Kép
bikmakk

Beának akartam még írni, hogy hihetetlen, hogy Marci mennyit nőtt, már tényleg nem is babának néz ki, hanem kisgyereknek, és nagyon helyes kispasi.

Betti
, én is lefogom Danit.... Régen azért, mert mindig kivette a cumiját, ezért lefogtam a kezeit, mert cumi nélkül viszont nem tudott elaludni. Most már el tud anélkül is, de most meg állandóan hasra fordulna, és én is csak oldalfekvésig engedem. De Dani nem hadakozik talán annyira, mint Betti. Kivéve a délutáni alvást (ha épp mégsem babakocsizunk). De olyankor van, hogy feladom, és engedem kicsit, hogy randalírozzon, aztán 4-5 perc múlva újra a hátára fektetem, újra lefogom, stb. Előbb-utóbb elalszik.

Kép
bikmakk

Mimi: azon a képen, ahol Marcin overál van éppen fent vagyunk a Kékesen és 13 fok volt :lol: 20 fokba azért nem adok rá termo alsót :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Madaran, Te is tegyél ám képeket a "nyaralásról"!
Nekem sem jött még meg (csak 1x okt-ben), de amíg szoptatunk, addig ez tekinthető normálisnak.

(Na, most egy iszonyú felhőszakadás kezdődött nálunk... Pedig most akartam volna menni sétálni Bettivel...)

Angelita, nem is hallottam még a nyári üléshuzatról... Van valakinek, mik a tapasztalatok?
Ez nem a mi PC babakocsink - a nagyi ragaszkodott hozzá, hogy legyen egy neki (mármint a nagyinak) is, hogy tudja benne később is vinni Bettit... Mint ahogy saját autós gyerekülése is van hasonló okok miatt... :roll:
És nem félsz, hogy nagyon megszokja az ölben ringatást és majd nem fog máshogy elaludni? Hány kiló Emmus, bírod még? :)

Mimi, nálunk is már kezd kint melegebb lenni, mint bent - ezért amikor bejövünk a kertből, mindig adok egy hosszú ujjú kardigánt Bettire. Furcsa, hogy egyik napról a másikra változott így meg az idő! (Ja igen, térben sem vagyunk túl messze egymástól, kb. 5-10 km...)

Bikmakk, érdekes kérdés nálatok ez a kiköltözés és Dani ébredése... Talán majd akkor derül ez ki, ha tényleg nem mentek már be hozzá aludni. Vagy próbáljátok 1x-2x ki, hogy Danival együtt aludtok el (legalábbis vele együtt fekszetek le), hogy akkor is felébred-e?
És hogy tetszik Daninak a babuszi? Milyen feladatok a kedvencei? És miket nem szeret annyira? Merülés már volt?

Kép

Kép
hmbori

sziasztok

Hát nem nagyon jut időm, írni, de azért olvasgatni szoktam.

Bori: Ádámot én is mindig így altattam. Most is úgy alszik el, hogy ott van mellettünk. De már sokszor nem is kell, hogy ott feküdjek, mert tudja, hogy Rékát is el kell altatnom.

sajnos nekem Réka nem alszik el sehogy (ha a tápira nem alszik be) csak ha babakocsiban ringatom.
HA sírni hagyom akkor össze vissza üti magát a kiságyban.

A babák nagyon szépek.

Kép
Kép

Kép

Kép
ádibaba

Bori, Emma súlyát nem tudom pontosan, 9-10 kiló között lehet, szóval nem pehelysúly, de egyelőre jól bírom :). Van, amikor ripsz-ropsz elalszik szerencsére, de néha 15-20 percig is viaskodunk :)... Okosabbat egyelőre nem tudok, így az időre bízom az 'átállást', amikor magától is álomba szenderül.
Ami még beválik, az a porszívózás, hetente általában 2x alszik el arra.

Ádibaba, nagyon aranyosak a gyerekek :)! Gyere gyakrabban :)!

GP Ági??

Kép
angelita

Öltözködés: Tegnap Levi egy rövid ujjú pólóban és rövidgatyában volt kint is bent is. Meg zokniban, amit mindig leszerel.
Bent már volt pelus+póló összeállításban is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na kb 3óra leforgása alatt ,sikerül is elküldenem amit írtam.
Tök elfelejtettem még jó ,hogy a gépben felejtettem az irományt:-)

Bikmakk!
Lehet ám a biztonságossá tételen én azért nem aggódok,mert a Szabi épp most nőtt ki a mindent tönkretesz korszakból.Vagyis alig van valami olyan elől ami a Regire nagyon veszélyes lenne.
Így bele gondolva,tényleg nekünk is a Szabi előtt sok minden elől volt,aztán valahogy eltűntek a díszek.
Bár....minap a Szabi a cserép fali díszt verte le.Ez az ülőgari felett van,és persze,hogy ott állt fejen.Na jól orrba gyűrte a kb 1kilós bantu néger fej :roll:
Azóta is fejen áll,nem tanult az esetből....

Bea! :lol:
Na megyek vasalok meg sír a Regi..
de így hogy vasaljak?

mimi12

Sziasztok!

Vagyunk mi is, szép csendesen. Nem történt velünk mostanában semmi különös.

Csajszim altatása mostanában nálunk sem a leggördülékenyebb. Régen szépen elaludt magától, de mostanában nem lehet ott hagyni egyedül, mert mindent csinál, csak nem alszik (mászik, ül, áll). Még akkor is, ha már összeesik. Tehát nálunk is a karban elalvás játszik. Niki még "csak" 7,5 kg, így még bírom. Az változó, hogy mennyi idő alatt alszik be. Szóval minden pontosan úgy van nálunk is, mint Angelitáéknál. (csak nekem van kb 2 kg könnyebbségem :lol: )

Tündéribbnél-tündéribb képeket tettetek fel, mindenki nagyon büszke lehet a csemetéjére, csemetéire!!

Na de, hogy mi se maradjunk le:

Kép Kép Kép

Szép estét!

Szilvi

Kép
boszi72

Sziasztok, de édesek a gyerkők!!!
Kinek mekkora a babó? cm és kiló? majd én is lemérem holnap, cswak mert Matyi lassan beéri a jövő7-en kétéves Mátémat. Durva, bár közel annyit is eszik.
Alvás - Matyesz mostanság szerencsére már csak hajnal 2-3-kor ébred először, de akkor magamhoz veszem szopizni, ott is marad és onnantól kezdve van, hogy 5-6-szor is felkel és csak szopival alszik vissza. Viszont eddig előtte is többször fent volt, úgyhogy haladunk.
Persze ha nem velem aludna lehet, hog ymár fel sem kelne, de apa nem bír felkelni éjszaka én meg a hátam miatt nem tudom berakni....
Egyébként Máté is ennyiszer kelt fel, pedig ő tápszeres volt és őt is vissza is tudtam rakni. Mi ha emlékeztek meséltem, hogy egy éves sem volt (de lehet hogy annyi mint most Matyi) hogy elmentünk alvástanácsadásra, mert sokszor felkelt éjszaka (5-10-szer)és csak tejjel aludt el.....na aztán másfél évesen magától döntött úgy, hogy nem zaklat. Épp a szülinapomon volt az első átaludt éjszaka (persze akkor már Matyi miatt nem aludtam át az éjszakát) szóval nem kell aggódni - egyszercsak abbahagyják. Pár hónapot meg csak kibírunk.
Bár biztos van, akinek ez rossz, vagy nem bír emiatt nappal teljesíteni, azt megértem. Én azért mentem annó a tanácsadásra mert attól paráztam, hogy éjszaka megterhelő neki a tápszer, nem akartam, hogy éjszakára egyen.
Amúgy rokonhadsereg még midig nem állt meg, most jönnek férjem apukája meg nagyija, kezdik előlről a kört.......
már baromira unom, nem hiszem el, hogy nem gondolják, hogy hagyjanak levegőhöz jutni, február közepéig senki nem jött, onnantól meg pár napot voltunk csak négyesben
Viszont voltunk lakókocsizni két hete- baromi jó! Ajánlom mindenkinek!!!!
És egy-két kép rólunk is!

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Mátécska
Kép
Matyi
Kép
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?