Sziasztok!
Íme kicsit kacifántos szülésem története:
Azt tudjátok h be kellett feküdnöm a kh-ba 28-án, és annyi szerencsém volt h a dokim adott még 2 napot h történjen vmi, sokan egyből császárra vittek volna terminus lejártával. 29-én éjjel minden bajom volt,Gergő ugrált a hasamban, nem tudtam pihenni, de egyáltalán feküdni sem, de nem éreztem konkrétan h megfordult volna (igaz a fél éjjelen a fürdőszobai tükörben próbáltam nézegetni a hasam formáját
). Reggel kénytelen voltam elindulni a műtételőkészítésre, mivel minden fájásszerűség leállt addigra. Az előkészítés közben viszont már megint rendszertelen fájások jöttek. Közben jött a dokim, megvizsgált, de azt mondta, túl magasan van és ez szerinte továbbra sem a feje. El voltam keseredve, de nem volt mit tenni. Erre jön két perc múlva h menjünk el uh-ra mégis, ahol megáll. h mégis a feje van lent csak még magasabban... műtét lefújva az utolsó 10 percben, természetes szülés indul... hát kicsit stresszes voltam, mit ne mondjak és féltem h nem lesz erőm, nem ettem, aludtam régóta. De szépen beindultak a rendszeres fájások maguktól, amikor meg leálltak, kaptam egy kis rásegítést és simán ment tovább. Vicces volt, hogy a műtéti előkészítőben vajúdtam és szültem.
. Vajúdás alatt sokat segített a labda és jó volt mászkálni, sikeresen le is ereszkedett a feje, ment minden a maga útján és hamarosan ki is bújt Gergő. Akkor azt hittem, nem élem túl
de hát ez már csak ilyen, igazából talán a 3. nyomásra kint is volt. Minden idilli volt Máté születéséhez képest, rámtették, stb. És nagyon boldog voltam, h nem lett császár.
Fél 9kor indult volna a műtét és fél 1kor született meg kb.
A szülésznőm Vera volt, nagyon sokat segített pozitív hozzáállásával, csicsergésével, magyarázatával és biztatásával. Mindenki nagyon örült, h nem lett császár, mi voltunk az osztály kis csodabogarai ezzel a történettel.
Itthon minden oké, Gergő szépen szopizik, van tej, de fejnem nem kell, nem csöpög, nem feszül túl, Mátéval is így volt. Néha vannak szopizási rohamok, amikor nehezen nyugszik és nem akar lecsatlakozni, főleg este. Ez persze azért nem a legjobb, mert Mátéval nem nagyon tudok egyelőre este foglalkozni és addigra fáradtabb is vagyok, de majdcsak alakul. Ő egyelőre jól tűri és imádja a tesót. Szóval minden kerek - reméljük, így is marad.
Kíváncsi vagyok, Erikáék hogy vannak, sztem holnap biztos őket is hazaengedik.
Ki a követekező a sorban?
Tényleg, Ági, kiegészíted majd a táblázatot? Köszi szépen!
Orsi: Igen, 5 ill. júl-ban már 6. A fotón tényleg nagynak látszik, érett, szép feje van
, de amúgy kis alacsony és vékony törpentyű. Igaz, Gergő mellett most már szinte óriásinak látom.
Nagyon jó a képetek, amit felraktál, szépek vagytok és nem látszik h el lennél hízva!
Elevitről annyit, h Mátéval szedtem és nagy lett (3750 g, 57 cm), Gergővel meg nem, Hipp Natal gyümikoncentrátumot szedtem, és nagy lett...
(3700 g, 58 cm). Csak általánosítás ez is, hogy aklkor feltétlen nagy baba lesz.
Mielőtt elfelejtem, én is üdvözlök minden frissen csatlakozót!
Kispatak: őszintén szólva nem is tom, h van -e magánja, sosem említette... de a szülésznőm is áradozott róla h egyáltalán nem pénzéhes, nem követel ki senkitől semmit, nem úgy mint sok fiatal mohó orvos, negyedannyi tapasztalattal. Hát ez van, én pont ezért is válaszottam őt és köszi még egyszer a segítséget neked, amit az elején nyújtottál ebben.
Dorka: köszi neked is a gratulációt. Remélem, minden rendben lesz a súlyával és nem kell aggódnod!
Andi: milyen volt a masszázs? Remélem, hogy sikerül fenntartani a tejcsit!
Evaczak: te aztán pörögsz, nem semmi!
Ügyes vagy a szopival, fogyással, miegymás!
Tündi jól volt már aztán, szépen szopizott Leila és tudott is mindig fejni, ők is boldogan tértek haza 1 nappal előttem.
Hát igen, meleg volt odabenn, az tény. Utolsó napokban pedig még a középső épületrészt is bontani kezdték, szuper volt... Porszag mindenhol, munkások az orrodban, ahogy kinéztél az ablakon, daruk emelték a nagy törmelékdarabokat... ideális újszülöttek mellett...
Szívesen mesélek bárkinek kh-i tapasztalatokat, ha megmondjátok, mire vagytok kíváncsiak. Az biztos, h a pár évvel ezelőttihez képest jóval inkább nagyüzem van, nem olyan békés és nem is foglalkoznak még annyit se veled, mint akkor. Nyaggatni kell őket infóért, segítségért, nincs pl. gátsebkezelés sem, kutya nem foglalkozott azzal, h a mamik hogy vannak, csak ált. kérdés formájában merült fel a szupergyors viziteknél. Amúgy a kh szép lett, klassz a külön fürdő,wc, igényes a környezet, igaz pár apróság még hiányzik v nem praktikus...
Na jó hosszú lettem, bocsi. Megyek, mert lassna ébredezik a gyermek szerintem.
Kriszta