Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Patri, írtam mailt, a múltkori levelet kiegészítettemKép

Kisbuksi, a hitelesség kedvéért még én is benevezek 1-2 csemetére nálaKép

Multi, ha még nincs baba, próbáljatok apával összebújni, az is beindíthatja a szülést. (a túlhordott babák mamáit állítólag sok esetben pénteken hazaküldik hétvégére , és jópárszor már szombat reggel csörög a dokik telefonjaKép

Móki
móki

Patri!
Én is egy Szőnyis anyuka vagyok. Tavaly októberben szültem nála a lányomat és jövő februárra vagyok kiírva a fiammalKép

A kórházat nagyon utálom, de MIATTA maradokKép mert olyan jó emberileg is és szakmailag is Kép De ezt már Buksi is leírtaKép

Kérdezz mert így csak nagy általánosságokat tudok mondaniKép

PUSZI mindenkinekKép

hicudzsi

sziasztok lányok!
két kérdéssel jelentkeznék:
- a kórházban azt mondták, hogy el kell készíttetni a baba adókártyáját. de eddig ezt minden babás ismerősöm kétségbe vonta. most mi az igazság? tényleg meg kell csináltatni? hogyan? mi kell hozzá? hol?

- a TGYÁS- t a Teve u.- ban vagy a Lőportár u.- ban kell intézni?

Mi egyébként nagyon jól vagyunk, kislányom egyszerűen tündéri! az éjszakákat már negyedik napja végigalusszuk. Tegnap is este fél 11- től ma reggel 7- ig egyhuzamban aludtunk, majd egy gyors hami után fél 11- ig folytatódott a szunya. Szuper kiscsajszi! Ja és mindenre van időm mellette. vásárolni, főzni, barátnőzni, takarítani, mosni, vasalni. nagyon jó baba. nem gondoltam volna, hogy 3 hetesen ilyen jó dolgom lesz:-)
lexie

Gyors leszek...

Lexie!

Adókártya nem kötelező,de előbb-utóbb szükség lesz rá. Ha van időd vmikor,akkor csináltasd meg a helyi APEH-nél. Mi olyan féléves korában csináltattuk.
TGYÁS: Lőportár u.

Üdv:

Buksi
kisbuksi

és mikor kel intézni a TGYÁS-t?
és utána mikor kap az ember pénzt?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Új vagyok itt köztetek, 31 hetes ikerterhes, és a Schöpf-Méreiben fogok szülni novemberben Dr. Dulka Tibornál.
Volna esetleg itt valaki, aki pont nála szült?
Minden hasznos infónak örülnék!

Előre is köszi! (Pzita, neked is, hogy ideirányítottál.)
vénkert

Lexie, én úgy emlékszem (előkotortam a papírokat is, hogy megnézzem), a TGYÁSt a TEVE utcában kellett intézni (a körút felől a 2. helység). A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit kellett a lőportárban. ezen akadtam ki egy kicsit, hogy 2 helyre kellett rohangálni a picivel. A GYEDet is a TEVEben.
http://www.oep.hu/pls/portal30/docs/FOLDER/OEP/IGAZGATAS/FPEP.HTM
Szerdán kettő körül érdemes menni, akkor kevesebben vannak.

Babarózsa
TGYÁS: a szülés várható időpontja előtt 28naptól jár (nem kötelező, lehet pont a szülés napjától is). Engem a nőgyógyász írt ki (most találtam meg a papírt), valakit a körzeti. Érdemes még pocakosan szerezni igénylőlapot a TEVE utcából. Intézni akkor lehet, ha megvan a gyerek születési anyakönyvije és tajkártyája. kb 3 hét az ügyéntézés, visszamenőleg fizetnek.
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

sziasztok!
mindenkinek köszönöm az infókat.
párom holnap útra kel és megpróbálja elintézni az összeset, bár kétlem, hogy egyszerre menne, mert az anyakönyvi hivatal 13- tól van, míg a többi 14,30 ill. 15,30- ig van nyitva:-( hát ez is jól ki van találva.

az adókártya meg mi a fenének kell? remélem adót nem kell fizetniük a csecsemőknek és remélem munkába sem állítják még őket?:-)
ezt meddig kell elintézni? tényleg nem értem mihez kellhet...
lexie

Sziasztok Ujak és Régiek!

Hicu, bár már megkaptál minden infot, én is csillagot tennék Kósa neve mellé. Három IVF és egy szülés után csak pozitivan nyilatkozom róla.
Ha több kérdés van IVFröl, tapasztalatok után szivesen válaszolok mailben.
timili

Kisbuksi, Hicudzsi, Móki!

Köszönöm az infókat, ha a doki látná, hogy milyen ódákat zengenek a nála szült nők, hát azt hiszem nagyon oda lenne.
Kisbuksi, tényleg nagyon jókat irtál a Szőnyiről, én is az elején hetedik hétbe voltam nála. Szimpi volt, bár csak egyszer jártam ott. A férjemnek is nagyon tetszett, bár ő igazából a hányingerem miatt aggódott. Nem hányok,csak szép nagy levegőket veszek úgy percenként, ezt elég kellemetlen hallgatni, meg nézni is ezért nagyon aggódik a férjem, nem tudom mi lesz még vele, mert még az elején vagyunk. Azt hiszem a felkészítőre nagyon kell majd jönnie.
A vizsgálatok a kórházba milyenek és mikor kell rájuk menni? Ja és az ultrahangot a doki a magánrendelőjébe végzi? Ezért kell még pluszba fizetni, vagy benne van a 7 ezer forintba?
Ki kapott EDA-t közületek, az nagyon fáj?
Patri
patri

sziasztok!

Patri, én csak az EDA- ról tudok nyilatkozni:
ma négy hete szültem a kórházban és nem terveztem az EDA- t, ezért már csak akkor kértem, amikor nagyon nem bírtam a dolgot és azt kell mondjam neked, bánom, hogy nem előbb kértem, mert több erőm maradt volna a végére.
még a szülés előtt a szülésznőm összehozott a kórház anesztesével (dr. Sorbán), aki mindent elmondott részletesen. a szülésen is ő kötötte be az EDA- t és a doki előtt le a kalappal. annyira jó orvos és annyira nagyon emberi. nem csak bekötötte a dolgokat, hanem egyfolytában jött és kérdezte mi van velem, hogy vagyok és ez a szülés után is így volt. szóval én nagyon jó véleménnyel vagyok róla (mint a kórházról általában). Az EDA bekötése nem kellemes, de azért nem is vészes. Az biztos, hogy a hatása miatt simán megér ennél nagyobb kellemetlenséget is. Szóval én csak javasolni tudom, pedig a szülés előtt más véleménnyel voltam erről.
lexie

Lexie, sikerült mindent elintézni? Tényleg nehéz, mert sok helyre kell rohangálni + mindenhol rengetegen vannak.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok. Kósa dokiról szeretnék kérdezni. Kaptam telefonszámot, hogy mehetnék hozzá magánrendelésre. Kissé bonyis eset vagyok. 1 éve a Szabolcs utca meddőségijében dekkolok, ahol már volt laparom, 2 sikertelen stimulálásom, 3 inszemem - nem estem teherbe. PCOS-t mondtak, de konkrétan ma mondta a doki, hogy már ez sem áll meg a lábán, mert jók a hormonjaim. Egyedül a prolaktin magasabb. Mégsincs peteérés, csak ritkán. A Szabolcsban ész nélkül tömnek injekcióval, hogy legyen, versenyfutás az idővel, inszem. Én ezt meguntam. Hallottam, hogy Kósa nagyon lelkiismeretes. Meg szeretném vele próbálni. Az a kérdésem, hogy tényleg bízhatok benne, az odafigyelésében és a tudásában? Ha stimulálni kell, akkor hetente többször tudok hozzá menni ultrahangra a magánrendelésére? kérlek segítsetek, nagyon sokat jelent most minden info. Köszönöm: Nóri
snori

Szia Nóri!

Én Kósa páciens vagyok. Endometriózisom volt, emiatt kellett nekem is meddőségkezelésben részt vennem. Volt egy inszemem és egy lombikom, utóbbi sikeres. Most egy éves a kisfiam. (És közben spontán újra várandós lettem, most vagyok 9. hetes.)
Én csak jót tudok mondani Kósáról.
Én a kórházba jártam hozzá, talán egy-két alkalommal voltam a magánrendelésén. A kórház mondjuk abból a szempontból rossz, hogy az ultrahangon (ami reggel kb. 8-fél 11 között van, és szinte csak Kósa betegei) rengetegen vannak, és kiszámíthatatlan, mikor kerülsz sorra, mert nem érkezési sorrendben hívják be a pácienseket. Munka mellett nehéz megoldani, bár ez attól függ, milyen helyen, főnökökkel dolgozol. (Nekem nehéz volt, mert tanár vagyok, és nem volt mese, első órára - vagy néha a másodikra - be kellett érni.) A kórházban régebben minden nap bent volt Kósa, hétfő kivételével, ha jól tudom, most már szerdán sincs. De volt pl. olyan, amikor hétvégén ügyelt, hogy behívott vasárnap reggelre, és ott nézett meg. Viszont ha hétfőn kellett mennem ultrahangra, mert úgy jött ki a lépés (minden nap nem ultrahangozott, csak kb. minden másnap), akkor a magándrendelőjébe hívott. Gondolom, kombinálja a kettőt. Kép
Én tényleg tudom ajánlani. Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd föl, akár magánban is.

Pindur
pindur

sziasztok!

Ed, képzeld, sikerült páromnak mindent elintéznie, pedig elég húzós volt a dolog, mert egy órakor nyitott az anyakönyvi,majd fél háromig, ill. fél négyig volt a Teve és a Lőportár nyitva. úgyhogy kissé rohanósan, de abszolút rendben ment a dolog. a papírokat már jó előre beszereztem/letöltöttem/kitöltöttem, így azzal sem volt gond, csak le kellett adni. mennyi idő után kaptátok meg a TGYÁS-t, családi pótlékot, ill. az egyszeri anyaságit? emiatt kissé aggódom, mert volt aki azt mondta, hogy két hét volt és megkapta, de hallottam olyat is, hogy két hónap. és azért ez nem mindegy.

Multi, mi van veled? csak nem megérkezett a kis drága? nagyon kíváncsi vagyok mit mesélsz majd!
lexie

Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni!
Úgy tünik, jön a harmadik babánk. Az előző kettőt a Máv-ban szültem, de mivel a dokim átjött a Schöpf Méreibe én jönnék utána. Nem tudom azonban a kórházi feltételeket.

Azaz, milyen a szülőszoba? - függönyös megoldás van, vagy mindenki külön szülhet? - nálam ez lényeges, én tulajdonképpen ezért választottam annak idején a MÁv-ot
Milyen a gyermekágyas osztály?
Milyenek a szülésznők, személyzet?

Még nem mentem el a dokimhoz (tul. képpen csak pár hetes terhes vagyok), és mielőtt "bejelentkezem" nála, tájékozódni szeretnék

Előre is köszi az infókat, Kata
kátyuska

Szia Kata!

Gratula a harmadik babóhoz (is).

A kórházról:
2 szszoba van, az egyik egy ágyas, a másik 3 ágyas és itt a függönyös módszer van.
A gyerekágyas osztályon vannak sima, hagyományos szoba, ha jól emlékszem 3 ágyastól hét ágyasig, egy kivételével fürdQ a folyosón, a babákat 3 óránként hozzák ki szoptatásra reggel 6-tól 11-ig.
De vannak fizetQs szobák, 1, 2, 3, ágyasok, itt bent van a fürdQ, és egész nap a babáddal lehetsz, illetve látogatni is akkor jöhetnek amikor akarnak.A fent említett szobákba is lehet jönni, csak amikor kint vannak a babák szoptatáson, akkor elvileg még a folyosóra sem lehet bejönni, dehát...
És van még egy baba-mamás szoba, ezért nem kell fizetni, ez csak szerence kérdése, azt hiszem 5 ágyas, és ott is kint vannak a babák.
A szülésznQk mindegyike aranyos, kedves, felkészült, általában csak egyre szokott panasz lenni, a többieket dícsérik.De választhatsz magadnak szülésznQt is.
A csecsemQsök hozzáállása pedig szoszo.Sztem nagyon le vannak terhelve.Legalábbis amikor én ott voltam.

Hát, ennyit jutott eszembe hirterlen, ha érdekel vmi szólj, és ha tudom leírom azt is.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Léna! vagy bárki más aki már szült a SM-be. Mikor kell szólni, hogy én fizetős szobába szertnék menni?A fizetős szobák a harmadikon vannak? Most a 28. héten vagyok.

Köszi Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok Kismamik!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a Schöpf Kórházban hol veszik le a vért az AFP vizsgálathoz? Én a Szabolcsba járok, de az orvosom oda írta nekem a beutalót. Mikor lehet menni a laborba? Hol találom meg a Kórházon belül?
Azt még nem tudom, hogy a HbsAg-t is automatikusan leveszik az AFP-vel együtt, ha nincs kiírva a beutalóra, a dokim elfelejtette, szerintetek kérhetem hozzá?
Nagyon köszönöm segítségeteket.
Üdv:
Sueda
sueda

Sziasztok!

Úgy látszik, ma én vagyok itt ügyeletbenKép

Rékacs, sztem nyugodtan szólhatsz már egy pár hét múlva, felhívod a kp-i számot, megmondod mit akarsz és a portás kapcsolni fogja neked.Nem csak a 3.-on va, van az elsőn is kettő.egyebként, ha végig sétálsz az elsőn(csak kíváncsiságból)már az ajtókon is látszik, hogy melyik kettő a fizetős.Kép

Sueda, a földszinten kell jelentkezned először.Elmész a porta mellett közvetlenül, egy csomó fehér műa. szék van sorba, elmész előttük, és amerre kanyarodik a folyosó, arra mész a felvételi ablak ott van egyből a sarok után.A saroknál már látni fogod a sortKépJelentkezés után vissza a széksorokhoz, és ott is látni fogod a vérvételes sort.Sztem már mikor jelentkezni mész, akkor látni fogod, egy nagy ablak és egy üveg ajtó, ki van írva, hogy vérvétel.
A laborba, úgy emlékszem reggel 7től lehet menni, de erre ne vegyél mérget(amúgy se kéneKép )de hívd fel a kh-t, és megmondják.
Hogy kérheted-e, azt nem tudom.Sztem próbáld meg, aztán legfeljebb nem.
A vérvételes nőcire hangosan köszönj rá,mert azokkal, akik nem köszönnek, vagy nem elég hangosak, igen undok.Bár sztem amúgyis.
Na, húúúúúúúúúúúúúúú de kimerítő voltam.

Puszka, további jó várakozást, megyek megetetem a félévesemet.
Léna

nuska

Léna! Köszi a gyors és kimerítő válaszokat!Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Kata!

Gratulálok a legújabb pocaklakóhoz! A szülőszoba: egy egyágyas, meg egy háromágyas. A háromágyas függönyös verzióval. Szóval no IKEA szoba és társai. Egy nagy labdával kimerül a vajúdást segítő eszközök tárháza. Szülőszék, kád, ilyesmi nincs. Van állítható támlájú modern szülőágy, jól felkészült szülésznők, jó gyerekorvosi team, és ne adj isten, hogy szükség legyen rá, de egy nagyon jó koraintenzív is van. Ja és itt az orvosod. Kérdezz nyugodtan részletekre!

Üdv:

Zita
pzita

Köszönöm Nuska az információt!
sueda

sziasztok!
annak aki nem ismer: ma egy hónapja szültem a SM- ben Herczeg Szabolcs dr- nál. Gondolom Kata Te is nála szülted az első kettő babád...és gratulálok a harmadikhoz. a doki bevisz a kórházba és megmutat mindent. a szülés előtt én is úgy voltam vele, hogy nagyon jó lenne az egyágyas szülőszobát kifogni, mert nem tetszett ez a függönyös dolog. De a szülés közben már egyáltalán nem érdekelt az sem, ha nyitva volt az ajtó. azt is csak utólag tudtam meg, hogy hányan és kik voltak ott a szülésemen, mert annyira nem figyeltem oda. Persze Te már rutinosabb vagy és lesz időd/lehetőséged odafigyelni, de szerintem ez legyen a legkevesebb. A kórházat és a gárdát (mindenkit!!!) csak dicsérni tudom, pedig nagyon "válogatós" vagyok. nem túl szép hely, erre ne számíts, de ezt bőven ellensúlyozza az a kedvesség és az a szaktudás, amit nyújtanak.

ha Multiról tudtok valamit, írjatok légyszi! nagyon érdekelne mi van velük.

pussz!
lexie

Lexie, ügyes volt! Nekünk 3 nap kellett hozzá. Én pl rengeteget álltam sorban lőportárban. Sajna arra pontosan nem emlékszem, hogy mikorra lett belőle pénz. cirka 1 hónap.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Pindur, jó volt olvasni Rólatok, gratulálok az újabb manókához!Kép

Minden új pocakosnak gratulálok!

Réka, nagyon szomorú ami történt Veletek!
Remélem minnél előbb úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnéd!

Mi jól vagyunk, Bence már igazi nagyfiú és nagyon okos. A legújabb szokása, hogy bólogat.

Lexie, a pénzeket mi kb. 2 hónap múlva kaptuk meg.
Nagyon rendes a babótok, hogy ennyit alszik. Nekem már 7 hónapos a drága és csak ritkán örvendeztet meg vele.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Marcell, 3,950 kg, 51 cm 10/10 Apgar császárral.
kedden 10.38-kor. Most ki vagyok, majd írok később. Jól vagyunk, minden rendben. Kép
multiplusz

Multi, gratulaaaaa.
Meg drukk az első otthoni iccakához.

Pusz, Léna

nuska

Multi,

nagyon sok gratula, majd kérnénk a fényképeket.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Multi, szóval ezért tüntél el. Babázol! Gratulálunk!
Milyen volt az első éjszaka?

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Multiplusz!

Gratulálok a babád érkezéséhez! Gyors regenerációt, és jó banázást!

Zita
pzita

Sziasztok,

először így ismeretlenül is, gratulálok a kis Marcellnek (szuper név!) és az anyukájának.

Mászodszor is, köszönöm az információkat a kórházról. Úgy gondolom, hogy belevágok, majd csak mázlim lesz és nem "függönyösben" fogok szülni! - különben tényleg jókat írtatok róla.

Igen a hírhedt Herczegh a dokim - én mind a két lányomat nála szültem, teljesen meg vagyok vele elégedve.

Mégegyszer köszi az infokat, majd jelentkezem - ha már tuti a baba (még csak kb. 6 hetes)

Kata
kátyuska

Szép Estét Lányok!

Multi, nagyon gratulálok a kisfiadhoz. Szép nevet választottatok neki. Program császár lett vagy beindult végül a szülés? Én is nagyon várom a beszámolód, de megértem, hogy egyelőre nincs időd írni.

Kátyuska, Multi is és én is HSZ betegei vagyunk. Én is maximálisan meg vagyok vele elégedve. jövő hétfőn megyünk már kontrollra. hogy tellik az idő?!

Barbic, Laura tényleg egy hihetetlenül rendes és kiegyensúlyozott baba. biztos vagyok abban, hogy hozzájárult ehhez az is, hogy amikor még a pocakomban volt, nagyon- nagyon nyugodt voltam. És most is így vagyok ezzel. Furcsa módon a terhességem első napjától semmi nem tud felidegesíteni.

remélem, hogy max. két hónapon belül megkapjuk a pénzeket, hiszen jön a Karácsony:-) de az anyaságira két hetet írnak ha jól emlékszem.
persze az egy dolog, hogy mit írnak...

képzeljétek, Laura már 4680 gramm és 61 cm. nagyon szépen gyarapodik. és nem dagi. tennék fel képeket, de túl nagyok és nem engedi a rendszer:-(
lexie

Sziasztok,
Ismét itt!! Az eltűnés oka kivételesen nem vmi. rémtörténet egyszerűen csak elköltöztünk és kb. 3 hónapot vártunk a telefon majd az internet bekötésére :-(((
Próbáltam visszaolvasni, gratula minden újszülötthöz, üdv minden új kismamának és a "régi motorosok" gyerkőcei is nagyon szépek.
Marcell már 69 cm. és 6350 gramm. Megkaptuk a 4 hónapos oltásokat, szerencsére nagyon jól viseli és a láza is csak kicsit szökik fel. Marci továbbra sem egy falánk baba, a múlt hétig 100-120 grammokat evett naponta 5 alkalommal. Néhány napja belehúzott és már 150-eket fogyaszt. Ha így folytatjuk felnő "fél adagon". A doktornő tanácsára megpróbáltuk a gyümölcsöt, almát és barackot szívesen fogyaszt (persze Marci módra max. egy felet)viszont a főzelékekről (én készítem) hallani sem akar. Így marad a tápszer a szopi mellett. Az én tejem is egyre kevesebb pedig iszom a Laktoherb teát, eszem rendesen, nyúzom magam a fejőgéppel. Valszeg nem segít a napi 2X szuri meg az átélt izgalmak utóhatása sem:-(
Az én nagy fiam szept. 30 óta forog és a hasonlétet is egyre jobban kedveli. Fejtartás és gurgulázó nevetés már 1 hónapja jár nekünk, örömködő szülőknek.
Néhány régebbi kép az alábbi címen:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=5535
Képzeljétek keresztelkedünk. Szó szerint, hiszen okt. 30-án együtt leszünk megkeresztelve Marci és én. Sőt, az unokatesóját (16 éves) és a leendő keresztapa feleségét (27 éves) is keresztvíz alá dugják :-)
Rólunk ennyit...
puszi,
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Kriszti, szépen megnőtt a fiad! Hogy ment a költözés ilyen picur bébivel? Mi kb 2 hét múlva költözünk (szerencsére ott tuti van net) és egy kicsit aggódok, hogy hogy fogom Kincsővel megoldani a bepakolok-kipakolok folyamatot. Utálom a költözést!
Veled mizujs?
Keresztelkedés nálunk is lesz, hugom lesz a keresztanya, akit előtte meg kéne keresztelni. Lehet, hogy nálunk is valami hasonló lesz, de tuti, nem ilyen nagy.

Lexie, csinálj albumot, ott elfogadja a nagyobb képeket is. Ismered az ACDsee programot? Azzal le tudod kicsinyíteni. De a Paint is tudja, most próbáltam ki.

Kincsővel betegek vagyunk. Ma voltunk dokiknál, kanalas orvosságot kell szednünk és sok-sok C vitamint.
Szegénykém most elég nyügis, 9 óta már 3* sírt fel.

Megyek is aludni, jó éjt,
Ed

azért teszek fel egy fotót Kincsőről (26án lesz 8 hónapos)
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

szia Ed,

A költözés nagyon meg volt "logisztikázva". Egy új házba költöztünk, költözés előtt a szüleink, tesók ellepték a házat és fényesre, tisztára suvickálták. A régi lakásban mindent úgy dobozoltunk, hogy rá volt írva a tartalom és hogy hova kerül az új házban. A baba bútorait (kivéve kiságy) már az új helyre rendeltük és a vendég szobába vettünk egy kihúzható ágyat. Mi reggel 7-re átjöttünk a Marcival, az ágyon tudtunk játszani, szopizni... A barátok és a költöztető fazonok 10-re értek ide. Csatárláncba álltunk és max. 2 óra alatt minden a helyén volt. A hatalmas gardrób összeszerelése vett igénybe több időt, de mivel sokan voltunk a fiúk szereltek a lányok pedig gyorsan pakoltak mindent a folyamatosan készülő szekrényekbe, polcokra.
Mondjuk a költöztető cég emberei majdnem hülyét kaptak a tömegtől :-)
Jobbulást Kincsőnek, nagyon drága ezen a képen.
Látom a kezében a Nestlé tájékoztatót, nem tudod véletlenül, hogy mit kell gyűjteni a tápszerről, hogy különböző ajándékokhoz jussunk? Pl: szuper triciklit láttam és állítólag pontokért szerezték
A Liberóról és szorgalmasan vágdosom a babákat, de vajon mire lehet beváltani?

Üdv,
Kriszti

cuiccolo

Kriszti!

Szuper a költözésetek. Mindenki ilyenre vágyik szerintem.
Hogy vagy egyébként? Trombózisnak vannak még utóhatásai?

Üdv:

Zita
pzita

Kriszti!

5 babáért teknőst, 3 babáért fürdőjátékot lehet kapni. Küldött a liberó kérdőívet, azzal együtt lehetett visszaküldeni. Én visszaküldtem, de semmi nem érkezett meg. Valaki viszont már megkapta. Ha nincs meg a kérdőív, akkor írj nekik levelet és tdd a borítékba a babákat.
Itt a cím:
Libero, 1525 Budapest, Pf.23.

A nestléről nem tudok semmit, utána kéne olvasni.

Üdv
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Zita,

Szuper, hogy Te is itt.... Kezdd elhalni ez a topic :-(( Trombózis: már egész jól vagyok csak a harisnyát kell egész nap viselni, nagyon sexi...
Viszont már csak napi 0,4ml. szurit kapok.
Veletek mizujs? Gyerkőcök?
Ed,
Köszi a címet megpróbálom beváltani a babákat. Nestlé ügyben nyomozásba kezdek.

Üdv,
K.

cuiccolo

Meg is leltem! A www.nestle.hu (család és életmód, babaház, pontgyűjtő akció...) címen megtekinthetők a választható ajándékok. (A Nestlé üveges babaételről (mi ilyet még nem eszünk) kell gyűjteni a pontokat. A Peg Perego tricikli nagyon szuper:-))

cuiccolo

Ed, Kincső nagyon édi! majd megpróbálom párom segítségét igénybe venni fotó kicsinyítés ügyében.

mi továbbra is nagyon jól vagyunk, leszámítva, hogy valami gond van szerintem a gátsebemmel. csak az a fura, hogy eddig nem volt semmi baj és most, öt hét után kezdődik?
de ami a lényeg, hogy Laura szuper kiscsaj, nagyon oda vagyunk érte.

tudja valaki, hogy a tgyás- t miből számítják? mert én a terhességem kezdetétől (január) itthon voltam táppénzen. ez az időszak beleesik vagy a tavalyi béremből számolják?
lexie

Lexie-Kriszti!

Kattints ide: http://www.eszcsm.hu/eszcsm/eszcsm.head.page?pid=DA_12134 és körülbelül a lap közepén le van írva a számítás módja.

Cuiccolo-Kriszti!

Köszönjük kérdésed, jól vagyunk. Sajnos a párom valami nyavalyát hazahozott még két hete. És aztán szépen sorban mindenki elkapta. Ádám, Csilla és végül Réka. Szerencsére Réka volt a legenyhébb eset. És ezek után naívan azt hittem, hogy én akkor most kimaradtam. Hát nem. Múlt hét végére engem is utolért a kórság. De most már úgy tűnik mindez a múlté és egészségesek vagyunk.

Üdv:

Zita
pzita

Kriszti - Cuiccolo , megnéztem a nestle oldalt. Csak az a baj, hogy egy bébiétel 1 pont, a bicaj pedig 340. Annyi bébiételt meg nem eszünk, és mindig az akciósat veszem. Amúgy főzök neki, ha nincs időm, akkor adok bóti kaját.
Kezd elhalni ez a topic: van egy másik söfis topic is, mert anno beszólt valaki az itt megjelenő írásokért és másvalaki csinált egy másikat, ahova viszont alig irogat valaki. Amikor nagy volt ott a forgalom, akkor meg veszekedés ment. Így mindkettő haldoklik. Szerintem.

Kriszti - Lexie,
itt is találsz anyagot, lehet, hogy ua, nem tudom:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas

Zita, jobbulást nektek! Mi is kezdünk kilábalni a baciból. Nálunk csak Apa nem lett beteg.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok! Kép Ed!: Kincső kislányod tündéri!Kép Köszönöm a sétáló (luxus) edával kapcsolatos hozzászólásokat és ha valaki imígyen szülte első gyermekét akkor szívesen elolvasnám szüléstörténetét!? Tegnap jártam SÖFIBE, reggel 7-től 10.30-ig! Pedig a Ferenczi amikor az első vérvételről odaérkeztem,soron kívül behívottKép Viszont mire bekerültem volna a belgyógyászatra,mennem kellett a második vérvételre.Na mindegy,így jártam... Mindenkinek minden jót! Ilona
Vendég

Hali!
Mi most egy hétig nyaraltunkKép azért nem voltam.
Tényleg kevés hozzászólás születettKépKépKép

Ed! Kincső gyönyörű!!!KépKép
Nagyon édesKép ő is olyan zsivány mint Dudu már most látszikKép

A többi babáról is kérek képeketKép

voltunk kirándulni is, teszek fel képet!!!Kép
Kép

Szegény Dzsoni és puttonyaKép

hicudzsi

Ed,
Kár értük :-(( Sajna az indexen is hasonló a helyzet.
Valóban sok bébiételt kell elfogyasztani a triciklihez vagy elkérni a pontokat a "nem gyűjtögető" kismamáktól. Én is főzőcskézem, bébiételt nem eszünk. Bár egyenlőre az általam kreált pépeket is inkább kifelé tolja Marci, mint befelé.
Zita,
Jobbulást Nektek! Írj egy kicsit Rékáról.. Fénykép?
Hicu,
Nagyon jó a kép, és az a séró!

cuiccolo

Cuiccolo-Kriszti!

Réka most lesz 5 nap múlva négy hónapos. A súlyáról nem tudok nyilatkozni, mert utoljára szept 8-án mérték az oltásnál, akkor volt 5900 g. A hossza az szerintem rohamtempóban nő, ugyanis a bodykat nem széltében, hanem hosszában nőjük ki. Már próbálgatja a kezeit rendesen. A csörgőt átveszi egyik kezésből a másikba, na meg persze betömi a szájába. Most pár napja ismerkedik a lábával is. A legújabb, hogy reggel a lábaival jelez, mikor felkel. Addig mocorog, míg hozzá nem ér a lába a rácshoz, és akkor elkezdi dobálni a lábát, amivel így zörög. Aztán jövök én, és mosolyog a képembe. És átalussza az éjszakát. Ez nekem teljesen új, mert a fiam 10, a lányom 12 hónaposan kezdte az éjszakák átalvását. Őszintén, nem is esett igazán jól az elején, ugyanis a nagy szünetet a tejcsi nem tudta felmérni, és rendszeresen úsztam a tejben, és feszített, és fájt már hajnali négy környékén. Most már valahogy kibírom reggelig. Azt hiszem ez tipikusan a minden rosszban van valami jó ellentéte. Nálunk a jóban rejtőzött el a rossz.

És íme két kép:

Kép
Kép

Üdv:

Zita
pzita

Zita,

Gyönyörűek!!!
Köszi az élménybeszámolót. Ó a régi szép idők amikor még én is úsztam a tejben...
Marci nagyon korán kezdte az éjszakák átalvását így melltartóban (betéttel) kellett szundítanom, az sem segített mindig.
Marci 2-án volt 4 hónapos, szinte ugyanazokat csinálja, mint Réka. Nálunk az ébredés sírással kezdődik ugyanis átfordul hasra, nyom néhány fekvőtámaszt és sajna nem tud még visszafordulni így egy idő után lezuhan a feje és ettől megijed. Elég vicces :-)) (csúnya anya!!)
Marci is hasonló alakat, mint Réka a német 68-as méretnél járunk (magyarnál kicsit nagyobb) viszont széltében nincs tele a ruci. A doktornő már pánikoltatott, hogy kicsit kevés a háj ezen a babán, bár Ő sem híve a duci gyerekeknek. Amíg sokat mosolyog, jó kedélyű, szépen fejlődik én nem izgulok.
Üdv,
K.

cuiccolo

sziasztok lányok!
nagyon édesek a képek mindenkiről.
köszönöm a tgyás számításával kapcsolatos infókat. mindkettő hivatkozáshoz tartozó leírást elolvastam és igen ellentmondásosak.
ugyanis az egyik szerint:
"a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultság első napját közvetlenül megelőző naptári év első napjától a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig tart"
a másik szerint:
"összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a."
most akkor mi az igazság? mert az én esetemben nem mindegy.

Ilonana, én eda- val szültem (első babám), meg is van valahol a szülés beszámolóm, de szívesen elküldöm neked e- mailben is. vagy ha van bármi kérdésed, szívesen válaszolok rá.

nálunk ma valami nem stimmel, remélem nem lesz beteg a kislányom, mert nagyon megijednék. még olyan kicsi! csak valahogy nem akar enni. 80- akat eszik (amikor már 150- et szokott) és egész nap nem aludt. igaz, reggel meg 9- kor kelt és este fél 11- kor már aludt. ráadásul pici apró kis kiütések vannak a halántékánál és a fejbőrén is.
lexie

Lexie!

remélem nem lesz beteg a kicsi!

Elküldenéd nekem is a szüléstörténetedet?

Köszönöm
Lir
lirian

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?