Új privát üzeneted érkezett!

Jujj Lányok,
mind olyan aranyosak vagytok, hogy így megdicsértétek a falatkánkat! :D :D Vigyorog a fejem, és dagad a keblem! :lol: :lol:

Lucuzs,
igen, előre megvoltak.
Ágnes az édesanyám, ő utána. Lesz 2. keresztneve is, Katalin (a másik nagymama) vagy Erika.
Ha fiú lett volna, Csaba Ferenc (apja+apai nagyapja).

Kcist egyszerűek vagyunk, mint a százas szög, de nem baj :lol: :lol:

Haynii,
szegény apácska 10. éve készül az apaságra, és van egy fixa ideája, hogy ő neki odateszik a kezébe a bebugyolált picit, és majd akkor megkérdezi, hogy kisfiú vagy kislány :lol: Én nem akarom ezt lerombolni neki.
Van, akiknek meg tudom mondani a nemét, mert megbízhatóak, és nem mondják el neki. Meg itt a fórum, ezt se fogja elolvasni :lol:
Otthon csak Pocoknak hívom :lol:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Aranyoska,
hát ööööö izé, az a helyzet, hogy gyümilé meg ásványvíz nehéz, és nem tudom, hogy mennyit vigyek, hogy még el is tudjuk vinni, kocsi nélkül!
Milyen kiszerelésben vannak pontosan?
Cumiból én zöldet kérek meg rózsaszínt :lol:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


hú, micsoda pörgés van itt kéremszépen :D

most puskát irok, de ha lesz időm, indulás előtt még benézek! ;)

szisszka
 
 

 
 

köszi aranyoska az infót a tesztekről.:)

ma sikerült intéznem 12 heti uh időpontot. jövő hét csütörtökön 13.-án megyek, akkor leszek pont 12 hetes, ápr 29.-én voltam 10 hetes. Ugye nem lesz korai ez az időpont a 12. heti uh-hoz?

A férjemmel eldöntöttük,hogy a kombinált tesztet csináltassuk meg. Ráadásul az ő kérése, hogy az Istenhegyi klinikán... na, felhívtam őket, hogy időpontot kérjek, és hát nem mondom, hogy kicsit belém verték az ideget. Kérdezték, 10 hetesen mennyi volt a crl a babának. mondtam, 27,4 mm. erre mondta nekem a nő, akkor még nem lehettem 10 hetes csak 9+4 vagy 9+6 már nem tudom, mit mondott.. május 14-re akartam kérni időpontot, mert máj 17-től egy hétre elutazik a férjem szakmai vizsgára, és mindenképpen el akart velem jönni... De nem adott máj 14-re időpontot, mondta lehet, hogy még korai lenne. Így május 17-re kaptam időpontot 12:40-re, Bátorfi doktorhoz, akkor csinálják majd a kombinált tesztet.
Most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a jövő heti 12. heti uh csütörtökön még korai lesz? azért mertem akkorra kérni, mert a dokim azt mondta, akkor leszek 12 hetes..
bocsi lányok, kicsit kipanaszkodtam magam..

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Henne,
én kerek 12. héten voltam genetikai UH-n, és ami ennek szempontjából fontos volt, az látszott :D Pénteken meg volt alkalmunk megnézni az "extrákat".

Nekem kerek 10. héten 31mm volt CRL, Lucuzsé kicsit még nagyobb (32,5 ?).

De az UH leleten rajta van, hogy az adott CRL hánytól hány hét/napig megfelelő, benne van-e a tartományban, próbáld megnézni!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


nekem csak fotóm van, mert magánba járok. de azon kerek 10 hetet írt, számolt a gép..nézegettem átlagokat, 27 és 34 mm között kell lennie 10 hetesen..hát, végülis mindegy. ha még korai lenne a csütörtöki, úgyis lesz egy hétfői uh is a kombinált tesztkor. valamelyik csak jó lesz:) bár egy kicsit aggódom, hogy ilyen picike..

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Szijasztok!

Hát nehéz lépést tartani ha az ember nem ér rá minden nap: )

Vörösmacs:
Remélem minden rendben van a babókkal... Gondolok rád sokat!

Henne:
Te milyen suliba jársz?

Sziszka:
Milyen puska készül?

Én nem merek írni hanem tanulok mint a kisangyal...
Hajrá! Nekem pÉNTEKEN kezdődnek a vizsgák.... hm Csak legyen már vége..


Megyek is, mert aztán győznek felettem a tételek: ((

Sziasztok, mindenkinek HAJRÁÁÁÁÁÁ

Kép
Kép
eta
 
 


Henne!
Sajnos, én már szakértője vagyok ezeknek a genetikai cuccoknak. A pontos eredményhez nagyon fontos, hogy 12+1 és 13+6 között csinálják meg, de a lejobb a betöltött 12 hétben, mert akkor ad a legmegbízhatóbb eredményt. Nekem egyébként 9+2-n volt 26 mm-es a baba, tehát igaza volt a nőnek, hogy még nem volt 10 hetes (biztos pár nappal később fogant, nem pont a ciklusod közepén).
Az Istenhegyi géndiagnosztika oldalán ezt találtam:
Ajánlott a Kombinált-teszt elvégzése, mely az ultrahang-vizsgálat mellett anyai vérvizsgálattal egészül ki. Az eredmény megvárható. Ez a jelenleg ismert legmegbízhatóbb szűrő jellegű vizsgálat, mely 95-97%-os felismerési aránnyal működik.

Szisszka!
Húú, micsoda nemes feladataid vannak :wink:
Látom, hogy te Szt.Imrés vagy. Légyszi, ha van egy kis időd, dobj nekem valami alapvető infokat, tudnivalókat (priviben is jöhet) a kórházról.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok! Már nagyon régóta olvaslak Benneteket, de nem mertem eddig belefolyni a beszélgetésbe, meg akartam várni a 12. hetet.

Magamról annyit, hogy van egy gyönyörű kisfiam, Bence, aki augusztusban lesz 3 éves. Tavaly decemberben volt egy missed ab.-om műszeres befejezéssel, ahol a babó 7 hetes volt. Ekkor 2 mensi kihagyását javasolta az orvosom, s szerencsére nem kellett várnunk a gólyára, a mostani pocaklakó azonnal kopogtatott.

Sajnos most sem volt problémamentes az eltelt 3 hónap, az 5. hét óta pecsételgettem. Volt, hogy minden nap, de olyan is, hogy egy hétig semmi. Nem volt soha sok, de mindig a frászt hozta rám. (Utrogestant, magnéziumot és rutascorbint már a terhesség kiderülése óta szedek, magzatvédőt pedig már régebb óta.)
A problémáim miatt 5x néztek uh-n, a 10. hétig nem láttak semmi eltérést, nem tudták, hogy mitől van a pecsételés, a baba gyönyörűen fejlődött. 10 hét 4 naposan viszont a 38 mm-es babó alatt láttak egy 40 mm-es félhold alakú bevérzést. Emiatt az elmúlt 2 hetet végig kellett feküdnöm. Nehéz volt, de megérte.
Ma voltam a 12. heti uh-n, ahol kiderült, hogy a vérömleny felszívódott és a baba jó nagyot nőtt, már 7 cm az ülőmagassága. Látszott az orrcsontja és a nyaki redő is jó volt (1,5).

Hát itt tartunk most! Remélem nyugisabb napok jönnek. Bár még csak ma kaptam kiskönyvet, meg beutalókat vérvételre.

Bocsánat, hogy kicsit hosszúra nyúlt a bemutatkozás.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Csillagvirág!

Isten Hozott!
Azt hiszem van egy pár ember akivel együtt szó szerint Áldott Állapotban vagy: )))
Kitartás, és Örülök hogy csatlakoztál: ))

Szia eta

Kép
Kép
eta
 
 


Csillagvirág:Isten hozott közöttünk! :wink:

Henne:remélem tudtam segíteni :)

Eclipse:pár oldallal előrébb mindent leírtam a cuccosokról,babavíz 0,5l,gyümilé(kismamáknak is ajánlott!) 0,2l és 100.-/üvegCumirendelést vettem :wink: :wink:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Eclipse nem is gratuláltam még a kiscsajhoz :D nagyon édes a fotón. jó fej a férjed az elgondolásával :) nálunk bátyámék voltak ilyenek, egyikük se akarta tudni, hogy fiú vagy lány. két kislányuk lett, de szerintem a másodiknál csalódtak picit, mert ők nagyon akartak fiút.

Hát én nem bírnám ki szülésig, annyira kiváncsi vagyok már :)

Aranyoska, húha lehet hogy lekések a pelusokról :) ma irok mindenképp csak tesómat is meg akarom kérdezni kér-e valamit

Ja tesóm tegnap volt dokinál, minden rendben, szívhangot is hallotta. úgyhogy most már hivatalosan is áldott állapotban van :)

Macs én nem tudom köztünk volt-e méretkülönbség anyukám pocakjában, de most ikertesóm majdnem egy fél fejjel magasabb mint én :) csak megnyugtatásul irtam :)

Csillagvirág üdv nálunk most már biztosan minden okés lesz.

Kép
vayacon
 
 


Sziasztok!

Ma már nem fáj a hasam! Hurrá!
Biztosan benne volt a vizsga miatt az idegeskedés is.
Deeee képzeljétek, a bankügyletek, devizaügyletek, számvitel is 5-ös lett :D Az angolom 2-es... de lényeg, h megvan ;)

Viszont rókakoma változatlanul itt van... :(

Eclipse
Hatalmas gratula Ági babához!!!!!! :) Nagyon szép formás baba a képen! :) Megérte ez a 4d!!!!!! Én is úgy mennék már, de majd ha belefér a költségvetésbe...

Angie
House: én cseles vagyok, nem tévében nézem :D Hanem töltjük :D Már a 6 évadnál járunk, és akkor nézzük amikor akarjuk :D Van, hogy csak két részletben :D De van hogy begyűjtünk 3 részt is, és akkor azt egyben :D És eredeti hanggal, felirattal :D
Mi tv-t nem is nagyon nézünk, csak hiradókat, meg mesecsatornát :)

Gyancsi
Mi pont a H&M-ben vettünk a tesómnak arany övet pár hete :D

Vayacon
Touragoo szerintem is jó! ;) Nekünk olyan a második kocsink, azt azért vettük, h könnyebben tudjak Marcival tömegközlekedni! :)
Gratula a tesódnak is! :)

Eta
bank és devizaügylet, meg számvitel puskák készültek. te miből fogsz vizsgázni?

Csillagvirág
üdv itt!

szisszka
 
 


Sziasztok Csajok!


Megvolt tegnap este a 4D, ami feljthetetlen élmény volt, hallottuk a szívhangot, és olyan édes volt, viszon egy kis "mocsok".

Ugye már majdnem megőrüök, mert annyira kíváncsi vagyok, hogy kisfiú vagy kislány.Erre tudjátok, hogy mit csinált?
Először befordult,nem volt hajlandó megmoccanni, majd oldalra fordult, lábai törökülésben, köldökzsinór a 2 lába között, és még a pici kezeit is odarakta, hogy még véletlenül se lássunk semmit.
Szegény csajszi, nem is tusom, mennyi időn keresztül kínlódott, hogy megforduljon, de semmi.
Kép is csak szinte háttal készült.
Szóval nagyon szégyenlős kis babaucikánk van csajok :D :D :D
Nem baj, annyira szuper volt őt látni, és ez mindent megért csajok!!!

Vayacon, megfogadtam a tanácsod, tényleg vannak jó kocsik elérhető áron, aki tud ilyet, vagy valami outletet, légyszi jelezze!

Henne, hát kb 1,5-2 hete múlhatott el, de reggel ha nagyon erős szagot érzek, akkor újra jön, de sem előtte sem utána nem vagyok rosszul igazából.
Úgyhogy nekem a Nagy könyv szerint zajlott :D Kb a 12.hétig.
Panszkodj, amikor kedved van, itt szerintem mindenki megérti a másik örömét és bánatát is.
Az u.h nem hiszem, hogy korai lesz, 12.heti u.h a neve, amit a 12 héten szoktak csinálni!

Eclipse, garatula a hétvégi teljesítményedhez!Nagyon ügyes vagy!

Eta, kitratás!!!!

Csillagvirág üdv nálunk!Gratulálok!!!Örülök, hogy minden rendben, és ez így is marad!Tuti!!!!!!!!!

Szisszka, de jó, hogy már nem fáj a pocakod!Az a róka meg már csak elmegy.Gratula a vizsgákhoz.Már nem lesz több?

Na, majd még rakok fel képet a tegnapról bár sajna nem sikerült olyan szépen lekapni, mint Ági babát!

Puszi mndenkinek!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Angie
Szent Imréről írok neked:)
Én Marcit ott szültem, nem is tudom elképzelni, hogy máshol szülessen a kistesó. Mondjuk én területileg oda tartozom.
Egyébként nálunk a Szent Imre szerintem családi tradíció :D A nagymamám is ott szült, a nagynéném is, és anyukám is ott szülte a tesóimat. Nagynéném egyébként Vácról ment a szt imrébe szülni!

Nekem nem volt ott sem választott szülésznőm, sem orvosom, ügyeleteseknél szültem. De teljesen lelkiismeretesek voltak.
A vajúdó 5 ágyas, de nem feltétlenül van ott tömeges vajúdás... akik ott voltunk még várakozó állásponton voltunk, és csevegtünk, nemigazán erős fájásokkal. Szerintem az igazi vajúdás a szülőszobában zajlik már. Én pl. kimentem apához a váróba, szóltam a szülésznőnek, h ott leszek. Ő mondta, h rendben, de ha bármi van, szóljunk neki, ő igy nem akar zaklatni. De ha akarok mehetek zuhanyozni, lehet enni, inni, ha szeretnék. Aztán jött a váróba, mondta, hogy nézne szívhangot, meg megvizsgálna, hogy állunk. Aztán mondta, h nemsokára baba lesz, menjünk a szülőszobába. Van négy egyágyas szülőszoba, de próbálják azt is otthonossá tenni szerintem, kép a falon, babarózsaszin függöny (van amelyikben babakék van). Meg van egy alternativ szoba, franciaággyal, nagykáddal, bordásfallal.
A folyosó végén van a műtő.
Ahogy kibújt Marci egyből rámtették, apa elvágta a köldökzsinórt, aztán mondta szülésznő kedvesen, h akkor elviszi Marcit ( pár lépéssel arrébb) megmérni, lemosdatni stb :) Utána vissza is hozta nekünk, apa is megfoghatta, két órát maradhattunk a szülőszobában 3-asban. Jaaa, meg amig a doki rendberakott, addig apa kivihette Marcit megmutatni anyuéknak.
Aztán 2 óra múlva bevitték Marcit a csecsemősökhöz, engem meg a gyermekágyra. (mondták, hogy inkább pihizzek, aztán ha felébredtem reggel, akkor mehetek Marciért)
A gyermek ágyas szoba 5 ágyas, a többieknek már ott volt a babájuk, akik persze sirdogáltak időnként, bár ez engem nem zavart. Van egyágyas szoba, de az fizetős (azt hiszem 7000 ft/nap). De nekem bejött, hogy többen voltunk, mert igy segitettünk egymásnak mindenben, meg lehetett dumcsizni :) Minden szobához van zuhanyzó, tök kultúrált, rendben tartják, szépen takarítják. A szobában van pelenkázó, azon popsikrém, hintőpor... Viszont kell bevinni pelust meg popsitörlőt. Ugye az első pelusozást a csecsemősök csinálják, mert az fel kell jegyezniük. De a többi pelusozásról mi gondoskotunk. Persze a fürdetéshez nem kellett pelust vinni, akkor azt is ők adták :D A folyosón vannak csecsemőmérlegek, igy aki akarja, mérheti, h mennyit szopizott a babája. A csecsemősök is rendkívül segítőkészek voltak, mindig mindenben segítettek, bármikor mehettem. Megmutattak mindent, a szopiztatást többször is, kérdezték, hogy megy a szopi, többször megmutatták a pelusozást, köldökcsonkápolást, pedig baromi sok gyerek volt!!!!
Bár volt egy csecsemős, aki homeós tejszaporítóval bizniszelt, ő az egyk fürdetésnél kérdezte, h van e már rendesen tejem, mondtam, hogy az még nincs, csak előtej... egyből jött azzal, h ez a gyerek éhes, a kezembe nyomott egy üveg tápszert, és egyből jött a homeós bogyó ajánlatával :D
A szobákban viszont baromi meleg van!!! Legalábbis amikor én voltam az volt! És vannak anyukák, akik kézzel-lábbal tiltakoznak a szellőztetés ellen, mondván, h megfázik a baba... hát nem tudom, 5 perc alatt nem fáznak meg szerintem, és van pléd is, be lehet takarni a babákat addig, szellőztetni meg kell... :D
A vizsgálatok most nem tudom hogy vannak ott pontosan. Amikor Marcival voltam terhes, akkor a kórházzal egybeépített rendelőintézetbe kellett járnom uh-ra (sima uh volt ott akkor még), most meg a fehérvári úti sztkba járok, ahol 4d van. Nst-re is oda kellett járnom, ahova uh-ra, most nem tudom, hogy lesz.
Egyébként ha valakinek van fogadott szülésznője, hallottam olyat, h ő pénzért csinálja az nst-ket, vagy van olyan opció, h mész sima nst-re (ingyé), és a szülésznőd megnézi a leleteket.
Kaja: amikor én ott voltam, két féle menüből lehetett választani, nem volt fejedelmi az étel :D de legalább lehetett választani. Amúgy a család meg úgyis ellátott élelemmel :D
Gyerekorvos, ő is nagyon aranyos volt,lelkiismeretesen vizsgálgatja a babókat...
Látogatás: a szobákba nem jöhetnek be a látogatók, de szerintem ez nem baj... de egyébként bármikor lehet látogatni.

No, hát most így ennyi jutott eszembe, alapvetőleg jókat tudok elmondani a szt imréről.
Ha valami érdekel, kérdezz nyugodtan :wink:

szisszka
 
 


Köszönöm a kedves fogadtatást.

Mindjárt lenne is egy kérdésem. Most kell fokozatosan leállnom az utrogestanról. Eddig napi 5 db-ot szedtem, reggel kettőt, délben egyet, este megint kettőt. A dokim azt mondta, hogy 4 nap alatt el is hagyhatom, úgy, hogy minden nap egyel kevesebbet veszek be. Tegnap már csak 4-et szedtem be, de már este és ma reggel is halvány barnás lett a hüvelyváladékom. Nagyon minimális, de bevallom megijedtem. Szerintetek mit csináljak??? Úgy félek!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Dorka
tettem be linket múltkor
Baby outlet:
http://www.babyoutlet.hu/

Itt kifutó Brendon cuccok vannak. Meg volt olyan múltkor, h tök drága babakocsikat 20-30-40 ezerért árultak,mert mondjuk volt egy apró hibájuk, pl. a kupolán felszaladt egy szál, amit észre sem lehetett venni. Vagy vannak csomagolássérült cuccok is, és igy ugye nem adhatják el teljes áron már. A weboldalon is vannak akciók! És tényleg érdemes elmenni is, körülnézni.

szisszka
 
 


Bocsi a zavarásért...de...olcsóbban és szuper minőség!

Eladó egy igazán megkímélt szuper Chicco Trio For Me Olasz gyártmányú babakocsi hordozóval és bázistalppal.Igazán könnyű kezelni,kis helyen elfér, magától megáll összecsukás után,nem nyílik szét.Szuperkönnyű irányítani,tolni.

A kocsi színe gyönyörű almazöld, ami unisex.Kislánynak is és kisfiúnak is tökéletes.
A hordozó sötétkék vajszín keveréke, ami a vázra simán rákattintható, anélkül,h.a sportrésze rajta lenne.

A huzata könnyen levehető és mosható mosógépben is 30 fokon.

Újszülött kortól 3 éves korig használható. Clik-Clak System.Hát klasszis a javából! 4 kerekű babakocsi előre-hátra néző sport ülőrésszel,(2 irányba lehet fordítani a sport részt) szűkítő Synthesis talpas hordozóval (0-13kg-ig), kupolával, esővédővel,5 pontos párnázott biztonsági övvel, lábtakaróval,bevásárló kosárral, a tolókarokat összekötő pótelemmel

Papírjai megvannak.

A babahordozó újszülött szűkítővel. Praktikus és biztonságos mert csak a talpat kell fixen az autóba a biztonsági öv segítségével bekötni és utána magát a hordozót csak bele kell csúsztatni.

A huzata könnyen levehető és mosható mosógépben is 30 fokon.

Nagyon könnyű a hordozó, papírja is megvan!

Szeretném felhívni a Chicco egyedülálló markolat megoldására a figyelmet!

1. Úgy lehet vinni a hordozót, mint egy táskát, és nem kifordított kézzel. Kb. fele olyan nehéznek tűnik benne a lurkó, mint a hagyományosnál! Smile

2. Az autóba rakásnál viszont két kézzel lehet megfogni, ami szintén jelentős könnyebbség a hagyományosokhoz képest.


Új bolti ára 100.000 Ft körül mozog vagy még több.

Csatoltam 2 db videót, ahol meg lehet nézni,h.miket is tud ez a kocsi:


http://www.youtube.com/watch?v=1CqnjE8WqRA

http://www.youtube.com/watch?v=eJrS1v7iT1s


Én inkább a személyes átvételt javaslom, de postázom is, ha nagyon akarod, de garanciát nem tudok érte vállalni, ugyanis nincs akkora dobozom,h.a kocsit is meg a hordozót is beletegyem.Jobb megnézni,élőbe,h.mennyire gyönyörű.


A kocsi huzata frissen mosva!Tisztán adom át az új gazdinak.Még a kerekeit is lemostam.Mintha új lenne.
A képek tisztítás előtt készültek.


Személyesen Nagykőrösről vihető el.

Kupolát telyesen be lehet húzni
Fekvő pozició


hordival


összecsukva pici helyet foglal

Itt lehet megnézni:

http://www.expressz.hu/secure/showAdver ... 1&cid=1930

Ha érdekel írj a timcike81@yahoo.com- ra
Vagy hívj: 06204941003

Ára: 53.000 Ft plusz posta, ha muszáj

Kép

Kép



Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös
 
 


Jó reggelt!

Tiszta boldogan keltem! Az, hogy 12 hét után elmúlik a hányinger, jelentem: KAMU!!!!!!!!!! :oops:
12 hétig 2x hánytam, most a 13-on még 2x. Szerintetek? :?
Mondjuk hosszas gondolkodás és "kisérlet" után (apával együtt) rájöttünk, hogy a tejes cuccokat nem bírom! Gáz! Eddig bírtam?!?!
Biztos jobb lesz! Emlékszem Eclipse neked is hasonló volt, nem?

Csajok,
szerintetek rá tudom tenni a chicco trio 4 me vázra a chocco S3 mózest és hordit? Úgy kaptam mindet és mind szuper is csak nem egy fajta. Nincs valami adapter? Ha szerencsém van, rákattan egyből, bár nem bízok az olaszokban, hogy előre gondolkodtak volna. Meg persze pénz beszél, kutya ugat! :(

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
haynii
 
 


Jelzem a Chicco Trio 4 me tényleg szuper. Relatíve nagy kerekek és esernyőre összecsukható. Egyetlen kiegészítés, hogy a fekvő részét nem lehet vízszintesre dönteni a hordit 3 hónapig meg csak rövid utakra ajánlják, tehát első időkben a séta kilőve. Viszont mózessel könnyen megoldható ez is. :lol: Bocs a kiegészítésért, nem az én dolgom, de ha valaki megfontolja a fent említetteket, ezt is jó tudnia. Mondjuk, nem tudom novembertől januárig mennyit fogunk sétálni?!?!

Kép
Kép
haynii
 
 


A mi kis félig háttal lévő, szégyenlős kisbabánk 14+2 naposan: Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Húú, jó picike lett, de azért látszik remélem :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Csillagvirág! Üdv itt!!! :D :D :D
Én is utróztam/ utrózok (inszemes babánk van). Én 3x2-őt, és nekem a doki azt mondta, betöltött 12. hét után kezdjem el elhagyni, kétnaponta egyet. Tehát 10 nap alatt fogy el nullára. Ma lesz nekem az utolsó.
A váladékhoz nincs ötletem... ha tartassz a dologtól, vagy erősödne, menj dokihoz.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Dorka! Dejó lehetett újralátni a babátokat!!! :D Hát tényleg nagyon szégyenlős, talán kislány? :wink: :lol:
Próbálsz rakni nagyobb képet?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Kép

Talán most nagyobbacskára sikeredett :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Dorka! Nagyon szép kép!!! :D Olyan kedves, ahogy bújik anyához!!! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Köszi Lucuzs!! :D :D :D
Csak a kis arcát egy pillanatra felénk fordíthatta volna, de így is gyönyörű.

Te hogy vagy?Mi jót csinálsz most?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Helló Csajok!!

Vörösmaccs- Ezért vagyunk, hogy egymást nyugtassuk, bátorítsuk :wink: Drukk péntekre++++

Angie- Igen, gondolom aki már volt várandós az tudja, hogy mit is kell éreznie, mi meg, akik még nem csak találgatunk az elején :D ...Nem, a régi használt gumikra, amiket felrakott most a tél végén , azokra mondta a szerelő, hogy ő azokkal nem menne egy métert sem....Az újakat tegnap kaptam meg, majd el is mesélem milyen kalandosan :roll: Már írtam tesómnak, hogy tájékoztasson a Szt.Imréről :wink:

Dorka- 4D-s képed iszonyú jó :D Szerintem is lehet, hogy kislány, azért volt olyan kis szégyenlős :wink: Táppénz dolog most úgy áll, hogy május 24-ig itthon maradhatok, utána mennem kell dolgozni, de majd minden második héten elmegyek betegállományba és kész :D Már nem izgat annyira, úgy is úgy lesz ahogy lennie kell :wink:

Vayacon- Nagy gratula tesódnak is, ez annyira jó, hogy ikrek vagytok és még babátok is szinte egyszerre lesz :D Az igaz, hogy az ikrek megérzik, hogy ha valami történik a másikkal???Jó vagy rossz egyaránt?

Henne- Feljebb írtam Dorkának a táppénzemmel kapcsolatban :wink: Mit dolgozol egyébként??Biztos, hogy már írtad de nem maradt a fejemben :? Szerinte pont jó időben lesztek, az Istenhegyis vizsgálatnál mindenképpen :wink: És ne aggódj a nagysága miatt, simán benne van a normál tartományban, nekem is eddig mindig pár nappal kevesebbnek mérte a doki, mint amennyi valójában ( ugye az inszem miatt én tudom pontosan, hogy mikor fogant)

Hayniii-Nem is írtál magatokról....Jól vagytok???Minden rendben??

Aranyoska- Én küldtem neked priviben rendelést, remélem megkaptad :wink:

Eclipse- Szerintem ez manapság nagyon ritka, hogy valakik így ragaszkodjanak a nagyszülők nevéhez, szerintem ez nagyon szép gesztus :wink: Mondjuk azért jó, hogy nem Bélának vagy Bözsinek hívják őket :D :D :D

Eta-Egy nagy kalappal péntekre!!! :wink: Egyébként én is nagy puskagyáros voltam, volt nálam 3-4 mindig, így ha elvett egyett, volt máááássssik :D

Csillagvirág-Isten hozott :D Annyira jó, hogy még mindig vannak újak!!Gratulálok a babótokhoz, minden rendben lesz, ezt garantáljuk neked, mert itt jó hatással vagyunk egymásra :D Szerintem akkor még ne hagyd el az Utro-t és mindenképpen beszélj a dokiddal....Lehet, hogy csak a hirtelen progi csökkenés okozza :!:

Csajok észrevettétek, hogy már van 2011.januári topik is ???Hihetetlen.....Ja és azt, hogy leköröztük már simán az októberieket a hozzászólásokkal, pedig egy hónappal hamarabb kezdték a beszélgetést?? :D :D Hiába na, februárban még hideg volt, össze kellett búljni a takaró alatt, így lettünk ilyen sokan :D

Szisszka-Mi is nagy House fanok vagyunk bár most egy ideje nem néztük, de szoktuk :D Nekünk sajnos csak osztrák meg német adóink vannak, így általában dvd-t nézünk, úgyhogy ha vannak jó filmötletek várom szeretettel, mert már lassan kifogyunk :wink: ...Akkor lehet az otthoni H und M-be bekukkantok, úgy is megyek haza szombaton :D

Hát Lányok tegnap azt hittem megüt a guta, elmentem a gumikért amiket ugye felkellett rakni az alufelnire és úgy az autóra...Odaérek a műhelyhez, mondja az egyik szerelő, hogy azonnal tudják kezdeni....Mondom, juhééjjj.....Leültem, elkezdtem olvasgatni, telik az idő.....Az autót nem hozzák.....Megint egy kis idő még mindig semmi.....Eltelt 2 óra ,mondom én kinézek, hogy mi van.....A kocsi ott állt ugyanazon a parkolóhelyen, ahol 2 órával előtte leraktam :shock: :shock: Odamegyek a pulthoz, mondom a csajnak, hogy már elnézést, de 2 órája azt mondták, hogy akkor kezdik, ehez képest.....Mondja 5 perc és kezdik.....Eltelt fél óra, autó még mindig ugyanott, nagyon felpaprikáztam magam, odamentem a csajhoz, mondtam neki, hogy köszönöm, már nem tartok igényt a gumikra és kérem vissza az autókulcsot....Ahogy ezt kimondtam már állt is be az egyik szerelő a műhelybe az autóval....Lányok 3 órát vártam összesen egy szaros kerékcserére , úgy hogy ott vettem a kerekeket és nem 2 Ft volt :evil: Én úgy ki voltam kelve magamból, hát az öreganyjuk térdkalácsát :evil: :evil:

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok csajok!


Dorka84 nagyon cuki bújós babótok van!Legközelebb tuti megmutassa magát.

Csillagvirág üdvözlet közöttünk.Gratula a babához.

Szisszka gratula a vizsgákhoz!!!!!

Fiam tegnap kezdte az ovit egy hét után.Már örült mert otthon csak unatkozott. Eddig nyáron nem járt oviba, de idén beírattam júliusi hónapra. Remélem élvezni fogja a nyári ovikát.

Rosszul én is már csak különböző szagoktól vagyok(fustolt ételek, pácolt ételek stb.)

Mindenkinek szép napot kívánok!

Rita

KépKép
ritya
 
 


Dorka! Én... hát... :oops: ... semmitteszek... :oops:
Teljesen lenyom az idő, itt tegnap óta esik, de minimum borús, csak dőlök jobbra-balra. A háztartás nem halad, főleg, hogy ma megint itthon maradt Bogi, mert 5 nap ovi után újra náthás és rekedt, így vele is foglalkozom...

Gyancsi! akartam írni neked, hogy én nem is mentem el Tapolcára az igazolásért, csak felhívtam őket, és már küldték is e-mailben, majd levélben is megérkezett.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok csajok!

Szeretnék megkérni mindenkit,h egyenlőre pelust,ne kérjen senki,mert ami volt készleten,arra már a gyorsabbjai leadták az igényt és egyenlőre mind elkelt :wink:

Sorozat:én fanatikus Született feleségek fun vagyok,meg a Grace klinika a másik favorit.Én is töltöm a netről,úgy,hogy jóval a magyar tv-s részek előtt járunk :wink:

Gyancsi:megkaptam a prividet,a tiéd még benne van :)

Dorka:édeske a kép nagyon,és lehet,h tényleg igazuk lesz a lányoknak,h egy kiscsajszi bújik meg odabent :wink: Gondolom már attól megnyugodtál picit,h egyáltalán láttad.

Én rohadtul várom a pénteket,akkor megyek vissza a gondozóba és remélem megkukkantják Zizikét :oops: Ha kiderül,h fiam lesz,sűrgősen le kell szoknom a Zizi-zésről :lol:

Egyébként nem tudom ki,h áll a használt babakocsikkal,de többen is írtátok,h elég szűkös a keret amiből költekezhettek és mégis sokan a Brendon termékeket nézik....eszemben sincs senki feje felett pálcát törni,sőt én is annak örülnék,ha megtehetném,h mindenből újat vegyek,de sajna nem fussa rá.
Én rengeteg időt töltök a gép előtt és bújom az oldalakat.
Van pár oldal,amin érdemes lenne szétnézni azoknak,akiket tényleg az olcsóbb árfekvésű és használt cuccok érdekelhetnek(és ez nem egyenlő azzal,h elhasználtak)

www.jofogas.hu
www.aproo.hu
www.babaholmik.hu
www.tesz-vesz.hu
www.vatera.hu
www.zsibvasar.hu

Tényleg a legnagyobb tisztelettel írtam ezt és senkit sem szeretnék vagy szerettem volna megbántani,a jószándék vezérelt!

Amúgy ma voltam védőnőnél és mindent rendben talált,de a derékfájásom őt is elképesztette...és feltétlenül javasolta,h az orvossal konzultáljak ez ügyben.Maj pénteken okosabb leszek...remélem!
Haynii:szerintem abszolót lehet,h eddig bírtad a tejtermékeket és most érzékenyebb vagy rá.Én imádom a paradicsomot és mindenféle kaját,ami paradicsomos,de akárhányszor hánytam,az megfigyelhető volt,h mindig a paris kaják után,pedig amikor eszem,jól esik,de utána...... :roll:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Sziasztok!

Lucuzs: Kösz az info-t az utro leállásról. Én is úgy gondoltam, hogy nem jó túl gyorsan leállítani, de majd délután felhívom a dokimat és megbeszélem vele is.

Dorka: Nagyon helyes a babótok! Milyen kis bújós!!!!

Szisszka: Gratulálok a vizsgáidhoz!!! Gondolom nagyon megkönnyebbültél!

Henne: Engem 5x néztek 6 hét alatt, így pontosan tudtam, hogy hol tartunk a fejlődésben. Az első 4 uh szerint pont a korának megfelelő volt, a legutolsónál viszont már kb. 4 nappal idősebb. Tehát tényleg meglódul egy idő után. Nálad is biztos így lesz!

Vörösmacs: Remélem Veletek is minden OK lesz, nagyon szorítok!!! Egy ismerős párnak nemrég születtek ikrei és súlyban 800 g különbség volt köztük. Szóval tényleg nem egyformán fejlődnek!

Hát, Lányok, sajnálom azokat, akik rókakomával küzdenek. Én a rendkívül szerencsések táborába tartozom ebből a szempontból. Sem a kisfiamnál sem a mostani babánál nem volt még csak émelygésem sem. Remélem a hízásom is hasonlítani fog az első terhességhez. Akkor 6 kg jött rám, amiből Bence 3920 g volt. A kórházból hazajövet (belövell cicikkel :lol: ) annyi voltam, mint szülés előtt.
Védőnőnél tegnap voltam először, megmérte a súlyomat és dekára pontosan annyi voltam, mint Bencénél. Úgyhogy fő az optimizmus.
Ma elrendeztem a vérvételeket, ahol a kombinált teszthez is levették a vért. 5 kémcsőnyit szívtak le belőlem, de olyan ügyes volt a nő, aki csinálta, hogy még a tűszúrást is alig éreztem.

Babakocsival kapcsolatban annyit, hogy nekünk Bergon van. Nagyon jó, mert vízszintesig dönthető és jó vastag lábzsák van hozzá. De én csak a teraszon használtam, az első 5-6 hónapban mert olyan helyen lakunk, hogy csak kocsival lehet közlekedni és ez a babakocsi dög nehéz. Fél évesen már tudott ülni a fiam és akkor vettünk egy szuperkönnyű CAM sportkocsit. Azt már könnyedén betettem a csomagtartóba.
Ha babakocsit néztek és pl. vásárolni is jártok vele, akkor érdemes olyat keresni, amelyikbe lehet pakolni alul és nem kell cipekedni, meg szatyrokat lógatni a tolókarra.

Szép napot Mindenkinek! Nálatok is szomorkás idő van?

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is köszönöm szépen a sok baba dicsit!

Dorka,
szenzációsan jó a kép! :D :D :D :D
Most mindenki úgy gondolja, hogy leányka, én is :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan oltalmat keresően bújik a méhed falához, mintha valaki bántani akarná, pedig csak kíváncsiak voltatok rá, egyem meg a kis szívét, de drága, teljesen elcsöppentem most! :D :D :D

A többi, 2D-ben készült babafotóhoz is gratulálok!

Aki pedig csak ezután megy 3-4D-re, azok biztos kedvet kapnak hozzá, annyira jó képek készülnek!

Vörösmacska,
én nagyon drukkolok hogy a kisebbik cicuska is jól legyen!

Haynii,
nekem a 12. héten húzott még bele utoljára a hányinger, szerintem nálad is a vége már, csak még utoljára megszívat kicsit... biztos hogy el fog múlni!

Aranyoska,
igazad van, írtad a kiszereléseket, csak ez egy ritka pörgős topik, és lemaradtam mint a borravaló.

Lucuzs,
óriási gratula a manó mocorgáshoz! :D :D :D

Nálunk is történt valami, de egészen érdekes!!!!

Ugyebár, hanyatt fekve alszom el, és ált. úgyis ébredek.

Reggelre a hasam teljesen ki volt csúcsosodva, középen a köldököm alatt, aztán a dudot szemmel láthatóan elvándorolt jobbra! :shock: :shock:
Odatettem a kezemet, és teljesen érezhetően és körülhatárolhatóan, mint az öklöm, ott volt fent a baba, egészen közel!
Szerintem megunta hogy ugyanabba a pózban vagyok régóta, ő felébredt, és mocorgott, felült vagy ilyesmi!
Nekem elől van a méhlepény, és lehet hogy oda ment, a szonográfus is mondta pénteken, hogy hamar számíthatok a magzatmozgásra, meg az is számít hogy semmi zsír nincs a hasamon, közel a hasfal, a méhfal!

Nagyon komoly volt, a köldököm alatt, jobbra lent egy nagy domborodás!! Apa is odatette a kezét, és majdnem sírt! :D
Aztán visszahúzódott, amikor felkeltem, majd 1 óra múlva a pocakom felvette a szokásos kerek formáját :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Aranyoska,

én is vállalom, hogy mindenből használtat veszünk, meg kéz alattit :wink:
Köszi a linkeket.
A munkahelyemhez közel a műv.házban havonta 1 szombaton babaholmi börze van, oda is fogok majd menni.
Akinek telik többre, attól nem sajnálom, sőt! Irigy nem vagyok soha. :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Húú Lányok!
Én két napig jobban voltam, és azt hittem, hogy itt a vége, fuss el véle a rossz közérzetnek. De MA! Szörnyen émelygek, és bármire gondolok, rosszul leszek a gondolatától is. Ebédeltem, mert azt úgy-e kell, de még rosszabb lett. Szagok!! Jó és kellemetlen szag egyaránt felkavar. Csak a levegő illatát birom elviselni. Kíváncsi vagyok, meddig tart, de egyelőre még kitartó nagyon...

Szisszka!
Majd írsz nekem privit, ha túl vagy a vizsgázásaidon? Ja, és gratulálok a meglévőkhöz :)

Dorka!
De édes, ahogy már most bújik hozzád :) Egyem meg a kicsi szívét!

Aranyoska!
Ha az embernek van ideje (és főleg kitartása) ezeket az oldalakat bújni, akkor nagyon sokszor ki lehet fogni még új cuccokat is. Van aki ajándékba kap ezt-azt, ami már van neki, és továbbadja vadi újan. Csak ehhez türelem is kell. Én nem rendelkezem ezzel a fajta türelemmel, így még sosem vásároltam ilyen oldalon, azaz egyszer a fiamnak vettünk egy kerti játszóteret, amire nem licitáltam, hanem megvettem azon az áron, amin licit nélkül elvihető volt.

Egyébként mi is a Babyoutlet-ben vettük Szilárdnak a Römer sportbabakocsiját, és pontosan az volt a hibája, hogy a kupolán fel volt egy szál szakadva, ami nem is látszott, és házilat vissza is lehett varni. Így viszont féláron megkaptunk :)
Gyancsi!
Azt hittem, hogy csak Mo-on vannak ilyen dolgok. 3 órát egy kerékcserére!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Jaj Csajok, olyan szépeket írtok, hogy itt ülök a munkahelyemen a gép előtt és bőgök....
Én is kislánynak gondolom, pedig egészen tegnapig 100%-ig biztos voltam benne, hogy kisfiú.

Eclipse, ahogy pedig leírtad a reggeli élményeket...áááá...csak bőgök, de közben nevetek :D

Na, Gyancsi örülök nagyon, hogy alakulnak a táppénzes dolgok.Nálam meg a melóban nem túl kedvesek, de majd lesz valahogy, tuti biztos, hogy nálatok is!Nem is kell idegeskedni 1 percig sem. :D
A gumis story csodaszép, nem csodálom, hogy kiakadtál!

Ryta, akkor az jó ha a kisfiad ennyire szeret oviban :D
Te táppénzen vagy vagy dolgozol?

Aranyoska, köszi a honlap címeket!

Csillagvirág, akkor te hányás és kg-k szempontjából is különleges vagy, és szerencsés!

Csajok, ti híztatok már?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Angie, jobbulást!!!!!
Hát a kaja az ilyen, én is ma hoztam káposztát, olyan finom volt, de olyan büdi, hogy alig tudtam enni belőle.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Eclipse! Ez csodaszép élmény lehetett!!! :D :D :D

Aranyoska! Nem akarlak letörni, de én azt hiszem pénteken nem lesz neked uh. A gondozóban nem is csinálnak ilyet, csak a főépület 4.-en. Legközelebb a 19-21. hét között van uh, ez a genetikai uh. Addig még lesz az AFP-s vv., lehet hogy neked már most, vagy megmondják mikor. Ha kaptál terhességi menetrendet azon megnézheted, hogy mikor lesznek uh-k. Amúgy összesen 4-5 db van a terhesség során előütemezve:
1. az már megvolt az elején
2. nyakiredő vizsgálat a 12. héten (sokan már ezen is túl vagyunk)
3. 19-21. hét
4. 30-31. hét
5. 38. hét

Remélem nem szöntyölödsz el, csak nem akartam, hogy nagy reményekkel menjél pénteken... :roll:
De hamarosan itt a 19. heti!!! :wink: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!

Csillagvirág!
Én is üdvözöllek körünkben:)

Dorka!
Hát ez a kép valami zseniális. Hogy mennyire szeret téged:). Gyorsan átküldtem a képet a páromnak is. Teljesen bezsongott Ő is, nagyon reméljünk, hogy a jovő heti 4D nekünk is hasonló élményt ad majd.

Eclipse!
A reggeli élményed nekem is kicsalt egy könnycseppet a szememből:)



Tényleg. Hétfőn megyek a dokimhoz. Szerintetek ennyi idősen hasi UH-ra számíthatok már, vagy még lehet hogy mindíg hüvelyi lesz? Nem vagyok kövér, de a hasamon azért van egy egészséges zsírréteg :) . Ez mennyiben befolyásolja a dolgot?
Vendég
 


sziasztok!

vagyok én is, de sajnos csak az olvasásra jut időm mostanság! nagyon sokat lent vagyunk a kertben, mert Beni iszonyat mozgékony, és itthon halálra unja magát, meg engem kiakaszt, szóval menni kell mindig! :)

Angie, én is Szt. Imrés vagyok! nekem mondjuk más picit a véleményem, mint Szisszkának... :S amikor én szültem, 2008. augusztusban, nekem is úgy alakult, hogy a választott dokim otthagyott a szarba, így nem volt se orvosom, se szülésznőm! szerencsére mind a ketten, akik ügyeletben rám jutottak, profik voltak! szóval ez a része okés volt, annyit leszámítva, hogy sokszor nem mondták el, vagyis a dokinő, hogy most mit és miért kell csinálni! pl. infúzió, szurik, stb. stb. ezt picit hiányoltam, bár az is igaz, hogy akkor inkább már csak túllettem volna rajta! :) egyébként az én fiacskám is 60 centivel és 4120g-mal született! ő volt szinte az egyik legnagyobb azon a héten a csecsemők között!

ami nálam betette a kaput, az a csecsemősök hozzáállása volt! én sajnos nem tudok ilyen pozitív dolgokról beszámolni, mint Szisszka. nekem nem sokat segítettek, volt egy olyan eset is, hogy hajnal 5kor rámjött a szükség, és bevittem a gyerekem a csecsemősökhöz, hogy itt hagynám pár percre, mert wc-znem kellene, meg zuhanyznék is... erre a beszólás az volt, hogy "nincs magának szobatársa"!? kicsit kiakadtam, mert miért hagynám egy idegenre, aki ráadásul ugyanúgy ott van a picijével, amikor nekik meg ez a dolguk, hogy a gyerekekkel legyenek... szóval nekem a szülés utáni depim nagyban köszönhető volt a csecsemősöknek! sajnos nem voltam elég akaratos, hogy igenis segítsenek! a szopi sem ment jól, sőt, azt sem mutatta meg senki, csak adták a cukros lötyit, végül a tápszert...

egyébként a gyermekágyon én többnyire 2 ágyas szobákat láttam, én is ilyenben voltam! Beni 15:10-kor született, aznap már nem kaptam meg, pihenhettem, reggel pedig hozták a kis golyókámat a csecsemősök! :)

a látogatás nálam eléggé necces volt. halál meleg. a váróban, ahova ki lehet menni az anyuciknak, ezerhatszáz hozzátartozó, millió fok, szóval nagyon gáz volt! és azt azért nehezményeztem, hogy apa sem jöhetett be hozzánk! :( nekem ez nagyon hiányzott! eléggé nehezen viselem a kórházi tartózkodást, szóval ez is betette a kaput! másodiknál már biztosan más lesz, de elsőre eléggé szar volt!

Eclipse, gratulálok Ági babához! nagyon édes, és tényleg nagyon szép baba! olyan jó, hogy már tudjátok, hogy kislány lesz! én is szeretném tudni már, de biztosan még heteket kell várnom rá, mivel Beninél sem volt elég egyértelmű a dolog... :S na mindegy!

Dorka, nektek is gratula a szuper édes fotóhoz! pár hét, és a 18 hetesen minden kiderülhet! :) sőőőt, az én régi fórumomon (2008. augusztusi), csináltunk egy kis statisztikát, bár semmi tudományos alapja nincs, de AFP MOM eredményből is jósoltunk, és kb. 90%ban bejött a dolog... :) az meg a 16. héten esedékes! :)

Csillagvirág, üdv közöttünk, gratula a babához! biztosan minden okés lesz már!!! :)

Szisszka, gratulálok a jó vizsgaeredményeidhez! mikor mész legközelebb az SZTKba?

rosszul levő kismamiknak továbbra is jobbulást! remélem, hogy tényleg elmúlik már végre mindenkinél ez a rossz közérzet, és mindenkinek gondtalan babavárása lesz!

én lehet, hogy ma elmegyek a háziorvoshoz, ha a párom időben hazaér... EKG, meg belgyógy vizsgálatok, vérvétel beutalók!

lányok, van valaki, akinek gond van alapból a cukráva!? és esetleg már most kell tesztreggelis cuki vizsgálatot csinálnia??? ha igen, sikítson legyen kedves! :)

további szép napot és ne haragudjatok, hogy csak ilyen kevés dologra reagáltam! az álomkór engem is utolért... :)

sophie27
 
 


Szissz!
Te jó ég! Írtál nekem egy 2 méteres hsz-t a Szt.Imréről, és én nem láttam. Azért is írtam, hogy írsz majd nekem privit. Bocsi :oops: :oops: :oops: Tiszta vak vagyok, pedig azt hittem, hogy a kismamáknak a memóriájuk romlik, nem a szemük :lol: :lol:

Sophie!
Neked is köszönöm az infot, még el sem tudtam egyikőtökét sem olvasni, mert amikor megláttam, hogy Szisszkára hivatkozol, akkor gyorsan visszakerestem, hogy tényleg írt nekem, csak én vagyok ilyen szűk látókörű.

Na megyek, és elolvasom mindkettőtök irományát :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Szt.Imre:
Két külön vélemény, de gondolom, két különböző típusú emberről is van szó.
Én a dokimra számíthatok, az tuti, azért is követem őt. Kétszer volt már tapasztalatom vele, és mindkétszer 200%-ban ott állt mellettem, pedig egyik esetben sem született baba. Gondolom, egy igazi szülésnél még jobban odatenné magát. Ez a része tehát kipipálva.
A csecsemősök modora ismert már az első szülésemből, és én az az embertípus vagyok, akiről leperegtek az elutasító hozzáállások. Volt pár kedvesebb csecsemős (ami azért gondolom, mindenhol előfordul), akihez szívesen fordultam, a többihez pedig csak ha nagyon muszáj volt, és úgy is álltam hozzá, hogy kedvességet nem várhatok.
Kaja része sem érdekel, mert az mindegyik kórházban csapni való, nekem a szüleim minden nap friss kaját hoztak be, a kórházihoz hozzá sem nyúltam.
Vizstálatok: lehet, hogy azóta már sokat változott, de akkor majd menetközben kiderül.
Gyerekágy: Ezek szerint az is változott vagy van többágyas és kétágyas is. Én sem ragaszkodok az egyágyashoz, mivel jó, ha van valaki, akihez legalább hozzá tud szólni az ember.

Köszi az infokat, aranyosak vagytok. Lehet, hogy majd mindhárman egyszerre leszünk bent? De az is lehet, hogy szokásomhoz híven beelőzöm a társaságot, ahogy azt Szilárddal is tettem.
Emlékszel Szissz, Anikó és Brill mögött voltam 10 nappal, aztán mégis jóval Anikó előtt szültem, viszont Brill követett két nappal később :) De jó is volt.....................

Sophie!
A sógornőm, aki most 30 hetes kismama, 1-es típusú cukorbeteg. Ő aztán minden "csínját-bínját" tudja a dolgoknak. Te is diabéteszes vagy?

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sophie,
én meg torkot átharapó típus vagyok... annyi erőm biztosan lesz szülés után is, hogy megmondjam a frankót ha bunkózik a csecsemős... úgy utálom, ők vannak miértünk, és nem fordítva!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Beszéltem a dokimmal a halvány barnás folyásomról, de azt mondta, hogy ez simán belefér a gyógyszerelhagyás okozta tünetekbe és nem kell tőle megijedni.

Szoktam nézni a gmail-es oldalatokat, csak nem emlékszem, hogy ki tudja beírni a tábliba az adataimat. Please help! Kinek kell elküldenem priviben??????

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sophie! Nem tudom pontosan mire gondolsz, de nálam van kezdő inzulinrezisztencia, de a gyógyszeremet a doki elhagyatta, ezért a 15-16. héten lesz cukorterheléses vizsgálatom. Itt éhgyomri vv. után kell cukros löttyöt inni. Nálunk tesztreggeli nincs (ha ez a kajálós).
Miért kérdezed?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Lucuzs!

Köszi az infót.Elméletileg amikor voltam a gondozóban a kombinálthoz a vért levetetni,ott azt mondták az aszisztens csajok,h megfog a doki nézni,mert a miómámat figyelni kell,mert az elején elég sokat és gyorsan nőtt,és ennek már lassan 4 hete...szóval ez az egy kapaszkodóm van. :oops: Ha nem vizsgál meg,akkor megyek a Bikkeshez,úgyis be voltam zsongva,h van akinek már sikerült megmondani a kisbabája nemét,csak úgy voltam vele,addig nem kérek időpontot amíg a pénteki viziten nem vagyok túl.

Ebben az esetben remélem,h igazam lesz :wink: de még egszer köszike!!! :wink: :wink: :wink:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, de most is csak röviden, mert vár a férjuram :-)

Hát az az ölelős uh kép!!! Olyan édes!!!
Annyimindent akartam írni :-( de mire az olvasás végére jutottam, elfelejtettem....
Szülésem nem volt rossz emlék, de azért orvost váltottam :-D
Legközelebb elmesélem :-)

Már napok óta tiszta dinka voltam, úgy aggódtam, hogy megvan-e még a kis csodabogyónk... :oops: Ma már a munkahelyemen is oly mértéket öltött a stressz, hogy jobbnak láttam ha kiiratom magam csüt-hétfőig, mert a gyerekek látnák kárát(óvónő vagyok)... szóval ma mondtam a kolleganőmnek hogy ha nem bánja pár napot itthon pihennék, mert kivagyok...
már annyira aggódtam, hogy délben fehivtam az orvosom(ma van magánja) hogy megyek hozzá. Napokig ettem magam hhogy sajnáltam volna kiadni a pénzt csaka zért hogy megnézzen uh-on, hiszen pénteken megyek a 12 hetesre a kórházba... szóval fogadott... olyan voltam mint egy forgószél, majdnem elkéstem de már 5 perc múlva mosolyogva az utcán voltam :-)
aranyos volt a doki, megértett, megnéztük a szivecskéjét, meghallgathattam és nem kért érte pénzt... mondjuk kb 2 perc alatt végeztem nála :-) és hasival nézett már. Szóval teljesen megnyugodtam és pénteken megyek a genetikaira.
Holnap pihi itthon.
Ja és csak annyit a 12 hét rosszullétekelmulásáról: eddig csak émelyegtem-ami pár napja egyre rosszabb lett- végül jelentem ma reggel meglátogatott a kis VUk :-) de nem érdekel, csak fejlődjön a kis babó :-) viszont most nem vagyok rosszul, pedig eddig este már félhulla voltam.

Bocsi ha hosszura sikeredtem, irjatok, mert imádom olvasni :-D
Jó éjt minden kismamának és pocaklakónak :-)

rabbe78
 
 


Angie, érdekes az én esetem, II. tipusú lennék, de inkább én is IR-es vagyok, ahogyan Lucuzs is... szóval a terhelésnél nem a cukrom borul, hanem az inzulinom lesz baromi magas!

visszatérve még a Szt. Imréhez... annyira azért nem volt gáz a szitu, csak akkor, abban a helyzetben nagyon szarul éreztem magam, de most ismét ott tervezek szülni, szóval most már gyakorlott anyuciként talán nem ér meglepetés! :)

Szisszka, egyébként a Bártfai szerintem újra működik, de én is az SZTKba járok... illetve az NST az a főépületben működik, a 2. emeleten a nőgyógyászat mellett... annó én is jártam oda, mikor költözött a Bártfai! :) szülésznőt szeretnék felkérni, de nem vágyom a fizetős nst-kre, majd járok oda az ingyenesbe, és fizetek a szolgálataiért szülés után! gondolom, hogy ez így is korrekt!? bár majd meginterjúvolom, ha aktuális lesz... szerinted amúgy mikor kell felkeresni???

Lucuzs, az endo dokim mondta, hogy az I. trimeszterben tesztreggelis terheléses cukit nézzünk! így ma kértem beutalót a háziorvostól, valamikor meg is ejtjük a héten... csak azért kérdeztem, hogy valaki jártas-e a dologban, mert nem tudtam, hogy mit kell ennem, de dokinéni azt mondta, hogy 1 zsömi, 2 dl tej, aztán 90 perces vérvétel az éhgyomri után!

Rabbe, jó pihit! örülök, hogy minden okés a kis csodabogyival! :) egyébként én is iszonyat be vagyok tojva, hgoy mi lesz a 12. hetin... néha olyan szar érzésem van, persze próbálom hamar elhessegetni! csak lennék már túl az első 3 hónapon! ...

Csillagvirág, Te is bele tudsz szerkeszteni a táblába! :) úgy rémlik, hogy a dokumentumok közöt van, de most ezt nem vágom, de meg tudnám csinálni... szóval, ha megy, akkor csak hajrá, ha meg nem, küldheted bátran nekem is! :)

Eclipse, alapból én is ilyen vagyok, csak ott egy tök idegen szitu volt, először szültem, először voltam kórházban, más emberekre hagyatkozva! szóval kiszolgáltatott ilyenkor picit az ember lánya! :S amúgy volt olyan is, aki mondta mielőtt megkaptuk a zárónkat egy jó páran, hogy ám illik megköszönni a sok segítséget a nővérkéknek... szóval még jól fel is hívták magukra a figyelmet, mert aztán ők annyit, de annyit segítettek! :) volt bőr a képükön! mert nem azt mondom, hogy sajnálom tőlük azt a pár ezer Ft-ot, de hagy döntsem már el én, hogy kinek is szánok, és mennyit...

na de majd most másként lesz! :)

megyek lányok alukálni, a fiúk kidőltek, fiamat még a helyére is kellene transzportálnom, szóval jók legyetek! szép álmokat, és növesszétek csak a pocakotokat! én is ezt próbálom tenni! :)

sophie27
 
 


Sziasztok!!

Ritya- Remélem élvezni fogja a kisfiad a nyári ovit :wink: Egyébként alapból szeret járni???Mert akkor szerintem nem lesz gond :wink:

Lucuzs- Lehet akkor odatelefonálok én is és megérdeklődöm, hogy adnak-e igazolást a Kaáliban, nem akarok feleslegesen kimenni :wink: Köszi a tippet!!

Aranyoska- Született feleségeket én is imádom :D A másik nagyon-nagy kedvencem, amit sosem tudok megunni és olyan 500-szor láttam már, az a JÓBARÁTOK :D :D Számomra ez a NR.1 :D ...Majd írd meg a számlaszámodat, hogy utalhassam neked a lóvét!
Drukk péntekre, hogy Zizike megmutassa magát rendesen :D Szerintem nagyon kedves gesztus, hogy így foglalkozol a dolgokkal és felteszel nekünk mindenféle oldalakat ahol lehet olcsó babkocsihoz hozzájutni, én nem hinném , hogy ezen itt bárki is megsértődne, sőőőt, nagyon szépen köszönjük :D

Csillagvirág- Akkor én is a te táborodat erősítem, mert nekem sincs hányingerem, se rosszullét, semmi :D Azzal a 6 kg hízással kiegyeznék én is, bár szerintem nekem erre nem sok az esélyem....Tesóm 30 kg-t hízott, Anyu is olyan 20 kg-kat, szóval lehet ez genetika nálunk :? Azért próbálok odafigyelni ( konkrétan minden reggel ráállok a mérlegre :D )

Eclipse-Olyan szépen írtad le a történetet, annyira meghatóóóóó :D Én is, én is, én is :D Én is szeretnék egy vándorló púpot a hasamba :D

Angie- Sajnálom a rosszullétet, elvileg egy hét kb és csökkenni fog, bár van akinek más a tapasztalata :? De bízzunk a legjobbakban!
Megkérdeztem tesómat, ő csak jókat mesélt a Szt.Imréről, hogy ő mindenkivel elégedett volt, a szülésznőtől elkezdve a csecsemősökön át, ők segítettek neki, hogy hogyan szoptasson, mert ő azt hitte, hogy rengeteget eszik a babája, aztán kiderült, hogy nem jól csinálta és 2 napja nem evett semmit....Tesóm császáros volt, ott úgy van,hogy 12 órára a császár után elviszik a babát, mert nem szabad a császáros mamának mozognia, de elvileg a normális szülés után végig veled lehet a baba...2 ágyas szobák vannak!Ennyit sikerült megtudnom :wink:

Dorka- Szerintem is kislány a kis bújós manó :wink: A munkahelyen már nem kell sokáig kibírni, lebegjen ez a szemed előtt, nekem is ez fog majd mikor 8 órát kell majd állnom :shock:

O.Ági- Szerintem bármelyik előfordulhat ( hasi és hüvelyi), szóval azért készülj fel mindenre :wink:

Sophie-Sajnálom, hogy neked rossz élményeid maradtak a Szt.Imréről.....A mostani reméljük jobb lesz! :wink:

Rabbe- De cuki vagy!!! :DSzerintem ezzel mind így vagyunk, hogy folyton aggódunk picit, ha lehetne minden nap néznénk a babát Uh-on, hogy minden okés-e :wink: Örülök, hogy jól van a Picúrod :wink: Én már 2 hete nem láttam az enyémet és még egy hétig nem is fogom, ááááááá :?

Többiek merre???

Nálam semmi extra lányok, holnap után megyek haza és otthon leszek több, mint egy hetet....Úgyhogy nem tudom, hogy milyen sűrűn fogok tudni jönni, de azért igyekszem majd be-be kukkantani!Ma meg vár rám a takarítás, de persze elosztom , ma is egy kicsit- meg holnap is egy kicsit! :wink:

Mindenkinek szép napot!!

Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Gyors kérdések,mielőtt pontosítnám a rendeléseket:

Eclipse:nem tudom nézted-e a képeket g-mail-en,de a tányérkákból van kék és piros is,csak szeretném,ha megírnád milyen színt kérsz,vagy melyikből hányat?LÉgyszi ezt amilyen hamar tudod küld el.Továbbá azt,h mennyi kell a gyümiléből és mennyi a vízből vagy,h kell-e egyáltalán?

Nagyon köszönöm!!!![/b]

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: