Új privát üzeneted érkezett!

Laura,
bocs, hogy ismeretlenül kérdezlek, csak elolvastam a szüléstörténetedet, és számomra egy valami nagyon furcsa: A férjed eredetileg benn akart lenni a szülésnél? Akkor hogy maradhatott le róla? Te közben nem mondtad senkinek, hogy küldjék már be? Mindezt úgy kérdezem, hogy még nem szültem, szóval fogalmam sincs, hogy közben mi megy végbe az emberben, mire tud figyelni és mire nem. :-)
A babához nagy gratula!
Üdvözlettel: S.
sonrisa
 
 


Eszty!

Én is ott leszek ma a faháznál az előadás előtt, most megyünk Mariannak babát mutatni. Egy szőke hajú lánnyal leszek és mindketten hozzuk a babát. Örülnék, ha végre találkoznék valakivel innen.

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Szia Gabi!

Sajnos mi a párommal épp hogy beestünk, nagyon nagy forgalom volt, es a zugloi egyiranyu utcacskak nagyon aranyosak.
Mar nem lattalak, mikor odaertem. Hacsak nem jottel be az eloadasra, de akkor meg nem tudom, ki voltal. :-(
Mindenesetre en vagyok szinte minden hetfon a tornan, es megyek szerdan is az eloadasra.

Majd mondd, ha esetleg meg jossz arrafele, en is megkukkolom a babat! :-)

Puszi nektek!

Jah, tegnap egyebkent Szappan doktor volt bent. Először olyan fura volt, de aztán tök szimpi lett. :-) De azért nem váltok dokit. :-)

Pusszancs, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

 
 

Jó reggelt!

Tök szuper,hogy a második szülésed is ilyen könnyen ment,mégegyszer gratula Lau!
kismuki
 
 


Sziasztok!Kép
Sonrisa: hát, szegény szülésznő egyedül volt, és mikor felfeküdtem a szülőágyra, telefonált a dokinak, az ügyeletes dokinak, hogy azért jöjjön be, elkezdte kipakolni a cuccokat, amikre szükség van, így maradt el az, hogy a férjemet behívják. Én kérdeztem, de azt mondták, hogy most nincs erre idő, szülünk mindjárt.
Lényeg, hogy minden rendben mentKép

Van egy jó hírem!! Szokott ide Timcsusz is irogatni, ma hajnalban megszületett a kisfia, Bence 3300 grammal és 55 centivel. 1-kor indítottak 2 perces fájásokkal, és 4:50-re meg is lett a pici. A részleteket gondolom majd elmeséliKép

Kismuki, Gabi, Eszter és a többiek: köszönöm a gratulációkatKép

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Én már hónapok óta olvaslak Titeket, de most lenne egy kérdésem a már babázókhoz! Nekem van egy 8 hetes kisfiam, és kedden megyünk a 2 hónapos oltásra. Azt szeretném tudni, hogy kinek hogy reagált a babócája. (Sajna az én védőnőm még erről sem képes tájékoztatni!)

Előre is köszönöm: Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok!

Lau: nekem már a szülőágyon rámcsatlakozott a manó,de olyan istenigazából akkor indult meg a tejem amikor hazajöttünk.Akkor aztán simán hazavágtam volna egy fejőstehenet.Mára már sikerült annyira elapasztanom a tejcsit,hogy legyen elég,de ne kelljen fejni állandóan.

Koeszter:

Nálunk a 2 hós oltásnál amikor megszúrták akkor sírt a manó,aztán amokir hazajöttünk lefektettem és amikor felkellt akkor sírt,de csak azért mert nem borogattam a lábát és nagyon bepirosodott.
Amikor megkapjátok a szurit és hazamentek adj neki be egy fél lázcsillapító kúpot és borogasd be a lábiját és semmi baja nem lesz.Mi már megkaptuk a 3 hósat is ,de mostmár akkor sem sírt amikor megszúrták.Védőnőnk dettó.Ja,és az oltás napján ne nagyon vidd ki őt a levegőre.

Szép napot mindenkinek!
Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Jó, hogy újra itt vagytok!
Gratula Timcsusznak is!!! Várjuk majd az élménybeszámolót!

Nekem csak december elején fog jönni Orsi, de már jegyzetelem a sok jó tanácsot az oltással kapcsolatban! :-)

Milyen éjszakátok volt? Én tegnap este olyan depis lettem, vagy inkább hulla fáradt, nem tudom, élni alig volt kedvem és erőm, és a kezeimet alig érzem, a fülem meg állandóan zsong. Nem tudom, mi van velem.

Vigyázzatok magatokra!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Koeszter: Bence csak addig sírt fel egy pillanatra, amíg érezte a tűt, de mire felemeltem már vigyorgott is a dokinénire. Nem volt semmi gond itthon sem, beadtam neki egy lázcsillapító kúpot, amitől szinte egész nap aludt. (Ez nekem nagyon jó volt, tekintve, hogy Bence egyáltalán nem volt hajlandó napközben aludni. Így végre kicsit intézhettem az ügyeimet. Bevallom, azóta minden oltásnál előre beosztom, hogy mi mindent tudok elintézni, amíg a kicsi alszik...)
A 3 hónapos oltásnál már este is adtam neki kúpot, mert elindult felfelé a láza (de a dokinéni szólt is előre, hogy ha hazaértünk akkor is, meg este is adjak neki be egyet-egyet.)
Védőnő: miénk gyakorlatilag 2 hónapja betegszabin van... persze helyettese nincs. Pedig volt, hogy jó lett volna kérdezni tőle ezt-azt. Na mindegy, úgy látszik a védőnő témával több helyen gond van...

Eszty: Bocsi, most olvastam a válaszod, decemberre még szabad a légzésfigyelő, de majd írok az emiledre és megtárgyaljuk a részleteket!

Puszi, Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszokat!

Almadi: Remélem az én Bencém is ilyen könnyen veszi majd a szurit. Az Uzsokiban szülés után már sajnos volt lehetőségem látni egy párszor mikor megszúrták, hát nem volt boldogság, majd megszakadt a szívem.

Mindenesetre megfogadom mindkettőtök válaszát!
Köszönöm Anitának is!
koeszter
 
 


Sziasztok!

Almadi! Köszönöm szépen! Várom a jelentkezésedet akkor majd.

Puszi mindenkinek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Helló Lányok!

Én is újra itt vagyok! A kórházról csak jót tudok mondani, és ha elkészült, felteszem a szüléstörténetemet is.
Aki még a szülés előtt áll, annak tudom ajánlani az ötös szobát, mert a külön fürdő és wc pótolhatatlan. Ráadásul a baba tényleg velünk lehetett a második naptól (az elsőn olyan fáradt voltam, hogy igazából jobb is, hogy csak 3 óránként kaptam őt meg). Ez a szoba kényelmes, és ingyenes. Bár nekem végig mázlim volt, mert a szobatársaim mind szimpatikus mamik voltak, szerintem ez is sokat számít.

Botonddal jól megy a szoptatás, néha fejek, néha nem. Inkább csak a magam kényelmére szoktam, hogy ne fájjon a didim. Nem tudom, hogy jól teszem-e, vagy sem. Ha többször nekiállnék, biztosan lenne mit kifejni, és lefagyasztani, de néha már nincs lelkierőm nekiállni. Ti minden szopi után fejtek?

Egyébként a napirend még nem alakult ki, így eléggé változatosan élünk, de fő, hogy Boti szépen fejlődik.

Van egy kérdésem: a 6 hetes kontrollra a kórházba mentek / mentetek vissza, vagy a dokitok magánrendelésére? Nekem a magánrendelés szimpibb lenne, mert az délután van, és akkor a férjem mát itthon lenne felügyelni a babára. De ha a kórházba szokás visszamenni, akkor arra majd rá kell szerveznem.

Mindenkinek szép napot!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Szia Csirkesz!

Jó, hogy újra itt vagy!!! :-)
Ügyi voltál/voltatok!! GRATULA!!!!!!
Nagyon várjuk a történtedet, amint le tudod írni! Persze, most a pici a legfontosabb!!

Ha jól értem, akkor az 5-ös szoba normál ellátásos, nem a fizetős?
Egyébként a szoba választható, akkor is, ha nem fizetős? És nem fizetősbe tényleg megkaptátok a babót már másnap? Tök jól hangzik!

Az utóvizsgálatokról én semmit sem tudok, sajna, de a többiek tutira fognak neked írni valami okosat! :-)

Puszi, és minden jókat nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Szia Csirkesz!

Tényleg nagyon jó, hogy itt vagy újra, sokat gondoltam mostanában rád, sőt, lehet, hogy valamelyik pénteken még láttalak is a kórházban... Nekünk hivatalosan még 2 napunk van hátra, gyakorlatilag nem tudom, a kismanó iszonyú mozgékony, de nem nagyon akar anyájából kinézni:-(
Nekem is az 5-ös szobát ajánlotta valamelyik szülésznő, hacsak nincs akkora forgalom, hogy nem lehet választani, én oda mennék szívesen. Tényleg, milyenek a szülésznők? Én még csak ctg-n találkoztam néhánnyal közülük, ott mindegyik kedves, segítőkész volt, kíváncsi vagyok, ki lesz bent velünk a szülőszobán.
A kérdésedre: nem tudom, a doktornődnél mi a szokás, az én dokim a magánrendelésére hív vissza 6 hetesen, ha előtte is oda jártál, de abból a szempontból ez kevésbé fontos, mint neked, hogy eddig még minden mama, akivel 6 hetes kontrollon találkoztam, hozta megmutatni a babáját neki:-))) De szerintem ha magánrendelésre jártál szülés előtt, oda kellene menned utána is.
Vigyázzatok nagyon magatokra, sok boldogságot nektek!!!

Persela (még az innenső partról)
(39+5)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


sziasztok!


Gratula Launak és Csirkesznek! (csak most volt időm visszaolvasni, ezért megy a késői gartuláció)

Kérdés a már babázókhoz: külön szobát előre le kell beszélni, vagy beesek szülni, és ha ép szabad, kaphatom a különszobát? vagy hogy megy ez?
5-ös szoba hány ágyas?
Csirkesz: éjszaka is veled lehetett Botond?

További jó egészséget a már babázóknak és a még egyben lévőknek is!

eszti
38+2
koczkapaczi
 
 


SZiasztok!

Az ötös szoba öt ágyas. Előre nem nagyon lehet választani, mert ki tudja előre megmondani, hogy mennyi baba fog születni. Nálam úgy zajlott, hogy elkezdett a szülésznő kérdezgetni a varrás utáni pihengetés közben, hogy milyen elképzeléseim vannak a szobáról:
-szeretném, ha a baba velem lenne? Igen
-szeretném, ha lenne fürdő a szobához? Igen
-fizetős, vagy normál? Normál
Így lett az ötös számú. Van egy négyágyas is, de annak nincs saját vizesblokkja.

A babák reggel cirka fél héttől lehettek velünk egész nap. Este 9-kor kellett őket visszatolni a csecsemőosztályra fürdeni, utána még tízkor megkeptuk őket szoptatni, és maradhattak kb fél 12-ig. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, nekem jobban esett egy kicsit pihenni boccs de a csirkesznek mennie kell lefeküdni, majd később folytatja
cső
hami

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Köszi a gyors infókatKép
jó pihizést!

eszti
koczkapaczi
 
 


Csirkesz! Gratulálok!!
A hathetes kontroll általában a magánrendelésen van (már ha jártál előtte is oda).
A fejés nálam is zűrös volt: hol fejtem, hol nem. Megmondom őszintén az első időkben olyan hulla voltam, hogy egyszerűen nem volt lelkierőm nekiállni. Eltelt pár hét, mire volt időm kicsit fejegetni, így kb. 10 zacsival el is tudtam tenni. Jól is jön most ez, mert mostmár hosszabb időre is ki tudok mozdulni otthonról, csak felengedek egy zacsival, aztán apa/anyós/anyukám megeteti Bencével. Szóval szerintem a fejés miatt ne izgulj, először a legfontosabb, hogy pihenj, amennyit csak tudsz! Ne stresszelj azon, hogy nem tudsz minden etetés után fejni. Egy kiadós alvással sokkal többet teszel a tejtermelődés fokozása érdekében.
Napirend nálunk, kb. két-három hónaposan kezdett körvonalazódni, de azóta is vannak változások.

Puszi, Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Gratula Csirkesz!
Eszti,Persela nagyon izgi hogy már ti következtek,megy a drukk nektek Kép
Képzeljétek ,apa elvitt moziba vasárnapKép Annyira édes volt.Szerda óta titkolózott,hogy vasárnapra csinált valami meglepit.Gondolhatjátok úgy fúrta a kíváncsiság az oldalamat,hogy legalább 5 évet öregedtem.Még azt sem akarta megmondani,hogy a Nimródot ott kell hagyni a keresztszüleinél.Ez miatt mondjuk nem nagyon tudtam élvezni a mozit,mert mindig az járt a fejembe,hogy most mit csinálhat a manó.Ezt még szoknom kell,hogy el tudjak menni nélküle és ne izguljak folyton.
Ja Csirkesz: én a magánrendelésre mentem vissza.
Én nem fejtem minden szopi után hanem csak este az utolsó etetés után.Mégcsak mostanra állt be,hogy annyi tejem legyen amennyi kell a manónak.

Végre új védőnőnk van,nagyon szimpi és tud mindenre válaszolni.A másik után ez a hölgy kész megváltás.

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!
Jó olvasni a fejéssel kapcsolatos dolgokat. Hajlamos vagyok elbizonytalanodni, hogy akkor most van-e tejem vagy sem. Tegnap este fél 9-től aludt fél 12-ig, akkor éhes volt, és szopiztattam. Én is meglepődtem, mert úgy nyelte a tejcsit, hogy néha csak meg kellett állnia, mert dőlt a szájába. Ennek nagyon örültemKép Ma reggel is aludt 2 órát, így el tudtam vinni a nagyobbat oviba, aminek nagyon örült, mert mióta itthon van a kicsi, mindig apája viszi.
Aztán mikor hazajöttem, aludtam én is egy félórát és arra ébredtem, hogy csöpög a tejcsi. Ezek szerint nem lehet kevés, ugye?
Fejni én sem fejek mindig, de igyekszem, amikor időm van rá.

Mérlegünk viszont nincs, mert képes lennék idegesíteni magam azon, hogy most akkor miért nem evett 100-at miért csak 80-at, és tömném a gyerkőcöt. A héten le fogjuk vinni mérlegelésre, hogy mennyit gyarapodott, de szerintem nem lehet vészes a helyzet, mert a pelusai mindig tele vannak, kakival is és pisivel is.

Doki magánrendelésére kell majd nekem is menni majd kb. 4 hét múlva.

Pusz mindenkinek majd még benézekKép

Lau
lau
 
 


Sziasztok!
Olyan sok hasznos infó jön tőletek. Elraktározom, mert nemsokára nekem is kell majd.

Én is próbálom majd meglőni azt az 5-ös szobát, de majd úgyis lesz valahogy. Erre én sem szeretnék horribilis összegeket költeni.

Ma nagyon rugdos nekem is Orsi. Virgonckodik.
Én viszont elég gyatra lelkiállapotban vagyok, legszivesebben aludnék, ha nem lenne ennyi fordítanivaló. :-(
Most talán pihenek kicsit, ledőlök egy órára.

Olyan ügyik vagytok, hogy így beosztjátok az időtöket a picurokkal.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek akinek már megszületett és annak is akinek még csak ezután fog.
Én a 10. hétben járok, még nagyon az elején, de már annyi kérdés felmerült bennem a szüléssel, a kórházválasztással kapcsolatban. Mivel Zuglóban lakom erősen gondolkodom az Uzsokin. Elég jókat hallottam róla úgy általában és itt a fórumon is. Azt szeretném Tőletek kérdezni, hogy tudnátok-e egy megbízható, lelkiismeretes, kedves doktornőt ajánlani. Sajnos én ragaszkodom a női orvoshoz (biztos hülyeség, de úgy gondolom, azért ő már mégis közelebb van ehhez a témához, mint egy férfi) de sajnos akihez járok és meg is vagyok vele elégedve, magán kórházban vezet le szüléseket és azt én nem tudom megfizetni.
Igaz az, hogy az Uzsokiban is lehet alternatív vajúdási módokat választani?

Egyenlőre ezekre szeretnék választ kapni.

Előre is köszi és kitartás mindenkinek!!!

Szép estét!

Üdv: Sweetlady
sweetlady
 
 


Szia Sweetlady!

Doktornő ügyileg asszem Csirkesz az illetékes, nem tudom, más jár-e doktornőhöz az Uzsokiban, de ő biztosan. Nem tudni, mikor kerül elő legközelebb, mert nemrég született meg a babája, de ha erre jár, biztosan szívesen segít majd neked.
Maga az Uzsoki egyenlőre nekem nagyon szimpatikus, bár a szülés még előttünk van, az orvosomat nem adnám másik 10-ért, dehát ő férfi, úgyhogy nálad nem jöhet szóba. Ha mégis meggondolnád magad, nagyon szimpatikus, kedves orvosokat is találhatsz a kórházban, kérdezd az itteni embereket, én még nem találkoztam itt olyannal, aki valamelyik uzsokis orvost szídta volna.
Eszty, az én babám két napja meg sem áll, már komolyan fáj, ahogy rúgdos - biztos az időjárás, holnap melegfront, lehet, hogy szülünk? Nekem kellene...:-))
Egyébként én is az 5-ös szobára hajtok, remélem, sikerül oda kerülnöm.

Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Persela
39+6

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak így ismeretlenül de én ismerek egy doktornôt az Uzsokiban. Dr. Járányi Beáta, én a magánrendelésére járok, szerintem szuper emberileg és szakmailag is- már több éve ô az orvosom. Ha érdekel az elérhetôsége, meg tudom adni.

Macs
zsakbamacs
 
 


Sweetlady: Járányi doktornőt ajánlom én is, ha mindenképp női orvost szeretnél. Csirkesszel egy szobában voltam, és mikor bejött hozzá, nekem is szimpatikus volt. Bár én sem cserélném le a dokimat másra, őt tudom ajánlani.
Vajúdás: sajnos, ebben nemigen tudok segíteni, mert mire beértünk a kórházba, már eltűnt a méhszájam, így már csak a szülőágyon találtam magamKép De úgy tudom, hogy labda az biztos van, de hogy ezen kívül mi minden, azt nem tudomKép Talán itt a többiek
.
Persela: nemsokára előbújik a kislurkó biztosanKép
Ki az orvosod? Lehet, hogy írtad már, most nem emlékszem.

Lau
lau
 
 


Lau: Lukács doktorhoz járok, emberileg és orvosilag is maximálisan nekem való, csöndes, humoros, alapos, kedves, EMBERI...
Sweetlady: ha végre eljutok oda, és még időben, majd én letesztelem az alternatívákat... Bár tartanánk már ott! Lau: normális ez az utolsó napokbeli mérhetetlen türelmetlenség, hogy történjen már valami?

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Sweetlady: Nem tudom mennyire szeretnél alternatívan vajúdani :-)), én csak a saját vajúdásomról tudok beszámolni. Nekem a labda sokat segített, a nagyon durva fájásokat azon vészeltem át és nagyon-nagyon jó volt. Arról nem beszélve, hogy így gyorsabb is a történet. A burokrepesztés után állni már nem bírtam, de az édes-kedves szülésznő (K. Magdi) nem engedett feküdni, hanem apával ráültettek erre a labdára - azóta is áldom őket érte. 2 óra alatt tágultam 1-ről 4 ujjnyira. A zuhany is csillapította a fájásokat, igaz azt csak az enyhébb fájások alatt tudtam "használni", mivel utána már alig volt erőm.
A szülőágy olyan pozícióba dönthető, ahogy csak neked kényelmes (egy távirányítóval működik, amit apa, vagy akár te is tudsz mozgatni).
Hát azt hiszem ennyi az alternatíva, más nincs.
Én csak a csajok véleményét tudom osztani: maximálisan meg voltam elégedve az Uzsokival, és az orvosommal is (Dr. Habermajer László).

Puszi mindenkinek! (Lehet, hogy reggelre újabb babával leszünk gazdagabbak? Persela? )

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Hát sajnos még nincs újabb baba, legalábbis nálunk nincs. Du. megyek a kórházba, majd utána elmesélem, hogy állunk. A párom reggel óta azzal cukkol, hogy a babánk nagyon jól érzi magát a bőrében - meg az enyémben is. Egyébként még fel sem ébredtem, már ment a ringlispír, azóta meg sem áll, csípőtől bordáig mocorog, kicsit kicsi már a helye odabent... Próbálom meggyőzni, hogy ma ki kéne jönni... Hát, majd meglátjuk...

Szép napot mindenkinek!

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Helló Lányok!

Köszi a 6 hetes kontroll tanácsokat. Kényelmesebb lesz. ha a magánrendelésre megyek. Úgyis oda jártam mindig, a kórházban csak a ctg miatt voltam.

Szia Sweetlady!

Dr. Járányi Beáta főorvost tudom neked tiszta szívből ajánlani. Én hozzá jártam még nem pocakos koromban is. A világ minden kincséért sem cserélném őt el. A férjem nem ismerte őt korábban, de a szülést követően csak annyit mondott nekem, hogy "a következő babánkat is a doktornőnél szülöd, ugye??" És azt hiszem ennél nagyobb dícséret nem is kell senkinek.
Szakmailag, amberileg nagyon a toppon van. A doktornő mindig egyenes, és őszinte. Én nagyon szeretem. A magánrendelése azonban nem Zuglóban van. Nem tudom, hogy egyáltalán magánrendelésre akarsz-e járni, vagy sem. Ha érdekelnek részletek, e-mailben szívesen válaszolok.
Az Uzsoki pedig nagyon jó - legalább is ami a szülészetet és gyermekágyat illeti. Mostanra újították fel ezeket a részlegeket.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Sweetlady: az alternatívákról én is ennyit hallottam. A múlt héten volt előadás a faházban, olyan szülés felkészítő féleség, és pont szülészorvos volt bent. Azt nyilatkozta, hogy az Uzsoki, bár nem konzervatív kórház, csak azokat az alternatívákat engedi, amiért az orvos felelősséget tud vállalni (mert az ő büntetőjogi felelőssége, hogy mindeg rendben menjen). Vagyis ebbe nekik nem fér bele a kádban szülés, és az otthon szülés. A szülés maga is szülőágyon történik, a vajúdáshoz vannak fiziológiás labdák, bordásfal is akad, ha jól emlékszem, és lehet sétálgatni, nem fektetnek le. Saját tapasztalatról még nem beszélhetek, majd december elején. :-) Vannak fizetős szobák (6000-10000) és normál szobák, de minden fel van újítva, 1-2 hónapja lett kész minden. A baba pedig csak éjszaka nincs veled, de ahogy olvastam a többiektől az éjszaka csak fél 12-től fél 7-ig tart. :-)

Persela: a babóca ma is rugdosódik, apját is "molesztálja". Olyan édi: odabújik hozzám apa, és érzi, hogy rugdos Orsi baba: legutóbb az alkarját rugta meg, ahogy ölelt. Mondta is apa, hogy meg kell nevelni a lurkót, hogy szülőket nem verünk. :-) Ma nagyon nem jó napom van. Éjszaka is rosszul aludtam, állandóan meg akartam fulladni, bárhogy feküdtem. Reggel óta meg úgy érzem, el tudnék ájulni bármikor. Te még egyben vagy?! :-) Mikor lesz mostanság telihold?
Én december 10-11-re vagyok kiírva. Remélem, nem sokat fog késlekedni: Karácsonykor már szeretnék otthon lenni vele. :-) Bár megérzésem szerint lesz ebből még december eleje is. :-)

Most hétvégén lesz a párom szülinapja, illetve hétfőn, de szombaton az én családomnál (itthon), vasárnap az ő szüleinél ünneplünk, de vasárnap este csak mi ketten elmegyünk Dobogókőre egy éjszakára, és a hétfői napra: séta az erdőben, pihenés, kajcsi, csak mi ketten! Már nagyon hiányzik! Érzelmileg is kicsit a padlón vagyok, szeretnék már olyan (jól) lenni, mint régen, és mindenkinek tudni megadni, amit szeretnék. Fura ez. A párom nagyon kedves, de én érzem, hogy kettőnk dolga így nem az igazi, és ez minden nappal egyre rosszabb. Jó lenne, ha már itt lenne Orsi baba, és kialakulna az új életünk hármasban.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


EsztyKép
Fel a fejjel! Ez az érzelmi labilitás teljesen normális az áldott állpotban. Nem egy hisztin, és lelki mélyponton esik át az ember. Néha én is úgy éreztem, hogy csak elmegyünk egymás mellett a férjemmel. Aztán a hasonló programok, mint amit Ti is terveztek, egy jó időre megoldották az ilyen rossz érzéseket.
Jó szülinapozást nektek!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Szia Csirkesz! Köszönöm a biztató szavakat!!
Remélem én is, hogy minden rendben lesz.
Mindig mondja, hogy "töltsem be az előző állást, amikor jó kedvem volt, és nem voltam így elkeseredve, mert nincs okom rá". :-) Számítógépekkel dolgozik. :-)))

Most szaladok a körzetihez a TP papírért, utána megyek be a munkahelyemre tréninget tartani, és aztán haza.

Puszi mindenkinek!

eszty

Persela! Még egyben?

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Eszty: igen, még mindig egyben, de már olyan mozgásokat végez a kisfiam, mintha ki akarná ütni a burkot a helyéről, aztán persze nem, és minden marad a régiben...
Kicsit kezdem unni a jelenlegi állapotot, kipróbálnám már a 2 test 2 lélek változatot is...:-))
Egyébként fel a fejjel, én életemben nem sírtam ennyit és ilyen könnyen, mint az elmúlt hónapokban, és soha nem akartam apró-cseprő, de engem kiborító kérdéseket ennyire alaposan megbeszélni a párommal, hogy nehogy fölöslegesen legyek napokig besértődve rá... Tényleg sokat segítenek a közös pihenős programok, de csodát ne remélj, én egyfolytában rengeteg türelemért esedeztem nála, hála istennek, nem hiába... Asszem, ez a helyzet majd csak a szülés után áll helyre igazán, addig csak kitartás, türelem és önfegyelem segít, abból is sok. Nekik sem könnyű! Csak azt kell megérteniük, hogy nekünk még nehezebb...:-))
Drukkolok, hogy minden rendben legyen nálatok!
Szép napot!
Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!
Persela: az utolsó pár nap már nem lehetett velem bírni, annyira kiállhatatlan voltam. Igazán rosszul viseltem már, csoda, hogy a férjem kibírta itthonKép
De azzal próbáltam vigasztalni magam, hogy már csak tényleg pár nap és a kezemben tarthatom a cseppünketKép
Ilyenkor tényleg sokat segítenek az együtt töltött napok, amikor csak a férjedre figyelsz, és ő rád. Ez sokban segít, megnyugszol tőleKép

Kitartás, kismamák, csak ezt lehet mondani ilyenkorKép

Anita: október 14-én lesz a Szülőszoba c. műsorban a Csapó, még Vera hívta fel rá a figyelmemet, én mindenképpen nézni fogomKép Ha mást nem, akkor felveszem videóra és majd utána nézem meg, mert nem biztos, hogy éjjel 11-kor lesz energiám tévét nézniKép

Lau
lau
 
 


Kedves Lányok!

Köszi szépen a sok infót és tanácsot.

CSirkesz: Köszi, azt hiszem érdekelne bővebb infó Járányi drnőről. Légyszi írd meg, hol rendel magánban, mennyibe kerül, és még ami eszedbe jut róla.

Köszi szépen előre is!

Kellemes hétvégét!

Sweetlady
sweetlady
 
 


Csirkesz, Persela, Lau, és többiek!

Olyan édik vagytok! Próbálok én is nagyon uralkodni magamon, csak nekem olyan furcsa ez. Eddig nem voltak ilyen gondjaim, és amúgy sem vagyok egy nyafogós, felhánytorgatos valaki, most mégis sokkal nehezebben viselek dolgokat, amiket előtte fel se vettem.
Jó lenne már a végén lenni.

Puszi nektek, és legyetek jók!

Persela: mostmmár ne húzd sokáig!!! :-) Várjuk az élménybeszámolót, és ha tudsz küldeni, képet rólatok, két testben, és két lélekben. :-))

Pusszancs!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


EsztyKép
Azért vagyunk itt a topikban, hogy meghallgassuk egymás örömét, bánatát, és segítsünk egymásnak.
Ha most éppen nyűglődsz, hát azon próbálunk segíteni. Semmi garancia nincs arra, hogy egy hét múlva nem fordul a kocka, és nem Te fogsz belénk lelket önteni.KépKép

SweetladyKép
Írnék bővebben, de azt már nem szeteném a net nyilvánosságán keresztül. Szóval a profilomban van egy e-mail cím, írd meg oda a Tiedet, és a kérdéseidet. Aztán megy a válasz!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok lányok!!
Mostmár mi is itthon vagyunk:-)) Kedden jöttünk haza. Én is az 5-ös szobában voltam és csak pozitív véleményem van..Ami még rádobott, hogy nagyon jófej csajokkal voltam:-)Csirkesz, amiket leírt az úgy van.:-)Ami nekem nem tetszett az némelyik csecsmős hozzáállása:-(((
Bencusom úgy néz ki, megszokta a leendő környezetét:-) Az utóbbi két napban csak eszik, alszik.Olykor visít a pelus csere miatt és persze az anyai vagy éppen apai kézben ringatásokért:-)Csajok a Konakion ampullát mikortól kell beadni a bébinek???? A gyerekorvos nem közölte csak felírta:-((

Timcsusz

Kép

Kép
timcsusz
 
 


TimcsuszKép
Örülök, hogy már otthon vagytok. Konakiont a betöltött 3. héttől kell adni az én dokim szerint, de a csak kizárólad anyatejes babáknak.
Bocs, de most mennem kell, mert a kicsi fiam itt alszik a kezemben, és már fáradok a súlya alattKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Köszöntünk újra itt! :-)
Olyan jó, hogy mindenkinek pozitív véleménye van a kórházról, ez bíztató! :-)

Csirkesz! Ari vagy, köszönöm. Ma már jobban aludtam, nyugodtabb is vagyok. Lehet, kicsit túlhajtottam magam tegnapelőtt, és ez is nehezített a dolgokon. Mostmár vigyázok. Csak olyan nehéz, mert annyi mindent szeretnék csinálni, most, hogy végre van időm.

Persela nagyon eltűnt, lehet hogy már bent van?

Drukk-drukk mindenkinek, és a babásoknak jó babázást!
Bence egy angyal, hagyja pihenni a családot. :-)

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg gratulálok mindenkinek a kis bébikhez!!!
Olyan jó titeket olvasgatni,hogy csak na! Ilyenkor annyira szeretnék már megint terhes lenni és megint szülni...bár néha viszont örülök,hogy én már minden kezdeti nehézségen túl vagyok.De ahogy mondani szokták ahogy nő a gyerek úgy nő a baj.Márk most indult el,11 hónapos és én egész nap rohanok utána...igaz,hogy kirámolja a szekrényeket,beprogramozza a videót,stb..de legalább tudom miért sír,mi fáj neki vagy mi tetszik.
Az pedig -még a kismamáknak- hogy ilyen érzékenyek vagytok mindenre hagyján,szerintem a friss mamák is sírnak bőven,vagy majd fognak.Én az első 3 hónapban jó párszor sírtam a picikémmel együtt mert nem tudtam mi a baja.de mindennek vége lesz egyszer úgyhogy kitartás fel a fejjel és arra gondoljatok hogy fogtok majd sírni ha végre megsimizhetitek a picike kis kezecskéiket!!!

Lányok,egyikőtöknek sincs gondja a tejcivel? Nekem sajna 2,5 hónap után elment,de szeretném ezt majd a tesónál kiküszöbölni.Ti isszátok azt a teát vagy szedtek valami tejserkentőt?

Sziasztok

Kismuki
kismuki
 
 


Sziasztok!

Már hetek óta én is ezen agyalok,hogy csak én lettem ilyen érzékeny? Minden kis apróságért elsírnám magamat,ha olvasok,ha tv-zek,vagy akárcsak a kicsi manómra ránézek.
Kismuki:én iszom a laktoherb teát.

Szegény Nimródom már megint egy hete náthás nagyon,de most a változatosság kedvéért én is meg apa is beteg.És mégcsak most kezdődik a hideg.

na fel is ébredt.Szép napot mindenkinek,vigyázzatok,nehogy megfázzatok!

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

A megfázások mögött sajna valami baci vagy virus áll, mert sokan betegek, főleg torokra és légutakra megy rá, de legalább nem jár magas lázzal. Vigyázzatok magatokra! Ez a fura őszi, de mégse idő kedvez nekik. Ha hidegebb lesz, és nem lesz ennyi pára, akkor jobb lesz.

Tegnap voltam a párommal Dobogókőn, a szülinapján, hogy kicsit helyrerázódjunk, energiában is és lelkiekben is. Nekem is elég ramaty a hangulatom mostanság. Nagyon szép volt az őszi erdő, jól is éreztük magunkat. Aztán hazafelé éreztem, hogy fel kell hívnom nagypapámat. Sajnos a fia felesége vette fel, és mondta, hogy kórházban van. Délután már nem bírtam bemenni hozzá, ma akartam, de reggel hívtam a kórházat, és mondta a doktornő, hogy meghalt tegnap este 9-kor. Most olyan furán érzem magam. Emberek halnak meg, és kicsi emberkék születnek, ez a természet rendje. Ő már 85 éves volt, de sajnos bevett gyógyszereket, nyugtatót, valami történhetett, de nem tudom, mi. Ő nem volt ilyen típus. Nem vitték időben kórházba. Nyugodjék békében!
Ne haragudjatok, ha elrontottam a kedveteket, tudom, hogy ez az oldal nem erről szól.

Megyek, csinálom a dolgomat.
Legyetek jók!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Eszty: Sajnálom a nagypapádat. Olyan érdekes, ha belegondolunk, hogy amíg emberek mennek el, emberek érkeznek az életbe.

Kismuki: Örülök, hogy felhoztad ezt a kérdést, ugyanis nekem is rengeteg gondom van a tejcsimmel. Bence elmúlt 2 hónapos, de már többször éreztem, hogy napokra kevés lett a tejem. Én ittam a különböző szoptatós teákat, de nekem nem használt egyik sem. Most kipróbáltam a tej serkentésére szolgáló homeopátiás bogyókat, ez az egy aminek érzem a hatását. Jó lenne ha más is leírná, hogy mit szed, vagy mit csinál, hogy megmaradjon az anyatej (már akinek kell valamit csinálnia). Én nagyon szeretnék szoptatni, amíg csak lehet, de sajnos nem kapok túl sok tanácsot.

Szép napot mindenkinek: Eszter
koeszter
 
 


Sziasztok!
Én is jártam régen ide, most is szoktalak titeket olvasgatni, ha nem zavarok csatlakoznék hozzátok :-)
Van vki, aki Sztakó dokinál szült?

Kép

Kép
csaju
 
 


Sziasztok!

Eszter: én is a homeos bogyókat szedem, és tényleg megvan a hatása, nem olyan hasfájós a kisfiam, mint a nagyobbik volt.
Ill. még iszom a Milford teakeveréket, csipkebogyó-hibiszkuszt ajánlották, ez is kedvezően hat a tejtermelésre. MOst egy hét alatt híztunk 20 dekát, remélem, ez még jobb is lesz majd, bár elhízni nem fog a fiam, mert nem olyan típusKép
Itt a babaneten az Anyaságról/Szoptatás topicban találhatsz sok jó infot és kérhetsz tanácsokat,én is megfordulok ott naponta, ha elbizonytalanodom a tej mennyiségét illetően. Van, akinek beválik a Laktoherb, nekünk nagyon sírós lett tőle a kisfiam, így mással próbálkozom. Van többféle tejtermelést serkentő készítmény, érdemes kipróbálni!

Eszty: nagyon sajnálom ami történt nagypapáddalKép sajnos két és fél évvel ezelőtt ugyanez történt a családunkban is, anyósom nem tudta megvárni unokája születését (sógoroméknál). Ilyenkor az ember nem tud mit mondani, fogadd részvétem!

Csaju: nem Sztakónál szültem, hanem Csapónál, de eddig még mindkét dokiról csak jót hallottamKép

Kisfiam szépen gyarapodik, ma 3 hetes, mostanra nyerte vissza a születési súlyát, fejlődünk rendesenKép

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

A tejcsihez van egy.két jó ötletem,ami nálam bevállt és az anyukámtól kaptam tanácsot,neki ugyanis annyi tejcsije volt,hogy volt tejtestvérem is.Sok rántott levest kell enni,sokat inni,és lehetőleg minnél több húst enni.Persze ez nem mindenkinél válik be,de aeddig aki kipróbálta annak nem volt gond a tejcsijével.

Képzeljétek,tegnap vettünk az Auchanban egy varrógépet ,és egy fia leírás sincsen hozzá.Most itt füstölgök rajta.Én kis naivan azt gondoltam,hogy ma már nagyban itt fogok varrni.

Eszti: részvétem a nagypapád miatt.

Sziasztok

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Anita, Lau, Koeszter!

Köszönöm a kedves szavakat! Nagyon aranyosak vagytok.

Lau: gratula a picurhoz, ügyesek vagytok!! :-)

Ezeket a homeopátiás dolgokat már a szülés előtt érdemes elkezdeni szedni vagy csak utána? És hol lehet ezeket kapni?

Puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok:-))

Boeszter: részvétem a papád miatt.Nekem is volt egy imádott nagypapim, ezért tudom mit érzelKép((

Koeszter:nekem is 2 nappal ezelött elapadt a tejem valószínű a kimerültségtől és a rendszertelen evéstől:-((( De vettünk ilyen milupa milusan tejserkentő bigyót és ma már Bencusom újra nyeli a miliket:-)))

Most alszik is mint egy kisangyal, de az estétől megint félek, mert a 1/2-9 -től 1/2 1-ig tartó sírást azért meghagyja mindíg nekünk, nehogy túl elégedettek legyünk vele.

Timcsusz

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Eszty!
Részvétem a nagypapád miatt. Nálunk pont a kisfiunk születése napján hunyt el a férjem édesanyja. De még megvárta, hogy nagymama lehessen, mert csak este aludt el, Botond pedig már reggel megszületett.
A nagypapám pedig pont az egy éves házassági évfordulónkon hunyt el.
Eleinte bosszankodtam, hogy miért kell ilyen számomra fontos napokon ilyen szomorú dolgoknak történnie, de aztán arra gondoltam, hogy ezeken a napokon legalább biztosan eszembe jutnak a szeretteim, akikhez szép, és boldog emlékek kötnek. Így az ő szép emlékük csak tovább emeli minden évben ennek a két napnak az emlékét.
Próbáld te is így felfogni, és meglátod, előbb-utóbb mosolyogni fogsz, ha eszedbe jut a szeretett nagypapádKép
De addig is légy erős, és engedd őt elmenni...

Én nem célirányosan, de hébe-hóba iszom a Milford csipkebogyó teáját. Szerintem hat, de mivel lusta vagyok fejni, nem viszem túlzásba, mert Boti képes mohó zabapartikat tartani, és mi isszuk meg a levét, mire kiimádkozzuk belőle a sok böfit, meg pukit a síráshegyek közepette. Elhatároztam viszont, hogy akkor fogom rendszeresen inni, amikor tudom, hogy fogok fejni, és fagyasztaniKép

TimcsuszKép
Az esti műsor nálunk is adott. Próbálkoztunk már sokmindennel, ma az lesz a soron, hogy előbb etetm meg, és rögtön utána fürdetjük. Hátha a tele pocak és a meleg víz elbágyasztjaKép Majd beszámolok.

Csikresz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?